Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november (21 )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november 2012 1 (21 )"

Transkript

1 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november (21 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Urban Granfeldt Olle Engström Ersättare: Övriga deltagande: Utses att justera: Inge Nilsson Piehl Morgan Kilman Benny Nord Malin Andersson Anna Lavendel 46 Roger Danielsson Christer Fallgren 57 Inger Johansson, sekreterare Urban Granfeldt Justeringens plats och tid: Tekniska kontoret Underskrifter Sekreterare Inger Johansson Paragrafer Ordförande Justerande Per Gruvberger Urban Granfeldt ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens teknikutskott : 5 november 2012 Anslagsdatum: 7 november 2012 Datum för anslagets nedtagande :3 december 2012 Förvaringsplats: Kommunstyrelsens kansli Underskrift Inger Johansson

2 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 43 Dnr Budgetuppföljning oktober 2012 Budgetuppföljning för oktober månad 2012 redovisas. Teknikutskottet beslutar att med godkännande lägga budgetuppföljningen till handlingarna. Ks _

3 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 44 Dnr 197/2012 Förslag till skyddsföreskrifter för Nordmarks vattenskyddsområde Föreligger upprättat förslag till skyddsföreskrifter för Nordmarks vattenskyddsområde. De har utformats med vattentäktens nutida och framtida skyddsbehov i fokus och representerar i många avseenden en tillämpning och uttolkning av miljöbalkens intentioner som uttrycks i miljöbalkens allmänna hänsynsregler. Syftet med föreskrifterna och deras tillämpning är att säkerställa att risk inte uppstår och att vattentäktens vatten efter normalt reningsförfarande kan användas för dricksvattenförsörjning. Teknik och Service föreslår att förvaltningen får i uppdrag att slutföra vattenskyddsområde Nordmarks vattenverk Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

4 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 45 Dnr 198/2012 Förslag till gatu- och va-arbeten för 2013 I 2013 års kapitalbudget har medel upptagits för gatuarbeten med kronor och för va-arbeten med kronor. Rubr. arbeten har ej objektbestämts i kapitalbudgeten. Förteckning över angelägna objekt har upprättats. Objekten 1-5 inom gatuarbeten och 1-7 inom va- arbeten har prioriterats efter de behov som finns. Teknik och Service föreslår att med föreliggande förteckningar som grund och inom givna anslagsramar uppdra till Teknik och Service att utföra 2013 års gatu- och va- arbeten. Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

5 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 46 Dnr 61/2012 Kostpolicy med riktlinjer äldreomsorg och riktlinjer förskola/skola /gymnasium På uppdrag från Kommunstyrelsen har en arbetsgrupp, med repr från barn- och utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen och teknik- och serviceförvaltningen, arbetat fram ett förslag till kostpolicy. Kostpolicyn är uppdelad i tre delar; 1.En övergripande kostpolicy som riktar sig till alla kommunens verksamheter. 2.Riktlinjer förskola/skola/gymnasium 3.Riktlinjer äldreomsorg Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 57, och beslutat att godkänna förslag till kostpolicy. Socialnämnden har behandlat ärendet , 82, och beslutat att godkänna förslag riktlinjer kost äldreomsorg. Teknikutskottet föreslås besluta att godkänna kostpolicy att godkänna riktlinjer äldreomsorg och riktlinjer förskola/skola /gymnasium Teknikutskottet beslutar att återremittera kostpolicyn till arbetsgruppen för precisering och framtagande av riktlinjer där ambitionsnivån i Filipstads kommun tydliggörs.

6 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 47 Dnr 201/2012 Betalningssystem för verksamheter som lämnar avfall på Långskogen Långskogens verksamhet finansieras via grundavgiften som alla abonnenter betalar. Grundavgiften för verksamheter är lägre än för villor eftersom verksamheter förväntas ha egna system för sitt verksamhetsavfall och ej nyttja Långskogens återvinningscentral (ÅVC). Dock kan mindre företag ha svårt att hålla med egna containrar och insamlingsentreprenörer. Förvaltningen föreslår därav ett system med företagsbiljetter som möjliggör för verksamheter att lämna små mängder sorterat verksamhetsavfall på ÅVC:n. Förslaget innebär att företagsbiljetter lämnas ut som ett biljetthäfte på Långskogen och sedan faktureras av kundservice via kundnummer. Förslag till kostnad är en biljett á 250 kr för verksamhetsbil i storleksordning liten lastbil, pickup, personbil med släpkärra. Biljettsystemet införs i renhållningstaxan som börjar gälla Förslag till beslut Teknik och Service föreslår Tekniska utskottet att godkänna föreslaget ovan och införa ett system med företagsbiljetter på Långskogen. Teknikutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att besluta enligt förvaltningens förslag. Paragrafen förklarades omedelbart justerad. Ks

7 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 48 Dnr 206/2012 Förslag till renhållningstaxa 2013 Under 2013 ska matavfallsinsamling succesivt införas i kommunen vilket innebär ökade kostnader för renhållning. Därav förslås ny renhållningstaxa att gälla från och med , bilaga 1. Inga ändringar av texten har gjorts utom de tillägg som visas nedan. I bilaga 2 visas nu gällande taxa, tidigare taxa samt föreslagen taxa. Taxeförändringen innebär en höjning från och med för samtliga abonnenter. Matavfallsinsamling införs områdesvis i kommunen. De abonnenter som väljer sortering ligger då kvar på taxan från och övriga får en taxehöjning med 30 procent. Abonnent med godkänd varmkompost likställs med abonnent med matavfallsinsamling och den lägre taxan behålls. Renhållningstaxan är uppdelad i grundavgift och hämtnings-/behandlingsavgift och det är den sist nämnda som höjs. Dagens 140 liters och 190 liters kärl kommer med matavfallsinsamling motsvara kärl Kostnaden för alla övriga tjänster, utom latrinhämtning, har varit desamma sedan 2008 och räknas nu upp med 5 procent. Ändringar i dokumentet Renhållningstaxa I texten till taxan föreslås följande tillägg: Befrielse från skyldigheten att lämna hushållsavfall Befrielse från skyldigheten att lämna hushållsavfall vid bostad, fritidshus eller vid verksamhet kan efter skriftlig ansökan medges fastighetsägare för en period av som längst två år. Befrielse bedöms ytterst restriktivt och fastighetsägaren skall kunna påvisa att även slutligt omhändertagande av avfall som uppstår kan ske. Det är ej tillåtet att själv transportera sitt hushållsavfall till annan fastighet eller annan plats. Ansökan skall lämnas till miljö- och byggnadsnämnden. Den som har befrielse från skyldigheten att lämna hushållsavfall befrias från hämtnings-/behandlingsavgiften men ej från grundavgiften. Avgift för ansökan erläggs till Miljö- och byggnadsförvaltningen. 9. Förändring av renhållningstaxan Förändring av renhållningstaxan enligt renhållningsindex får beslutas av tekniska utskottet en gång per år.

8 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Ks Förslag till beslut Teknik och Service föreslår Tekniska utskottet att godkänna föreslagen renhållningstaxa att gälla från och med Teknikutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att besluta enligt förvaltningens förslag. Paragrafen förklarades omedelbart justerad.

9 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 49 Dnr 186/2012 Central återvinningsstation (ÅVS) Inriktningen i Filipstads kommuns avfallsplan är att vi ska sträva mot minskad mängd avfall och att det avfall som uppstår ska återanvändas och återvinnas så lång det är möjligt. För att jobba mot målen i avfallsplanen måste det i första hand vara lätt att göra rätt för kommunens invånare. Regelbundet kontaktas kommunen av allmänheten som undrar om och när det blir en ny återvinningsstation i centrum. Många, framförallt äldre, har ingen möjlighet att ta sig till övriga återvinningsstationer och kan därför inte längre sortera sitt avfall utan tvingas slänga allt på ett ställe. Detta leder till att avfallet istället för att materialåtervinnas går till förbränning. Vi jobbar således från målen i vår avfallsplan istället för mot. För att komma till rätta med detta problem krävs en centralt placerad återvinningsstation för de som cyklar och promenerar till centrum. Den plats som ter sig bäst lämpad är del av parkeringen på räddningstjänstens bakgård, framgår av kartbilaga. Kommunen äger marken och inga ingrepp behöver göras för att hämtningsfordon ska kunna vända på platsen. Till fördel skulle återvinningsstationen förses med passande staket för att hindra spridning av skräp. Städning och tömning skulle prioriteras. I de fall städningen inte fungerar kan kommunen ta över ansvaret för detta mot ersättning från Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI). Förslag till beslut Teknik och Service föreslår Teknikutskottet att besluta placera en återvinningsstation på del av parkeringen på räddningstjänstens bakgård Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

10 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 50 Dnr 202/2012 Förändring av Va-taxan Teknik och Service anhåller om tillstånd att reglera Va-taxan fr o m Anläggningsavgifter Enligt gällande Va-taxa får avgiften regleras en gång årligen efter KPI index. Brukningsavgifter Enligt gällande Va-taxa får den rörliga avgiften regleras efter KPI index. Den fasta avgiften får höjas med maximalt 4%. Teknik och Service föreslår Anläggningsavgifter Ingen höjning Brukningsavgifter Ingen förändring av den rörliga avgiften att den fasta avgiften höjs med 2% att avgifterna skall gälla fr o m Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

11 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 51 Dnr 205/2012 Översyn av VA-taxa, Filipstads kommun Tekniska chefen fick före sommaren 2012 i uppdrag att se över föreliggande VA-taxa för Filipstads kommun avseende om brukningsavgiften för industrifastigheter är skälig och rättvis. Brukningstaxan i Filipstads kommun Taxan Den nu gällande taxan för Filipstads kommun medger inte reducering av brukningsavgiften baserat på graden av nyttjande av fastighetens lokaler. Detta medges inte heller i Lag om allmänna vattentjänster LAV (2006:412). Taxan kan endast reduceras om någon vattentjänst inte levereras dvs om fastigheten endast har dricksvatten eller spillvatten reduceras avgiftsskyldigheten enligt 14,2 i Filipstads kommuns VA- Taxa. Fastighetsägare är således avgiftsskyldiga för de tjänster som tillhandahålls genom den allmänna VA-anläggningen och därmed föreligger ingen reducering. Avgiftsskyldigheten baseras på de beräkningsgrunder som taxan bygger på, dvs självkostnadsprincipen med skälighet och rättvisa som redovisas i Lag om allmänna vattentjänster (LAV (2006:412) samt den sociala kostnadsfördelningen i samhället som även gäller VA-kollektivet. Däremot kan skäligheten och rättvisan i gällande taxa utredas. Alla anslutna fastigheter ses så som delägare i VA-kollektivet och betalar för nyttan och fastighetens möjlighet att använda tjänsterna, när behovet uppstår, i den kommunala VA-anläggningen och har rätt att för evigt vara anslutna eller så länge behovet anses föreligga. Om en fastighet inte används debiteras de fasta avgifterna som vanligt, eftersom de avser att utgöra bidrag till underhålls- och kapitalkostnader, och den rörliga avgiften avseende vattenförbrukning minskar naturligt eftersom inget eller lite vatten passerar mätaren. Lägenhetsavgiften. Denna avgift avses utgöra ett bidrag till underhålls- och kapitalkostnader samt i förkommande fall dagvatten och är kopplad till nyttan. Basförslagen har ansett att 150m² BTA är ett skäligt och rättvist mått för en normal bostadslägenhet (i Filipstad har antagits 200m²). Denna parameter ska spegla nyttan för varje sådan bostadsenhet och blir tydligast i flerbostadshus. Det kan dock diskuteras om det är skäligt med taxekonstruktionen att även en industrifastighet ska betala lägenhetsavgift. Det slår hårt i vissa fall. Samtidigt finns heller inte i nuvarande

12 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november taxa benämningen annan fastighet under delen Brukningsavgifter till vilken industrifastigheter skulle kunna hänföras. Att kategorisera industrifastigheter som med bostad jämställd fastighet är tveksamt och frågan om inte en annan kategorisering av industrifastigheter bör göras. Alla typer av industrier skulle kunna tillhöra kategorin "annan fastighet och för dessa borde då en årlig avgift tas fram, t ex en tomtyteavgift och beslutas som 14.1 d i taxan. Anpassning av beslutad taxa Oavsett hur taxan utformas ska den spegla VA-kollektivets självkostnad och vara skälig och rättvis. Man kan alltså inte utan vidare särbehandla enskild individ eller fastighet inom ett verksamhetsområde. Vid en ny kategorisering skulle vissa verksamheter kunna inordnas under begreppet annan fastighet vilket skulle innebär en skäligare kostnad för dem men ett troligt intäktstapp för kommunen. Nedan stående förslag kan innebära konsekvenser för intäktvolymen och en översyn av kostnadsfördelning över hela kollektivet bör göras innan slutgiltigt beslut om ändringar i taxan tas. Förslag: 1 Göra en översyn av konsekvenser för intäktsvolymen till följd av nedan förslag innan vidare beslut i frågan. 2 I kommunens taxa 3 justeras genom att kategorisera om vissa fastigheter till Annan fastighet. Detta betyder det att flera av de abonnenter som idag rubriceras som verksamheter i debiteringssystemet flyttas från med bostadsfastighet jämställd fastighet till annan fastighet, tex industrifastigheter. Det som i praktiken då händer är att lägenhetsavgiften som idag debiteras verksamheter upphör att gälla. Samtidigt bör 3 förtydligas i det avseendet att exempel på annan fastighet skrivs in i taxetexten. 3. Brukningstaxan förses med en årlig tomtyteavgift för annan fastighet genom ett nytt beslut om komplettering av Alla typer av industri förutom de med särskilt avtal bör tillhöra kategorin annan fastighet och för dessa bör en årlig avgift tas fram, tex tomtyteavgift och beslutas som 14.1 d i taxan. Logiken kommer då att följa anläggningsavgiften där annan fastighet betalar en tomtyta avgift vid anslutning samtidigt som t ex en villa betalar lägenhetsavgift vid anslutning och i brukningsavgiften. 4. Om så erfordras ta fram ett förslag på ny kostnadsfördelning för hela VA-kollektivet för att säkerställa erforderlig intäkt och skälig och rättvis kostnadsfördelning.

13 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Teknikutskottet beslutar att ge tekniske chefen i uppdrag att utarbeta ett förslag på ny Va-taxa för Filipstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning enligt förslaget ovan samt att ta fram konsekvensbeskrivning och förslag till nya Va-avgifter till följd av förslaget, inför vidare beslut i ärendet

14 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 52 Dnr 204/2012 Fastigheten Björnen 1 Fastigheten Björnen belägen på Klippgatan är ett gruppboende avsedda för särskilt behövande med vårdpersonal. Nuvarande verksamhet är nöjd med fastighetsutformningen och omgivningen samt att byggnaden är byggd på marknivå så att boendes krav på tillgänglighet uppfylls. En inventering av fastigheten påvisar ett bristande underhåll samt att det behövs göras vissa investeringar. Fastigheten är på 400kvm bestående av 5 lägenheter inklusive gemensamhetsutrymmen. Fastigheten uppvärms med vattenburen uppvärmning från en elpanna. Ventilationen är av äldre modell med frånluftsmodell utan återvinning. Ett fastighetskontrakt som är baserat på kallhyra där verksamheten betalar för driften men fastighetsägaren för underhållet ger höga hyreskostnader. Efter en längre tids förhandling med fastighetsägarna resulterar detta i att hyreskontraktet med Gruppbostäder i Sverige AB är uppsagt och löper ut Teknik och service har förhandlat med Gruppbostäder i Sverige AB samt tittat på alternativa möjligheter som gynnar ett långsiktigt boende med lägre driftkostnader. Följande alternativ har studerats. 1.Fortsatt hyra samt att fastighetsägaren eventuellt åtgärdar vissa investeringsbehov 2. Köp av fastigheten samt att renovera upp denna. 3. Bygga ny anläggning. Efter att ovanstående möjligheter har studerats och analyserats framkommer att ett köp av fastigheten från Gruppbostäder samt att investeringar görs i fastigheten är det lämpligaste alternativet i dagsläget. Teknik och Service föreslår Teknikutskottet besluta att köpa fastigheten samt investera 1.3 miljoner i fastigheten. Teknikutskottet beslutar att återremittera ärendet till förvaltningen att i samarbeta med socialförvaltningen se på möjligheten att inrymma verksamheten i kommunens eller Stiftelsen Filipstadsbostäders befintliga fastigheter

15 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Kommunstyrelsens teknikutskott 26 april Tu 53 Tu 18 Dnr 86/2012 Persbergs Friskola - Brand Med anledning av att Persbergs friskola brunnit måste ställningstagande göras för olika alternativa lösningar, dels för friskolans räkning och dels för att kunna gå vidare med en uppgörelse med försäkringsbolagt, Länsförsäkringar. Försäkringsbolaget har gjort skadevärdering med ersättning till kommunen för tre olika alternativ enligt följande: 1. Reparation av skolan till samma standard som före branden 2. Rivning av skolan och återuppförande av annan byggnad 3. Rivning och inget återställande Efter att ha tagit del av försäkringsbolagets skadevärdering, samtal med kommunens försäkringsmäklare och friskolan Persberg, skolans nuvarande skick och kostnader m.m. i samband med utförande av alternativ ett föreslår Teknik och Service att nuvarande skolbyggnad rivs att Teknik och Service tillsammans med Försäkringsbolaget, Persbergs friskola, BUN samt Miljö och bygg fortsätter utreda alternativ två Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag. Teknik och service beslutade 26 april 2012, 18, med anledning av branden, Persbergs friskola, att befintlig skolbyggnad rivs samt att tillsammans med försäkringsbolaget, Persbergs friskola, BUN samt Miljö och Bygg utreda möjligheten till ett återuppförande av annan byggnad. Skolbyggnaden är idag riven. Rivningskostnaden är reglerad med försäkringsbolaget. Kommunens del är självrisken 130 tkr. vilket avser självrisken för hela projektet. Härtill kommer eventuella kostnader för återuppförande av annan byggnad som inte täcks med ersättning från försäkringsbolaget.

16 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tillsammans med Persbergs friskola har förslag framtagits på ersättningsbyggnader. Utförandet är tre stycken respektive två stycken sammanbyggda enheter i form av radhus. Varje enhet är på ca 120 kvm. totalt ca 600 kvm. Nya friskolans lokaler omfattar följande skolverksamheter och är dimensionerad för 15 barn per verksamhet : I byggnaden med tre sammanbyggda enheter inryms Förskola, F2(0-2) klass + fritidshem, 3-4 klass + expedition och lärarrum. I byggnaden med två enheter 5+6 klass samt enhet för kök, matsal/samling och skolbibliotek. På gården byggs ett förråd-, tekniksoprum. Enligt Miljö och Bygg föreligger inga kända hinder att bevilja bygglov för uppförande av föreslagen byggnation. Byggnationen och ändamålet följer gällande detaljplan. Teknik och Service föreslår Teknikutskottet besluta att upprätta förfrågningsunderlag för totalentreprenad på föreliggande förslag till utförande samt infordra anbud att härefter redovisa projektet för ytterligare beslut i ärendet. Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

17 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 54 Dnr 131/2012 Förslag på flyttning av verksamhet från Nykroppa skola Nykroppa skola har idag två skolbyggnader, Gamla och Nya skolan samt en Gymnastiksalsbyggnad. Gamla skolan inrymmer idag lokaler för: I plan 1 : trä och metallslöjd 3 timmar i veckan samt disponibla ytor. I plan 2 : förskola 2 avdelningar 2 x 20 barn. I plan 3: personalrum för förskoleverksamheten, texstilslöjd 3 timmar i veckan samt disponibla ytor. I plan 4: disponibla ytor. Byggnaden har ett mycket stort akut underhållsbehov uppskattat till ca. 1,5 M.kr samt att gällande tillgänglighetskrav helt saknas. Nya skolan inrymmer lokaler för: I plan 1: kök med matsal, skolsköterska 1 förmiddag i månaden, fritidsgård 2½ timma per vecka, kulturverksamhet ½ dag per vecka. I plan 2: Skolverksamhet 60 elever, personalrum. För att skapa optimalt nyttjande och för verksamheten ändamålsenliga lokaler föreslås följande: Gamla skolan töms helt från verksamhet. För förskoleverksamheten iordningställs lokaler 2 st. avdelningar i plan 1 Nya skolan. Plan 2 byggs till med 45 kvm. för att utöka personalutrymmena som blir gemensamt för hela skolan. Lokaler för trä- metall- och texstilslöjd i Nykroppa utgår. Undervisningen sker i Filipstad. Fritidsgårdens verksamhet, ca 2½ timma per vecka, föreslås flyttas till Hammarvallens idrottsanläggning i omklädningspaviljongens klubbrum. Den yttre miljön skall iordningställas skyndsamt och anpassas till de nya förhållanden som flytten och ombyggnaden innebär. Arbetet sker i dialog med förskolan och skolan. För att kunna skapa en säker och trygg utemiljö föreslås att gamla skolan rivs.

18 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Nuvarande kostnad för skolbyggnaderna i Nykroppa, exkl. gymnastiksalen, och med tillägg 1,5 Mkr för nödvändig investering i Gamla skolan blir 1,9 Mkr/år. Avräknas framtida kostnader för Gamla skolan, tillkommande kapitaltjänstkostnader för kostnaden för åtgärderna, 2,2 Mkr, exkl. rivningskostnaden 1,0 Mkr Gamla skolan, blir kostnaden 1,4 Mkr/år. Barn- och utbildningsnämnden har yttrat sig i ärendet enligt protokoll 16 oktober Teknik och service föreslår Teknikutskottet besluta att upprätta förfrågningsunderlag på föreliggande förslag på åtgärder och tillsammans med förskolan och skolan inarbeta utförandet av yttre miljön i förfrågningsunderlaget samt härefter infordra anbud. att efter anbudsgivningen återkomma med ärendet för ytterligare beslut. Teknikutskottet beslutar enligt förvaltningens förslag.

19 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 55 Dnr Sammanträdesdagar 2013 Teknikutskottet beslutar att nedanstående datum gäller för 2013: 11 februari 11 mars 15 april 13 maj 17 juni 9 september 14 oktober 11 november 9 december Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30

20 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 56 Dnr Anmälan av projekt Projektredovisning enligt beslutad förteckning över gatuarbeten 2012 redovisas följande objekt: Bagaregatan, Filipstad, ny sträckning på Bagaregatan vid fastigheten Västra Filipstad 1:10. Teknikutskottet beslutar att med godkännande lägga redovisningen till handlingarna.

21 Kommunstyrelsens teknikutskott 5 november Tu 57 Dnr Information Christer Fallgren, Filipstads Energinät, informerar om elenergipriser för Filipstads kommun, vilken följer kommunens strategi för prissäkring av el. Teknikutskottet beslutar att lägga informationen till handlingarna samt att besluta att sammanträdet med teknikutskottet den 26 november ställs in.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2013 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-10.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2013 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-10. 11 februari 2013 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-10.25 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Urban Granfeldt Ersättare: Övriga deltagande: Utses att

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 juni 2013 1 (12 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 juni 2013 1 (12 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 17 juni 2013 1 (12 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11. Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfelt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 6 november (12) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 6 november (12) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering Kommunstyrelsens teknikutskott 6 november 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-15.25 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2013 1 (11 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2013 1 (11 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2013 1 (11 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Patrik Fornander Peter Johansson Olle Engström Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2014 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november 2016 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober (10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober (10) Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober 2015 1 (10) Plats och tid: Älvkullens äldreboende kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Christer Olsson Sebastian Nilsson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 8 september 2014 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Patrik Fornander Peter Johansson Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 )

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 ) Kommunstyrelsens teknikutskott 14 februari 2007 1 (10 ) Plats och tid: Gammelkroppa skogsskola, kl 09.00-11.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Bo Olsson Peter Johansson Ersättare: Benny

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 9 september 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Plats och tid: Sammanträdesrum BUN kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.55 A-journering 15.55-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2010 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.00-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2010 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.00-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2010 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.00-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 oktober 2013 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Olle

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 4 december (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 4 december (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Brandstationen kl.13.30-14.35 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Torbjörn Parling (S) Christer

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 21 november 2007 1 (14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Allégatan kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 21 november 2007 1 (14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Allégatan kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 21 november 2007 1 (14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Allégatan kl 13.30-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Bo Olsson Peter Johansson Urban Granfeldt Ersättare: Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober 2011 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober 2011 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 12 oktober 2011 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olov Persson Annika Johansson Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2011 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdes kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2011 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdes kl 13.30-16. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2011 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdes kl 13.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari 2016 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.35-16.05 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Jomark

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 maj (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 maj (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 11 maj 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.45 Beslutande: Urban Granfeldt, ordf Marina Isaksson, 25 Sebastian Nilsson Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 2 december 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering 15.25-15.40 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S)

Läs mer

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar

Sammaträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 augusti 2011 1 (8) Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Sammaträdesdatum 17 augusti 2011 1 (8) Plats och tid: Servicehuset Ugglan, Lesjöfors kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Björn Stålhammar Ersättare:

Läs mer

ANLÄGGNINGSTAXA - för Torsås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar

ANLÄGGNINGSTAXA - för Torsås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar ANLÄGGNINGSTAXA - för Torsås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar Gäller från och med 2012-07-01 Torsås kommun är huvudman för den allmänna VA-anläggningen. Förvaltningen av denna handhas under

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Taxa för hushållsavfall

Taxa för hushållsavfall Taxa för hushållsavfall Hudiksvalls kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-05-28 Innehållsförteckning Inledande bestämmelser.3 Småhus.5 Fritidshus.5 Gemensamhetsanläggning 5 Flerbostadshus och verksamheter.6

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13) Kommunstyrelsens teknikutskott 19 september 2007 1 (13) Plats och tid: Lektionssalen Spångbergshallen kl 13.30-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman Sune Carlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c)

Kommunstyrelsens tekniska utskott Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c) Kommunstyrelsens tekniska utskott 2013-10-15 1 Plats och tid Kommunhusets sessionssal, tisdag 2013-10-15, kl. 09.00-11.25 Beslutande Tor Israelsson (s) Robin Fransson (v) Ingemar Johansson (c) Övriga deltagare

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 43 / 2009 TAXA FÖR DEN ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGEN

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 43 / 2009 TAXA FÖR DEN ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGEN LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 43 / 2009 TAXA FÖR DEN ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGEN antagen av kommunfullmäktige den 23-24 november 2009 och gällande från den 1 januari 2010 TAXA FÖR DEN

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 september (13)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 september (13) Kommunstyrelsens teknikutskott 11 september 2017 1 (13) Plats och tid: Kalhyttans skidstadion kl. 14.00-15.45 Ajournering 15.15-15.25 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Jomark

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 43 / 2014 TAXA FÖR DEN ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGEN antagen av kommunfullmäktige den 24 november 2014 och gällande från den 1 januari 2015 1 (9) TAXA FÖR

Läs mer

VA-taxa Populärversion

VA-taxa Populärversion VA-taxa 2019 Populärversion Ordlista VA-taxa är hur man tar betalt för VA-tjänsterna, alltså taxekonstruktionen. Fastighet är ett mark- eller vattenområde som är fast egendom med tillhörande fastighetstillbehör

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni 2015 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Urban Granfeldt Patrik Fornander Christer

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-12.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober ) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober ) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober 2017 1 11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-15.05 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Jomark Polintan

Läs mer

Förslag till vatten- och avloppstaxa för Uppvidinge kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning att gälla fr. o. m. 2014-01-01

Förslag till vatten- och avloppstaxa för Uppvidinge kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning att gälla fr. o. m. 2014-01-01 Förslag till vatten- och avloppstaxa för Uppvidinge kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning att gälla fr. o. m. 2014-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2013-11-26, 92 Förvaltningen av den allmänna

Läs mer

Förslag till höjning av VA-taxan 2017

Förslag till höjning av VA-taxan 2017 SIDAN: 1 (9) Förslag till höjning av VA-taxan 2017 FÖRSLAG TILL BESLUT att att att Österåkersvatten föreslår till kommunfullmäktige att besluta om höjning av anläggningstaxan med 10 % från och med 1 januari

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.26-14.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik Fornander

Läs mer

Avfallsnämnden. Björn Fagerlund. Annika Kjellkvist. Björn Nilsson. Björn Fagerlund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-04-14 1

Avfallsnämnden. Björn Fagerlund. Annika Kjellkvist. Björn Nilsson. Björn Fagerlund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-04-14 1 2009-04-14 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestads kommun kl 17:00 Beslutande Björn Nilsson (s) Björn Fagerlund (m) Övriga deltagande Annika Kjellkvist avfalls chef Leif Wallroth avfallstekniker

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen måndagen den 21 mars 2016 kl. 09:00 11:30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Roger Pettersson, controller, 11-14 Elin Svensson, renhållningsingenjör, 11-12

Läs mer

Informationsunderlag Översyn av Danderyds VA-taxa

Informationsunderlag Översyn av Danderyds VA-taxa Informationsunderlag Översyn av Danderyds VA-taxa Under hösten 2018 påbörjade på uppdrag av Tekniska nämnden ett arbete för att se över taxan för vatten- och avloppstjänster i Danderyds kommun. Taxan reviderades

Läs mer

TAXA FÖR KARLSKOGA MILJÖ ABs ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPS- ANLÄGGNING 2011

TAXA FÖR KARLSKOGA MILJÖ ABs ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPS- ANLÄGGNING 2011 TAXA FÖR KARLSKOGA MILJÖ ABs ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPS- ANLÄGGNING 2011 Antagen av styrelsen 2010-11-25 1 För att täcka nödvändiga kostnader för Karlskoga Miljö ABs allmänna vatten- och avloppsanläggning

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 februari 2009 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer

TAXA FÖR RENHÅLLNING. Gäller från

TAXA FÖR RENHÅLLNING. Gäller från TAXA FÖR RENHÅLLNING Gäller från 2017-02-01 WWW.KIL.SE/KAHAB TAXA Antagen av Kommunfullmäktige 2016-12-20 Dnr KS 16/335 Taxan gäller from 2017-02-01 Avfallshanteringen i kommunen regleras i Lokala föreskrifter

Läs mer

Detta dokument behandlar förändringarna i VA-taxan för 2014 som är Kommunal författningssamling (KFS) 13:2.

Detta dokument behandlar förändringarna i VA-taxan för 2014 som är Kommunal författningssamling (KFS) 13:2. 2013-09-03 Rev 2013-10-15 Mats Falås VA- och renhållningschef 08 560 39 336 Mats.falas@ekero.se PM VA-taxa 2014 (KFS 13:2) Dnr KS13/228-346 Detta dokument behandlar förändringarna i VA-taxan för 2014 som

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 december 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 december 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 7 december 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Olle Engström Marina Isaksson Sebastian Nilsson Patrik

Läs mer

Taxa för vatten och avlopp 2019

Taxa för vatten och avlopp 2019 Utlåtande Rotel V (Dnr KS 2018/935) Taxa för vatten och avlopp 2019 Hemställan från Stockholm Vatten AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Taxa för vatten och avlopp 2019,

Läs mer

TAXEFÖRESKRIFTER FÖR LINKÖPINGS KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING

TAXEFÖRESKRIFTER FÖR LINKÖPINGS KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING TAXEFÖRESKRIFTER FÖR LINKÖPINGS KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNING Antagen av Linköpings Kommunfullmäktige 2008-12-09 1 Innehållsförteckning 1. Allmänt om taxeföreskrifter samt taxa/prislista...3

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 november 2009 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 november 2009 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 18 november 2009 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.30 Beslutande: Bo Olsson, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Anita Widman Ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Tekniska nämnden protokoll

Tekniska nämnden protokoll Datum: torsdag 12 september 2019 Tid: 17:00 19:10 Plats: Östra Roten Justeringsdag: Paragrafer: 60 Utses att justera: Mats Nilsson (V) Underskrifter: Sekreterare Emma Zetterström Ordförande Justerare Jörgen

Läs mer

Taxa för hushållsavfall Hudiksvalls kommun

Taxa för hushållsavfall Hudiksvalls kommun Taxa för hushållsavfall Hudiksvalls kommun Antaget av kommunfullmäktige 27 februari, 2017. Indexreglerad taxa som gäller från 1 januari, 2019. Innehåll Taxa för hushållsavfall Hudiksvalls kommun Innehåll

Läs mer

KROKOMS KOMMUN. angående ÖVERSYN AV VA-TAXA. Rev

KROKOMS KOMMUN. angående ÖVERSYN AV VA-TAXA. Rev KROKOMS KOMMUN PM angående ÖVERSYN AV VA-TAXA Rev. 2008-12-05 1 Innehåll 1. Bakgrund och beslut 2. Allmänt om ny va-taxa 3. Anläggningstaxan ny konstruktion 4. Brukningstaxan ny konstruktion 5. Förslag

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige D. nr 0072/15

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige D. nr 0072/15 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-11 D. nr 0072/15 1 R e n h å l l n i n g s t a x a f ö r Ö c k e r ö k o m m u n 2016 Avgifter och giltighetsområde Enligt 27 kap

Läs mer

Renhållningstaxa 2016. KS 2015-323

Renhållningstaxa 2016. KS 2015-323 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-10-27 294 Renhållningstaxa 2016. KS 2015-323 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef Sandra Norsell, Kommunsekreterare. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Birgitta Evensson, Kommunchef Sandra Norsell, Kommunsekreterare. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (7) Plats och tid Equmeniakyrkan i Årjäng, 17.25 17.40 Beslutande Övriga närvarande Daniel Schützer, Ordförande (S) Kjell-Arne Ottosson, V Ordförande (KD) Lars Gustafsson (L) Mikael Olsson (M) Ulla-Britt

Läs mer

Taxa för vatten och avlopp 2019

Taxa för vatten och avlopp 2019 Utlåtande Rotel IX (Dnr KS 2018/935) Taxa för vatten och avlopp 2019 Hemställan från Stockholm Vatten AB Återremiss från kommunfullmäktige den 1 oktober 2018 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Införande av ny taxa - Frågor och svar

Införande av ny taxa - Frågor och svar Införande av ny taxa - Frågor och svar 1. Vattentjänstlagen 2. Ny taxa Anläggningsavgiften - Parametrar Anläggningsavgift Höjning Brukningsavgift Höjning 3. Dagvatten Dagvatten från fastighet Df Dagvatten

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

TAXA för Stöten Vatten ABs vatten- och avloppsanläggning.

TAXA för Stöten Vatten ABs vatten- och avloppsanläggning. TAXA för Stöten Vatten ABs vatten- och avloppsanläggning. 1 (5) Antagen vid styrelsemöte den 20 maj 2016. Huvudman för vatten- och avloppsanläggningen är Stöten Vatten AB. 1 För att täcka nödvändiga kostnader

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari 2012 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-13.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 29 september 2010 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 29 september 2010 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 29 september 2010 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Sune Carlsson Annika Johansson

Läs mer

Taxa för Vatten och Avlopp 2018, anläggningstaxa

Taxa för Vatten och Avlopp 2018, anläggningstaxa Bilaga 1:1 Teknik- och servicenämnden Taxa för Vatten och Avlopp 218, anläggningstaxa Förslag till beslut Teknik- och servicenämnden beslutar att 1. Godkänna Prisbilaga till anläggningstaxa 218, att ersätta

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tisdagen den 11 april 2017, kl. 15: , Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tisdagen den 11 april 2017, kl. 15: , Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 11 april 2017, kl. 15:00-16.30, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Christian Nordberg (MP), Ordförande Tommy Rosenkvist (M) Lars-Göran

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

Taxa, förenklad version. fr o m för VA-avgifter inom Trollhättans kommun.

Taxa, förenklad version. fr o m för VA-avgifter inom Trollhättans kommun. Taxa, förenklad version fr o m 2016-01-01 för VA-avgifter inom Trollhättans kommun. Antagen av kommunfullmäktige den 9 november 2015, 178 och gäller från och med 1 januari 2016. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-09-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 14.00 16.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Torgny Danielsson (s) Jonas Ås (s) Roy Pettersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Plats och tid: Lektionssalen, Spångbergshallen kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Hans Nahlbom Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 september (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 september (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 5 september 2016 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.31-15.19 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik

Läs mer

Förslag till Avfallstaxa för Svedala kommun

Förslag till Avfallstaxa för Svedala kommun 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-01-30 22 Förslag till Avfallstaxa för Svedala kommun Dnr 2016-000486 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förslag till

Läs mer

Budget 2019 med plan Avfall

Budget 2019 med plan Avfall Budget 2019 med plan 2020-2021 Avfall Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Mål...3 2.1 Danderyds kommun genomför en väl utförd och trafiksäker hämtning av avfall samt erbjuder ett tillfredställande avfallstjänsteutbud...3

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Kommunstyrelsens teknikutskott 13 juni 2007 1 ( 10) Plats och tid: Sammanträdesrum Allégatan kl 13.30-15.45 Beslutande: Ersättare: Hans Nahlbom, ordf Bo Olsson Peter Johansson Urban Granfeldt Anita Widman

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 mars 2007 1 ( 18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 mars 2007 1 ( 18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 mars 2007 1 ( 18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.50 Beslutande: Per Gruvberger, Hans Nahlbom Bo Olsson Peter Johansson Ersättare: Benny Nord

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-06-18 169 KS 182/18 Renhållningstaxa för slam, Mölndals stad, 2018 Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 mars (9 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 mars (9 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 10 mars 2011 1 (9 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-12-04 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Tekniska nämnden 2008-12-04 1 Tekniska nämnden 2008-12-04 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Antagande av ny va-taxa och nya allmänna bestämmelser (ABVA) för brukande av kommunens va-anläggning 78 Upprustningsbidrag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2004-12-17 1 Plats och tid BKT:s kansli kl: 10.45-12.03 Beslutande Benny Jansson (s) Ulla Karlsson (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Ingvar Johansson (s) ers Ingegerd Lööv (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne

Läs mer

Tekniskt utskott

Tekniskt utskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-09-12, kl 1300-1520 ande Birger Lahti, V Kurt Wennberg, S Övriga deltagande Rune Blomster, teknisk chef Kerstin Johansson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer