Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande Jeanette Qvist (S) Tobias Carlsson (L)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande Jeanette Qvist (S) Tobias Carlsson (L)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Varbergs Bostads lokaler, Bäckgatan 3, klockan Paus ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande Jeanette Qvist (S) Tobias Carlsson (L) Övriga deltagare Utses att justera Carl Bartler, kommundirektör Maria Svenningsson, kommunsekreterare Laila Eklund, upphandlingschef, 83 Ros-Marie Johansson, upphandlare, 83 Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 83, 86 Frida Eriksson, samhällsplanerare, 84 Jeanette Larsson, avdelningschef, 84 Magnus Sjöberg, avdelningschef, 84 Hanna Lundgren, projektledare, 84 Malin Ung, budgetchef, 86 Cecilia Björnram, utvecklingsledare, 86 Kristina Taremark, personaldirektör, 86 Camilla Lugnet, VD Världsarvet Grimeton, 87 Jeanette Qvist (S) Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) Justerande Jeanette Qvist (S)

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 83 Dnr KS 2019/0101 Upphandlingsplan 2019 Arbetsutskottet beslutar 1. anta Upphandlingsstrategi och riskanalys elenergi 2. anta Upphandlingsstrategi och riskanalys Livsmedel via webbportal 3. följa upp kommande upphandlingar kopplade till dessa strategier 4. fortsatt följa beslutade områden för 2018; byggentreprenader och markentreprenader. Upphandlingsavdelningen har tagit fram en upphandlingsplan för Till grund för denna är de avtal som upphör och dels nya behov av avtal som uppkommit. Upphandlingsplanen 2019 omfattar 86 samordnade ramavtalsupphandlingar till ett värde av cirka 696 miljoner kronor var antalet samordnade ramavtalsupphandlingar 63 stycken. Därutöver finns ett stort antal objektupphandlingar där upphandlingsavdelningens stöd efterfrågas, för närvarande 13 stycken för Vatten och Miljö i Väst AB, 19 stycken för hamn- och gatuförvaltningen, 6 stycken för Centrum för livslångt lärande, 2 stycken för kultur- och fritidsförvaltningen. Upphandlingsvärden ligger mellan kronor- 100 miljoner kronor per objekt. Arbetsutskottets uppgift enligt delegeringsförteckningen är att välja en eller flera upphandlingar av strategisk viktig karaktär där särskilda frågor, krav av strategisk karaktär, kan följas upp. Det innebär också att man ska ange en strategi om vad man särskilt vill se uppfyllt eller inriktning med upphandlingen. Som exempel kan en strategi/inriktning vara att små och medelstora företag ska kunna lämna anbud, särskild miljöhänsyn ska tas eller att krav på social hänsyn ska ställas. Då får upphandlingsavdelningen ledning i vad man särskilt ska se till i underlaget och kan därefter informera arbetsutskottet hur man i upphandlingen mött upp denna strategi. sunderlag sförslag 21 februari 2019.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Övervägande Upphandlingsavdelningen föreslår för arbetsutskottet att anta strategier för följande ramavtalsupphandlingar 2019: Elenergi Livsmedel via webbportal Skälet till att elenergi har valts ut som en strategisk ramavtalsupphandling är dels för att upphandlingen har ett stort ekonomiskt värde där de flesta förvaltningar och bolag avropar från avtalet, dels för att miljöaspekterna avseende elhandel är av stor vikt för kommunen. Livsmedel via webbportal föreslås som en strategisk upphandling dels därför att inköpsmönstret är på väg att förändras i samhället och elektronisk handel kan skapa mer arbetstid i kärnverksamheten på ett positivt sätt, dels för att affärsupplägget innebär utkörning av livsmedel till beställande enhet och krav kan ställas avseende miljö på fordonsutsläpp. Det finns också en möjlighet att ställa krav på social hänsyn i denna upphandling, vilket innebär en kravställan på företaget om att erbjuda arbete för någon som står utanför arbetsmarknaden. Arbetsutskottet föreslås också att fortsatt följa beslutade områden för 2018; byggentreprenader och markentreprenader. Protokollsutdrag: Upphandlingsavdelningen

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 84 Dnr KS 2018/0645 Planeringsdirektiv för Himle verksamhetsområde Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. godkänna planeringsdirektiv för Himle verksamhetsområde, daterat 19 februari beställa planläggning av byggnadsnämnden i enlighet med framtaget planeringsdirektiv. Varberg växer, och utöver nya bostäder är behovet även stort av planlagd mark för nya verksamheter. I kommunens översiktsplan pekas ett större område kring Himlemotet ut som lämpligt för utveckling av verksamheter. Himlemotet, med sitt stadsnära läge utmed motorvägen, får en viktig roll i Varbergs näringslivsutveckling, då det dels kan möjliggöra för nya verksamhetsetableringar i kommunen, men också underlätta för omlokalisering av befintliga verksamheter inom stadsområdet. Kommunen har under 2018 förvärvat stora delar mark i anslutning till Himlemotet. För utbyggnad av området krävs ett omfattande planarbete, och med anledning av kommunens behov av ny verksamhetsmark behöver planarbetet nu påbörjas och prioriteras. I samband med planläggningen ska lämpligheten även prövas för utveckling av högst 200 bostäder inom det före detta Fun City-området. sunderlag sförslag 19 februari Planeringsdirektiv för Himle verksamhetsområde, daterat 19 februari Övervägande Utvecklingen av Himle verksamhetsområde ska ha sin utgångspunkt i kommunens redan antagna strategiska dokument. I planeringsdirektivet anges inriktningen för området och här lyfts även strategiskt viktiga ställningstaganden för den fortsatta planeringen. I planeringsdirektivet identifieras också behov av övergripande utredningar som behöver startas upp i ett tidigt skede av planläggningen.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Den övergripande inriktningen är att Himle verksamhetsområde utvecklas till ett externt verksamhetsområde med god tillgänglighet till E6:an. Området ska möjliggöra för nya verksamhetsetableringar i kommunen, men också för omlokaliseringar av befintliga verksamheter inom stadsområdet i takt med att staden växer och omvandlas. Området föreslås i huvudsak utvecklas med verksamheter med inriktning mot lager, logistik, industri och tillverkning. Det är inte lämpligt med etablering av detaljhandel, i enlighet med kommunens handelsstrategi. Däremot kan mer storskalig och skrymmande handelsverksamheter prövas i området. Himle verksamhetsområde föreslås inriktas mot ett grönt verksamhetsområde. Det innebär att grönstrukturen får en viktig roll vid områdets utformning och gestaltning i syfte att uppfylla olika typer av ekosystemtjänster, men också för att skapa attraktiva miljöer. Området är stort och kommer att byggas ut successivt under lång tid framöver. Detaljplanerna i området behöver därför göras så flexibla som möjligt för att på bästa sätt kunna möta dagens och framtidens olika behov. God markhushållning med yteffektiv användning och hög exploateringsgrad eftersträvas, i linje med kommunens bebyggelsestrategi. Vid utbyggnad av Himle verksamhetsområde kommer det att finnas behov av ny och upprustad infrastruktur. En övergripande trafikutredning behöver tas fram för att studera hur en framtida exploatering kan påverka framkomligheten och trafiksäkerheten på befintliga vägar, med fokus på befintliga på- och avfarter på E6:an. Det behöver också studeras hur hållbara transporter, främst i form av buss och cykel, kan bli attraktiva val, både för de som ska arbeta och bosätta sig inom området. Idag finns inte kommunalt vatten och avlopp i området. En förutsättning för utveckling av Himle verksamhetsområde är att området försörjs med tillräcklig kapacitet kommunalt vatten och avlopp. Planeringen för området behöver därför samordnas med Vatten & Miljö i Väst ABs planering av Västra kuststammen. Vid utbyggnad av en större mängd nya bostäder inom området uppstår behov av kommunal service, främst i form av förskole- och skolplatser. Vad detta får för konsekvenser för befintlig och planerad kommunal service i omkringliggande orter, främst i Himle tätort och Träslövsläge, behöver studeras vidare i den fortsatta planeringen. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 85 Dnr KS 2018/0556 Delegeringsförteckning för kommunstyrelsen Arbetsutskottet beslutar 1. återremittera Delegeringsförteckning för kommunstyrelsen för vidare beredning. Kommunstyrelsens delgeringsförteckning revideras emellanåt med anledningar av till exempel förändringar i organisationen eller önskemål om ökad eller minskad delegeringsrätt till tjänstepersoner/utskott/presidium/ledamot. Kommunfullmäktige har beslutat att kommunens nämndsorganisation ska utökas till ytterligare en nämnd, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, vilket medfört förändringar i flera nämnders reglementen. Med anledning av detta behöver även nämndernas delegeringsförteckningar revideras, vilka beslutas av respektive nämnd. De delar i kommunstyrelsens delegeringsförteckning som berörs av detta är de som handlar om grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, Svenska för invandrare och yrkeshögskoleutbildning. Dessa ansvarar inte längre kommunstyrelsen för och de ska därmed tas bort från delegeringsförteckningen. Utöver ovanstående har vissa smärre ändringar gjorts, bland annat har några punkter gällande personal- och arbetsgivarärenden tagits bort eller fått förändrad delegat, och en punkt gällande dataskyddsförordningen har tillkommit. sunderlag sförslag 6 februari Delegeringsförteckning för kommunstyrelsen. Övervägande Delegeringsförteckningen revideras vid behov och med anledning av framförallt förändring av ansvarsområden och verksamheter för kommunstyrelsen, föranleds nu ett antagande av ny delegeringsförteckning. Kommunkansliet föreslår därför kommunstyrelsen att anta Delegeringsförteckning för kommunstyrelsen.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 86 Dnr KS 2018/0491 Avstämning mål och inriktning för budget Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Ekonomikontoret informerar om förslag till mål och inriktning för budget 2020 och långtidsplan

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 87 Avstämning Världsarvet Grimeton Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Världsarvet Grimetons VD informerar om Grimetons bakgrund, syfte och resultatmål samt den utvecklingsplan som är under framtagande. En avstämning om Grimetons framtida finansiering och kommunens roll i detta förs.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 88 Dnr KS 2018/0627 Finansiering av medarrangörskap för Inspirations- och näringslivsdag 2019 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. godkänna att kronor från kommunstyrelsens ofördelade medel för 2019 får disponeras för finansiering av inspirations- och näringslivsdag för näringslivet i Varberg 11 april Kommunstyrelsen antog 29 november 2016, 218, en aktivitetsplan för att aktivt arbeta för att förbättra företagsklimatet i Varberg. En del i det är en fördjupad och förbättrad dialog för att utveckla och stärka ett positivt samarbetsklimat mellan kommunen och det lokala näringslivet. Med start 2017 och uppföljning 2018 satsade kommunen på att skapa en näringslivsdag där offentlig verksamhet och företag kunnat träffas för att få inspiration, omvärldskunskap och utveckla nätverk tillsammans. Näringslivsdagen har fått ett bra genomslag och har enligt utvärderingar varit en lyckad satsning. Vi ser också positiva effekter i de mätningar som görs kring företagsklimatarbetet avseende dialog med näringslivet. Möte och dialog mellan näringslivet, tjänstemän och politiker stärker Varbergs kommuns arbete för ett förbättrat företagsklimat. Näringslivs- och destinationskontoret vill nu tillsammans med NW Event, Varbergs Sparbank och Företagarna bygga vidare på de goda effekter som Varbergs näringslivsdag har skapat. Evenemanget kommer att utvecklas i linje med de utvärderingar som genomförts 2017 och Evenemangets värde består både i programmets innehåll i form av föreläsare och det utrymme som ges för kontaktskapande och goda samtal. En inspirationsdag av denna sort bedöms vara till nytta för kommunen genom att näringslivsklimatet stärks och företagen i Varberg utvecklas. Ett aktivt deltagande från kommunen ger också möjligheter att påverka innehållet, stärka det egna varumärket och erbjuda en plattform för dialog och kommunikation. En inspirationsdag behöver för att kunna bära sina kostnader även intäkter från medarrangörer, sponsorer och biljettintäkter. Näringslivs- och destinationskontorets bedömning är att detta är en aktivitet som går i linje med de mål som finns i företagsklimatarbetet och att kommunen även detta

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott år bör ta en aktiv roll som medarrangör med ambitionen att på sikt öka de affärsmässiga intäkterna när näringslivsdagen etablerats som en stark mötesarena. I takt med att näringslivsdagen etableras kan kommunens ekonomiska åtagande minskas. Som medarrangör förväntas kommunen beredas möjlighet att aktivt delta i planering för evenemanget samt att i lämplig omfattning delta både på scenen och i kringliggande arrangemang. Kommunen förväntas också få till gång till ett överenskommet antal biljetter för deltagande, både för utvalda politiker och tjänstemän. Ett medarrangörsavtal kommer att tecknas mellan kommunen och NW Event för att reglera parternas åtaganden. sunderlag sförslag 9 januari Övervägande är idag aktiv i arbetet med att tillsammans med företagen i kommunen stärka näringslivsklimatet i kommunen. Näringslivs- och destinationskontoret bedömer att en fortsatt satsning på att vidareutveckla konceptet och genomföra en näringslivsdag 2019 ger positiva effekter för näringslivsklimatet. Evenemanget bedöms både kunna bidra till att stärka den positiva känslan bland företagen, bidra till dialog med kommunen samt möjliggöra för att stärka sitt varumärke och sin kommunikation med näringslivet i Varberg. Efter 2019 års näringslivsdag ska det göras en utvärdering som kommer ligga till grund för ställningstagande kring s fortsatta medverkan. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 89 Dnr KS 2019/0087 Arrendeupplåtelse för Varbergs båtklubb inom del av Getterön 1:1 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. godkänna förslag till arrendekontrakt, undertecknat av arrendatorn 9 februari 2019, avseende mark för föreningslokal och båthus inom del av fastigheten Getterön 1:1. Mellan och Varbergs båtklubb finns inget tidigare tecknat avtal som räknas gällande. Samhällsutvecklingskontoret har tagit fram förslag till ett arrendekontrakt mellan och Varbergs båtklubb. Arrendekontraktet avser upplåtelse av mark för föreningslokal samt båthus inom del av fastigheten Getterön 1:1. Byggnaden belägen inom arrendeområdet tillhör Varbergs båtklubb. Arrendekontraktet löper med en begynnelseperiod mellan 1 januari december 2028 med rätt till förlängning om 5 år i sänder. Uppsägningstiden är 1 år. Avgiften för arrendet har beräknats till kronor med uppräkning mot konsumentprisindex för januari Arrendeavgiften har beräknats efter prissättningsprincipen för föreningsverksamhet, enligt kommunfullmäktiges beslut sunderlag sförslag 12 februari Arrendekontrakt Övervägande Samhällsutvecklingskontoret arbetar successivt igenom tecknade markupplåtelser samt markupplåtelser där avtal saknas med målsättning att uppdatera gamla arrendekontrakt eller teckna nya arrendekontrakt som inte längre har marknadsmässig och skälig avgift eller på annat sätt avviker från de principer kommunen tillämpar i nyare upplåtelser.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Syftet med arbetet är att långsiktigt åstadkomma en genomgående kvalitetssäkring av kommunens upplåtelser vad gäller uppdaterad avgiftsnivå och avtalsinnehåll, till rådande förutsättningar. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 90 Dnr KS 2019/0074 Svar på ansökan om arrangörsbidrag för Varberg Triathlon 2019 Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1. bevilja Varbergs Sim/Rooster Club Varberg IF bidrag om kronor för att täcka delar av arrangörskostnaderna för Varberg Triathlon bidraget tas ur kommunstyrelsens ofördelade medel för Varbergs Sim har tillsammans med Rooster Club Varberg IF ansökt om kronor för arrangemanget Varberg Triathlon Arrangemanget har genomförts varje midsommarhelg sedan 2013 med flera tusen åskådare och deltagare. Tävlingarna har genomförts helt utan olyckor. För 2019 kommer arrangemanget att ske 23 juni Allt projekt- och funktionärsarbete sker ideellt, och under själva tävlingsdagen förväntas drygt 100 funktionärer vara involverade. För att garantera säkerheten begränsas antalet tävlande till 300 stycken. Utöver funktionärerna kommer även läkare att finnas på plats. sunderlag sförslag 8 februari Ansökan inkommen 31 januari Övervägande Organisationen kring Varberg Triathlon har tidigare år varit bra, samtidigt som det lockat mycket publik och deltagare. Föreningarna har även redogjort för förväntade intäkter och utgifter kring arrangemanget, vilka uppskattas vara rimliga. Totalt beräknas kostnaden till kronor, varav kronor finansieras genom anmälningsavgifter. Kommunstyrelsens kansli föreslår därför att föreningarna beviljas kronor för att kunna genomföra arrangemanget. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 91 Rapport regionalt samarbete Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Kommundirektören informerar om Region Hallands möte med Världsarvet Grimeton. Christofer Bergenblock (C) informerar om möte anordnat av länsstyrelsen om framtagande av regional vattenförsörjningsplan. Planen beräknas vara klar i december 2020.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 92 Rapport kurser och konferenser Ingen information lämnas under punkten.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ks au 93 Information från kommunstyrelsens förvaltning Arbetsutskottet beslutar 1. lägga informationen till handlingarna. Kommundirektören informerar om möte med en av kommunens föreningar angående arrende möte med hotellintressenter för byggande av hotell i Västerport.

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-11 1-13 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1 och Gamlebyskolan, klockan 9-14.55. Paus 9.35-9.45, 12.05-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör Jens Otterdahl, redovisningschef,

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör Jens Otterdahl, redovisningschef, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-03-26 1-9 Plats och tid Arena Varberg, klockan 8-8.45. Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus klockan

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-06 1-20 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.05-15.30. Paus klockan 12-13.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-21 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9-15.50. Paus 12.20-13. Beslutande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-04 1-7 Plats och tid Varberg Event, kl. 8-9 ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-18 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-24 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-11.35. Paus 9.45-10. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-29 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-10.50. Paus 9.50-10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-09 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-14.50. Paus 11-13.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Lunch

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Lunch Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-03 1-18 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-16. Lunch 12.15-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-19 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-29 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Kallelse/underrättelse Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag 5 mars, klockan 8.30 Plats Varbe

Kallelse/underrättelse Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag 5 mars, klockan 8.30 Plats Varbe Kallelse/underrättelse 2019-02-26 Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag 5 mars, klockan 8.30 Plats Varbergs Bostads lokaler, Bäckgatan 3 Ärenden 1. Val av

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-13 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum, A1, klockan 13.30-17 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Martin Andersson, näringslivsdirektör. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Martin Andersson, näringslivsdirektör. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2017-12-19A 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.40 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-12-18 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 31-33

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 31-33 Kommunstyrelsen 2017-02-14 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 17.15-17.25 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Micael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1-16

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1-16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.15 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 42-58

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 42-58 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-02-06 1-25 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-12.30. Paus 9.45-9.55. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9. Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9. Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-19 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-16.25 ande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S) Övriga

Läs mer

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S), jäv 4

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S), jäv 4 Kommunstyrelsens personalutskott 2019-02-14 1-11 Plats och tid Personalkontoret, lokal A303 klockan 13.30-17.05. Paus 15-15.15. ande Övriga deltagare Utses att justera Christofer Bergenblock (C), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-28 1-22 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, klockan 8.15-12.35. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-17 1-22 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9-16. Paus 12-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus 12-13,

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus 12-13, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-04 1 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-15.30. Paus 12-13, 14.30-14.40. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande

Läs mer

Sekreterare Henrik Lundahl Paragraf

Sekreterare Henrik Lundahl Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-03-28 1-23 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-16.20. Paus 12.15-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Plats och tid Stadshus B rum B1, kl. 14.30-15.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Lennart Andrén (M) Marita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-09-03 1-15 Plats och tid Stadshus A, A1, klockan 8.30-17.20. Paus 10 13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 80-94

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 80-94 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-02-27 1-20 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-12.20. ande Övriga deltagare Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S)

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S) Kommunstyrelsens personalutskott 2019-06-27 1-9 Plats och tid Stadshus A, gröna rummet klockan 13.30-17.06. Paus 15.10-15.25. ande Övriga deltagare Utses att justera Christofer Bergenblock (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-19 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11.40. Paus 9.45-9.55. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald

Läs mer

Kallelse/underrättelse (14) VARBERGS KOMMUN Beslutsorgan Kommunstyrelsen Tid Tisdagen 15 januari 2019, klockan Plats Sammanträdesru

Kallelse/underrättelse (14) VARBERGS KOMMUN Beslutsorgan Kommunstyrelsen Tid Tisdagen 15 januari 2019, klockan Plats Sammanträdesru Kallelse/underrättelse 2019-01-08 1 (14) Beslutsorgan Tid Tisdagen 15 januari 2019, klockan 13.30 Plats Sammanträdesrum A1 Ärenden 1. Val av justerare: Jana Nilsson (S) 2. Anmälan av eventuella övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-17--18 1-13

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-17--18 1-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-17--18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.00-16.00 Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-15.15 Beslutande Måndagen den 17 september 2012 Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Kallelse/underrättelse VARBERGS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag11 juni, klockan

Kallelse/underrättelse VARBERGS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag11 juni, klockan Kallelse/underrättelse 2019-06-11 VARBERGS KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Beslutsorgan Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdag11 juni, klockan 9 Plats Stadshus A, Sammanträdelokal A1 Ärenden 1.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-29 1-21 Plats och tid Bäckgatan 3, klockan 8.00-11.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), förste

Läs mer

Framtid Simlångsdalen

Framtid Simlångsdalen Framtid Simlångsdalen Projektbeskrivning April 2015 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Projektbeskrivning för Framtid Simlångsdalen Innehåll Bakgrund... 2 Omvärldsanalys... 2 Geografiskt läge... 2 Befolkning och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-16 1-16. Susanna Almqvist, exploateringsingenjör, Marcus Andersson, utvecklingsstrateg,

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-16 1-16. Susanna Almqvist, exploateringsingenjör, Marcus Andersson, utvecklingsstrateg, Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-16 1-16 Plats och tid Folkets hus, kl. 8.15-12.00 Beslutande Sammanträdesrum A2, kl. 13.00-16.00 Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP)

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-25 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9.15-12.10 ande Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana Nilsson (S) Ewa Klang (S)

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter 1 / 13 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Camilla

Läs mer

Plats och tid Varbergs Bostads ABs lokaler, Bäckgatan 3, klockan

Plats och tid Varbergs Bostads ABs lokaler, Bäckgatan 3, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-07 1-20 Plats och tid Varbergs Bostads ABs lokaler, Bäckgatan 3, klockan 8.30-11.55. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-27 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus , 12-13

Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan Paus , 12-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-04 1-28 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-15.30. Paus 8.55-9.05, 12-13 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-10 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-12.10. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530 Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 10 2019KS106 Page 128 of 530 Sektorn för samhällsbyggnad Hanna Henningsson Datum 2019-02-07 2019KS106 073 Dnr Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt Sammanfattning

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-02 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9.30-17.10. Paus 12.20-12.50. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 1-13

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf 1-13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-16 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-15. Paus 10.45-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott Kommunstyrelsens personalutskott 2019-04-10 1-7 Plats och tid Kristina Hylanders rum, klockan 8.30-12.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren 14:00-15:20 ande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Rolf Eriksson (S) Ann-Britt Danielsson (M) Stefan Larsson (KD) Anna-Karin Johansson (C) Jan Holm (S) Alda

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-10.30. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Skövde kommuns handlingsplan för förbättrat företagsklimat.

Skövde kommuns handlingsplan för förbättrat företagsklimat. Skövde kommuns handlingsplan för förbättrat företagsklimat. Sektor samhällsbyggnad, 2015-02-26 2 Innehållsförteckning Inledning... 4 Bakgrund... 4 Gemensamma utvecklingsområden för Skövde kommun och företagarna

Läs mer

Sekreterare Marcus Andersson Paragraf 8-15

Sekreterare Marcus Andersson Paragraf 8-15 Valnämnden 2018-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 8.30-10.00 ande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C), ordförande Peter Stoltz (S), vice ordförande Bengt

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-05 1-19 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-14.25. Paus 12.05-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 320 Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 320

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Stefan Tengberg, ekonomidirektör, 320 Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 320 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-30 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 Barn- och Utbildning 2009-10-14 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträder onsdagen den 21 oktober 2009, kl 13.00 på Långekärrs skola. 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1-10

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1-10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagare Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson

Läs mer

Svar på revisionsrapport om Våld i nära relationer

Svar på revisionsrapport om Våld i nära relationer Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-04-24 1 Ks 97 Dnr KS 2018/0115 Svar på revisionsrapport om Våld i nära relationer Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1 godkänna yttrande daterat

Läs mer

Näringslivspolitiskt program

Näringslivspolitiskt program Sida 1/5 Näringslivspolitiskt program 2016 2018 Sammanfattning Näringslivsprogrammet för Kungsbacka kommun ska fastställa en långsiktig strategi för kommunens insatser för att främja utveckling och tillväxt

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet Klockan 8.30-12, paus 9.25-10 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Sida 1/10 Beslutad av: Kommunfullmäktige, 2018-03-06 Ansvarig förvaltning: Samhällsbyggnadskontoret, Kommunstyrelsens förvaltning Kontakt: Kungsbacka

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-10-17 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.50 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Samverkansöverenskommelse Business Österåker - Näringslivsdag

Samverkansöverenskommelse Business Österåker - Näringslivsdag 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:3 Dnr. KS 2015/0080-140 Samverkansöverenskommelse Business Österåker - Näringslivsdag Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-25 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 8-12.10. Paus 9.30-9.40. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-30 1-12 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.40-11.15. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice

Läs mer

Helena Lind, vikarierande verksamhetsutvecklare Joakim Malmberg, controller. Hamn- och gatuförvaltningen. Sekreterare Helena Lind Paragraf 25-31

Helena Lind, vikarierande verksamhetsutvecklare Joakim Malmberg, controller. Hamn- och gatuförvaltningen. Sekreterare Helena Lind Paragraf 25-31 Hamn- och gatunämndens arbetsutskott 2019-04-08 1-12 Plats och tid B2, Stadshus B, kl. 9.00-11.45 Beslutande Micael Åkesson (M) Lennart Isaksson (S) Karl-Johan Wiktorp (L) Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Ansökan om värdskap för den internationella cykelkonferensen Velo-City 2017

Ansökan om värdskap för den internationella cykelkonferensen Velo-City 2017 PM 2014:90 RI (Dnr 003-541/2014) Ansökan om värdskap för den internationella cykelkonferensen Velo-City 2017 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Stockholms stad ansöker

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-08 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Höganloft, Hestra, kl 08.00-14.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-17 1-17 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.00-15.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-10-04 138 KS 338/17 Ansökan om medfinansiering från Reväst för verksamhetsåret 2018 Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-10 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 8.30-12.30 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C), 219 (del av), 222, 225 Christofer

Läs mer

Förlängning av arrendekontrakt för idrottsföreningen Sätra IF

Förlängning av arrendekontrakt för idrottsföreningen Sätra IF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 5 (B) Sammanträdesdatum 2012-09-11 32 Dnr 2012/236 Förlängning av arrendekontrakt för idrottsföreningen Sätra IF INLEDNING Sätra IF arrenderar sedan 1971 ett område

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-03-14 1-30 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 9-15.30. Paus 12.20-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-10-31 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-15.20. Paus 12.10-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen Dnr KS-2012-255 Dpl 14 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteyttrande 2013-03-28 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utred

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 10.20 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-03-12 1-22 Plats och tid Varbergs Bostads lokaler Bäckgatan 3, klockan 8.30-17. Paus 9.45-9.55, 12.10-13. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande, jäv 97 Christofer

Läs mer

Mark- och boendeprogrammet

Mark- och boendeprogrammet Mark- och boendeprogrammet Hur bygger vi i Helsingborg? Staden vi vill bygga År 2035 ska Helsingborg vara en skapande, pulserande, global, gemensam och balanserad stad för både människor och företag. För

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer