SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20)"

Transkript

1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Paragrafer Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl ande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal, kulturchef Putte Grötting, verksamhetsledare Medborgarhuset, 17, 18,19, 25 Ina Huss, bibliotekschef, 20 Eva Harstad, assistent Protokolljusterare Allan Magnusson Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare... Eva Harstad... Kerstin Einevik Bäckstrand... Allan Magnusson BEVIS OM ANSLAG Instans Kulturnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum Justeringsdatum Datum Anslagsdatum Datum Tidigast datum för anslagets nedtagande Datum Protokollets förvaringsplats Kulturkansliet Namnteckning.

2 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 2(20) Kunau 17 Dnr Kun Förslag till delvis förändrad organisation på Medborgarhuset Verksamheten på Medborgarhuset är under ständig förändring och utveckling och det är angeläget att anpassa och förbättra verksamheten allteftersom omvärlden ändras. Med anledning av förestående pensionsavgång aktualiseras frågan om Medborgarhusets organisation. Frågan aktualiserar även behovet av att diskutera vad ambitionsnivån med verksamheten på Medborgarhuset är likväl som ambitionsnivån med själva fastigheten. Kulturförvaltningen har undersökt olika alternativ till hur frågan kring organisation i samband med pensionsavgång kan lösas. Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden att besluta att uppdra till förvaltningen att ta upp diskussioner med teknik- och fritidsnämnden för att undersöka möjligheter till samarbete/samverkan för att lösa frågan kring administratörstjänsten på Medborgarhuset samt att uppdra till förvaltningen att i samråd med fastighetsförvaltaren vidta de åtgärder som krävs för att ur ett kundperspektiv fysiskt skapa en bättre sälj- och bokningsfunktion på Medborgarhuset. sunderlag Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Yrkanden Kerstin Einevik Bäckstrand (c) yrkar i enlighet med tjänsteskrivelsens punkt 2. Kerstin Einevik Bäckstrand yrkar vidare att kulturförvaltningen får i uppdrag att snarast, tillsammans med Medborgarhuset, utannonsera en tjänst som administratör med ansvar för sälj- och bokningsfunktionen på Medborgarhuset. Tjänsten som administratör finansieras i första fasen från nämndinitierade projekt år 2010 med 80 tkr samt för första halvåret 2011 med 80 tkr.

3 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 3(20) Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden följande: 1. Kulturförvaltningen får i uppdrag att snarast, tillsammans med Medborgarhuset, utannonsera en tjänst som administratör med ansvar för sälj- och bokningsfunktionen på Medborgarhuset. Tjänsten som administratör delfinansieras i första fasen från nämndinitierade projekt år 2010 med 80 tkr samt för första halvåret 2011 med 80 tkr. 2. Kulturnämnden beslutar att uppdra till förvaltningen att i samråd med fastighetsförvaltaren vidta de åtgärder som krävs för att ur ett kundperspektiv fysiskt skapa en bättre sälj- och bokningsfunktion på Medborgarhuset.

4 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 4(20) Kunau 18 Dnr Kun Fönster i Medborgarhusets foajé Foajén på Medborgarhuset är en central lokal som används flitigt i samband med diverse föreställningar i Trätäljateatern. Foajén används också separat som samlingsoch föreläsningslokal. Foajén är Medborgarhuset vackraste rum med älven i blickfång genom de stora fönster som väter i mot öster. Fönsterpartiet i foajén är tyvärr oerhört dåligt och fönsterkitt m.m. rinner längs med glasrutorna och betongstolparna. I kulturnämndens verksamhetsplan för Medborgarhuset står det bl.a. att Medborgarhusets lokaler ska hålla en hög kvallitet och upplevas som tilltalande och välkomnande. För att detta ska vara möjligt krävs det ett byte av glaspartiet i foajén. I samband med ett sådant byte är det också ett önskemål ifrån verksamheten att ett eventuellt nytt fönsterparti utrustas med en extra dörr för att därmed skapa en bättre logistik i Medborgarhuset. Den fortsatta ambitionen då det gäller foajén att den, något uppfräschad, skall utgöra den mindre samlingslokal som Medborgarhuset saknar efter det att Hantverksrummet och Köpmannasalen blev musikskolelokaler. För att möjliggöra denna verksamhetsförbättring önskar kulturförvaltningen att kulturnämnden för fastighetsförvaltaren SÄBO påvisar behovet av ett nytt fönsteroch dörrparti i Medborgarhusets Foajé. sunderlag Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden Kulturnämnden beslutar att för fastighetsförvaltaren SÄBO påvisa behovet av ett nytt fönsterparti på Medborgarhuset.

5 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 5(20) Kunau 19 Dnr Kun Kulturell Vårbuffé 2010 För andra gången har nu kulturnämnden i ett nära samarbete med Medborgarhuset möjlighet att genomföra en Kulturell Vårbuffé. Tanken med Buffén eller mässan är att ge kulturnämnden och alla kommunens kulturföreningar en möjlighet att tillsammans visa upp sina idéer, aktiviteter och färdigheter. Dagen kommer att bestå av en mångfald av olika kulturyttringar där tonvikten i år läggs på barn och vuxna tillsammans. För att Kulturell Vårbuffé ska kunna genomföras 2010 önskar förvaltningen att kulturnämnden beviljar ett extra anslag. sunderlag Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden Kulturnämnden beslutar att bevilja ett extra anslag på kr, från konto nämndinitierade projekt, akt 477, för genomförandet av Kulturell Vårbuffé 2010.

6 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 6(20) Kunau 20 Dnr Kun Förslag till biblioteksplan för Säffle kommun Bibliotekslagen (SFS 1996:1 596) trädde i kraft Den 1 januari 2005 kompletterades bibliotekslagen med en paragraf om att bibliotekshuvudmän inom det allmänna biblioteksväsendet ska samverka och att kommuner och landsting ska anta planer för biblioteksverksamheten. En biblioteksplan är ett politiskt dokument som ska antas av kommunfullmäktige. Biblioteksplanen utgör grunden för utveckling och kan förhoppningsvis stärka samarbetet mellan olika förvaltningar. Förslaget till biblioteksplan för Säffle kommun är framtagen i samverkan med barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden. Planen beskriver verksamheter inom kulturnämnden, barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden. För att kunna bedriva någon som helst verksamhet är det viktigt med kontinuerligtstöd IT-stöd Kulturförvaltningen föreslår att kulturnämnden föreslår kommunfullmäktige anta biblioteksplan för Säffle kommun. sunderlag Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Förslag till biblioteksplan, Kulturnämndens arbetsutskott 71, Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden Kulturnämnden beslutar att anta förslaget till biblioteksplan för Säffle kommun och översänder det till kommunfullmäktige för slutligt beslut under förutsättning att barnoch utbildningsnämnden godkänner reviderad, upprättad biblioteksplan.

7 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 7(20) Arbetsutskottet beslutar för egen del 1. Upprättad reviderad biblioteksplan översänds till barn- och utbildningsnämnden för beslut. 2. Kulturnämnden önskar ha in svar senast 30 april, för vidarebefordran till kommunstyrelsen Utdrag till Barn- och utbildningsnämnden

8 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 8(20) Kunau 21 Dnr Kun Folkmusikarrangemanget "KVARN" den 27 mars 2010, Knusesunds Herrgård, Säffle Kvarn är sedan flera år en årligt återkommande folkmusikdag med konserter, kurser, dans, m.m. på Knusesunds Herrgård i Säffle. Värmlands Spelmansförbund ansöker om bidrag med kronor för att genomföra folkmusikarrangemanget Kvarn i Knusesunds Herrgård lördagen den 27 mars I programmet ingår två låtkurser i fiol och en låtkurs i flöjtinstrument samt en grundläggande danskurs i folklig dans. Kvällen avslutas med en konsert med riksspelman Åsa Jinder. Ärendets beredning Värmlands Spelmansförbunds skrivelse, Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Arbetsutskottet beslutar 1. Kulturnämndens arbetsutskott beviljar kr till Värmlands Spelmansförbund till folkmusikarrangemanget Kvarn lördagen den 27 mars Anslaget finansieras genom ianspråktagande av motsvarande summa ur kontot för nämndinitierade projekt Utdrag till Värmlands Spelmansförbund Kultursekreteraren

9 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 9(20) Kunau 22 Dnr Kun Utseende av representanter i de kommunala folkhälsorådet Enligt kommunfullmäktige den 14 december 2009 (Kf 206/2009) beslöts i samband med fastställandet av en folkhälsoplan bland annat att: Folkhälsorådets kärna skall utgöras av kommunens samtliga förvaltningschefer samt ordinarie ledamot och en ersättare från varje nämnd med balans mellan majoritet och opposition. Kommunstyrelsens ordförande skall vara ordförande i folkhälsorådet. Varje nämnd och styrelse (Bun, Kun, Ks, Mbn, Sn, Säbo, Tfn) ombeds i enlighet med det ovanstående att utse en representant samt en ersättare till det kommunala folkhälsorådet. Besked om beslutet skall vara kommunledningskontoret tillhanda senast den 2 april Arbetsutskottet hänskjuter ärendet till kulturnämnden för beslut.

10 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 10(20) Kunau 23 Dnr Kun Utvärdering av SäffleOperan 2009, Musikalen Zorba Helene Forsman, producent för musikalen Zorba, har sammanställt en utvärdering av verksamheten SäffleOperan, som bedrivits i kommunal regi, år SäffleOperan som sådan är i det närmaste unik med tanke på det engagemang som finns i SäffleOperans förening, den konstnärliga höjd som produktionen uppvisat, SäffleOperans renommé samt den stora publiktillströmningen till den förhållandevis lilla orten Säffle. Det finns en stor utvecklingspotential i verksamheten. Totalt biljetter såldes varav 563 var fribiljetter. Projektet var i viss mån underfinansierat från början. När publiken strömmade till prioriterades föreställningens kvalité, att eliminera risker och ge arbetsro. Därför investerades extra medel på ljud samt att inte vara för återhållsam med marknads-föring för att undvika att missa potentiell publik. Totalt visar produktionen ett nollresultat. Av utvärderingen framgår att från det att projektet lades upp i biljettsystemet i mars har en prishöjning skett på serviceavgifterna. Detta skulle undvikas enligt samtal med Scalateatern i våras, men inget skriftligt avtal gjordes och genomfördes aldrig. Detta medförde att kostnaden för avgifterna till Ticnet var ca 37 tkr högre än beräknat. Scalateatern har utfäst att detta ska kompenseras till nästa produktion. sunderlag SäffleOperans utvärdering, Arbetsutskottet har tagit del av informationen och vidarebefordrar den till kulturnämnden för kännedom. Arbetsutskottet beslutar för egen del Kulturchef Ingrid Strengsdal får i uppdrag att för kulturnämndens räkning bevaka utlovad utfästelse om kompensation för kostnadsökning avseende Ticnet.

11 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 11(20) Kunau 24 Dnr Kun Kulturnämndens boklslut samt verksamhetsberättelse från respektive enhet, år 2009 Kulturnämndens verksamhet är strukturerad i fem verksamhetsområden fördelade på: 1. Bibliotek 2. Fritidsgården Bylunda 3. Medborgarhuset 4. SäffleOperan 5. Allmän kulturverksamhet Varje kommun, bolag och organisation ska, oavsett om det är i offentlig eller privat sektor, beskriva, analysera och dra slutsatser av verksamheten det gångna året i årsredovisningens förvaltningsberättelse i respektive nämnd och i kommunstyrelse och fullmäktige för helheten. Verksamhetsberättelse (kort version) för kulturnämnden, 2009, är inlämnad till kommunledningskontoret 16 februari sunderlag Kulturnämnden 10, Kulturnämndens bokslut 2009 med verksamhetsberättelse (lång version) Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden Upprättad, reviderat bokslut samt verksamhetsberättelse från respektive enhet, godkänns.

12 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 12(20) Kunau 25 Dnr Kun Ekonomisk uppföljning efter februari månad 2010 Kulturnämnden beräknas i nuläget redovisa ett nollresultat. Avvikelser under 50 tkr kommenteras inte. Biblioteket har jämförelsevis en hög förbrukning av medel men detta beror på dels att hyra är betald för tre månader samt att flertal licensavgifter, prenumerationer m.m. betalas för längre perioder i början på året. För Medborgarhuset är de faktorer prognosen baserar sig på osäkra i detta skede av året. Budgeten baseras på att det inte skulle bli någon föreställning med SäffleOperan och att Medborgarhuset under den period som motsvarar spelperioden istället kunde hyra ut teatersalongen till andra arrangemang för att kompensera det intäktsbortfall som SäffleOperans hyra innebär. Budgeten baseras även på mindre intäkter avseende försäljning kring teatertågen. Nu kommer det att bli föreställning under hösten, dock inte i kommunal regi. Dessutom finns inte julbord med i 2010 års verksamhetsplan vilket också medför större osäkerhet när prognos ska göras då jämförelsematerial bakåt saknas. sunderlag Kommunledningskontorets rapport om ekonomisk uppföljning efter februari, Arbetsutskottet beslutar 1. Arbetsutskottet har tagit del av informationen och vidarebefordrar den till kulturnämnden för kännedom. 2. Arbetsutskottet önskar en hantering av Medborgarhusets budget och uppföljning som medger att uppföljning görs mot en reviderad budget och inte i lika hög grad mot uppföljning jämfört med föregående år.

13 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 13(20) Kunau 26 Dnr Kun Förslag till hantering av medel till aktivitetssamordning 2010, Blåkullesnurren, Valborgsmässofirande, Nationaldagsfirande, Kulturnatt och skyltsöndag, Jazz & Art Under många år har olika aktiviteter genomförts i Säffle med kommunal medfinansiering. Exempel på sådana aktiviteter är Blåkullesnurren, Valborgsmässofirande, Nationaldagsfirande och skyltsöndag. sunderlag Kulturnämndens arbetsutskott 78, Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Kulturnämndens protokoll, 78, Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse, Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden att från kulturnämndens konto aktivitetssamordning 2010, ta totalt 170 kr till följande arrangemang; Aktivitet Belopp Ansvar (tkr) Blåkullesnurren, akt tkr ( ansvarig Kikki N.) Valborgsmässofirande, akt tkr Nationaldag, akt tkr (ansvarig Ingrid S, Putte G) Kulturnatten, akt tkr (ansvarig Putte G) Skyltsöndag, akt tkr Jazz and Art 15 tkr (ansvarig Säffle konstförening) Totalt 170

14 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 14(20) Kunau 27 Dnr Kun Verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning Kommunallagen innehåller sedan år 2004 krav på att kommunerna ska ange mål och riktlinjer för verksamheten som är av betydelse för god ekonomisk hushållning. I det finansiella perspektivet säkerställs att räkenskaperna går ihop på ett ansvarsfullt sätt. I det verksamhetsmässiga perspektivet ställs krav på att pengarna används till rätt saker och att de utnyttjas på ett effektivt sätt. I revisionsrapporten för såväl årsredovisning 2008 som för delårsbokslut 2009 konstaterar revisorerna att Säffle kommun inte till fullo uppnår de finansiella målen samt att kommunen saknar verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning som är fastställda av fullmäktige. Säffle kommun behöver fastställa mål för god ekonomisk hushållning enligt kommunallagen och lagen om kommunal redovisning. För att fullmäktige ska kunna få en tydlig överblick över verksamheten bör målen och måtten formuleras enligt enhetlig mall för samtliga verksamheter. En sådan mall skapas bäst genom ett processinriktat arbetssätt där tjänstemän från kommunledningskontoret och förvaltningarna tar fram mallen gemensamt och där förslagen till hur målen skrivs stäms av efterhand. Vilka mål det ska vara föreslår respektive nämnd till fullmäktige. Kommunstyrelsen beslutar att respektive nämnd tar fram förslag till kommunfullmäktige på verksamhetsmål och mått för god ekonomisk hushållning för sin verksamhet som ett kompletterande beslut till budget för år Kommunstyrelsen beslutar den 1 december, 2009, att ge kommunledningskontoret i uppdrag att ta fram riktlinjer och samordna arbetet med att ta fram dessa mål och mått. Förslag på verksamhetsmål för god ekonomisk hushållning ska vara kommunledningskontoret tillhanda senast 1 april. sunderlag Rapport avseende granskning av delårsrapport, Deloitte, Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse, Arbetsutskottets protokoll, 220, , Kommunstyrelsens protokoll, 235,

15 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 15(20) Arbetsutskottet beslutar Ärendet utgår och behandlas på nästa arbetsutskott tisdagen den 20 april.

16 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 16(20) Kunau 28 Dnr Kun Information om ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet Kulturchef Ingrid Strengsdal informerar om förslag till ny modellen för statens stöd till regional kulturverksamhet. Genomförandet kommer successivt att förhandlas fram där Kulturrådet beslutar att Värmland kommer att ingå i modellen tidigast från 2012 Region Värmland kommer i fortsättningen att få statsbidragen inte enskilda institutioner/organisationer. Bidragen ska användas för specifika ändamål/verksamheter, från portföljmodell till koffertmodell. Statsbidraget får enligt förordningen användas för; 1. Professionell teater, dans- och musikverksamhet 2. Museiverksamhet (inkl kulturmiljöarbete) 3. Konst- och kulturfrämjande verksamhet 4. Regional arkivverksamhet 5. Filmkulturell verksamhet (särskilt barn och ungdom) 6. Främjande av hemslöjdsverksamhet Den värmländska kofferten år 2010 innehåller 45 mkr där 74 % av bidraget går till Värmlandsoperan (33,2 mkr) Region Värmland har utsett en politisk styrgrupp som fått i uppdrag att ta fram tidsoch arbetsplan för det fortsatta arbetet med kulturplanen. Kulturplanen ges sin slutliga utformning efter dialog mellan regionen och Kulturrådet. Nivån på medelstilldelningen beslutas av Kulturrådet. sunderlag Region Värmlands powerpointpresentation Arbetsutskottet har tagit del av informationen som vidarebefordras till kulturnämnden.

17 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 17(20) Kunau 29 Information från kulturchefen Kulturchef Ingrid Strengsdal informerar om pågående projekt; Choir Project med koreograf Hanna Gillgren, H2dance Cirkus Cirkör WEPA - alla tre prioriterade fokusområden från kulturnämnden blev antagna till WEPA i kommunens politiska prioritering Konstprojekt Kontrapunkt konstpedagogens arbete ska involveras med skolan. Arbetsutskottet har tagit del av informationen

18 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 18(20) Kunau 30 Dnr Kun Överflyttning av kulturnämndens investeringsmedel från år 2009 Överflyttning av investeringsmedel från år 2009 Arbetsutskottet beslutar Kulturchef Ingrid Strengsdal får i uppdrag att till nästa nämndmöte ta fram förslag till att överskjutande investeringsmedel på kr från 2009 överflyttas till 2010.

19 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 19(20) Kunau 31 Ändring av mötesdatum för kulturnämndens arbetsutskott den 13 april Ändring av mötesdatum för kulturnämndens arbetsutskott 13 april till tisdagen den 20 april Arbetsutskottet beslutar 1. Tidigare beslutat mötesdatum för arbetsutskottet den 13 april, ändras till tisdagen den 20 april kl Plats: Medborgarhuset

20 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 20(20) Kunau 32 Anmälda handlingar 1. Inbjudan från Visklubb -67 till Cornelisafton 9 april 2. Artikel SKTF-tidningen; Premiär för konst på recept 3. Svt2 storsatsar på kultur och lanserar Veckans föreställning, varje lördag hela året 4. Kommunakuten; Kommunal juridik för tjänstemän och förtroendevalda 28 april, Stockholm (handlingar finns med på kulturnämndens möte för påseende)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 63-70 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet, klockan 9.00-12.30 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-51 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-11.10 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 KULTURNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2008-03-19 Paragrafer 25-30 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A Klockan 09.00 12.00 Kerstin Einevik Bäckstrand

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 71-83 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket, klockan 9.00-13.00 Mötet ajourneras klockan 10.30-11.30 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 21-24 Plats och tid Bylunda fritidsgård, Olof Trätäljagatan 29, kl 15.30-18.15 Beslutande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c), Gunveig

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-7 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkanlsiet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30 18.10. Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) tjg.ers.iréne

Läs mer

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15 PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 11-17 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 18.00 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) tjg ers Mikael Thorell

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-8 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Säffle bibliotek, klockan 09.00-12.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Ingrid

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 ARBETSUTSKOTT 2008-12-01 Paragrafer 84-93 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket klockan 9.00-12.45 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan

Läs mer

PROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden

PROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 65-75 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 17.30 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) Erik Fogelberg (SIV)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 26-37 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A Klockan 15.30-18.30 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) Bo

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 20-29 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.10 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 42-48 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A klockan 9.00-11.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg.ers. Iréne Ekberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 182-187 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-11.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-9 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet, klockan 15.30-17.30 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers Irené Ekberg (c) kl

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 139-152 Plats och tid Krokstad Herrgård, kl. 14.00-18.45 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 13-23 Plats och tid ande Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A klockan 09.00 13.30 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Bo Andersson (m) Allan Magnusson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ...

Mikael Blom, förvaltningschef Ulf Truvered, kvalitetsansvarig Birgitta Grund, sekreterare. ... Birgitta Grund. ... Stina Höök. ... PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 1-11 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 15.00 16.00 ande Övriga deltagare Jenny Evestam (C) Lena Sonesson (C) Lena Karlsson (C) Stina Höök (M) Jonas Larsson (M) Claes-Göran

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 54-63 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, klockan 15.30-18.15 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) Maria Olsson (c) Bo Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-14 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 08.00-12.20 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 84-92 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.40 ande Ej tjänstgörande Ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta der

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 69-74 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.15 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(5) 2009-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 171-173 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 13.00 13.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 153-156 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 13.00-14.55 ande Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet Westerberg (c)

Läs mer

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista.

Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) fr o m 09.50 Bo Augustsson (s) Se bifogad lista. SÄFFLE KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PROTOKOLL 1(11) Datum 2009-03-16 Paragrafer 68-74 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Prottokolljusterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.00 med ajournering kl 16.00-16.15 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 261-272 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-16.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 79-95 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 9.00-12.30 Ölserudsrummet kl. 13.30-16.40 ande Övriga deltagare Protokolljusterare Daniel Bäckström (c) Kerstin

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

Björn Olsson Kommunhuset, måndagen den 21 maj Justerande... Björn Olsson

Björn Olsson Kommunhuset, måndagen den 21 maj Justerande... Björn Olsson Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-05-21 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 maj 2018, kl 13.00-14.30 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Sara-Lena Bengtsdotter Bogren (S), tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2015-08-10 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-17 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.20 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(8) 2010-10-12 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 43-49 ( 48 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.00 12.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c) Leif Pettersson (siv) Bengt Eriksson (c) Christer Tengelin (c)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 88-98 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet, klockan 15.30-17.45 Grön ko, Värmlandsbro, klockan 18.00-20.00 ande Övriga deltagare Kerstin Einevik Bäckstrand (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 62-71 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.25 ande Närvarande,ej tjänst- görande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 4-12 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c), t o m kl 15.00 Margareta Bäckström (c), fr o m 14.20 Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s), Jan Andersson

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 Plats och Tid HamnCompagniet kl 12.30.00-14.00 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Kerstin Edvinsson (c) i stället för Emil Radanov (c) Lena Hesselroth (c) i stället

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-11-07 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-14.30 Gun Byttner (M), ordförande Martina Henriksson (FP) AnneMarie Helmersson (V) Bente Mellquist-Danielsson (V) Lilian

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 1 (10) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna Tisdagen 4 oktober 2011 kl 15.00-17.00 Lars-Bertil Ohlsson (KD) ordföranden Jane Schultzberg (M) Per Elfström (S) ersätter

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS 1 Plats och tid Vävaren i Kommunhuset, klockan 10.00-12.00 Beslutande Ingemar Lindaräng (FP), ordförande Gunilla Sjösten (KD), vice ordförande Lennart Ärenman (KD) ersättare för Gun Jansson (C) Erik Lundin

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Paragrafer 66-79 ( 76 har justerats omedelbart) Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00-17.00 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 30-35 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14:00 16:05 ande Daniel Bäckström Knut Lillienau Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Dag Rogne Erik Fogelberg

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(12) 2010-10-04 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 188-195 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09.00 15.30 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl. 14.00-15.50 Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2018-03-19, kl. 15:00-17:04 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Janina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 120-135 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.30 ande Daniel Bäckström (c) tj ers Alf Svensson Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019 Tjänsteskrivelse 1 (7) Handläggare Ulf Nordström 2019-03-20 Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019 Förslag till beslut 1. Vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN UREN Ärende nr i :!1:!nläninden r /1/4 K-7 VG Män.... KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-05-23 KTN-2014-0135 Kulturnämnden Förslag till direktiv samt projektplan för

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-16 Plats och tid Trätäljarummet, Stadshuset, kl. 14.00-16.45 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Gudrun Svensson (c) Lisbet

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB

SÄFFLE KOMMUNIKATION AB OMMUN PROTOKOLL 1(8) Paragrafer 5-11 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 09:00 11:30 ande Daniel Bäckström Margareta Bäckström Ulrika Simonsson, suppleant Lennarth Lindström Christer Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-11 Sida 1 (10) Plats och tid Kronetorps Mölla, kl. 19:00 20:40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson,(s) ordförande Margareta Abelsson(s) Håkan Harvigsson(alp)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 12-20 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet, kl. 14.00 17.15 ande Gudrun Svensson (c) Jenny Evestam (c) Claes Karlsson (c) kl. 14.00-17.00, Birgitta Månsson (c), kl.

Läs mer