Verksamhetsberättelse för år 2005.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för år 2005."

Transkript

1 Trosabygdens OK Verksamhetsberättelse för år Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av Per-Erik Bång. Innehåll Administration: Jan-Åke Mahlin...1 TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik Bång...2 Styrelsen: Jan-Ring...3 Ekonomi: Jan-Åke Mahlin...3 Bingolotto: Sven-Olof Alm...3 Stugkommittén/Stugfogde: Jan-Åke Mahlin...4 Ungdomskommittén: Eva Lindell...4 Tävlings och träningskommittén: Anders Runander...5 Skidor, spår och terräng: Per-Erik Bång...7 Trosa Stadslopp: Per-Erik Bång...8 Kart och Arrangemangskommittén Göran Eklund...9 Slutord Jan Ring...11 Bilaga 1 Supporterklubben: Sven-Olof Alm...12 Administration: Jan-Åke Mahlin Medlemsavgifter under året har varit för Ungdom tom 20 år, 70 kr, Seniorer från 21 år, 130 kr och Familjeavgift, 250 kr Antal medlemmar: Summa medlemmar, 233 st 26 år och äldre, 137 st 12 år och yngre, 67 st år, 29 st år ochyngre år Äldre än 25 år Antal TBOKare Vi konstaterar med glädje att ett trendbrott i medlemsantal har skett under Vi har ökat med 4 personer efter några år av nergång. Vi hoppas på fortsatt uppgång. Detta Jubileumsår har firandet arrangerats av administration och då främst den kommitté som bildades av Claes Hedlund, Göran Eklund och Jan-Åke Mahlin. Många träffar (hemma hos Göran och med Britta som bisittare) gjorde att en jubileumsdag planerades och genomfördes lördagen den 19 november med aktiviteter vid klubbstugan och fest i Folkets Hus Trosa på kvällen. Sida 1 (12)

2 Till jubileumsfesten kom cirka 80 personer och åt en av klubben subventionerad middag och dansade tills kvällen var slut. Däremellan gavs återblickar med bildvisning, utdelning av utmärkelser, utlottning av den traditionella TV:n, samt andra trevligheter. Ett mycket innehållsrikt jubileumshäfte hade tagits fram innehållande historik, bilder, sånger och meny. Årets TBOK: are utnämnes för åren : Jan-Åke Mahlin 1998 Per-Arne Nilsson 1999 Kurt Nilsson 2000 Björn Guterstam 2001 Lena Nord 2002 Per-Erik Bång 2003 Britta Eklund 2004 Jan Ring 2005 Södermanlands Orienteringsförbunds Diplom för förtjänstfulla insatser, delades ut till Lena Nord, Åsa Westlund, Eva Lindell, Leif Pettersson, Tero Jamalainen, Tomas Bäck. Södermanläns Orienteringsförbunds Silverplakett för förtjänstfulla insatser, delades ut till Weine Johansson, Hans Lindgren, Per-Erik Bång och Anders Runander. TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik Bång Under året har den största delen av informationen till klubbens medlemmar och andra förmedlats via mail (massutskick) och TbOK-NYTT. Detta kombinerade cirkulär och klubbtidning har utgivits vid elva tillfällen, en gång per månad utom i juli. Ca 85 medlemmar får information via sin e-post och kan ladda hem bl.a. TbOK-NYTT och månadsplaneringen från hemsidan. Hemsidan har adressen men för att förenkla namnet har vi ytterliggare ett alias Hemsidan har även ett alias till Trosa Stadslopp. E-postadress är tbok@telia.com och trosastadslopp@telia.com. Per-Erik är webbmaster och uppdaterar sidan ibland dagligen. Diskussion om att helt gå över till Klubben Online har förts flera ggr eller kanske utöka med ett webbhotell. Hemsidan tar egentligen för mycket tid av Pelle Bång. Många fina digitala bilder (Göran och Britta E, Björn G och Gitte J och P-E) har tagits på egna och andra arrangemang - men jag kan se en viss nedgång i år. Hemsidan har därmed blivit väldigt aktuell med flera aktiviteter både text- och bilddokumenterade. Vi har även en gedigen bildsamling på hemsidans bildarkiv via Freewebtown en gratissida på 1 Gb där det är bra att lagra bilder gratis om det inte blir för många sökningar, som efter stadsloppet, då stängdes den av tills jag betalt in några 2 euro. Under året har hemsidan haft cirka drygt besökare, ca 2000 under Natt DM. Trosa Stadslopp har haft ca på 10 månader vilket är väldigt bra. Löpning börjar komma starkt på nätet. Statistiken säger att medlemmarna utnyttjar hemsidan - speciellt efter att TbOK-NYTT och månadsplaneringen kommit ut och gått att ladda hem från hemsidan. Sida 2 (12)

3 TbOK: s Klubben Online hemsida används mest för anmälan till OL-tävlingar. Men man kan via Årsrapporten" med några enkla formulär skicka in föreningens årliga rapport till SF och RF. Genom Lok-stöd finns möjligheten att sköta föreningens hela Lokstödsrapportering (både närvarokort och sammanställning) när det gäller det statliga aktivitetsstödet. Klubben är även med i Svenska Friidrottsförbundet och Skidförbundet och har där även hemsida på klubben Online. Information, små referat och resultat har skickats till lokalpressen ÖSP och SN. Tyvärr kan vi inte påverka när och hur tidningarna skall skriva om det klubben vill nå ut med. Det gäller att skicka resultaten helst samma dag och i enkel form. Men de flesta resultaten har kommit med i SN. Per-Erik efterlyser fortfarande mer info och text från ansvariga och övriga medlemmar. Styrelsen: Styrelsen har sedan föregående årsmöte haft 10 st. protokollförda möten Styrelsen har bestått av följande personer: Ordförande Jan Ring Vice Ordförande Anders Runander Kassör Ledamöter Suppleanter Jan-Åke Mahlin Eva Lindell Per-Erik Bång Britta Eklund Staffan Johansson Kjell Flagstad Tero Jamalainen Jan-Ring Ekonomi: Jan-Åke Mahlin Klubbens ekonomiska situation under året framgår i detalj av den ekonomiska berättelsen. Mycket goda inkomstkällor i år, har som brukligt varit, Trosa Stadslopp och Bingolottoförsäljningen. Olle Alms försäljning och arbete med konsortiet kompletteras mycket fint av arbetet med supporterklubben. Inkomsterna från dessa aktiviteter gör att klubben har en god ekonomi. Bingolotto: Sven-Olof Alm Under året har det sålts Bingolotter för ca kr brutto. Lite mer än lotter, fördelat på 40 veckor = 54 st. per vecka. Detta skall ge ett bidrag till klubben på ca kr vid 12:50 kr per lott. Prenumerationslotter är inte medräknade, ca 3 st. per vecka. Den verkliga uppgiften har kassören. Inte några högvinster har det blivit på de lotter som klubben har sålt. Sida 3 (12)

4 Av de intäkter som har kommit till klubben är: Andelsspelet vår o höst ca kr Stödköp av supporterklubben ca kr Sålda lotter ca kr Under åtta år har andelsspelet bidragit med ca kr. Nästan alla andelsägare är klubbmedlemmar. Tänk om flera ville vara med i andelsspelet!!! Vi kan inte förlita oss på att allmänheten (icke medlemmar) skall stå för merparten av intäkterna på Bingolotto. Var inte otrogen, köp Bingolotter av klubben eller den klubb som ni vill gynna, och inte av Statoil eller Albins, när ni köper lotter ibland. Detta borde alla klubbmedlemmar tänka på. Trosa Sven Olof (Olle) Alm Stugkommittén/Stugfogde: Jan-Åke Mahlin Försäkringsbolag har bytts under året. Länsförsäkringar var billigast och förväntas vara bäst och därför får de försäkra vår stuga. Sopsortering har införts i stugan. Torrt papper och torr plast kan deponeras i särskilda tunnor i stugan. Däremot måste alla blöta och orena sopor tas med hem av den som varig aktivitetsansvarig. Det har inte fungerat med stuggrupper som skall arbeta med stuga och tomt. Dessa grupper bildades när det inte fungerade med arbetsdag. VAD GÖR VI? Ett nytt system bör tänkas igenom. Ungdomskommittén: Målgrupp: Barn och ungdomar 7-16 år. Eva Lindell Under året har vi haft ett tretiotal aktiva barn och ungdomar. Vi har haft fyra olika grupper i gång, grupp syd (nybörjare, nivå grön), grupp väst (nivå vit), grupp öst (nivå gul) och grupp nord (nivå orange). Träning på tisdagar har för grupp nord och öst oftast varit förlagd en bit ifrån klubbstugan för att få en större variation på träningen, dock alltid avslutats i klubbstugan med soppa. Det övriga grupperna har fått uppleva terrängen på Trosa-Lands lärkarta. Det är ett väl sammansvetsat gäng med mycket bus, lek och icke att förglömma mod inför tävlingar. Träningar: Under hela året har vi haft organiserad träning på tisdagar. Under orienteringssäsongen, utomhus från klubbstugan och under vinter halvåret inomhus i Vitalisskolan, med gymnastik och lek för det yngre barnen. Under höstterminen 05 har Lena Nord hållit musikgympa till vilken alla medlemmar varit välkomna. Den var väldigt uppskattad och vi hoppas på en upprepning även nästa höst. De äldre barnen och ungdomarna har löptränat från Vitalisskolan för att därefter spela innebandy i gymnastiksalen. Sida 4 (12)

5 4-klubbsmatcher: I år har vi fått lov att sträcka på oss ytterliggare lite sedan förra året då vi nu kammade hem andra platsen. Nyköpings OK känns nästan ouppnåeliga att slå men det kan svänga så vi kommer att gör vad vi kan för att ta hem första platsen. Många barn och ungdomar har varit med och deltagit och många av dessa har dessutom bidragit med fina totalplaceringar. Läger: I mitten av mars hade vi ett skidläger i Södertälje (Tveta). Ca 15 stycken barn deltog. Vi hade tänkt oss ett upptaktsläger med orientering men vad gör man när naturen spelar oss ett spratt. Vi fick till ett par riktigt fina skiddagar i Sörmlandsnaturen. Skidorientering var ett uppskattat träningspass. I början av juni anordnade vi Camp TbOK ute på Kråmö med övernattning i tält. Barn och ungdomar delades upp i olika lag. Varje deltagare hade en ryggsäck med vattenflaska, energiförstärkning i form av russin och dextrosol samt en hjälm. Lagen skulle nu ta sig runt en orienteringsbana i vilken det ingick klättring, gåtor, att tas sig över vattendrag med jolle, stapla vedträn mm. USM: Till USM var Sebastian Runander uttagen och deltog. Ledare under året: Tomas Bäck, Anders Runander, Åsa Westerlund, Tero Jamalainen, Eva Lindell, Eva Kindlundh och Mona Halldin Tävlings och träningskommittén: Mona Halldin och Jan Ring Tävlings- och Träningskommittén har under året bestått av Mona Halldin, Jan Ring och Anders Runander har bjudit på ett stort antal aktivitetstillfällen för oss orienterare. Deltagarantalet på tävlingar har varit fortsatt högt, och vi kan tydligt se ungdomarnas ökande andel av oss aktiva. Vi lyfter på hatten för våra ungdomsledare. 10-Mila Vid årets 10-Mila som gick vid Stålboga Skjutbanor (Svea Livgarde), Kungsängen, representerade 4 lag TbOK: s färger, dock med vissa utsocknes inslag i ett par av dem. Ungdomslaget med Viktor Ljungberg, Linnea Nord, Sanna Österholm och Sebastian Runander sprang in på en hedrande 240: nde plats bland 348 startande lag. Damlaget som inledde med två inlånade Måsen tjejer, Maria Wallström och Marie Johansson, och som sedan toppade med Mona Halldin, Lena Nord och Åsa Westlund, kom in på en 212: e plats bland 351 startande lag. Veteranlag 1 med Göran Eklund, Jan-Åke Mahlin och Björn Guterstam som seglade in på en 78: nde plats bland 139 startande lag. Veteranlag 2 som öppnade hårt med två tuffa tjejer, Britta Eklund och Gitte Jutvik och avslutade med Tylöskogaren Ingvar Halldin kom på en hedrande 116: nde plats. 5-Dagars På årets 5-Dagars i Skillingaryd deltog 33 st. TbOK: are på minst en etapp, direktanmälda öppna banor inräknat. Det blev ingen repris på fjolårets framgångar med både etapp och slutsegrare, men vi kunde räkna in många riktigt bra prestationer, inte minst i ungdomsklasserna. Sida 5 (12)

6 Ett av de bestående minnena från Skillingaryd kommer att vara kampen i klassen Ö4. Där den inbördes kampen mellan Rasmus Bäck, Markus Nord och Oscar Fredhage lyfte dem till placeringarna 5, 6 och Manna Årets stora höjdpunkt, d.v.s. Orienteringsfesten som årligen avslutar orienteringsåret, 25-Manna blev till slut en av TbOK: s bästa resultat någonsin, om vi nöjer oss att se till placeringen. Vi lyckades nämligen kämpa oss in på en slutlig 154: e plats, bland ca 345 startande lag. Vi måste ändå stoltsera med att även om många lag blev diskvalificerade på grund av felstämplingar, så hade displayen över målfållan (som inte tar hänsyn till dessa diskningar) endast passerat 200 med ett par löpare, då Fredrik som vår siste man passerade. Poängjakt Årets Poängjakt samlade än en gång ett stort startfält. Hela 66 stycken TbOK: are startade på någon av de 11 deltävlingarna blev tredje året i rad med två ungdomar överst i resultatlistan, där Lina Westlund tog hem första platsen och Sebastian Runander tog en fin andra plats. Ytterliggare två ungdomar slog sig in bland de 10 bästa, Viktor Ljungberg och Olle Florell. Klubbmästerskap Klubbmästerskapet som avgörs i form av KM Grand Slam innehöll i år en femte deltävling, då Sprintdistansen infördes på programmet. Följande arrangemang ingick: - KM Medeldistans (Kort) i Bråta den 14 maj - KM Sprint vid Nynäs Klubbstuga i Tystberga lördagen den 28 maj - KM Terräng vid klubbstugan tisdagen den 13 september - KM Natt vid klubbstugan torsdagen den 15 september (Poängjaktsavlutning) - KM Lång (Klassisk) vid Långmaren söndagen den 2 oktober 10 st. KM Grand Slam - vinnare premierades vid årsavslutningen i klubbstugan lördagen den 17 december. D10 Agnes Westlund H16 Sebastian Runander D12 Lina Westlund H21 Henrik Nilsson D35 Eva Kindlundh H40 Tomas Bäck D40 49 Åsa Westlund H55 Per-Erik Bång D50 Britta Eklund H60 Leif Pettersson Skinkloppet Året avslutades som sig bör med Skinkloppet på annandag jul. Fjolårets segrare Christian Jutvik arrangerade tillsammans med Gitte Jutvik en fin avslutning på Julhelgen, där Maja Lindell visade sig vara den som kände sin egen kapacitet bäst. Då det under dagen rådde viss oklarhet om vilka reglerna var för korandet av nästa års arrangör, har TT-kommittén utsett Mona Halldin som nästa års arrangör. Träningsverksamheten Höst och vinterträning har som vanligt förlagts från Vitalisskolan på tisdagar, tillsammans med de äldre ungdomarna. Andra timmen står innebandyn för den tempo höjande aktiviteten. Tisdags träningen under våren och hösten, från klubbstugan med påföljande soppkväll är ett aktivitetstillfälle som inte utnyttjas i någon större utsträckning av oss äldre. Sida 6 (12)

7 Sommarens fem träningstillfällen tillsammans med OK Klemmingen, gav oss möjlighet att hålla formen vid liv fram till 5-dagars. Vi ansvarar för två av träningstillfällena. Även Gnesta Trosa Night Cup (GTNC) är ett samarbete med OK Klemmingen, där vi ansvarade för två träningstillfällena. Under omgången deltog 18 st. TbOK: are under minst ett av tillfällena. Denna vinters omgång ( ) har än så länge ca 13 TbOK: are varit med och sprungit. Skidor, spår och terräng: Per-Erik Bång Skidor Ett 15-tal medlemmar åkte i Vasaloppsspåren Speciellt roligt blev det att följa Toppform gänget där Sune Jacobsson numera medlem i TbOK deltog i Kortvasan. Kul att Per-Erik fick göra ett litet inhopp på rullskidor i Trosa och Norrköping samt träffa Gunde Svan. Dessutom filmades det i skidspåren och i klubbstugan. Alla planerade arrangemang - 6-timarsloppet, skidskyttetävling och KM - blev inställda pga. Snöbrist. Snöstjärnan genomfördes däremot den 19-20/2 av 15 st. glada småttingar 1 km. På elljusspåret, Rundquists gärde och golfbanan har det gått att åka skidor i två perioder från 19/11-4/ och 29/1-24/3 2005! Kjell Eriksson är nu spårgeneral igen. På golfbanan har Ulf Walin gjort spår med vår skoter. Spår Kommittén har svårt att rekrytera en skid-spåransvarig. Fortfarande ställer P-E Bång upp som ansvarig. Vid spårdagen den 22/10 samlades ett 10-tal medlemmar som rensade sly och fällde träd runt elljusspåret, under de första 2 timmarna dessutom i hällregn! Per-Erik har röjt vidare med inhyrd trimmer (Tomas Bäck) ned till Hunga och alla överfarter under 2 veckors tid. TbOK: s trimmer lämnas in för översyn. Under 2005 kördes ingen bark/flis ut på elljusspåret, vilket innebär att detta inte gjorts under de två sista åren. På Rundquists Gärde och gräsytan mellan elljusspåret klipptes gräset innan första snön kom. Terräng Vi har normalt endast individuell träning. P-E Bång hade snitslat och skyltat på 5 km spåret för att klubben skulle kunna genomföra ett traditionsenligt Terräng-KM. En tisdagskväll 13/9 deltog 18 st. vuxna, på kontrollmätt sträcka 5320 m, och 17 småttingar på ca 1200 m. Alla fick pris. Ett mindre antal deltog i större tävlingar som Trosa Stadslopp, Midnattsloppet, S:t Eriksloppet och Lidingöloppet. Sida 7 (12)

8 Trosa Stadslopp: Per-Erik Bång Vårt traditionsenliga Trosa Stadslopp genomfördes i år för 19: e gången blev Trosa stadslopp endast det näst bästa loppet i Stor Stockholm: s regionen men före bl.a. Lidingöloppet och Midnattsloppet. Kanske hade den tidigare felaktiga sträckan och km-skyltarnas placering ett visst avgörande. Tävlingsledare för stadsloppet under år 2005 har varit Per-Erik Bång. Våra möten har vid flera tillfällen föregått TbOK: s styrelsemöten. Per-Erik har varit sammankallande och skrivit protokoll som även styrelsen fått tagit del av. Lars-Erik har haft kontakt med elitlöparna, stadshotellet. Per-Arne har varit kassör och bl.a. haft kontakt med de flesta sponsorer. Torgchef söker vi fortfarande. Som tur var ställde Per-Arne och Lars-Erik upp igen! Ett "åtgärds - pm" som innehåller alla funktioner och aktiviteter med ansvariga och datum, följs upp löpande under/efter alla möten. ÖSP var vår huvudsponsor media. En tvåsidig inbjudan med bifogat förtryckt inbetalningskort trycktes på Nockeby Tryckeri och skickades ut till förra årets löpare. Inbjudan distribuerades även till alla i Trosa kommun med hjälp av Posten samt delades ut till affärer och större löptävlingar. De större elitklubbarna fick även en speciell skriven inbjudan. Annonser fanns i Runners World. Affischer trycktes upp och sattes upp på strategiska platser. Nattöppet med PM för löparna kom ut som en hel tidning, med ÖSP: s sommarbilaga bifogat, lagom till veckan innan midsommar. I år skrotade vi det gamla Emit-systemet och köpte tidtagningstjänsten och nummerlappar med chip från SportIdent. Kostnaden blev nu givetvis större än åren innan, men med en liten höjning på startavgiften för vuxna så gav det ända ett bra ekonomiskt slutresultat. SI skötte sig väldigt bra speciellt under tävlingsdagen och under uppföljningen efter tävlingen. Tyvärr missades mellantider p.g.a. SI:s strul med chip som föll ur nummerlappar och att det strulades vid mellantidsportalerna. Vi skall skicka en förfrågan till EST AB som har Championchip. Informationskanalen genom Trosa Turism försorg gav bra service kring stadsloppet. Via hemsidan kunde löparna få all information och dessutom skriva vad det tyckte om stadsloppet i ett ifyllnadsformulär. Många bra synpunkter har vi fått. Totalt var ca löpare anmälda, vilket innebar att vi fick återanvända nummerlappar från de löpare som inte kom till start. I år var uppfattningen enligt löpare, publik och funktionärer, som om det var en betydligt större publik och mera fest och fart runt tävlingen. Sida 8 (12)

9 HEMORT FÖR PERSONER, 1611 (1638) ANMÄLDA TILL TROSA STADSLOPP, ÅR 2005 Trosa 350, Vagnhärad 133, Västerljung 38, Camfil 26, Trobo/KommunTrosa Södertälje 95, Nykvarn 22, Enhörna 2 + Enhörna IF Mölnbo 10, Hölö 20,, Järna 50, Gnesta Nyköping 80, Oxelösund 18, Stigtomta 6, Tystberga 36, Övr Stockholm 85, Ytterkommuner: Tumba, Tullinge, Huddinge, Haninge, Rönninge Salem, Hägersten, Skärholmen Tyresö, Sorunda, Nynäshamn, Kista, Järfälla Linköping 15, Norrköping 10, Söderköping 2 övr E-tuna 11, K-holm 13, Stjärnhov 4, Flen 5, Vingåker 1, övriga 8 42 Övriga landet: Orsa, Örebro, Uppsala, Västerås, Karlstad, övriga Utlandet: Danmark 2, Norge 2, USA 3, Sydafrika 2, Tjeckien st. anmäler sig direkt på stadsloppsdagen. (Skillnaden i antal beror på användningen av nummerlappar som inte hämtades ut) Resultatlistor skapades i olika former för att deltagarna lätt skulle kunde hitta sitt eget namn och sin egen tid. Även en åldersrelaterad resultatlista skapades. Det ekonomiska resultatet såg även i år väldigt bra ut. För att stadsloppsledningen vill visa sin uppskattning åt alla frivilliga funktionärer inbjöds det till funktionärsfest dagen efter stadsloppet, med hjälp av Johan K och Tullhuset. Ca 50 funktionärer deltog och bjöds på förtäring och utlottning av jättefina middagspriser. Kart och Arrangemangskommittén Göran Eklund Kart- och Arrangemangskommittén har under verksamhetsåret bestått av Göran Eklund (sammankallande), Claes Hedlund och Anders Runander. Förutom medlemmarna är goda orienteringskartor den största resurs som en orienteringsklubb kan ha. TbOK har under åren varit mycket framgångsrik med att ta fram bra kartor över områden med stort orienteringsvärde. Det är kommitténs målsättning att fortsätta detta arbete genom en lagom blandning av nyproduktion och revidering av existerande kartor. Framställning av orienteringskartor är mycket dyrbart och måste därför till stor del utföras på ideell bas, hastigheten blir därför inte alltid så hög. Sida 9 (12)

10 KARTPLAN FÖR TROSABYGDENS OK uppdaterad Område Ansvar Prioritet Samråd Tidplan Fältarbete Revidering Nyproduktion Grundmaterial Tryckning Planerad tävling Lärkarta Hedeby GJ/AR 1 ja klart finns Poängjakt Skolkarta Västerljung AR/TB 2 ja återstår Dig Poängjakt Skolkarta Stensund CH 2 ja klart Finns Senare? Ej dig. Fritidskarta Gisesjön, CH/AR/ 1 ja klart 2002 Senare senare Värdetävling södra delen GE Fritidskarta Trosa V- härad. Komplettering till Trosa hamn och CH/AR/ GE 1 ja Klart, delvis fram till SM Klubbtävlingar ochnatt-sm 2008 öster om Trosa å. Fritidskarta Örboholm Senare 3 ja klart 1993 Efter 2007 Trosa Skogslopp 20?? Vagnhärad Fänsåker GE/AR 2 ja delvis Ej klart?? Efter 2007?? Kort Vårdinge TbOK/K lemmin gen 1 ja nej Ej klart 1989 Efter 2006? 2007 För-SM-2007? Skolkartan över Västerljung har digitaliserats av Tomas Bäck.? Stadskartan över Vagnhärad ligger ännu i träda.? TbOK kommer tillsammans med OK Klemmingen troligtvis att arrangera Natt- och Kort- SM Natt-SM ska arrangeras på Trosa-Vagnhäradskartan. Kartan kommer därför att behöva en genomgående revidering under för att hålla acceptabel kvalité. Uppdraget att revidera kartan har gått till Lennart Karlsson. Lennart beräknar att hela det aktuella kartområdet är färdigreviderat till hösten Kartan kommer sedan att hållas kontinuerligt uppdaterad fram till SM tävlingen Föreningen under året arrangerat en 4-klubbsmatch för ungdom (NOK, Måsen, Hällen och TbOK)med ca 100-talet deltagare. En veteranorientering för Sörmlandsveteranerna har arrangerats av Weine Johansson. Slutligen arrangerade vi Trosa Skogslopp i form av DM-natt den 28:e augusti på den nya Erikslundskartan under ledning av Tomas Bäck och Kjell Flagstad och banläggare Anders Runander. Ca 200 deltagare upplevde en vacker sensommarkväll i lurig Sörmlandsterräng. Svenska Orienteringsförbundet beslutade den 11 februari 2005 att Södermanland arrangerar fyra SM-discipliner år 2008, nämligen långdistans, medeldistans, natt och stafett. IFK Södertälje är ansvarig för disciplinen långdistans. OK Klemmingen och Trosabygdens OK för medeldistans, Trosabygdens OK och OK Klemmingen för natt och Södertälje IF för stafett. Under året har ett antal kommittéer för bl.a. sponsring, teknikfrågor och projektstyrning bildats. Från TbOK deltar bl.a. Kjell Flagstad, Jan Ring, Anders Runander, Göran Eklund och Knut Nord. Sida 10 (12)

11 Slutord Jan Ring Det är både en ära och ett nöje, att få leda en förening, där verksamheten sjuder på det sätt som den gör i TbOK. Med tanke på att vi är en relativt liten förening så mäktar vi med en hel del:? Vi har en ungdomsverksamhet som i år verkligen visat prov på resultat, då TbOK ståtar före både OK Hällen och OK Måsen, i Fyrklubbsmatchen. Ungdomsledare, Sträck på er? De två tävlingsorganisationerna vi bär under våra armar har nu blivit tre då strukturerna på organisationen för SM-2008 nu börjar skönjas: Trosa Stadslopp som under 2005 visade upp två stora nyheter, chip - tidtagning och 4 km jogga/stavgång, visade än en gång att den nedgående trenden nu är bruten. Även i år lyckas vi knipa fina omdömen av Studenterna i deras årliga omröstning, om det förnämsta SGP-loppet. Tvåa i år igen Ett extra stort tack till alla funktionärer, med Per-Erik i spetsen, för allt det jobb som läggs ner. Natt-DM gav oss en chans till lite förövning inför SM-året. För andra året i rad visade radarparet Tomas Bäck och Kjell Flagstad prov på gott ledarskap, med ett lyckat arrangemang i en underbar miljö för en natt tävling. Att sedan Anders Runander och Weine Johansson bjöd på delikata banor i ett terrängområde som egentligen inte alls passar för nattorientering gjorde inte saken sämre. Vårt stora tack vänder sig nu inte enbart till dessa fyra herrar, utan sträcker sig till alla som var med och förgyllde kvällen för Sörmlands alla Nattugglor till orienterare. SM-2008 har nu blivit lite mer tydligt, då organisationens första delar kan börja skönjas. Vi har långt kvar och behöver alla samla alla krafter som finns i föreningen. Men möjligheten att på hemmaplan, för våra ungdomar kunna visa upp det bästa vi har i Sverige, är en morot nog så stor.? Egna arrangemang såsom poängjakter, ett antal klubbmästerskap, samt vårt skinklopp, är tillfällen för oss att både komma ut och springa orientering och att upprätthålla och att fostra nya duktiga banläggare.? Skidgänget met Per-Erik Bång i spetsen har än ett år skämt bort oss med fina förutsättningar till skidåkning. Att vintern var den bästa på länge, verkar redan nu att överglänsas med en ännu bättre säsong. Håll tummarna för ytterliggare några veckors bra skidföre. MEN Vi är i stort behov av en fungerande kommitté för Skidor, spår och terräng. Per-Erik bär på ett alldeles för tungt lass. Vill vi ha bra förutsättningar så måste en ny kraft ta över ansvaret för kommittén. Dessutom måste ni som utnyttjar de fina förutsättningarna vara med och hjälpa till, både vid arbetsdagarna med spåret samt med jobbet under vintern. Eftersom jag nu inför stundande Årsmöte har sagt ifrån mig mitt uppdrag som ordförande, vill jag passa på att tacka för de, för mig så givande fem år, som jag fått föreningens förtroende att leda styrelsens arbete. Tack Björksund , Jan Ring Sida 11 (12)

12 Bilaga 1 Supporterklubben: Sven-Olof Alm Verksamheten i klubben är att stötta TbOK, med att vi bedriver ett lotteri med 2 st. dragningar per år, en vår samt en höst, där varje lott kostar 100 kr (andel) per dragning. Vid vårdragningen var det 87 nr (andelar) som var med = kr. Vid höstdragningen var det 85 nr (andelar) som var med = kr. Vid vårdragningen lottades det ut kr = 24 vinster, = 51.1% av insatsen. Vid höstdragningen lottades det ut kr = 19 vinster, = 50,6% av insatsen. Supporterklubben är med och stöttar försäljningen av Bingo-Lotto med stödköp av lotter som inte blir sålda, önskemålet är att det inte skall behövas något stödköp. För året har stödköpet blivit 205 lotter till ett värde av kr. Det har även kommit in vinster på lotterna till ett värde av kr. Det har blivit en netto kostnad av kr. För de 205 lotterna har klubben fått c:a kr. Årets omsättning Årets utbetalningar Årets resultat är kr kr kr Trosa Sven Olof (Olle) Alm Sida 12 (12)

Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2008. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm JANUARI TbOK:s ÅRSPLANERING 2009 1 TORSDAG 2 FREDAG 3 LÖRDAG 4 SÖNDAG 5 MÅNDAG 6 TISDAG 7 ONSDAG 8 TORSDAG

Läs mer

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari 01-jan 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari tisdag 07-jan 08-jan tisdag 09-jan Tisdagsträning/Gympa/Innebandy Vitalisskolan. GTNC 3, OKK:s sportstuga Hagstumossen Gnesta 18:30

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Så har vi gått in i sommartiden och med ljuset på kvällarna så blir det lättare att motivera sig för ett löppass på kvällen och är man några stycken som springer tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2006. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

Oktober 09. Sumpsk n

Oktober 09. Sumpsk n Oktober 09 Sumpsk n Nya medlemmar Namn: Alfred Liljeström Se matrikel August Mårtensson Se matrikel Nu påbörjar vi försäljningen av Ullmax produkter igen. Låna gärna en väska med kläder och sälj hemma

Läs mer

Tävlings och träningskommittén: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén

Tävlings och träningskommittén: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén Verksamhetsberättelse för år 2002. Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av. Innehåll Administration: TbOK-Nytt och hemsidan: Styrelsen Ekonomi: Bingolotto: Supporterklubben: Stugkommittén:

Läs mer

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln.

Ordförande slutord. Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Ordförande slutord Dags att summera 2014 års orienteringsår och 10 år som ordförande i OK Denseln. Vi börjar väl med några korta reflektioner kring 2014 och då starta med det bästa. I september månad fick

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll

Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Verksamhetsberättelse 2006 - Skå IK Handboll Styrelsen för Skå IK Handboll får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2006. Styrelsen Styrelsen har under året sen tillträde i maj 2006 bestått av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden.

Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden. Våren är här även om det fortfarande finns mer snö i terrängen än vad denna bild visar. Så här såg det ut förra året vid samma tid i Flurheden. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb 1962 2012 Söderåsens Brukshundklubb Så började det... 1948-1969 Det började redan 1948. Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb.

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(7) (2005-12-31 2006-12-31) http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se Brattvalls jaktskytteklubb c/o Roland Johansson Gullsjöäng 10 911 91 Vännäs Postgiro: 403047-4 2(7) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2006 Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2009 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2009 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under tidigare år. Utöver att utveckla verksamheten i de olika kommittéerna krävs

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, maj 2016 I mitt förra brev skrev jag om ljuset på kvällarna som motiverar för träning och då tänker man givetvis att det under våren blir varmare och skönare. Värme är dock något

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen

TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER. för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen TIMMERNABBENS IF MÅL OCH RIKTLINJER för vår ungdomsverksamhet inom fotbollen Mål och Riktlinjer för ungdomsverksamheten inom Timmernabbens IF är en sammanfattning av vad vi vill och hur vi vill arbeta

Läs mer

OK Linnés Ungdomsplan år 2014

OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linnés Ungdomsplan år 2014 OK Linné är en av Sveriges största orienteringsklubbar både vad gäller elit och antalet aktiva ungdomar. I ungdomsplanen har ledarna i ungdomskommittén arbetat med att strukturera

Läs mer

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute:

Vid köp av fem eller fler kartor ges 10 SEK rabatt per karta. Övningarna sitter ute: Allmän information om träningsövningarna i Sälen 2016 Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra. Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan.

Läs mer

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen.

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. OKTOBER 07 Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. 20 OKTOBER Städdag och Höstmöte den 20:e oktober i GOK-stugan Vi startar

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016

Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016 Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016 Full fart, full kontroll med Tullinge SK En av Stockholms bästa ungdomsklubbar! Välkommen till ett nytt orienteringsår såväl du som är rutinerad som du som

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

Din skattade profil inför 2012

Din skattade profil inför 2012 Jag som orienterare Din skattade profil inför 2012 Motivationsmål Målsättning inför 2012 Tekniska mål Mentala mål Din skattade profil efter 2012 Motivationsmål Uppnådda mål 2012 Tekniska mål Mentala mål

Läs mer

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR

CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FOTBOLL & INNEBANDY JUBILEUMSÅR CLEMENSNÄS IF FIRAR 90 ÅR! 1925 2015 CLEMENSNÄS IF 90 ÅR. Clemensnäs Idrottsförening har nu varit verksam i 90 år. Den 16:e februari firade vi detta med öppet

Läs mer

Grön nivå (ofta ca 9-11 år)

Grön nivå (ofta ca 9-11 år) Grön nivå (ofta ca 9-11 år) Att tänka på vid träningen: Tekniskt Barn i den här åldern klarar inte av att koncentrera sig längre tider. Det är lämpligt att dela upp träningspasset i flera kortare moment,

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015

Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Förvaltningsberättelse för Uppsala Paddlarklubb, verksamhetsåret 2015 Klubbens ekonomiska medel finns framför allt på ett plusgirokonto en mindre summa pengar finns också i en kontantkassa. Sedan i februari

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Några rader från ordförande. Det är så roligt att jobba i en styrelse där alla är engagerade och hjälper till. Även suppleanterna är med på varje styrelsemöte och är engagerade.

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Närvarande: Ericson Louise Rosengren Sofie Falkman Ulla Terneby Giesela Edström Karin Andersson Lena Jovén Ej närvarande: Monica Åkesson Tina Bodin

Läs mer

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 6/2012 (537) Datum och tid Plats 2012-10-15 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård (LB) Birgitta Billstam (BB)* Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2016 Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

Upptakt2016 -Information Föräldrar

Upptakt2016 -Information Föräldrar Upptakt2016 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2016 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ 18-20 JUNI. I samverkan med Älvsby Folkhögskola

Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ 18-20 JUNI. I samverkan med Älvsby Folkhögskola Norrbottens orienteringsförbunds ungdomsläger 2013 LULEÅ 18-20 JUNI I samverkan med Älvsby Folkhögskola Hej alla orienterande ungdomar! Dags för ännu ett nof-läger som i år går i Luleå där OK Renen är

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Närvarande: Lars-Arne Eriksson, Gunnar Skärlén, Leif Ericsson, Caroline Svensson, Johanna Almlund och Ola Svärd Inte närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

Marias inrapportering till styrelsen från kommittéerna:

Marias inrapportering till styrelsen från kommittéerna: 1 Alla kommittéer. Planera Din verksamhet i nödvändig samordning med andra berörda och upprätta en verksamhetsplan. Budgetera enligt verksamhetsplan. Rapportera utfallet av verksamhetsplan och budget skriftligen

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Uppsala OL-allians karframställning 1(8) 2005-11-26 Enkät om kvaliteten på kartframställning i Uppland i allmänhet och Uppsala i synnerhet.

Uppsala OL-allians karframställning 1(8) 2005-11-26 Enkät om kvaliteten på kartframställning i Uppland i allmänhet och Uppsala i synnerhet. Uppsala OL-allians karframställning 1(8) 2005-11-26 Enkät om kvaliteten på kartframställning i Uppland i allmänhet och Uppsala i synnerhet. Syfte Styrelsen i Uppsala OL-allians vill få in kvalitetssynpunkter

Läs mer

TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING

TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING TSFBLADET TIMMERVIKS SAMHÄLLSFÖRENING 2014 TIDIGARE TIMMERVIKS BAD- OCH BÅTFÖRENING TBB Upptäck RAMSÖN i juli Vad gör KOMMUNEN för Timmervik? NYA BADBRYGGOR! Ordförande har ordet För dem som gillar skridskoåkning,

Läs mer

Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november

Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november Sid 1 av 5 Medlemsbrev november 2015 Välkomna till klubbmöte den 10 november 中 國 Xiaomei Liu och Birgitta Holm har rest i Kina, Mittens Rike, 中 国. På vårt novembermöte får vi alla möjligheten att följa

Läs mer

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är:

Kommittéanvisningar. Allmänna riktlinjer. Senior- och juniorkommittén. Huvudsyftet för kommittén är: Delsyften är: Kommittéanvisningar Allmänna riktlinjer Kommittén ska på styrelsens begäran lämna in budgetförslag och verksamhetsplan i tid inför klubbens budgetprocess. Kommittén ansvarar för att föra ut relevant information

Läs mer

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 1 PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 10-sep Rullskidrejs (Skigorullen?) i Kungsängen Även KM/Rullskidor Tävlingsledare: Anders Börjesjö Oktober Januari KM i Terränglöpning i Ursvik Tävlingsledare: Jan Hasselgren

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER Månadsbrev 0408 April, april... April månad är här och med den en ny cykelsäsong! Vi har fått ställa fram klockan och vips så har vi fått en timme extra att träna på. Förutom den inspirationskicken så

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning Blå Tråden ska vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF ska vara väl insatta

Läs mer

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet.

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet. Augustiutskick 2015 I skrivande stund har värmen äntligen kommit till oss på västkusten. Juli som normalt är den stora båtmånaden både frös och blåste bort. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

PM Riksläger 2016 Allmän information Kontrol markering: Kontrol Definition: Kartritare: Banläggare: Observera!

PM Riksläger 2016 Allmän information Kontrol markering: Kontrol Definition: Kartritare: Banläggare: Observera! PM Riksläger 2016 Allmän information Kontrollmarkering: Vid varje kontroll sitter en orange/vitt snitsel med kodsiffra (se bild). Kontroll Definition: Kontrolldefinition finns tryckt på kartan. Kartritare:

Läs mer

Arbeta med media i klubben

Arbeta med media i klubben Arbeta med media i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång mediaarbete i klubben. v2.indd 1 2009-02-19 12:47:43 Arbeta med media i klubben Syns du inte, finns du inte. Det är ett talesätt

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 3-2013 nr 4-2013 8 september 1 december Om

Läs mer

Svenska Skidförbundets längdverksamhet

Svenska Skidförbundets längdverksamhet Svenska Skidförbundets längdverksamhet 1(6) Svenska Skidförbundets längdverksamhet Vi vill! Du aktive skidåkare tjej eller kille, junior eller senior. Du som vill satsa och satsar hårt, du som vill försöka

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

Utgivningsplan Gyngebladet 2015

Utgivningsplan Gyngebladet 2015 Nr. 3 2015 ärmen lät vänta på sig, trots det hoppas vi på att ni haft en skön sommar. Nu är höstens orienteringssäsong i gång, vi har någon söndag kvar på Bilbingot och den 6 September är vi medarrangörer

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fråga om kallelse till mötet skickats ut i god tid 3. Godkännande av föredragningslista inkl. anmälan av övriga ärenden 4. Val av ordförande

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Upptakt 2015 -Information Föräldrar

Upptakt 2015 -Information Föräldrar Upptakt 2015 -Information Föräldrar Agenda Ungdomskommittens mål Vilka är vi? Ungdomar/ledare.. Verksamhetsplan 2015 Förväntningar på föräldrar Ekonomi/budget Övriga frågor Att bedriva en attraktiv, rolig

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st

Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13. 1. Årsmötet öppnades. 2. Röstlängd fastställdes till 10st Protokoll fört vid Umeå Disc Golf Clubs årsmöte 2008-04-13 1. Årsmötet öppnades 2. Röstlängd fastställdes till 10st 3. Till ordförande för mötet valdes Fredrik Nordfelth och till sekreterare Jenny Eriksson.

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! MARS 2008 Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! Äntligen är det dags. I dessa breddgrader kan det verka helt otroligt att det kommer att kunna genomföras, men enligt Vasaloppets

Läs mer

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Fastställt vid ordinarie årsmöte 20150322 Club Show Club Show arrangeras av Welsh Springer Spaniel klubbens klubbstyrelse i samarbete med medlemmar eller aktivitetsgrupper

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin

Vänbrev nr 4 2015. Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Vänbrev nr 4 2015 Korset i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin Ashramvänner i Den Gode herdens kyrka Övre Soppero Foto Siv Sjödin En rapport från bönetåget Den 1 9 augusti var vi runt 50

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer

Augustiutskick 2013. Titta gärna in på hemsidan www.onneredsbatlag.se med jämna mellanrum.

Augustiutskick 2013. Titta gärna in på hemsidan www.onneredsbatlag.se med jämna mellanrum. Augustiutskick 2013 Äntligen en sommar väl värd namnet för alla oss båtfarare. Vi hoppas på att sommaren stannar hos oss ännu ett tag. Inför kommande höst och vinter finner ni i detta utskick information

Läs mer

Välkommen till. Orientering 2010-05-20

Välkommen till. Orientering 2010-05-20 Välkommen till Orientering Välkommen Du håller just nu ett informationsblad om Sundbybergs IK:s orienteringssektion i din hand. Detta informationsblad riktar sig till dig som är ny i klubben, eller till

Läs mer