Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jörgen Lundblad, renhållningschef, BKT, 36 Inger Multanen, utvecklingsstrateg, 37 Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 39, 63 Tomas Johansson, controller, 39, 63 Andreas Ericsson, IT-chef, 46 Claes Dyst, chef för Vuxenlärandeenheten, 47 Morgan Johansson, tf räddningschef, Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Svenerik Nykvist (s) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Håkan Blomberg (s) Justerande... Svenerik Nykvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Håkan Blomberg, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 35 dnr 81/2009 Kultur- och fritidsnämndens förslag angående Nitro/Nora bandysällskaps anhållan om namnbyte på Karlsängs idrottsplats. Nitro/Nora bandysällskap har till kultur- och fritidsnämnden överlämnat en anhållan om att få ändra namn på Karlsängs idrottsplats till Swedice Arena. Swedice AB har fungerat som entreprenör vid byggandet av den konstfrusna bandybanan vid Karlsängs idrottsplats som invigdes i februari månad Swedice AB har erbjudit Nitro/Nora bandysällskap att teckna ett avtal på tre år vilket innebär att idrottsplatsens byter namn till Swedice Arena. Avtalet innebär också att bandysällskapet erhåller en ersättning på kronor för avtalstiden. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet , 20. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att Karlsängs idrottsplats byter namn till Swedice Arena under den tid som Nitro/Nora bandysällskap har tecknat avtal med Swedice AB. Svenerik Nykvist (s) yrkar bifall till kultur- och fritidsnämndens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Karlsängs idrottsplats byter namn till Swedice Arena under den tid Nitro/Nora bandysällskap har tecknat avtal med Swedice AB.

3 Kommunstyrelsen Ks 36 dnr 82/2009 Bergslagens Kommunaltekniks förslag till ny taxa för budning av hämtning av latrinkärl. Inom Bergslagens Kommunalteknik har latrinhanteringen under många år bestått i att abonnenten antingen har haft ett latrinabonnemang med ett bestämt antal hämtningar per säsong eller ett abonnemang där abonnenten själv bestämt antal hämtningar genom att ställa ut latrinkärlet där hushållsavfallet hämtas. Latrinburkarna har sedan deponerats vid tipp. Deponering av organiskt avfall blev förbjudet år Bergslagens Kommunalteknik har under tre år, fram t o m år 2008, fått dispens från Länsstyrelsen att deponera avfallet på Södra Måles deponi. Bergslagens Kommunalteknik inför från och med år 2009, i likhet med de flesta kommuner i landet, en striktare hantering av latrinavfall. En av orsakerna till förändringen är bl a att hanteringen av latrin är oacceptabel ur arbetsmiljösynpunkt. Bergslagens Kommunalteknik kommer inte att ordna någon kontinuerlig hämtning av latrin genom abonnemang. Latrinet ska i den mån det är möjligt tas om hand på den egna fastigheten genom t ex någon typ av mulltoalett eller kompostering i speciell kompost. Eftersom latrin räknas som hushållsavfall har kommunen dock skyldighet att erbjuda någon form av hämtning om en kund så önskar. Vid sådana enstaka hämtningar av latrinkärl sker detta genom budning till Bergslagens Kommunalteknik. Bergslagens Kommunalteknik har tagit fram en taxa som är beräknad på de olika momenten som det nya systemet kräver. Kostnadsökningen totalt för budningssystemet, fördelat på relativt få hämtställen med stor geografisk spridning, ger en relativt hög taxa, kronor, för varje enskilt kärl. Bergslagens Kommunalteknik bedömer att detta innebär att latrinhämtning kommer att fasas ut i sin helhet genom att abonnenten kommer att försöka hitta mer miljöanpassade alternativ. Bergslagens Kommunalteknik har behandlat ärendet på direktionsmöte , 12. Direktionen föreslår fullmäktige i respektive medlemskommun att besluta att godkänna förslaget till ny taxa. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Bergslagens Kommunaltekniks förslag till ny taxa för budning av hämtning av latrinkärl.

4 Kommunstyrelsen Ks 37 dnr 184/2008 Svar på motion 6/2008 om att inrätta en funktion som äldreombudsman Gabrielle Peteri, Leif Lindahl och Birgitta Borg (samtliga fp) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 58. motionären föreslog: att Nora kommun inrättar en funktion som äldreombudsman i kommunen. kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 117, att överlämna motionen till socialnämnden för beredning. Utvecklingsstrategen på socialförvaltningen har överlämnat ett svar på motionen. Inom särskilda boenden och boenden inom enheten för funktionshindrade finns för varje brukare en kontaktperson/ fadder. Funktionen är även under utveckling inom hemtjänsten. Inom socialförvaltningen finns också verksamhetsansvariga enhetschefer, medicinskt ansvarig sjuksköterska, anhörigstödjare, fackiga företrädare m fl. Dessutom finns förtroendevalda representanter och olika slags råd med företrädare till vilka det finns möjlighet att vända sig med synpunkter. Inom Länsstyrelsen finns äldreombudsmän, vilkas arbete utgår från ett medborgarperspektiv. Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet över kommunernas verksamheter. Utvecklingsstrategen anser att inrätta ytterligare en funktion som bl a ska föra de äldres talan och ge information riskerar att öka avståndet mellan de förtroendevalda och medborgarna samt mellan andra verksamma inom området. Det finns redan idag tillräckligt med kontaktvägar för berörda att komma till tals med förtroendevalda och förvaltningsledning för att ha möjlighet att föra fram synpunkter. Utvecklingsstrategen föreslår därmed avslag på motionen. Socialnämnden har behandlat ärendet , 15. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Gabrielle Peteri och Leif Lindahl yrkar på att ärendet återremitteras till socialnämnden för att undersöka hur man gör i andra kommuner. Margaretha Eriksson (v) yrkar bifall till socialnämndens förslag. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att det avslås.

5 Kommunstyrelsen Därefter ställer ordföranden proposition på socialnämndens förslag och finner att detsamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Leif Lindahl, Gabrielle Peteri (båda fp), Jan-Erik Bratt, Ewa Turesson, Henk Burgering (samtliga m) och Eva Stenqvist (c), reserverar sig till förmån för återremissyrkandet.

6 Kommunstyrelsen Ks 38 dnr 92/2009 Förslag till omdisponering i 2009 års budget. Ekonomichefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Den person som har haft anställning på ekonomiavdelningen som budget- och skuldrådgivare, med sysselsättningsgrad 50 %, återgår fr o m till annan anställning inom kommunen. Med anledning av detta föreslår kommunchefen samt socialförvaltningens chef att budget- och skuldrådgivning organisatoriskt fr o m ska tillhöra socialförvaltningens Vuxenenhet. Detta innebär att omdisponering bör ske i 2009 års budget vilket innebär att kronor överförs från kommunstyrelsen till socialnämnden. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att omdisponering sker i 2009 års budget enligt ekonomichefens förslag.

7 Kommunstyrelsen Ks 39 dnr 112/2009 Bokslut för Nora kommun och koncernredovisning för år Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2008 års verksamhet. Resultatet för koncernen uppgår till 2,1 mnkr och för kommunen till 3,9 mnkr. Balansomslutningen uppgår till 495,5 mnkr för koncernen och 245,8 mnkr för kommunen. att överlämna bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2008 års verksamhet till revisionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna bokslut för kommunen och koncernredovisningen för 2008 års verksamhet.

8 Kommunstyrelsen Ks 40 dnr 277/2005 Svar på medborgarförslag 6/2005 om rättvisemärkta varor. Kerstin Grek överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 87. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun vid sina upphandlingar tar in rättvisemärkta varor i sortimentet. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsens ordföranden för att besvara detsamma. Kommunstyrelsens ordföranden har därefter gett kommunchefen i uppdrag att besvara medborgarförslaget. Inom kommunförvaltningen pågår en utredning om den framtida måltidsorganisationen. Nästa steg i utredningen är att ta fram en målbeskrivning för verksamheten innan konkreta förslag till förändringar beslutas. Kommunchefen föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att medborgarförslagets fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen och att medborgarförslaget därmed ska anses besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att medborgarförslagets fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen samt att medborgarförslaget därmed är besvarad.

9 Kommunstyrelsen Ks 41 dnr 123/2008 Svar på motion 4/2008 om den framtida kostorganisationen i Nora. Helena Vilhelmsson och Pia-Maria Johansson (båda c) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 36. Motionärerna föreslog: att Nora kommun utreder följande för att maten skulle kunna tillagas från grunden i så stor utsträckning som möjligt, bör tillagningskökens antal behållas och en kostnadsberäkning göras beträffande anpassning av köken enligt livsmedelsverkets direktiv kostnadsberäkning för, och en möjlig organisation för hur en utökning av resurser inom måltidsverksamheten kan se ut intresse och förutsättningar för att låta vissa avdelningar inom äldreboenden själva kunna laga sin egen mat under en provtid möjlighet för skolköken utanför centralorten att sköta produktionen av mat som sedan samordnas med hemtjänsten utkörning till äldre. Detta för att minimera transportkostnaderna möjlighet för äldre att komma till skolan för att inta sin lunch, framförallt utanför centralorten, där inga alternativ finns. En positiv konsekvens av detta är utan tvekan en naturlig mötespunkt över generationsgränser. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 101, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Inom kommunförvaltningen pågår en utredning om den framtida måltidsorganisationen. Nästa steg i utredningen är att ta fram en målbeskrivning för verksamheten innan konkreta förslag till förändringar beslutas. Kommunchefen föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att motionens fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen och att motionen därmed ska anses besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionens fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen samt att motionen därmed är besvarad.

10 Kommunstyrelsen Ks 42 dnr 289/2008 Svar på motion 14/2008 om kommunal upphandling. Pia-Maria Johansson (c) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 100. Motionären föreslog: att en översyn görs av Nora kommuns rutiner för upphandling i enlighet med förslagen i motionen samt att man undersöker möjligheten att inrätta en funktion som upphandlingslots. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 174, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Inom kommunförvaltningen pågår en utredning om den framtida måltidsorganisationen. Nästa steg i utredningen är att ta fram en målbeskrivning för verksamheten innan konkreta förslag till förändringar beslutas. Kommunchefen föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att motionens fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen och att motionen därmed ska anses besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionens fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen samt att motionen därmed är besvarad.

11 Kommunstyrelsen Ks 43 dnr 290/2008 Svar på motion 15/2008 om självstyrande kök. Pia-Maria Johansson (c) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 101. Motionären föreslog: att kommunen ser över möjligheten till ökat självstyre för de kök som så önskar genom att köken i stor utsträckning blir tillagningskök och därmed får större inflytande, blir flexiblare samt tar tillvara den mat som produceras på ett annat sätt än vad ett mottagningskök kan samt att det ekologiska inslaget av livsmedel ökar, kanske via en trestegsraket under tre år, med slutmål på t ex 25 %. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beslut. Kommunstyrelsen beslutade , 175, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Inom kommunförvaltningen pågår en utredning om den framtida måltidsorganisationen. Nästa steg i utredningen är att ta fram en målbeskrivning för verksamheten innan konkreta förslag till förändringar beslutas. Kommunchefen föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att motionens fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen och att motionen därmed ska anses besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionens fråga behandlas inom ramen för måltidsutredningen samt att motionen därmed är besvarad.

12 Kommunstyrelsen Ks 44 dnr 108/2009 Förslag till försäljning av fyra bostadsrätter på Marstrandshagen till Norabostäder AB Fastighetscontrollern har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora kommun köpte år 2000 två bostadsrätter i bostadsrättsföreningen Gråsparven. Anledningen till köpet var att hyra ut lägenheterna i andra hand till boende inom LSS. År 2005 köpte kommunen även två bostadsrätter i bostadsrättsföreningen Sädesärlan. Anledningen till det köpet var att hyra ut lägenheterna i andra hand till flyktingmottagningen. Fastighetscontrollern anser att Norabostäder AB har bättre möjlighet att administrera uthyrning av bostäder och föreslår därför att bostadsrätterna säljs till Norabostäder AB. Försäljningspriset föreslås till totalt kronor vilket är kommunens bokförda värde och samma belopp som kommunens inköpspris. Villkoret för försäljningen är att den godkänns av respektive bostadsrättsförening. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att sälja ovanstående bostadsrätter i bostadsrättsföreningen Gråsparven till Norabostäder AB att sälja ovanstående bostadsrätter i bostadsrättsföreningen Sädesärlan till Norabostäder AB samt att det totala försäljningspriset är kronor.

13 Kommunstyrelsen Ks 45 dnr 113/2009 Räkenskapsredogörelse och revisionsberättelse för Noraskogs arkiv för åren 2007 och Räkenskapsredogörelse och revisionsberättelse för Johan och Maria Johanssons donation, Noraskogs arkiv, avseende räkenskapsåren 2007 och 2008 föreligger. De samlade tillgångarna vid 2007 årets slut uppgick till ,44 kronor och vid 2008 års slut till ,50 kronor. Kommunens revisorer har granskat räkenskaperna och tillstyrker ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen omfattar. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med godkännande lägga räkenskapsredogörelse för år 2007 och 2008 till handlingarna samt att bevilja styrelsen för Noraskogs arkiv ansvarsfrihet för 2007 och 2008 års verksamhet.

14 Kommunstyrelsen Ks 46 dnr 65/2009 IT-chefens förslag till IT-strategi. IT-chefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Utvecklingen av IT är mycket snabb. Det är därför viktigt att det inom kommunen finns en gemensam strategi för IT-frågor. Strategin ska vara lättläst och lätt att förstå. Om det inte finns en långsiktig strategi finns risk för att kommunen missar t ex gemensamma supportavtal och enklare integrationer via moduler. IT-chefen anser att integrationen av system med samma plattform i regel levererar bättre tillgänglighet och lägre drift- och supportkostnader. Med anledning av ovanstående har IT-chefen reviderat Nora kommuns IT-strategi. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till reviderad IT-strategi. _

15 Kommunstyrelsen Ks 47 dnr 186/2008 Svar på motion 8/2008 om instegsjobb för nyanlända invandrare. Gabrielle Peteri (fp) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 60. Motionären föreslog: att kommunen undersöker samt överväger möjligheten att inrätta kommunala instegsjobb med utgångspunkt från förutsättningarna i motionen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 119, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 43, att uppdra åt förvaltningschefen att utarbeta ett förslag till motionssvar. Vuxenlärandeenheten har bl a som mål att samtliga flyktingar ska vara självförsörjande efter avslutad introduktion. För att nå målet beviljades vuxenlärandeenheten kronor hösten Målet ska nås genom olika insatser. En av insatserna är att anställa personer via instegsjobb där villkor för anställningen är att man samtidigt studerar vid SFI, svenska för invandrare. Barn- och utbildningsnämnden behandlade ärendet på sammanträde , 11. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. Leif Lindahl, Gabrielle Peteri (båda fp) och Svenerik Nykvist (s) yrkar bifall till motionen. Ordföranden ställer barn- och utbildningsnämndens förslag mot Leif Lindahls m fl yrkande om bifall till motionen och finner att kommunstyrelsen beslutar att bifalla motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen. _

16 Kommunstyrelsen Ks 48 dnr 79/2009 Förslag till uppdrag om översyn av förvaltningsorganisationen. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunstyrelsen beslutade , 141, att ge kommunchefen i uppdrag att tillsammans med bl a Norabostäders AB:s vd att utreda förutsättningarna för en ny samlad utvecklingsorganisation. I september 2008 gav kommunens ledningsgrupp tre arbetsgrupper inom förvaltningarnas administration i uppdrag att föreslå nya administrativa processer inom kommunen. De syften som angavs var att öka flexibiliteten, minska sårbarheten och öka samverkan för att bättre nyttja befintliga personalresurser i kommunens samlade administration. Arbetsgrupperna överlämnade den 2 mars 2009 ett förslag till struktur. Kommunchefen har därefter gett personalchefen i uppdrag att utifrån arbetsgruppernas underlag utarbeta konkreta förslag till förändringar som ska kunna genomföras fr o m Kommunfullmäktige beslutade , 12, att ansöka om inträde i kommunalförbundet Nerikes Brandkår vilket innebär att räddningstjänsten kommer att föras över från kommunförvaltningen till Nerikes Brandkår. Vid ett genomförande av ovan nämnda förändringar kommer kommunens tre befintliga förvaltningar att påverkas men inte nödvändigtvis så att förvaltningsstrukturen måste ändras. Kommunchefen anser dock att med hänsyn till det ekonomiska läget kan det ändå vara motiverat att göra en översyn av förvaltningsorganisationen. Kommunchefen anser också att det i det sammanhanget bör även den motion behandlas som syftar till att utreda om kultur- och fritidsavdelningen kan bli en egen förvaltning. Kommunchefen föreslår kommunstyrelsen besluta att uppdra till kommunchefen att göra en översyn av den befintliga förvaltningsorganisationen och lämna förslag som ska kunna genomföras fr o m Kommunchefen hemställer också att kommunstyrelsen lämnar direktiv om vilken inriktning en översyn av förvaltningsorganisationen bör ha. Ordföranden föreslår att kommunstyrelsens direktiv till kommunchefen för uppdraget ska vara att beskriva för- och nackdelar med en förvaltningsorganisation.

17 Kommunstyrelsen att ge kommunchefen i uppdrag att göra en översyn av den befintliga förvaltningsorganisationen samt att beskriva för- och nackdelar med en förvaltningsorganisation.

18 Kommunstyrelsen Ks 49 dnr 335/2008 Medborgarförslag 7/2008 om allmänt förbud mot fyrverkerier och pyroteknisk utrustning inom kommunen. Åse Nyman, Helen Svärd och Katharina Nordmark överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 1. Förslagsställarna föreslog: att ett allmänt förbud införs om okontrollerat användande av fyrverkerier och pyroteknisk utrustning. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

19 Kommunstyrelsen Ks 50 dnr 4/2009 Medborgarförslag 1/2009 om projekt för män med utländsk bakgrund. Annika Reuter överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 2. Förslagsställaren föreslog: att det skapas ett forum, en utbildning eller ett projekt för män med utländsk bakgrund. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden.

20 Kommunstyrelsen Ks 51 dnr 5/2009 Medborgarförslag 2/2009 om att göra Nora till föredöme för lättillgänglighet för funktionshindrade. Annika Reuter överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 3. Förslagsställaren föreslog: att Nora ska vara ett föredöme när det gäller lättillgänglighet för funktionshindrade. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för beredning.

21 Kommunstyrelsen Ks 52 dnr 6/2009 Medborgarförslag 3/2009 om att utveckla trängselbonusen. Annika Reuter överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 4. Förslagsställaren föreslog: att trängselbonusen ska utvecklas och leva vidare. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

22 Kommunstyrelsen Ks 53 dnr 7/2009 Medborgarförslag 4/2009 om utökad information till nyinflyttade. Annika Reuter överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 5. Förslagsställaren föreslog: att en utökad information till nyinflyttade sänds ut i samma utskick som erbjudandet från olika affärer. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till näringslivschefen för beredning.

23 Kommunstyrelsen Ks 54 dnr 12/2009 Medborgarförslag 5/2009 om alternativt förslag till planerat Resecentrum i Nora. Jan Rylander överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 6. Förslagsställaren föreslog: ett alternativt förslag till planerat Resecentrum i Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

24 Kommunstyrelsen Ks 55 dnr 13/2009 Medborgarförslag 6/2009 om grönområdet mellan Ås villaområde och Åsbosjön. Lars Angergård överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 7. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun tillsammans med BKT och Ås byalag utarbetar en plan samt beslutar om ett förslag till att öka kvalitén på området. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

25 Kommunstyrelsen Ks 56 dnr 114/2009 Årsredovisning 2008 för stiftelser förvaltade av kommunen. Ekonomiavdelningen har överlämnat årsredovisning för stiftelser som förvaltas av kommunen avseende 2008 års verksamhet. att godkänna upprättade årsredovisningar för stiftelser förvaltade av kommunen samt att överlämna dessa till revisionen.

26 Kommunstyrelsen Ks 57 dnr 85/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Övre Alntorp 2:5 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärden avser glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Detlef Scharrenberg, fastighetsägare till Övre Alntorp 2:5, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 vid vite om kronor avseende glidskydd. _

27 Kommunstyrelsen Ks 58 dnr 86/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Nedre Alntorp 1:36 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärderna avser takstege och glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1 och 2. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Leif Eriksson, fastighetsägare till Nedre Alntorp 1:36, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 och 2 vid vite om kronor avseende takstege samt vid vite om kronor avseende glidskydd. _

28 Kommunstyrelsen Ks 59 dnr 87/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Bröstorp 4:43 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärderna avser takstege och glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1 och 2. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Anna-Marie Rosendahl, fastighetsägare till Bröstorp 4:43, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 och 2 vid vite om kronor avseende takstege samt vid vite om kronor avseende glidskydd. _

29 Kommunstyrelsen Ks 60 dnr 88/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Bergsmanshyttan 5:2 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärderna avser glidskydd för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Peter Ämström, fastighetsägare till Bergsmanshyttan 5:2, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 vid vite om kronor avseende glidskydd. _

30 Kommunstyrelsen Ks 61 dnr 89/2009 Tf räddningschefens förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontroll. Tf räddningschefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Skorstensfejarmästaren har utfört brandskyddskontroll i fastigheten Finnshyttan 1:11 i Nora kommun. Föreläggande om åtgärd är utfärdat med rättelsedatum senast Åtgärderna avser takbrygga för säkerhet för skorstensfejarmästarens personal vid tillträde och arbete på tak/skorsten. Vid ny brandskyddskontroll var bristerna inte åtgärdade enligt tidigare brandskyddskontroll. Problemen kvarstår alltså enligt Föreläggande om åtgärd punkt 1. Tf räddningschefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. att förelägga Marita Johansen, fastighetsägare till Finnshyttan 1:11, med stöd av Lagen om skydd mot olyckor, SFS 2003:778 kap 5 2, att senast ha utfärdat åtgärder enligt skorstensfejarmästarens Förslag om åtgärd punkt 1 vid vite om kronor avseende takbrygga. _

31 Kommunstyrelsen Ks 62 dnr 63/2009 Information om att delta i förstudie om regional vattenförsörjning från Vättern. Avdelningschefen på Skråmsta Vattenverk, Örebro kommun, informerade på kommunstyrelsen den 7 maj 2008 om att Örebro kommun undersöker olika alternativ till vattenförsörjning om Svartåns vatten skulle bli obrukbart. Ett alternativ som utreds är en dricksvattentäckt i Järleån. Ett annat alternativ är att göra en förstudie för regional vattenförsörjning från Vättern vilket har sitt ursprung i de dialogmöten som fördes under landshövdingens sk Klimatresa i samtliga kommuner under maj-juni Det var då flera kommuner som framförde att frågan om att ta vatten från Vättern för dricksvattenförsörjning i Örebro län bör utredas. Förslag till kostnadsfördelning för förstudien är 1 krona per invånare för kommunerna Askersund, Hallsberg, Kumla, Lekeberg och Örebro samt 50 öre per invånare för kommunerna Nora och Laxå. Med anledning av att Länsstyrelsen ville ha in svar från kommunerna senast den 27 mars har ordföranden fattat ett beslut på delegation I brådskande ärende om att Nora kommun ska delta i förstudien samt att godkänna kostnadsfördelningen.

32 Kommunstyrelsen Ks 63 dnr 115/2009 Ekonomisk rapport, mars månad. Ekonomichefen redovisar den ekonomiska rapporten för mars månad. att uppmana nämnder och styrelser till största återhållsamhet vad gäller kostnader samt att därefter lägga rapporten till handlingarna.

33 Kommunstyrelsen Ks 64 Delgivningar Minnesanteckningar från Byarådets möte (dnr 70/2009) BMB Information om flyttning av fordon i teori och praktik. (dnr 72/2009) Länsstyrelsen Beslut om statsbidrag till tidigare och förebyggande insatser i norra Örebro län. (dnr 374/2007) Länsstyrelsen Minnesanteckningar från kommunbesök Bergslagens Miljö- och byggnämnd den 25 februari Migrationsverket 2009 års första informations- och prognosbrev om asyl- och flyktingmottagande , 16. Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde För kännedom Yttrande från Länsstyrelsen till Miljödepartementet om Naturvårdsverkets redovisning av tre regeringsuppdrag rörande förvaltning av rovdjur Tackkort från Göran Skoglund med anledning uppvaktning vid pensionsavgång Kallelse till Länstrafiken Örebro AB:s ordinarie årsstämma den 29 april att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

34 Kommunstyrelsen Ks 65 Delegationsbeslut , Kommunchefen Förköpsärenden där kommunal förköpsrätt ej hävdats. (dnr 3/2009) Kommunchefen Förvärvstillståndsprövning. (dnr 3/2009) Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövning. (dnr 26/2009) , 25, Fastighetscontollern Ansökan om upplåtelse på allmän platsmark. (dnr 27/2009) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 63/2009) Kommunchefen Attestanter och ersättare (dnr 78/2009) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 95/2009) att lägga delegationsärendena till handlingarna.

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-04-29 27 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-04-29 kl 19.00-21.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Westerlund, Intresseföreningen Bergslaget,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-05-27 90 Plats och tid Hjernet, 2009-05-27 kl 13.00-15.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Hjelmqvist, vd Norabostäder AB, 80 Anders Hansson, ekonomichef

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-16 144 Plats och tid Hjernet, 2013-10-16 kl 8.30-12.25 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 131, 145 Jukka Tekonen, projektledare,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-16 1 Plats och tid Hjernet, tisdag den 16 februari 2010, kl 08.30-10.40. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Eleonore Karlsson (S) tj ers för Svenerik Nykvist

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-10-06 166 Plats och tid Hjernet, 2010-10-06 kl 08.30-12.15 Beslutande 11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-11-18 229 Plats och tid Hjernet, 2009-11-18 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 195, 211 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, 2018-09-17, kl.08.30-10.50 Laila Mäki, S Carolina Suikki, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 4 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 4 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-03-04 22 Plats och tid Hjernet, 2009-03-04 kl 09.00-11.25 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 4 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

KS AU PROTOKOLL

KS AU PROTOKOLL KS AU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 12.15 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-01-20 1 Plats och tid Hjernet, 2009-01-20 13.30-15.10 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson (s) Lena Carlström (s) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset kl 09:00-15:00 Beslutande Stig Rönnbäck (S) Tage Danielsson (S) Regis Cabral (S) Gunnel Sandlund (V) Eva-Lena Samuelsson-Grubbström (C) Lennart Wikström (Fp) Sven-Erik Bohman

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-04-14 65 Plats och tid Hjernet, 2010-04-14 kl 08.30-12.00 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 april 2001 kl. 17.15 18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer