DU Teknik, ledande konsulter inom energi-, miljö-, och processteknik. Avd och 7020

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DU Teknik, ledande konsulter inom energi-, miljö-, och processteknik. Avd. 7010 och 7020"

Transkript

1 DU Teknik, ledande konsulter inom energi-, miljö-, och processteknik. Avd och 7020 Peter Holmström Regionchef, VD DU Teknik AB , Peter Holmström gick efter en inledande period som seniorkonsult in i rollen som VD för företaget. Peter har över 25 års erfarenhet inom kraftvärme-, kondens- och värmepumpanläggningar från Karskär Energi i Gävle. Peter är sjöingenjör och har arbetat som drifttekniker, skiftingenjör, driftingenjör, driftchef och underhållschef. Erfaren inom driftoptimering, nyprojektering, tillståndsärenden, organisation, certifiering och skatter. Anders Alhede Verksamhetschef, DU Teknik AB , Anders Alhede är driftingenjör med över 20 års erfarenhet från energiföretag. Anders har arbetat som drifttekniker/driftingenjör och de 10 sista åren som driftchef på Göteborg Energi AB över fjärrvärme och fjärrkyla enheten på över 45 personer. Erfaren inom driftoptimering, produktionsuppföljning samt organisatoriska frågor inom produktionen. Alexander Andersson Drifttekniker , Alexander Andersson har flerårig erfarenhet som drifttekniker på många anläggningar. Alexander är utbildad drifttekniker och har en erfarenhet av olika typer av eldningstyper, fastbränsle och ångleveranser. Kan både ånga och hetvatten. Kent Jofur Driftsättare, Montageledare, Platsansvarig , Kent Jofur är en mycket erfaren driftsättare från Norrköping. Drift- och miljöingenjör med över 10 års erfarenhet som drifttekniker, driftsättare, samordningsansvarig, driftsättnings- och montageledare samt som platsansvarig. Kan de flesta pannor, Bränslen och rökgasreningar inom kraft och värme. Specialkompetens inom CCS. Arbetat i ett flertal projekt inom datateknik, styr- och reglerteknik samt BBS-system. Mycket erfaren av utlandsuppdrag.

2 Christian Thorell, underhållsingenjör , Christian Thorell är en erfaren driftingenjör. Kan snabbt sätta sig in kundernas problem och komma med lösningar. Är en erfaren arbetsledare inom områdena revisionsplanering, underhållsorganisationer osv. Har erfarenhet från fastbränsle- och kraftvärmeanläggningar. Christians specialområde är turbinunderhåll och dess kringutrustning. Alexander Tolvtin Drifttekniker, driftsättare , Alexander Tolvtin är en erfaren drifttekniker från Oskarshamn. Alexander har erfarenhet från många värmeverk och kraftvärmeanläggningar som drifttekniker och driftsättningshjälp. Kan de flesta av pannor och bränslen. Ett av specialområdena är inom biogas och biogasanläggningar. Joacim Dufva Drifttekniker, driftingenjör , Sjöingenjör med montage erfarenhet inom kraft och värmeverk. Erfaren inom process och sjöfart. Mycket strukturerad och van vid datasystem. Viss bubbelbädds kompetens samt NID kompetens. Mikael Persson Driftsättare, montageledare , Maskinbefälsutbildad inom marinen, från Karlskrona. Innehar begränsad elbehörighet samt köldmediecertifikat. Mångårig erfarenhet som maskintjänstchef på marinens fartyg och som teknisk rådgivare vid nybyggnation av fartyg. Erfaren drifttekniker vid fastbränsle-, olje-, och gaseldade pannor. Driftsättning och drift inom CCS. Driftsättare och samordningsansvarig vid större kraftvärmeverk. Jakob Sundin Drifttekniker, driftingenjör, driftsättning , med 10 års erfarenhet som drifttekniker och skiftingenjör vid anläggningar med större bio- avfallseldade roster- och BFB pannor. Driftsättning och drift av koldioxidavskiljningsanläggningar. Kan driftsättning av mindre anläggningar.

3 Martin Pettersson Drifttekniker, driftsättning , Utbildad processtekniker, erfarenhet av papperbruk med tillhörande sodapanna och fastbränslepanna inkl. kringutrustning. Även erfarenhet av pappermaskiner. Även kompetens inom förgasning av biobränsle. Boende i Karlstad. Håkan Jarnvall , Maskinbefälsutbildad inom marinen, från Karlskrona. Innehar begränsad elbehörighet samt köldmediebehörighet. Mångårig erfarenhet som maskintjänstchef på marinens fartyg och som teknisk rådgivare och utbildare vid försäljning av ubåtar. Erfarenhet av certifieringsverksamhet. Strukturerad och van vid lösningar utanför den normala boxen. Utbildare vid driftskolan. Roger Larsson Drifttekniker XX, Mångårig sodahuseldare, van vid papperbruk. Fastbränsleeldning och mindre avfallseldning. Har erfarenhet av driftsättning av komponenter och system. Jens Södervall , Erfaren inom driftyrket både som drifttekniker och driftledare. Har arbetat med avfallspannor och biobränslepannor. Har även arbetat med underhåll. Kan fjärrkyla. Isabelle Moberg , Utbildad sjöingenjör. Har för avsikt att arbeta med landbaserade kraftverksanläggningar, viss vana vid system och processarbete. Har deltagit i DU-Tekniks pannskötarkurs. Biogaskompetens.

4 Torbjörn Walfridsson Utbildningsingenjör , Utbildningsansvarig på driftskolan. Bosatt i Kalmar. med 20 års erfarenhet som drifttekniker, driftingenjör, driftsättare och utbildare vid större kraftvärme-, kondens-, gasturbin- och värmepumpsanläggningar. Kan de flesta typer av pannor och bränslen. Specialkompetens industriell vattenbehandling samt energibalansberäkningar. Mats Ericsson Driftsättning, Projektledare, Utbildning , Mycket erfaren driftsättare och projektledare. Kan i stort sett ta alla roller inom energianläggningar. Var med och startade upp DU Teknik Många specialområden, några kan nämnas. Reglerdesign, felsökningar, prestandaprover, igångkörning och intrimning, utbildare ute hos kundens anläggning. Har högt förtroende hos kunderna. Anders Gilbert, driftsättning , Erfaren driftsättare från Arkösund. med 30 års erfarenhet, dels som driftsättare, montage, och projektledare vid nyanläggning av kraftvärmeverk och rökgasreningar dels som platschef, skiftingenjör och drifttekniker vid drift av kraftvärme- och värmeanläggningar, gasturbiner samt vattenreningar. Mångårig erfarenhet av upplärning ute på kundernas anläggningar. Magnus Lord, driftsättning xx, Drift- och datatekniker från Åtvidaberg. 10 års erfarenhet från programmering, bildbyggnad, felsökning, underhåll och nyinstallation av PLC och programövergripande styrsystem. Drifttekniker med 25 års erfarenhet som drifttekniker och driftsättare vid större kraftvärme- kondens- och värmepumpanläggningar. Kan rosterpannor, kondenseringar och moderna rökgasreningsutrustningar. Marie Fredriksson Administratör , Administratören som håller ordning på oss, inte bara i Norrköping utan hela Hifab DU Teknik, då vårt verksamhetsområde är World Wide. Fixar fakturering, bokföring, underlagen till våra löner och ser till att allt vi behöver för att driva den dagliga verksamheten ute hos kunder på bästa sätt finns på plats.

5 Hifab DU Teknik AB Hifab DU Teknik AB är ett konsultföretag med en kombination av god teoretisk kunskap och lång praktisk erfarenhet. Företaget grundades år 1984 av Lars Fredriksson och Mats Ericsson. Vi är ingenjörer med kompetens inom drift, energi, el, automation och miljö. Gemensamt är en gedigen erfarenhet från drift eller underhåll av kraftverk, industri eller sjöfart som hos oss byggts på med erfarenheter från uppdrag inom t.ex. driftsättning, projektledning och kraftverksdrift. Ursprungligen var kunderna ett fåtal stora leverantörer till kraftverksindustrin. Idag har vårt tjänsteutbud utvecklats och vi finner nu även hos de stora energibolagen, energiverk och industriföretag inom flera sektorer bland våra kunder. Vi utför energiuppdrag med stor bredd. Det kan handla om att vara platschef vid en nybyggnation, samordnare vid delad entreprenad, driftsättare av process, el eller automation på ett nytt kraftverk, ett optimeringsuppdrag på en anläggning, driftchef, drifttekniker, skiftingenjör, el- eller instrumentingenjör i en driftorganisation. Utöver detta tillhandahåller vi utbildningar från vår driftskola i förbränningsteknik, pannanläggningar och matarvattenteknik för drifttekniker, pannskötarkurser m.m. Vi har erfarenhet av att driva en hel verksamhet på entreprenad. Vi arbetar primärt inom kraftverksindustrin där vi hjälper till att anlägga nya kraftverk och anläggningar, samt om- och nybyggnationer. Med andra ord sitter vi sällan på kontoret. Vi vill vara ute i verksamheten för att hjälpa våra kunder och alltid lära oss mer. Vi är ett oberoende företag vilket ger oss snabba beslutsvägar och korta ledtider. Vi anlitas ofta för projektledning, driftsättning och kompetensförstärkning.

Låt oss leda Er mot framtiden!

Låt oss leda Er mot framtiden! Låt oss leda Er mot framtiden! www.elanel.se Tjugo års erfarenhet för en ljus framtid Arne L Nilsson startade ELAN EL 1989. Redan från början var pålitlighet och att göra ett bra jobb till ett bra pris

Läs mer

Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering.

Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering. Vi har resurserna......för effektiv bemanning och rekrytering. Vi är specialister på industribemanning För oss är kvalitet och yrkeskunskap avgörande. Ikett är företaget som hyr ut skickliga yrkesarbetare

Läs mer

SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE

SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE SAMMANHANG, ROLL & MÅL PROJEKTLEDARE En beskrivning av tjänsten som Projektledare VÄLKOMMEN TILL IT- MÄSTAREN IT- mästaren startades av Martin Börjeskog och Rikard Westlund efter avslutade ekonomistudier

Läs mer

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation Verksamheten 2008 Industriell IT & Automation 1 2 AcobiaFLUX växer stadigt för varje år. Vår kombination av specialistkompetens och lyhördhet för kundernas behov av avancerade lösningar har gett goda resultat.

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

KAM-utbildning Key Account Management

KAM-utbildning Key Account Management KAM-utbildning Key Account Management Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter

Läs mer

Vi kopplar framtiden!

Vi kopplar framtiden! Vi kopplar framtiden! www.elanel.se Ledande elinstallatör i södra skåne Mer än 50 medarbetare i din tjänst - dygnet runt! Ystad, Södra Skåne, Sverige och Världen Sedan snart 25 år är ELAN EL aktivt främst

Läs mer

Utmärkelsen Årets uthyrningsföretag. till framgång. ID06 säkrar samarbetet med NCC i Hageby Centrum. Lipac stödjer Situation Stockholm

Utmärkelsen Årets uthyrningsföretag. till framgång. ID06 säkrar samarbetet med NCC i Hageby Centrum. Lipac stödjer Situation Stockholm N YA BILLIFTAR SOM TAR DIG UPP 26 METER PÅ NOLLTID ID06 säkrar samarbetet med NCC i Hageby Centrum Lipac stödjer Situation Stockholm Utmärkelsen Årets uthyrningsföretag en nyckel till framgång Nytt centralt

Läs mer

Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde

Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde Konstruktion Automation Systemlösningar Projektledning Validering Utredningar Dokumenthantering Produktionsteknik Produktionsflöde Till er tjänst Ibland kan man behöva lite extra hjälp med konstruktionsarbetet

Läs mer

Vi håller vad vi lovar Vi kommer i tid och håller avtalade tider Vi är noggranna och gör ett bra jobb Vi använder sunt förnuft!

Vi håller vad vi lovar Vi kommer i tid och håller avtalade tider Vi är noggranna och gör ett bra jobb Vi använder sunt förnuft! Vi håller vad vi lovar Vi kommer i tid och håller avtalade tider Vi är noggranna och gör ett bra jobb Vi använder sunt förnuft! BVSAB BYGG & VVS SPECIALISTEN Allt inom bygg & VVS www.bvsab.com 2 Vi ARbEtAR

Läs mer

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem...

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... Vi levererar el och värme till människor och företag - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... 100% förnybar Du får enbart förnybar energi hos oss (sol, vind, vatten, biobränsle). Lokala Drygt100

Läs mer

Om Bool. Snabbfakta. Vi var först i Sverige med att uppnå guldstatus i Microsofts partnernätverk inom portaler.

Om Bool. Snabbfakta. Vi var först i Sverige med att uppnå guldstatus i Microsofts partnernätverk inom portaler. Om Bool Bool föddes våren 2008 med väldigt tydliga mål redan från början. Vi skulle helt enkelt bli marknadsledande på portallösningar på Microsoft SharePoint i Sverige. Situationen var spännande för det

Läs mer

poolwater WATER CLEANING SYS TEMS

poolwater WATER CLEANING SYS TEMS poolwater WATER CLEANING SYS TEMS Vi renar poolvatten Så enkelt är det att beskriva det vi gör. Från historien mot framtiden Poolwater Nordic AB startade sin verksamhet byggt upp en gedigen och unik branschnärvaro

Läs mer

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra

Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra Vi på Office IT-Partner står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifierad specialistkompetens vi vill skapa mervärde för våra kunder med hjälp av innovativa lösningar Vi tror på ett Partnerskap

Läs mer

E M S T E G S. modellen. Halvera förbrukningen! I huvudet på en energijägare OM LÖNSAM ENERGIEFFEKTIVISERING AV FASTIGHETER OCH FJÄRRVÄRMENÄT

E M S T E G S. modellen. Halvera förbrukningen! I huvudet på en energijägare OM LÖNSAM ENERGIEFFEKTIVISERING AV FASTIGHETER OCH FJÄRRVÄRMENÄT OM LÖNSAM ENERGIEFFEKTIVISERING AV FASTIGHETER OCH FJÄRRVÄRMENÄT F E M S T E G S modellen Halvera förbrukningen! Vare sig du siktar på att uppfylla kraven för Green Building eller bara är ute efter att

Läs mer

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad

AUTOMATION. TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad AUTOMATION TEK Kompetenscentrum E-post: tek@tek.se www.tek.se Tel. 035-17 18 90 Fax: 035-17 18 99 Slottsjordsvägen 3, 302 39 Halmstad Om TEK Med lokal förankring erbjuder vi dig kostnadseffektiv utbildning

Läs mer

Qtym är ett sätt att jobba på.

Qtym är ett sätt att jobba på. Qtym är ett sätt att jobba på. QtymResurs QtymEkonomi QtymTelefoni QtymBemanning QtymRekrytering Avlastning och ny energi i rätt tid är något som alla företag och organisationer behöver för att må bra.

Läs mer

INSTALLERAR MARIN HÖGTEKNOLOGI. eliasab.se BRÄKNE-HOBY RONNEBY KARLSKRONA OLOFSTRÖM KARLSHAMN VÄXJÖ

INSTALLERAR MARIN HÖGTEKNOLOGI. eliasab.se BRÄKNE-HOBY RONNEBY KARLSKRONA OLOFSTRÖM KARLSHAMN VÄXJÖ 2012 ST A I L E TIFIERA CER 01 0 4 1 ISO 01 0 9 ISO INSTALLERAR MARIN HÖGTEKNOLOGI eliasab.se BRÄKNE-HOBY RONNEBY KARLSKRONA OLOFSTRÖM KARLSHAMN VÄXJÖ Certifierade enligt: SS-EN ISO 9001:2008 SS-EN ISO

Läs mer

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-05-01-2014-04-30 Innehållsförteckning VD berättar 1 Förvaltningsberättelse 3 Information om verksamheten 3 Översikt över resultat och ställning 2 Väsentliga händelser

Läs mer

Implema Traineeprogram 2012

Implema Traineeprogram 2012 Implema Traineeprogram 2012 Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla medelstora företags affärsprocesser med hjälp av affärssystem

Läs mer

SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE

SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE 2 SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE FÖRORD Denna broschyr är framtagen för att stimulera ungdomar att söka sig till teknisk och naturvetenskaplig

Läs mer

Kvalificerad kompetens inom industriservice, VVS, ventilation, kyla & värme

Kvalificerad kompetens inom industriservice, VVS, ventilation, kyla & värme Kvalificerad kompetens inom industriservice, VVS, ventilation, kyla & värme När jag startade Klimatteknik i Östergötland AB 1993 jobbade jag mest med ventilation och luftbehandling. Sedan dess har jag

Läs mer

Creating Water Solutions

Creating Water Solutions Creating Water Solutions Nyhetsbrev Nr 3 VA-Ingenjörerna är ett helägt dotterbolag till Danska Krüger A/S som är en del av Veolia Water Solutions & Technologies. Världsledande inom processtekniska lösningar

Läs mer

Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi Februari 2007

Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi Februari 2007 Effekt & Miljö Ett nyhetsbrev från Göteborg Energi Februari 2007 Göta älv ska svalka sjukhus. Sahlgrenska har valt fjärrkyla, en lösning som är klar till sommaren. Sidan 3 Vinstgivande energiavtal för

Läs mer

Årets NKI-undersökning genomförd

Årets NKI-undersökning genomförd Nummer 3 2011 Nya befattningar på Textilia från 2012 Årets NKI-undersökning genomförd Stort kundfokus - det visar medarbetarundersökningen Ledaren Spännande möjligheter under 2012 För femte året i rad

Läs mer

KAM-utbildning Key Account Management

KAM-utbildning Key Account Management KAM-utbildning Key Account Management Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter

Läs mer

Vi är proffs på rörinstallationer!

Vi är proffs på rörinstallationer! Allt vi vill är att du är utomordentligt nöjd! Öppna ochn! läs tidninge en Du kan vinneapump luft/luftvärmykel! eller en elc En informationstidning från Falkenbergs Värmeteknik AB 2014 Vi är proffs på

Läs mer

FRAMTIDENS UTMANINGAR

FRAMTIDENS UTMANINGAR NYA MÖJLIGHETER PÅ EN SPÄNNANDE MARKNAD Vi firar i år 50 år som energisystemsleverantör, vilket gett erfarenhet från många branscher, marknader och mängder med bränslen. Med det skulle man kunna tro att

Läs mer

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad Samarbetspartners i fiberutbyggnaden i Göteborg, Daniel Jernström, Elektroskandia, Nils Norberg, OneOak Network och Jonas

Läs mer

Teknik och ingenjörsutbildningar

Teknik och ingenjörsutbildningar Teknik och ingenjörsutbildningar 1 Innehåll Inledning...3 Bygg...4 Byggnadsutformning... 4 Högskoleingenjör i byggteknik... 6 Magisterprogram i byggteknik...7 Data- och elektroteknik...8 Högskoleingenjör

Läs mer