Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(13) tillhörande detaljplan för fastigheten Planen 4. med närområde inom Ektorp i Norrköping.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(13) tillhörande detaljplan för fastigheten Planen 4. med närområde inom Ektorp i Norrköping."

Transkript

1 Granskningsutlåtande 1(13) tillhörande detaljplan för fastigheten Planen 4 med närområde inom Ektorp i Norrköping den 23 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: , 144 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(13) Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan med tillhörande handlingar har varit utställd för granskning under tiden den 5 februari 2018 till och med den 26 februari 2018 efter föregående annonsering i Folkbladet och Norrköpings Tidningar. Planen var utställd i förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21. Allmänt samrådsmöte hölls torsdagen den 18 maj 2017, klockan i förvaltningshuset Rosen efter föregående annonsering i lokalpressen. Samråd har skett genom remissförfarande med de berörda samt med statliga och kommunala instanser. Samråd har också förts med berörda sakägare och intressenten enskilt. Yttranden som inkom under samrådsskedet finns sammanställda i samrådsredogörelsen som skickades ut till berörda. De nedanstående synpunkterna har kommit in under remisstiden: Länsstyrelsen Kommunala instanser Bygg och miljökontoret, Bygglov och Miljöskydd Tekniska kontoret Räddningstjänsten Östra Götaland Norrköping Vatten och Avfall AB Berörda statliga verk, företag och intresseorganisationer E.ON Energidistribution AB E.ON Energilösningar AB Tele2 Sverige AB Norrköpings flygplats Trafikverket

3 3(13) Berörd allmänhet och fastighetsägare Se bilaga. Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Synpunktsförfattare Sent inkomna remissvar Efter att remisstiden har gått ut den 26 februari 2018 har nedanstående yttrande kommit in. Bygg och miljökontoret, Bygglov och Miljöskydd Ändringar som gjorts i plankartan: Bestämmelsen BC1 (bostäder med centrumverksamhet i bottenvåningen) har ändrats till B1C (bostäder med centrumverksamhet i bottenvåningen, centrumverksamhet). Generell bestämmelse som reglerar utformningen av bebyggelsen har lagts till. Under Utformning och omfattning har högsta totalhöjd reglerats istället för högsta byggnadshöjd. Generell bestämmelse om att riktvärden för trafikbuller inte får överskridas har lagts till. Generell bestämmelse om att startbesked för nybyggnation inte får ges innan markföroreningar har sanerats. Upplysning om att innan markarbeten utförs ska en anmälan om avhjälpandeåtgärd lämnas till bygg- och miljökontoret i enlighet med 10 kapitlet i miljöbalken (MB) har lagts till på kartan. Planbestämmelsen som reglerar kryssmarken (mark som endast får bebyggas med komplementbyggnader) har kompletterats med information om antal parkeringar som är tillåtet på kryssmarken. Utnyttjandegraden beträffande största byggnadsarea ovan mark har kompletterats så att balkonger och skärmtak får finns utöver angiven byggnadsarea. Text som beskriver prikmarken (mark som inte får bebyggas) har kompletterats så att skärmtak och balkonger tillåts skjuta ut 2,0 meter utanför egenskapsgräns med frihöjd på minst 3,0 meter ovan mark.

4 4(13) Ändringar som gjorts i tillhörande planhandlingar: Planbeskrivningen har kompletterats med information om utformningen av bebyggelse, markföroreningar, buller, flyghinder, dagvatten samt mark- och vattenanvändning. Planbeskrivningen har kompletterats beträffande syftet och genomförandet av detaljplan. Behovsbedömningen har justerats beträffande påverkan på mark, lagstiftade skydd, kulturmiljö och jämställdhet. Sammandrag av inkomna synpunkter och komentar Länsstyrelsen Hälsa och säkerhet Markföroreningar Länsstyrelsen bedömer det som positivt att planhandlingarna inför granskningen har kompletterats med information om att en anmälan om avhjälpandeåtgärd ska lämnas. Länsstyrelsen bedömer samtidigt att det finns ett stort behov av att utföra kompletterande provtagningar för att säkerställa att föreningar från bensinstationen och plantskolan inte kontaminerat grönytor eller grundvattenförekomsten. Kommentar: En kompletterande markmiljöundersökning gjordes innan granskningsskedet i samråd med kommunens miljökontor. Undersökningen visar att föroreningar har påträffats i jord i 6 punkter inom området. Undersökningen redovisar hur föroreningarna ska hanteras i samband med exploatering. Information om att en anmälan om avhjälpandeåtgärd ska lämnas in till bygg- och miljökontoret i enlighet med 10 kapitlet i miljöbalken (MB) innan markarbeten utförs, har lagts till i planbeskrivningen och även som upplysning på plankartan. En planbestämmelse om att startbesked för nybyggnation inte får ges innan markföroreningar har sanerats, har lagts till på plankartan som säkerställer att markföroreningar ska tas bort innan markarbeten utförs. Ur ett planperspektiv har frågan gällande föroreningar utretts så långt som krävs för att säkerställa planens genomförbarhet. Kommunen delar därmed inte länsstyrelsens synpunkt om behov av ytterligare undersökningar innan detaljplanen ska antas. Brandskydd Länsstyrelsen understryker att det är viktigt att räddningstjänstens synpunkter beaktas angående tillgänglighet till byggnader och om utrymning i händelse av brand i det fortsatta arbetet.

5 5(13) Kommentar: Synpunkt noteras. Övrigt Behovsbedömning av miljökonsekvensbedömning (MKB) Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att genomförandet av detaljplanen inte medför betydande miljöpåverkan varför en MKB inte upprättas. Kommentar: Synpunkt noteras. Kommunala instanser Bygg- och miljökontoret Förorenade områden Miljökontoret anser att i planbeskrivningen behöver 10 kapitlet i miljöbalken ändras till 28 i förordningen (1998:899) inom miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. På sidan 22 i planbeskrivningen under bygglov/anmälan bör framgå att anmälan om avhjälpandeåtgärd ska lämnas in till bygg- och miljökontoret enheten miljö- och hälsoskydd. På sidan 4 i behovsbedömningen bör Nej ändras till Ja gällande påverkan på 9-15 kapitlet i miljöbalken. På sidan 5 bör det på grund av föroreningssituationen Nej ändras till Ja beträffande påverkan på mark. På plankartan bör det läggas till en administrativ bestämmelse om att startbesked för byggnation inte får ges förrän markföroreningar saneras. Under upplysning på plankartan bör det informeras om att en anmälan om avhjälpandeåtgärd ska lämnas in enlighet 28 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Kommentar: Det i planbeskrivningen, angivna 10 kap. MB stämmer med miljöbalken (MB). Texten i planbeskrivningen under bygglov/anmälan kompletteras enligt ovanstående information. Behovsbedömningen är framförallt en inledande handling där en tidig bedömning görs. Dessa bedömningar kan alltid ändras under planarbetet beroende av vilken information som framkommer om planområdet. En ändring i behovsbedömningen krävs inte, men har utförts. En administrativ bestämmelse har lagts till på plankartan enligt ovan. Under upplysning på plankartan har information om att en anmälan om avhjälpandeåtgärd ska lämnas in enligt 10 kapitlet i miljöbalken.

6 6(13) Dagvatten Bygg- och miljökontoret, enheten miljöskydd, anser att det är fördelaktigt om fördröjning i någon mån kan anordnas inom planområdet. Fördröjning av dagvatten innan det avleds gör att belastningen på dagvattennätet jämnas ut. Det förbättrar kapaciteten och förutsättningarna att rena dagvattnet längre ned i nätet där bland annat vägdagvatten ansluts. Nederbörd gör att färger och material från byggnaders ytskikt hamnar i dagvattnet och så småningom når recipienten. Färger och material bör därför väljas med omsorg om naturen. Från vissa markmaterial är spridningen av partiklar till dagvattnet större än andra. Spridningen av naturfrämmande partiklar av gummi och liknande från mjuka lekytor bör minimeras. Kommentar: Hanteringen av dagvattnet från området i sin helhet studeras parallellt med detta arbete, med översyn av områdets behov av fördröjning och eventuella reningsåtgärder i ett större perspektiv. Uppkomsten av dagvatten kan begränsas genom att till exempel använda genomsläppliga material i utbyggnaden av området vilket har reglerats på plankartan. Planbeskrivningen kompletteras med information om val av material vid utformning av bebyggelse och gårdsmiljöer som bör väljas med omsorg om naturen. Buller Miljökontoret anser att upplysning om att planområdet är utsatt för trafikbuller bör läggas till på plankartan. Byggande med förstärkt trafikbullerisolering förespråkas i bullerutredning bland annat för fönster, tilluftsdon och absorbenter på balkonger. Kommentar: Plankartan kompletteras med generell bestämmelse för att säkerställa att riktvärden för buller inte ska överskridas. Luftkvalitet Inga synpunkter. Byggnation Bygglovsansökan har inkommit till bygg- och miljökontoret, där fastighetsägaren ansöker om att ändra takutformningen på den befintliga byggnaden till ett stort sadeltak med plats för etagelägenheter. Bygglov avvaktar den nya detaljplanen. Förslaget i bygglovsansökan innebär en totalhöjd på meter. I detaljplanen väljer man att ha kvar högsta byggnadshöjd +60 meter vilket stämmer överens med befintlig byggnad och även med bygglovsansökan. Planen möjliggör en högre totalhöjd än +60 meter. Flygplatsen har kontaktats i ärendet och är negativ till förslaget. För att förhindra att kommande byggnation inkräktar på riksintresset Norrköping flygplats ska en totalhöjd anges även för det befintliga huset. Det är av yttersta vikt att detaljplanen är avstämd med flygplatsen.

7 7(13) Under Upplysning på plankartan står att befintlig bebyggelse ska hanteras varsamt och att gestaltningen ska förankras hos stadsarkitekt innan bygglov ges. Om man anser att detta behövs anser bygg- och miljökontoret att dessa bör arbetas om till bestämmelser med juridisk verkan. Kommentar: En totalhöjd av +67,0 meter över nollplanet som ska inkludera ventilationsanläggning, hiss eller liknande för befintligt lamellhus inom planområdet har förankrats hos Norrköping flygplats. Befintliga antenninstallationer på 4,5 meter ovanpå taket har inräknats i den totala höjden för lamellhuset. Den högsta totalhöjden har reglerats på plankartan. Utformningen har preciserats ytterligare i planbeskrivningen och har reglerats som en generell bestämmelse på plankartan. Upplysningen om att utformningen bör förankras hos stadsarkitekt kvarstår. Tekniska kontoret Tekniska kontoret har lämnat två yttranden. Inga synpunkter i deras första yttrande. I det andra yttrandet har tekniska kontoret lämnat synpunkter enligt följande: I översiktsplanen för staden anges att kollektivtrafikens förutsättningar på Skarphagsleden ska stärkas och prioriteras samt att möjligheterna för spårvägsutbyggnad ska beaktas. En eventuell framtida spårvägdragning för linjen Vrinnevi-resecentrum går på Ektorpsgatan via Skarphagsleden. I detaljplanen planläggs nu en yta som är allmän plats som ska bli kvartersmark vid korsningen mellan Ektorpsgatan och Skarphagsleden. Innan detaljplanen antas behöver det studeras om ytan kommer att behövas vid anläggande av spårväg och eller prioriterade körfält för kollektivtrafik på Skarhagsleden. Kommentar: Ytan som nu är allmän plats och som ska bli kvartersmark har inför antagandet av detaljplanen utretts av tekniska kontoret. Enligt tekniska kontorets bedömning kommer inte ytan att medföra något hinder för eventuella framtida spårvägsdragningen via delen av Ektorpsgatan öster om planområde till Vrinnevisjukhuset. Räddningstjänsten Östra Götaland Räddningstjänsten har inga synpunkter att tillföra, utan tillstyrker planen i nuvarande utformning.

8 8(13) Norrköping Vatten och Avfall AB Enheterna avfallshantering, vatten och avlopp och dagvatten har inga synpunkter. Enheten Bredband vill ta upp att det finns fiber inom planområdet. Om ledningsflytt behöver göras behöver enheten för bredband kontaktas i god tid. Kommentar: Synpunkt noteras. Berörda statliga verk, företag och intresseorganisationer E.ON Energilösningar AB E.ON Energilösningar AB vill informera om E.ONs intresse och möjlighet att erbjuda miljövänlig fjärrvärme till området för att kunna bidra till Norrköpings hållbara samhällsutveckling. E.ON Energilösningar AB har bifogat en kartbild med befintliga ledningar inom fastigheten och anför att eventuella ombyggnader av befintligt distributionsnät på grund av genomförandet av detaljplanen ska bäras av den som begär ändringen, se yttrandet för mer information. Kommentar: Synpunkt noteras. E.ON Energidistribution AB E.ON Energidistribution AB har inget att erinra mot själva detaljplaneförslaget. Däremot vill E.ON Energidistribution ta upp önskemålet om att lägga till ett E-område inom planområdets södra del för att möjliggöra flytt av en befintlig inhyst stadion inom fastigheten Planen 6. E.ON anser att frågan inte har blivit belyst nog på grund av E.ON:s otillfredsställande återkoppling innan granskningsskedet och vill gärna ta upp frågan igen innan planen blir antagen. Kommentar: E.ON Energidistribution AB tog upp frågan enligt ovan i samrådsyttrandet. Kommunen fick dock ingen återkoppling inför granskningsskedet. En sådan ändring på plankartan nu efter granskningen innebär konsekvenser för tidsplanen för detaljplanen. E.ON Energidistribution har ombetts att undersöka möjligheten att omplacera stationen inom fasigheten Planen 6 eller väcka frågan på nytt genom ett kontinuerlig dialog med kommunen när detaljplanearbete inom närliggande området aktualiseras. E.ON Energidistribution kan givetvis ta upp frågan med fastighetsägaren för Planen 4 om att en omplacering inom Planen 4 fortfarande bedöms nödvändigt.

9 9(13) Tele2 Sverige AB Tele2 Sverige AB har kanalisation inom aktuellt område och förutsätter att framtida exploatör svarar för samtliga kostnader som kan uppkomma vid eventuell framtida flytt av kanalisationen på grund av ny bebyggelse. Kommentar: Synpunkt noteras. Norrköping flygplats Influensområdet kring Norrköping flygplats beträffande buller påverkas inte. Den aktuella fastigheten ligger inom Norrköping flygplats influensområde med hänsyn till flyghinder som ger en maximal byggnadshöjd inklusive installationer om max +54,7 meter över havet. Eventuell påbyggnation av befintlig bebyggelse som idag genomtränger hinderytorna måste rymmas inom den befintliga höjden över nollplanet. Norrköping flygplats skriver i sitt yttrande att i planbeskrivningen fastslås felaktigt att tillåten plushöjd för skärmad nybebyggelse är +60 meter över havet. Detta är inte möjligt då högsta maximala bygghöjd inklusive installationer i området är +54,7 meter över havet. Norrköping flygplats kan inte ge sitt samtycke till detaljplaneförslaget, på grund av att planförslaget skulle kunna få flygsäkerhetsmässiga effekter och riskera att medföra begränsningar för flygtrafiken och riksintresset Norrköping flygplats funktion. Kommentar: Efter tidigare förankring hos Norrköpings flygplats kan i vissa fall höga byggnader medges omedelbart framför eller bakom ett område som avskärmas av exempelvis redan befintliga höga byggnader som bryter igenom hinderytan. Ett föremål kan enligt Transportstyrelsens föreskrifter vara skärmat när det: befinner sig under ett horisontalplan som utgår från toppen av ett föremål som finns i riktning bort från banan. befinner sig under ett plan med negativ lutning på 10 % mot banan. Figur 6 i planbeskrivningen visar hur ovanstående information kan appliceras på planområdet. Bilden visar hur vissa delar av planområdet som skärmas av befintliga höga byggnader som redan bryter igenom hinderytan får ha en högre totalhöjd än +54,7 ovan nollplanet. Den högsta totalhöjden för all nybebyggelse inom planområdet har dock reglerats med hänsyn till Norrköpings flygplats flyghinderytor, således +54,7 meter över nollplanet. Den högsta totalhöjden för det befintliga lamellhuset har förankrats ytterligare hos Norrköping flygplats efter granskningsskedet. Den högsta totalhöjden har bestämts efter husets totalhöjd inräknat antenninstallationerna på taket. En högsta totalhöjd på +67,0 meter ovan

10 10(13) nollplanet inklusive ventilationsanläggning, hiss eller liknande har reglerats på plankartan. Trafikverket Trafikverket har inget att erinra. Berörd allmänhet och fastighetsägare Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Synpunktsförfattare 01 Synpunktsförfattaren motsätter sig att kommunen godkänner detaljplanen och vill överklaga detaljplanen. Synpunktsförfattaren tar upp att fastighetsägaren har varit vårdslös på olika sätt gentemot synpunktsförfattaren som har bedrivit sin verksamhet inom fastigheten i 18 år som även har blivit en social knutpunkt för boenden i området. Utöver sig själv sysselsätter synpunktsförfattaren 2 personer i verksamheten. Synpunktsförfattaren skriver vidare att synpunktsförfattaren tidigare hade kommit överens med fastighetsägaren om ombyggnation och att utveckla verksamheten men att fastighetsägaren sedan hade stoppat ombyggnationsplanerna. Detta har lett till ekonomiska konsekvenser för synpunktsförfattaren, vilket fastighetsägare inte vill kännas vid idag. Enligt synpunktsförfattaren skedde en formell uppsägning av hyresavtalet under januari 2017 och med detta har hyresavtalet förlängts ytterligare 3 år. Synpunktsförfattaren anser att fastighetsägaren har varit okorrekt i hanteringen av detaljplanen. Fastighetsägaren har varit i kontakt med övriga verksamma hyresgäster och sagt upp deras hyresavtal och har hotat med att antingen får hyresgästerna ingen ersättning alls eller acceptera tre månadshyror som kompensation. Synpunktsförfattaren skriver att kommunen har fått information från fastighetsägaren som inte har varit överensstämmande med verkligheten. Synpunktsförfattaren menar att fastighetsägaren har använt sig av oärliga och okorrekta metoder som inte bör accepteras av kommunen för att få igenom en detaljplan och bygglov. Synpunktsförfattaren menar att kommunen bör värna om småföretagares intressen och inte acceptera att stora fastighetsbolag köra över småföretagare. Synpunktsförfattaren skriver vidare att fastighetsägaren har gjort allt för att få bort synpunktsförfattaren utan någon anledning. När fastighetsägaren misslyckas med sin uppsägning av hyresavtalet fick synpunktsförfattaren ett brev från fastighetsägarens advokat om att synpunktsförfattaren är uppsagd på grund av otillåten användning av lokalen och att synpunktsförfattaren bedriver en verksamhet som strider mot hyresavtalet trots fastighetsägarens godkännande. Synpunktsförfattaren skriver vidare att fastighetsägaren hela

11 11(13) tiden har hotat med rättsliga åtgärder och att synpunktsförfattaren inte skulle kunna hålla emot ekonomiskt i en process även om synpunktsförfatarean kan ha rätt. Synpunktsförfattaren har betalat hyrorna i tid och verksamheten aldrig har stört eller haft klagomål av verken myndigheter eller boende, tvärtom anser synpunktsförfattaren att verksamheten skapar positiv rörelse inom området, och barnen och kunderna känner sig trygga hos dem. Enligt synpunktsförfattaren har fastighetsägaren aldrig erbjudit synpunktsförfattaren ersättningslokal framöver eller ha velat diskutera en kompensation av något värde. Fastighetsägaren har inte heller delgivit synpunktsförfattaren någon information kring detaljplanen utan hela tiden hållit detta hemligt. Fastighetsägaren har sagt upp synpunktsförfattarens parkeringsplatser som inkluderas av hyresavtalet som är förlängt ytterligare tre år. Men fastighetsägaren har nu backat på uppsägningen efter att ärendet har hänskjutits till hyresnämnden. Synpunktsförfattaren anser att fastighetsägaren använt sig av metoder som inte hör till god affärsetik och framförallt med anledning av att synpunktsförfattaren har skött sig bra som hyresgäst. Synpunktsförfattaren nämner att de har försökt att få klarhet om detaljplanen från fastighetsägaren utan något resultat. Synpunktsförfattaren har tvingats söka upp information själv genom att kontakta kommunen. Synpunktsförfattaren anser att verksamheten kommer att påverkas enormt mycket med ekonomiska konsekvenser som följd. Detta kommer att innebära katastrof för synpunktsförfattaren och familjen om detaljplanen går igenom. Synpunktsförfattaren skriver vidare att hyresavtalet sträcker sig fram till 2020, och synpunktsförfattaren anser att bygglov och godkännande till detaljplan inte ska lämnas under gällande hyrestid. Ifall detaljplanen blir godkänd blir verksamheten lidande genom att det blir svårt för kunderna att ta sig till och från verksamhetslokalen och säkerheten kommer att vara bristfällig på grund av tunga fordon som kommer att köra i området och barn kommer inte att våga sig dit. Utöver säkerheten kommer miljön att få dåliga konsekvenser i form av uppgrävda vägar, buller med mera och även olycksrisken ökar på grund av byggarbetsplatsen som kommer att vara inpå verksamheten. Synpunktsförfattaren tar upp att fastighetsägaren har presenterat varken en lösning eller förslag på en effektiv lösning för att motverka påverkan på verksamheten i samband med byggnationen av området. Istället har fastighetsägaren sagt att synpunktsförfattaren borde ta emot kronor och lämna sin verksamhet till sommaren 2018, annars menar fastighetsägaren att synpunksförfattaren kommer att gå utan ersättning.

12 12(13) Fastighetsägaren har redan sagt att hyresavtalet kommer att sägas upp inför avtalets utgång och en förlängning inte är aktuell. Synpunktsförfattaren anser att Norrköpings kommun bör motverka detta och inte bidra till att stora företag kör över mindre aktörer. Kommunen bör ta hänsyn till att synpunktsförfattaren har varit hyresgäst i över 18 år och att ombyggnationen och detaljplanen är på alla sätt dåliga för synpunktsförfattarens verksamhet och säkerheten för kunderna. Synpunktsförfattaren anser att fastighetsägaren bör ta sitt ansvar gentemot hyresgästerna och säkerställa säkerheten och andra konsekvenser till följd av ombyggnationen för att verksamheten inte ska drabbas, eller minimera den skada som ett godkännande av detaljplanen innebär för synpunktsförfattaren. Synpunktsförfattaren motsätter sig därför detaljplanen och att den inte ska antas åtminstone tidigare än Slutligen skriver synpunktsförfattaren att om kommunen önskar dokument där det framgår fastighetsägarens dåliga kommunikation och metoder gentemot sina hyresgäster kan detta skickas på begäran. Se yttrandet för mer detaljerade information. Kommentar: Kommunen vill uppmärksamma att det inte är möjligt att överklaga detaljplanen i detta skede. En överklagande kan göras först efter att beslut om antagande tas i stadsplaneringsnämnden. Det nya detaljplaneförslaget tillåter både bostäder och centrumverksamhet inom fastigheten vilket innebär att detaljplanen inte hindrar idkandet av kommersiella verksamheten inom fastigheten. Avtalsfrågan parterna emellan är inte en fråga för prövning av markens lämplighet i en detaljplan. Fastighetsägaren är skyldig att skylta upp lokalen ordentligt och att skapa ett tryggt och säkert tillträde till lokalen under byggnationen. Fastighetsägaren har tidigare förklarat att denne kommer göra allt de kan för att minimera störningar under byggnationen och underlätta för synpunktsförfattaren och kunderna.

13

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 23 november

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande Tillägg del 1 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 9 augusti 2016 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan tas bort,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 22 november 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens sista

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp Granskningsutlåtande SPN-000/000 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp den 16 februari 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-04-21,

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping Utlåtande 1(7) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 med närområde inom Borg i Norrköping den 21 november 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7)

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta OBS 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 27 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 Samrådsredogörelse 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 inom Skärblacka i Norrköpings kommun den 1 mars 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2016-06-14, 119 Laga kraft: 2016-07-15

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(12) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (södra) med närområde inom Haga i Norrköping den 24 oktober 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING Utlåtande 2 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58 (nordväst om Vikbolandsskolan) med närområde inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 27 april 2018 A N T A G A N D E H A

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/ Samrådsredogörelse 1(9) Tillhörande tillägg till detaljplan för Pryssgården 1:43 inom Pryssgården i Norrköpings kommun den 17 november 2015 Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan

Läs mer

Ljura 1:2 med närområde

Ljura 1:2 med närområde 1(10) Utlåtande tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljura 1:2 med närområde (bostäder vid Albrektsvägen) inom Ljura i Norrköping 28 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet tillhörande i Norrköping detaljplan för del av fastigheten den 19 november 2015 Fastighet

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (norra) med närområde inom Haga i Norrköping den 26 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(12) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(12) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(12) tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Ormen 23 och Ormen 24 inom Kneippen i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 1 april 2016 Fastighet 0:0

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 Samrådsredogörelse 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping den 30 juni 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-01-16, 15

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 inom Hageby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 21 mars 2018 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Antagen i

Läs mer

KVARTERET ÅKERMANNEN

KVARTERET ÅKERMANNEN DETALJPLAN FÖR KVARTERET ÅKERMANNEN I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsstid 7 juli 17 augusti 2016 Granskningsutlåtande 2016-10-27 Pob 2016-47 Projektnr 9320 INNEHÅLL Kvarteret Åkermannen...

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Utlåtande. Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Utlåtande. Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Utlåtande 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) med närområde inom Fiskeby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 22 november 2017 Fastighet

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Granskningsutlåtande. Ramen 10 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(14) SPN 20xx/xxxx xxx. tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Ramen 10 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(14) SPN 20xx/xxxx xxx. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(14) SPN 20xx/xxxx xxx tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramen 10 med närområde inom Hageby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 26 januari 2018

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(10) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:41 med närområde inom Kvillinge i Norrköpings kommun den 15 januari 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Vårt diarienummer Planen 4 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Planen 4 ANTAGANDEHANDLING Samrådsredogörelse 1(13) tillhörande detaljplan O för fastigheten Planen 4 med närområde inom Ektorp i Norrköping den 19 december 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-06-12, 144 Laga kraft: 2018-11-09

Läs mer

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping Samrådsredogörelse 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 25 februari 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(7) Hur samrådet har bedrivits Samråd hölls från 22 augusti

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Vårt diarienummer Gamla Rådstugan 1 UTSTÄLLNINGSHANDLING

Vårt diarienummer Gamla Rådstugan 1 UTSTÄLLNINGSHANDLING Behovsbedömning 1(7) SPN 2010/0113 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 24 maj 2018 Bild: ÅWL Arkitekter UTSTÄLLNINGSHANDLING

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering

S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering S AMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 20 september 2012 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2013-01-29,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: DP 1054 - Unionen Planförfarande: Utökat Dnr: EDP 2016.0004 Datum:2017-07-20 Handläggare: Kristoffer Blomfeldt DP 1054 - Unionen Fastigheterna Tierp 87:5, 87:1-3, del av Tierp 2:1

Läs mer

S ÄRSKILT U TLÅTANDE. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

S ÄRSKILT U TLÅTANDE. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun S ÄRSKILT U TLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 november 2009 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN:

Läs mer

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad

Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret reviderad GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Häradsvallen 1:133 m.fl, Mantorp, Mjölby kommun. Upprättad av byggnadskontoret 2018-02-20 reviderad 2018-05-22 2018-05-22 HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Samrådsredogörelse. Reläet 9 ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2011/0254 214. tillhörande detaljplan för fastigheten

Samrådsredogörelse. Reläet 9 ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2011/0254 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Samrådsredogörelse 1(11) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Reläet 9 med närområde inom Ingelsta i Norrköping den 6 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Detaljplan för ändring avseende utökad byggrätt och justering av förskolegård på fastigheten FREDEN STÖRRE 14, vid Rissneleden i Hallonbergen

Detaljplan för ändring avseende utökad byggrätt och justering av förskolegård på fastigheten FREDEN STÖRRE 14, vid Rissneleden i Hallonbergen 2018-04-05 1 (6) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för ändring avseende utökad byggrätt och justering av förskolegård på fastigheten FREDEN STÖRRE 14, vid Rissneleden i Hallonbergen Bakgrund

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1. med närområde inom Gamla staden i Norrköping

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1. med närområde inom Gamla staden i Norrköping Behovsbedömning 1(6) SPN 2010/0113 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 29 september 2017 SAMRÅDSHANDLING Antagen: Laga kraft:

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län 1 (6) Datum Beteckning 2011-03-23 2010.0181.214 Utlåtande tillhörande Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(10) 2018-04-12 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer