Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20. Ersättare:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20. Ersättare:"

Transkript

1 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Tjänstgörande Lars Persson (S), vice ordförande ersättare: Torsten Tornberg (M) Lars-Olof Bäckman (M) Rolf Söderlund (M) Rikard Sparby (M), Ersättare: Kajsa Dovstad (FP) Ulf Schmidt (C) Leif Boström (KD) Birgitta L Johansson (S) Rezene Tesfazion (S) Ahmad Orfali (MP) Eva Berglund (MP) Edip Akay (V) Owe Andersson (KD), Margareta Femberg (M), Marja-Leena Timmel, Erik Jansson Boström (MP) Övriga deltagare: Uppdragschef Jan Holmlund, kompetenschef Ida Bylund-Lindman, uppdragsstrateg Eva Egnell, uppdragsstrateg Yvonne Flambe, samordnare Sonja Forsström, uppdrags strateg Ingela Hagström, direktör Carola Helenius-Nilsson, strateg Ola Jeremiasen, koordinator Ingrid Larsson, uppdragsstrateg Ulf Lundström, samordnare Monica Söderhamn, samordnare Örjan Trapp och ekonom Johanna Wahlin Utses att justera: Lars Persson (S) Paragrafer: Justeringens plats och tid: Kontoret ^ör ba/n, ungdom och arbetsmarknad, 2Q^juni 2013 Underskrifter: ars Persson, justerare Ann^Chatrin Eriksson, sekreterare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Datum: Socialnämnden för barn och unga Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Underskrift: Sista dag för överklagande: Datum för anslags nedtagande: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala e_ Ann-Chatrin Eriksson, sekreterare

2 "KOMMUN 2(24) 81 Val av justerare och fastställande av justeringstid att utse Lars Persson (S) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll den 20 juni 2013 på kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad.

3 3(24) 82 Fastställande av föredragningslistan Socialnämnden för bam och unga beslutar att fastställa föredragningslistan med följande ändringar: Tillägg av punkt 15 b, Simundervisning och datorer för ensamkommande barn och ungdomar. Punkt 20, Delegationsbeslut, utgår. Punkt 17 a, Överläggning om individutskottens utredningar återkommer på nämndens sammanträde i augusti Tillägg av punkt 19 b, Anmälan av särskild aktivitet.

4 4(24) 83 Information Uppsala tingsrätt - Familjerättsliga frågor Fredrik von Arnold, lagman och chef vid Uppsala tingsrätt, informerade nämnden särskilt om familjerättsliga frågor i form av utredningarnas kvalité och kötiderna vid familjerättsenheten. Nämnden ger kontoret i uppdrag att till nämndens sammanträde i augusti återkomma med förslag på åtgärder för att komma tillrätta med kötiderna vid familjerättsenheten. Uppsala tjejjour Uppdragschef Jan Holmlund informerade nämnden om inkommen ansökan om verksamhetsmedel för Uppsala Tjejjour. Informationen avslutades med en riktnings givande diskussion avseende föreningsbidrag.

5 5(24) 84 Närvårdsteam neuropsykiatri projekt Samordnande insatser för vuxna med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning SBN att socialnämnden för barn och unga och de enheter inom kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad och nämndens ansvarsområde som berörs av Närvårdsteam neuropsykiatri ska delta i projektet verksamhetsmässigt, samt att uppdra till kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad att tillsammans med kontoret för hälsa, vård och omsorg diskutera fördelning av PRIO-medel för finansiering av Närvårdsteam neuropsykiatri. Närvårdsteam neuropsykiatri är en modell för att ge psykopedagogiska, samordnande och utbildningsmässiga insatser med individens behov som utgångspunkt från 18 år och uppåt. För att möjliggöra detta har nämnden för hälsa och omsorg samt landstinget beslutat att i projektform under två års tid ( ) avsätta resurser för verksamheten. Socialnämnden för barn och unga föreslås stödja föreslagen modell för Närvårdsteam neuropsykiatri. Lars Persson (S) deltar inte i beslut av ärendet. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, förslaget till beslut ersätts med: "att socialnämnden för barn och unga och de enheter inom kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad och nämndens ansvarsområde som berörs av Närvårdsteam neuropsykiatri ska delta i projektet verksamhetsmässigt." Kontoret föreslår, med instämmande av nämndens tjänstgörande ledamöter, ett ytterligare beslut: "att uppdra till kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad att tillsammans med kontoret för hälsa, vård och omsorg diskutera fördelning av PRIO-medel för finansiering av Närvårdsteam neuropsykiatri." sunderlag Kontorets förslag daterat 29 maj 2013.

6 "KOMMUN 6(24) 85 Remiss avseende motion av Malena Ranch med flera (alla MP) och Eva Christiernin med flera (alla S) om partnerskap med idéburna organisationer SBN att efter revidering, avge yttrande till kommunstyrelsen enligt förslag. Motionärerna föreslår kommunfullmäktige besluta att uppdra till uppdragsnämnderna att inför upphandlingar utreda partnerskap som alternativ till Lagen om offentligt upphandling och Lagen om valfrihetssystem. Vidare vill motionärerna uppdra till kommunstyrelsen att samordna ett pilotprojekt med uppdragsnämnderna där partnerskapsavtal ingås mellan kommunen och en eller flera relevanta idéburna organisationer där så är möjligt. Uppdragsnämnderna ska återkomma till fullmäktige med en uppföljning av arbetet som belyser både ekonomiska, juridiska och kvalitetsmässiga konsekvenser. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av Lars Persson (S) samt övriga tjänstgörande ledamöter, revidering av yttrandet, sidan 2, andra stycket till: "Socialnämnden för barn och unga har inom sina ansvarsområden inga medel avsatta för föreningsbidrag. Nämnden har dock redan ett fungerande partnerskapsavtal med en ideell organisation, nämligen Barnombudsmannen i Uppsala, BOiU, med tydlig överenskommelse om prioriteringar och olika projekt. Genom detta har nämnden erfarenheter som kan användas vid utformande av eventuella partnerskapsavtal t ex inom ansvarsområdet stadsdelsutveckling." samt avsluta yttrandet med: "Socialnämnden för barn och unga instämmer i motionens intentioner och föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige besluta att uppdra till kommunstyrelsens att belysa de ekonomiska, juridiska och kvalitetsmässiga aspekterna kring partnerskapsavtal med idéburna organisationer." sunderlag Kontorets förslag daterat 27 maj 2013.

7 7(24) 86 Socialstyrelsen: Tillsyn utifrån regeringsuppdrag av Uppsala kommuns arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SBN att efter justering och komplettering, godkänna förslag till redovisning till Socialstyrelsen av åtgärder som ska vidtas med anledning av Socialstyrelsens beslut efter tillsyn av kommunens arbete med våldsutsatta, samt att överlämna redovisningen till Socialstyrelsen. Socialstyrelsen genomförde i september 2012 en föranmäld inspektion i Uppsala kommun av socialtjänstens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Tillsynen genomfördes dels genom att kommunen redovisade vilka styrdokument som finns, besvarade en enkät om kommunens arbete, genomläsning av personakter samt intervjuer med chefer och medarbetare. Slutligen intervjuades en våldsutsatt kvinna och ett barn. Socialstyrelsen riktade kritik mot socialnämnden för barn och unga på vissa områden och har med anledning av detta begärt att nämnden redovisar åtgärder som vidtagits. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, komplettering av yttrandets första stycke: "Socialstyrelsen genomförde i september 2012 en föranmäld inspektion i Uppsala kommun av socialtjänstens arbete med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld. Utlåtandet från Socialstyrelsen kom nämnden tillhanda sju månader senare, varvid Socialstyrelsen begär en redovisning av åtgärder som vidtagits för att säkerställa att: " samt justeringar av redaktionell karaktär. Eva Berglund (MP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, komplettering av yttrandet, sidan 2, andra punkten: "Nämnden vill dessutom framhålla att Uppsala kommun arbetar brett med våld i nära relationer, det förekommer även barn och män utsatta för våld där förövaren är kvinna." sunderlag Kontorets förslag daterat 5 juni 2013.

8 8(24) 87 Månadsbokslut per maj 2013 SBN att godkänna månadsbokslut per maj 2013, samt att uppdra till kontoret att särskilt uppmärksamma de orsaker till den negativa prognosen som framgår av månadsbokslutet och vidta åtgärder för att bryta kostnadsutvecklingen. Månadsbokslut per maj 2013 redovisas vid sammanträdet. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, tillägg av beslut: "att uppdra till kontoret att särskilt uppmärksamma de orsaker till den negativa prognosen som framgår av månadsbokslutet och vidta åtgärder för att bryta kostnadsutvecklingen." ii.

9 KOMMUN 9(24) 88 Utkast Uppdragsplan SBN Utkast till Uppdragsplan diskuterades av nämnden och beslut kommer att tas vid socialnämndens för barn och unga sammanträde i augusti 2013.

10 KOMMUN 10(24) 89 Barn utsatta för människohandel SBN att efter de revideringar som redovisats vid sammanträdet, anta handlingsplan för barn utsatta för människohandel. Under senare år har barn påträffats i Uppsala kommun där det funnits misstankar om människohandel. Det är av vikt att kommunen belyser och ökar sin kunskap kring dessa frågor då en nationell kartläggning, genomförd av Länsstyrelsen i Stockholm (2012) visar att ett stort antal barn påträffats i Sverige under senare år. Kartläggningen visar även brister i handläggningen av dessa ärenden och därför är det av största vikt att kommunen upprättar rutiner för dessa fall. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter, revidering av handlingsplanen av redaktionell karaktär. sunderlag Kontorets förslag daterat 31 maj 2013.

11 11(24) 90 Riktlinjer för bostadssocial verksamhet översyn SBN att anta förslag till reviderade riktlinjer 2013 för bostadssocial verksamhet, med föreslagna justeringar och tillägg, samt att överlämna riktlinjer 2013 för bostadssocial verksamhet till övriga berörda nämnder. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har överlämnat reviderade riktlinjer översyn, UAN för bostadssocial verksamhet för beslut till socialnämnden för barn och unga. I förslaget till nya riktlinjer har förändringar skett i så väl struktur som innehåll, för att göra riktlinjerna mer tydliga och anpassade efter nuvarande förutsättningar. Kontoret föreslår ett antal redaktionella ändringar i riktlinjerna. sunderlag Kontorets förslag daterat 29 maj 2013.

12 "KOMMUN 12(24) 91 Strukturöversikt Gottsunda och Valsätra SBN att godkänna Strukturöversikt Gottsunda och Valsätra, samt att översända Strukturöversikt Gottsunda och Valsätra till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för kännedom. Strukturöversikt Gottsunda och Valsätra är en stadsdelsbeskrivning som tagits fram efter beslut i den politiska styrgruppen för stadsdelsutveckling. Strukturöversikten är tänkt att användas som informationsunderlag för politiker och tjänstemän vid beslutsfattande och ska även finnas tillgänglig för allmänheten. Bakom strukturöversikten ligger en lång arbetsprocess. I september 2012 arrangerades en hearing för politiker och tjänstemän. Strukturöversikten har varit på remiss till samtliga kommunala nämnder och bolagsstyrelser samt till ett stort antal aktörer med verksamhet i Gottsunda och Valsätra. Anders A. Aronsson (FP) föreslår, med instämmande av övriga tjänstgörande ledamöter att Strukturöversikt Gottsunda och Valsätra även översänds till kommunfullmäktige för kännedom. sunderlag Kontorets förslag daterat 3 juni 2013.

13 KOMMUN 13(24) 92 Upphandling av stödboende via Sveriges kommuner och landsting (SKL), Kommentus inköpscentral AB (SKI) SBN att till kommunstyrelsen föreslå att upphandlingen ej fullföljs avseende stödboende i SKLs regi, att ge kontoret i uppdrag att i samarbete med kontoret för samhällsutveckling arbeta fram förslag på boendelösningar och presentera dessa för nämnden, samt att kontoret utreder möjligheten, i samarbete med berörda kontor, att genomföra en nämndövergripande lokal upphandling av boende med stöd för särskilda målgrupper. Socialnämnden för barn och unga anmälde till kommunstyrelsen intresse över att delta i Sveriges kommuner och landsting, SKL, ramupphandling avseende stödboende. Huvudargument var bristen på bostäder för ungdomar med sociala problem. Behovet av lägenheter gäller ungdomar som dels har vistats på institution och behöver bostad, dels de ungdomar som inte kan bo kvar hemma hos sin familj. Vid upphandlingsutskottets sammanträde meddelade kontoret att kontoret för samhällsutveckling presenterat förslag på boendealternativ som kan användas som såväl "utslussningslägenheter" som "träningslägenheter" vid en öppenvårdslösning. Den presenterade volymen motsvarar nämndens tidigare beställning till dåvarande fastighetsägarnämnden. sunderlag Kontorets förslag daterat 1 juni 2013.

14 KOMMUN 14(24) 93 Utbildning om cannabis och nätdroger SBN att inbjuda aktörer i länet till ett idémöte om cannabis och nätdroger den 21 augusti 2013, 14:00-17:00, samt att inbjuda nämnden för hälsa, vård och omsorg till en utbildning om cannabis och nätdroger den 28 augusti 2013, 13:00-14:30. Det saknas kunskap i samhället om skadeverkningar av cannabis för individ och samhälle, på kort och lång sikt. Viktiga målgrupper för sådan information, som ska baseras på saklig vetenskaplig fakta är ungdomar, föräldrar, personer som arbetar med barn och ungdomar, beslutsfattare med flera. Socialnämnden för barn och unga tar med bakgrund av detta initiativ till ett idémöte där nyckelaktörer i länet och kommunen inbjuds för att diskutera aktuell situation, vilka insatser som krävs etcetera. sunderlag Kontorets förslag daterat 4 juni 2013.

15 "KOMMUN 15(24) 94 Ordinarie ledamöter samt ersättare i socialnämndens för barn och unga individutskott under semesterperioden 2013 SBN att under juli och augusti 2013, som ordinarie ledamöter i individutskott Söder utse Lars-Olof Bäckman (M), Lars Persson (S) och Margareta Fernberg (M), som ersättare utse Peter Falk (FP), Anders A. Aronsson (FP), Owe E Andersson (KD), Anders Blixt (S) och Edip Akay (V), att under juli och augusti 2013, som ordinarie ledamöter i individutskott Väster utse Leif Boström (KD), Birgitta L Johansson (S) och Kajsa Dovstad (FP), som ersättare utse Sara Sätterström (M), Anders A. Aronsson (FP), Hanna Karpmyr (S) och Erik Jansson Boström (MP), att under juli och augusti 2013, som ordinarie ledamöter i individutskott Öster utse Ulf Schmidt (C), Rezene Tesfazion (S) och Rolf Söderlund (M), som ersättare utse Ylva Engström (M), Anders A. Aronsson (FP), Ann-Louise Linder (S) och Anders E Eriksson (S), samt att under juli och augusti 2013, som ordinarie ledamöter i individutskott Norr utse Torsten Tornberg (M), Eva Berglund (MP) och Rikard Sparby (M), som ersättare utse Koppens Åsa Jansson (C), Anders A. Aronsson (FP), Marja-Leena Timmel (S) och Ahmad Orfali (MP). Individutskotten består av få ledamöter och vid vissa tillfällen är sårbarheten stor, framför allt under semesterperioden. Det är nödvändigt att alltid garantera beslutsmässighet. Av det skälet föreslås att samtliga individutskott under juli och augusti 2013 ska bestå av tre ordinarie ledamöter och att övriga ledamöter blir ersättare. sunderlag Kontorets förslag daterat 29 maj 2013.

16 KOMMUN 16(24) 95 Ansökan om bidrag till fritidsverksamhet med ensamkommande barn, EKB SBN att bevilja Rädda Barnens lokalförening i Södra Uppsala bidrag om kr för åren 2013 och 2014, samt att föreningen årligen skall lämna in en årsredovisning, dels över verksamheten, dels över bidragets användning. Rädda Barnens lokalförening i Södra Uppsala startade på eget initiativ fritidsverksamhet under våren Syftet är att ensamkommande barn och ungdomarna under sin fritid ska få träffa andra ungdomar under trivsamma former. Socialnämnden för barn och unga beviljade bidrag om 25 tkr för verksamheten avseende hösten 2011 och för helåret En verksamhetsrapport har inlämnats till nämnden över fritidsverksamheten och rapporten visar upp ett värdefullt arbete för målgruppen. Föreningen framställer nu om fortsatt bidrag för verksamheten. Summa uppgår till kr för 2013 och kr för 2014, totalt 25 tkr. Inriktningen på arbetet ligger i linje med nämndens intentioner för målgruppens integrering och etablering i det svenska samhället. Bidraget på kr finansieras genom årligt statsbidrag från Migrationsverket gällande stödinsatser till ensamkommande barn och ungdomar. sunderlag Kontorets förslag daterat 10 juni 2013.

17 "KOMMUN 17(24) 96 Simundervisning och datorer för ensamkommande barn och ungdomar Ulf Schmidt (C) aktualiserar fråga om behovet av simundervisning för ensamkommande barn och ungdomar. Simkunnighet är ett krav för att få godkänt skolbetyg i idrott. Edip Akay (V) aktualiserar fråga om behovet av datorer för ensamkommande barn och ungdomar, vilket behövs för att kunna fullfölja studier. Kontoret återkommer i frågorna.

18 "KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 18(24) 97 Ändring av mötestid för socialnämndens för barn och unga utskottsberedning att ändra sammanträdesdag och tid för nämndens utskottsberedning i september till den 18 september 15:00-17:00.

19 19(24) Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 98 Aktuella arbetsgivarfrågor Uppdragschef Jan Holmlund informerar nämnden att de av kontoret för samhällsutveckling föreslagna ersättningslokalerna för Väderkvarnsgatan 17 har accepterats. Fråga om överläggning om individutskottens utredningar återkommer vid nämndens sammanträde i augusti 2013.

20 "KOMMUN 20(24) 99 Godkännande av ordförandens förrättningar att godkänna ordförandens redovisning av anspråk om ersättning för förrättningar enligt ERS 11, 8, för maj och juni Ordföranden redovisar sina förrättningar för maj och juni K *

21 21(24) 100 Anmälningar I cirkulationspärm: - Kommunstyrelsen , 81 - Könsuppdelad statistik - i arbetet för en jämställd medborgarservice - Handikapprådet - Protokoll Socialnämnden för barn och unga, Upphandlingsutskottet Socialnämnden för barn och unga, Upphandlingsutskottet Avtal som reglerar samverkansprojektet "Katamaran" - gemensamma insatser för barn, ungdomar och deras familjer med sammansatt psykiatrisk och social beteendeproblematik Protokoll från socialnämndens för barn och unga utskottssammanträden , IU Öster, ordinarie sammanträde , IU Norr, ordinarie sammanträde , IU Väster, ordinarie sammanträde , IU Söder, ordinarie sammanträde , IU Söder, extra sammanträde , IU Öster ordinarie sammanträde

22 "KOMMUN 22(24) 101 Anmälan av särskild aktivitet att ta anmälan om särskild aktivitet för oppositionsgrupp (S, MP och V) till protokollet. Lars Persson (S) anmäler att nämndens oppositionsgrupp (S, MP, och V) kommer att ha fyra timmar för särskild aktivitet den 23 augusti 2013.

23 "KOMMUN 23(24) 102 Kurser och konferenser att nämndens samtliga ledamöter ges möjlighet att delta i Idémöte 21 augusti 2013 "Hur kan vi tillsammans stoppa narkotikamissbruket hos unga?". Hur kan vi tillsammans stoppa narkotikamissbruket hos unga? Idémöte 21 augusti 2013, arrangerat av socialnämnden för barn och unga, Uppsala kommun.

24 "KOMMUN 24(24) 103 Rapporter Anders A. Aronsson (FP) rapporterar att Folkhälsorådet kommer att ta upp frågan om det ökade narkotikamissbruket på sammanträdet i augusti 2013.,I

Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(16) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala 14:00-17:10 Ledamöter: Anders A Aronsson (FP),

Läs mer

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(17) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Viktoria Hotell och konferens, Uppsala, 15:00-16:50 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-16:35

Sammanträdesdatum: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-16:35 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(14) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-16:35 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala. ntoret för bam,o/ngdom och arbetsmarknad, 28 november 2012

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala. ntoret för bam,o/ngdom och arbetsmarknad, 28 november 2012 SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA Sammanträdesdatum: 2012-11 -21 1(19) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:10 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:35

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:35 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FÖR BARN OCH UNGA SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:35 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA

Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(15) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarloiad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:10 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare:

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare: "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL

SAMMANTRADESPROTOKOLL SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice ordförande

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:10. Tjänstgörande ersättare:

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:10. Tjänstgörande ersättare: Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMAN TRADESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:10 Ledamöter: Anders A. Aronsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:20 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12,, 14:00-18:20 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-05-22

Sammanträdesdatum: 2013-05-22 KOMMUN 1(15) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Tjänstgörande Lars Persson (S), vice ordförande

Läs mer

Datum Hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga

Datum Hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga KS 4 15 JANUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2013-12-10 Diarienummer KSN-2013-1385 Kommunstyrelsen Hemställan om budgetrevidering för 2013 för socialnämnden för barn och unga

Läs mer

Kontoret fgr barn/ungdom och arbetsmarknad, 28 / Lars Persson, justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kontoret fgr barn/ungdom och arbetsmarknad, 28 / Lars Persson, justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Viktoria Hotell & konferens, Uppsala, 15:00-17:30 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Ersättare: Lars Persson (S),

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:55

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:55 SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(19) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:55 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-16:45. Ersättare:

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-16:45. Ersättare: r "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-16:45 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:25

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:25 KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:25 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:00. Ersättare:

Sammanträdesdatum: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:00. Ersättare: SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Kontoret för bam, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 13:00-17:00 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

Ersättare: ontoret/för barn, ungdom och arbetsmarknad, 20 december 2013. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ersättare: ontoret/för barn, ungdom och arbetsmarknad, 20 december 2013. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala TIKOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA 1(26) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-18:55 Ledamöter: Anders A. Aronsson

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:20

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:20 "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12,, 14:00-17:20 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande

Läs mer

KS JANUARI 2014

KS JANUARI 2014 KS 12 15 JANUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2013-12-09 Diarienummer KSN-2013-0544 Kommunstyrelsen Motion av Malena Ranch m fl (alla MP) och Eva Christiernin m fl (alla

Läs mer

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare:

Sammanträdesdatum: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40. Ersättare: Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FOR BARN OCH UNGA SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(25) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG 1(7) Plats och tid: Storskogen, 15:15-19:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Ersättare: Benny Lindholm (FP) Martin Wisell (KD), 1 :e vice Eva Christiernin (S)

Läs mer

Uppsala. Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut 2016 SCN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL UPPSALA KOMMUN. Beslut Socialnämnden beslutar

Uppsala. Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut 2016 SCN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL UPPSALA KOMMUN. Beslut Socialnämnden beslutar Uppsala KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 6(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-22 23 Rapportering av ej verkställda biståndsbeslut 2016 SCN-2016-0158 Beslut Socialnämnden beslutar UPPSALA KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2014-05-14. Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:05. Ersättare:

Sammanträdesdatum: 2014-05-14. Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:05. Ersättare: Uppsala "KOMMUN SOCIALNÄMNDEN FÖR BARN OCH UNGA 1(17) SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2014-05-14 Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, Uppsala, 14:00-17:05

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum:

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Uppsala " "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 15:00-18:40 Ledamöter: Ilona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, 1 juni Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, 1 juni Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Strandbodgatan 1, Uppsala, 14:00-17:40 Ledamöter: Anders A. Aronsson (FP), ordförande Lars Persson (S), vice

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, 2014-09-03

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, 2014-09-03 KOMMUN 1 Plats och tid Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.30 ande Cecilia ForSS (M), Ordförande Ersättare: Malin Sjöberg Högrell (FP), 1:e vice ordf Bengt Sandblad (S), 2:e vice ordf Héléne Brodin Rheindorf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman

Vård- och Omsorgsnämnden (13) Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Vård- och Omsorgsnämnden 2004-06-24 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 08.15 10.15 Beslutande Sören Carlsson (s) Ingrid Karlsson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s)

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22 PROTOKOLL från 1(6) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare: Personalföreträdare: Övriga: Utses att justera Ale Kommun kl 08:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30 Sammanträdesprotokoll 1(9) 2012-02-14 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 17 15 ande Kristina Valtersson (c) Ersättare: Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14)

Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Socialnämnden 2007-01-17 1 (14) Plats och tid Katrineholmssalen, Safiren, Katrineholm, kl. 14.30 16.45 Ajounering kl. 15.40-15.50 ande Tjänstgörande Ersättare Ove Melin, ordförande (s), Matti Turunen (s),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

UPPINg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

UPPINg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) UPPINg Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, 15:00-18:00 Ledamöter: Rona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Staden (S), 1:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e vice ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg upplelue OMS ORGS NÄMNDEN 1(13) Plats och tid: Bergius, 15:15 18.15 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS

Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson Eva Asthage Mårthen Backman Siw Sjöholm Johansson (C) Ingela Mindemark BEVIS 1(5) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Eva

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Protokoll för socialnämnden

Protokoll för socialnämnden 1(14) Socialnämnden Plats och tid Kommunhuset, Kävlinge, kl 18.30-19.25 Ajournering ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Peter Rugarn Justeringens plats och

Läs mer

Socialnämnden, protokoll

Socialnämnden, protokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset Harrie onsdagen den 7 juni kl. 18:30-19:25 ande ledamöter Se nästa sida Ersättare Se nästa sida Övriga närvarande Se nästa sida Utses att justera Birgitta Dahlén Mårtensson

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018

Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 KF 215 9 oktober 2017 Diarienummer KSN-2016-1303 Kommunfullmäktige Motion av Jonas Segersam m fl (alla KD) om kommunens indelning i valkretsar vid valet 2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 265/2010. Datum: 2011-01-13 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten. Närvarande ledamöter

Socialnämnd väster. Protokoll Sv 265/2010. Datum: 2011-01-13 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten. Närvarande ledamöter Protokoll Sv 265/2010 Socialnämnd väster Datum: 2011-01-13 Klockan: 09:00-12:00 Plats: Ribbingsgatan 1-3, smtr rum Jätten Närvarande ledamöter Torgny Larsson (S) Ewa Leitzler (M) Elvy Wennerström (S) Lars-Göran

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Yttrande över Motion av Malena Ranch m fl. (alla MP) och Eva Christiernin m fl. (alla S) om partnerskap med idéburna organisationer

Yttrande över Motion av Malena Ranch m fl. (alla MP) och Eva Christiernin m fl. (alla S) om partnerskap med idéburna organisationer KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Johan Göthberg Datum 2013-05-07 Diarienummer ALN-2013-0113.00 Äldrenämnden Yttrande över Motion av Malena Ranch m fl. (alla MP) och Eva Christiernin m fl.

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala 1(2) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala, kl 15.00-17.10 Tjänstgörande: Peter Gustavsson (S) ordf Karolin Lundström (V) 1:e v ordf Eva Edwardsson (FP) 2:e v ordf Elisabeth Ståhle (MP) Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 juni 2017 kl 15:00-16:45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) J Håkan Andersson (C) Sida 1/9 Plats och tid Lokal Strået, kl. 14.15 15.25 (ajournering kl. 14.15 14.30) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer