Verksamhetsberättelse 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2015"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2015 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan Bil 5 Förslag till budget

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Ordföranden har ordet Om man bortser från den mängd föreställningar som arrangerats i länet under året, så är det två händelser utöver det vanliga som satte sin prägel på år Riksteaterns kongress och klimatstafetten Run for your Life, en konstnärlig manifestation för en hållbar framtid. De båda händelserna är av helt olika karaktär, men ändå lika. Likheten består i att människors engagemang kommer upp till ytan och står i fokus. Roliga och spännande upplevelser består av tre moment: - att se fram emot dem, - att uppleva dem, - att tänka tillbaka på dem. Riksteaterns kongress är en sådan upplevelse. Den stora sammankomsten som inträffar vart fjärde år, då vi möts för beslutsarbete men också för fest. Förberedelser inför en kongress startar tidigt i form av diskussioner i olika grupperingar och i olika sammanhang, diskussioner som sedan leder fram till motionsskrivande bl a. När man väl är på plats för beslutsfattande växer sig gemenskapen stor och insikten att man har vänner över hela landet infinner sig. Det är vi, här och nu, som är Riksteatern! Och i samma ögonblick en kongress är avslutad så vidtar förberedelserna för nästa. Vi hade inte lika lång förberedelsetid för Run for your Life, men eftersom stafetten skulle passera genom länet ville vi givetvis engagera oss. Ett antal planeringsmöten genomfördes, nya samarbetspartners deltog i förberedelser, löpare engagerades och olika event arrangerades. Stafetten fick stor genomslagskraft i lokala medier när den passerade Östergötland och man kunde följa loppet via webben från starten i Kiruna ända fram till slutmålet, klimat-toppmötet i Paris. Det var fascinerande och imponerande att se att så många ideella krafter kunde engagera sig och skapa aktiviteter på kort tid. Klimat, kultur och civilt engagemang visade sig vara en lyckosam kombination. Dans är ett prioriterat område för Riksteatern nationellt. Även i Region Östergötlands kulturplan omnämns dansen som ett kulturområde som behöver stärkas. I samband med vårt extra årsmöte i november var vi några stycken som såg dansföreställningen Jean på Saga-teatern i Linköping. Titeln antydde att det var Strindbergs Fröken Julie som nu framfördes i dansens form. Den historien är väl känd men det var svårt att, genom det som skedde på scenen, associera till den. Dans är för mig rörelse, d v s att de medverkande rör sig på scenen. Så var inte fallet i föreställningen Jean. Merparten av föreställningen bestod av icke-rörelse och musiken bestod av konstmusik av det mer svårtillgängliga slaget. Men vid flera tillfällen efteråt har jag varit med om att diskutera den dansföreställningen med andra som sett den. En tanke far genom mitt huvud: scenkonst som berör, fast jag inte alls tyckte om det jag såg. En mycket märklig men samtidigt oförglömlig upplevelse. Lena Lundman, ordförande 2.

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Allmänt Riksteatern Östergötland är en regional organisation för teaterfrågor i Östergötlands län och fungerar också som ett samverkansorgan för Riksteaterns lokala teaterföreningar och andra scenkonstarrangörer. Riksteatern Östergötland verkar inom följande områden: Arrangörsutveckling och arrangörsstöd Stöd till scenkonst för barn och unga Opinionsbildning Medlemmar Riksteatern Östergötland, hade under 2015 tolv medlemmar. Dessa är: Boxholms Riksteaterförening, Finspångs Teaterförening en del av Riksteatern, Riksteaterföreningen KARIL Linköping, Riksteaterförening KariN - Norrköping, Riksteaterföreningen MiK - Åtvidaberg, Mjölby Riksteaterförening, Motala Teaterförening en del av Riksteatern, Söderköpings Teaterförening en del av Riksteatern, Teaterföreningen Superb en del av Riksteatern, Kinda, Vadstena Teaterförening en del av Riksteatern, Valdemarsviks Riksteaterförening och Ödeshögs Teaterförening en del av Riksteatern. Styrelsen, förtroendevalda Ordförande Lena Lundman KariN, Norrköping Vice ordförande Hans Enkvist Motala Teaterförening Kassör Åke Carlsson Mjölby Riksteaterförening Carl Gustav Pettersson Söderköpings Teaterförening Ulf Grimsell Valdemarsviks Riksteaterförening Ordinarie ledamöter Helena Agnemar Vadstena Teaterförening Ulrika Reinholdsson KARIL, Linköping Barbro Wallgren Vadstena Teaterförening Christina Ährlin Valdemarsviks Riksteaterförening Ersättare Bernt-Åke Andersson Boxholms Riksteaterförening Jan-Olof Dahlström Mjölby Riksteaterförening Eva Nilsson Motala Teaterförening Lennart Schilling KARIL, Linköping Hans Österberg MiK, Åtvidaberg Revisor, ordinarie Ragnhild Wärn Motala Teaterförening Stefan Johansson Motala Teaterförening Revisor, ersättare Solvig Svensson Finspångs Teaterförening Lars Torstensson Finspångs Teaterförening 3.

