Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Ola Larsen (S) Hans Jansson (S) Monica Georgsson (S) Sven Gåsfors (S) Mohamed L Mahmoud (S) Håkan Berggren (M) Lotta Gunnarsson (M) Calle Morgården (MP) Jan Tholerus (C) Övriga deltagare Ewa Dagwall, kanslichef sekreterare Göran Engström (C), ej tjänstgörande ersättare Annelie Johansson - ekonomichef Utses att justera Jan Tholerus Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, måndag den 13 oktober 2014, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag / Bevis Protokollet från kommunstyrelsen den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Ärendemening 125 Försäljning Beckasinen 8, gamla polishuset 126 Infartsskyltar 127 Preliminär budget 2015 kommunstyrelsen 128 Internkontroll Förslag till riktlinjer för föreningsbidrag 130 Kommunstyrelsens uppsiktsplikt över kommunala bolag 131 Trafikbeställning Överprövning av detaljplan Barkaränget 133 Inriktningsbeslut om att ingå i gemensam nämnd för språktolkförmedling 134 Remiss; Regional strategi för krishantering 135 Anvisningar på kommunens bank- och postgiroräkningar samt undertecknande av handlingar attesträtt 136 Motion om införande av genuskunskap i högstadieskolor (V) 137 Medborgarförslag angående förbättrad landskapsvård i Söderbärke 138 Medborgarförslag om tyst område 139 Medborgarförslag om parkeringsplatser m.m. i Söderbärke 140 Motion om översyn av internhyresfördelning och hyressättning (M) 141 Motion om upprättande av näringslivsstrategi (M) 142 Motion om kommunal policy för upphandling (M) 143 Motion om införande av LOV (Lagen om valfrihetssystem) i Smedjebackens kommun (M) 144 Översiktsplanen 145 Information 146 Delegationsärenden 147 Anmälan om anställning 148 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 149 Meddelanden

3 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 125 Tfu 101 Dnr Försäljning Beckasinen 8, gamla polishuset Tekniska kontoret har haft Beckasinen 8 till försäljning. Två anbud har inkommit. Inget är lämpligt att anta på grund av gällande planbestämmelser. Behov att ändra gällande plan är högprioriterat även för andra delar av centrum. Tekniska föreslår att miljö- och byggkontoret får ett prioriterat uppdrag att färdigställa centrumplanen med Vasagatan borttagen. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att miljö- och byggkontoret får uppdraget att snarast färdigställa påbörjade centrumplanen, med Vasagatan borttagen. att bifalla teknik- och fritidsutskottets förslag.

4 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 126 Tfu 109 Dnr Infartsskyltar Stadsarkitekten har upprättat ett förslag till infartsskyltning. Utifrån förslaget föreslås följande med hänsyn taget till närhet av el och exponering. I en första etapp utförs tre skyltningar utan elektronisk text med flexibla textskyltar som alternativ, slaggstensfundament enbart vid placering på vårdade grönytor. Följande prioriteras: Bil - Söderbärke, Korsning Rv 66/Brusgatan (söderifrån ) Utformas enligt förslag med skillnad att översta flexibla textraden får Söderbärke som permanenttext. - Smedjebacken, Rv 66/Krontorpsvägens förlängning - Smedjebacken, Rv 66/Övre Gunnars I en etapp två föreslås mindre varianter enligt ovan, utplacerade enligt förslaget och utifrån ekonomi. I förutsättningarna ingår att näringslivsenheten ansvarar för text och skyltning, och parkavdelningen för fundament/tillsyn/konstruktion. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att uppdra till tekniska kontoret att bygga etapp ett enligt förslaget. att återremittera ärendet för ytterligare handläggning.

5 Kommunstyrelsen Ks 127 Dnr Preliminär budget kommunstyrelsen Preliminär budget för år 2015 gällande kommunstyrelsens förvaltning har upprättats. Bil att godkänna förslag till preliminär budget för 2015.

6 Kommunstyrelsen Ks 128 Dnr Internkontroll 2013 Ärendebeskrivning Granskning av de för kansliavdelningen angivna kontrollmålen enligt internkontrollplanen har genomförts. Några större avvikelser har inte framkommit i granskningen. Bil att godkänna redovisning av kansliavdelningens kontrollmål och för kommande år ska nya kontrollmål redovisas.

7 Kommunstyrelsen Ks 129 Dnr Förslag till riktlinjer för föreningsbidrag Ärendebeskrivning Smedjebackens kommun beviljar ekonomiskt stöd till föreningar för att främja det ideella arbetet som utgör ett viktigt komplement till samhällets övriga resurser. Årligen avsätter kommunfullmäktige medel att fördelas mellan de föreningar som uppfyller grundvillkoren. Beslut om föreningsbidrag fattas av berörd nämnd. Kommunstyrelsen ansvarar för stöd till lokalägande föreningar samt till idrottsföreningar och övriga föreningar inom området fritid. Omsorgsnämnden ansvarar för stöd till föreningar som bedriver verksamhet för äldre och personer med funktionsnedsättning. Familje- och utbildningsnämnden ansvarar för stöd till föreningar inom området individ- och familjeomsorg. Kulturnämnden ansvarar för stöd till kulturföreningar och studieförbund. (Separata regler är fastställda för bidrag till studieförbund.) Kanslichef Ewa Dagwall har upprättat förslag till riktlinjer för föreningsbidrag i Smedjebackens kommun. Bil Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att fastställa föreliggande förslag till riktlinjer för föreningsbidrag.

8 Kommunstyrelsen Ks 130 Dnr Kommunstyrelsens uppsiktsplikt över kommunala bolag Kanslichef Ewa Dagwalls tjänsteskrivelse: Bakgrund Fr o m 1 januari 2013 har förändringar i kommunallagen skett som rör kommunstyrelsens uppsiktsplikt över hel- och delägda bolag. Enligt Kommunallagens 6 kapitel 1 a och b ska kommunstyrelsen i årliga beslut pröva om den verksamhet som bolaget har bedrivit under föregående kalenderår har varit förenlig med det fastställda kommunala ändamålet och utförts i enlighet med de kommunala befogenheterna. Om detta inte är fallet ska kommunstyrelsen lämna förslag till kommunfullmäktige om nödvändiga åtgärder. Kommunstyrelsen ska även vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att de krav som anges i kommunallagens 3 kapitel 17 och 18 är uppfyllda i hel- och delägda bolag. Kommunfullmäktige har att fatta följande beslut: 1. Fastställa det kommunala ändamålet med verksamheten 2. Se till att det fastställda kommunala ändamålet och de kommunala befogenheter som utgör ram för verksamheten anges i bolagsordningen 3. Utse samtliga styrelseledamöter 4. Se till att det anges i bolagsordningen att fullmäktige har att ta ställning innan sådana beslut i verksamheten som är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt fattas Bolag som kommunen är delägare i omfattas av ovanstående krav i en omfattning som är rimlig med hänsyn till andelsförhållandet och verksamhetens art. För kommunens helägda bolag (Bärkehus AB, Smedjebacken Energi och Vatten AB och Smedjebacken Energi Nät AB) ändrades samtliga bolagsordningar i enlighet med den nya lagstiftningen av kommunfullmäktige

9 Kommunstyrelsen Forts Med anledning av den skärpta lagstiftningen avseende kommunstyrelsens uppsiktsplikt över de kommunala bolagen så föreligger behov av att komplettera kommunstyrelsens reglemente med följande skrivningar: Komplettering beträffande vad som ingår i kommunstyrelsens styrfunktion: Löpande vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att de krav som anges i 3 kap. 17 och 18 KL är uppfyllda beträffande de aktiebolag kommunen innehar aktier i Årligen, senast den 15 april i beslut pröva om den verksamhet som bedrivits i de aktiebolag som kommunen helt eller delvis äger eller annars har intresse i enligt 3 kap KL under föregående kalenderår har varit förenlig med det fastställda kommunala ändamålet och utförts inom ramen för de kommunala befogenheterna. Beslutet ska delges fullmäktige snarast. Finner styrelsen att brister förelegat, ska den samtidigt lämna förslag till fullmäktige om nödvändiga åtgärder Tillvarata kommunens intressen vid bolags- och föreningsstämmor och andra likartade sammanträden i de företag som kommunen helt eller delvis äger eller annars har intresse i Komplettering beträffande vad som ingår i kommunstyrelsens ansvar och rapporteringsskyldighet: Kommunstyrelsen ska regelmässigt till fullmäktige rapportera hur verksamheten i kommunen och de bolag kommunen helt eller delvis äger eller annars har intresse i utvecklas, och hur den totala ekonomiska ställningen är under budgetåret. Inför kommunstyrelsens bedömning av bolagets verksamhet föregående kalenderår kan följande frågeställningar nyttjas: Har respektive bolag drivit verksamheten utifrån de fastställda bolagsordningarna? Behöver kommunstyrelsen vidta några åtgärder med anledning av detta? Har fullmäktige tagit ställning till beslut av principiell karaktär?

10 Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att komplettera kommunstyrelsens delegationsordning enligt föreliggande förslag.

11 Kommunstyrelsen Ks 131 Dnr Trafikbeställning 2015 Från trafikplaneraren föreligger förslag till trafikbeställning för år Bil Trafikförsörjningsplanen 2015 och dess budget ska tas av Region Dalarnas direktion den 17 december Kommunstyrelsens beslutar att godkänna förslag till trafikbeställning med följande tillägg: angöring med trafik även vid det nya hållplatsläget vid vårdcentralen vad gäller zonindelning ska resa till Ludvika kunna göras med zontaxa anpassning av tåg buss i Söderbärke med möjlighet till av/påstigning vid järnvägsstationen.

12 Kommunstyrelsen Ks 132 Dnr Överprövning av detaljplan Barkaränget Ärendebeskrivning Detaljplanen för Stimmerbo 15:37 (Barkaränget) antogs av kommunfullmäktige 16 juni Länsstyrelsen har beslutat att, med hänvisning till Plan- och bygglagen (PBL) 11 kap 10, överpröva kommunens beslut, med motiveringen att beslutet kan komma att innebära att strandskyddet enligt 7 kap miljöbalken upphävs i strid med gällande bestämmelser. Under hand har länsstyrelsen meddelat att det är kvartersmarken längst ut på udden som strider mot bestämmelserna i miljöbalken och att länsstyrelsen kan överväga att upphäva kommunens antagandebeslut endast i denna del, under förutsättning att kommunen medger detta. Plankarta med markering (skraffering) av den del som föreslås plockas bort ur den antagna detaljplanen har upprättats. Bil Miljö- och byggnadsnämnden beslöt att föreslå att kommunstyrelsen beslutar att medge att länsstyrelsen upphäver antagandebeslutet (KF ) endast i den del som redovisas med skraffering på bifogad karta. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att upphäva antagandebeslutet avseende den del som redovisas med skraffering på bifogad karta.

13 Kommunstyrelsen Ks 133 Dnr Inriktningsbeslut om att ingå i gemensam nämnd för språktolkförmedling Ärendebeskrivning Borlänge kommun har till länets kommuner ställt frågan om att ingå i en gemensam nämnd för språktolkförmedling. Bil Sedan år 2013 samverkar Borlänge kommun och Landstinget Dalarna i en gemensam nämnd för hantering av frågor kring tillhandahållande av språktolktjänster. Syftet med nämnden är att möjliggöra ett långsiktigt arbete där god kvalitet på språktolkverksamheten samt tillgången på språktolkar blir lättare att bibehålla. Under våren 2014 har frågan väcks om fler kommuner skulle kunna ansluta sig till den gemensamma nämnden. Ett antal möten har hållits mellan företrädare för språktolknämnden och intresserade kommuner och det har konstaterats att det finns ett antal fördelar med att ingå i nämnden. Tidplanen är kommunstyrelserna fattar ett inriktningsbeslut i oktober månad. Den tänkta planen är att kommunfullmäktigeförsamlingarna i februari 2015 fattar beslut om godkännande av samverkansavtal och reglemente samt utser ledamot/ledamöter till nämnden. att uttala intresse för att ingå i den gemensamma nämnden för språktolkförmedling och att ha för avsikt att arbeta för en anslutning enligt redovisad tidplan.

14 Kommunstyrelsen Ks 134 Dnr Remiss; Regional strategi för krishantering Ärendebeskrivning Sedan hösten 2013 pågår en utvecklingsprocess för att stärka länets krisberedskap. Det handlar om att vi ska bli bättre på att samverka vid stora olyckor och kriser. Dalarnas regionala krishanteringsråd (där kommunerna och räddningstjänsterna är representerade genom Borlänges risk- och säkerhetssamordnare respektive räddningschef för DalaMitt) är en av aktörerna som deltagit i processen. Processen har resulterat i en strategi för regional krishantering med tillhörande bilaga som nu Länsstyrelsen Dalarna skickar ut på remiss. Synpunkter ska inlämnas senast den 17 oktober Bil att ej ha några synpunkter på föreliggande strategi för regional krishantering.

15 Kommunstyrelsen Ks 135 Dnr Anvisningar på kommunens bank- och postgiroräkningar samt undertecknande av handlingar attesträtt Ärendebeskrivning Med anledning av anställande av ny ekonomichef behöver tidigare beslut ändras enligt följande: Två i förening av ekonomichef Annelie Johansson, kamrer Kristina Martinsson, ekonomisekreterare Lena Adolfsson eller ekonomiassistent Maria Fagerheim erhåller följande uppdrag: 1. Utfärdande av anvisningar på kommunens bank- och plusgiroräkningar 2. Kvittering eller överlåtelse av på kommunen eller någon av dess nämnder ställda checker, uttagskvitton eller postremissväxlar, dock att checker och uttagskvitton upp till högst ett basbelopp endast behöver undertecknas av en av ovan angivna personer 3. Kvittering av kontanta medel, värdepostförsändelser och dylikt som tas emot på kommunens vägnar 4. Verkställighet och verifiering av övriga i kommunens medelsförvaltning förekommande betalningstransaktioner Två i förening av ekonomichef Annelie Johansson, kamrer Kristina Martinsson, ekonomisekreterare Lena Adolfsson eller ekonomiassistent Maria Fagerheim erhåller följande uppdrag: 1. Utfärdande av anvisningar på kommunens bank- och plusgiroräkningar 2. Kvittering eller överlåtelse av på kommunen eller någon av dess nämnder ställda checker, uttagskvitton eller postremissväxlar, dock att checker och uttagskvitton upp till högst ett basbelopp endast behöver undertecknas av en av ovan angivna personer 3. Kvittering av kontanta medel, värdepostförsändelser och dylikt som tas emot på kommunens vägnar 4. Verkställighet och verifiering av övriga i kommunens medelsförvaltning förekommande betalningstransaktioner

16 Kommunstyrelsen Ks 136 Dnr Motion om införande av genuskunskap i högstadieskolor (V) Ärendebeskrivning Vanja Karlsson (V) har inlämnat en motionsskrivelse med förslag att ämnet Genuskunskap, som handlar om ett sunt mänskligt förhållande mellan män/kvinnor, hetero/homosexuella, invandrare/svenskar, förs in som ett ämne på högstadiet i Smedjebacken. Detta i syfte att upplysa elever om vikten av en sund inställning mellan människor och i syfte att upplysa barn och ungdomar i tidig ålder om hur man bör förhålla sig i mellanmänskliga relationer. Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att remittera motionsskrivelsen till familje- och utbildningsnämnden för yttrande.

17 Kommunstyrelsen Ks 137 Dnr Medborgarförslag angående förbättrad landskapsvård i Söderbärke Ärendebeskrivning Ett medborgarförslag har inlämnats med förslag att kommunen avsätter medel i form av en/ett par erfarna skogsmänniskor för att röja, gallra och i förekommande fall avverka vegetation som har vuxit sig för tät. Bil Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att remittera medborgarförslaget till tekniska kontoret för yttrande.

18 Kommunstyrelsen Ks 138 Dnr Medborgarförslag om tyst område Ärendebeskrivning Ett par boende i Billsjön föreslår att området inom triangeln som innefattar sjöarna Billsjön, Bredtjärn och Örtjärn ska ingå i kommunens översiktsplan som ett så kallat tyst område. Bil Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att behandla medborgarförslaget i arbetet med ny översiktsplan.

19 Kommunstyrelsen Ks 139 Dnr Medborgarförslag om parkeringsplatser m.m. i Söderbärke Ärendebeskrivning Medborgarförslag har inlämnats om att kommunen borde förvärva del av mark från ICA-fastigheten i Söderbärke för att anlägga parkeringsplatser. Den aktuella ytan ligger mellan befintlig parkering och vattentornet. Det föreslår också att på ovanstående mark skapa en offentlig toalett i centrala Söderbärke. Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att remittera medborgarförslaget till tekniska kontoret för yttrande.

20 Kommunstyrelsen Ks 140 Dnr Motion om översyn av internhyresfördelning och hyressättning (M) Lotta Gunnarsson (M) har inlämnat motionsskrivelse med förslag att nuvarande system för internhyresfördelning och hyressättning ses över med yrkande om: att den för varje budgetår beräknade hyreskostnaden fastställs, efter att kommunstyrelsen beslutat ett tydligt beräkningssätt att innan beslut tas om investeringar, som innebär ökade kostnader för en förvaltning, ska den beräknade kostnadsökningen presenteras att den ökade hyreskostnaden finansieras genom separat tillskott i framtida ramberäkningar att beslut vid behov samtidigt tas gällande nödvändiga ändringar i budgetram eller i verksamheten. Bil Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att remittera motionsskrivelsen till tekniska kontoret för yttrande.

21 Kommunstyrelsen Ks 141 Dnr Motion om upprättande av näringslivsstrategi (M) Lotta Gunnarsson (M) har inlämnat motionsskrivelse med yrkande om att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att upprätta en näringslivsstrategi med tydlig inriktning på både kort och lång sikt. Bil Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att bifalla motionen om upprättande av näringslivsstrategi.

22 Kommunstyrelsen Ks 142 Dnr Motion om kommunal policy för upphandling (M) Lotta Gunnarsson (M) har inlämnat motionsskrivelse med yrkande om att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att utarbeta en policy för kommunal upphandling. En policy som ger kommunens små lokala företag möjlighet att delta på bra villkor i kommunens upphandlingar. Bil Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att remittera motionsskrivelsen till tekniska kontoret och utvecklingsenheten för yttrande.

23 Kommunstyrelsen Ks 143 Dnr Motion om införande av LOV (Lagen om valfrihetssystem) i Smedjebackens kommun (M) Lotta Gunnarsson (M) har inlämnat motionsskrivelse med yrkande om att Smedjebackens kommun på nytt utreder möjligheterna att införa LOV i Smedjebackens kommun, samt att det klart och tydligt ska redogöras vad man kommer fram till och hur man går vidare. Bil Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. Jan Tholerus (C) yrkar bifall till motionsskrivelsen. Fredrik Rönning (S) yrkar avslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige efter framställd proposition: Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen om införande av LOV (Lagen om valfrihetssystem) i Smedjebackens kommun. Mot beslutet reserverar sig Jan Tholerus (C), Lotta Gunnarsson (M) och Håkan Berggren (M).

24 Kommunstyrelsen Ks 144 Dnr Översiktsplanen Arbetet med revidering av nuvarande översiktsplan har påbörjats och en workshop har genomförts den 20 augusti. att kommunstyrelsens arbetsutskott och ordförande i miljö- och byggnadsnämnden ska vara styrgrupp för arbetet att uppdra till kanslichefen upprätta projektplan och direktiv för arbetet med revideringen.

25 Kommunstyrelsen Ks 145 Information Region Dalarna har tagit beslut om att återkalla beslutet Samverkan mellan Landstinget och länets kommuner avseende ungdomsmottagningsverksamhet. Anledningen är att många av berörda kommuner inte kommer att fullfölja rekommendationen som angavs i direktionens beslut. Länsstyrelsen har redovisat nya fördelningstal för mottagning av nyanlända för Utifrån denna prognos har en arbetsgrupp tillsatts Ludvika/Smedjebacken för att diskutera förutsättningarna för att ta emot fler asylsökande ensamkommande barn. Ett förslag på en plan för räddningsinsats på Ovako Bar AB finns nu framtaget för räddningstjänsten. Planen är framtagen tillsammans med Ovako Bar AB. Syftet är att beskriva hur räddningstjänsten ska arbeta i fall det sker en allvarlig kemikalieolycka. Synpunkter på planen ska inlämnas senast 31 oktober Lokaler Vasagatan kommunstyrelsen beslöt att remittera skrivelse från Bärkehus styrelse med förfrågan om behov av och intresse av en ombyggnad till verksamhetslokaler på Vasagatan 6. Förslag är att denna fråga inkluderas i det pågående arbetet med centrumplanen.

26 Kommunstyrelsen Ks 146 Delegationsärenden Teknik- och fritidsutskottets beslut 100, ,

27 Kommunstyrelsen Ks 147 Anmälan om anställning Omsorgsförvaltningen Marko Rajaniemi, vårdbiträde Amanda Reichbauer, vårdbiträde Christina Karlsson, assistent Helena Johansson, vårdbiträde Elisabeth Jansson, undersköterska Anna Granbom, undersköterska Amira Adem, vårdbiträde Emma Wärre, vårdbiträde Angelica Åhlström, undersköterska Marie Clevepalm, undersköterska Brittmarie Skånmyr, verksamhetsutvecklare Mona Allansson, undersköterska Carolina Norström, undersköterska Nina Dahlgren, vårdbiträde Birgitta Pitkinän-Nyman, vårdbiträde Christina Danielsson, vårdarinna Ewa Zakrisson-Karlsson, enhetschef hemsj tillsvidare Jamila Boccaccio, sjuksköterska tillsvidare Camilla Yngström, vårdare Stefan Karlsson, vik boendestödjare/usk Jill Carlsson, vårdbiträde Christian Eckman, undersköterska tillsvidare Ingela Camitz, vårdarinna Ilona Eriksson, undersköterska Angelica Åhlström, undersköterska Karolina Johansson, undersköterska tillsvidare Familje- och utbildningsförvaltningen Wictoria Sjöberg, outbildad barnskötare Anna Holmqvist, outbildad barnskötare Emelie Hallgren, fritidspedagog tillsvidare Lena Sahlberg, musiklärare tillsvidare Malin Pettersson, lärare Barbro Frisell Ekman, förskollärare Martin Spännar, vik lärare idrott och hälsa/eng Alexandra Piirhonen, grundskollärare SO/SV Anna Axelsson, barnskötare Susanne Bildås, elevassistent/barnskötare

28 Kommunstyrelsen Forts. Sabina Levin, vik. administratör Lars Jernberg, fritidsledare tillsvidare Anneli Ohlsjö, vik barnskötare Eija Zoohar, barnskötare tillsvidare Julia Tredoux, barnskötare Anna Bergkvist, vik. barnskötare Bo Lindberg, vaktmästare Hannya Rodriguez, vik. språklärare spanska Mohammed Momen, modersmålslärare somaliska Julia Tredoux, lärare Elizabeth Scheijren, speciallärare Elisabeth Hellgren Eriksson, barnskötare tillsvidare Kommunstyrelsen Elias Ohtamaa, brandman deltid tillsvidare Markus Göstasson, brandman deltid tillsvidare Helena Caspersson, administratör tillsvidare Ahmed Abdi Hussein, projektanställd Muktar Yussuf Ahmed, projektarbete Alagöz Battal, projektanställning Hosiyat Hasanova Tashmatova, arb. marknadsåtg Linda Sofie Naucler, projekt Yvonne Turunen, projektanställd Chatarina Danielsson, kock Lena Söderlind, projektanställd Mikael Liss, projektanställd Monicha Wetterskog, handledare Annelie Johansson, ekonomichef Helene Eriksson, måltidsbiträde Hedi Slimene, projektarbete Sara Karlsson, assistent Calle Lindfors, kock Miljö och bygg Johan Roman, strategisk planerare

29 Kommunstyrelsen Ks 148 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 2014:24 Avtal om notkopiering inom de kommunala musik-/kulturskolorna läsåret 2014/ :27 Komplettering till cirkulär 14:13 om samverkan mellan kommunal räddningstjänst och Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar 2014:31 Politiska partier inom vård och äldreomsorg 2014:32 Budgetförutsättningar för åren :34 Konsekvenser av skärpta behörighetsregler och legitimation för lärare och förskollärare samt övergångsbestämmelser 2014:35 Fullmäktiges val av revisorer

30 Kommunstyrelsen Ks 149 Meddelanden Miljö- och byggnadsnämndens protokoll Västerbergslagens kulturskolenämnd protokoll Region Dalarna direktionens protokoll Region Dalarna direktionens protokoll Kulturnämndens protokoll Bärkehus AB protokoll Miljö- och byggnadsnämndens protokoll Hjälpmedelsnämndens protokoll

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-11-17 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Göran Engström ordf.(c) 1-2 Kjell Midér (S) Christer Larsson (V) Carin Runeson ordf (S) 3-21 Monica

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 24 september 2019 kl 10:45-12:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2015-06-09 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-11.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Fredrik Rönning (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C) Solweig Nyrede (S), tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C) Solweig Nyrede (S), tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 20 mars 2018 kl 10:30-12:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Jan Tholerus (C) Solweig Nyrede

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Jan Tholerus (C) Johan Persson (SD) Tobias Johansson (SD) Leif Eriksson (S), tjänstgörande ersättare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Jan Tholerus (C) Johan Persson (SD) Tobias Johansson (SD) Leif Eriksson (S), tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 5 mars 2019, klockanl 08:30-10:45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 10:00-12:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 1 (5) 3 Dnr 2017/00469 194 Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt s beslut 1 beslutar att lämna svar till revisionen angående kommunstyrelsens uppsiktsplikt enligt yttrande nedan.

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22 Teknik- och fritidsutskottet 2015-01-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-11-04 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 9 oktober 2018 kl 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Eira Henriksson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-23

Kommunfullmäktige 2015-02-23 Kommunfullmäktige 2015-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-05-06 Plats och tid Räddningstjänsten Smedjebacken, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN

REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN REGLEMENTE TEKNISKA NÄMNDEN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-28

Kommunstyrelsen 2011-06-28 Kommunstyrelsen 2011-06-28 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-08-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige 2019-03-21 Kommunfullmäktige 2019-03-21 Kf 116 Utbildning EU-kunskap... 2 Kf 117 Parentation... 3 Kf 118 Kf 119 Nytt medborgarförslag GC-led centrum-säters järnvägsstation-säterdalens nedfartsområde...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-20 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 12:00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordf Monica Forsgren (S) Andreas Boström (S) Jenny Hellström

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2015-10-06 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagare Fredrik Rönning (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Carin Runeson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-06-03 Plats och tid Räddningstjänsten Smedjebacken, klockan 08.30-16.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Ola Larsen (S) Kjell Midér (S) Mohammed

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15. 2010-04-06 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.00 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S) Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 8 Den 2018-02-19 8 Dnr 2018/00028 Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunfullmäktiges beslut 1. Smedjebacken

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.30 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Karl Johansson (S) Håkan Berggren (M) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Göran Engström

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Datum Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(19) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande 124-127, 130-137 (ej 128-129) Christer Broman (--), ordförande

Läs mer

REGLEMENTE MILJÖNÄMND

REGLEMENTE MILJÖNÄMND REGLEMENTE MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Protokoll 1. Anders Rydahl (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 7 maj 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anders Rydahl (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 7 maj 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 13:00-13.15 ande Ewa Lindstrand (S) Jan-Christer Jonsson (S) Petra Perlkvist (S) Anders Rydahl (S) Bengt Nilsson (S) Stefan Dalin (S) Tony Andersson (M) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15. 2008-10-27 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.25 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S)

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Ägardirektiv för Sollentuna Energi AB Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige 2010-06-09, 44 Fastställda av bolagsstämman 2010-06-22 att gälla från och med 2011-01-01 Antagna av Sollentuna kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut PROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen 2013-02-26 15 55 Dnr 2012.397 107 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Kommunens revisorer har gett Kommunal Sektor inom PwC

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Revisionsrapport Marks kommun Charlie Lindström December 2018

Revisionsrapport Marks kommun Charlie Lindström December 2018 www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt Charlie Lindström December 2018 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Revisionsfråga... 2 1.3. Revisionskriterier...

Läs mer

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist 1(15) Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 24 april 2017, klockah 18:00-21:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer