? Verksamhetsberättelse för år 2004.?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "? Verksamhetsberättelse för år 2004.?"

Transkript

1 Trosabygdens OK? Verksamhetsberättelse för år 2004.? Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av Per-Erik Bång. Innehåll 1. Administration: Jan-Åke Mahlin 1 2. TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik Bång 2 3. Styrelsen Jan Ring 3 4. Ekonomi: Jan-Åke Mahlin 3 5. Bingolotto: Sven-Olof Alm 3 6. Stugkommittén/Stugfogde: Jan-Åke Mahlin 4 7. Ungdomskommittén: Eva Lindell 4 8. Tävlings och träningskommittén: Anders Runander 5 9. Skidor, spår och terräng: Per-Erik Bång Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Per-Erik Bång Kart och Arrangemangskommittén Göran Eklund Slutord Jan Ring 10 Bilaga 1 Supporterklubben: Sven-Olof Alm 11 Administration: Jan-Åke Mahlin Medlemsavgifter under året har varit för Ungdom tom 20 år, 70 kr, Seniorer från 21 år, 130 kr och Familjeavgift, 250 kr. 300 Antal medlemmar Summa medlemmar: 229 st. 200 Fördelat på åldersgrupper 26 år och äldre: 134 st. 12 år och yngre: 65 st år: 30 st Ankommande post till klubben kommer till kassören som fördelar ut den i de kommittéansvarigas fack eller i brådskande fall informeras ut genom Internet. Avgående post, mestadels TbOK-Nytt, sprids via e-post till medlemmar med tillgång till Internet. Övriga medlemmar får papperskopior genom utdelning i Trosa (Anders) och Vagnhärad(Jan-Åke). Sida 1 (12)

2 TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik Bång Under året har den största delen av informationen till klubbens medlemmar och andra förmedlats via mail (massutskick) och TbOK-NYTT. Detta kombinerade cirkulär och klubbtidning har givits ut vid elva tillfällen, en gång per månad utom i juli. Ca 80 medlemmar får information via sin e-post och kan ladda hem bl.a. TbOK-NYTT och månadsplaneringen från hemsidan. Detta innebär en besparing av både porto och tid. Hemsidan har adressen men för att förenkla namnet har vi i år fått ytterliggare ett alias det gamla alias fungerar också Hemsidan har även ett alias till Trosa Stadslopp. Ny e-postadress från och med i år är tbok@telia.com även trosabygdens.ok@telia.com och trosabygdensok@telia.com fungerar Per-Erik är webmaster och uppdaterar sidan ibland dagligen. Diskussion om att helt gå över till Klubben Online har förts, då hemsidan tar för mycket tid av Pelle Bång Många fina digitala bilder (Göran och Britta E, Björn G och Gitte J och P-E) har tagits på egna och andra arrangemang. Hemsidan har därmed blivit väldigt aktuell med flera aktiviteter både text- och bilddokumenterade. Vi har även en gedigen bildsamling på hemsidans bildarkiv. Nu har utrymmet tagit slut fastän Pelles egna hemsidesutrymmen har använts. Under året har hemsidan haft cirka drygt besökare, ca dagarna före och efter Trosa Stadslopp och ca 2500 under Skogsloppet. Statistiken säger att medlemmarna utnyttjar hemsidan - speciellt efter att TbOK-NYTT och månadsplaneringen kommit ut och gått att ladda hem från hemsidan. Det forum som skapades i början av året läggs nu ned pga. inga tbok: are går in och diskuterar där längre. TbOK: s Klubben Online hemsida används mest för anmälan till OL-tävlingar. Men man kan via Årsrapporten" med några enkla formulär skicka in föreningens årliga rapport till SF och RF. Genom Lok-stöd finns möjligheten att sköta föreningens hela Lok-stödsrapportering (både närvarokort och sammanställning) när det gäller det statliga aktivitetsstödet. Klubben är även med i Svenska Friidrottsförbundet och Skidförbundet och har där även hemsida på klubben Online. Det har varit ca 5000 besök år 2004 enligt räknaren. Information, små referat och resultat har skickats till lokalpressen ÖSP och SN. Tyvärr kan vi inte påverka när och hur tidningarna skall skriva om det klubben vill nå ut med. Det gäller att skicka resultaten helst samma dag och i enkel form. Per-Erik efterlyser fortfarande mer info och text från ansvariga och övriga medlemmar. Sid. 2 (12)

3 Styrelsen: Styrelsen har sedan föregående årsmöte haft 10 st. protokollförda möten Styrelsen har bestått av följande: Ordförande Vice Ordförande Kassör Ledamöter Suppleanter Jan Ring Anders Runander Jan-Åke Mahlin Eva Lindell Per-Erik Bång Tero Jamalainen Britta Eklund Åsa Berneryd Kjell Flagstad Jan-Ring Ekonomi: Jan-Åke Mahlin Klubbens ekonomiska situation under året framgår i detalj av den ekonomiska berättelsen. Mycket goda inkomstkällor i år, har som brukligt varit, Trosa Stadslopp och Bingolottoförsäljningen. Olle Alms försäljning och arbete med konsortiet kompletteras mycket fint av arbetet med supporterklubben. Inkomsterna från dessa aktiviteter gör att klubben har en god ekonomi. Inga större investeringar har gjorts i år mer än i kartframställning. Bingolotto: Sven-Olof Alm Under året har det sålts Bingolotter för ca kr brutto. Lite mer än lotter fördelat på 40 veckor = 67 st. per vecka. Detta skall ge ett bidrag till klubben på ca kr vid 13:50 kr per lott. Prenumerationslotter är inte medräknade, ca 3 st. per vecka. Den verkliga uppgiften har kassören. Inte några högvinster har det blivit på de lotter som klubben har sålt. Klubben har ett andelsspel med Bingolotto, 1 andel motsvarar 2 st. bingolotter (110 kr). Det har varit 14 st. med i andelsspelet under året. Av en insats på kr under 2004, blev vinsten ca 35 %, dvs kr. Hela vinsten har gått tillbaks som insatts i andelsspelet. Andelsspelet har bidragit med ca kr under året till klubben. Det motsvarar ca kr per andel under år Under sex år har andelsspelet bidragit med ca kr. Nästan alla andelsägare är klubbmedlemmar. Tänk om flera ville vara med i andelsspelet!!! Vi kan inte förlita oss på att allmänheten (icke medlemmar) skall stå för merparten av intäkterna på Bingolotto. Var inte otrogen, köp Bingolotter av klubben eller den klubb som ni vill gynna, och inte av Statoil eller Albins när ni köper lotter. Något alla klubbmedlemmar borde tänka på. Sid. 3 (12)

4 Vi säljer Bingolotter i kiosken vid konsum lördagar tills lotterna är slut, senast till Stugkommittén/Stugfogde: Jan-Åke Mahlin Inga utbyggnader av stugan eller investeringar i inventarier har gjorts i år. En reparation av ett utbränt element i varmvattenberedaren är det enda stora. Vad som hänt är att vi haft en husvagn parkerad vid stugan under största delen av året och ansluten till vår el. Den är nu borttagen. De problem vi haft med elavbrott, främst då bastun använts, har troligtvis berott på snedbelastning av elnätet för stugan. Det är nu tillrättalagt av en elektriker och skall förhoppningsvis fungera i framtiden. Ungdomskommittén: Eva Lindell Målgrupp: Barn och ungdomar 7-16 år. Under året har vi haft ett tretiotal aktiva barn och ungdomar. Vi har haft fyra olika grupper i gång, grupp syd (nybörjare, nivå grön), grupp väst (nivå vit), grupp öst (nivå gul) och grupp nord (nivå orange). Träning på tisdagar har för grupp nord oftast varit förlagd en bit ifrån klubbstugan för att få en större variation på träningen, dock alltid avslutats i klubbstugan med soppa. Det övriga grupperna har fått uppleva terrängen på Trosalands lärkarta. Det är ett väl sammansvetsat gäng med mycket bus, lek och icke att förglömma mod inför tävlingar. Träningar: Under hela året har vi haft organiserad träning på tisdagar. Under orienteringssäsongen, utomhus från klubbstugan och under vinter halvåret inomhus i Vitalisskolan, med gymnastik och lek för det yngre barnen. De äldre barnen och ungdomarna har löptränat från Vitalisskolan för att därefter spela innebandy i gymnastiksalen. Under hösten har de äldre barnen och ungdomarna även tränat på torsdagarna vid klubbstugan. 4-klubbsmatcher: I år kan vi verkligen sträcka på oss, då vi kammade hem tredje platsen. Många barn och ungdomar har varit med och deltagit och många av dessa har dessutom bidragit med fina totalplaceringar. Läger: I mitten av mars hade vi ett skidläger i Harsa. Ca 30 stycken var vi totalt som åkte upp och fick tre fina dagar på skidor. Vi provade även på lite skidorientering. I början av juni anordnade vi Camp TbOK. Barn och ungdomar delades upp i olika lag. Varje deltagare hade en ryggsäck med vattenflaska, energiförstärkning i form av russin och dextrosol samt en hjälm. Lagen skulle nu ta sig runt en orienteringsbana förlagd på Stendörren i vilken det ingick klättring, vadning, cykling, balans och gåtor. Efter avslutad tävling åt vi middag i klubbstugan där vi också övernattade. Nybörjar kurs: Under året som varit har det inte genomförts någon nybörjarkurs. Sid. 4 (12)

5 Ledare under året: Tomas Bäck, Anders Runander, Åsa Westerlund, Tero Jamalainen, Eva Lindell, Eva Kindlundh och Mona Halldin. Sid. 5 (12)

6 Tävlings och träningskommittén: Anders Runander Tävlings- och Träningskommittén har under året bestått av Mona Halldin, Jan Ring och Anders Runander. År 2004 har haft fortsatt bättre tävlingsverksamhet bland de aktiva. Bland de större tävlingarna gjorde vi come back på 10-mila i Norrköping, och det med besked. Hela 4 lag kunde vi ställa på startlinjen, ett i varje klass, vilket var långt ifrån alla klubbar som kunde. Premiär i tävlingen var det för Veteranklassen, och där kom Göran och Britta Eklund samt Kjell Flagstad på 104: e plats (130 st.). Premiär för TbOK var det för deltagande i ungdomsklassen där Viktor, Sanna, Linnea och Sebastian R sprang in som 275: e lag (396 st.). Damlaget tog sig i mål på 301:a plats (394 st.), och slutligen kom herrlaget på 268:e plats (av 393 lag). På årets 5-dagars i Göteborg deltog ca 25 st. TbOK:are på minst en etapp (direktbanor inräknat). Det är något färre än året innan i Uddevalla, men klubben kan numera stoltsera med ännu en 5-dagarsseger (totalt 3 st. nu). Britta Eklund vann D55 Kort efter 5 jämna resultat där hon gick upp i ledningen på tredje etappen efter etapp-seger, en ledning som hon endast tillfälligt släppte under loppet på sista etappen, men återtog igen straxt före mål. Hela TbOK lyfter på pannbanden och säger Grattis. Klubben deltog med ett lag på 25-mannakavlen den 9 oktober vid Rudan i Haninge. Detta är Sveriges största budkavle och en breddkavle med deltagare i alla åldrar. Alla TbOK:are gjorde mycket bra ifrån sig och laget slutade på en 223:e plats, ca 20 platser bättre än Årets Poängjakt samlade återigen deltagarrekord då hela 67 st. TbOK: are startade på någon av de 12 deltävlingarna. Då är också den 13:e deltävlingen medräknad, i form av arbetspass inför Skogsloppet. Ett nytt grepp för att få så många som möjligt att hjälpa till i uppbyggnadsarbetet av tävlingscentrat. 2 kvällars arbete gav 5 poäng per pass blev det dubbelt ungdom i topp genom Sebastian Runander och Viktor Ljungberg. Detta upprepade sig även 2004 fast med den skillnaden att Viktor delade andraplatsen med systern Johanna. Det var f.ö. hela 6 ungdomar på 10-bästalistan vilket lovar gott inför framtiden. Klubbmästerskapet avgjordes som vanligt i form av KM Grand Slam, bestående av deltävlingarna Kort-KM (poängjakt 6, Bråta 3/6), Terräng-KM (vid klubbstugan 31/8), Natt-KM (poängjakt 12 vid klubbstugan 16/9) samt Dag-KM (Ringsjön 3/10), tillsammans med OK Hällen. 10 st. KM Grand Slam - vinnare premierades vid årsavslutningen i klubbstugan den 11/12. Ungdomarna har deltagit i 4 st. 4-klubbsmatcher mot Nyköpings OK, OK Måsen och OK Hällen. För första gången undvek vi 4:e platsen genom att slå OK Måsen. Vi arrangerade själva den andra deltävlingen den 18 maj. Krogrundan arrangerades den 30 oktober av TbOK: arna på Lundagatan. Tyvärr var deltagarantalet lite klent, endast 16 st. fullföljde nattorienteringen, några fler på efterföljande samkväm på Stadshotellet. Årets sista klubbarrangemang var som vanligt Skinkloppet på annandag jul. Ett trevligt och snöfritt arrangemang av Göran Eklund, där Fredrik Karlsson var snabbast, men segern, dvs. den som gissat närmast sin sluttid togs hem av Christian Jutvik. Träningsverksamheten har pågått som vanligt, med vinter- och senhöstträning från Vitalisskolan. Andra timmen har innebandyn tagit vid för dem som orkar lite mer. Sid. 6 (12)

7 Vårens och höstens träningar från klubbstugan med soppkväll har dock mest varit en angelägenhet för ungdomarna. De äldre som varit med har ofta deltagit på de äldsta ungdomarnas träning. Vi har också som i fjol deltagit i OK Klemmingens OL-sommarträning fram till 5-dagars, samt under vinterhalvåret även i Gnesta Night Cup. Fr.o.m. i somras har vi varit delaktiga i arrangemangen på sommarträningen, och nu under pågående vinters Gnesta Trosa Night Cup (GTNC). Sammantaget ett bra år med Trosabygdens OK på uppgång vad gäller tävlingsaktiviteter, och där ungdomarna börjar märkas resultat- och deltagarmässigt på tävlingar. Skidor, spår och terräng: Per-Erik Bång Skidor Ett 10- tal medlemmar åkte i Vasaloppsspåren (Tjejvasan, Öppet spår och Vasaloppet). Alla planerade arrangemang - 6-timarsloppet, Skidskyttetävling och KM - blev inställda pga. snöbrist och för kort varsel. Snöstjärnan genomfördes däremot planenligt och totalt genomförde 19 st. glada småttingar 1 km. På elljusspåret, Rundquists gärde och golfbanan har det gått att åka skidor i skoterkörda spår från 19/1 4/2 samt 10-27/2. Även denna säsong fick vi hjälp av Leif Fritz som bor i Trosa vår nya spårgeneral. Spåren har sällan varit i så fin kondition. Vi har köpt in en begagnad container för alla maskiner (bl.a. skotern) och köpt hem en ny s.k. snowgrabber (snöinsamlare) som gjort spåren fina i år. Redan den 18 november 2004 kom snön. Kjell Eriksson (Leif Fritz har flyttat tillbaks till Södertälje) ställde upp och gjorde spår som blev totalt 5 km (elljusspåret, Rundquists Gärde och Berga gärde).2 veckor gick det att åka. Vi han aldrig klippa på Rundquists gärde. Spår Kommittén har svårt att rekrytera en skid-spåransvarig. Fortfarande ställer P-E Bång upp som ansvarig. Vid Spårdagen den 20/10 samlades ett 15-tal medlemmar som rensade sly och fällde träd runt elljusspåret samt utmed Hungaspåret. I år körde vi inte ut bark/flis på elljusspåret. ETT STORT TACK till Anna-Karin Dunkhols, Anders Lindström, Hans Gustafsson, Bengt Asplund, Björn Kjellström, Joakim Ljung, Hans Hemström, Ante Farm och Tom Sundqvist för ekonomiskt bidrag till TbOKs spårverksamhet! Terräng Vi har normalt endast individuell träning. P-E Bång hade snitslat och skyltat på 5 km spåret för att klubben skulle kunna genomföra ett traditonsenligt Terräng-KM. Weine, som alltid ställer upp, hade röjt en stor del av spåret. En varm och strålande tisdagskväll 31/8, deltog 16 st. vuxna, på kontrollmätt sträcka 5320 m, och 20 st. yngre ungdomar på ca 1200 m. Alla fick pris. Ett mindre antal deltog i större tävlingar som Trosa Stadslopp, Midnattsloppet, S: t Eriksloppet, Lidingöloppet och Tunnelloppet. Sid. 7 (12)

8 Trosa Stadslopp: Per-Erik Bång Vårt traditionsenliga Trosa Stadslopp genomfördes i år för 18: e gången. För TREDJE året i rad utsågs Trosa stadslopp (2003) till BÄSTA loppet i Stor Stockholm: s regionen före Lidingöloppet Stockholm Marathon och Midnattsloppet. Tävlingsledare för stadsloppet under år 2004 har varit Per-Erik Bång. Ledningsgruppen har i år formats om för att även innehålla huvudfunktionärerna. Våra möten föregår TbOK: s styrelsemöten. Per-Erik har varit sammankallande och skrivit protokoll som även styrelsen fått tagit del av. Lars-Erik har haft kontakt med elitlöparna, stadshotellet och Björn Lindius. Per-Arne har varit kassör och även haft kontakt med de flesta sponsorer m.m. Jan-Åke är nu huvudfunktionär för östra banan. Torgchef söker vi fortfarande samt efterträdare till Lars-Erik och Per-Arne. Ett "åtgärds - pm" som innehåller alla funktioner och aktiviteter med ansvariga och datum, följs upp löpande under/efter alla möten. ÖSP var vår huvudsponsor media. En tvåsidig inbjudan med bifogat förtryckt inbetalningskort trycktes på Nockeby Tryckeri och skickades ut till förra årets löpare. Inbjudan distribuerades även till alla i Trosa kommun med hjälp av Wallins Distribution samt delades ut till affärer och större löptävlingar. I år skickade vi även ut inbjudan till alla löpare som sprungit Oxelöloppet de senaste åren. Just från den regionen såg vi tyvärr ingen ökning. De större elitklubbarna fick även en speciell skriven inbjudan. Annonser fanns i Runners World. Affischer trycktes upp och sattes upp på strategiska platser. Nattöppet PM för löparna kom ut som en hel tidning, med ÖSPs sommarbilaga bifogat, lagom till veckan innan midsommar. Informationskanalen genom Trosa Turism försorg gav bra service kring stadsloppet. Via hemsidan kunde löparna få all information. Totalt var ca löpare anmälda. Det är väldigt få löpare från Nyköpingsområdet. Hemort för personer, anmälda till Trosa Stadslopp år 2004 Trosa 420, Vagnhärad 111, Västerljung ,1 % Södertälje 67, Nykvarn 20, Enhörna ,1 % Mölnbo 6, Hölö 18, Järna 41, Gnesta ,6 % Nyköping 80, Oxelösund 41, Stigtomta 6, Tystberga 32, Övr ,7 % Stockholm 88, Ytterkommuner: Tumba, Tullinge, Huddinge, Nacka, Haninge, Rönninge Salem, Hägersten, Skärholmen Tyresö, Sorunda, Nynäshamn, Kista, Järfälla 350 Sid. 8 (12) ,7 % Linköping 5, Norrköping 4, Söderköping 1, Kolmården ,8 % E-tuna 6, K-holm 12, Stjärnhov 4, Flen 5, Vingåker 7, övriga ,2 % Övriga landet: Orsa, Örebro, Uppsala, Västerås, Karlstad 54 3,5 % Utlandet Danmark 1, Japan 2, New Zeeland 2, USA 1 6 Summa st. 31,7% (minskat) anmäler sig direkt på stadsloppsdagen. Av dom är det 131 st. 26,9 % (minskat) som är från Trosa Kommun. Övriga är alltså 355 st.

9 Resultatlistor skapades i olika former för att deltagarna lätt skulle kunde hitta sig och sin tid. Även en åldersrelaterad resultatlista skapades. I år skapades ett gediget frågeformulär om vad löparna tyckte om stadsloppet innan, under och efter loppet. Många bra synpunkter har kommit in. Många synpunkter på, bl a från Studenterna, att banan är längre och att den sista km skylten sitter fel diskuterats. Stadsloppsbanan har nu blivit kontrollmätt av förbundsmätare Hans Wiktorsson och är officiellt m. Deltagarantalet var ungefär som året innan. Det ekonomiska resultatet såg även i år väldigt bra ut. För att stadsloppsledningen vill visa sin uppskattning åt alla frivilliga funktionärer inbjöds det till funktionärsfest med hjälp av Björn Lindius, dagen efter stadsloppet.. Ca 50 funktionärer deltog och bjöds på förtäring och utlottning av jättefina priser. Trosa Drakbåtsfestival genomfördes inte i år pga. för få anmälda lag. Istället hade Lennart Andersson och Björn Lindius garderat sig med att i år genomföra Trosa Hamnfestival som satte sin prägel på lördagen och söndagen. Kart och Arrangemangskommittén Göran Eklund Kart- och Arrangemangskommittén har under verksamhetsåret bestått av Göran Eklund (sammankallande), Claes Hedlund och Anders Runander. Förutom medlemmarna är goda orienteringskartor den största resurs som en orienteringsklubb kan ha. TbOK har under åren varit mycket framgångsrik med att ta fram bra kartor över områden med stort orienteringsvärde. Det är kommitténs målsättning att fortsätta detta arbete genom en lagom blandning av nyproduktion och revidering av existerande kartor. Framställning av orienteringskartor är mycket dyrbart och måste därför till stor del utföras på ideell bas, hastigheten blir därför inte alltid så hög. KARTPLAN FÖR TROSABYGDENS OK uppdaterad Tidplan Område Ansvar Prioritet Samråd Revidering Nyproduktion Grundmaterial Fältarbete Tryckning Planerad tävling Lärkarta Hedeby GJ/AR 1 ja klart finns Poängjakt Skolkarta Västerljung AR 2 ja återstår Finns Ej dig. Senare senare Skolkarta Stensund CH 2 ja klart Finns Ej dig. Senare? Fritidskarta Gisesjön, södra delen CH/AR/ GE 1 ja klart 2002 Senare senare Värdetävling Fritidskarta Trosa V- härad. Komplettering till Trosa hamn CH/AR/ GE 1 ja Klart, delvis och och 2008 Klubbtävlingar och Natt-SM 2008 Fritidskarta Örboholm Senare 3 ja klart Trosa Skogslopp 200? Vagnhärad Fänsåker GE/AR 2 ja delvis Ej klart?? 2006?? Kort Vårdinge TbOK/ Klemmi ngen 1 ja nej Ej klart SM-2008? Hedebykartan har finaliserats under året genom komplettering med de nya byggnaderna vid Hedebyskolan. En speciell skolversion av kartan har överlämnats till Hedebyskolan.? Bråtakartan har under året framställts av Lennart Karlsson. Kort-KM arrangerades på kartan i juni. Sid. 9 (12)

10 ? Skolkartan över Västerljung ligger för närvarande i träda. Arbetet kan aktiveras ifall skolan skulle uttala särskilt intresse.? Klubbens stora kartprojekt är Fritidskarta Gisesjön. För några år sedan flygfotograferades området på låg höjd. Markägarna har tidigare kontaktats och varit positiva. Förnyad kontakt togs under slutet av 2002 och markägarna (Joachim von der Esch) är fortsatt positiva. Under 2001 upphandlades arbetet med att framställa grundmaterial och digitalisering av kartritare Sven Bohlin. Sven levererade ett mycket fint grundmaterial till klubben i slutet av Rekognosering och kartritning, vilket är den dyraste delen av kartframställningen har utförts under Lennart Karlsson levererade under december 2003 den färdigrekade kartan till TbOK. Klubbens medlemmar kontrollerade under våren 2004 kartkvaliten. Efter ett antal justeringar överlämnades kartan till TbOK under maj KM, tillsammans med OK Hällen, på klassisk distans arrangerades på kartan i oktober? Stadskartan över Vagnhärad ligger ännu i träda.? TbOK kommer tillsammans med OK Klemmingen troligtvis att arrangera Natt- och Kort-SM Enligt nuvarande plan ska Natt-SM gå på Trosa-Vagnhäradskartan och Kort-SM vid Vårdinge. Trosa-Vagnhäradskartan kommer därför att behöva en genomgående revidering under för att duga. För att kartan ska kunna användas till klubbtävlingar i perioden fram till dess ska området väster om Hungavägen revideras av Lennart Karlsson under våren Tillsammans med OK Klemmingen ska vi revidera Vårdingekartorna under ? Inget arbete har ännu påbörjats med Örboholmskartan. När det gäller arrangemang så har föreningen under året arrangerat en 4-klubbsmatch för ungdom (NOK, Måsen, Hällen och TbOK) i maj med ca 100-talet deltagare. En veteranorientering för Sörmlandsveteranerna har arrangerats av Weine Johansson. Krogrundan arrangerades i november av TbOK: arna på Lundagatan Slutligen arrangerade vi Trosa Skogslopp i form av kortdistans den 1: a maj på den nya Erikslundskartan under ledning av Tomas Bäck och Kjell Flagstad och banläggare Anders Runander. Ca 600 deltagare njöt av det fina vårvädret och mycket luriga banor. Under hösten 2003 påbörjades diskussioner mellan orienteringsklubbarna i östra Sörmland om att gemensamt arrangera SM tävlingarna Enligt ursprungsidéerna skulle arrangemanget delas i tre delar där NOK, Hällen och Måsen tog en del, Klemmingen och TbOK en annan del samt IFK Södertälje, Södertälje IF och Oxvreten en tredje del. Under januari 2004 aviserade NOK, Hällen och Måsen att man avsåg bryta samarbetet för att i stället ev. ansöka om ett värdearrangemang på egen hand. Under våren 2004 träffades representanter för TbOK, OK Klemmingen, Södertälje IF, IFK Södertälje och Oxvretens SK ett flertal gånger för att diskutera fram en ansökan till SOFT och komma överens om principerna för hur arbete och finanser ska delas mellan klubbarna. I december blev det klart att ansökan bara gick igenom delvis. SOFT valde att lyfta ur sprint- och långdistanserna och istället ge dessa till ett annat distrikt. Under våren 2005 kommer TbOK, OKK, SIF, IFK och OSK fortsätta planeringen av SM Sid. 10 (12)

11 Slutord Jan Ring Det är både en ära och ett nöje, att få leda en förening, där verksamheten sjuder på det sätt som den gör i TbOK. Med tanke på att vi är en relativt liten förening så mäktar vi med en hel del:? Vi har en ungdomsverksamhet som har ökat rejält dom sista åren, ett gäng med ledare som lagt ner massor av energi och ett gäng ungdomar i varierande åldrar, som vi redan nu kan läsa om i resultatlistorna.? Två olika tävlingsorganisationer med varsitt årligt stort arrangemang där: Trosa Stadslopp som ytterliggare ett år finns med i toppen av Studenterna: s årliga omröstning om de förnämsta SGP-loppen, i år fick vi visserligen stryk på mållinjen av Stockolm Marathon, men ändå Ett extra stort tack till alla funktionärer, med Per-Erik i spetsen, för allt det jobb som läggs ner. Trosa Skogslopp 2004 som än en gång visar att TbOK kan arrangera bra orienteringstävlingar. Nu med Tomas Bäck och Kjell Flagstad i spetsen samt med Anders Runander som banläggare.? Egna arrangemang såsom poängjakter, ett antal klubbmästerskap, samt vårat skinklopp, är inte bara tillfällen för oss att komma ut och orientera, det är också tillfällen för oss att upprätthålla duktiga banläggare och att fostra nya.? Vi kunde under vårvintern periodvis bjuda på fina förutsättningar för skidåkning. Något som denna säsong visat sig vara svårare att uppfylla. Men vi slutar inte tro på våran Kung Bore, utan fortsätter att hoppas på några ytterliggare skiddagar. Vi är i stort behov av en fungerande kommitté för Skidor, spår och terräng. Per-Erik bär på ett alldeles för tungt lass. Vill vi ha bra förutsättningar så måste en ny kraft ta över ansvaret för kommittén. Dessutom måste ni som utnyttjar de fina förutsättningarna vara med och hjälpa till, både vid arbetsdagarna med spåret samt med jobbet under vintern. Arbetet med ansökan för 2008 års SM som vi deltagit i, har nu givit resultat i form av fyra SM discipliner, Klassisk, Kort, Natt och Budkavle. Det koncept vi byggde ansökan kring innehöll samtliga discipliner, vilket medför att konceptet kommer att få omarbetas till en väl fungerande modell. Hur vi tillsammans med OK Klemmingen, IFK Södertälje, Södertälje IF samt Oxvretens OK, ska ställa oss till SOFT:s beslut, kommer att avhandlas vid ett möte, redan på torsdagen den 17 februari Att få vara med om en utmaning som ett sådant stort arrangemang innebär, är inget som vi får vara med om speciellt ofta. Arbetet inför SM kommer att ske parallellt med de ordinarie aktiviteterna i klubben, med Skogslopp, Stadslopp, Ungdomsträning, träningsarrangemang, mm. Behovet av funktionärer i föreningen kommer därför att öka under de närmsta åren. Därför uppmanar jag alla er medlemmar att träda fram och på något sätt delta i föreningsarbetet. Sid. 11 (12)

12 Trosabygdens OK Verksamhetsberättelse Bilaga 1 Bilaga 1 Supporterklubben: Sven-Olof Alm Verksamheten i klubben är att stötta TbOK, med att vi bedriver ett lotteri med 2 st. dragningar per år, en vår samt en höst, där varje lott kostar 100 kr (andel) per dragning. Vid vårdragningen var det 85 nr (andelar) som var med = kr. Vid höstdragningen var det 85 nr (andelar) som var med = kr. Vid vår dragningen lottades det ut kr = 19 vinster. Vid höst dragningen lottades det ut kr = 19 vinster. Supporterklubben är med och stöttar försäljningen av Bingo-Lotto med stödköp av lotter som inte blir sålda, önskemålet är att det inte skall behövas något stödköp. För året har stödköpet blivit 226 lotter till ett värde av kr. Det har även kommit in vinster på lotterna till ett värde av kr. Det har blivit en netto kostnad av kr. För de 226 lotterna har klubben fått c:a kr. Resultatredovisning för Supporterklubben Total behållning 2004 Datum Konto nr 6025/ Behållning Postgiro ,02 kr Presentkort Bingolotto Stadium ,00 kr Behållning S-E banken ,00 kr Avslutades Behållning Sparbanken ,54 kr Total behållning ,56 kr Resultatredovisning 2004 Datum Intäkter Kostnader Årets resultat ,00 kr ,00 kr ,00 kr Sida 1 (12)

Verksamhetsberättelse för år 2005.

Verksamhetsberättelse för år 2005. Trosabygdens OK Verksamhetsberättelse för år 2005. Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av Per-Erik Bång. Innehåll Administration: Jan-Åke Mahlin...1 TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik Bång...2

Läs mer

Tävlings och träningskommittén: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén

Tävlings och träningskommittén: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén Verksamhetsberättelse för år 2002. Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av. Innehåll Administration: TbOK-Nytt och hemsidan: Styrelsen Ekonomi: Bingolotto: Supporterklubben: Stugkommittén:

Läs mer

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari 01-jan 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari tisdag 07-jan 08-jan tisdag 09-jan Tisdagsträning/Gympa/Innebandy Vitalisskolan. GTNC 3, OKK:s sportstuga Hagstumossen Gnesta 18:30

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2006. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2010 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2010 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2010 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed av ge följande berättelse för verksamheten för år 2010. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2008. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm JANUARI TbOK:s ÅRSPLANERING 2009 1 TORSDAG 2 FREDAG 3 LÖRDAG 4 SÖNDAG 5 MÅNDAG 6 TISDAG 7 ONSDAG 8 TORSDAG

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2007 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2007 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2007 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2007. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2007 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2007 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2007 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2007. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2011 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2011 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2011 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed av ge följande berättelse för verksamheten för år 2011. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2009 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2009 Trosabygdens Orienteringsklubb Sida 1 Verksamhetsberättelse för år 2009 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2009. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Kallade: SIF Klubbstuga Samtliga medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av 2 protokolljusterare

Läs mer

Damer, 8 700 m, D60, 60-64 år Plac Föd. År Namn Klubb Förening Ort Sluttid

Damer, 8 700 m, D60, 60-64 år Plac Föd. År Namn Klubb Förening Ort Sluttid Trosa stadslopp 2003 Damer, Resultat indelat efter åldersklass Damer, 8 700 m, D60, 60-64 år 1 42 Palm,Evy Mölndals AIK 38.30,8 2 43 Wangenfors,Mari-Anne Vingåkersverken 52.43,4 3 41 Sandeberg,Tanya Galerie

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

FOK NYTT. Nr MEDLEMSBLAD FÖR FAGERSTA ORIENTERINGSKLUBB Fageråsen Hedkärravägen 7 Fagersta Bg INBJUDAN TILL ÅRSM Ö TE

FOK NYTT. Nr MEDLEMSBLAD FÖR FAGERSTA ORIENTERINGSKLUBB Fageråsen Hedkärravägen 7 Fagersta Bg INBJUDAN TILL ÅRSM Ö TE FOK NYTT Nr 2 2014 MEDLEMSBLAD FÖR FAGERSTA ORIENTERINGSKLUBB Fageråsen Hedkärravägen 7 Fagersta Bg 5543-5523 INBJUDAN TILL ÅRSM Ö TE Fagersta OK avhåller sitt 72:a årsmöte på Hembygdsgården, Stora Logen

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Huvudstyrelsen har under 2012 haft följande sammansättning: Ordförande: Vice ordf Kassör: Sekreterare: Ledamot: Suppleant: Ulf Jansson Anders Lundqvist Anita Hirsch Björn Gullefors

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

Rubb & Stubb Nr

Rubb & Stubb Nr Rubb & Stubb Nr 1 2018 Ordförande har ordet: Skellefteå Orienteringsklubb har fått vind i seglen, vi har en strålande ungdomsverksamhet som fostrar många duktiga orienterare och klubben har för avsikt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Nya anmälningsavgifter 2015

Nya anmälningsavgifter 2015 Nya anmälningsavgifter 2015 Från och med den 1 januari 2015 efter beslut taget vid förbundsmötet 2014. Mästerskapstävlingar och nationella tävlingar Tävlingsorientering: Ungdom: 60-75 kr Vuxen utom elit:

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK Verksamhetsplan 2019 IFK Tumba SOK Övergripande mål för 2019 Att i enlighet med TMOK verksamhetsplan erbjuda variationsrik orienteringsverksamhet i form av träningar och tävlingar för samtliga klubbens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

Rapport från ol/skid/planeringsläger i Hundfjället 16-18 januari

Rapport från ol/skid/planeringsläger i Hundfjället 16-18 januari Rapport från ol/skid/planeringsläger i Hundfjället 16-18 januari Eva och Karin E, Zuzanna M, Eva J, Elin, Linn, Petra och Karolina med Leif som ledare och matlagare tillbringade helgen i Olhansgården vid

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

torsdagen den 15 mars kl. 18:30

torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Medlemsblad och inbjudan till årsmötet 2018 Medlemmar i föreningen Jaktskyttarna Trollhättan kallas härmed till ordinarie årsmöte torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Mötet hålls i klubblokalen på Hultet. Mötesförhandlingar

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Organisation styrelsen.

Organisation styrelsen. Organisation styrelsen. Ordförande ( VU ) Sekreterare ( VU ) Kassör ( VU) Vice ordf Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant Suppleant Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Tävling Fastighet o underhåll Utbildning

Läs mer

Anteckningar Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018

Anteckningar Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018 Hallands Friidrottsförbund Föreningsträff Lördag 13 oktober 2018 Närvarande: IFK Halmstad IF Rigor Falkenbergs IK Laholms IF SFIF Linda Åkerman, Kenneth Hansten, Johnny Lingstam Bengt Svensson Birgit Nielsen,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Kumla Skidförening www.kumlaskidforening.se VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013/2014 Klubblokalen i strålande sol Naturgymmet i fullt bruk Inlägg på vår hemsida eller på Facebook Än en gång: ni är grymma! Hoppas

Läs mer

6. Kommitt6rapporter. 1. Godkännande av dagordningen (a) Mötet godkände dagordningen. Trosabygdens OK - Styrelsemöte

6. Kommitt6rapporter. 1. Godkännande av dagordningen (a) Mötet godkände dagordningen. Trosabygdens OK - Styrelsemöte Trosabygdens OK - Styrelsemöte 2015-04-08 Tid och plats: 19:00-21:00 iklubbstugan Närvarand e: Anders Runander (ordf.), Jan-Ake Mahlin, Birgitta Wallin, Krister Bergström, Pelle Bång, Eva Kindlundh, Tommy

Läs mer

FOK NYTT. Nr MEDLEMSBLAD FÖR FAGERSTA ORIENTERINGSKLUBB Fageråsen Hedkärravägen 7 Fagersta Bg INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE

FOK NYTT. Nr MEDLEMSBLAD FÖR FAGERSTA ORIENTERINGSKLUBB Fageråsen Hedkärravägen 7 Fagersta Bg INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE FOK NYTT Nr 2 2018 MEDLEMSBLAD FÖR FAGERSTA ORIENTERINGSKLUBB Fageråsen Hedkärravägen 7 Fagersta Bg 5543-5523 INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE Fagersta OK avhåller sitt 76:e årsmöte På LINDGÅRDEN tisdagen den 11

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

GÖTEBORGS ORIENTERINGSFÖRBUND

GÖTEBORGS ORIENTERINGSFÖRBUND Komplement till SOFT:s Tävlingsregler (TR) och Tekniska Anvisningar (TA) som finns på SOFT:s hemsida De Tekniska Anvisningarna (TA) ger mer detaljerade och aktuella råd. Denna tekniska anvisning ersätter

Läs mer

Protokoll från Svartå IF årsmöte 2018

Protokoll från Svartå IF årsmöte 2018 Protokoll från Svartå IF årsmöte 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Närvarande: 13 st SIF Klubbstuga Lina Gustavsson, Marina Lichterman, Roger Karlsson, Andreas Magnusson, Håkan Almqvist, Göran Atterstig,

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2005 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Protokoll fört under Styrelsemöte med Östersunds OK

Protokoll fört under Styrelsemöte med Östersunds OK Protokoll fört under Styrelsemöte 2011-10-18 med Östersunds OK Protokoll Datum Tid Plats Nr: Närvarande 7 2011-10-18 18:30 Klubbstugan Maj-Britt Ringvall Tom Brantheim Lars-Eric Gahlin Marcus Amrén Ola

Läs mer

Styrelsemöte

Styrelsemöte Styrelsemöte 28-39 2016-04-04 Närvarande: Anette Björkman Bergström, Christel Leiborn, Helene Låås, Nenette Hillborg, P-O Andersson, Mikael Ingesson, Kjell-Åke Ersson, Maria Kölestam och Sofia Friberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening 2017-01-01 2017-12-31 Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening, MDRF 2017 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

SOF-nytt Maj. Inledning. Lisa Andersson och Julia Davidsson, två unga kvinnor invalda i SOF s styrelse

SOF-nytt Maj. Inledning. Lisa Andersson och Julia Davidsson, två unga kvinnor invalda i SOF s styrelse Inledning Så har vi avslutat ännu en fin vår med mycket rolig orientering. Tack till er alla för nedlagt arbete. Vi har på vår nivå 3 och 4 tävlingar haft ca 9 200 startande, vilket är i nivå med det förra

Läs mer

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2015/2016

Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2015/2016 Ärende Verksamhetsberättelse Grums Slalomklubb 2015/2016 Styrelsen för Grums Slalomklubb får härmed avlämna följande berättelse från verksamheten för tiden mellan 2015-07-01 och 2016-06-30. Årsmöte Klubbens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL

VERKSAMHETSPLAN VALLENTUNA-ÖSSEBY OL VERKSAMHETSPLAN 2008 VALLENTUNA-ÖSSEBY OL GRUNDER Vallentuna-Össeby orienteringslöpare (VÖOL) är en orienteringsklubb som verkar främst inom Vallentuna kommun och som skall ta tillvara svensk orienterings

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2016

Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund. Verksamhetsberättelse 2016 Jämtland/Härjedalens Orienteringsförbund Verksamhetsberättelse 2016 Jämtland-Härjedalens Orienteringsförbund (JHOF) är anslutet till Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och till JHOF är följande 13 föreningar/klubbar

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Org nr Årsredovisning. förräkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. förräkenskapsåret Org nr Årsredovisning förräkenskapsåret2000-10-01-2001-09-30 Byske Skidklubb Sida 2 (7) Styrelsen för Byske skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2000-10-01 2001-09- 30 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Västerås 26 augusti 2010

Västerås 26 augusti 2010 Umeå 20 maj Hudiksvall 24 maj Malmö 25 maj Karlskrona 26 maj Linköping 27 maj Uppsala 1 juni Göteborg 2 juni Borlänge 3 juni Luleå 8 juni Stockholm 9 juni Jönköping 18 augusti Örebro 19 augusti Visby 25

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Verksamhetsberättelse Mellansvenska Veteranserierna H75/H80

Verksamhetsberättelse Mellansvenska Veteranserierna H75/H80 Verksamhetsberättelse 2018 Mellansvenska Veteranserierna H75/H80 Deltagande distrikt i Mellansverige Totalt är fem golfdistrikt anslutna till Mellansvenska Veteranserierna nämligen Östergötlands Golfförbund,

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF.

Verksamheten ska ge barn och ungdomar glädje och förmåga. De ska bli motiverade för att så länge som möjligt fortsätta att spela fotboll i Ifö-BIF. Välkommen till Information till alla föräldrar, medlemmar och sponsorer. Tel 456-25533 e-post: ifobromolla@telia.com Hemsida: www.ifobromolla.se Kansliets öppettider: tisdag, onsdag, fredag 9. - 12.3 torsdag

Läs mer

INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER VERKSAMHETSPLAN 2016

INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER VERKSAMHETSPLAN 2016 JANUARI 2016-01-23 INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER EKONOMISK ÖVERSIKT VERKSAMHETSPLAN 2016 INBJUDAN TILL OK TJÄRNENS ÅRSMÖTE 2016 17 februari kl 19.00 Plats: Tjärnhuset Sedvanliga

Läs mer

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet.

Tävlingsledarutbildning för spelledare m.fl anordnades under våren med lärare från bridgeförbundet. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2011 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 7 mars omvaldes Ulla Eriksson som ordförande. Till

Läs mer

Länna IF Verksamhetsplan 2016

Länna IF Verksamhetsplan 2016 Länna IF Verksamhetsplan 2016 Krokvägen 5 740 11 LÄNNA lannaif@gmail.com www.lannaif.se Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2016 I. Inledning... 3 II. Mål med verksamheten... 3 III. Styrelse 2016... 3

Läs mer