PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor:"

Transkript

1 Vår profil Företagspresentation PRD Konsult verkar idag inom energibranschen och levererar ingenjörstjänster där kunskap, kvalitet och kundnöjdhet genomsyrar vårt arbete. Vi arbetar främst inom affärsområdena kärnkraft samt Olja och Gas. Våra huvudsakliga kompetensområden är projektledning, reaktorsäkerhet, driftsättning, konstruktion och beräkningar. Vi strävar ständigt efter att uppfylla kundens förväntningar och krav på kvalitet och leveranssäkerhet genom att alltid leverera rätt produkt och tjänst i rätt tid. Bolaget består i huvudsak av civilingenjörer eller motsvarande med inriktning inom teknisk fysik, maskin-, el- och byggnadsteknik. Vi besitter en bred kompetens och arbetar tillsammans för att tillfredställa våra kunder. Kvalitet, långsiktighet och engagemang är ledord i vår verksamhet och dessa tar vi ständigt med oss i vårt arbete. Utöver detta är vi även ISO-certifierade inom både kvalitet och miljö. Vår förhoppning är att vår kunskap i nära samarbete med dig som kund ska leda till lösningar som förbättrar din verksamhet. PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg.

2 Kompetensområden Vi kan hjälpa er med uppdrag inom följande områden Projektledning Projektledning är ett av våra huvudområden där vi kan erbjuda bred kompetens i kombination med expertis. Vi har både erfarna och färska projektledare som är hungriga efter nya utmaningar. Vår projektledningsfilosofi hämtar vi från PMI-standard och PMBOK. Reaktorsäkerhet Erfarenheter från arbete med säkerhetsredovisning från diverse olika projekt inom kärnkraftsbranschen. Våra medarbetare har kompetens på anläggnings- och systemnivå och vi har utfört arbete inom exempelvis SAR A1, systembeskrivningar A2, konstruktionskrav G0.1 samt stressanalyser. Driftsättning Inom driftsättningsområdet har vi flera erfarna medarbetare med mångårigt arbete inom kärnkraftsindustrin. Vi besitter kompetens inom flertalet olika roller både ledande positioner samt praktisk driftsättning. En blandad kompetens inom process och EL/I&C gör utgör vår bredd inom området. Konstruktion Inom konstruktion kan vi erbjuda tjänster som behandlar mekanisk-, el- och byggkonstruktion. Våra ingenjörer som arbetar med konstruktion har gedigen erfarenhet från flera olika industrisektorer. Vi hjälper er med hela konstruktionsprocessen och behärskar både beräkningar, CAD samt 3Dmodulering. Beräkning och simulering Vi har erfarenhet av beräkning, analys och simulering inom bland annat strömningsmekanik, värmeöverföring, termodynamik, kemiska reaktioner, hållfasthet och tillämpad CFD. El, automation och kraftsystem Vi erbjuder god kännedom inom dessa snarlika områden och kan hjälpa er med t.ex. installation, service och montageledning inom detta. Flera av våra ingenjörer har dessutom ett förflutet inom eloch automationsbranschen. Maskinteknik Flertalet av våra ingenjörer härstammar från ingenjörsspektrat maskinteknik. Vi har erfarenheter och kompetens inom områden som t.ex. verksamhetsutveckling, industriell ekonomi, kvalitetsstyrning och produktutveckling.

3 Referenser Exempel på uppdrag vi har utfört åt våra kunder: Projekt PULS, OKG AB Projekt PULS, modernisering och uppgradering av Oskarshamn 3. Här har vi bidragit med att skriva samt granska systembeskrivningar, projektledning, delprojektledare för drift, driftsättning samt felsökning och provdrift av turbinanläggning. Projekt Nyans, OKG AB Projekt Nyans, nytt fysiskt anläggningsskydd för kärnkraftverket i Oskarshamn. I detta projekt har vi upprättat systembeskrivningar om olika säkerhetssystem. Projekt PLEX, OKG AB I projekt PLEX, säkerhetshöjande åtgärder vid Oskarshamn 2, har vi utfört arbete inom flertalet delprojekt. Vi har arbetat med säkerhetsredovisning främst framtagning och granskning av systemdelen A2/G0.1, mekanisk konstruktion på system- och detaljnivå samt teknisk handläggning för framtagning av nya driftinstruktioner. Forsmark 3, Forsmarks Kraftgrupp AB Mot Forsmark 3 har vi dels haft i uppdrag att ta fram en övergripande instruktion för driftsättning av större anläggningsändringar. Förutom instruktionen gick uppdraget ut på att se till att det finns mallar och rutiner för driftsättning. Vi har även deltagit med driftsättningsansvar för projekt TRYGG, generator- och transformatorbyte på Forsmark 3. Forsmark 2 och 3, Forsmarks Kraftgrupp AB Vi har medverkat vid systemdekontamineringen av system 321, Kylsystem för avställd reaktor och 331, Reningssystem för reaktorvatten. FMS (Forsmark Underhåll Strålskyddssektionen), Forsmarks Kraftgrupp AB Uppdrag på Forsmarks kärnkraftverk, avdelning FMS, inom området dekontaminering. Uppdraget innefattar ett helhetsåtagande och är uppdelat i två delar, utveckling och arbetsledning, som är integrerade med varandra för optimalt resultat. Inom utvecklingsdelen arbetade vi med uppgifter så som uppbyggnad av åtgärdsplaner, planering av erfarenhetsåterföring och framtagning av utbildningsplan samt instruktioner. Arbetsledningen är mer inriktad mot aktiv arbetsledning i den dagliga verksamheten för den operativa personalen.

4 Projekt RISE, Ringhals Uppdrag inom säkerhetsredovisning i projekt RISE för Ringhals 1. Arbete som paketledare för uppdatering av SAR A1 kapitel 9 Andra driftlägen samt teknisk handläggning för SAR A1 och systembeskrivningar A2. Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU På uppdrag av KSU AB projektleder vi ett utbildningsuppdrag som heter Arbetsplatscoaching. Uppdraget är ett av KSU:s största och omfattar utbildning i nära ledarskap för över 300 chefer och arbetsledare på Vattenfalls siter i Forsmark och Ringhals. AREVA NP Uddcomb AB För Areva NP Uddcomb AB har vi utfört flertalet olika uppdrag inom Projekt Plex, uppgradering av säkerheten på Oskarshamn 2. Uppdragen är exempelvis driftsättningsledning med huvudansvar för El och I&C, driftsättning av processystem, konstruktions- och installationsstöd, beredning och arbetsorderhantering inom El och I&C samt QC inom svetsområdet. Alstom Power Sweden Vi har medverkat vid provdriften av turbinanläggningen vid Oskarshamn 3 efter genomförd effekthöjning i projekt Puls. Uppdrag som teknisk handläggare hos Alstom Power med uppgifter inom serviceåtaganden och driftsättning vid samtliga kärnkraftsanläggningar i Sverige. Vattenfall Power Consultant Vi deltog i arbete med förnyad säkerhetsredovisning gällande systembeskrivningar, A2, och konstruktionskrav, G.01, angående reaktorsystem i Projekt Kim på Oskarshamn 1, OKG AB. TM (Teknisk mekanik), OKG, AB På avdelningen TM har vi genomfört uppdrag inom mekanisk- och rörkonstruktion på system- och detaljnivå. Vi har även utfört arbete som konstruktionsledare i vissa projekt. DF (Drift, fysiskt skydd), OKG AB På avdelningen DF har vi bidragit med våra kunskaper för att upprätta instruktioner för drift, störning och driftklarhetsverifiering för utrustning i det fysiska skyddet. Balco AB För konstruktionsavdelningen har vi arbetat med att ta fram bygglovsritningar.

5 Utbildning Exempel på kurser våra ingenjörer genomgår: Grundläggande projektledning, PMI, George Washington University, ESI Denna tredagarskurs i projektledning genomgår alla våra ingenjörer efter en tids anställning för att på ett kvalitativt sätt kunna upprätta ett tillförlitligt system för projektstyrning. Avancerad projektledning, PMI Fortsatt utbildning inom avancerad projektledning. För att höja nivån på våra projektledare sker djupare utbildning inom området projektledning, exempelvis inom riskhantering, kvalitetsledning samt tids- och kostnadsstyrning, allt enligt PMI standard. Anläggningskännedom, Kärnkraft Utbildning i anläggningskännedom för Boiling Water Reactor, BWR, samt Pressurized Water Reactor PWR. Probabilistisk säkerhetsanalys, PSA Ger kunskap om hur en PSA-analys är uppbyggd, kan utnyttjas och tolkas som stöd i granskningsprocessen och vid beslut i säkerhetstekniska frågor. STF/SAR Utbildning i STF/SAR för en ökad förståelse inom säkerhetsredovisningens uppbyggand och struktur, samt hur säkerhetstekniska värdering är gjorda. Säkerhetskurs Offshore Samtliga medarbetare som ska arbeta inom offshoreindustrin genomgår säkerhetskurs enligt direktiv från Norska Olja/Gas branschen.

Inspektion av OKG kravhantering, PLEX

Inspektion av OKG kravhantering, PLEX TILLSYNSRAPPORT 2011-05-25 Process: Granska i tillsyn Vår referens: Tillståndshavare: OKG Aktiebolag Objekt: OKG AB Förrättningsdatum: 2010-09-(15-17) Filnamn: 508202 27.0 Arbetsgrupp: Jan Gällsjö KD,

Läs mer

Framtid Visioner. Från företag i Oskarshamn

Framtid Visioner. Från företag i Oskarshamn & Framtid Visioner Från företag i Oskarshamn PRODUKTION KrePart AB, www.krepart.se, 0491-178 80 PROJEKTLEDNING Mikael Petersson FOTO Curt-Robert Lindqvist där inget annat anges TEXT Andreas Hult, Jonas

Läs mer

KSU utbildar och kompetensutvecklar kärnkraftverkens personal. Vi ger också kompletterande kärnteknisk utbildning på högskolenivå.

KSU utbildar och kompetensutvecklar kärnkraftverkens personal. Vi ger också kompletterande kärnteknisk utbildning på högskolenivå. PRODUKT- OCH TJÄNSTEKATALOG Utgåva 2012 KSU utbildar och kompetensutvecklar kärnkraftverkens personal. Vi ger också kompletterande kärnteknisk utbildning på högskolenivå. Den här katalogen innehåller

Läs mer

Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering.

Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering. Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering. Vi är specialister på industribemanning För oss är kvalitet och yrkeskunskap avgörande. Ikett är företaget som hyr ut skickliga yrkesarbetare

Läs mer

SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE

SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE En beskrivning av tjänsten som Projektledare VÄLKOMMEN TILL IT- MÄSTAREN IT- mästaren startades av Martin Börjeskog och Rikard Westlund efter avslutade ekonomistudier

Läs mer

tid är här Nytt konsultbolag i Studsvik-gruppen Framtidens kärnkraft Vi har köpt en kronjuvel Sid 12

tid är här Nytt konsultbolag i Studsvik-gruppen Framtidens kärnkraft Vi har köpt en kronjuvel Sid 12 SENASTE NYTT FRÅN STUDSVIKKONCERNEN NR 3 DECEMBER 2008 tid är här Världens mäktigaste politiker i G8-gruppen konstaterade i sitt slutdokument från mötet i somras att kärnkraften måste få en nyckelroll

Läs mer

Ett uppdrag för miljön

Ett uppdrag för miljön ÅRSRAPPORT 2014 Innehåll Sid Ett uppdrag för miljön 1 Vårt viktigaste projekt tar form 2 Ett fruktbart teamarbete 4 Avveckling av Studvikreaktorerna 6 Avveckling i fyra etapper 9 Avveckling av övriga anläggningar

Läs mer

Innehållsförteckning. Definitioner 79 Bravidas styrelse 80 Bravidas koncernledning 81 Adresser 82

Innehållsförteckning. Definitioner 79 Bravidas styrelse 80 Bravidas koncernledning 81 Adresser 82 ÅRSREDOVISNING 2009 Innehållsförteckning Detta är Bravida 1 2009 i korthet 3 VD-ord 4 Flerårssammanställning 6 Affärsidé, strategi och mål 8 Erbjudande 10 Marknad 12 Kunder 14 Hållbarhet 15 Medarbetare

Läs mer

Innehåll. Året som gått

Innehåll. Året som gått Årsredovisning 2012 1 Innehåll Året som gått Elajokoncernens resultat för 2012 blev en stor besvikelse för oss alla. En markant försämrad konjunktur står för merparten av förklaringarna till koncernens

Läs mer

S Å d i i. Årsredovisning 2010

S Å d i i. Årsredovisning 2010 S Å d i i Årsredovisning 2010 Innehåll Detta är Semcon 2 VD-ord 4 Vision, affärsidé, mål och strategier 6 Effektiv projektstyrning 8 Tjänster 1 0 Historik 1 0 Marknad och trender 12 Life Science 14 Energi

Läs mer

Specialister som kombinerar teknik, miljö & säkerhet

Specialister som kombinerar teknik, miljö & säkerhet Specialister som kombinerar teknik, miljö & säkerhet Konsulter, till din hjälp Låt oss få presentera oss. Vi gör det genom 15 kundreferenser med spetskompetenser i kombination.. vi är alla en del av combitech

Läs mer

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Årsredovisning 2009 Rejlers Historia Rejlers Ingenjörer grundades 1942 av Gunnar Rejler för att erbjuda tekniska konsulttjänster

Läs mer

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-05-01-2014-04-30 Innehållsförteckning VD berättar 1 Förvaltningsberättelse 3 Information om verksamheten 3 Översikt över resultat och ställning 2 Väsentliga händelser

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Test- och mätsystem för kärnkraftverk.

Test- och mätsystem för kärnkraftverk. Test- och mätsystem för kärnkraftverk. Ovärderlig hjälp att analysera och förebygga driftstörningar. Redan i början av 1990-talet utvecklade vi på Cactus, tillsammans med Forsmarks kärnkraftverk, ett specialanpassat

Läs mer

Granskning av Forsmarks Kraftgrupp AB:s anmälan av organisatorisk ändring avseende VDsituation

Granskning av Forsmarks Kraftgrupp AB:s anmälan av organisatorisk ändring avseende VDsituation Forsmarks Kraftgrupp AB 742 03 Östhammar Tillsynsrapport Datum: 2014-10-03 Er referens: FQ-2014-0497 Diarienr: SSM2014-2547 Granska i tillsyn Forsmarks Kraftgrupp AB Ansvarig handläggare: Lars Axelsson

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Hela gänget på vårt senaste IM-projekt!

Hela gänget på vårt senaste IM-projekt! Hela gänget på vårt senaste IM-projekt! En trött ekonomichef som har alldeles för mycket att göra. Känner du igen dig? Fortsätt bläddra för att se hur vi hjälpt andra i samma situation. OBS! Det här är

Läs mer

Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se

Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se Kan ett meningsfullt jobb få en djupare mening? www.siemens.se s Var kan jag jobba utomlands utan att åka hemifrån? Hur kan jag som ekonom minska växthuseffekten? Hur får man inflytande utan att behöva

Läs mer

Psykosocial arbetsmiljö på agendan! Peer Group: Med sikte mot en excellent nivå. Säkerhet i framkant på OKG. Operapedia O2s egna uppslagsverk

Psykosocial arbetsmiljö på agendan! Peer Group: Med sikte mot en excellent nivå. Säkerhet i framkant på OKG. Operapedia O2s egna uppslagsverk #3: MAJ 2015 Peer Group: Med sikte mot en excellent nivå Operapedia O2s egna uppslagsverk Psykosocial arbetsmiljö på agendan! RA3-15 nu kör vi! Säkerhet i framkant på OKG 1 När livet tar en oväntad vändning

Läs mer

vill du utveckla dig själv och ditt företag?

vill du utveckla dig själv och ditt företag? vill du utveckla dig själv och ditt företag? Låt oss hjälpa. Svenskspråkiga utbildningsdagar, utbildningsprogram och examina Praktisk utbildning för arbetslivets krav Rastor erbjuder ett brett urval av

Läs mer

Ny ledning. Ny organisation. Ny vision

Ny ledning. Ny organisation. Ny vision Dåtid Nytid Ny ledning Ny organisation Ny vision AB Ångpanneföreningen Årsredovisning 2002 V D H A R O R D E T 1 VD har ordet Under mer än ett sekel har ambitiösa tekniker format Ångpanneföreningen till

Läs mer

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft?

Syfte och organisation. Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor. 08-587 940 00. När trader avtalet om samgåendet i kraft? Business Assurance DNV GL Merger - Frågor och Svar Här finner du svar på generella frågor om sammanslagningen av DNV och GL, samt frågor som gäller dig som kund till DNV Business Assurance. Hör gärna av

Läs mer

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation Verksamheten 2008 Industriell IT & Automation 1 2 AcobiaFLUX växer stadigt för varje år. Vår kombination av specialistkompetens och lyhördhet för kundernas behov av avancerade lösningar har gett goda resultat.

Läs mer

Intern styrning 3,60 3,10 2,60 2,10 SPI Q214. Svensk Projektmognad Halvårsrapport metoden, nyckeltal och användarnytta

Intern styrning 3,60 3,10 2,60 2,10 SPI Q214. Svensk Projektmognad Halvårsrapport metoden, nyckeltal och användarnytta Resurshantering Strategisk styrning Intern styrning 3,60 3,10 2,60 2,10 NyBorealisering Ekonomisk styrning Riskhantering Intressenthantering SPI Q214 Alla (318) SPI 2013 Alla (727) SPI Q214 Svensk Projektmognad

Läs mer

identifiera www.iuc.se

identifiera www.iuc.se Vi delar din vardag Som företagare lever du mitt i nuet. Massor av möjligheter väntar på att förverkligas. Samtidigt skymmer dina vardagssysslor alltför ofta sikten framåt. Vi på IUC möter dig som företagare

Läs mer

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Sund Rådgivning med 30 års erfarenhet av affärsutveckling Sund Rådgivning har som uppgift att stötta och ge råd till dig som

Läs mer

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi...

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi... Produktöversikt för Microsoft Dynamics NAV MyWay Innehåll Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3 Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4 Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5 Ekonomi...

Läs mer

EKERÖ KOMMUN Nummer: 05:1 Blad: 1(5) Kommunal författningssamling Utg: mars 2013 Ers: febr 2000

EKERÖ KOMMUN Nummer: 05:1 Blad: 1(5) Kommunal författningssamling Utg: mars 2013 Ers: febr 2000 EKERÖ KOMMUN Nummer: 05:1 Blad: 1(5) PERSONALPOLICY Kommunens framtida utmaningar Ekerö kommer även fortsättningsvis vara en inflyttningskommun dit främst barnfamiljer flyttar. Ökad befolkningsmängd medför

Läs mer

JACOBS STEGE. testa dig själv Är du av rätta virket? SID 21. Vinn resa till kärnkraftverk! Återanvända kärnavfall? Javisst! SID 8

JACOBS STEGE. testa dig själv Är du av rätta virket? SID 21. Vinn resa till kärnkraftverk! Återanvända kärnavfall? Javisst! SID 8 ALLT OM NUMMER 1/2012 Laddad med möjligheter EXKLUSIV INTERVJU MED PERCY BARNEVIK DÄRFÖR VILL HAN FÖRÄNDRA VÄRLDEN SID 11 Psst! Läs mer om utbildning, jobb och forskning på www.svenskkarnkraft.se Återanvända

Läs mer