THS, Flygsektionens Vårmöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THS, Flygsektionens Vårmöte"

Transkript

1 Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte Onsdagen den 19 april 2007 i T-Centralen Ordförande Jakob Öman Sekreterare Signe Björnholdt Böll Justerat Roger Johansson Lovisa Nöid FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 1(8)

2 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötet börjar med att ordförande Jakob Öman får sin slips, därefter öppnas mötet klockan Mötets behöriga utlysande mötet utlystes i god tid, dock med ett litet fel på kallelsen då det stod rätt datum men fel dag. Därför fick en ny kallelse gå ut lite för sent. Motionsstopp var en dag sent på grund av påsk. Hade man ej frångått praxis på denna punkt så hade motionsstoppet behövt sättas 3 veckor innan mötet. Dagordning kom ut i tid, men på grund av vissa justeringar så kom den rätta versionen ut en dag sent. Handlingar kom ut i tid, men sattes upp på anslagstavlan en dag för sent. Flygsektionens vårmöte 2007 anses trots detta behörigt utlyst. 1.3 Adjungeringar Ordförande Jakob Öman föreslår Ebba Lindberg som adjungerad. Mötet godkänner detta. 1.4 Val av två justerare tillika rösträknare Roger Johansson och Lovisa Nöid väljs till justerare tillika rösträknare. 1.5 Fastställande av föredragningslista Motionen båtmodell skall tas bort. Björn lägger till en äskning ur sektionsrumsfonden för att fixa till rummet vi fått från doktoranderna i utbyte mot ett plåtskåp. Punkt läggs flytande. Det är mötets mening att godkänna dessa ändringar. 1.6 Föregående sektionsmötesprotokoll Föregående mötesprotokoll glömdes skriva ut av signe för hon är jätteförkyld. Under tiden som detta ordnas fram så frågar Jakob gammelordförande Roger vad punkt 1.7. innebär. Och får till svar att den innebär att listan på styrelsemedlemmar skall godkännas. Mötet anser att styrelsemedlemmarna skall godkännas. 1.7 Anmälan av övriga frågor Ingen anmälan av övriga frågor. 2 Rapporter 2.1 Styrelsen rapporterar Vice ordförande berättar att vi har fått en ny dörrmatta som lokalservice betalar. Städningen på TC fungerar ok för att vara under vårterminen. Vice ordförande Björn har researchat ang. nytt möblemang. En teststol är på gång, men har blivit fellevererad och Björn vet tyvärr inte vart den är. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 2(8)

3 Finansiering av nytt möblemang skall godkännas senare under mötet. Björn berättar även att loftet skall byggas ut. Det finns en ganska bra plan för detta, och det är bara att köpa grejer. Doktorandrummet har vi fått, detta har björn dealat till sig mot ett skåp. Doktorandrummet skall fungera som mötesrum men även som lager för kbm på rummets tak. Sekreterare Signe Björnholdt Böll ber mötesdeltagarna att fylla i närvarolista. Sture Johan Westin har varit på jämlikhetsråd och studiemiljöråd. På jämlikhetsrådet har man inte gjort så mycket. En motion har kommit in till KF angående förbud av invalsföreningar. Denna motion är under behandling. På studiemiljörådet har det hänt lite mer grejer, framförallt har man planerat skyddsronder. Det har redan genomförts en rond i e-huset, där man upptäckte att inga branddörrar fungerade. Detta skall fixas snarast. Man har även genomfört en skyddsrond utomhus under natten då man fann en del mindre säkra områden. Dessa var bl.a. maskinparken och även en gångväg bakom e-huset där det står en container som skyddar mot insyn. Johan rapporterar att man skall jobba för att få vägen mellan T-centralen och Syster o. Bror säkrare, detta skall göras med antingen övergångsställe eller vägbula. En skyddsrond med rullstolar är planerad den 2e maj. Christian Franzén påpekar att det är omöjligt att komma in på kåren nattetid med rullstol. Johan gick där med platta med kycklingar och sparka upp dörren, och den slogs igen på en gång. Johan berättar slutligen att han Skulle gått skyddsrond 24 april på maskin, men det var visst idag. Så det blev ingen skyddsrond. SNO Det finns en del missar med kursutvärderingar från förra SNO som Kristina fortfarande försöker få betalt för, men förutom det så är Sno s intäkter är uppe i 7000kr. Årets lärare har valts och blev Lars Philipsson som är lärare i matematik och även studierektor för matteinstitutionen. Han har även Open i matte. Arma Anders Malmberg rapporterar att det går jättebra just nu, vi får in mycket pengar för företagsevent. Han hoppas att ingen missat studiebesöket på Atlas Copco som är nu på tisdag. Handuppräckning för de som ska gå. Om man inte anmält sig kan man göra det senast imorgon. Gemensam avfärd till Atlas Copco sker från TC, mer info ang. detta kommer på hemsidan. Erik Järilgård påpekar att de har en rocket boomer. Anders kan dock inte lova att den är igång. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 3(8)

4 Anders fortsätter berätta att det skall vara ett studiebesök på Scania den 7e maj. Då kommer man få chansen att prova på att köra lastbil. Anders hoppas att så många som möjligt vill åka, det finns max 35 personer och först till kvarn gäller. Man kan maila in sin anmälan eller prata med Anders. Kommande lunchföreläsningar är främst riktade mot 4or. På lunchföreläsningen med AGR kan de som går i 4an och är intresserade av ex-jobb ta med sig cv. Cv skall vara med bild. Det är även en lunchföreläsning med Alstom inplanerad, Anders är lite osäker på hur detta uttalas och brister ut: alståm alla stommar. De tillverkar turbiner och dylikt. Detta blir den 9e maj troligtvis. Farm går bra. Arbetet har kommit igång med att rama in verksamheten. I övrigt så är det massa företag på gång och många är intresserade. Företaget AvTech har köpt ett annonsavtal till Flygbladet. Arma skall arbeta för, och försöka vidareutveckla annonsavtalen så att vi får ett självfinansierat flygblad. Cash Martin Söder har föreläsning fram till klockan 20 så han kommer senare och rapporterar. KBM har massor att rapportera, bl.a. så har sektionen fått en ny kyl från galatea som rymmer ca 30kolli. Fördelen med denna är att den slukar hela lagret, så då slipper vi beställa så ofta. I utbyte mot denna måste vi sälja minst 2700liter, men vi sålde 3300liter förra året så det skall inte vara några problem. Utrymmet bakom Arquen skall byggas och struktureras om, och det skall finnas plats för finsprithylla för lite dyrare sorter, och det skall även finnas ett 90tums rack för både dator och slutsteg. KBM har även tänkt köpa in ljuseffekter så att man får en discostämning vid större events och klubbar. Det skall kanske vara någon gemensam fest med KI och med Open nu under terminen. KI ska vara någorlunda involverade under nollningen. Det är viktigt att se till så att kommunikationen funkar så det inte blir som samarbetet med kemi där ingenting händer. I år är det första gången som flyg skall vara delaktiga i Valborgspubrundan där man köper biljett till en buss som sedan mellan olika campus. TC har fått nytt tillstånd till detta event. Det skall då vara liveband och förhoppningsvis skall ljuseffekterna vara klara. Ny tofs behöver införskaffas då den gamla gått sönder. KBM uppmuntrar till att försöka skaffa ny tofs från tennstopet ikväll. Under första kvartalet var intäkterna 247 % bättre mot första kvartalet förra året. Bl.a. så har en del uthyrningar och arbete för samhällsbyggnad hjälpt oss att höja siffran så radikalt. KBM ligger väldigt bra till rent ekonomiskt. Just nu har vi en vinst på18600kr. Ekonomin är extremt god, och KBM hoppas kunna ge tillbaka detta till sektionen i form av diverse satsningar. Ordförande Jakob Öman rapporterar att styrelsen fungerar bra. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 4(8)

5 Det hölls en styrelsegasque i lördags med 52 sittande från THS och tio av KTH:s övriga sektioner. Den var schysst och hade hemligt agenttema. Jakob rapporterar även från Ordföranderådet och skolrådet. Skolrådet är där Open, CL, och fysik sitter och som tillsammans bildar skolan för science. Just nu diskuteras informationsutbytet sektionerna emellan, hur man skall agera tillsammans, vad är viktigt att lägga vikt på tillsammans och vad är mindre viktigt. Ordföranderådet knallar på. Jakob tycker det är trevligt med bra utbyte mellan andra ordförande. Från KF finns inte så mycket att berätta utan det får istället Johan Fladvad orda om. Den 2e maj är det kjölswynsträff på TC. Inbjudan skickades ut tillsammans med kjölswynsbladet, som förövrigt var väldigt uppskattat. Under sitt senaste möte med Sören Östlund fick Jakob veta att farkostteknik blivit nominerat av KTH till VHS s pris för bästa utbildningsplats. KTH nominerar 2 stycken program, men Jakob vet ej vilket mer program som blivit nominerat. Vinner vi detta innebär det att vi är den bästa utbildningsplatsen i hela Sverige och detta skulle leda till att vi skulle kunna göra reklam för programmet på ett helt annat sätt än vad som görs idag. Alla högskolor är med och tävlar men Jakob vet ej om alla högskolor får nominera två. Kola å Johan Ruzsits ska arbeta med att ta fram saker för betänkande som Sören sen kan skriva ihop på ett bra sätt. 2.2 KF-ledamöterna rapporterar Det var ett tag sedan det senaste KF-mötet hölls. Motionen om invalsföreningar vara eller icke vara kunde ej tas upp för diskussion under senaste mötet då det inte varit tillräckligt många där. I övrigt inte så mycket som hänt. Christian Franzén undrar hur sektionen har ställt sig till motionen. Johan Fladvad svarar att sektionen har ställt sig negativa till motionen så som den är skriven. Jakob Öman förtydligar att den är för generellt skriven. 2.3 Övriga rapporter/meddelanden Det finns inget övrigt att rapportera eller meddela. 3 Behandling av ansvarsfrihet års styrelse Christer Halling har inget att säga. Redovisningen ligger på kåren men någon gång får vi förhoppningsvis svar. Han yrkar därför på bordläggning, vilket ger automatiskt bordläggande av senare punkter. Behöver få in ett yrkande. Yrkandet lyder: Jag yrkar att punkt 3.1, 3.2 och 3.3 bordlägges till höstmötet 2007 då en revisionsberättelse från kårens revisorer ej inkommit. Christer Halling. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 5(8)

6 Det är mötets mening att godkänna detta yrkande års styrelse Bordlagt års styrelse Bordlagt 4 Motioner & Propositioner 4.1 Proposition: Firmatecknare (Första läsningen) Martin Andersson talar för styrelsens räkning ang. denna proposition. När Martin och Artiom tog över så fick de en del problem då inte så många i styrelsen var STAD-utbildade. Sektionen blir bara tilldelade ett visst antal platser till denna utbildning, och då fler behövde gå utbildningen än vad som fanns platser så fick vi doktorands platser. Om denna proposition går igenom så blir det mycket lättare då bara ordförande, Cash och KBM behöver vara STAD-utbildade. Detta innebär också att fler STAD-platser kan gå till dem som är med i klubbmästeriet. Christian vill lämna ett ändringsyrkande angående denna proposition, i attsatsen skall man byta ut eller mot samt så att att-satsen lyder: Under 1.4 ändra i sektionens stadgar till Kongliga Flygsektionen firma tecknas av ordförande, kassör och klubbmästare samt de personer ett styrelsemöte utser. Det var inte mycket diskussioner ang. denna proposition och mötet biföll attsatsen med ändringsyrkande. 4.2 Proposition: Stadgeändring (Andra läsningen) Detta är andra läsningen av propositionen angående stadgeändring från senaste höstmötet. Denna bifölls förra mötet och om den bifalles även denna gång så får vi stadgeändring. Talarlistan är tom och det är mötets mening att gå till beslut. Mötet godkänner denna proposition. 4.3 Proposition: Informatör (Första läsningen) Anders Malmberg meddelar att ordet är fritt för dem som har en åsikt om denna motion. Christian Franzén säger: varför ska antalet vara ojämnt? Jakob Öman: Detta är lämpligt då det ger en majoritet vid omröstningar. Christian Franzén: Skall det vara tidsbestämt? Anders Malmberg: Vi behöver få fram folk som är villiga att ställa upp. I grund och botten innebär propositionen att istället för att bestämma om informatören skall sitta med i styrelsen eller inte så vill vi tillsätta en grupp som skall bestämma om denne post skall vara en styrelsepost FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 6(8)

7 eller inte. Det kan då vara dåligt eftersom styrelsen i så fall får jämnt antal medlemmar. Hur man skall angående detta problem och även andra frågor skall diskuteras i arbetsgruppen. Det skall fungera som ett projektarbete för att ta fram optimal lösning. Gruppen skall kunna presentera en lösning på höstmötet så man får en informatör som kan sätta igång Det öppnas upp till debatt. Anders Malmberg: Jag tycker det är en bra ide att ha informatör. Har själv haft nöjet att konstatera att för ARMA räcker tiden inte till att sköta informationsflödet mellan webmaster och redacteur. Det är bra med en person som har som enda uppgift att hitta vägar för informationen att nå fram. Det är även bra med en grupp som lägger tid på att bara klura ut den här frågan. Yrkar på bifall på alla punkter. Christian Franzén: Kårens informatör är en underutnyttjad resurs och det saknas från kårstyrelsen och KF en ordentlig riktlinje vad informatören skall arbeta för. Detta skall den eventuella gruppen tänka på. Jakob Öman: Det är många att-satser då vi försökt ge utrymme för att ändra ifall det finns åsikt om något som inte behöver vara med. Annars behandlas alla att-satser i klump om det inte finns åsikt om ändring. Det går mycket snabbare. Christer Halling tillägger att alla att-satser kan ej tas i klump så istället tas de första sex att-satserna i en klump och att-sats sju för sig. Det är mötets mening att gå till beslut och även dess mening att behandla att-sats 1-6 i klump. Man finner bifall. Att-sats 7: Anders Malmberg yrkar på fri nominering och skriver ett yrkande. Yrkandet lyder: jag yrkar på fri nominering av kommitté för att skapa informatör. Det är nu helt fritt att nominera någon. Då Olle Hägglund är närvarande måste mötet besluta om adjungering för folk som tillkommit, och även att adjungera Olle med närvaranderätt samt yttranderätt. Mötet godkänner de tre ovanstående punkterna. Mötet Återgår till där vi var och fri nominering fortsätter. De nominerade blir slutligen: Anders Malmberg Babak Rouhani Johan Fladvad Kristina Abelin Johan Westin Johannes Vanja FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 7(8)

