S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering"

Transkript

1 S AMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 20 september 2012 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: , 12 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(11) Hur samrådet har bedrivits Allmänt samrådsmöte i form av öppet hus hölls måndagen den 6 februari 2012, klockan i Servicehuset, Vilbergsgatan 151, Norrköping. Samrådet annonserades genom anslag i föreningens trappuppgångar. I övrigt har samråd skett genom remissförfarande med de berörda samt med statliga och kommunala instanser. Samrådstiden pågick under perioden 19 januari 1 mars Nedanstående synpunkter har kommit in under remisstiden: Länsstyrelsen Kommunala instanser: Bygg och miljökontoret, Bygglov Bygg och miljökontoret, KLM Tekniska kontoret Räddningstjänsten Östra Götaland Kultur- och fritidskontoret Norrköping Vatten AB Berörda statliga verk, företag och intresseorganisationer E.ON Värme Sverige AB E.ON Elnät Sverige AB Skanova, region öst Berörd allmänhet och fastighetsägare Se bilaga. Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilaga 1. Bilagan publiceras inte på kommunens hemsida med hänvisning till PUL. Synpunktsförfattare 1 &

3 3(11) Sent inkomna remissvar: Efter att remisstiden har gått ut den 1 mars 2012 har nedanstående yttranden kommit in: Kultur- och fritidskontoret samt Bygg och miljökontoret (se ovan). Ändringar som gjorts i detaljplanehandlingarna: Ändringar på plankarta Byggrätten och den byggbara ytan har justerats för miljöhusen. Tre av de föreslagna miljöhusen har ändrats till förråd. Den byggbara ytan för dessa har justerats. Ändringar i planbeskrivningen Endast mindre justeringar av redaktionell karaktär har gjorts. Ändringar i genomförandebeskrivningen Tidplanen har uppdaterats Ändringar i behovsbedömningen Endast mindre justeringar av redaktionell karaktär har gjorts. Sammandrag av inkomna synpunkter Länsstyrelsen Bilaga 2 Förslaget strider inte mot de intressen som länsstyrelsen har att bevaka enligt 12 kap 1 plan- och bygglagen. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att en MKB inte är nödvändig eftersom genomförandet av detaljplanen inte bedöms medföra en betydande miljöpåverkan enligt MB 6 kap 11. Kommunala instanser Bygg och miljökontoret Bygglov anser att det är mycket viktigt att byggrätten om 50 kvadratmeter (kvm) utökas samt att rutorna runt de redan uppförda miljöhusen ökas. De befintliga miljöhusen är 52 kvm. Skulle dessa någon gång i framtiden behöva bytas ut måste de nya se exakt ut som de gamla och placeras på

4 4(11) precis samma plats, vilket gör planen väldigt oflexibel. Bygglov föreslår att byggrätten utökas till 60 kvadratmeter för samtliga miljöhus samt att det byggbara området utökas till 14*14 meter för redan uppförda miljöhus. Kommentar: Miljöhusens byggrätt har justerats. Fysisk planering anser dock att 14*14 meter för samtliga miljöhus blir ett för stort område som dessutom i många fall krockar med den befintliga strukturen av gator och gångvägar i området. För att ge detaljplanen ökad flexibilitet har byggrätten ökats till 60 kvadratmeter och den byggbara ytan har ökats i olika omfattning beroende på vad som passar på platsen. Tekniska kontoret Från tekniska kontoret har verksamheterna Gator och trafik samt Avfallshantering lämnat synpunkter på samrådsremissen. Planändringar som hör till redan byggda miljöhus har verksamheterna inga synpunkter på. Enligt plankartan är tre av soprummen inte placerade på ett sådant vis att sopbilen kan vända på ett tillfredsställande vis. Soprummet längst söder ut måste placeras så att vändplanens radie följer planbeskrivningens angivelse om vändplaner. Soprummet som ligger mitt emellan Pinnmogatan och Morängatan samt soprummet mellan Morängatan och Blockstensgatan måste placeras om eller förändras så att sopbilen kan vända. Tekniska kontoret accepterar inga nya in- eller utfarter för fordonstrafik mot Vilbergsgatan. Fortsatt samråd med tekniska kontoret ska ske under planprocesen. Kommentar: De tre miljöhus där framkomligheten för sopbilen inte kan tillgodoses har tagits bort från förslaget. För att ge detaljplanen lite flexibilitet inför framtiden finns en mindre byggrätt kvar som möjliggör förråd eller uthus för de boende i området. Räddningstjänsten Östra Götaland Räddningstjänsten tillstyrker föreslagen detaljplaneändring. Kultur- och fritidskontoret Det finns inget att erinra ur kulturmiljösynpunkt beträffande förslaget till tillägg till detaljplan.

5 5(11) Norrköping Vatten Ingen erinran. Kommunala Lantmäterimyndigheten (KLM) Har inga synpunkter på själva planförslaget. Som upplysning kan nämnas att en av byggrätterna för miljöhus är placerad över fastighetsgränsen mellan Opalen 8 och 9. Det innebär att gränsen kan komma att behöva ändras eller att hela byggrätten inte kan tas i anspråk när byggnation ska ske. Kommentar: Byggrätten har justerats så att den inte ligger på fastighetsgränsen. Berörda statliga verk, företag och intresseorganisationer EON Värme Sverige AB Har ingen erinran. EON Elnät Sverige AB Ingen erinran. Skanova, region öst Har inget att invända mot detaljplaneförslaget. Berörd allmänhet och fastighetsägare Synpunktsförfattare 1 & 2. Bilaga 3 (Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan.) Synpunktsförfattarna har skickat in ett 10 sidor långt yttrande samt en bilaga på tre sidor. Här följer en sammanfattning av yttrandet. För att enklare kunna följa frågorna och svaren har synpunkterna sorterats ämnesvis med olika rubriker. Yttrandet finns även som bilaga till samrådsredogörelsen.

6 6(11) Omgivningsstörningar Varför görs ej individuella analyser på de omgivningsstörningar som har uppstått vid de sex befintliga miljöhusen utan endast generella antaganden för alla miljöhusen? Hur vet kommunen att de föreslagna platserna ger minst omgivningsstörningar när kommunen inte har gjort några mätningar av buller utomhus, på altaner och balkonger eller inomhus? Hur har sopdoften, skuggbedömningar, ökad närvaro av skadedjur, inträffade fall- och trafikolyckor eller incidenter bedömts/gjorts? Tillgänglighet Varför tas inte större hänsyn till Boverkets regler om tillgänglighet? Gångavstånd för hushållssopor bör ej överstiga 50 m. På vilka grunder hävdar SBK en 100 meters gräns som max gångavstånd? Vem och hur avgörs hur många miljöhus som behövs och var de ska placeras inom den korsmarkerade ytan? Behovsbedömning och inverkan på miljön s slutsats att detaljplanen inte medför betydande miljöpåverkan bestrids i yttrandet. Eftersom synpunktsförfattarna anser att det är betydande miljöpåverkan anser de att en miljökonsekvensbeskrivning bör göras. I Plan- och bygglagen (PBL (1987:19) 5 kap 18 tredje stycket 1 framkommer att det oavsett vad som följer av andra stycket skall en miljökonsekvensbeskrivning upprättas om detaljplanen kan antas medföra en betydande miljöpåverkan på grund av att planområdet får tas i anspråk för 1, industriändamål, 2, köpcentrum, parkeringsanläggning eller annat projekt för sammanhållen bebyggelse. Med hänvisning till detta anser synpunktsförfattarna att påverkan för de boende är betydande. Synpunktsförfattarna anser att ett miljöhus ska ses som ett annat projekt för sammanhållen bebyggelse. Översiktsplan och tidigare ställningstaganden Frågar om det stämmer att planändringen inte strider mot översiktsplanens intentioner? 1 Synpunktsförfattarna hänvisar till Miljöbalkens 5 kapitel 18 tredje stycke, men då det inte finns någon 18 i miljöbalkens 5 kapitel förutsätts att det är Plan- och bygglagens 5 kap 18 tredje stycke som avses. Den texten stämmer även överens med synpunktsförfattarnas citat.

7 7(11) I Översiktsplanen skrivs att lokalisering av återvinningsstationer bör behandlas i fördjupningar av ÖP. Finns en sådan fördjupning för kvarteret Opalen/Vilbergen? Finns det bindande regler i några detaljplaner för Opalen? Om inte så bör program och miljökonsekvensbeskrivning göras innan ändringar av befintlig detaljplan görs. Synpunktsförfattarna anser att adekvat vägledning för beslutsfattarna saknas eftersom översiktsplanen inte ger någon vägledning om lämpliga lägen, storlek, mängd avfall utförande etc. Alternativ hantering av avfall samt alternativ lokalisering Enligt information som gavs på samrådsmötet kommer inga nya miljöhus byggas, varför lägget stadsbyggnadskontoret till nya miljöhus om de inte kommer byggas? Synpunktsförfattarna menar att det var bättre tidigare när sophanteringen sköttes i varje trappuppgång. Synpunktsförfattarna hänvisar till en chaufför som uppgett att tömningen av hela områdets sopor tog då bara en timme. Då hjälpte Riksbyggens personal till med att dra ut sopkärlen till sopbilens körväg. Idag tar tömningen tre timmar och det är dem som bor närmast miljöhusen som belastas mest. Parkeringsplatser Var ska man bygga behövliga parkeringsplatser om man bygger nya miljöhus? Frågor runt planbeskrivningen 1. Ska alla de 12 fastigheterna servas av de 6-10 miljöhusen? 2. Får de fastigheter utan miljöhus dispens som ger dem tillgång till annans fastighets miljöhus? 3. Innebär detta inte då att ett miljöhus med 40% hushållssopor och 60% producentansvarigt avfall från flera fastigheter ska bedömas som en återvinningsstation/en kommersiell byggnad med hushållssopor/en industri? Kommersiella hus bedöms enligt PBL på annat sätt!? 4. Är det föreslagna detaljplanetillägget tillräckligt noggrant gjort? a. Hur stort får miljöhusen vara 10, 50, kvm? b. Hur höga 3, 6 eller 9 meter? Hur många våningar? c. Hur mycket avfall får maximalt förvaras där? Olika avfall olika mängder. d. Hur hanteras de nya kvicksilverförsedda glödlamporna?

8 8(11) Frågor angående kommunens avfallsplan 1. Är gemensamma hämtställen detsamma som fastighetsnära insamling? 2. Är ett gemensamt hämtställe en plats där 6-10 lägenheter lämnar sitt avfall? 3. Vilka regler har kommunen för maximal storlek på miljöhusen kvm? 4. Finns det regler för hur stora mängder av olika avfallsslag som får förvaras i ett miljöhus? 5. Finns det regler för hur många hushåll som kan använda samma miljöhus? 6. Är kommunen medveten om att flerfamiljsboende får en extra kostnad när man har gemensamma hämtställen för hushållsavfall och producentansvarigt avfall? 7. Vad har kommunen gjort för att dessa boende inte skall drabbas av denna extra kostnad? Undertecknade anser att stadsbyggnadskontoret bör göra om hela planprocessen så att alla fakta i ärendet beaktas och att gällande lagar och regelverk bättre följs, så att avfallshanteringen blir boendevänlig för bostadsrättsinnehavarna, så att Norrköpings kommun lever upp till sina egna visioner och mål om avfallshantering och så att kammarrättens dom följs. Kommentar: Omgivningsstörningar Flera olika placeringar har studerats inom området för kvarteret Opalen. De föreslagna placeringarna är de som bäst möter krav om trafiksäkerhet och sopbilarnas trafikrörelser kombinerat med parametrar som närhet att lämna sitt avfall. Muntligt samråd med kommunens miljökontor har skett under planprocessen och kommunen bedömer att miljöhusen inte innebär en olägenhet för människors hälsa (enligt Miljöbalken (MB (1998:808) 9:3)), under förutsättning att tidsangivelserna för hämtning av avfallet följs tillsammans med övriga restriktioner i kommunens avfallsplan. Tillgänglighet Boverket rekommenderar ett gångavstånd på 50 meter. I planbeskrivningen konstateras att miljöhusen ligger inom ett avstånd på 20 till dryga 100 meter från bostädernas entréer. Detaljplanens syfte är att pröva var det är lämpligt med miljöhus. I det här fallet konstaterar detaljplanen att det finns sju platser inom området där uppförande av miljöhus är möjligt.

9 9(11) Detaljplanen har gjort en avvägning och föreslår de platser som bäst möter kraven på närhet till miljöhusen för de boende kombinerat med trafiksäkerheten. Den korsmarkerade ytan på detaljplanekartan är möjlig att bebygga, exakt placering inom ytan avgörs i samband med bygglovsprövningen. Detaljplanen tar inte ställning till om sophanteringen ska ske genom sopnedkast som tidigare eller genom miljöhusen, det är det upp till bostadsrättsföreningen att avgöra. Behovsbedömning och inverkan på miljön har efter samråd med länsstyrelsen gjort bedömningen att tillägget till detaljplan inte innebär betydande miljöpåverkan. Detta har gjorts genom en behovsbedömning. anser inte att miljöhusen i tillägget till detaljplan uppfyller PBL 5 kap 18 tredje stycke. Översiktsplan och tidigare ställningstaganden anser att tillägget till detaljplan inte strider mot översiktsplanens intentioner. Med återvinningsstation menas platser med vanligtvis containrar där allmänheten (inte företag) kan länga sina sorterade förpackningar. Dessa platser ligger ofta i anslutning till en matvarubutik eller ett köpcentrum (till exempel finns det en i Vilbergens centrum). De aktuella miljöhusen för bostadsrättsföreningen Opalens medlemmar är alltså inte återvinningsstationer. När fördjupningar av översiktsplanen görs är återvinningsstationer en av flera intressen som studeras. För Vilbergen finns ingen fördjupad översiktsplan. anser inte att ett program eller miljökonsekvensbeskrivning behöver tas fram i det här fallet. (se även svaret angående behovsbedömningar ovan. anser inte att ett program är nödvändigt eftersom tillägget inte strider mot översiktsplanen samt att förslaget är förenligt med gällande detaljplan. Alternativ hantering av avfall samt alternativ placering På samrådsmötet informerades om att det är upp till bostadsrättsföreningen om de vill bygga ut området i enlighet med detaljplaneförslaget. Förslaget ger flexibilitet inför framtiden om behovet av miljöhus eller förråd skulle förändras. Tillvägagångssättet för sophämtningen är inte reglerat i planen.

10 10(11) Parkeringsplatser Detaljplanen ger en möjlighet inför framtiden, om bostadsrättsföreningen är i större behov av parkeringsplatserna än vad de är av extra förråd och miljöhus behöver inte planen genomföras enligt förslaget. Det ger endast en möjlighet att bebygga vid de föreslagna platserna. Frågor runt planbeskrivningen 1. Tanken är att samtliga brf Opalens fastigheter ska kunna servas av miljöhusen. Detaljplanen reglerar var det är lämpligt att uppföra miljöhus. Miljöhusen är dimensionerade att ta hand om hela bostadsrättsföreningens behov. 2. Se svaret på fråga 1 ovan. 3. Kommunen gör inte bedömningen att miljöhusen ska klassas som en kommersiell byggnad/återvinningsstation/industri. 4. Tillägget till detaljplan följer den lagstiftning som finns. a. I utställningsförslaget reglerar storleken på miljöhusen till 60 kvadratmeter. b. Höjden på miljöhusen och förråden regleras genom ett högsta våningsantal om 1 våning. Miljöhusens storlek och antal våningar finns angivet på detaljplanekartan. c. Detaljplanen reglerar inte vilken typ, eller vilka mängder av avfall som hanteras i miljöhusen. d. Detaljplanen reglerar inte hur mycket avfall som får förvaras i miljöhusen eller hur avfallshanteringen ska ske i avseende på lampor med kvicksilver etc. Frågor angående kommunens avfallsplan 1. Mål 16 i avfallsplanen syftar på villor med gemensamma hämtställen. Flerbostadshus har alltid gemensamma hämtställen. 2. Ja. 3. Kommunen har inga generella regler som reglerar miljöhusens storlek. Detta avgörs från fall till fall. 4. Nej. 5. Nej. 6. Ja. Som det är idag väljer fastighetsägarna själva om de vill ha hämtning av producentansvarigt avfall eller inte.

11

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 22 november 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens sista

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande Tillägg del 1 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 9 augusti 2016 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan tas bort,

Läs mer

P LANBESKRIVNING 1(12) tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping

P LANBESKRIVNING 1(12) tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping 1(12) P LANBESKRIVNING tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 20 september 2012 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2013-01-29,

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp Granskningsutlåtande SPN-000/000 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp den 16 februari 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-04-21,

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 27 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(8) tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping

B EHOVSBEDÖMNING 1(8) tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping 1(8) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 20 september 2012 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2013-01-29,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 23 november

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (norra) med närområde inom Haga i Norrköping den 26 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/ Samrådsredogörelse 1(9) Tillhörande tillägg till detaljplan för Pryssgården 1:43 inom Pryssgården i Norrköpings kommun den 17 november 2015 Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) tillhörande tillägg till förslag till stadsplan och särskilda byggnadsbestämmelser för Oxelbergen (kv. Hjälmen, Draken, Majelden, Slånet, Vimpeln, Vallen och Åkern) tillhörande

Läs mer

S ÄRSKILT U TLÅTANDE. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

S ÄRSKILT U TLÅTANDE. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun S ÄRSKILT U TLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 november 2009 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN:

Läs mer

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping Utlåtande 1(7) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 med närområde inom Borg i Norrköping den 21 november 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 Samrådsredogörelse 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 inom Skärblacka i Norrköpings kommun den 1 mars 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2016-06-14, 119 Laga kraft: 2016-07-15

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING Utlåtande 2 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58 (nordväst om Vikbolandsskolan) med närområde inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 27 april 2018 A N T A G A N D E H A

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9 Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(8) 2018-03-01 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(5)

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(5) Granskningsutlåtande 1(5) Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården tillhörande i Norrköping detaljplan

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Kommunala beslut. Sida 2 av 7

Kommunala beslut. Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Figur 1 Planområdets ungefärliga läge (markeras med röd ring) BEHOVSBEDÖMNING en bedöms vara av begränsad betydelse och inte av allmänt intresse. Då planen också är förenlig med översiktsplanens

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2013-12-20 PBN 2013-000745 018-727 47 52 Detaljplan för Norby 53:11 och Norby 53:4 Tillägg till gällande detaljplan för Norby,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun

Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun Planbeskrivning Antagandehandling Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Ändring genom tillägg till planbestämmelser avseende Stadsplan för kvarteret BALDER inom Centrumfyrkanten, i Umeå kommun HANDLINGAR -

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Träklubban Planområde 2015-10-20 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta och bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

DETALJPLAN FÖR STALLET TORREBY

DETALJPLAN FÖR STALLET TORREBY FÖP HOGDALSNÄSET 1(1) Ändring av DETALJPLAN FÖR STALLET TORREBY fastigheterna Torreby 3:161 3:162 m fl MUNKEDALS KOMMUN Tillägg till PLANBESKRIVNING, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING och PLANBESTÄMMELSER Antagen

Läs mer

Ljura 1:2 med närområde

Ljura 1:2 med närområde 1(10) Utlåtande tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljura 1:2 med närområde (bostäder vid Albrektsvägen) inom Ljura i Norrköping 28 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning 1(10) Planbeskrivning 214 214 Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården i Norrköping den 27 november

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Antagandehandling 2019-06-05 Dnr:2018:370 Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Ändring av Stadsplan Norrahammarsvägen del av Jönköping Planbeskrivning Innehåll Bakgrund, syfte och

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 inom Hageby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 21 mars 2018 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Antagen i

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Planhandling Datum: 2009-10-19 rev 2009-11-09 Diarienummer: 0565/09 (FIIa 5053) Distrikt Norr, Plangruppen Anders Svensson Telefon: 031-368 16 96 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ellinor Wik 2015-06-08 Telefon 08-508 27 400 Sida 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra Sunnersta,

Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra Sunnersta, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2014-04-17 PBN 2013-2006 018-727 47 52 Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra

Läs mer

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Veronica Sjögren 2014-01-15 PBN 2013-342 Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer