Plats: Sammanträdesrummet Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats: Sammanträdesrummet Linden, Eklundavägen 1, Örebro"

Transkript

1 Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrummet Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar om du kommer att närvara. Tänk på våra allergiker och undvik starka dofter. Ledamöter kallas Andreas Svahn (S), ordförande Jihad Menhem (V), vice ordförande Ola Karlsson (M), 2:e vice ordförande Anders Ceder (S) Karin Sundin (S) Irén Lejegren (S) Roger Rådström (S) Kerstin Bergström Persson (S) Bengt Storbacka (S) Catrin Steen (MP) Katarina Tolgfors (M) Anna Ågerfalk (L) Behcet Barsom (KD) Torbjörn Ahlin (C) Per Söderlund (SD) Ersättare underrättas Azra Prepic (S) Thomas Andersson (S) Gunnel Kask (S) Dennis Begic (S) Joakim Carlsson (S) Anneli Mylly (V) Kenneth Lantz (V) Mats Gunnarsson (MP) Camilla Hansén (MP) Pär-Ove Lindkvist (M) Oskar Svärd (M) Sara Dicksen (M) Elin Adebo (KD) Jonas Kleber (C) Elin Jensen (SD) 1 (17) Postadress Region Örebro län Box 1613, Örebro E-post: regionen@regionorebrolan.se

2 1. Protokollsjustering att jämte ordförande justera dagens protokoll utse Jihad Menhem (V) och Anna Ågerfalk (L) med Catrin Steen (MP) och Torbjörn Ahlin (C) som ersättare. Protokollet ska vara justerat senast den 14 december Anmälan av medborgarförslag om anhörigboende vid transplantation Diarienummer: 17RS6434 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet samt, att överlåta till regionstyrelsen för beslut. Ett medborgarförslag om anhörigboende vid transplantation har inkommit till Region Örebro län den 6 november Medborgarförslaget har för beredning överlämnats till staben för hälso- och sjukvård. FöredragningsPM regionstyrelsen Medborgarförslag - Anhörigboende vid transplantation, Att Örebro läns landsting bekostar boende för anhöriga vid transplantation som sker vid Karolinska sjukhuset i Stockholm eller Sahlgrenska sjukhus 3. Anmälan av motion rån Elin Jensen (SD) och Virosa Viberg (SD), kostnadsfria preventivmedel till missbrukande kvinnor Diarienummer: 17RS6062 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet. En motion har inkommit till Region Örebro län den 20 oktober 2017 från Elin Jensen (SD) och Virosa Viberg (SD) om att erbjuda kostnadsfria preventivmedel till missbrukande kvinnor. Motionen har överlämnats till hälso- och sjukvårdsstaben för beredning. 2 (17)

3 FöredragningsPM regionstyrelsen Motion till regionfullmäktige från Elin Jensen (SD) och Virosa Viberg (SD) - Inför kostnadsfria preventivmedel för missbrukande kvinnor i fertil ålder 4. Anmälan av motion från Christina Pettersson (C) om bättre förebyggande vård för patienter med benskörhet (osteoporos) Diarienummer: 17RS6563 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet. En motion har inkommit till Region Örebro län den 13 november 2017 från Christina Pettersson (C) om bättre förebyggande vård för patienter med benskörhet (osteoporos). Motionen har för beredning överlämnats till staben för hälso- och sjukvård. FöredragningsPM regionstyrelsen , anmälan av motion från Christina Pettersson (C) om bättre förebyggande vård för patienter med benskörhet (osteoporos) Motion till regionfullmäktige från Christina Pettersson (C) - Vi behöver bättre förebyggande vård för patienter med benskörhet 5. Anmälan av medborgarförslag om skyttel på USÖ-området Diarienummer: 17RS6638 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att ta anmälan till protokollet, samt att överlåta till regionstyrelsen för beslut. Ett medborgarförslag har inkommit till Region Örebro län den 16 november Förslagsställaren föreslår gratis skyttel/skyttlar inom sjukhusområdet Universitetssjukhuset Örebro. Medborgarförslaget har för beredning överlämnats till Regionservice. FöredragningsPM regionstyrelsen , anmälan av medborgarförslag Medborgarförslag 6. Val av ledamot till Etikrådet Diarienummer: 17RS (17)

4 att entlediga Anna Oskarsson (C) från uppdraget som ledamot i Erikrådet, samt att till ny ledamot efter Anna Oskarsson (C) utse Maria Comstedt (C) i Etikrådet för tiden Anna Oskarsson (C) har överlämnat skrivelse med begäran av entledigande från sitt uppdrag som ledamot i Etikrådet. FöredragningsPM regionstyrelsen , kompletteringsval till Etikrådet 7. Besvarande av medborgarförslag om allergikonsulent Diarienummer: 17RS3258 att medborgarförslaget med hänvisning till vad som framförts är besvarat, samt att vårdbehov hos barn och vuxna med allergier ska tillgodoses inom ordinarie verksamhet/vårdnivå. Siv Petterson Hallsberg, medlem i Astma- och Allergiföreningen i Örebro län, har väckt förslag om att Region Örebro län ska inrätta en tjänst som Allergikonsulent. Barn och vuxna med allergi har vårdkontakter inom primärvården, på barn- och ungdomsmedicinska kliniken, medicinklinikens gastrosektion, på hudkliniken, på Öronnäsa- halskliniken och på Hjärtlungklinikens lungsektion (HLK). Av de som uppfattar sig ha allergi är kanske hälften objektivt verifierade. Den största andelen av patienterna har lindriga, säsongsberoende och virosutlösta besvär, och de kan ha en välskött situation med kontakter i primärvården. Ett fåtal personer i länet har en svår allergisk astma. Dessa patienter finns på Hjärtlungklinikens mottagning och sköts av ett team av specialister. Inom vuxenallergologin görs bedömningen att en samhällsresurs i form av allergikonsulent inte är bästa resursanvändandet inom vården av vuxna patienter med allergi. Inom barn- och ungdomskliniken görs bedömningen att en konsulent skulle kunna underlätta för de enstaka barn som har svåra fall av multipla allergier som leder till påverkad skolgång och sjukskrivna föräldrar. FöredragningsPM regionstyrelsen , besvarande av medborgarförslag om allergikonsulent Svar på medborgarförslag om allergikonsulent Medborgarförslag 4 (17)

5 8. Fördelning av föreningsbidrag och projektstöd till länets funktionshinderorganisationer 2018 Diarienummer: 17RS5212 att anta förslag om fördelning av föreningsbidrag 2,711 miljoner kronor till funktionshinderorganisationerna, att anta förslag om fördelning av kronor till projektstöd, att avsätta kronor till rådet för funktionshinderfrågors referensgrupp, att avsätta kronor till startbidrag, samt att eventuell uppräkning i budget 2018 ändvänds för projektmedel år Fördelningsgruppen har tillsammans med funktionshinderkonsulenten tagit fram ett förslag till fördelning av föreningsbidrag samt projektstöd till länets funktionshinderföreningar för år Enligt förslaget kommer i stort sätt alla föreningar att få en höjning av bidraget. Medel till de höjda bidragen kommer dels från outnyttjade projektmedel och dels från medel som inte har fördelats från tidigare år då två föreningar inte har inkommit med ansökan. Delar av höjning måste dock betraktas som tillfällig då de föreningar som inte ansökte i år kan bli aktuella för bidrag igen nästa år. FöredragningsPM regionstyrelsen , fördelning av föreningsbidrag och projektstöd till länets funktionshinderorganisationer Protokollsutdrag fokusberedning habilitering, hjälpmedel, folktandvård , 15 Fördelning av föreningsbidrag och projektstöd till länets funktionshinderorganisationer 2018 Bilaga 1 Fördelningsförslag funktionshinderorg 2018_TMP Bilaga 2 Förslag till fördelning vid ev uppskrivning av budget Kostadsfri återkoppling av hälsoundersökningar avseende placerade barn och unga till Socialtjänsten Diarienummer: 17RS5920 att anta Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) rekommendation att till socialtjänsten kostnadsfritt återkoppla hälsoundersökningar gällande placerade barn och unga. För att de barn som vistas utanför hemmet ska säkerställas samma goda vård som sina jämnåriga och för att socialtjänsten ska kunna uppfylla de lagkrav som ställs på dem behöver hälso- och sjukvården överföra resultat från hälsoundersökningar till socialtjänsten. Landstingen föreslås göra detta kostnadsfritt. 5 (17)

6 I Socialtjänstlagen infördes för två år sedan ett utökat ansvar för socialtjänsten att placerade barn får den hälso- och sjukvård de behöver. Samtidigt infördes dels en ny lag som reglerar landstingets skyldighet att erbjuda hälsoundersökning dels en bestämmelse om att kommuner och landsting ska ingå överenskommelser om samarbete om barn och unga som vistas utanför det egna hemmet. I betänkandet inför lagstiftningen betonas när barn och unga placeras utanför det egna hemmet är det särskilt viktigt att utredningen innehåller tillräcklig information om barnets utveckling, fysiska och psykiska status samt tandstatus. Syftet är att upptäcka tecken på ohälsa och säkerställa att barnet får den hälso- och sjukvård som alla barn har rätt till. Den bedömning som görs i hälsoundersökningen ska kunna användas både för socialnämndens planering av vården och för hälso- och sjukvårdens fortsatta kontakt med barnet. FöredragningsPM regionstyrelsen , kostnadsfri återkoppling av hälsoundersökningar till socialtjänsten avseende placerade barn och unga Meddelande från styrelsen nummer 15/ Rekommendation om att resultat från hälsoundersökningar av placerade barn och unga återkopplas till socialtjänsten kostnadsfritt 10. Region Örebro läns samarbetsavtal med Nerikes Brandkår och Bergslagens Räddningstjänst om vård i väntan på ambulans, IVPA Diarienummer: 17RS6102 att teckna avtal med Nerikes Brandkår och Bergslagens Räddningstjänst om vård i väntan på ambulans, IVPA. Region Örebro län har tecknat samarbetsavtal med Bergslagens Räddningstjänst samt Nerikes Brandkår med syfte att åstadkomma en snabb defibrillering av hjärtstopp i väntan på att larmad ambulans anländer. Avtalet ersätter tidigare i väntan på ambulans, IVPAavtal från Region Örebro län tecknar samarbetsavtal med Bergslagens Räddningstjänst samt med Nerikes Brandkår som gäller tills vidare från och kan sägas upp av endera parten med en uppsägningstid på sex månader. Avtalet innebär att SOS Alarm kan larma ut en enhet från dem vid misstänkt bevittnat hjärtstopp då det inte finns tillgång till ambulans i tillräcklig utsträckning, eller då ambulansens framkörningstid är lång. Avtalet omfattar samtliga enheter inom både Bergslagens Räddningstjänst och Nerikes Brandkår och det primära insatsområdet omfattar respektive stations primära upptagningsområde. Avtalet ersätter IVPA-avtal från FöredragningsPM regionstyrelsen , samarbetsavtal med Nerikes Brandkår och Bergslagens räddningstjänst avseende IVP (i väntan på ambulans) Avtal avseende IVP (i väntan på ambulans), Bergslagens Räddningstjänst Avtal avseende IVP (i väntan på ambulans), Nerikes Brandkår 6 (17)

7 11. Periodrapport oktober 2017 Diarienummer: 17RS1847 att godkänna periodrapporten per oktober Regionorganisationens resultat per oktober är ett överskott om 151 mnkr, jämfört med 304 mnkr föregående år. Den ekonomiska situationen är fortsatt bekymmersam, de åtgärder som vidtagits för att få en ekonomi i balans har ännu inte gett något synbart resultat, och Region Örebro läns kostnader ökar fortfarande i en mycket hög takt. Samtliga större förvaltningar redovisar per oktober betydande resultatförsämringar och kostnadsökningar. Därför har helårsprognosen per oktober sänkts, från 150 mnkr till 125 mnkr. FöreragningsPM regionstyrelsen , periodrapport oktober 2017 Periodrapport oktober Bedrivande av vårdverksamhet inom Psykoterapi inom lag om valfrihetssystem (LOV) Örebro län Diarienummer: 17RS5891 att godkänna psykoterapeut Göran Rönnbäcks (organisationsnummer ) ansökan om att bedriva psykoterapi inom LOV i länet enligt förfrågningsunderlaget vid mottagning i Örebro från och med den 1 december 2017, samt att ge regiondirektören i uppdrag att teckna avtal med psykoterapeut Göran Rönnbäck. Region Örebro län har utifrån lag om valfrihetssystem (LOV) beslutat att från och med den 2 oktober 2014 ge en specificerad målgrupp inom den psykiatriska specialisvården möjlighet att fritt välja mellan landstingsanställda och privata psykoterapeuter som efter godkännande utifrån ställda krav erhållit kontrakt med Region Örebro län om att bedriva psykoterapi inom ramen för LOV. Alla vårdgivare som uppfyller ställda kriterier i förfrågningsunderlaget har rätt att bedriva psykoterapi i länet med ersättning från landstinget. Förfrågningsunderlaget avser tilldelning av kontrakt enlig lag (2008:962) om valfrihetssystem. Legitimerad psykoterapeut Göran Rönnbäck (organisationsnummer ) har ansökt om att få bedriva psykoterapi inom LOV Örebro län med planerad start den 11 september Göran Rönnbäck har varit anställd som familjeterapeut på Magelungen Utveckling AB, en friskola med behandling, sedan Sedan avlagd examen som legitimerad psykoterapeut juni 2013 arbetar Göran Rönnbäck som leg. familjeterapeut/ psykoterapeut på Magelungen Utveckling AB. 7 (17)

8 Göran Rönnbäcks mottagning kommer att erbjuda psykoterapi med systemisk inriktning och vara lokaliserad på Storgatan 45, Örebro. Under de första åren kommer samtalen huvudsakligen genomföras på kvällstid. När Göran Rönnbäck går i pension från nuvarande arbete blir det även möjligt att ha verksamhet på dagtid. FöredragningsPM regionstyrelsen , bedrivande av vårdverksamhet inom psykoterapi inom lagen om valfrihetssystem (LOV) Örebro län Ansökan 13. Slutrapport För en jämlik hälsa i Örebro län - utmaningar och förslag på åtgärder Diarienummer: 17RS3276 att tacka för slutrapporten, samt att låta den tillsammans med remissinstansernas synpunkter och annat underlag ingå i arbetet med att ta fram en ny folkhälsoplan. År 2015 beslutade regionfullmäktige att ge fokusberedningen för folkhälsa i uppdrag att tillsätta en kommission för jämlik hälsa. Syftet med kommissionen var att bidra med kunskap och vägledning i det långsiktiga arbetet för att minska skillnaderna i hälsa i Örebro län. Kommissionen har haft ett organisationsövergripande arbetssätt för att påvisa utmaningar och föreslå åtgärder för att minska framtida systematisk ojämlikhet i hälsa i befolkningen. Utmaningar som ekonomisk utsatthet, arbetsmarknad och utbildning, psykisk ohälsa samt brist på delaktighet och inflytande identifieras i slutrapporten För en jämlik hälsa i Örebro län-utmaningar och förslag på åtgärder. Slutrapporten utgör bland annat underlag för det fortsatta folkhälsoarbetet i länet samt de folkhälsoavtal som skrivs mellan Region Örebro län, länets kommuner, Örebro läns idrottsförbund med SISU idrottsutbildarna och Örebro läns bildningsförbund. FöredragningsPM regionstyrelsen , slutrapporten "För en jämlik hälsa i Region Örebro län - utmaningar och åtgärder" Protokollsutdrag fokusberedning för folkhälsa Slutrapport För en jämlik hälsa i Örebro län - utmaningar och förslag på åtgärder Slutrapporten "För en jämlik hälsa i Örebro län" 14. Svar på remissen Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa Förslag för ett långsiktigt arbete med god och jämlik hälsa, SOU 2017:47 Diarienummer: 17RS5109 att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Socialdepartmentet. 8 (17)

9 Region Örebro län har fått möjlighet att lämna synpunkter på Kommissionen för jämlik hälsas slutbetänkande, SOU 2017:47 Nästa steg på vägen mot mer jämlik hälsa. Förslaget innebär uppdaterat ramverk för den breda folkhälsopolitiken med ett tydligare fokus på en god och jämlik hälsa. Remissvarets fokus är på inriktningen av de åtgärder som kommissionen föreslår. Region Örebro län är i stort enig med inriktningen på dessa åtgärder, eftersom Region Örebro län menar att dessa kan leda till ett tydligare uppdrag för folkhälsopolitiken och till en bättre koppling mellan hälso- och sjukvårdens insatser och dess utfall i form av en mer jämlik hälsa. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på remissen Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa Svar på remissen Nästa steg på vägen mot en mer jämlik hälsa remiss 15. Beställning till verksamhetsplan för Region Örebro läns Brysselkontor, Central Sweden, för år 2018 Diarienummer: 17RS6111 att föreslagna beställning skickas till Central Sweden för vidare beredning inför fastställande av slutgiltig verksamhetsplan. Central Sweden är en ideell förening, stationerad i Bryssel. Föreningen har tre medlemmar: Region Örebro Län, Region Gävleborg och Region Dalarna. Inför varje verksamhetsår förbereds beställningar från alla tre ägare enskilt. Dessa sammanställs och jämkas sedan samman till en verksamhetshetsplanering för Central Sweden för det kommande året. Central Sweden verksamhet ska fokuseras på politisk påverkan och projektutveckling. Central Swedens bevakningsområden 2017 är Energi och hållbarhet, Forskning och innovation, Sammanhållningspolitik samt Transport och infrastruktur. Vi föreslår att områdena kvarstår 2018 men med vissa förändringar inom dessa. Vi ser även att EUs styrning, framtid och horisontella frågor bör ha fortsatt stor betydelse som ett horisontellt område. FöredragningsPM regionstyrelsen , beställning och underlag till verksamhetsplan för Central Sweden inför 2018 Beställningsformulär för verksamhetsplan för Central Sweden för år Svar på förslag till nationell plan för transportsystemet Diarienummer: 17RS (17)

10 att förslaget till remissyttrande godkänns som Region Örebro läns svar till Näringsdepartementet, samt att paragrafen omedelbart förklaras justerad. I förslaget till yttrande framförs synpunkter på: - Att byggstart för de sista tre etapperna av dubbelspårsutbyggnad Hallsberg-Degerön bör tidigareläggas. - Att en långsiktig plan för Hallsbergs utveckling tas fram. - Att det bör finnas ett stråkperspektiv på riksväg 50/Bergslagsdiagonalen och sträckan Lindesberg-Ludvika bör pekas ut som en brist. - Att det är bra att Laxå bangård ingår i planförslaget och byggstart bör ske så tidigt som möjligt under perioden Att det är positivt att Trafikverket tagit med Frövi bangård i planförslaget, men olyckligt att byggstarten sker först under , planering bör ske så att byggstart kan ske så tidigt som möjligt under perioden Att vi välkomnar satsningar även utanför vårt eget län som är viktiga för oss och andra, ex. satsningar på Värmlandsbanan, E18 Köping-Västjädra, Västra stambanan, Godsstråket genom Bergslagen, Svealandsbanan, och E20 genom Västra Götaland, men vill föra fram följande kommentarer: - Satsningar på Värmlandsbanan måste ske i beaktande av att en Nobelbanan kommer att behöva vara färdig till Föreslagna satsningar på Västra stambanan räcker inte och ett samlat systemperspektiv på banan behövs. - Det är olyckligt att sträckan Folkesta-Rekarne på Svealandsbanan inte är prioriterat då det är en nödvändig kapacitetsförstärkning för att kunna förverkliga den storregionala kollektivtrafik som vi kommit överens om i Stockholm-Mälarregionen. - Att det är svårt att bedöma planförslagets helhet då gränsen för när ett objekt ska vara namngivet i nationella planen justerats uppåt, detta ger dock också Trafikverket möjlighet att vara mer flexibla. - Att de så kallade genomförandeplanerna måste tas fram i en transparent dialog och kommuniceras tydligt samt fastställas av Trafikverket för att ge tydlighet. - Att vi bejakar utpekandet av stråket som en brist men åtgärder på befintliga banor behövs innan Att planering fortsätter eller påbörjas under planperioden för att åtgärder ska kunna prioriteras till nästa nationella plan för följande brister; Örebro Centralstation, Örebro södra, Hovsta-Arboga, korsningen Mälarbanan/Godsstråket genom Bergslagen, E18/E20 genom Örebro, riksväg 50 Ludvika-Örebro samt E18 genom Karlskoga. - Att om en utökning av planramen med 10 procent blir aktuell bör dessa medel gå till 10 (17)

11 snabbare färdigställande av redan prioriterade åtgärder snarare än tillägg av nya. - Att medel till statlig medfinansiering i form av stadsmiljöavtal etcetera bör ligga i de regionala planerna snarare än i nationella planen. - Att vi önskar möjlighet att finansiera steg 1 och 2 åtgärder för att på så sätt minska behovet av fysiska åtgärder samt bidra till mer hållbara resor och transporter. Trafikverket har tagit fram förslag till nationell plan för transportsystemet enligt regeringens direktiv. Den statliga planeringsramen för åtgärder i transportinfrastrukturen för perioden är beslutad av riksdagen och uppgår till 622,5 miljarder kronor. Av direktiven framgår att planeringsramen ska fördelas på följande sätt: 333,5 miljarder kronor ska användas till utveckling av transportsystemet, varav 36,6 miljarder avser medel till länsplaner. 125 miljarder kronor ska avsättas till drift, underhåll och reinvesteringar av statliga järnvägar. 164 miljarder kronor ska gå till drift, underhåll och reinvesteringar av statliga vägar inklusive bärighet och tjälsäkring, samt till statlig medfinansiering till enskilda vägar. Förslaget till nationell plan innehåller flera för Region Örebro län bra investeringar, bl.a. Frövi bangård och Laxå bangård Förslaget innehåller också satsningar på Hallsbergs rangerbangård som bedöms vara en bra start men inte tillräckligt i ett långsiktigt perspektiv. Planförslaget pekar även ut restiden Oslo-Stockholm som brist i infrastrukturen. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på förslag till nationell plan för transportsystemet Svar på förslag till nationell plan för transportsystemet Bilaga till remiss om förslag till nationell plan för transportsystemet Remiss gällande ändringar i lagen om offentlig upphandling med anledning av Välfärdsutredningens förslag Diarienummer: 17RS5933 att förslaget till yttrande godkänns som Region Örebro läns svar till Finansdepartementet. Region Örebro län har inbjudits att lämna synpunkter på ovanstående betänkande och dess förslag till Vissa förslag till ändringar i lagen om offentlig upphandling med anledning av Välfärdsutredningens förslag. Den aktuella promemorians förslag innebär en begränsning av välfärdsutredningens lagförslag, men utgör fortfarande en förenkling i förhållande till rådande lagstiftning på upphandlingsområdet. Region Örebro län har inte gjort någon annonserad välfärdsupphandling inom det aktuella beloppsspannet och har i dagsläget inte identifierat något sådant behov. Påverkan för Regionen bedöms därmed som låg. Även om behov skulle uppstå delar Regionen Regeringens bedömning om att det är positivt för transparensen och 11 (17)

12 rättsäkerheten att upphandlingar i det aktuella spannet annonseras i syfte att öka konkurrensen. FöredragningsPM regionstyrelsen , svar på remiss om ändringar i lagen om offentlig upphandling med anledning av Välfärdsutredningens förslag Svar på remiss om ändringar i lagen om offentlig upphandling med anledning av Välfärdsutredningens förslag Remiss - Vissa förslag till ändringar i lagen om offentlig upphandling med anledning av Välfärdsutredningens förslag 18. Dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för utbildningshandlingar inom Region Örebro län Diarienummer: 17RS6197 att fastställa gallringsfristerna i ärendet framtagen dokumenthanteringsplan för utbildningshandlingar att gälla från och med Detta ärende omfattar dokumenthanteringsplan för utbildningshandlingar inom Region Örebro län. Regionstyrelsen är arkivmyndighet för Region Örebro län och beslut av regionstyrelsen krävs för gallring av handlingar inkomna till eller upprättade av Region Örebro län. Huvudprincipen är att allmänna handlingar ska bevaras. Gallring innebär förstöring av allmän handling och är därmed en inskränkning av offentlighetsprincipen. Vid gallring ska beaktas att det arkivmaterial som återstår ska tillgodose allmänhetens rätt till insyn i regionens verksamhet, behovet av information för rättskipningen och förvaltningen samt forskningens behov. Detta ärende omfattar dokumenthanteringsplan för utbildningshandlingar inom Region Örebro län. FöredragningsPM regionstyrelsen , dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för utbildningshandlingar inom Region Örebro län Bilaga till föredragningspm, dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för utbildningshandlingar 19. Dokumenthanteringsplaner med gallringsbeslut för Region Örebro län Diarienummer: 17RS6059 att fastställa gallringsfristerna i samtliga i ärendet framtagna dokumenthanteringsplaner att gälla från och med , samt 12 (17)

13 att tidigare fastställda dokumenthanteringsplaner/gallringsbeslut, enligt efterföljande lista, upphör att gälla. - Dokumenthanteringsplan/gallringsbeslut för allmänna administrativa handlingar inom Region Örebro län (fastställd ) - Dokumenthanteringsplan/gallringsbeslut för ekonomiadministrativa handlingar inom Region Örebro län (fastställd ) - Dokumenthanteringsplan/gallringsbeslut för personaladministrativa handlingar inom Region Örebro län (fastställd ) - Dokumenthanteringsplan/gallringsbeslut för upphandlingshandlingar inom Region Örebro län (fastställd ) - Dokumenthanteringsplan/gallringsbeslut för patientjournaler och övrig medicinsk dokumentation inom Region Örebro län (fastställd ) - Gallringsbeslut för handlingar i ärendehanteringssystemet Platina (fastställd ). Det ingår numera i dokumenthanteringsplan för administrativa handlingar. Detta ärende omfattar dokumenthanteringsplaner för administrativa-, ekonomiadministrativa-, personaladministrativa- och upphandlingshandlingar samt patientjournaler och annan medicinsk information för Region Örebro län. Samtliga dokumenthanteringsplaner innehåller nytt eller reviderat gallringsbeslut jämfört med tidigare. Regionstyrelsen är arkivmyndighet för Region Örebro län och beslut av regionstyrelsen krävs för gallring av handlingar inkomna till eller upprättade av Region Örebro län. Huvudprincipen är att allmänna handlingar ska bevaras. Gallring innebär förstöring av allmän handling och är därmed en inskränkning av offentlighetsprincipen. Vid gallring ska beaktas att det arkivmaterial som återstår ska tillgodose allmänhetens rätt till insyn i regionens verksamhet, behovet av information för rättskipningen och förvaltningen samt forskningens behov. Nya eller reviderade gallringsfrister har tydliggjorts i bilagda dokumenthanteringsplaner med röd text. - Dokumenthanteringsplan för administrativa handlingar - Dokumenthanteringsplan för ekonomiadministrativa handlingar - Dokumenthanteringsplan för patientjournaler och annan medicinsk information - Dokumenthanteringsplan för personaladministrativa handlingar - Dokumenthanteringsplan för upphandlingshandlingar Om revideringen enbart är text-korrektur i dokumenthanteringsplanen så har den inte rödmarkerats. FöredragningsPM regionstyrelsen , dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för Region Örebro län Bilaga till föredragningspm, dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för administrativa handlingar 13 (17)

14 Bilaga till föredragningspm, dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för ekonomiadministrativa handlingar Bilaga till föredragningspm, dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för personaladministrativa handlingar Bilaga till föredragningspm, dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för patientjournaler och annan medicinsk information Bilaga till föredragningspm, dokumenthanteringsplan med gallringsbeslut för upphandlingshandlingar 20. Gemensamt ägt trafikbolag för Region Örebro län och Region Västmanland; nu fråga om namn på Bolaget Diarienummer: 17RS6090 att tillstyrka att AB Västerås lokaltrafik ( ) (Bolaget) ändrar sitt namn till Svealandstrafiken AB, att för det fall namnändringen kommer till stånd först efter det att Region Örebro län inträtt som ägare i Bolaget, ge ägarombudet i uppdrag att på bolagsstämma verka för att sådan namnändring kommer till stånd samt att för det fall namnet Svealandstrafiken AB inte godkänns av verbörliga myndigheter, ge i uppdrag till ordföranden i regionstyrelsen att efter samråd med styrelsens presidium, besluta om tillstyrkande av annat namn på Bolaget, med uppdrag till ägarombudet att verka för att namnändringen verkställs. Regionfullmäktige i Region Örebro län och i Region Västmanland beslutade i juni 2017 att parterna från och med årsskiftet 2017/18 ska samverka i ett gemensamt ägt bolag som driver busstrafik i de båda länen. Samverkan ska komma tillstånd genom att Region Örebro köper 50 procent av aktierna i AB Västerås Lokaltrafik. I beslutet av fullmäktigeförsamlingarna angavs att Bolaget var under namnändring till Sveatrafiken AB. Detta namn har visat sig vara mindre lämpligt, då det liknar ett annat redan förekommande bolagsnamn alltför mycket. Mot bakgrund av detta föreslår den partsgemensamma arbetsgruppen att Bolaget istället ska heta Svealandstrafiken AB. I fullmäktiges beslut angavs också att regionstyrelsen gavs i uppdrag att fatta alla de ytterligare beslut som behövs för att kunna genomföra bolagssamarbetet. Styrelsen kan därför fatta beslut om nytt namn. Om det, trots åtgärder för att försäkra sig om motsatsen, skulle visa sig att även det nya namnet stöter på svårigheter, föreslås att styrelsens ordförande ska ges mandat att efter samråd med presidiet, fatta beslut om tillstyrkan av annat namn. FöredragningsPM regionstyrelsen , gemensamt ägt trafikbolag för Regin Örebro län och Region Västmanland - nu fråga om namn på bolaget 14 (17)

15 21. Anmälnings- och meddelandeärenden Diarienummer: 17RS37 att godkänna redovisningen. Anmälningsärenden: 1. Regionstyrelsens ordförande och regiondirektören har undertecknat antagande av generalentreprenör för genomförandet av ny vårdcentral och folktandvård i Lindesberg, 13OLL Förvaltningschefen för Regionservice har fattat beslut om avslag av utlämnande av allmänna handlingar, 17RS Regiondirektören har undertecknat svar på remissen om landstingssamverkan, 17RS Regiondirektören har fattat beslut om att starta förstudie avseende reinvestering av DUCas och DUPline, Universitetssjukhuset Örebro, 17RS2846 och 17RS Regiondirektören har undertecknat fullmakt till Landstinget i Värmland att genomföra upphandling av Totalkonversation, alternativ telefoni, 17RS Regiondirektören har undertecknat kontrakt för leverans av Bevakningstjänster, 17RS Regiondirektören har undertecknat avtal om Kundens användning av Utomlänsfakturering. 8. Områdeschefen för närsjukvård väster har fattat beslut om tidsbegränsat lönetillägg, 17RS Områdeschefen för närsjukvård norr har fattat beslut om tidsbegränsat lönetillägg, 17RS Områdeschefen för närsjukvård norr har fattat beslut om ändring av lön under pågående anställning, 17RS Områdeschefen för närsjukvård norr har fattat beslut om Avtal om måltidsuppehåll, 17RS Hälso- och sjukvårdsdirektören har fattat beslut om avskrivningar av fordran, 17RS RS Hälso- och sjukvårdsdirektören har fattat beslut om att vårdavdelningar för ortopedi och kirurgi på Lindesbergs lasarett får nya lokaler för vårdplatser under hösten (17)

16 14. Regiondirektören har fattat beslut om anställning av smittskyddsläkare i Region Örebro län, HoS:2017: Regionarkivets genomförda tillsynsbesök år 2016, 17RS Regionstyrelsens ordförande har fattat tilldelningsbeslut om att anta L&B Medical AB som entreprenör för leverans av eldrivna rullstolar, 17RS5002. Meddelandeärenden: 1. Sveriges Kommuner och Landsting har överlämnat - cirkulär 17:49, Arbetsdomstolens dom AD 2017 nr 50, fråga om huruvida anställningsavtal gällt tillsvidare eller för begränsad tid samt om arbetstagaren blivit uppsagd alternativt avskedad, - cirkulär 17:51, Avtal om samverkan och arbetsmiljö, - cirkulär 17:58, Partsgemensam kommentar till Avtal om samverkan och arbetsmiljö, - cirkulär 17:59, Värdesäkring av ersättning som betalas till lärare, skolledare och syofunktionärer som inte fått försäkringsskydd enligt AGS-KL. 2. Protokoll - AB Transitio , - Fokusberedning för folhälsa , - Fokusberedning för närsjukvård , - Gemensam nämnd för företagshälsovård samt tolk- och översättarservice , - Fokusberedning för somatisk och psykiatrisk specialistvård samt högspecialiserad vård , - Ekonomi-, service- och ägarutskott , - Fokusberedning för närsjukvård , - Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn , - Rådet för funktionshinderfrågor , - Nämnd för regional tillväxt , - Fokusberedning för folkhälsa , - Fokusberedning habilitering, hjälpmedel och folktandvård , - Domarnämnden , - Fokusberedning för folkhälsa Skrivelse från medborgare angående debattartikel i Nerikes Allehanda den 14 november, 16RS4429. FöredragningsPM regionstyrelsen , anmälnings- och meddelandeärenden 22. Information 1. Regiondirektörens information 2. Rollen som krisledningsnämnd, Carl Magnusson m.fl. 3. Regionstyrelsens arkivansvar, Anna Ekström 16 (17)

17 17 (17)

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2017-02-02 Tid:

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-10-13 Tid: kl. 10:00-16:00, Gruppmöten kl. 9.00-10-00 Plats: OBS! Kävesta folkhögskola, Sköllersta,

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2018-08-29 Tid: kl. 10:00-11:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-12-02 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531

Projekt Region 2015. Vår Region. Fredagsakademin 130531 Projekt Region 2015 Vår Region Fredagsakademin 130531 1 Vilket beslutsunderlag skall tas fram? Roll och uppdrag Styrmodell Politiska organisation Lednings- och kansliorganisation Samarbete och gränsdragning

Läs mer

1. Protokollsjustering

1. Protokollsjustering KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE Staben Administration juridik och säkerhet, Kristina Berglund DATUM 2016-02-16 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen,

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Sammanträde med: Kallelse Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Revidering av handling i ärende nr 9 och 10, Verksamhetsberättelse med bokslut 2016 samt Verksamhetsplan med budget 2017 -

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

Nämnd för samhällsbyggnad

Nämnd för samhällsbyggnad Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: 2017-09-20 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Husaren Kumla Folkets hus Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

Regionstyrelsen. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn

Regionstyrelsen. Kallelse. Sammanträde med: Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2017-08-31 Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Adolf Fredrik, Charitéen, Loka Brunn Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-05-20 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 i Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-10-18 Tid: kl. 10:00-15:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten: kl 9.00-10.00 Majoriteten i Linden, Alliansen

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2018-04-24 Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Sammanträdesdatum: 2017-05-31 Tid: kl. 09:00-15:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöte Majoriteten: Linden Gruppmöte Alliansen:

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-10-19 Tid: kl. 09:30-13:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med Kommunfullmäktige, onsdagen den 1 mars 2017 kl. 17.00 i Lindeskolans aula, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Remissvar - Förslag till Nationell plan för transportsystemet

Remissvar - Förslag till Nationell plan för transportsystemet Näringsdepartementet n.nationellplan@regeringskansliet.se Remissvar NTP 2018-2029 N2017/05430/TIF Örebro kommun Remissvar - Förslag till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 Örebro kommun lämnar

Läs mer

N2014/1779/TE, m.fl. Trafikverket Borlänge. m.fl. 6 bilagor

N2014/1779/TE, m.fl. Trafikverket Borlänge. m.fl. 6 bilagor Regeringsbeslut III 4 Näringsdepartementet 2014-04-03 N2014/1779/TE, m.fl. se bilaga 1 Trafikverket 781 89 Borlänge m.fl. Fastställelse av nationell trafikslagsövergripande plan för utveckling av transportsystemet

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2018-01-26 Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: fredag den 27 oktober 2017, kl 13:15-15:15 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Andreas Svahn

Läs mer

Beställningsunderlag 2015

Beställningsunderlag 2015 Diarienummer HSN5-5-2014 Beställningsunderlag 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster Dnr HSN5-5-2014 Beställningsunderlag 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster 1

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Tid: kl. 10:00-16:00 Gruppmöten

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2018-11-29 Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

En Bättre Sits. Kristoffer Tamsons (M), ordförande Bertil Kinnunen (S), vice ordförande

En Bättre Sits. Kristoffer Tamsons (M), ordförande Bertil Kinnunen (S), vice ordförande En Bättre Sits Kristoffer Tamsons (M), ordförande Bertil Kinnunen (S), vice ordförande Patrik Åhnberg, Länsstyrelsen Stockholm Jenny Lundström (MP), Region Uppsala Monica Johansson (S), Landstinget Sörmland

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2018-12-19 Tid: kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län

Protokoll Specifikt samverkansråd för folkhälsa, social välfärd och vård Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Region Örebro län 1 (5) Protokoll Tid: 23 september 2016 Plats: Linden, Eklundavägen 1, Vid protokollet Justerat den: 2016-09-28 Siv Ahlstrand Vice Ordförande Magnus Andersson Justerare Närvarande ledamöter: Siv Ahlstrand

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro.

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro. Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-11-15 Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro. Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-02-11

KALLELSE. Datum 2015-02-11 KALLELSE Datum 2015-02-11 Sida 1(6) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson För kännedom: Landstingsfullmäktiges ledamöter Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

3. Val av ledamot till Region Örebro läns läkemedelskommitté Diarienummer: 16RS151

3. Val av ledamot till Region Örebro läns läkemedelskommitté Diarienummer: 16RS151 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2016-01-27 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN

Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-29 109 Avtal om samverkan kring kunskapsstyrning inom FoU socialtjänst och avveckling av gemensam nämnd för kunskapsstyrning KSN-2019-1756

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2016-09-29 Tid: kl. 09:30-14:30 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Vänligen meddela nämndsekreteraren om du kommer att närvara

Läs mer

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid KF Ärende 13 Löpnummer i Politikerrummet: 26 Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid Tjänsteskrivelse 2013-08-26 SBN 2012.0131 Handläggare: Kristin Södergren Samhällsbyggnadsnämnden Svar på återremiss

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 193-217 Tid: 2016-12-12, kl: 10:00-16:40 Plats: Regionens Hus, sal A 198 Regionfullmäktiges program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-31 Hyltenämnden Tid: Onsdag 31 maj 2017, kl 13:00 16:00 Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Verksamhetsutvecklare inom socialt

Läs mer

Parlamentariska nämnden 27-36

Parlamentariska nämnden 27-36 PROTOKOLL 1(4) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordförande, Hans Toll (S), vice ordförande, Martin Hytting (M) Lennart Bogren (C) Per Hansson

Läs mer

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018 Linköping den 7 mars 2018 TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3 Ekonomisk handlingsplan 2018 Vi är mycket oroade för Region Östergötlands ekonomiska utveckling när det gäller de sjukvårdande verksamheterna.

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Västra Götalandsregionen 1 (3) Yttrande Datum 2015-01-14 Diarienummer RS 1705 2014 Ärende 4 och HS 150-2015 Regionstyrelsen Yttrande över motion av Linn Brandström m.fl. (M) om mödrahälsovård och gynekologi

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Yttrande över motion 2017:35 av Susanne Nordling (MP) m. fl. om att stärka primärvårdens ansvar

Yttrande över motion 2017:35 av Susanne Nordling (MP) m. fl. om att stärka primärvårdens ansvar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Malin Bonin TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-10 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 1 (3) HSN 2017-1305 Yttrande över motion 2017:35 av Susanne Nordling (MP) m.

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: REGIONSTYRELSEN Sammanträdesdatum: 2017-01-25 Tid: kl. 09:30-17:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00

Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00 Pressmeddelande Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00 Beslut i regionstyrelsen 27 oktober Fullmäktigeärenden Västra Götalandsregionen vill sälja 31 fastigheter Västra Götalandsregionen ska enligt ett förslag

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund PROTOKOLL 28 34 Datum 2017-11-24 1 (6) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2017-11-24 10.00-13.40 Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 2 F, Lund Beslutande Ida Nilsson (MP),

Läs mer

Val av ledamöter till Kommunala pensionärsrådet och Folkhälsorådet i Uppsala 2015-2018

Val av ledamöter till Kommunala pensionärsrådet och Folkhälsorådet i Uppsala 2015-2018 ^PIKWWKM* ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Arkebäck-Morén Annie 2014-12-17 ALN-2014-0475.00 Val av ledamöter till Kommunala pensionärsrådet och Folkhälsorådet i Uppsala 2015-2018 Förslag

Läs mer

Nu bildar vi region i Dalarna

Nu bildar vi region i Dalarna Nu bildar vi region i Dalarna Den 1 januari 2019 bildar vi region Då förenas Landstinget Dalarna och Region Dalarna i en ny regionorganisation. Sammanslagningen gör att kopplingen mellan hälsa, välfärd

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 7 13 Datum 2016-03-15 1 (6) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2016-03-15, kl 09.00-11.30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad

Läs mer

PROTOKOLL 1 RSAU 2018-01-17 t o m sid 3 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 17 januari 2018 Ledamöter Övriga Denise Norström

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Yttrande över motion 2017:31 av Karin Michal (MP) om utökade psykiatriska resurser

Yttrande över motion 2017:31 av Karin Michal (MP) om utökade psykiatriska resurser Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Marina Skarbövik TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-06 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 1 (3) HSN 2017-1299 Yttrande över motion 2017:31 av Karin Michal (MP)

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Sammanträdesdatum: 2018-04-05 Tid: kl. 10:00-16:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1

Läs mer

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS 2017-0730 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0730 Landstingsstyrelsen Motion 2017:16

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 21 september 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 21 september 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 21 september 2016 Tid: Kl. 15.30 Plats: Stora kollegiesalen Närvarande: Se bilaga 1-3, 5-9, 11-13, 15-16 Justerat den 28 september 2016 Anslaget

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Annmargreth Kvarnefors, utvecklingsledare

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-05-07 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Karin Ingvarsson Utvecklare Datum Diarienummer 2016-02-10 RS150369, RS150370 Regionstyrelsen Första linjens vård till barn och unga med psykisk

Läs mer

121 Remiss - Regional indelning - tre nya län

121 Remiss - Regional indelning - tre nya län 121 Remiss - Regional indelning - tre nya län Beslut Dnr KS 16/0223 2. överlämnar kommunledningskontorets tjänsteskrivelse med Camilla Jansons (S) m.fl. tillägg, som yttrande över remissen till Finansdepartementet.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Bil 1 Bil 2 Bil 4 PROTOKOLL 6 RSAU 2018-02-14 t o m sid 9 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 14 februari 2018 Ledamöter Övriga

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro

Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Kallelse Sammanträde med: Regionstyrelsen Sammanträdesdatum: 2017-06-09 Tid: kl. 09:30-15:00 Plats: Sammanträdesrum Linden, Eklundavägen 1, Örebro Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens Arbetsutskott 2011-10-03. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 3 oktober 2011, klockan 08.00 09.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens Arbetsutskott 2011-10-03. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 3 oktober 2011, klockan 08.00 09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 3 oktober 2011, klockan 08.00 09.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Övriga deltagande Frank

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA Tid: kl. 09:00-14:00 Plats: Konf rum Barken-Briggen i Kattegatt, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter Ersättare Övriga 1(9) 1. Justering Ej föredragning av utse

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, onsdagen den 26 april 2017 kl. 9.00 i Näset, kommunhuset OBS! Tänk på våra allergiker och använd inte

Läs mer

3. Medborgarförslag om att låta buss 303 svänga av R 50 vid Lilla mon för av- och påstigning för anslutning till buss 302 Diarienummer: 15RS5372

3. Medborgarförslag om att låta buss 303 svänga av R 50 vid Lilla mon för av- och påstigning för anslutning till buss 302 Diarienummer: 15RS5372 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-10-20 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från

Samverkansavtal gemensam Hjälpmedelsnämnd mellan Landstinget Västmanland och kommunerna i Västmanlands län från RIKTLINJE 1 (7) Landstinget Västmanland och länets kommuner Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås har träffat följande överenskommelse

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 49-59

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 49-59 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Jeanette Söderström (S), Per Hansson (FP), Peter Holkko (S) ersätter Berry Lilja (S), Elin Rydberg

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2018-01-31 1 (3) 8 Ändrad driftform för Ambulansdistrikt 2 Diarienummer 1703067 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1. Förvaltning Medicinsk

Läs mer

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-05-19 1 (3) 84 Psykoterapi och multimodal smärtbehandling driftsform Diarienummer 1601863/1601862 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

Bil 2

Bil 2 Bil 1 Bil 2 Bil 3 Bil 4 Bil 5 Bil 6 PROTOKOLL 31 RSAU 2017-09-20 t o m sid 34 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 20 september

Läs mer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer 1 (2) Regionrådsberedningen SKRIVELSE 2019-08-14 RS 2019-0382 Regionstyrelsen Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer Föredragande regionråd: Ella Bohlin Ärendebeskrivning

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur i Västmanlands län och Södermanlands län

Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur i Västmanlands län och Södermanlands län 1(4) Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2017-11-21, punkt 9 Ärende Infosäkerhetsklass Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur

Läs mer

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter Kortfakta om uppdrag och verksamheter 2016-06-13 Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal invånare. Det finns cirka 442 000 invånare i länet. I Östergötland finns

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Regionfullmäktige

Regionfullmäktige PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 129 Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 127 Utdelning av Folkhälsopriset Regionens folkhälsopris delas 2015 ut till Aneby kommun för deras arbete med ungas

Läs mer