Minnesanteckningar från Möte i Höör den 9/ Ny skytteorganisation i Skåne

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Möte i Höör den 9/6-2009 Ny skytteorganisation i Skåne"

Transkript

1 Minnesanteckningar från Möte i Höör den 9/ Ny skytteorganisation i Skåne Namn Bo Högberg Janne Persson Emma Persson Johny Vadebo Börje Fritz Bengt Sonesson Claes Söderdahl Bertil Larsson Tom Nordquist Greger Ellberg Patrik Carlsson Anders Henriksson Håkan Christensson Göran Andersson Kurt Nilsson Arbetsgrupp 50m Mikael Nilsson Bengt Nilsson Patrik Andersson Torbjörn Svensson Bengt Andersson Jonny Olsson Anna Löfvander Thomas Åkesson Dan Nilsson Per-Axel Löfvander Vivi-Anne Lindström Patrik Lind Lars Lennartsson Jan-Ola Olsson Utbildning Utbildning 50m 50m Utbildning Jan Ola hade förberett ett dokument med kort nulägesrapport och frågor som vi arbetade utefter under kvällen. Viss information nedan är direkt klippt från Jan-Olas dokument. Summering från det senaste mötet i Fredriksberg: Finansiering Möte fattade beslut om hur finansieringen av den nya organisationen ska ske. Respektive organisation SDF, M-skfb, L-skfb Mu-skfb och Lu-skfb satsar vars kr i det nya SDF:et. Gevärsorganisationerna (M-skfb, L-skfb Mu-skfb och Lu-skfb) satsar dessutom vars kr in i nuvarande gevärssektion och bildar den nya gevärssektionen. Styrelsebeslut i respektive organisation om att finansieringsplanen accepteras. Styrelsemötesprotokoll ska vara tillgängliga vid nästa arbetsmöte. Arbetsmötet bestämdes till Diskussioner fördes hur man gör med ev. överblivna pengar i de gamla förbunden. Mötet var enigt att pengarna kan avsättas för specifika ändamål likt stipendier/fonder. Viktigt är att man tydligt anger ändamål och tidsbegränsar hur länge pengarna ska fonderas för att undvika strul. Hur agerar Interimsstyrelsen och hur avslutas nuvarande organisationer? kl i Revinge klubbas det nya SDF-skyttesport (Filmsalen i Revinge är bokad) Kallelse till mötet ska ske 4-6veckor innan. Samtliga sektioner närvarande och klubbar igenom den nya SDF samt sektionsstrukturen Interimsstyrelsen ansvarar för ekonomin i SDF under övergångsfasen. Verksamhetsåret slutar för M-skfb, L-skfb Mu-skfb och Lu-skfb. Revisionsberättelser och verksamhetsberättelser för verksamhetsåret 2009 tas fram i vanlig ordning SDF-skyttesport börjar verka med vald interimsstyrelse FEB 2010 Årsmöte i SDF-skyttesport där ordinarie styrelse väljs in. Mars/April 2010 M-skfb, L-skfb Mu-skfb och Lu-skfb avvecklas under sina respektive årsmöten.

2 Valberedning Styrelsen som valberedningen ska jobba fram fastslogs enligt tidigare förslag nedan. Ev. kan ungdom komma till beroende vilka riktlinjer som kommer från riksnivå. Sammankallande för detta arbete är Pistolsektionen. Bokade datum för arbetsmöte i den nya Skyttesportorganisationen 9 juni Gevärssektionen möte i Höör 11 augusti Möte Fredriksberg 21 september Möte Fredriksberg 19 oktober Reservdag 16 november Extra årsmöte för val till interimsstyrelse Information från möte med SkåneIdrott Patrik Carlsson och Anna Löfvander rapporterade från deras träff med Jeanette Skog och Mats Werne från SkåneIdrotten. Det visade sig att SkåneIdrott är väl informerade om vår sammanslagning från riks vilket givetvis är bra. Skåne Idrott vill gärna delta på SDF:s årsmöte för att bekanta sig med den nya organisationen/styrelsen och dessa bjuds in i samband med att kallelsen till den 16/11 skickas ut. Den 29/5 var 26 föreningar aktiverade för Idrott Online. Bidrag från SkåneIdrott Bidragssystemet kommer helt att göras om from Detta är ett beslut som påverkar alla specialdistriktsförbund och har inget med vår sammanslagning att göra. Det gamla bidragssystemet från SkåneIdrott Baseras på antal föreningar anslutna till SDF samt hur många lägerdagar/kurstimmar som SDF-arrangerar. Nytt bidragssystem Antal miljoner att fördela till alla Idrotter förblir densamma. 70 % av bidragspengarna är knutna till de redovisade LOK-stöden. Det bidragsberättigande underlaget är föreningarnas LOK aktiviteter och för närvarande så gäller det att varje personaktivitet ger SDF:et 70 öre. Det blir alltså viktigt för oss att se till så att föreningarna redovisar sina LOK-aktiviteter för att vi ska ta del av dessa pengar. Det fastställdes på det senaste årsmötet till 70 öre för att de skulle få igenom förslaget. Det kan i framtiden bli mer per aktivitet eller t.o.m. mindre om det finns färre bidragspengar att fördela. Föreningarna själva får som tidigare 24 kr/aktivietsdag och 8 kr per berättigad deltagare. Resterande 30 % är pengar som ska sökas separat i form av utvecklingsverksamhet. Dessa pengar måste sökas för varje enskilt fall. Det går inte att ha ett stående läger varje år och förvänta sig bidrag för denna aktivitet.

3 Hur ser bidraget ut för SDF-Skyttesport Patrik har checkat med Skåneidrott hur bidragsfördelningen ser ut/möjligen kommer att se ut i den nya bidragsformen. Bidraget för 2008 från SkåneIdrott var ca kr baserat på det gamla systemet. Bidraget för 2009 vilket också är baserat på det gamla systemet är på kr. Anledningen till denna ökning av bidrag är att antalet föreningar är många fler i och med sammanslagningen av våra organisationer. Hur mycket kan vi räkna med att få då 2010? Ja hade detta system gällt för förra året så hade det varit katastrof. Enligt Jeanette Skog hade SDF Sportskytte 2007/ registrerade LOK deltagare. Med 70 öre per deltagare hade vårt bidrag blivit 9310kr. Så frågan är hur många LOK aktiviteter som vi kommer att ha? Detta har en central betydelse för den budget som vi kommer att ha i SDF-skyttesport. Två mycket viktiga punkter av ekonomisk betydelse för det nya förbundet. Att verkligen se till så att alla föreningar registrerar sina berättigade LOK aktiviteter. Att söka pengar ur den andra potten som satts av för speciella aktiviteter. Övriga tjänster som SkåneIdrott erbjuder: Utbildningsprojekt via SISU/Utbildningsstege administration Bank/Bokföring Juridisk verksamhet Försäkringar Kontakter med Skatteverket Tillgänglighetsanpassningar (6miljoner är avsatt till detta) Idrottsmuseum som gärna tar emot priser med historia. Val av gevärssektionens styrelse och hur kommittémedlemmar väljs Mötet diskuterade vilka val som ska väljas på gevärssektionens årsmöten. Sektion Sektionsårsmötet väljer styrelse med grenledare för respektive kommitté. Grenledare tillhör styrelsen i form av ledamot. Följande val ska genomföras: 1 ordförande (1år) 1 sekreterare (2år) 1 budgetansvarig (2år) 1 grenledare för (2år) 1 grenledare för 50m (2år) 1 grenledare för (2år) 1 grenledare för (2år) 1 grenledare för Utbildning (2år) 1 grenledare för (2år) Hälften av dem som väljs på två år väljs udda år andra halvan jämt år. Viktigt är att utse någon i styrelsen som bidragsansvarig för att informera/hjälpa våra föreningar om det nya bidragssystemet med LOK-aktiviteter och Idrott Online.

4 Kommitté Kommittéerna består av grenledaren plus 4 kommittémedlemmar som utgångspunkt. Varje kommitté kan adjungera in fler medlemmar om så önskas/behövs. Sektionsstyrelsen väljer/tillsätter resterande medlemmar i respektive kommitté. Dessa väljs på årsbasis. Dessa medlemmar bör väljas utifrån följande parametrar: Geografisk spridning Könsfördelning Åldersspridning Personer från de olika organisationerna (initialt) Namn på det första årets kommittémedlemmar ska vara klara till den 16/11 Viktigast är givetvis att personen känner ansvar för sin arbetsuppgift. Arvode för framtida kommittéer Körersättning till kommitténs deltagare på arbetsmötena ska betalas ut Enklare fika betalas av gevärssektionen 3-6 möten i respektive kommitté/år Övrig Finansiering Sektionen kommer inte att inneha ett eget organisationsnummer vilket innebär att all bokföring sker på ett ställe. Kostnader och intäkter för respektive sektion kommer att konteras och i varje sektion behövs troligtvis en ekonomisk ansvarig. Startkapital kommer att konteras så att kr hamnar i SDF och kr gevärssektionen (totalt kr i gevärssektionens kassa). Dessa pengar används som buffert/startkapital för år 1 då kostnadsbilden av verksamheten är svår spika innan vi är igång. Efter först året vet vi mer vilka kostnader/intäkter vi kan räkna med och en korrigering av budget görs. Eventuellt kan man tänka sig att behöva höja sektionsavgift eller kräva att arrangerande föreningar betalar in viss del av startavgiften från sina arrangemang. Pengar att finansiera gevärssektionens verksamhet LOK-bidrag från SkåneIdrott/ Bidrag från Skyttesportförbundet Stora frågetecken på hur mycket pengar som kommer härifrån Sektionsavgift Sektionsavgiften för varje förening är idag till gevärssektionen 150kr och till SDF 200kr. Anta 100 gevärsföreningar och 150 föreningar i SDF vilket genererar kr till gevärssektionen och kr till SDF. Från SDF kommer gevärssektionen erhålla sektionsbidrag Startavgift Beslut att detta inte ska finansiera sektionens verksamhet. För mycket administration. Varje tävling ska bära sig själv ekonomiskt. Sökta och beviljade projektpengar Stora frågetecken på hur mycket pengar som kommer härifrån

5 Tävlingsarrangemang Respektive kommitté arbetar fram ett tävlingsprogram och hittar arrangörer för sektionens arrangemang. För att minska administrationen i gevärsstyrelsen beslutade mötet enhälligt att allt ansvar för tävlingsarrangemang ska läggas ut på föreningarna enligt nedan: Alla tävlingsarrangemang måste bära sig själv ekonomiskt Inbjudan, skickas ut inför tävlingen 4 veckor innan via mail/publicering på hemsida Ta emot anmälan och anmälningsavgifter Expedition och uppläggning av skjutlag Funktionärer tävlingsdagen sk sammanställning Ta fram prislista att distribuera till deltagare och hemsida Ansvara för ev. inköp av hederspriser Överskottet tillfaller föreningen som arrangörsarvode Att diskutera/jobba vidare med i respektive arbetsgrupp till nästa möte Programläggning Respektive kommitté ansvarar för sin grens program 10 m tar fram program för 09/10 under augusti månad. Önskemål finns att samordna program så den följer kalenderåret. Krävs kanske att informationen om datum för rikstävlingar kommer lite tidigare än vad de gör idag. 50, 300, och Utbildning klara senast 15 oktober Samverkan med övriga kommittéer ska ske Fastställande av startavgifter: Går det att fastställa enhetlig/riktlinjer för startavgift för sektionens arrangemang såsom Skånskt mästerskap/dm ex: Startavgift för senior/veteran Startavgift för ungdom 50 % av startavgifterna till hpr till skyttarna eller inga hpr alls med lägre startavgift Attraktiv tävling för skyttarna Kostnad för Megalink etc. Hederspriser och medaljer Här skiljer sig upplägget mellan organisationerna ganska markant och bör diskuteras vidare i respektive kommitté. De tävlingar som innefattas är de gevärssektionens tävlingsarrangemang. Hederspris eller pengapriser? Ska föreningen avgöra om de vill ha pengapriser eller Hpr om nu hela ansvaret för tävlingsarrangemanget ligger på föreningen? Hur stor del av starterna ska erhålla pris? 20 %? 25 %? Större del priser i ungdomsklasserna? Medaljer kan denna kostnad ligga på arrangemanget eller centralt i sektionen? Hur många medaljer utdelas i framtida mästerskap? Vilka medaljer? De nationella mästerskapen kommer att få DM-status men vilka medaljer ska användas. Från RF används i dag DM-tecken i guld i samtliga sportskyttediscipliner men det går eventuellt att använda egna medaljer. Lagmedaljer?