4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Valberedning Ingvar Kopp KARIL, Linköping Marie-Louise Botvidsson Valdemarsviks Riksteaterförening Laila Lundman KariN, Norrköping Britta Augander KariN, Norrköping Styrelsen har under verksamhetsåret haft nio protokollförda sammanträden. Till styrelsemötena har också ersättarna kallats. Däremellan har flera AU-sammanträden ägt rum. Styrelsen har också genomfört ett styrelseinternat i Malmö, den 5-6 september. Här ägnade sig styrelsen åt kulturpolitiska frågor, styrelsens interna arbete och fick också en presentation av Riksteatern Skåne och hur denna systerorganisation fungerar. Ordföranden har deltagit i fler träffar tillsammans med Region Östergötland, Skådebanan, teaterföreningar och andra organisationer. Personal Ulf Thörn är tillsvidareanställd som teaterkonsulent på heltid. Vid arbetstoppar har timanställda tagits in. Tjänster för ekonomi köps in externt, likaså har administrativ hjälp köpts in för att frigöra tid för projektet Fullt fokus på arrangören. Årsmöte Årsmötet genomfördes den 20 april i Stora Teatern, Norrköping. Ordförande vid årsmötet var Olle Vikmång, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Norrköping. Från Riksteaterns nationella nivå deltog Bosse Lundkvist, nationella styrelsen, och Veronica Lönnbro Lamppa, Chef Strategi och verksamhetsutveckling, samt från Östgötateatern Marie Wahlqvist, vice VD. I samband med årsmötet gavs en offentlig föreläsning av Bengt Göransson, f d kultur- och utbildningsminister på temat Inte fan blir man friskare av kultur. Eftersom kassören Carl Gustav Pettersson, som valdes vid detta årsmöte, under försommaren 2015 meddelade att han ville frånträda sitt uppdrag genomfördes ett extra årsmöte i Linköping den 27 november med 18 deltagare. Efter årsmötet såg deltagarna dansföreställningen Jean. Verksamhet uppdelad per verksamhetsområde A) Arrangörsutveckling och arrangörsstöd Arrangörsutveckling och arrangörsstöd är kärnan i Riksteatern Östergötlands verksamhet. Stödet ges inte bara till teaterföreningar utan även till andra typer av arrangörer som skolor och förskolor, bygdegårdar, m fl. Här beskrivs de direkta insatserna för att stötta arrangörer. Kulturpolitiska insatser som också är till för att stötta teaterföreningar och andra delar av civilsamhället beskrivs på annan punkt. Arrangörsstödet till teaterföreningarna sker utifrån varje förenings behov och önskningar samt de resurser som finns att tillgå. Nedan är några större projekt/verksamheter beskrivna. Inom projektet Fullt fokus på arrangören genomfördes och sammanställdes en enkät till alla kommunala kulturförvaltningar. Enkäten följdes upp med möten med de ansvariga för arrangörsfrågor inom kommunen. Utbudsdagen i Västerås den 14 februari med ett 40-tal deltagare från Östergötland 4.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Ett repertoarråd genomfördes i Mjölby den 2 mars med 22 deltagare från teaterföreningarna. Flera kurser har genomförts under året för att utveckla kunskaperna. På den gemensamma dagen Scenhöst på Nynäs den 19 september, i samarbete med Riksteatern Sörmland och Riksteatern Stockholms län, var tre kurser inplanerade på temana mångfald, TF-sidorna och samarbete. Dagen innehöll också ett samtal med teaterchefen Måns Lagerlöf och nycirkusunderhållning. 42 personer deltog i aktiviteterna. Även en webbkurs har genomförts i Linköping. Flera aktiviteter genomfördes för att stötta riksteaterföreningar med behov av extra stöd, bl a genomfördes en föreställning med 123 Schtunk i Söderköping för att kunna engagera fler personer i teaterföreningens styrelse. Inför Riksteaterns kongress i maj genomfördes en kongresskurs/ombudsträff i Norrköping den 28 april. 19 ombud från Östergötland och Sörmland deltog. Riksteatern Östergötland stödde det sceniska miljöprojektet Run for your life, ett miljölopp/performance som passerade Östergötland i november på väg mellan Kiruna och Paris. Stöd gavs i form av igångsättningsmöten och rent praktiskt arbete kring logistiken och deltagandet genom länet. B) Stöd till scenkonst för barn och unga Barn och unga är en prioriterad målgrupp för Riksteatern Östergötland. Teaterkonsulenten deltar i kulturombudsträffar med lärare på flera platser runt om länet. För att kunna genomföra uppdraget att förbättra förutsättningarna för barn att möta scenkonst är det också viktigt att hålla sig informerad om scenkonstutbudet nationellt. Några aktiviteter under 2015: Utbudsdagen ScenGalej, som ägde rum den 7 oktober i Hallarna i Norrköping, vänder sig till arrangörer i länet, kultursekreterare och kulturombud. 256 deltagare såg sammanlagt 18 föreställningar eller konserter. Nytt detta år var den rookiescen där oetablerade, unga grupper från Östergötland gavs möjlighet att visa sina föreställningar. Detta är ett led i att försöka bidra till återväxten inom den professionella scenkonsten i Östergötland. Arbetet med att i praktiken förverkliga FN:s barnkonvention gick vidare genom att inbjuda referensklasser till ScenGalej, detta år från Finspång. Eleverna får en introduktion i att bedöma scenkonst och får sedan en möjlighet att lämna synpunkter på det som visas. Riksteatern Östergötland har aktivt deltagit i arbetet för att ta fram ett förslag kring ökad regional samordning av barns och ungdomars kultur. Förslaget remissbehandlas under våren C) Opinionsbildning Att verka aktivt för ett levande arrangörsliv och en bred och tillgänglig scenkonst är några av målen med detta verksamhetsområde. Här handlar det om att utifrån behov ha kontakter med massmedia och tjänstemän och politiker på lokal och regional nivå. Några aktiviteter under 2015: Riksteatern Östergötland inlämnade i september ett remissvar på den regionala kulturplanen

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Riksteatern Östergötland ingår i arbetsgruppen för nätverket Ideell Kulturallians Östergötland (IKA-Ö). Här ingår ett 30-tal organisationer, bl. a Folkets Hus & Parker, Bygdegårdsdistriktet och olika studieförbund. IKA-Ö har organiserat flera träffar, bl a ett remissmöte inför den regionala kulturplanen. För IKA-Ö ledde riksteaterkonsulenten träffar med deltagare från kommun och föreningsliv kring planering av lokal och regional kultur inför den nya regionala kulturplanen. Träffarna genomfördes i Kisa och Åtvidaberg. Riksteatern Östergötlands förmedlande och främjande verksamhet Riksteatern Östergötland har under 2015 förmedlat eller arrangerat 476 föreställningar, konserter och programaktiviteter (2014: 580 st) för en sammanlagd publik på personer (2014: ) av dessa var upp till 18 år. Teaterföreningarna A) Publik, föreställningar Teaterföreningarna har under 2015 arrangerat 227 föreställningar (2014: 222 st). Publikantalet har ökat med 30%, den avsevärt största delen avser Söderköpings TF. I antal har också KARIL ökat med nästan besökare. Teaterföreningen Superb har procentuellt ökat mycket men från en tidigare låg nivå. Teaterförening Förändring % Boxholms RTF % Finspång TF % KARIL - Linköping % KariN - Norrköping % MiK - Åtvidaberg % Mjölby RTF % Motala TF % Riksteatern Öster % Söderköping TF % TF Superb - Kinda % Vadstena TF % Valdemarsvik RTF % Ödeshög TF % Totalt % B) Kommunala anslag till teaterföreningarna Teaterföreningarna i Östergötland har mycket låga kommunala anslag jämfört med övriga landet. Anslagen skiljer sig mycket mellan kommunerna men intressantast är egentligen satsad krona per invånare. 6.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Teaterförening Förändring Kr/invånare Övriga anslag Boxholm % 2,25 Finspång % 1, KARIL - Linköping % 1,77 KariN - Norrköping % 0, ) MiK - Åtvidaberg ,30 Mjölby % 2,82 Motala % 6,88 Söderköping % 4, ) TF Superb Kinda 0 0 0% 0,00 Vadstena % 2,70 Valdemarsvik % 3, Ödeshög % 0,57 1) Totalt % 28, Medelvärde 2,38 1) Kommunala bidraget är förlustbidrag. 2) Varav kr till Gästabudet. Anm C) Medlemskap i lokala teaterföreningar Antalet medlemmar i de lokala riksteaterföreningarna har totalt sett ökat något. Tyvärr kan det inte uteslutas att ökningen troligen skulle ha varit större om inte Riksteatern nationellt haft problem med hanteringen av medlemsregistret. Teaterförening Förändring % Medlemsandel/inv Boxholms RTF % 3,8% Finspång TF % 0,1% KARIL - Linköping % 0,4% KariN - Norrköping % 0,2% MiK - Åtvidaberg % 0,3% Mjölby RTF % 0,4% Motala TF % 0,6% Söderköping TF % 0,3% TF Superb - Kinda % 0,1% Vadstena TF % 3,3% Valdemarsvik RTF % 3,8% Ödeshög TF % 1% Totalt: % Stöd till teater utanför tätorter Tack vare ett ekonomiskt stöd från Riksteatern nationellt så finns det möjlighet att från Riksteatern Östergötland söka arrangörsstöd för teaterföreställningar på små spelplatser, det s k småplatsstödet. Syftet är att ge människor möjlighet att se kvalitativ scenkonst oavsett var man bor samt att uppmuntra samarbete mellan riksteaterföreningar och andra scenkonstarrangörer, t ex bygdegårdar, byalag eller liknande. 7.

8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Bidrag gavs till 22 föreställningar (28 föreställningar 2014) för en publik på personer (1 402 personer 2014). Det innebär att den stora ökningen av både antal föreställningar och publik från 2014 i stort sett håller i sig. Föreställningar med småplatsstöd gavs på följande orter 2015: Borggård Gusum Kimstad (2 st) Kolmården Kvarsebo (2 st) Långrådna (2 st) Malexander Skänninge (2 st) Skärblacka (4 st) Tryserum (2 st) Åby (3 st) Östra Tollstad Arrangörsgarantin Arrangörsgarantin har som övergripande syfte att öka antalet kulturarrangemang förbättra spridningen av kultur i regionen stimulera till ett brett och mångsidigt utbud förbättra utbudet av kultur för barn och ungdom Tätorterna Linköping och Norrköping är undantagna eftersom kulturutbudet anses vara väl tillgodosett där. Arrangörsgarantin administreras på uppdrag av Region Östergötland och redovisas därför inte i Riksteatern Östergötlands bokslut. Användandet av arrangörsgarantin fluktuerar över tid. Efter att det flera år i rad har saknats tillräckliga medel i arrangörsgarantin, blev det detta år ett överskott på kr. Det finns anledning att öka marknadsföringen av arrangörsgarantin till kommunerna och föreningslivet. Kommun 0-25 år 26- år TOTALT Bidrag/inv Boxholm ,9 Finspång ,3 Kinda ,9 Linköping ,6 Mjölby ,0 Motala ,2 Norrköping ,2 Söderköping ,5 Vadstena ,6 Valdemarsvik ,9 Ydre ,3 Åtvidaberg ,2 Ödeshög ,4 TOTALT % 73% 27% 8.

9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Ekonomi Detta är en kommentar till bokslutet i bilaga gav ett överskott på kr medan 2015 gav ett mindre underskott på kr. Bokslutet karakteriseras av både obudgeterade utgifter och intäkter liksom att tre olika kassörer haft ansvaret för ekonomin under året vilket har lett till brist på kontinuitet och konsekvens. Riksteatern Östergötland har ett ekonomiskt stöd via samverkansmodellen från Region Östergötland samt ett administrativt stöd från Östgötateatern för lokal, telefon och porto. Övrigt Riksteatern Östergötland har deltagit i nationellt arrangerade aktiviteter som Anbud Live, ARENA- och Forumträffar samt inte minst kongressen i Göteborg där Östergötland var representerad med 16 deltagare. Kassören Åke Carlsson var vald revisor för Riksteatern nationellt och avtackades vid kongressen i Göteborg. Där utdelades också Hans Ullberg-stipendiet för sista gången och denna gång gick stipendiet till ordföranden Lena Lundman. Adam Knapasjö, riksteaterföreningen KariN, blev invald i nationella styrelsen. Riksteatern Östergötland har varit representerat vid samtliga nationella ordförande- och konsulentträffar. Ordföranden Lena Lundman har deltagit i flera olika nationella sammanhang: - i styrgruppen för samarbetet mellan Riksteatern och Länsteatrarna i Sverige - i Riksteaterns nationella valberedning - i Riksteaterns nationella stipendiekommitté - I Riksteaterns ordförandepresidium som representant för Mellansverige. 9.

10 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Slutord Styrelsen vill till sist tacka alla sina samarbetspartners. Region Östergötland, Östgötateatern, Östgötamusiken, Skådebanan, Norrköpings, Linköpings och Motalas kommuner är bara några av dem. Linköping Lena Lundman Hans Enkvist Ulf Grimsell Helena Agnemar Christina Ährlin Ulrika Reinholdsson Barbro Wallgren 10.

11 Resultaträkning Bilaga Intäkter Huvudintäkter Projekt fullt fokus Småplatsbidrag Övriga intäkter Anslag/bidrag Anslag Region Östergötland Summa intäkter Kostnader Verksamhet Utbudsdag Västerås Scen Galej Särskilda insatser teaterföreningar Projekt arrangörsforum fullt fokus Småplatsbidrag Arrangörsstöd bussresor Arrangörsutbildningar och träffar Marknadsföring Externa rörelsekostnader Hyra parkering Kontorsmaterial Tidskrifter, böcker Representation och gåvor Telefon internet

12 Förvaltningskostnader Ersättningar förtroendevalda Arbetsgivaravgift förtroendevalda Resor förtroendevalda AU och styrelsesammanträde Årsmöte Utbildningar, konferenser, kongresser Övriga möten Köpta tjänster Medlemsavgifter Service avg. Svensk Scenkonst Övriga kostnader Service avg. Bank Personalkostnader Löner anställda Resor och trakt anställda Arbetsgivaravgift anställda Löneskatt Försäkringar pension mm. Anställda Övriga personalkostnader 971 Teaterbesök Utbildning, konferenser anställda Summa kostnader Verksamhetsresultat finansiella intäkter Resultat efter finansiella intäkter Extraordinära intäkter Avsättning arrangörsstöd Årets resultat

13 Balansräkning Tillgångar Utgående balans Ingående balans Omsättningstillgångar Momsfordran Lån till teaterföreningar Övriga fordringar Skattefordringar Kassa bank Summa tillgångar Skulder och eget kapital Eget kapital Balanserat resultat Årets resultat Reserverade medel Trygghets och omställningsfond Reserverade medel för utvecklingsarbete Reserverade medel för småplatsprojekt Reserverade medel för subvention bussresor Reserverade medel arrangörsforum fullt fokus Kortfristiga skulder Innehållen skatt anställda Lagstadgade sociala avg Särskild löneskatt Övriga kortfristiga skulder Ber semesterlöneskuld Ber sociala avg. på sem Upplupna kostnader redovisning Summa skulder och eget kapital

14 Bilaga 2 REVISIONSBERÄTTELSE Vi har granskat årsredovisningen för Riksteatern Östergötland. Det är styrelsen som har ansvaret för upprätta en årsredovisning som ger en rättvisande bild enligt årsredovisningslagen och för den interna kontroll som styrelsen bedömer är nödvändig för att upprätta en årsredovisning som inte innehåller väsentliga felaktigheter. Vårt ansvar är att uttala oss om årsredovisningen på grundval om vår revision. Vi har utfört revisonen enligt god revisionssed. Vi har planerat och utfört revisionen för att uppnå rimlig säkerhet att årsredovisningen inte innehåller väsentliga felaktigheter. Som underlag för vårt uttalande om ansvarsfrihet har vi granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i föreningen för att kunna bedöma om någon styrelseledamot har företagit någon åtgärd eller gjort sig skyldig till försummelse. Styrelsen har enligt vår uppfattning inte handlat i strid med föreningens stadgar. Vi tillstyrker därför att årsmötet fastställer resultat- och balansräkningen. att årsmötet beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar. Motala i april månad 2016 Ragnhild Wärn Revisor Stefan Johansson Revisor

15 Bilaga 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar 2015 Datum Programtitel Producent Arrangör Publik Totalt Visor att luta hjärtat mot Mats Höijer Boxholms RTF I stånd till allt Tess Teaterproduktion Boxholms RTF Teaterresa: Sound of Music Östgötateatern Boxholms RTF Z Östgötateatern Boxholms RTF Det var som fan Maria Arnadottir Boxholms RTF Ted Gärdestad, livet och sångerna Winkir Musik och teater Boxholms RTF Teaterresa: Kungens rosor Östgötateatern Boxholms RTF Tjejgrejer Josefinito Produktion AB Boxholms RTF Shakespeares dotter Görel Crona Boxholms RTF Alla heter Allan Riksteatern Finspångs RTF Sanne Salomonsen Mats Ronander Benneth Fagerlund Riksteatern Finspångs RTF Carl-Einar Häckner - Skärvor Riksteatern Finspångs RTF Ranelid & Bonnelid, ett litterärt skådespel Ranelid & Bonnelid Finspångs RTF Välkommen hem Teater Fryshuset KARIL Z Östgötateatern KARIL Hold Erik Linghede KARIL Kalle Haglund... och den stora skogen Riksteatern KARIL Lucy ARKEOLOG 8 KARIL Sufflören - en teaterviskning Riksteatern KARIL Maria Johansdotter Musikteater Unna KARIL Filmteaterresa: Lysande utsikter CNMA KARIL Sylvi Riksteatern KARIL Zebrafinken STDH KARIL Zebrafinken STDH KARIL Zebrafinken STDH KARIL Zebrafinken STDH KARIL Zebrafinken STDH KARIL Tjejgrejer Josefinito Produktion AB KARIL Vit kanin/röd kanin Riksteatern KARIL Förvaret (film) Ej angett KARIL Run For Your Life - uppstartsmöte KARIL m fl KARIL Tusen Bitar LUMOR KARIL Nobody Likes a Pixelated Squid Dansnät Sverige KARIL Aftonens ämne är kärlek Riksteatern KARIL Den fastspända flickan Teater Fryshuset KARIL Run For Your Life - Öppen kreativ verkstad KARIL m fl KARIL Run For Your Life - Vilket land gör mest gott? KARIL m fl KARIL Run For Your Life - What to expect from Paris KARIL m fl KARIL Run for your life - Låt barnen göra avtryck! KARIL m fl KARIL Run for your Life - A race against time KARIL m fl KARIL Run for your life - Stå-upp för klimatet KARIL m fl KARIL Run for your life - Är vi alla klimatskeptiker? KARIL m fl KARIL Run for your life - Mässa för miljön KARIL m fl KARIL Run for your life - Är vi alla klimatskeptiker? KARIL m fl KARIL Slå pattarna i taket Riksteatern KARIL Run For Your Life - Stafett-texter och svängig körmusik KARIL m fl KARIL Run For Your Life - This changes everything (film) KARIL m fl KARIL Music for Life Riksteatern KARIL Jean Dansnät Sverige KARIL A Simple Space Riksteatern KARIL Välkommen hem - fragment ur kriminalvården Teater Fryshuset KariN Tag det rätta, tag Cloetta Humor Musik & Allvar-produktion KariN Super-Verklo Teater Pelikanen KariN Älskade Elvis Panikteatern KariN Alla heter Allan Riksteatern KariN Konsert med Nisse Sandström band Nisse Sandström KariN Kalle Haglund... och den stora skogen Riksteatern KariN Lysande utsikter (Teater på film) Ej angett KariN Z...när Fröding satt på dass...en sorg i rosenjazz Östgötateatern KariN Mats & Sölve spelar ALLAN Mats Höjer KariN Run for your Life - 4 st planeringsmöten KariN m fl KariN Kom och se Esters varieté Teater Fenix KariN Shakespeares dotter Görel Crona KariN Sju sorters berättelser till kaffet Sara Arámbula KariN Á la Taube Lilla Teatern, Bengt Sandberg KariN 57

16 Man tål ju inte vad som helst Stig Östman KariN Ilta Emmin kanssa Riksteatern KariN Stjärnlösa nätter Boulevardteatern KariN Molly Blom Supercircus Teater Pelikanen KariN Opera für alle Riksteatern KariN Run for your Life - a race against time KariN m fl KariN Run for your Life - lunchseminarium KariN m fl KariN Run for your Life - after work i klimatets tecken KariN m fl KariN En baron på återbesök Östgötateatern KariN Who can tell the dancer from dance Riksteatern KariN Run for your Life - klimatpub Diverse organisationer KariN Det var som Fan Maria Arnadottir MiK Sju sorters berättelser till kaffet Sara Arámbula MiK korta 1 lång Skandiateatern Mjölby RTF Farväl tristess! Nina Wahlberg XTC Producions Mjölby RTF Teaterresa: Alla heter Allan Riksteatern Mjölby RTF En baron på besök Östgötateatern Mjölby RTF Jazz, Rock n roll & lite Snoddas Björntjänst Mjölby RTF Stå upp! 45 plus! Teater Driva Produktion Mjölby RTF Slå pattarna i taket Riksteatern Mjölby RTF Romeo och Julia Riksteatern Motala Teaterförening Sanne Salomonsen Mats Ronander Benneth Fagerlund Riksteatern Motala Teaterförening Dödsdansen Nöjeshunden HB Motala Teaterförening Potatishandlaren Cecilia Hjalmarsson Produktion Motala Teaterförening Sylvi Riksteatern Motala Teaterförening Höstsonaten Paula Ternström Motala Teaterförening Fräck i frack Opera Light Motala Teaterförening Älskade Elvis Panikteatern Motala Teaterförening Alla heter Allan Riksteatern Motala Teaterförening Snigel blå Boulevardteatern Söderköpings Teaterförening Den stora smällen 4:e Teatern Söderköpings Teaterförening Sigges hemligheter Mittiprickteatern Söderköpings Teaterförening Den litterära stråkkvartetten Matinkvartetten Söderköpings Teaterförening Bokronden Embla Dans och Teater Söderköpings Teaterförening Monika Ahlberg Monika Ahlberg Söderköpings Teaterförening Catharina Ingelman-Sundberg Catharina Ingelman-Sundberg Söderköpings Teaterförening Mian Lodalen och Felicia Feldt Mian Lodalen och Felicia Feldt Söderköpings Teaterförening Hans Gunnarsson Hans Gunnarsson Söderköpings Teaterförening Karolina Ramqvist Karolina Ramqvist Söderköpings Teaterförening Kristina Appelqvist Kristina Appelqvist Söderköpings Teaterförening Björn Hellberg Björn Hellberg Söderköpings Teaterförening Yvonne Hirdman Yvonne Hirdman Söderköpings Teaterförening Louise Hoffsten Louise Hoffsten Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Gycklargillet Uthopia Gycklargillet Uthopia Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Gycklargillet Uthopia Gycklargillet Uthopia Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Gycklargillet Uthopia Gycklargillet Uthopia Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Gycklargillet Uthopia Gycklargillet Uthopia Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening 85

17 Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Loke Loke Söderköpings Teaterförening Gycklargillet Uthopia Gycklargillet Uthopia Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Gycklargillet Uthopia Gycklargillet Uthopia Söderköpings Teaterförening Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Råttprinsessan KORP Söderköpings Teaterförening Pest & Kolera Pest & Kolera Söderköpings Teaterförening Arkadia Arkadia Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Bastardus Bastardus Söderköpings Teaterförening Kom och se: Clownen Esters varieté Teater Fenix Söderköpings Teaterförening Molière -Den absoluta sanningen 123 Schtunk Söderköpings Teaterförening Birger Sjöberg-kvartetten Birger Sjöberg-kvartetten Söderköpings Teaterförening Guji Guji - en alldeles speciell anka Boulevardteatern Söderköpings Teaterförening Superverklo Teater Pelikanen Söderköpings Teaterförening Embla - en flicka mitt i kosmos Dockteatern Tittut Söderköpings Teaterförening På Biografen Ej angett Teaterföreningen Superb Ola Sandborg Ola Sandborg Teaterföreningen Superb Ola Sandborg Ola Sandborg Teaterföreningen Superb Ola Sandborg Ola Sandborg Teaterföreningen Superb Musik för äldre Östgötamusiken Teaterföreningen Superb Vi Hänger Mé Ej angett Teaterföreningen Superb Kom och se Esters varieté Teater Fenix Teaterföreningen Superb Allsångskonsert Ej angett Teaterföreningen Superb Z Östgötateatern Vadstena Teaterförening Alla heter Allan Riksteatern Vadstena Teaterförening Teaterresa: Sound of music Östgötateatern Vadstena Teaterförening Middag Riksteatern Vadstena Teaterförening Björnen Motala Teaterverkstad Vadstena Teaterförening Aftonens ämne är kärlek Riksteatern Vadstena Teaterförening Smid medan järnet är varmt Västanå Teater Valdemarsviks RTF Smid medan järnet är varmt Västanå Teater Valdemarsviks RTF Louise Hoffsten & Claes Cronas Trio Louise Hoffsten & Claes Cronas Trio Valdemarsviks RTF Kärlek sökes Stockholms Teateria AB Valdemarsviks RTF Svante Thuresson & Claes Cronas Trio Svante Thuresson & Claes Cronas Trio Valdemarsviks RTF Jakten på Samborombom Erik Gruvebäck m fl Valdemarsviks RTF Jakten på Samborombom. Erik Gruvebäck m fl Valdemarsviks RTF Kom och se Esters varieté Teater Fenix Valdemarsviks RTF Alla heter Allan Riksteatern Valdemarsviks RTF Potatishandlaren Cecilia Hjalmarsson Produktion Valdemarsviks RTF Musikalia Östgötateatern Valdemarsviks RTF Östgötamusiken Östgötamusiken Valdemarsviks RTF Min Olle värmer mig Mats Höijer Valdemarsviks RTF Vis- och musikafton med Ottossons Bengt-Otto Ottosson Valdemarsviks RTF Peka Trumma dansa Teater Tre Valdemarsviks RTF Musikteater Gulasch Musikteater Gulasch Valdemarsviks RTF Teaterresa: Det påstrukna förklädet Göta Lejon Valdemarsviks RTF Raskens 123 Schtunk Valdemarsviks RTF Aftonens ämne är kärlek Riksteatern Valdemarsviks RTF Ett bloss för Lena Nyman Anna Bromee Produktion Valdemarsviks RTF Ankensteins monster FOLKETS HUS OCH PARKER Valdemarsviks RTF Sju sorters berättelser till kaffet Sara Arámbula Valdemarsviks RTF

18 Teaterresa: Sound of music Östgötateatern Ödeshögs teaterförening Teaterresa: Tänk om Östgötateatern Ödeshögs teaterförening Z Östgötateatern Ödeshögs teaterförening Teaterresa: Kungens rosor Östgötateatern Ödeshögs teaterförening Teaterresa: Ladykillers Oscarsteatern Ödeshögs teaterförening Teaterresa: Frankenstein Östgötateatern Ödeshögs teaterförening Music for Life Riksteatern Ödeshögs teaterförening Bengt Göransson, föresläsning Ej angett Riksteatern Östergötland Cirkusuppträdande Magali Bancel, Mikael Lindström Riksteatern Östergötland Fair Play Mittiprickteatern Riksteatern Östergötland Hillevi Hults bragder och bravader Musikteater Papagena Riksteatern Östergötland Lille Prinsen Kaoskultur Riksteatern Östergötland Ivar, Knutte & Vatten Musikteater Gulasch Riksteatern Östergötland Vår version av Askungen Teater Imba Riksteatern Östergötland David och Goliat, om de vore clowner Teaterverkstan Riksteatern Östergötland Nussekudden Teater DaCapo Riksteatern Östergötland Ska vi va? Teater Tre Riksteatern Östergötland Hugo Hansson flyttar in Teaterexpressen Riksteatern Östergötland Nasse - musikalen! Dockteatern Tittut Riksteatern Östergötland Stjärnlösa nätter Boulevardteatern Riksteatern Östergötland Glöggmingel & Föreläsning Niklas Hald Ej angett Riksteatern Östergötland TOTALT: Antal evenemang: 227

19 riksteatern östergötland Bilaga 4 Verksamhetsplan Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision är att erbjuda scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse för alla överallt. Riksteatern Östergötlands uppgift är att främja teater och annan scenkonst i länet. Föreningen bildas av de tolv riksteaterföreningar som finns i länet. Styrelsen består av sju ledamöter och fem ersättare. Föreningen har en heltidsanställd teaterkonsulent. Verksamhetsplanen konkretiseras i en separat aktivitetsplan. Riksteatern Östergötlands vision Riksteatern Östergötland garanten för professionell scenkonst för alla överallt. Riksteatern Östergötlands verksamhetsområden och mål Riksteatern Östergötland arbetar inom tre verksamhetsområden: o Arrangörsutveckling och arrangörsstöd o Scenkonst för barn och unga o Opinionsbildning För varje verksamhetsområde finns särskilt uppsatta mål för tidsperioden och mål tagna med hänsyn till kongressbesluten, den regionala kulturplanen, de fem horisontella målen (jämställdhet, mångfald, tillgänglighet, kvalitet och barn/unga).

20 riksteatern östergötland Verksamhetsområde arrangörsutveckling och arrangörsstöd Riksteatern Östergötland ska o Verka för att det i alla länets kommuner finns arrangörsföreningar som arrangerar scenkonst o Verka för att arrangörsföreningarna har tillgång till olika resurser som rätt kompetens, utbud, ekonomi, lokaler etc. o Verka för ökat samarbete mellan länets arrangörsföreningar o Verka för att det finns goda och nära kontakter mellan de lokala teaterföreningarna och Riksteatern Östergötland o Verka för ett gott samarbete mellan riksteaterföreningarna, Östgötateatern och andra scenkonstproducenter. o Vara en resurs för länets riksteaterföreningar för samråd och turnéläggning av scenkonst o Verka för att ett ökat antal medlemmar i riksteaterföreningarna o Verka för en åldersspridning i riksteaterföreningarnas styrelser o Verka för att länets riksteaterföreningar utvecklar sitt arbete med jämställdhet, tillgänglighet och mångfald. o På uppdrag av Region Östergötland administrera arrangörsgarantin för kulturarrangemang och att verka för att arrangörsgarantin fungerar som en stimulans för länets arrangörer. o Utveckla samarbetet med andra regionala riksteaterföreningar, främst inom Riksteatern Mellansverige. Mål arrangörsutveckling och arrangörsstöd o Projektet "Fullt fokus på arrangören" pågår och en långsiktig plan hur arbetet med arrangörsutveckling ska bedrivas ska tas fram o Inspirera riksteaterföreningarna att inkludera frågan om jämställdhet, tillgänglighet och mångfald i sin verksamhetsplanering o Scenhöstsamling har prövat nya former där fokus är på erfarenhetsutbyte mellan deltagarna o Finsk scenkonstsamling har genomförts o Har bidragit till att satsningen Äga rum kommer igång i Östergötland o Ett arbete för att stärka teaterföreningarna som dansarrangörer har inletts o Alla lokala teaterföreningar har fått besök från den regionala nivån under året o Arrangörsprojektet har bidragit till att tio nya arrangörer tillkommit i Östergötland. o Flertalet riksteaterföreningar har en egen plan för hur de ska jobba med jämställdhet, tillgänglighet och mångfald. o Antalet medlemmar har ökat med 5% i de lokala riksteaterföreningarna. o Ett fördjupningsarbete i publikarbete med inriktning mot bl a en ökad mångfald i publiken och tillgänglighet har genomförts o Möjligheterna för att utveckla ett digitaliseringsprojekt har undersökts

21 riksteatern östergötland 2018 o Frågor kring jämställdhet, tillgänglighet och mångfald är en naturlig del av arbetet hos riksteaterföreningarna. o Arrangörsprojektet har lett till en bestående ökning av antalet arrangörer, breddning av genrer etc.

22 riksteatern östergötland Verksamhetsområde scenkonst för barn och unga Riksteatern Östergötland ska o Verka för att scenkonst regelbundet når ut till alla barn och ungdomar i hela länet o Verka för att ytterligare en konsulenttjänst med inriktning på barn och ungdom inrättas. o Samverka med Dans i Öst för att ge dansen en starkare ställning i länet o Stimulera till offentliga familjeföreställningar. o Verka för en utveckling av ungt arrangörskap o Verka för att intentionerna i FN:s barnkonvention ska genomsyra arbetet med scenkonst för barn och unga. Mål scenkonst för barn och unga 2016 o Systemet med referensklasser vid ScenGalej har utvecklats ytterligare o Antalet dansföreställningar har ökat genom samarbetet med Dans i Öst. o Riksteatern Östergötland har medverkat i remissarbetet kring förslaget för regional samordning av kultur för barn och unga 2017 o Planering för tillskapandet av en BoU-konsulent o Nya former för ungt arrangörskap har prövats o Riksteatern Östergötland har arbetat för att intentionerna i förslaget för regional samordning av kultur för barn och unga 2018 o Riksteatern Östergötland har medverkat till att i förslaget för regional samordning av kultur för barn och unga har genomförts o En konsulent för scenkonst för barn/unga finns på plats o Former för ungt arrangörskap är fungerande

23 riksteatern östergötland Verksamhetsområde opinionsbildning Riksteatern Östergötland ska o Vara en självständig och drivande kraft för att i samarbete med andra organisationer, bl a inom Ideell Kulturallians Östergötland (IKA-Ö), föra civilsamhällets talan o Stödja riksteaterföreningar och andra arrangörer i deras kontakter med beslutsfattare o Hålla kontakt med länets media och politiker o Stimulera riksteaterföreningarna till att delta i kulturdebatten o Representera Riksteatern i teater- och kulturpolitiska frågor i regionen Mål opinionsbildning o Riksteatern Östergötland har bidragit till att Ideell Kulturallians Östergötland har fått en fungerande organisationsmodell o Riksteatern Östergötland har aktivt deltagit i remissförfarandet kring kulturgarantiutredningen för barn och unga o Riksteatern Östergötland har förstärkt kontakten med politiker och tjänstemän i den nya regionala organisationen o Den nya organisationsformen för Ideell Kulturallians Östergötland har lett till en långsiktig strategi för hur arbetet ska bedrivas o Det finns god kunskap hos länets beslutsfattare inom vilka områden Riksteatern Östergötland kan vara en resurs o Arrangörsfrågorna fått en ökad tyngd på regional och lokal nivå. o Riksteatern Östergötland har etablerat sig som en tydlig aktör inom hela arrangörsområdet (scenkonst, musik, konst, film )

24 Bilaga 5 Budget 2016 Uppföjning 2015 Intäkter Budget 2016 Budget 2015 Utfall 2015 Huvudintäkter Projekt "Fullt fokus " Småplatsbidrag Övriga intäkter Reserverade medel Anslag/bidrag Anslag Region Östergötland Summa intäkter Kostnader Verksamhet Utbudsdag Västerås ScenGalej Projekt arrangörsforum "fullt focus" Småplatsbidrag Arrangörsstöd bussresor Särskilda insatser teaterföreningar Arrangörsutbildningar o träffar Marknadsföring Externa rörelsekostnader Hyra parkering Kontorsmaterial Tidskrifter, böcker Representation, gåvor Telefon/Internet

25 Förvaltningskostnader Ersättningar förtroendevalda Arbetsgivaravgifter förtroendevalda Resor förtroendevalda AU och styrelsesammanträden Årsmöte Utbildningar, konferenser, kongresser Övriga möten Köpta tjänster Medlemsavgifter Serviceavgift Svensk Scenkonst Övriga kostnader Serviceavgift bank Personalkostnader Löner anställda Resor och trakt anställda Arbetsgivaravgifter anställda Löneskatt Collectum (tjänstepension) och Fora Övriga personalkostnader Teaterbesök Utbildning, konferenser anställda Summa kostnader Verksamhetens resultat Finansiella intäkter Resultat efter finansiella intäkter Extraordinära poster Extraordinära intäkter Extraordinära kostnader Avsättning arragörsprojekt Årets resultat

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Norrköping 2015-04-07 Välkommen till årsmöte för Riksteatern Östergötland, Mån 20 april 2015 klockan 18.00 Plats: Östgötateatern, Teatertorget 1, Norrköping Praktiskt Handlingar till årsmötet bifogas.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2014 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Fördelning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 2 BAKGRUND Riksteatern verksamhetsplanerar Riktesteatern verksamhetsplanerar är ett projekt som startade hösten 2012. På kongressen 2011 fattades beslut om att hela Riksteaterns

Läs mer

2014 års verksamhetsberättelse

2014 års verksamhetsberättelse 2014 års verksamhetsberättelse Bilagor: Balansräkning Resultaträkning Notförteckning till BR och RR Inledning Verksamhetsberättelsen omfattar perioden 1 januari till den 31 december 2014. Föreningen ser

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2015-2017 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) Inledning Riksteaterns vision: Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - för alla överallt. (kongressbeslut 2011) Övergripande uppdrag för

Läs mer

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2017

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2017 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2017 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan 2018-20

Läs mer

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg 209-202 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riksteatern Kronoberg (RK) Inledning Kulturpolitiskamå Målområden Nykeltal, Budget 209 Budget 209 2 3 4 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) INLEDNING

Läs mer

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2018

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2018 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2018 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan 2019-21

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation.

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation. Verksamhet i Jönköpings län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET

VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET Verksamhetsplan 2011 Riksteatern Stockholms läns huvudsakliga uppgift är att verka för att så många människor som möjligt i Stockholms län får tillgång till kvalitativt

Läs mer

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands län Linköping 10581967 2013-07-12 560 000 3 SOLEL Östergötlands

Läs mer

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg 018-00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riksteatern Kronoberg (RK) Inledning Målområden Arrangörsstöd Unga arrangörer Information och marknadsföring Medlemsutveckling och publikarbete

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018 Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018 Innehållsförteckning Det här är Riksteatern Kronoberg 1 Ekonomi 2 Nätverk 2 Scenkonstföreställningar i länet 2 Måluppföljning VP 2016-2018 3 Slutord 3 Bilagor:

Läs mer

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2013 Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Östra stenfruktens IT-förenings sjätte verksamhetsår är slut. Föreningen bildades 2008-09-09.

Läs mer

Norra Orust Fiber ekonomisk förening

Norra Orust Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för Norra Orust Fiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida 0-1 Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

N v-rk~ ak. rsre.o isni

N v-rk~ ak. rsre.o isni N v-rk~ ak 822003-9336 rsre.o isni Iv. Nätverket Renare Mark 822003-9336 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Nätverket Renare Mark lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsaret

Läs mer

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden

Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Årsredovisning för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Förbundet Ju-Jutsu Ryu Sweden, får härmed avge

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(7) Rosenlunds Herrgårds Vänner ideell förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Information om verksamheten

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun

Årsbokslut. Företagarna i Leksands kommun 1(5) Årsbokslut Företagarna i Leksands kommun Styrelsen för Företagarna i Leksands kommun får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Organisationsnummer: 883201-3513 Vision Riksteatern Dalarna vågad viktig kulturkraft Övergripande mål Att främja och stödja aktuell och professionell scenkonst för alla och överallt

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2009-01-01 Förändring 2009-12-31 1630 Skattekonto

Läs mer

Linköpings Binh Dinh Klubb 2014-03-11. Årsmöte 2014. Kallelse till ÅRSMÖTE... 2. Verksamhetsberättelse 2013... 3. Resultat- och balansräkning...

Linköpings Binh Dinh Klubb 2014-03-11. Årsmöte 2014. Kallelse till ÅRSMÖTE... 2. Verksamhetsberättelse 2013... 3. Resultat- och balansräkning... Årsmöte 2014 Kallelse till ÅRSMÖTE... 2 Verksamhetsberättelse 2013... 3 Resultat- och balansräkning... 4 Revisorernas berättelse... 5 Verksamhetsplan... 5 Budget 2014... 7 Dessa handlingar är under granskning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

Årsredovisning. för. Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816

Årsredovisning. för. Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816 Årsredovisning för Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 769623-5816 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 .------------------------ -- -- Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2008 Brf Fiskaren 32 1(7) Styrelsen för BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2008. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017 Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017 Riksteatern Kronobergs styrelse Ordförande: Lars-Evert Ekman Vice ordförande: Pia Bertilsson Kassör: Tommy Adolfsson Ledamöter: Gun Fagerlund Åsa Hovrell

Läs mer

Samfälligheten Brynhild

Samfälligheten Brynhild Årsredovisning för Samfälligheten Brynhild Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Samfälligheten Brynhild 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samfälligheten Brynhild, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2010 HSB brf Lilla Le i Göteborg Sid 4 INTÄKTER 2010 Årsavgifter 4 278 749 Hyror 264 631 Övriga intäkter 7 200 Sid 12 ÅRSAVGIFTSUTVECKLING 2007 2008 2009 2010 2011 Årsavgiftsutveckling

Läs mer

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Woodlands Golfklubb Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN Årsredovisning för BRF KUNGSLYCKAN Räkenskapsåret 2007 BRF KUNGSLYCKAN 1(7) Styrelsen för BRF KUNGSLYCKAN får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsredovisning för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Underskrifter

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

BRF Kattugglan

BRF Kattugglan BRF Kattugglan 14 769619-1670 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för BRF kattugglan 14 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Kåktorps Fastighetsägareförening. Verksamhetsåret 2010 Det gångna året har präglats av höga kostnader för underhåll. En sträng vinter har inneburit stigande kostnader för snöröjning.

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Wiskansfiber ekonomisk förening

Wiskansfiber ekonomisk förening Årsredovisning för Wiskansfiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-05-20-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltnings- och verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda

Läs mer

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16)

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16) Sammanfattning från Framtidsforum Riksteatern och framtiden-vad är viktigt? Arboga 12 sep Följande ämnen kom upp på schemaväggen och blev prioriterade (antalet pluppar inom parentes) Hur kan vi väcka intresse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2015 Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2015 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20

ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 ÅRSREDOVISNING för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN JORDGUBBEN 20 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Jordgubben 20 får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2002. STYRELSE Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning. Räkenskapsåret 2013 01 01-2013 1231

Årsredovisning. Räkenskapsåret 2013 01 01-2013 1231 Årsredovisning för Södra Avdelningen av Sveriges Ädvokatsamfund 846001-6499 Räkenskapsåret 2013 01 01-2013 1231 Ärsredovisningen är sammanställd av Tommy Nilsson, FöretagsEkonomema Atiktoriserad redovisningskonsult

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF Årsredovisning för Romeleåsens Golfklubb IF 845002-2218 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Romeleåsens Golfklubb IF får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32 Räkenskapsåret 2006 , Brf Fiskaren 32 1(6) Styrelsen för BrfFiskaren 32 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2006. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret

Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för. Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret Redovisning enligt Föreningslagen 11 kap 9 1 kap. för Legevind Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-11-01 2(6) Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Föreningen har inte haft någon

Läs mer

Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening

Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening Årsredovisning för Boberg-Dotetorp VAF Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2015-12-14-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP 846502-7772 Räkenskapsåret 2015.01.01 2015.12.31 Hyllie Företagsgrupp Ideell Förening Org nr 846502-7772 Förenklat årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Grönlingens SFF 1 (7) Styrelsen för Grönlingens SFF, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Musikföreningen Lilith Eve

Musikföreningen Lilith Eve Årsredovisning för Musikföreningen Lilith Eve Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6-7 Underskrifter 8 Musikföreningen

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32

Årsredovisning. Brf Fiskaren 32 Årsredovisning för Brf Fiskaren 32.1' Räkenskapsåret 2007 1(7) Styrelsen får BrfFiskaren 32 rar härmed avge årsredovisning får räkenskapsåret 2007. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Grrl Techs årsmöte 2009

Grrl Techs årsmöte 2009 Grrl Techs årsmöte 2009 Plats: Nätverket SIP:s kansli Datum: 2009-03-28 Dagordning: 01. Årsmötets öppnande 02. Val av årsmötets ordförande 03. Val av mötessekreterare 04. Val av justeringspersoner, tillika

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sida 1 av 6 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solbacken 14 lämnar följande årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningens verksamhet består av 9

Läs mer

Årsredovisning. Lan Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Lan Fiber Ekonomisk Förening ------- --- -- -- - Årsredovisning för Lan Fiber Ekonomisk Förening 769624-5203 Räkenskapsåret 2014 Lau Fiber Ekonomisk Förening l (7) Styrelsen för Lau Fiber Ekonomisk Förening rar härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448

ÅRSREDOVISNING 2012 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745000-0448 ÅRSREDOVISNING 212 BRF Gillesgården, Lund Org nr 745-448 Förvaltningsberättelse för 212 Brf Gillesgårdens styrelse får härmed överlämna berättelse om verksamheten under år 212. Styrelsen har efter årsstämman

Läs mer

Södermöja Samfällighetsförening

Södermöja Samfällighetsförening Årsredovisning rör räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultat- och Balansräkning Noter Budget Revisionsberättelse.. Förvaltningsberättelse 2013 Styrelse under året har

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Tisdag 28 april 2015 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer Ordförande Sekretärare Två protokolljusterare/rösträknare 3. Mötets behöriga utlysande 4.

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Essingevarvet 24 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar/underskrifter

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Årsredovisning. Leader Södertälje Landsbygd

Årsredovisning. Leader Södertälje Landsbygd Årsredovisning för Leader Södertälje Landsbygd 802447-2121 Räkenskapsåret 2012 1 (8) Styrelsen för Leader Södertälje Landsbygd får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31

Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Styrelsen för SparbanksAkademin avger härmed följande årssammanställning. Innehåll Förvaltningsberättelse Ekonomi Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr

Årsredovisning. S.Y.F Ytservice AB. räkenskapsåret. för. Org nr Årsredovisning för S.Y.F Ytservice AB räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 1(7) S.Y.F Ytservice AB Styrelsen för SXF Ytservice AB avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31.

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Falköping 1(8) Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Falköping 1 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Falköping 1 får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Remissvar på regional kulturplan för Östergötlands län Riksteatern Östergötland Riksteatern Östergötland är en regional organisation för teaterfrågor i Östergötlands län och fungerar också som ett samverkansorgan

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOVISNING LINDÖ GOLFINTRESSENTER EK. FÖRENING ORG NR 769623-8844 Styrelsen för Lindö Golfintressenter ek. förening avger härmed Årsredovisning för verksamheten under 2015-04-01 2016-03-31 föreningens

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2016 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Föreningen HjärtLung Laholm

Föreningen HjärtLung Laholm Detta är HjärtLung Laholms 25:e verksamhetsår. Föreningen HjärtLung Laholm Verksamhetsberättelse för 2016 Antalet registrerade medlemmar vid årets slut 164 st. fördelat jämnt på kvinnor och män. Vi har

Läs mer

Stretereds Samfällighetsförening

Stretereds Samfällighetsförening Årsredovisning för Stretereds Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2017 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna organisationer.

Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna organisationer. Verksamhet i Stockholms län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna

Läs mer

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken

Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken Arsredovisning for Bostadsrattsforeningen Draken 15 2013 Styrelsen for bostadsrattsforeningen Draken 15, organisationsnummer 716454-7502 avger harmed arsredovisning for rakenskapsaret 2013-01-01-2013-12-31.

Läs mer

Gotland Whisky AB publ

Gotland Whisky AB publ å r s r e d o v i s n i n g publ org.nr 556664-7276 r ä k e n s k a p s å r e t 2004-09-01-2005-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Gotland Whisky får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Verksamhetens art och inriktning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

2015 års verksamhetsberättelse

2015 års verksamhetsberättelse 1 2015 års verksamhetsberättelse Bilagor: Balansräkning Resultaträkning Notförteckning till BR och RR Revisionsberättelse 2 Inledning Verksamhetsberättelsen omfattar perioden 1 januari till den 31 december

Läs mer

ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 2014

ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 2014 1 ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 214 Medlemsutvecklingen Vid årsskiftet hade ProSkandia drygt 6 medlemmar. Det var färre än kalkylerat orsakat av att utskicken av ProSkandias

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Årsredovisning. Swedish Eventing

Årsredovisning. Swedish Eventing Årsredovisning för Swedish Eventing 802495-1363 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Swedish Eventing, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Persikan 10:an Bostadsrättsförening

Persikan 10:an Bostadsrättsförening Årsredovisning för Persikan 10:an Bostadsrättsförening Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper och

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 802008 1587 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2018-01-01 2018-12-31 Förbundsstyrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 3 Resultaträkning

Läs mer

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr 1 1-16 2017-01-04 sida 1 (3) 1. Mötet öppnas 2. Närvaro Ulrika R, Ulrika C, Gunnar, Erik och Linda 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor 4. Föregående

Läs mer