Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:20

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:20"

Transkript

1 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12,, 14:00-17:20 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice ordförande Torsten Tornberg (M) Rolf Söderlund (M) Rikard Sparby (M) Kajsa Dovstad (FP), Ulf Schmidt (C) Leif Boström (KD) Birgitta L Johansson (S) Rezene Tesfazion (S) Ahmad Orfali (MP) Eva Berglund (MP) Edip Akay (V) Tjänstgörande ersättare: Ersättare: Sara Sätterström (M), Anders Eriksson (S), Peter Falk (FP), Margareta Fernberg (M), Peter Falk (FP), Marja-Leena Timmel (S) Anders Blixt (S) Övriga deltagare: Uppdragschef Jan Holmlund, kompetenschef Ida Bylund Lindman, samordnare Lars Dahlén, strateg Bengt Ehlin, samordnare Sonja Forsström, direktör Carola Helenius-Nilsson, myndighetschef Lotta Lindh-Neville, samordnare Lena Nordqvist Sjöborg, strateg Astrid Nyström, samordnare Monica Söderbaum och ekonom Johanna Wahlin Utses att justera: Rezene Tesfazion (S) Paragrafer: Justeringens plats och tid: Kontoret fö) barn, ingdom och arbetsmarknad, 6 november 2013 Underskrifter: AnriVChatrin Eriksson, sekreterare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Datum: Socialnämnden för barn och unga Datum för Sista dag för överklagande: anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Underskrift: Ann-Chatrin Eriksson, sekreterare

2 "KOMMUN 2(23) 136 Val av justerare och fastställande av justeringstid att utse Rezene Tesfazion (S) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll den 6 november 2013 på kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad.

3 KOMMUN 3(23) 137 Fastställande av föredragningslistan att fastställa föredragningslistan med följande tillägg: Punkt 19, Rapporter.

4 "KOMMUN 4(23) 138 Information Barnahus Lars Dahlén, samordnare vid kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, informerar nämnden om verksamheten Barnahus samt socialnämndens ansvar för polisanmälan vid misstanke om brott mot barn. Digitala möteshandlingar, del 2 Uppdragschef Jan Holmlund informerar nämnden om nästa steg avseende digitala möteshandlingar.

5 5(23) "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 139 Plan- och byggnadsnämnden: Samråd kring detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse SBN att efter revidering, avge yttrande till plan- och byggnadsnämnden innebärande att nämnden inte har något att invända mot förslaget. Reservationer Eva Berglund (MP) reserverar sig enligt bilaga 1. Sammanfattning Detaljplanen innebär i korthet att 300 nya bostäder samt lokaler för förskola och verksamheter möjliggörs mellan Råbyleden och Bruno Liljeforsgatan. Socialnämnden för barn och unga noterar att kravet på att ha ett barnperspektiv i planeringsprocessen har beaktats. Närheten till Gränbyparken och Gränby sportfält kan bli ett positivt komplement till bostadsgårdarna. Utifrån ett barn- och ungdomsperspektiv är nämnden angelägen om att lösningar kommer att vidtas för att skolvägar och miljöerna runt bostäderna ska bli trafiksäkra. Yrkanden Leif Boström (KD) yrkar bifall till kontorets förslag till yttrande med ändring av första meningen i tredje stycket till: "Nämnden noterar att kravet på att ha ett barnperspektiv i planeringsprocessen har beaktats". Eva Berglund (MP) yrkar att kontorets förslag till yttrande ändras så att miljöfrågor som buller, trafiksäkerhet samt placeringen av bostäder för barnfamiljer ska beaktas ytterligare. sgång Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner bifall till Leif Boströms (KD) yrkande. sunderlag Kontorets förslag daterat 1 oktober 2013.

6 KOMMUN 6(23) 140 Månadsbokslut per september 2013 SBN att godkänna månadsbokslut per september 2013, samt att översända hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga till kommunstyrelsen. Sammanfattning Månadsbokslut per september 2013 redovisas vid sammanträdet och myndighetschef Lotta Lindh- Neville redogör för uppdrag från sammanträdet 25 september 2013: "aktivt arbeta med att söka förkorta pågående placeringar med beaktande av respektive placerad persons behov enligt vårdplan". En HVB-samordnare fmns på plats och nya rutiner har i och med detta införts. Alla placeringar vid HVB går via HVB-samordnaren. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, att en hemställan om en budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga översänds till kommunstyrelsen. sunderlag Kontorets förslag daterat 8 oktober Hemställan daterad 30 oktober

7 KOMMUN 7(23) 141 Åtgärder för hållbar ekonomi SBN att godkänna de åtgärder som föreslagits nämnden, bilaga 1, samt att uppdra till kontoret att i dialog med kommunledningskontoret följa åtgärdsförslagen och redovisa effekten av vidtagna åtgärder. Sammanfattning kommun har en stark utveckling mätt i form av ökad befolkning och i form av växande arbetsmarknad. Samtidigt finns en trend där kostnaderna för produktion av de välfärdstjänster som kommunen svarar för växer snabbare än de intäkter som ska möta kostnaderna. Särskilt påtagligt blir detta när skatteintäkterna under några år växer i en lägre takt än vad de genomsnittligt gjorde under 2000-talet. Denna utveckling har pressat marginalerna i kommunens ekonomi under ett antal år. De redovisade resultaten har trots detta varit positiva till del beroende på en rad engångsintäkter. Det har även funnits engångskostnader, men dessa har varit lägre än de engångsintäkter som erhållits. För att bryta den utveckling som fmns avseende kostnadsöloiingar och den kostnadsnivå de medfört har en gemensam beredning mellan kommunledningskontoret och tre av uppdragskontoren (HVK, UAK samt KSU) genomförts. sunderlag Kontorets förslag daterat 9 oktober 2013.

8 8(23) SOCIALNÄMNDEN FÖR BARN OCH UNGA 142 Områdesvärdar SBN att socialnämnden för barn och unga medverkar i utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens projekt med områdesvärdar genom sina lokala aktörer främst i Gottsunda/Valsätra. Sammanfattning Under senare år har satsningar gjorts för att öka tryggheten i kommun och som en del i det arbetet planeras ett pilotprojekt "Områdesvärdar". Syftet med pilotprojektet är att ge personer med försörjningsstöd möjlighet att få en värdefull arbetsträning genom ett års anställning samt att göra en insats för kommunen genom ett viktigt områdesarbete. Anställningen är ett så kallat välfärdsjobb som finansieras av Arbetsförmedlingen och av kommun genom utbildnings- och arbetsmarlcnadsnämnden. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, revidering av kontorets förslag till beslut till: "att socialnämnden för barn och unga medverkar i utbildningsoch arbetsmarknadsnämndens projekt med områdesvärdar genom sina lokala aktörer främst i Gottsunda/Valsätra. sunderlag Kontorets förslag daterat 11 oktober 2013.

9 KOMMUN 9(23) 143 Remiss avseende motion av Malena Ranch (MP) om förbättrat mottagande av ensamkommande barn SBN att efter revidering och tillägg, avge yttrande till kommunstyrelsen. Sammanfattning Motionären föreslår kommunfullmäktige besluta att uppdra till socialnämnden för barn och unga att se över och förändra boendekedjan avseende på barnperspektiv och möjlighet till en stabil boendesituation. Nämnden delar motionärens uppfattning om vikten av en trygg boendesituation för gruppen ensamkommande barn och ungdomar. Boendekedjan som hänvisas till i remissen är ingen statisk ordning utan innebär placering i hem för vård eller boende med olika vårdinnehåll. Inför varje placering tas individuella beslut där hänsyn tas till ungdomens behov och de önskemål som fmns hos såväl ungdom som god man. Detta tillgodoser kravet på trygghet, stabilitet och förutsägbarhet och nämnden föreslår därför att motionärens yrkande tillbakavisas. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, tillägg och revidering av kontorets förslag till yttrande, andra stycket: " kommun har 2 % av landets befolkning och 3 % av Migrationsverkets avtalade platser. I motionen påstås att kommunen har ett lågt mottagande i proportion till befolkningen, vilket således innebär en helt felaktig utgångspunkt". Tredje stycket: "Nämnden tar därutöver ansvar för många med placeringar i främst i familjehem. Sammantaget tar kommun hand om drygt 140 ensamkommande barn och ungdomar årligen". Sidan 2, första stycket: "Motionen ger även på denna punkt en felaktig uppgift, som framgått ovan stämmer det inte att boendekedjan innebär att många av de unga flyttar fem å sex gånger inom loppet av ett å två år. De ensamkommande barnen och ungdomarna har en individanpassad, stabil boendesituation och nämnden följer upp boendesituationen fortlöpande". Sidan 2, andra stycket ersätts med: "Motionären framställer avslutningsvis kommunens ansvarstagande om ensamkommande barn och ungdomar som att det skulle sakna barnperspektiv. Det är ytterligare en helt felaktig uppgift. Nämndens hela arbete utgår från FNs konvention om barnets rättigheter samt naturligtvis från lagar, förordningar och kommunala styrdokument. Denna utgångspunkt är tydlig i nämndens uppdragsplan. Ansvarstagandet för ensamkommande barn och

10 10(23) "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA ungdomar präglas också av barnperspektivet, vilket tar sig tydliga uttryck såväl i den löpande individuella handläggningen av varje barn/ungdoms ärende som vid främst utformandet av underlag för upphandling av boenden". sunderlag Kontorets förslag daterat 2 oktober 2013.

11 11(23) 144 Remiss avseende motion av Eva Christiernin (S) och Malena Ranch (MP) om nytt styrdokument för kvinnofrid SBN att avge yttrande till kommunstyrelsen enligt upprättat förslag. Reservationer Lars Persson (S), Birgitta L Johansson (S), Rezene Tesfazion (S), Anders Eriksson (S), Ahmad Orfali (MP), Eva Berglund (MP), och Edip Akay (V) reserverar sig till förmån för Lars Perssons (S) yrkande. Sammanfattning Motionärerna föreslår att kommunfullmäktige beslutar att uppdra till kommunstyrelsen att utarbeta förslag på styrdokument för kvinnofrid i motionens anda, som senare antas av kommunfullmäktige. Våld i nära relationer är en angelägen fråga och ett prioriterat område, vilket exempelvis tar sig uttryck i kommunfullmäktiges inriktningsmål. I förslaget till yttrande till yttrande lyfts det fram att nämnderna ska ta fram effektmål och indikatorer för området. Berörda nämnder håller även på att ta fram en ny handlingsplan för kvinnofrid. Med hjälp av mål och indikatorer, samt med stöd av en ny handlingsplan förväntas resultat. Ett av kommunfullmäktige fastställt styrdokument ger i sig inte större måluppfyllelse. Yrkanden Lars Persson (S) yrkar bifall till motionen med motivering att ett styrdokument på kommunfullmäktigenivå behövs. Anders A. Aronsson (FP) yrkar bifall till kontorets förslag. sgång Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner bifall till eget yrkande. sunderlag Kontorets förslag daterat 9 oktober JM A

12 KOMMUN 12(23) 145 Delegationsbestämmelser för socialnämnden för barn och unga SBN att ärendet återremitteras för kompletterande beredning, samt att en särskild genomgång av delegationsbestämmelserna sker vid en förstärkt utskottsberedning den 27 november Sammanfattning Förslag på revidering av socialnämndens för barn och unga delegationsbestämmelser har arbetats fram i samråd med utsedd grupp bestående av gruppledare och enhetschefer. Ett flertal av ändringarna är justeringar. En ny lag har tillkommit för uppföljning efter avslutad utredning och efter avslutad placering. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, att ärendet återremitteras för kompletterande beredning och att en särskild genomgång av delegationsbestämmelserna sker vid en förstärkt utskottsberedning 27 november sunderlag Kontorets förslag daterat 7 oktober 2013.

13 KOMMUN 146 Sammanträdestider 2014 för socialnämnden för barn och unga, individutskotten samt utskottsberedningen SBN att sammanträden för socialnämnden för barn och unga ska infalla onsdagar klockan 14.00: 29 januari, 26 februari, 26 mars, 23 april (heldag), 21 maj, 11 juni, 27 augusti, 24 september, 22 oktober, 18 november (tisdag) och 17 december, att individutskott Söders sammanträden ska infalla torsdagar klockan 14.00: 16 januari, 13 februari, 13 mars, 10 april, 8 maj, 5 juni, 7 augusti, 4 september, 2 oktober, 30 oktober, 27 november och 18 december, att individutskott Västers sammanträden ska infalla tisdagar klockan 13.00: 14 januari, 11 februari, 11 mars, 8 april, 6 maj, 3 juni, 5 augusti, 2 september, 30 september, 28 oktober, 25 november och 16 december, att individutskott Östers sammanträden ska infalla torsdagar klockan 13.00: 9 januari, 6 februari, 6 mars, 3 april, 29 april, 28 maj, 26 juni, 14 augusti, 11 september, 9 oktober, 6 november och 4 december samt att individutskott Norrs sammanträden ska infalla tisdagar klockan 13.00: 28 januari, 25 februari, 25 mars, 22 april, 20 maj, 17 juni, 26 augusti, 23 september, 21 oktober och 19 november (onsdag). att Utskottsberedningens sammanträden ska infalla onsdagar klockan 14.00: 12 februari, 14 maj, 17 september och 12 november, samt ätt uppdra till kontoret att återkomma med förslag på datum för individutskott Norrs sammanträde i december Sammanfattning Förslag från kontoret till sammanträdestider för socialnämnden för barn och unga, de fyra individutskotten och utskottsberedningen. Plats för nämndens sammanträden och utskottsberedningen är Stationsgatan 12,, om inget annat anges i kallelse. Individutskotten Väster, Öster och Norrs sammanträden äger rum i lokal på Stadshuset, Vaksalagatan 15,,

14 "KOMMUN 14(23) om inget annat anges i kallelse. Individutskott Söders sammanträden äger rum i lokal på Valsätravägen 1 C, om inget annat anges i kallelse. Vid behov sätts extra sammanträden in. sunderlag Kontorets förslag daterat 7 oktober 2013.

15 15(23) "KOMMUN 147 Fråga om nytt upphandlingsutskott SBN att förnya beslut om upphandlingsutskott, med mandat att ansvara för nämndens upphandlingar enligt uppdrag och riktlinjer under resterande del av mandatperioden, samt att som ordförande i upphandlingsutskottet utse Leif Boström (KD), som ledamöter utse Rolf Söderlund (M), Peter Falk (FP), Rezene Tesfazion (S), Eva Berglund (MP), Edip Akay (V) samt en vakant ledamot från alliansgruppen. Sammanfattning Socialnämnden för barn och unga föreslås förnya beslut om inrättande av upphandlingsutskott resterande del av mandatperioden. 1

16 16(23) SOCIALNÄMNDEN FÖR BARN OCH UNGA 148 Ersättare i individutskott Norr och Öster, ledamot till det lokala Brottsförebyggande rådet och ledamot till läns Barnavårdsförbunds styrelse SBN att utse Delwara Hossein (M) till ledamot i individutskott Öster, att utse Katalin Gulåcsi (C) till ledamot i individutskott Norr, att utse Sara Sätterström (M) som ordinarie ledamot i läns Barnavårdsförbunds styrelse, samt att utse Ulf Schmidt (C) som ledamot i det lokala Brottsförebyggande rådet. Sammanfattning En ersättare (M) i socialnämnden för barn och unga har avsagt sig sina uppdrag i nämnden. Ersättaren var också ordinarie ledamot i individutskott Öster samt ordinarie ledamot i läns Barnavårdsförbunds styrelse. En ersättare (C) i socialnämnden för barn och unga har avsagt sig sina uppdrag i nämnden. Ersättaren var också ordinarie ledamot i individutskott Norr samt ledamot i det lokala Brottsförebyggande rådet. Kommunfullmäktige har utsett Delwara Hossein (M) och Katalin Gulåcsi (C) som ersättare i socialnämnden för barn och unga. Nämnden har att besluta om ledamot (M) i individutskott Öster, besluta om ordinarie ledamot (M) i läns Barnavårdsförbunds styrelse, besluta om ledamot i individutskott Norr samt ledamot (C) i det lokala Brottsförebyggande rådet.

17 "KOMMUN 17(23) 149 Aktuella arbetsgivarfrågor Verksamhetslokaler Myndighetschef Lotta Lindh-Neville informerar nämnden att ett förslag på hyreskontrakt på Islandsgatan har erhållits, vilket är ett alternativ till lokalerna på Väderkvarnsgatan. att delegera till nämndens arbetsutskott att fatta beslut om hyreskontrakt för Islandsgatan. Ärendebelastning och personalomsättning Myndighetschef Lotta Lindh-Neville informerar nämnden att Akademikerförbundet SSR och Vision har begärt skriftligt besked om vilka åtgärder som IFO avser vidta för att förebygga ohälsa för socialsekreterarna inom alla enheter inom IFO. En redovisning av åtgärder är inlämnad. Vidare informeras att en kartläggning av lönerna vid IFO är beställd.

18 KOMMUN 18(23) 150 Godkännande av ordförandens förrättningar att godkänna ordförandens redovisning av anspråk om ersättning för förrättningar enligt ERS 11, 8, för september och oktober Sammanfattning Ordföranden redovisar sina förrättningar för september och oktober 2013.

19 "KOMMUN 19(23) 151 Anmälningar I cirkulationspärm: - Kommunfullmäktige , Upphävande av beslut den 10 december 2012 avseende ärende ser A nr 316, ombildande av fastighetsbolag och försäljning av fastigheter, ärende ser A nr 318, ändring av avgifter för trygghetslarm, matlådor samt avgift i särskilt boende, ärende ser A nr 320, medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening, samt fatta likalydande beslut i nämnda ärenden. - Kommunfullmäktige , Motion av Malena Ranch och Maria Gardfjell (båda MP) om ökade kunskaper och förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld. - stadsarkiv Rapport - tillsynsbesök hos socialnämnden för barn och unga (SBN). - Handikapprådet protokoll Protokoll från socialnämndens för barn och unga utskottssammanträden , IU Norr, ordinarie sammanträde , IU Väster, ordinarie sammanträde , IU Söder, ordinarie sammanträde , IU Norr, extra sammanträde , IU Öster, ordinarie sammanträde , IU Norr, extra sammanträde , IU Söder, extra sammanträde

20 20(23) 152 Delegationsbeslut I cirkulationspärm: - Ordförandebeslut Förlängning av avtal gällande hem för vård eller boende för asylsökande ensamkommande barn och ungdomar. - Ordförandebeslut Förlängning av avtal gällande hem för vård eller boende avseende utslussboende med vuxenstöd för ensamkommande ungdomar med uppehållstillstånd. /rfi^ rv> C

21 KOMMUN 21(23) 153 Kurser och konferenser I cirkulationspärm: kommun - Inbjudan till kollegial granskning - samtal kring kommunens arbete med Barnkonventionen, 29 november 2013, kl 10:00-11:30.

22 "KOMMUN 22(23) 154 Av ledamöterna aktualiserade frågor Myndighetschef Lotta Lindh-Neville besvarar tidigare uppkommen fråga avseende: Varför IFO bam och unga tagit sig an ärenden tillhörande Knivsta kommun? Svar: Vid den aktuella tidpunkten vistades de berörda i kommun och uppgift fanns att de också stod i begrepp att flytta till kommunen. Det kommer att prövas att flytta tillbaka ärendet till Knivsta kommun och om det inte skulle fungera får IFO barn och unga ansöka om en överflyttning.

23 "KOMMUN 23(23) 155 Rapporter Folkhälsorådet Anders A. Aronsson (FP) rapporterar från Folkhälsorådets senaste möte där bland annat olika folkhälsoaktiviteter och ett uppföljningsseminarium av studieresan i september till Danmark kommer att genomföras. Hearing om våld i nära relationer Anders A. Aronsson (FP) rapporterade från möte med regeringens samordnare av insatser mot våld i nära relationer, Carin Götblad, representanter för kommuner och organisationer i länet. Mötet arrangerades av Länsstyrelsen län. Behov finns av att anpassa arbetsmetoderna efter barnen och utveckla de långsiktigt förebyggande insatserna. Ekonomiskt utsatta barn i kommun - resurser och behov (rapport på bordet) Viktigt att ta tillvara på de synpunkter och förslag som framkom vid de konferenser där rapporten presenterades. En sammanställning kommer. Barnombudsmannen i Edip Akay (V) rapporterade från sitt och Kajsa Dovstads (FP) deltagande i kontaktpersonsträff med BOiU den 17 oktober Syftet med träffen var att BOiU ville informera om hur de arbetar och om hur alla tillsammans kan arbeta för att öka barn och ungas möjligheter att påverka.

24 Reservation kring beslutet om detaljplan för Bruno Liljeforsgatan Socialnämnden för Barn- och unga, Dnr. SBN Vid dagens möte diskuterades detaljplanenförbruno Liljeforsgatan, och planen väcker många frågor inte minst vad gäller barn- och ungas miljö om planen kommer till stånd. Jag reserverar mig mot beslutet med hänvisning till följande punkter som jag anser vara otillräckligt beskrivna och beaktade i det material vi fick ta del av. 1) Buller från Råbyleden. I utredningen påpekas att det är kraftigt buller redan nu från Råbyleden, men detta avser inte kommunen fästa något större avseende vid, utan tycker att det går att göra avsteg från Boverkets riktlinjer, och att den bebyggelse som planeras dessutom kommer att fungera som en bullerskärm mot gatan. Man får förmoda att man kommer att utforma bebyggelsen som en stor fasad mot gatan för att dämpa ljudet på innergårdarna. 2) Buller från Bruno Liljeforsgatan. Där de tilltänkta husen står finns nu parkeringsplatser och garage för de boende i området. Riktigt var de ska parkera sina bilar fortsättningsvis framgår inte av planen. Det talas om enkelsidig kantstensparkering längs Bruno Liljeforsgatan, och kantstensparkering längs Råbyleden, men sådan parkering kan knappast rymma ens befintliga bilar och de tillkommande 900 lägenhetsinnehavarna kommer säkerligen också att till stor del ha bilar. Enda möjligheten att lösa parkeringsbekymren blir med underjordiska parkeringar i flera plan, alternativt parkeringshus. Angöringsgata till husen anges i detaljplanen vara Bruno Liljeforsgatan, varför man måste räkna med att trafiken på denna kommer att öka högst betydligt, och därmed också bullret. 3) Att man i de tilltänkta husen har stora bullerkällor från två håll från två livligt trafikerade gator gör att det eventuellt kan bli möjligt att bemästra bullret från ena hållet, men närmast omöjligt från båda. 4) När man bygger nya lägenheter är det mycket vanligt att de som flyttar in är yngre familjer som har eller får barn. I ett så stort bostadsbestånd som det planerade, som har kapacitet att inrymma inemot personer, så borde dessutom bostäderna vara tillgängliga för alla typer av människor. När det gäller yngre barn och småbarnsföräldrar är dessa extra beroende av att ha tillgång till säkra och trivsamma lekplatser helst strax utanför huset. Placeringen av husen i en zon mellan två livligt trafikerade gator kommer att göra att lekplatser blir både osäkra, bullriga och dessutom utsatta för avgaser och partiklar på grund av trafiken. 5) Ytterligare ett bekymmer med den tilltänkta bebyggelsen är att man tänker sig att bygga stora och höga hus. Bebyggelsen föreslås vara 4-7 våningar höga hus med ett punkthus på 16 våningar längst i norr. Det tilltänkta området går huvudsakligen i nord-sydlig riktning där den sydligaste delen svänger svagt åt väster. Om man då tänker sig att den bullerskyddande delen av bebyggelsen kommer att ligga längs Råbyleden åt väster så kommer de öppna gårdarna att vara öppna åt syd-ost (om man nu inte bygger tvärgående byggnader också) och därmed kommer gårdsbildningar att vara solbelysta huvudsakligen under förmiddagarna, medan från cirka kl 13 på dagarna kommer större delen av gårdarna ett stycke norrut i området att ligga i skugga från de höga husen mot Råbyleden. (Om man bygger tvärgående hus ut från

25 "gatuhuset" så förvärras "sol" situationen ytterligare.) En sådan miljö blir inte en trivsam lekmiljö för barn och småbarnsföräldrar eller för andra boende. 6) I planen nämns förskolan Parken, vilken självklart är en tillgång, och man tänker sig att man kan inrätta förskolor i bottenvåningen på området, något som självklart också är problematiskt med avseende på buller, avgaser, partiklar, trafik och sol. Förskolor är för övrigt också en verksamhet som tenderar att öka biltrafiken i närheten. 7) Trafiksäkerhet för skolbarn måste givetvis också beaktas så att barnen får tillgång till säkra skolvägar. Ovanstående är problem med miljön som måste bemästras när det gäller planeringen av området längs Bruno Liljeforsgatan för att planen ska ge barn- och unga och andra boende en bra och säker boendemiljö. Ledamot i Socialnämnden för Barn och unga

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare:

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare: "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:35

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:35 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FÖR BARN OCH UNGA SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:35 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-16:35

Sammanträdesdatum: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-16:35 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(14) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-16:35 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice

Läs mer

Datum Hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga

Datum Hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga KS 4 15 JANUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2013-12-10 Diarienummer KSN-2013-1385 Kommunstyrelsen Hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga

Läs mer

Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(16) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala 14:00-17:10 Ledamöter: Anders A Aronsson (FP),

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(17) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Viktoria Hotell och konferens, Uppsala, 15:00-16:50 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala. ntoret för bam,o/ngdom och arbetsmarknad, 28 november 2012

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala. ntoret för bam,o/ngdom och arbetsmarknad, 28 november 2012 SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA Sammanträdesdatum: 2012-11 -21 1(19) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:10 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL

SAMMANTRADESPROTOKOLL SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12,, 14:00-18:20 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:25

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:25 KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:25 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(15) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarloiad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:10 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:10. Tjänstgörande ersättare:

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:10. Tjänstgörande ersättare: Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMAN TRADESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:10 Ledamöter: Anders A. Aronsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-16:45. Ersättare:

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-16:45. Ersättare: r "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-16:45 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20. Ersättare:

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20. Ersättare: "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret fgr barn/ungdom och arbetsmarknad, 28 / Lars Persson, justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kontoret fgr barn/ungdom och arbetsmarknad, 28 / Lars Persson, justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-17:30 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Ersättare: Lars Persson (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare:

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare: Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(25) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-05-22

Sammanträdesdatum: 2013-05-22 KOMMUN 1(15) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Tjänstgörande Lars Persson (S), vice ordförande

Läs mer

Ersättare: ontoret/för barn, ungdom och arbetsmarknad, 20 december 2013. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ersättare: ontoret/för barn, ungdom och arbetsmarknad, 20 december 2013. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala TIKOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(26) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:55 Ledamöter: Anders A. Aronsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2014-05-14. Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:05. Ersättare:

Sammanträdesdatum: 2014-05-14. Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:05. Ersättare: Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FÖR BARN OCH UNGA 1(17) SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-05-14 Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:05

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:55

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:55 SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(19) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:55 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:00. Ersättare:

Sammanträdesdatum: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:00. Ersättare: SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:00 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, 1 juni Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, 1 juni Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice

Läs mer

BUN Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala kommun

BUN Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala kommun KOMMUN Handläggare Astrid Nyström KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Datum Diarienummer 2013-10-10 BUN-2013-1491.60 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala

Läs mer

KS SEPTEMBER 2014

KS SEPTEMBER 2014 KS 23 10 SEPTEMBER 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lagerkvist Monika Datum 2014-05-15 Diarienummer KSN-2013-0885 Kommunstyrelsen Motion av Eva Christiernin (S) och Malena Ranch (MP) om nytt styrdokument

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG 1(7) Plats och tid: Storskogen, 15:15-19:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Ersättare: Benny Lindholm (FP) Martin Wisell (KD), 1 :e vice Eva Christiernin (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-01-27 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2009-01-27, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Lise-Lott Lidström (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum:

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Uppsala " "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 15:00-18:40 Ledamöter: Ilona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande

Läs mer

Trosa kommunhus, sammanträdesrummet. Kl. 17:00-17:35. Katja Watts (M) Miriam Tinglöf (KD) Britt Larsson Gårdebäck (S) Stig Karlsson (V)

Trosa kommunhus, sammanträdesrummet. Kl. 17:00-17:35. Katja Watts (M) Miriam Tinglöf (KD) Britt Larsson Gårdebäck (S) Stig Karlsson (V) Humanistiska nämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-10 Plats och tid: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Trosa kommunhus, sammanträdesrummet. Kl. 17:00-17:35

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Uprleilut SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12 klockan Beslutande:

Uprleilut SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12 klockan Beslutande: 1 (7) Uprleilut Plats och tid: Stationsgatan 12 klockan 15.00 16.20 ande: Kjell Haglund (V), ordförande Ylva Stadell (S), 1:e vice ordförande Jonas Segersam (KD), 2:e vice ordförande Rezene Tesfazion (S)

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan * "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) och tid: Ledamöter: Övriga deltagare: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-19.15 Caroline Andersson (S), ordf Linda Eskilsson (MP), 1 :e vice

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Uppsala. Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut 2016 SCN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL UPPSALA KOMMUN. Beslut Socialnämnden beslutar

Uppsala. Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut 2016 SCN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL UPPSALA KOMMUN. Beslut Socialnämnden beslutar Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 6(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-22 23 Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut 2016 SCN-2016-0158 Beslut Socialnämnden beslutar UPPSALA KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S)

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) uppleifi Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, klockan 18:30-19.50 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 16.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C) Sida 1/9 Plats och tid Lokal Strået, kl. 14.15 15.25 (ajournering kl. 14.15 14.30) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN 1(9) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 25 april 2007 kl 19.00 21.15 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

1 (4) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesprotokoll 67, 72 Sammanträdesdatum 23 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 09:00-12:34 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Hörby, Christian Kruse Tisdagen den 20 maj 2014 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

UPPINg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

UPPINg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) UPPINg Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, 15:00-18:00 Ledamöter: Rona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Staden (S), 1:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Sid

SAMMANTRADESPROTOKOLL Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Sid SAMMANTRADESPROTOKOLL 1 piats och tid Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.55 ande Cecilia Forss (M), ordförande Ersättare: Héléne Brodin Rheindorf (M) Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström BUN

Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström BUN BON ZÖ[^O\^Z Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström 2013-12-16 BUN-2013-1988 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för kvarteret Klacken

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är omedelbart justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är omedelbart justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.00. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan-Olov Jonsson, V Martine Eng, S, ordförande Henny Möhlnhoff Lindkvist, S Ida Nilsson.

Läs mer