Tävlings och träningskommittén: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tävlings och träningskommittén: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för år Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av. Innehåll Administration: TbOK-Nytt och hemsidan: Styrelsen Ekonomi: Bingolotto: Supporterklubben: Stugkommittén: Ungdomskommittén: Tävlings och träningskommittén: Skidor, spår och terräng: Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Kart och Arrangemangskommittén Slutord Jan-Åke Mahlin Jan Ring Jan-Åke Mahlin Sven-Olof Alm Sven-Olof Alm Per Lindell Eva Lindell Anders Runander Göran Eklund Jan Ring Administration: Jan-Åke Mahlin Medlemsavgifter under året har varit för Ungdom tom 20 år, 70 kr, Seniorer från 21 år, 130 kr och Familjeavgift, 250 kr. Antal medlemmar: 12 år och yngre, 62 st. ( 70 st. år 2001 ) år, 41 st. ( 41 st. år 2001 ) 26 år och äldre, 154 st. ( 157 st. år 2001 ) Summa medlemmar 257 st. ( 268 st. år 2001 ) Ankommande post till klubben kommer till kassören som fördelar ut den i de kommittéansvarigas fack eller i brådskande fall informeras ut genom Internet. Information till medlemmarna sprids via e-post och TBOK:s hemsida. Medlemmar utan tillgång till Internet får papperskopior på TBOK:nytt genom utdelning i Trosa och Vagnhärad eller via postförsändelse. Anette Österholm har administrerat inköp och försäljning av klubbdräkter och overaller. Våra lördagsbad fortsätter att vara mycket populära. Tyvärr kommer inte alltid den vaktande personalen som får det i uppgift. TbOK-Nytt och hemsidan: Sid. 1 (11) Under året har en stor del av informationen till klubbens medlemmar och andra förmedlats via mail (massutskick) och TbOK-NYTT. Detta kombinerade cirkulär och klubbtidning har givits ut vid elva tillfällen, en gång per månad utom i juli.

2 Ca 80 medlemmar får information via sin e-post och kan ladda hem bl a TbOK-NYTT och månadsplaneringen från hemsidan. Detta innebär en besparing av både porto och tid. Hemsidan har adressen men för att förenkla namnet har vi ett alias Hemsidan har även ett alias till Trosa Stadslopp. E-postadress är trosabygdens.ok@telia.com Per-Erik uppdaterar hemsidan hemifrån, under vissa perioder dagligen, och kan därmed svara upp mot de krav som bör ställas på en förenings hemsida. Många fina digitala bilder (P-E, Göran E, Björn G och Gitte J) har tagits på egna och andra arrangemang. Hemsidan har därmed blivit väldigt aktuell med flera aktiviteter både textoch bilddokumenterade. Vi har även en gedigen bildsamling på hemsidans bildarkiv. Hemsidan är uppdelad på alla kommittéerna, TbOK-NYTT, ansvariga, klubben, aktuellt för medlemmar, allmän information samt Trosa Skogslopp och Trosa Stadslopp. Bland annat har vi från Trosa Skogslopp och Trosa Stadslopp lagt ut all aktuell information, inbjudan, PM, start- och resultatlistor på hemsidan. Under året har hemsidan haft cirka ca besökare, därav ca 1500 dagarna före och efter Trosa Stadslopp och ca 2000 under Skogsloppet. Statistiken säger att medlemmarna utnyttjar hemsidan - speciellt efter att TbOK-NYTT och månadsplaneringen kommit ut och gått att ladda hem från hemsidan. Dessa dokument har även bifogats med massutskicken. TbOK:s Klubben Online hemsida används mest för anmälan till OL-tävlingar. Man kan via Årsrapporten" med några enkla formulär skicka in föreningens årliga rapport till SF och RF. Genom Lok-stöd finns möjligheten att sköta föreningens hela Lokstödsrapportering (både närvarokort och sammanställning) när det gäller det statliga aktivitetsstödet. Det har varit ca 5000 besök år 2002 enligt räknaren. Information, små referat och resultat har skickats till lokalpressen ÖSP och SN. Tyvärr kan vi inte påverka när och hur tidningarna skall skriva om det klubben vill nå ut med. Det gäller att skicka resultaten helst samma dag. Per-Erik efterlyser även i år mer info och text från ansvariga och övriga medlemmar. Styrelsen: Jan Ring Styrelsen har sedan föregående årsmöte, 8 st. protokollförda möten. Ett par möten har fått ställas in då manfallet har varit för stort. Styrelsen har bestått av följande: Ordförande Vice Ordförande Kassör Ledamöter Jan Ring Anders Runander Jan-Åke Mahlin Lena Nord Tero Jamalainen Katarina Kenttä Sid. 2 (11)

3 Ekonomi: Jan-Åke Mahlin Klubbens ekonomiska situation under året framgår i detalj av den ekonomiska berättelsen. Klubbens stora inkomstkällor är Stadsloppet och Bingolotto. Vi är många, både inom och utom klubben, som drar ett strå till Stadsloppsstacken, men i Bingolotto har vi nästan uteslutande Olle Alm som bygger hela stacken. Under året har även Trosa Skogslopp givit ett stort överskott vilket bidrar till att stimulera fortsatta positiva orienteringsarrangemang. Inga större inköp eller renoveringar har gjorts och därför har en stor del av ekonomin inriktats på kartframställning. Erikslundskartan har påbörjats och pengar har satts in i kartfonden för fortsatta arbeten. Bingolotto: Sven-Olof Alm Under året har det sålts Bingolotter för ca kr brutto. Lite mer än lotter fördelat på 42 veckor = 89 st. per vecka. Detta skall ge ett bidrag till klubben på c:a kr vid 17 kr per lott. Den verkliga uppgiften har kassören. Inte några högvinster har det blivit på de lotter som klubben har sålt. Klubben har ett andelsspel med Bingolotto, 1 andel motsvarar 2 st. bingolotter (100 kr). Det har varit 18 med i andelsspelet under året. För år 2002 blev vinsten c:a 38 % av insatsen. Den var under våren kr och under hösten kr som vi spelar för. Av en insats på kr under Hela vinsten har gått tillbaks som insatts i andelsspelet. Andelsspelet har bidragit med c:a kr under året till klubben. Det motsvarar ca kr per andel under år Under fem år har andelsspelet bidragit med c:a kr. Detta gör att varje andel har bidragit med c:a kr. Nästan alla andelsägare är klubbmedlemmar. Tänk om flera ville vara med i andelsspelet!!! Vi kan inte förlita oss på att allmänheten ( icke medlemmar) skall stå för merparten av intäkterna på Bingolotto. Var inte otrogen, köp Bingolotter av klubben eller den klubb som ni vill gynna, och inte av Statoil eller Albins när ni köper lotter. Detta borde alla klubbmedlemmar tänka på. Vi säljer Bingolotter i kiosken vid konsum. Fredagar 10:00-13:00 och lördagar 10:00- tills lotterna är slut ( 13:00). Supporterklubben: Sid. 3 (11) Sven-Olof Alm Verksamheten i klubben är att stötta TbOK, med att vi bedriver ett lotteri med 2 dragningar per år en vår samt en höst där varje lott kostar 100 kr (andel) per dragning. Vid vårdragningen var det 74 nr (andelar) som var med = kr. Vid höstdragningen var det 79 nr (andelar) som var med = kr. Vid vår dragningen lottades det ut kr = 19 vinster. Vid höst dragningen lottades det ut kr = 19 vinster.

4 Det har tillkommit 17 st. nya andelar (nr) under Supporterklubben är med och stöttar försäljningen av Bingo-Lotto med stödköp av lotter som inte blir sålda, önskemålet är att det inte skall behövas något stödköp. För året har stödköpet blivit 344 lotter till ett värde av kr. Det har även kommit in vinster på lotterna till ett värde av kr. Det har blivit en netto kostnad av kr. För de 344 lotterna har klubben fått c:a kr netto. Knytkallaset med Bingolotto blev inte någon höjdare för klubben, det blev inte några större vinster. Totalt kostade det kr varav kr blev vinster men TbOK fick ett tillskott på c:a kr från Bingolotto. Det har sålts 50 julkalendrar för ett brutto värde av kr. Försäljningen har bidragit med 920 kr till supporterklubben. 200 färgfemmans skraplotter har sålts under året och 350 Sänka Skepp. Av färgfemmor har 100 st. gått som tack till ol-tävlingen till en kostnad av 1000 kr. Av Sänka Skepp har 115 gått ut som julgåvor till trogna Bingolotts köpare och till nya andelar till Suporterklubben, till en kostnad av kr netto. För denna försäljning har supporterklubben fått provisionen (3.350 kr netto) för att täcka omkostnaderna med att stötta Bingolottoförsäljningen. Årets resultat är 307 kr. Vid 2002 års början fanns det Vid 2002 års slut fanns det Fördelat på Postgiro Föreningssparbanken Summa kr i kassan kr i kassan kr kr ========== kr Stugkommittén: Har i år bestått av Per Lindell & Jan-Åke Mahlin, Våra huvudaktiviteter har varit städdagar under vår & höst. Per Lindell Vårstädning: Höststädning: Föll bort på grund av dålig uppslutning. Den 3 november var vi ett 15-tal medlemmar som åter slöt upp för att; kratta löv, rensa grusgångar, städa i klubbstugan och bodarna, elda upp gammalt ris samt städa bakom Weines bod. Övriga aktiviteter 2002: Gräsklippningen har skötts i år igen av familjen Jamalainen. Ett stort tack till alla medlemmar som under året hjälpt till vid våra aktiviteter. Sid. 4 (11)

5 Ungdomskommittén: Målgrupp: Barn och ungdomar 7-16 år. Eva Lindell Under året har vi haft ett tretiotal aktiva barn och ungdomar. Vi har haft tre olika grupper i gång, lillagruppen 8 år och yngre, mellangruppen 9-11år och storagruppen 12 år och äldre. Träning på tisdagar har för de äldre barnen oftast varit förlagd en bit ifrån klubbstugan för att få en större variation på träningen, dock alltid avslutats i klubbstugan med soppa. Det yngre barnen har fått uppleva terrängen på Trosalands lärkarta. Det börjar bli ett väl sammansvettsat gäng med mycket bus, lek och icke att förglömma mod inför tävlingar. För att motivera ungdomarna till egenträning och kunskap runt träning har Tomas tagit fram en träningsdagbok speciellt anpassad för orienterare. Träningar: Under hela året har vi haft organiserad träning på tisdagar. Under orienteringssäsongen, utomhus från klubbstugan och under vinter halvåret inomhus i Vitalisskolan, med gymnastik och lek för det yngre barnen. Det äldre barnen och ungdomarna har löptränat från Vitalisskolan för att därefter spela innebandy i gymnastiksalen. Under hösten har de äldrebarnen och ungdomarna även tränat på torsdagarna vid klubbstugan. Efter träningspasset har det haft teori i orienteringsteknik i form av en studiecirkel som Tomas B. drivit. 4-klubbsmatcher: Nivå 1 Flickor: Totalt 65 flickor varav 12 från TbOK. Johanna Ljungberg blev totalt bästa TbOK:are på en 8:e plats. Nivå 2 Flickor: Totalt 13 flickor varav 1 från TbOK, Linnea Nord. Hon kom totalt på en 5:e plats och hade en delseger. Nivå 3 Flickor: Totalt 10 flickor varav 1 från TbOK. Nivå 1 Pojkar: Totalt 40 pojkar varav 3 från TbOK. Nivå 2 Pojkar: Totalt 18 pojkar varav 3 från TbOK. Nivå 3 Pojkar: Totalt 17 pojkar varav 4 från TbOK. Tävlingar: Ett par ungdomar har varit med och sprungit ledartröjan. På 5-dagars hade vi 6 ungdomar och barn som var med och sprang. Läger: I mitten av mars hade vi ett skidläger i Orsa- Grönklint. 43 stycken var vi totalt som åkte upp och fick tre fina dagar på skidor. Några provade även på ett bad i bassängen som fanns på Hamregården där vi bodde. I början av juni hade vi ett läger nere i Oxelösund, där vi över nattade på golvet i Vita Villan. Även här fanns det ett gäng badsugna som efter ett träningspass tog ett årets första dopp i Östersjön. Sid. 5 (11)

6 Nybörjar kurs: Under året som varit har det inte genomförts någon nybörjarkurs. Ledare Ledare under året: Tomas Bäck, Anders Runander, Eva Lindell, Katarina Kenttä och Anette Ljungberg. Tävlings och träningskommittén: Sid. 6 (11) Anders Runander Tävlings- och Träningskommittén har under året bestått av Anders Runander, Jan Ring, Joachim Lyth och Åsa Dillner-Westlund. Året som varit har präglats av fortsatt ökad tävlingsverksamhet. Nyköpingsorienteringen drar många TbOK:are, i år 24 st., men även på 5-dagars i Skövde deltog så många som 20 st. (direktbanor inräknat). Förutom 5-dagars så har TbOK:are varit lite dåliga på att delta på tävlingar längre bort än 3-4 mil, men nu börjar vi även synas på arrangemang ex. vis i andra änden av Sörmland, och vartefter ungdomarna blir äldre så kommer de nog att söka sig ännu längre bort i sin jakt på nya tävlingsmarker och konkurrenter. Tävlingsflitigast har varit Sanna Österholm, Mona Halldin och Lina Berneryd bland damerna, och Anders Runander, Kjell Flagstad och Sebastian Runander bland herrarna. Årets poängjaktstävlingar samlade också deltagarrekord då hela 63 st. startade på någon av de 12 deltävlingarna. Göran Eklund vann en komfortabel seger före Lina Berneryd och Leif Karlsson. Klubbmästerskapet avgjordes i form av KM Grand Slam, bestående av deltävlingarna Kort-KM (poängjakt 6 i Hölö 6/6), Terräng-KM (vid klubbstugan 20/8), Natt-KM (poängjakt 12 vid klubbstugan 19/9) samt Dag-KM (Nyköpings OK:s klubbstuga 20/10). 12 st. KM Grand Slam-vinnare korades vid årsavslutningen i klubbstugan den 14/12. För övrigt har Weine Johansson tillsammans med medhjälpare i klubben arrangerat Veteran-OL den 23 maj resp. 1 oktober med ca deltagare per gång. Ungdomarna har deltagit i 4 st. 4-klubbsmatcher mot Nyköpings OK, OK Måsen och OK Hällen. Vi arrangerade själva den avslutande deltävlingen den 21 september. Krogrundan arrangerades förtjänstfullt den 16 november av gänget på Lundagatan. Denna gång tyvärr utan deltagande från övriga klubbar i Östra Sörmland då de hade egna årsfester, men ca 25 TbOK:are mötte i alla fall upp vid Vitalisskolan och efterföljande fest på restaurang Laxen. Årets sista klubbarrangemang var som vanligt Skinkloppet på annandag jul. Ett trevligt och snöfritt arrangemang av Mona och Jan, och det blev amerikansk seger genom Per Söderberg som ju sedan ett par år bor och jobbar i Colorado. Träningsverksamheten har pågått som vanligt, med vinterträning från Skärlagsskolan, samt Weine som fortsatte med natt-ol träning på torsdagar då det inte var allt för mycket snö. Vårens och höstens träningar från klubbstugan med soppkväll blev dock tyvärr en angelägenhet för ungdomarna. Nästan inga äldre dök upp på dessa träningar. Höstträningen fram till årsskiftet har återigen bedrivits från Vitalisskolan där Gitte knåpat ihop listan med träningsansvariga, vilket har fungerat bra. Andra timmen där har innebandyn

7 tagit vid för att riktigt suga ur den sista kraften ur träningsvilliga(?) TbOK:are som siktar på en het tävlingssäsong Skidor, spår och terräng: Skidor Ett 25- tal medlemmar åkte i Vasaloppsspåren (Vasaloppet, Tjejvasan och Öppet spår). Alla planerade arrangemang - 6-timarsloppet, Snöstjärnan, Skidskyttetävling och KM - blev inställda pg a snöbrist. Stugjour i klubbstugan kunde genomföras under jul-nyårs- och trettonhelgen. Det gick att åka skidor 21 dagar i sträck. Elljusspåret och Berga gärde var scooterspårat 21/ /1-02 och 1-4/3 Kjell Eriksson har som vanligt varit vår scooterspårgeneral. Spår Kommittén har svårt att rekrytera en skid-spåransvarig. Även i år ställde P-E Bång upp som ansvarig för planering av arbetsdagen den 26/10 på elljusspåret i Vagnhärad. Ett mindre antal kubik bark lades ut. I år satsade vi på sly bekämpning runt spåret. Ett tiotal medlemmar ställde upp i regn och blåst med gemensam förtäring efteråt. Slåtterbalken och röjtrimmern används allt för sällan. De gick inte att starta tillfredsställande, Lasse Forsberg har åtgärdat dessa och köpt röjsågblad. Terräng Vi har normalt endast individuell träning. P-E Bång hade röjt och snitslat på 5 km spåret för att klubben skulle kunna genomföra ett Terräng-KM i år igen. En solig och varm tisdagskväll i augusti (20/8), deltog 8 st. vuxna och 17 st. ungdomar. Alla fick pris. På hösten efter att soppkvällarna upphört har det blivit flera gemensamma löppass på torsdagar från klubbstugan spontanträning - i samband med de äldre ungdomens träning, vi samlas och springer, därefter fika och bastu. Deltagande i större tävlingar: Två Sjöar Runt, Rösjöloppet, Göteborgsvarvet, Trosa Stadslopp, Midnattsloppet, S:t Eriksloppet och Lidingöloppet. Trosa Stadslopp & Trosa Drakbåtsfestival: Vårt traditionsenliga Trosa Stadslopp genomfördes i år för 16:e gången.. Sid. 7 (11) Ledningsgruppen för stadsloppet under år 2002 har genom avgång minskats till Per-Arne Nilsson, Lars-Erik Stolth, och. Per-Erik har varit sammankallande och skrivit protokoll som även styrelsen fått tagit del av. Av huvudfunktionärerna har Olle Persson avsagt sig östra banan. Torgchef söker vi fortfarande samt kommande efterträdare till Lars-Erik, efter Joachim Lyth:s avhopp. Ledningsgruppmöten har hållits löpande en gång i månaden samt under högsäsong lite tätare. Ett "åtgärds - pm" som innehåller alla funktioner och aktiviteter med ansvariga och datum, följs upp löpande under/efter alla ledningsgruppmöten.

8 ÖSP blev vår nya huvudsponsor media sedan SN hoppat av. En tvåsidig inbjudan med bifogat förtryckt inbetalningskort trycktes på Nockeby Tryckeri och skickades ut till förra årets löpare och till de i den södra Storstockholmsregionen som deltagit i Midnattsloppet Inbjudan distribuerades även till alla i Trosa kommun med hjälp av Wallins Distribution samt delades ut till affärer och större löptävlingar. De större elitklubbarna fick även en speciell skriven inbjudan. Annonser fanns i Runners World och på Marathon.se. Nattöppet PM för löparna kom ut som en hel tidning, med ÖSP:s sommarbilaga bifogat, lagom till veckan innan midsommar. Informationskanalen genom Trosa Turism försorg gav bra service kring stadsloppet. Via hemsidan kunde löparna få all information. Totalt var ca löpare anmälda. Det är väldigt få löpare från Nyköpingsområdet. Trosa 345, V-härad 117, V-ljung 30 29,9 % Södertälje 73, Nykvarn 29. Enhörna 20 8,1 % Mölnbo 10, Hölö 23, Järna 55, Gnesta 39 8,5 % Nyköping 65, Oxelösund 37, Stigtomta 13, Tystberga 18, Övr. 8 9,4 % Stockholm 70, Ytterkommuner Åkersberga - Haninge - Rönninge ,7 % Linköping, Norrköping, Söderköping, Kolmården 1,3 % Strängnäs, E-Tuna, K-holm, Björnlunda, Stjärnhov, Flen, Mariefred 3,6 % Övriga landet 5,6 % Utlandet 0,4 % Tyvärr minskade deltagarantalet med ca 150 löpare men det ekonomiska resultatet bestod. För att stadsloppsledningen vill visa sin uppskattning åt alla frivilliga funktionärer planerades en funktionärsfest in med hjälp av Björn Lindius, i år dagen efter stadsloppet istället för som tidigare i augusti. Ca 60 funktionärer deltog och bjöds på förtäring och utlottning av jättefina priser. Trosa Drakbåtsfestival genomfördes för sjätte året i rad och för första gången på torsdagen innan stadsloppet. Deltagarantalet ökade till 22 lag. I år var inte TbOK inblandad i Drakbåtsfestivalen utan Kanotisterna Södertälje och Björn Lindius genomförde den i egen regi. Trosa Stadslopp försvarade sin position i år igen som mest omtyckta SGP-lopp. Det är de tävlande i FK Studenterna, en av de livaktigaste föreningarna i Stor-Sthlm, som varje år röstar på tävlingar i Studenternas Grand Prix. I år fick TSL högsta betyg av 75 procent av de röstande. TSL höjde poängen från 4,44 år 2001 till 4,75 år ) Trosa Stadslopp 4,75 2) Sthlm Marathon 4,47 3) Terräng-DM 4,08 4) Kvarnloppet 3,83 5) Tjejmilen 3,80 6)Lidingöloppet 3,78 7) Runrundan 3,71 8) Hässelbyloppet 3,70 9) Två Sjöar Runt 3,58 10) Gävle Halvmarathon 3,45 11) Midnattsloppet 3,33 12) S:t Eriksloppet 3,21.. Sid. 8 (11)

9 Kart och Arrangemangskommittén Göran Eklund Kart- och Arrangemangskommittén har under verksamhetsåret bestått av Göran Eklund (sammankallande), Claes Hedlund och Anders Runander. Förutom medlemmarna är goda orienteringskartor den största resurs som en orienteringsklubb kan ha. TbOK har under åren varit mycket framgångsrik med att ta fram bra kartor över områden med stort orienteringsvärde. Det är kommitténs målsättning att fortsätta detta arbete genom en lagom blandning av nyproduktion och revidering av existerande kartor. Framställning av orienteringskartor är mycket dyrbart och måste därför till stor del utföras på ideell bas, hastigheten blir därför inte alltid så hög. KARTPLAN FÖR TROSABYGDENS OK uppdaterad Tidplan Område Ansvar Prioritet Samråd Fältarbete Digitali -sering Revidering Nyproduktion Grundmaterial Tryckning Planerad tävling Lärkarta Hedeby GJ/AR 1 ja klart finns Poängjakt Stadskarta Trosa GE 2 ja klart finns Park OL, Krogrundan Bråtaskogen AR 1 ja klart finns Kort natt, vårtävling Skolkarta Västerljung AR 2 ja återstår finns Senare senare Skolkarta Stensund CH 2 ja klart finns ?? Fritidskarta Gisesjön CH/AR/ 1 ja klart 2002 Våren ? GE 2003 Stadskarta Vagnhärad GE 3 ja klart 2001??? Park OL Fritidskarta Trosa V- härad JR 1 ja klart Trosa skogslopp Fritidskarta Örboholm Senare 3 ja klart Trosa Skogslopp 200? Stuart Barr reviderade redan under år 2000 större delen av Hedebykartan. P g a av pågående byggarbeten i Vagnhärad kan kartan inte färdigställas förrän under Kartan kommer att tryckas under 2003 TbOK fick under 2001 en beställning på en fritidskarta över Bråtaområdet. Med hjälp av existerande flygfoton framställdes ett digitalt underlag. Anders har ritat färdigt den del av Bråtaområdet som beställdes av Trosa kommun. Återstående delar kommer att ritas färdigt i en senare fas. Skolkartan över Västerljung ligger för närvarande i träda. Arbetet kan aktiveras ifall skolan skulle uttala särskilt intresse. Klubbens stora kartprojekt är Fritidskarta Gisesjön. För några år sedan flygfotograferades området på låg höjd. Markägarna har tidigare kontaktats och varit positiva. Förnyad kontakt togs under slutet av 2002 och markägarna är fortsatt positiva. Under 2001 upphandlades arbetet med att framställa grundmaterial och digitalisering av kartritare Sven Bohlin. Sven levererade ett mycket fint grundmaterial till klubben i slutet av Rekognosering och kartritning, vilket är den dyraste delen av kartframställningen, har beställts av Lennart Karlsson och kommer att utföras under våren Stadskartan över Vagnhärad ligger ännu i träda. Sid. 9 (11)

10 Jan Ring har under hösten 2002 reviderat den del av Trosa-Vagnhäradskartan som ligger närmast klubbstugan, dvs tävlingsområdet för TSL Inget arbete har ännu påbörjats med Örboholmskartan. När det gäller arrangemang så har föreningen under året arrangerat en 4-klubbsmatch för ungdom (NOK, Måsen, Hällen och TbOK) i maj med ca 100-talet deltagare. En veteranorientering för Sörmlandsveteranerna har arrangerats av Weine Johansson. Krogrundan arrangerades i november av TbOK:arna på Lundagatan, med Britta Eklund som banläggare. Slutligen arrangerade vi Trosa Skogslopp den 1:a maj under ledning av Anders Runander och banläggare Jan Ring. Ett mycket bra arrangemang med hårda men roliga banor. Slutord Jan Ring Det är både en ära och ett nöje, att få leda en förening, där verksamheten sjuder på det sätt som den gör i TbOK. Med tanke på att vi är en relativt liten förening så mäktar vi med en hel del: Vi har en ungdomsverksamhet som har ökat rejält dom sista åren, ett gäng med ledare som lagt ner massor av energi och ett gäng ungdomar i varierande åldrar, som vi redan nu kan läsa om i resultatlistorna. Vi ska värna om våra soppkvällar på tisdagarna, som visat sig vara populära bland både ungdomarna och deras föräldrar, Men var är alla andra träningssugna TbOK:are, soppkvällarna är även ämnade för er. Två olika tävlingsorganisationer med varsitt årligt stort arrangemang där: Trosa Stadslopp som för andra året i rad, har fått det fina omnämnandet som fjolårets SGP-lopp i en omröstning av Studenterna. Detta i konkurrens med alla andra stora och små terränglopp, exempelvis Stockholm Marathon, Lidingöloppet, Stockholm By Night, mm. Ett extra stort tack till ledningsgruppen för allt det jobb som ni lägger ner, det är ni som ska ta en stor del av det berömmet och den äran. Trosa Skogslopp 2002 som med Anders Runander i spetsen, än en gång visar att TbOK kan arrangera bra orienteringstävlingar. Nu hade vi en vårtävling, vilket även hjälpte upp antalet deltagare. Egna arrangemang såsom poängjakter, ett antal klubbmästerskap, samt vårat skinklopp, är inte bara tillfällen för oss att komma ut och orientera, det är också tillfällen för oss att upprätthålla duktiga banläggare och att fostra nya. Vi har under vintern kunnat bjuda på fina förutsättningar för skidåkning. I år har vi fått hjälp med spårdragning av ett riktigt proffs. Perfekta spår finns nu inte bara vid klubbstugan, utan även vid Trosa Golfbana och vid Stensunds Folkhögsskola. Vi är i stort behov av en fungerande kommitté för Skidor, spår och terräng. Per-Erik bär på ett alldeles för tungt lass. Vill vi ha bra förutsättningar så måste en ny kraft ta över ansvaret för kommittén. Dessutom måste ni som nyttjar de fina förutsättningarna vara med och hjälpa till, både vid arbetsdagarna med spåret samt vid jobbet nu under vintern. Sid. 10 (11)

11 TbOK är en förening med god ekonomi. De senaste åren har vi kunnat avsätta betydande medel i en kartfond. Det är denna fond som nu hjälper oss att slutföra arbetet med den nya kartan vid Gisesjön. Att ta fram en ny orienteringskarta är ett stort ekonomiskt projekt. Till säsongen 2004 kommer vi därför att kunna ståta med en nytryckt karta i ett jungfruligt område. Under 2002 är det främst Stadsloppet, Bingolotto samt Skogsloppet, som bidragit till denna goda ekonomi. Det därför viktigt att vi slår vakt om dessa tre stora aktiviteter. Du som medlem kan i första hand bidra med arbete vid våra stora arrangemang, skogsloppet och Stadsloppet, där vi behöver varje hjälp vi kan få. Bingolotter står för en stor del av våra intäkter. Olle som är den stora administratören för Bingolottoförsäljningen har även i år lagt ner ett enormt arbete. Vi måste dock alla hjälpa till, delta i andelsspel, hjälpa till att ragga kunder, ersätta Olle vid våran Kiosk utanför Konsum, när han behöver förstärkning. Att sprida information är även det en viktig uppgift. Det behövs hjälp med spridningen av TbOK-Nytt samt övrig information. Dels med utbärningen till postlåder, dels genom att du som har Internet och e-post, och kan tänka dig att ta del av informationen denna väg, meddelar detta till. Våran hemsida måste också nämnas, den hör helt klart till en av dom bättre bland idrottsföreningarna runt om i landet. Per-Eriks idoga arbete med att uppdatera den, gör att den alltid är aktuell, med färsk information, under hela året. Sid. 11 (11)

Verksamhetsberättelse för år 2005.

Verksamhetsberättelse för år 2005. Trosabygdens OK Verksamhetsberättelse för år 2005. Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av Per-Erik Bång. Innehåll Administration: Jan-Åke Mahlin...1 TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik Bång...2

Läs mer

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari

TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari 01-jan 02-jan 03-jan 04-jan 05-jan 06-jan TbOK Årsplan 2013 TbOK Januari tisdag 07-jan 08-jan tisdag 09-jan Tisdagsträning/Gympa/Innebandy Vitalisskolan. GTNC 3, OKK:s sportstuga Hagstumossen Gnesta 18:30

Läs mer

? Verksamhetsberättelse för år 2004.?

? Verksamhetsberättelse för år 2004.? Trosabygdens OK? Verksamhetsberättelse för år 2004.? Sammanställd och redigerad av Jan Ring. Framsida av Per-Erik Bång. Innehåll 1. Administration: Jan-Åke Mahlin 1 2. TbOK-Nytt och hemsidan: Per-Erik

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2006 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2006. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm

Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm Endast långsiktig plan för 2009. För varje månad se: http://www.trosastadslopp.se/tboknytt.htm JANUARI TbOK:s ÅRSPLANERING 2009 1 TORSDAG 2 FREDAG 3 LÖRDAG 4 SÖNDAG 5 MÅNDAG 6 TISDAG 7 ONSDAG 8 TORSDAG

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2008 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed avge följande berättelse för verksamheten för år 2008. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2010 Trosabygdens Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse för år 2010 Trosabygdens Orienteringsklubb Verksamhetsberättelse för år 2010 Trosabygdens Orienteringsklubb Styrelsen för TbOK får härmed av ge följande berättelse för verksamheten för år 2010. Styrelsen har under året haft följande sammansättning

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2010 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2010 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. Som vanligt svarar kommittéerna för sina redogörelser. Vi har

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008

Verksamhetsberättelse. Motala AIF OL 2008 Verksamhetsberättelse Motala AIF OL 2008 Styrelsens förord Härmed lägger styrelsen för MAIF Orienteringslag fram sin verksamhetsberättelse. År 2008 fick vi äntligen arrangera våran Vår-tävling den 13 april

Läs mer

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012

ÅRETS LOPP 2012. Budapest halvmarathon 9 september 2012 ÅRETS LOPP 2012 Här hoppas jag att vi får in många berättelser. Jag hoppas också att jag 2012 kommer att kunna delta i flera lopp än 2011. Och vi blir glada om ni delar med er av era bilder och berättelser.

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005

Gävle Orienteringsklubb. Ekonomisk berättelse 2005 Gävle Orienteringsklubb Ekonomisk berättelse 2005 Bokslutskommentarer och fonder Resultatrapport konton Resultatrapport resultatenheter Balansrapport Revisionsberättelse EKONOMI Bokslutskommentarer Årets

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

MOTORBLOCKET. Hösten / Vintern 2006

MOTORBLOCKET. Hösten / Vintern 2006 MOTORBLOCKET Hösten / Vintern 2006 Nu drar det ihop sig till motorårets största händelse... Prisutdelningen sker på Årsfesten... Prisutdelare: Mattias i hôla VMK S ÅRSFEST Lördagen den 27 januari 2007

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 Tid: 2018-02-11 kl 11.00 Plats: Kallade: SIF Klubbstuga Samtliga medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet 3 Val av 2 protokolljusterare

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Så har vi gått in i sommartiden och med ljuset på kvällarna så blir det lättare att motivera sig för ett löppass på kvällen och är man några stycken som springer tillsammans

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014

Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Gävle Red Devils verksamhets- berättelse 2014 Styrelsen Styrelsen haft följande sammansättning under verksamhetsåret 2014: Ordförande Kassör Ledamöter Kenneth Arvidsson Gustav Hägneby Per Enqvist Pasi

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK

Verksamhetsplan IFK Tumba SOK Verksamhetsplan 2019 IFK Tumba SOK Övergripande mål för 2019 Att i enlighet med TMOK verksamhetsplan erbjuda variationsrik orienteringsverksamhet i form av träningar och tävlingar för samtliga klubbens

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004

Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Idrottssällskapet Göta Friidrottssektionen Årsberättelse för verksamhetsåret 2004 Styrelsen för friidrottssektionen får härmed avge följande verksamhetsberättelse: Styrelsen har 2004 haft följande sammansättning:

Läs mer

Informationsblad från Gnesta FF Nr 1 januari 2012

Informationsblad från Gnesta FF Nr 1 januari 2012 Informationsblad från Gnesta FF Nr 1 januari 2012 2012 Ett nytt år är här! Ett nytt år med Gnesta FF i ett nytt kansli, herrlaget i en ny division, ny kanslist på Gnesta Marknad, tre nya personer i styrelsen,

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tönnersjö golfklubb 2016

Verksamhetsberättelse för Tönnersjö golfklubb 2016 Verksamhetsberättelse för Tönnersjö golfklubb 2016 Tönnersjö golfklubb har 491 medlemmar varav 263 greenfee medlemmar, 107 aktiva medlemmar, 82 nybörjarmedlemmar, tillkommer anställda, sekundära medlemmar

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 3 K U N G S Ö R S S K 2013-03- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 4 U P P T A K T S T R Ä F F M T B 1 4 / 4 1 : A M T B & L Ö P T R Ä N I N G E N ( P R E L. ) 4 / 5 B J Ö

Läs mer

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen!

Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Maj 2018 Nya orienteringskläder inför vårsäsongen! Under vintern har alla som velat fått vara med att ta fram ny design på vår tävlingströja, tights och linnen. Under ledning av Pernilla Eriksson togs

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! MARS 2008 Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! Äntligen är det dags. I dessa breddgrader kan det verka helt otroligt att det kommer att kunna genomföras, men enligt Vasaloppets

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

PROTOKOLL Närvarande: Tomas Holgersson ordf., Göran Almgren, Per Ekenger, Jan Johansson, Lena Persson och Agne Hansson, sekreterare.

PROTOKOLL Närvarande: Tomas Holgersson ordf., Göran Almgren, Per Ekenger, Jan Johansson, Lena Persson och Agne Hansson, sekreterare. PROTOKOLL 2011-02-07 Protokoll fört vid möte med styrelsen för Gamleby OK på Fritidsgården, Gamleby den 7 februari 2011 kl.19.00 21.45 Närvarande: Tomas Holgersson ordf., Göran Almgren, Per Ekenger, Jan

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Söndag den 22/4 2018, Plats: OK 64 Torpa Närvarande: Carina Berger-Svensson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson Eva-Karin Jönsson

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER VERKSAMHETSPLAN 2016

INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER VERKSAMHETSPLAN 2016 JANUARI 2016-01-23 INNEHÅLL INBJUDAN TILL ÅRSMÖTE VERKSAMHETSBERÄTTELSER EKONOMISK ÖVERSIKT VERKSAMHETSPLAN 2016 INBJUDAN TILL OK TJÄRNENS ÅRSMÖTE 2016 17 februari kl 19.00 Plats: Tjärnhuset Sedvanliga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

EN TIDNING OM VALKEBOBADET I VIKINGSTAD 2015

EN TIDNING OM VALKEBOBADET I VIKINGSTAD 2015 EN TIDNING OM VALKEBOBADET I VIKINGSTAD 2015 STÄDDAG lördag 9 maj, kl 8-13. Kom och hjälp till med att få badet fint till säsongens öppning 30 maj. Vi bjuder på fika! BILLIGARE BADKORT Köp medlemskort

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap!

Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Hej alla gamla och nya simmare i Sösdala Simsällskap! Så här i terminsstarten går vi ut med viktig information och det kan förkomma att det står likadant på mer än en lapp. Hoppas ni har överseende med

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE!

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! Nr 68 Okt 2005 Tel: 0554-408 20, Hemsida: www.kilsslk.com VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! OCH TILL EN NY VINTERSÄSONG 05/06 ORDFÖRANDE HAR ORDET En ny säsong står för dörren och en ny ordförande tar plats

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Onsdagen den 24 april 2013 Tid: 18.30 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Ordföranden har ordet: Hej FUB:are! Som jag nämnt tidigare har olikheter i kommunernas LSS verksamheter uppstått över tid.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

SOF-nytt Maj. Inledning. Lisa Andersson och Julia Davidsson, två unga kvinnor invalda i SOF s styrelse

SOF-nytt Maj. Inledning. Lisa Andersson och Julia Davidsson, två unga kvinnor invalda i SOF s styrelse Inledning Så har vi avslutat ännu en fin vår med mycket rolig orientering. Tack till er alla för nedlagt arbete. Vi har på vår nivå 3 och 4 tävlingar haft ca 9 200 startande, vilket är i nivå med det förra

Läs mer

16 januari: Runners World artikel

16 januari: Runners World artikel Det har varit ett framgångsrikt år för Stockholm Frontrunners IF. Vid årets slut hade vi hela 102 betalande medlemmar. Träningsverksamhet pågick hela året och vi deltog i många tävlingar i Sverige såväl

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015.

Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 20150928 Beskrivning av förtroendeposter i Örebro läns orienteringsförbund ÖLOF, 2015. 0 En beskrivning av förtroendeposter i ÖLOF 2015: Ordföranderollen inklusive styrelsens uppdrag och arbetsuppgifter

Läs mer

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK

2015-01-15. Information från TTKs styrelse januari 2015. Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Information från TTKs styrelse januari 2015 Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK Hoppas att alla hade en bra jul och nyårshelg. För Tullinge TK så kommer 2015 också att vara ett väldigt händelserikt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Innehåll. Idrotten vill Grupper och ledare Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Vikiga datum Medlemskap Tävling

Innehåll. Idrotten vill Grupper och ledare Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Vikiga datum Medlemskap Tävling Måsguiden 2016 Innehåll Idrotten vill Grupper och ledare Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Vikiga datum Medlemskap Tävling OK Måsen arbetar efter Idrottsrörelsens gemensamma verksamhetsidé

Läs mer

När man väntar besök ser man till så det finns kaffe, och vi lovar att det finns svenskt kaffe på festen.

När man väntar besök ser man till så det finns kaffe, och vi lovar att det finns svenskt kaffe på festen. När man väntar besök ser man till så det finns kaffe, och vi lovar att det finns svenskt kaffe på festen. Gävle är en stad med stark kultur- och idrottsprofil. Här finns det legendariska hockeylaget Brynäs

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Adress postnummer, ort

Adress postnummer, ort Adress postnummer, ort VERKSAMHETSPLAN 2019 Verksamhetsplan 2019... 1 1. Allmänt... 3 2. Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 4 Läger... 4 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling...

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll.

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Idén att göra en resa till södra Sverige kom upp när det visade sig att Alexandras lag Skuru skulle spela i Kristianstad på fredagkvällen 26/1

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Till ordförande för mötet valdes Sven-Åke Modin och till sekreterare valdes Tore Zetterberg.

Till ordförande för mötet valdes Sven-Åke Modin och till sekreterare valdes Tore Zetterberg. Protokoll från årsmöte med Deje Skidförening Den 22 februari 2009. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Sven-Åke Modin öppnde mötet och förklarade alla välkomna. Han informerade att sedan föregående

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 1 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-02- 21 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 3-1 4 / 3 F Ö R S Ä L J N I N G K L U B B K L Ä DER 1 9 / 3 V I N T E R S E R I E N, F I N A L K Ö P I N G 2-3

Läs mer