Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2014 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Fördelning producent/genre arrangörsgarantin Bil 5 Förslag till verksamhetsplan Bil 6 Förslag till budget

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Ordföranden har ordet När vi summerar teateråret som gått kan vi konstatera att det har arrangerats ett brett utbud av teaterföreställningar på spelorter över hela länet. Ett femtiotal olika teaterproducenter från olika delar av Sverige har engagerats under det gångna året. Totalt drygt 200 föreställningar har dessa producenter erbjudit östgötarna och totalt har drygt personer bevistat föreställningar i länet. Allt detta tack vare de lokala riksteaterföreningarna! Dessutom tillkommer alla de barn och unga som fått ta del av föreställningar via Riksteatern Östergötlands främjande arbete. Riksteaterns övergripande vision är att erbjuda scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - åt alla överallt. Ett ekonomiskt stöd från Riksteatern nationellt gör det möjligt för oss i Riksteatern Östergötland att i vår tur ge stöd till scenkonst som arrangeras utanför kommunens huvudort. Därför är det glädjande att se att i småorter som Malexander, Rimforsa, Östra Tollstad, Skärblacka, Kvarsebo, Östra Ny, Fyllingarum, Långrådna, Tryserum - för att nämna några - har människor strömmat till för att få se teater. Mer finns dock att göra för att nå ut till ytterligare spelplatser på småorter runt om i länet och där har vi i de lokala riksteaterföreningarna ett ansvar att leva upp till. Vi får inte glömma att bakom dessa glädjande siffror döljer sig människor som sällan får sitt arbete redovisat i statistik. Jag tänker på alla de ideellt arbetande människorna i Riksteaterns lokala teaterföreningar. Utan dessa människors brinnande intresse för teater och deras aldrig sinande krafter, när det gäller att göra en arbetsinsats inför en förställning, skulle det ovan redovisade utbudet av teaterföreställningar inte vara möjligt. Jag vill med dessa ord hylla alla er i de lokala riksteaterföreningarna som med sin arbetsinsats gör det möjligt för så många östgötar att få en teaterupplevelse. Stort tack för er insats! PS Jag måste också få nämna en teaterupplevelse utöver det vanliga, som jag fick uppleva under Teaterdagarna i Hallunda i april Föreställningen heter När vinterns stjärnor lyser här och är ett samarbete mellan Riksteatern, Giron sámi teáhter, Norrbottensteatern och Tornedalsteatern. I föreställningen förekommer fem olika språk, rekvisitan består av projektioner på ett sådant sätt att man befinner sig mitt inne i ett norrländskt vinterlandskap. Regisserade gjorde Riksteaterns Josette Bushell-Mingo. Det var en stark, visuell föreställning som skildrar människor som vet vad det innebär att tillhöra en minoritet och som saknat rätten till ett eget språk Vissa föreställningar dröjer sig kvar i minnet längre än andra. Det här är en av dem. D.S. Lena Lundman 2.

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Allmänt Riksteatern Östergötland är en regional organisation för teaterfrågor i Östergötlands län och fungerar också som ett samverkansorgan för Riksteaterns lokala teaterföreningar och andra scenkonstarrangörer. Riksteatern Östergötland verkar inom följande områden: Arrangörsutveckling och arrangörsstöd Stöd till scenkonst för barn och unga Opinionsbildning Medlemmar Riksteatern Östergötland, hade under 2014 tolv medlemmar. Dessa är: Boxholms Riksteaterförening, Finspångs Teaterförening en del av Riksteatern, Riksteaterföreningen KARIL Linköping, Norrköpings Riksteaterförening KariN, Riksteaterföreningen MiK - Åtvidaberg, Mjölby Riksteaterförening, Motala Teaterförening en del av Riksteatern, Söderköpings Teaterförening en del av Riksteatern, Teaterföreningen Superb en del av Riksteatern, Kinda, Vadstena Teaterförening en del av Riksteatern, Valdemarsviks Riksteaterförening och Ödeshögs Teaterförening en del av Riksteatern. Styrelsen, förtroendevalda Ordförande Lena Lundman KariN Vice ordförande Hans Enkvist Motala Teaterförening Kassör Åke Carlsson Mjölby Riksteaterförening Ordinarie ledamöter Helena Agnemar Vadstena Teaterförening Inger Jonsson Valdemarsviks Riksteaterförening Ulrika Reinholdsson KARIL, Linköping Barbro Wallgren Vadstena Teaterförening Ersättare Bernt-Åke Andersson Boxholms Riksteaterförening Hans Österberg MiK Eva Nilsson Motala Teaterförening Lennart Schilling KARIL Christina Ährlin Valdemarsviks Riksteaterförening Revisor, ordinarie Kerstin Svensson Ödeshögs Teaterförening Susanne Orrenius Ödeshögs Teaterförening Revisor, ersättare Solvig Svensson Finspångs Teaterförening Lars Torstensson Finspångs Teaterförening Valberedning Marie-Louise Botvidsson Valdemarsviks Riksteaterförening Ingvar Kopp KARIL, Linköping Åke Lindberg Motala Teaterförening Styrelsen har under verksamhetsåret haft sju protokollförda sammanträden. Till styrelsemötena har också ersättarna kallats. Däremellan har flera AU-sammanträden ägt rum. 3.

4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Ordföranden har deltagit i fler träffar tillsammans med Regionförbundet Östsam, teaterföreningar och andra organisationer. Personal Ulf Thörn är tillsvidareanställd som teaterkonsulent på heltid. Vid arbetstoppar har timanställda tagits in. Tjänster för ekonomi köps in externt. Årsmöte Årsmötet genomfördes den 13 april i Kulturhuset, Åtvidaberg. Ordförande vid årsmötet var Hans Andersson, ordförande i Åtvidabergs kommunfullmäktige. Bland de 36 deltagarna fanns ombud och övriga representanter för teaterföreningarna. Bland observatörerna fanns Malin Eidin, nationella styrelsen, Helena Salomonsson, stabschef på Riksteatern samt Marie Wahlqvist, vice VD på Östgötateatern, m fl. Efter årsmötet fick deltagarna se den offentliga föreställningen Man tål ju inte vad som helst med Stig Östman som arrangerades i samarbete med MiK. Verksamhet uppdelad per verksamhetsområde A) Arrangörsutveckling och arrangörsstöd Arrangörsutveckling och arrangörsstöd är kärnan i Riksteatern Östergötlands verksamhet. Stödet ges till inte bara till teaterföreningar utan även till många andra typer av arrangörer som skolor och förskolor, bygdegårdar, m fl. Här beskrivs de direkta insatserna för att stötta arrangörer. Kulturpolitiska insatser som också är till för att stötta teaterföreningar och andra delar av civilsamhället beskrivs på annan punkt. Arrangörsstödet till teaterföreningarna sker utifrån varje förenings behov och önskningar samt de resurser som finns att tillgå. Nedan är några större projekt/verksamheter beskrivna. Flera kurser har genomförts under året för att utveckla kunskaperna. Bl a två stycken webbkurser, Ny i styrelsen och valberedningskurs. Under 2014 fortsattse satsningen Medlemsåret med framför allt lokala insatser.. Riksteaterföreningen MiK i Åtvidaberg fick under året särskilt fokus eftersom det är en nystartad förening som tyvärr inte fick det utlovade kommunala bidraget. Utbudsdagen i Västerås den 15 februari samlade rekordmånga deltagare. 328 st varav 50 st från Östergötland. Bland dessa fanns representanter från inte bara teaterföreningar utan också bygdegårdar och Folkets Hus& Parker. Riksteatern Östergötland organiserade en bussresa till Teaterdagarna i Hallunda den 4-5 april med 23 deltagare från Östergötland. B) Stöd till scenkonst för barn och unga Barn och unga är en prioriterad målgrupp för Riksteatern Östergötland. Teaterkonsulenten deltar i kulturombudsträffar med lärare på flera platser runt om länet. För att kunna genomföra uppdraget att förbättra förutsättningarna för barn att möta scenkonst är det också viktigt att hålla sig informerad om scenkonstutbudet nationellt. Några aktiviteter under 2014: 4.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Utbudsdagen ScenGalej, som ägde rum den 8 oktober på Dynamo i Norrköping, vänder sig till arrangörer i länet, kultursekreterare och kulturombud. Deltagarantalet hade ökat, framför allt på den del som vände sig till högstadiet/gymnasiet vilket ställde till en del problem eftersom en av de vanliga scenerna var upplåst av ung scen/öst. 260 deltagare såg sammanlagt sjutton föreställningar/konserter. Sedan 2013 har även Motala kommun tillkommit som medarrangör tillsammans med Norrköpings och Linköpings kommuner, Östgötamusiken och Dans i Öst genomfördes en satsning på att förverkliga intentionerna i barnkonventionen. Söderköping utsågs detta år till referenskommun. Därifrån utsågs elever i olika åldrar som fick en introduktion på hemmaplan i att bedöma scenkonst ur olika aspekter. De fick också ett formulär att fylla i under dagen, mest som en minnesanteckning. Eftersom vi har ambitionen att nå låg-, mellan- och högstadiet måste informationen och återkopplingen anpassas till elevernas mognad. Med elevernas synpunker har arrangörsgruppen bättre möjligheter att hitta rätt föreställningar och konserter för länet. Riksteatern Östergötland samarbetar med Östsam/Region Östergötland och Linköpings kommun kring det s k Skolkulturforum. Den 25 november samlades ett 50- tal deltagare från hela länet kring för att diskutera hur skapande skola kan komma in i olika ämnen via läroplanen. Riksteatern Östergötland ingår i styrgruppen för Dans i Öst. Det innebär t ex att vi varit med på flera möten, Dansmässan, och dessutom träffar med Mia Larsson, danschef på Riksteatern och en dansutredare för Dansnät Sverige. C) Opinionsbildning Att verka aktivt för ett levande arrangörsliv och en bred och tillgänglig scenkonst är några av målen med detta verksamhetsområde. Här handlar det om att utifrån behov ha kontakter med massmedia och tjänstemän och politiker på lokal och regional nivå. Några aktiviteter under 2014: Riksteatern Östergötland inlämnade i februari ett remissvar på Östsams insatsprogram för landsbygdsutveckling. I avsnittet kring kultur på landsbygden så nämndes inte alls bygdegårdarna. På detta och flera andra områden fick vi in viktiga förändringar i texten. Riksteatern Östergötland ingår i arbetsgruppen för nätverket Ideell Kulturallians Östergötland (IKA-Ö). Här ingår ett 30-tal organisationer, bl. a Folkets Hus & Parker, Bygdegårdsdistriktet och olika studieförbund. IKA-Ö har organiserat flera träffar, bl a en träff med kulturpolitiker i Linköping den 27 maj, och en dialogträff i samarbete med Östsam i Linköping den 11 november. Riksteatern Östergötlands förmedlande och främjande verksamhet Riksteatern Östergötland har under 2014 förmedlat eller arrangerat 580 föreställningar, konserter och programaktiviteter (2013: 523 st) för en sammanlagd publik på personer (2013: ) av dessa var upp till 18 år. Detta är uträknat enligt direktiven i den s k Kulturdatabasen. 5.

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Teaterföreningarna A) Publik, föreställningar Teaterföreningarna har under 2014 arrangerat 222 föreställningar (2013: 212 st). Publikantalet har ökat med 2 %. Teaterförening Förändring % Boxholms RTF % Finspång TF % KARIL - Linköping % KariN - Norrköping % MiK - Åtvidaberg % Mjölby RTF % Motala TF % Riksteatern Öster % Söderköping TF % TF Superb - Kinda % Vadstena TF % Valdemarsvik RTF % Ödeshög TF % Totalt % B) Kommunala anslag till teaterföreningarna Teaterföreningarna i Östergötland har mycket låga kommunala anslag jämfört med övriga landet. Glädjande nog har det totala bidraget till teaterföreningarna ökat med 6%! Vadstena TF har fått sitt tidigare bidrag återställt som ett resultat av både en kampanj och idogt arbete av den lokala styrelsen. KariN har ökat sitt bidrag med 81% och Söderköping har ökat med 46%. Andra föreningar har tyvärr fått nedskärningar. Nystartade MiK i Åtvidaberg har ännu inte lyckats få något stadigvarande bidrag. 6.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Teaterförening Förändring Anm Boxholms RTF % Finspång TF % KARIL - Linköping % KariN - Norrköping % 1) MiK - Åtvidaberg % Mjölby RTF % Motala TF % Söderköping TF % 2) TF Superb - Kinda 0 0 0% Vadstena TF % Valdemarsvik RTF % Ödeshög TF % 3) Totalt % 1) Kommunala bidraget är förlustbidrag. 2) Ca kr till Gästabudet, kr till övrigasommaraktiviteter. 3) Söker förlustbidrag per evenemang- C) Medlemskap i lokala teaterföreningar Antalet medlemmar i de lokala riksteaterföreningarna har minskat något. Teaterförening Förändring % Boxholms RTF % Finspång TF % KARIL - Linköping % KariN - Norrköping % MiK - Åtvidaberg % Mjölby RTF % Motala TF % Söderköping TF % TF Superb - Kinda % Vadstena TF % Valdemarsvik RTF % Ödeshög TF % Totalt: % Stöd till teater utanför tätorter Tack vare ett ekonomiskt stöd från Riksteatern nationellt så finns det möjlighet att från Riksteatern Östergötland söka arrangörsstöd för teaterföreställningar på små spelplatser, det s k småplatsstödet. Syftet är att ge människor möjlighet att se kvalitativ scenkonst oavsett var man bor samt att uppmuntra samarbete mellan riksteaterföreningar och andra scenkonstarrangörer, t ex bygdegårdar, byalag eller liknande. 7.

8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Under 2014 så har det varit stor ökning av både antal föreställningar och publik. Bidrag gavs till 28 föreställningar (17 föreställningar 2013) för en publik på personer (955 personer 2013). Det innebär en publikökning på 47%. Föreställningar med småplatsstöd gavs på följande orter 2014: Fyllingarum Gryt Gusum Kimstad Kvarsebo (5 st) Långrådna Malexander Rimforsa Ringarum (4 st) Skänninge (2 st) Skärblacka (2 st) Tryserum (2 st) Åby (3 st) Östra Ny Östra Tollstad (2 st) Arrangörsgarantin Arrangörsgarantin har som övergripande syfte att öka antalet kulturarrangemang förbättra spridningen av kultur i regionen stimulera till ett brett och mångsidigt utbud förbättra utbudet av kultur för barn och ungdom Tätorterna Linköping och Norrköping är undantagna eftersom kulturutbudet anses vara väl tillgodosett där. Arrangörsgarantin administreras på uppdrag av Regionförbundet Östsam och redovisas därför inte i Riksteatern Östergötlands bokslut. Under 2013 var behoven betydligt större än medlen men under 2014 gick bidraget i stort sett jämnt upp med kanske en möjlig brist på kr. En ökad och riktad marknadsföring gentemot arrangörer skulle troligtvis öka antalet sökande avsevärt. 8.

9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 A) Barn och ungdom Kommun Förändring Kr/inv Boxholm % 14 Finspång % 3 Kinda % 6 Linköping % 1 Mjölby % 7 Motala % 2 Norrköping % 1 Söderköping % 11 Vadstena % 3 Valdemarsvik % 5 Ydre 0 0 0% 0 Åtvidaberg % 1 Ödeshög % 6 Totalt: % 2 Skillnaderna mellan olika kommuner är stora när det gäller utnyttjandet av arrangörsgarantin för barn och unga. Ofta är det tillfälligheter som avgör t ex om det saknas någon på funktionen som kultursekreterare. Den kommun som starkt ökat sina insatser både procentuellt och faktiskt är Boxholm. Även Åtvidaberg har gjort en stark procentuell ökning men då gäller det från en mycket låg nivå. Söderköping ligger som alltid på ett högt utnyttjande av arrangörsgarantin. Satsningar i både Finspång och Norrköping börjar ge resultat vilket är glädjande. Fortfarande finns det kommuner där användandet av arrangörsgarantin är mycket lågt och där det finns frågor om vilka möjligheter som finns för eleverna att möta professionell kultur under sin skoltid. För både Norrköpings och Linköpings del dras ju resultatet ned av att båda kommunernas centralorter är undantagna från arrangörsgarantin. 9.

10 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 B) Vuxna Kommun Förändring Kr/inv Boxholm % 5,6 Finspång % 1,4 Kinda % 0,8 Linköping % 0,2 Mjölby % 1,8 Motala % 0,4 Norrköping % 0,4 Söderköping % 8,0 Vadstena % 2,7 Valdemarsvik % 7,0 Ydre % 0,3 Åtvidaberg ,1 Ödeshög % 3,1 Totalt: % 1,0 Även i arrangörsgarantin för vuxna gör Finspång en uppryckning, troligtvis genom satsningarna i Kulturhuset. Även i Valdemarsvik ökar satsningarna, mycket beroende på Valdemarsviks Riksteaterförening. Att tolka resultaten för vuxenkultur kan vara vanskligt. T ex kan ju goda biljettintäkter göra att man inte behöver utnyttja arrangörsgarantin. Låga siffor behöver alltså inte betyda att man inte satsat. Ekonomi Detta är en kommentar till bokslutet i bilaga 1. Underskottet från 2013 på kr har bytts mot ett välkommet överskott på kr. En viktig orsak till överskottet är att vi fått ersättning från Riksteatern nationellt för flera kurser som vi arrangerat under året. Riksteatern Östergötland har ett ekonomiskt stöd från Regionförbundet Östsam (numera Region Östergötland) samt ett administrativt stöd från Östgötateatern för lokal, telefon och porto. 10.

11 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Övrigt Riksteatern Östergötland har deltagit i nationellt arrangerade aktiviteter som Anbud Live, Framtidsforum, Teaterdagar m m. Riksteatern Östergötland har varit representerat vid samtliga nationella ordförande- och konsulentträffar. Ordföranden Lena Lundman har deltagit i flera olika nationella sammanhang: - i styrgruppen för samarbetet mellan Riksteatern och Länsteatrarna i Sverige - i Riksteaterns valberedning - i Riksteaterns stipendiekommitté - I det Riksteaterns ordförandepresidium som representant för Mellansverige. Kassören Åke Carlsson är vald revisor för Riksteatern nationellt. Teaterkonsulenten har varit sakkunnig i urvalet av Norrköpings kommuns kulturstipendiater samt deltagit i flera träffar i Riksteaterns Forum för regional och nationell samordning som representant för Mellansverige. Slutord Styrelsen vill till sist tacka alla sina samarbetspartners. Regionförbundet Östsam/Region Östergötland, Östgötateatern, Östgötamusiken, Skådebanan, Norrköpings, Linköpings och Motalas kommuner är bara några av dem. Linköping Lena Lundman Hans Enkvist Åke Carlsson Helena Agnemar Inger Jonsson Ulrika Reinholdsson Barbro Wallgren 11.

12 Resultaträkning Intäkter Utfall 2014 Budget 2014 Huvudintäkter Småplatsbidrag ,00 kr ,00 kr Projekt "Fullt fokus " ,00 kr Övriga intäkter ,74 kr 5 000,00 kr Anslag/bidrag Anslag Östsam ,00 kr ,00 kr Summa intäkter ,74 kr ,00 kr Kostnader Verksamhet ScenGalej 9 835,97 kr ,00 kr Utbudsdag Västerås ,50 kr ,00 kr Projekt ny arrangörsförening Åtvidaberg 4 328,00 kr 5 000,00 kr Arrangörsutbildningar o träffar ,78 kr ,00 kr Projekt "Fullt fokus " ,00 kr Småplatsbidrag ,00 kr ,00 kr Arrangörsstöd bussresor 5 862,00 kr 6 000,00 kr Externa rörelsekostnader Telefon/Internet ,04 kr 6 000,00 kr Kontorsmaterial 176,00 kr 500,00 kr Representation, gåvor 2 579,42 kr 3 000,00 kr Tidskrifter, böcker 1 027,00 kr 700,00 kr Hyra parkering 3 080,00 kr 2 900,00 kr

13 Förvaltningskostnader Ersättningar förtroendevalda ,00 kr ,00 kr Arbetsgivaravgifter förtroendevalda 1 021,00 kr 3 100,00 kr Resor förtroendevalda ,75 kr ,00 kr AU och styrelsesammanträden ,71 kr ,00 kr Årsmöte ,60 kr ,00 kr Utbildningar, konferenser, kongresser 1 250,00 kr 2 000,00 kr Övriga möten 970,00 kr 3 500,00 kr Köpta tjänster ,00 kr ,00 kr Serviceavgift bank 645,00 kr 700,00 kr Medlemsavgifter 3 300,00 kr 3 300,00 kr Serviceavgift Svensk Scenkonst 4 800,00 kr 4 800,00 kr Övriga kostnader - kr 500,00 kr Personalkostnader Löner anställda ,50 kr ,00 kr Resor och trakt anställda ,95 kr ,00 kr Arbetsgivaravgifter anställda ,00 kr ,00 kr Collectum (tjänstepension) och Fora ,00 kr ,00 kr Löneskatt ,00 kr 7 500,00 kr Övriga personalkostnader 971,60 kr 1 500,00 kr Teaterbesök 1 917,50 kr 3 000,00 kr Utbildning, konferenser anställda ,00 kr ,00 kr Summa kostnader ,32 kr ,00 kr Verksamhetens resultat ,42 kr ,00 kr Finansiella intäkter 2 254,05 kr 5 000,00 kr Resultat efter finansiella intäkter ,47 kr ,00 kr Avskrivningar - kr Extraordinära intäkter ,46 kr Årets resultat ,93 kr ,00 kr

14 Balansräkning Tillgångar Ingående balans Utgående balans Omsättningstillgångar Momsfordran ,59 kr 9 293,72 kr Lån till teaterförening 8 300,00 kr 4 100,00 kr Övriga kortfristiga fordringar ,20 kr ,60 kr Kassa och bank Kassa 0,00 kr 0,00 kr Bank ,79 kr ,42 kr Summa tillgångar ,58 kr ,74 kr Skulder och eget kapital Eget kapital Balanserat resultat ,62 kr ,68 kr Årets resultat ,94 kr ,93 kr Reserverade medel Trygghets- och omställningsfond ,00 kr ,00 kr Reserverade medel för utvecklingsarbete ,00 kr ,00 kr Reserverade medel småplatsprojekt ,00 kr ,00 kr Reserverade medel subvention bussresor 8 000,00 kr 8 000,00 kr Kortfristiga skulder Innehållen källskatt ,00 kr ,00 kr Lagstadgade sociala avgifter ,00 kr ,00 kr Särskild löneskatt ,00 kr 5 349,00 kr Övriga kortfristiga skulder ,90 kr ,13 kr Semesterlöneskuld ,00 kr ,00 kr Arbetsgivaravgift semesterlöneskuld ,00 kr ,00 kr Summa skulder och eget kapital ,58 kr ,74 kr

15

16 Radetiketter Antal fst Summa Publik Lokal teaterförening Boxholms Riksteaterförening En Baron på besök 1 46 I skuggan av hatet växer blommor 1 80 Musikalia 1 36 Så vill jag bli 1 28 Tag det rätta, tag Cloetta 1 92 Teaterresa till Linköping: Swedenhielms 1 54 Telegram från ett längtande hjärta 1 30 Tre Gökar 1 24 Älskade Elvis 1 33 Finspångs Riksteaterförening Borta 1 30 Bröderna Pixon 1 40 Huovinens utvalda 1 39 Kom ihåg! Köp mjölk, skaffa barn 1 7 Konrads kalas 1 56 Lilla Spöket Laban 1 78 Lillebror och Nalle Litet hus med stort hjärta 1 35 Min nattresa 1 70 Nasse Musikalen 1 55 Regnar det på Mars? 1 65 Vad lilla Anna sparade på 2 84 Älskade Elvis 1 37 KARIL Djävla nuläge 1 63 Fröken Julie Gubbjävel 1 92 Har du träffat Hitler 1 90 Jag lämnade mitt hjärta i Zvornik Knee Deep Kränkt the musical 1 88 Kung Domalde den oförvitliges saga efter Sofokles Kung Oidipus Min mammas dotter MM resp. Joseph (2 föreställningar) 1 29 Mothers 1 60 Peer Gynt from Kosovo Siri Skippin Through The Graveyard 1 73 Storstugan 1 66 Teaterresa till Motala: Streber 1 48 Vita kränkta män Världens lyckligaste kycklingar Älskaren KariN Bakis i burkan En Baron på besök 1 35 En improviserad föreställning Femtio, Frånskild och Förvånad 1 55

17 Grymt Galet Huovinens utvalda 1 40 Kom och se! Esters varieté 1 60 Kärleksbrev 1 22 Lotta Källström 1 60 Medlemsmöte med underhållning 1 22 Musikalia När rocken kom till Sveg 1 73 Raskens 123 Schtunk Ta t lugnt, ta en Toy 1 83 Tag det rätta, tag Cloetta This is Sirqus Alfon Två ungherrar från Verona 1 50 Vad drömde du i natt en Cornelisföreställning 1 54 Älskade Elvis 1 42 MIK Möte i kulturen 1 54 Man tål ju inte vadsomhelst 1 54 Mjölby Riksteaterförening Bakis i burkan Blåvingar 1 39 Femtio, Frånskild och Förvånad 1 50 Kärleksbrev 1 22 När rocken kom till Sveg Sonja och Louise 1 44 Telegram från ett längtande hjärta 1 61 Tänk om hjärtat tar fel? 1 50 Motala Teaterförening Schtunk presenterar stolt Raskens Dödsfällan Fröken Julie Kärlek och pengar Mannen utan riktning 1 88 När rocken kom till Sveg Opera Light Bland änglar och demoner 1 86 Peer Gynt from Kosovo 1 14 Streber Söderköpings Teaterförening Bondens Bokhylla Elisabet Nemert 1 75 Bondens Bokhylla Emelie Schepp 1 36 Bondens Bokhylla Katerina Janouch 1 83 Bondens Bokhylla Kristina Ohlsson 1 83 Bondens Bokhylla Majgull Axelsson 1 83 Bondens Bokhylla Mikael Bergstrand 1 67 Bondens Bokhylla Sara Lövestam 1 45 Bröderna Pixon 1 50 Dansa min docka En Baron på besök 1 8 En tiger i medeltiden Godnatt min skatt 1 45 Har du sett en pyssling? 1 45 Hellre skallig än mallig 1 75

18 Ivar, Knutte & Katten 1 24 Konsert under Söderköpings gästabud 2 90 Lilla Spöket Laban 1 66 Man tål ju inte vadsomhelst 1 21 Sov du? 1 20 Söderköpings gästabud Arkadia Söderköpings Gästabud Bastardus Söderköpings gästabud BlackMagic Fools Söderköpings gästabud Pest & Kolera Söderköpings gästabud Trix Söderköpings Gästabud Uthopia Söderköpings gästabud Vagando Torsdagar på Bondens Anna Järvinen 1 36 Torsdagar på Bondens Irma Schultz 1 32 Torsdagar på Bondens Jimmy Uller Band 1 30 Torsdagar på Bondens Staffan Hellstrand 1 70 Trollet Stök 1 41 Teaterföreningen Superb 1 44 Operakväll 1 44 Vadstena Teaterförening En Baron på besök 1 51 Gudshjälmen 1 44 Kung Domalde den oförvitliges saga efter Sofokles Kung Oidipus 1 45 Musikalia 1 41 När rocken kom till Sveg 1 91 Teaterresa till Mjölby Kulturscen: Bakis i burkan 1 30 Teaterresa till Norrköping: "Två ungherrar från Verona" 1 5 Teaterresa till Norrköping: Swedenhielms 1 53 Välkommen hem 1 64 Valdemarsviks Riksteaterförening Skrattkorven och Surstruten # Titel ej angiven # Between Someonesons med Patrik & Wes 1 22 Blandskog 1 14 Bolanders skor 1 64 En Baron på besök 1 42 Favoriter från förr 1 64 Flickan och Piraten 1 30 Gertrude Stein, Gertrude Stein Gudshjälmen 1 36 Historien om en flicka 1 80 I isens spår 2 56 Ivar, Knutten och Katten 1 75 Kejsaren av Epplerum historien om en pappa 1 97 Klumpekloss Kung Domalde den oförvitliges saga efter Sofokles Kung Oidipus 1 59 Lady Day med Petra Kvist 1 48 När rocken kom till Sveg 1 99 Swing it, Alice 1 38 Teaterresa till Norrköping, Sound of Music 1 55 Teaterresa till Norrköping: Swedenhielms 1 54

19 Teaterresa till Stockholm: Bruno och Peter live på China 1 52 Teaterresa till Stockholm: Den girige 1 28 Vad drömde du i natt? 1 34 Välkommen hem Ödeshögs teaterförening En Baron på besök 1 56 Teaterresa till Kom igen Charlie 1 41 Teaterresa till Linköping Bluebird 1 43 Teaterresa till Linköping Gyllene Draken 1 43 Teaterresa till Linköping Swedenhielm 1 41 Teaterresa till Linköping The Nether 1 41 Regional teaterförening Riksteatern Östergötland #santenligtmej 1 60 En häxas dagbok 1 60 Kom och se: Esters Varieté! 1 60 Lilla Odysséen 1 50 Min tur Mitt hjärtas okända arkiv 1 68 Serendip 1 60 Super Verklo 1 50 Totalsumma

20 riksteatern östergötland Verksamhetsplan Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision är att erbjuda scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse för alla överallt. Riksteatern Östergötlands uppgift är att främja teater och annan scenkonst i länet. Föreningen bildas av de tolv riksteaterföreningar som finns i länet. Styrelsen består av sju ledamöter och fem ersättare. Föreningen har en heltidsanställd teaterkonsulent. Verksamhetsplanen är framtagen med utgångspunkt i de lokala riksteaterföreningarnas verksamhetsplaner. Verksamhetsplanen konkretiseras i en separat aktivitetsplan. Riksteatern Östergötlands vision Riksteatern Östergötland garanten för professionell scenkonst för alla överallt. Riksteatern Östergötlands verksamhetsområden och mål Riksteatern Östergötland arbetar inom tre verksamhetsområden: o Arrangörsutveckling och arrangörsstöd o Scenkonst för barn och unga o Opinionsbildning För varje verksamhetsområde finns särskilt uppsatta mål för tidsperioden och mål tagna med hänsyn till de fem horisontella målen (jämställdhet, mångfald, tillgänglighet, kvalitet och barn/unga).

21 riksteatern östergötland Verksamhetsområde arrangörsutveckling och arrangörsstöd Riksteatern Östergötland ska o Verka för att det i alla länets kommuner finns arrangörsföreningar som arrangerar scenkonst o Verka för att arrangörsföreningarna har tillgång till olika resurser som rätt kompetens, utbud, ekonomi, lokaler etc. o Verka för ökat samarbete mellan länets arrangörsföreningar o På uppdrag av Region Östergötland administrera arrangörsgarantin för kulturarrangemang och att verka för att arrangörsgarantin fungerar som en stimulans för länets arrangörer. o Verka för ett gott samarbete mellan riksteaterföreningarna, Östgötateatern och andra scenkonstproducenter. o Vara en resurs för länets riksteaterföreningar för samråd och turnéläggning av scenkonst o Verka för att ett ökat antal medlemmar i riksteaterföreningarna o Verka för en åldersspridning i riksteaterföreningarnas styrelser o Verka för att länets riksteaterföreningar utvecklar sitt arbete med jämställdhet, tillgänglighet och mångfald. o Utveckla samarbetet med andra regionala riksteaterföreningar, främst inom Riksteatern Mellansverige. Mål arrangörsutveckling och arrangörsstöd o Projektet "Fullt fokus på arrangören" har inletts och en långsiktig plan hur arbetet med arrangörsutveckling ska bedrivas har tagits fram o Arrangörsgarantin har marknadsförts gentemot arrangörer o Frågan om jämställdhet, tillgänglighet och mångfald har inkluderats i riksteaterföreningarnas verksamhetsplanering för 2016 o Antalet medlemmar har ökat med 5% i de lokala riksteaterföreningarna. o För riksteaterföreningar med behov av extra stöd har det upprättats en handlingsplan o En fungerande form för det regionala repertoarrådet har skapats o Minst sex föreningar har gjort en verksamhetsplanering enligt Riksteaterns modell. o Ett aktivt deltagande i kongressen i Göteborg och en uppföljning av resultaten o Ett fördjupat samarbete inom Riksteatern Mellansverige har inletts. att ännu djupare samarbete med Sörmland och Stockholm om t ex kurser inletts. o Arrangörsgarantin har höjts med minst 10 % för att motsvara behovet. o Arrangörsprojektet har bidragit till att tio nya arrangörer tillkommit i Östergötland. o Alla riksteaterföreningar har en egen plan för hur de ska jobba med jämställdhet, tillgänglighet och mångfald.

22 riksteatern östergötland 2017 o Minst sju av länets riksteaterföreningar genomför verksamhetsplanering enligt Riksteaterns modell. o Ett fördjupningsarbete i publikarbete med inriktning mot bl a en ökad mångfald i publiken och tillgänglighet har genomförts o En fungerande form för samarbetet inom Riksteatern Mellansverige har skapats o För minst två av riksteaterföreningarna i riskzonen har det skett en avgörande förbättring o En finsk scenkonstsamling har genomförts. o Möjligheterna för att utveckla ett digitaliseringsprojekt har genomförts. o Frågor kring jämställdhet, tillgänglighet och mångfald är en naturlig del av arbetet hos riksteaterföreningarna. o Arrangörsprojektet har lett till en bestående ökning av antalet arrangörer, breddning av genrer etc. o Ett nätverk för finsk scenkonst i Östergötland har bildats

23 riksteatern östergötland Verksamhetsområde scenkonst för barn och unga Riksteatern Östergötland ska o Verka för att scenkonst regelbundet når ut till alla barn och ungdomar i hela länet o Verka för att ytterligare en konsulenttjänst med inriktning på barn och ungdom inrättas. o Samverka med Dans i Öst för att ge dansen en starkare ställning i länet o Stimulera till offentliga familjeföreställningar. o Verka för att intentionerna i FN:s barnkonvention ska genomsyra arbetet med scenkonst för barn och unga. Mål scenkonst för barn och unga 2015 o Minst fem riksteaterföreningar arrangerar familjeföreställningar o Arbetet med att få in barnens perspektiv vid valet av föreställningar kring ScenGalej som inleddes 2014 har utvecklats o Antalet dansföreställningar har ökat genom samarbetet med Dans i Öst. o Riksteatern Östergötland har medverkat i utredningen om en kulturgaranti för barn och unga. o Finspångs kommun har fått stöd i sitt uppbyggnadsarbete av barnkultur o Minst tre dansföreställningar för barn och unga arrangeras av teaterföreningar. o Planering för tillskapandet av en BoU-konsulent o Riksteatern Östergötland har medverkat till att en kulturgaranti för barn och unga har genomförts. o En konsulent för scenkonst för barn/unga finns på plats.

24 riksteatern östergötland Verksamhetsområde opinionsbildning Riksteatern Östergötland ska o Representera Riksteatern i teater- och kulturpolitiska frågor i regionen. o Hålla kontakt med länets media och politiker o Stimulera riksteaterföreningarna till att delta i kulturdebatten o Vara en självständig och drivande kraft för att i samarbete med andra organisationer, bl a inom Ideell Kulturallians Östergötland (IKA-Ö), föra civilsamhällets talan Mål opinionsbildning 2015 o Riksteatern Östergötland har via IKA-Ö medverkat till dialogerna mellan kommuner och civilsamhället inför kulturplanearbetet o Riksteatern Östergötland har via IKA-Ö medverkat aktivt i processen kring en gemensam manifestation för all ideell kultur o Riksteatern Östergötland har aktivt deltagit i kulturplaneprocessen o Riksteaterrörelsens verksamhet har fått ökad synlighet i länets media i samband med kongressen o Riksteatern Östergötland har etablerat kontakt med politiker och tjänstemän i den nya regionala organisationen o De lokala teaterföreningarnas verksamhet har fått ökad synlighet i länets media. o Arbetet inom IKA-Ö har funnit sin fungerande form o Den gemensamma manifestationen inom IKA-Ö är inplanerad eller genomförd o Det finns en etablerad kontakt med politiker och tjänstemän inom Region Östergötland o Arrangörsfrågorna fått en ökad tyngd på regional och lokal nivå.

25 Budget 2015 Intäkter Budget 2015 Budget 2014 Utfall 2014 Huvudintäkter Småplatsbidrag ,00 kr ,00 kr ,00 kr Projekt "Fullt fokus " ,00 kr ,00 kr - kr Övriga intäkter ,00 kr 5 000,00 kr ,74 kr Anslag/bidrag Anslag Region Östergötland ,00 kr ,00 kr ,00 kr Summa intäkter ,00 kr ,00 kr ,74 kr Kostnader Verksamhet ScenGalej ,00 kr ,00 kr 9 835,97 kr Utbudsdag Västerås ,00 kr ,00 kr ,50 kr Särskilda insatser teaterföreningar 5 000,00 kr 5 000,00 kr 4 328,00 kr Arrangörsutbildningar o träffar ,00 kr ,00 kr ,78 kr Projekt arrangörsforum ,00 kr ,00 kr Småplatsbidrag ,00 kr ,00 kr ,00 kr Arrangörsstöd bussresor 6 000,00 kr 6 000,00 kr 5 862,00 kr Externa rörelsekostnader Telefon/Internet 6 000,00 kr 6 000,00 kr ,04 kr Kontorsmaterial 300,00 kr 500,00 kr 176,00 kr Representation, gåvor 3 000,00 kr 3 000,00 kr 2 579,42 kr Tidskrifter, böcker 1 200,00 kr 700,00 kr 1 027,00 kr Hyra parkering 3 200,00 kr 2 900,00 kr 3 080,00 kr Förvaltningskostnader Ersättningar förtroendevalda ,00 kr ,00 kr ,00 kr Arbetsgivaravgifter förtroendevalda 1 300,00 kr 3 100,00 kr 1 021,00 kr Resor förtroendevalda ,00 kr ,00 kr ,75 kr AU och styrelsesammanträden ,00 kr ,00 kr ,71 kr Årsmöte ,00 kr ,00 kr ,60 kr Utbildningar, konferenser, kongresser 5 000,00 kr 2 000,00 kr 1 250,00 kr Övriga möten 2 000,00 kr 3 500,00 kr 970,00 kr Köpta tjänster ,00 kr ,00 kr ,00 kr Serviceavgift bank 700,00 kr 700,00 kr 645,00 kr Medlemsavgifter 3 300,00 kr 3 300,00 kr 3 300,00 kr Serviceavgift Svensk Scenkonst 4 800,00 kr 4 800,00 kr 4 800,00 kr Övriga kostnader 500,00 kr 500,00 kr - kr

26 Personalkostnader Löner anställda ,00 kr ,00 kr ,50 kr Resor och trakt anställda ,00 kr ,00 kr ,95 kr Arbetsgivaravgifter anställda ,00 kr ,00 kr ,00 kr Collectum (tjänstepension) och Fora ,00 kr ,00 kr ,00 kr Löneskatt 8 000,00 kr 7 500,00 kr ,00 kr Övriga personalkostnader 1 500,00 kr 1 500,00 kr 971,60 kr Teaterbesök 2 000,00 kr 3 000,00 kr 1 917,50 kr Utbildning, konferenser anställda ,00 kr ,00 kr ,00 kr Summa kostnader ,00 kr ,00 kr ,32 kr Verksamhetens resultat 9 200,00 kr ,00 kr ,42 kr Finansiella intäkter 2 000,00 kr 5 000,00 kr 2 254,05 kr Resultat efter finansiella intäkter ,00 kr ,00 kr ,47 kr Avskrivningar - kr - kr - kr Extraordinära poster Extraordinära intäkter Extraordinära kostnader ,46 kr Årets resultat ,00 kr ,00 kr ,93 kr

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Bilaga 4 Verksamhetsplan - Allmänt Riksteatern Östergötland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär. Föreningen är en självständig enhet inom Riksteaterns organisation. Riksteaterns vision

Läs mer

2014 års verksamhetsberättelse

2014 års verksamhetsberättelse 2014 års verksamhetsberättelse Bilagor: Balansräkning Resultaträkning Notförteckning till BR och RR Inledning Verksamhetsberättelsen omfattar perioden 1 januari till den 31 december 2014. Föreningen ser

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Norrköping 2015-04-07 Välkommen till årsmöte för Riksteatern Östergötland, Mån 20 april 2015 klockan 18.00 Plats: Östgötateatern, Teatertorget 1, Norrköping Praktiskt Handlingar till årsmötet bifogas.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2014-2016 2 BAKGRUND Riksteatern verksamhetsplanerar Riktesteatern verksamhetsplanerar är ett projekt som startade hösten 2012. På kongressen 2011 fattades beslut om att hela Riksteaterns

Läs mer

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg 209-202 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riksteatern Kronoberg (RK) Inledning Kulturpolitiskamå Målområden Nykeltal, Budget 209 Budget 209 2 3 4 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) INLEDNING

Läs mer

Dagordning vid årsmöte med KARIL

Dagordning vid årsmöte med KARIL Dagordning vid årsmöte med KARIL 2015 02 10 1. Årsmötets behöriga utlysande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesfunktionärer: mötesordförande, mötessekreterare, rösträknare, två protokolljusterare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2015-2017 RIKSTEATERN KRONOBERG (RK) Inledning Riksteaterns vision: Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse - för alla överallt. (kongressbeslut 2011) Övergripande uppdrag för

Läs mer

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands län Linköping 10581967 2013-07-12 560 000 3 SOLEL Östergötlands

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET

VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET VERKSAMHETSPLAN 2011 MED BUDGET Verksamhetsplan 2011 Riksteatern Stockholms läns huvudsakliga uppgift är att verka för att så många människor som möjligt i Stockholms län får tillgång till kvalitativt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Organisationsnummer: 883201-3513 Vision Riksteatern Dalarna vågad viktig kulturkraft Övergripande mål Att främja och stödja aktuell och professionell scenkonst för alla och överallt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018 Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2018 Innehållsförteckning Det här är Riksteatern Kronoberg 1 Ekonomi 2 Nätverk 2 Scenkonstföreställningar i länet 2 Måluppföljning VP 2016-2018 3 Slutord 3 Bilagor:

Läs mer

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg

Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg Verksamhetsplan Riksteatern Kronoberg 018-00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Riksteatern Kronoberg (RK) Inledning Målområden Arrangörsstöd Unga arrangörer Information och marknadsföring Medlemsutveckling och publikarbete

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2015 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på.

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på. 1 2 Oktober, 2013 NYHETSBREV Hej bästa arrangör! brett och engagerat smörgåsbord att välja på. Nu är ni i full gång att ta emot publiken på alla de förställningar som ni arrangerar runtomkring i vår stora

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017

Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017 Verksamhetsberättelse Riksteatern Kronoberg 2017 Riksteatern Kronobergs styrelse Ordförande: Lars-Evert Ekman Vice ordförande: Pia Bertilsson Kassör: Tommy Adolfsson Ledamöter: Gun Fagerlund Åsa Hovrell

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(7) Rosenlunds Herrgårds Vänner ideell förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Information om verksamheten

Läs mer

Götabiblioteken ett regionalt samarbete. Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06

Götabiblioteken ett regionalt samarbete. Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06 Götabiblioteken ett regionalt samarbete Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06 Götabiblioteken i siffror (2014) 459 652 invånare (Linköping, Norrköping,

Läs mer

NYHETER FRÅN RIKSTEATERN VÄST

NYHETER FRÅN RIKSTEATERN VÄST NYHETER FRÅN RIKSTEATERN VÄST Bästa arrangör! Några viktiga händelser framöver Snart kan vi summera 2013, ett år som har gått rasande fort. Det var inte längesedan vi alla träffades i för säsongsupptakt

Läs mer

orange Postnummer Postort Kommun Antal RUT-avdrag Summa (kr) Befolkning över 20 år Andel i procent

orange Postnummer Postort Kommun Antal RUT-avdrag Summa (kr) Befolkning över 20 år Andel i procent Sveriges Radio har beställt uppgifter från SCB om så kallade RUT-avdrag i samtliga postnummerområden i Östergötlands län. Här ser du dem sorterat efter andel per invånare över 20 år där de med högst andel

Läs mer

2 Närvaro Ingvar, Gunnar, Ulrika R, Ulrika C, Eva RA, Liselotte, Erik samt Lennart.

2 Närvaro Ingvar, Gunnar, Ulrika R, Ulrika C, Eva RA, Liselotte, Erik samt Lennart. Styrelsemöte i KARIL Protokoll Nr 1 1-10 2014-01-22 sida 1 (2) 1 Mötets öppnande Årets första möte öppnas av Ingvar. 2 Närvaro Ingvar, Gunnar, Ulrika R, Ulrika C, Eva RA, Liselotte, Erik samt Lennart.

Läs mer

riksteatern östergötland

riksteatern östergötland Remissvar på regional kulturplan för Östergötlands län Riksteatern Östergötland Riksteatern Östergötland är en regional organisation för teaterfrågor i Östergötlands län och fungerar också som ett samverkansorgan

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16)

Hur får vi en levande professionell teater, i ordets rätta bemärkelse, utanför storstäderna? (16) Sammanfattning från Framtidsforum Riksteatern och framtiden-vad är viktigt? Arboga 12 sep Följande ämnen kom upp på schemaväggen och blev prioriterade (antalet pluppar inom parentes) Hur kan vi väcka intresse

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

Not: Postnummerområden med en mindre befolkning än 5 invånare har tagits bort ur listan.

Not: Postnummerområden med en mindre befolkning än 5 invånare har tagits bort ur listan. Sveriges Radio har beställt uppgifter från SCB om så kallade ROT-avdrag i samtliga postnummerområden i Östergötlands län. Här ser du dem sorterat efter andel per invånare över 20 år, där de med högst andel

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsåret 20120101-20121231. Verksamhet är ett Forum för att främja utvecklingen inom efterbehandling

Läs mer

Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet. Tid 2015 01 31 13:00

Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet. Tid 2015 01 31 13:00 Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet Tid 2015 01 31 13:00 Fastställan av dagordning 1. Mötet öppnas 2. Formalia 2.1. Fråga om Mötets behörighet 2.2. Val av mötesordförande

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för, med säte i Linköping, lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsåret 20170101-20171231. Allmänt om verksamheten är ett Forum för att främja

Läs mer

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG Avtal mellan Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, nedan kallat landstinget, och den ekonomiska föreningen Stockholms Läns Blåsarsymfoniker (SLB), rörande driften av regional musikverksamhet i

Läs mer

Föreningen HjärtLung Laholm

Föreningen HjärtLung Laholm Detta är HjärtLung Laholms 25:e verksamhetsår. Föreningen HjärtLung Laholm Verksamhetsberättelse för 2016 Antalet registrerade medlemmar vid årets slut 164 st. fördelat jämnt på kvinnor och män. Vi har

Läs mer

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2018

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2018 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2018 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan 2019-21

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013 ORGANISATION FOLKBILDNINGENS BRANSCHORGANISATION HEMBYGDSRÖRELSEN. (Fastställd av styrelsen )

VERKSAMHETSPLAN 2013 ORGANISATION FOLKBILDNINGENS BRANSCHORGANISATION HEMBYGDSRÖRELSEN. (Fastställd av styrelsen ) VERKSAMHETSPLAN 2013 (Fastställd av styrelsen 2012-11-29) ORGANISATION Hallands bildningsförbund är folkbildningens samverkansorganisation i Hallands län. Verksamheten har till syfte att ge stärka folkbildningen

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2010-07-01 2011-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2017 Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2017 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör år 2013

Verksamhetsberättelse för Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör år 2013 Verksamhetsberättelse för Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör år 2013 Föreningens adress c/o Siv Landström, Södra Tullportsgatan 13, 742 32 Östhammar Föreningens org. Nr 802 429-9862 Föreningens

Läs mer

EKONOMIHANDLINGAR 2013

EKONOMIHANDLINGAR 2013 LILLA ÅRSMÖTET 2014 EKONOMIHANDLINGAR 2013 INNEHÅLL FÖRKLARINGAR TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS ÅRSREDOVISNING 2013 (och på sista sidan en jämförelse mellan bokslutet 2013 och den rambudget som Stora

Läs mer

Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna organisationer.

Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna organisationer. Verksamhet i Stockholms län 2017 Vi är Riksteatern Vi är mötesplatser. Vi är upplevelser. Vi är teater, dans och musik i hela landet. Riksteatern hade 2017 i länet 13 riksteaterföreningar och 19 anslutna

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP 846502-7772 Räkenskapsåret 2015.01.01 2015.12.31 Hyllie Företagsgrupp Ideell Förening Org nr 846502-7772 Förenklat årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2009-07-01 2010-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Årsredovisning Swedish Motorsport Industry

Årsredovisning Swedish Motorsport Industry Årsredovisning Swedish Motorsport Industry 802437-5829 Räkenskapsåret 2012 Swedish Motorsport Industry 1(5) Styrelsen för Swedish Motorsport Industry får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012.

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B) $! %!# &'''( #)*+,!

Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B) $! %!# &'''( #)*+,! Kallelse till årsmöte 2014 för föreningen: Teater Thea Söndagen 16 mars klockan 18.00 i sal 6 (ingång N. Skolgatan 10 B)!" ## $! %!# &'''( #)*+,!#)*+,# )*+,! #)*+$ #! Dagordning för årsmötet + & ##)*+$(

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning, grupper som

Läs mer

Årsmöte. Broholmerföreningen. Spånhults Herrgård 26 mars Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 Budget 2017

Årsmöte. Broholmerföreningen. Spånhults Herrgård 26 mars Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 Budget 2017 Årsmöte Broholmerföreningen Spånhults Herrgård 26 mars 2017 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsplan 2017 Budget 2017 Broholmerföreningen Årsmöte 2017 Page 1 Broholmerföreningens Årsmöte 2017 DAGORDNING

Läs mer

Årsredovisning. Lan Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Lan Fiber Ekonomisk Förening ------- --- -- -- - Årsredovisning för Lan Fiber Ekonomisk Förening 769624-5203 Räkenskapsåret 2014 Lau Fiber Ekonomisk Förening l (7) Styrelsen för Lau Fiber Ekonomisk Förening rar härmed avge årsredovisning

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2010/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Bryggan Stockholm Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2015 Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2015 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ales Kommun Diarienr: 2009/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2017

Riksteatern Östergötland. Verksamhetsberättelse 2017 Riksteatern Östergötland Verksamhetsberättelse 2017 Bil 1 Resultat- och balansräkning Bil 2 Revisionsberättelse Bil 3 Föreställningsstatistik teaterföreningar Bil 4 Förslag till verksamhetsplan 2018-20

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Föreningen Sveriges Vägingenjörer, FSV, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2016. 1 Föreningsledningen... 3 Styrelsen 2016.01.01 2016.12.31...

Läs mer

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 802008-1587 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01 2015-12-31 Förbundsstyrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen för avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Samordningsförbundet Kungälv

Samordningsförbundet Kungälv Försäkringskassan Västra Götaland Diarienr: 2008:013.1 Kungälvs kommun Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Kungälv Ansvarig tjänsteman Per Liljebäck HAR

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Samfälligheten Brynhild

Samfälligheten Brynhild Årsredovisning för Samfälligheten Brynhild Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Samfälligheten Brynhild 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samfälligheten Brynhild, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

TERTIALRAPPORT Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4

TERTIALRAPPORT Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4 TERTIALRAPPORT 2 Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4 1 Delårsrapport per 31 augusti Nyckeltal mnkr 31 aug 31 aug 2017 Prognos Budget Avvikelse prognosbudget Verksamhetens externa

Läs mer

Företagsamheten 2017 Östergötlands län

Företagsamheten 2017 Östergötlands län Företagsamheten 2017 Östergötlands län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer

Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Sveriges Modellflygförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning

Läs mer

*Energi och kraft hur ska vi få energi och kraft att flöda mellan Riksteatern centralt och regionalt? (14)

*Energi och kraft hur ska vi få energi och kraft att flöda mellan Riksteatern centralt och regionalt? (14) Framtidsforum Gävle 13 september Innehåll med antal prioritetspluppar inom parentes: *Energi och kraft hur ska vi få energi och kraft att flöda mellan Riksteatern centralt och regionalt? (14) *Centrum

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Diarienummer 2014/013-001 Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundschef Per Liljebäck HAR GODKÄNTS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET ALE, KUNGÄLV, STENUNGSUND OCH TJÖRN 2014-02-21 EKONOMISK

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Ale Kommun Diarienr: 2013/013-001 Kungälvs Kommun Stenungsunds Kommun Tjörns Kommun Arbetsförmedlingen Försäkringskassan Västra Götalandsregionen Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknare. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Föreningen Svenska Tecknare. Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Föreningen Svenska Tecknare Org nr 802003-4495 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll förvaltningsberättelse resultaträkning balansräkning noter Om inte

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER

RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER TA VARA PÅ SCENKONSTENS MÖJLIGHETER! Kulturen var inte valets viktigaste fråga, men nu är det dags att lyfta fram den. Den kommande regeringen

Läs mer

Kvinnor och män i Östergötland. Könsuppdelad statistik om politisk makt, arbetsmarknad och företagande.

Kvinnor och män i Östergötland. Könsuppdelad statistik om politisk makt, arbetsmarknad och företagande. Kvinnor och män i Östergötland Könsuppdelad statistik om politisk makt, arbetsmarknad och företagande. Vikten av fakta och statistik En könssegregerad arbetsmarknad vad får det för konsekvenser för den

Läs mer

Louis De Geer publikplatser till försäljning, Kammarkonserterna genomförs på parkett 731 platser

Louis De Geer publikplatser till försäljning, Kammarkonserterna genomförs på parkett 731 platser Besöksstatistik Nyckeltal för Scenkonst Öst år 2018 Symfoniorkestern Norrköping Louis De Geer 1 289 publikplatser till försäljning, Kammarkonserterna genomförs på parkett 731 platser besökande Antal Budgeterad

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Dispens 17 antaget av nationella styrelsen 11 maj 2016 Inledande bestämmelser 1 Riksteatern regionalt, internt benämnd

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Sydsvensk regionbildning ideell förening Årsberättelse 2013 för Sydsvensk regionbildning ideell förening Verksamhetsberättelsen omfattar verksamhetsåret 2013-03-14 31 december 2013 Föreningens medlemmar

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer

Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2013 Organisationsnummer Riksförbundet Bokslut (Bilaga nr 3) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2013 2012 2011 2010 2009 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 209 4 295 3 949 3 784 4 024 Gåvor 90-konto 37 18 39 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Östergötland

Regelförenkling på kommunal nivå. Östergötland Regelförenkling på kommunal nivå En väg in Sverige Ja 88% Ja 89% Nej 12% Nej 12% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan olika

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Det här är Riksteatern Kronoberg 2014

Det här är Riksteatern Kronoberg 2014 DET HÄR ÄR RIKSTEATERN KRONOBERG VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VERKSAMHET... 2-3 Uppdrag... 2 Riksteatern Kronobergs medlemmar... 3 Styrelse och personal... 3 EKONOMI... 4 Driftstöd...

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Sveriges Modellflygförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2016

VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSTEATERN VÄRMLAND 2016 Planen beslutas av styrelsen och fastställts av årsmötet 2016. Inledning Riksteatern Värmland är en obunden ideell förening av folkrörelsekaraktär med årsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Föreningen Svenska Tecknare. Förvaltningsberättelse

Föreningen Svenska Tecknare. Förvaltningsberättelse Föreningen Svenska Tecknare Org nr 802003-4495 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i kronor. Uppgifter inom

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT?

ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? ÄMNESRAPPORTER FRÅN FRAMTIDSFORUM I KRISTIANSTAD 17 MAJ. RIKSTEATERN OCH FRAMTIDEN VAD ÄR VIKTIGT? Publikmål kontra småorter/små scener (18 prioritets-pluppar) Små scener är viktiga av olika anledningar.

Läs mer