8 Diskussion uppstår om styrelsemedlemmar skall få vara med i gruppen, men mötet kommer fram till att det får dom. Mötet har heller inga frågor till de nominerade förutom Fredrik Königsson som undrar om inte Anders Malmberg som är T-99 borde vara klar snart. Därefter Öppnas det upp till debatt, ordet är fritt. Erik Järilgård påpekar att det är kallt ute så det finns ett tydligt intresse för att hålla igång diskussionen. Christian anser att kommittén inte skall väljas i klump, och inte heller välja två av styrelsemedlemmarna då det skall vara ojämnt och då 3 av 7 i styrelsen kan orsaka jävighet. Jens Nilsson: varför skall inte styrelsen vara med. Artiom Lamadrid Fernandez: styrelsen har bra inblick i vad som krävs. Har dom tid och lust så låt dom vara med. Ser inget negativt i detta. Välj dom. Mötet är redo att gå till beslut och det är mötets mening att välja alla i klump. Den enda som är emot är Christian Franzén. Bidragen för inropen är: Hej hop gummi Det är ingen riktig post Informatör, informaschmör Informatör, informaschör vald. 4.4 Proposition: Tacksägelsemiddag Anders malmberg förklarar vad propositionen innebär och därefter är ordet fritt. Anders: potatis är grymt billigt. Och vi kommer att komplettera upp med flygare för att få ca fifty-fifty därför kommer vi att behöva hjälp med gäster. Flygare kommer få gå till självkostnadspris. Babak tycker det är en jättebra idé. Kungen får nöja sig med det vi har. Gustav Amberg, skola för vetenskap borde vara med. Tor tycker det luktar kupp. Christer fick gratisluncher, å kola vill träffa E-Type. Det här är bara dåligt, lägg av. Erik Järilgård undrar över budgeten och får till svar att denna kommer vara ca 40kr per gäst. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 8(8)

9 Fredrik Königsson undrar om det skall vara egen inläggning av sillen och får ett kanske till svar av Kristina. Christer Halling var med och ordnade senaste tackmiddagen och tycker det är en jättebra ide, massa saker har fått göras i lokalen som man egentligen inte får göra. Alla var snälla med flytten och alla var glada då de fick komma hit förra gången. Tycker detta skall bifallas. Behöver inte bjuda då de tycker det är billigt ändå. Många av de dricker ganska mycket. Det är mötets mening att gå till beslut och att-satsen bifalles med Tor som enda motståndare. 4.5 Motion: Bra skit Johan Westin får tala för motionen därefter lämnas ordet fritt. Det kom in en del frågor ang. motionen dock inga seriösa så man gick snart över till att öppna upp för debatt. Christian Franzén tycker att det är utomordentligt dålig skit, föreslår att vi avslår motionen. Fredrik Königsson lämnar in ändringsyrkande som lyder: en stämpel dålig skit införskaffas så att denna motion kan stämplas. Jakob Öman tycker vi ska ha en bra skitstämpel. Som motionen säger är det schysst att kunna stämpla bra saker. Christian Franzén befarar att styrelsen kanske tycker saker e bra skit som inte andra tycker är bra skit. Men Anders Malmberg svarar på detta att styrelsen har många års stämplingserfarenhet. Det är svårt att stämpla saker som inte är plana, och hårt men lite mjukt. En bra stämpel kanske inte går att använda. Olle Hägglund inflikar att det hänger på om det är metall eller gummistämpel. Typ potatisstämpel. Fredrik lägger till att stämpelmakare hägglund skall tillverka den. Kvalitén får gärna vara bristande. kompletterar sitt yrkande: Stämpeln ifråga konstrueras av Olle Hägglund, förslagsvis av rotfrukter. Detta yrkande läses sen upp på begäran av Christian Franzén. Styrelsen har nu fått in ändringsyrkande och originalyrkande. Ordningen av godkännande ställer de båda emot varandra och den som vinner ställer vi mot avslag. Detta godkänns av mötet. Bra skit ställs alltså mot dålig skit, och sen även bifalla tillhörande att-satser. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 9(8)

10 Det är mötets mening att dålig skitstämpel införskaffat enligt Fredriks yrkande. Votering är begärd. Försökvotering ger ett för jämnt resultat, man får därför plocka fram rösträknare. 19 personer röstar för Bra skitstämpel medans 10 personer röstar för Dålig skitstämpel. Angående om denna stämpel skall vara för styrelsens nyttjande enbart så avslås denna att-sats. Det är mötets mening att bifalla motionen. 4.6 Motion: Ändring av Sekr Johan Fladvad får tala för sin motion. Anders Malmberg känner sig tvungen att flika in Är du dum i huvudet!? Styrelsens svar läses av Signe. Christian Franzén påpekar att om att-sats ang. Johan som den evige funktionärsposten sekret bifalles så måste ge Johan funkispris på funkisgasque i all evighet. Fredrik Königsson undrar om underhåll av stämpel även täcker förlust? Därefter öppnas det upp för debatt. Mårten anser inte att någon skall väljas på livstid, men kanske ett år. Artiom påpekar att det finns andra funktionsposter som är på livstid. Fredrik tillägger något hotfullt att det finns flera sätt att förkorta livstiden. Erik Ovegård anser att det är onödigt, och att vi skall rösta ner alltihop vilket leder till svar från Fredrik Königsson som lyder: Det finns mycket som är onödigt. Mötet är därefter redo att gå till beslut. Att-sats 1 får avslag, även votering ger avslag. Att-sats två får bifall efter votering. Att-sats 3 och 4 får även de bifall. 4.7 Motion: Gate Guardian Babak talar för motionen. Frågorna som dyker upp ang. denna motion är vad kostnaden kommer att bli och var den skall stå. Det är även ett moraliskt och etiskt dilemma. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 10(8)

11 Christian Franzén tycker det är ett lovvärt projekt. Men tycker det är fel. Är fascinerad av militärhistorik, men det är moraliska och etiska problem med att sätta upp en Viggen. Som studenter skall vi förhålla oss neutralt. Jag tycker att sektionen borde ta beslutet att tacka nej, vänligt men bestämt. Erik Ovegård: Det är en jättebra idé, jättekul att se att man kommit en bit på väg. Ställer sig helt bakom. Nathanael: Varför skall vi ta hänsyn till att folk kan ha problem med detta, detta flyg har inte använts i krig utan är ett spaningsplan. Fredrik Königsson anser att man skall tänka till innan man ställer upp en krigspryl. Någonstans får man dra gränsen annars blir det orimligt efter ett tag. Huey och viggen som finns i sektionslokalen idag är inte heller så snälla. Men anser samtidigt att eftersom vi redan har mordmaskiner på väggen så varför inte köra fullt ut. Artiom Lamadrid Fernandez tycker det är mycket bra synpunkter, vi har massa skit redan. Han säger att han är helt för, vi sysslar med ingenjörskonst och detta är ett bra exempel på hur man kan lyckas med hjälp av det vi studerar här. Den representerar ingenjörskonst och inte krig. Christian Franzén inflikar att det är en stor jävla viggen på ca 18m som skall smällas upp. Har ingenting emot försvarsmakten men tror det finns många på sektionen som kan ha något emot det. Babak påpekar att en Viggen inte är 18m, utan kanske 10-11m och precis bredvid oss har vi kanoner. Och Fredrik menar att dom kan skjuta jättelångt. Diskussionen fortsätter ungefär i samma stil. Vissa anser att det är ingenjörskonst medans andra anser att det är ett moraliskt dilemma. Fredrik yrkar om streck i debatten vilket godkänns av mötet. Därefter gås talarlistan igenom. Mötet beslutar att stödja fullbordan av projekt viggen och Christian Franzén reserverar sig mot beslutet. 4.8 Motion: Renovering av båtmodellen Borttagen 5 Äskningar 5.1 Ismaskin KBM talar för sin ismaskin. De vill äska pengar för att kunna köpa in en ismaskin till arquen. Som det ser ut nu under större fester så behövs det. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 11(8)

12 Det säljs fler drinkar och drinkar kräver is. Som läget är idag måste man skicka iväg personal för att köpa is, och när den väl är köpt får den knappt plats i baren. Innan man bygger om, så kan man göra plats för en ismaskin, så slipper man skicka folk för att köpa is. Sektionen har gott om pengar som skall spenderas. Hygienfrågan har dom också tänkt på, en gång per år kallar man in någon som gör rent ordentligt. En ismaskin skulle avlasta KBM och klubbmästeriet. Isen är svår att få tag på och det är jobbigt att åka fram och tillbaka för att leta efter is. Den skulle kosta 10000kr. KBM fortsätter sedan att svara på frågor om ismaskinen. Diskussionen går het, de flesta tycker det är onödigt att köpa in en ismaskin pga diverse saker. Bl.a. är den dyr, och det är billigare att bara köpa is per tillfälle. Men det finns ingenstans att ha denna is. Det ger även onödiga fraktkostnader. Tyngsta argumentet KBM har är att de vill kunna tillgodose gästernas önskemål, och just nu är de flestas önskemål drinkar vilka kräver mycket is. Mötet går sedan över till debatt. Patrik anser att frågan om för mycket pengar är befängd. Vansinnigt att kbm går på 0 i budgeten. När det istället kan användas under året, dessa pengar. Varför lagra på hög och trycka fonder. Att vi måste spendera pengar är befängt. Därför är hela argumentet att vi har för mycket pengar orimligt. Artiom Lamadrid Fernandez säger: Vi kan lägga in kostnaden i nästa års budget, men dom pengar som nu finns i fonderna måste användas. Man måste ha fler folk, mer omsättning. Som läget är nu är det svårt att arbeta då det är mycket att göra. Därför finns det behov. Anders Malmberg tycker att det inte känns som en väl utredd idé. Bl.a. prisextra som har hemkörning skulle kunna användas och då kan man även köpa fler saker samtidigt. Visst, då måste någon ta emot det. Full förståelse för detta, men det måste gå att planera isarbetet smidigare än vad som gjorts tidigare. Jag instämmer med Patrik, argumentet för mycket pengar är inget riktigt argument. Artiom påpekar att argumenten i debatten kommer i första hand från folk som inte jobbar i klubbmästeriet och bakom baren. Mårten: det är väldigt många som inte stått i baren senaste åren och som inte har koll på hur mycket som går åt. Man får tänka på vinst och optimering kontra personalpolitik. Ingen tjänar på att stå i arquen, så varför inte förenkla det för dom som står där ideellt. Krångligt och onödigt att leta is. Folk arbetar gratis för sektionen, det är värdefullt nog. Det borde respekteras. Debatten fortsätter ett tag till i ungefär samma stil men sen tycker mötet att det är dags att dra ett streck i debatten. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 12(8)

13 När mötet tillslut beslutar sig i frågan finner man bifall, man ber dock om votering men även då finner man bifall Det är mötets mening att behandla punkt till minne av vpl johanesson. Mötet tar en paus från 20:40 till 21: Mötet återupptar punkt 2.1 så att Martin Söder kan rapportera som Cash. Martin Söder förklarar budgeten som delas ut av Anders så att alla kan ta del av den. Den ser ut ungefär som tidigare budgetar. Förra året är ännu inte bokfört och klart. Årets budget ser ganska bra ut. Det är lite ändringar, siffrorna är ganska mycket högre. Bl.a. Flygbladets intäkter då annonser har börjat säljas, och ARMA har sålt för 2000kr hittills. På samrådan med ARMA så höjer vi den till 4000kr. Idrotts intäkter var tidigare 0kr, denna post är mest där för att enklare kunna redovisa för att vi tar in pengar och lägger ut. Hittills har Markus tagit in 4350kr och Martin Söder har mest lagt till för att det skall vara lättare att redovisa. Nya utgifter är bl.a. flygbladet reproduktion, i samband med annonsplatser så har ARMA gett ett löfte att det ska komma ut ett flygblad, detta gör att det krävs en högre utgiftskostnad. Utgifterna på denna punkt skall räcka till 2 flygblad på våren, nolleflygblad och pheuset berättar. Underhållet för TC har minskats, men har till stor del flyttats till den nya posten konservator. Konservatorns utgifter skall räcka till placketter, och medaljer till pheus och styre. Då man höjt inkomst idrott så har man även höjt utgifter och man räknar med att lika många i höst skall vara intresserade av idrott. Vilka utgifter som skett hittills skall sättas upp på tavlan, men även de olika posterna och hur mycket som används, så att alla har koll på vart pengarna går och vart man skulle kunna använda mer. Enda anmärkningsvärda är representationskontot. Detta har använts febrilt under våren och ifall vi vill representera i höst måste vi betala själva. Men då det brukar vara svårt att hinna gå på saker under hösten så har vi istället valt att använda de pengarna nu för att det är tråkigt när året är slut och man har massa pengar som man inte utnyttjat då det helt plötsligt inte finns några fester kvar. Det finns en post som heter övrig sektionsverksamhet. Denna är till för om någon i sektionen har en riktigt bra idé och behöver pengar för att fixa nåt som är otroligt bra för sektionen. Om man har någon rolig idé så kan man alltid äska ur denna post. Fredrik föreslår att vi skall köpa en platt-tv och sätta upp på väggen så att vi under pubar och fester visa klipp från nätet då folk ramlar. 5.2 Ombyggnad av baren Mötet övergår sedan till dagordningen och behandlar punkt 5.2. KBM meddelar att dom vill dra tillbaka äskning för ombyggnad av baren. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 13(8)

14 5.3 Nya stolar till TC Björn menar att eftersom han gick till val pga det här så är det en viktig fråga att fullfölja. Går man in här skall man känna att man går in i den bästa sektionslokalen på campus. Det är tråkigt att man som nu möts av farliga, fula, omatchande, dåliga stolar. Björn har gjort research under våren för ny uppsättning stolar till TC. Han började leta på blocket, ikea m.m men där finns bara samma skit som det finns här. Han vände sig då till större firmor och fann big stores i Linköping. Prisförslaget för allting inkluderat landade på 42kkr för 80st stolar. Björn har även pratat med förvaltare på kåren samt en inredningsarkitekt. Dessa är ense om att det är bra pris och blir inte bättre. Men Björn hoppas ändå kunna pruta lite då vi inte är ett vinstgivande företag. Företaget har även matchande barstolar, då 80 stolar och 10 barstolar går upp till typ 50kkr. Teststolen har tyvärr DHL tappat bort. Frågor som ställs handlar om planerad livslängd och stryktålighet. Men Björn förklarar att detta företag säljer till restauranger som förväntar sig att sakerna skall hålla länge. Andra frågor som dyker upp är om de är stapelbara, och hur många stolar vi har nu. Men även vad som skall göras med de gamla stolarna. På detta berättar Björn att vi har ca 30 stolar i dagsläget, men det behövs betydligt mer till sittningar och gasquer m.m. De nya stolarna är inte så stapelbara men då loftet skall byggas ut så kommer dom få plats där. Kanske skall man hålla en explosionsgasque för att göra sig av med de gamla stolarna. Efter detta följer debatt: Erik Järilgård säger att nuvarande stolar innehåller kärlek, hat och lim. Köp nya. Detta håller många med om. Christian Franzén tycker att det är otroligt mycket pengar, och har lite problem med att det är dyrt. Men är dock trött på att reparera stolarna. Men samtidigt är han lite orolig för den stora kostnaden då kårobligatoriet snart försvinner och vi behöver hålla hårt i slantarna. Därefter är mötet redo för beslut. Det är mötets mening att bifalla äskningen då det är bra att ta massvis med pengar för att köpa nya stolar så vi kan ha kul med dom gamla. 6 Val till KF 6.1 Presentation av valurnekandidater till KF Igen av kandidaterna är här. Men Carl Hedgren är den Carl som har funktionsposten bookie. Och som kf-suppleant är Milla. Det finns inte heller några övriga kandidater på mötet. Urnan öppnar inom det kortaste, man har FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 14(8)

15 då möjlighet att avlägga röst. En kort presentation av kandidaterna önskas dock. Det är alltså Milla som är T-03 och bor i Haninge och Carl som är T-06. Sen går mötet till debatt ang. de två kandidaterna. Inte så många som känner till Carl men dom som känner till honom tycker han är lite egen. Ang. Milla så vet hon vad det innebär. 6.2 Öppnande av valurna Önskan om att lägga denna punkt flytande då valsedlar ej är utskrivna. Men det kan ej läggas flytande så istället lämnas det in ett yrkande om bordläggande som bifalles av mötet. 7 Val av funktionärsposter 7.1 Fyllnadsval av vakantsatta funktionärsposter Valfångaren har inte fått in kandidater, men har inte heller letat. Viktigaste posten är för tillfället Phd. Det finns inga kandidater till de vakantsatta posterna på mötet. 7.2 Val av Musikmästare 7.3 Val av Nisvisse Anders Malmberg lämnar ett yrkande att dessa båda skall behandlas under en punkt. Mötet håller med om detta. Anders Malmberg presenterar kandidaterna: Vanja som musikmästare och Mårten som nisvisse. Vanja förklarar att han kandiderar för han vill se till att flyg vinner sångartäflan Vi har inte deltagit på flera år och indek har vunnit flera år i rad. Detta får inte ske igen. Fredrik Königsson undrar om kandidaterna är medvetna om åtagandet det innebär? Han får till svar att de är väldigt medvetna och att de redan har satt ihop en kärngrupp. Erik Järilgård undrar vilka som ingår i kärntruppen. Och om det skall vara några event inför. Signe undrar om man får vara med i kärngruppen? Och får till svar att det skall vara någon slags casting, siktet är inställt på att vinna. Martin Söder anser att de kandiderar för en post som innebär att sjunga, så sjung. Mårten svarar att han har missförstått. Anders Malmberg tycker Martin ska sjunga, så Mårten läser t-teknolog. Därefter skickas de båda kandidaterna ut för debatt. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 15(8)

16 Erik Järilgård säger att de är fruktansvärt lämpliga, och vanja bra på instrument. Så välj dom. Lovisa berättar att myggan har vunnit över lovisa 2 ggr i singstar så kärngruppen är bra. Martin säger: välj vanja. Han är en jävla diktator men han kan sin sak så välj dom. Det är mötets mening att gå till beslut och de båda kandidaterna väljs till vardera post. Förslag på inrop är hej hopp gummi, Bajs najs samt Tysken kommer. Inrop som väljs är Tysken kommer. 7.4 Val av Mutmästare Yrkande inkommer ang. vakantsättning av mutmästare. Denna kommer förmodligen utarbetas internt i gruppen. 7.5 Val av Valfångare Det finns två kandidater för denna post. Johan Westin och Johan Fladvad. Johan Fladvad är sektionens nyvalde sekret, men även kfledamot. Skulle fungera bra som innehavare av denna post. T-06. Johan Westin är sture nu och T-05. Mötet börjar med utfrågning av Fladvad: Erik Järilgård frågar vad som skiljer Fladvad från Westin? Fladvad svarar: Jag tror vi är likvärdiga, men tror jag kan göra ett lika bra jobb som honom. Patrik Höjner undrar då mygg har påbörjat ett fint arbete på ämbetet. Hur ser Fladvad på att ta honom till hjälp och upprätthålla detta fantastiska arbete. Fladvad svarar att han kommer ta honom till hjälp och även tillsätta en valberedning. Han målsättning är att få fram minst 2 kandidater per post. Martin Söder undrar hur viktig post Johan tycker detta är och får till svar att han tycke detta är en av de viktigaste. Därefter följer utfrågning av Johan Westin: Erik Järilgård frågar: varför är du bättre än den andre Johan? Westin svarar att Flatis är bra på att ta kontakt, men jag är bra på att känna av folk. Är här mycket på TC, är engagerad. Har lite mer kontakt med folk än vad Johan har. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 16(8)

17 Martin undrar varför vi skall rösta på Westin? Westin svarar att han tror han kommer att kunna dra ihop en fin funktionärslista. Söder frågar Westin hur viktig han tycker denna posten är, och får till svar att de är en av de viktigaste. Debatt: Debatten lyder att de flesta håller på Westin. Han har ett norrländskt lugn, och är bra på att läsa av folk. Han har även varit med längre och har lite bättre koll. Medans Fladvad har är en lite burdus framtoning som inte riktigt passar. Westin har även bra kontakt med Anders Malmberg som är förre valfångaren. Det är mötets mening att gå till beslut och Westin blir vald som näste valfångare. Förslag för inrop är: Grattis Johan, Hurra för Johan och Grattis fladis, du slapp. Valt inrop blev Grattis Johan. 7.6 Val av Idrottsledare Kandidat för denna post är Johan Royson. Johan var tvungen att åka men blev snabbt intervjuad av Anders, så Anders svarar i hans ställe. Martin Söder undrar om Johan kommer att fortsätta med Markus ide om idrott på fredagar. Förmodligen kommer detta inte ske på fredagar men någon annan dag i veckan. Han vill fortsätta utveckla idrottsverksamheten. Debatten lyder att Johan är väldigt engagerad och de flesta håller med om att han kommer vara bra som idrottsnisse. Därefter är mötet redo att gå till beslut och man väljer Johan Royson som sektionens nye idrottsledare. 7.7 Val av övriga funktionärsposter Utfyllnadsval för funktionärsposten johanesson. Denne person är styrelsen behjälplig att anordna nollegasquen. Erik Järilgård blir nominerad men då han har sabbatsår nästa år så tackar han nej men kan däremot fungera som ett behjälpligt stöd. Yrkande inkommer att vakantsätta posten vpl johanesson till ösm3. Mötet godkänner detta och posten finnes vakantsatt. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 17(8)

18 8 Övriga valärenden 8.1 Val av Kjölswyn De som blivit nominerade ombedes att ställa sig upp. De nominerade är: 1 Jakob Öman 2 Jens Nilsson 3 Andreas Holmberg 4 David Svahn 5 Martin Söder 6 Martin Sundkvist 7 Arvid Bennvik Alla dessa har under sin studietid varit verksamma inom sektionen som ej bör gå omärkt förbi. De nominerades sektionsbakgrund presenteras av de som nominerade dem. Sedan skickas de ut en och en varpå diskussion förs om aktuell kandidat. Resultaten redovisas på årets n llegasque. 7.2 Val av Årets Kamrat Det är fri nominering under mötet, och de nominerade till årets kamrat är 1. Lovisa Nöjd 2. Jens Nilsson 3. Roger Johansson 4. Kristina Abelin 5. Patrik Höjner 6. Jakob Öman Resultaten redovisas på årets n llegasque. 7.3 Val av Årets klippa Nominerad är Jakob Ömans pappas kusin, som agerat gammal osquardräpare två år i rad, Sören Carmryd. Alla håller med om att Sören Carmryd gjort ett bra jobb, han är engagerad och tycker det är kul att hjälpa till. Han är även bra på många olika dialekter. Bara hans kommentar när han blev tillfrågad första gången talar för sig själv: så du vill att jag ska komma till er skola å racka ner så mycket jag bara kan på era nollor som presenterar något som dom lagt ner mycket tid på. Det är klart jag ska göra det. Det är mötets mening att gå till val och mötet väljer Sören Carmryd till årets klippa. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 18(8)

19 9 Pheus 9.1 Årets Pheustema Plahn: Gynol+ spermiedödande medel, ortho pessar, luther munk, cho-san kondom, och dagen-efter piller. Statistik visar på en ökad mängd könssjukdomar, och oönskade graviditeter. Plan blev ombedda att diskret upplysa om preventivmedel. Bästa sättet att göra detta hippt och coolt var att göra phlan till preventivmedel. Satsa säkert! ÖPH: Kör på temat könssjukdomar. Thomas karies, Fia flatlus, Svante svamp, Kenny kondylom, Herman herpes. ÖPH berättar också att det kommer en del nyheter som inte varit med tidigare år. Men dessa är än så länge hemliga. 9.2 Val av årets pheus Mötet väljer dessa till årets pheus med inropet Pheus katten. 9.3 Val av ekopheus Nominerad till ekopheus är Mårten Keiser Rosengren. Mötet väljer densamme med inropet Ta betäckning. 9.4 Täckningsrätt för pheuset Det är lämpligt om ekopheus har täckningsrätt, så denna ändras från Miriam och Martin Söder till Mårten. 9.5 Presentation av pheusbudget Inkommer förslag att vi tittar igenom och sedan godkänner budgeten som ligger på totalt 118kkr. En ny punkt för i år är sjukvårdslåda och utbildning för phlan. Mötet anser budgeten granskad. 10 Övriga frågor Inga övriga frågor. 10 Skål för järnet Järnet, brukar oftast skåla med på svenska. Men ett hopsnickrat uttryck från en finne är: Amsteri yskasyy. Med detta menar man ljudet då en hamster hostar, som även påminner om ljudet då man öppnar en öl. 11 Mötets högtidliga avslutande med omedelbar avmarsch till tennstopet Ordförande Jakob Öman avslutar mötet klockan FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 19(8)

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött!

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! KALLELSE SM3 Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! Kongliga Flygsektionen Fack vid THS SE-100 44 Stockholm Dagordning Flygsektionens Sektionsmöte

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Sida 1(7) PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Närvarande ur styrelsen, 14 oktober: Joakim Trobeck, Jennifer Idman,, Josefine Severholt (ankommer under punkt 6.1), Petra Hesselmar (ankommer under

Läs mer

THS, Flygsektionens Höstmöte

THS, Flygsektionens Höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Höstmöte Onsdagen den 7 november 2007 i T-Centralen Ordförande Jakob Öman Sekreterare Signe Björnholdt Böll Justerat Milla Huttulla Lovisa Nöid FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA

Läs mer

!!!!!!!! Kongliga Flygsektionen, THS. Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30

!!!!!!!! Kongliga Flygsektionen, THS. Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30 Kongliga Flygsektionen, THS Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30 Kallelse Flygsektionens Sektionsmöte 3 2014 Carl-Anders Carlsson Ordförande 2014-09-22 Sida 1 ( 1) KALLELSE

Läs mer

THS, Flygsektionens X-tra höstmöte

THS, Flygsektionens X-tra höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens X-tra höstmöte Torsdagen den 16 november 2006 i T-Centralen Ordförande Roger Johansson Sekreterare Kristina Abelin Justerat Andreas Holmberg Veronica Wåtz SID1(11)

Läs mer

PROTOKOLL VÅRMÖTE 2011 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN

PROTOKOLL VÅRMÖTE 2011 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN PROTOKOLL VÅRMÖTE 2011 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN T-CENTRALEN 2011-04-28 KLOCKAN 17:15 EXTRATID: T-CENTRALEN 2011-05-03 KLOCKAN 17:15 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: DANIEL OHLSSON MARCUS BERTILSSON CHRISTOFFER

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN

PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN T-CENTRALEN 2012-02-02 KLOCKAN 12:15 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG JOHANN BIRGISSON THERESE EK ERIKA KLINGMARK FANNIE JERILGÅRD SARA HALLIN BJÖRN

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30 THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN L1 KLOCKAN 17:30 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK JONAS HÄGGMARK ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-05-23 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 25/10 å grupprum i E-huset, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordf öppnar mötet 17.14! 1.2 Närvaro Närvarande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19

Protokoll styrelsemöte S05 2011 02 19 Protokoll styrelsemöte S05 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös Albin Rosberg Studierådsordförande, t.o.m. 13 Fredrik

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 2 Val av mötets ordförande Daniel Ström (IT09) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Ordet begärs genom att räcka upp sitt röstkort som delats ut i samband med inregistrering. Alla föreningsmedlemmar har rätt att yttra sig i en fråga.

Ordet begärs genom att räcka upp sitt röstkort som delats ut i samband med inregistrering. Alla föreningsmedlemmar har rätt att yttra sig i en fråga. Rösträtt innebär att en person har rätt att delta i beslut, det vill säga att rösta under mötet. Personer med rösträtt har automatiskt även yrkande-, närvaro- och yttranderätt. Personer som har betalat

Läs mer

THS, Flygsektionens Höstmöte

THS, Flygsektionens Höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Höstmöte 2006-11-02 i E2 Ordförande Roger Johansson Sekreterare Kristina Abelin Justerat Robert Sandgren Jens Nilsson FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR,

Läs mer

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 1.1 NYMBLE 2007-11-07 Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 PROTOKOLL 0708-KF-91 Närvarande j n närvarande vid n:te justeringen av röstlängden Injusterade

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2011-04-20 Styrelsemöte, Onsdag den 20 april 2011, kl. 12-13 Rönnen Närvarande: Gusten Nyberg, Jakob Pälvärinne, Christopher Blacker, Johan Lundberg, Elin Pennegård, Anna Egardt

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Veterinärmedicinska Föreningens Föreningsmöte nr 2, 2010-05-04

Veterinärmedicinska Föreningens Föreningsmöte nr 2, 2010-05-04 Veterinärmedicinska Föreningens Föreningsmöte nr 2, 2010-05-04 19. Mötets öppnande Ordförande Sigurjon Einarsson förklarar mötet öppnat. 20. Val av fullmaktskontrollant Moa Berggren valdes som fullmaktskontrollant.

Läs mer

B E G Ä R A N A V O R D E T Begäran av ordet sker via handuppräckning och ordföranden för talarlista och fördelar ordet enligt den samma.

B E G Ä R A N A V O R D E T Begäran av ordet sker via handuppräckning och ordföranden för talarlista och fördelar ordet enligt den samma. Sektionsmötes ABC. Ett höst- vinter- eller vårmöte på I-sektionen är ungefär som en cirkus. Det finns en cirkusdirektör som dirigerar och det finns några artister som syns oftare än andra i manegens mitt.

Läs mer

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26 Protokoll D-Chip styrelsemöte Närvaro: Sofia Siljeholm Lia Karida Amelia Andersson Elise Eborn Sandra Olsson Sara Lindgren Per Ahlbom Lisa Claesson Ella Eriksson Ordförande Sekreterare Vice Ordförande

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Den 27 september 2005 HB4; 08:00 10:00 Närvarande: 35 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1.

Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1. Datum: 2015-03- 12 Närvarande: 52, varav 8 styrelsemedlemmar och 6 adjungerade, Se Bilaga 1. Dagordning: 000001 Mötet öppnas 000010 Val av mötesordförande 000011 Val av mötessekreterare 000100 Adjungeringar

Läs mer

Handlingar. Flygsektionens Sektionsmöte 1 2015. 17/18/23 februari

Handlingar. Flygsektionens Sektionsmöte 1 2015. 17/18/23 februari Handlingar Flygsektionens Sektionsmöte 1 2015 17/18/23 februari KALLELSE SM1 2015 Mötestid 17:e februari kl. 17:30 i B2 Extra mötestid: 18 februari kl. 17:30 på Tc Extra-extra mötestid 23 februari kl.

Läs mer

att godkänna kallelsen. att godkänna dagordningen med ändringar. Fullmäktige beslutar att till justerare välja David Höjenberg. Fullmäktige beslutar

att godkänna kallelsen. att godkänna dagordningen med ändringar. Fullmäktige beslutar att till justerare välja David Höjenberg. Fullmäktige beslutar FULLMÄKTIGE BESLUTSPROTOKOLL Fullmäktige sammanträde 2014-09-17 kl 17:15-22:40 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Ordförande: Andreas Carlsson Sekreterare: Paul Bengtsson 1 Tal samt frågestund med rektor Eva

Läs mer

Kompletterande Handlingarna SM 1 2013/2014

Kompletterande Handlingarna SM 1 2013/2014 Kompletterande Handlingarna SM 1 2013/2014 Plats: H1, Tid: 18.01 Matanmälan på kongligkemi.se Glöm ej Kårleg Föredragningslista SM1 2012-09-23 Föredragningslista SM1 2013/2014 *=bilaga finns 1 Formalia

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

1. Formalia. Övrigt närvarande Se namnlistor. 1.1 Mötets öppnande Ordförande Carl Flogvall öppnar mötet 17:50

1. Formalia. Övrigt närvarande Se namnlistor. 1.1 Mötets öppnande Ordförande Carl Flogvall öppnar mötet 17:50 Sida 1(7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE 2 2015 NÄRVARANDE (UR STYRELSEN): 20 Carl Flogvall,, Alexander Eriksson, Linnea Jonsson, Josefin Kron, Linn Öström, Anders Sivertsson, Yasmin Chaoui El Kaid, Tobias Bolin,

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

QMM#7 2014-10-21. 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande Härmed öppnat. 1.2 Val av mötesordförande Dan nominerad Dan accepterar Dan är vald

QMM#7 2014-10-21. 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande Härmed öppnat. 1.2 Val av mötesordförande Dan nominerad Dan accepterar Dan är vald QMM#7 2014-10-21 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande Härmed öppnat 1.2 Val av mötesordförande Dan nominerad Dan accepterar Dan är vald 1.3 Val av mötessekreterare Suris nominerad Suris accepterar

Läs mer

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå MÖTESFORMALIA Beslutsmässighet Sektionsstämman är beslutsmässig när fem (5) medlemmar, exklusive sektionsstyrelsen, är närvarande på plats eller

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:22. 1.2. Mötets behöriga utlysande Anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla är närvarande. 1.4. Frånvarande Ingen.

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 februari 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:16. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Justering av röstlängd Alla är närvarande.

Läs mer

Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte

Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte Onsdagen den 27 april 2010 i T-Centralen Ordförande Ragnvald Løkholm Alvestad Sekreterare Oskar Lindblom Justerat Anders Platt Daniel Zachrisson 1 Formalia

Läs mer

Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001.

Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001. Protokoll fört vid Kårfullmäktige sammanträde tre tisdag den 14 november 2001. Närvaro : bilaga 1 B Kajsa Boström B Anne Von Oelreich D Mattias Amnefelt D Robert Andersson D Christer Tamm D Andreas Mattsson

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande Tobias Edström förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP51.

00000 Mötets öppnande Ordförande Tobias Edström förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP51. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Simon Kronmar, Kassör Andreas Lundqvist, SnOrdf Elias Olsson,

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2015-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Pernilla Lindau Sekr. Anton Håkansson Hampus Ragnar Andreas Stagnebo Julia Lennartsson Karl Borg Martin Sigvardsson

Läs mer

QMM#3 2014-03-25. 1.6 Mötets behöriga utlysande Mötet finner mötet behörigt utlyst 1.6 Anmälan av övriga frågor Fickplunta med Assar

QMM#3 2014-03-25. 1.6 Mötets behöriga utlysande Mötet finner mötet behörigt utlyst 1.6 Anmälan av övriga frågor Fickplunta med Assar QMM#3 2014-03-25 1 Formalia 1.1 Mötets högtidliga öppnande Mötet öppnas 18.15 1.2 Val av mötesordförande Dan Karlsson 1.3 Val av mötessekreterare Nominerad: Björn Björn valdes 1.4 Val av två justeringsmän,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Måndagen den 5 december 2011 kl. 18.00 LG-rummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Ivan Milles (från 18:11) Elias

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor)

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor) Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor), KTH 2009-09-17 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Lundgren förklarar mötet för öppnat kl. 17.22. 1.2 Mötets behöriga utlysande SM finner mötet

Läs mer

Årsmöte Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige. Förslag på arbetsordning. Inledning

Årsmöte Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige. Förslag på arbetsordning. Inledning Årsmöte 2015 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Sverige Förslag på arbetsordning Inledning Styrelsen önskar att årsmötet blir tydligt och demokratiskt för alla. Därför har styrelsen tagit fram ett förslag

Läs mer

Umeå naturvetar- och teknologkår. PROTOKOLL F-sektionen

Umeå naturvetar- och teknologkår. PROTOKOLL F-sektionen Protokoll, F-stormöte 2 17/18 Datum 2017-12-04 Tid 17:15 Plats Kårhuset Origo F17-2 FORMALIA F17-2.1 F17-2.2 F17-2.3 F17-2.4 F17-2.5 F17-2.6 F17-2.7 Mötets öppnande Mötet öppnas 17:30 Avstängning av mobiltelefoner

Läs mer

THS, Flygsektionens Extra Höstmöte

THS, Flygsektionens Extra Höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Extra Höstmöte Torsdagen den 12 november 2009 i TC Ordförande Emma Righard Sekreterare Andreas Myleus Justerat Ragnvald Løkholm Alvestad Veronica Wåtz FLYGSEKTIONEN,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

Kongliga Flygsektionens Reglemente

Kongliga Flygsektionens Reglemente Reglemente för Kongliga Flygsektionen vid Tekniska Högskolans Studentkår. Dessa antogs av Flygsektionens Höstmöte 2009. Stadgarna träder i kraft 2010-01-01 och gäller tills vidare. Senaste ändrade av Flygsektionens

Läs mer

Formalia och årsmötespraxis

Formalia och årsmötespraxis Formalia och årsmötespraxis Årsmöte 2013 Arbetsordning för årsmöte 2013-03-26 1. Närvarande-, yttrande- och förslagsrätt Alla medlemmar i The Core har rätt att närvara på årsmötet. Dessa har också yttrande-

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-01-26 Adress: Hemma hos Aisan Styrelsemöte nr 9, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-01- 26 Tid: 18.11 20.27 Närvarande: Kajsa Lundgren (PAS), Emma

Läs mer

7 FASTSTÄLLANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA Vi bestämmer vilka frågor vi ska prata om och i vilken ordning.

7 FASTSTÄLLANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA Vi bestämmer vilka frågor vi ska prata om och i vilken ordning. ÖVRIGA HANDLINGAR FÖREDRAGNINGSLISTA 1 ÖPPNANDE AV LILLA ÅRSMÖTET 2014 2 JUSTERING AV RÖSTLÄNGDEN Vi bestämmer vilka på årsmötet som får rösta. 3 FRÅGA OM MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Vi frågar om alla fått

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15

Kårordförande 14/15 Emilia Wallin Kårstyrelsen 14/15. Cecilia Molinder Vice kårordförande 14/15 Petter Djupfeldt Kårstyrelsen 14/15 Sid 1( 9) PROTOKOLL Kårstyrelsemöte 01 14/15 Måndagen den 11 September 2014 klockan 18.00 Plats Sammanträdesrummet, plan 1, Nymble * = bilaga finnes. Närvarande THS Kårstyrelse Teddy Juhlin- Henricson

Läs mer

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 Kongl. Datasektionen vid THS Extra Sektionsmöte 2000-11-09 1(5) Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17:21 med 26 teknologer närvarande.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/17 12:10 i E:C Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 2 Dagordning 4 Tid och plats.......................................... 4 Föredragningslista.......................................

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM (Fylle-SM) 2004-11-08 1(5) Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Tidpunkt 2004-11-08, 17:28 18:38 Plats E31, KTH Närvarande Ordförande Frej

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11 Adress: Lindstedsvägen 3, Stockholm (E36) Sektionsmöte nr 3, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-02-11 Tid: 17.33 18.57 Närvarande: Se punkt

Läs mer

Protokoll. Ständigt adjungerade. Av mötet adjungerade. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet. Fullmäktige

Protokoll. Ständigt adjungerade. Av mötet adjungerade. Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet. Fullmäktige Protokoll Humanistiska och teologiska studentkåren vid Lunds universitet Fullmäktige 2016-05-11 Närvarande ledamöter My Bodin (ledamot) Saga Cornelius (ledamot) Gustav Ekström (ledamot) Marina Hansson

Läs mer

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum Datum 2013-02-26 Närvarande: 50, varav 8 styrelsemedlemmar och 3 adjungerade. Se Bilaga 1. Dagordning 00001 Mötet öppnas 00010 Val av mötesordförande 00011 Val av mötessekreterare 00100 Adjungeringar 00101

Läs mer

Ordlista föreningsteknik

Ordlista föreningsteknik Ordlista föreningsteknik Huvud Hjärta Hand Hälsa Föreningsordlistan Absolut majoritet Får det förslag som får mer än hälften av rösterna. Acklamation Är när alla går med på beslut genom att ropa ja högt

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

CHALMERS STUDENTKÅRS FLIPPERSÄLLSKAP

CHALMERS STUDENTKÅRS FLIPPERSÄLLSKAP CHALMERS STUDENTKÅRS FLIPPERSÄLLSKAP DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTE 30 NOVEMBER 2010 TID: 17:30 PLATS: FOCUS NÄRVARANDE 1 Preliminärer ORDFÖRANDE: HENRIK ENGMAN SEKRETERARE: TOBIAS SVENSSON MEDLEM: ERIC ERLANDSSON

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik 4 maj -05, 15:00-17:00 HB2 Närvarande: 31 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Jimmy Stridh förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Välkommen till årsmöte 2015

Välkommen till årsmöte 2015 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Välkommen till årsmöte

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Universitetsgatan KARLSTAD Postadress Internet Bankgiro Organisations nr

Universitetsgatan KARLSTAD  Postadress Internet Bankgiro Organisations nr Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2012-04-23 Plats: 1B-347 Närvarande: Stefan Orbaum Fredriksson, Viktoria Pettersson, Hampus Gerlach, Jonas Björkman, Kristin Eriksson, Simon Strid, Gustav Johansson,

Läs mer

Kallelse föreningsmöte 1 (1)

Kallelse föreningsmöte 1 (1) Kallelse föreningsmöte 1 (1) Plats Gamma Tid Tisdagen den 19 mars klockan 17.15 Föredragningslista 1. Preliminärer a. Mötets öppnande b. Val av två justeringspersoner tillika rösträknare c. Justering av

Läs mer

Protokoll styrelsemöte S01 2011 01 18

Protokoll styrelsemöte S01 2011 01 18 Protokoll styrelsemöte S01 Närvaro: Alexander Nässlander Ordförande Daniel Perván Sekreterare Carl Cristian Arlock Källarmästare Mazdak Farzone Överphös, t.o.m 14 Mikael Rudner Industrimästare Albin Rosberg

Läs mer

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer