149 Dnr. 2010/KS Kommundirektörens rapport. - Informationen noteras

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "149 Dnr. 2010/KS Kommundirektörens rapport. - Informationen noteras"

Transkript

1 1 149 Dnr. 2010/KS Kommundirektörens rapport s beslut - Informationen noteras Kommundirektören redovisar i bilaga frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. I bilaga presenteras också en delrapport i översynen av kommunens styrprocess.

2 2 150 Dnr. 2010/KS Månadsuppföljning - september 2010 s beslut - Månadsuppföljningen noteras För att ge löpande information om det ekonomiska läget redovisas varje månad en sammanställning över resultat och helårsprognos. I bilaga redovisas sammanställning för september 2010.

3 3 151 Dnr 2009/KS Strategi- och budgetplan 2011 s förslag till kommunfullmäktige 1. Utdebiteringen för år 2011 fastställs till 19,48 per skattekrona 2. De kommungemensamma mål som föreslås i avsnitt sex fastställs. 3. Mål som föreslås för nämndernas verksamheter i avsnitt sju fastställs 4. Driftbudget för år 2011 fastställs enligt bilaga ett och två 5. Resultaträkning, finansieringsanalys och balansräkning för år 2011 fastställs enligt bilaga tre och fyra 6. Godkänna att nämnder och styrelser under budgetåret får besluta om smärre omfördelningar mellan sina anslag om det krävs för att inte överskrida sin samlade budget eller för att förbättra måluppfyllelsen 7. Förslag till KELP för perioden godkänns I förslag till strategi- och budgetplan redovisas kommunens vision, kommunövergripande mål, grundläggande förhållningssätt och strategiska utvecklingsområden. Vidare redovisas verksamhetsplaner för de olika nämnderna samt en omvärldsanalys som tar upp förhållanden och tendenser i omvärlden som har eller kan få betydelse för kommunens verksamhet.

4 4 152 Dnr 2009/KS Reviderat investeringsprogram för perioden s förslag till kommunfullmäktige - Investeringsprogram för perioden godkänns enligt bifogat förslag. - Socialnämnden ges i uppdrag att klarlägga förutsättningarna för att upphandla de ytterligare platser som behövs för omsorgsboenden under sådana former att privata aktörer svarar för finansiering, byggande och drift av boendena. Förslaget till reviderat investeringsprogram (bifogas) uppgår till netto 204 miljoner kronor för 2010, 330 miljoner för 2011, 256 miljoner för 2012 och 44 miljoner för Av investeringarna är 36 miljoner hänförliga till VA- och renhållningsverksamhet. Det innebär att driftkostnader på ca fem miljoner kronor per år kommer att belasta VA- och renhållningstaxorna. Övriga investeringar, på sammantaget 799 miljoner kronor för den redovisade perioden, kommer efter hand att medföra driftkostnader på cirka 77 miljoner. Det är svårt att se hur tillkommande driftkostnader av den storleksordningen ska kunna inrymmas i driftbudgeten utan att andra driftkostnader påtagligt begränsas. För att finansiera investeringsutgifterna beräknas en nyupplåning på mer än 300 miljoner kronor komma att krävas. Lånebehovet kan också bli lägre genom inkomster av markförsäljning. Ordförandeutlåtande Tyresö kommun står inför tuffa utmaningar på många områden. Inte minst gäller det vårt investeringsbehov. Det reviderade investeringsprogram som kommunfullmäktige nu ska ta ställning till är omfattande. Trots hårda prioriteringar innebär programmet att vi i kommunen får ett ökande behov av upplåning. Stora investeringar medför också ökade driftkostnader som

5 måste kunna täckas in i vår driftbudget utan att det går ut över våra ambitioner inom välfärdens kärna skolan, förskolan och äldreomsorgen. 5 Mot den bakgrunden är det väsentligt att vi tillsammans i kommunen arbetar på bred front i linje med det uppdrag som kommunstyrelseförvaltningen har när det gäller att göra prioriteringar, intäktsförstärkningar och besparingar i kommunens totala budget för att uppnå en långsiktigt uthållig ekonomi. Syftet är också att skapa ett utrymme för ökade ambitioner på prioriterade områden. De olika projekt som finns med i detta investeringsprogram är de som prioriterats fram av förvaltningen och den politiska majoriteten. Allt som finns på önskelistan finns inte med. Allt kan heller inte finnas med om vi ska klara av att vara ansvarsfulla inför framtiden. Stora projekt som nu finns med är totalomvandlingen av Nyboda skola, Nybodahallen och hela Nyboda-området, den fortsatta omställningen av skolornas mottagningskök till tillagningskök, den nya fritidsgården på Nyboda, en ombyggnad av Björkbacken för att skapa fler platser samt en utbyggnad av Strandskolan för att tillskapa nya klassrum och utrymme för en expansion av skolan. I programmet finns också fortsatta satsningar på energieffektivisering och på åtgärder för att förverkliga åtagandena i kommunens klimatstrategi. Vi för också in pengar i programmet för att starta projekteringen av ett tredje körfält på Tyresövägen. En summa i programmet läggs också under kommundirektören för hantering av smärre projekt som kan klaras utan att det medför tillkommande belastning i driftbudgeten. Vi vill också understryka att vi utöver det som finns med i programmet jobbar för att förverkliga byggandet av ett nytt större äldreboende samt LSSboenden. Socialnämnden och Socialförvaltningen arbetar med att lösa dessa behov genom i första hand privat regi. Lösningar i linje med den så kallade Krusmynta-modellen är tänkbart. Vi glädjer oss också åt att tre projekt som i förra versionen av programmet beräknades löpa in på 2011 nu avslutas 2010 och till en lägre kostnad än budgeterat. Det visar att det finns möjlighet att pressa våra kostnader. Dessa projekt är ombyggnaden av Breviks skola, den nya belysningen på Tyresövallen och det nya omsorgsboendet på Gränsvägen i Lindalen.

6 6 Inför framtiden vill vi också notera att det pågår ett viktigt utvecklingsarbete kring gymnasiet i kommunen vilket när det är avslutat kan komma att medföra behov av nya investeringar.

7 7 153 Dnr 2009/KS Förslag på kompletterande insatser i verksamheten 2010 Handlingar delas ut vid sammanträdet.

8 8 154 Dnr 2010/KS Upphandlingspolicy och riktlinjer för upphandling s beslut - Riktlinjer för upphandling i Tyresö kommun fastställs s förslag till kommunfullmäktige - Upphandlingspolicy fastställs enligt förslag - Beslut om upphandlingsreglemente, fastställt av kommunfullmäktige , upphävs På uppdrag av kommunledningen föreslår servicekontoret att upphandlingsreglementet ersätts med upphandlingspolicy och riktlinjer för upphandling för Tyresö kommun. Ändringarna innebär att upphandlingsreglementets beskrivning av upphandlingsprocessen med hänvisning till kapitel och paragrafer i lagen (LOU) ersätts med en policy som på ett lättöverskådligt sätt markerar kommunens viljeinriktning och ambition kring hur en upphandling ska göras, vilka krav kommunen ska ställa på de varor och tjänster som kommunen upphandlar samt när och hur en direktupphandling får ske utan föregående annonsering. Riktlinjerna innehåller motsvarande som policyn men mer för den interna verksamheten och på detaljnivå om organisation och ansvarsfördelning kring upphandlingens genomförande. I riktlinjerna används begreppet tröskelvärde. Tröskelvärde innebär att när värdet på ett köp överstiger tröskeln så måste den upphandlande myndigheten göra en offentlig upphandling enligt lagen om offentlig upphandling. Utöver tröskelvärdet har Sverige även ett utökat krav om offentlig upphandling, från det nationellt låga värdet (15 procent av tröskelvärdet) upp till tröskelvärdet. Tröskelvärdet fastställs av EUkommissionen vart annat år. Då tröskelvärdet ändras kontinuerligt anges inget exakt värde i riktlinjerna.

9 Ordförandeutlåtande Upphandling är ett såväl komplicerat som viktigt område. Genom vårt sätt att hantera upphandling har vi möjlighet att som kommun påverka olika processer i vår omgivning. Det är därför av vikt att vi har en upphandlingspolicy som är översiktlig och lättbegriplig för alla inblandade parter. Mot den bakgrunden känns det naturligt att ersätta det gamla upphandlingsreglementet med den föreliggande överskådliga och relativt kortfattade policyn. 9 Den föreslagna policyn sätter också på pränt flera viktiga principer. Miljtänkandet står i fokus med kravet att Miljöstyrningsrådets kriterier skall vara vägledande vid all upphandling. Ytterligare miljökrav finns också omnämnda som förnybarhet, återvinningsbarhet och energisnålhet. Vi är också tydliga med att merkostnader är acceptabla för att uppnå positiva miljöeffekter. I policyn uttrycks också viktiga krav angående barnkonventionen och ILO:s åtta kärnkonventioner. Inte minst viktigt är att kravet finns med på meddelarfrihet vid upphandling av verksamhetsdrift. Policyn innebär också en öppning för en övergång till tredjepartslogistik och samordnade varutransporter. Ett område där Tyresö kommer att genomföra en förstudie, med förhoppningsvis medverkan från flera andra Södertörnskommuner. Policyn ligger också väl i linje med det pågående arbetet med att göra Södertörnskommunerna till vägledande inom området grön upphandling. Upphandlingspolicyn som vi nu tar ställning till förändrar inte vår grundläggande strävan om att fördjupa samarbetet kring upphandlingsfrågor på Södertörn. Vi arbetar vidare med tanken om att skapa en gemensam upphandlingsorganisation med övriga på kommuner på Södertörn som delar detta intresse.

10 /KS Yttrande över granskning av inköps- och upphandlingsverksamhet s beslut - Yttrande över revisorernas granskning av inköps- och upphandlingsverksamheten i Tyresö kommun godkänns. - Yttrandet överlämnas till kommunens revisorer. De förtroendevalda revisorerna i Tyresö kommun har gett Komrev inom PricewaterhouseCoopers i uppdrag att genomföra en uppföljning av tidigare gjord granskning av kommunens inköps- och upphandlingsverksamhet. Granskningsrapporten inkom den 2 september 2010 och revisorerna önskar skriftligt få ta del av kommunstyrelsens yttrande senast den 29 oktober Servicekontoret lämnar förslag till yttrande över granskningsrapporten, se bilaga.

11 Dnr 2008/KSM 0347 Detaljplan för Slånbacken etapp 13 - beslut om ny utställning s beslut - Förslag till detaljplan för Slånbacken etapp 13 ställs ut för granskning Syftet med planen är att modernisera det äldre fritidshusområdet och förbereda området för permanentboende. Planförslaget innebär också utbyggnad av vatten- och avloppsledningar, ombyggnad av vägnätet i området, utbyggnad av gångstråk, större byggrätter samt en förtätning av området. Förslaget har varit utställt under tiden 8 juni till och med 2 juli Utställningshandlingarna har funnits tillgängliga på kommunens servicecenter, kommunens bibliotek och externa webbplats. Utställningen har också annonserats i Mitt i Tyresö och i Dagens Nyheter. Under utställningstiden inkom åtta yttranden. En synpunkt inkom efter det att utställningen hade avslutats. Tyresö Strands Markägarförening har under planprocessen framställt önskemål om att tillskapa villafastigheter på naturmarken på den del av fastigheten Strand 1:1 där befintlig högspänningsledning och transformatorstation ligger. Kommunen har tidigare under planprocessen haft som princip att naturmarken skulle planläggas som allmän platsmark. Kommunen har dock efter utställningen beslutat att tillmötesgå markägarföreningen i frågan varför förslaget till detaljsplanen har ändrats och behöver ställas ut på nytt.

12 Dnr 2009/KSM 0672 Fastighetsplan för del av kvarteret Hällen - beslut om utställning s beslut - Förslag till fastighetsplan för del av kvarteret Hällen ställs ut för granskning Syftet med planen är att i samråd med fastighetsägarna omvandla och föreslå en förtätning i kvarteret där de naturliga förutsättningarna om möjligt tas till vara för att göra lämpliga tomtplatser. Fastighetsplanens del av kvarteret föreslås indelas i elva fastigheter enligt karta, betecknade lotterna A-K. Fastigheterna ska användas för bostadsändamål i överensstämmelse med förslag till ny detaljplan för Slånbacken, etapp 13.

13 /KSM 0626 Fördelning av gatukostnader för Slånbacken - beslut om utställning s beslut - Fördelning av gatukostnader för Slånbacken ställs ut för granskning Förslaget till fördelnnig av gatukostnader bygger på stadsbyggnadskontorets förslag till utformning av området. I samband med upprättande av ny detaljplan för område vid Slånbacken har stadsbyggnadskontoret utrett frågan om gatukostnader. Därvid föreslås uttag av gatukostnader enligt plan- och bygglagens 6 kap 31, vari anges att ett visst områdes allmänna platser och anordningar ska betalas av ägarna till fastigheterna inom området. Fördelningsförslaget ansluter till de principer som beslutats i andra förnyelseområden i kommunen.

14 Dnr 2010/KSM 0087 Detaljplan för Omsorgsboende Sågen - beslut om utställning s beslut - Förslag till detaljplan för Omsorgsboende Sågen ställs ut för granskning Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att uppföra ett omsorgsboende inom fastigheten Tyresö 1:530 samt del av fastighet Tyresö 1:544. Vidare syftar planen även till att möjliggöra för annan verksamhet som ryms inom begreppet vård och/eller förskola. Förslaget har varit ute på samråd under tiden 26 maj till och med 18 juni Under samrådstiden har fyra synpunkter inkommit. Efter samrådstiden har en beskrivning gällande områdets geotekniska förutsättningar avseende ras- och skredrisk tillförts planbeskrivningen.

15 Dnr 2010/KS Förslag till sammanträdesplan för kommunstyrelse och kommunfullmäktige år 2011 s beslut - Sammanträdesdatum för kommunstyrelsen 2011 antas enligt förslag. s förslag till kommunfullmäktige - Sammanträdesdatum för kommunfullmäktige 2011 antas enligt förslag. Kommunkansliet har tagit fram förslag till sammanträdesplan för kommunstyrelse och kommunfullmäktige (tisdagar) Kommunfullmäktige (torsdagar) 1 februari 17 februari 1 mars 24 mars 29 mars 14 april 3 maj 19 maj 24 maj 16 juni 14 juni - 30 augusti 15 september 27 september 13 oktober 25 oktober (budget) 17 november (budget) 29 november 15 december 20 december - s sammanträden inleds kl. 18:30 och kommunfullmäktiges sammanträden inleds kl. 18:00 (kommunfullmäktige 17 november inleds dock kl. 15:00).

16 Dnr 2010/KS Revidering av arbetsordning för kommunfullmäktige s förslag till kommunfullmäktige - Arbetsordningen för kommunfullmäktige revideras från och med den 1 januari Kommunstyrelseförvaltningen har på uppdrag av kommunstyrelsens ordförande tagit fram ett förslag till revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning. Ändringen avser 36 i arbetsordningen som tidigare reglerat att valberedningen ska bestå av 5 ledamöter och 5 ersättare. Den föreslagna ändringen innebär att valberedningen istället ska bestå av en representant från varje parti som representeras i fullmäktigeförsamlingen för mandatperioden samt en ersättare från var och en av dessa partier. I övrigt föreslås inga ändringar.

17 Dnr 2010/KS Dnr 2010/KS Revidering av gemensamt reglemente för samtliga nämnder och revidering av reglemente för kommunstyrelsen s förslag till kommunfullmäktige - Gemensamt reglemente för samtliga nämnder revideras från och med den 1 januari Reglementet för kommunstyrelsen revideras från och med den 1 januari Kommunstyrelseförvaltningen har på uppdrag av kommunstyrelsens ordförande förslag till att ett nytt gemensamt reglemente för samtliga nämnder samt ett nytt reglemente för kommunstyrelsen ska börja gälla från och med den 1 januari Regleringen om planberedning, budget- och bokslutsberedning, utskott och förhandlingsdelegation utgår i reglementet för kommunstyrelsens verksamhet. Syftet är att ge kommunstyrelsen egen kompetens att besluta vilka utskott som ska finnas under den egna organisationen. Från och med den 1 januari 2010 hanteras samtliga överförmyndarfrågor av Södertörns överförmyndarnämnd. s uppgift som överförmyndarnämnd tas därför bort i det nya reglementet. Förköpslagen (1967:868) upphörde att gälla i samband med utgången av april Delegeringen från kommunfullmäktige angående förköpsärenden tas därför bort i reglementet för kommunstyrelsen. Utöver detta görs vissa språkliga justeringar i de nya reglementena.

18 Dnr 2010/KS Revidering av reglemente för byggnadsnämnden s förslag till kommunfullmäktige - Reglementet för byggnadsnämnden revideras från och med den 1 januari 2011 Kommunstyrelseförvaltningen har på uppdrag av kommunstyrelsens ordförande tagit fram förslag till revidering av reglemente för byggnadsnämnden. Ändringen innebär att antalet ledamöter för byggnadsnämnden ändras från 9 ledamöter till 7 ledamöter. Antalet ersättare för byggnadsnämnden ändras också från 9 ersättare till 7 ersättare. Övriga nämnder behåller nuvarande antal ledamöter och ersättare. består av 13 ledamöter och 13 ersättare. Barn- och utbildningsnämnden består av 11 ledamöter och 11 ersättare. Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden innehar 9 ledamöter och 9 ersättare. Krisledningsnämnden består av 3 ledamöter och 3 ersättare. Socialnämnden består av 11 ledamöter och 11 ersättare. Kultur- och fritidsnämnden består av 9 ledamöter och 9 ersättare. Valnämnden består av 7 ledamöter och 7 ersättare. Överförmyndarnämnden utgår till förmån för Södertörns gemensamma överförmyndarnämnd, i enlighet med tidigare beslut.

19 Dnr 2010/KS Revidering av arbetsordning för kommunala rådet för funktionshinderfrågor, KRF (tidigare Handikapprådet) s beslut - Arbetsordning för Kommunala rådet för funktionshinderfrågor revideras från och med 1 januari Arbetsordningen för det Kommunala rådet för funktionshinderfrågor, KRF, tidigare Handikapprådet har omarbetats. Förändringarna rör främst vissa anpassningar till nyare språkbruk. Bland annat har rådet sedan beslut i kommunfullmäktige fått ett nytt namn anpassat till det språkbruk som idag gäller för ämnet. Utöver detta har rådets uppgifter, arvoderingsbestämmelser och arbetsformer reviderats. En ämnesrubricering har också tillförts för att läsaren lättare ska hitta i arbetsordningen.

20 Dnr 2010/KS Taxa för fritidsklubbsverksamhet s förslag till kommunfullmäktige - Taxa för fritidsklubbsverksamhet fastställs till 500 kronor per termin från och med den 1 januari Självkostnadspris för mellanmål tillkommer. Den nuvarande föräldraavgiften för fritidsklubbsverksamhet i kommunen baseras på fritidsgårdarnas modell med köp av så kallade gårdskort samt avgift för mellanmål. I nuläget betalar föräldrarna 50 kronor per termin direkt till aktuell fritidsklubb genom köp av fritidsklubbskort. Utöver detta betalar föräldrar/barn 10 kronor per mellanmål. Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 16 december att föreslå kommunfullmäktige att besluta att fastställa taxa för fritidsverksamhet från 1 augusti 2010 till 500 kronor per termin. Självkostnadspris för mellanmål tillkommer. Ärendet behandlades vid kommunstyrelsens beredning den 21 januari 2010 då man beslutade bordlägga ärendet till hösten Med anledning av bordläggandet föreslås att ny taxa fastställs från och med årsskiftet 2010/2011 istället för 1 augusti 2010.

21 Dnr 2010/KS Införande av valfrihetssystem enligt lagen (2008:962) om valfrihetssystem gällande sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning s beslut - Informationen noteras Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden inför ett valfrihetssystem enligt lagen (2008:962) om valfrihetssystem, LOV, gällande sysselsättning enligt socialtjänstlagen för personer med psykisk funktionsnedsättning. Enligt kommunens policy för konkurrensutsättning av verksamheter i Tyresö kommun, fastställd i kommunfullmäktige den 11 september , har nämnderna delegation att fatta beslut om verksamheternas konkurrensutsättning inom respektive område. Frågor av större förändringar eller av principiell beskaffenhet ska dock fattas av kommunfullmäktige. ansvarar för att kontrollera att policyn efterlevs. Varje nämnd ska därför informera kommunstyrelsen innan dess att beslut fattas i nämnden. avgör om ärendet är av sådan art att beslutet ska fattas av kommunfullmäktige.

22 Dnr 2010/KS Anmälan av delegationsbeslut s beslut - Anmälan av delegationsbeslut noteras har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt av kommunstyrelsen antagen delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegering. Beslut fattade i ärenden enligt alkohollagen och lotterilagen redovisas i bilaga.

23 Dnr 2010/KS Motion angående rätt till individuellt stöd för att klara en kunskapsgaranti s förslag till kommunfullmäktige - Motionen avslås. Mathias Tegnér (S) har lämnat in en motion angående rätt till individuellt stöd för att klara en kunskapsgaranti. Motionen beskriver att cirka 50 elever varje år saknar behörighet till gymnasieskolans nationella program när de lämnar grundskolan i Tyresö då de inte har godkänt i de tre kärnämnena svenska, matematik och engelska. I motionen föreslås Att Tyresö Kommun prövar möjligheten att införa en garanti om individuell undervisning för de elever som riskerar att inte klara de uppsatta kunskapsmålen. Detta genom att en central pott inrättas ur vilken rektorerna kan söka medel för att bekosta individuellt stöd för de elever som riskerar att inte klara de uppsatta kunskapsmålen. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 20 maj 2010, 68, att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Barn- och utbildningsförvaltningen har yttrat sig över motionen (Tjänsteskrivelse ) och Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sammanträde den 22 september 2010, 52, att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen.

24 Dnr 2010/KS Motion angående utbildade lärare s förslag till kommunfullmäktige - Motionen anses besvarad. Mathias Tegnér (S) och Anita Mattsson (S) har lämnat in en motion angående utbildade lärare. Motionen beskriver att andelen grundskolelärare i Tyresö som har pedagogisk utbildning ligger under såväl riksgenomsnittet som genomsnittet för Sveriges förortskommuner samt att andelen har minskat sedan år I motionen föreslås Att en strategi antas för att höja andelen lärare med pedagogisk utbildning. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 20 maj 2010, 70, att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Barn- och utbildningsförvaltningen har yttrat sig över motionen (Tjänsteskrivelse ) och Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sammanträde den 22 september 2010, 53, att föreslå kommunfullmäktige att anse motionen besvarad.

25 Dnr 2009/KS Motion angående centrumskolans framtid s förslag till kommunfullmäktige - Att-satserna 1, 2 och 6 anses besvarade. - Att-satserna 3, 4 och 5 avslås. Mathias Tegnér (S) och Kristjan Vaigur (S) har lämnat in en motion angående Centrumskolans framtid. I motionen föreslås: - Att snarast ge berörd nämnd i uppdrag att inleda en process kring den framtida Centrumskolan där fler känner att de kan vara med och påverka arbetet. - Att vidta åtgärder för att uppnå ekonomisk balans i enlighet med motionens förslag. - Att de nuvarande profilklasserna ges goda förutsättningar för sin verksamhet i enlighet med vad som föreslås i motionen. - Att barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att undersöka möjligheterna att införa en språkprofil på Centrumskolan. - Att kommunstyrelsen, i samverkan med Barn- och utbildningsnämnden, ges uppdrag att arbeta om resursfördelningssystemet så att verksamheter ges bättre förutsättningar att möta snabba förändringar i efterfrågan. - Att elever, i enlighet med motionens förslag, ges stöd utifrån sina behov och att Centrumskolan också får förutsättningar att kunna göra det. Motionen behandlades i Barn- och utbildningsnämnden den 17 februari 2010, 5. beslutade vid sammanträde den 30 mars 2010, 60, att föreslå kommunfullmäktige att anse att-satserna 1, 2 och 6 besvarade samt att avslå att-satserna 3, 4 och 5. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 20 maj 2010, 77, att återremittera motionen för utredning av om det är förenligt med skollagen

26 26 att avslå att-sats fyra med hänvisning till att det är rektor som beslutar om detta. Barn- och utbildningsförvaltningen har yttrat sig över återremissen (Tjänsteskrivelse ) och Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sammanträde den 22 september 2010, 51, att föreslå kommunfullmäktige att anse motionen besvarad. Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sammanträdet även att ge Barn- och utbildnings-förvaltningen i uppdrag att beskriva möjliga områden för profilklasser i kommunen och hur de kan genomföras.

27 Dnr 2010/KS Motion om att utreda boulebanebristen i Tyresö s förslag till kommunfullmäktige - Motionen avslås. Kristjan Vaigur (S), Peter Bylund (MP) och Inger Gemicioglu (V) har lämnat in en motion angående utredning av boulebanebristen i Tyresö. I motionen föreslås att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att utreda möjligheten att bygga/hyra en boulebanehall samt att utreda möjligheten att genom en flexibel lösning sammanvända hallen med andra sporter och verksamheter i kommunen. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 15 april 2010, 48, att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid sammanträde den 27 september 2010, 59, att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen.

28 Dnr 2010/KS Motion om söndagsöppet på biblioteket i Tyresö centrum s förslag till kommunfullmäktige - Motionen avslås. Peter Bylund, Marie Åkesdotter och lilian Nylinder (Mp) har lämnat in en motion angående söndagsöppet på biblioteket i Tyresö centrum. I motionen föreslås kommunfullmäktige besluta att införa söndagsöppet på huvudbiblioteket i Tyresö centrum. Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträde den 15 april 2010, 49, att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Utvecklingsförvaltningen har yttrat sig över motionen (Tjänsteskrivelse ) och Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid sammanträde den 27 september 2010, 58, att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen.

29 Dnr 2010/KS Avsägelse kommunstyrelsens budget- och bokslutsberedning s beslut - Avsägelsen från Anna Steele Karlström (FP) godkänns - Thomas Holmberg (FP) väljs till ny ersättare i kommunstyrelsens budget- och bokslutsberedning Anna Steele Karlström (FP) avsäger sig uppdraget som ersättare i kommunstyrelsens budget- och bokslutsberedning. Till ny ersättare föreslås Thomas Holmberg (FP).

30 Meddelanden s beslut - Informationen noteras Sveriges Kommuner och Landsting cirkulär 2010:51 Ändringar i upphandlingslagstiftningen. 2010: 58 Det nationella lägenhetsregistret är i det närmaste upprättast. Kommunens och fastighetsägarnas ansvar. Hushålls- och bostadsstatistik. 2010:59 Överenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor ÖLA 10 träffade mellan Arbetsgivarförbundet Pacta och Facket för Service och Kommunikation (SEKO), Fastighetsanställdas Förbund samt Svenska Transportarbetareförbundet. 2010:60 Budgetförutsättningar för åren Övriga meddelanden Botkyrka - Protokollsutdrag kommunfullmäktige , Södertörns utvecklingsprogram (KS/2010:187). Boverket - Låt staden grönska. Klimatanpassning genom grönstruktur. Landshövdingen i Stockholms län - Samverkan om länets klimat- och energiarbete Länsstyrelsen i Stockholms län - Beslut om Regionalt utvecklingsprogram för Stockholms län.

31 Samordningsförbundet Östra Södertörn - Senaste nytt. Nummer tre, september Anslag, sammanträdesprotokoll Skatteverket - Överenskommelse om samarbete mellan Tyresö kommun och Skatteverket, Södertörns brandförsvarsförbund - Meddelande om justering samt protokoll gällande sammanträde Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund - Protokollsutdrag , 21 Budget 2011 och 22 Delårsrapport. 31

Hörsalen C3L, Bollmora gårdsväg Torsdag 4 november 2010, kl

Hörsalen C3L, Bollmora gårdsväg Torsdag 4 november 2010, kl TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Hörsalen C3L, Bollmora gårdsväg Torsdag 4 november 2010, kl. 18.00-21.55 Beslutande Se bilaga Övriga deltagare Se bilaga Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunchefens rapport december Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras

Kommunchefens rapport december Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras 1 208 Kommunchefens rapport december 2007 s beslut - Informationen noteras I bilaga redovisar kommunchefen frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. 2 209 Månadsuppföljning

Läs mer

Motion om arkivtjänst i Tyresö kommun. Kommunfullmäktiges beslut:

Motion om arkivtjänst i Tyresö kommun. Kommunfullmäktiges beslut: TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 39 Dnr 2006/143 004 Motion om arkivtjänst i Tyresö kommun Ulf Lönnqvist (s) har lämnat in en motion (bilaga) med förslag om att ktyresö kommun bör vidta åtgärder

Läs mer

Kommundirektörens rapport maj Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras

Kommundirektörens rapport maj Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras 1 81 Kommundirektörens rapport maj 2010 s beslut - Informationen noteras I bilaga redovisar kommundirektören frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. 2 82 Månadsuppföljning

Läs mer

134 Dnr 2010/KS Kommundirektörens rapport. - Informationen noteras

134 Dnr 2010/KS Kommundirektörens rapport. - Informationen noteras 1 134 Dnr 2010/KS 0026 Kommundirektörens rapport s beslut - Informationen noteras Kommundirektören redovisar i bilaga frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. Med

Läs mer

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083

Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010 GAN 0083 Tyresö Kommun Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid : Myggdalen-25, Kommunhuset, Tyresö Centrum Torsdagen den 2 december 2010, kl 18.30-20.45 66 Strategi- och verksamhetsplan 2011 DNr 2010

Läs mer

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras.

Nämndens beslut. Informationen noteras. Ärendebeskrivning. 31 Studiestöd för invandrare DNr 2007 GAN 020. Nämndens beslut. Informationen noteras. Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Torsdagen den 3 maj 2007, kl 15.00-20.10 30 C3L:s verksamhet Nämndens sammanträde inleds med en genomgång och redovisning av verksamheten vid C3L. 31 Studiestöd för

Läs mer

3 Information om mottagande av nyanlända. 5 Information om IT- och digitaliseringsfrågor

3 Information om mottagande av nyanlända. 5 Information om IT- och digitaliseringsfrågor KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (14) Datum 2018-08-29 Tid 13:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information om Södertörnssamarbetet

Läs mer

Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7, Tyresö, samling utanför expeditionen innanför huvudentrén Torsdagen den 26 april 2012, kl 18.30

Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7, Tyresö, samling utanför expeditionen innanför huvudentrén Torsdagen den 26 april 2012, kl 18.30 Tyresö Kommun Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid: Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7, Tyresö, samling utanför expeditionen innanför huvudentrén Torsdagen den 26 april 2012, kl 18.30 18 Månadsrapport

Läs mer

Kommunchefens rapport april Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras

Kommunchefens rapport april Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut. - Informationen noteras 1 56 Kommunchefens rapport april 2008 s beslut - Informationen noteras I bilaga redovisar kommunchefen frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag. 2 57 Månadsuppföljning

Läs mer

Datum Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 2 Anmälan och besvarande av interpellationer

Datum Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7. 2 Anmälan och besvarande av interpellationer KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (15) Datum 2018-06-14 Tid 13:00 Plats Aulan, Tyresö gymnasium, Farmarstigen 7 Ordförande Sekreterare Mats Fält Päivi Sandholm Dagordning 1 Anmälan och besvarande av frågor 2

Läs mer

Dagordning. Beredningen för medborgardialog och mångfald. Datum Tid 18:00. 1 Information om Tyresö kommuns kvalitetsdag 2015

Dagordning. Beredningen för medborgardialog och mångfald. Datum Tid 18:00. 1 Information om Tyresö kommuns kvalitetsdag 2015 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (7) Datum 2015-11-24 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Ulrica Riis-Pedersen Rebecca Berlin Dagordning 1 Information om Tyresö kommuns kvalitetsdag 2015 2 Program

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Sida TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sida TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunhuset Tyresö, Sammanträdesrum Bollmora Torsdag 3 juni 2010, kl. 18.30 20.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport april Information om kameraövervakning i kommunen

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport april Information om kameraövervakning i kommunen KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (24) Datum 2015-04-21 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrummet Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Rebecca Berlin Dagordning 1 Kommundirektörens rapport april 2015 2

Läs mer

RIKTLINJE Sandvikens kommuns Budget- och planeringsprocess - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2014-12-15,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

Strängnäs kommuns politiska organisation

Strängnäs kommuns politiska organisation PROTOKOLLSUTDRAG 11:1 KS 212 2018-10-31 1/5 Dnr KS/2018:491-001 Strängnäs kommuns politiska organisation 2019-2022 Beslut förslår kommunfullmäktige besluta att 1. Strängnäs kommuns politiska organisation

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2(16) Innehållsförteckning 51 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslistan 3 52 Delårsbokslut augusti 2014 (T2) 4 53 Yttrande till mål och budget 2015-2017 5 54 Analys av resultatet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA SERVICENÄMNDEN I ÄLVDALEN, LÖN Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C)

Fågelsjörummet kl Mats Fack (C) 1(7) PROTOKOLL Datum 2019-01-31 Plats och tid Beslutande Fågelsjörummet kl. 13.00 Tommy Borg (S) John Nyman (C) Bengt Nyström (L) Per Olov Persson (M) Kurt Ljung (SD) Ersätter Fredik Röjd (LB) Övriga deltagande

Läs mer

Strängnäs kommuns politiska organisation

Strängnäs kommuns politiska organisation 9 ORDFÖRANDEFÖRSLAG Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:491-001 2018-10-29 1/5 Strängnäs kommuns politiska organisation 2019-2022 Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. Strängnäs

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 50 Inledning Kommunfullmäktige firade 70-års jubileum. Sammanträdet inleddes med tal av ordföranden Hans Lindberg. Därefter uppträdde en stråkkvartett och en

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

ordförande 1:e vice ordförande tj.ers.för A-C Waldén (FP)

ordförande 1:e vice ordförande tj.ers.för A-C Waldén (FP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (15) Plats och tid Haga Kvarn 19.00 20.15 ande Karin Reinisch (M) Khalid El-Haj (S) Stig-Åke Grönvall (S) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette Petersen (M)

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING Åsa Ström, exploateringsingenjör april 2017 Dnr: 2013KSM0921 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Raksta, etapp 8 För del av fastigheten Raksta 1:4 m.fl. Inom

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Datum Tid 18:30 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport maj Kommunal borgen Tyresö Strands båtklubb *

Datum Tid 18:30 Sammanträdesrummet Bollmora. 1 Kommundirektörens rapport maj Kommunal borgen Tyresö Strands båtklubb * KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (17) Datum 2015-05-12 Tid 18:30 Plats Sammanträdesrummet Bollmora Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Kommundirektörens rapport maj 2015 2 Kommunal

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Reglemente för omvårdnadsnämnden

Reglemente för omvårdnadsnämnden (Rev utifrån KF beslut 171218 276 om förändrad ansvarsfördelning SoL och LSS) Reglemente för omvårdnadsnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Plats och tid Rum 101 kl. 16:00-18:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Thomas Svensson (S) (ordförande) Claes Olsson (M) (vice ordförande) Jan-Erik Lindström (S) Birgitta Evans

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning.

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas Ersättare underrättas 666 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-08 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 15 maj, kl 17.00, Stora Tjörnsalen, kommunhuset

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl ,

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl , Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.35 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Björn Edén, projektingenjör November 2012 Dnr: 2012KSM0843

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Björn Edén, projektingenjör November 2012 Dnr: 2012KSM0843 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Björn Edén, projektingenjör November 2012 Dnr: 2012KSM0843 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Brobänken, etapp 10 För del av fastigheten Tyresö 1:425 m fl. Inom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas 555 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-12 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 19 februari 2015, kl 17.00, Stora Tjörnsalen,

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

REGLEMENTE MILJÖNÄMND

REGLEMENTE MILJÖNÄMND REGLEMENTE MILJÖNÄMND Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av principiell beskaffenhet

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrum Myggdalen, plan 1 Onsdag 15 juni 2005, kl. 19.00-21.00 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas

KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas 555 1 Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-10 KALLELSE/DAGORDNING Ledamöter kallas. Ersättare underrättas Barn- och utbildningsnämnden sammanträder torsdag den 18 december, kl 17.00-18.15, Stora Tjörnsalen,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor. 5 Information om mottagande av nyanlända

2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor. 5 Information om mottagande av nyanlända ÄRENDELISTA 1 (20) Ärenden 1 Ekonomisk information 2 Information om Södertörnssamarbetet 3 Information från HR-enheten 4 Information om lokalförsörjningsfrågor 5 Information om mottagande av nyanlända

Läs mer

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor

Datum Tid 09:00 Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset. 2 Information om Södertörnssamarbetet. 4 Information om lokalförsörjningsfrågor KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (18) Datum 2017-01-26 Tid 09:00 Plats Sammanträdesrum Bollmora, kommunhuset Ordförande Sekreterare Fredrik Saweståhl Hillevi Elvhage Dagordning 1 Ekonomisk information 2 Information

Läs mer

m.m. - HÖK 12 - med Svenska Kommunalarbetareförbundet bestämmelser samt bilagor

m.m. - HÖK 12 - med Svenska Kommunalarbetareförbundet bestämmelser samt bilagor Kommunstyrelsens meddelanden juni - augusti 2012 - cirkulär Cirkulär 12:21 Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. - HÖK 12 - med Svenska Kommunalarbetareförbundet HÖK 12 utom

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr

Redovisning ekonomi förvaltningschefer. Kommunstyrelsen + 90 000 kr Barn- och utbildningsnämnden - 400 000 kr Socialnämnden + 900 000 kr Ks 141 Dnr Redovisning ekonomi förvaltningschefer Kommunstyrelsen beslutade 2009-05-26, 65, att förvaltningschefer framöver ska närvara vid kommunstyrelsens sammanträden och göra en kort avrapportering

Läs mer

Upphandling av nytt gruppboende enligt LSS för personer med psykisk funktionsnedsättning

Upphandling av nytt gruppboende enligt LSS för personer med psykisk funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-01-16 Socialförvaltningen 1 (5) Åsa Linge Utredare Dnr 2011/SN 0184 011 Socialnämnden Upphandling av nytt gruppboende enligt LSS för personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Reglemente för valnämnden i Gävle kommun

Reglemente för valnämnden i Gävle kommun 1(6) Reglemente för valnämnden i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Nämndens uppgifter Verksamheter 1 Valnämnden 1. är kommunens organ för

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kn 8 Den 2019-02-07 8 Dnr 2019/00001 Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kulturnämndens beslut Delegationsordning för

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 7 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 139 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för tillbyggnad av Bojarskolan Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Ingemar Sandström (c) ordfårande Inger Israelsson (-) Christer Holm (s) ersättare får Ulla-Maj Andersson (s)

Ingemar Sandström (c) ordfårande Inger Israelsson (-) Christer Holm (s) ersättare får Ulla-Maj Andersson (s) NORDMALWGSKOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (12) Plats och tid: KS-sammanträdesrum, kl13.00-14.40 Beslutande: Ingemar Sandström (c) ordfårande Inger Israelsson (-) Christer Holm (s) ersättare får

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun

Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-11-02 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:364 Cecilia Boström 016-710 29 96 1 (4) Kommunstyrelsen Svar på motion om webbaserad utbildning för all personal som arbetar inom skolan

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Styrdokument, reglemente Sida 1(6) Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. 1 Ansvar för verksamheter som bedrivs

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Folkets Hus, sammanträdesrum plan 4, Ludvika Dag och tid Måndagen den 27 maj 2013, kl 13.30 15.00 ande Maria Strömkvist, Ludvika kommun Mari Jonsson, Borlänge kommun Sofia

Läs mer

Revidering av Fritidsnämndens delegationsordning, upphandling och ekonomi 3 FN

Revidering av Fritidsnämndens delegationsordning, upphandling och ekonomi 3 FN Revidering av Fritidsnämndens delegationsordning, upphandling och ekonomi 3 2016.016 3 ALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-04-14 28 Revidering av Fritidsnämndens delegationsordning,

Läs mer

Kommunen följer årligen upp den verksamhet som utförare bedriver i kommunen.

Kommunen följer årligen upp den verksamhet som utförare bedriver i kommunen. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-05-16 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Kvalificerad utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Nämndernas redovisning av program för uppföljning och insyn av verksamhet

Läs mer

Jan Runesten (M) Sivert Åkerljung (KD) Gunilla Lindberg (L) Hanna Svensson (S) (2:e vice ordförande) Ulrika Sandin (MP) Solveig Brunstedt (C)

Jan Runesten (M) Sivert Åkerljung (KD) Gunilla Lindberg (L) Hanna Svensson (S) (2:e vice ordförande) Ulrika Sandin (MP) Solveig Brunstedt (C) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 13:00-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Adam Reuterskiöld (M) (ordförande) Jan Runesten (M) Sivert Åkerljung (KD) Gunilla Lindberg (L) Hanna

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-12-21 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Uppföljning av granskning av handläggning

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER

HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER Från och med 2019-01-24 Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2018, 234 Ärendebeteckning: KS/2017:286-003 Reglementen, stadgar, förordningar Ansvarig

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärende till kommunfullmäktige: Upprop och val av justerare UTKAST. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (19) Ärendelista 28 oktober Ärende till kommunfullmäktige: 14 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Regional

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 27 september 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 52-59 Utses att justera: Michael Grönlund (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer