Så administrerar du. Inventory

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så administrerar du. Inventory"

Transkript

1 Så administrerar du Inventory

2 För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på vilket tar dig till webbportalens startsida.

3 På startsidan loggar du in med de användaruppgifter du erhållit från Ledarskapscentrum.

4 När du loggar in första gången ser du följande vy. Administrationssystemet organiserar dina kartläggningar i projekt. Det första du behöver göra är därför att skapa ett nytt projekt. Klicka på knapen Skapa nytt.

5 Genom att klicka på knappen öppnar du en dialogruta. I denna ger du ditt projekt ett namn och väljer vilket instrument som projektet skall innehålla. I det här fallet döper vi projektet till Teamkartläggningar 2016 och bockar för Team Pro Inventory. Därefter klickar vi på Spara ändringar.

6 När vi sparat ändringar öppnas en grön flik. På denna återfinns de team/grupper som vi kartlagt med TPI. Eftersom projektet är nytt finns inga grupper än. Om du klickar på Skapa ny på den gröna fliken öppnas en ny dialogruta. I denna registrerar du uppgifter om gruppen/teamet och klickar därefter på Spara ändringar. Har du flera grupper som skall genomföra TPI gör du om proceduren. Du kan registrera så många grupper i projektet som du önskar. Här döper vi gruppen till Säljteamet.

7 När du klickat på Spara ändringar öppnas en blå flik för din grupp. Här registrerar du medarbetarna som ingår i gruppen. Klicka på lägg till.

8 I dialogrutan som då öppnas registrerar du e-postadresserna till medarbetarna som ingår i gruppen. Klicka därefter på Lägg till.

9 Som du ser finns medarbetarna nu registrerade i gruppen. Samtidigt öppnas en gul flik. På den gula fliken återfinns information som rör en specifik medarbetare. Genom att klicka på en medarbetare i listan aktiveras denna på den gula fliken. Där kan du bland annat se statusen på medarbetarens enkät. I det här fallet ser vi att ingen inbjudan är skickad till medarbetaren än.

10 För att skicka inbjudan klickar vi antingen på Skicka inbjudan på den gula fliken för att skicka en inbjudan till en specifik medarbetare. Eller så klickar vi på skicka inbjudningar på den blå fliken. I det senare fallet skickar vi då inbjudningar till samtliga medarbetare i gruppen. Klickar du på den blå fliken och sedan på Skicka inbjudningar öppnas följande fönster. Du kan här redigera meddelandet och sedan skicka ut det till samtliga genom att klicka på den gula knappen. OBSERVERA! Meddelandet innehåller följande textrad: {{surveylink}} Denna gör att varje medarbetare får en unik länk för att systemet skall kunna hålla koll på statusen för varje medarbetare. Se därför till att textraden finns kvar även om du redigerar meddelandet.

11 Klickar du istället på Skicka inbjudan på den gula fliken öppnas följande dialogruta. Denna fungerar på precis samma sätt som föregående men gäller alltså bara inbjudan till just den medarbetare som aktiverats på den gula fliken.

12 När inbjudningar skickats ut ändras statusen på den gula fliken. Som vi ser här har statusen för ändrats till skickad. Vi ser också att ivar inte har påbörjat enkäten. Notera också att knappen skicka inbjudningar nu ändrats till skicka påminnelse. På samma sätt som du skickade inbjudningar kan du alltså nu skicka påminnelser genom att klicka på knappen.

13 Systemet håller hela tiden koll på statusen för de olika medarbetarna. Som vi ser här markeras denna med olika symboler framför medarbetarens e-postadress på den blå fliken. I det här fallet har ett flertal medarbetare besvarat enkäten (svart bock). Några har besökt den men inte besvarat den och en har ännu inte besvarat den. Notera att det framför ivar står ett utropstecken i en triangel. Detta indikerar att meddelandet inte kunde levereras till honom. Det visar sig att korrekt adress skall vara ivan@abonnerasepost.se.

14 Vi klickar först på ivar i listan och ser då att han aktiveras på den gula fliken(ivar@abonnerasepost.se står överst på den gula fliken). Vi klickar därefter på redigera respondent, ändrar e- postadressen och klickar på spara ändringar.

15 Som vi ser är e-postadressen ändrad till högst upp på den gula fliken och vi kan nu skicka ett nytt meddelande till Ivan.

16 När medarbetaren får sin inbjudan per e-post och klickar på länken kommer de direkt till enkäten. Här lämnar dom sitt samtycke till lagrings av sina svar.

17 Därefter kan medarbetaren besvara själlva enkäten

18 Så snart mer än 4 medarbetare har besvarat enkäten kan resultatrapporten skapas. Observera dock att detta innebär att bedömningen låses och att de medarbetare som ännu inte svarat inte kommer att kunna svara. I det här fallet saknas svar från två medarbetare men vi väljer ändå att sammanställa resultaten. Vi klickar därför på Skapa rapport.

19 När vi klickat på Skapa rapport öppnas följande dialogruta. Här får vi information om att detta kommer göra att inga fler svar kan läggas till samt att bedömningen kommer att debiteras. Vi bekräftar genom att klicka på Skapa rapport.

20 Som vi ser här så har knappen nu ersatts med en ikon och texten grupprapport. Om vi klickar vi på denna så öppnas rapporten som en.pdffil. Rapporterna sparas i systemet och kan när som helst hämtas ut på nytt.

21 Så snart vi klickat på ikonen så laddas rapporten ner.

22 TIPS! I den mån du gör många kartläggningar kan det vara en god idé att skapa en tydlig struktur genom att använda projekt. I exemplet nedan har ett projekt skapats för kartläggningar 2015, ett för kartläggningar 2016 och ett för kartläggningar i samband med en särskild teambuildinginsats. I respektive projekt har därefter ett antal grupper lagts till.

23

För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på

För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på Så administrerar du 1 För att logga in i administrationssystemet klickar du på Logga in i övre högra hörnet på www.e-performance.se. 2 Logga in i systemet med de användaruppgifter du erhöll från Ledarskapscentrum

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide!

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp Vill du gå med i skolans -organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide -organisationens administratör måste

Läs mer

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU

Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP. Klicka på ärendevyn (fliken) SIP. Klicka för åtkomst till SVU Manual för Samordnad Individuell Plan - SIP Klicka på ärendevyn (fliken) SIP Klicka för åtkomst till SVU Finns en pågående vårdperiod går det öppna SVU-processen från SIP-översikten genom att klicka på

Läs mer

Canvas för VFU-lärare. En kurs på Mau vt 2019

Canvas för VFU-lärare. En kurs på Mau vt 2019 Canvas för VFU-lärare En kurs på Mau vt 2019 1. Att skapa en kurs 2. Att söka ut sina studenter och skapa lista 3. Att bjuda in studenter 4. Att skapa ett innehåll - importera från Commons 5. Anpassa innehållet

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Manual Assessio WebTest Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Startsidan På Startsidan kan man bland annat Se sina tre senaste testresultat Beställa rapporter

Läs mer

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad.

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. För att komma till samtalsformuläret klickar du på länken för medarbetarsamtal eller på

Läs mer

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365

Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Startguide för Administratör Kom igång med Microsoft Office 365 Version 1.0 Introduktion Skapa ett MSPA-konto Aktivera Office 365 i Telia Business Apps Verifiera företagets domännamn Lägg till användare

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

text för Windows Snabbguide

text för Windows Snabbguide Namnlisten Programikonen med aktuell status samt ditt namn och sip-adress. Vad finns i ditt fönster? Här skriver du telefonnummer eller SIP-adress när du vill ringa ett samtal Klicka på ikonen för att

Läs mer

Instruktion för registrering

Instruktion för registrering Instruktion för registrering Introduktion Den här instruktionen visar steg för steg hur registrering går till. Här hittar du också vanliga problem som kan uppstå, de visas i en blå ruta. Vi använder ett

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Låt eleverna koppla sig till klassrummet... 2 Anslut lärare till klassrummet... 4 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 5 Så får du överblick över

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Utskick av respondentenkät

Utskick av respondentenkät 1 Survey&Report steg för steg: Utskick av respondentenkät 2013-05-05 Ola Stjärnhagen 2 Utskick av respondentenkät 1. Efter att ha avslutat konstruktionen av respondentenkäten (anonym eller icke-anonym)

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

för Windows Snabbguide

för Windows Snabbguide Namnlisten Programikonen med aktuell status samt ditt namn och sip-adress. Vad finns i ditt fönster? Här skriver du telefonnummer eller SIP-adress när du vill ringa ett samtal Klicka på ikonen för att

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fo r forskningsprogram klimatanpassning och naturolyckor Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till.

Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan/kunskapsunderlag fö r utlysning inöm CBRNE i framtiden Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

WWAAC Layout Editor. 1. Standard för knapp (kolla att fliken Standard för knapp är vald)

WWAAC Layout Editor. 1. Standard för knapp (kolla att fliken Standard för knapp är vald) WWAAC Layout Editor Layout Editor För att ändra en befintlig layout eller göra en ny kan du antingen öppna Layout Designer for the Browser via Start Program wwaac eller nå den via knappen Inst i browsern

Läs mer

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Intresseanma lan fö r miljö stö d inöm ra ddningsinsatser med fökus pa skadeplatsen Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till.

Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fö r utlysningen Ett resilient betalningssystem Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans startsida...

Läs mer

TPI Workshop.

TPI Workshop. TPI Workshop www.teampro.se Inledning Detta material syftar till att guida dig som facilitator genom en TPI workshop. I materialet beskrivs de aktiviteter som bör vidtas före, under och efter genomförandet

Läs mer

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d Innehåll Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d... 2 Importera utskriftsinställningar... 2 Tips och tricks... 6 Utskriftsinställningarnas uppbyggnad... 6 Förstörd inställningsmall...

Läs mer

Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint

Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint Guide 1 (5) Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint Välkommen att delta i MSB:s samarbetsytor! Här finns funktioner som Dokumenthantering - Versionshantering, arbetsflöden för granskning och

Läs mer

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt.

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Bruksanvisning för Omapalvelu Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Innehållsförteckning Vad är Omapalvelu? 3 Egna uppgifter och Kontaktsätt 4 Beskrivning

Läs mer

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey

Kursvärderingsenkät i KI Survey 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 160203 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Administrera din butik 2 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4 3 Butiksinställningar 8 i Nordisk e-handel Lathund Nordisk e-handel AB INNEHÅLL 30 juni 2015 sv 1 Nordisk

Läs mer

Kapitel 1 Ange din kontoinformation

Kapitel 1 Ange din kontoinformation Kapitel 1 Ange din kontoinformation Skapa ett nytt konto För att skapa ett nytt konto, öppna din webbläsare och skriv in adressen http://cloudigo.regincontrols.com/. Klicka på knappen Skapa nytt konto

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network!

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network! Integrerade tjänster Skicka Välkommen till InExchange Network! Innehåll Logga in... 2 Skickade fakturor... 3 Sök efter och ta fram skickade fakturor... 3 Hur sammanställer jag en rapport på skickade fakturor?...

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till.

Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan fo r utlysningen Smygande och utdragna samha llssto rningar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Intresseanmälans

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

Kort instruktion - Leverantörsportal

Kort instruktion - Leverantörsportal Kort instruktion - Leverantörsportal Inloggning och förkvalificering Inbjudan till Leverantör I mailet finns dina inloggningsuppgifter, länk till manual osv. 1. Klicka på [Logga in] för att komma till

Läs mer

Handhavande manual problemhantering

Handhavande manual problemhantering av Handhavande manual problemhantering 1(9) av Flytta dina dokument från H: till OneDrive I och med att Norrtälje kommun går över till Office 365 för skolverksamheten så kommer den egna lagringsplatsen

Läs mer

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Fr om version 2015.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign INSTRUKTION Namn Datum Istallatörswebben 2017-05-11 Författare Luleå Energi Elnät AB Godkänd av Revision datum Jan Rosén Sign 2017-05-11 1.0 Version Installatörswebben LULEÅ ENERGI AB, Energigränden 1,

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2015-11-16 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera!

Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera! Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera! Introduktion till Del 1 och Del 2. 10 sidor 1/10 Del 1: Epost med länk Epost inboxen (den ni har valt att använda), finns en länk/knapp som skickar

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET

BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET BRUKSANVISNING FÖR KULTA2 -SYSTEMET 1. Använda Kulta2 -systemet för första gången s. 1-3 2. Inloggning i systemet med existerande användarnamn och lösenord s. 4-5 3. Följa och redigera ansökan s. 6 4.

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.]

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se ARRANGERA TÄVLING [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] Innehåll [ En enkel guide hur

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Lägg till elever i klassrummet... 2 Lägg till lärare i klassrummet... 5 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 6 Så får du överblick över klassrummet,

Läs mer

Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik

Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik Guide till Webbshop Luleå Lokaltrafik Innehåll Hitta till webbshop... 2 Registrera ny användare... 2 Aktiveringsmail... 3 Logga in... 3 Lägg till busskort...4 Ladda reskassa... 5 Ladda produkt...6 Återställ

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Instruktion för applikation Var sitter känslan?

Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 1 (17) Instruktion för applikation Var sitter känslan? Instruktion Var sitter känslan 2016-02-25 2 (17) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt...

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Användarmanual Personal & Organisation ENHETER KONTAKTVÄGAR RAPPORTER

Användarmanual Personal & Organisation ENHETER KONTAKTVÄGAR RAPPORTER Användarmanual Personal & Organisation ENHETER KONTAKTVÄGAR RAPPORTER AB Previa 2012 Användarmanual Personal & Organisation KOM IGÅNG På previa.se hanterar ni effektivt information om er egen organisation

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat NM - Nationella Mätningar

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat NM - Nationella Mätningar NEONOVA Handledning Brukarundersökning Pict-O-Stat NM - Nationella Mätningar Neonova AB Adress: Turistvägen 42D, 820 40 Järvsö Telnr: 0651 414 80 Orgnr: 556755 7458 E-post: info@neonova.se Webb: neonova.se

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Ny startsida i Marknadsplatsen

Ny startsida i Marknadsplatsen Regionservice, område Inköp Ny startsida i Marknadsplatsen Information till dig som är extern kund Akuta kommunala läkemedelsförråd Ny Startsida/Välkomstsida i Marknadsplatsen Marknadsplatsen har fått

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan

Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan Sida 1 av 14 Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan Nu när vi går över från FC till Outlook kan det vara viktigt att alla vet vad som förväntas av var och en i användningen

Läs mer

Lathund till Survey & Report

Lathund till Survey & Report Lathund till Survey & Report Johan Jäger Medicinska fakultetens kansli Medicinska fakultetens kansli 581 83 Linköping 013-28 46 45, www.liu.se/medfak 2(32) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Lärarmanual Bingel 1

Lärarmanual Bingel 1 Lärarmanual Bingel 1 Innehåll Om Bingel sid 3 Första inloggningen till Bingel sid 4 Lärarens startsida sid 5 Menyraden sid 5 Elevinformation sid 6 Meddelanden sid 6 Extramaterial sid 7 Bingel sid 8 Uppgifter

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet Domare

Svenska Ishockeyförbundet Domare Svenska Ishockeyförbundet Domare Användarhandledning Version 2.0 2013-05-17 1 LOGGA IN... 3 2 ADMINISTRERA... 4 2.1 ALLMÄN INFO... 4 2.2 KONTAKTINFORMATION... 4 2.3 REGISTRERINGAR... 5 2.4 FRÅNVARO...

Läs mer

Logga in och välj organisation 1. Öppna appen i mobilen.

Logga in och välj organisation 1. Öppna appen i mobilen. Mobilapp Utbildning Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Tillfällen... 3 Närvaro tillfällen... 4 Sök tillfällen... 4 Lägg till person på tillfälle... 5 Ta bort person från tillfälle... 6 Närvaroregistrera

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Version:

Version: Version: 2015-04-27 1 Logga in Gå till sli.se/medioteket och klicka på hänglåset uppe till höger. Logga in om du redan har ett konto eller skapa konto. Skapa konto / Bli medlem När du fyller i skola, får

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer