Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2017"

Transkript

1 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2017 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan Bil 5 Strategi arrangörsutveckling Bil 6 Förslag till budget 2018

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Ordföranden har ordet Året som gått har till viss del präglats av vårt fokus på dansen som scenkonst och vår strävan att öka antalet professionella dansföreställningar i länet. Antalet dansföreställningar har ökat framför allt i Vadstena, Motala och Norrköping genom teaterföreningarnas medverkan i projektet DansARR Öst. Även medvetenheten och kunskapen om dans har ökat, dels hos de teaterföreningar som ingår i projektet men även hos oss i den regionala styrelsen. Med dansföreställningar strävar vi efter att nå en ny publik. Men inte en ny publik i bemärkelsen i stället för den gamla publiken. För att undvika missförstånd föredrar jag formuleringen nytillkommen publik, d v s publik förutom den lojala publik som vanligtvis besöker våra föreställningar. Satsningen på att arrangera dansföreställningar innebär en balansgång. En balansgång så till vida att det nya, d v s dansen, inte tränger undan det redan pågående, det efterfrågade och det önskade av teaterföreningarnas medlemmar. Samtidigt måste vi också överraska. Det gör vi genom att arrangera det som publiken inte visste att de ville ha, förrän efteråt. En dansföreställning utöver det vanliga var Hemma hos dig med Carl-Olof. Där fanns möjligheten att låna hem koreografen och dansaren Carl-Olof Berg till sig själv tillsammans med eventuella gäster. Han erbjöd tre olika föreställningar och framförde den föreställning man valt hemma i vardagsrummet. Ett ovanligt grepp som gjorde att man kom dansaren mycket nära som person. I Riksteaterns nationella jämlikhetsstrategi förekommer begreppet tillgänglighet. Tillgänglighet omfattar mycket, exempelvis geografisk tillgänglighet, språklig tillgänglighet, etnisk tillgänglighet, tillgänglighet vad gäller lokalers utformning. Strävan efter tillgänglighet är något som vi regionalt och lokalt måste ha för ögonen för att på så sätt bidra till en ökad jämlikhet i samhället. Riksteaterns övergripande vision lyder: "scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - åt alla, överallt." Den visionen skulle inte vara möjlig att närma sig om det inte vore för alla ideellt arbetande människor i Riksteaterns lokala teaterföreningar. Tack alla ni i de lokala Riksteaterföreningarna som med er arbetsinsats gör det möjligt för så många östgötar att få en teaterupplevelse. Stort tack för er insats! Lena Lundman ordförande Riksteatern Östergötland 2.

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Allmänt Riksteatern Östergötland är en regional organisation som har som främsta syfte att stötta Östergötlands arrangörer av scenkonst (föreningar, kommuner) och därmed sprida och utveckla scenkonsten i länet. Riksteatern Östergötland är också ett samverkansorgan för Riksteaterns lokala teaterföreningar. Riksteatern Östergötland verkar inom följande områden: Arrangörsutveckling och arrangörsstöd Stöd till scenkonst för barn och unga Opinionsbildning Medlemmar Riksteatern Östergötland, hade under 2017 tolv medlemmar. Dessa är: Boxholms Riksteaterförening, Finspångs Riksteaterförening, KARIL en riksteaterförening, Linköping, Riksteaterförening KariN - Norrköping, Mjölby Riksteaterförening, Motala Teaterförening, Riksteatern Söderköping, Teaterföreningen Superb, Kinda, Vadstena Teaterförening en del av Riksteatern, Valdemarsviks Riksteaterförening, Åtvidabergs Riksteaterförening och Ödeshögs Teaterförening. Styrelsen, förtroendevalda Ordförande Lena Lundman KariN, Norrköping Vice ordförande Jan-Olof Dahlström Mjölby Riksteaterförening Kassör Ulf Grimsell Valdemarsviks Riksteaterförening Ordinarie ledamöter Martin Hellström Vadstena Teaterförening Ulrika Reinholdsson KARIL, Linköping Barbro Wallgren Vadstena Teaterförening Christina Ährlin Valdemarsviks Riksteaterförening Bernt-Åke Andersson Boxholms Riksteaterförening Linda Cederlind KARIL, Linköping Kathleen Ginyard Riksteatern Söderköping Stefan Olsson KariN, Norrköping Revisor, ordinarie Ragnhild Wärn Motala Teaterförening Lennart Schilling KARIL, Linköping Revisor, ersättare Solvig Svensson Finspångs Riksteaterförening Lars Torstensson Finspångs Riksteaterförening Valberedning Helena Agnemar Vadstena Teaterförening Marie-Louise Botvidsson Valdemarsviks Riksteaterförening Laila Lundman KariN, Norrköping Britta Augander KariN, Norrköping (sammankallande) Styrelsen har under verksamhetsåret haft åtta protokollförda sammanträden. Däremellan har flera AU-sammanträden ägt rum. Styrelsen har också genomfört en verksamhetsplaneringsdag i Linköping i januari. 3.

4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen har också gjort besök hos de lokala teaterföreningarna. Ordföranden sammankallade till en ordförandeträff i februari för ordförandena i de lokala teaterföreningarna. Ordföranden och ibland övriga ledamöter har deltagit i fler träffar tillsammans med Region Östergötland, Skådebanan, teaterföreningar och andra organisationer. Personal Ulf Thörn är tillsvidareanställd som riksteaterkonsulent på heltid. Vid arbetstoppar har timanställda tagits in. Tjänster för ekonomi köps in externt. Årsmöte Årsmötet genomfördes den 22 april i Folkets Hus, Valdemarsvik, med Valdemarsviks Riksteaterförening som värd. Ordförande vid årsmötet var Lars Nilsson, ordförande i Östergötlands bygdegårdsdistrikt. Från Riksteatern deltog Marie Höglund, distriktsansvarig, samt Christina Grüttner från Östgötateaterns marknadsavdelning. I samband med årsmötet gavs en offentlig föreställning av Solveigs Värmlandssalong. Verksamhet uppdelad per verksamhetsområde A) Arrangörsutveckling och arrangörsstöd Arrangörsutveckling och arrangörsstöd är kärnan i Riksteatern Östergötlands verksamhet. Stödet ges inte bara till teaterföreningar utan även till andra typer av arrangörer som skolor och förskolor, bygdegårdar, m fl. Här beskrivs de direkta insatserna för att stötta arrangörer. Kulturpolitiska insatser som också är till för att stötta teaterföreningar och andra delar av civilsamhället beskrivs på annan punkt. Arrangörsstödet till teaterföreningarna sker utifrån varje förenings behov och önskningar samt de resurser som finns att tillgå. Nedan är några större projekt/verksamheter beskrivna. Projektet Fullt fokus på arrangören slutfördes och en regional arrangörsstrategi togs fram (se bilaga 5). Finsk scenkonstsamling är ett försök att kraftsamla för att nå ut med föreställningar på finska till de finsktalande i regionen. Två träffar med representanter från de teaterföreningar och kommuner som är finska förvaltningsområden har genomförts. DansARR Öst syftar till att öka antalet professionella dansföreställningar i Östergötland, bygga upp en regional danspublik och också bidra till residensverksamhet. Detta projekt görs i samarbete med Dans i Öst och med stöd från Region Östergötland och Riksteatern nationellt. Efter olika utbildningsinsatser under hösten 2016 genomfördes under 2017 sju olika dansevenemang med sammanlagt 414 besökare. Ett av dessa var Hemma hos med Carl Olof Berg med sammanlagt 18 hemmahosnedslag i Vadstena och Norrköping. I projektet ingår ekonomiska medel för att stötta de föreningar som igår i projektet (riksteaterföreningarna i Norrköping, Linköping, Vadstena och Motala). Två nätverksmöten har också genomförts. Utbudsdagen i Västerås den 13 februari med 42 deltagare från Östergötland. Dagen innehöll ett femtiotal presentationer med scenkonst i olika former. 4.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Samarbetet med bygdegårdsdistriktet har utvecklats och lett till tätare kontakter. Riksteatern Östergötland bjöd i april in länets kommuner till en träff om utveckling av nya scenkonstlokaler. B) Stöd till scenkonst för barn och unga Barn och unga är en prioriterad målgrupp för Riksteatern Östergötland. Teaterkonsulenten har deltagit i kulturombudsträffar med lärare. För att kunna genomföra uppdraget att förbättra förutsättningarna för barn att möta scenkonst är det också viktigt att hålla sig informerad om scenkonstutbudet nationellt. Några aktiviteter under 2017: Utbudsdagen ScenGalej, som ägde rum den 5 oktober i Hallarna i Norrköping, vänder sig till arrangörer i länet, kultursekreterare och kulturombud. 258 deltagare såg sammanlagt 23 föreställningar eller konserter. Dagen genomförs i samarbete med Östgötamusiken, Dans i Öst samt Norrköpings och Linköpings kommuner. För att förverkliga FN:s barnkonvention träffade arrangörsgruppen de elever från Åtvidabergs kommun, allt från årskurs två till åtta, som fungerade som kulturambassadörer och gav dessa verktyg för att bedöma de föreställningar och konserter som de skulle se. Ett samarbete etablerades också med regilinjen på Marieborgs folkhögskola där riksteaterkonsulenten höll i utbildnings- och utvärderingsträffar. Eleverna fungerade som volontärer på ScenGalej. Utskick av två utbud med föreställningar för förskolor och skolor C) Opinionsbildning Att verka aktivt för ett levande arrangörsliv och en bred och tillgänglig scenkonst är några av målen med detta verksamhetsområde. Här handlar det om att utifrån behov ha kontakter med massmedia och tjänstemän och politiker på lokal och regional nivå. Några aktiviteter under 2017 Under Scenkonstbiennalen arrangerade Riksteatern Östergötland och LTS, Länsteatrarna i Sverige, ett mycket välbesökt seminarium med titeln Scenkonst för alla över allt?. En debattartikel undertecknad av ordförande Lena Lundman kring kommunernas olika satsningar på kultur och vikten av att göra detta infördes i länets tidningar. I juni deltog konsulenten i samband med Riksteaterns nationella biljettsläpp i ett direktsänt halvtimmesprogram i SR P4 Östergötland kring scenkonst i länet. Ordförande och konsulent deltog i två träffar mellan riksteaterföreningar och lokala tjänstemän och politiker för att diskutera ökat kommunalt stöd. Riksteatern Östergötlands förmedlande och främjande verksamhet Riksteatern Östergötland har under 2017 förmedlat 457 föreställningar, konserter och programaktiviteter (2016: 582 st) för en sammanlagd publik på personer ( ). 43% av denna publik var upp till 18 år. Förmedlade föreställningar räknas de som visats på utbudsdag, funnits med i ett utbud, på annat sätt förmedlats via direktkontakt med arrangör eller fått ett ekonomiskt stöd som hanteras av Riksteatern Östergötland. 5.

