Onslunda IF Svenstorps IF, 2 0 (2 0)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Onslunda IF Svenstorps IF, 2 0 (2 0)"

Transkript

1 Onslunda IF Svenstorps IF, 2 0 (2 0) Efter debaclet i förra omgången då vi oväntat förlorade mot Spjutstorp, och samtidigt halkade ner till 4: e plats, är det avslutning i seriespelet mot Svenstorps IF. Vid matchen i Svenstorp tog Onslunda en klar 3-0 seger. Den här matchen spelas fredagskväll i elljus på Onslunda ip. Eftersom en tredjeplats kan, men bara kan, innebära att man har en bra position vid eventuella vakanser i division 4: a är matchen inte betydelselös. Räkna därför med att det ett hemmalag som dels vill visa att man är bättre än senaste resultatet visar men dels också vill kämpa för tredjeplatsen i serien. Laguppställningen är följande: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Jenny Lind, Hanna Sjöbeck, Rebecca Börsum, Emma Lind, Madeleine Schön, Erika Gradin, Therese Persson, Nora Lynghed, Sanne Svensson och Matilda Svensson. I inledningen av matchen är det hemmalaget som är klart dominerande. Detta trots att vi är beredda på en anstormning från Svenstorps sida. Vi tror att de satsar på att få ett tidigt mål. Det är i stället Onslunda som redan i den 3: e minuten tar ledningen med 1 0. Jenny Lind startar på högerkanten ett anfall som resulterar i en högerhörna. Denna avslutas med ett skott utifrån och bollen styrs ut till en ny hörna, den här gången från vänster. På denna kan Kajsa Svensson efter lite besvär få in bollen i mål. Onslunda behåller initiativet men Svenstorp är alls inte ofarliga. Så kommer t ex en spelare fri med Theresé Lökken efter 26 minuter men slår bollen utanför mål. Fem minuter senare är det Sanne Svensson som i en liknande situation kommer fri, drar Svenstorps målvakt och enkelt ökar på hemmalagets ledning till 2 0. Ett par minuter före halvtidsvilan har gästerna ett hårt skott i ribban. Bollen studsar ner och ut och hemmalagets ledning står sig halvleken ut. Andra halvlek är en lång transportsträcka där lagen turas om att hålla i taktpinnen. Båda har också möjligheter att göra mål vid några tillfällen. Bland annat tilldöms Svenstorp ett par frisparkar i bra lägen framför Onslundas mål, men skotten passerar vid samtliga tillfällen utanför målet. Några fler mål blir det inte utan när domaren blåser av matchen för full tid står Onslunda som segrare med 2 0. Eftersom Brösarp, som vi senare får veta, slår Lövestad/Vanstad med 1 0 innebär det att vi hamnar på en slutlig tredjeplats i serien. Om denna placering får någon betydelse för serietillhörigheten nästa år kommer att visa sig senare. Just nu innebär den att Onslunda spelar i division fem också nästa år.

2 Sanne Svensson och Kajsa Svensson Matchen idag är i mångt och mycket en dag på jobbet. Med ett tidigt ledningsmål känns segern aldrig riktigt hotad även om den aldrig är självklar. I ett återigen väl fungerande kollektiv utmärker sig Vitabyexpressen, Therese Persson, som särskilt i den första halvleken ställer till stora problem för gästernas försvar. För Johan Hagmans del är det här den sista matchen han leder Onslunda A-lag. U-laget har ytterligare en match, den 6 oktober klockan hemma mot Köpingebro. Vi tackar Johan för hans insats under de två åren han varit huvudtränare. Jag själv, Stig Throbäck, tackar för ett bra samarbete. Vi önskar Johan Lycka Till med jobbet i Norge och hoppas att han även framöver följer våra öden inom fotbollen. Spjutstorps IF Onslunda IF, 5 2 (3 1) I seriens näst sista match åker vi till Spjutstorp för årets tredje möte mot seriekollegorna där. I vår första träningsmatch på Tryde grusplan vann Spjutstorp med 1 0 medan Onslunda i seriematchen hemma vann med Nu är det Spjutstorp som har favör av hemmaplan. Vi vet att det är ett annat lag som man den här gången ställer upp med och är därför beredda på en riktig fight.

3 Onslunda har samma lag som i matchen mot Borgeby. Det innebär att vi åter får spela utan Jenny Lind, slitvargen på mittfältet. Laget: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Hanna Sjöbeck, Madeleine Ivarsson, Hanna Jönsson, Rebecca Börsum, Emma Lind, Madeleine Schön, Erika Gradin, Therese Persson, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Matchen spelas i elljus på Spjutstorps träningsplan. Planen är ganska smal och underlaget, gräsmattan, är inte det allra bästa. Det gynnar med all säkerhet hemmalaget som spelar mycket med långbollar och gärna klumpar ihop spelet för att kunna spela fysiskt och hårt. Man är över lag heller inte så tekniskt skickliga som gästande Onslunda. Matchens domare är Lars Löfvall som vi med bävan minns från bortamatchen mot Simrishamn. I matchens inledning är det Onslunda som styr och ställer och Spjutstorp kommer knappt över halvplan. Efter åtta minuter är det också bortalaget som tar ledningen genom Hanna Jönsson som perfekt assisterad av Emma Lind gör ett genombrott i mitten och slår bollen utom räckhåll för målvakten. Onslunda fortsätter att dominera men efter cirka en kvart kommer Spjutstorp mer och mer in i matchen. Eftersom domaren tillåter hårt spel, ibland över gränsen vad som står i regelboken, utnyttjar hemmaspelarna denna möjlighet och lägger skönspelet åt sidan. Den smala planen gör också att det är lättare att spela på kraft och söka närkontakt än som är fallet på en stor plan. När det gått omkring en halvtimme har hemmalaget en lyckominut då man först utjämnar till 1 1 och direkt efter tar ledningen med 2 1. Tio minuter senare blir Onslundas målskytt, Hanna Jönsson, skadad och tvingas utgå för resten av matchen. Strax före pausvilan ökar Spjutstorp på sin ledning till 3 1 på ett långskott som inte ser alltför märkvärdigt ut.

4 Hanna Jönsson I andra halvlek har Onslunda fördel av att spela i medvind. Vi tar också tag i spelet för att försöka komma ikapp och helst förbi Spjutstorp målmässigt. Detta grusas fullständigt när hemmalaget efter ca 10 minuter ökar på sin ledning till 4 1. Nu har Onslunda en lång uppförsbacke. För att om möjligt kunna ändra på matchbilden stuvar vi nu om i laget och spelar med tre anfallare och tre försvarare. Det får delvis önskad effekt men längre än till ett reduceringsmål av Sophie Olsson efter en knapp halvtimme räcker det inte. I stället är det Spjutstorp som med några minuter kvar av matchen ökar på sin ledning till 5 2.

5 Sophie Olsson Våra motståndare är i dag oerhört taggade och vill väldigt gärna vinna derbyt. Det gör tyvärr att man i spelet går över gränsen för vad reglerna tillåter. Dessutom har man planens gigant i sin målvakt Maria Larsson, som för övrigt började sin karriär i Onslunda. Dagens domare har i år vid de två tillfällen han dömt Onslunda inte riktigt klarat av sin uppgift. I dag är det bland annat Hanna Sjöbeck som får ta konsekvensen av detta i form av en armbåge i bröstkorgen när bollen redan spelats vidare. Man undrar också varför det blåses för frispark till Spjutstorp när två av deras spelare springer ihop och faller. 53 sekunders tillägg när det ägnats 5-6 minuter, minst, åt att hämta bortskjutna bollar gör inte heller att man får en positiv syn på dagens domarinsats. Att sen den arrangerande föreningen inte låser upp bortalagets omklädningsrum i pausen bekräftar bara intrycket av att detta var en match som Onslunda inte skulle vinna. Onslunda IF DFK Borgeby 09, 1 3 (1 1) Serien närmar sig sin upplösning. Eftersom Sövestad oväntat förlorade i senaste omgången finns det en möjlighet för Onslunda att nå den åtråvärda andraplatsen och flyttas upp till division fyra. Det är mellan Onslunda, Sövestad och Lövestad/Vanstad det står. I den här omgången möter Onslunda Borgeby och Lövestad/Vanstad möter Sövestad. För vår

6 del är vinst ett måste samtidigt som Sövestad helst skall förlora eller i vart fall tappa poäng. Våra motståndare i dag har ett lag i division 3 och därför vet man aldrig säkert hur svårt motstånd man får. Det visar sig också att av truppen på 15 spelare är det endast två som är kvar sen mötet i Borgeby. Den matchen vann våra gäster med 2 0. Från den minns vi att det är ett samtränat och bollskickligt lag och att man har ett högre tempo än de andra lagen vi möter i serien. Onslundas lag: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Hanna Sjöbeck, Madeleine Ivarsson, Hanna Jönsson, Rebecca Börsum, Emma Lind, Madeleine Schön, Erika Gradin, Therese Persson, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Första halvlek hinner inte bli mer än 5 minuter gammal innan gästerna tar ledningen. En räd på högerkanten avslutas med ett bra skott som går in i den bortre burgaveln. Detta är inledningen på en bra period från Borgebys sida då man sätter hård press på Onslunda. Vi försvarar oss tappert och framgångsrikt och det blir inga fler mål till gästerna. Det närmaste man kommer är efter en hörna där bollen dansar på mållinjen men ser till att hålla sig på rätt sida. I stället är det nu Onslunda som har en stark period där bland annat Sanne Svensson har ett bra skott som går strax utanför målvaktens högra stolpe. Bara minuten senare utjämnar Onslunda till 1 1 genom Erika Gradin som gör sitt första mål efter sitt uppehåll från fotbollen. Therese Persson är den som på ett mycket bra sätt tar sig fram på vänsterkanten innan hon spelar fram Erika. Därefter har Onslunda flera möjligheter att ta ledningen i matchen. Vi noterar till exempel två bra hörnor som dessvärre inte ger något resultat. Så här långt är Onslunda väl med i matchen och det oavgjorda resultatet i paus är inte alls orättvist. Någon mer av våra målchanser borde ha resulterat i mål. Känslan av det ska kunna gå vägen finns dock kvar. Tyvärr börjar andra halvlek på sämsta tänkbara sätt. Efter en minut tar Borgeby ledningen med 1 2 efter en attack på vänsterkanten som avslutas med ett skott som tar i den bortre stolpen och går in. Bara någon minut senare har man ett nytt stolpskott men den här gången går bollen ut. Det är nu Borgeby som har kommandot i matchen och Onslunda får ägna mycket kraft åt att försvara sig. Vi spelar upp oss och har efter en kvart en dubbelhörna som tyvärr inte resulterar. I stället är det Borgeby som lite senare utökar sin ledning till 1 3. Målet är i mångt och mycket en repris på deras 2: a mål. Det här stänger i princip matchen och Onslunda har en lång uppförsbacke för att komma ikapp. Ett par minuter för matchens slut får Rebecca Börsum ett utmärkt läge när hon springer sig fri i mitten. Tyvärr får hon inte riktigt bollen med sig i det första läget och en försvarare kan därför hinna ikapp och bryta anfallet. Minuten senare har Borgeby ett skott i ribban som studsar ner och ut. Borgebyspelarna vill ha det till mål men domaren friar. Det händer inget mer utan matchen slutar 1 3. Det innebär att Borgeby med stor

7 säkerhet vinner serien, något som också firas med skumpa och segersång. Erika Gradin målskytt för Onslunda Idag möter vi ett bättre lag. När vi dessutom har lite otur och får baklängesmålen vi sämsta tänkbara tidpunkter orkar vi inte stå emot och därför förlorar vi. Kanske är det heller inte vår bästa match men det är ändå en klart godkänd insats från spelarnas sida. Det finns många som jobbar och sliter hårt för sitt lag och ingen faller ur ramen. Eftersom Sövestad vinner sin match i den här omgången har vi nu inte ens en teoretisk möjlighet att flyttas upp av egen kraft. Det skiljer 7 poäng och vi kan som bäst få ihop ytterligare 6. För oss gäller det i stället att vinna de två avslutande matcherna och skaffa oss en så bra position som möjligt i den händelse att det kommer att bli vakanser i division fyraserierna och det då behöver fyllas på med lag underifrån. Sankt Olofs IF Onslunda IF, 0 6 (0 3) Med fyra omgångar kvar beger vi oss norrut för match mot Sankt Olof. Matchen på hemmaplan slutade med vinst för Onslunda med 2 0. Sen

8 dess har hemmalaget bytt tillbaks till Pernilla Eldståhl som spelande tränare. Det är också kring henne som det mesta kretsar. Onslunda ställer upp med följande lag: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Jenny Lind, Hanna Sjöbeck, Madeleine Ivarsson, Hanna Jönsson, Emma Lind, Madeleine Schön, Erika Gradin, Therese Persson, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Sin vana trogen startar Onslunda på högsta växel och förlägger spelet på Sankt Olofs planhalva. Vid genomgången har Johan påmint om att hemmalaget med stor sannolikhet kommer att gå in för att förhindra att Onslunda får ett tidigt mål. Ju längre man klarar av detta desto fler krafter och större mod får spelarna. Om detta var taktiken höll den inte i mer än fem minuter. Då gör Hanna Jönsson ställningen till 0 1 på en målvaktsretur efter eget skott. Kajsa Svensson är den som svarar för framspelningen till Hanna. Onslunda fortsätter sin press och övertaget är totalt men med tur och skicklighet kan hemmamålvakten hålla sitt mål fritt. Sankt Olof har inte mycket framåt och det går mer än en kvart innan Theresé får göra sitt första ingripande i matchen. Onslundas press minskar något och man släpper upp Sankt Olof lite högre på planen. Efter drygt 20 minuter är hemmalagets mittback Pernilla Eldståhl på väg framåt då Sanne Svensson tar bollen från henne. Sanne fortsätter framåt och jagad av försvarare spelare hon in till Madeleine Schön som enkelt lägger bollen i mål och gör ställningen till 0 2. Vi har fortfarande full kontroll på matchen och Sankt Olof får helt inrikta sig på försvar. Onslunda skapar många målchanser och bland annat har Hanna Jönsson ett bra skott som målvakten räddar. Det dröjer fram till den 39: e minuten innan nästa mål ser dagens ljus. Sanne slår en av sina perfekta hörnor. Bollen hamnar hos Hanna Sjöbeck som efter ett par försök får in den i mål. Ställningen 0 3 står sig fram till pausvilan.

9 Hanna Jönsson gjorde Onslundas första mål. Andra halvlek påminner väldigt mycket om den första. Onslunda har övertaget och Sankt Olof försvarar sig. Matchen blir lite avslagen och vi går ner i hemmalagets makligare tempo. Det gör att de får lite mer att säga till om. Man kommer också fram och oroar vid vårt mål vid några tillfällen. Vårt försvar är dock väl samlat och spelar med ett lugn och en säkerhet som gör att attackerna som mest resulterar i att det ett par gånger blir rörigt innan vi rensar undan och åter får kontroll över situationen. I stället är det Onslunda som ser till att bättra på sin målskillnad genom att göra ytterligare tre mål. Först är det Madeleine Schön som i den 7: e minuten gör en räd alldeles på egen hand och avslutar med att slå in sitt andra mål för dagen. Mitt i halvleken kommer Sanne fri men målvakten gör en bra räddning. Hon släpper dock en retur och där håller sig Madeleine Ivarsson framme och gör ställningen till 0 5. Strax före slutet vinner Emma Lind bollen på mitten, fortsätter framåt och är helt plötsligt ensam med målvakten och avslutar med att lägga bollen i mål och fastställa slutresultatet till 0 6. Innan Emma gör sitt mål har Onslunda ytterligare en boll inne. Från sidlinjen ser det ut som ett skott som först tar i stolpen och sen slås i mål. Tydligen är det inte så utan bollen tar i målets hjul innan den studsar ut på planen. I så fall är

10 den över kortlinjen och det är då rätt att underkänna målet och i stället döma inspark. Matchens övriga målskyttar.madeleine Ivarsson, Emma Lind, Hanna Sjöbeck och Madeleine Schön Onslunda är för tillfället inne i en bra period. Efter att ha förlorat den inledande höstmatchen mot Sövestad med 2 1 har laget nu vunnit de fem senaste matcherna och har på dessa matcher målskillnaden Vid tre tillfällen har man dessutom hållit nollan. Det finns kompetenta spelare på samtliga poster och spelarna på bänken kan gå in och byta av trötta eller skadade spelare utan att det minskar lagets slagkraft. I nästa match väntar serieledarna Borgeby på hemmaplan. Den matchen ser vi fram emot precis som vi ser fram emot ett massivt stöd från hemmapubliken. Matchen spelas den 19 september klockan Välkommen! Charlo/Rynge - Onslunda, 0 4 (0 3) I vår nästa match åker vi till Rynge för match mot Charlo/Rynge. Våra motståndare har en generationsväxling på gång och ställer upp med ett ungt lag. Inför dagens match ligger de trea från slutet medan Onslunda ligger trea från toppen.

11 Onslunda saknar av olika anledningar en del spelare. Johana Fernandez- Fioretti har tidigare inte deltagit i A-lagets tävlingsmatcher men är i dag med i truppen. Laget: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Jenny Lind, Madeleine Ivarsson, Johana Fernandez- Fioretti, Hanna Jönsson, Johanna Persson, Rebecca Börsum, Emma Lind, Madeleine Schön, Erika Gradin, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Eftersom både Johan Hagman och Hanna Sjöbeck är frånvarande är i dag Göte Svensson vikarierande coach. Vid genomgången påminner Göte om att den plan vi skall spela på i dag är betydligt mindre än de planer där vi normalt spelar. Den är både kortare och smalare, något som i allra högsta grad påverkar spelet då det blir trångt och då inlägg, hörnor och frisparkar hamnar nära mål. Det är hemmalaget som har avspark i första halvlek. Ändå tar det inte mer än en halvminut innan Onslunda gör sitt första mål. Målskytt är Rebecca Börsum som befinner sig på rätt ställe då passningen från Sanne, som assisterad av Madeleine Schön transporterat upp bollen på vänsterkanten, kommer in tätt framför mål. Halvleken hinner sen inte bli mer än tre minuter gammal innan det är dags för Onslundas mål nummer två. Upprinnelsen är en hörna från höger. Sanne, som är vår hörnläggare, slår en väl avvägd boll. Vid den bortre stolpen har Jenny Lind tagit plats och med en nick ser hon till att ställningen blir 0 2. Så här långt i matchen är det Onslunda som totalt dominerar och styr spelet. Visserligen har man i någon mån fördel av medvinden men det är inte hela förklaringen. Samtliga lagdelar har ett övertag på sina motståndare. Halvleken fortsätter på samma sätt och Theresé Lökken i målet har väldigt lite att göra. De få gånger som våra motståndare attackerar blir man, om inte förr, stoppade av suveräna mittbacksparet Hanna Jönsson och Sophie Olsson. Efter en dryg kvart är det dags för ytterligare ett Onslundamål. Målskytt är den här gången Madeleine Schön. Den målgivande passningen bär åter Sannes signum. Redan efter tre minuter tog väl matchen i praktiken slut och om inte så är den i vart fall punkterad nu. Våra motståndare skapar nästan ingenting framåt och det är endast vid ett tillfälle som Theresé får sträcka ut och avvärja ett skott. I halvtid är ställningen 0 3 och det är ett Onslunda som utan stress kan gå till pausvila. Efter sidbytet är det hemmalaget som får fördel av vinden. Det är inget som får omedelbar effekt. I stället är det Madeleine Ivarsson som, assisterad av Sanne, efter bara några minuter utökar Onslundas ledning till 4 0. Matchen går nu ner i intensitet och tempo. Charlo/Rynge får lite mer av spelet men får ändå inte fram några riktiga målchanser. Ett par frisparkar, där man skjuter alltför högt, och några inte särskilt farliga hörnsparkar är vad som vaskas fram. Onslunda bevakar sin ledning men gör inte så mycket mer. Samtliga avbytare får känna på spelet och trots att alla inte har så stor rutin från A-lagsfotboll går man in och gör fullt

12 godkända insatser. När domaren blåser av matchen står Onslunda som segrare med 4 0. Från vänster Madeleine Schön, Rebecca Börsum och Jenny Lind. Längst fram Madeleine Ivarsson Vi är i vanlig ordning på plats en timme och en kvart före matchstart. Det gör att vi har gott om tid för genomgång och uppvärmning. Då kan vi också gå för fullt direkt när matchen startar. Inte många av våra motståndare har denna rutin. Dagens match går inte till historien som en av de mest spännande. Redan efter 3 minuter går det mesta av luften ur. Resten är en dag på jobbet. Sanne gör inget eget mål i dag men får assist vid samtliga tillfällen. Rebecca startar som vanligt på högsta växel och får betalt för detta genom sitt mål. Onslunda är på samtliga platser bättre än motståndarna och spelar med stort hjärta och självförtroende. I nästa match, lördagen 12 september klockan 14.00, väntar ett derby mot Sankt Olof. Vi ses väl då! Till sist ett tack till vikarierande coachen Göte Svensson som sköter sitt uppdrag på ett alldeles utmärkt sätt.

13 Onslunda IF IFK Simrishamn, 6 0 (2 0) Vi fortsätter med match mot IFK Simrishamn på hemmaplan. Senast lagen möttes slutade det med seger för Simrishamn. Den matchen är så här långt årets bottennapp och det är ett hemmalag som är mycket revanschsuget. Det märks också under samling och uppvärmning. Onslundas lag: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Jenny Lind, Hanna Sjöbeck, Hanna Jönsson, Elin Stridsberg, Emma Lind, Madeleine Schön, Erika Gradin, Therese Persson, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Efter en tids uppehåll med fotboll och efter att hon har testat formen i U-laget hälsar vi Erika Gradin välkommen åter i A-lagströjan. Simrishamn startar optimistiskt i den lätta medvinden och hemmalaget pressas tillbaka. Redan efter fem minuter får Theresé göra en kvalificerad enhandsräddning där Sophie sen rensar undan. Onslundas anfall slutar oftast i gästernas offsidefällor. Efter tio minuter får vi en frispark som Sanne skjuter i ribban och returen passerar strax utanför. Det är fortsatt övertag för gästerna och hemmalaget låter sig alltjämt luras av IFK: s offsidetaktik. Efter en kvart har Hanna Jönsson ett skott i ribban efter en hörna. Nu ändrar Onslunda lite i uppställningen och får då mer att säga till om. Man börjar också komma underfund med hur man skall undgå att hamna offside under sina anfallsförsök. I stället för att närmaste spelare går mot bollen släpper man fram någon som startat längre ner i banan och då är denne spelare on side.det resulterar i att Hanna Jönsson efter en knapp halvtimme kan ge hemmalaget ledningen med 1 0. Minuten efter får Theresé göra en ny kvalificerad räddning. Lite senare har Onslunda en dubbel möjlighet att utöka sin ledning men man missar tyvärr båda chanserna. Nästa mål får vänta ytterligare en stund. I ett anfall kommer Sanne fri, drar målvakten och lägger in bollen i tomt mål. I paus är ställningen 2 0 och efter att den värsta anstormningen från Simrishamns sida nu är över känns det ganska tryggt. Efter halvtidsvilan är det Onslunda som inleder bäst och redan efter några minuter är Sanne fri men Simrishamns målvakt gör en bra räddning. Det är nu mycket Onslunda och gästerna får inrikta sig på försvar. När det har gått knappt en kvart slår Sanne fram en passning till en bakifrån kommande Hanna Jönsson. Hanna kommer ensam med målvakten, gör en dragning, och 3 0 är ett faktum. Gästerna blir allt tröttare och efterhand som baklängesmålen trillar in kan man anta glöden också börja falna. När det gått en halvtimme ökar Onslunda på sin ledning till 4 0. Återigen är det Sanne som är målskytt. Den här gången efter en rush på vänsterkanten. I ett sista desperat försök att få kontakt ändrar gästerna om i laget och skickar upp mer folk i anfallet. Det får dock ingen effekt, i vart fall inte målmässigt. I stället är det Onslunda som i matchens sista skälvande minuter skapar ytterligare chanser och gör fler mål. I den 43: e minuten går bollen som på ett snöre mellan Emma och Sanne för att till sist hamna hos Erika Gradin framför ett helt öppet mål. Erika som normalt är

14 säkerheten själv i sådana lägen lyckas skjuta bollen utanför. Det finns tydligen ännu lite rost som skall slipas bort innan maskineriet fungerar som vanligt. Minuten senare är det i stället Madeleine Schön som gör mål och i det absoluta slutskedet fastställer Sanne slutresultat till 6 0. Den här gången är det en räd på högerkanten som avslutas med ett distinkt skott i den bortre burgaveln. Matchens målskyttar: Madeleine Schön, Sanne Svensson och Hanna Jönsson Onslunda får sin revansch efter en väl genomförd match. Det känns som att vi har ett lag som både fysiskt och mentalt orkar mala på under 90 minuter. Även om vi, som idag, blir satta under press känner vi oss trygga i vårt spel och vet att chanserna kommer förr eller senare och då är effektiviteten riktigt hög. Theresé Lökken firar sin födelsedag med att åter göra en stabil insats i målet. I övrigt vill vi i dag uppmärksamma det starka kollektivet, en lagom mix av yngre hungriga och äldre rutinerade spelare. Nu väntar vi bara på att de andra topplagen börjar plocka poäng av varandra. Brösarps IF Onslunda IF, 2 5 (0 3)

15 Dags att ta sig an Brösarp på bortaplan. Hemmamötet slutade med vinst 2 0. Inför dagens möte ligger Brösarp endast en poäng efter Onslunda så det är ingen enkel match som väntar. Vill vi ha fortsatt häng på toppen och möjlighet till uppflyttning är det vinst som gäller. Vår senaste match slutade med en komfortabel seger på 5 2 mot Lövestad/Vanstad och det är ett lag med gott självförtroende som beger sig norrut. Onslunda mönstrar i dag följande lag: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Hanna Sjöbeck, Hanna Jönsson, Elin Stridsberg, Rebecca Börsum, Emma Lind, Madeleine Schön, Elin Arvidsson, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Redan från avspark är det Onslunda som bestämmer. Spelet förs till största delen på Brösarps planhalva. Hemmalaget är dock inte alls ofarligt och med Sofie Albäck som mittlås och Johanna Prahl som centralgestalt på mitten, båda med förflutet i Onslunda, stretar man bra emot Onslundas offensiv. Efter ett par omändringar i laget får vi ännu bättre press framåt och Brösarp får allt svårare att försvara sig. Efter knappt 20 minuter får Hanna Jönsson en perfekt passning på vänsterkanten av Sanne. Hanna avancerar framåt och kan lite turligt kan ge Onslunda ledningen med 1 0. Det är så här långt inte alls orättvist. Sanne och Madeleine Schön är hela tiden farliga i anfallet och sätter hemmaförsvaret på ständiga prov. Lite senare börjar Brösarp att få mer av spelet och har flera bra möjligheter att utjämna. Theresé Lökken står rätt i sitt mål varje gång och tillsammans med uteförsvaret ser hon till att inte släppa in hemmalaget i matchen. I stället är det Hanna Jönsson som ökar på ledningen till 2 0 med ett skott som tar på en hemmaspelare och ändrar riktning innan det går i mål. Detta sker med 5 minuter kvar av halvleken och bara någon minut senare ökar Kajsa Svensson på till 3 0 med ett långskott som dimper ner precis under ribban och Onslunda kan gå till halvtidsvila med en säker ledning. Trots ledningen är tränare Hagman inte nöjd med spelet de sista 20 minuterna och menar att i andra halvlek krävs det att man tar sig samman och arbetar som ett lag. De första minuterna i andra halvlek ligger Brösarp på hårt för att, kan man förmoda, få ett snabbt mål och komma tillbaks in i matchen. Det slutar med att Sanne i den 4: e minuten vid mittlinjen på egen planhalva vinner en duell med en hemmaspelare. Hela vägen fram till Brösarpsmålet håller hon sen undan för motståndaren och avslutar med att slå bollen i mål och göra ställningen till 0 4. Minuten senare har Hanna Jönsson ett skott i ribban. Efter drygt 10 minuter kommer en Brösarpsanfallare fri och jagar mot Onslundas mål. Theresé rusar ut, vinner kampen och ser till att hålla sitt mål fritt. Strax därefter har Brösarp en resultatlös hörna där bollen i stället går ut till Madeleine Schön. Madde skickar vidare till Sanne som avslutar anfallet med att göra sitt andra mål och ställningen till 0 5 och nu är Brösarp ett slaget lag. Visserligen reducerar man till 1 5 och fem minuter före slut till 2 5 men längre än så kommer man inte. Båda målen kommer till efter hörna.

16 Hanna Jönsson 2 mål, Sanne Svensson 2 mål och Kajsa Svensson 1 mål. Längst till vänster Hugo. Enligt gällande regler skall all coachning ske från lagledarbänken och innanför det tekniska området. Endast de ledare som finns upptagna på matchrapporten får finnas innanför linjen som markerar nämnda område. I Brösarp håller man sig med en ledare som varken finns upptagen på matchrapporten eller befinner sig innanför tekniska området. Detta avsteg från reglerna hjälper dock inte i dag, därtill är Onslunda alltför bra. I detta Onslunda plussar vi lite extra för Hanna Jönsson. Löpträningen i Central Park var tydligen välgörande. Theresé Lökken står hela tiden rätt placerad och bidrar i slutet av första halvlek starkt till att hålla Brösarp på avstånd. Lägg till detta rensningen i början av andra halvlek. Sanne Svensson gör sällan eller aldrig en dålig match. I dag blev det, som kronan på verket, två mål från hennes fötter. Nästa match spelar vi torsdagen 27 augusti klockan i Onslunda. För motståndet svarar IFK Simrishamn. I våras förlorade vi mycket snöpligt med 3 2 efter att ha varit i ledningen med 2 0. Upprepar vi spelet från våra inledande matcher i höst lär det bli vi som vinner den här gången. Onslunda IF Lövestads IF/Vanstads IF, 5-2 (4-2). I vårmötet mellan dagens lag slutade matchen 2 2. För att kunna hänga kvar i toppen och kriga om en plats ovanför uppflyttningsstrecket är en seger i dag ett måste. Våra gäster har samma förutsättningar och det kan därför bli en spännande match. Om Lövestad/Vanstad vet vi också att det är ett lag som är mycket samspelt och som dessutom aldrig ger upp.

17 Hemmalaget ser i dag ut på följande sätt: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Emelie Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Jenny Lind, Hanna Sjöbeck, Elin Stridsberg, Johanna Persson, Emma Lind, Madeleine Schön, Elin Arvidsson, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Elin Arvidsson har visat framfötterna i vårt U-lag och gör därför i dag sin debut i representationslaget. Det blåser lite i planens längdriktning och Lövestad/Vanstad får börja i medvind. Det ger också alldeles i början av matchen ett litet övertag. Redan efter 7-8 minuter får man en hörna från höger som avslutas med ett farligt skott som dessbättre går strax över målet. Spelet jämnas snart ut och efter 12 minuter samspelar Emma Lind och Emelie Olsson på vänsterkanten, avslutar med en crosspassning över till Madeleine Schön som tar emot och förvaltar möjligheten på bästa tänkbara sätt och 1 0 till hemmalaget är ett faktum. Samma Madeleine ökar några minuter senare på ledningen till 2 0 efter ett genombrott i mitten där hon blir underbart framspelad av Sanne Svensson. Innan det hinner gå en minut utökar Onslunda sin ledning till 3 0. Återigen är det Madeleine Schön som är målskytt. Den här gången är det Emelie Olsson som slår en väl avvägd frispark och där Madeleine befinner sig på rätt ställe. Redan nu är Lövestad/Vanstad ett slaget lag. Att hämta in ett 3 0 underläge där motståndarna dessutom har ett härligt flyt är näst intill omöjligt. Visserligen reducerar bortalaget efter 25 minuter till 3 1 men det dröjer bara en handfull minuter innan Madeleine Schön, assisterad av Emelie och Sanne, fortsätter sitt målande och ger Onslunda ledningen med 4 1. Det skall bli ytterligare ett mål innan första halvlek är till ända. Det är Lövestad/Vanstad som efter en hörna reducerar och gör ställningen till 4 2 i paus.

18 Madeleine Schön gjorde samtliga Onslundas mål. Andra halvlek blir av förståeliga skäl lite avslagen. Hemmalaget har nu hjälp av vinden och har inga problem att freda sitt mål från påhälsning. Även om gästerna kommer fram i några attacker blir det aldrig särskilt farligt. Inte heller Onslunda är direkt farliga i sina avslut. I mitten av halvleken utökar man trots det sin ledning till 5 2. Det är, återigen, Madeleine Schön som svarar för målet genom att stjäla en dålig utspark och därefter enkelt lägga bollen i mål. Även om det nu är 20 minuter kvar att spela är det i praktiken enbart en transportsträcka som återstår. I Onslunda passar man på att låta samtliga avbytare komma in och delta i spelet. Dessa får inte alltid den uppmärksamhet de förtjänar. I många matcher blir man inte inbytt utan får nöta bänken i 90 minuter. Alla skall dock veta att en bra bänk och möjligheten att byta in en ny utvilad och fräsch spelare kan ibland vara helt avgörande. Det blir inte några fler mål utan matchen slutar med en stabil 5 2 seger för hemmalaget. I ett referat av den här matchen är det omöjligt att inte ta fram Madeleine Schöns insats. Det är få förunnat att göra fem mål i en och samma match. Lägg till detta ett äkta hat trick (= tre mål i följd i samma halvlek av en och samme spelare) i första halvlek. Nu ser vi fram mot kommunderbyt mot Brösarp. Matchen spelas den 20 augusti klockan i Brösarp. Välkomna dit!

19 Sövestad IF Onslunda IF, 2-1 (1-1). Nu startar serien om och i vår första höstmatch möter vi Sövestad på bortaplan. I våras blev det lite snöpligt förlust med 1 0 efter att Onslunda dominerat matchen men Sövestad i den 88: e minuten slår in segermålet efter en hörna. Därefter har det gått fortsatt bra för hemmalaget och före dagens match ligger man på andra plats efter Borgeby medan Onslunda ligger fyra. Onslunda ställer upp med följande trupp: Theresé Lökken, Alexandra Olsson, Emelie Olsson, Erica Andersson, Sophie Olsson, Kajsa Svensson, Jenny Lind, Hanna Sjöbeck, Madeleine Ivarsson, Rebecca Börsum, Johanna Persson, Emma Lind, Madeleine Schön, Nora Lynghed och Sanne Svensson. Madeleine Schön är alltså tillbaks efter sin skada. Det är gästande Onslunda som börjar matchen bäst och Sanne Svensson har direkt ett riktigt farligt skott. Onslunda fortsätter att pressa mot hemmamålet och Sövestad har vissa svårigheter att freda sig. Ändå tar man i den 10: e minuten ledningen med 1 0. Onslunda fortsätter sin offensiv och skjuter mycket, dock utan att få utdelning. Efter halva halvleken görs avbrott för drickapaus och det ges också tillfälle för lite taktiksnack. Några direkta förändringar är inte aktuella utan vi fortsätter som tidigare. Hemmaspelarna börja se trötta ut i värmen medan vi fortfarande har krafter kvar. I någon mån hämmas vi av att domaren tillåter mycket i form av knuffar, fasthållningar och efterslängar. Att bollen vid sådana tillfällen ibland hamnar hos en medspelare är ingen fördel eftersom spelet stannar upp och anfallet inte kan fullföljas. I den 39: e minuten får Onslunda utdelning på sitt slit då Sanne med ett kanonskott utjämnar till 1 1. Resultatet står sig halvleken ut.

20 Sanne gjorde Onslundas mål. I andra halvlek är det hemmalaget som börjar bäst. Efter knappt 10 minuter tar man ledningen med 2 1. Målet föregås av att man bryter ett anfall från Onslunda och vänder spelet. Man slår upp bollen till en spelare som helt klart befinner sig offside. Domaren låter spelet fortsätta och ensam med Theresé kan hemmaspelaren utöka sitt lags ledning till 2 1. Efterhand tar värmen ut sin rätt och spelet mattas av. Onslunda verkar ha lite bättre flås och man jobbar hårt för att åtminstone få till en kvittering. I den 25: e minuten har Madeleine Schön ett rungande skott i ribban. Ett par minuter senare blir hon hårt tagen i straffområdet. Domaren låter som vid nästan alla andra tillfällen spelet gå vidare. Mot slutet av matchen går Onslunda ner på en 3-backslinje för att på så sätt få ännu bättre tryck i anfallet. Den här gången ger det inget resultat utan matchen slutar 2 1. I dagens match gör vi trots förlusten en riktigt bra insats. Även om vi är lite ojämna och går ner oss ibland är det vi som har det mesta och det bästa av spelet. Precis som i vår hemmamatch är det ändå Sövestad som tar hand om samtliga tre poäng och behåller sin andra plats nu med nio poäng tillgodo på oss. Onslunda ligger kvar på 4: e plats och har en brant uppförsbacke till platsen över strecket som ger uppflyttning till division 4. I år är det inget kvalspel efter seriens slut utan två lag flyttas upp direkt. Övriga får spela i division fem även nästa år. Vi har dock inga som helst planer på att ge upp redan nu. Det återstår åtta matcher och 24 poäng skall fördelas. Dessutom vet vi sen tidigare att förutsättningarna för upp- och nerflyttning kan förändras genom att lag drar sig ur eller slås samman.

21 Onslunda har ett väl fungerande kollektiv. Bland alla väl kämpande spelare utmärker sig i dag Jenny Lind med sitt uppoffrande slit på mittfältet. Med sitt intensiva arbete utgör hon en ständig källa till oro för våra motståndare.

Tomelilla IF Onslunda IF, 0-2 (0 2)

Tomelilla IF Onslunda IF, 0-2 (0 2) Referat: Tomelilla IF Onslunda IF, 0-2 (0 2) 2011-10-01 Årets sista match i seriespelet. Vi möter Tomelilla på bortaplan. Tidigare i år när vi möttes i Onslunda blev resultatet 3-3. Det är den enda poäng

Läs mer

Onslunda IF IK Pandora, 4-2 (3-0)

Onslunda IF IK Pandora, 4-2 (3-0) 2014-09-28 Vi har kommit fram till vår sista match i seriespelet för i år. Det blir samtidigt vår sista tävlingsmatch eftersom vi, tack och lov, inte är indragna i något osäkert kvalspel. Våra motståndare

Läs mer

Sankt Olofs IF/Kiviks AIF Onslunda IF, 0-1 (0 0) Efter succématchen mot Vellinge har turen kommit till Sankt Olofs IF/Kiviks AIF på

Sankt Olofs IF/Kiviks AIF Onslunda IF, 0-1 (0 0) Efter succématchen mot Vellinge har turen kommit till Sankt Olofs IF/Kiviks AIF på Sankt Olofs IF/Kiviks AIF Onslunda IF, 0-1 (0 0) 2013-08-16 Efter succématchen mot Vellinge har turen kommit till Sankt Olofs IF/Kiviks AIF på bortaplan. När vi möttes i Onslunda tidigare i år vann vi

Läs mer

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:...

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:... SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R 2009-11-18 Namn:... Tänk på att: * Ange om det är direkt eller indirekt frispark * Ange eventuell bestraffning * Ange hur spelet sätts igång och

Läs mer

BK Olympic Onslunda IF, 3 0 (3 0)

BK Olympic Onslunda IF, 3 0 (3 0) 2014-06-19 Nu vänder serien och vi möter Köpingebro på hemmaplan. Egentligen skulle vi spelat vår första seriematch mot just Köpingebro men den matchen är flyttad och spelas i stället den 2 augusti på

Läs mer

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut?

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut? Svenska Fotbollförbundet Domarkommittén Hemregelprov 2012-12-01 Namn: Tänk på att: Ange om det är direkt eller indirekt frispark Ange eventuell bestraffning Ange hur spelet sätts igång och från vilken

Läs mer

Hemfrågor FACIT

Hemfrågor FACIT ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Domarkommittén Hemfrågor 2012 - FACIT KOLUMN 1 - Ange om du eventuellt tycker att det ska vara varning eller utvisning KOLUMN 2 - Om du tycker att domaren ska stoppa spelet,

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

Vilken Spelare Är du?

Vilken Spelare Är du? Vilken Spelare Är du? Målvakt Målvakten har den viktigaste rollen i laget. En målvakt äger allt i sitt målområde och är den som bestämmer, styr och ställer. En målvakt är orädd och har många viktiga beslut

Läs mer

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret 30/10 2015 H2 Älvstranden - Frölunda Period 1: Redan 0.22 in i matchen så kommer Emil på avslut mot deras kasse. 3.52 så åker vi på dagens första 2min o det är Mats B som åker på slag Första fem: Frölunda

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Helgträning

Helgträning Helgträning 2013-11- 26 P01 2013-14 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare

Läs mer

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland.

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland. 5-mannafotboll Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland. 5-manna skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket bollkontakt. Detta skall genomsyra

Läs mer

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll Datum: 2013-04-25 Tid: 18:30 Plats: Järpåsvallen Resultat: 1-0 (0-0) TUNG FÖRLUST I PREMIÄREN Så var den då här den ljuva kvällen för seriepremiären och fy

Läs mer

5-mannafotboll utomhus

5-mannafotboll utomhus REGLER 5-mannafotboll utomhus Anpassade regler för 5-mannafotboll utomhus i Värmland. 5-mannafotboll 8-9 år 2013-02-22 5-manna utomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Spelregler för fotboll 7 mot

Spelregler för fotboll 7 mot Spelregler för fotboll 7 mot 7 2018 OBS! Dessa spelregler gäller inom ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND 2018 Regel 1 Spelplanen... 2 Regel 2 Bollen... 2 Regel 3 Spelarna... 2 Regel 4 Spelarnas utrustning... 2

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 10 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Spelregler för fotboll 9 mot

Spelregler för fotboll 9 mot Spelregler för fotboll 9 mot 9 2018 OBS! Dessa spelregler gäller inom ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND 2018 Regel 1 Spelplanen... 2 Regel 2 Bollen... 2 Regel 3 Spelarna... 2 Regel 4 Spelarnas utrustning... 2

Läs mer

Grundförutsättningar i anfallsspel

Grundförutsättningar i anfallsspel Grundförutsättningar i anfallsspel Spelbarhet Spelavstånd Spelbredd Exempel: https://www.youtube.com/watch?v=w_jg5waqogc https://www.youtube.com/watch?v=luvorhgxbom https://www.youtube.com/watch?v=hba7a3i4hco

Läs mer

Regler för fotboll i spelformen 9 mot 9

Regler för fotboll i spelformen 9 mot 9 Förklaring till spelreglerna I spelformen 9 mot 9 tillämpas inte Regel 6: Övriga matchfunktionärer. Regel 1: Spelplanen Planytan ska vara 65 72 meter x 50 55 meter, och straffområdet ska vara 24 x 9 meter

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 23

Staffans sammanfattning vecka 23 Staffans sammanfattning vecka 23 Hej alla VAIF:are och andra läsare, En helt fantastisk helg är över och studentveckan i Lund är i gång samt skolavslutning på fredag i Veberöd. 13 juni börjar sommarens

Läs mer

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen.

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 22/3 2015 H3 Älvstranden Burås Period 1: Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 3.00 så räddar Max kontring två ggr på raken innan han får kontroll

Läs mer

Infohäfte till föreningsdomare manna domare

Infohäfte till föreningsdomare manna domare Infohäfte till föreningsdomare 2015 5-7 manna domare Speltider/Bollstorlek: Speltid och Bollstorlek Flickor/Pojkar 10-12 Spelform Ålder Speltid Bollstorlek 7-manna 12 3 x 20 4 7-manna 11 3 x 20 4 7-manna

Läs mer

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Inledning I och med denna säsong övergår vi till att spela 7 mot 7. Det är en stor omställning för er som spelare då det innebär att spela på en betydligt större plan.

Läs mer

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll.

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll. P05 SPELSYSTEM Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet 2-3-1. Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till 4-3-3 och 11- manna fotboll. Vi kommer att ha inriktning på offensivt spel. Anfallsspelet

Läs mer

Grundförutsättningar i anfallsspel: Anfallstermer

Grundförutsättningar i anfallsspel: Anfallstermer Grundförutsättningar i anfallsspel: * Spelbredd innebär: Ha ett bra avstånd i sidriktning (sidled) * Speldjup innebär: Ha ett bra avstånd i längdriktning (djupled) * Spelavstånd innebär: Ha bra bredd,

Läs mer

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Fotbollsskolan. mottagning.indd Fotbollsskolan mottagning.indd 1 07-06-05 16.16.51 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014 Ekerö IK Fotboll Damtrupp M Säsongsstart 2014 Agenda My mission & Fokus Spelsystem Säsongsprogram Målsättning M My mission Att ni ska lyckas Att hitta er maximala M kapacitet Att alltid ha kul Inställning

Läs mer

Ni ledare/tränare som kanske har någon bra kontakt med andra lag försök locka dessa till Romelecupen 2016.

Ni ledare/tränare som kanske har någon bra kontakt med andra lag försök locka dessa till Romelecupen 2016. Staffans sammanfattning vecka 43 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Tisdag 20 oktober en gråmulen dag och fotbollen inne i slutet av säsongen även i Allsvenskan och Superettan. Ett otroligt spännande

Läs mer

A) FÖRSVARSSPEL MED DJUP AD följer näst sista försvarare och rör sig på samma sätt som denne. AD skall hela tiden ha blicken inåt planen.

A) FÖRSVARSSPEL MED DJUP AD följer näst sista försvarare och rör sig på samma sätt som denne. AD skall hela tiden ha blicken inåt planen. Förflyttningar A) FÖRSVARSSPEL MED DJUP AD följer näst sista försvarare och rör sig på samma sätt som denne. AD skall hela tiden ha blicken inåt planen. B) ÖVRIGT Sidoförflyttningar längs sidlinjen med

Läs mer

INNEHÅLL: BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT

INNEHÅLL: BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT BARNDOMARE 3 MOT 3 5 MOT 5 7 MOT 7 2019 INNEHÅLL: Spelregler Rekommendationer 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7 fotboll Manual för hantering av ledare och publik Speltider Matchvärdar / Grönt kort Spelarförteckning

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING REGELFRÅGOR. 125 stycken Med rätt svar

SAMMANSTÄLLNING REGELFRÅGOR. 125 stycken Med rätt svar SAMMANSTÄLLNING AV REGELFRÅGOR 125 stycken Med rätt svar Sammanställt av: Fredrik Klyver Mattias Jakobsson En försvarsspelare som varit skadad och behandlats bakom det egna målet inträder i spelet utan

Läs mer

ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND

ÖREBRO LÄNS FOTBOLLFÖRBUND FUTSAL FRÅGOR OCH SVAR 2008/2009 1. Får målvakten kasta bollen över halva planen? Målvakten får alltid kasta bollen över halva planen. 2. Om målvakten byts ut, mot en utespelare får den inbytte spelaren

Läs mer

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 3 ABK gör avspark. Först går bollen lite fram och tillbaka mellan lagen. Två klungor jagar efter den hit och dit, men sedan får Tina tag i bollen och drar sig ut på kanten. Hon ser Max komma och

Läs mer

Allmänna fotbollstermer

Allmänna fotbollstermer Allmänna fotbollstermer Andraboll Anfallspelare Back, backlinje är den boll som man får efter första skottförsök, nickförsök etc. Retur är en variant på andraboll från målvakt efter målvaktsräddning, från

Läs mer

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut)

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut) UTGÅNGSPOSITIONER 2-3-1 dvs två backar, ett mittfält bestående av en central spelare och två yttrar samt en central forward Den centrala mittfältaren har ofta en något mer tillbakadragen utgångsposition

Läs mer

Futsal (generella regler i korthet) 2014/2015

Futsal (generella regler i korthet) 2014/2015 Spelplanen Som spelplan gäller handbollens begränsningslinjer och mål. Straffpunkten är 6 m från mållinjen. (På handbollens heldragna linje). Yttre straffpunkten är 10 m från mållinjen. (1m utanför handbollens

Läs mer

Antal spelare Ett pololag består av målvakt och sex utespelare samt sex avbytare. Byte får ske när som helst under matchen.

Antal spelare Ett pololag består av målvakt och sex utespelare samt sex avbytare. Byte får ske när som helst under matchen. 2 Ungdom C Vattenpolo för tjejer och killar av vilka merparten är födda 2003-2004. Matcher Tjejer och killar spelar i mixade lag på en plan med minimimåtten 12x20 meter, i djup bassäng. Målen är 2,5x0,8

Läs mer

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning Play Football Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination av färdighetsträning Rekomenderad ålder: Från 6 år - 11år Parkull med boll Vad: Driva, samarbete/kommunikation Hur: Utsatt yta

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner,

Läs mer

PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare

PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén 2012-11-27 PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare Förflyttningar A. Försvarsspel med djup AD följer näst siste försvarare och rör sig sidledes eller löpandes

Läs mer

FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER

FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER Innehåll Anfallsspel när det egna laget har bollen... 3 Grundförutsättningar i anfallsspel... 3 Anfallstermer... 3 Försvarsspel när motståndarna har bollen... 5 Grundförutsättningar

Läs mer

Fotbollsövningar UPPVÄRMING:

Fotbollsövningar UPPVÄRMING: UPPVÄRMING: 1. Nummerboll Dela upp barnen i grupper om 4-6 som alla får varsitt nummer. Nummer ett börjar med bollen och skall passa till nummer två, osv. Viktigt med rörelse över stor del av planen, variera

Läs mer

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor.

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor. Fotbollstermer Att tala samma språk Vi rekommenderar att dina spelare börjar lära sig fotbollstermer och symboler när de är 10 12 år. Tänk på att inte ta allt på en gång utan koncentrera er på grundförutsättningar

Läs mer

Övningar. Utespelare

Övningar. Utespelare Övningar Utespelare Teckenförklaringar - Anfallande spelare (Våra egna spelare i detta dokument). - Försvarande spelare/motståndare M - Målvakt - Småmål - Koner - Madrass - Skott/Avslut L - Ledare - Rörelse

Läs mer

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll Daniel Häger 2014 FOTBOLLSTECKEN Spelarens väg & riktning med boll Spelarens väg & riktning utan boll Mv Bollens väg & riktning Målvakt Bollhållare Mv / Försvarsspelare Anfallsspelare

Läs mer

PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare

PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare Förflyttningar A) FÖRSVARSSPEL MED DJUP AD följer näst sista försvarare och rör sig på samma sätt som denne. AD skall hela tiden ha blicken inåt planen.

Läs mer

Utvecklingsplan detalj

Utvecklingsplan detalj Utveckling av Metod Barn är barn och inte små vuna. Barn och ungdomar ska tränas med metoder som är anpassade till deras mognad. Rätt träning i rätt ålder är en förutsättning för att nå optimal utveckling.

Läs mer

13 stycken regelfrågor

13 stycken regelfrågor 13 stycken regelfrågor 1. Spelet är irriterat. Lag A skall göra ett inkast mitt framför lag B:s bänk. En ersättare i lag B, som sitter på denna bänk, spottar på den som skall göra inkastet. 2. Målvakten

Läs mer

KALLE ANKA CUP Matchskola

KALLE ANKA CUP Matchskola KALLE ANKA CUP Matchskola Kalle Anka Cup matchskola är uppdelad i fem avsnitt Sida Så ser tennisbanan ut 2 Så räknar du 4 Så spelar du singel 5 Så spelar du dubbel 7 Första matchen 8 Sida 1 av 10 Så ser

Läs mer

F11-12 SAMARBETE MED SANKT OLOF

F11-12 SAMARBETE MED SANKT OLOF F11-12 SAMARBETE MED SANKT OLOF GOTT NYTT ÅR Önskar Lotta och Tommy. Tis 12 jan 18.30-20.00 Träningen startar åter i Onslunda 28 dec Årets sista cup för alla våra tjejer. I dag var vi många. Vi var 7 som

Läs mer

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare).

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare). Försvar (! = även lämplig för nybörjare) 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). En passare i mitten (framme vid nät) och fyra försvarare/anfallare på position 1, 2, 4 & 5 (alternativt hel

Läs mer

Futsal Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping Futsal 2015-2016 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2x16 minuter, med paus på 3 minuter. Skulle ett lag vara försenat ska domaren förkorta speltiden. Efter 10 minuter har domaren

Läs mer

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år)

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år) SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Så spelar vi 7 mot

Så spelar vi 7 mot Så spelar vi 7 mot 7 2017 Uppdaterad: 170127 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 7 mot 7-fotboll spelas i ådern 10-12 år. 10- och 11-åringar

Läs mer

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer Fotbollstermer Allmänna fotbollstermer Anfallsspelare När det egna laget har bollen är samtliga spelare anfallsspelare. Försvarsspelare När det egna laget försvarar är samtliga spelare försvarsspelare.

Läs mer

Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare

Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare Antal spelare På plan 11 st varav en målvakt. En match kan inte börja om något av lagen är färre än 7 spelare Byte av spelare får ske under spelets gång, s.k. flygande byte. Spelarbyte ska ske vid mittlinjen

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar "per lag".

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar per lag. Spel (! = även lämplig för nybörjare) 1. Spel som tvingar till val av snabba utvägar (minst 8 spelare). Med extra antenner två meter in från sidantennerna d v s man använder 4 antenner. 5 mot 5 (eller

Läs mer

Innan skottet. Riktning och höjd

Innan skottet. Riktning och höjd Innan skottet Titta upp innan du får bollen så du ser skottalternativen tidigt Se hur du snabbt och enkelt kan komma till skott Dölj skottet för motståndarna så länge som möjligt Använd skottfinten vid

Läs mer

Så spelar vi 7 mot år 2017

Så spelar vi 7 mot år 2017 Så spelar vi 7 mot 7 10-12 år 2017 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 7 mot 7-fotboll spelas i ådern 10-12 år. 10- och 11-åringar spelar liten

Läs mer

I97 matchreferat Senast uppdaterad

I97 matchreferat Senast uppdaterad I97 matchreferat 09-10 Senast uppdaterad 2010-03-10 Seriematcher 2009-2010 Bilder från Vimmerbymatchen Foto: Niclas Bardh 100307 Vimmerby-SIS 2-13 (2-6, 0-4, 0-3) Skillingaryds IS I säsongens sista match

Läs mer

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84

Har matchen spelats utan domare, vänligen inrapportera resultatet till: resultat@korpenstockholm.se alt. 08-725 28 84 Regler 2011 Rödmarkerad text = regeländring för i år! Speltid 7-manna: 2x20 minuter utan paus. 11-manna: 2x30 minuter utan paus 2x45 minuter med 5 minuters paus. Är något av lagen försenade ska domaren

Läs mer

PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare

PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare PM 1 Teknisk instruktion för assisterande domare Förflyttningar A) FÖRSVARSSPEL MED DJUP AD följer näst sista försvarare och rör sig på samma sätt som denne. AD skall hela tiden ha blicken inåt planen.

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar Torbjörn Johansson Handledare Ulf Engman 2011-05-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning Sid.3 2. Bakgrund Sid. 4 3.

Läs mer

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL INTRODUKTION Tanken med "manualen" är att samtliga spelare i SSK F-05 ska känna till och behärska vårt spelsystem för 7-manna, med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Träningsplanering U13 Läger 1

Träningsplanering U13 Läger 1 Sida 1 Till spelare, föräldrar och klubbtränare, Träningsplaneringen för läger 1 finner ni på de kommande sidorna. Basketräningarna under helgen är 105 minuter långa, där inledningen av den första träningen

Läs mer

SÄSONGEN oktober: Köpingebro IF - OIF 0-3 (0-2)

SÄSONGEN oktober: Köpingebro IF - OIF 0-3 (0-2) SÄSONGEN 2010 3 oktober: Köpingebro IF - OIF 0-3 (0-2) Säsongen avslutades med en vinst. Matchen var av mindre betydelse, enbart placeringarna kunde ändras. Vid hemmavinst hade man gått om OIF i tabellen.

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2015 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten istället Du

Läs mer

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Futsal. Futsal 2013. Information. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2013 Information Tävlingsbestämmelser Regler Information Anmälan Görs i receptionen på Korpen Collegium. Anmälan är fullständig först när anmälningsavgiften är betald hos. (För receptionens öppettider

Läs mer

Regler och turneringsinformation

Regler och turneringsinformation Regler och turneringsinformation Klasser Cupen är öppen för åldersklasserna 9-17 år. Observera att åldersklassen 9 år enbart riktar sig till lag från Gästrikland. Klasserna 9-12 år spelar endast gruppspel

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR

SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR ÅR SÅ SPELAR VI 7 MOT 7-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 10-12 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1

Läs mer

Så spelar vi 7 mot

Så spelar vi 7 mot Så spelar vi 7 mot 7 2017 Uppdaterad: 170401 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 7 mot 7-fotboll spelas i ådern 10-12 år. 10- och 11-åringar

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 9 mot 9 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BFF 2017 utg. 1 Sida 1 Lagom stor plan Lagom många spelare Bättre och mer utvecklande spel Spela, lek och lär

Läs mer

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med

Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med 7 - mannafotboll Man bör träna dubbelt så många gånger som man spelar match. Tänk på att träning är viktigare än match och att matchen är

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Fokusområden: - Driva - Passa - Mottagning - Vändning - Riktningsförändring - Avslut - Väggspel - Spelbarhet, Spelavstånd Spelarens mognad Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod

Läs mer

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1

SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 SPELSYSTEM 11-manna 4-2:3-1 Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14

Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14 Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14 - Almanacka - Bilder - Föräldrar - Ledare - Matchreferat - Spelartrupp - Statistik - Tabell - Tider - Övrigt, Matchreferat 2010 100914 SIS-Husqvarna 1-6 (0-4)

Läs mer

NÄSET CUP 2015 Välkommen till Näset Cup maj

NÄSET CUP 2015 Välkommen till Näset Cup maj NÄSET CUP 2015 Välkommen till Näset Cup 16-17 maj Vi hälsar Dig och ditt lag välkommen till Näset Cup 2015. Här finner Du all information om cupen. (spelschemat sänds i separat dokument). Samtliga matcher

Läs mer

Undantag i LB07 FUTSAL CUP se sista sidan I övrigt gäller Skånes FFs tävlingsregler!

Undantag i LB07 FUTSAL CUP se sista sidan I övrigt gäller Skånes FFs tävlingsregler! FUTSAL - Spelregler Undantag i LB07 FUTSAL CUP se sista sidan I övrigt gäller Skånes FFs tävlingsregler! REGEL 1 - SPELPLANEN Tejpa spelplanen vid behov! REGEL 1 - SPELPLANEN Handbollsmål (2x3m) REGEL

Läs mer

Omställning. Återerövring av bollen

Omställning. Återerövring av bollen Anfallsspel - - driva, riktningsförändra, vända, perception, koordination - kan du göra om det står en spelare framför dig? - Vilka delar av foten kan du använda för att driva och vända? - Yta: 15-20 15-20

Läs mer

Argument och förtydliganden till spelregler

Argument och förtydliganden till spelregler Argument och förtydliganden till spelregler 3 mot 3 sidan 1 5 mot 5 sidan 2 7 mot 7 sidan 3 9 mot 9 sidan 4 11 mot 11 sidan 5 3 mot 3 Sargen/nätet Bollen är i spel hela tiden, vilket leder till större

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 39

Staffans sammanfattning vecka 39 Staffans sammanfattning vecka 39 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Ännu en fotbollshelg full av matcher är över och måste ge kredit till Herrar A spelare som tränare som visar stor moral och går ut mot

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Damer A "studsade" snabbt tillbaka efter förra helgens förlustmatch hemma mot Skurups AIF och vann med hela 10-0 borta mot jumbon Stehags AIF.

Damer A studsade snabbt tillbaka efter förra helgens förlustmatch hemma mot Skurups AIF och vann med hela 10-0 borta mot jumbon Stehags AIF. Staffans sammanfattning vecka 20 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Ännu en av många helger full av fotbollsmatcher är över och Herrar A tar en viktig poäng borta mot serieledaren Önneköps IF och matchen

Läs mer