Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2"

Transkript

1 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 inom Hageby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 21 mars 2018 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: , 114 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(9) Hur samrådet har bedrivits Samråd har skett genom remissförfarande med de berörda samt med statliga och kommunala instanser. De nedanstående synpunkterna har kommit in under remisstiden: Länsstyrelsen Kommunala instanser Bygg och miljökontoret, Bygglov och Miljöskydd Bygg och miljökontoret, Lantmäteri Tekniska kontoret Räddningstjänsten Östra Götaland Norrköping Vatten och Avfall AB Berörda statliga verk, företag och intresseorganisationer E.ON Energidistribution AB E.ON Energilösningar AB Berörd allmänhet och fastighetsägare Se bilaga. Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Synpunktsförfattare Synpunktsförfattare Synpunktsförfattare Synpunktsförfattare Synpunktsförfattare Synpunktsförfattare

3 3(9) Övriga inkomna synpunkter Se bilaga. Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Synpunktsförfattare Ändringar som gjorts i detaljplanen: o Kartan är kompletterad med takfotshöjd. o Bestämmelse vind får inte inredas är borttagen. o Bestämmelserna är kompletterad med text gällande eventuella fynd av fornminne. o Bestämmelse angående bestämmelsen k är ändrad till q samt utökad med bestämmelse om utförande vid eventuellt skadad eller förstörd byggnad. o Plankartans redovisning av markbehandling är förtydligad med prickmark samt bestämmelsen n, förbud mot hårdgörande av mark. Ändringar som gjorts i tillhörande planhandlingar: o Planbeskrivningen är kompletterad med en bedömningstext från stadsantikvarien för klargörande av kulturhistoriskt värde. o Planbeskrivningen är kompletterad med förtydligande om översvämningsrisk. o Planbeskrivningen är kompletterad med förtydligande om dagvattenhantering. o Planbeskrivningen är kompletterad med förtydligande om avfallshantering. Sammandrag av inkomna synpunkter Länsstyrelsen Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att föreslagen detaljplan är i linje med gällande översiktsplan och är förenlig med 3, 4 och 5 kap. i Miljöbalken. Länsstyrelsen har inga synpunkter som är överprövningsgrundande.

4 4(9) Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse Planbeskrivningen saknar information om vilket sorts värde de kulturhistoriska byggnaderna besitter, t ex i vilket sammanhang den tillkommit och varför den är värdefull. Sådan information underlättar för handläggning av framtida bygglov eftersom det skapar förståelse för varför en byggnad ska bevaras och vilka förändringar som kan tänkas vara möjliga. Länsstyrelsen ser därför att detta läggs till i planbeskrivningen. Arkeologi Det aktuella området ligger i en fornlämningsrik del av Hageby, Norrköping. I närheten av planområdet finns ett flertal fornlämningar registrerade i form av gravfält, boplatsområden samt enstaka gravar. En arkeologisk förundersökning är genomförd enligt planen, men Länsstyrelsen saknar information om vem som genomfört undersökningen, vilka områden de undersökt och resultatet. Kommunen bör därför till granskningsskedet komplettera planbeskrivningen med information och karta som redogör för de utförda arkeologiska insatserna. Detta för att Länsstyrelsen ska kunna göra en bedömning gällande behov av eventuella ytterligare arkeologiska insatser inom planområdet. Om detta krävs ska kommunen, i god tid innan planerat arbete påbörjas, inkomma med en ansökan till Länsstyrelsen om tillstånd enligt Kulturmiljölagen. Behovsbedömning av MKB Genomförandet av detaljplanen bedöms inte medföra någon betydande miljöpåverkan. En miljökonsekvensbeskrivning har därför inte upprättats. Länsstyrelsen delar den här bedömningen. Övrigt Den nu gällande detaljplanen har en tydligare reglering i plankartan när det gäller var parkering ska vara tillåten, vilka ytor som ska vara grönstrukturer samt var befintliga byggnader är belägna. Länsstyrelsen ser gärna att den nya plankartan får en lika utförlig markreglering med relevanta planbestämmelser för att underlätta de framtida bygglov- och genomförandeprocesserna samt bibehålla förutsättningarna för en god bebyggd miljö. Kommentar: Bedömningstext har lagts till för klargörande av kulturhistoriskt värde. Bestämmelse k är ändrad till q. Bestämmelsen q är kompletterad med stycke om återuppbyggnad efter eventuell skada. Den nämnda arkeologiska undersökningen gjordes inför bygglovet 2003 av Östergötlands läns museum, texten är förtydligad avseende detta. Kartan har reviderats för att förtydliga markanvändningen.

5 5(9) Kommunala instanser Bygg- och miljökontoret Bygglov och Miljöskydd Dagvatten Materialval kan påverka dagvattnets innehåll mycket. Det är önskvärt att komplettera planbeskrivningen med information om valet av byggmaterial. Färg och beläggningar är viktigt eftersom de kan vara en källa till föroreningar som sedan belastar dagvattnet. Till exempel ger förzinkade material och koppardetaljer metallutsläpp. Byggnation Planområdet omfattar endast fastigheten Mamre 2, vilket innebär att befintlig detaljplan fortsätter att gälla för områden NATUR, PARK och LOKALGATA. För byggnaden vid sydöstra fastighetsgräns gäller användning samlingslokal och kontor. Byggnaden ska vara i en våning och vind får inte inredas. Enligt bildmaterial så finns det fönster på vindsdelen (både på gaveln och på taket) vilket tyder på att vinden redan kan vara inredd. Man bör undersöka vad som finns i byggnaden och på vinden och om förbud mot vindsinredning är relevant. De båda huvudbyggnaderna får ha två våningar. Det finns inget förbud mot vindsinredning. På det äldre huset är det svårt att avgöra om den översta delen är en vind eller en våning. Frontespisen kan påverka byggnadshöjden, som i sin tur påverkar antal våningar. Höjden från vindsbjälklaget upp till skärningen med takplanet får inte vara högre än 0,7 m, annars räknas det som våning. Man kan fundera på att reglera byggnadens höjd på ett annat sätt om det är svårt att bestämma våningsanatal. Meningen Komplementbyggnad får inte inredas utöver högsta antal våningar är svår att tolka. Man bör i stället komplettera texten Komplementbyggnad får vara högst en våning med Vind får inte inredas. Kommentar: Kartan är kompletterad med takfotshöjd. Utan att strida mot bestämmelsen om högsta takfotshöjd får kupor och frontespis uppföras, likväl som mindre kupol på kyrktaket. Bestämmelse vind får inte inredas är borttagen. Förtydligande efter muntlig diskussion med bl.a. Nirmala Kahrimanovic, BMK, bygglov: Bestämmelse k är ändrad till q. Bestämmelsen q är kompletterad med stycke om återuppbyggnad efter eventuell skada. Lantmäteri Inga synpunkter på planförslaget.

6 6(9) Tekniska kontoret I planbeskrivningen under kapitel 4.6 beskrivs riskerna för översvämning. Den risk som beskrivs idag gäller risk för översvämning från havet. Om detta ska kvarstå behöver det förtydligas. Risk för översvämning orsakade av stora regn behöver också beskrivas genom att visa översvämningsrisken vid ett 100-års regn, se Dika, och diskutera dess konsekvenser. Den nya detaljplanen tillåter att andelen parkering ökar. Det finns idag en begränsning på hur stor andel av fastigheten som får bebyggas men inte hur stor andel som får hårdgöras. Detta borde regleras i detaljplanen. I kapitel 4.7 beskrivs dagvattenhanteringen för detaljplanen. Beskrivningen är otydlig och går att tolka som om dagvatten hanteras lokalt på fastigheten, stämmer detta? Det finns en dagvattenledning till fastigheten och under 5.2 står det dessutom att fastigheten ingår i verksamhetsområde for dagvatten. Kommentar: Planbeskrivningen är ändrad och kompletterad med text enligt synpunkter ovan angående översvämningsrisker, 100-års regn samt dagvattenhantering. Planbeskrivningen har även kompletterats med förtydligande upplysning om Tekniska kontorets ansvarsområde och befogenheter beroende på inkomna synpunkter från närboende. Räddningstjänsten Östra Götaland Räddningstjänsten har inget att erinra. Norrköping Vatten och Avfall AB Avfallshanteringen: Skriv in i planbeskrivningen att Riktlinjer arbetsmiljö och tillgänglighet för avfallshanteringen i Norrköpings kommun ska följas. Avfallshanteringen ska planeras så att sophämtning kan ske utan backning och med en maximal dragväg om 10 meter. Avfallshanteringen i flerbostadshus bör dimensioneras för att kunna hantera minst följande avfallsslag; brännbart avfall, matavfall, förpackningar av papper, plast, färgat och ofärgat glas, metall samt tidningar. Det behöver även finnas utrymme för hantering av grovavfall, elavfall och farligt avfall. Tänk även på att fettavskiljare kan behövas, och tömningen av den ska kunna ske enligt våra riktlinjer. Bredband: Fiber finns etablerat i området. Möjlighet att anslutas mot fiber finns. Viktigt att Norrköping Vatten och Avfall Bredband blir kontaktade i ett läge där man har möjlighet att vara med att påverka. Vatten och avlopp: Inget att erinra.

7 7(9) Dagvatten: Inget att erinra. Kommentar: Planbeskrivningen är kompletterad med text enligt synpunkter ovan. Berörda statliga verk, företag och intresseorganisationer E.ON Energidistribution AB Har inget att erinra. E.ON Energilösningar AB Eventuella ombyggnader av befintligt distributionsnät som kan komma att krävas på grund av genomförandet av detaljplanen ska bäras av den som begär ändringen. E.ON Energilösningar förutsätter vidare att de tillbyggnader som skall uppföras med stöd av detaljplanen förläggs så att de skyddsavstånd som gäller enligt bestämmelser för grävarbeten nära fjärrvärmeledningar med kringutrustning respekteras. Kommentar: Planbeskrivningen är kompletterad med text enligt synpunkter ovan. Berörd allmänhet och fastighetsägare Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Synpunktsförfattare 1 Vi har egentligen inga särskilda synpunkter vad gäller själva de planerade ombyggnationerna eller de ändamål man vill göra dessa efter. Men, om det nu är aktuellt med just bostäder, vårdboende, kontor och samlingslokal så kommer ju aktiviteten vid Mamrehemmet och S:t Gabrielkyrkan öka markant och då finns det ju några saker vi gärna vill att ni tar hänsyn till. Redan idag är trafiken till den berörda fastigheten väldigt stor och dygnet runt, alla dagar i veckan, året om, så kör det bilar fram och tillbaka på Mamregatan upp till kyrkan. Så kommer vi till ljudfrågan också. Då det så gott som alltid vistas personer vid kyrkan så förekommer även en hel del störande ljud. På hela området finns stora strålkastare monterade och de tänds vid minsta rörelse på platsen via rörelsedetektorer. Slutligen så hoppas vi ju så klart att den äldre byggnaden, Mamrehemmet, får behålla sin nuvarande fina fasad och sitt ursprungliga arkitektoniska utseende.

8 8(9) Synpunktsförfattare 2 och 6 Inledningsvis vill vi som närboende framföra invändningar mot de redan befintliga verksamheterna på nämnda fastighet Mamre 2. Våra invändningar består främst i att vissa delar av verksamheten utgör stor olägenhet. Utöver bullerstörningar i närområdet så orsakar de olika verksamheterna också trafikproblem på Mamregatan, inte minst p.g.a. att det saknas respekt för rådande trafikregler. Utifrån underlaget så är det svårt att exakt bedöma hur de redan befintliga verksamheterna kommer att förändras. Det nämns ombyggnation av befintlig kyrkobyggnad samt att möjliggöra utökad verksamhet för bostäder, vårdboende, kontor osv. Med denna något svävande beskrivning så får vi dock uppfattningen att de redan störande verksamheterna kommer att öka i omfattning, och inte minst så riskerar trafiksituationen på Mamregatan att ytterligare försämras. Av ovanstående skäl så tycker vi som intillboende att befintliga verksamheter borde inskränkas istället för att utökas. Synpunktsförfattare 3, 5 och 7 Vi motsätter oss emot upprättandet och har följande synpunkter. Det är långt ifrån bestämmelserna om varsamhet och hänsyn till kulturhistorisk bebyggelsemiljö att tillåta ytterligare expansion av den redan uppförda kyrkomiljön som inte är inritad på kartan, men som finns i omedelbar närhet till ursprungsbyggnader på Mamre. Kyrkan som byggts där är inte på något sätt utformad att passa in och ihop med den gamla bebyggelsen. Kulturmässigt sett är den en främmande fågel som inte på något sätt smälter in i den ursprungliga miljön, varken med färg, form eller utsmyckning. Den står i stället ut som något specifikt syrianska med sitt stora belysta kors på fasaden och med det omgivande järnstaketet och den massiva belysningen som är tänd långt in på natten. Hur utformningen av den eventuella utbyggnaden är tänkt att se ut framgår inte av dokumentet. Inte heller finns specificerat hur många bostäder, vårdboenden eller kontor som skall uppföras eller inrättas. Man anger endast en möjlig användning av byggnaderna till detta. Det är oroande inte minst med tanke på hur Hagebys villa och radhusområde har förändrats med om och tillbyggnader i alla möjliga former och format och för det mesta får man antagna utan bygglov. OM tillstånd skulle medges för utbyggnad fordras som sagt en detaljerad plan för detta. Synpunktsförfattare 4 Utifrån underlaget som skickats ut förstår vi att verksamheterna kommer att kunna öka i omfattning, vilket riskerar en ytterligare förvärrad trafiksituation på Mamregatan, från en redan mycket kritisk nivå. Byggplanerna måste bedömas med hänsyn till den redan i dag ohållbara trafiksituationen i området. Ytterligare belastning på området innebär ännu mer biltrafik och ett ännu större behov av parkeringsplatser, som i dag är allt

9

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande Tillägg del 1 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 9 augusti 2016 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan tas bort,

Läs mer

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping Utlåtande 1(7) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 med närområde inom Borg i Norrköping den 21 november 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 22 november 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens sista

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 Samrådsredogörelse 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 inom Skärblacka i Norrköpings kommun den 1 mars 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2016-06-14, 119 Laga kraft: 2016-07-15

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp Granskningsutlåtande SPN-000/000 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp den 16 februari 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-04-21,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7)

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta OBS 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/ Samrådsredogörelse 1(9) Tillhörande tillägg till detaljplan för Pryssgården 1:43 inom Pryssgården i Norrköpings kommun den 17 november 2015 Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 23 november

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(8) Granskningsutlåtande. tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 6. (Bankpalatset) inom Gamla staden i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. 1(8) Granskningsutlåtande. tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 6. (Bankpalatset) inom Gamla staden i Norrköping 1(8) Granskningsutlåtande tillhörande detaljplan för fastigheten Torget 6 (Bankpalatset) inom Gamla staden i Norrköping den 18 september 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2017-10-10, 184 Laga kraft:

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING Utlåtande 2 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58 (nordväst om Vikbolandsskolan) med närområde inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 27 april 2018 A N T A G A N D E H A

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering

S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering S AMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 20 september 2012 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2013-01-29,

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 27 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet tillhörande i Norrköping detaljplan för del av fastigheten den 19 november 2015 Fastighet

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2. inom Hageby i Norrköping.

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2. inom Hageby i Norrköping. Behovsbedömning 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 inom Hageby i Norrköping den 21 mars 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-05-15, 114 Laga kraft: 2018-06-18 Genomförandetidens

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun

Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun Ändring av detaljplan Tillägg till detaljplan 126 och 329 Utbyggnad av balkonger Blåhaken 2 m fl Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 101/2016 Dnr ByggR: P 2016-2 Bild 1. Foto över en av byggnaderna

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Samrådsredogörelse. Reläet 9 ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2011/0254 214. tillhörande detaljplan för fastigheten

Samrådsredogörelse. Reläet 9 ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2011/0254 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Samrådsredogörelse 1(11) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Reläet 9 med närområde inom Ingelsta i Norrköping den 6 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(18) planbeskrivning tillhörande ändring av Förslag till OBS! ändring och utvidgning av byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. Råsslaskolan-Dragtorpsvägen inom Krokek i Norrköping den 25 april

Läs mer

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan-

Läs mer

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9 Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(8) 2018-03-01 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) tillhörande tillägg till förslag till stadsplan och särskilda byggnadsbestämmelser för Oxelbergen (kv. Hjälmen, Draken, Majelden, Slånet, Vimpeln, Vallen och Åkern) tillhörande

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning 1(10) Planbeskrivning 214 214 Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården i Norrköping den 27 november

Läs mer

Granskningsutlåtande. Ramen 10 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(14) SPN 20xx/xxxx xxx. tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Ramen 10 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(14) SPN 20xx/xxxx xxx. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(14) SPN 20xx/xxxx xxx tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramen 10 med närområde inom Hageby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 26 januari 2018

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Dnr 2017-B0402 2018-06-25 Dnr 2017-B0402 Miljö- och byggförvaltningen Henrik Johansson 0476-551 84 henrik.johansson@almhult.se Detaljplan för Wallin 1 (Froafälle) Älmhults kommun Samrådsredogörelse 2018-06-25 2(7) Planprocessen

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(12) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(12) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(12) tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Ormen 23 och Ormen 24 inom Kneippen i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 1 april 2016 Fastighet 0:0

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (norra) med närområde inom Haga i Norrköping den 26 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2009/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2009/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 Samrådsredogörelse 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun den 3 maj 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i KF: 2018-02-26, 28 Laga kraft:

Läs mer

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Spiran 2 2018-10-11 Centrum Motala kommun Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr 17-SB0029 SAMRÅD Ett förslag till detaljplan har tagits fram för del av fastigheten Spiran2. Syftet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-28 HANDLÄGGARE:EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds-

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan Samrådsredogörelse Sida 1 av 7 Handläggare Christoffer Gissy 010-505 99 25 Diarienummer KS/2015:372 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN/GAVELÅSVÄGEN, Mellby 2:211 SAMRÅDSREDOGÖRELSE detaljplan I denna

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 76:1 - Borgargatan Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping

Samrådsredogörelse. Kardusen 14 GRANSKNINGSHANDLING 1(7) SPN-2012/0323 214. tillhörande detaljplan för del av fastigheten. inom Ljura i Norrköping Samrådsredogörelse 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 25 februari 2015 GRANSKNINGSHANDLING 2(7) Hur samrådet har bedrivits Samråd hölls från 22 augusti

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde

Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Samrådsredogörelse Detaljplan Broängens handelsområde Hur processen har bedrivits: Detaljplanen har varit tillgänglig för samråd under tiden datum till datum. Samrådet har anslagits på kommunens anslagstavla

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län 1 (5) 2015-04-09 Dnr: Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län För att ge möjlighet till insyn och påverkan har förslag till detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2008-0117-214 DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning,

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 Samrådsredogörelse 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping den 30 juni 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-01-16, 15

Läs mer

S 381 Lasarettet Laga kraft

S 381 Lasarettet Laga kraft Ändring av detaljplan för LASARETTET Karlskrona kommun. Blekinge län. Dnr: PLAN.2014.1457 Tillägg till PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör följande handlingar: Planhandlingar fastställda

Läs mer

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad

DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun , Redaktionellt ändrad Detaljplan för fastigheten Kulltorp 1:18 i Gnosjö kommun DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2009-09-30, Redaktionellt ändrad 2010-02-02 Planen antagen 2009-02-23 Laga kraft 2010-03-25 Genomförandetiden slutar

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(12) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (södra) med närområde inom Haga i Norrköping den 24 oktober 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Kungbäck 1:144 m fl., Strömstads kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Kungbäck 1:144 m fl., Strömstads kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Kungbäck 1:144 m fl., Strömstads kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2005-10-20 161 att genomföra ett samråd utifrån handlingar

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 13, Viby

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 13, Viby Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 357, avseende Vinreceptet 3, Viby Godkänt dokument, 0-05-5, Katarina Kämpe Antagandehandling 0-05-07 Dnr 0/079 KS 03 Innehåll Planbeskrivning 3 Syfte 3 Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Fåfängan 6 UTÖKNING AV TRÄNINGSLOKAL Östersunds kommun

Detaljplan för Fåfängan 6 UTÖKNING AV TRÄNINGSLOKAL Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1595/2013 Dnr planmodul: P 13/0019 Detaljplan för Fåfängan 6 UTÖKNING AV TRÄNINGSLOKAL Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fagervik 1:26. inom Kolmården i Norrköpings kommun

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fagervik 1:26. inom Kolmården i Norrköpings kommun Samrådsredogörelse Vårt diarienummer SPN-00/0000 1(10) Vårt diarienummer Vårt diarienummer tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fagervik 1:26 inom Kolmården i Norrköpings kommun den 25 februari

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Antagen Laga kraft

ANTAGANDEHANDLING Antagen Laga kraft ANTAGANDEHANDLING Antagen 2016-10-13 Laga kraft 2017-06-13 1 (5) 1147 Särskilt utlåtande Tillhörande detaljplan för IDUNA 2, 3 och 4 Upprättad av Samhällsbyggnad den 2015-12-01reviderad 2016-04-05 Utlåtandet

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Upphävande av byggnadsplan nr. 772, Harg 1:1 del av, i Östra Harg, Linköping kommun. Planbeskrivning och bedömning av konsekvenser

Upphävande av byggnadsplan nr. 772, Harg 1:1 del av, i Östra Harg, Linköping kommun. Planbeskrivning och bedömning av konsekvenser Upphävande av byggnadsplan nr. 772, Harg 1:1 del av, i Östra Harg, Linköping kommun Planbeskrivning och bedömning av konsekvenser Planområde 2016-09-27 Dnr. Sbn 2012-268 Upphävande av Byggnadsplan (detaljplan)

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(10) SPN 2014/

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(10) SPN 2014/ Samrådsredogörelse SPN 2014/0052 1(10) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 19 december

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer