MERITFÖRTECKNING (anno april 2007)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MERITFÖRTECKNING (anno april 2007)"

Transkript

1 Torsten Dilot Född 1962 Civilstånd Bostadsort Gift MERITFÖRTECKNING (anno april 2007) Västerås Sammanfattning Har erfarenhet från främst kärnkraftsbranschen men även från den medicintekniska branschen under totalt nästan 20 år. På kärnkraftsområdet har jag en lång och gedigen erfarenhet av: - säkerhetsanalyser, konstruktionsanalyser, samfunktionsanalyser och PSA-analyser - projektledning, teknisk dokumentation, validering, verifiering och inte minst granskning (både reguljär och oberoende) Har gjort under något års tid ett mycket givande gästspel som kvalitets- och produktionschef på ett litet medicintekniskt företag i Uppsala under I arbetsuppgifterna ingick också uppgifter som t ex CE-märkning, teknisk dokumentation, klinisk prövning och valideringar. Har arbetat i Tyskland under sju månader 1993 (med kärnkraft). Hösten 2004 startade jag upp min konsultfirma Consulting Dilot och slöt samarbetsavtal med Berotec. Sedan början av 2005 arbetar jag kontinuerligt med uppdrag från OKG och Ringhals. Sedan maj 2006 arbetar jag, förutom med uppdrag från OKG och Ringhals, även kontinuerligt med uppdrag från Alstom i Norrköping. Jag pratar flytande engelska och har även mycket goda kunskaper i tyska. Uppdaterad Sid 1(5)

2 Utbildning (inkl. via mina jobb och uppdrag förvärvade kunskaper) årig Naturvetenskaplig linje (examen 1981) 1987 Civilingenjör Teknisk Fysik (examen 1987) Metoder (simuleringskoder, Microsoft Office, Interface, Unix) Unix, Linux, Word, Excel, Power Point, BISON, RAMONA, POLCA, SAFIR, CONDOR, Core Master 2 (CM2) har varit lärare för delar av tillämpningen av CM2, CT-metodik för transientanalys, BAS Övrigt Skepparexamen BWR Grundkurs (KSU) Thermodynamics - Two-phase flow heat transfer kurs på Harwell, Oxford. Lärare och kursansvarig i kurser i transientanalys i CM2-miljö Kommunikation och ledarskap Dale Carnegie kurs, sammanlagt 12 dagar under hösten år 2000 Uppdaterad Sid 2(5)

3 Utförda projekt Westinghouse (tidigare ABB Atom) Säkerhetsanalytiker/projektledare/beräkningsingenjör En del av mina arbetsuppgifter var: expert inom säkerhetsanalys (bl a transient- och stabilitetsanalys, bl a bestämning av driftgränser för kärnkraftverk) - konstruktionsanalyser (översyn av befintliga konstruktioner och teknisk dokumentation) - modellering (processer, termohydraulik, geometrier, kontrollsystem) av reaktorer för simuleringar samt författande av manualer för användning av både interface och simulatorer - utbildat både medarbetare och kunder i säkerhets- och transientanalyser, dels rent tekniskt men också i olika datormiljöer - verifieringar och valideringar av metoder (mot t ex mätdata) - reaktoransvarig för Barsebäck 2 och Leibstadt (Schweiz) inom säkerhetsanalysområdet - arbetat som projektledare för både stora och små projekt; hela kedjan idé -> marknadsföring - > offert -> ordererkännande -> projektledning och utförande -> uppföljningar (internt och med kund) -> projektavslut och slutpresentation - har arbetat på dåvarande ABB Atom s Hamburgkontor under sju månader 1993 med två stora projekt - projektledare och ansvarig för fullskalig provnings- och testverksamhet för utveckling av nya bränslekonstruktioner för kärnkraftverk. Jag tog bland annat för denna verksamhet fram en process som innebar att vi mer än halverade tiden mellan start av prov till färdig rapport - har arbetat med samtliga svenska och finska BWR samt ett flertal BWR på kontinenten Medical Products Octagon AB Kvalitets- och produktionschef I befattningen ingick förutom vanliga kvalitets- och produktionsprocesser även ett regulatoriskt ansvar med ledning av MDD (ungefär europeiska medicintekniska direktivet ). I mitt arbete ingick att följa upp och revidera, vid behov, befintliga instruktioner och göra nya instruktioner. Mera detaljerat: - i mina arbetsuppgifter ingick framtagning av manualer, produktionsunderlag och utformning av kvalitetsdokument, underhåll av företagets kvalitetssystem och hålla oss uppdaterade med Svensk standard (SS-EN- och ISO-dokument) samt koordination av releaser av nya produkter. Jag arbetade också mycket med produktionsprocesser och logistik (t ex teknisk dokumentation för CE-märkning samt dokumentation för styrning, kontroll och spårbarhet av hela produktionskedjan, samt kontroll av lager) - jag var också en av företagets kontaktpersoner utåt mot (under)leverantörer och kunder samt teknisk granskare av samtliga dokument och samordnare av alla processer inom och utom företaget - i mina arbetsuppgifter ingick också att göra riskanalyser i allmänhet och för nya produkter i synnerhet - jag var också ansvarig för valideringar, tester och prov, vilket innebar mycket utvecklingsarbete internt och i samarbete med externa nyckelleverantörer - en också viktig arbetsuppgift var att ansvara för och utföra kvalitetsaudits hos företagets alla underleverantörer Uppdaterad Sid 3(5)

4 2005 Consulting Dilot / Berotec Competence Center AB Konsult på Ringhals februari, maj/juni, augusti, oktober, november - granskningsjobb såsom systemgranskning och samfunktion ingående i Ringhals RPS Alliance projektet - granskning av transient- och känslighetsstudier ingående i Ringhals RPS Alliance projektet - dokumentation av varje uppdrag i form av gransknings-pm - säkerhetsanalyser Konsult på OKG (kontinuerligt) - transientanalys reproducering av konstruktionsanalyser - konstruktionsanalyser - indatahantering och skapande av ny filstruktur för BISON beräkningar (säkerhets- och transientanalys) - cykelspecifika analyser för Oskarshamn 1, 2 och 3 med CT-metodik - granskning av leverantörers (Westinghouse) dokument i projekt PULS (effekthöjning) på reaktorsidan - dokumentation av utförda analyser och granskningar i form av rapporter och PM - säkerhetsanalyser - framtagning och uppdateringar av metodik och metoder för tryckavsäkring och för analyser av härdens integritet - kvalitetsgranskning av BISON såsom implementering, verifiering och validering 2006 april 2007 Consulting Dilot / Berotec Competence Center AB Konsult på Ringhals med uppdrag periodvis (februari april, juni, oktober-november) och med samma arbetsuppgifter anges under 2005 ovan. Konsult på OKG från (kontinuerligt) med samma arbetsuppgifter som anges under 2005 ovan. Konsult på Alstom tills vidare (kontinuerligt): Samfunktionsanalyser (system 671, 672, 673, 677, 753 & 714/724) i projekt PULS gällande olika system för kärnkraftverk under uppgradering. En samfunktionsanalys innebär en genomgång och analys av befintliga system i en kärnkraftanläggning (som delas in i reaktordel och turbindel). Eventuella uppgraderingar av komponenter etc tas med samt hur inverkan är på och mellan system som är anslutna till varandra. Det rör sig om alla typer av system som el-system, kylsystem, turbinsystem, reaktorsystem, tryckluftsystem etc. Samfunktionsanalyser för några av systemen är gjorda i samarbete med Westinghouse. PSA-analyser inom PULS, exempelvis frekvensanalys av händelsen totalt bortfall av matarvatten och analys av CCI er. Granskning av störningsinstruktioner för system 641, 671, 672, 673, 677 & 714/724 för leverans inom projekt PULS. Utförda analyser redovisas i form av rapporter och PM. Uppdaterad Sid 4(5)

5 Personligt Jag är snart 45 år gammal och gift med en underbar fru. Vi har en härlig sportig son som är 16 år. Som person är jag lätt att ha göra med och har lätt för att samarbeta. Jag är utåtriktad, gillar att umgås med andra människor och har nära till skratt. Är ambitiös, noggrann och gör saker klart. Jag har en positiv inställning till det mesta brukar lite hårddraget säga att jag ser inte problemen utan istället ser jag möjligheterna! Likaväl som jag lyssnar på andra tar jag gärna också själv initiativ till saker och ting. Jag pratar flytande engelska och obehindrat tyska. Har också god vana att skriva rapporter även på tyska (förutom på svenska och engelska, förstås). Genom mina uppdrag för Alstom har jag, som gammal reaktorkille fått och får, genom samfunktionsanalyser för system på turbinsidan, en ytterligare fördjupning av hur hela kärnkraftsanläggningar är uppbyggda och hur de olika systemen samverkar. På fritiden umgås jag med min familj, våra vänner, engagerar mig i grabbens fotboll i IFK Västerås, spelar innebandy och golf, seglar vid möjlighet någon vecka på sommaren samt åker skidor på vintern. Förutom ett till två innebandypass varje vecka försöker jag också hinna med något spinningpass. Att ha en bra kondition är värdefullt och förhöjer också livskvalitén! Kontaktuppgifter Torsten Dilot Värmlandsvägen Västerås Uppdaterad Sid 5(5)

Det balanserade ledarskapet

Det balanserade ledarskapet Det balanserade ledarskapet Jag talade nyligen med en utländsk kontakt och vi talade om ledarskap. En av frågorna han ställde till mig var då; hur definierar du skillnaden mellan chef och ledare? Bra fråga

Läs mer

LITEN HANDBOK FÖR MERITPORTFÖLJ

LITEN HANDBOK FÖR MERITPORTFÖLJ LITEN HANDBOK FÖR MERITPORTFÖLJ Förord Denna handbok är till för dig som på något sätt kommer i kontakt med meritportföljen. Med den här vill vi inspirera dig, hjälpa dig och framför allt ge dig tips

Läs mer

Nyhetsbrev december 2011

Nyhetsbrev december 2011 Nyhetsbrev december 2011 2011 - fokusering och tillväxt i en turbulent omvärld Då Tord Schultz skrev VD-ordet i vårt nyhetsbrev i december 2010 anade ingen att 2011 skulle bli ett år med den dramatiska

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Min syn på en optimal projektledare i en PU-processen

Min syn på en optimal projektledare i en PU-processen Min syn på en optimal projektledare i en PU-processen Namn: Sebastian Alm Kurs: Produkt och processutveckling, KPP306, D-nivå Program: INPRE 4 Lärare: Rolf Lövgren Sammanfattning I denna essä ska jag,

Läs mer

Civilingenjör i industriell ekonomi

Civilingenjör i industriell ekonomi Civilingenjör i industriell ekonomi Industriell ekonomi Industriell ekonomi - internationell LiU EXPANDING REALITY Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Inledning Välkommen till I-programmen! 2

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande... 3 Sekreterare... 4 Jämlikhetsnämndens ordförande... 4 Studienämndens Ordförande (SNO)... 4 Näringslivsgruppens

Läs mer

Tillförlitlighetsteknik, Produktsäkerhet och Robust konstruktionsmetodik

Tillförlitlighetsteknik, Produktsäkerhet och Robust konstruktionsmetodik SFK Tillförlitlighet och Produktsäkerhet, Sektion i Svenska Förbundet för Kvalitet Framgångsrecept för teknikföretag - att vara ledande inom kvalitet - Varje fel innebär kostnader, både synliga och osynliga!

Läs mer

Vad gör en dataingenjör?

Vad gör en dataingenjör? 2011-03-09 Siv Söderlund Studievägledningen Tekniska fakultetskansliet Linköpings Universitet Med layout och redigering av Alek Åström Vad gör en dataingenjör? En återblick på kullen -99 2 Vad gör en dataingenjör?

Läs mer

Tillsynsutveckling i Väst

Tillsynsutveckling i Väst Välj utbildningar! Projektet erbjuder: Utbildningar som ska stärka individ och arbetsplats. Utbildningarnas innehåll och upplägg har arbetats fram i samråd med representanter från era arbetsplatser, en

Läs mer

en enkätundersökning om att arbeta som personlig assistent

en enkätundersökning om att arbeta som personlig assistent Engagera sig lagom en enkätundersökning om att arbeta som personlig assistent Enkätundersökningen är genomförd av Susanne Sunnermark, programsekreterare Gunnel Dagh, koordinator för personlig assistans

Läs mer

Civilingenjör i industriell ekonomi

Civilingenjör i industriell ekonomi Civilingenjör i industriell ekonomi Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Industriell ekonomi Industriell ekonomi - internationell LiU EXPANDING REALITY Inledning Välkommen till I-programmen! 2

Läs mer

Inspektion av OKG kravhantering, PLEX

Inspektion av OKG kravhantering, PLEX TILLSYNSRAPPORT 2011-05-25 Process: Granska i tillsyn Vår referens: Tillståndshavare: OKG Aktiebolag Objekt: OKG AB Förrättningsdatum: 2010-09-(15-17) Filnamn: 508202 27.0 Arbetsgrupp: Jan Gällsjö KD,

Läs mer

Söka jobb - spontanansökningar

Söka jobb - spontanansökningar Sida 1/3 Söka jobb - spontanansökningar Karriär & utveckling Många brukar ofta poängtera att brev skall vara korta och koncisa. Några av nedanstående brev kan tyckas vara något långa. Det är dock bättre

Läs mer

Meddelande Bilaga fumm13-6.6a. Umeå, 2014-03-19 Sid 1(1)

Meddelande Bilaga fumm13-6.6a. Umeå, 2014-03-19 Sid 1(1) Meddelande Bilaga fumm13-6.6a Sid 1(1) Bilaga fumv13-6.1a Sid 1(5) Emil Manninen 890128-0159 +46708277222 Emma0052@student.umu.se se.linkedin.com/pub/emil-manninen/60/363/803/ Projektledare, Uniaden Kom

Läs mer

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13

Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 Enkätundersökning IT-pedagoger 2010/11, 2011/12, 2012/13 I maj 2014 bad vi it-pedagoger som gått hos oss de tre senaste åren att besvara en enkät om utbildningen och om den medfört några förändringar i

Läs mer

Specialister som kombinerar teknik, miljö & säkerhet

Specialister som kombinerar teknik, miljö & säkerhet Specialister som kombinerar teknik, miljö & säkerhet Konsulter, till din hjälp Låt oss få presentera oss. Vi gör det genom 15 kundreferenser med spetskompetenser i kombination.. vi är alla en del av combitech

Läs mer

Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015!

Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015! Lägg grunden för ditt drömjobb och sök till P- riks styrelse 2015! Senast uppdaterad: 1 september år 2014 Är du P-riks nya styrelsemedlem? Vi i valberedningen är stolta att över att officiellt utlysa styrelseposterna

Läs mer

Civilingenjör i Informationsteknologi

Civilingenjör i Informationsteknologi LINKÖPINGS UNIVERSITET Civilingenjör i Informationsteknologi En modern civilingenjör som kan mer än teknik LiU EXPANDING REALITY Ett civilingenjörsprogram med det lilla extra Civilingenjörsprogrammet i

Läs mer

E-handel köksportalen Projektuppgift i kursen Användarcentrerad systemdesign, hösten 2003 The Usability Engineering Lifecycle av Deborah J.

E-handel köksportalen Projektuppgift i kursen Användarcentrerad systemdesign, hösten 2003 The Usability Engineering Lifecycle av Deborah J. E-handel köksportalen Projektuppgift i kursen Användarcentrerad systemdesign, hösten 2003 The Usability Engineering Lifecycle av Deborah J. Mayhew Rasha Alshammari, rasha.alshammari.2454@student.uu.se

Läs mer

Tekniktjejer och. Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv. Elisabeth Ahnberg Åsenius

Tekniktjejer och. Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv. Elisabeth Ahnberg Åsenius Tekniktjejer och sedan? Erfarenheter av teknisk gymnasieutbildning och arbetsliv Elisabeth Ahnberg Åsenius Oktober 2013 1 Elisabeth Ahnberg Åsenius Utredare Högskolan Dalarna e-post: eah@du.se 2 Sammanfattning

Läs mer

Bengt Svensson - tio år som generalsekreterare. Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter som generalsekreterare?

Bengt Svensson - tio år som generalsekreterare. Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter som generalsekreterare? Bengt Svensson - tio år som generalsekreterare Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter som generalsekreterare? - Det är väldigt varierande. När jag började så menade de som anställde mig att jag skulle

Läs mer

PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor:

PRD Konsult har sitt huvudkontor i Oskarshamn med lokalkontor belägna i Östhammar och Varberg. Huvudkontor: Lokalkontor: Lokalkontor: Vår profil Företagspresentation PRD Konsult verkar idag inom energibranschen och levererar ingenjörstjänster där kunskap, kvalitet och kundnöjdhet genomsyrar vårt arbete. Vi arbetar främst inom affärsområdena

Läs mer

E-handels och IT ansvarig Rådet För Internationell handel VD för avslutade GEA projektet Ansvarig för SVEA projektet

E-handels och IT ansvarig Rådet För Internationell handel VD för avslutade GEA projektet Ansvarig för SVEA projektet Telefonintervju Förbundsjurist Svenska Kommun Förbundet Ansvarig för arbetet med att främja införandet av e-handel inom Sveriges kommuner och landsting Intervjuare Tove Mantzakanis Datum 2004-04-22 Vad

Läs mer

Inspektion av OKG:s program för förebyggande underhåll

Inspektion av OKG:s program för förebyggande underhåll OKG Aktiebolag 572 83 Oskarshamn Tillsynsrapport Datum: 2015-05-19 Er referens: Diarienr: SSM2015-539 Förrättningsdatum: 2015-03-19 Inspektera OKG Aktiebolag Ansvarig handläggare: Marcus Gustavsson Arbetsgrupp:

Läs mer

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 PROJEKTLEDNING inom produktutveckling Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 Innehållsförteckning Inledning... 3 Projektarbete... 4 Projektledning & Ledarskap...

Läs mer

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb Öka dina chanser att få jobbet Råd och tips när du ska söka jobb Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 3 Personlig marknadsföring 3 Vägar till lediga jobb

Läs mer

Forsmark attraherar. En tidning om hur vi jobbar med skolkontakter på Forsmarks Kraftgrupp AB

Forsmark attraherar. En tidning om hur vi jobbar med skolkontakter på Forsmarks Kraftgrupp AB Forsmark attraherar En tidning om hur vi jobbar med skolkontakter på Forsmarks Kraftgrupp AB Innehåll Vattenfall en av de mest populära arbetsgivarna bland yngre akademiker. 3 Feriearbete på Forsmark gav

Läs mer

R O B E R T M U N G E N A S T SAMMANFATTNING. Född: 3 oktober 1969 Bor: Åkersberga, Stockholm Mobil: 0727-35 50 81 E-post: robert@mungenast.

R O B E R T M U N G E N A S T SAMMANFATTNING. Född: 3 oktober 1969 Bor: Åkersberga, Stockholm Mobil: 0727-35 50 81 E-post: robert@mungenast. CV R O B E R T M U N G E N A S T Född: 3 oktober 1969 Bor: Åkersberga, Stockholm Mobil: 0727-35 50 81 E-post: robert@mungenast.se SAMMANFATTNING Jag arbetar idag som Informations- och IT-säkerhetschef

Läs mer

Implema Traineeprogram 2012

Implema Traineeprogram 2012 Implema Traineeprogram 2012 Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla medelstora företags affärsprocesser med hjälp av affärssystem

Läs mer