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Teaterföreningarna A) Publik, föreställningar Teaterföreningarna har under 2017 arrangerat 171 föreställningar (2016: 210 st). För nästan samtliga teaterföreningar minskade publiken utom för Riksteatern Söderköping vars stora ökning i publikantal bidrog till att de totala publikantalet ökade. Eftersom den höga publiksiffran för Riksteatern Söderköping i huvudsak härrör sig från Söderköpings Gästabud som är ett gemensamt arrangemang med flera arrangörer och med i huvudsak gratisföreställningar, är denna publiksiffra inte på något sätt jämförbar med övriga riksteaterföreningars. Teaterförening Förändring Boxholms RTF Finspång TF KARIL - Linköping KariN - Norrköping Mjölby RTF Motala TF RT Söderköping RT Östergötland TF Superb - Kinda Vadstena TF Valdemarsvik RTF Åtvidabergs RTF Ödeshög TF Totalt: B) Kommunala anslag till teaterföreningarna I nedanstående tabell ser det ut som om de kommunala bidragen till de lokala riksteaterföreningarna minskat drastiskt. I huvudsak beror minskningen på annan beräkningsgrund. De kommunala anslagen till Motala Teaterförening för konsertserien, kr, har förut räknats in bland de ordinarie bidragen. Nu räknas de i stället in bland övriga anslag. Posten övriga anslag har för övrigt blivit tydligare registrerat detta år av teaterföreningarna vilket ger en delvis ny bild av deras ekonomi. Av de totala bidragen så är det bara 65 % som kommer från direkta kommunala bidrag. Till detta kommer då teaterföreningarnas biljettintäkter. De kommunala bidragen möjliggör de övriga bidragen från bl a regionen samt de statliga, regionala och kommunala investeringar som gjorts i de produktioner som visas i kommunerna. T ex kan en riksteaterproduktion ha en nationell subvention på kanske 5-6 gånger gagekostnaden. 6.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Teaterförening Förändring Kr/inv Övriga anslag Anm Boxholms RTF , ) Finspångs RTF , ) RTF KARIL - Linköping ,80 0 RTF KariN - Norrköping , ) Mjölby RTF , ) Motala TF , ) Riksteatern Söderköping , ) TF Superb Kinda , ) Vadstena TF , ) Valdemarsviks RTF , ) Åtvidaberg RTF , ) Ödeshögs TF , ) Totalt Medelvärde 2,01 1) Övriga anslag: Regional arrangörsgaranti kr, småplatsstöd kr, busstöd kr. 2) Övriga anslaget avser regionala arrangörsgarantin. 3) Av det kommunala anslaget är kr ett fast anslag, resten är riktat till speciella föreställningar. Övriga anslag: Småplatsstöd kr, regional arrangörsgaranti kr, bidrag från DansArr Öst kr, De Dövas förening kr. 4) Övriga anslag: Regional arrangörsgaranti kr, småplatsstöd kr. 5) Övriga anslag: Konsertserien kr, DansARR Öst Kr, regional arrangörsgaranti kr. 6) Övriga anslag; Söderköpings Gästabud kr, regional arrangörsgaranti k), Studieförbundet Vuxenskolan kr. 7) Övriga anslag: Regional arrangörsgaranti kr, småplatsstöd kr. 8) Övriga anslag: Regional arrangörsgaranti kr, DansARR Öst kr, busstöd Riksteatern Östergötland kr, busstöd Östgötateatern kr. 9) Övriga anslag: Valdemarsviks Sparbank kr, medarrangörer kr, småplatsstöd kr, regional arrangörsgaranti kr, privata sponsorer kr. 10) Övriga anslag: Åtvidabergs Sparbank kr Åtvidabergs Församling kr. 11) Inget kommunalt stöd eftersom föreningen detta år endast arrangerade teaterresor. C) Medlemskap i lokala teaterföreningar Antalet medlemmar har minskat i nästan alla teaterföreningar under Under 2015 och 2016 var det stora problem med Riksteaterns nationella medlemsregister vilket torde ha bidragit även till denna minskning. Teaterförening Förändring Boxholms RTF Finspång TF RTF KARIL - Linköping RTF KariN - Norrköping Mjölby RTF Motala TF Riksteatern Söderköping TF Superb - Kinda Vadstena TF Valdemarsvik RTF Åtvidabergs RTF Ödeshög TF Totalt:

8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Stöd till teater utanför tätorter Tack vare ett ekonomiskt stöd från Riksteatern nationellt så finns det möjlighet att från Riksteatern Östergötland söka arrangörsstöd för teaterföreställningar på små spelplatser, det s k småplatsstödet. Syftet är att ge människor möjlighet att se kvalitativ scenkonst oavsett var man bor samt att uppmuntra samarbete mellan riksteaterföreningar och andra scenkonstarrangörer, t ex bygdegårdar, byalag eller liknande. I samarbete med Östergötlands bygdegårdsdistrikt gavs föreställningen I en sal på lasarettet. Andra föreställningar var Riksteatern Rikard III med Özz Nûjen och Friteaterns Den långa vägen till nu. Det är bara några av alla de föreställningar som spelats på småplatser runt omkring i Östergötland under Fr o m 2018 har detta stöd försvunnit och ersatts av ett nytt stöd för repertoar- och publikarbete. Under 2017 så har det varit stor minskning av antalet föreställningar och publik. Bidrag gavs till 23 föreställningar (33 föreställningar 2016) för en publik på personer (1 744 personer 2016). Då har det under flera år varit en stadig ökning av publiken. Föreställningar med småplatsstöd gavs på följande orter 2017: Björsäter Fyllingarum Gryt (2 st) Gusum Kvarsebo (3 st) Långrådna (2 st) Malexander (2 st) Rimforsa Tidersrum Tryserum Skänninge Skärblacka (2 st) Tidersrum Åby (2 st) Östra Husby Östra Stenby Arrangörsgarantin Arrangörsgarantin har som övergripande syfte att öka antalet kulturarrangemang förbättra spridningen av kultur i regionen stimulera till ett brett och mångsidigt utbud förbättra utbudet av kultur för barn och ungdom Tätorterna Linköping och Norrköping är undantagna eftersom kulturutbudet anses vara väl tillgodosett där. Arrangörsgarantin administreras på uppdrag av Region Östergötland och redovisas därför inte i Riksteatern Östergötlands bokslut. Under 2017 inleddes en översyn av arrangörsgarantin som ska leda till ett förslag om ny utformning under våren

9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Kommun Kr/inv Boxholm ,81 Finspång ,20 Kinda ,37 Linköping ,53 Mjölby ,10 Motala ,56 Norrköping ,22 Söderköping ,82 Vadstena ,04 Valdemarsvik ,04 Ydre ,00 Åtvidaberg ,94 Ödeshög ,16 Totalt: Ekonomi Riksteatern Östergötland gör ett överskott på kr beroende på att träffar inte kunnat genomföras. Riksteatern Östergötland har ett ekonomiskt stöd via samverkansmodellen från Region Östergötland samt ett administrativt stöd från Östgötateatern för lokal, dator, telefon och porto. Övrigt Riksteatern Östergötland har deltagit i nationellt arrangerade aktiviteter som Anbud Live, ARENA- och Forumträffar samt olika storregionala träffar inom Riksteatern Mellansverige samt vid ett stort antal regionala träffar och konferenser. Ordföranden Lena Lundman har deltagit i flera olika nationella sammanhang: - Ordförande i Riksteaterns nationella valberedning - I Riksteaterns ordförandepresidium som representant för Mellansverige för att planera och genomföra ARENA-träffar, regelbundna träffar med nationella styrelsens presidium m m - träffar med nationella styrelsen 2 ggr/år Konsulenten ingår i ett regionalt främjarnätverk. Konsulenten bildar tillsammans med dansutvecklaren från Dans i Öst i projektgruppen för DansARR Öst. 9.

10 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Slutord Styrelsen vill till sist tacka alla sina samarbetspartners. Region Östergötland, Östgötateatern, Dans i Öst, Östgötamusiken, Norrköpings och Linköpings kommuner, Skådebanan, Östergötlands Bygdegårdsdistrikt m fl. Linköping Lena Lundman Jan-Olof-Dahlström Ulf Grimsell Bernt-Åke Andersson Linda Cederlind Kathleen Ginyard Martin Hellström Stefan Olsson Ulrika Reinholdsson Barbro Wallgren Christina Ährlin 10.

11 Bilaga 1 Resultat- och balansräkning Vid förra årsmötet påpekades att det inte får förekomma reserveringar i bokslut för ideella föreningar. Vid årets bokslut har därför dessa omförts, reserveringar gällande Dans ARR Öst och fullt fokus bokförs fortsättningsvis som förutbetalda intäkter, övriga reserverade medel :- överförs till eget kapital. Regionstödet balanseras över årsskiftet som förutbetald intäkt fram till 15/ :-. Dessa omföringar påverkar resultatet enligt följande: Årets resultat återförda medel balanserat regionalstöd " verkligt resultat" Resultaträkning justerad Intäkter för jämförbarhet Huvudintäkter Projekt "DansARR Öst" Projekt Fullt fokus Småplatsbidrag Övriga intäkter Ianspråktagande medel enligt stämmobeslut Anslag/bidrag Anslag Region Östergötland Summa intäkter Kostnader Verksamhet Utbudsdag Västerås Scen Galej Projekt "DansARR Öst" Projekt arrangörsforum fullt fokus Småplatsbidrag Arrangörsstöd bussresor Arrangörsutbildningar och träffar Marknadsföring summa verksamhet Externa rörelsekostnader Hyra parkering Kontorsmaterial Tidskrifter, böcker Representation och gåvor Telefon internet summa ext. Rörelsekostnader Förvaltningskostnader Ersättningar förtroendevalda Arbetsgivaravgift förtroendevalda Resor förtroendevalda AU och styrelsesammanträde Årsmöte Utbildningar, konferenser, kongresser Övriga möten Köpta tjänster Medlemsavgifter Service avg. Svensk Scenkonst Övriga kostnader 0 4 Service avg. Bank summa förvaltningskostnader

12 Personalkostnader Löner anställda Resor och trakt anställda Arbetsgivaravgift anställda Löneskatt Försäkringar pension mm. Anställda Övriga personalkostnader Teaterbesök Utbildning, konferenser anställda summa personalkostnader Summa kostnader Verksamhetsresultat finansiella intäkter 3 64 Resultat efter finansiella intäkter Återf. Reserverde medel Årets resultat Balansräkning Tillgångar Utgående balans Ingående balans Omsättningstillgångar Övriga fodringar Momsfordran Skattefordringar Kassa bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Skulder och eget kapital Eget kapital Balanserat resultat not Årets resultat Eget kapital vid årets slut Avsatta / reserverade medel Trygghets och omställningsfond Reserverade medel utvecklingsarbete Reserverade medel subvention bussresor Resereverade medel projekt "fullt fokus" Reserverade medel för projekt "dans Arr Öst" Summa avsatt reserverade medel

13 Kortfristiga skulder Innehållen skatt anställda Lagstadgade sociala avg Övriga kortfristiga skulder Ber semesterlöneskuld Ber sociala avg. på sem Upplupna kostnader redovisning Förutbetalda intäkter: Not 1 Regionsstöd Projekt "DansARR Öst" Projekt fullt fokus Summa kortfristiga skulder Summa skulder och eget kapital Not 1 förutbetalda intäkter regionstödet utbetalas fyra gånger per år den sista utbetalningen 15/ Balanseras 1/1-15/ Dans Arr Öst utbet " förbrukat återstår Dans ARR Öst Fullt fokus utbet förbrukat förbrukat förbrukat återstår Fullt fokus på arrangören Not 2 Eget kapital Därav förutbestämda medel: 31/ Trygghets och omställningsfond Utvecklingsarbete Subvention bussresor 8 000

14

15 Bilaga 3) Föreställningsstatistik riksteaterföreningar 2017 Datum Föreställing Producent Arrangör Publik Summa La Cage aux Folles (teaterresa) Östgötateatern Boxholms RTF Sång o Musik Hektor, Berminge och Vistrand Boxholms RTF Till Duvemåla hage Johan Wennerstrand Boxholms RTF Gryning Humor Musik & Allvar - produktion Boxholms RTF Två systrar och en begravning Panikteatern Boxholms RTF Drottningssylt Josefinito Produktion AB Boxholms RTF Evigt Taube Moton AB Boxholms RTF Stark som en räv (teaterresa) Östgötateatern Boxholms RTF Moa - en musikalisk föreställning om Moa Martinsson Johansson och Jonsson Boxholms RTF Romeo & Julia kören Romeo & Julia Kören Finspångs RTF Två systrar och en begravning Panikteatern Finspångs RTF Maken Riksteatern Finspångs RTF Allt du måste veta om pop Riksteatern Finspångs RTF Özz Nûjen är RIKARD III Riksteatern KARIL Medan klockar tickar Riksteatern KARIL Medan klockan tickar Riksteatern KARIL Romeo & Julia Kören - Hemlängtan Romeo & Julia Kören KARIL Flyktpotatis Riksteatern/Emil Jensen KARIL Hyperfruit (dans) MDT/Dansstationen/Atalante/Dansnät Sverige KARIL Utan Maskinen är vi intet Östgötamusiken/Bob Hansson KARIL Stormen Riksteatern/Örebro Länsteater KARIL Landet Inuti Riksteatern KARIL Kality Riksteatern KARIL Bra Människor (teaterresa) Östgötateatern KARIL Kaboom (dans) Subjazz/Dansnät Sverige KARIL Förstå världen - Möt Radiokorrenspodenterna Riksteatern KARIL Min mamma (dans) Dansnät Sverige KARIL Spring, Uje, spring Uje Brandelius / Fifti KARIL Maken Riksteatern KARIL november Jupither Josephsson Theatre Company KARIL Vi som bor här Riksteatern KARIL Beauty and the Beast Riksteatern KARIL Ursäkta oss (dans) Dansnät Sverige KARIL Olydnad Riksteatern KARIL Länge leve Laila Chopp Event Mjölby RTF Jag ville dansa med lyckan Anna Bromée Produktion Mjölby RTF "ALICE eller Konsten att flytta en mamma" Västra Götalands Teater Mjölby RTF Solveigs Värmlandssalong Teater DOS Mjölby RTF Mycket väsen för ingenting (teaterresa) Östgötateatern Mjölby RTF Allt du måste veta om pop Riksteatern Mjölby RTF Nina - a story about me and Nina Simone Riksteatern Motala TF Bra människor Riksteatern Motala TF Bob Hansson möter Crusellkvintetten Östgötamusiken Motala TF Sånger från en inställd skilsmässa Riksteatern Motala TF Stormen Riksteatern Motala TF Göthe och Karl Gerhard - Jag blir nog aldrig bjuden dit igen Malmö Opera Motala TF La Paloma Smålands Musik & Teater Motala TF Cirkus ŜANĜO Östgötateatern Motala TF A tribute to women pioneers in blues and rock n roll Violet Green And All Between Motala TF A line up Riksteatern Motala TF Butterfly Malmö Opera Motala TF Dimensioner Riksteatern Motala TF Motala Storband 50 år. Gästsolist Hanna von Spreti Motala Storband Motala TF Decamerone Romeo & Julia Kören Motala TF Försvinnandet Riksteatern Motala TF Beauty and the Beast Riksteatern Motala TF Han skall bli min! Nöjeshunden HB Motala TF Ted Gärdestad, sångerna och livet Winkir Musik och teater RTF KariN Sista tangon i Svedala Lindh-Arnbom AB RTF KariN Vad var det jag glömde? Teater Fenix RTF KariN Vit kanin Röd kanin Riksteatern RTF KariN Moa - en musikalisk föreställning om Moa Martinsson Johansson och Jonsson RTF KariN I am somebody Sirqus Alfons RTF KariN I am somebody Sirqus Alfons RTF KariN Kality Riksteatern RTF KariN Measured Moments Riksteatern RTF KariN I en sal på lasarettet Thomas Andersson/Ellenor Lindgren RTF KariN 52

16 Fordringsägare Görel Crona produktion RTF KariN Det blir bättre! Winkir Musik och teater RTF KariN Vilket väder! Teater Fenix RTF KariN Vilket väder! Teater Fenix RTF KariN Den långa vägen till nu - en skröna från skogen Friteatern RTF KariN Illusionistens assistent Örebro länsteater RTF KariN Gryning. Tid för Goda Nyheter. Humor Musik & Allvar-produktion RTF KariN Den lille prinsen Riksteatern RTF KariN Var är mitt hem? Riksteatern RTF KariN Bjällerklang - en 50, 60 & 70-talsshow om julen Humor Musik & Allvar-produktion RTF KariN Hemma hos dig med Carl Olof Riksteatern RTF KariN Skyll inte på oss, vi kom nyss! Cirkus Tigerbrand RTF KariN SOS - Rädda Molly Teater Pelikanen RT Söderköping Nordisk natur och fransk impressionism Matinkvartetten RT Söderköping Berättelser & myter om Söderköping Marinella Rolfart RT Söderköping Borta Minna Krook Dans RT Söderköping Stefan Einhorn Stefan Einhorn RT Söderköping Hannu Sarenström Hannu Sarenström RT Söderköping Anna Fredriksson Anna Fredriksson RT Söderköping Hanna Hellquist Hanna Hellquist RT Söderköping Karin Brunk-Holmquist Karin Brunk-Holmquist RT Söderköping Anders Roslund & Stefan Thunberg Anders Roslund & Stefan Thunberg RT Söderköping Kjell Westö Kjell Westö RT Söderköping Marianne Rundström Marianne Rundström RT Söderköping Arkadia - en tidlös trolleriförställning Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping Sötnos och Arkadia Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping Eldföreställningen IGNIS Gycklargruppen TRiX RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX RT Söderköping Arkadia och hans Drake Sötnos Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping Eldföreställningen IGNIS Gycklargruppen TRiX RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen TRiX Gycklargruppen TRiX RT Söderköping En tidlös trolleriföreställning Arkadia RT Söderköping Gycklargruppen Pest och Kolera Gycklargruppen Pest och Kolera RT Söderköping Tranströmer-program M Huddén, S Jacobsson, A Franklin RT Söderköping Clownföreställning Clownen Ruben RT Söderköping Clownföreställning Clownen Ruben RT Söderköping Othello Mittiprickteatern RT Östergötland Du och jag Musikteater Gulasch RT Östergötland Kalevalaskåpået Teater Sláva RT Östergötland Räven i den kolsvarta natten Teater Pero RT Östergötland Vilket väder! Teater Fenix RT Östergötland En bit av mig Musikteater Unna RT Östergötland Folket flyger Teater Pelikan RT Östergötland HOPPET för jag dog inte Pantomimteatern RT Östergötland I livets villervalla HW.Teater och Film TF Superb Visprogram - TF Superb Visor - TF Superb Vi ses i parken Östgötamusiken TF Superb Två systrar och en begravning Panikteatern TF Superb Visor med Bernt Fransén Bernt Fransén TF Superb Man tål ju inte vad som helst / Selma och Werner Stig Östman TF Superb Skivor till kaffet Östgötateatern TF Superb Föregångerskan Regionteatern Blekinge Kronoberg TF Superb Strålande jul Östgötamusiken TF Superb

17 Samtal och rörelse för dig som är pensionär Riksteatern Vadstena TF Två systrar och en begravning Panikteatern Vadstena TF La Cage aux folles (teaterresa) Östgötateatern Vadstena TF Paper Plane Riksteatern Vadstena TF Hemlängtan Romeo & Julia Kören Vadstena TF Inferno Östgötamusiken Vadstena TF I en sal på lasarettet Thomas Andersson/Ellenor Lindgren Vadstena TF Maken Riksteatern Vadstena TF Allt du behöver veta om pop (teaterresa) Riksteatern Vadstena TF Hemma hos dig med Carl Olof Riksteatern Vadstena TF Försvinnandet Riksteatern Vadstena TF Özz Nûjen är RIKARD III Riksteatern Valdemarsviks RTF All you need is love Gruvebäcks Kapell Valdemarsviks RTF Den långa vägen till nu Friteatern Valdemarsviks RTF Rid i natt 123 Schtunk Valdemarsviks RTF Två systrar och en begravning Panikteatern Valdemarsviks RTF Berättelser ur min karriär Christian Zell Valdemarsviks RTF <3 MIG - ung utan pung goes online Ung utan Pung Valdemarsviks RTF Solveigs Värmlandssalong Teater DOS Valdemarsviks RTF Jag sjunger mina visor Mjölby-Frasse Valdemarsviks RTF Jag sjunger mina visor Mjölby-Frasse Valdemarsviks RTF Luther död eller levande Per Ragnar Valdemarsviks RTF En Svensk Rockhistoria Åke Eriksson Valdemarsviks RTF Daidalos och Ikaros Teater Sagohuset Valdemarsviks RTF Han ska bli min! Nöjeshunden HB Valdemarsviks RTF Moa - en musikalisk föreställning om Moa Martinsson Johansson och Jonsson Valdemarsviks RTF Illusionistens assistent Örebro länsteater Valdemarsviks RTF I en sal på lasarettet Thomas Andersson/Ellenor Lindgren Valdemarsviks RTF A Peace of Lôve - poetry & music Berghs Kulturförmedling Åtvidabergs RTF La Cage Aux Folles (teaterresa) Östgötateatern Ödeshögs TF Dissekering av ett snöfall (teaterresa) Östgötateatern Ödeshögs TF Stark som en räv (teaterresa) Östgötateatern Ödeshögs TF This is it (teaterresa) After Dark Ödeshögs TF Mycket väsen för ingenting (teaterresa) Östgötateatern Ödeshögs TF TOTALT: Antal evenemang: 171

18 riksteatern östergötland Bilaga 4 Verksamhetsplan Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision är att erbjuda scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse för alla överallt. Riksteatern Östergötlands uppgift är att främja teater och annan scenkonst i länet. Föreningen består av de tolv riksteaterföreningar som finns i länet. Styrelsen består av elva ledamöter. Föreningen har en heltidsanställd teaterkonsulent. Verksamhetsplanen konkretiseras i en separat aktivitetsplan som styrelsen fastställer. Riksteatern Östergötlands vision Riksteatern Östergötland garanten för professionell scenkonst för alla överallt. Riksteatern Östergötlands verksamhetsområden och mål Riksteatern Östergötland har tidigare haft tre verksamhetsområden. I och med projektet DansARR Öst som görs i samarbete med Dans i Öst/Region Östergötland med start 2017, läggs utveckling av dansarrangörer till som ett fjärde verksamhetsområde: o Arrangörsutveckling och arrangörsstöd o Scenkonst för barn och unga o Utveckling dansarrangörer o Opinionsbildning För varje verksamhetsområde finns särskilt uppsatta mål för tidsperioden Dessa mål är tagna med hänsyn till Riksteaterns kongressbeslut, Riksteaterns jämlikhetsstrategi, den regionala kulturplanen, avtalet med Region Östergötland och projektplanen för DansARR Öst. Den nyligen framtagna arrangörsstrategin har vi också att förhålla oss till.

19 riksteatern östergötland Verksamhetsområde arrangörsutveckling och arrangörsstöd Riksteatern Östergötland ska För alla typer av ideella kulturarrangörer: o verka för att det i länets kommuner finns arrangörsföreningar inom olika kulturyttringar o verka för att arrangörsföreningarna har tillgång till olika resurser såsom rätt kompetens, utbud, ekonomi, lokaler etc. o verka för ökat samarbete mellan länets arrangörsföreningar o åå uppdrag av Region Östergötland administrera arrangörsgarantin för kulturarrangemang och att verka för att arrangörsgarantin fungerar som en stimulans för länets arrangörer. För länets riksteaterföreningar: o verka för att det finns goda och nära kontakter mellan de lokala teaterföreningarna och Riksteatern Östergötland o verka för ett gott samarbete mellan riksteaterföreningarna, Östgötateatern och andra scenkonstproducenter o verka för ökat antal medlemmar i riksteaterföreningarna o verka för att länets riksteaterföreningar utvecklar sitt arbete med jämlikhet, mångfald och tillgänglighet i enlighet med Riksteaterns jämlikhetsstrategi o utveckla samarbetet med andra regionala riksteaterföreningar, främst inom Riksteatern Mellansverige. o undersöka möjligheterna för samarbetsprojekt kring digitalisering o påverka utbudet av scenkonst Mål för verksamhetsområdet 2018 o Arbetetet med att genomföra den nya regionala arrangörsstrategin har inletts o En regional samrådsgrupp för arrangörsutveckling har skapats o Finsk scenkonstsamling har genomförts vid minst två tillfällen o Alla lokala teaterföreningar har fått besök från den regionala nivån under året o Minst en ordförandeträff har genomförts o Ett utbildningsdag kring ökad jämlikhet, mångfald och tillgänglighet i publiken har genomförts i samarbete med andra regionala föreningar o Ett Lördagshäng med Riksteatern har genomförts i samarbete med Östgötateatern o Arrangörsträff för kulturföreningar har genomförts i minst en kommun o Turnéutvecklingsprojektet i samarbete med Danscentrum, Teatercentrum och Manegen har lett till att en producentträff har genomförts o Formerna för det nya publik- och repertoarstödet har etablerats o Kontakter har tagits med Folkets Hus & Parker kring digital utveckling o Länsövergripande medlemsvärvningskampanj har genomförts

20 riksteatern östergötland 2019 o Strategin för arrangörsutveckling har lett till konkreta insatser o Den regionala samrådsgruppen för arrangörsutveckling har väl fungerande former o Flertalet riksteaterföreningar har planer för hur de ska jobba med jämlikhet, mångfald och tillgänglighet o Marknadsföringskampanj riktad mot publik och potentiella medlemmar har genomförts o En publikundersökning i samband med marknadsföringskampanjen har genomförts. o Ett digitaliseringsprojekt i samarbete med någon lokal teaterförening har inletts 2020 o Frågor kring jämlikhet, tillgänglighet och mångfald är en naturlig del av arbetet hos riksteaterföreningarna. o Strategin för arrangörsutveckling har lett till fler kulturarrangemang o Ett gemensamt program för utbudet hos länets riksteaterföreningar har tagits fram Verksamhetsområde scenkonst för barn och unga Riksteatern Östergötland ska o verka för att scenkonst årligen når ut till alla barn och ungdomar i hela länet o verka för att nya former för ungt arrangörsskap utvecklas o verka för att intentionerna i FN:s barnkonvention ska genomsyra arbetet med scenkonst för barn och unga. Mål för verksamhetsområdet 2018 o 2019 Riksteatern Östergötland har tagit initiativ till att frågan om ett regionalt gemensamt utbud med barnkultur har undersökts i främjarnätverket o Via utbudsdagen ScenGalej har Riksteatern Östergötland etablerat en djupare kontakt med de kommunala samordnarna för barnkultur o Fortbildningsdagar för kulturombud och lärare inför 2019 är inplanerade o Det nya regionala utbudet för barn och unga har lanserats o Minst en fortbildningsdag för kulturombud och lärare har genomförts o Riksteatern Östergötland har börjat driva frågan om kulturcrew i regionen

21 riksteatern östergötland 2020 o Det regionala utbudet med kultur för barn och unga används i flertalet kommuner o En konsulenttjänst för barn och unga har inrättats o Beslut om kulturcrew har tagits Verksamhetsområde utveckling dansarrangörer Riksteatern Östergötland ska o driva projektet DansARR Öst i samarbete med Dans i Öst/Region Östergötland o i samband med detta stötta de aktuella riksteaterföreningarna o hantera det ekonomiska stödet för DansARR Öst o bidra till att utveckla en regional danspublik stötta utvecklandet av dansresidens o genomföra utbildnings- och inspirationsträffar o undersöka möjligheterna till ökad ekonomisk stöttning från staten Mål för verksamhetsområdet 2018 o En marknadföringskampanj för Dansscen Öst har genomförts o Ett dansresidens ska ha genomförts i Norrköping o Minst två utbildnings- eller nätverksinsatser har genomförts o Ökade medel har tillförts från staten o Publikundersökningar vid föreställningarna har genomförts i samarbete med teaterföreningar 2019 o En sammanfattning av resultaten av projektet DansARR Öst har påbörjats o Möjligheterna till en fortsättning av projektet har undersökts o Ett dansresidens har genomförts i Linköping 2020 o Slutredovisning av projektet DansARR Öst har genomförts o Det nya dansprojektet DansARR Öst II har påbörjats

22 riksteatern östergötland Verksamhetsområde opinionsbildning Riksteatern Östergötland ska o vara en självständig och drivande kraft för att i samarbete med andra organisationer, bl a inom Ideell Kulturallians Östergötland (IKA-Ö), föra civilsamhällets talan o vid behov stödja riksteaterföreningar och andra arrangörer i deras kontakter med beslutsfattare o hålla kontakt med länets media o ha kontakter med politiker på regional och lokal nivå o representera Riksteatern i teater- och kulturpolitiska frågor i regionen Mål för verksamhetsområdet 2018 o Riksteatern Östergötland har bidragit till att Ideell Kulturallians Östergötland har fått en fungerande organisationsform o Riksteatern Östergötland har i samband med översynen av arrangörsgarantin träffat lokala och regionala tjänstemän och politiker o Två debattkvällar har genomförts i samarbete med Skådebanan o Minst två teaterföreningar har fått stöttning i sina kontakter med beslutsfattare 2019 o Den nya organisationsformen för Ideell Kulturallians Östergötland har lett till en långsiktig strategi för hur arbetet ska bedrivas o Riksteatern Östergötland har bidragit till att arrangörsfrågorna har kommit upp på den politiska agendan o Arrangörsstrategin har lett till ökad uppmärksamhet för arrangörsfrågorna o Riksteaterns kongress har uppmärksammats i lokala media 2020 o Arrangörsfrågorna har fått en ökad tyngd på regional och lokal nivå. o Riksteatern Östergötland har etablerat sig som en tydlig aktör inom hela arrangörsområdet (scenkonst, musik, konst, film )

23 Bilaga 5 Regional strategi för arrangörsutveckling Bakgrund Allmänt Riksteatern Östergötland har regionens uppdrag - att driva frågor om arrangörsutveckling i samarbete med regionen - att administrera arrangörsgarantin - att vara ett samverkansorgan för lokala arrangörsföreningar Verksamheten bedrivs genom: - Kurser/workshops - Arrangemang av utbudsdagar - Opinionsbildning, kontakter med massmedia och politiker - Olika typer av ekonomiskt stöd - Täta kontakter med arrangörslivet, framför allt inom teater - M m Riksteatern Östergötland ska också särskilt verka för att öka barns/ungdomars möjlighet att uppleva scenkonst. Detta har framför allt gjorts genom en mångfald av kontakter med kommuner och skolor/förskolor samt genom utbudsdagen ScenGalej som genomförs i samarbete med Norrköpings/Linköpings kommuner, Dans i Öst och Östgötamusiken. Målet är att så många barn i Östergötland som möjligt ska få ta del av kvalitativ scenkonst med olika konstnärliga uttryck och som bidrar till att ge dem perspektiv på sitt eget liv och samhället, med andra ord rika kulturupplevelser. Generellt för verksamheten är också att vi arbetar enligt Riksteaterns jämlikhetsstrategi för att försöka nå alla. Det kan gälla de sverigefinnar, de med olika funktionshinder t ex dövhet, eller att få scenkonst även på mindre platser i länet. Några av de satsningar som gjorts de senaste åren är: - Finsk scenkonstsamling. Ett nätverk för arrangörer av finsk scenkonst i de tre finska förvaltningskommunera - Utveckla barnperspektivet vid utbudsdagen ScenGalej - DansARR Öst, en satsning på professionell dans för vuxna i tre kommuner Alla satsningar genomförs med olika samarbetspartners. Fullt fokus på arrangören 2014 inledde Riksteatern Östergötland projektet Fullt fokus på arrangören. Fokus på detta var ideella arrangörer som riktade sin verksamhet till en offentlig publik av främst vuxna. Målen i projektet beskrev som att - Kartlägga befintliga arrangörer i länet och deras behov av utbildningsinsatser och stöd - Skapa kontakt med länets kommuner i frågan i ett mer övergripande perspektiv - Utifrån ovanstående skapa en långsiktig plan för hur arrangörlivet i länet ska utvecklas - 1(4)

24 Det som genomfördes under projekttiden var - En enkät till länets kommuner (besvarades av samtliga kommuner) - En enkät till arrangörer i länet (besvarades av 45 arrangörer i 12 kommuner) - Sammanställningar av respektive enkät - Uppföljande möten med ett antal av länets kommuner och med olika organisationer. Det som återstår av projektmålen är då denna arrangörsstrategi. Med fokus på barn/unga Förskolor/skolor har speciella förutsättningar som arrangörer. Generellt sett är det lättare med scenkonst för mindre barn, ju större de blir desto svårare är det för skolorna att göra schemaförändringar och frigöra lokaler för att ge plats för scenkonst. Arbetet görs genom - Utbudsdagen ScenGalej - Utbud för barn/unga - Kulturombudsträffar - Kurser/utbildningar för lärare - Pedagogisk del på hemsidan - Strategiskt arbete för att öka scenkonstens plats på förskolor/skolor Den senaste tiden har två processer inletts eller genomförts som på olika sätt berör arrangörsutveckling inom skolområdet: 1) Regionen har gjort en utredning om barns/ungas rätt till kultur i skola/förskola i april Efter remissomgång beslöts att det inte skulle ske någon stor samordning av kultur för barn/unga i länet, däremot skulle man fortsätta att bevaka frågan 2) Enheten för kultur och kreativitet inom Region Östergötland har fått ett uppdrag från regional utvecklingsnämnden att göra en utredning av den regionala arrangörsgarantin. Utredningen genomförs i samarbete med Riksteatern Östergötland som administrerar arrangörsgarantin. Slutsatser från projektet Fullt fokus på arrangören Enkäterna var tämligen omfattande och målgrupperna var inte självklara. Det är inte självklart att det i alla kommuner finns någon tjänsteman som hade de lokala arrangörsfrågorna på sitt bord. Detta framgår också av enkäten till kommunerna att de känner mycket olika ansvar för ett levande arrangörsliv i sin kommun. Likaså kan det vara svårt för arrangörerna att känna värdet av att besvara en enkät. Svarsfrekvensen är svår att uppskatta eftersom enkäterna delvis spreds via kommunerna till de lokala arrangörerna och kommunerna hade olika möjlighet att göra detta. Det totala antalet som enkäten kom till torde ligga på minst 200 vilket ger en svarsfrekvens på omkring 22%. En sammanvägning av resultaten från respektive enkät och mötena med kommunerna leder till följande slutsatser: 2(4)

25 - Både arrangörer och kommuner anser att arrangörerna har en viktig roll att spela i kommunen - Alla kommuner anser att det finns många olika typer av arrangörer. Detta måste undersökas närmare för att se om detta stämmer. - Både kommuner och arrangörer anser att arrangörerna behöver bättre ekonomiskt stöd, ökade kunskaper i t ex marknadsföring - Stora skillnader i kommunernas förmåga att stötta arrangörerna enligt både kommuner och arrangörer - Både kommuner och arrangörer anser att kommunens möjligheter att stötta arrangörerna är otillräckliga. Arrangörerna är mycket missnöjda med det. - Olika inställning hos kommunerna till att medverka i ett regionalt arrangörsprojekt - Arrangörerna ger en bild av att den egna verksamheten är mindre stabil än kommunerna - Arrangörerna uttrycker ett behov av ökad dialog med kommunen - Arrangörerna vill få tillgång till fler nätverk Varför behövs det en regional strategi för arrangörsutveckling? Vilka behov finns det? Ett levande och vitalt arrangörsliv är en förutsättning för hela kulturklimatet i länet. En ökad centralisering av kulturaktiviteterna till Norrköping och Linköping vore olyckligt och skulle utarma övriga kommuner. Aktiviteter som äger rum nära den egna hemorten eller skolan/arbetsplatsen har fortfarande stora möjligheter att locka ny publik. För mindre barn är den uppsökande, turnerande scenkonst ofta den enda möjligheten att komma i kontakt med professionell kultur. Det samma gäller i stort sett för andra konstarter som film och litteratur/författarbesök. Kommunerna har ofta många frågor på sitt bord och det finns därför en rationalitet att regionen kan stötta kommunerna med arrangörsutveckling. Behoven kan i korthet beskrivas som: - Utbildning - Nätverk - Samordning kring arrangörsarbetet - Förstärkande av svaga strukturer - Synliggörande av arrangörsfunktionen/den ideella arrangörerna Till detta kommer de specifika behoven för kommunernas förskolor och skolor där ett gemensamt arbete måste göras med övriga främjarfunktioner och kulturinstitutioner i länet och i nära samarbete med regionen. Målet med denna strategi är också att verka för att målen i Region Östergötlands kulturplan uppnås. Det mest aktuella målen i den är i detta sammanhang: Hög tillgänglighet till Region Östergötlands verksamheter Framgångsfaktor: Tillgänglig kultur 3(4)

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Norrköping 2015-04-07 Välkommen till årsmöte för Riksteatern Östergötland, Mån 20 april 2015 klockan 18.00 Plats: Östgötateatern, Teatertorget 1, Norrköping Praktiskt Handlingar till årsmötet bifogas.

Läs mer

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2018

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2018 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2018 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan 2019-21

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2015-2017 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) Inledning Riksteaterns vision: Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - för alla överallt. (kongressbeslut 2011) Övergripande uppdrag för

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation.

Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten organisation. Verksamhet i Jönköpings län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet elva riksteaterföreningar och en ansluten

Läs mer

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg 209-202 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riksteatern Kronoberg (RK) Inledning Kulturpolitiskamå Målområden Nykeltal, Budget 209 Budget 209 2 3 4 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) INLEDNING

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2015 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2014 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Fördelning

Läs mer

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr 1 1-16 2017-01-04 sida 1 (3) 1. Mötet öppnas 2. Närvaro Ulrika R, Ulrika C, Gunnar, Erik och Linda 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor 4. Föregående

Läs mer

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg 018-00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riksteatern Kronoberg (RK) Inledning Målområden Arrangörsstöd Unga arrangörer Information och marknadsföring Medlemsutveckling och publikarbete

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Organisationsnummer: 883201-3513 Vision Riksteatern Dalarna vågad viktig kulturkraft Övergripande mål Att främja och stödja aktuell och professionell scenkonst för alla och överallt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 2 BAKGRUND Riksteatern verksamhetsplanerar Riktesteatern verksamhetsplanerar är ett projekt som startade hösten 2012. På kongressen 2011 fattades beslut om att hela Riksteaterns

Läs mer

2014 års verksamhetsberättelse

2014 års verksamhetsberättelse 2014 års verksamhetsberättelse Bilagor: Balansräkning Resultaträkning Notförteckning till BR och RR Inledning Verksamhetsberättelsen omfattar perioden 1 januari till den 31 december 2014. Föreningen ser

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018 Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018 Innehållsförteckning Det här är Riksteatern Kronoberg 1 Ekonomi 2 Nätverk 2 Scenkonstföreställningar i länet 2 Måluppföljning VP 2016-2018 3 Slutord 3 Bilagor:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET

VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET Verksamhetsplan 2011 Riksteatern Stockholms läns huvudsakliga uppgift är att verka för att så många människor som möjligt i Stockholms län får tillgång till kvalitativt

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands län Linköping 10581967 2013-07-12 560 000 3 SOLEL Östergötlands

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2017 Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2017 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr 1 1-16 2017-01-04 sida 1 (3) 1. Mötet öppnas 2. Närvaro Ulrika R, Ulrika C, Gunnar, Erik och Linda 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor 4. Föregående

Läs mer

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16)

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16) Sammanfattning från Framtidsforum Riksteatern och framtiden-vad är viktigt? Arboga 12 sep Följande ämnen kom upp på schemaväggen och blev prioriterade (antalet pluppar inom parentes) Hur kan vi väcka intresse

Läs mer

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017 Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017 Riksteatern Kronobergs styrelse Ordförande: Lars-Evert Ekman Vice ordförande: Pia Bertilsson Kassör: Tommy Adolfsson Ledamöter: Gun Fagerlund Åsa Hovrell

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna organisationer.

Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna organisationer. Verksamhet i Stockholms län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Remissvar på regional kulturplan för Östergötlands län Riksteatern Östergötland Riksteatern Östergötland är en regional organisation för teaterfrågor i Östergötlands län och fungerar också som ett samverkansorgan

Läs mer

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor

Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr sida 1 (3) 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr 1 1-16 2017-01-04 sida 1 (3) 1. Mötet öppnas 2. Närvaro Ulrika R, Ulrika C, Gunnar, Erik och Linda 3. Godkännande av dagordning samt ev tillägg av övriga frågor 4. Föregående

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2015 Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2015 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

2017 års verksamhetsberättelse

2017 års verksamhetsberättelse 1 2017 års verksamhetsberättelse Bilagor: Balansräkning Resultaträkning Not örteckning till BR och RR Revisionsberättelse Verksamhetsplan för 2018 2 Inledning Verksamhetsberättelsen omfattar perioden 1

Läs mer

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på.

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på. 1 2 Oktober, 2013 NYHETSBREV Hej bästa arrangör! brett och engagerat smörgåsbord att välja på. Nu är ni i full gång att ta emot publiken på alla de förställningar som ni arrangerar runtomkring i vår stora

Läs mer

Årsredovisning. Swedish Eventing

Årsredovisning. Swedish Eventing Årsredovisning för Swedish Eventing 802495-1363 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Swedish Eventing, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

BILAGA JÄMFÖRELSE MELLAN OPERAHUSEN - GRUNDUPPGIFTER & NYCKELTAL 2009

BILAGA JÄMFÖRELSE MELLAN OPERAHUSEN - GRUNDUPPGIFTER & NYCKELTAL 2009 Bilaga 1 BILAGA JÄMFÖRELSE MELLAN OPERAHUSEN - GRUNDUPPGIFTER & NYCKELTAL 2009 FÖRUTSÄTTNINGAR VID JÄMFÖRELSER MELLAN OPERAHUS På grund av skillnader i redovisningarna av verksamheterna är en jämförelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(7) Rosenlunds Herrgårds Vänner ideell förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Information om verksamheten

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2010/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ales Kommun Diarienr: 2009/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019

Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 2019 CS 209-04-24 Bilaga Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 8 maj 209 Kungliga Operan AB 2 72 28 kr 2 GöteborgsOperan AB 2 025 002 kr 2 Stockholms Stadsteater AB 628 336 kr Malmö Opera och

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013 ORGANISATION FOLKBILDNINGENS BRANSCHORGANISATION HEMBYGDSRÖRELSEN. (Fastställd av styrelsen )

VERKSAMHETSPLAN 2013 ORGANISATION FOLKBILDNINGENS BRANSCHORGANISATION HEMBYGDSRÖRELSEN. (Fastställd av styrelsen ) VERKSAMHETSPLAN 2013 (Fastställd av styrelsen 2012-11-29) ORGANISATION Hallands bildningsförbund är folkbildningens samverkansorganisation i Hallands län. Verksamheten har till syfte att ge stärka folkbildningen

Läs mer

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB

Medlem Årsavgift Antal röster. Kungliga Operan AB GöteborgsOperan AB Malmö Opera och Musikteater AB CS 2018-04-18 Bilaga 1 Röstlängd Vid Svensk Scenkonsts stämma i Stockholm den 2 maj 2018 Medlem Årsavgift Antal röster Kungliga Operan AB 2 140 870 12 GöteborgsOperan AB 1 922 660 12 Stockholms Stadsteater

Läs mer

Riksteaterns övergripande barn- och unga strategi - ett arbete för, med, om och av barn och unga

Riksteaterns övergripande barn- och unga strategi - ett arbete för, med, om och av barn och unga Riksteaterns övergripande barn- och unga strategi - ett arbete för, med, om och av barn och unga 2012-2014 Inledning Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Riksteatern utgörs

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsåret 20120101-20121231. Verksamhet är ett Forum för att främja utvecklingen inom efterbehandling

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Svenska Klätterförbundet

Svenska Klätterförbundet Organisationsnummer 889202-3063 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 Styrelsen för Svenska Klätterförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för, med säte i Linköping, lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsåret 20170101-20171231. Allmänt om verksamheten är ett Forum för att främja

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2016

VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2016 Planen beslutas av styrelsen och fastställts av årsmötet 2016. Inledning Riksteatern Värmland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär med årsmötet

Läs mer

Samordningsförbundet Kungälv

Samordningsförbundet Kungälv Försäkringskassan Västra Götaland Diarienr: 2008:013.1 Kungälvs kommun Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Kungälv Ansvarig tjänsteman Per Liljebäck HAR

Läs mer

Styrelsens verksamhetsplan 2015-16

Styrelsens verksamhetsplan 2015-16 Styrelsens verksamhetsplan 2015-16 Övergripande - långsiktig inriktning på verksamheten Blekinge Läns Bildningsförbund skall vara folkbildningens träffpunkt i Blekinge för diskussioner om gemensamma aktiviteter

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Remissammanställning utredning av regional samordning av barns och ungas tillgång till kultur i förskolan och skolan i Östergötland

Remissammanställning utredning av regional samordning av barns och ungas tillgång till kultur i förskolan och skolan i Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Maria Brusman 2016-11-28 Dnr: RUN 2015-345 Regionutvecklingsnämnden Remissammanställning utredning av regional samordning av barns och ungas tillgång till kultur i förskolan

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Framtidsforum Kosta 31 augusti

Framtidsforum Kosta 31 augusti Framtidsforum Kosta 31 augusti Innehåll, Ämnen med antal prioritetspluttar i parentes: 1.Teaterföreningarnas behov (4) 2.Hur främjar vi bäst scenkonst för barn och unga inom hela rörelsen? (6) 3.Det nya

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknare. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Föreningen Svenska Tecknare. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Föreningen Svenska Tecknare Org nr 802003-4495 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll förvaltningsberättelse resultaträkning balansräkning noter Om inte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen för Riksteatern Stockholms län avger härmed följande verksamhetsberättelse för 2015. STYRELSE, REVISORER OCH VALBEREDNING Styrelsen hade efter ordinarie årsmöte den

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP 846502-7772 Räkenskapsåret 2015.01.01 2015.12.31 Hyllie Företagsgrupp Ideell Förening Org nr 846502-7772 Förenklat årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Riksteatern Stockholms län avger härmed följande verksamhetsberättelse för 2014. STYRELSE, REVISORER OCH VALBEREDNING Ordinarie ledamöter Monica Eriksson Bygdegårdarna

Läs mer

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Länsbibliotek Östergötland Box 1791 581 17 Linköping EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Bakgrund Biblioteken är viktiga för mångfalden i samhället. De är öppna för alla och de är en mötesplats.

Läs mer

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2009-07-01 2010-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31

Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Styrelsen för SparbanksAkademin avger härmed följande årssammanställning. Innehåll Förvaltningsberättelse Ekonomi Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknare. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknare. Förvaltningsberättelse Föreningen Svenska Tecknare Org nr 802003-4495 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter inom

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Parkinsonföreningen i Stockholm

Parkinsonföreningen i Stockholm Årsredovisning för Parkinsonföreningen i Stockholm Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6 Parkinsonföreningen

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

*Energi och kraft hur ska vi få energi och kraft att flöda mellan Riksteatern centralt och regionalt? (14)

*Energi och kraft hur ska vi få energi och kraft att flöda mellan Riksteatern centralt och regionalt? (14) Framtidsforum Gävle 13 september Innehåll med antal prioritetspluppar inom parentes: *Energi och kraft hur ska vi få energi och kraft att flöda mellan Riksteatern centralt och regionalt? (14) *Centrum

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2013 2012 2011 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 209 4 295 3 949 3 784 4 024 Gåvor 90-konto 37 18 39 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN

UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN UPPROP FÖR DEN FRIA SCENKONSTEN DEN FRIA SCENKONSTEN ÄR HOTAD Den fria scenkonsten utgör en vital del av kulturlivet i Sverige och bidrar till ett dynamiskt, högklassigt och varierat utbud. Den samspelar

Läs mer

Solö Sim-Skoleförening

Solö Sim-Skoleförening Årsbokslut för Solö Sim-Skoleförening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning Sida Verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter, Underskrifter 4 Solö Sim-Skoleförening

Läs mer

Förbundet Sällsynta diagnoser organisationsnr. 802408-4934 1

Förbundet Sällsynta diagnoser organisationsnr. 802408-4934 1 Förbundet Sällsynta diagnoser organisationsnr. 802408-4934 1 Resultaträkning Not 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 1 3 784 094 4 023 771 Gåvor till 90-konto 700 4 750 Medlemsavgifter 18

Läs mer

Solö Sim-Skoleförening

Solö Sim-Skoleförening Årsbokslut för Solö Sim-Skoleförening Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning Sida Verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter, Underskrifter 4 Solö Sim-Skoleförening

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2011/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

VERKSAMHETS- IntresseföreningOrg nr: en i Blekinge BERÄTTELSE 2018 MED EKONOMISK REDOVISNING

VERKSAMHETS- IntresseföreningOrg nr: en i Blekinge BERÄTTELSE 2018 MED EKONOMISK REDOVISNING VERKSAMHETS- IntresseföreningOrg nr: 835000-6873en i Blekinge BERÄTTELSE 2018 MED EKONOMISK REDOVISNING ÅRSREDOVISNING Intresseförening Blekinge Org.nr: 835000-6873 1 Innehållsförteckning Verksamhetsberättelse...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND Planen beslutas av styrelsen och fastställts av årsmötet 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND Planen beslutas av styrelsen och fastställts av årsmötet 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2017 Planen beslutas av styrelsen och fastställts av årsmötet 2017. Inledning Riksteatern Värmland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär med årsmötet

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSTEATERN KRONOBERG

DET HÄR ÄR RIKSTEATERN KRONOBERG DET HÄR ÄR RIKSTEATERN KRONOBERG VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VERKSAMHET... 2-3 Styrelse och personal... 2 Riksteatern Kronobergs medlemmar... 3 VERKSAMHET... 4 RIKSTEATERNS KONGRESS...

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

4. Utgångspunkter för statens framtida stöd till regional kulturverksamhet.

4. Utgångspunkter för statens framtida stöd till regional kulturverksamhet. 1 Riksorganisationen Folkets Hus och Parkers remissyttrande över betänkandet Spela samman en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet (SOU 2010:11). Folkets Hus och Parker (FHP) är positiva

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter

Läs mer

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2010-07-01 2011-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS VAD ÄR IDEELL KULTURALLIANS? Ideell kulturallians (IKA) är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Våra medlemsförbund företräder kulturverksamheter som till

Läs mer

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG Avtal mellan Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, nedan kallat landstinget, och den ekonomiska föreningen Stockholms Läns Blåsarsymfoniker (SLB), rörande driften av regional musikverksamhet i

Läs mer

Framtidsforum Nacka, Stockholm 17 oktober

Framtidsforum Nacka, Stockholm 17 oktober Framtidsforum Nacka, Stockholm 17 oktober Ämnen och antal prioritets-pluppar i parentes: * Folkrörelse - kontinuitet i ett idéelt engagemang. (7) * Socio-kulturell verksamhet i närområden. Nära samverkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Kulturplan

Kulturplan Dokumenttyp och beslutsinstans Plan år Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Kulturplan 2018-2020 Tjörns kommun Dokumentet gäller för [Klicka och skriv] Fastställd/Upprättad /2018-04-2 Giltig

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17

HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17 1 HANDLINGSPLAN SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17 Organisation kring Skapande skola Skolledning och Kultur på kommunen fastställer tillsammans riktlinjer för skapande skola. Arbetet är förankrat hos rektorerna

Läs mer

Att växa med kultur. Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun

Att växa med kultur. Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun Att växa med kultur Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

ÅRSMÖTE 2014 HANDLINGAR DEL I

ÅRSMÖTE 2014 HANDLINGAR DEL I ÅRSMÖTE 2014 HANDLINGAR DEL I VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VERKSAMHET... 2-3 Uppdrag... 2 Riksteatern Kronobergs medlemmar... 2 Styrelse... 3 Viktiga strategiska beslut... 3 Riksteaterns

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (6) Styrelsen för Swedish Eventing får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer