Protokoll. Sammanträdesdatum Therese Stoltz (S) Per Stané Persson (S) (ordförande) Kristina Karlsson (C) ersätter Stefan Bengtsson (C)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Sammanträdesdatum Therese Stoltz (S) Per Stané Persson (S) (ordförande) Kristina Karlsson (C) ersätter Stefan Bengtsson (C)"

Transkript

1 Plats och tid Fataburen, klockan 11:00-15:00 Ledamöter Övriga GunMarie Stenström (M) Therese Stoltz (S) Per Stané Persson (S) (ordförande) Kristina Karlsson (C) ersätter Stefan Bengtsson (C) Jörgen Preuss , 149, , Ingela Richardson, Ann- Mari Bartholdson , Björn Johansson 153, Arne Ingemansson 141, , Eva Nyhammar 152, Åke Bengtsson 152, Ellinor Svan 153 Paragrafer Utses att justera GunMarie Stenström Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Angelica Eriksson Ordförande... Per Stané Persson Justerare.... GunMarie Stenström Anslag/Bevis Organ Paragrafer Justeringsdatum Datum för anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande ets förvaringsplats et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Regionkontoret Underskrift... 1(18)

2 Ärendelista 141 Justering av tillväxtutskottets protokoll 142 Godkännande av föredragningslistan 143 Utveckling av måltidsturism och exportmognad 144 Social innovation och samhällsentreprenörskap i Halland (SISIH) 145 Medfinansieringsansökan av EU-projektet Smarta SME, Indigo Medfinansiering EU-projektet Trähusambassadörer 147 Samarbetsavtal Framtidens digitala lärande i skolan 148 Information om remiss - Region Skånes Infrastrukturplan Svar på remiss: Regional infrastrukturplan Västra Götaland Information om infrastruktur, Nationell Transportinfrastrukturplanering Information om remissversionen av Regional infrastrukturplan Information ombyggnation av Konstmuseet i Halmstad 153 Information - ansökan om investeringsbidrag/investeringslån 154 Övrigt 2(18)

3 141 Justering av tillväxtutskottets protokoll RS beslutar att utse GunMarie Stenström (M) att jämte ordföranden justera protokollet beslutar att utse Stefan Bengtsson (C) att jämte ordföranden justera protokollet 3(18)

4 142 Godkännande av föredragningslistan RS beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan 4(18)

5 143 Utveckling av måltidsturism och exportmognad RS beslutar att bevilja medfinansiering med kr till projektet Utveckling av måltidsturism och exportmognad medlen tas från Region Hallands projektmedel Projektets syfte är att utveckla det regionala utbudet av mat-, dryck- och måltids-upplevelser samt dess exportmognad. Från ett besöksnäringsperspektiv är det viktigt att Hallands utbud kan möta den internationella besökarens efterfråga på kort och lång sikt. Det är i den internationella marknaden som den största tillväxtpotentialen finns. Undersökningar visar att maten har en stor vikt vid valet av resmål. Det är en av de viktigaste delarna av en positiv reseupplevelse. Inför en Sverigeresa googlas gastronomi som det tredje mest efterfrågade ämnesområdet (Visit Sweden, 2016). Halland har goda förutsättningar tack vare en stor kulinarisk mångfald. Dock saknas idag en tydlig koppling mellan besöksnäring och livsmedel, vilket leder till att det halländska utbudet saknar synlighet och tillgänglighet. Att knyta samman dessa två för Halland så viktiga näringar på ett tydligare sätt, är avgörande för att driva utvecklingen inom måltidsturism framåt. Det behovet har mycket tydligt förts fram under senaste tiden, bland annat i Livsmedelsprogrammets arbetsgrupper. Genom Livsmedelsprogrammet, Hallands Matgille samt Samverkansprojekt Destination Halland 2020 har det skapats en mobilisering inom båda näringarna livsmedel och besöksnäring. Aktörerna ser en stor potential att marknadsföra det halländska utbudet mer samlat och då även utanför Hallands gränser. Men det krävs kunskap, styrning och en sammanhållande organisation. beslutar att bevilja medfinansiering med kr till projektet Utveckling av måltidsturism och exportmognad medlen tas från Region Hallands projektmedel sunderlag Tjänsteskrivelse Utveckling av måltidsturism och exportmognad Projektansökan Jordbruksverket Budget Måltidsturism och exportmognad Aktivitetsplan 5(18)

6 144 Social innovation och samhällsentreprenörskap i Halland (SISIH) RS beslutar att bevilja Coompanion Halland medfinansiering med kronor för projektet Social Innovation och samhällsentreprenörskap i Halland projektet beräknas pågå mellan och medlen tas från Regional medfinansiering Coompanion Halland söker medfinansiering för att bedriva projektet Social innovation och samhällsentreprenörskap i Halland (SISIH) under tiden 1 januari 2018 till 30 april Projektets mål är att fler samhällsentreprenörer startar nya innovativa företag och bidrar till fler sociala innovationer och en bredare arbetsmarknad i Halland. Projektet bidrar till att uppfylla flera av målen i Region Hallands Tillväxtstrategi för Halland , bland annat mål som handlar om att skapa hög attraktivitet genom utvecklad livsmiljö för boende och arbete på landsbygden, stark konkurrenskraft genom att stimulera innovation, förnyelse och ökat företagande, samt fler i arbete genom en region som har en öppen, jämställd och inkluderande arbetsmarknad. beslutar att bevilja Coompanion Halland medfinansiering med kronor för projektet Social Innovation och samhällsentreprenörskap i Halland projektet beräknas pågå mellan och medlen tas från Regional medfinansiering sunderlag Coompanions ansökan om kronor till Tillväxtverket för projektet Social Innovation och samhällsentreprenörskap i Halland (SISIH) Expedieras till Coompanion Halland 6(18)

7 145 Medfinansieringsansökan av EU-projektet Smarta SME, Indigo 2.0 RS beslutar att medfinansiera IUC Hallands del av IUC Västs projektansökan Smarta SME, Indigo 2.0 med kronor projektet beräknas pågå under tiden medlen tas från regional medfinansiering Digitalisering kommer att vara den största drivkraften för industrins utveckling och framgång. Syftet med projektet är att öka kunskapen i industriella SME kring digitaliseringens möjligheter till ökad konkurrenskraft samt att öka förmågan att utnyttja digital teknik. Projektet Digital SME tillhandahåller aktiviteter för både företag och individ och är en kraftfull insats för stärkt digital kompetens i Västra Götaland och norra Halland. Projektets mål är att deltagande företag ökar sin konkurrenskraft genom att utveckla och genomföra en digitaliseringsstrategi. Förväntade resultat hos företagen vid projektslut är att de har en strategi klar hur de ska digitalisera verksamheten. De har påbörjat skarpa aktiviteter inom området. beslutar att medfinansiera IUC Hallands del av IUC Västs projektansökan Smarta SME, Indigo 2.0 med kronor projektet beräknas pågå under tiden medlen tas från regional medfinansiering sunderlag Tjänsteskrivelse medfinansiering av EU-Projektet Smarta SME Indigo 2.0 IUC Väst ABs ansökan om kronor till Tillväxtverket för projektet Smarta SME Indigo 2.0 Expedieras till IUC Väst, IUC Halland 7(18)

8 146 Medfinansiering EU-projektet Trähusambassadörer RS beslutar att medfinansiera Energi och Miljöcentrums (EMC) projekt Trähusambassadörer med kronor under tiden till medlen tas från Regional medfinansiering Träkonstruktioner har stora tekniska och miljömässiga fördelar. Klimatanalyser av byggprocessen visar att flervåningshus i trä har ungefär halva klimatpåverkan från byggprocessen jämfört med ett motsvarande hus i betongstomme. Trähus kräver mindre energi än andra materialslag och binder dessutom koldioxid under hela sin livstid. Trä är dessutom det enda förnybara byggnadsmaterialet. Kunskapen om byggandet och beställandet av flervåningshus i trä är dock fortfarande lågt bland de flesta byggherrar, byggbolag, konstruktörer och arkitekter i Sverige. Det krävs därför riktade insatser för att öka kunskapen och kapaciteten för att kunna ta tillvara på de möjligheter som det industriella byggandet av flervåningshus i trä erbjuder. I detta projekt ska Energi- och MiljöCentrum (EMC) därför tillsammans med aktörer i byggbranschens hela värdekedja arbeta med att stärka marknadens kunskap och kapacitet för att bygga en högre andel i flervåningshus i trä. Projektet är en vidareutveckling på delar av den kunskap och erfarenhet som Energi- och MiljöCentrum (EMC) har utvecklat inom regionalfondsprojektet Arena Grön Tillväxt. Målet för projektet är att: - öka andelen flervåningshus som byggs med trästomme i Halland - stärka kunskap och kapacitet om trähuskonstruktioner i byggbranschens hela värdekedja - stärka kunskap och kapacitet om trähuskonstruktioner som reellt alternativ bland privata byggherrar och offentliga beställare beslutar att medfinansiera Energi och Miljöcentrums (EMC) projekt Trähusambassadörer med kronor under tiden till medlen tas från Regional medfinansiering sunderlag Tjänsteskrivelse medfinansiering - Eu-projektet Trähusambassadörer Energi- och MiljöCentrums (emc) ansökan om kronor till Tillväxtverket för projektet Trähusambassadörer 8(18)

9 Expedieras till Energi och Miljöcentrum (EMC) 9(18)

10 147 Samarbetsavtal Framtidens digitala lärande i skolan RS beslutar att skriva under samarbetsavtalet Framtidens digitala lärande i skolan beviljar Högskolan i Halmstad kronor per år under tre års tid Syftet med avtalet är att bidra till utveckling och forsking i regionen inom framtidens digitala lärande i skolan. Samarbetet skall vetenskapligt och erfarenhetsmässigt utpröva och utvärdera digitala och analoga lärmiljöer, arbetssätt och metoder, samt stödja kompetensutveckling. Detta avtal uttrycker parternas avsikt att gemensamt arbeta för att stärka samtliga parters verksamheter och skapa förutsättningar för hela regionen som skall bidra till en positiv resultatutveckling för barns och elevers måluppfyllelse. Utvecklingsarbetet skall förbereda barn, elever, lärarstudenter och skolans personal för ett lärande med stöd av digitala verktyg, som vi känner eller inte känner till idag. beslutar att skriva under samarbetsavtalet Framtidens digitala lärande i skolan beviljar Högskolan i Halmstad kronor per år under tre års tid sunderlag Tjänsteskrivelse samarbetsavtal Framtidens digitala lärande i skolan Samarbetsavtal Framtidens digitala lärande i skolan Presentation samarbetsavtal Framtidens digitala lärande Expedieras till Högskolan i Halmstad 10(18)

11 148 Information om remiss - Region Skånes Infrastrukturplan RS beslutar att Region Skåne har översänt förslag till Regional transportinfrastrukturplan och Cykelvägsplan för Skåne på remiss och Region Halland bereds möjlighet att lämna synpunkter senast den 20 oktober Region Skåne har under 2016 och 2017 arbetat med att ta fram remissversionerna. Regionstyrelsens arbetsutskott beslutade den 12 september 150 att ge tillväxtutsutskottet möjlighet att lämna yttrande. beslutar att sunderlag Remiss Region Skånes regionala transportinfrastrukturplan 11(18)

12 149 Svar på remiss: Regional infrastrukturplan Västra Götaland RS beslutar att: anta förslag till yttrande den 3 oktober 2017 Västra Götalandsregionen har tagit fram ett förslag till regional transportinfrastrukturplan för åren Synpunkter ska lämnas senast De åtgärder som återfinns i planen kan delas upp i ett antal olika kategorier: Regionala vägåtgärder, kollektivtrafik, cykel, samfinansiering av åtgärder i den nationella planen och bidrag till kommuner avseende trafiksäkerhets- och miljöåtgärder. Drygt hälften av planens medel avsätts till regionala vägåtgärder, cirka 20 procent till kollektivtrafik och cirka 10 procent till samfinansiering av åtgärder i den nationella planen. Bland annat prioriteras större åtgärder på väg 41 mellan Varberg och Borås samt på väg 158 som förbinder Göteborg och de västra delarna av Kungsbacka kommun. En stor del av medlen i planen går även till järnvägsanläggningen, bland annat till stationerna på Västlänken (Centralen, Korsvägen och Haga) samt ombyggnad av Mölndal station och ett flertal andra större resecentrum. beslutar att: anta förslag till yttrande den 3 oktober 2017 sunderlag Tjänsteskrivelse Remiss Regional infrastrukturplan Västra Götaland Yttrande Regional infrastrukturplan för Västra Götaland Remiss Västra Götalandsregionens regionala transportinfrastrukturplan Expedieras till Västra Götalandsregionen 12(18)

13 150 Information om infrastruktur, Nationell Transportinfrastrukturplanering RS beslutar att Avstämning om infrastruktur, Nationell Transportinfrastrukturplanering beslutar att 13(18)

14 151 Information om remissversionen av Regional infrastrukturplan RS beslutar att Region Halland har upprättat ett förslag till regional infrastrukturplan Planförslaget innebär en förlängning och uppdatering av tidigare plan, vilket innebär att majoriteten av medlen i planen redan är intecknade. Remissvar ska inkomma senast den 1 oktober 2017 och planen antas i regionfullmäktige den 29 november Därefter skickas den till regeringen som fastställer planen under våren (18)

15 beslutar att 15(18)

16 152 Information ombyggnation av Konstmuseet i Halmstad RS beslutar att Information och återkoppling om ombyggnationen på Hallands konstmuseum. beslutar att 16(18)

17 153 Information - ansökan om investeringsbidrag/investeringslån RS beslutar att Skällinge Lanthandel AB kom den 4 september 2017 in med en ansökan om investeringsbidrag/lån avseende kommersiell service. beslutar att 17(18)

18 154 Övrigt RS beslutar att Bordet runt - Avstämning av aktuell information Validering Väst Färdtjänst i Halland Återkoppling studiebesök på Digitalt laborativt centrum (DLC) den 27 september Skrivelse gällande jordbruksverkets handläggningstider beslutar att 18(18)

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Sammanträdesrum Kommunhus B, B1, Varberg, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Övriga Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Margareta Bernås (L) Christoffer Johansson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende 28 RS 2015-09-23 28 DestinationHalland2020 - beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende Projektet syfte är att skapa en attraktiv och innovativ samverkansarena för utveckling av den

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-10:45 Ledamöter Ersättare Övriga Mikaela Waltersson (M) (ordförande) Helene Andersson (C) (1:e vice ordförande) Elisabet Babic (M) Christian Johansson (M) Gösta Bergenheim

Läs mer

Överenskommelse om regional medfinansiering

Överenskommelse om regional medfinansiering 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-09-25 RS140074 Caroline Johansson Kansliavdelningen 035-17 96 52 REGIONSTYRELSEN Överenskommelse om regional medfinansiering Förslag till beslut

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 Niclas Erlandsson (L) (ordförande) 69-70, 72-79 Catharina

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet 01054 1(1) Datum Diarienummer 2014-11-19 RS140090 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret 404 82 Göteborg Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder

Läs mer

Energi-

Energi- www.emcsverige.se @EMC: Energi- och MiljöCentrum @EnergiochMiljoCentrum @emc_sverige www.emcsverige.se @EMC: Energi- och MiljöCentrum @EnergiochMiljoCentrum @emc_sverige www.emcsverige.se @EMC: Energi-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tillväxtutskottet 2009-04-21 1-5 Plats och tid Biblioteksgatan 4, Kramfors kl 10.00-12.00 ande Jan Johansson (S), ordf Micael Melander (S) Bertil Böhlin (C) Johan Nordenmark (M) Jon Björkman (V), tj. ersättare

Läs mer

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 1 / 9 Plats och tid Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 ande Stina Höök (M) (ordförande) 15-16, 18-20 Åsa Johansson (S) (vice ordförande) 15-16, 18-20 Erik Evestam (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Sekreterare... Jessica Hådell. Jörgen Persson

Sekreterare... Jessica Hådell. Jörgen Persson Plats och tid Styrelserummet kl. 09:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Hamberg (M) (Ordförande) Björn Hammarberg (M) (Krokoms kommun) Therese Kärngard (S) (Bergs kommun)

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Lars-Göran Ståhl (S) Kenneth Axling (S) 23-28

Lars-Göran Ståhl (S) Kenneth Axling (S) 23-28 Plats och tid Regionkontoret, lokal Tjädern plan 5, Gävle kl. 10:15-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Linnéa Wickman (S) (ordförande) Robert Sten (S) (vice

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2017-05-17 13:30-14:15 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Hotel Tylösand, lokal Gessle, Halmstad Olof Björkmarker (S) (ordförande) Joakim Pohlman

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 13:00-15:00 Ledamöter Ersättare Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Erland Linjer (M) (Varbergs kommun) Gunnar

Läs mer

Ansökan om finansiering av projekt: FoU-kort Halland pilotstudie hösten/vintern 2014

Ansökan om finansiering av projekt: FoU-kort Halland pilotstudie hösten/vintern 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2014-10-02 RS140392 HANDLÄGGARE Lena Johansson, utvecklingsledare Näringsliv Tel: 0722-162387 Regionstyrelsen Ansökan om finansiering av projekt: FoU-kort Halland

Läs mer

t... 3, -.9&M... .) U ti 'L.'13. i a... Protokoll Lokala nämnden Kungsbacka Anslag/Bevis Sammanträdesdatum

t... 3, -.9&M... .) U ti 'L.'13. i a... Protokoll Lokala nämnden Kungsbacka Anslag/Bevis Sammanträdesdatum BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Hotell Gottskär, Landstormsvägen 31, Onsala, klockan 09:00-15:45 Christian Johansson (M) (ordförande)

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014 Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Mars och April 2014 Det regional uppdraget Region Halland uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Ta

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-12-06 Tid: 09:00-12:00 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Pernilla Tornéus

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2019-03-05 Tid: 13:00-15:00 Plats: Innaren, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Britt-Louise Berndtsson (C) (ordförande) Roland Gustbée (M) 4-8 Robert Olesen (S) Sven

Läs mer

Regional infrastrukturplan Förslag till justeringar. Tillväxtutskottet, 17 oktober 2017

Regional infrastrukturplan Förslag till justeringar. Tillväxtutskottet, 17 oktober 2017 Regional infrastrukturplan 2018-2029 Förslag till justeringar Tillväxtutskottet, 17 oktober 2017 Förslag till justeringar Tydliggöra vad vi menar med hållbarhet Komplettera diagram och kartor för ökad

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2017-05-23 08:45-08:50 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), 1:e vice

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2018-02-20 Tid: 13:00-14:15 Plats: Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M) Sven Sunesson

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-10-27 13:00-14:12 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-02-11 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Gun Svensson (C) Inger Svensson (M) Susan:

Protokoll Sammanträdesdatum Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Gun Svensson (C) Inger Svensson (M) Susan: Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Sammanträdesrum 83 (Kommunhus B, östra långgatan 18) Varberg, klockan 09:00 Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande)

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) 1 / 11 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-10:45 Ledamöter Ersättare Övriga Mikaela Waltersson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (1:e vice ordförande) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-03-29 Lokal: Kommunstyrelsesalen, rådhuset, Halmstads kommun Tid: 13.00-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Beslutsdatum 2008-02-05 1 (5) Tid Tisdagen den 5 februari 2008 kl. 15.30. Beslutande Ledamöter Marie-Louise Hilmersson, ordförande Leif Larsson Kira Berg Eva Nypelius Björn Jansson Lars Isaksson Esse Petersson

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) 1 / 10 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Kosta Boda Art Hotel. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:00

Trafiknämnden. Plats: Kosta Boda Art Hotel. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:00 Trafiknämnden Datum: 2019-03-07 Tid: 09:00-11:00 Plats: Kosta Boda Art Hotel Ledamöter Carina Bengtsson (C) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Peter Freij (S) (2:e vice ordförande) Catharina

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-09-02 13:00-15:55 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Hallands Sjukhus, Varberg, klockan 09:00-11:50 Ledamöter Henrik Erlingson (C) (ordförande) Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg (L) Sophia Nilsson (MP) Agneta Risberg Karlsson (S) Carita

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9-11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Eva Öberg (MP) Bertil Johansson (S) Bength Andersson (S) Annika Olsson (C)

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35

FoU-beredningen. Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-15:35 FoU-beredningen Datum: 2018-06-14 Tid: 13:00-15:35 Plats: Möckeln, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Elizabet Peltola (C) (2:e vice ordförande) 23-31 Peter Freij

Läs mer

Jessica Hådell (Sekreterare) Åsa Hofsten (IT-strateg) Nesterud Thomas (IT-strateg) Mikael Ferm (Regionstabschef) Li Zakrisson (estrateg)

Jessica Hådell (Sekreterare) Åsa Hofsten (IT-strateg) Nesterud Thomas (IT-strateg) Mikael Ferm (Regionstabschef) Li Zakrisson (estrateg) Plats och tid Dr Prag kl. 09:00-11:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Bengt Bergqvist (S) (Ordförande) Thomas Hägg (S) (Åre kommun) Jenny Palmquist (S) (Ragunda kommun) Therese

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-04-20 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande)

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet.

Malin Hagström (S) utsågs jämte ordföranden justera protokollet. 1 / 12 Plats och tid Lagergrens gata 2, Karlstad. Lokal: Skeppet, entréplan, kl.09:30-16:00 Beslutande Stina Höök (M) (ordförande) Anton Bengtsson (M) Sara Kihlström (KD) Marianne Åhman (L) Sebastian Hidén

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström Plats och tid Beslutande 2007-10-03 Sidan 1 av 12 Konferensrummet, Mec & Teck, Ängsvägen 5, Ånge, onsdag 3 oktober 2007 kl 08.00-12.00. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5)

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2012-12-17 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00 10.35 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Inger Trodell, Örebro läns landsting Gunilla

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Robert Uitto (S) (Ordförande) Susanné Wallner (M) (Vice ordförande) Thomas Hägg (S) Maria Nerpin (S) Sekreterare...

Robert Uitto (S) (Ordförande) Susanné Wallner (M) (Vice ordförande) Thomas Hägg (S) Maria Nerpin (S) Sekreterare... Plats och tid Lilla konferensrummet, Hus 3 plan 3 kl. 09:00-11:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Susanné Wallner (M) (Vice ordförande) Thomas Hägg (S)

Läs mer

Timbanken beslut om finansiering

Timbanken beslut om finansiering Regionkontoret Näringslivsavdelningen Bea Lindell TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-08 Diarienummer RS160130 1(6) Regionstyrelsen Timbanken 2017-2020 - beslut om finansiering Förslag till beslut Regionstyrelses

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2016-12-07 10:00-14:00 Plats ande ledamöter ProfilGruppen, Östra Industrivägen, Åseda Olof Björkmarker (S) (ordförande) Joakim Pohlman (S) (vice ordförande) Carina Bengtsson

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Datum Tid Kl 08.15--12.10 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Carina Halfvars (V) Justeringens plats och tid LSS-kontoret torsdagen den 22 januari Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden IT-nämnden 2018-10-18 1 Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, Blå rummet, torsdagen den 18 oktober 2018. Klockan 8.30 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Ulf Persson (Förvaltningchef Hjälpmedel SAM) Monica Edin (Controller) Sekreterare... Mats Fransson. Carina Halfvars

Ulf Persson (Förvaltningchef Hjälpmedel SAM) Monica Edin (Controller) Sekreterare... Mats Fransson. Carina Halfvars Plats och tid Hjälpmedel SAM, Johanneslötsvägen 22, Gävle kl. 10:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Linnéa Wickman (S) (ordförande) Einar Vängmark (S)

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

FoU-beredningen. Protokoll Datum:

FoU-beredningen. Protokoll Datum: FoU-beredningen Tid 2016-12-01 13:00-16:30 Plats Konferensrum Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL 2016-08-23 KFN 66 Region Gotland kulturplan 2017-2020 Bilaga KFN 67 Övrigt ärende. Rapport från förvaltningschef PROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium - Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium - Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-08-31 kl. 09:00-11:50 Plats: Regionens hus, sal B 9 Social innovation för regional utveckling (SIRU) Diarienummer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2007-12-12 1 (7) Tid Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen den 12 december kl.09.00 14.50 med ajournering kl. 12.00 13.00 Karl Birger Blomdahlsalen, konserthuset i Växjö Marie-Louise Hilmersson,

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare

Plats och tid Dubbelgöken 1, den 11 november 2015, kl Charlotte Lindström, kommunekolog Ulrika Östhall, sekreterare : Plats och tid Dubbelgöken 1, den, kl. 10.30-12.00 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), förste vice ordförande Torgny Larsson (S), ersättare för Inger Åbonde (S) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Västra Vallgatan 14,(VC Västra Vall) Varberg, klockan 14:00-17:05 Axel Storckenfeldt (M) (ordförande) Ove Bengtsson (C) (vice ordförande) Patrik Thorsson Nilsson

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-05-09 09:00-12:00 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert Olesen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-12-09 269

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-12-09 269 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-12-09 269 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Källskolans matsal, klockan 16.00-18.50 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Robin Bergman (S) Ulf Olofsson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Extra sammanträde

PROTOKOLL Socialnämnden Extra sammanträde Extra sammanträde 1 (5) Paragrafer 152-154 Plats och tid ande Övriga närvarande Ylle 1 Socialförvaltningen Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande Janeth N Norén (c) 1:e vice ordförande Boris Svensson (s)

Läs mer

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180371 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Rådhuset, kl. 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 11 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 12 Delgivningar 2018/1003 5 13 Statistik inom personalområdet 2018/1005 6 14 Sjukfrånvarostatistik

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, torsdagen den 4 maj 2017 kl 14:00-15:30 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Ej tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Anders Udd Plats och tid ande 2007-01-24 Sidan 1 av 9 Ljungafors Fastigheter AB, Ljungaverk, onsdag 24 januari 2007 kl 08.30-12.10. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Anders Udd (c) Övriga deltagande Margareta Lindblom,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 10.00-10.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Sara Anheden (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-06-08 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S)

Läs mer