6 Nästa möte Nästa möte kommer att hållas någonstans mellan 11augusti och 21 september. Separat kallelse kommer inom kort. Mötet tackade Jan-Ola för väl genomförd arbetskväll och Bo Högberg för fika och lokal. Vid pennan Tom Nordquist

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson

Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson, Lars Åkesson Protokoll fört vid styrelsemöte med Skånska Sångarförbundet söndagen den 7 mars 2004 kl 9.30 på Örestrand Höganäs Närvarande: Krister Sörhede, Gunnar Thunberg, Ted Rosén, Börje Hansson, Mikael Persson,

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo som ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 Plats: Rocklunda, ABB Arena Tid: Lördag den 9:e mars 2013 Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 1 Mötets öppnande Distriktets sekreterare Annica Ekengren hälsade alla välkomna

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Stadgar Stockholmspolisens Skytteförening Arrangör

Stadgar Stockholmspolisens Skytteförening Arrangör Stadgar Stockholmspolisens Skytteförening Arrangör Senaste uppdatering 2003-04-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNNA BESTÄMMELSER...3 1 Ändamål...3 2 Sammansättning...3 3 Tillhörighet mm...3 4 Beslutande organ...3

Läs mer

Sammanställning remissvar BÖS 2014 samt fortsatt planering

Sammanställning remissvar BÖS 2014 samt fortsatt planering Sammanställning remissvar BÖS 2014 samt fortsatt planering Sammanställningen är endast en summering av de frågor som mest frekvent förekommande. Sammanställningen är gjord på de remissvar som inkommit

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 9/2013 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Lördagen den 9/11 kl.9.00-11.40 Plats: Sjökrogen/Villan, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Maria Uller, MU Sekreterare

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN

AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN AFFÄRSPLAN TURNÉVERKSTAN LETS TAKE THE TRAIN Olle Kilström André Robsahm Joel Lind INNEHÅLLSFÖRTÄCKNING Affärsidé 2. Syfte 2. Nyttoaspekt 2. Mål 2. Organisation 3. Marknad 3. Marknadsföring 3. Konkurrens

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I IFK ÖRBY

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I IFK ÖRBY Inledning Allmänt Styrelsen för IFK Örby ska enligt föreningens stadgar bestå av en ordförande samt sex ledamöter och två suppleanter. Styrelseledamöterna och styrelsens ordförande utses, efter förslag

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36. Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10. Bolagsstämma 2013-05-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.15.22 15.36 Närvarande aktieägare Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 10.000 röster Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Organisationsplan, Befattnings- och verksamhetsbeskrivning

Organisationsplan, Befattnings- och verksamhetsbeskrivning Svenska Budo & Kampsportsförbundets Kendosektion Organisationsplan, Befattnings- och verksamhetsbeskrivning Senast reviderade 2008-01-24 Sammanfattning Denna organisationsplan, befattnings- och verksamhetsbeskrivning

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Värmland PROTOKOLL Nr 1/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30 16.00 Plats Närvarande Länsförsäkringar, Karlstad Dag Rogne, ordförande Karl-Axel Ström, vice ordförande Britt

Läs mer

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars 1 Mötets öppnande Ordförande Leif Dahlén hälsar alla närvarande välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Hallands Arkivförbunds verksamhetsberättelse 2012

Hallands Arkivförbunds verksamhetsberättelse 2012 Hallands Arkivförbunds Årsmöte 2013-04-23 - Bilaga 1 Hallands Arkivförbunds verksamhetsberättelse 2012 En nöjd ordförande för Folkrörelsernas arkiv i södra Halland Jan-Olof Johansson framför de ca 400

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Stadgar för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Stadgarna senast ändrade av representantskapet 2014. Innehåller även normalstadgar för korpföreningar, korpförbund och specialdistriktsförbund. Innehåll

Läs mer

SVENSKA PISTOLSKYTTEFÖRBUNDET Dnr 102

SVENSKA PISTOLSKYTTEFÖRBUNDET Dnr 102 SVENSKA PISTOLSKYTTEFÖRBUNDET Dnr 102 Protokoll fört vid SPSF styrelsesammanträde på Förbundskansliet, Östhammarsgatan 70, Stockholm, lördagen den 26 november 2011. Närvarande Ledamöter: Anders Björck,

Läs mer

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena

att bidra till underlag för samhällsplanering och annan verksamhet av betydelse för vattenförhållandena Styrelsens förslag till reviderade stadgar för Mälarens vattenvårdsförbund 2016 Mälarens vattenvårdsförbund är en ideell organisation vars gällande stadgar enligt nedan fastställdes den 13 mars 1998. Ändringsförslag

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat Protokoll från Sandvikens Segelsällskaps årsmöte 2016 Datum: 15 februari, 2016 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till

Läs mer

Protokoll nr 2 fört vid styrelsemöte med Skånes Roddförbunds styrelse på Hjelmsjön 2002-03-24

Protokoll nr 2 fört vid styrelsemöte med Skånes Roddförbunds styrelse på Hjelmsjön 2002-03-24 Protokoll nr 2 fört vid styrelsemöte med Skånes Roddförbunds styrelse på Hjelmsjön 2002-03-24 Närvarande: Bertil Håkansson, ordförande Lars Saldert Rolf Lindell Nils Jönsson, representant Åhus Hans Lundquist,

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4, 6 Program...5 Val av regionstyrelse...7 Val av ombud...8 Valberedningen...9

Läs mer

Stadgar för den ideella korpföreningen

Stadgar för den ideella korpföreningen Inledning Till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet anslutna lokala föreningar har mycket varierande storlek och omfattning beträffande organisation och verksamhetsform. Lokala anpassningar kan därför

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes utan eventuella tillägg

Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes utan eventuella tillägg Förbundsstyrelsemöte, Idrottens Hus, Stockholm 2014 16-17 oktober kl. 18:00 PUBLIKT PROTOKOLL Närvarande: Jimmy Persson Bosse Ohlsson Mikael Jansson Inger Mortensen Patrik Johansson Mikael Svensson Lisbeth

Läs mer

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Motion till Förbundsmötet 2014 Ankom 13 11 24 114 73 Stockholm Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Bakgrund: har aldrig engagerat sig i idrottsgymnasier i någon form. S.k. profilerade

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 kl. 09.30-12.30 Göteborgsregionens kommunalförbund, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Joakim Svärdström Johan

Läs mer

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68 Protokoll nr: 5 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-05-18 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 57-68 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders Allard Eva Widing

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2003-09-25. Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2003-09-25. Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00 Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson Gert-Inge Andersson Lennart Björk Inga-Lill Andersson Stefan Svensson Thomas

Läs mer

DAGORDNING SEKTIONSMÖTE ENDURO 5-2011. 2011-12-17 (10.00-16.00) Skövde. Deltagare. Meddelat frånvaro

DAGORDNING SEKTIONSMÖTE ENDURO 5-2011. 2011-12-17 (10.00-16.00) Skövde. Deltagare. Meddelat frånvaro DAGORDNING SEKTIONSMÖTE ENDURO 5-2011 2011-12-17 (10.00-16.00) Skövde Deltagare Robert Svensson Per Lennerman Stefan Vahlin Åke Knutsson Björn Bergström Meddelat frånvaro Patricia Eneroth Ordförande Ledamot

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Ljusterns Camping, Säters Kommun Tid: Kl. 17 00 Protokoll fört vid S.S.C.S. årsmöte den 2:e augusti 2003 Närvarande från Styrelsen: Åke Kindbom Bengt Sundberg Christer Tette Ceihagen Kenneth

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ARSMÖTE för 2015 på Lilis Tallrik i Dalby 2016-03-30. Närvarande: 28 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

Stadgar för Rimbo Idrottsförening

Stadgar för Rimbo Idrottsförening Stadgar för Stadgarna reviderade och fastställda i oktober 1992 Stadgarna ändrade avseende 6 vid årsmöte 1996 Stadgarna ändrade avseende 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 17 och 22 vid årsmöte 2012 Sida 2 av 6

Läs mer

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper

Hallands Länsförbund av 4H. Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Hallands Länsförbund av 4H Reglemente för förtroendevalda & verksamhetsgrupper Allmänt om uppdrag Länsförbundets uppgift är att inom sitt verksamhetsområde leda verksamheten enligt riksförbundets stadgar

Läs mer

MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011

MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011 MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011 Nu kommer MSSF-Bulletinen nr 2, något sent enligt planerna, mest beroende på at vi ville få lite mer att informera om än som annars skulle blivit fallet. Styrelsens

Läs mer

VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia

VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia VF ROSOG Stadgar 1(10) Vänföreningen till Royal Order of Scotland Provincial Grand Lodge of Ostrogothia Stadgar för Vänföreningen till ROS PGL of Ostrogothia Fastställda 2012-07-23. Först antagen 2012-07-23.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur.

Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö. Till ordförande för mötet valdes enhälligt Stefan Fur. Årsmöte i Smålands Ridsportförbund. Måndagen den 17 mars 2014, på Quality Hotell, Växjö 1 Mötets öppnande 2 Val av ordf. 3 Upprop, fastställande av röstlängd 4 Fastställande av föredragningslista 5 Årsmötets

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx

Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx Stadgar för Svenska OCD-förbundet reviderade vid förbundets årsmöte 2015-xx-xx 1 Förbundets namn, juridiska form och säte Svenska OCD-förbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX Uppdaterad 15XXXX Ledarpolicy Innehåll 1. Inledning 2 2. Att vara ledare 2 3. Förväntningar på ledare i Borgenkyrkan Ung 2 4. Nya ledare 3 5. Ledarvård och ledarutbildning 3 6. Förebyggande verksamhet

Läs mer

Stadgar Kontakt Nässjö 20160127. Stadgar. för

Stadgar Kontakt Nässjö 20160127. Stadgar. för Stadgar Kntakt Nässjö 20160127 Stadgar för Affärsnätverket Kntakt Nässjö Stadgarna i denna lydelse antgs 20160127. 1 Syfte Syftet med nätverket är att medlemmarna ska bistå varandra i att på lika sätt

Läs mer

Styrelsens förslag. Ny organisation tillsammans med Svenska Båtunionen

Styrelsens förslag. Ny organisation tillsammans med Svenska Båtunionen ns förslag Ny organisation tillsammans med Svenska Båtunionen Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och förslag 2. Grundläggande tankar kring den nya organisationen 3. Fördelar och risker med ny organisation

Läs mer

Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006

Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006 Stadgar för GOTLANDS FLYGKLUBB antagna den 16 november 1949 med senaste justering antagna 19 april 2006 Klubben är ansluten till Kungliga Svenska Aeroklubben samt till Motorflygförbundet KSAK och Svenska

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

informationsmöte NATUR

informationsmöte NATUR Arbetsgrupp Uppströms Sommen informationsmöte NATUR Onsdag 11 december kl. 18 Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet Trots arbete med att minska vår klimatpåverkan står det klart att klimatförändringarna

Läs mer

Innehåll. Allmän instruktion för specialkommittéerna. Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna. - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter

Innehåll. Allmän instruktion för specialkommittéerna. Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna. - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter Reviderad 2013 1 Innehåll Sid. 3 Allmän instruktion för specialkommittéerna Sid. 4-5 Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna Sid. 5 Sid. 6-7 - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter - Ekonomi -

Läs mer

Information till ledare i Sundbybergs IK

Information till ledare i Sundbybergs IK Information till ledare i Sundbybergs IK Innehåll: Om handslaget 1 Skola-föreningsliv 1 Föreningsaktiviteter 2 Kontaktpersoner SF 3 Verksamhetsbidrag 4 Aktivitetsbidrag 4 Vår medlemstidning SIKAREN 4 Bingo

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18)

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgar Stadgar för Djursholms Ridklubb (Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgarna fastställda av årsmöte 20140216. Godkända av Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun PROMEMORIA 2009-10-15 Planeringsavdelningen Mårthen Gunnarsson 08-5555 93 49 marthen.gunnarsson@taby.se Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll: 1. Allmänna bestämmelser: Berättigade

Läs mer

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Östergötlands Län Kronobergs Län Jönköpings Län Kalmar Län Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Styrelsen och Kommitteérnas förslag inför höstmötet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida A. Östsvenska

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Ledamöter Ersättare Arbetsförmedlingen, St. Södergatan 49, Lund Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Staffan Hållö, ledamot

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

SVERIGES SCHACKFÖRBUND

SVERIGES SCHACKFÖRBUND SVERIGES SCHACKFÖRBUND Styrelsen 2007-02-03 Plan för MARKNADSFÖRING av svenskt schack - synas.. - säljas.. - stimuleras... - styras.. Inledning Schack har i breda kretsar blivit en symbol för taktik och

Läs mer

SMK Hörby BLADET. Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY

SMK Hörby BLADET. Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY Page 1 of 7 SMK Hörby BLADET Svenska Motor Klubben Hörbyavdelningen Box 8, 242 21 HÖRBY TELEFON: 0415-132 90 WEBB-ADRESS: http://hem.passagen.se/smkhorby/ E-POSTADRESS: smkhorby@passagen.se KLUBBLOKAL:

Läs mer

INBJUDAN TILL SKYTTIADENTÄVLINGEN

INBJUDAN TILL SKYTTIADENTÄVLINGEN INBJUDAN TILL SKYTTIADENTÄVLINGEN LUFTGEVÄR 2006 2007 Skytterörelsens Ungdomsorganisation, Svenska Sportskytteförbundet och Frivilliga skytterörelsen har härmed äran inbjuda landets skytteungdom till 2006

Läs mer

Antaget av Fullmäktige 2014-11-06

Antaget av Fullmäktige 2014-11-06 Reglemente för Sektioner Antaget av Fullmäktige 2014-11-06 Innehåll Innehåll... 2 Kapitel 1: Allmänt... 3 Kapitel 2: Sektionsstyrelsen... 4 Kapitel 3: Styrelsemöten... 6 Kapitel 4: Årsmöte... 7 Kapitel

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Christina Rickmar förklarade mötet öppnat och hälsade de närvarade medlemmarna välkomna. 1(6) Protokoll fört vid Linköpings Skidklubbs årsmöte den 10 juni 2009 i Skidgården Hackefors. Årsmötet föregicks denna gång av utdelande av vandringspriser till klubbens bästa Vasaloppsåkare 2009, Liselott

Läs mer

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet.

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet. Antagna vid årsmöte 2014-02-25. STADGAR Allmänna bestämmelser 1 1 mom. Föreningens namn är Sångkörens Samfällighet. 1 2 mom. Föreningens uppgift är att handha gemensamhetsanläggningar inom kvarteret Sångkören

Läs mer

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265 Datum och tid: 7 april 2016, kl 18.00 20.10 Plats Närvarande Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm Fullmäktige enligt förteckning

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

Stadgar för Torsby Båtklubb

Stadgar för Torsby Båtklubb Torsby Båtklubb bildades 1957 och har sitt verksamhetsområde i Övre Fryken i Värmland. Stadgarna ändrades och reviderades år 2003. 1 Föreningens ändamål o säte 1.1 Ändamål Torsby Båtklubb är en allmännyttig

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Stadgar för SPF Eken, Perstorp (Fastställda vid årsmötet 2012-02-09)

Stadgar för SPF Eken, Perstorp (Fastställda vid årsmötet 2012-02-09) Sid 1(5) Stadgar för SPF Eken, Perstorp (Fastställda vid årsmötet 2012-02-09) 1 Namn Föreningens namn är SPF Eken och ingår i Skånedistriktet av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Betecknas där som lokalförening

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse,

Läs mer