För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på"

Transkript

1 Så administrerar du

2 1 För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på

3 2 Logga in i systemet med de användaruppgifter du erhöll från Ledarskapscentrum i samband med att du registrerade dig som användare på Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt genom att klicka på Glömt lösenord och ange din e-postadress. Du får då ett e-postmeddelande med information om hur du skapar ett nytt lösenord.

4 3 När du loggar in i systemet ser du följande vy innehållande en röd flik. I denna flik listas dina projekt. Projekten organiserar dina bedömningar på ett sätt som gör det enkelt att hitta specifika bedömningar. Du väljer själv vilka projekt du vill ha men ett förslag är att döpa projekt utifrån användningsområde. En sådan uppdelning skulle kunna vara: Bedömningar inför medarbetarsamtal Referenstagningar Uppföljning av nyanställningar Under projektlistan ser du dina saldon. Här ser du hur många rapporter du totalt sett skapat samt om du har några förbetalda eller obetalda bedömningar.

5 4 I övre högra hörnet ser du ditt namn. Om du klickar på det öppnas ett fönster med den användarinformation som är kopplad till ditt konto. Här kan du också ändra lösenord till systemet genom att klicka på Ändra lösenord.

6 5 Det första du behöver göra för att börja använda e-psychology performance är att skapa ett projekt. Klicka på Skapa nytt.

7 6 I dialogrutan som öppnas anger du vad projektet skall heta. Om du avser att avända performance till olika ändamål kan en god idé vara att skapa flera projekt och döpa dom utifrån de olika användningsområdena exempelvis: Bedömningar inför medarbetarsamtal Referenstagningar Uppföljning av nyanställningar Av enkelhetsskäl nöjer vi oss här med ett projekt som vi döper till Performancebedömningar Vi ser också till att Instrumentet Performance är förbockat. Därefter klickar vi på Spara ändringar.

8 7 Så snart du klickat på Spara ändringar öppnas en grön flik. Denna innehåller information om det aktuella projektet. Om du har flera projekt i din lista på den första fliken kan du växla mellan dessa genom att klicka på dem. Var gång du klickar på ett projekt aktiveras just det projektet i den gröna fliken.

9 8 På projektfliken (grön) listas grupper. En grupp är en samling medarbetare eller kandidater vilka skall bedömas eller har bedömts med performance. Låt oss exempelvis tänka oss att vi vid olika tillfällen låter chefer och ledare för olika arbetsgrupper genomföra bedömningar av sina medarbetare. Vi vill då skapa en grupp per arbetsgrupp så att vi enkelt kan hitta bedömningar vid ett senare tillfälle. Vi klickar därför på Skapa ny.

10 9 I dialogrutan som kommer upp döper vi Gruppen. I det här fallet rör bedömningarna konsulterna på Ledarskapscentrum. Vi tänker oss också att bedömningarna avser hur medarbetarna har agerat under hösten 2015 så vi döper gruppen till Ledarskapscentrum HT2015. Vi anger också det intervall som vi vill att bedömningarna skall avse genom att ange datumen: och Därefter klickar vi på Spara ändringar.

11 10 Gruppen vi precis la till aktiveras nu i en ny flik (blå). När vi sedan har flera grupper i vårt projekt kan vi växla mellan de olika grupperna genom att klicka på dom i den andra fliken. Var gång vi klickar på en grupp aktiveras denna på den blå fliken. Nästa steg blir att lägga till medarbetare i gruppen. Klicka därför på Lägg till.

12 11 I dialogrutan som öppnas anger vi e-postadresser till den eller de medarbetare vi vill skall bedömas med performance. Därefter klickar vi på Lägg till.

13 12 Som vi ser händer 2 saker. Dels så listas e- postadresserna i den tredje fliken och dels så öppnas den fjärde och sista fliken. Den fjärde fliken (gul) innehåller information som rör en specifik person. Vi kan på samma sätt växla mellan olika personer genom att klicka på dem i den tredje fliken.

14 13 Notera att vi hela tiden kan se vilken medarbetare som är aktuell då dennes e-post listas högst upp i den gula fliken. På själva fliken framgår också statusen för bedömningen. Performance förutsätter att medarbetaren lämnar sitt samtycke innan bedömningen kan genomföras. Statusen är därför Inget samtycke. För att efterfråga samtycke klickar vi på Efterfråga samtycke.

15 14 När vi klickar på Efterfråga samtycke öppnas en mailfönster. Som vi ser här så är mailet adresserat till den person som vi har aktiv i det gula fönstret. Formuläret innehåller information om bedömningen och att samtycke krävs. Om vi klickar på Skicka meddelande får personen i fråga ett mail med texten i formuläret.

16 15 Mailet innehåller en länk till en sida där personen dels får utförligare information om lagrings av personuppgifter och dels ges möjlighet att lämna sitt samtycke till att personuppgifter lagras. Personen ombeds också att skriva in sitt namn.

17 16 Så snart personen lämnat sitt samtycke är det möjligt att genomföra bedömningen. Notera att personens e-postadress i och med detta ändras till dennes namn på flik 3 samt att statusen ändras från Inget samtycke till Samtycke. Det är nu möjligt att genomföra bedömningen genom att Klicka på Genomför bedömning. Det är också möjligt att skicka bedömningen till någon annan om det är någon annan än du själv som skall genomföra bedömningen. Detta är exempelvis aktuellt vid referenstagning eller uppföljning av provanställning när bedömningen skall genomföras av medarbetares närmaste chef.

18 17 I det här fallet väljer vi själva att genomföra bedömningen. Vi klickar därför på knappen genomför bedömning.

19 18 Knappen Genomför bedömning öppnar upp bedömningsenkätens första sida. På denna ombeds du som bedömare att uppge ditt namn så att systemet kan registrera vem som genomfört bedömningen. Ditt namn är på förhand ifyllt i fältet. Om du istället skickar ut enkäten för bedömning är fältet tomt och bedömaren får själv skriva i sitt namn. Du ombeds också att godkänna att ditt namn lagras i systemet. Klicka därefter på Nästa sida.

20 19 På nästkommande sida i enkäten ombeds du att lämna lite bakgrundsinformation om personen du bedömer. Denna information används för att validera och vidareutveckla performance och inkluderas inte i resultatrapporten.

21 20 När du fyllt i bakgrundsinformationen och klickat på knappen Nästa sida påbörjas själva bedömningen. Bedömningen är uppdelad på 3 separata sidor där den första sidan innehåller påståenden om uppgiftsprestation, den andra sidan påståenden om medarbetarskap och den tredje sidan frågor om kontraproduktivitet.

22 21 När du genomfört bedömningen klickar du på knappen Skicka in.

23 22 Notera att den tredje fliken visar statusen på de olika bedömningarna. När en bedömning är genomförd visas en bock framför personen som bedömningen avser. Det går i och med detta att skapa en resultatrapport. Klicka på Skapa rapport i den gula fliken.

24 23 Knappen Skapa rapport öppnar en informationsruta i vilken det framgår att rapporten är på väg att skapas samt att denna kommer att dras mot saldot. Klicka på Skapa rapport för att godkänna.

25 24 Då du godkänt att rapporten skapas framträder denna på den gula fliken. Klocka på rapporten för att öppna den

26 25 rapporten öppnas då i pdf-format. Notera att rapporterna ligger kvar i systemet. Du kan därför hämta rapporten vid senare tillfällen utan att du behöver generera dom på nytt.

27

Så administrerar du. Inventory

Så administrerar du. Inventory Så administrerar du Inventory För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på www.teampro.se vilket tar dig till webbportalens startsida. På startsidan loggar du

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Guide Länstrafiken Västerbotten Webshop Innehåll

Guide Länstrafiken Västerbotten Webshop Innehåll Guide Länstrafiken Västerbotten Webshop Innehåll Hitta till webshopen... 2 Registrera ny användare... 2 Aktiveringsmail... 3 Logga in... 3 Lägg till busskort... 3 Resehistorik... 4 Ladda produkt... 5 Betala

Läs mer

Efter att ha köpt tjänsten via Sharespine så får du ett mail med uppgifter för att logga in på Plugboard. Mejlet ser ut på följande sätt:

Efter att ha köpt tjänsten via Sharespine så får du ett mail med uppgifter för att logga in på Plugboard. Mejlet ser ut på följande sätt: Steg 1. Köp Plugboard Första steget är att köpa tjänsten via den här länken. https://my.sharespine.com/product.html/plugboard. Steg 2. Bekräftelsemejl med inloggningsuppgifter Efter att ha köpt tjänsten

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA

Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA Manual för chefer om hur man hanterar organisationen via hälsoportalen AHA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANTERA ORGANISATIONEN INSTRUKTIONER TILL CHEFER... 3 1. INLOGGNING... 3 2. PERSONLIGT LÖSENORD... 3 3.

Läs mer

Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016.

Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016. Sida 1 (9) Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e- postprogrammet Microsoft Outlook 2016. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM KUND I MEDIQs WEBSHOP!

VÄLKOMMEN SOM KUND I MEDIQs WEBSHOP! MANUAL WEBSHOP VÄLKOMMEN SOM KUND I MEDIQs WEBSHOP! För att du som kund skall kunna handla på ett lätt och smidigt sätt i vår webshop, har vi gjort denna enkla manual. Vår webshop hittar du via webshop.mediq.se

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET 1. Använda Kulta2 -systemet för första gången s. 1-3 2. Inloggning i systemet med existerande användarnamn och lösenord s. 4-5 3. Följa och redigera ansökan s. 6 4.

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Skapa konto/ Logga in på Koladas inmatningsfunktion

Skapa konto/ Logga in på Koladas inmatningsfunktion Skapa konto/ Logga in på Koladas inmatningsfunktion Denna lathund visar hur du skapar ett konto i Kolada samt hur du matar in data i Kolada. 1. Skapa konto/logga in på Koladas inmatningsfunktion Gå till

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Strukturerade bedömningar av medarbetares arbetsprestationer

Strukturerade bedömningar av medarbetares arbetsprestationer Strukturerade bedömningar av medarbetares arbetsprestationer www.e-psychology.se Innehåll Inledning... 3 Vad är e-psychology performance?... 6 Hur används e-psychology performance?... 8 Anvisningar för

Läs mer

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad.

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. För att komma till samtalsformuläret klickar du på länken för medarbetarsamtal eller på

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources.

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources. Användarmanual Risk. Reinsurance. Human Resources. Innehåll Inloggning 3 Glömt lösenord 3 Bli kund 4 Registrering företag 6 Registrering anställda 6 Manualer 7 Allmän information om tjänsten 7 Rapport

Läs mer

Detta dokument innehåller instruktioner för hur du ska ställa in din ipad (ios 11) för olika ändamål

Detta dokument innehåller instruktioner för hur du ska ställa in din ipad (ios 11) för olika ändamål Innehållsförteckning Läs detta först... 2 Grundläggande inställningar av ipad... 3 Inställning av epost-inställningar... 7 Skapa ett Apple-ID... 8 Skydda din ipad (rekommendation)... 10 Läs detta först

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Manual Assessio WebTest Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Startsidan På Startsidan kan man bland annat Se sina tre senaste testresultat Beställa rapporter

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Alla skolformer Användarhandbok

Alla skolformer Användarhandbok Alla skolformer Användarhandbok Logga in i Mina tjänster Senast uppdaterad maj 2014 1 Vad är Mina tjänster?... 1 1.1 Studeranderapportering... 1 1.2 Studietider och utbildningar... 1 2 Logga in i Mina

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat Light

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat Light NEONOVA Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat Light Neonova AB Adress: Turistvägen 42D, 820 40 Järvsö Telnr: 0651 414 80 Orgnr: 556755 7458 E-post: info@neonova.se Webb: neonova.se Anmälan Om du inte

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Guide för att redovisa in dragna avgifter

Guide för att redovisa in dragna avgifter Guide för att redovisa in dragna avgifter För att logga in anger du dina inloggningsuppgifter, som du har fått på mail. Har du har ett konto sen tidigare loggar du in med samma inloggningsuppgifter här.

Läs mer

Nedan följer en kort genomgång av hur man aktiverar sitt konto samt hur man lägger in en bokning, ändrar den och tar bort.

Nedan följer en kort genomgång av hur man aktiverar sitt konto samt hur man lägger in en bokning, ändrar den och tar bort. UFS har nu fått ett nytt bokningssystem. Systemet heter Boka.se och är baserat på en extern platform, dvs. bokningssystemet är inte en del av UFS hemsida utan finns på ett annat ställe. Trots detta kommer

Läs mer

FÖRETAGS AVTALSHANTERING INSTRUKTIONSMANUAL

FÖRETAGS AVTALSHANTERING INSTRUKTIONSMANUAL AVTALSHANTERING INSTRUKTIONSMANUAL Håll ordning på ditt företags avtal och undvik att de löper ut eller chansen till omförhandling av dem. Med denna avtalshantering får du en klar översikt över organisationens

Läs mer

Användarguide för byte av lösenord

Användarguide för byte av lösenord 1 (11) IT-enheten Användarguide för byte av lösenord Innehåll Glömt lösenordet... 2 Återställ med din kommundator... 2 Återställ med din Smartphone/ surfplatta... 6 Byta lösenord... 6 Med din kommundator...

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på 2. Klicka på Registrera konto.

Skapa konto. HantverksID.se C/O Seriline AB Gå in på   2. Klicka på Registrera konto. Skapa konto - befintlig HantverksID-kund loggar in på sitt konto och följer länken Klicka här för att registrera ID06 konto på förstasidan (hoppa till sid. 3 i denna guide) 1. Gå in på www.hantverksid.se.

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter.

Kommer det inget mail? Kontrollera i så fall att du matat in rätt mailadress och att mailet inte fastnat i ditt skräppostfilter. På de följande sidorna beskrivs hur du som installatör kan använda tjänsten föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar till elnätsägare. Tjänsten är gratis för installatörer och är baserad

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

- Information för arbetsställen

- Information för arbetsställen - Information för arbetsställen Logga in i systemet Inloggningssidan för att anmäla intresse för att ta emot deltagare från kommunen ska ni få av kommunen. Om er organisation/arbetssälle redan är registrerat

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Lathund till att lämna E-anbud

Lathund till att lämna E-anbud Lathund till att lämna E-anbud På webbsidan www.nllplus.se/upphandlingar hittas alla annonserade pågående upphandlingar Under publicerade upphandlingar klickar du på hämta förfrågningsunderlag. Klicka

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Denna guide beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner godkänner och prioriterar anmälningar till kurser som anordnas av MSB. Alla personer inom Räddningstjänsten

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Användarmanual för

Användarmanual för 2016-09-30 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för varje bidrag... 4 Vem får behörighet på Mina sidor?...

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Självregistrering för leverantör

Självregistrering för leverantör E.ON leverantörskedja 2019-02-27 Självregistrering för leverantör Stegvisa instruktioner Rev. 2.0, giltig fr.o.m. 2019-02- 27 Inledning Bästa leverantör! Som ett steg i att maximera värdet av interaktionen

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog

Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Så här fungerar Skogssällskapets Mina sidor och Min skog Innehåll Första fliken Mina sidor... 2 Fliken Ekonomi... 3 Fliken - Mina kontaktpersoner... 6 Fliken - Nyhetsarkiv... 6 Fliken - Frågor & svar...

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för att du ska känna dig säker när du själv börjar arbeta

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Logga in Bli medlem 5 Söka Sök Filter Boxar Samsök 6 Strömma media 7 Kommentarer 7 Dela/Skapa klipp 8 Boka media och förlänga

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans startsida...

Läs mer

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T Behörighetshantering Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen 1 Innehållsförteckning Allmänt 3 Logga in 4 Behörighetshantering 5 Skapa ny användare 6-7 Tilldela

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Föreningsprocess Föreningar

Föreningsprocess Föreningar Föreningsprocess Föreningar e-serve 1 Föreningsprocess Föreningsregister... 3 Registrering... 3 Logga in i tjänsten... 5 Innehåll Föreningssidan... 6 Min profil... 6 Sammankomster... 8 Söka Bidrag... 9

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis.

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis. Kom igång med Swelön Swelön är ett webbaserat lönesystem som utvecklats av Swelön AB. Det används via en internet browser, t.ex. Internet Explorer, Google Chrome eller Mozilla Firefox. Allt du behöver

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Innehåll Inledning... 3 Allmänt... 3 Tekniska förutsättningar... 3 Plug-in... 3 Upplösning... 3 Webbläsare... 3 Användaruppgifter... 4 Inloggning...

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Version 1.0

Version 1.0 2018-08-20 Version 1.0 För att använda Kulturkartans funktioner krävs ett konto. Längst upp till höger i Kulturkartan finns funktionen Logga in som leder direkt till inloggningssidan samt menysymbolen

Läs mer

Patrik Calén

Patrik Calén PVF PLÅT & VENT FORUM AB PVF-Entreprenad Kom i gång manual Patrik Calén 2016-01-06 Innehå ll Kom igång o Orientering och verktygsfält 3 o Nytt projekt 5 o Dokument mallar 6 o Projektkortet 14 o Lägga till

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide!

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp Vill du gå med i skolans -organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide -organisationens administratör måste

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Innehållsförteckning 2 (12)

Innehållsförteckning 2 (12) Användarguide Innehållsförteckning 1 REGISTRERING... 3 2 MEDLEMSKONTO (MINA SIDOR)... 4 2.1 Kontaktinformation... 5 2.2 Adressbok... 5 2.3 Beställningshistorik... 6 2.4 Inloggningshistorik... 6 3 VARUKORGEN...

Läs mer

Hur formuläret är ifyllt

Hur formuläret är ifyllt Uppdatera i TD Hur formuläret är ifyllt Börja med att titta på hur din TDinformation ser ut för besökare. Det gör du antingen via länken som finns på er egen hemsida, eller på den interna lista som finns

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 3.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1 Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare Sida 1 Sida 2 Innehåll Inledning... 4 Allmänt... 4 Förutsättningar... 4 Plug-in... 4 Web-läsare... 4 Inloggning... 5 Användaruppgifter... 5 Inloggning... 5

Läs mer

Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik

Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik Innehåll Hitta till webbshop... 2 Registrera ny användare... 2 Aktiveringsmail... 3 Logga in... 3 Lägg till busskort...4 Ladda reskassa... 5 Ladda produkt...6 Återställ

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Skola24 för vårdnadshavare

Skola24 för vårdnadshavare Skola24 för vårdnadshavare 2017-09-19 Utbildningsförvaltningen Skola24 för vårdnadshavare Med start höstterminen 2015 använder Vaxholms stads skolor systemet Skola24 för schemapublicering och frånvarorapportering.

Läs mer