Infomaker Digital Presentation Universe

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Infomaker Digital Presentation Universe"

Transkript

1 Infomaker Digital Presentation Universe IM Presentation Universe Public White Paper, November 2017, Peter Månsson/CTO. Infomakers Digitala Writer är ett fantastiskt verktyg för att skriva artiklar och skapa innehåll, lägga till bilder, filmer och andra slags berikningar eller inbäddat innehåll. Writern arbetar med strukturerat innehåll som är anpassat för att presenteras i alla slags digitala kanaler. Integrerade bild- och filflöden tillsammans med en genomtänkt och standardiserad hantering av metadata är också en del av konceptet. Tillsammans ger det ett strukturerat och lättillgängligt innehåll för utvisning i både våra egna såväl som tredjeparts lösningar för presentation. Infomaker out-of-the-box, 3:e part eller in-house Mediahus har olika preferenser för hur presentation av innehållet ska hanteras. Valet av en viss teknologi eller plattform för utvisning beror på historia, legacy, policys, kompetens, organisation och målbild. För oss är det viktigt att kunna erbjuda out-of-the-box lösningar för digital publicering och presentation i olika kanaler. Som mobil och desktop web, nativa ios och Android appar för nyhetsflöden, digitala utgåvor, pushnotiser och epaper. Med snabb onboarding, men också med möjlighet att anpassa och vidareutveckla med nya moduler och funktioner. Många av våra kunder går all-in på Infomakers ekosystem. Vissa väljer att mixa våra komponenter med andra lösningar, och bygger sitt univers med delar från oss och andra delar från tredje part eller via inhouse-utveckling. Skapa, lagra, tillhandahålla och presentera Vi skiljer alltid på presentation (exempelvis en webbsajt) och innehåll. Det är viktigt att innehållsproduktion, lagring och presentation är åtskilda. Med en flerskiktad arkitektur med tydliga APi:er är det enklare både för dig som kund och för oss som programutvecklare att växa och utvecklas över tiden. Gillar man t ex inte sin webblösning och byter till något annat finns fortfarande innehållet tillgängligt, och den nya lösningen kan utvecklas parallellt med den gamla. Det ger också möjlighet att ha flera olika presentationslager kopplade till samma innehåll. Och väljer du att byta till en annan lösning för innehållslagring kan du byta ut just den delen, utan att webbsajter och appar påverkas. På motsvarande sätt är verktygen för produktion av innehåll också frikopplade från innehållslagring. Det gör det enklare att byta ut eller introducera nya verktyg med minimal påverkan på övriga delar. Vi är också måna om att följa och söka utveckla existerande standarder, som NewsML, i våra lösningar. 1 (7)

2 Infomakers digitala univers består av följande delar: Skapa innehåll med Digitala Writer planera och paketera i Dashboard. Open Content är digital backend för att lagra och göra innehållet tillgängligt via API:er. Live Content Cloud för realtidsuppdateringar, prenumeration på innehåll och pushmeddelanden. Everyware är plattformen för att skapa sajter, driva publik och publicera på webben. Infomaker App Plattform. Nativa ios och Android-appar för digital storytelling och nyhetsflöden. Infomaker epaper. En digital edition av den tryckta tidningen. Open Content (OC) OC är backenden för digital publicering. Allt innehåll samlat och tillgängliggörs från en plats. Innehållet publiceras online utan att behöva exporteras, kopieras eller importeras mellan olika system. OC är innehållsagnostiskt, vilket betyder att alla slags innehåll kan hanteras, från artiklar till bilder, video och metadata. Innehållet (bilder, artiklar, filmer etc) lagras på Amazon S3 parallellt med extremt snabb åtkomst av valda delar av innehåll och metadata via mycket snabba index. OC nyttjar Open Source-teknologi, med Solr i grunden. Solr är en mycket spridd, otroligt snabb, sök-plattform som i sin tur bygger på Apache Lucene. Open Content kan skalas från en liten singel-setup för små publicister, till riktigt stora installationer med parallella, redundanta kluster. Genom att skala OC med en satellit-modell minskar risken för nedtid vid t ex en attack. Varje satellit kan i sin tur bestå av en eller många OC, beroende på last och redundans. Vi har kunder som driver allt från en till väldigt många sajter och appar med Open Content som digital backend, både med våra såväl som andra frontends. OC levereras som SaaS-baserad molntjänst eller för installation i kundspecifikt privat cloud med möjlighet till Application Management. 2 (7)

3 Live Content Cloud (LCC) LCC är ett API som används tillsammans med OC för att få relevanta notifieringar i realtid på förändringar av innehåll eller metadata i OC. Som klient registrerar du dig hos LCC och talar om vad du vill ha notifieringar på, exempelvis alla artiklar som är taggade med Ubåtskrisen. LCC erbjuder near realtime uppdateringar. Tiden från förändring i OC till notifiering ligger oftast under en sekund. LCC innehåller också stöd för att skicka pushnotiser till ios och Android. LCC levereras som en SaaS-baserad cloudtjänst dit du kan ansluta din OC. LCC ingår också som en del av tjänsten OC Cloud. OC Concepts OC Concepts är en uppsättning standarder för metadatahantering: Authors, som författare, byline Categories, typiskt ett eller flera träd med taxonomier som Sport/Fotboll Entity Tags, i vardagligt språk taggar, strukturerade som person, organisation, ämne eller övrigt Stories, som används för att koppla ihop en artikelserie Geo Positions, geotaggning, PoI Geo Areas, geotaggning, ytor Events Genom standardisering förenklas metadataflödet både inom och mellan installationer. Både verktygen för att skapa innehåll som Writer och Dashboard men självklart också alla presentationslösningar använder OC Concepts out-of-the-box. 3 (7)

4 Till OC Concept utvecklar vi också ett lättanvänt och kraftfullt adminverktyg. Med Concept Admin kan du t ex godkänna nya taggar, skapa taxonomier eller fördefiniera geo-områden. Everyware - frontends för webbsajter Everyware är en presentationsplattform helt anpassad för att bygga, drifta och publicera snabba, responsiva nyhetssajter. Fokus ligger på enkelhet, snabbhet, stabilitet och hantering av stora publiceringsflöden. Innehållet, som artiklar och bilder, hämtas direkt från OC. Arkitekturen innebär att produktion, lagring och presentation är tydligt åtskilda - en strategi som många moderna mediahus eftersträvar. Lösningen använder WordPress som plattform för mallar, plugins, administration och autentisering vilket ger konceptet en väl beprövad grundplattform. Everyware kompletterar stacken med pluginer och ramverk för presentation av innehållet och eliminerar därvid de delar av WordPress som inte behövs eller är mindre lämpliga för professionell media. En viktig del i Everyware är att redaktören både har full frihet att styra publicering av material men också möjlighet till automatisering och publicering via algoritmer. Boards är ett block-uppbyggt verktyg för att planera, bygga och redigera mall- och frontsidor. 4 (7)

5 Som utvecklare har du full frihet att använda och konfigurera en grunduppsättning färdiga Everyware-widgets, t ex för att visa artiklar, bilder, bildspel, annonser, puffar och listor. Det minimerar utvecklingstiden som krävs för att utveckla en ny sajt. Du kan också utveckla helt nya Widgets. Widgetar används sedan i Boards som komponenter för att bygga upp sidorna. Utvecklar du en multi-sajt lösning finns bra stöd för enkel återanvändning av sajten med olika teman och innehåll. Med Everyware är det enkelt att dela material mellan flera sajter med olika utvisningsteman. Everyware driftsätts i en redundant och skalbar Amazonmiljö, där Infomaker ansvarar för drift, support och underhåll. Vi erbjuder support från kontorstid till dygnet runt alla dagar. Underhåll och uppgraderingar kan rullas ut under full drift utan nedtid. Infomaker App Platform Läsning och mediakonsumption av nyheter och digital storytelling i mobilen ökar snabbt. Medieföretag konkurrerar hårdare än någonsin för digital moments. Samtidigt har mobila användare mycket höga förväntningar på hur din app fungerar och upplevs. En dålig användarupplevelse innebär stor risk att läsaren överger dig och går någon annanstans. Det är precis vad Infomaker App Platform handlar om: Ge innehåll och användare en mobilupplevelse av hög kvalitet, minst i linje med användarnas förväntningar. Som hjälper till att bygga relationer, öka konverteringar och skapa intäktsströmmar. Infomaker App Platform handlar om att förpacka all kunskap från oss och våra erfarenheter från olika kunder i en modulär och skalbar app-lösning med rätt känsla, design, funktioner och prestanda. På en nivå som kräver nästan orimligt mycket resurser att ta fram för ett mediahus. App-plattformen är modulär och utvecklas hela tiden. Både med buggfixar och anpassningar till nya versioner av ios och Android, men också med helt nya moduler. Nyhetsflöden (via redaktör eller algoritm) som Toppnyheter och Senaste Nytt Nyhetsflöden för personaliserade flöden, som Fotboll och Elbilar Följa artiklar baserat på ämnen, geo eller taggar Digitala editioner för riktigt bra storytelling Pushnotiser, både redaktörsbearbetade och automatiska Nativ, snabb laddning av alla slags listor och artiklar Visuella effekter, animeringar och övergångar Integration med inloggningstjänster som Tulo Payway och Media Connect Integration med annonssystem som Google DFP och Cxense Integration med analys- och statistikplattformar som Google Analytics epaper App-plattformen levereras som en SaaS lösning, komplett med backend. Målet är alltid så snabb och enkel onboarding som möjligt. Saknar du funktioner som passar in i plattformen kan vi utveckla dem tillsammans och låta dem bli en del av den framtida plattformen. 5 (7)

6 Infomaker epaper Infomaker epaper är en digital och interaktiv utgåva av papperstidningen. Med rätt känsla, tydlig text och grafik, enkel användning och bästa läsupplevelse. Som dina läsare verkligen gillar och värdesätter. Infomaker epaper hjälper till att nå fler läsare, stärka kundrelationer och ge dina annonsörer ökad exponering och räckvidd. För många läsare är epaper en digital instegsprodukt, som fungerar som en väg till andra digitala erbjudanden. Förutom en fantastiskt bra läsupplevelse erbjuder Infomaker epaper en uppsättning funktioner som klickbara annonser, klickbar grafik, interaktiva interstitials, utskrift och social delning. Funktioner som både ökar annonsintäkterna och det upplevda värdet av den digitala upplagan. Infomaker epaper highlights Bästa möjliga användarupplevelse på desktop webb, ios och Android. Vårt mål är överlägsen användarupplevelse kombinerat med snabb och jämn swipe, skarp text och grafik på alla zoomnivåer, på alla plattformar. Garanterad tillgänglighet, stabilitet och support - varje dag. Det är vår högsta prioritet att se till att din publikation är tillgänglig hela tiden. Ökar värdet ytterligare med ett riktigt bra, nytänkande sidarkiv. Klickbara annonser, korsord och andra objekt. Dela på sociala medier. Infomaker epaper körs i Amazons moln med hög redundans, driftsäkerhet och kapacitet. Setupen övervakas och supporteras av Infomaker tech personal, beredd att hjälpa dig 24/7. Publiceringsprocessen har inbyggda felhanterings- och självläkande mekanismer som proaktivt löser olika slags problem. Infomaker epaper levereras som en molnbaserad SaaS tjänst för desktop webb, ios och Android. Den fungerar lika bra på alla plattformarna. Infomaker epaper är prisvärd med en lättförståelig prismodell. 6 (7)

7 Andra digitala kanaler Med enkla, öppna API:er i Open Content och Live Content Cloud tillsammans med verktygen för innehållsskapande, planering och paketering är det också enkelt att bygga integrationer till andra utvisningssystem. Som tredjeparts CMS:er, nyhetsbrev som Mailschimp eller appar. Skapa innehåll Vill du få en bättre översikt kring verktygen för att skapa, planera och paketera innehåll finns ett motsvarande Infomaker Creation Universe White Paper på infomaker.se. 7 (7)

Infomaker Creation Universe

Infomaker Creation Universe Infomaker Creation Universe IM Creation Universe Public White Paper, November 2017, Peter Månsson/CTO. Fokus på innehåll Infomaker Creation Universe består av flera kraftfulla, moderna och lättanvända komponenter

Läs mer

Infomakers epaper: Lyfter fram din publikation på ios, Android och desktop.

Infomakers epaper: Lyfter fram din publikation på ios, Android och desktop. : Lyfter fram din publikation på ios, Android och desktop. Med kan du skapa digitala, interaktiva, versioner av din printutgåva. epapers lösningen hjälper dig att nå fler läsare, stärka dina kundrelationer

Läs mer

Infomaker App-plattform

Infomaker App-plattform Infomaker App-plattform Lansera nativa nyhetsappar i världsklass utan de kostnader och resurser som normalt sett förknippas med just apputveckling. Efterfrågan på mobila nyheter, digitalt läsande och digitala

Läs mer

Open Content: Gör ert innehåll tillgängligt för både era läsare och utvecklare

Open Content: Gör ert innehåll tillgängligt för både era läsare och utvecklare Open Content: Gör ert innehåll tillgängligt för både era läsare och utvecklare Om ni funderar på att skapa ert eget CMS kommer Open Content att passa er perfekt. Det kommer dessutom att lösa flera tråkiga

Läs mer

Digital Writer: Skapa, berika och förstärk ditt innehåll

Digital Writer: Skapa, berika och förstärk ditt innehåll Digital Writer: Skapa, berika och förstärk ditt innehåll När ni bestämmer er för att satsa på Digitalt först är skrivverktyget ett av de viktigaste verktygen du behöver. Digitala Writern är ett grymt skrivverktyg,

Läs mer

Peter Månsson POWERING PUBLISHERS. #infomaker

Peter Månsson POWERING PUBLISHERS. #infomaker Peter Månsson POWERING PUBLISHERS #infomaker #infomaker Innovation och utvecklingsdag Karin Söderlund CEO Peter Månsson CTO / CPO Dagens agenda Infomakers innovation och utvecklingsdag 14.00 Vi genomför

Läs mer

Dashboard: Överblicka, sök och planera innehåll och resurser

Dashboard: Överblicka, sök och planera innehåll och resurser Dashboard: Överblicka, sök och planera innehåll och resurser Infomakers Dashboard ger dig en samlingsplats för att planera innehåll och arbetsflöden för publicering. I Dashboard hittar du flera verktyg

Läs mer

Infomaker-appar med epaper-modulen Funktion och design, grundutförande

Infomaker-appar med epaper-modulen Funktion och design, grundutförande Infomaker-appar med epaper-modulen Funktion och design, grundutförande Mock-ups för att visa hur apparna ser ut och vad utgångspunkten är för vad som ingår i en Infomaker standard-app med epaper. Visar

Läs mer

Få ut 100x mer av er data.

Få ut 100x mer av er data. WHITE PAPER Få ut 100x mer av er data. En introduktion till hur din organisation kan använda Datastory-plattformen. Daniel Lapidus, Founder of Datastory VÅRT ERBJUDANDE Ett komplett ekosystem Vi har finslipat

Läs mer

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter emag PRODUKTION Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter Med emag kan du omvandla statiska PDF-dokument till interaktiva on-linepublikationer för vanliga webbläsare och mobila enheter, och detta

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

GMC Software Technology CCM Made Easy

GMC Software Technology CCM Made Easy GMC Software Technology CCM Made Easy GMC Software Technology Nordic CCM Meeting November 2013 With over 2 billion customer communications a year, GMC Inspire delivered a top 5 US bank streamlined CCM

Läs mer

DIG IN TO Nätverksadministration

DIG IN TO Nätverksadministration DIG IN TO Nätverksadministration Nätverksadministration Datormolnet The Cloud Agenda IT förändras kontinuerligt IT infrastruktur behöver byggas ut Högre krav på IT infrastrukturen Vad är datormoln? Vad

Läs mer

Molntjänster och molnteknologi: En ordlista

Molntjänster och molnteknologi: En ordlista Molntjänster och molnteknologi: En ordlista Har du koll på molnet? Det talas om moln överallt, men förstår du alla nya ord, förkortningar och uttryck? Här är en ordlista för dig som vill hänga med och

Läs mer

RMAD MED APPSALES BLACK CONNECTS YOUR BUSINESS TO A MOBILE WORLD. www.appsales.se

RMAD MED APPSALES BLACK CONNECTS YOUR BUSINESS TO A MOBILE WORLD. www.appsales.se RMAD MED APPSALES BLACK CONNECTS YOUR BUSINESS TO A MOBILE WORLD www.appsales.se RMAD OÄNDLIGA MÖJLIGHETER Rapid Mobile App Development är effektivt, kvalitetssäkrat och prisvärt med stor flexibilitet.

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem

Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem Laboration 3 i kursen Produktion för tryckta medier och webb: Webbplatsproduktion med ett publiceringssystem Målsättning Att bygg upp en komplett webbplats i ett publiceringssystem. Platsen ska vara snygg,

Läs mer

Vägen fram för ArcGIS for Server. Johnny Björk

Vägen fram för ArcGIS for Server. Johnny Björk Vägen fram för ArcGIS for Server Johnny Björk Vart är ArcGIS for Server påväg? Webb GIS Johnny Björk Vart är Webb GIS påväg? Nyckelteman i plattformen Vilka visioner har vi med server Pågående projekt

Läs mer

Funktionalitet i TimberTime?

Funktionalitet i TimberTime? Vad är TimberTime? TimberTime är ett system för bokning/avisering av lossningstider för timmerbilar. Målet med TimberTime är att minimera köer och väntetider vid lossning av timmer och massaved. Systemet

Läs mer

Adobe Flash Professional CS6

Adobe Flash Professional CS6 Adobe Flash Professional CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Flash Professional CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Flash

Läs mer

Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster...

Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster... 1 2 Innehåll Molntjänster... 4 Vad är detta?... 5 Cirkeln sluts... 6 The Cloud... 7 The Cloud (forts.)... 8 Definition av molntjänster... 9 Definition av molntjänster (forts.)... 11 Tjänster... 12 Skikt

Läs mer

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business

SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG. Protection Service for Business SÄKRA DIN AFFÄR VART DEN ÄN TAR DIG Protection Service for Business DET ÄR EN MOBIL VÄRLD Wifi Fotgängare Idag använder vi fler enheter med fler anslutningar än någonsin tidigare. Att då kunna välja var

Läs mer

eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 Livscykelplaner eklient 1.5

eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 Livscykelplaner eklient 1.5 eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 1 eklient Livscykelplan Revisionshistorik Datum Version Förändring 2014-04-25 0.96 Windows 7 SP1 som sekundärt OS från 1 okt 2015 2014-09-27 0.97

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Slutrapport Vertikala Sökmotorer Uppdrag från.se:s Internetfond Våren 2008

Slutrapport Vertikala Sökmotorer Uppdrag från.se:s Internetfond Våren 2008 Slutrapport Vertikala Sökmotorer Uppdrag från.se:s Internetfond Våren 2008 Anders Ardö Elektro- och informationsteknik Lunds Universitet Box 118, 221 00 Lund June 18, 2009 1 Inledning Digitala bibliotek

Läs mer

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet.

Molntjänster. Översikt. Lektion 1: Introduktion till molntjänst. Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Molntjänster Översikt Introduktion till molntjänst. Vilka tjänster finns? Säkerhet. Lektion 1: Introduktion till molntjänst Vad är detta? the Cloud. Definition av molntjänster. Tjänster. Skikt. Klient.

Läs mer

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning INTRODUKTION TILL AM SYSTEM en molntjänst för kvalitetsledning INTRO TILL AM SYSTEM - ÖVERBLICK Vad är AM System? Argument för AM System AM Systems referenser Vilka ligger bakom? Mer om Dokument Så kommer

Läs mer

PRISLISTA FÖR DIGITALA ANNONSER 2018

PRISLISTA FÖR DIGITALA ANNONSER 2018 PRISLISTA FÖR DIGITALA ANNONSER 2018 42.000 unika besökare per vecka (i genomsnitt under perioden januari-april 2017) En digitalannons kan vara ett utmärkt sätt att förstärka en annons i tidningen. Med

Läs mer

för iscala & Epicor ERP

för iscala & Epicor ERP Epicor Storefront t för iscala & Epicor ERP Fred Boström Bitlog AB 1 Vad är Epicor Storefront? Epicor Storefront hjälper tillverkare, distributörer och detaljister att organisera och sälja sina produkter,

Läs mer

PUHH HOS OSS AB. Att synas. Kruxet är att ingen vet att du finns längre. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge

PUHH HOS OSS AB. Att synas. Kruxet är att ingen vet att du finns längre. Marknadsföringsbyrå, Kvidinge PUHH HOS OSS AB Att synas Kruxet är att ingen vet att du finns längre Marknadsföringsbyrå, Kvidinge ATT SYNAS vi vill att du ska synas i rampljuset, att du ska brinna och göra det du är bra på och att

Läs mer

PRESENTATION AV DESIGN OCH OFFERT

PRESENTATION AV DESIGN OCH OFFERT PRESENTATION AV DESIGN OCH OFFERT LICHRON BAKGRUND Via kravspec har Lichron klargjort att man önskar en ny webbplats som presenterar Lichronbolagen - Lichron AB som arbetar med försäljning av maskiner

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse PureConnect Förenkla och säkerställ kvaliteten i kundrelationerna Vi valde PureConnect för dess enkla allt-i-ett-arkitektur Vi ville inte längre

Läs mer

GIS i molnet. GISS After Work, 13 oktober 2011 Roger Hamrén Cartesia GIS AB. -En del av AddNode

GIS i molnet. GISS After Work, 13 oktober 2011 Roger Hamrén Cartesia GIS AB. -En del av AddNode GIS i molnet GISS After Work, 13 oktober 2011 Roger Hamrén Cartesia GIS AB Agenda Så vad menar vi med molnet?» Jo för oss är molnet egentligen en samling servrar som kan nås över Internet eller över ett

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Mobil marknadsföring för köpcenter

Mobil marknadsföring för köpcenter Mobil marknadsföring för köpcenter Genom att erbjuda butikerna ökad synlighet inom ert köpcenter ger ni möjlighet till ökad försäljning för dem och en ny intäktskälla för er. CliqTags tillsammans med beacons

Läs mer

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation

Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation Aditro Our focus benefits yours Molnet -- Presentation Konsulting Outsourcing Molntjänster Utbildning Programvara HR Löner Ekonomi Administration KPI er 2013-10-28 Copyright Aditro. All rights reserved.

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

GÄSTENS DIGITALA RESA IDAG OCH FRAMÅT

GÄSTENS DIGITALA RESA IDAG OCH FRAMÅT 1 GÄSTENS DIGITALA RESA IDAG OCH FRAMÅT NORDENS STÖRSTA HOTELLKEDJA ~230 hotell 1.6 miljoner loyalty medlemar 30% 42% 13% ~70% distribution i egna kanaler 12.2 Miljarder SEK omsättning 1% 10% 3% 1% Procent

Läs mer

PLAYERS BOOK NEXT GENERATION OF TRAINING

PLAYERS BOOK NEXT GENERATION OF TRAINING PLAYERS BOOK NEXT GENERATION OF TRAINING VIDEO MODUL CAMP MODUL Händelse taggning Höjdpunkter spelare Rita och kommentera Skicka direkt till App COACH MODUL Video feedback Tester & matcher Video utmaningar

Läs mer

Digitalt Vårdmöte. Effektiv och smidig kommunikation, komplett med tal, text och video.

Digitalt Vårdmöte. Effektiv och smidig kommunikation, komplett med tal, text och video. Digitalt Vårdmöte Effektiv och smidig kommunikation, komplett med tal, text och video. VårdX3, en komplett digital tjänst med tal, text och video Med modern teknik kan patienten idag få professionell vård

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Advanced Mobile Device Management

Advanced Mobile Device Management 1 Advanced Mobile Device Management Magnus Janson Produktchef Tele2 Integration Service 2 4 Tele2 en del av Kinnevikgruppen Tele2 är den mobila utmanaren Mer än 40 miljarder kr i omsättning Mer än 30 miljoner

Läs mer

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper.

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper. En virtuell webbyrå Vi skapar kostnadseffektiva digitala lösningar åt medelstora och stora företag. Er webbplats blir sökvänlig, responsiv och modern. Vårt koncept bygger på låga kostnader med god kvalité.

Läs mer

MakerBot - Replicator Mini

MakerBot - Replicator Mini MakerBot - Replicator Mini MakerBot tar ännu en gång ett gigantiskt steg framåt inom 3D-skrivartekniken! I den femte generationen MakerBot Replicator 3D-skrivare har MakerBot anpassat teknik från proffs

Läs mer

Bruttoräckvidd / dag: 113 000 Nettoräckvidd / dag: 113 000. Källa och period. Läsmängd: 80% Lästillfällen: 3,2 Lästid: 55 min.

Bruttoräckvidd / dag: 113 000 Nettoräckvidd / dag: 113 000. Källa och period. Läsmängd: 80% Lästillfällen: 3,2 Lästid: 55 min. VARUMÄRKESKORT Tertial 2014:3 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Bruttoräckvidd / dag: 113 000 Nettoräckvidd / dag: 113 000 Print - Runner s World Mått Källa och period Räckvidd: 113 000 Orvesto Konsument 2014:3 genomsnittlig

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR

SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR SÄKERHETSLÖSNINGAR KRITISK INFRASTRUKTUR Som verksam inom segmentet för kritisk infrastruktur ställs du dagligen inför utmaningen att säkra några av vårt samhällets viktigaste och mest värdefulla resurser.

Läs mer

Så fungerar annonser på YouTube

Så fungerar annonser på YouTube Så fungerar annonser på YouTube i kursen: Tjäna pengar på YouTube Lär dig hantera kanalen och innehållet så att du kan tjäna pengar på annonser. 15 minuter Fortsättningskurs Bästa metoder Annonsörerna,

Läs mer

Marketplace As a Service. White Label-tjänst

Marketplace As a Service. White Label-tjänst BLI EN BÄTTRE BESTÄLLARE Marketplace As a Service White Label-tjänst Marketplace As a Service är en unik möjlighet att sälja, hantera och fakturera IT-tjänster i en egen portal till era egna slutkunder.

Läs mer

MOLNTJÄNSTER ÄR DET NÅGOT FÖR OSS?

MOLNTJÄNSTER ÄR DET NÅGOT FÖR OSS? Molntjänster Molntjänster Molntjänster, vad är det egentligen? Molntjänst (Cloud Computing, Cloud Service) Program (PaaS, Software as a Service) Plattform (PaaS, Platform as a Service) Infrastruktur (IaaS,

Läs mer

HUR MAN LYCKAS MED BYOD

HUR MAN LYCKAS MED BYOD HUR MAN LYCKAS MED BYOD WHITE PAPER Innehållsförteckning Inledning... 3 BYOD Checklista... 4 1. Val av system... 4 2. Installation och konfiguration... 5 3. Prestanda... 5 4. Valfrihet ökar upplevelsen...

Läs mer

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite

STYRKAN I ENKELHETEN. Business Suite STYRKAN I ENKELHETEN Business Suite HOTET ÄR VERKLIGT Onlinehot mot ditt företag är verkliga, oavsett vad du gör. Om du har data eller pengar är du ett mål. Säkerhetstillbuden ökar drastiskt varje dag

Läs mer

Övergripande riktlinjer för IS/IT-verksamheten

Övergripande riktlinjer för IS/IT-verksamheten 1(7) 2004-03-19 Handläggare, titel, telefon Roger Eriksson, Teknisk IT-strateg, 011-151391 Peter Andersson, IT-strateg, 011 15 11 39 Övergripande riktlinjer för IS/IT-verksamheten Inledning De i Program

Läs mer

Daniel Akenine, Teknikchef, Microsoft Sverige

Daniel Akenine, Teknikchef, Microsoft Sverige Daniel Akenine, Teknikchef, Microsoft Sverige Quincy Invånare: 5,300 Arbete: 52% jordbruk 18 % byggsektor 18 % offentlig sektor Språk: Spanska 57% Företaget Inköp Företaget Inköp Installering Lång

Läs mer

Teknologin steg för steg 2. Snyggt grafiskt användargränssnitt 2. Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2. IPCS systemdiagram 3

Teknologin steg för steg 2. Snyggt grafiskt användargränssnitt 2. Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2. IPCS systemdiagram 3 Innehåll Teknologin steg för steg 2 Snyggt grafiskt användargränssnitt 2 Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2 IPCS systemdiagram 3 9Solutions taggar och andra spårbara föremål 3 Molnbaserade serverns arkitektur

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

GÖR VERKLIGHET AV DIN DIGITALA POTENTIAL.

GÖR VERKLIGHET AV DIN DIGITALA POTENTIAL. GÖR VERKLIGHET AV DIN DIGITALA POTENTIAL. UPPKOPPLAT BEHÖVER INTE BETYDA SMART. Trasslat in dig i tekniken? Se vår humoristiska film om en möjlig (?) nära, uppkopplad framtid. www.semcon.com/smart Att

Läs mer

2015, Visit Technology Group. All rights reserved.

2015, Visit Technology Group. All rights reserved. Carl- Johan Sjöqvist Affärsutvecklare, affärsområdeschef webbteam och kundansvarig VISIT GROUP carljohan@visit.com Webbtrender & beteenden online 2016 Laddningstid är viktigt! Optimering och speed Mobilanpassad

Läs mer

moln Martin Davidson, Metria Danfilip Lundberg, Ljungby kommun MätKart 2012

moln Martin Davidson, Metria Danfilip Lundberg, Ljungby kommun MätKart 2012 Fungerande GIStjänster i ett svenskt moln Martin Davidson, Metria Danfilip Lundberg, Ljungby kommun MätKart 2012 Innehåll Vad är egentligen ett GIS-moln? Behov som drev Ljungby kommun att lägga delar av

Läs mer

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 SKF Multilog On-line System IMx-8 Kompakt övervakningsenhet, inte större än en bok Vikt: 450

Läs mer

Internet of Things. Inom industriellt underhåll. Kontaktperson:

Internet of Things. Inom industriellt underhåll. Kontaktperson: Internet of Things Inom industriellt underhåll Kontaktperson: Hans Hellström Försäljningsansvarig, Underhållssystem Tel: 070-105 32 25 E-post: hans.hellstrom@sigma.se Ref: Sigma MS/EAM 2015-05-19 Sida

Läs mer

ATTRIBUTLER SLUTRAPPORT

ATTRIBUTLER SLUTRAPPORT SLUTRAPPORT ATTRIBUTLER Förläggare, redaktörer, skribenter och fotografer vill inte alltid skydda alla rättigheter till sina verk. Ofta är själva syftet med att publicera online att informationsinnehållet

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

Pressmeddelande. NewFormat AB annonserar nyheter för publicering, print och förpackning

Pressmeddelande. NewFormat AB annonserar nyheter för publicering, print och förpackning NewFormat AB annonserar nyheter för publicering, print och förpackning Twixl Publisher för skolor upplevelserik digital innehållspublicering i klassrumsmiljö Kontaktperson: Kent Åberg +46 (0)70 631 53

Läs mer

Varningssystem byggt på öppna källkodskomponenter Magnus Runesson SMHI Magnus.Runesson@smhi.se

Varningssystem byggt på öppna källkodskomponenter Magnus Runesson SMHI Magnus.Runesson@smhi.se Öppen Källkod inom Offentlig Sektor 15-16 april 2008, Stockholm Varningssystem byggt på öppna källkodskomponenter Magnus Runesson SMHI Magnus.Runesson@smhi.se 2008-05-14 Signatur Om SMHI Som experter inom

Läs mer

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x

Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Instruktioner för uppdatering från Ethiris 4.10 till 5.x Nedan följer instruktioner för hur man går till väga vid uppdatering av ett Ethirissystem version 4 till version 5. När man uppdaterar Ethiris från

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN VÅRA LÖSNINGAR FUNGERAR

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS

SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS SÄKERHETSLÖSNINGAR BANK OCH FINANS Som verksam inom segmentet för bank och finans ställs du dagligen inför utmaningen att bland annat säkra hundratals anställda och besökare på bankkontor samt användare

Läs mer

Introduktion till molntjänster Tekniken bakom molntjänster och legala utmaningar

Introduktion till molntjänster Tekniken bakom molntjänster och legala utmaningar Introduktion till molntjänster Tekniken bakom molntjänster och legala utmaningar 19 november 2012 - Erica Wiking Häger och Mikael Moreira Innehåll 1. Vad är molntjänster? 2. Legala utmaningar 3. EU:s förslag

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

Trimble Connect, en introduktion

Trimble Connect, en introduktion Tekla Structures användardagar 2018 Niklas Kihlén Trimble Connect, en introduktion Agenda Vad är Trimble Connect Vad använder man Trimble Connect till Licenstyper/konfigurationer Trimble Connect for Tekla

Läs mer

Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet?

Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet? Hur tar jag företaget till en trygg IT-miljö i molnet? Alla pratar om molnet och att det är framtiden för IT. Men vad innebär det egentligen och hur tar jag mig dit? Det är inte så lätt att förstå om man

Läs mer

Lektion: Annonser på YouTube

Lektion: Annonser på YouTube Lektion: Annonser på YouTube Lär dig hantera kanalen och innehållet så att du kan tjäna pengar på annonser. Annonsörerna, tittarna och du. Nyckeln till intäktsgenerering med annonser är engagerade tittare.

Läs mer

Källa och period. TS-upplaga/utg (helår): 7 900 TS 2014 Varav digitala ex (helår): 1 100 TS (Varav digital publikation) 2014 Utgåvor / år: 8

Källa och period. TS-upplaga/utg (helår): 7 900 TS 2014 Varav digitala ex (helår): 1 100 TS (Varav digital publikation) 2014 Utgåvor / år: 8 VARUMÄRKESKORT Tertial 2015:2 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Print - Arkitektur TS-upplaga/utg (helår): 7 900 TS 2014 Varav digitala ex (helår): 1 100 TS (Varav digital publikation) 2014 Utgåvor / år: 8 Webb+Mobil

Läs mer

Införande av en integrationsplattform med Apache Service Mix på LTU

Införande av en integrationsplattform med Apache Service Mix på LTU Införande av en integrationsplattform med Apache Service Mix på LTU Apache Service Mix = Opensource java teknologier + Prenumerationer och Support = Red Hat JBoss Fuse Bakgrund 2012/2013 - Arbetsgruppen

Läs mer

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning

INTRODUKTION TILL AM SYSTEM. en molntjänst för kvalitetsledning INTRODUKTION TILL AM SYSTEM en molntjänst för kvalitetsledning INTRO TILL AM SYSTEM - ÖVERBLICK Vad är AM System? Argument för AM System AM Systems referenser Vilka ligger bakom? Mer om de 3 programmen

Läs mer

Hem Resurser. SpinFire Professional. Partnerlogin. Deutsch 简 体 中 文 English. Centro. ActifyInsight. 1 av 10 2014-10-29 21:35

Hem Resurser. SpinFire Professional. Partnerlogin. Deutsch 简 体 中 文 English. Centro. ActifyInsight. 1 av 10 2014-10-29 21:35 1 av 10 2014-10-29 21:35 Hem Resurser FöretagetOm Oss Kontakt Kundsupport Partnerlogin English (UK) Swedish Deutsch 简 体 中 文 English SpinFire Professional Centro ActifyInsight 2 av 10 2014-10-29 21:35 Got

Läs mer

Big Data för Fordon och Transport! Vår Digitala Framtid, Trafikverket!! Björn Bjurling, SICS Swedish ICT, 20150421!

Big Data för Fordon och Transport! Vår Digitala Framtid, Trafikverket!! Björn Bjurling, SICS Swedish ICT, 20150421! Big Data för Fordon och Transport! Vår Digitala Framtid, Trafikverket!! Björn Bjurling, SICS Swedish ICT, 20150421! Sammanfattning! Big Data är överallt! Big Data Analytics används för att utvinna information

Läs mer

Smartare affärer med det bästa från molnet

Smartare affärer med det bästa från molnet Smartare affärer med det bästa från molnet Hur kan du uppnå bättre affärsresultat genom att kombinera de senaste publika och privata molntjänsterna på ett enkelt och smidigt sätt. Det här är Tieto 3000

Läs mer

Välkommen! SA S PSA S Im I puls s Mobilite t t e 8 1

Välkommen! SA S PSA S Im I puls s Mobilite t t e 8 1 Välkommen! SAPSA Impuls Mobilitet 81 Impuls sponsorer 2012 Guldsponsorer SAPSA Impuls Mobilitet 81 Mobilitet 81: Mobil reseräkningsapp med möjlighet att fotografera kvittona Christer Ingemarsson Lena Kågedal

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

W HIT E PA P ER. Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst. Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel

W HIT E PA P ER. Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst. Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel W HIT E PA P ER Vanliga frågor om Hybrid datacenter som tjänst Hur kan jag veta att investeringen blir lönsam? t e xt : Johan Bentzel p u b li c e r a d : September 2018 WHITE PAPER Vanliga frågor om Hybrid

Läs mer

RTS vtour 2014 Senaste nyheterna från VMware. Malmö 22 oktober

RTS vtour 2014 Senaste nyheterna från VMware. Malmö 22 oktober RTS vtour 2014 Senaste nyheterna från VMware Malmö 22 oktober Agenda vtour 2014 08.30 Registrering med kaffe Registrering samt kaffe med smörgås 09.00 Senaste nytt från VMworld Vi går kort igenom de viktigaste

Läs mer

Plugins som får er Wordpress att sticka ut

Plugins som får er Wordpress att sticka ut Plugins som får er Wordpress att sticka ut 01. Inledning Vad är plugins? Plugin på en Wordpress sida är ett tillägg som man installerar för att driva vissa funktioner. Det kan till exempel vara en plugin

Läs mer

Mamut One Innehåll och status

Mamut One Innehåll och status Mamut One Innehåll och status Tove B E Pedersen, Marketing Manager Channel 8 oktober 2008 tovep@mamut.com Mamut Business Platform Vi introducerar en ny kundplattform Komplett erbjudande Lösningar som kombinerar

Läs mer

Industristopp. Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app.

Industristopp. Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app. Industristopp Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app. Vad gör jag om det sker en olycka? Skaka på telefonen och du får fram all nödvändig information. Håller

Läs mer

Digitalisering Offentlig sektor. Från tryckt till. digital publikation. FRÅN INTRODUKTION OCH ÖVERSIKT TILL STRATEGI OCH CHECKLISTA.

Digitalisering Offentlig sektor. Från tryckt till. digital publikation. FRÅN INTRODUKTION OCH ÖVERSIKT TILL STRATEGI OCH CHECKLISTA. Från tryckt till Digitalisering Offentlig sektor digital publikation. FRÅN INTRODUKTION OCH ÖVERSIKT TILL STRATEGI OCH CHECKLISTA. 1 Gör inte en digital trycksak Hej! NÄR DU SKA GÅ FRÅN TRYCKTA TILL DIGITALA

Läs mer

Diagnostisktprov Utveckla i Azure

Diagnostisktprov Utveckla i Azure .easec Diagnostisktprov Utveckla i Azure Mats Johannesson 2015-06-08 1 o Indikerar ett svar önskas. Flera svar önskas. Maxpoäng: 86 Din poäng: Godkänt: 43 poäng Väl Godkänt: 60 poäng 2 1. Vilka fyra alternativ

Läs mer

Document Center Enterprise. Charlotte Mårtenson

Document Center Enterprise. Charlotte Mårtenson Document Center Enterprise Charlotte Mårtenson Några av funktionerna i DCE Användardefinierat webbgränssnitt och flöde (språk, inställningar) Stor flexibilitet i uppsättning, attest, behörighets- och rättighetsstyrning

Läs mer

Bygga kurser för mobila enheter

Bygga kurser för mobila enheter Bygga kurser för mobila enheter NETCOMPETENCE 2017-10-30 Innehåll Inledning... 2 Om Responsive Design och Adaptive Design... 3 Responsive Design... 3 Adaptive Design... 3 Exempel... 4 Tips och rekommendationer...

Läs mer

VARUMÄRKESKORT RÄCKVIDDSPLATTFORMAR. Tertial 2015:2. Print

VARUMÄRKESKORT RÄCKVIDDSPLATTFORMAR. Tertial 2015:2. Print VARUMÄRKESKORT Tertial 2015:2 RÄCKVIDDSPLATTFORMAR Bruttoräckvidd / dag: 163 100 ORVESTO Konsument/ORVESTO Internet Nettoräckvidd / dag: 131 900 Print Länstidningen Östersund Räckvidd: 25 000 ORVESTO Konsument

Läs mer

UNDER EMBARGO TILL 22 AUGUSTI KL

UNDER EMBARGO TILL 22 AUGUSTI KL 2013-08-22 Pressmeddelande UNDER EMBARGO TILL 22 AUGUSTI KL 06 Canon lanserar tre fotoskrivare med allt-i-ett och omfattande utskriftstjänster via molnet. PIXMA MG5550 PIXMA MG6450 PIXMA MG7150 Canon,

Läs mer

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings ver. 1.0-2014 360 emeetings för Apple ios Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings hjälper dig och din verksamhet att minska

Läs mer

Molntjänster som komplement till din plattform. Anna Bergman och John Smaaland

Molntjänster som komplement till din plattform. Anna Bergman och John Smaaland Molntjänster som komplement till din plattform Anna Bergman och John Smaaland Detta mönster kommer att öppna och sprida GIS Medarbetare Beslutsfattare GIS-proffs Politiker Invånare ArcGIS är ett komplett

Läs mer

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp

Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Digital Signage: Effektivare kommunikation Kommunicera via digital signage och smartphones med PLAYipp Mobile View: Den smarta kommunikationsappen PLAYipp Manager Med molnbaserade och användarvänliga PLAYipp

Läs mer

Intranät med strukturerad dokumentlagring. Öppen intranätplattfom med rollstyrd personal- och elevinformation för alla digitala enheter

Intranät med strukturerad dokumentlagring. Öppen intranätplattfom med rollstyrd personal- och elevinformation för alla digitala enheter Intranät med strukturerad dokumentlagring Öppen intranätplattfom med rollstyrd personal- och elevinformation för alla digitala enheter Alingsås intranät - målbild Nytt modernt och framtidssäkert intranät

Läs mer

LARCONA WEBSITE. Visuellt läcker, överraskande lätthanterlig, snabbt skalbar. Webbplatser som lyfter företag till ett riktigt bra pris

LARCONA WEBSITE. Visuellt läcker, överraskande lätthanterlig, snabbt skalbar. Webbplatser som lyfter företag till ett riktigt bra pris LARCONA WEBSITE Visuellt läcker, överraskande lätthanterlig, snabbt skalbar. Webbplatser som lyfter företag till ett riktigt bra pris VARFÖR SKA FÖRETAG HA EN BRA HEMSIDA? Positivt första intryck Inger

Läs mer