Ljura 1:2 med närområde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ljura 1:2 med närområde"

Transkript

1 1(10) Utlåtande tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljura 1:2 med närområde (bostäder vid Albrektsvägen) inom Ljura i Norrköping 28 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Antagen i KF: , 116 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(10) Planprövningen Rubricerad detaljplan med tillhörande handlingar har varit utställd för granskning under tiden den 16 mars till och med den 13 april 2015 efter förgående annonsering i Folkbladet och Norrköpings Tidningar. Planen var utställd i Förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21. Allmänt samrådsmöte (öppet hus) hölls onsdagen den 29 februari 2012, klockan i Förvaltningshuset Rosen, Inre foajén efter föregående annonsering i lokalpressen. Samråd har skett genom remissförfarande med de berörda samt med statliga och kommunala instanser. Samråd har också förts med berörda sakägare och intressenter enskilt. Stadsplaneringsnämnden beslutade den 5 oktober 2010 om planuppdrag för det ursprungliga planärendet, dnr (enligt kommunens nuvarande diariesystem: SPN 2011/0237), SPN sammanträdesprotokoll Syftet med planarbetet var att pröva möjligheten att ändra en del av parkeringsområdet till Centralbadet till bostäder, förskola och centrumverksamhet. Ett detaljplaneprogram med detta innehåll godkändes efter samråd av stadsplaneringsnämnden den 30 augusti Prövning av ett planförslag som omfattade hela det ursprungliga planområdet genomfördes med samråd under tiden 10 februari - 23 mars 2012 och utställning 29 oktober 26 november Under våren 2013 drog den dåvarande intressenten sig ur bostadsprojektet och endast tomterna för förskola och centrumverksamhet kom att ingå i den antagna detaljplanen. Ett nytt bostadsprojekt inom Centralbadets parkering har nu aktualiserats genom en ny intressent, med i huvudsak liknande innehåll som det tidigare. De ursprungliga planhandlingarna har varit föremål för ny bearbetning enligt de nya förutsättningarna. Ärendet hanteras enligt den tidigare plan- och bygglagen (SFS 1987:10) vilket framgår av övergångsbestämmelserna till den nuvarande plan- och bygglagen (SFS 2010:900). Inkomna skrivelser Inkomna skriftliga synpunkter behandlas i utlåtandet i form av referat och med kommunens kommentarer. Dessutom har diskussion förts med E.On beträffande utformning av byggrätten av det norra huset. Skrivelserna i sin helhet förvaras på stadsbyggnadskontoret och återfinns i stadsplaneringsnämndens diarium. Nedanstående synpunkter har kommit in under utställningstiden:

3 3(10) Länsstyrelsen Kommunala instanser Tekniska kontoret Räddningstjänsten Östra Götaland Berörda statliga verk Trafikverket Berörda kommunala företag och intresseorganisationer Samhälls- och Eventfastigheter i Norrköpings AB Byggherre, intressenter Inga inkomna synpunkter Övriga företag och intresseorganisationer TeliaSonera Skanova Access AB Fastighetsägare och allmänhet Se bilaga. Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Synpunktsförfattare Synpunktsförfattare Övriga inkomna synpunkter Inga inkomna synpunkter Sent inkomna remissvar Efter att utställningstiden har gått ut den 13 april 2015 har följande yttranden kommit in: Kommunala instanser Lantmäterimyndigheten Bygg- och miljökontoret

4 4(10) Kommunala rådet för funktionshindersfrågor Berörda kommunala företag och intresseorganisationer Norrköping Vatten och Avfall AB Fastighetsägare och allmänhet Norrköpings fältrittklubb Ändringar som gjorts i detaljplanehandlingarna: o Ändringar på plankarta (revidering): - Begränsning av markens bebyggande: precisering av antal byggnader inom mark med ringprickad respektive korsad markering - Ny upplysningstext om buller - Redaktionell översyn av kartans utformning o Ändringar i planbeskrivningen: se nedanstående kommentarer Referat av inkomna skrivelser med kommentarer: Länsstyrelsen Den norra byggnaden utsätts för ekvivalenta ljudnivåer över gällande riktvärden. Enligt samrådsredogörelsen skulle bestämmelser om buller införas i plankartan vilket saknas. Kommentar: Bullerfrågorna behandlas i Boverkets riktlinjer och allmänna råd respektive motsvarande riktlinjer från Naturvårdsverket och andra statliga organ. Bullernivåerna och deras status i regelverket är föremål för kontinuerlig översyn och det är därför olämpligt att låsa dessa genom planbestämmelser. Det aktuella byggprojektet är studerat endast i skissform och de tekniska funktionskraven kommer att behandlas först i projektering inför anökan om bygglov. Det är därför även olämpligt att i detaljplanen införa särskilda planbestämmelser om skyddsåtgärder i byggnaden, exempelvis beträffande planlösning, ventilation och skyddad uteplats, eftersom man nu inte kan precisera vilka åtgärder som kan komma ifråga. Plankartan har däremot kompletterats med upplysning om de riktvärden som gäller enligt Boverkets allmänna råd 2008:1. Bullerfrågorna ska bevakas i samband med bygglovsprövning och upprättande av kontrollplan i enlighet med Boverkets byggregler.

5 5(10) Bestämmelsen spårväg på plankartan skulle tas bort enligt samrådsredogörelsen eftersom tydliga beslut och planeringsdokument saknas som skulle motivera en sådan bestämmelse. Länsstyrelsen delar tekniska kontorets synpunkt att att störningar från en framtida spårväg behöver tas med som en planeringsförutsättning. Kommentar: Texten spårväg på plankartan är ingen bestämmelse utan utgör endast en upplysning för berörda intressenter, markägare och allmänheten om eventuellt framtida reservat för spårvägstrafik. Underlag saknas fortfarande för att kunna fastställa ett reservat i detaljplanen vilket framgår av planbeskrivningen. Planförslaget är däremot utformat så att det inte förhindrar framtida utförande av spårväg. Detta måste i så fall prövas i särskild ordning. Länsstyrelsen förutsätter att att de föroreningar som påträffats i området och som kan utgöra en risk för människors hälsa och säkerhey hanteras på ett omsorgsfullt sätt innan planen genomförs och att det görs i samråd med tillsynsmyndigheten. Kommentar: Hantering av markföroreningar ska bevakas i enlighet med gällande regelverk inför genomförande av detaljplanen i samband med lovprövning och upprättande av kontrollplan. Länsstyrelsen ser positivt på att kommunen har hög ambition vad gäller gestaltningsfrågorna inom planområdet. Det är av stor vikt att gårdsmiljöerna får en omsorgsfull gestaltning då ytorna är relativt begränsade och ligge i ett utsatt läge, omgärdade av olika trafikytor. Kommentar: Synpunkterna är i enlighet med planförslaget. Kommunala instanser Lantmäterimyndigheten Inga synpunkter. Tekniska kontoret Det är bra att Albrektsvägen föreslås får en bestämmelse om spårväg så att framtida spårvägsdragning blir möjlig. Eventuella miljökonsekvenser, främst buller och vibrationer, bör nämnas och beskrivas huruvida de är utredda. Kommentar: Se kommentar till länsstyrelsen.

6 6(10) Bygg- och miljökontoret I planbeskrivningen bör det tilläggas att fördjupade undersökningar och uppföljning av föroreningssituationen ska göras. Ytterligare undersökningar av föroreningssituationen bör ske som del av planarbetet och innan planen antas. Undersökningarna ska delges bygg- och miljökontoret i enlighet med 10 kap. miljöbalken. Anmälan om avhjälpandeåtgärd behöver lämnas in till bygg- och miljökontoret beträffande de saneringsåtgärder som behöver utföras på fastigheten. Kommentar: Planbeskrivningen ska kompletteras med upplysning om fördjupad undersökning och uppföljning beträffande markföroreningar. Se i övrigt kommentar till länsstyrelsen. Den redovisade dagvattenutredningen motsvarar inte det innehåll som ska finnas med kommunens rutin för dagvattenutredningar. Kommentar: Den redovisade dagvattenutredningen, upprättad av Ramböll Sverige AB i Norrköping och daterad och som utgör underlag till planhandlingarna, hänvisar till kommunens riktlinjer för dagvattenhantering. Utredningen har bedömts vara tillfyllest för projektering av kommunens anläggningar inom planområdet. Uppföljning av föreslagna åtgärder ska ske i enlighet med gällande regelverk. Representanter för tekniska kontoret, bygglov, miljö- och hälsoskydd, samt Norrköping Vatten och Avfall AB har deltagit vid upprättande av detaljplanen. Ny trafikbullerutredning bör utföras med anledning av bland annat sänkt hastighet på omgivande vägar och ändrad husutformning. Kommentar: Den genomförda bullerutredningen, som utgör underlag i planarbetet, bygger på nu gällande hastighetsbegränsning. I övrigt har trafikförhållanden och utformning av bebyggelsen inte ändrats i den omfattning att ny bullerutredning behöver utföras i planskedet. Byggrätterna är så flexibla att även annan detaljutformning av nya byggnader är möjlig. Se i övrigt kommentar till länsstyrelsen. Detaljsynpunkter framförs beträffande på plankartan med bestämmelser. Kommentar: Plankartan har förtydligats vid genomförd revidering efter utställningen. Räddningstjänsten Östra Götaland Synpunkter framförs beträffande körbart bjälklag, och tillgängligheten för räddningstjänstens fordon, bland annat att huset närmast Söderköpingsvägen ej får innehålla enkelsidiga lägenheter.

7 7(10) Kommentar: Plankartan har förtydligats beträffande det körbara bjälklaget. I övrigt ska frågorna bevakas i samband med bygglovsprövning och upprättande av kontrollplan i enlighet med Boverkets byggregler. Kommunala rådet för funktionshindersfrågor Rådet påpekar vikten av att gällande regelverk om tillgänglighet uppfylls och att nya allmänna platser görs tillgängliga. Kommentar: Tillgänglighetsfrågorna bevakas i samband med projektering och utförande av den allmänna platsmarken. Beträffande kvartersmark ska frågorna bevakas i samband med bygglovsprövning och upprättande av kontrollplan i enlighet med Boverkets byggregler. Berörda statliga verk Trafikverket Ingen erinran. Berörda kommunala företag och intresseorganisationer Norrköping Vatten och Avfall AB Synpunkter framförs om krav på lösningar för hantering av avfall beträffande förvaring, hämtning med mera. Kommentar: Synpunkterna ska bevakas i samband med bygglovsprövning och upprättande av kontrollplan i enlighet med Boverkets byggregler. Hämtning av avfall avses ske via parkeringsområdet, inte via vändplanerna till de båda lokalgatorna. Övriga företag och intresseorganisationer TeliaSonera Skanova Access AB Inga synpunkter. Fastighetsägare och allmänhet Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Samhälls- och Eventfastigheter i Norrköping AB Bolaget är ägare till Ljura 1:6 genom Centralbadet i Norrköping AB. Bolaget har ambitionen att minimera motortrafik så mycket som möjligtmellan allén och entrétorget till Centralbadet. Detta område bör utgöra gångfartsområde med tydlig markering.

8 8(10) Kommentar: Synpunkterna är i enlighet med planförslaget och kommunens ambitionsnivå beträffande den allmänna platsmarken inom planormrådet. Reglering av gångfartsområde sker dock inte inom ramen för detaljplanen utan i lokala trafikföreskrifter genom kommunens gatunämnd. Synpunktsförfattare 1 I skrivelsen anförs att den föreslagna nya bebyggelsen bör anpassas till redan befintlig bebyggelse bland annat i kvarteret Trädgården. Den föreslagna bebyggelsen enligt den nya detaljplanen avviker alltför kraftigt mot den värdefulla bebyggelsen i omgivningen bland annat i höjd som idag är 9 meter i kvarteret Trädgårdsmästaren och cirka 6,0 meter i badhustomten. Dessutom har hyresgäster inom fastighetenträdgården 7 anfört missnöje mot att utsikt försvinner. Kommentar: Befintlig tillåten byggnadshöjd inom hela det tidigare kvarteret Tre Kronor är 15,0 meter enligt gällande detaljplan, stadsplan Byggnadshöjderna har noga studerats i detaljplaneprogram och utarbetande av planförslag där ett gestaltningsprogram ingår som närmare beskriver utformningen av den föreslagna bebyggelsen med avseende på det värdefulla läget i staden. Synpunkterna enligt skrivelsen tillgodoses inte. Synpunktsförfattare 2 I skrivelsen anförs det att kommunen bör ta ett helhetsgrepp på kvarteret Tre Kronor (Dagsbergsfältet med Centarlbadet och det aktuella planområdet, planförfattarens förtydligande). Parkeringsutredning bör förnyas. Synpunkter och förslag framförs även beträffande hästhållning samt hälsa och säkerhet, däribland luftkvalitet och begränsning av fordonstrafiken. Kommentar: Förutsättningar saknas i dagsläget för att behandla utveckling av sportanläggningarna i området. Däremot finns förutsättningar att pröva nya bostäder i det nu aktuella centrala läget i Norrköping. Parkeringsfrågorna behöver inte utredas ytteligare i samband med det nu aktuella planärendet. Kommunens bedömning är att hästverksamheten är på tillräckligt stort avstånd från de planerdae bostäderna. Inga ytterligare åtgärder är aktuella i samband med det nu aktuella planförslaget. Luftkvaliteten och trafikfrågorna i övrigt behandlas i den kommande nya översiktsplanen för Norrköpings stad. Inga ytterliga åtgärder är aktuella inom ramen för den nu aktuella detaljplanen. De framförda synpunkterna medför inga åtgärder i planförslaget.

9 9(10) Övriga inkomna synpunkter Numrering av synpunktsförfattare följer nummerordningen i bilagan. Norrköpings Fältrittklubb Föreningen bedriver verksamhet inom den östra delen av Dagsbergsfältet inom kommunens mark. Man planerar utveckling av verksamheten som idag bedrivs mellen kl 7 22 dagligen. Synpunkter om den nya förskolan inom Vattenkannan 1 framförs. Dessa berör ej det nu aktuella planärendet. Föreningen motsätter sig alla planer för att utnyttja parkeringen närmast ridhuset (parkering A) som innebär att annatlet bilplatser minskar för deltagare i föreningens aktviteter eller för dess anställda. Man motsätter sig också planer för bussparkering som omöjliggör eller försvårar för transporter och besökare till ridanläggningen i samband med tävlingar eller andra större evenemang. Vidare motsätter man sig alla planer för prkeringsområde B som kan innebära hnder eller ökade svårigheter att nå Vrinneviskogen fö hästverksamheten. Kommentar: De lösningar som redovisas i planbeskrivningen beträffande större arrangemang för såväl Centralbadet som Sporthallen skall ses som exempel på tänkbara lösningar. Alla lösningar som kan komma ifråga måste bestämmas av kommunen, fastighetsägaren och alla intressenter i samverkan. Sakägare med rätt att överklaga Synpunktsförfattare 1. Övriga ej tillgodosedda synpunkter (ingen överklaganderätt) Personer, företag, föreningar och intresseorganisationer: Numrering av synpunktsförfattare följer numrering i bilagan. Part 1. Synpunktsförfattare 2 2. Samhälls- och Eventfastigheter 3. Gustaf Adolfsskolan 4. Medley Centralbadet Skedet då synpunkter lämnades Samråd, granskning Samråd, utställning 1 Utsällning 1 Utställning 1

10

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kardusen 14 inom Ljura i Norrköping den 27 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 23 november

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp Granskningsutlåtande SPN-000/000 1(6) tillhörande tillägg till stadsplan Förslag till stadsplan inom stadsdelen Lindö i Norrköping Rönntorp den 16 februari 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-04-21,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande Tillägg del 1 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 9 augusti 2016 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan tas bort,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 22 november 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens sista

Läs mer

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING

Utlåtande 2 A N T A G A N D E H A N ANTAGANDEHANDLING Utlåtande 2 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58 (nordväst om Vikbolandsskolan) med närområde inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 27 april 2018 A N T A G A N D E H A

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (norra) med närområde inom Haga i Norrköping den 26 maj 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping

Utlåtande. Borg 17:25 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. med närområde inom Borg i Norrköping Utlåtande 1(7) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 med närområde inom Borg i Norrköping den 21 november 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Vårt diarienummer Tulpanen 18 Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING Granskningsutlåtande 1(8) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Tulpanen 18 inom Gamla staden i Norrköping den 11 april 2013 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 Detaljplanen

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet tillhörande i Norrköping detaljplan för del av fastigheten den 19 november 2015 Fastighet

Läs mer

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7)

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta OBS 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(5) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 Samrådsredogörelse 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 inom Skärblacka i Norrköpings kommun den 1 mars 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2016-06-14, 119 Laga kraft: 2016-07-15

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING. Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2014/ Samrådsredogörelse 1(9) Tillhörande tillägg till detaljplan för Pryssgården 1:43 inom Pryssgården i Norrköpings kommun den 17 november 2015 Härinfogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. (rutan

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(8) tillhörande tillägg till förslag till stadsplan och särskilda byggnadsbestämmelser för Oxelbergen (kv. Hjälmen, Draken, Majelden, Slånet, Vimpeln, Vallen och Åkern) tillhörande

Läs mer

S ÄRSKILT U TLÅTANDE. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

S ÄRSKILT U TLÅTANDE. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun S ÄRSKILT U TLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 november 2009 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN:

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Samrådsredogörelse. Reläet 9 ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2011/0254 214. tillhörande detaljplan för fastigheten

Samrådsredogörelse. Reläet 9 ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2011/0254 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Samrådsredogörelse 1(11) SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Reläet 9 med närområde inom Ingelsta i Norrköping den 6 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Mjölnaren med närområde (Omvandling av Västgötegatan med bostäder, hotell, butiker, parkeringshus, med mera) inom Nordantill i Norrköping

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping.

Samrådsredogörelse ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2. inom Klockaretorpet i Norrköping. Samrådsredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft: 2019-07-12 Genomförandetidens

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(5)

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(5) Granskningsutlåtande 1(5) Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården tillhörande i Norrköping detaljplan

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby

Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby SS Datum Diarienummer 2016-12-07 MBR-2015-658 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Ambjörby Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

KVARTERET ÅKERMANNEN

KVARTERET ÅKERMANNEN DETALJPLAN FÖR KVARTERET ÅKERMANNEN I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsstid 7 juli 17 augusti 2016 Granskningsutlåtande 2016-10-27 Pob 2016-47 Projektnr 9320 INNEHÅLL Kvarteret Åkermannen...

Läs mer

S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering

S AMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen. inom Vilbergen i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering S AMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Opalen inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 20 september 2012 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2013-01-29,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(12) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Sandbyhov 30 (södra) med närområde inom Haga i Norrköping den 24 oktober 2017 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Utlåtande. Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Utlåtande. Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Utlåtande 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) med närområde inom Fiskeby i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 22 november 2017 Fastighet

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(8) Genomförandebeskrivning SPN-237/2010 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljura 1:2, med närområde (bostäder vid Albrektsvägen) inom Ljura i Norrköping den 6 februari 2015 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9 Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(8) 2018-03-01 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft

Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 1(5) Samhällsbyggnad Karin Manner, Kommunarkitekt Karin.manner@arjang.se Datum 2018-06-07 Samrådsredogörelse Detaljplan Nedre Hån 1:121 och 1:122. Tillägg till detaljplan som vann laga kraft 2012-1227

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen.

Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. 2018-11-05 Detaljplan för del av Lönsboda 44:1, Lönsboda Stortorg. Längs Loshultsvägen. Lönsboda, Osby kommun, Skåne län Förslag till detaljplan har varit på granskning under tiden 2017-09-01 2017-09-21

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN UTSTÄLLNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan för området. i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN UTSTÄLLNINGSHANDLING. Ändring av detaljplan för området. i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län Ändring av detaljplan för området UTSTÄLLNINGSHANDLING FOLIERAREN/FÖRGYLLAREN i Mora by, Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2006-08-23,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(10) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:41 med närområde inom Kvillinge i Norrköpings kommun den 15 januari 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort.

Plankarta Planbestämmelse om huvudmannaskap tas bort. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer: KS:2018:530 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR KVARTERET HACKSPETTEN Del av Malmberget 8:17, Robsam 1:1 m.fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN GRANSKNINGSHANDLING 2017-03-28 Stbn dnr: 2016:313 Upphävande för delar av detaljplan EII580 (handel inom kvarteret Överkastet och industri inom Övertrycket 3), i Gamla Bangården (Södra Munksjön), Jönköpings

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Granskningsutlåtande 2

Granskningsutlåtande 2 Antagandehandling Mars 2014 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Hönekulla 1:153 m. fl. STENHUGGERIET i Mölnlycke, Härryda kommun Granskningsutlåtande 2 Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING 2016-08-24 UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GÄLLIVARE 12:74 SAMT GÄLLIVARE 5:13, REPISVAARA NORRA Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län

Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län 1 (6) Datum Beteckning 2011-03-23 2010.0181.214 Utlåtande tillhörande Detaljplan för Kolstad fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:5-2:27 m.fl), Finspångs kommun, Östergötlands län Finspångs kommun Samhällsplaneringsenheten

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Antagandehandling Granskningsutlåtande. Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2017.1866 Antagandehandling 2018-10-22 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är ett granskningsutlåtande? Granskningsskedet Granskningsskedet

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista Datum Vår bet 2019-02-25 Dnr 2018-18 Er bet Adressat DETALJPLAN GRANSKNING Enligt sändlista Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Detaljplan för Junkaremålen 2:1,(Junkaremålens strand) m.fl. i

Läs mer

Antagen av Kf Laga kraft

Antagen av Kf Laga kraft 2002-06-03 1 Rev: A. PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Antagen av Kf 2002-08-27 Laga kraft 2002-09-26 Utdrag ur plankartan ÄNDRING av detaljplan 268 för kv Folkskolan m fl avseende kvarteret BORGAREN i

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Samrådsredogörelse. tillhörande detaljplan för fastigheten Kroken 13. (Utloppet) med närområde inom Nordantill i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Samrådsredogörelse. tillhörande detaljplan för fastigheten Kroken 13. (Utloppet) med närområde inom Nordantill i Norrköping 1(10) Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för fastigheten Kroken 13 (Utloppet) med närområde inom Nordantill i Norrköping den 4 maj 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i KF: 2017-11-27, 201 Laga kraft:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning 1(6) Antagandehandling Diarienummer SBN 2017/23-21 Tillägg till planbeskrivning Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplan 446 för del av kvarteret Orren i Ludvika centrum Tillägget upprättat i september

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(13) tillhörande detaljplan för fastigheten Planen 4. med närområde inom Ektorp i Norrköping.

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING 1(13) tillhörande detaljplan för fastigheten Planen 4. med närområde inom Ektorp i Norrköping. Granskningsutlåtande 1(13) tillhörande detaljplan för fastigheten Planen 4 med närområde inom Ektorp i Norrköping den 23 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-06-12, 144 Laga kraft: 2018-11-09

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Antagandehandling 2019-06-05 Dnr:2018:370 Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Ändring av Stadsplan Norrahammarsvägen del av Jönköping Planbeskrivning Innehåll Bakgrund, syfte och

Läs mer

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län

Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256 Bollstanäs, Upplands Väsby kommun Stockholms län Granskningsutlåtande Kontoret för samhällsbyggnad 2016-01-22 Fredrik Drotte 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2015:386 fredrik.drotte@upplandsvasby.se Detaljplan för GRIMSTA 44:23-24 och Grimsta 44:256

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10)

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10) Planbestämmelser och planbeskrivning 1(10) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken Norrköpings kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Utlåtandet tillställes även Lantmäteriet i Malung, ByggTeknik i Malung AB och Kläppen Ski Resort AB.

Utlåtandet tillställes även Lantmäteriet i Malung, ByggTeknik i Malung AB och Kläppen Ski Resort AB. 1(7) DETALJPLAN FÖR VÅFFELSTUGA PÅ GUSJÖN 6:57 Malung-Sälens kommun UTLÅTANDE 2013-04-30 I bifogad sammanställning redovisas samtliga skriftliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr Ks GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-09-10 Detaljplan för del av fastigheten Brännäset 9 med flera i Norrtälje stad Dnr 13-2115.214 Ks 13-1690.214 SAMMANFATTNING Under granskningen har det kommit in två yttranden.

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer