THS, Flygsektionens Extra Höstmöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THS, Flygsektionens Extra Höstmöte"

Transkript

1 Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Extra Höstmöte Torsdagen den 12 november 2009 i TC Ordförande Emma Righard Sekreterare Andreas Myleus Justerat Ragnvald Løkholm Alvestad Veronica Wåtz FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 1(15)

2 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordförande Emma öppnar mötet klockan och välkomnar alla till mötet, samt informerar alla om att fylla i närvarolistorna. 1.3 Adjungeringar Patrik Almqvist och Veronica Wåtz adjungeras med närvaranderätt och yttranderätt. 1.4 Val av två justerare tillika rösträknare Ragnvald Løkholm Alvestad och Veronica Wåtz väljs till justerare tillika rösträknare. 1.7 Anmälan av övriga frågor Ingen anmälan av övriga frågor. Mötet återupptas där Höstmötet ajournerades den 4 november Reslutat från Urnval redovisas Sofie, valfångare på flyg, och Emil (kemi), presenterar sig. De säger att det har varit väldigt bra valdeltagande, hela 27 % har röstat. Lika bra som Euparlamentsvalet i Älvdalen, dubbelt så mycket som i Kyrkovalet. Ragnvald Løkholm Alvestad, , valdes till Ordförande och firmatecknare för Flygsektionen. Jonas Svensson valdes till Vice Ordförande. Samuel Holt och Daniel Zachrisson valdes till KF-ledamöter. Bifall i att öppna upp punkt 3. 3 BudJet för 2010 års verksamhet Stefan Sandberg har gjort ändringar i budgeten. De ändrade posterna är Skytteledaren, som det nu står 200 kr på, och PhD har nu 600 kr att röra sig med. Mottagningen får kr och på sektionsrumsfonden läggs det undan kr istället för kr. Stefan märkte att det blev 200 kr över som han på mötet bestämde att Skytteledaren får, alltså totalt får Skytteledaren 400 kr. Budjeten för 2010 godkändes av mötet. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 2(15)

3 6 Motioner & Propositioner 6.10 Motion: Sektionsavgiften för Ragnvald läser upp sin motion. Frågor till Ragnvald: Någon har svårt att se hur Flygsektionen blir starkare om vi har medlemmar som inte bryr sig för att det är ändå gratis att gå med. Ragnvald svarar att det är bättre att ha fler medlemmar, det blir mer slagkraftigt att komma med fler medlemmar till kansliet t.ex. Någon påpekar att det är bättre att säga till ett företag att vi har fler medlemmar. Ragnvald säger att det är klart det är så. En person undrar om det finns något motsvarande förslag på någon annan sektion. Ragnvald svarar att Samhällsbyggnad har samma förslag, men han vet inte hur det har gått för dem. En mötesdeltagare undrar om TC upplåses åt Flygsektionens medlemmar eller åt Farkostteknikstudenterna? Ragnvald svarar att det är farkostteknikstudenterna. En deltagare påpekar att alkoholtillståndet gäller bara flygsektionens medlemmar. Ragnvald svarar att det kan ändras. Många undrar om THS kommer att tillåta att vara med i en sektion utan att behöva vara med i THS. Emma Righard svarar att ingen vet, THS har inte beslutat det än. Någon undrar om styrelsen har pratat med kansliet om lokalen. Personen undrar om man inte kan ha en dialog med dem och få lite mera bakgrund innan man beslutar detta. Ragnvald säger att Rektorn betalar för att farkoststudenterna ska få en lokal. En annan person frågar om Ragnvald har kollat på enkäten som gjordes nyligen. Enligt enkäten så var det en fråga om man skulle betala sektionsavgiften om det var frivilligt. Någon påpekar att 80 % skulle betala ändå. Ragnvald svarar att han bygger sin motion på sin egen magkänsla och har inte tittat på enkäten. Andreas P läser upp styrelsens svar. Frågor till styrelsens svar: Någon kommenterar det Styrelsen sa, att de inte riktigt vet hur det är med allt. Frågan är då om den ska bifallas ändå. Andreas Persson svarar att det är korrekt uppfattad, men det är bäst för sektionen om man sätter sektionsavgiften till 0 kr. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 3(15)

4 Någon undrar om Styrelsen har byggt deras svar på enkäten. Sebastian Lindahl svarar att det är lätt att svara på en enkät, men om man får en faktura i brevlådan så kanske man inte vill betala. Diskussion: Några tycker att allt är väldigt ovisst om hur det är med allt. Det är bättre att ta ett beslut lite längre fram. Någon tror inte att alla kommer betala. De som inte skulle betala behöver vi, man skulle kunna ta en frivillig avgift. Någon tycker att det finns ingenting som hindrar oss att ha sektionsavgiften som den är nu, och har en noggrannare utredning till vårmötet. Vissa tycker att vi bör vänta och höra med andra sektioner och se hur det blir. Något som vore bra är att ge medlemmar mer förmåner. T.ex. gradera medlemmar. Någon tycker inte att man skall gradera medlemmar och vi kan påverka hur THS beslutar i framtiden om vi beslutar 0 kr nu. Någon tror att om vi beslutar detta nu och ändå inte fick medlemmar så blir det jobbigt att höja den igen, personen tror inte att THS kommer att bry sig om vi och Samhällsbyggnad sätter sektionsavgiften till 0 kr. Någon tycker det är dumt att sätta sektionsavgiften till 0 kr, det är dumt att piffa upp en siffra som egentligen inte stämmer. Man borde ta lärdom av SU. Någon svarar att SU fifflade med medlemsregistret och inte med avgiften. Någon tycker att det är bättre att ha en sektion som överlever av sig själv istället för av sina medlemmar. Någon påpekar då att en sektion är ju sina medlemmar. Ett viktigt pr-jobb är att ställa de 90kr mot vad man faktiskt får. Se till att berätta för folk vad de verkligen får. Det är väldigt lite pengar och ett år av aktiviteter och studiebevakning får understyrkas för medlemmarna. Någon undrar varför vi kan ha en mottagningsavgift på 200kr för alla nollan. Då får vi en massa gratispengar för att många slutar. Ett yrkande gällande styrelsens svar har kommit in. Andreas Persson yrkar: Flytta allt efter att motionen bifalles i sin helhet till Bakgrund Mötet finner bifall i Andreas Perssons yrkande. Mötet finner avslag i styrelsens svar. Mötet finner avslag i att-sats 1. Mötet finner bifall i att-sats 2. Mötet finner bifall i att-sats 3. (Kommer läsas upp på vårmötet) FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 4(15)

5 6.6 Motion: Verksamhetsplan för Flygsektionens Styrelse Ragnvald läser upp bakgrunden till motionen och förklarar att det finns ingenting som reglerar vad styrelsen ska jobba mot under året. Frågor till Ragnvald: Någon undrar om man ska klubba genom en verksamhetsplan på samma möte som styrelsen väljs på. Ragnvald svarar ja. Stefan läser upp styrelsen svar. Frågor till styrelsen: En person undrar om det finns en färdig verksamhetsplan. Emma Righard svarar ja, den finns bifogad i kompletterande handlingarna. Diskussion: Någon undrar om det finns ett behov av detta. Det har så vitt den personen vet inte funnits några oklarheter tidigare. Frågor till Ragnvald öppnas upp igen: Ragnvald svarar att det inte har funnits ett behov, men den korta formuleringen i stadgan om vad styrelsen ska jobba tycker han är för otillräcklig. Man ska få något mer konkret att jobba mot från år till år. Någon undrar vad som händer om man inte följer planen och vad påföljderna skulle bli. Ragnvald svarar att man får redovisa allt och att det inte skulle bli någon förändring från vad det är nu. En deltagare påpekar om man inte gör som i verksamhetsplanen så kan fallet vara så att styrelsen kanske inte får ansvarsfrihet. Diskussionen öppnas upp igen: Någon tycker att denna motion är jävig. Ragnvald sitter med i styrelsen och behandlat den i styrelsen, och har kandiderat till Ordförande för nästa år. Det tilläggs att Ragnvald inte har varit med i styrelsens svar. En annan person tycker att det är konstigt att man ska rösta för en plan nu, man kanske kan få lite tunnelseende inför nästkommande år. Ragnvald svarar att tanken inte är att det ska vara ett dokument som ska gälla hela året. Det ska vara meningen att man ska kunna ändra planen på ett sektionsmöte. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 5(15)

6 En annan person tycker att det här är en bra idé. Men det behöver inte vara så här avancerat. Man kanske kan börja med att skriva något mindre nu och sen till nästa år en mer avancerad. En annan deltagare tror att det kan vara ganska skönt att lämna över en plan till nästa år. Nästa års styrelse ska inte behöva uppfinna hjulet igen. Det är trots allt sektionsmötet som ska granska detta, man kan ändra vad man vill under mötet. Det som känns lite oklart är det att om den klubbas genom nästkommande år innan nya styrelsen är vald. Man kanske inte kandiderar till styrelsen på de grunder som står i planen. Man kanske kan ta den här motionen senare. Bifall att behandla att-satserna i motionen i klump. Klumpen bifalles. Det finns ett förslag på en verksamhetsplan i styrelsens svar. Frågor om verksamhetsplanen till styrelsen: Någon undrar vad 30 unika personer betyder. Personen undrar om det är orimligt att tolka att det ska vara 30 andra ska komma på vårmötet. Ragnvald svarar ja. Någon undrar vad det är för förmåner i punkt 2a. Ragnvald svarar att det är det som ska erbjudas till medlemmar kontra ickemedlemmar efter KO avskaffandet. Ragnvald har inget konkret förslag. Första att-satsen i styrelsens svar bifalles. Verksamhetsplanen revideras: Mycket förslag kommer in muntligt och Ragnvald tycker att de som vill ändra något skriver ett skriftligt ändringsyrkande. Någon undrar om punkt 7a är det bästa sättet att informera medlemmar. Ragnvald säger att det ska vara frivilligt att få ut ett nyhetsbrev. Mötet bifaller att öppna upp punkt 1.3. Mötet bifaller att adjungera Artur Kransengren med närvarande och yttranderätt. Håkan Granefelt kom in med ett ändringsyrkande: Jag Håkan Granefelt yrkar på att punkt 8a ändras till: - Klubbmästeriet skall sträva efter att gå med en vinst på minst 30000kr FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 6(15)

7 Veronica Wåtz har ett tilläggsyrkande: Jag yrkar på följande tillägg i Verksamhetsplanen, stycke 4: - att fyra studienämndsmöten ändras till sex i punkt a. - att orden och assistent tas bort från punkt b - att följande tillägg till verksamhetsplanen görs: c. Studienämndsmötena ska protokollföras för att möjliggöra att SNO kan följa förbättringsarbetet från år till år. d. Kursutvärderingarna som utförs med uppdrag av kansliet ska försökas samlas in senast en månad efter avslutad tentamen. Ersättningen för dessa är 400 kr per kursutvärdering och den fås som presentkort på antingen Kårbokhandeln eller SF Bio. e. Studienämnden ska arbeta för att nå även de studenter som inte vistas regelbundet i sektionslokalen. f. SNO ska arbeta för att utveckla dialogen med lärarna på programmet. g. SNO ska, tillsammans med ordförande och PAS arbeta för att utveckla SCI-skolans skolråd. h. Stor vikt ska läggas vid att sätta studiefrågor i fokus. Ett ändringsyrkande från Birger Cederlund och Veronica Wåtz kom in: Vi yrkar att följande tillägg görs: KBM ska sträva för att försöka att inte bli rånade Någon tycker att förslaget är för detaljstyrande och att det ödslas tid på sektionsmötet för att gå genom det. Ragnvald påpekar att alla kan få komma in med ändringsyrkanden så fort som möjligt så man kan rösta på dem. En deltagare säger att det är svårt att ha en plan där det inte går att mäta målen. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 7(15)

8 Diskussion kring varje punkt på styrelsens förslag på nästa års verksamhetsplan: Anders Malmberg yrkar gällande punkt 1a: skall ändras till bör 1a. Styrelsen jämkar sig med Anders yrkande. Punkt 1a bifölls. Johan Fladvad yrkar: ordet unika tas bort och personer ersätts med medlemmar i punkt 1a och besökas ersätts med besöks. Punkten skall alltså lyda: Styrelsen skall verka för att varje sektionsmöte besöks av minst 30 medlemmar. 1b. Styrelsen jämkar sig med ändringsyrkandet från Johans. Punkt 1b bifölls. Punkt 2a bifölls. Anders Malmberg yrkar på att: Att styrelsen skall verka för (i början av meningen) 2b. Styrelsen jämkar sig med Anders förslag. Ett bordläggningsyrkande från Nils Hagberg kom in: Jag yrkar på att beslutet i frågan om beslut i att-sats 2 i styrelsens svar till motionen Verksamhetsplan bordläggs till extra extra höstmötet. Ragnvald tycker att det är ett bra förslag, trots att det gått 2 veckor sen handlingarna kom ut och alla bör ha läst förslaget vid det här laget. Mötet finner bifall i yrkandet från Nils och bordlägger punkten samt de inkomna yrkandena till XXHM. 6.7 Motion: Angående behovet av funktionär som ansvarar för organisering av sociala aktiviteter Daniel Ohlsson är inte på mötet och Emma läser upp bordläggningsyrkandet från motionären: Jag yrkar på att motionen Angående behovet av funktionär som ansvarar för organisering av sociala aktiviteter bordläggs till HM extra extra mötet -Daniel Ohlsson FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 8(15)

9 Mötet finner bifall i yrkandet från motionären och bordlägger punkten till XXHM. 6.8 Motion: Jubelmedaljer Johan Westin presenterar sin motion. Frågor till Johan: Någon frågar om han har tänkt på om jublets färger är samma som pheuset eller Styrelsen så kanske det blir fel. Någon tillägger att 2004 fick jublet medaljer som inte såg ut som de andra. Johan tycker att de ska se ut som alla andras då det är sektionsengagemang. Stefan läser upp styrelsens svar. Frågor till styrelsen: Någon frågar om jublet gör ett så mycket sämre jobb än t.ex. pheuset. Någon i styrelsen svarar att det bör skiljas på dem. Ragnvald säger att om det skulle råka etablera sig en tredje grupp pheusare så kan det bli konstigt. Någon tycker att det här är en infekterad fråga. Personen undrar hur styrelsen tänkte när de föreslog att man ska välja permanent färg. Någon i styrelsen svarar att det är svårt att få tag i samma färger från år till år. Någon undrar vilken valör denne person skulle få om han/hon anordnade en jubelkommitté för jublet. Många tycker att man inte ska rangordna sektionsarbete. Någon frågar Johan om det är viktigt att jublet inte får brons. Johan tycker det är viktigt. En person i styrelsen säger att tanken bakom brons är att man kan missuppfatta silver som en ny pheusmedalj. Diskussion: Någon tycker att väljer man en färg så kan man faktiskt sära på silver och silver. En annan person tycker att jublet ska få välja vilka färger de vill ha för att de ska känna sig stolta över vad de gör. Någon annan påpekar att det kanske måste komma in i reglementet om medaljer. Personen tycker också det är okej att styrelsen får guld, men att alla andra som får medaljer får silver. Vidare diskussion handlar om att många tycker att jublet ska få silvermedaljerna och att de inte kommer att förväxlas med andra medaljer. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 9(15)

10 Ett yrkande från Ragnvald Alvestad kom in: Jag yrkar på att motionens 1a, 2a, 3e och 5e att-sats samt styrelsens 3e attsats bifalls Bifall i att behandla styrelsens svar i klump. Ställer ändringsyrkandet från Ragnvald mot styrelsens svar. Bifall i ändringsyrkandet. Bifall för orginalmotionen mot styrelsens svar med ändringsyrkandet. Bifall i att behandla orginalmotionens att-satser i klump. Klumpen bifölls. 6.9 Motion: Sektionsband Motionären är inte närvarande, men Anders Malmberg lyfter motionen. Anders läser upp motionen. Stefan läser upp styrelsens svar. Frågor till Styrelsen: Någon undrar om det någon annan sektion som har ett sådant här band? Någon annan svarar att han/hon tror att Fysik har sådana. Diskussion: Anders tycker att det är kul att Carl kommer med ett bra förslag för att pimpa sin A-frack. Någon tillägger att vi har tid på oss. Det är 5 år till nästa gång det finns tillfälle för A-frack. Någon annan säger att man kan ha A-frack när man dammsuger. Bifall i att behandla att-satserna i klump. Klumpen får avslag. 7 Val av övriga Styrelsemedlemmar 7.1 Val av Cash Punkt 1.5 bryts upp och punkt 7.3 flyttas längst ner i punkt 7. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 10(15)

11 Valfångaren berättar vad Cash gör och att Daniel Gharanfoli kandiderar till posten. Daniel går i tvåan och är 20 år. Han har gått några ekonomikurser, har fortfarande sina konfirmationspengar kvar och är inte bra på ordspråk. Frågor till Daniel: Någon undrar vad han tycker om en andra pung. Daniel tycker det är bra med reserver. En annan person undrar vad han tycker om måldokumentet. Daniel vill ha lite krav men dokumentet kan förbättras. En annan deltagare undrar om han är medveten om ansvaret han har med att ta hand om sektionens pengar. Daniel är väl medveten om det. Någon annan undrar vad Daniel tycker om resten av styrelsen. Daniel svarar att de är bra. Någon undrar allvarligt hur mycket Daniel vill spara i fonder. Daniel är sparsam och kan se poäng i att låta poster ha en liten budget. Daniel lämnar mötet och diskussion öppnas: Ett antal personer säger att han är fokuserad och pålitlig. Daniel Gharanfoli, , blir vald till Cash och firmatecknare för Flygsektionen med inropet Granfolie. 7.2 Val av SNO Valfångaren berättar lite om SNO. En kandidat finns på mötet, Henrik Hagerman. Han har varit ekopheus och SI-ledare. SNO är det enda han kan tänka sig att göra i syrelsen. Hans betygssnitt är B och han har bra relation med resten av blivande styrelsen. Frågor till Henrik: Någon undrar varför han inte kandiderar till Cash. Henrik svarar att han är trött på att bokföra. Sittande SNO ställer en lång fråga och Henrik ger ett långt svar. Henrik lämnar mötet och diskussion öppnas: Någon tycker han är en bra hane. De flesta har bara positiva saker att säga och att han borde bli vald. Henrik blir vald med inropet Hagamannen. 7.3 Val av StURe FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 11(15)

12 Tre kandiderande! Isabella Norén, Kalle Lenti och Lena Olsson. Frågor till Isabella, de andra kandidaterna lämnar mötet: Någon undrar hur det känns. Isabella vill fixa trasiga saker. En annan person undrar vad hon tycker om resten av styrelsen. Hon tror det bli bra. En tredje person har noterat att Isabella sjunger och undrar om det kan bli ett bra gyckel från styrelsen. Isabella lämnar mötet och Kalle kommer in, frågor till Kalle: Någon undrar om Kalles visioner i styrelsen. Kalle har inte satt sig in så mycket i kårobligatoriet och sådant. En annan person undrar vad han har som inte de andra sökande har. Kalle säger att han kan bromsa Ragnvalds herravälde så att det inte går över styr. En annan deltagare undrar hur det kommer att fungera att vara sångledare samtidigt. Kalle tror inte det kommer att vara några problem. Någon annan tjatar om sitt grus i maskinparken. Kalle lämnar mötet och Lena kommer in, frågor till Lena: Lena fyller 20 år i juni men en person upplyser om att det inte borde vara några problem, hon kommer att bara att vara utesluten från alkoholfrågor. Någon undrar hur det skulle vara att vara utesluten från dessa frågor. Hon tror inte det har så mycket att göra med hennes post ändå. En annan person undrar om hennes ambitioner. Lena vill veta mera om vad folk i sektionen tycker. Lena lämnar mötet och diskussion kring kandidaterna öppnas: Någon tycker att Isabella verkar vara mognast av kandidaterna, hon kommer sköta detta bäst. Någon annan tycker det ska vara lite jämställt i styrelsen och att man borde välja en av tjejerna. Någon tycker att Kalle är en bra kille som vill göra mer för sektionen. En annan person säger att Isabella vill se mer hur studenterna mår, detta är bra. Isabella blir vald med inropet Isaaabeeeelllla (som låten). 7.4 Val av Sekreterare Valfångaren berättar vad en sekreterare gör. Oskar Lindblom kandiderar till posten. Han handstil är inte så bra men det viktigaste är att han själv han FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 12(15)

13 läsa det. Han kan skriva lite lagom snabbt på dator. Och tycker resten av nya styrelsen verkar bra. Frågor till Oskar: Någon ber honom stava till ecklienåntingminister. Samma person undrar hur Oskar ser på verksamhetsplanen. Oskar tycker det verkar vara en bra idé, men den behöver fixas. Oskar lämnar mötet och diskussion öppnas: Han är en bra pojke, har potential och kan växa i posten. Han har mer att ge än vad som framgick av utfrågningen. Oskar blir vald med inropet Grattis Paula och Pär till ännu ett år som klubbmästare. 7.5 Val av ARMA Valfångare gör sin grej. Anna Kramarz, T-09, kandiderar till posten. Hon har varit med i farmen och har hjälpt till i klubbmästeriet. Frågor till Anna: Någon undrar om hon vet vad hon ger sig in på. Anna är taggad och är beredd på arbetet. Anna lämnar mötet och diskussion öppnas: Hon är väldigt engagerad, hon bör absolut väljas. Hon hjälper till mycket även om hon inte behöver, det ser lovande ut. Anna blir vald med inropet barmark. 7.5 Val av Klubbmästare Valfångare berättar att en Klubbmästare gör en massa saker. Håkan Granefelt och Hampus Wedin kandiderar i klump. De ska inte skicka ut mail signerade HH. Hampus är gammal och Håkan bor på Lappis. Frågor till klumpen: Någon undrar vad de ska göra åt ölskatten. De ska ta upp det med Reinfeldt eftersom han bor i Täby, som Hampus. Någon undrar vad Håkan tycker om vita papperskorgar. Håkan ska verka mot gratis alkohol. En annan person undrar vad de tycker om taxiresor. Hampus går hellre hem till Täby. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 13(15)

14 En gammal klubbmästare undrar vad de tycker om spontanöppning av baren. De öppnar baren när de vill. En person är intresserad om framtida projekt i baren. De har lite tankar. Hampus dricker helst Honey Porter och Black Russian och Håkan går på Wienstephaner Dunkel och Sjöbotten. Någon undrar om samarbete med annat löst folk. De är sugna på att utöka samarbetet. Håkan och Hampus lämnar mötet och diskussion öppnas: De har bra tankar och åsikter. Hampus Wedin, , och Håkan Granefelt, , blir valda till Klubbmästare med inropet Grattis Paula och Pär till ännu ett år som kubbmästare. 8 Val av mottagningsansvariga 8.1 Val av Gudfar/Gudmor Valfångaren gör det hon gör och berättar att Nathalie Hamsund kandiderar till posten. Nathalie vill göra den bästa mottagningen någonsin och behöver inte sova så mycket. Frågor till Nathalie: Någon undrar om hon är lugn med att missa en del av skolarbetet under mottagningen. Det är hon. Någon undrar om hon kommer att vara hemma något om kvällarna. Hon svarar att det troligen inte kommer blir så, synd för Johan. En annan person undrar hur hon ser på hygienen i pheuslokalen. Nathalie kan tänka sig att skrubba ÖPH. En person undrar vilka hennes dåliga sidor är. Hon berättar att hon kan vara lite väl optimistisk. Någon undrar om hon har en plahn. En annan person undrar om hon inte har flera. Det har hon. Någon undrar om hon har en favoritdiktator. Hon har ingen favorit. Nathalie lämnar mötet och diskussion öppnas: FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 14(15)

15 Hon är som en mamma och är bra på at städa. Allmänt har folk bara bra saker att säga om Nathalie. Nathalie blir vald med inropet Do you feel, like I feel, Nathalie. 8.1 Val av Amiralsskändare Andreas Myleus, med skägget, kandiderar. Han vill leda trupper och skända amiraler. Andreas sjunger i duschen, men bara hos sin mormor, och gillar inte att sova hemma. Frågor till Andreas: Någon undrar om temat. Andreas avslöjar att det kommer bli någon form av ögonprydnad. En annan person undrar om det blir öl i pheuslokalen. Andreas säger ja. En tredje person undrar om det blir sköna soffor i pheuslokalen. Andreas säger ja. Andreas visar ett smakprov på det som komma skall. Andreas lämnar mötet och diskussion öppnas: Han är asbra! Han blir vald med inropet Kkkkära nån. Mötet ajourneras till Extra Extra Höstmötet. FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA HÖGSKOLANS STUDENTKÅR, KTH 15(15)

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013

PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Sida 1(7) PROTOKOLL: FLYGSEKTIONENS SEKTIONSMÖTE 3, 2013 Närvarande ur styrelsen, 14 oktober: Joakim Trobeck, Jennifer Idman,, Josefine Severholt (ankommer under punkt 6.1), Petra Hesselmar (ankommer under

Läs mer

PROTOKOLL VÅRMÖTE 2011 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN

PROTOKOLL VÅRMÖTE 2011 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN PROTOKOLL VÅRMÖTE 2011 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN T-CENTRALEN 2011-04-28 KLOCKAN 17:15 EXTRATID: T-CENTRALEN 2011-05-03 KLOCKAN 17:15 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: DANIEL OHLSSON MARCUS BERTILSSON CHRISTOFFER

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30 THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN L1 KLOCKAN 17:30 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK JONAS HÄGGMARK ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte

Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Vårmöte Onsdagen den 27 april 2010 i T-Centralen Ordförande Ragnvald Løkholm Alvestad Sekreterare Oskar Lindblom Justerat Anders Platt Daniel Zachrisson 1 Formalia

Läs mer

1. Formalia. Övrigt närvarande Se namnlistor. 1.1 Mötets öppnande Ordförande Carl Flogvall öppnar mötet 17:50

1. Formalia. Övrigt närvarande Se namnlistor. 1.1 Mötets öppnande Ordförande Carl Flogvall öppnar mötet 17:50 Sida 1(7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE 2 2015 NÄRVARANDE (UR STYRELSEN): 20 Carl Flogvall,, Alexander Eriksson, Linnea Jonsson, Josefin Kron, Linn Öström, Anders Sivertsson, Yasmin Chaoui El Kaid, Tobias Bolin,

Läs mer

!!!!!!!! Kongliga Flygsektionen, THS. Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30

!!!!!!!! Kongliga Flygsektionen, THS. Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30 Kongliga Flygsektionen, THS Handlingar SM 3 2014 Q2, 13/10-14 kl 17:30 TC, 14-15/10 kl 17:30 Kallelse Flygsektionens Sektionsmöte 3 2014 Carl-Anders Carlsson Ordförande 2014-09-22 Sida 1 ( 1) KALLELSE

Läs mer

THS, Flygsektionens Höstmöte

THS, Flygsektionens Höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Höstmöte 2008-11-04 i K1 Ordförande Björn Windén Sekreterare Artur Kransengren Justerat Sebastian Lindahl David Svahn Protokoll 2008 års Höstmöte 1 Formalia 1.1 Mötets

Läs mer

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS

HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS HANDLINGAR VINTERSEKTIONSMÖTE 2013-12-03 KUNGLIGA MASKINSEKTIONEN, THS Version utan valhandlingar FÖREDRAGNINGSLISTA Kungliga Maskinsektionen, THS Sektionsmöte 2013-12-03 kl 17.17 i sal M1 * = Bilaga finns

Läs mer

THS, Flygsektionens Höstmöte

THS, Flygsektionens Höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Höstmöte Onsdagen den 7 november 2007 i T-Centralen Ordförande Jakob Öman Sekreterare Signe Björnholdt Böll Justerat Milla Huttulla Lovisa Nöid FLYGSEKTIONEN, TEKNISKA

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) hälsar alla välkomna och öppnar motet klockan 18:05. 2 Val av mötets ordförande Daniel Ström (IT09) väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

THS, Flygsektionens Höstmöte

THS, Flygsektionens Höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens Höstmöte Onsdagen den 11 november 2010 i K1 Ordförande Ragnvald Løkholm Alvestad Sekreterare Oskar Lindblom Justerat Daniel Zachrisson Sara Ahmed Jansson KONGLIGA

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4. Närvarande. Bilagor: 12 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(7) MÖTESPROTOKOLL $$M 8 20/4 Tid: Måndagen den 20 april 2015, kl. 18:08. Plats: Dragskåpet, Teknikringen 36B. Närvarande Aneri Patel, ordförande Michael Ekström, vice ordförande Daniel Ruotsalainen,

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde # 4 10/11 Datum: 2011-02-02 Tid: 18.05 22.48 Plats: L1

Kårfullmäktigesammanträde # 4 10/11 Datum: 2011-02-02 Tid: 18.05 22.48 Plats: L1 Kårfullmäktigesammanträde # 4 10/11 Datum: 2011-02-02 Tid: 18.05 22.48 Plats: L1 PROTOKOLL 1011-KF-04 Närvarande VÄLLINGBY 2011-03-03 j n närvarande vid n:te justeringen av protokollet Injusterade ledamöter

Läs mer

Kongliga Bergssektionen

Kongliga Bergssektionen Protokoll för sektionsmöte den 29 april 2012 (Vår-SM) Styrelsen: Ordförande Vice ordförande SNO PAS Sekreterare Ettans Post Klubbmästare Femten KOMMA Oscar Hessling Leo Carlsson Tomas Romson Fia Vikman

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/ , 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik sektionsmöte# 3 Måndagen den 10/11 2015, 17:16:15 Tolvan, Osquars Backe 12, Stockholm Sektionens ordförande Nina Jansson Bertheussen

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-17

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-17 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-17 Tisdagen 10 april 2012 kl. 18.00 Gröten, Nymble Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Sara Wengström Egil Antonsen Ragnvald Løkholm Alvestad Robin Norström

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10

Protokoll sektionsmöte 2013-10-10 Sidan 1 av 7 Kl: 17.17 Mötesnummer: 3-2013/2014 Plats: HB3 Kallelse: [Bilaga 1] Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande David Ådvall advall Vice Robert Kemi kemi Sekreterare Adam Sandberg Eriksson

Läs mer

1.4 Maximiliam Nahlén och Anna Sandberg väljs till justrerare och rösträknare

1.4 Maximiliam Nahlén och Anna Sandberg väljs till justrerare och rösträknare Sektionsmöte 2009-11-24 1.0 Formalia 1.1 Mötet öppnas av Markus Målsäter 1.2 Markus Målsäter väljs till mötesordförande 1.3 Alexander Busnyuk väljs till mötessekreterare 1.4 Maximiliam Nahlén och Anna

Läs mer

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 1 Mötets öppnande Hanna Kowalska Elleberg (styrit) förklarar mötet öppnat klockan 18:04 och hälsar alla välkomna. 2 Val av mötets ordförande Mathias Forssén (IT10) väljs som mötets ordförande. 3 Val av

Läs mer

Kongliga Flygsektionens Reglemente

Kongliga Flygsektionens Reglemente Reglemente för Kongliga Flygsektionen vid Tekniska Högskolans Studentkår. Dessa antogs av Flygsektionens Höstmöte 2009. Stadgarna träder i kraft 2010-01-01 och gäller tills vidare. Senaste ändrade av Flygsektionens

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Handlingar. Flygsektionens Sektionsmöte 1 2015. 17/18/23 februari

Handlingar. Flygsektionens Sektionsmöte 1 2015. 17/18/23 februari Handlingar Flygsektionens Sektionsmöte 1 2015 17/18/23 februari KALLELSE SM1 2015 Mötestid 17:e februari kl. 17:30 i B2 Extra mötestid: 18 februari kl. 17:30 på Tc Extra-extra mötestid 23 februari kl.

Läs mer

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött!

KALLELSE SM3. Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! KALLELSE SM3 Mötestid: 2 Oktober 17:30 på TC Extra mötestid: 3 & 4 Oktober 17:30 Motionsstopp: 22 September Väl mött! Kongliga Flygsektionen Fack vid THS SE-100 44 Stockholm Dagordning Flygsektionens Sektionsmöte

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2014-03-04 Adress: Lindstedsvägen 3, Stockholm (E36) Sektionsmöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2014-03-04 Tid: 17.38-18.22 Närvarande: Se punkt

Läs mer

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte

Handbok för. Jönköpings Studentkårs. Årsmöte Handbok för Jönköpings Studentkårs Årsmöte Det här är en guide för dig som är besökare eller delegat på Jönköpings Studentkårs Årsmöte. Guiden är till för att stötta dig genom Årsmötet och hjälpa dig när

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

2.1 ÖPH-representant Johanna Jarl/ Lars Åkesson...lyckad gasque i fredags, kul. satt phöseriet, rgb, jobbar stenhårt

2.1 ÖPH-representant Johanna Jarl/ Lars Åkesson...lyckad gasque i fredags, kul. satt phöseriet, rgb, jobbar stenhårt Protokoll Styrelsemöte 2010 den 9:e februari kl:17.15 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande... 17.23 1.2 Mötets behöriga utlysande... Ja 1.3 Val av sekreterare.. Sara Cecilia Lempiäinen 1.4 Närvarande... Tove

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09

Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 Kongl. Datasektionen vid THS Extra Sektionsmöte 2000-11-09 1(5) Extra Sektionsmöte, 2000-11-09 1 Mötets högtidliga öppnande Ordföranden förklarar mötet öppnat klockan 17:21 med 26 teknologer närvarande.

Läs mer

PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN

PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN T-CENTRALEN 2012-02-02 KLOCKAN 12:15 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG JOHANN BIRGISSON THERESE EK ERIKA KLINGMARK FANNIE JERILGÅRD SARA HALLIN BJÖRN

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Styrelsemöte Torsdagen den 25/10 å grupprum i E-huset, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Ordf öppnar mötet 17.14! 1.2 Närvaro Närvarande

Läs mer

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C

Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/ :10 i E:C Handlingar till Extra Sektionsmöte E01/17 12:10 i E:C Innehåll En kort guide till Sektionsmötena 2 Dagordning 4 Tid och plats.......................................... 4 Föredragningslista.......................................

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 februari 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:16. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Justering av röstlängd Alla är närvarande.

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2

Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2 Sida 1 (7) Protokoll från Sektionsmöte 2013-2 P2 Tisdagen den 17 december klockan 17:15 i sal 4112 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Mötet öppnades 17.13 1.2 Val av mötesordförande Karin Fernström 1.3 Val

Läs mer

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor)

Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor) Protokoll från Sektionsmöte 1 09/10 (inklusive bilagor), KTH 2009-09-17 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Lundgren förklarar mötet för öppnat kl. 17.22. 1.2 Mötets behöriga utlysande SM finner mötet

Läs mer

THS, Flygsektionens X-tra höstmöte

THS, Flygsektionens X-tra höstmöte Protokoll fört vid THS, Flygsektionens X-tra höstmöte Torsdagen den 16 november 2006 i T-Centralen Ordförande Roger Johansson Sekreterare Kristina Abelin Justerat Andreas Holmberg Veronica Wåtz SID1(11)

Läs mer

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum

JF EG AB JP. Sektionen för Elektronikdesign Protokoll vårmötet Datum Datum 2013-02-26 Närvarande: 50, varav 8 styrelsemedlemmar och 3 adjungerade. Se Bilaga 1. Dagordning 00001 Mötet öppnas 00010 Val av mötesordförande 00011 Val av mötessekreterare 00100 Adjungeringar 00101

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-01-26 Adress: Hemma hos Aisan Styrelsemöte nr 9, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-01- 26 Tid: 18.11 20.27 Närvarande: Kajsa Lundgren (PAS), Emma

Läs mer

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-09-12

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-09-12 Sidan 1 av 6 Kl: 12:00 Mötesnummer: 7-2012/2013 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Johan Sjöblom sjoblomj Sekreterare Caroline Strandberg carstra Kassör Sebastian Weddmark

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 11 maj 2015 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.35 av styrelsens ordförande Emma Wiesner

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm STADGAR Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS Stockholm Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm Sid 2(14) Stadgan fastställd 2002-10-30. Sammanställd av Malin Svenningsson L99.

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer

Talman Andreas Pettersson förklarade mötet öppnat kl.18.36

Talman Andreas Pettersson förklarade mötet öppnat kl.18.36 1(6) 82. Mötets öppnande Talman Andreas Pettersson förklarade mötet öppnat kl.18.36 83. Val av justeringspersoner tillika rösträknare Beslutades: att välja Lovisa Berglund och Elin Mattsson till justeringspersoner

Läs mer

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 för Grafisk design och kommunikations sektion Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Senast uppdaterade 2013-05-29 GDK-sektionen 2 (10) 2011-05-03 Innehållsförteckning

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11. Närvarande. Bilagor: Formalia. a. Mötets öppnande. b. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. c. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11. Närvarande. Bilagor: Formalia. a. Mötets öppnande. b. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. c. Val av justeringsperson Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL $$M 4 14/11 Måndagen den 14/11-2016 kl. 18:12. Mötesrummet, Dragskåpet, Teknikringen 36B Närvarande Emma Ingo, ordförande Johan Forsberg, vice ordförande Charlotte Karlsson, sekreterare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-14

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-14 Styrelsemöte 15 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:30. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 14 mars,

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10

MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL 1112-KSM-10 Måndagen den 5 december 2011 kl. 18.00 LG-rummet, Nymble, Drottning Kristinas väg 15 Närvarande Kårstyrelsen Johan Persson Sara Emilsson Ivan Milles (från 18:11) Elias

Läs mer

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge.

Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår Sida 1 (6) Något försenat öppnades sektionsmötet lite efter halv fyra av Magnus Våge. Fysikteknologsektionen, Chalmers Studentkår 2008-12-05 Sida 1 (6) F-TEKNOLOGSEKTIONEN PROTOKOLL FÖRT VID SEKTIONSMÖTE 2008-11-25 Tid: 15:30-00:30 Plats: HB1 1 MÖTETS ÖPPNANDE Något försenat öppnades sektionsmötet

Läs mer

Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes.

Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes. 1 (5) Antaget av LinTeks fullmäktige 9 maj 2012 Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes. 2 (5) Fullmäktige skall hålla minst två

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik 4 maj -05, 15:00-17:00 HB2 Närvarande: 31 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Jimmy Stridh förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Maskinsektionens vårterminsmöte

Maskinsektionens vårterminsmöte Maskinsektionens vårterminsmöte Protokoll fört tisdagen den 19/3 i M:A 1 TFMÖ Talman Johan Bson Bergfalk förklarade mötet öppnat kl. 17.15. 2 Val av mötessekreterare att välja Rakel Hed till mötessekreterare.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-09-24

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-09-24 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-09-24 Styrelsemöte 24 september 2014 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppna 17.21 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2015-02-23

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2015-02-23 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2015-02-23 Adress: Gråttan, Osquars backe 8 Sektionsmöte nr 6, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-02- 23 Tid: 17.44-19.47 Närvarande: Se punkt 1.4 1. Formalia

Läs mer

Vårterminsmötesprotokoll

Vårterminsmötesprotokoll Vårterminsmötesprotokoll Närvaro: Mattias Axelsson D96 Talman Christian Berling D00 Sekreterare Jonas Hörström D99 Anders Rangevall D98 (tom 20) Fredrik Salomonsson D98 Johan Persson D99 Torbjörn Eklund

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18

1 Mötets öppnande Ordförande Caisa Lycken förklarade mötet öppnat 2013-12-17 kl 17:18 BESLUTSPROTOKOLL sid 1/5 Fullmäktige sammanträde 2014-04-01 kl 17:18-21:59 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Till protokollet bifogas samtliga bilagor, förteckning över dessa återfinns på sista sidan. Ordförande:

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #9 Måndagen den 14/1 2019, 17:30 å Sektionsrummet, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Stylbäck öppnar mötet 17:35. 1.2 Val av mötesordförande Mötet

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-05-14

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-05-14 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-05-14 Adress: Osquars backe 8, Stockholm (Gråttan) Styrelsemöte nr 14, VÅ 2013/2014 Datum: 2014-05-14 Tid: 18.04-20.00 Närvarande: Vide

Läs mer

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2

PROTOKOLL 0708-KF-91 1.1. Närvarande. Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 1.1 NYMBLE 2007-11-07 Extra Kårfullmäktigesammanträde # 1 07/08 Datum: 2007-11-01 Tid: 18.00 23.00 Plats: K2 PROTOKOLL 0708-KF-91 Närvarande j n närvarande vid n:te justeringen av röstlängden Injusterade

Läs mer

Motion 1- Motion om Detektivnämnden

Motion 1- Motion om Detektivnämnden Motion 1- Motion om Detektivnämnden Till SM 3 2014/2015 Motivering/bakgrund: Trots att W-sektionen inte har funnits särskilt länge så kretsar en hel del mysterier runt i dess inre. Var befinner sig den

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 10 11/12

Protokoll Styrelsemöte 10 11/12 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 14 mars 2012 Linus Svensson, mötessektreterare Protokoll Styrelsemöte 10 11/12 Tid: Tisdag 12 mars klockan 18.15 Plats: Perstorprummet, Kårhuset Närvarande Styrelsen

Läs mer

Omar Ali, Michael Alsén, Emma Johansson, Krister Kölzow, Jim Ericsson, Carl Flogvall, Gustav Nordqvist, Hjalmar Grefberg, Carl-Anders Carlsson.

Omar Ali, Michael Alsén, Emma Johansson, Krister Kölzow, Jim Ericsson, Carl Flogvall, Gustav Nordqvist, Hjalmar Grefberg, Carl-Anders Carlsson. SEKTIONSMÖTE 1 2014 FÖREDRAGNINGSLISTA SM1 2014 NÄRVARANDE (UR STYRELSEN): Omar Ali, Michael Alsén, Emma Johansson, Krister Kölzow, Jim Ericsson, Carl Flogvall, Gustav Nordqvist, Hjalmar Grefberg, Carl-Anders

Läs mer

PROTOKOLL EXTRA SEKTIONSMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Extra Sektionsmöte 2012 T-CENTRALEN 2012-02-27 KLOCKAN 18:15

PROTOKOLL EXTRA SEKTIONSMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Extra Sektionsmöte 2012 T-CENTRALEN 2012-02-27 KLOCKAN 18:15 2012 PROTOKOLL EXTRA SEKTIONSMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN T-CENTRALEN KLOCKAN 18:15 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK FANNIE JERILGÅRD ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON JOHAN FRIDSTRÖM

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Protokoll 11/12-3. Consensus fullmäktigesammanträde

Protokoll 11/12-3. Consensus fullmäktigesammanträde Consensus fullmäktigesammanträde Datum: Tid: 17.15-21:12 Lokal: Rönnen, Campus US Närvarande: SG Filippa Göthner Niklas Norberg LOG Elin Jacobsson Johanna Forsberg Larsson Erika Svensson SSK-N Ej närvarande

Läs mer

Protokoll. Sara Bergqvist, fullmäktiges sekreterare

Protokoll. Sara Bergqvist, fullmäktiges sekreterare 2010-10-09 Consensusfullmäktigesammanträde Datum:9oktober Tid:13.35 17.23 Lokal:Rönnen,CampusUS Närvarande: MF Linnea Hansson Anna-Karin Sund Olov Åstrand Sofia Mårdén Cecilia Hansson Baas Michaela Jern,

Läs mer

Konglig samhällsbyggnad. Föredragningslista

Konglig samhällsbyggnad. Föredragningslista Konglig samhällsbyggnad Föredragningslista 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner tillika rösträknare 1.5 Adjungeringar

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Sektionsmöte 2013-02-11 Adress: Lindstedsvägen 3, Stockholm (E36) Sektionsmöte nr 3, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-02-11 Tid: 17.33 18.57 Närvarande: Se punkt

Läs mer

Föredragningslista 2011-09-27

Föredragningslista 2011-09-27 S E K T I O N S M Ö T E 1. Formalia Föredragningslista 2011-09-27 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justerare tillika rösträknare 1.5 Fråga om mötets

Läs mer

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå

Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå Handlingar Årsstämma 2013-05-28. Ekonomsektionen i Luleå MÖTESFORMALIA Beslutsmässighet Sektionsstämman är beslutsmässig när fem (5) medlemmar, exklusive sektionsstyrelsen, är närvarande på plats eller

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Justerare: Simon Lundmark. (Informationsansvarig)

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Justerare: Simon Lundmark. (Informationsansvarig) Protokoll fört vid styrelsemöte #14 som ägde rum 2014-04-22 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Marcus Wiking (Vice ordförande) Sekreterare:

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01 Styrelsemöte 2 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:21. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 24 februari,

Läs mer

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen

Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Konglig Datasektionen Revisions-SM (Fylle-SM) 2004-11-08 1(5) Protokoll fört vid Revisions-SM (Fylle-SM) Konglig Datasektionen Tidpunkt 2004-11-08, 17:28 18:38 Plats E31, KTH Närvarande Ordförande Frej

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #8 Onsdagen den 28/ , 17:00 å Tolvan, Stockholm

Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #8 Onsdagen den 28/ , 17:00 å Tolvan, Stockholm Protokoll: Sektionen för Medicinsk Teknik CNS #8 Onsdagen den 28/11 2018, 17:00 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Jonas Stylbäck öppnar mötet 17:11. 1.2 Val av mötesordförande Mötet väljer

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer