Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE"

Transkript

1 Plats och tid Rådhuset, 18:00-19:30 Beslutande Enligt bilaga Utses att justera Ove Söderberg (S), Bert Carbring (M) Justeringens plats och tid Kommunkansliet, Paragrafer Underskrifter John Staffas (S), ordförande Jonna Källström Börresson, sekreterare Ove Söderberg (S), justerare Bert Carbring (M), justerare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen ha r tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Tid för anslag Fr o m t o m Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet, Rådhuset, Söderhamn Underskrift

2 231 KS/2011/0362 Interpellation om gymnasieutbildning på Nytorps Naturbruksgymnasium Olle Persson (KD) har lämnat in en interpellation ställd till ordförande i barn- och utbildningsnämnden kring gymnasieutbildningen på Nytorps Naturbruksgymnasium. Persson är bekymrad över det hot som finns mot gymnasieutbildningen då Bollnäs kommun beslutat sälja anläggningen samt avslaget på tillstånd för friskola. Han skriver att de gröna näringarna är viktiga i stora delar av vårt land och i vår kommun kommer de att få allt större betydelse i framtiden. Frågan till barn- och utbildningsnämndens ordförande är därför om det arbetas något från Söderhamns kommun för att säkra utbildningen på Nytorp. Bo Wikström (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande har inkommit med skriftligt svar och skriver att han delar Olle Perssons oro för Nytorps framtid och hans syn på att de gröna näringarna är viktiga. Bollnäs kommun äger Nytorp och äger därför också frågan. Det Söderhamn kunnat göra för att säkra en framtida utbildning på Nytorp är att tillstyrka Karin Ånöstams ansökan om att få bedriva en fristående gymnasieutbildning på Nytorp, vilket också gjorts. Dock har skolinspektionen avslagit ansökan på grund av oklarheter i den, Karin Ånöstam har getts möjlighet att komplettera ansökan men om så gjorts vet vi inte. Söderhamn är drivande i frågan om att skapa ett kommunalförbund för gymnasieutbildning i Hälsingland, planer på detta var långt framskridna under den första halvan av förra decenniet, men stoppades då av Bollnäs kommun. Kommunfullmäktige lägger därmed interpellationen till handlingarna.

3 232 KS/2011/0366 Interpellation angående den gröna näringen och utbildningen på Nytorp Magnus Svensson och Mikael Engblom (C) har lämnat in en interpellation ställd till Sven-Erik Lindestam (S) angående den gröna näringen och utbildningen på Nytorp. Svensson och Engblom frågar vilka åtgärder som kommer att vidtas för att våra 16-åringar ska kunna välja en gymnasieutbildning inom de gröna näringarna. Sven-Erik Lindestam (S) har inkommit med skriftligt svar där han skriver att hur det blir med utbildningen i Nytorp är ännu oklart. Skolinspektionen har begärt att de som sökt att få starta fristående gymnasieutbildning ska redovisa om de har tillgång till lokalerna. Om de kommer att köpa Nytorps lokaler av Bollnäs kommun så kan de också tydligen meddelas tillstånd att bedriva utbildning. Bakgrunden till att Bollnäs kommun har beslutat att avsluta naturbruksutbildningen är ekonomisk. Det i sin tur beror i hög grad på vikande elevkullar, i Hälsingland totalt ca 30 procent. Till det ska läggas den minskade sökbilden med ca 2/3 av platserna lediga. Söderhamns kommun får inte ge ekonomiskt stöd till en annan kommun för att de ska kunna bedriva utbildningar som inte bär sig. Om Nytorp läggs ner så är det naturligtvis bekymmersamt för regionen när det gäller utbildningar inom naturbruk. Det som då blir möjligt för elever från Söderhamn är att i samverkansområdet få sin utbildning i lärlingsprogrammet, vilket kommer att vara möjligt då naturbruk ges vid Slottegymnasiet. De kommer också att kunna läsa vid andra gymnasieskolor. I området så ges naturbruksutbildningar av olika inriktningar i Sundsvall, Kramfors, Uppsala, Rättvik, Avesta och Falun. Kommunfullmäktige lägger därmed interpellationen till handlingarna.

4 233 KS/2010/0292 Redovisning av sysselsättningsåtgärder 2011 samt förslag till fortsättning 2012 Kommunfullmäktige beslutade , 215, att uppdra till socialnämnden och nämnden för lärande och arbete att fortsätta tillskapa 30 nya årsplatser under 2011 för arbetslösa på samma sätt som under En redogörelse för verksamhetens omfattning, kostnader samt analys av effekter skulle lämnas till kommunstyrelsen senast i december Socialnämnden föreslår en fortsatt verksamhet för 2012, samt att finansiering sker på annat sätt än den för 2011 (minskning av socialnämndens budgetram för försörjningsstödskostnader) Ekonomienhetens yttrande Sedan 2009 har socialnämnden och nämnden för lärande och arbete (arbetsmarknadsenheten) samverkat kring personer med försörjningsstöd genom metoden med skapade sysselsättningar. Socialnämnden har i tjänsteutlåtande daterat gjort en redovisning av omfattning, kostnader samt effekter för tiden fram tom september Av redovisningen framgår att verksamheten varit mycket framgångsrik såväl ekonomiskt för kommunen men även att berörda personer har stärkt sin sociala och ekonomiska ställning genom verksamheten. En ytterligare följdeffekt som bör nämnas är att i de fall som berörda vuxna har barn så har det varit mycket positivt för hela familjens situation. Mot bakgrund av det positiva utfallet föreslås en fortsättning för I första hand föreslås 30 årsplatser till en beräknad kostnad av 4,3 mkr. Den begränsning som funnits för att skapa ytterligare platser har varit att få tillgång till arbetsplatser för de berörda personerna. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta att godkänna upprättad redovisning för 2011 att uppdra till socialnämnden och nämnden för lärande och arbete att fortsätta tillskapa 30 årsplatser för 2012 att anslå 4,3 mkr i 2012 års budget till nämnden för lärande och arbete och att finansiering sker från förväntat överskott i 2012 års bokslut (eget kapital) Återrapportering/uppföljning En redogörelse för verksamhetens omfattning, kostnader samt analys av effekter ska lämnas till kommunstyrelsen i dec Vidare ska en avräkning av totalkostnaderna för kalenderåret 2012 göras och redovisas i samband med beslut om bokslut för Redovisning ska lämnas till socialnämnden, nämnden för lärande och arbete samt kommunstyrelsen. Yrkanden Mattias Benke (S) och Gabriella Pettersson (MP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

5 234 KS/2011/0336 Renhållningstaxa för 2012 Styrelsen för Söderhamn NÄRA AB har inkommit med förslag om att höja taxan för hushållsinsamling med 2,5 procent från och med Hushållsinsamling är en del i renhållningstaxan. Ekonomienhetens yttrande Inför 2011 höjdes taxan för renhållningsverksamheten med 6,1 procent. Höjningen avsåg i sin helhet införande av utsortering av matavfall. Taxehöjningen behövdes bland annat för att finansiera inköp av nya sopbilar och insamlingskärl för att kunna hantera källsortering av matavfall. Inför 2012 föreslås en höjning med 2,5 procent. Enligt uppgifter från Söderhamn NÄRA AB föreslås taxehöjningen för att få täckning för den allmänna prisutvecklingen. Inflationen (KPI) den senaste 12-månadersperioden uppgår till 2,9 procent. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta att höja taxan för renhållningsverksamheten med 2,5 procent. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

6 235 KS/2011/0009 Månadsrapport 2011 för Söderhamns kommun Ärende Varje förvaltning gör en månadsrapportering till sin nämnd. I rapporten ska finnas med utfall och budgetavvikelse för aktuell månad samt prognos och budgetavvikelse för helåret. I övrigt ska väsentliga händelser kommenteras samt att förvaltningen lämnar förslag till åtgärder när avvikelser konstateras eller befaras och där nämndsbeslut krävs. Ekonomienheten upprättar en resultaträkning för innevarande år samt gör en sammanfattning av nämndernas månadsrapporter som redovisas till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Vidare görs en bedömning av kommunens ekonomi på totalnivå. Ekonomienhetens yttrande Kommunen prognostiserar efter oktober månads utgång ett negativt resultat på 5,9 mkr för helåret Den ursprungliga budgeten för 2011 på 6,6 mkr har förändrats genom i anspråkstagande av resultatbalanserade medel samt beslut om tilläggsbudget och den totala budgeten ligger nu på -20,5 mkr. Av den totala positiva budgetavvikelsen på 14,7 mkr står nämnderna för en negativ budgetavvikelse med 13 mkr medan de högre beräknade skatteintäkterna står för en positiv budgetavvikelse med 34,9 mkr (skatteprognos per ). Ej bokförd tilläggsbudget avser medel som är beslutade men ännu ej fördelade, 5 mkr av dessa avser avsättning för konjunkturkostnader. Övriga verksamhetskostnader beräknar ett negativt budgetunderskott med 1,2 mkr beroende på högre beräknad ökning av pensionsskulden än budget. Jämförelsestörande post på 7 mkr avser resultatet av den sänkta diskonteringsräntan i pensionsskuldsberäkningen (RIPS07) vilket medför att pensionsskulden ökar. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås godkänna månadsrapporten för oktober. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

7 236 KS/2011/0302 Försäljning av Hunden 1 Socialförvaltningen flyttar vid årsskiftet till cityhuset i centrala Söderhamn. Byggnaderna i kvarteret Hunden, där socialförvaltningen återfinns idag, kommer då att ställas tomma. Lokalförsörjningsgruppen kan inte finna något annat kommunalt användningsområde för lokalerna. Lokalförsörjningsgruppen och Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden föreslår därför att Hunden 1 säljs. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta uppdra till Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden att sälja Hunden 1. Yrkanden Kenneth Thuring (SD) yrkar återremiss för att utreda om fastigheten kan användas till härbärge och värmestuga. Olle Persson (KD) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Sven-Erik Lindestam och Mattias Benke (S) yrkar avslag på Thurings återremissyrkande samt bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Ordförande ställer först proposition på Thurings återremissyrkande och Lindestams och Benkes avslagsyrkande på detsamma och finner att återremissyrkandet avslås och ärendet avgörs idag. Därefter ställer ordförande proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att kommunfullmäktige beslutar enligt detta. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Reservationer Kenneth Thuring (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för sitt eget återremissyrkande.

8 237 KS/2011/0185 Medborgarförslag om att begränsa uppskjutandet av raketer Marianne Ellner, Trönö, har lämnat in ett medborgarförslag där hon föreslår att Söderhamns kommun, med hänsyn till de olägenheter det förorsakar i första hand hundar, begränsar uppskjutandet av raketer och fyrverkerier i samband med nyår. Medborgarförslaget avser dels ett förslag om en begränsning av uppskjutande av raketer och dels ett förslag om inrättande av rastgård för hundar. Då medborgarförslag endast får avse en fråga har det aktuella medborgarförslaget delats i två skilda ärenden. Frågan om inrättande av rastgårdar har kommunfullmäktige överlämnat till kulturoch samhällsutvecklingsnämnden att besvara medan detta ärende som avser en begränsning av uppskjutande av raketer är en allmän ordningsfråga av den karaktären att den ankommer på kommunfullmäktige att besluta om. Verksamhetsledningsenhetens yttrande Ordningslagen innehåller generella bestämmelser om användande av så kallade pyrotekniska varor. Enligt 7 gäller att sådana varor inte utan polisens tillstånd får användas om det på grund av vissa omständigheter skulle innebära risk för skada på eller någon beaktansvärd olägenhet för person eller egendom. En kommun kan vidare enligt 9 i sina lokala allmänna lokala ordningsföreskrifter meddela de ytterligare föreskrifter som kan behövas för att förhindra att människors hälsa eller egendom skadas till följd av användningen av pyrotekniska varor. En kommun kan visserligen, som framgår av ordningslagen, lokalt komplettera de generella regler som gäller. En sådan komplettering kan innebära att lokala förbud införes. I det aktuella fallet skulle det innebära att kommunen skulle införa ett generellt förbud som gäller för hela kommunen. En kommuns skärpning av de nationella kraven genom lokala föreskrifter måste vara väl motiverade och föregås av en noggrann vägning av nyttan mot den inskränkning de innebär i den enskildes frihet. Att införa ett lokalt generellt förbud för hela kommunen är knappast möjligt och det finns också exempel i rättspraxis på att sådana generella förbud har upphävts. Om förbud mot fyrverkerier skall införas lokalt torde det bara kunna avse särskilt utpekade och avgränsade områden där omständigheterna är sådana att ett totalförbud är särskilt motiverat. Det skulle kunna vara områden där många människor rör sig och skaderisken därför är särskilt stor eller störningskänsliga områden som områden kring vårdhem etc. Gällande lagstiftning torde således inte ge utrymme för ett generellt förbud för hela kommunen. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås avslå medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

9 238 KS/2011/0240 Komplettering mätmetod flexibla lärandemiljöer Kommunfullmäktige fastställde vid sitt sammanträde den 27 september följande mål avseende flexibla lärande miljöer. Söderhamn ska genom ett kvalitativt och flexibelt utbud av lärandemiljöer årligen utifrån 2011 års resultat förbättra sin placering i SKL:s ranking av skolverksamheten, samt öka andelen elever som slutför sin gymnasieutbildning inom fyra år Efter kommunfullmäktiges beslut har behovet av att komplettera nuvarande mätmetod med en indikator kring användandet av flexibla lärandemiljöer uppkommit. Arbetsgruppen för målet föreslår därför att en komplettering beslutas av ytterligare en mätindikator utöver de som redan fastställts. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige förslås besluta att det av kommunfullmäktige antagna målet avseende flexibla lärandemiljöer kompletteras med följande mätindikator: Årligen ska tre undervisningsgrupper (en i grundskola, en på Staffangymnasiet och en på CFL) startas som arbetar med flexibelt lärande-teknik som används på pedagogikens villkor och där arbetet med sociala medier utvecklas. Utifrån detta arbete ska minst ett gott exempel spridas varje år bland kommunens skolor. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

10 239 KS/2011/0367 Försäljning del av Faxepark Kultur- och samhällsutvecklingsnämnden har inkommit med ett förslag att sälja delar av Faxeparksområdet. De fastigheter som föreslås säljas är Godsmagasinet, Fanan 3 och Tullhuset När kommunen påbörjade satsningen i Faxeparksområdet för drygt 10 år sedan var avsikten att successivt rusta fastigheterna för att sedan lämna dem till försäljning. Kommunstyrelsens förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta Att uppdra till lokalförsörjningsgruppen och kultur- och samhällsutvecklingsförvaltningen att värdera paketet Mogen Faxepark genom en extern värdering. Att genom anbudsförfarande ta in mäklartjänst samt därefter sälja paketet Mogen Faxepark via mäklaren Att kommunfullmäktiges uppdrag ( 168/2011) till kommunstyrelsen och kultur- och samhällsutvecklingsnämnden att till 12 jan 2012 lämna förslag på ny organisation med tillhörande budget för Faxepark läggs vilande under tiden då försäljningen pågår Återrapportering/uppföljning Vidtagna åtgärder med anledning av beslutet återrapporteras till kommunstyrelsen senast Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

11 240 KS/2011/0390 Fyllnadsval - Ledamot i omvårdnadsnämnden Sara Bäcklund (V), ledamot i omvårdnadsnämnden har begärt att få bli entledigad från sitt uppdrag. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna framställan och att som ny ledamot i omvårdnadsnämnden efter Bäcklund utse Roger Karlsson (V). Som ny ersättare i omvårdnadsnämnden efter Karlsson utser kommunfullmäktige Sara Bäcklund (V).

12 241 KS/2011/0399 Medborgarförslag angående parkeringsplats med motorvärmaruttag för hemtjänstpersonal Bo Nyström, Söderhamn, har lämnat in ett medborgarförslag där han föreslår att hemtjänstens personal får tillgång till parkeringsplats med motorvärmaruttag då de, som det är nu, får parkera ute på stan. Kommunfullmäktige beslutar överlämna medborgarförslaget till kultur- och samhällsutvecklingsnämnden för besvarande. Nämndens beslut ska återredovisas till kommunstyrelsen.

13 242 KS/2011/0396 Medborgarförslag om att förstärka kommunens näringslivsorganisation med kompetens inom den så kallade gröna sektorn Ärende Jonas Westman, Trönödal, har lämnat in ett medborgarförslag där han föreslår att kommunen snarast till näringslivsenheten knyter en resurs med lantmästar- eller jägmästarkompetens för att ge dessa områden den kompetens som saknas. Detta då de gröna näringarna utgör en stor tillväxtfaktor och är starkt kopplade till hållbarhetsfrågor som har en stor utvecklingspotential. Förslagsställaren känner en oro över bristen på kompetens inom dessa frågor inom kommunen och föreslår därför att en tjänst inrättas på näringslivsenheten som ska stödja och arbeta med landsbygdens lokala utvecklingsgrupper, gröna näringarna och övrigt företagande på landsbygden. Kommunfullmäktige beslutar remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen.

14 243 KS/2011/0400 Medborgarförslag om bättre och effektivare belysning i Strykjärnsparken Bo Nyström, Söderhamn, har lämnat in ett medborgarförslag där han vill ha bättre och effektivare belysning i Strykjärnsparken. Kommunfullmäktige beslutar överlämna medborgarförslaget till kultur- och samhällsutvecklingsnämnden för besvarande. Nämndens beslut ska återrapporteras till kommunstyrelsen.

15 244 KS/2011/0391 Motion om förläggning av kraftledningar Ärende Mikael Engblom (C) har lämnat in en motion som handlar om de nya kraftledningar som kommer behöva byggas när vindkraften byggs ut. Motionären yrkar att Söderhamns kommun ska ha som policy att gräva ner kablar längs vägar och befintliga ledningsgator, och även lägga ner sjökabel för att minimera påverkan på landskapet. Kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för beredning.

16 245 KS/2011/0398 Motion om utveckling av skärgården Ärende Mattias Benke, Magnus Flyckt, Xenia Hildén, Lillemor Svensson och Mattias Åhlund (S) har lämnat in en motion om inriktningsmålet Söderhamn upplevs senast 2015 som en skärgårdskommun med ett levande stadscentrum med en stark skärgårdskänsla. För att stärka arbetet med den befintliga planen anser man att det ska finnas en plan för det fortsatta arbetet med området mellan Faxeholmen och Sandarne. Motionärerna yrkar därför att en plan ska upprättas för området mellan Faxeholmen och Sandarne och att denna plan ska inrymmas i det nämnda målet samt att planen ska vara färdigställd under målperioden Kommunfullmäktige beslutar remittera ärendet till kommunstyrelsen för beredning.

17 246 KS/2011/0397 Motion om utökning av platser på Resurscentrum Mattias Benke, Sven-Erik Lindestam, Mattias Åhlund och Ove Söderberg (S) har lämnat in en motion kring utökning av platser på resurscentrum. Socialnämnden och nämnden för lärande och arbete har sedan 2009 samverkat kring personer som uppbär försörjningsstöd genom en metod med skapade sysselsättningar. Motionärerna yrkar nu att frågan om utökning av platserna på Resurscentrum utreds att gälla samtliga personer som uppbär försörjningsstöd på grund av arbetslöshet. Kommunfullmäktige beslutar remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning.

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Rådhuset, 18:00-19:40 Beslutande Enligt bilaga Utses att justera Alexandra Gard (S), Börje Strömberg (SD) Justeringens plats och tid Kommunkansliet, 2011-12-07 Paragrafer 214-230 Underskrifter

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1. Enligt bilaga

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1. Enligt bilaga SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2011-01-31 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 18.00-21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Enligt bilaga Torbjörn Strömer, sekreterare Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Rådhuset, 13:00-14:30. Daniel Persson (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Rådhuset, 13:00-14:30. Daniel Persson (SD) SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 13:00-14:30 Daniel Persson (SD) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2014-08-22, kl 13.30 Paragrafer 184-190 Underskrifter Sven-Erik Lindestam

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Erik Sköld (S), Viktor Wärnick (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Erik Sköld (S), Viktor Wärnick (M) SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera 18:00-18:40 Erik Sköld (S), Viktor Wärnick (M) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2014-01-31, kl 16.00 Paragrafer 1-20 Underskrifter John Staffas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-20:20 Sven-Erik Lindestam (S) Justeringens plats och tid Rådhuset,, kl. 21:00 Paragrafer 155-161 Underskrifter John Staffas (S), ordförande Stéphanie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Christina Andersson (S), Bo Dahlin (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Christina Andersson (S), Bo Dahlin (SD) Plats och tid Rådhuset, 18:00 19:20 ande Enligt bilaga Utses att justera Christina Andersson (S), Bo Dahlin (SD) Justeringens plats och tid Kommunkansliet, 2013-09-05 Paragrafer 153-166 Underskrifter John

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Enligt bilaga. Kommunfullmäktige

Enligt bilaga. Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl. 18.00-19.10 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Enligt bilaga Margareta Högberg, kommunchef Marianne Johansson, enhetschef verksamhetsledningsenheten

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Annika Persson (FP)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Annika Persson (FP) SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera 9:00-16:00 Annika Persson (FP) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2014-01-16, kl 15.00 Paragrafer 1-26 Underskrifter Sven-Erik Lindestam (S), ordförande

Läs mer

175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16)

175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16) Kommunstyrelsen 2017-09-05 1(3) 175 Svar på medborgarförslag - Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer (KSKF/2017:16) Beslut Förslag till Kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-09-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15.00-16.45 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-09-14 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

HJO KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott

HJO KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.15-15. 10 Beslutande Tore Nolberger (m), ordförande Catrin Hulmarker ( m) Pierre R yden ( s) Ersättare Övriga deltagande Calle Eliasson,

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP)

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:10-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Ahlquist (M) (ordförande) Hans Gyllingmark (M) Ola Sandin (M) Fleming Pedersen

Läs mer

Svar på medborgarförslag: Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer Förslag till beslut

Svar på medborgarförslag: Begränsa tillstånd för fyrverkerier och försäljning av raketer Förslag till beslut Kommunstyrelsen 2017-07-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:16 Chefsjurist Alexandra Eriksson, 016-710 27 92 1 (2) Kommunfullmäktige Svar på medborgarförslag: Begränsa tillstånd för fyrverkerier

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf Davidsson, kommunchef Sten-Inge Eriksson, personalchef 330 Tobias Birgersson, ekonomistrateg

Erik Hansson, kommunsekreterare Rolf Davidsson, kommunchef Sten-Inge Eriksson, personalchef 330 Tobias Birgersson, ekonomistrateg 2016-12-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11:15 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Kristina Bäckman (M) Tom Martinsson (M) Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid kl. 15:50-16:00 Ledamöter Jonas Sundström (S) Rasmus Möller (M) Kajsa Ezelius (S) Robert Andersson (SD) Frida Nilsson (C) Pär Johnson (L) Christian Poucette (M) Carina Ohlsson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Beslutande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Michael Tranell (M) Mats Ahlbom

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-21:30. Mattias Benke (S), Annika Persson (FP)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-21:30. Mattias Benke (S), Annika Persson (FP) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-21:30 Mattias Benke (S), Annika Persson (FP) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2013-12-20, kl 15:30 Paragrafer 249-278 Underskrifter John Staffas

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Susanne Säbb-Danielsson (L), ersättare för Jonny Jones (C) Joanna Stridh (C) Henrieta Verdberg (M), ersättare för Per Segerstén (V)

Susanne Säbb-Danielsson (L), ersättare för Jonny Jones (C) Joanna Stridh (C) Henrieta Verdberg (M), ersättare för Per Segerstén (V) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-11:20 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M), vice ordförande Hans Furn (C) Camilla Ollas Hampus (C) Susanne Säbb-Danielsson (L),

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

Enligt bilaga. Kommunfullmäktige

Enligt bilaga. Kommunfullmäktige SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 18.00-22.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Enligt bilaga Margareta Högberg, kommunchef Torbjörn Strömer, sekreterare Marianne

Läs mer

Svar på motion om att upprusta lekplatserna i Arboga för barnens skull

Svar på motion om att upprusta lekplatserna i Arboga för barnens skull Kommunstyrelsen Sammanhädesdatum 2012-09-11 Blad 30 Ks 130 Au 122 Dnr 183/2011-101 Svar på motion om att upprusta lekplatserna i Arboga för barnens skull Från Janina Isaksson, KD, och Jonas Stenzelius,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Kommunstyrelsen 2014-09-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Sofia Söderström (S) Bengt Nilsson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21

Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Anders Johansson, skolchef Ewa Engdahl, (c), 21 Högsby kommun Protokoll 1(7) Utbildningsutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-11 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Lars-Magnus Ek, (c) ordförande Magnus Gabrielsson, (s) Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 101 KS2019/198 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag Beslut s förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige bifaller socialnämndens äskande med 5,2 mnkr. Finansiering av tilläggsanslaget

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Sammanträdesdatum Beslutande Enligt särslild förteckning Plats och tid Sammanträdesdatum 2017-08-30 Kommunhuset i Gislaved onsdagen den 30 augusti 2017, kl 18.30-19. 17 KOMMUN Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl ,

Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl , Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder torsdagen den 10 november 2016, kl. 15.00, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen ANSLAG/BEVIS 1(7) Plats och tid Rådhuset, måndagen den 23 april 2018 kl 10:00-11:10, Ajournering kl 10:05-10:37, 10:42-11:00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens

Läs mer

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V)

Protokoll 1(7) ej tjänstgörande Robert Uitto (S) Karin Österberg (MP) Elin Hoffner (V) Protokoll 1(7) 2012-10-29 Tid och plats för Styrelserummet, Landstingshuset, Östersund den 29 oktober 2012, kl 10.00-10.25 Sammanträdet Beslutande Harriet Jorderud (S) Karin Österberg (MP) ej tjänstgörande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2012-11-21 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 21 november kl. 9.00 12.15 Beslutande Övriga deltagande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson

Läs mer