Bra att veta för dig som kund hos Katarinas Städtjänst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bra att veta för dig som kund hos Katarinas Städtjänst"

Transkript

1 Bra att veta för dig som kund hos Katarinas Städtjänst

2 Välkommen som kund hos Katarinas Städtjänst! I den här broschyren kan du läsa lite mer om praktiska saker kring ditt städabonnemang men även lite mer om vårt företag och de värderingar vi står för. 1. Vem är vi? Våra kontaktuppgifter Katarina VD Linda kund och personalkontakt Carin kund och personalkontakt Paulina administration fakturering, personal Wieslaw arbetsledare (golvvård, fönsterputs, kvalité kontroller) Personalen- ett gäng duktiga människor i åldern mellan 20+ och 50+. Vissa av dem har hängt med nästan sedan starten och vi jobbar ständigt på att förbättra arbetsmiljön så att personalen stannar länge. 2. Pratar vi svenska? En del av oss pratar svenska, en del pratar bara lite. MEN vi som leder företaget gör vårt bästa för att alla ska lära sig svenska. Under hösten och våren har vi en språkskola varje lördag där personalen kan öva svenska.

3 3. Våra öppettider Vi har öppet året runt och stänger inte för semester. Våra öppettider är vardagar, på helgerna är kontoret stängt. Vi städar även på helger. 4. Hur stora är vi och hur länge har vi funnits? Vi är ett väletablerad, lokalt företag. Vi startade 2008 som enskild firma, idag sysselsätter vi ungefär 50 personer. Vi har naturligtvis kollektivavtal- med Kommunal fackförbund blev vi nominerade till Årets Företag. 5. Var jobbar vi? Vi jobbar framför allt i Varberg och Varbergs kommun, men vi kan även åka utanför kommunen för större uppdrag eller om t.ex. någon av våra nuvarande kunder har en släkting som behöver hjälp men bor längre bort. Under den senaste tiden har vi även börjat expandera till Falkenberg och Kungsbacka. 6. Våra priser Vårt pris är 360:- per timme städning. Det är 450:- inklusive moms. Som privatkund betalar man hälften, dvs. 225:- per timme städning. (1 timme städning = 1 timmes arbete för en person.) Inom Varberg stad har vi inga framkörningsavgifter, utanför Varberg debiterar vi framkörningsavgifter. Varför tar vi betalt för framkörning utanför Varberg? Därför att vi betalar personalen för restiden. För att det ska räcka till den personalkostnaden som framkörningen kostar så behöver vi hitta fler kunder som bor i samma område. Därför debiterar vi avgiften även om vi är hos flera grannar samtidigt. Kostnad för städmaterial är 25:- per städning. På helgerna kostar städning 250:- efter Rut-avdrag per timme.

4 7. Hur betalar man Vi skickar alltid en faktura i efterskott. I början på varje månad kommer en faktura för föregående månad. Vi skickar gärna våra fakturor via , då debiteras ingen fakturaavgift. Vid pappersfaktura är avgiften 25 kr per faktura. Det är 30 dagars betalningstid på våra fakturor. 8. Vilket städmaterial använder ni? Till hemstädning använder vi ganska vanliga städprodukter som är svanenmärkta. Har man en yta som behöver ett speciellt medel så får man gärna berätta om det till oss och då skaffar vi det medlet som behövs. 9. Får man skriva på något avtal? Vi har inga avtal med privatpersoner och vårt samarbete är baserad på gemensamt förtroende. Vi litar på våra kunder och kunder kan lita på oss. Behöver man avsluta sitt städabonnemang så gör man det utan uppsägningstid. Blanketten som vi fyller i vid kundbesöket hjälper oss att komma ihåg vad vi har kommit överrens om. 10. Avbokningar - så fungerar det Vi debiterar inga avgifter när man avbokar med kort varsel. Men vi vill gärna göra våra kunder medvetna om att en sen avbokning innebär att: STÄDARNA FÅR INTE DE ARBETSTIDER SOM DE BEHÖVER FÖR ATT FÅ IHOP SIN LÖN DET ARBETET SOM VI HAR LAGT PÅ ATT PLANERA DAGEN FÖR PERSONALEN ÄR MER ELLER MINDRE FÖRSTÖRT VI ÄR TVUNGNA ATT PUSSLA IHOP ETT NYTT SCHEMA FÖR PERSONALEN PRECIS NÄR EN AVBOKNING KOMMER (IBLAND ÄR DET PÅ KVÄLLEN, NATTEN, ELLER PÅ MORGONEN INNAN STÄDNINGEN IBLAND TAR DET EN KVART ATT PUSSLA IHOP ETT NYTT SCHEMA, IBLAND EN HEL TIMME ELLER LÄNGRE- VI BEHÖVER KOLLA MED ANDRA KUNDER OM DET GÅR BRA ATT KOMMA TIDIGARE/ SENARE TILL DEM ÄN PLANERAT OCH IBLAND GÅR DET INTE ALLS BRA FÖR DEM OCH VI FÅR ETT NEJ

5 Det är alltså en väldigt svår situation för oss när en avbokning kommer med kort varsel och därför är vi tacksamma om man verkligen undviker den typen av avbokningar och meddelar oss om eventuella ändringar i god tid. Gärna minst en vecka innan. 11. Hur fungerar det med nyckeln? Det allra bästa är om vi får låna en nyckelkopia som vi kvitterar ut. Nycklarna bevaras i ett kassaskåp på vårt kontor och vi har larm i vår lokal. Vill man istället lägga ut nyckeln så går det bra men då är det bra att tänka på att OM den nyckeln skulle försvinna så kan inte vi ta ansvaret för det. Plus att det är lätt hänt att man glömmer av att lägga ut den och då kan det bli riktigt struligt för alla. 12. Hur gör vi med larmet? Antingen får vi en kod/ instruktioner till larmet eller så larmar man inte på den dagen vi ska komma. Det andra alternativet innebär dock en viss riskglömmer man av och larmar på ändå så blir det stressigt för oss och så slösar vi en del tid innan larmet stängs av och vi kan börja städa. 13. Ska du som kund förbereda något innan vi kommer? För att vi ska hinna med på den överrenskomna tiden så är det bra att det inte ligger alldeles för många saker framme, t.ex. disk, kläder, leksaker. Önskar man hjälp med plock och disk så går det fint bara vi vet om det innan och får tid för det. Annars är vi tacksamma om man förbereder så fria ytor som möjligt innan vår ankomst. Det är även bra om man kollar i fall det finns möbeltassar under alla möbler som vi eventuellt behöver flytta på, t.ex. soffor, fåtöljer- detta för att undvika att golvet repas. En annan viktig grej är att man tänker efter i fall det finns något hemma som är särskilt ömtåligt och i så fall informerar oss om detta. Det kan vara t.ex. ett bord vars skiva inte är monterad ihop med resten och därmed lätt att välta, en vas som står på golvet, en porslinfigur som är ärvd och står på kanten av en liten hylla, en antik möbel som inte tål vatten Allt sådant vill vi gärna veta. Lägg gärna undan värdefulla saker för säkerhets skull.

6 14. Vad är det vi gör när vi städar? Vi skräddarsyr alltid städningen utifrån dina önskemål. Nedan kan du se en tabell med det som vi och de flesta av våra kunder oftast kallar en vanlig respektive stor städning. Det går naturligtvis bra att kombinera vanlig med stor och även lägga till det som inte står i tabellen, som t.ex. att bädda sängar eller slänga sopor/byta soppåsar, mm. Vanlig städning Storstädning Dammtorkning av allt som vi når till från golvet, utan stege: alla möbler, fönsterbänkar, m m. Städning av köket utvändigt med luckor, kakel, bänkar, spishäll, diskhon, kyl och frysdörr och allt utanpå. Badrum: all porslin (wc, handfat, mm), skurning av duschen med väggar och dörrar, avtorkning av på kakel/väggar- så mycket vi når utan stege Golv- dammsugning av alla golv, mattor, soffor samt våttorkning av alla golv med lister. Vi tar under soffor och sängar men flyttar inte på sängar och tunga soffor om inte kunden önskar sig det. Mindre mattor skakar vi av, större mattor viker vi för att ta under så gott det går. Avtorkning av dörrar med karmar- vid första städning är det bra att rengöra hela dörrar med karmar, sedan räcker det oftast att underhålla det/ torka av vid behov. Dammtorkning även ovanpå alla högre möbler, garderober, avtorkning av taklister, m m. Städning av köket även inuti, oftast räcker det med ugn inuti (plåtar?), mikron inuti, skåpet under diskhon inuti; vissa önskar sig även alla lådor och skåp inuti. Badrum med hela väggar från tak till golv plus golvbrunn/ under badkaret, eventuellt skåp inuti. Golv- samma som på en vanlig städning, eventuellt att vi flyttar mer på möbler för att nå bakom/ under, t.ex. sängar. Bära ut mattor och vädra/skaka- men det kan också förekomma på en vanlig städning, allt beror på kundens önskemål. Avtorkning av hela dörrar med karmar/ dörrlister. Annat, till exempel fönsterputs. Önskar du även hjälp med att plocka kläder/ leksaker, slänga sopor, bädda sängar/ byta sängkläder, diska, m m. Säg till, så fixar vi även det. 15. Är det något vi inte gör? Vi är glada när vi kan hjälpa med det mesta, men om rengöring av avföring eller blod ska ingå i vårt arbete så vill vi gärna veta det innan. Det gäller både djur eller människoavföring.

7 16. Arbetsmiljö Vi är naturligtvis måna om vår personal och deras säkerhet på jobbet. Därför vill vi gärna tillsammans med dig göra en genomgång av din bostad och gemensamt fundera på om det finns någon arbetsmiljörisk för dem som ska städa. Det kan vara t.ex. en trappa som är mycket brant, eller ett trappräcke som är ostabil, en hund som vistas hemma under städningen, ett trasigt eluttag, en yta som ska städas och är mycket hög, mm. Genomgång samt en plan för åtgärder av eventuella risker gör vi tillsammans på ett kundbesök. 17. Hur lång tid tar en vanlig städning? Första städningen tar alltid längre tid. Det är helt enkelt mer att göra första gången. Det kan vara mellan 5-8 timmar i en lägenhet och ungefär 8-12 timmar i ett hus. Har man några speciella önskemål om sådant som inte ska göras/ ska göras extra så kan städningen naturligtvis ta både mer eller mindre tid än angivet. Städtiden beror på: ytan av bostaden, antalet människor som bor hemma, om det finns husdjur, hur mycket grejer som finns framme, mm. Tidsintervaller påverkar också städtiden, därför är det bra att tänka på att om du avbokar din städning så kan nästa ta längre tid. Om man har städning t.ex. varannan vecka 4 timmar och har avbokat en städning så att det har gått en månad mellan städningar- då kan den vanliga städningen ta t.ex. en halvtimme längre: 4,5 timme istället för 4 timmar. Har man gjort en längre paus och är tillbaka efter t.ex. ett halvår så kan städningen ta samma tid som första gången.

8 18. Hur lång tid tar en storstädning? En storstädning kan ta allt mellan 8 och 24 timmar, beroende på vilken yta som ska städas (en 2:a eller kanske ett hus på 300 kvm?). Vem som bor hemma (en vuxen eller en stor familj med hund/katt?). Hur mycket som ska städas (en mindre omfattande storstädning eller en städning som nästan är en flyttstädning utan att man flyttar?). Och hur det ser ut hemma (är det många fria ytor eller bor det en samlare här?) 19. Hur räknas städtiden? Vi räknar den verkliga städtiden och personalen gör inte matraster eller andra pauser under städningens tid. (Görs en längre paus under t.ex. storstädning så räknas inte den som städtid). Dock anser vi att den tiden som det tar att t.ex. bära in städutrustning från bilen räknas som städning. Det handlar om några minuter och vi hoppas att alla våra kunder har förståelse för det. 20. Debiterar vi för den extra tid som städningen tog p g a till exempel bortglömt larm eller nyckel? Eftersom vi alla är människor så glöms det ena eller andra bort ibland. Det kan hända att du som kund glömmer att lämna huset olarmat innan du går till jobbet eller att du missar lägga ut en nyckel till oss. Det orsakar oftast fördröjning för oss: personalen kan inte komma in och städa och det tar tid innan problemet blir löst. Den extratiden måste naturligtvis personalen få betalt för och då är vi tvungna att debitera kunden för den. (Men vi är inte så strikta med det och blir det snabbt löst så räknar vi ingen extra tid.) 21. Kommer samma personer varje gång och hur många är det som kommer? Vi jobbar nästan alltid i team på två personer. Det har många fördelar: trygghet och ökad trivsel för vår personal samt ökad kontinuitet i personalen stor fördel för våra kunder. Även om en person i teamet är ledig eller sjuk så är den andra kvar. På så sätt blir det nästan alltid samma personer som kommer och städar.

9 En sak som är viktig att tänka på när man vill ändra sin bokning: det är bäst att behålla samma veckor: antingen jämna eller ojämna. Det städteamet som kommer t.ex. på torsdagar jämna veckor är oftast fullbokad torsdagar ojämna veckor. Vill man behålla sitt städteam så får man gärna behålla samma veckor. 22. Vilka tider kommer vi? Vid bokningen ställer vi alltid en fråga: vilka tider funkar för dig? Och då menar vi helst en tidsintervall mellan t.ex :00 så att vi kan ha det så flexibelt som möjligt. Men om du som kund behöver ha en mer fast tid så försöker vi alltid anpassa oss efter ditt önskemål. 23. Garanti Vi vill att ALLA våra kunder är MER än nöjda med vår tjänst. Därför är vi mycket tacksamma om man hör av sig med feedback. Både när städnigen fungerar bra men även när man inte är nöjd med något. I sådana fall är det bäst att man hör av sig direkt, så att vi har chansen att snarast möjligt åtgärda det som inte blev bra. 24. Städning under semester Är ni borta några dagar eller veckor? Ska det städas under tiden? Meddela oss gärna att det är så, då tar vi en extra koll när vi går: vi kollar om alla fönster är stängda, dörrar låsta, ljuset släckt, mm. Sådant kollar vi givetvis efter alla andra städningar men vet vi om att vi är de sista som är i huset så tänker vi extra noga på vissa saker- till exempel kollar alla dörrar, inte bara de som vi har använt för att komma in.) 25. Hur funkar städning under högtider? Faller din städning på en röd dag i veckan så är vi tacksamma om du hör av dig i god tid och meddelar oss om du vill avboka städningen eller om du önskar flytta den till en annan dag. Ibland är det relativt lätt att flytta på städningen, men ibland kan det vara väldigt svårt. Därför om vi ändrar dag så kan tid för städningen bli annorlunda- det kan bli t.ex. en sen eftermiddagstid. Vi gör helt enkelt så gott vi kan för att ordna med en annan dag och en tid

10 eftermiddagstid. Vi gör helt enkelt så gott vi kan för att ordna med en annan dag och en tid som ändå fungerar för dig som kund. 26. Har vi företagsförsäkring och hur hanterar vi eventuella skador? Vi har naturligtvis företagsförsäkring. Dock, vid mindre skador, så som t.ex. en kruka som har gått sönder blandar man inte in försäkringen (självrisken är ca 9000kr). I sådana fall är det följande som gäller: Personalen meddelar om händelsen till arbetsledaren Arbetsledaren informerar kunden och gemensamt med kunden bestämmer hur vi hanterar skadan Det finns flera alternativ hur man hanterar den: antingen reparerar vi det som har gått sönder, köper en likadan/ likvärdig sak, eller så får kunden köpa själv det som man anser vara liknande/ likvärdigt och ger oss ett kvitto så att vi kan betala tillbaka pengar på kundens konto. Att dra av kostnaden på en faktura brukar vi inte göra pga. Rut-avdrag som dras av automatiskt och halverar det avdragna beloppet. 27. Har vi sekretess? All vår personal skriver på ett sekretessavtal i samband med ett anställningsavtal. Vi har dessutom en integritetspolicy som uppfyller GDPRlagen och som berör kommunikationen och hantering av personuppgifter internt och på hemsidan. Har du frågor kring vår hantering av personuppgifter kan du kontakta oss. 28. Vilka värderingar står vi för? Det som är viktigt för oss är framför allt trygga och nöjda anställda och trygga och nöjda kunder. Vi vet att det ena inte kan existera utan det andra. Att växa fort har aldrig varit ett mål i sig, kvalitet före kvantitet. Noggranna, pålitliga och flexibla vill vi alltid vara för alla våra kunder. Vi vill även ge det lilla extra från företaget och därför stöttar vi en fond i Polen som hjälper handikappade barn.

11 Fonden i Polen heter: Fundacja pokolorujmy szrosc och det är de barnen som fonden hjälper genom sin dagliga verksamhet. Rehabilitering och en massa roliga aktiviteter gör att barnen får en färgglad vardag. Och det är så man kan översätta fondens namn: Låt oss färga bort det gråa Låt oss färga bort allt grått! Mina anteckningar

12 Läs mer om våra tjänster på vår hemsida. Tel: E-post:

Introduktion till Strykfritt AB.

Introduktion till Strykfritt AB. Introduktion till Strykfritt AB. Kära kund tusen tack för visat intresse. Vi kommer här på några sidor att gå igenom vad det innebär att vara kund hos oss. Vi vill att du känner dig säker och trygg när

Läs mer

Veckostädning GENERELLT GÖR VI FÖLJANDE I ALLA RUM:

Veckostädning GENERELLT GÖR VI FÖLJANDE I ALLA RUM: Veckostädning Den återkommande städningen kallas veckostädning. Tillsammans med oss är det Du som kund som bestämmer vilka rum i Din bostad som ska ingå och vad som ska göras. Normalt utför vi nedanstående

Läs mer

RL S STÄD PRISLISTA. Priserna för hemstädning gäller vid abonnemang varannan eller var fjärde vecka. Priserna är inklusive moms/exkl. fönsterputsning.

RL S STÄD PRISLISTA. Priserna för hemstädning gäller vid abonnemang varannan eller var fjärde vecka. Priserna är inklusive moms/exkl. fönsterputsning. Priserna för hemstädning gäller vid abonnemang varannan eller var fjärde vecka. Priserna är inklusive moms/exkl. fönsterputsning. Inställelseavgiften (ej skattereducerad) är en avgift som täcker administration

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION Det är viktigt att du som anlitar E-städ blir nöjd och får valuta för dina pengar. För att du ska känna dig trygg när du anlitar E-städ erbjuder vi fem dagars garanti. E-städs

Läs mer

Tips och råd för. En smartare flytt

Tips och råd för. En smartare flytt Tips och råd för En smartare flytt Några sista tips från Studentbostäder check på den! Det är mycket att hålla reda på när man ska flytta och lätt att missa något. Därför har vi samlat några smarta tips

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ETT RENT HEM!

VÄLKOMMEN TILL ETT RENT HEM! VÄLKOMMEN TILL ETT RENT HEM! HEMSTÄDNING AV MARIES PUTS & STÄD 14001 9001 OHSAS 18001 DETTA HITTAR DU I VÅR BROSCHYR! Innehåll FÖR EN ENKLARE VARDAG Privatstädning PRIVATSTÄDNING S.4 HEMSTÄDNING HUR GÅR

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION För oss är det viktigt att Du som kund är nöjd och får valuta för pengarna. För att Du ska känna dig trygg när du beställer våra tjänster erbjuder vi en 5 dagars garanti. 5

Läs mer

Tel. 035-10 80 10 HEMMA!

Tel. 035-10 80 10 HEMMA! Service Service Söker du hjälp i hemmet? Det kan röra alla delar av din vardag som du har svårt att klara av eller hinna med. HEMMA! Jag vill ha hjälp av en! Trädgårdsarbete såsom häckklippning, gräsklippning,

Läs mer

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning Material till flyttstädning Här är en lista på städmaterial du behöver för att uppnå bästa resultat vid flyttstädning. Glöm inte heller att du behöver ha tillgång till (varmt) vatten och el under städningen.

Läs mer

Storstädning av klubblokalen Instruktion

Storstädning av klubblokalen Instruktion Storstädning av klubblokalen Instruktion Storstädning av klubblokalen görs en gång på våren och en gång på hösten. Tre av SOL:s arbetsgrupper utses per gång. Det betyder att en och samma arbetsgrupp får

Läs mer

Villkor för flyttstädning

Villkor för flyttstädning Villkor för flyttstädning 1) Nyckel och larm till bostad eller annan lokal Nycklar förvaras av den som utför arbetet hos er. Vi gör vårt yttersta för att denna personen alltid ska vara densamma, men i

Läs mer

CK Hem & Trädgårdsservice

CK Hem & Trädgårdsservice CK Hem & Trädgårdsservice CK Hem & Trädgårdsservice Sandbo 50, 743 91 Ärentuna Tfn: 072-20 15 118, 018-4742552 SE650913147701 Postgiro 643456-4 www.ckservice.se Besöksadress: Hyttögatan 5, Uppsala Sida

Läs mer

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Fastigheter GL B Uthyrning och förvaltning sedan 1994 Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Här följer en praktisk checklista för att flytt städa. En flyttstädning är betydligt mer omfattande än

Läs mer

Bagges fastighetsservice AB Kilbäcksgatan Flytta ut

Bagges fastighetsservice AB Kilbäcksgatan Flytta ut Flytta ut Uppsägningstid Det är alltid 3månaders uppsägningstid from nästkommande månad som gäller för bostadslägenheter. Uppsägningen måste vara oss skriftligen tillhanda innan månadsskiftet för att den

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt För dig som flyttar Information och tips för dig som bor i hyresrätt När du ska flytta är det en del att hålla reda på. Först och främst ska du säga upp ditt hyresavtal. Men observera att du måste fortsätta

Läs mer

Att flytta ut Säg upp ditt avtal Lämna in dina nycklar Adressändring Tidigare utflytt Visning av din lägenhet Teknisk besiktning

Att flytta ut Säg upp ditt avtal Lämna in dina nycklar Adressändring Tidigare utflytt Visning av din lägenhet Teknisk besiktning Att flytta ut När du ska flytta är det mycket att tänka på, vi har därför sammanställt denna guide till dig så att din flytt ska bli lite enklare! Har du fler frågor och funderingar? Hör av dig till vår

Läs mer

Utflyttningsdags UPPSÄGNINGSTID GÖR I ORDNING LÄGENHETEN LÄMNA NYCKLAR

Utflyttningsdags UPPSÄGNINGSTID GÖR I ORDNING LÄGENHETEN LÄMNA NYCKLAR Hoppas vi ses igen! Utflyttningsdags Vi tycker att det är tråkigt att du flyttar, nen vi hoppas att du har trivts med oss och din bostad. När man är i flyttagen är det mycket som händer och det kan vara

Läs mer

FLYTTPLANLÄGGAREN. notar. En smart checklista för dig som ska flytta!

FLYTTPLANLÄGGAREN. notar. En smart checklista för dig som ska flytta! notar FLYTTPLANLÄGGAREN En smart checklista för dig som ska flytta! När du ska flytta är det viktigt att planera ordentligt. Flyttplanläggaren ger dig värdefull information för att göra din flytt så enkel

Läs mer

Sektor stöd och omsorg

Sektor stöd och omsorg P RAKTISK INFORMATION TILL DIG SOM B EVILJATS HEMTJÄNST I VALDEMARSVIKS KOMMUN Valdemarsvik kommun Sektor stöd och omsorg VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN Följande information riktar sig till dig som fått hemtjänstinsatser

Läs mer

Allt du behöver veta innan du flyttar

Allt du behöver veta innan du flyttar Allt du behöver veta innan du flyttar Du har sagt upp din lägenhet hos Mimer. Här har vi samlat viktig information som du behöver ha koll på innan du flyttar. KOM-IHÅG-LISTAN När du ska flytta är det mycket

Läs mer

HEMTJÄNST. i Årjängs kommun

HEMTJÄNST. i Årjängs kommun HEMTJÄNST i Årjängs kommun 2012 Innehållsförteckning Vad kan du ansöka om enligt Socialtjänstlagen...3 Ingår i städning 4 Ingår ej i städning 4 För att vi skall kunna städa behövs..5 Ingår i klädvård 5

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

Lastbilsuthyrning. Städ- och hemservice. www.service-poolen.se. 040-631 11 23 info@service-poolen.se

Lastbilsuthyrning. Städ- och hemservice. www.service-poolen.se. 040-631 11 23 info@service-poolen.se Städ- och hemservice Lastbilsuthyrning Behöver du en lastbil för flytten? Eller har du behov av fraktutrymme för längre eller kortare perioder? Hos oss kan du hyra lastbilar för små och stora behov, B

Läs mer

1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige.

1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige. Medlem av Almega Hemserviceföretagen Varumärket Sweden Home Support drivs idag av två olika bolag: 1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige. 2.

Läs mer

Flyttstädsprotokoll KÖK BADRUM/WC. Datum: 20 / / Adress:

Flyttstädsprotokoll KÖK BADRUM/WC. Datum: 20 / / Adress: Flyttstädsprotokoll Datum: 20 / / Adress: KÖK 1 Spis: Rengöring ovan-, sidor och vägg Dra ut ugnen och rengör vägg golv, sidor 2 Plattor: Rengöring kokplattor, även kokplattornas kanter 3 Vred: Vred tas

Läs mer

Version Boka vår gästlägenhet Birka! Gäster till helgen? Eller syskon eller föräldrar på besök?

Version Boka vår gästlägenhet Birka! Gäster till helgen? Eller syskon eller föräldrar på besök? Boka vår gästlägenhet Birka! Gäster till helgen? Eller syskon eller föräldrar på besök? Nu kan du som boende i föreningen Gjutaren 11 låta dina gäster bo i föreningens gästlägenhet Birka. Gästlägenheten

Läs mer

Information till dig som anlitar oss för din Flyttstädning FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN. Hos oss får du din flyttstädning till ett fast pris med städgaranti

Information till dig som anlitar oss för din Flyttstädning FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN. Hos oss får du din flyttstädning till ett fast pris med städgaranti Information till dig som anlitar oss för din Flyttstädning FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN Hos oss får du din flyttstädning till ett fast pris med städgaranti FLYTTSTÄDNINGSAKUTEN Vid en flytt är det många moment

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Visning När du sagt upp din bostad är den ledig för uthyrning. Det innebär att du måste ge nya hyresgäster möjlighet att komma och titta. Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

www.svartingehemstad.se info@svartingehemstad.se

www.svartingehemstad.se info@svartingehemstad.se STÄDNING Hemstäd FLEX En skräddarsydd städning från början till slut! Du som kund avgör helt vilka städmoment som skall ingå och hur lång tid Du önskar ha oss på plats. Hemstäd MINI En snabb uppfräschande

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla reda

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

Allmänna villkor - 2015-09-28

Allmänna villkor - 2015-09-28 Allhjälpen i Umeå AB Orrvägen 10 904 20 Umeå Org nr: 556766-1177 Godkänd för F-Skatt Tel: 0738-41 95 67 (Dygnet Runt) E-post: info@allhjalpen.se 1. ALLMÄNT OCH DEFINITIONER Allmänna villkor - 2015-09-28

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

BILAGA 1 Datum 2012-10-02

BILAGA 1 Datum 2012-10-02 BILAGA 1 Datum Sida 1(8) 2012-10-02 Verksamhetsstöd STÄDINSTRUKTIONER Lokaltyper/åtgärder 1. Toaletter med eller utan förrum 175 m2 Varje dag Våt torka golv 07.00-09.00 Rengöra toalettstol, tvättställ,

Läs mer

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna.

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna. Flyttstäda Köket I köket är det många saker att tänka på inför flyttstädningen. Du behöver till exempel rengöra filtret i fläkten, galler, dörrkarmar och plåtar. Om du följer vår checklista får du med

Läs mer

JOBBA PÅ MARIES! MED OSS KAN DU KÄNNA DIG TRYGG. ISO OHSAS ISO 9001

JOBBA PÅ MARIES! MED OSS KAN DU KÄNNA DIG TRYGG. ISO OHSAS ISO 9001 JOBBA PÅ MARIES! MED OSS KAN DU KÄNNA DIG TRYGG. ISO 14001 ISO 9001 OHSAS 18001 VAD SÄGER MEDARBETARE PÅ MARIES PUTS & STÄD? Jag känner betydelsefull här på jobbet. Mestadels är det för att jag märker

Läs mer

Tips inför. Råd & tips från Fastighetsägarna

Tips inför. Råd & tips från Fastighetsägarna Tips inför flytten! Råd & tips från Fastighetsägarna Det är mycket att ta hand om när du ska flytta! I den här broschyren får du några tips på hur flytten blir enkel och smidig för alla inblandade. Tips

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 6 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Extratjänster Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Storstädning Den vanliga städningen behöver kompletteras med storstädning någon gång om året. Storstädning kan omfatta ytor

Läs mer

HEMTJÄNST i Årjängs kommun

HEMTJÄNST i Årjängs kommun Rev 140116 HEMTJÄNST i Årjängs kommun Innehållsförteckning Vad kan du ansöka om enligt Socialtjänstlagen... 3 Ingår i städning... 4 Ingår ej i städning... 4 För att vi skall kunna städa behövs... 5 Ingår

Läs mer

Avtalsvillkor Flyttstädning 2015-01- 01

Avtalsvillkor Flyttstädning 2015-01- 01 Avtalsvillkor Flyttstädning 2015-01- 01 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1 Innan städningen... 3 1.1 Att tänka på innan städningen... 3 1.2 Sanering... 3 2 Uppdraget... 3 2.1 Följande moment ingår

Läs mer

Allmäna villkor Städfirma Shahin Företag

Allmäna villkor Städfirma Shahin Företag Allmäna villkor Städfirma Shahin Företag Allmänna Villkor för städabonnemang - Företagskund Dessa Allmänna Villkor utgör en integrerad del av Avtalet mellan Städfirma Shahin och kunden. 1. Förutsättningar

Läs mer

Råd för en smidigare flytt

Råd för en smidigare flytt Flyttstäda Råd för en smidigare flytt När du ska flytta måste du göra en grundlig städning av din lägenhet så att den är ren när nästa hyresgäst kommer. I samband med flytten kommer en besiktningsman från

Läs mer

Beskrivning av Utsikten

Beskrivning av Utsikten Brf. Månberget 2009-12-14 Hyr gästrummet Utsikten Beskrivning av Utsikten Rummet har en magnifik utsikt över Mysingen och hamnområdet genom sina stora fönster på långsidan. Här finns matplats för 20 personer

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

Villkor. Dessa vilkor (om inget annat avtalats) gäller mellan dig som privatperson och EC Life Partners & Friends AB org.nr

Villkor. Dessa vilkor (om inget annat avtalats) gäller mellan dig som privatperson och EC Life Partners & Friends AB org.nr Villkor Dessa vilkor (om inget annat avtalats) gäller mellan dig som privatperson och EC Life Partners & Friends AB org.nr. 556790-4429. EC Life Partners & Friends AB är medlem av Almega Hemserviceföretagen

Läs mer

Regler för lån av Verum

Regler för lån av Verum Regler för lån av Verum Fastställd av: V-Styret 28 april 2015 Sida 1 (12) Information Bokning kan ske max en månad i förväg och senast tre dagar innan arrangemanget om inget annat bestäms med Verdinnan.

Läs mer

Viktigt inför din flytt

Viktigt inför din flytt u d r Nä! t u r a t t fly Viktigt inför din flytt När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant

Läs mer

Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten

Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten Delaktighet Kunden har varit delaktig i upprättandet av genomförandeplanen Övriga deltagare Anna Andersson Kontaktman Lotta Svensson Dotter Utredning ICF-test2

Läs mer

Anbudsförfrågan lokalvård Sjunde AP-fonden

Anbudsförfrågan lokalvård Sjunde AP-fonden Sjunde AP-fonden 2014-01-31 Dnr 2014/8 Anbudsförfrågan lokalvård Sjunde AP-fonden Upphandlande myndighet Sjunde AP-fonden (org.nr 802406-2302) Upphandlingen Sjunde AP-fonden inbjuder leverantörer att lämna

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen HEM

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen HEM INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen HEM Bra att veta om ditt boende Var rädd om lägenheten Ta hand om din lägenhet genom att städa och hålla den fin. Går något sönder i din lägenhet kontakta oss

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning Ordlista försäkringsbesked förmåner rättigheter gravid graviditet föräldrapenning förlossning havandeskapspenning värk yrsel omplacera omplacering sysselsättning

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten Lite goda råd till dig som flyttar. Det är mycket att tänka på när man skall flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-ihåg-lista

Läs mer

Reviderad Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands Stugby i Jang

Reviderad Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands Stugby i Jang Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands Stugby i Jang Välkommen till Kommunal Mellersta Norrlands stugby i Jang Nyckel Nyckel till stugan finns i nyckelskåpet i lilla boden, se markering på bild.

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Städtips. Till dig som flyttar

Städtips. Till dig som flyttar Städtips Till dig som flyttar Städa noggrant och lämna nycklarna i tid! När du flyttar är det många saker du måste tänka på - till exempel att någon annan kommer att flytta in efter dig. Därför är det

Läs mer

Allmänna villkor Flyttstädning

Allmänna villkor Flyttstädning Allmänna villkor Flyttstädning Parter: Utförare, närmare angiven på orderbekräftelse (nedan kallat Städarna). Kunden, närmare angiven på orderbekräftelse (nedan kallad Kunden). Objektet: Med Objektet avses

Läs mer

Allmänna Villkor för städabonnemang - Företagskund. Dessa Allmänna Villkor utgör en integrerad del av Avtalet mellan Perfect Maid och kunden.

Allmänna Villkor för städabonnemang - Företagskund. Dessa Allmänna Villkor utgör en integrerad del av Avtalet mellan Perfect Maid och kunden. Allmänna Villkor för städabonnemang - Företagskund Dessa Allmänna Villkor utgör en integrerad del av Avtalet mellan Perfect Maid och kunden. 1. Förutsättningar för städabonnemang Kunden har ett städobjekt

Läs mer

Allmänna villkor Enstaka uppdrag

Allmänna villkor Enstaka uppdrag Allmänna villkor Enstaka uppdrag Allmänna villkor samt tecknande av städabonnemang mellan privatkund och Balanzen Norden AB; Balanzen Norden AB Nybohovsgränd 10 1176 63 Stockholm Org.nr: 556736-9631 Följande

Läs mer

FLYTTRÅD. Till dig som flyttar!

FLYTTRÅD. Till dig som flyttar! FLYTTRÅD Till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar Det är mycket att tänka på när man ska flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt de viktigaste punkterna. besiktning

Läs mer

Rutin Serviceinsatser LOV inom hemtja nst

Rutin Serviceinsatser LOV inom hemtja nst Ansvarig för rutin Ann Magnusson Lundkvist Ut Utfärdat (av vem och datum) Ann Magnusson Lundkvist 2015-07-22 Beslutad (av vem och datum) Carina Pihlwret 2015-07-22 Uppdaterad och version Giltig till och

Läs mer

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Golven vill du ha strålande, dina fönster ska vara glasklara och att toaletten alltid är ren och fräsch är ett krav. Men det fungerar inte alltid som du vill, och

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Villkor fo r uthyrning av Hja lmsjo Arena

Villkor fo r uthyrning av Hja lmsjo Arena Villkor fo r uthyrning av Hja lmsjo Arena 1. Ansvarig ledare Som ansvarig ledare godkänns endast myndig person. Det åligger den ansvariga ledaren att se till att villkoren i detta dokument efterföljs.

Läs mer

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet

Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Dags för nytt badrum! Information inför stambytet Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se Varför byta stammar? Allt har en livslängd. För vattenledningar och avloppsrör räknar

Läs mer

DAGS ATT FLYTTA. Hej! När du förbereder inför flytten hoppas vi att denna folder kan förenkla allt du behöver tänka på.

DAGS ATT FLYTTA. Hej! När du förbereder inför flytten hoppas vi att denna folder kan förenkla allt du behöver tänka på. Besiktning och Funktionskontroll Vi kommer att höra av oss till dig för att bestämma tid för besiktning av lägenheten. Kundansvarig ser över lägenhetens skick och fastighetsansvarig utför en funktionskontroll.

Läs mer

Allmänna villkor. Allmänna villkor samt tecknande av städabonnemang mellan privatkund och Fixer Göteborg AB ;

Allmänna villkor. Allmänna villkor samt tecknande av städabonnemang mellan privatkund och Fixer Göteborg AB ; Allmänna villkor Allmänna villkor samt tecknande av städabonnemang mellan privatkund och Fixer Göteborg AB ; Fixer Göteborg AB Hemsida: www.fixer.nu E-post: info@fixer.nu Org.nr: 556821-2205 Följande avtal

Läs mer

När du ska flytta. Coby Fastighets AB. Säg upp lägenheten skriftligt. Lämna tillbaka samtliga nycklar. Gör adressändring.

När du ska flytta. Coby Fastighets AB. Säg upp lägenheten skriftligt. Lämna tillbaka samtliga nycklar. Gör adressändring. När du ska flytta När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg Säg upp

Läs mer

Till dig som vill ansöka om serviceinsatser och/eller matdistribution 2018

Till dig som vill ansöka om serviceinsatser och/eller matdistribution 2018 Till dig som vill ansöka om serviceinsatser och/eller matdistribution 2018 Omvårdnadsförvaltningen i Solna vill öka flexibiliteten och det egna inflytandet för dig som är över 65 år. Du som har behov av

Läs mer

Stort tack för den tid du bott hos oss!

Stort tack för den tid du bott hos oss! Stort tack för den tid du bott hos oss! Här får du tips inför din kommande utflytt Tips! Adressändring Gör din adressändring i så god tid som möjligt. Senast två veckor innan avflyttning. När du flyttar

Läs mer

Allmänna villkor Enstaka uppdrag

Allmänna villkor Enstaka uppdrag Allmänna villkor Enstaka uppdrag Allmänna villkor samt tecknande av städabonnemang mellan privatkund och Balanzen Norden AB; Balanzen Norden AB Nybohovsgränd 10 1176 63 Stockholm Org.nr: 556736-9631 Följande

Läs mer

Information vid utflyttning

Information vid utflyttning Information vid utflyttning Sjöströms Fastigheter Varberg AB 2013 Det är mycket att tänka på när man ska flytta från sin lägenhet eller lokal. För att underlätta för dig följer här ett antal punkter som

Läs mer

Städrutiner avdelning 33 och 53. Beskrivning arbetsgång

Städrutiner avdelning 33 och 53. Beskrivning arbetsgång 1 av 5 Städrutiner avdelning 33 och 53 Syfte/Omfattning/Krav/Kvalitetsmål Städning utförs enligt schema. Vem som gör vad se gränsdragningslista och arbetsschema. Målet är att alla patienter ska känna sig

Läs mer

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast Niklas/208 0 25 (6) Till alla berörda Fotskäls HC är en ideell förening och ingen vinstdrivande organisation, så ett steg i att få ekonomiskt stabilitet likväl som en god service under träning och match

Läs mer

Allmänna Kundvillkor NannyPlus

Allmänna Kundvillkor NannyPlus Sida 1 av 8 Allmänna Kundvillkor NannyPlus Gäller fr.o.m. 2014-11-11 1. Begrepp Med: Företaget Menas i dessa villkor: NannyPlus Handelsbolag Kund Vårdnadshavare till barnet/barnen som beställer tjänster

Läs mer

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I MEDICINSKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM 1 (5) STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I KÅRHUSET Fastställda av Förvaltningsutskottet 2005-01-12. Generella föreskrifter: MF tillhandahåller sopborstar, sopskyfflar,

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Förfrågan via BraByggare Sollentuna Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump

Förfrågan via BraByggare Sollentuna Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump Förfrågan via BraByggare Sollentuna 2017-03-14 Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump Bakgrund: Vi önskar en offert på arbeten enligt nedan beskrivning i vårt fritidhus på

Läs mer

TIPS TILL DIG SOM FLYTTAR UT THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE

TIPS TILL DIG SOM FLYTTAR UT THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE TIPS TILL DIG SOM FLYTTAR UT THE FULL SERVICE PROPERTY HOUSE TIPS INFÖR FLYTT AVFLYTTNINGSINFORMATION GODA RÅD TILL DIG SOM FLYTTAR Det är mycket att tänka på när man flyttar från sin lägenhet. För att

Läs mer

Nedan finns den detaljerade avtalstexten som kunden ska sätta sig in i.

Nedan finns den detaljerade avtalstexten som kunden ska sätta sig in i. FLYTTSTÄDNINGSAVTAL Version 2010630 1 (8) Allmänna villkor Allmänna villkor samt tecknande av flyttstädning mellan privatkund och Handelsbolaget Mer egentid Följande avtal gäller mellan Handelsbolaget

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

Joana startar eget ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR CARITA ANDERSSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Joana startar eget ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR CARITA ANDERSSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CARITA ANDERSSON ORDFÖRSTÅELSE privata hem (s 6, rad 1), hemma hos familjer, inte företag sällan (s 6, rad 3), nästan aldrig, inte ofta envis (s 7, rad 7), ger inte upp uppdrag

Läs mer

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19

KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 INFORMATIONSMÖTE FÖR BOENDE PÅ SOCKENGATAN 2A KV STOCKROSEN 1 HELSINGBORGSHUS 19 Välkommen på informationsmöte! Ni som bor på Sockengatan 2A är välkommen på informationsmöte inför det kommande stambytet.

Läs mer

Är det något du undrar över när det gäller din flytt? TILL DIG SOM FLYTTAR

Är det något du undrar över när det gäller din flytt? TILL DIG SOM FLYTTAR TILL DIG SOM FLYTTAR När du ska flytta är det mycket att hålla reda på. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det hela lite lättare. Förberedelser När du väl har sagt upp din lägenhet

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Prislista 2014. Privatkunder. Pris hemstädning

Prislista 2014. Privatkunder. Pris hemstädning Prislista 2014 Privatkunder Allmän information Priserna gäller från den 1 januari 2014 och inkluderar moms. Priserna är efter RUT-avdrag på 50 %. Serviceavgift tillkommer på 30 kr om kunden väljer pappersfaktura.

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Ordningsregler. i boendet

Ordningsregler. i boendet Ordningsregler i boendet 2012-03-12 Stiftelsen Utbildning Nordkalotten Den dagliga kontakten med hyresvärd och med hyresgäster bygger på bestämmelser i hyresavtal och hyreslag, men också på många andra

Läs mer

San Agustin Los Caracoles

San Agustin Los Caracoles San Agustin Los Caracoles Boendeinformation för SCA Personalstiftelsernas gäster Välkommen till San Agustin och Los Caracoles! I denna information finns bland annat tips och rekommendationer för boendet

Läs mer

Rabatter Vi ger 5 % rabatt på alla våra städtjänster som utförs på en måndag eller tisdag.

Rabatter Vi ger 5 % rabatt på alla våra städtjänster som utförs på en måndag eller tisdag. Prislista 2014 Privatkunder Allmän information Priserna gäller från den 1 januari 2014 och inkluderar moms. Priserna är efter RUT-avdrag på 50 %. Serviceavgift tillkommer på 30 kr om kunden väljer pappersfaktura.

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer