PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor:"

Transkript

1 Vår profil Företagspresentation PRD Konsult verkar idag inom energibranschen och levererar ingenjörstjänster där kunskap, kvalitet och kundnöjdhet genomsyrar vårt arbete. Vi arbetar främst inom affärsområdena kärnkraft samt Olja och Gas. Våra huvudsakliga kompetensområden är projektledning, reaktorsäkerhet, driftsättning, konstruktion och beräkningar. Vi strävar ständigt efter att uppfylla kundens förväntningar och krav på kvalitet och leveranssäkerhet genom att alltid leverera rätt produkt och tjänst i rätt tid. Bolaget består i huvudsak av civilingenjörer eller motsvarande med inriktning inom teknisk fysik, maskin-, el- och byggnadsteknik. Vi besitter en bred kompetens och arbetar tillsammans för att tillfredställa våra kunder. Kvalitet, långsiktighet och engagemang är ledord i vår verksamhet och dessa tar vi ständigt med oss i vårt arbete. Utöver detta är vi även ISO-certifierade inom både kvalitet och miljö. Vår förhoppning är att vår kunskap i nära samarbete med dig som kund ska leda till lösningar som förbättrar din verksamhet. PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg.

2 Kompetensområden Vi kan hjälpa er med uppdrag inom följande områden Projektledning Projektledning är ett av våra huvudområden där vi kan erbjuda bred kompetens i kombination med expertis. Vi har både erfarna och färska projektledare som är hungriga efter nya utmaningar. Vår projektledningsfilosofi hämtar vi från PMI-standard och PMBOK. Reaktorsäkerhet Erfarenheter från arbete med säkerhetsredovisning från diverse olika projekt inom kärnkraftsbranschen. Våra medarbetare har kompetens på anläggnings- och systemnivå och vi har utfört arbete inom exempelvis SAR A1, systembeskrivningar A2, konstruktionskrav G0.1 samt stressanalyser. Driftsättning Inom driftsättningsområdet har vi flera erfarna medarbetare med mångårigt arbete inom kärnkraftsindustrin. Vi besitter kompetens inom flertalet olika roller både ledande positioner samt praktisk driftsättning. En blandad kompetens inom process och EL/I&C gör utgör vår bredd inom området. Konstruktion Inom konstruktion kan vi erbjuda tjänster som behandlar mekanisk-, el- och byggkonstruktion. Våra ingenjörer som arbetar med konstruktion har gedigen erfarenhet från flera olika industrisektorer. Vi hjälper er med hela konstruktionsprocessen och behärskar både beräkningar, CAD samt 3Dmodulering. Beräkning och simulering Vi har erfarenhet av beräkning, analys och simulering inom bland annat strömningsmekanik, värmeöverföring, termodynamik, kemiska reaktioner, hållfasthet och tillämpad CFD. El, automation och kraftsystem Vi erbjuder god kännedom inom dessa snarlika områden och kan hjälpa er med t.ex. installation, service och montageledning inom detta. Flera av våra ingenjörer har dessutom ett förflutet inom eloch automationsbranschen. Maskinteknik Flertalet av våra ingenjörer härstammar från ingenjörsspektrat maskinteknik. Vi har erfarenheter och kompetens inom områden som t.ex. verksamhetsutveckling, industriell ekonomi, kvalitetsstyrning och produktutveckling.

3 Referenser Exempel på uppdrag vi har utfört åt våra kunder: Projekt PULS, OKG AB Projekt PULS, modernisering och uppgradering av Oskarshamn 3. Här har vi bidragit med att skriva samt granska systembeskrivningar, projektledning, delprojektledare för drift, driftsättning samt felsökning och provdrift av turbinanläggning. Projekt Nyans, OKG AB Projekt Nyans, nytt fysiskt anläggningsskydd för kärnkraftverket i Oskarshamn. I detta projekt har vi upprättat systembeskrivningar om olika säkerhetssystem. Projekt PLEX, OKG AB I projekt PLEX, säkerhetshöjande åtgärder vid Oskarshamn 2, har vi utfört arbete inom flertalet delprojekt. Vi har arbetat med säkerhetsredovisning främst framtagning och granskning av systemdelen A2/G0.1, mekanisk konstruktion på system- och detaljnivå samt teknisk handläggning för framtagning av nya driftinstruktioner. Forsmark 3, Forsmarks Kraftgrupp AB Mot Forsmark 3 har vi dels haft i uppdrag att ta fram en övergripande instruktion för driftsättning av större anläggningsändringar. Förutom instruktionen gick uppdraget ut på att se till att det finns mallar och rutiner för driftsättning. Vi har även deltagit med driftsättningsansvar för projekt TRYGG, generator- och transformatorbyte på Forsmark 3. Forsmark 2 och 3, Forsmarks Kraftgrupp AB Vi har medverkat vid systemdekontamineringen av system 321, Kylsystem för avställd reaktor och 331, Reningssystem för reaktorvatten. FMS (Forsmark Underhåll Strålskyddssektionen), Forsmarks Kraftgrupp AB Uppdrag på Forsmarks kärnkraftverk, avdelning FMS, inom området dekontaminering. Uppdraget innefattar ett helhetsåtagande och är uppdelat i två delar, utveckling och arbetsledning, som är integrerade med varandra för optimalt resultat. Inom utvecklingsdelen arbetade vi med uppgifter så som uppbyggnad av åtgärdsplaner, planering av erfarenhetsåterföring och framtagning av utbildningsplan samt instruktioner. Arbetsledningen är mer inriktad mot aktiv arbetsledning i den dagliga verksamheten för den operativa personalen.

4 Projekt RISE, Ringhals Uppdrag inom säkerhetsredovisning i projekt RISE för Ringhals 1. Arbete som paketledare för uppdatering av SAR A1 kapitel 9 Andra driftlägen samt teknisk handläggning för SAR A1 och systembeskrivningar A2. Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU På uppdrag av KSU AB projektleder vi ett utbildningsuppdrag som heter Arbetsplatscoaching. Uppdraget är ett av KSU:s största och omfattar utbildning i nära ledarskap för över 300 chefer och arbetsledare på Vattenfalls siter i Forsmark och Ringhals. AREVA NP Uddcomb AB För Areva NP Uddcomb AB har vi utfört flertalet olika uppdrag inom Projekt Plex, uppgradering av säkerheten på Oskarshamn 2. Uppdragen är exempelvis driftsättningsledning med huvudansvar för El och I&C, driftsättning av processystem, konstruktions- och installationsstöd, beredning och arbetsorderhantering inom El och I&C samt QC inom svetsområdet. Alstom Power Sweden Vi har medverkat vid provdriften av turbinanläggningen vid Oskarshamn 3 efter genomförd effekthöjning i projekt Puls. Uppdrag som teknisk handläggare hos Alstom Power med uppgifter inom serviceåtaganden och driftsättning vid samtliga kärnkraftsanläggningar i Sverige. Vattenfall Power Consultant Vi deltog i arbete med förnyad säkerhetsredovisning gällande systembeskrivningar, A2, och konstruktionskrav, G.01, angående reaktorsystem i Projekt Kim på Oskarshamn 1, OKG AB. TM (Teknisk mekanik), OKG, AB På avdelningen TM har vi genomfört uppdrag inom mekanisk- och rörkonstruktion på system- och detaljnivå. Vi har även utfört arbete som konstruktionsledare i vissa projekt. DF (Drift, fysiskt skydd), OKG AB På avdelningen DF har vi bidragit med våra kunskaper för att upprätta instruktioner för drift, störning och driftklarhetsverifiering för utrustning i det fysiska skyddet. Balco AB För konstruktionsavdelningen har vi arbetat med att ta fram bygglovsritningar.

5 Utbildning Exempel på kurser våra ingenjörer genomgår: Grundläggande projektledning, PMI, George Washington University, ESI Denna tredagarskurs i projektledning genomgår alla våra ingenjörer efter en tids anställning för att på ett kvalitativt sätt kunna upprätta ett tillförlitligt system för projektstyrning. Avancerad projektledning, PMI Fortsatt utbildning inom avancerad projektledning. För att höja nivån på våra projektledare sker djupare utbildning inom området projektledning, exempelvis inom riskhantering, kvalitetsledning samt tids- och kostnadsstyrning, allt enligt PMI standard. Anläggningskännedom, Kärnkraft Utbildning i anläggningskännedom för Boiling Water Reactor, BWR, samt Pressurized Water Reactor PWR. Probabilistisk säkerhetsanalys, PSA Ger kunskap om hur en PSA-analys är uppbyggd, kan utnyttjas och tolkas som stöd i granskningsprocessen och vid beslut i säkerhetstekniska frågor. STF/SAR Utbildning i STF/SAR för en ökad förståelse inom säkerhetsredovisningens uppbyggand och struktur, samt hur säkerhetstekniska värdering är gjorda. Säkerhetskurs Offshore Samtliga medarbetare som ska arbeta inom offshoreindustrin genomgår säkerhetskurs enligt direktiv från Norska Olja/Gas branschen.

PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor:

PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor: Vår profil Företagspresentation PRD Konsult verkar idag inom energibranschen och leverera konsulttjänster där kunskap, kvalitet och kundnöjdhet genomsyrar vårt arbete. Våra huvudsakliga kompetensområden

Läs mer

MERITFÖRTECKNING (anno maj 2009)

MERITFÖRTECKNING (anno maj 2009) Torsten Dilot Född 1962 Civilstånd Bostadsort Gift MERITFÖRTECKNING (anno maj 2009) Västerås Sammanfattning Har erfarenhet från främst kärnkraftsbranschen men även från den medicintekniska branschen under

Läs mer

KÄRNKRAFT - DEN TUNGA INDUSTRINS FORMEL 1. www.karnkraftteknik.se

KÄRNKRAFT - DEN TUNGA INDUSTRINS FORMEL 1. www.karnkraftteknik.se KÄRNKRAFT - DEN TUNGA INDUSTRINS FORMEL 1 Rikta in dig på en karriär som högskoleingenjör i kärnkraftteknik www.karnkraftteknik.se RIKTA IN DIG PÅ EN KARRIÄR SOM HÖGSKOLEINGENJÖR I KÄRNKRAFTTEKNIK Vill

Läs mer

MERITFÖRTECKNING (anno april 2007)

MERITFÖRTECKNING (anno april 2007) Torsten Dilot Född 1962 Civilstånd Bostadsort Gift MERITFÖRTECKNING (anno april 2007) Västerås Sammanfattning Har erfarenhet från främst kärnkraftsbranschen men även från den medicintekniska branschen

Läs mer

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik.

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. www.wermtec.com WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. WermTec Industriteknik omfattar allt från rena konsultuppdrag till hela systemleveranser av produktionslinjer, robotceller och specialmaskiner.

Läs mer

Jobba. på Westinghouse

Jobba. på Westinghouse Jobba på Westinghouse Energibehovet i världen ökar samtidigt som kraven på miljöpåverkan skärps. Jobba på Westinghouse och gör skillnad för vår framtida energiförsörjning! Med kärnkraft kan vi producera

Läs mer

Forsmarks historia. 1965 Vattenfall köper mark vid Käftudden i Trosa eftersom det var den plats där kärnkraftverket först planerades att byggas.

Forsmarks historia. 1965 Vattenfall köper mark vid Käftudden i Trosa eftersom det var den plats där kärnkraftverket först planerades att byggas. Forsmarks historia 1965 Vattenfall köper mark vid Käftudden i Trosa eftersom det var den plats där kärnkraftverket först planerades att byggas. 1970 Riksdagen beslutade att omlokalisera främst av arbetsmarknadspolitiska

Läs mer

Kärnkraft Elkraft och eldistribution Livsmedel Tillverkning (traditionell svensk industri med diskret produktion)

Kärnkraft Elkraft och eldistribution Livsmedel Tillverkning (traditionell svensk industri med diskret produktion) JMV Engineering AB är ett ingenjörsföretag som arbetar inom automation och industriell IT samt energibranschen. Främst mot följande segment/industrier: Kärnkraft Elkraft och eldistribution Livsmedel Tillverkning

Läs mer

Kärnkraftspaketet ES. Henrik Sjöstrand (henrik@physics.uu.se, tel 471 3329)

Kärnkraftspaketet ES. Henrik Sjöstrand (henrik@physics.uu.se, tel 471 3329) Kärnkraftspaketet ES Henrik Sjöstrand (henrik@physics.uu.se, tel 471 3329) 1 Varför ett kärnkraftspaket? Viktig nationell och internationell energikälla Tekniskt (och sociotekniskt) avancerat system Ger

Läs mer

3 750 anställda i ett 20-tal länder. Engineering 1 050 employees

3 750 anställda i ett 20-tal länder. Engineering 1 050 employees ÅF 3 750 anställda i ett 20-tal länder ÅF Infrastruktur 1 100 employees Process 850 employees Engineering 1 050 employees System 400 employees Kontroll 275 employees 1 ÅF i korthet Division Expertis Konsulttjänster

Läs mer

CV tillhörande Thommy Gideonsson

CV tillhörande Thommy Gideonsson CV tillhörande Thommy Gideonsson Personuppgifter Thommy Gideonsson Född: 1976-07-20 Utbildning 1992-1994 2årig Styr&Regler utbildning 1994-1995 1årig påbyggnad Automations teknik. Uppsala Kurser 1998 EuroEl

Läs mer

SVERIGES KÄRNTEKNISKA SÄLLSKAP

SVERIGES KÄRNTEKNISKA SÄLLSKAP SVERIGES KÄRNTEKNISKA SÄLLSKAP Box 6242 102 34 Stockholm Årsmöte och studiebesök i Ågesta Som vanligt vid SKS årsmöten sken solen från en klarblå himmel när vi anlände fredag morgon till Ågesta Kärnraftvärmeverk

Läs mer

2005/ /03 Elkraftsingenjör inriktning Elenergisystem, Högskolan Väst, Trollhättan

2005/ /03 Elkraftsingenjör inriktning Elenergisystem, Högskolan Väst, Trollhättan 2018-03-01 Göteborg Namn: Elias Josefsson Eljert Adress: Skomakaregatan 2 411 29 Göteborg Telefonnummer: +46733996855 Email: elias.eljert@skandtek.se Födelseår: 1986 Nationalitet: Språk: Svensk Svenska

Läs mer

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste

KÄRNAVFALLSRÅDET Swedish National Council for Nuclear Waste Om skyldigheter och ansvar vid avveckling och rivning av kärnkraftsreaktorer Drift av kärnkraftsreaktorer är kärnteknisk verksamhet som kräver tillstånd enligt lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet

Läs mer

TILLSYNSKOMMUNIKATION

TILLSYNSKOMMUNIKATION TILLSYNSKOMMUNIKATION DESS OLIKA FASER OCH BEHOV AV VERIFIKAT SSM s forskningsdagar 23-24 oktober 2013 Anna Borg Anna Borg, BorgA Konsult AB, Helsingborg Civ.Ing Teknisk Fysik Studier i ekonomi, psykologi,

Läs mer

Faurecia Foster Electric Mobitec AB. Alstom Power AB Elajo AB Leoni GmbH. Mitsubishi Electric Automotive Europe B.V

Faurecia Foster Electric Mobitec AB. Alstom Power AB Elajo AB Leoni GmbH. Mitsubishi Electric Automotive Europe B.V CONMORE KUNSKAP, TRYGGHET OCH TEAM SPIRIT CONMORE ÄR DEN TRYGGA INGENJÖRSBYRÅN INOM PRODUKT- UTVECKLING MED MER ÄN 20 ÅRS ERFARENHET AV PROJEKTLEDNING, KONSTRUKTION, PROVNING OCH KVALITET. I SAMVERKAN

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

Rejlers Ingenjörer AB

Rejlers Ingenjörer AB Rejlers Ingenjörer AB Historia 1990-talet t 2000-talet Koncernen blir nordisk 1980-talet Järnvägarna 1970-talet Flygplatserna 1960-talet Kärnkraftverken 1950-talet Miljonprogrammet Industrialiseringen

Läs mer

Nisch och Yrkeskategori Bilaga 2

Nisch och Yrkeskategori Bilaga 2 E05 - Isolering (AL) är den person som arbetsleder genomförandet av specifika arbeten med en eller flera arbetsansvariga. AL har bl.a. till uppgift att: - Utse arbetsansvariga och bemanna arbeten i samverkan

Läs mer

HEJ, HÄR KOMMER FRAMTIDEN!

HEJ, HÄR KOMMER FRAMTIDEN! HEJ, HÄR KOMMER FRAMTIDEN! Nu får ditt företag nya möjligheter Nu kan alla skolor som har teknikprogrammet anordna en vidareutbildning för gymnasieingenjörsexamen. Det innebär att din verksamhet kan få

Läs mer

Beslut om godkännande av förnyad säkerhetsredovisning, start laddning och att påbörja provdrift efter modernisering av Ringhals 2

Beslut om godkännande av förnyad säkerhetsredovisning, start laddning och att påbörja provdrift efter modernisering av Ringhals 2 Sida: 5trälsäkerhetsmyndigheten Swedish Radiation Saftlty Authoritv 1/7 RinghalsAB BESLUT 430 22 Väröbacka Vårt datum: 2010-01-27 Vår referens: 88M 2008/1573 DOC8#75514v2 Er referens: 205004/2030657 Ert

Läs mer

Föreläggande om uppdatering av säkerhetsredovisningen för Clab

Föreläggande om uppdatering av säkerhetsredovisningen för Clab Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) Box 250 101 24 Stockholm Beslut Vårt datum: 2013-05-23 Diarienr: SSM2013-2538 Handläggare: Elisabet Höge Telefon: +46 8 799 4430 Föreläggande om uppdatering av säkerhetsredovisningen

Läs mer

Dokumenttyp Datum Reg nr INSTRUKTION 2008-05-30

Dokumenttyp Datum Reg nr INSTRUKTION 2008-05-30 1 (6) INSTRUKTION 2008-05-30 Handläggare Anette Carlsson Godkännes Kopia Mottagare Plateauanvändare 1 Första sidan Den uppgraderade versionen av Plateau har ett nytt gränssnitt för användare (elever).

Läs mer

Dispens med anledning av nya och ändrade föreskrifter för Oskarshamn 2

Dispens med anledning av nya och ändrade föreskrifter för Oskarshamn 2 Dokumentstatus: Godkänt OKG Aktiebolag 572 83 Oskarshamn Beslut Vårt datum: 2019-02-21 Er referens: 2018-13391 Diarienr: SSM2019-82 Handläggare: Marika Andersson Telefon: +46 8 799 4418 Dispens med anledning

Läs mer

Vad menas med gamla reaktorer?

Vad menas med gamla reaktorer? Vad menas med gamla reaktorer? Detta är en rapport från april 2016. Den kan även hämtas ned som pdf (0,7 MB) I kärnkraftsdebatten påstås ibland att landets kärnkraft är gammal och föråldrad. Här redovisas

Läs mer

Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2015/2016

Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2015/2016 Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2015/2016 Master Programme in Mechanical Engineering Utbildningsplanen är reviderad 2014-12-16 av Enhetschef för utbildnings- och forskningsenheten.

Läs mer

Praktik omfattande minst 12 veckor rekommenderas, men är ej obligatorisk.

Praktik omfattande minst 12 veckor rekommenderas, men är ej obligatorisk. Utbildningsplan för Maskinteknik 180 poäng 2005/2006 Msc programme in Mechanical Engineering Utbildningsplanen är senast reviderad 2005-03-10 av chefen för utbildnings- och forskningsenheten. Kurser som

Läs mer

Hela gänget på vårt senaste IM-projekt!

Hela gänget på vårt senaste IM-projekt! Hela gänget på vårt senaste IM-projekt! En trött ekonomichef som har alldeles för mycket att göra. Känner du igen dig? Fortsätt bläddra för att se hur vi hjälpt andra i samma situation. OBS! Det här är

Läs mer

Välkommen att delta i Planning & Logistic ABs kurser

Välkommen att delta i Planning & Logistic ABs kurser Välkommen att delta i Planning & Logistic ABs kurser Våra erfarna projektledare & projek tplanerare / projektstyrare leder dig genom an passade kurser avseende metodik och stö djande programvaror. Primavera

Läs mer

Granskning av effekthöjningsärenden

Granskning av effekthöjningsärenden Sida: 1/19 LEDNINGSYSTEM Datum: 2010-12-23 Dokumenttyp: Rutin Process: Tillståndspröva Dokumentnummer: 154 Version: 1 Författare: Ninos Garis Fastställd: Lennart Carlsson Granskning av effekthöjningsärenden

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Om Imtech. Dagens Imtech startade 1993

Om Imtech. Dagens Imtech startade 1993 Imtech Industrirör Om Imtech Dagens Imtech startade 1993 - men har rötter från 1860 Antal anställda är 29 000 Omsättningen uppgår till cirka 5,1 miljarder euro Bolaget är noterat på börsen i Amsterdam

Läs mer

Specifikation Konsultstöd Fenix del 2 C

Specifikation Konsultstöd Fenix del 2 C LogStöd 1(10) Specifikation Konsultstöd Fenix del 2 C 2013-- LogStöd 2(10) Innehåll Innehåll... 2 1 Allmänt... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Allmänna krav... 3 1.3 Allmänna krav projektledare, delprojektledare,

Läs mer

Strålsäkerhetsmyndighetens tillsyn av personstrålskydd Ett strålsäkert samhälle. Petra Hansson

Strålsäkerhetsmyndighetens tillsyn av personstrålskydd Ett strålsäkert samhälle. Petra Hansson Strålsäkerhetsmyndighetens tillsyn av personstrålskydd Ett strålsäkert samhälle 20012-11-21 Innehåll i presentationen Enheten för anläggningsstrålskydd Ansvar SSM Kärnkraftverken k Tillsynsverktyg Lagstöd

Läs mer

KUNSKAP, TRYGGHET OCH TEAM SPIRIT

KUNSKAP, TRYGGHET OCH TEAM SPIRIT KUNSKAP, TRYGGHET OCH TEAM SPIRIT CONMORE ÄR DEN TRYGGA INGENJÖRSBYRÅN INOM PRODUKTUTVECKLING MED 25 ÅRS ER- FARENHET AV PROJEKTLEDNING, KONSTRUK- TION, PROVNING OCH KVALITET. I SAMVERKAN MED VÅRA KUNDER

Läs mer

Beslut om att förelägga OKG Aktiebolag att genomföra utredningar och analyser samt att komplettera säkerhetsredovisningen för reaktorn Oskarshamn 3

Beslut om att förelägga OKG Aktiebolag att genomföra utredningar och analyser samt att komplettera säkerhetsredovisningen för reaktorn Oskarshamn 3 Sida: 1/5 OKG Aktiebolag 572 8 Oskarshamn BESLUT Vårt datum: 2009-09-10 Vår referens: SSM 2009/2089 Er referens: 2009-24916 Ert datum: 2009-08-1 Beslut om att förelägga OKG Aktiebolag att genomföra utredningar

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME Individuella termiska lösningar - med framåtanda och varsamhet AB&CO TT BOILERS, AB&CO TEKNIK och AB&CO CONSULT är en dansk företagsgrupp,som levererar utrustning

Läs mer

Svenska Flygvapnet, Kalmar Flygflottilj F12. Flygtekniker 1967-1975

Svenska Flygvapnet, Kalmar Flygflottilj F12. Flygtekniker 1967-1975 CURRICULUM VITAE 1 (5) Upprättat: Mats Gentzell 2002-01-20 Ändrat: 2012-01-24 Företag: ProKomp HB Hemdalsvägen 3a 72334 Västerås Tel: 021-12 63 19 Mobil: 070 318 99 13 Befattning i företaget: Delägare,

Läs mer

Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2007/2008

Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2007/2008 Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2007/2008 MSc Programme in Mechanical Engineering Utbildningsplanen är fastställd 2006-11-16 av Dekanus Teknisk Fakultetsnämnd. Antagen H07 Denna

Läs mer

Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2016/2017

Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för läsåret 2016/2017 Utbildningsplan Civilingenjör Maskinteknik för et 2016/2017 Master Programme in Mechanical Engineering Utbildningsplanen är reviderad 2016-05-31 av Chef för Utbildnings- och forskningsenheten. Denna utbildningsplan

Läs mer

Presentation av företaget

Presentation av företaget Presentation av företaget Infra Management grundades 2001 av Sture Åberg och är idag ett konsultföretag verksamt i Malmfälten och Luleå/fyrkanten området. Vi arbetar med: Dokumentstyrning i projekt Vi

Läs mer

WANO och EDF. Reseberättelse

WANO och EDF. Reseberättelse Reseberättelse Grupp Utveckling, YG 22, nyhetsbrev nr 2, 20 januari 2017 WANO och EDF Vi har besökt WANO i Paris och EDFs kärnkraftverk i Nogent-sur-Seine. Det var två lärorika, intensiva och givande dagar.

Läs mer

SKB:s övergripande tidsplan 2012-11-13. Kärnbränsleprogrammet. Lomaprogrammet 2012-11-13. Kärnbränsleförvaret

SKB:s övergripande tidsplan 2012-11-13. Kärnbränsleprogrammet. Lomaprogrammet 2012-11-13. Kärnbränsleförvaret Tillståndsprövning och tidsplaner SKB:s övergripande tidsplan Kärnbränsleprogrammet Fud Fud Fud Fud Fud Fud Kärnbränsleförvaret Tillståndsprövning i Uppförande och driftssättning i Dift Drift Projektering,

Läs mer

Maskinteknik 180hp Campus Lindholmen

Maskinteknik 180hp Campus Lindholmen Maskinteknik 180hp Campus Lindholmen Maskinteknik 180hp Maskinteknik 180hp Programmet kännetecknas av: Yrkesrollen poängteras! En maskiningenjörsutbildning skall grundas på en stark bas av tekniska grunder,

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR GRANSKNING AV AVANCERADE BERÄKNINGAR INOM VATTENKRAFTS- OCH KÄRNKRAFTSTILLÄMPNINGAR

VÄGLEDNING FÖR GRANSKNING AV AVANCERADE BERÄKNINGAR INOM VATTENKRAFTS- OCH KÄRNKRAFTSTILLÄMPNINGAR KRAFTINDUSTRINS BETONGDAG MANOUCHEHR HASSANZADEH VÄGLEDNING FÖR GRANSKNING AV AVANCERADE BERÄKNINGAR INOM VATTENKRAFTS- OCH KÄRNKRAFTSTILLÄMPNINGAR 2016-05-25 1 AVANCERADE BERÄKNINGAR HAR MAN SYSSLAT MED

Läs mer

Samarbetsavtal angående utvecklingsinsatser i Oskarshamns och Östhammars kommuner i anslutning till genomförandet av det svenska kärnavfallsprogrammet

Samarbetsavtal angående utvecklingsinsatser i Oskarshamns och Östhammars kommuner i anslutning till genomförandet av det svenska kärnavfallsprogrammet 1 Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB), Vattenfall AB, E.ON Kärnkraft Sverige AB, Forsmark Kraftgrupp AB, OKG Aktiebolag och Oskarshamns och Östhammars kommuner har idag träffat följande Samarbetsavtal

Läs mer

rivningen av Barsebäcksverket?

rivningen av Barsebäcksverket? Hur förbereder f sig Barsebäck Kraft AB inför rivningen av Barsebäcksverket? I Barsebäck jobbar vi med utveckling KASAM - Rivning av nedlagda kärntekniska k anläggningar i Sverige 11 december 2007, VD

Läs mer

ÖMV AB AN OSTP GROUP COMPANY

ÖMV AB AN OSTP GROUP COMPANY ÖMV AB AN OSTP GROUP COMPANY Antal anställda: 65 Omsättning cirka: 90-100 MSEK PRODUKTION ÖMV är specialiserade på att producera processutrustning i rostfritt stål. Företagets produkter är uppdelade i

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS Varför slösa bort din egen värdefulla tid, - om du kan få andra att göra arbetet? Det är inte lätt att hitta den bästa lösningen för en termisk uppgift

Läs mer

Profilinfo DPU

Profilinfo DPU Profilinfo DPU3 2018-03-20 Konstruktion och produktion Mikael Axin Studierektor Avdelningen för Maskinkonstruktion DPU Konstruktion och produktion För dig som: Gillar syntes såväl som analys Känner att

Läs mer

Så fungerar en Tryckvattenreaktor

Så fungerar en Tryckvattenreaktor Så fungerar en Tryckvattenreaktor Svenska kärntekniska anläggningar Vem sköter driften? Varje kärnkraftsanläggning har ett centralt kontrollrum. Där leds den direkta verksamheten av en skiftingenjör, som

Läs mer

anläggningar Svenska kärntekniska Vem sköter driften? ett års praktisk utbildning. Normalt rör det sig om 3 4 års praktik.

anläggningar Svenska kärntekniska Vem sköter driften? ett års praktisk utbildning. Normalt rör det sig om 3 4 års praktik. Så fungerar en Kokvattenreaktor Svenska kärntekniska anläggningar Vem sköter driften? Varje kärnkraftsanläggning har ett centralt kontrollrum. Där leds den direkta verksamheten av en skiftingenjör, som

Läs mer

Alstom Power Sweden AB

Alstom Power Sweden AB Driftsäkerhet tillgänglighetshöjande åtgärder för kraftverk och industri Alstom Power Sweden AB Olof Torsteinsrud 9-10 Feb-2011 Agenda Alstom Power i Sverige Exempel på åtgärder för ökad driftsäkerhet

Läs mer

Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde

Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde Till er tjänst Ibland kan man behöva lite extra hjälp med konstruktionsarbetet

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

Lokala säkerhetsnämnde.n vid Ringhals kärnkraftverk

Lokala säkerhetsnämnde.n vid Ringhals kärnkraftverk Lokala säkerhetsnämnde.n Sammanträdesprntokol! 1 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum Al, kl 09.00-11.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M) Lisa Andersson (M) Gunnel Wandel (FP) Stefan Stenberg

Läs mer

Uppbyggnad av projekt Kärnbränsleförvaret som del av SKB inför uppförande och drift

Uppbyggnad av projekt Kärnbränsleförvaret som del av SKB inför uppförande och drift Uppbyggnad av projekt Kärnbränsleförvaret som del av SKB inför uppförande och drift Erik Lindgren 2014-11-27 1 Innehåll Projekt Kärnbränsleförvaret Projektstatus 2014 SKB:s strategi för Projekt Kärnbränsleförvaret

Läs mer

exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet

exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet Naturligtvis ligger vår utvecklings- och produktionsenhet i låsstaden Eskilstuna. Var annars? Vi brinner för innovation som gör vardagen enklare

Läs mer

Granskning av O3 CSR inför säsongen 2010-2011 samt OKG:s hantering av torrkokningsanalyser i härdändringsprocessen 2010

Granskning av O3 CSR inför säsongen 2010-2011 samt OKG:s hantering av torrkokningsanalyser i härdändringsprocessen 2010 Sida: 1/16 GRANSKNINGSRAPPORT Datum: 2011-01-25 SSM 2010/728 SSM 2010/2000 SSM 2010/3694 SSM 2010/3834 Författare: Elisabeth Rudbäck, KR Samråd: Klas Idehaag, KD Fastställd: Lars Skånberg, ckr Granskning

Läs mer

Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering.

Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering. Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering. Vi är specialister på industribemanning För oss är kvalitet och yrkeskunskap avgörande. Ikett är företaget som hyr ut skickliga yrkesarbetare

Läs mer

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på Din industripartner Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på »Dra nytta av vår erfarenhet inom projektledning, konstruktion och produktionnär jag bildade Fagerström Industrikonsult 1994 satte

Läs mer

Martin Larssons produkt- och tjänsteutbud

Martin Larssons produkt- och tjänsteutbud Martin Larsson Ett företag presenterar sig 75 år av erfarenhet har givit oss kunskaper som krävs för att erbjuda kundanpassade lösningar för teknisk krävande system och funktioner till industrin. Företaget

Läs mer

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR Varje dag, året om, hjälper vi industrin att snurra både säkrare och mer effektivt. Vi finns lokalt där du som kund finns. Djup kompetens gör att vi kan utveckla både ditt

Läs mer

Huvudgrupp Grupp Kod Kurskod Kursnamn Poäng Fakultet Institution Inst. Kod kagrpscb undform ort kurstyp U 1LO50U Arbetsledning och

Huvudgrupp Grupp Kod Kurskod Kursnamn Poäng Fakultet Institution Inst. Kod kagrpscb undform ort kurstyp U 1LO50U Arbetsledning och Huvudgrupp Grupp Kod Kurskod Kursnamn Poäng Fakultet Institution Inst. Kod kagrpscb undform ort kurstyp 1 102 4013U 1LO50U Arbetsledning och organisation 7,5 FSV SS 4740 SO1 NML 780 U 1 102 7004U 1FE78U

Läs mer

KVALITETSLEDNINGSSYSTEM MORA DATORER AB

KVALITETSLEDNINGSSYSTEM MORA DATORER AB KVALITETSLEDNINGSSYSTEM MORA DATORER AB Sida 1 av 7 KVALITETSLEDNINGSSYSTEM MORA DATORER AB INNEHÅLL KVALITETSPOLICY 3 ORGANISATION OCH LEDARSKAP 3 Organisation och ledarskap 3 Kvalitetssystem 3 Intern

Läs mer

Nedan följer en guide till hur ansökningsblanketten ska fyllas i. Vänligen följ detta för att underlätta handläggningen.

Nedan följer en guide till hur ansökningsblanketten ska fyllas i. Vänligen följ detta för att underlätta handläggningen. Nedan följer en guide till hur ansökningsblanketten ska fyllas i. Vänligen följ detta för att underlätta handläggningen. Spara din ifyllda ansökan som Förnamn_Efternamn.docx Spara ej som pdf. Som en liten

Läs mer

Tel Fax

Tel Fax Postadress Box 673 135 26 Tyresö Besöksadress Solkraftsvägen 16B 135 70 Stockholm info@nordomatic.se www.nordomatic.se Tel +46 8 555 797 00 Fax +46 8 555 797 50 Organisationsnr 556362-2074 Bankgiro 788-5098

Läs mer

Sammanfattning. Systemlösningar Förstudier Systemdesign

Sammanfattning. Systemlösningar Förstudier Systemdesign Staffan Zakrisson PRIMAB Automation AB Orgnr: 556960-8531 +46 708 81 65 41 www.primab-automation.se staffan@primab-automation.se Sammanfattning Jag har lång erfarenhet inom flera delar av området automation,

Läs mer

Arbetsmarknadsdag 2014-11-04. Lars Johansson, företagsrådgivare

Arbetsmarknadsdag 2014-11-04. Lars Johansson, företagsrådgivare Arbetsmarknadsdag 2014-11-04 Lars Johansson, företagsrådgivare Ett av alla teknikföretag Gemensam nämnare? I en globaliserad värld är kreativitet Sveriges styrka En miljon jobb och nästan hela exporten

Läs mer

Kontaktuppgifter E_post: lars.sandholm@prokomp-projekt.se Mobil: 0703 78 43 75 Adress: Bennebolsgatan 34, 163 50 Spånga

Kontaktuppgifter E_post: lars.sandholm@prokomp-projekt.se Mobil: 0703 78 43 75 Adress: Bennebolsgatan 34, 163 50 Spånga CURRICULUM VITAE Namn Lars Sandholm Kontaktuppgifter E_post: lars.sandholm@prokomp-projekt.se Mobil: 0703 78 43 75 Adress: Bennebolsgatan 34, 163 50 Spånga Nationalitet Svensk Födelseår 1960 Utbildning

Läs mer

Kärnkraftspaketet ES. Henrik Sjöstrand, tel ) Carl Hellesen

Kärnkraftspaketet ES. Henrik Sjöstrand, tel ) Carl Hellesen Kärnkraftspaketet ES Henrik Sjöstrand, (henrik.sjostrand@physics.uu.se, tel 471 3329) Carl Hellesen Carl.hellesen@physics.uu.se 1 Varför ett kärnkraftspaket? Viktig nationell och internationell energikälla

Läs mer

Dispens med anledning av nya och ändrade föreskrifter

Dispens med anledning av nya och ändrade föreskrifter Dokumentstatus: Godkänt Forsmarks Kraftgrupp AB 742 03 Östhammar Beslut Vårt datum: 2019-01-24 Er referens: F-0083754 Diarienr: SSM2018-3221 Handläggare: Lars Skånberg Telefon: +46 8 799 4274 Dispens med

Läs mer

MEDICINSK TEKNIK. Ämnets syfte

MEDICINSK TEKNIK. Ämnets syfte MEDICINSK TEKNIK Inom området medicinsk teknik används teknik och naturvetenskap för att ta fram nya behandlingar och diagnostik för sjukvården. Där integreras fysik, matematik och biovetenskap med tekniskt

Läs mer

Systemtjänster. Göran Hult /

Systemtjänster. Göran Hult / Systemtjänster Göran Hult / 2017-05-23 Introduktion till svängmassa Svängmassa behövs för att stabilisera frekvensen och undvika stora momentana förändringar vid snabba förändringar av inmatad eller uttagen

Läs mer

Vi utbildar morgondagens ingenjörer och tekniker sedan 1924

Vi utbildar morgondagens ingenjörer och tekniker sedan 1924 En hållbar karriär Vi utbildar morgondagens ingenjörer och tekniker sedan 1924 Stockholms Tekniska Institut, STI, grundades 1924 och har sedan dess utbildat över 40 000 STI-Ingenjörer och tekniker. Under

Läs mer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer

Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer Kunskap och nätverk nyckeln till framtidens affärer För dig som vill nå toppen inom inköp, logistik och offentlig upphandling Silf är Sveriges och Nordens ledande utbildningsaktör inom inköp, logistik,

Läs mer

INTELLIGENT SÄKERHET

INTELLIGENT SÄKERHET INTELLIGENT SÄKERHET FAKTA 550 MKR omsättning 300 anställda 24 kontor 18 butiker Certifierad anläggarfirma för brandlarm, inbrottslarm, CCTV samt låsanläggningar. ISO-certifierade inom miljö och kvalité.

Läs mer

Specialist på projektverksamhet

Specialist på projektverksamhet Specialist på projektverksamhet Håkan Olsson Födelseår 1961 Telefon: 0737316302 Adress: Kastanjegatan 20 E-post: hakan.olsson@p4m.se Sammanfattning Under mitt arbetsliv har min passion har mer och mer

Läs mer

DU Teknik, ledande konsulter inom energi-, miljö-, och processteknik. Avd. 7010 och 7020

DU Teknik, ledande konsulter inom energi-, miljö-, och processteknik. Avd. 7010 och 7020 2014-04-22 DU Teknik, ledande konsulter inom energi-, miljö-, och processteknik. Avd. 7010 och 7020 Peter Holmström Regionchef, VD DU Teknik AB. 010-476 69 26, peter.holmstrom@hifab.se Peter Holmström

Läs mer

Inledning TEKNISK RAPPORT 1(6) 2C1224 PROJEKTSTYRNING. 2002-10-31 Version 2. Inlämningsuppgift 4, Grupp 36 Magnus Jansson, Svante Rohlin

Inledning TEKNISK RAPPORT 1(6) 2C1224 PROJEKTSTYRNING. 2002-10-31 Version 2. Inlämningsuppgift 4, Grupp 36 Magnus Jansson, Svante Rohlin TEKNISK RAPPORT 1(6) Inledning Denna rapport är en del av examinationen i kursen 2C1224 Projektstyrning. Rapporten är resultatet av en intervju med projektledaren Henry Frödesjö på Fortum Generation AB.

Läs mer

E.ON Elnät. Personlig service när ditt företag behöver kraft

E.ON Elnät. Personlig service när ditt företag behöver kraft E.ON Elnät Personlig service när ditt företag behöver kraft Thomas Thorkelsson, chef för avdelningen för stora kunder på E.ON Elnät. Hos E.ON Elnät får du en egen kontaktperson som du kan ringa om du får

Läs mer

Presentation för Aktiespararna April Sten-Olof Andersson

Presentation för Aktiespararna April Sten-Olof Andersson Presentation för Aktiespararna April 2009 Sten-Olof Andersson Det här är Studsvik vfallshantering Avveckling Driftoptimering Engineering & Services 2 Studsviks största marknader Försäljning 3 En stark

Läs mer

Upptäck fördelarna med underhållssystemet MaintMaster.

Upptäck fördelarna med underhållssystemet MaintMaster. Upptäck fördelarna med underhållssystemet MaintMaster. I en tid som genomsyras av effektivisering krävs ett underhållssystem som kan hantera alla tänkbara situationer. Därför har vi tagit fram MaintMaster.

Läs mer

Kategorisering av Subseavärdekedjan

Kategorisering av Subseavärdekedjan Kategorisering av Subseavärdekedjan Västsvensk Subsea, Göteborg, 2016-09-15 Johan Edvardsson, C Marine AB Kort om C Marine AB Fristående konsultföretag med inriktning mot marin lättviktskonstruktion ur

Läs mer

Energi- och klimatfrågan. Verksamhetssystem.

Energi- och klimatfrågan. Verksamhetssystem. Miljön i fokus. Energi- och klimatfrågan. Berendsen har arbetat med miljö- och kvalitetsfrågor under många år. Det är numera en integrerad del i vårt dagliga arbete. Tillsammans strävar vi efter ständiga

Läs mer

Beslut om dispens från kravet på återkommande kontroll av vissa komponenter för Oskarshamn 1

Beslut om dispens från kravet på återkommande kontroll av vissa komponenter för Oskarshamn 1 Dokumentstatus: Godkänt OKG Aktiebolag 572 83 Oskarshamn Beslut Vårt datum: 2016-05-04 Er referens: 2016-04390 Diarienr: SSM2016-1324 Handläggare: Giselle García Roldán Telefon: +46 8 799 42 55 Beslut

Läs mer

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering,

Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, Power Gen FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik. Vårt koncept är att erbjuda designade och skräddarsydda

Läs mer

Relcon Scandpower AB. Box 1288 172 25 Sundbyberg. Relcon Scandpower. Presentation på SOLE seminariet Teleborgs slott 18-19 november 2008 Per Hellström

Relcon Scandpower AB. Box 1288 172 25 Sundbyberg. Relcon Scandpower. Presentation på SOLE seminariet Teleborgs slott 18-19 november 2008 Per Hellström Relcon Scandpower AB Box 1288 172 25 Sundbyberg Relcon Scandpower Presentation på SOLE seminariet Teleborgs slott 18-19 november 2008 Per Hellström Nuclear power in the world Source: IAEA PRIS Nuclear

Läs mer

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn

Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn Sov gott! SICK LifeTime Service - Tjänster för en god nattsömn KONSULTATION 2011 2012 2013 2014 2015 Från dröm till verklighet Med läget under kontroll får du en säker och effektiv produktion. Då kan du

Läs mer

Information. från lokala säkerhetsnämnderna vid de kärntekniska anläggningarna

Information. från lokala säkerhetsnämnderna vid de kärntekniska anläggningarna Information från lokala säkerhetsnämnderna vid de kärntekniska anläggningarna Lokala säkerhetsnämnden Reaktorhall O3, Oskarshamn Foto: Bildarkiv OKG Enligt svensk lag ska allmänheten ha möjlighet att få

Läs mer

Föregångare inom IT- och verksamhetsutveckling

Föregångare inom IT- och verksamhetsutveckling [ Föregångare inom IT- och verksamhetsutveckling [ Ansvarsfull utveckling Frontwalker 2012 Regeringsgatan 26 111 53 Stockholm 08-790 36 00 info@frontwalker.se www.frontwalker.se Här finns vi: Stockholm

Läs mer

Kärnkraftspaketet. Carl Hellesen. Henrik Sjöstrand, tel:

Kärnkraftspaketet. Carl Hellesen. Henrik Sjöstrand,  tel: Kärnkraftspaketet Carl Hellesen carl.hellesen@physics.uu.se Henrik Sjöstrand, henrik.sjostrand@physics.uu.se tel: 018 471 3329 Kärnkraftens roll i världen Kärnkraftens roll i världen The Paris Agreement

Läs mer

Forsmarks Kraftgrupp AB

Forsmarks Kraftgrupp AB Forsmarks Kraftgrupp AB Michael Åkman Informationsavdelningen, Besöksverksamheten Telefon: 0173-812 56 Mail: mic@forsmark.vattenfall.se Elproduktion per kraftslag Sverige Världen Fossilt Övrig värmekraft

Läs mer

Fjärrvärme från kärnkraft Möjligt redan idag

Fjärrvärme från kärnkraft Möjligt redan idag Fjärrvärme från kärnkraft Möjligt redan idag Ok Oskarshamn 3s kl kylvattenutsläpp tlä 1 Oskarshamn 2 OKGs tre produktionsanläggningar g 3 OKGs affärsidé Vi ska säkert och konkurrenskraftigtk k t producera

Läs mer

På gång: Utbildningar i kemiteknik vid Karlstads universitet. Christophe Barbier Karlstad University 11 juni 2013

På gång: Utbildningar i kemiteknik vid Karlstads universitet. Christophe Barbier Karlstad University 11 juni 2013 På gång: Utbildningar i kemiteknik vid Karlstads universitet Christophe Barbier Karlstad University 11 juni 2013 Karlstad 2013 Omorganisation 2 fakulteter Humaniora & samhällsvetenskap + Hälsa, Natur-

Läs mer

Civilingenjör Teknisk fysik och elektroteknik Inriktning: Beräkningsteknik och fysik Antagna Höst 2014

Civilingenjör Teknisk fysik och elektroteknik Inriktning: Beräkningsteknik och fysik Antagna Höst 2014 UTBILDNINGSPLAN LÄSÅRET 2016/2017 Civilingenjör Teknisk fysik och elektroteknik Inriktning: Beräkningsteknik och fysik Antagna Höst 2014 BESLUTSDATUM 2015-11-02 DIARIENUMMER 12-15 BESLUTSFATTARE Enhetschef

Läs mer

Riskabla reaktorer. Säkerhetsproblem med svenska kärnkraftverk. Nordic

Riskabla reaktorer. Säkerhetsproblem med svenska kärnkraftverk. Nordic Riskabla reaktorer Säkerhetsproblem med svenska kärnkraftverk Nordic Utgiven av Greenpeace Sverige, oktober 2012 Research: LF Research, www.lfresearch.se Layout: E&G Design, egdesign.gabriel@gmail.com

Läs mer

ELBESIKTNING & SÄKERHET, UPPDATERING & VIDAREUTBILDNING. besiktning av elanläggningar elsäkerhet maskiners elutrustning styrning & drift av elmotorer

ELBESIKTNING & SÄKERHET, UPPDATERING & VIDAREUTBILDNING. besiktning av elanläggningar elsäkerhet maskiners elutrustning styrning & drift av elmotorer , UPPDATERING & VIDAREUTBILDNING besiktning av elanläggningar elsäkerhet maskiners elutrustning styrning & drift av elmotorer 2 3 SIDA BESIKTNING AV ELANLÄGGNINGAR. GRUNDKURS BESIKTNING AV ELANLÄGGNINGAR.

Läs mer

Reglering med Kärnkraft. Hans Henriksson, Vattenfall, R&D Projects

Reglering med Kärnkraft. Hans Henriksson, Vattenfall, R&D Projects Reglering med Kärnkraft Hans Henriksson, Vattenfall, R&D Projects Sammanfattning av två Elforsk-projekt En första studie 2011 kring möjligheter att lastfölja med kärnkraft: Elforsk 12:08 Uppföljning i

Läs mer