PLANBESKRIVNING SARITSLÖV 13:4 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (13) FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING SARITSLÖV 13:4 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (13) FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR"

Transkript

1 Planbeskrivning 1 (13) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR SARITSLÖV 13: I SKURUP, SKURUPS KOMMUN

2 Planbeskrivning 2 (13) INLEDNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? Med en detaljplan reglerar kommunen användningen av mark- och vattenområden. Kommunen kan använda en detaljplan för att pröva om ett område är lämpligt för bland annat bebyggelse. Det gäller till exempel både när det ska byggas nytt och när bebyggelse ska förändras eller bevaras. Detaljplanen ska redovisa allmänna platser, kvartersmark och vattenområden och gränserna för dessa. Detaljplanen reglerar rättigheter och skyldigheter, inte bara mellan markägarna och samhället utan också markägarna emellan. Planen är bindande vid prövning av lov. Processen När kommunen har fattat beslut om att ta fram ett förslag till detaljplan, och startar en planprocess, väljer kommunen om förslaget ska handläggas med standard- eller utökat förfarande. Den här planen tas fram med standardförfarande enligt nedan: Alla som är berörda av planen ges möjlighet att yttra sig under samrådet och under granskningen. Förslaget till detaljplan har kommit till det första skedet, samråd. PLANHANDLINGAR Detaljplanen består av: En plankarta med planbestämmelser En planbeskrivning (detta dokument) PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Aktuellt planområde ligger i utkanten av Skurups tätort och består av en stor fastighet med en äldre tegelvilla och tillhörande komplementbyggnader. Tegelvillan ska avstyckas från fastigheten Saritslöv 13: och kvar blir ett obebyggt område om ca kvm. Området omfattas i dagsläget inte av någon detaljplan. Det finns en stor efterfrågan på bostäder i Skurup och eftersom området ligger i anslutning till befintlig bebyggelse och inom tätortens utbyggnadsområde, så är syftet med aktuellt planförslag för fastigheten Saritslöv 13: att pröva möjligheten att bebygga området med ytterligare cirka villor i 1-1½ plan. Detaljplaneförslaget syftar också till att möjliggöra för ett dagvattenmagasin som kommer att ta hand om dagvattnet i det nya bostadsområdet. FÖRENLIGT MED 3, OCH 5 KAP. MB Den aktuella detaljplanen bedöms vara förenlig med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt miljöbalken.

3 Planbeskrivning 3 (13) Bestämmelserna i plan- och bygglagen om miljöbedömning innebär att detaljplaner ska miljöbedömas och miljökonsekvensbeskrivning upprättas om man vid en behovsbedömning kommer fram till att genomförandet av planen kan leda till en betydande miljöpåverkan. Den föreslagna detaljplanen anses inte medföra betydande miljöpåverkan. Behovet av miljöhänsyn vid genomförandet av detaljplanen belyses därför inte i en miljöbedömning enligt 6 kap miljöbalken. BILAGA TILL MKB-FÖRORDNINGEN Bedömningen att detaljplanen inte anses medföra en betydande miljöpåverkan grundas på bedömningskriterierna i bilaga till MKB-förordningen. - Den tänkta bebyggelsen bedöms vara förenlig med en hållbar samhällsutveckling eftersom det rör sig om uppförande av ny bebyggelse i anslutning till befintlig bebyggelse. - Ett genomförande av förslaget bedöms inte påverka några riksintressen negativt. - Föreslagen bebyggelse bedöms inte motverka miljömålen. - Föreslagen detaljplan har inte betydelse för andra planers miljöpåverkan. PLANDATA LÄGESBESTÄMNING Området ligger precis söder om Skurups tätort, i anslutning till Ringduvevägen och innanför förbifarten. AREAL Planområdet är cirka m² stort. MARKÄGOFÖRHÅLLANDEN Planområdet består av fastigheten Saritslöv 13:, som är i privat ägo, och del av fastigheten Skurup 50:179, som ägs av Skurups kommun. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN ÖVERSIKTSPLANER Området omfattas av översiktsplan för Skurups kommun som antags år Översiktsplanen ersatte tidigare fördjupning av översiktsplanen för sydvästra delen av Skurups tätort, antagen år 2000.

4 Planbeskrivning (13) Förslaget till detaljplan är förenligt med översiktsplanen eftersom området pekas ut som lämpligt för bostäder och grönområden i översiktsplanen. DETALJPLANER Fastigheten Saritslöv 13: omfattas inte av någon detaljplan idag. En del av fastigheten Skurup 50:179 omfattas av detaljplan nr 37, fastställd av Länsstyrelsen Denna del föreslås ersättas av detta förslag till detaljplan när denna vinner laga kraft. RIKSINTRESSEN Planområdet omfattas inte av några riksintressen. STRANDSKYDD Planområdet omfattas inte av strandskydd. FORNLÄMNINGAR I planområdets närhet ligger den kulturminnesmärkta Jungfrukällan (den vänstra röda markeringen nedan). Även om denna inte sträcker sig över fastigheten i fråga, så kan det förutsättas att det inom området kan finnas under mark dolda fornlämningar. Påträffas fornlämningar inom planområdet ska arbetet i enlighet med 2 kap 10 lagen om kulturminnen m.m. omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen underrättas. Kartbild över fornlämningarna i närheten av planområdet. De röda markeringarna påvisar de fornlämningar som ligger närmast planområdet. Planområdet är markerat i grönt.

5 Planbeskrivning 5 (13) FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR NATUR Området utgörs av ett öppet odlingslandskap, en befintlig bostad och några träd. Längs med Ringduvevägen, precis norr och delvis inom planområdet, finns en välbevarad pilallé som är biotopskyddad. Alléer berikar upplevelsen av en historisk kulturmiljö samtidigt som de gynnar den biologiska mångfalden. I Skurups kommuns lokala miljömål ingår följande miljökvalitetsmål för Ett rikt odlingslandskap : Bevara och återskapa småbiotoper i odlingslandskapet samt skötsel av kulturbärande landskapselement. Pilallén avskärmar Ringduvevägen från det tilltänkta bostadsområdet. Det finns ett glapp i allén, där det saknas ett pilträd och där är det tänkt att den nya infarten till området ska förläggas. Detta för att undvika intrång i allén. Om det visar sig att något ytterligare träd måste tas bort, krävs en biotopskyddsdispens från Länsstyrelsen. Biotopskyddsdispens bör sökas under planprocessen och trädet som tas bort, bör återplanteras i nära anslutning för att det kulturbärande landskapselementet inte ska gå förlorat. Marken inom planområdet sluttar en aning söderut med cirka meter från norra till den södra delen. Bilden ovan: Den befintliga bostaden inom föreslaget planområdet samt del av pilallén som skärmar av Ringduvevägen från den tilltänkta bebyggelsen.

6 Planbeskrivning 6 (13) Landskapsbild Väster om planområdet finns åkermark, norr om området ligger bostadsområdet Saritslöv, öster om planområdet ligger Södergatan med åkermark på andra sidan och söder om ligger en mindre gård och åkermark. Åkermarken som finns inom och kring planområdet är av klass 9, men fastigheten i sig är för liten för att brukas rationellt. På grund av detta, och eftersom området är beläget innanför förbifarten samt finns med som ett exploateringsområde för bostäder i översiktsplanen, anses marken vara lämplig för bostadsbebyggelse. Landskapsbilden i området präglas i stort av enskiftesreformen som genomfördes av Rutger Macklean och som resulterade i att bebyggelsen i byarna splittrades och flyttades ut till nystyckade ägolotter. Enskiftet är fortfarande läsbart i landskapet kring Skurup och är en del av kulturarvet. Fastighetsgränserna mot Södergatan och mot Ringduvevägen, där allén är placerad, är spår av enskiftet och kommer att bevaras trots genomförandet av detaljplanen. På grund av att de läsbara spåren från enskiftet bevaras och att den föreslagna nya bebyggelsen placeras i anslutning till den befintliga bebyggelsen, uppfattas dess inverkan på landskapsbilden och kulturmiljön som acceptabel. Rekreation Tillgången till rekreationsområden i närheten är god. Det finns flera rekreationsområden som är lätta att nå både till fots och med cykel. På cirka 900 meters avstånd ligger ett stort, öppet rekreationsområde som kallas för Prästamossen. Där finns ett rikt fågelliv, en damm och en motionsslinga på 1,2 km. Närmsta lekplats finns vid Näktergalsvägen på Saritslöv och ligger cirka 300 meter från planområdet. Där finns även en stor gräsyta för lek och motion. Inom föreslaget planområde föreslås ett naturområde med ett dagvattenmagasin. Varken park eller lekplats är planerade inom planområdet.

7 Planbeskrivning 7 (13) MILJÖFÖRHÅLLANDEN Miljökvalitetsnormer för luft Från och med sommaren 2003 finns miljökvalitetsnormer för sex typer av ämnen i luft. De är kvävedioxider och kväveoxider, partiklar (PM10), bensen, svaveldioxid, bly och kolmonoxid. Planförslaget bedöms inte påverka luftkvaliteten negativt. Skurups kommun ligger långt under miljökvalitetsnormerna för kväveoxider och partiklar och planförslaget bedöms inte påverka luftkvaliteten negativt. Miljökvalitetsnormer för vatten Vattenmyndigheten för södra Östersjön beslutar över miljökvalitetsnormer i Skurups kommun. Detaljplanen är beläget inom området för vattenförekomsterna Sjörup SE och SV Skånes kalkstenar SE för vilken fastställda miljökvalitetsnormer ska följas. Miljökvalitetsnormer för Sjörup: - Kemisk grundvattenstatus God 2009, god Kvantitativ status God 2009, god Skyddade områden Krav enligt dricksvattenföreskrifterna Analysresultat visar också på förhöjda halter av konduktivitet, sulfat, arsenik och ammonium. Miljökvalitetsnormer för SV Skånes kalkstenar: - Kemisk grundvattenstatus God 2009, god Kvantitativ status God 2009, god Skyddade områden Krav enligt dricksvattenföreskrifterna Kemidata visar på att det lokalt finns problem med höga halter klorid och en hög konduktivitet. Det finns även indikationer på förekomst av saltvatten och bekämpningsmedel. Planförslaget ligger inte nära någon dricksvattentäkt och bedöms inte påverka vattenkvalitetsnormerna negativt. Markens beskaffenhet Ingen översiktlig geoteknisk undersökning har gjorts men kommer att utföras innan byggnation. RISK OCH SÄKERHET Förorenad mark Ingen förorenad mark förväntas finnas inom planområdet, men om förorenad mark påträffas ska det omedelbart anmälas till tillsynsmyndigheten enligt miljöbalken 10 kap 9. Radon Planområdet är beläget inom normal-/ lågriskområdet för radon. För konstruktionerna gäller därmed ett radonskyddat utförande. Buller I detaljplanläggningen ska planbeskrivningen innehålla en redovisning av beräknade värden för

8 Planbeskrivning 8 (13) omgivningsbuller om det inte kan anses obehövligt med hänsyn till bullersituationen ( kap. 33 a PBL). Redovisningen ska gälla beräknade värden vid bostadsbyggnadens fasad och vid en uteplats i anslutning till byggnaden. Planområdet ligger i anslutning till Södergatan. Detta är en väg som går rakt genom Skurup i nordsydlig riktning och har vid föreslaget planområde hastighetsbegränsningen 50km/h. Strax söder om planområdet övergår Södergatan i väg 71. Södergatan är en av de mer trafikerade gatorna i Skurups tätort och hade 2011 en ÅDT på 2752 fordon, varav % tung trafik, och har 2017 en ÅDT på 213 fordon, varav 3 % tung trafik, där medelhastigheten är 6 km/h. Planerade boningshus utmed Södergatan placeras som närmst 11 meter från Södergatans mitt för att klara bullerriktvärdena. Det finns möjlighet att anlägga uteplatser bortvända från Södergatan, i skydd av boningshuset, som uppfyller bullerkraven, alternativt minst 29 meter från Södergatans mitt om inget plank, boningshus eller komplementbyggnad finns mellan vägen och uteplatsen. Beräknade bullervärden: Mätpunkt Ekvivalentnivå Maxnivå Fasad utmed Södergatan (11 m från vägmitt) 60 dba Uteplats 29 m från Södergatans mitt 56 dba 70 dba (vid max 5 överskridelser per natt) Bullerberäkningen är gjord utifrån den uppmätta medelhastigheten på 6 km/h för att ge realistiska bullervärden. Om medelhastigheten varit 50 km/h, sjunker bullervärdena till 57 dba ekvivalentnivå vid fasad och 53 dba ekvivalentnivå vid uteplats. Översvämningsrisk, ras, skred och höga vattenstånd Området bedöms inte vara i riskzonen för varken översvämning, ras, skred eller höga vattenstånd. Transport av farligt gods Järnvägen och E65:an är rekommenderade transportleder för farligt gods. Planområdet är inte beläget nära varken järnvägen eller E65:an och bedöms därför inte vara i riskzonen för urspårningar eller andra risker som transport med farligt gods kan innebära. Lukt Ingen verksamhet i närheten förväntas ge upphov till någon störning i form av lukt för planerade och omkringliggande bostäder.

9 Planbeskrivning 9 (13) BEBYGGELSEOMRÅDEN Utformning Inom planområdet ligger ett bostadshus från början på 1900-talet i 1½ plan och med rödteglade samt ljusgult putsade fasader och sadeltak. Den befintliga bostaden med tillhörande komplementbyggnad. Omkringliggande bebyggelse är av blandad karaktär, men bebyggelsen direkt norr om planområdet består främst av 1970-talsvillor i 1½ plan med tegelfasader och gavelspetsar i trä. I söder gränsar planområdet till en mindre gård uppförd 1909 med vitputsade fasader och sadeltak och strax väster om till en gård uppförd 1926 med ljusgula putsade fasader och sadeltak. Ovan: 1970-talsvillorna på Saritslöv direkt norr om planområdet.

10 Planbeskrivning 10 (13) På plankartan, bland planbestämmelserna, finns ett stycke som styr hur bebyggelsen ska utformas. Detta ligger under rubriken Egenskapsbestämmelser för kvartersmark. I detta stycke finns det en bestämmelse som reglerar byggnadernas utformning. Bestämmelsen e30/e0/e50 står för exploateringens största omfattning i procent av fastighetens totala yta, men dock maximalt 250m². I samma stycke finns höjdbestämmelser. Föreslagen bebyggelse inom aktuellt planområdet föreslås bli meter i byggnadshöjd (upp till takfoten) och 8 meter i totalhöjd (upp till byggnadens högsta punkt). Utöver byggnadshöjden får takkupa lov att uppföras om den upptar högst halva takfallet. Dessa höjder motsvarar 1½ plan och förväntas harmonisera med befintlig bebyggelse i omgivningen och inom planområdet. Bestämmelsen p innebär att huvudbyggnaden ska placeras minst.5 meter från fastighetsgränsen, men att komplementbyggnader ska placeras minst 1.5 meter från fastighetsgräns, alternativt byggas ihop i fastighetsgräns. Bestämmelsen f₁ innebär att endast friliggande byggnader får uppföras och att dessa endast får utformas med tegel eller putsliknande fasader. Den innebär också att inslag av trä på fasader medges, men att komplementbyggnader får uppföras med hel träfasad. Dock ska komplementbyggnaderna ha sedumtak. Bestämmelsen f₂ betyder samma som f₁, förutom att bebyggelsen inte behöver vara friliggande, utan kan även utformas som exempelvis radhus, kedjehus eller parhus. I detaljplanen förekommer det att prickmark används. Detta används för att bestämma var byggnader får och inte får placeras. Prickad mark får inte förses med någon form av byggnad. SERVICE Området förutsätts använda befintlig offentlig service. Planområdet ligger i anslutning till Skurups tätort, cirka 1 km från Skurups centrum där det finns bland annat dagligvarubutiker, bibliotek, förskola, skola, restauranger, banker och sportfaciliteter. Närmaste skola ligger cirka 900 meter från planområdet och närmaste förskola cirka 500 meter från planområdet. VATTENOMRÅDEN Inom det föreslagna planområdet finns inga vattenområden. GATUNÄT OCH GÅNG- OCH CYKELTRAFIK Planområdet ligger i anslutning till Södergatan. Detta är en väg som går rakt genom Skurup i nordsydlig riktning och har vid föreslaget planområde hastighetsbegränsningen 50km/h, dock är medelhastigheten 6 km/h. Strax söder om planområdet övergår Södergatan i väg 71. Befintligt bostadshus har infart till sin fastighet via Ringduvevägen. I förslaget till detaljplan ges även möjlighet för det befintliga bostadshuset att få ny infart från den tilltänkta vägen om så önskas i

11 Planbeskrivning 11 (13) framtiden. Infarten till det planerade området kommer att ske via Ringduvevägen. En ny gata föreslås kopplas på Ringduvevägen. Den planerade nya bebyggelsen kommer att ha in- och utfarter mot den nya vägen. I föreslagen detaljplan finns utfartsförbud mot Södergatan. Det befintliga gång- och cykelvägnätet är väl finmaskigt inom Saritslövsområdet och det går att cykla nästan hela vägen till skol- och sportområdet på cykelvägar. Vid cykling från planområdet till tågstationen, finns cykelväg en stor del av sträckan som sedan övergår i cykling i blandtrafik på lågt trafikerade vägar. En förbättring i cykeltrafiken är att vänta under då Södergatan ska byggas om och förses med cykelväg, vilket kommer att göra det enkelt att cykla till exempelvis tågstationen och centrum. KOLLEKTIVTRAFIK Närmsta buss- samt tågstation ligger cirka 1.3 km från planområdet. Härifrån tar det maximalt 20 minuter till övriga tätorter inom kommunen med buss och cirka 20 minuter till Ystad respektive 30 minuter till Malmö med tåg, som går med halvtimmestrafik åt båda håll. PARKERING, VARUMOTTAGNING OCH UTFARTER Parkering ska anordnas inom den egna fastigheten. Varje fastighet ska ha möjlighet att parkera två bilar på sin fastighet. Ingen gemensam gästparkering kommer att anordnas. En genomsam utfart mot Ringduvevägen anläggs för samtliga föreslagna fastigheter. Inga nya utfarter mot Södergatan kommer att tillåtas. TEKNISK FÖRSÖRJNING VATTEN OCH AVLOPP Fastigheterna ska anslutas till kommunalt VA-ledningsnät. Planområdet ligger i dagsläget inte inom det kommunala verksamhetsområdet för dagvatten, som styrs av Allmänna bestämmelser för användandet av vatten och avlopp (ABVA) antagen av kommunfullmäktige, men ska anslutas vid byggnation. En pumpstation för spillvatten kommer att anläggas i planområdets södra del. De vattenledningar som korsar planområdet kan komma att behöva flyttas i samband med byggnation. Eventuell flytt av ledningar bekostas av exploatören. Dagvatten kommer att fördröjas i ett fördröjningsmagasin som anläggs i planområdets södra del. EL Idag korsar två elledningar planområdet, ledningar till den befintliga bostaden inom planområdet och till bostaden precis söder om planområdet. Eftersom placeringen av den nya bebyggelsen inte är bestämd kan inte dessa säkras genom u-områden. Därför är det viktigt att en noggrann ledningskoll genomförs i samband med projekteringen av den nya bebyggelsen så att dessa eventuellt kan flyttas. Eventuell flytt av ledningar bekostas av exploatören.

12 Planbeskrivning 12 (13) VÄRME Idag finns inga fjärrvärmeledningar dragna inom planområdet. Det är viktigt att en noggrann ledningskoll genomförs i samband med projekteringen av den nya bebyggelsen. Hur den nya bebyggelsen ska försörjas med värme är ännu inte bestämt. AVFALL Hanteringen av avfall ska ske i enlighet med kommunens renhållningsordning. Avfallsutrymme ska finnas på varje fastighet. TILLGÄNGLIGHET Byggnaderna i området ska uppfylla de lagkrav som finns gällande tillgänglighet. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft. TIDPLAN Samråd beräknas ske under hösten 2017 och allmän granskning kring årsskiftet 2017/2018. Planen förväntas bli antagen våren/sommaren Normalt vinner planen laga kraft 3 veckor efter att kommunfullmäktiges protokoll har anslagits. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR OCH KONSEKVENSER Planområdet består idag av fastigheten Saritslöv 13: och en del av fastigheten Skurup 50:179. Nedan följer en förteckning över berörda fastigheter samt på vilket sätt fastigheterna påverkas av planförslaget. Saritslöv 13: - Styckas av till en separat fastighet för befintlig bostad samt till flera nya fastigheter för framtida bebyggelse. - Föreslås möjligheten att bebyggas med cirka bostäder. - Exploatören upplåter mark inom fastigheten för gata och fördröjningsmagasin som båda ska ligga inom allmän platsmark där kommunen är huvudman. Skurup 50:179 - En del av fastigheten får en ändrad användning, från park, planerad yta till gata. ANSVARS- OCH KOSTNADSFÖRDELNING Detaljplaneringen sker på kommunens bekostnad, men en planavgift tas ut i samband med bygglov.

13 Planbeskrivning 13 (13) Exploatören ska bekosta utredningar och markundersökningar som är nödvändiga för genomförande av detaljplanen. Exploatören beställer och bekostar dessa utredningar och undersökningar efter samråd med planenheten på kommunen. Fastighetsrättsliga åtgärder inom exploateringsområdet bekostas av exploatören. Anslutningsavgifter för VA och el bekostas av exploatören. Eventuell flytt av ledningar bekostas av exploatören. MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN KOMMUNALA TJÄNSTEMÄN OCH KONSULTER SOM MEDVERKAT Från Skurups kommun har följande medverkat: Julia Andersson Thysell och Jennie Luthander, planarkitekter, Håkan Svensson, driftchef och Peter Dahl, projektledare. Upprättad den 9 augusti 2017 Julia Andersson Thysell Planarkitekt Jennie Luthander Planarkitekt

14 SpovRörKornPelikanen Viggen KornDuvhöken snäppan drommen sparven 5 1 Ormsparven Korn1 Spov- 2 Torn3 2 RörLavskrikan vråken 3 sparven snäppan falken Duvhöken drommen 3 Viggen Torn3 Orm falken 5 Spovvråken Lavskrikan Tornsnäppan Duvhöken Viggen falken 3 Fiskgjusen OrmHavsörnen Torn3 3 1 vråken 1 falken 6 Havsörnen Duvhöken 5 TornViggen Havsörnen 3 Torn Fiskgjusen falken 2 2 Kustpipfalken 7 2 Havsörnen Duvhöken aren 1 KustpipTorn5 TornKustpiparen 3 falken 8 Fiskgjusen falken 1 aren 2 Kustpip3 TornJaktfalken aren falken 9 1 Jaktfalken 2 Jaktfalken Fiskgjusen 3 Jaktfalken Fiskgjusen Fiskgjusen 7 Skurup 50:179 6 Fiskgjusen Skurup 50:162 5 Kornsparven 5 Gärdsmygen 3 Vakteln 6 Skurup 50:179 Saritslöv 1:1 Skurup 21: Skurup 21:2 Saritslöv 13: Skurup 21:2 Saritslöv 13:5 SKALA 1:2000 I A3 N GRUNDKARTANS BETECKNINGAR Fastighetsgräns Körbanekant Koordinatsystem i plan Sweref Höjdsystem RH 2000 Mikael Hugg Kart- och GIS-ingenjör PLANOMRÅDET PLANKARTA Samrådshandling Antagen av kommunfullmäktige: Förslag till detaljplan för fastigheten Saritslöv 13: i Skurup, Skurups kommun Gångbanekant 50:179 Fastighetsbeteckning Byggnad Laga kraft: Upprättad Serviceförvaltningen, planenheten Genomförandetiden upphör: Julia Andersson Thysell Planarkitekt Jennie Luthander Planarkitekt Dnr.

PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR KV. GROSSISTEN I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (11)

PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR KV. GROSSISTEN I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (11) Planbeskrivning 1 (11) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR KV. GROSSISTEN I SKURUP, SKURUPS KOMMUN Planbeskrivning 2 (11) INLEDNING Vad är en detaljplan? Med en detaljplan reglerar kommunen användningen

Läs mer

FASTIGHETEN LEJONET 14 (TIDIGARE KALLAD DETALJPLAN FÖR KV JULIUS M.FL.)

FASTIGHETEN LEJONET 14 (TIDIGARE KALLAD DETALJPLAN FÖR KV JULIUS M.FL.) Planbeskrivning 1 (10) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 14 (TIDIGARE KALLAD DETALJPLAN FÖR KV JULIUS M.FL.) I SKURUP, SKURUPS KOMMUN Planbeskrivning 2 (10) INLEDNING Skurups

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för kv. Grossisten i Skurup, Skurups kommun

Samråd om förslag till detaljplan för kv. Grossisten i Skurup, Skurups kommun 1 (2) Förvaltning Datum Diarienummer Serviceförvaltningen 2017-10-24 Berörda sakägare Berörda myndigheter Samråd om förslag till detaljplan för kv. Grossisten i Skurup, Skurups kommun Ett förslag till

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer. Planarkitekt Förslag till detaljplan för Skurup 51:19 del 2 (Västra Industriområdet) i Skurup

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer. Planarkitekt Förslag till detaljplan för Skurup 51:19 del 2 (Västra Industriområdet) i Skurup Planbeskrivning 1 (10) PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för Skurup 51:19 del 2 (Västra Industriområdet) i Skurup Antagandehandling Planbeskrivning 2 (10) INLEDNING Vad är en detaljplan? Med en detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING SKURUP 49:16 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (15) FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV

PLANBESKRIVNING SKURUP 49:16 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (15) FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV Planbeskrivning 1 (15) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV SKURUP 49:16 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN Planbeskrivning 2 (15) INLEDNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? Med en detaljplan reglerar kommunen

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för fastigheterna Skurup 51:44 och 51:46

Samråd om förslag till detaljplan för fastigheterna Skurup 51:44 och 51:46 1 (1) Förvaltning Datum Diarienummer Serviceförvaltningen 2016-05-27 Berörda myndigheter och organisationer Berörda fastighetsägare Samråd om förslag till detaljplan för fastigheterna Skurup 51:44 och

Läs mer

Samråd om förslag till ändring av detaljplan för del av fastigheten Skurup 49:16 i Skurup, Skurups kommun

Samråd om förslag till ändring av detaljplan för del av fastigheten Skurup 49:16 i Skurup, Skurups kommun 1 (1) Förvaltning Datum Diarienummer Serviceförvaltningen 2017-01-10 Berörda sakägare Berörda myndigheter Samråd om förslag till ändring av detaljplan för del av fastigheten Skurup 49:16 i Skurup, Skurups

Läs mer

PLANBESKRIVNING SKURUP 51:2 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (13) FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN

PLANBESKRIVNING SKURUP 51:2 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN. Planbeskrivning 1 (13) FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Planbeskrivning 1 (13) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN SKURUP 51:2 I SKURUP, SKURUPS KOMMUN Planbeskrivning 2 (13) INLEDNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? Med en detaljplan reglerar kommunen

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING SKURUP 45:52 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN 1 (15) Planbeskrivning

PLANBESKRIVNING SKURUP 45:52 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN 1 (15) Planbeskrivning Planbeskrivning 1 (15) Planarkitekt 2017-10-05 PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SKURUP 45:52 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN Planbeskrivning 2 (15) INLEDNING VAD ÄR EN DETALJPLAN?

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige KS Planarkitekt

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige KS Planarkitekt Planbeskrivning 1 (16) PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten 51:44 m.fl. i, s kommun Planbeskrivning 2 (16) INLEDNING Vad är en detaljplan? Med en detaljplan reglerar kommunen användningen

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta

LAGA KRAFTHANDLING OMRÅDE FÖR TILLÄGGSPLANEN. Orienteringskarta PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom utpekat område för tilläggsplanen. Endast angiven utnyttjandegrad och placering är tillåten. Tilläggsplanen ska alltid läsas tillsammans med Detaljplan för del av

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Utskrift från Tekis-GI

Utskrift från Tekis-GI Dnr: KS 2013/657.213 LAGA KRAFT 2014-07-01 Detaljplan för KNISLINGE 10:9 i Knislinge, Östra Göinge Kommun PLANBESKRIVNING Utskrift från Tekis-GI Sida 1 av 1 Utskrift från Tekis-GI http://appgis1.resource.wan/gemensamma/tekisgiwebb/print.aspx?x=186736.06018771&y=6230831.2604602&session=21901202-13...

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Dnr: PLAN.2017.247 Granskningshandling 2017-09-01 Planbeskrivning Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Lösen socken, Karlskrona kommun 2 Vad är en detaljplan? Denna

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för Skurup 49:73 (folkhögskolan) i Skurup, Skurups kommun. Planbeskrivning 1 (13)

PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för Skurup 49:73 (folkhögskolan) i Skurup, Skurups kommun. Planbeskrivning 1 (13) Planbeskrivning 1 (13) Förslag till detaljplan för Skurup 49:73 (folkhögskolan) i Skurup, Skurups kommun PLANBESKRIVNING Planbeskrivning 2 (13) INLEDNING Vad är en detaljplan? Med en detaljplan reglerar

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län Detaljplan för Detaljplan för Sävast 23:163, Sävast 23:11, samt Sävast 23:12 och Sävast

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Östra Hässleholmsgårdsområdet

Östra Hässleholmsgårdsområdet Ändring av detaljplan, upprättad 2017-04-07 Ursprunglig detaljplan, laga kraft 1990-01-15 Arkivnr: A 617 Dnr: BN 2015-864 Samrådshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Hässleholmsgårdsområdet

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Datum Diarienummer 2012-03-15 KS/2010:236-214 1 (1) Lagakraftbevis detaljplan nr 234 Detaljplan för Åkarp

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-07 Detaljplan för fastigheten Valthornet 1 och 2, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har: Upprättas:...2012-05-29 Antagits av BN:...2012-08-30

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås

Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås Handläggare Selma Nylander Tel 021-39 15 51 DP 1657 2007-11-23 Dnr 06:10204-BN 540 Detaljplan för Tvättstugan 2, Skälby, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun

Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun 1 (5) Datum 2013-05-16 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Mo 1:141, 1:105 mfl, Trångsviken, Krokoms kommun Tillägg till PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Planhandlingarna består av:

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur Planbestämmelser PLANKARTA Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela området. Kronvägen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Dnr: MBN 2009.2933. Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län

ANTAGANDEHANDLING. Dnr: MBN 2009.2933. Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING Dnr: MBN 2009.2933 Detaljplan för Holmared 1:24 och 1:25 Rånnavägs samhälle Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 23 februari 2011

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN KS/2011/653 ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET 1. Stadsplan för område vid Brännerigatan (12-HÖS-311, 32/74) 2. Stadsplan för del av Plöninge 1:17 m.fl. (12-HÖS-486, 1/80) 3. Detaljplan

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Detaljplan för Katten 14, Strömsunds kommun. Granskningshandling

Detaljplan för Katten 14, Strömsunds kommun. Granskningshandling Detaljplan för Katten 14, Strömsunds kommun. Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2017-08-10 2 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av: - Planbeskrivning

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hulterstad 2:3 m.fl

Detaljplan för fastigheten Hulterstad 2:3 m.fl 1(10) 2017-01-10 Samrådshandling Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för fastigheten Hulterstad 2:3 m.fl Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län PLANBESKRIVNING Planbeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Skogsvägen Samrådshandling 2010-12-08 Detaljplan för del av Svenstorp 20:1 Stenåsa, Bräkne-Hoby Ronneby kommun Blekinge län Länsmansvägen Nyhemsvägen Stenåsavägen PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Samrådshanlingen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl.

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. Folkärna S N Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns PLANKARTA 24:1 C 3:79 Planbestämmelser Följande gäller inom område med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelse utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. RATTEN, m.fl i Bromölla, Bromölla kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ALLMÄNT Handlingar Plankarta med förslag till planbestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer