Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse. Bygg- och Miljönämnden"

Transkript

1 Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag 1 februari 2017

2 Bygg- och miljönämnden Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Ärenden: Val av justerare 1. Delegationsbeslut. Bilaga Meddelande. Bilaga Information. 4. Remiss, ansökan om tillstånd för gruppstation vindkraft vid Finnåberget. Lst dnr Förslag till yttrande över utställningshandlingar, Vindkraft i Bräcke kommun tillägg till översiktsplan Riskanalys vid vindkraftverk. 7. Ansökan om strandskyddsdispens för uppförande av gångbro. Stugubyn 6:27. OBS! Kallelsen tillställs suppleanterna för kännedom

3 Bygg- och miljönämnden BMN DELEGATIONSBESLUT BILAGA 1.

4 Bygg- och miljönämnden BMN MEDDELANDE BILAGA 2.

5 Bygg- och miljönämnden BMN INFORMATION Bygg- och miljöchef Göran Hansson 1. Ekonomisk redovisning för 1 januari 31 december Information om vindkraften i kommunen läget. 3. Verksamhetsinformation. 4. Information om livsmedelstillsyn 5. Information om saltanvändningen i kommunen. 6. Information om servicedeklarationer. Miljö och hälsoskyddsinspektör Patrik Larsson 7. Information om vattenförvaltningsplanen. Miljö och hälsoskyddsinspektör Gunnel Sundqvist 8. Information föreläggande Nipängen.

6 Bygg- och miljönämnden BMN Dnr REMISS ANSÖKAN OM TILLSTÅND, FÖR GRUPPSTATION VINDKRAFT VID FINNÅBERGET, LST DNR Ärendebeskrivning Miljöprövningsdelegationen vid Länsstyrelsen i Västernorrland har lämnat möjlighet för bygg- och miljönämnden att senast den 18 januari 2017, yttra sig över ansökan om tillstånd för gruppstation vindkraft vid Finnåberget, beläget i Ragunda och Sollefteå kommuner. Bygg- och miljökontoret har därefter begärt och erhållit förlängd tid för yttrande tom den Av ansökan framgår att vindkraftsparken kommer att omfatta ca 27 vindkraftverk med en maximal totalhöjd av 240 meter. Av dessa 27 verk kommer 3 verk att ligga placerade i Ragunda kommun. Dessa 3 verk ligger inom område utpekat som lämplig för storskalig vindkraft i Ragunda kommuns plan för vindkraft som antogs av Kommunfullmäktige I planen anges också under rubriken luftfarten, att riktlinjerna för planen är att vindkraftverk med en totalhöjd högre än 150 meter inte får uppföras om de högintensiva hinderljusen bedöms bli störande för omgivande bebyggelse. Vidare anges för buller att lägre nivå än 40 db(a) kan vara befogad om forskning ger motiv för detta. De klagomål som nu framförs rörande buller vid redan byggda parker har rört lågfrekvent buller och ett modulamplifierat pulserande ljud. Utredningar pågår för att studera bl a dessa frågor och resultatet förväntas inom något år.

7 Bygg- och miljönämnden FÖRSLAG TILL BESLUT Bygg- och miljönämnden föreslår miljöprövning, att följande villkor lämnas för lågfrekvent buller och störningar från detta. Om bostäder på grund av verksamheten mer än vid enstaka tillfälle och högst två dygn per år, exponeras för lågfrekvent buller som ger upphov till överskridanden inomhus av följande värden, ska verksamheten genomföra bullerbegränsande åtgärder. Tersband (Hz) Ekvivalent ljudtrycksnivå (db) 31, Vidare bör villkor sättas för episoder med amplitudmodifierat buller och betraktas på samma sätt som toner och återkommande impulsljud i Naturvårdsverkets vägledning om industri- och annat verksamhetsbuller, vilket då innebär en sänkning av db(a) villkoret med 5 db(a).

8 Bygg- och miljönämnden BMN Dnr FÖRSLAG TILL YTTRANDE ÖVER UTSTÄLLNINGSHANDLING, VINDKRAFT I BRÄCKE KOMMUN-TILLÄGG TILL ÖVERSIKTSPLAN 2003 Ärendebeskrivning: Ragunda kommun har att yttra sig över Bräcke kommuns utställningshandling till plan för vindkraft. Förslaget är en revidering av en plan från Anledningen till översynen är bl a att aktuell plan inte tagit tillräcklig hänsyn till flera byars utblickar och boendemiljöer. Översynen är koncentrerad till plankartan men viss uppdatering av texten har också gjorts. Vidare har nya utbyggnadsanspråk riktats mot kommunen vilket bidragit till behovet av översyn. Ragunda kommuns synpunkter i samrådsskede rörde område 17 i Bräcke kommuns plan för vindkraft. Området har nu justerats för att minska risken för störningar från vindkraften. Bräcke påpekar också att om området blir föremål för utbyggnad kommer samråd i tidigt skede att genomföras med Ragunda kommun, så att hänsyn kan tas till de friluftslivs- och naturvärden som finns i området kring Stordigerlemmen. FÖRSLAG TILL BESLUT Bygg- och miljönämnden noterar att hänsyn tagits till de synpunkter som Ragunda kommun lämnat vid tidigare samrådstillfälle angående område 17. Ragunda har nu inget att erinra om över aktuell utställningshandling.

9 Bygg- och miljönämnden BMN Dnr RISKANALYS VID VINKRAFTVERK Ärendebeskrivning I skrivelse som inkom till Ragunda kommun ställer Claes-Erik Simonsbacka en fråga gällande redovisning av riskanalys inklusive underlag inför beslut om tillstyrkan för etablering av tre vindkraftverksmaskiner på Finnåberget. Cles-Erik hänvisar till Boverkets vindkraftshandbok (av januari 2009) sidorna 32 och 33 där det står att kommunerna ska ansvara för att bedöma behovet av riskavstånd och om någon särskild riskanalys behöver göras. I praktiken är det tillståndsgivande myndighet och sedan efter erhållet tillstånd tillsynsmyndigheten, som avgör vilket skyddsavstånd som ska tillämpas för de olika skyddsobjekt som finns att ta hänsyn till. Kommunen som inte är tillstånds eller tillsynsmyndighet har i detta ärende endast att bedöma om markanvändningen i området blir som avsett enligt den plan för vindkraft som antogs av Kommunfullmäktige Ragunda kommuns riktlinjer för generellt skyddsavstånd till permanent- och fritidsboende är meter för grupper med fler än fem vindkraftverk och 500 meter för mindre grupper och enstaka större verk. För närvarande pågår revidering av vår vindbruksplan. FÖRSLAG TILL BESLUT Bygg- och miljönämnden lämnar ovanstående skrivelse som svar till Claes-Erik Simonsbacka.

10 Bygg- och miljönämnden BMN Dnr: ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV GÅNGBRO Sökande : Stugubygdens Framtid Oppstuvägen 1B Stugun Fastighet : Stugubyn 6:27 Ärendebeskrivning Ansökan avser strandskyddsdispens för uppförande av en gångbro samt tillhörande vindskydd på fastigheten Stugubyn 6:27. Platsen ligger i direkt anslutning till Indalsälven och således inom område för strandskydd. Byggnadsreglerande bestämmelser Platsen är belägen utanför detaljplanelagt område. För Ragunda kommun som helhet gäller Översiktsplan Ragunda kommun med tillägget Vindkraft i Ragunda. Utredning Då platsen omfattas av strandskyddsdispens har tjänstemannautlåtande lämnats.

11 Bygg- och miljönämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Ärende Ansökan om dispens för anläggande av gångbro samt vindskydd vid Indalsälven på fastigheten Stugubyn 6:27. Sökande Stugubygdens Framtid, Oppstuvägen 1B, Stugun Bestämmelser Området omfattas av strandskyddsbestämmelserna enligt 7 kap, 13 miljöbalken. Bygg- och miljönämnden kan med stöd 7 kap, 18b miljöbalken medge dispens om särskilda skäl föreligger. Yttrande Ansökan avser anläggande av en gångbro vid Indalsälven, på plats där en bro tidigare funnits och tillika en stig genom skogen. De befintliga gångstråket avses användas. Åtgärdens syfte är att öka tillgängligheten till vatten vid rastplatser för rörelsehindrade och innebär ingen inskränkning i allmänhetens möjligheter att röra sig i området, snarare tvärtom. Bron bedöms inte påverka livsvillkoren i området för djur- och växtlivet. Åtgärden utgör en anläggning som till sin funktion måste ligga vid vattnet (MB 7 kap 18 c pkt 3) samt tillgodoser ett angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför området (MB 7 kap 18 c pkt 5). Risk för höga vattenflöden och översvämning bedöms föreligga. Platsen är belägen inom område för hundraårsflödet. Enligt översiktsplanens riktlinjer får ingen ny bebyggelse tillkomma och endast mindre kompletteringar tillåts. Denna anläggning utgör en mindre komplettering, utföres med minimala markingrepp och avser ingen ny bebyggelse vilket bidrar till att åtgärden faller inom försiktighetsprincipen och i enlighet med riktlinjerna. Som yta för gångbro får tas i anspråk det utrymme som anläggningen upptar på marken jämte för dess skötsel erforderligt utrymme häromkring. Bygg- och miljökontoret har utfört fornlämningskontroll. Vid brobygget ska material som ej riskerar att förorena eller påverka älven användas. Fordras byggande i vattnet ska tillstånd sökas hos Länsstyrelsen innan några åtgärder vidtas. Mot bakgrund av ovanstående föreslås bygg- och miljönämnden bevilja dispens från strandskyddsbestämmelserna. Hammarstrand 17 jan 2017 Thor-Leif Svärdby Bygg- och Miljöavdelningen

12 Bygg- och miljönämnden Bro/Spång Vindskydd

13 Bygg- och miljönämnden Läge för gångbro

14 Bygg- och miljönämnden FÖRSLAG TILL BESLUT Att nämnden beviljar strandskyddsdispens enligt tjänstemannaförslaget. Avgift kronor (enl. plan- och bygglovstaxa 2011, Kf ) Sökande erinras om att beslutet endast avser den dispens som kommunen kan medge med stöd av 7 kap, 18b miljöbalken. Övriga upplysningar 1. Överprövning och överklagande Länsstyrelsen ska inom tre veckor besluta om de ska överpröva detta beslut eller inte. Sökanden upplyses även om att vissa föreningar som enligt sina stadgar har till ändamål att tillvarata frilufts-, naturskyddsoch miljöskyddsintressen, har rätt att överklaga beslutet (se bilaga). Du bör därför avvakta länsstyrelsens beslut och eventuell vidare handläggning innan några åtgärder vidtas. 2. Bygglov och vattenverksamhet Bygglov eller marklov kan krävas. Arbete i vatten kan också kräva anmälan till länsstyrelsen alternativt tillstånd för vattenverksamhet. Kontakta därför länsstyrelsen om du ska utföra åtgärder i vattenområden. 3. Tillstånd från markägaren För att utföra ett planerat arbete som beviljats strandskyddsdispens ska man ha mark- och vattenägarens tillstånd. Prövningen av strandskyddsdispens görs endast mot allmänna intressen i strandskyddsbestämmelserna. Sökanden och/eller fastighetsägaren uppmanas att själv informera grannar m.fl. som kan beröras av åtgärden.

15 Bygg- och miljönämnden Giltighetstid Enligt lag upphör detta beslut att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller inte har avslutats inom fem år från dagen då beslutet vann laga kraft (7 kap. 18 h miljöbalken). 5. Ansvar Ansvaret för att bygg- och miljönämndens beslut och föreskrifter följs åligger den som för egen räkning utför åtgärden. 6. Faktura Faktura avseende avgiften skickas separat. Bilagor Hur man överklagar

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Onsdag 1 februari 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-02-01 2 Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 08:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Sven-Olov

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 14 oktober 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-10-07 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 2014-10-14 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag den 10 oktober 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-10-03 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2018-10-10 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag den 31 januari 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-01-24 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2018-01-31 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 14 oktober 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-10-14 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Jim Salomonsson S Markus

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag 8 mars 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-03-01 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Vakteln ONSDAG Datum: 2017-03-08 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 8 mars 2016 Bygg- och miljönämnden 2016-03-01 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern TISDAG Datum: 2016-03-08 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag 28 juni 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-06-21 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2017-06-28 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Protokoll Bygg- och miljönämnden. Onsdag 10 oktober 2018

Protokoll Bygg- och miljönämnden. Onsdag 10 oktober 2018 Protokoll Bygg- och miljönämnden Onsdag 10 oktober 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-10-10 2 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund

Läs mer

Protokoll. Bygg- och Miljönämnden

Protokoll. Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 23 juni 2015 Bygg- och miljönämnden 2015-06-23 2 Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl. 10.00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Kalle

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 10 maj 2016 Bygg- och miljönämnden 2016-03-01 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern TISDAG Datum: 2016-05-10 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag den 28 augusti 2019 Bygg- och miljönämnden 2019-08-21 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2019-08-28 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 8 mars 2016 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund C Övriga deltagande: Utses att

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Onsdag 8 mars 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-03-08 2 Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Vakteln, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Sven-Olov

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Onsdag 28 juni 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-06-28 2 Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Vakteln, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund

Läs mer

Protokoll Bygg- och miljönämnden

Protokoll Bygg- och miljönämnden Protokoll Bygg- och miljönämnden Onsdag 31 januari 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-01-31 2 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 30 augusti 2016 Bygg- och miljönämnden 2016-08-30 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern TISDAG Datum: 2016-08-30 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag den 16 maj 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-05-08 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2018-05-16 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 10 maj 2016 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund Markus Lilliehöök S S Karl Borglund Margareta

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 17 november 2015 Bygg- och miljönämnden 2015-11-17 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 2015-11-17 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 30 augusti 2016 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund Johan Palmqvist C S Övriga

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag den 29 augusti 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-08-22 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2018-08-29 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag den 9 oktober 2019 Bygg- och miljönämnden 2019-10-02 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern ONSDAG Datum: 2019-10-09 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Protokoll Bygg- och miljönämnden

Protokoll Bygg- och miljönämnden Protokoll Bygg- och miljönämnden Onsdag 16 maj 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-05-16 2 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund Kjell

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 4 februari 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-01-28 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 2014-02-04 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 11 oktober 2016 Bygg- och miljönämnden 2016-10-11 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern TISDAG Datum: 2016-10-11 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 18 november 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-11-11 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 2014-11-18 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens ( )

Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens ( ) Datum: 2019-05-28 Samhällsbyggnadsnämnden Handläggare: Josephine Bruhn Direktnr: Diarienr: 2019.273 SBN Ödenäs 1:39 Strandskyddsdispens (2018-0294) Ärendebeskrivning Ansökan avser strandskyddsdispens för

Läs mer

Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn

Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn 1 (5) Jan Eric Vilén Primusgatan 94 112 67 Stockholm Strandskyddsdispens och bygglov för nybyggnad av småbåtshamn Fastighet RÄVSNÄS S:6 Beslut Bygg- och miljönämnden beslutar: att med stöd av 7 kap 18

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 11 oktober 016 Bygg- och miljönämnden 016-10-11 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund Marcus Lilliehöök

Läs mer

Protokoll. Bygg- och Miljönämnden

Protokoll. Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag oktober 05 Bygg- och miljönämnden 05-0- Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl. 0.00 Beslutande: Annica Eklund S Marcus Lilliehöök Johan Palmqvist

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 8 oktober 2013 Bygg- och miljönämnden 2013-10-08 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 08.00 Beslutande: Annica Eklund S Jim Salomonsson S Karl

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 9 september 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-09-01 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 2014-09-09 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Jan Pfeiffer (OR) Margret Bergkvist (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Joakim Lander (S)

Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Jan Pfeiffer (OR) Margret Bergkvist (S) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Joakim Lander (S) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:15 Beslutande Övriga Stellan Lundqvist (OR) Peter Brunius (OR) Jan Pfeiffer (OR) Margret Bergkvist

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 4 februari 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-02-04 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Jim Salomonsson S Roger

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Erik Johannesson miljöinspektör 60-63 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-10-05 kl 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagare Justerare Eva Abrahamsson (M), ordförande Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 32 Kristina

Läs mer

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M)

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 09.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot 106-107, 109-118 Kent Fredriksson (S) ersättare 108, 113-118 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15-10.50 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Tobias Hellberg

Läs mer

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att Datum Dnr BMK.2018.13 John Hammar john.hammar@varmdo.se Tjänsteskrivelse Delgivningar Förslag till beslut Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att 1. delgivningarna

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun

Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i Lysekil kommun Miljönämnden i mellersta Bohuslän Tjänsteskrivelse 2015-02-03 Sida 1 av 8 Miljönämnden i mellersta Bohuslän Ansökan om strandskyddsdipsens för parkering på fastighet SKAFTÖ-FISKEBÄCK 1:5 vid Gullmarn i

Läs mer

Protokoll Bygg- och miljönämnden. Onsdag 29 augusti 2018

Protokoll Bygg- och miljönämnden. Onsdag 29 augusti 2018 Protokoll Bygg- och miljönämnden Onsdag 29 augusti 2018 Bygg- och miljönämnden 2018-08-29 2 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag oktober 05 Bygg- och miljönämnden 05-0- Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 05-0- Tid: 0:00 Sammanträde: BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 28 juni 206 Bygg- och miljönämnden 206-06-2 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern TISDAG Datum: 206-06-28 Tid: 0:00 Sammanträde: BYGG- OCH

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-07 kl. 09.00-12.15 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut

Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Elektronisk delgivning Anmälan om vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna på fastigheten Hossmo 1:53, Kalmar kommun Beslut Länsstyrelsen ger dispens från strandskyddsbestämmelserna,

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Torsdag 16 november 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-11-09 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet Tjädern TORSDAG Datum: 2017-11-16 Tid: 13:00 Sammanträde:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Ryman

Läs mer

Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Mikael Edvardsson (SD) Yazan Alqhuaji (S) Jan Bergqvist (S) Per-Håkan Häll (C)

Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Mikael Edvardsson (SD) Yazan Alqhuaji (S) Jan Bergqvist (S) Per-Håkan Häll (C) Sammanträdesdatum Sida 1/17 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:20 Beslutande Övriga Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Mikael Edvardsson

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2011-12-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret Ängen, Kisa kl 13.30 15.30 Beslutande: Göran Olsson (c) Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla

BESLUT. Björkelunds stugförening. Tupanvägen Järfälla 2016-05-10 Sid 1 (6) Björkelunds stugförening c/o Yvette Heikka Mukka Tupanvägen 28 176 74 Järfälla Elektronisk delgivning Beslut om anmälningspliktig vattenverksamhet och dispens från strandskyddsbestämmelserna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Lennart Larsson(S), tjg.

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Lennart Larsson(S), tjg. 1(14) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 15:15-18:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Lennart

Läs mer

Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson, FP Kermith Andersson, M Karl-Erik Andersson, C

Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson, FP Kermith Andersson, M Karl-Erik Andersson, C 1(12) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 28 oktober kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon, KD, ordf Åke Nilsson, S Anders Västsäter, KD Gunnar Henriksson,

Läs mer

Tyresö 1:99, Bofinksvägen 19

Tyresö 1:99, Bofinksvägen 19 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2015-06-08 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2014BNS0625/227 Byggnadsnämnden Tyresö 1:99, Bofinksvägen 19 Dispens från strandskydd Förslag till beslut 1. Dispens från

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Ett fall där Miljöprövningsdelegationen (MPD) beslutat att ompröva ljudvillkoret trots mätningar som visar att 40 dba klaras med marginal

Ett fall där Miljöprövningsdelegationen (MPD) beslutat att ompröva ljudvillkoret trots mätningar som visar att 40 dba klaras med marginal Ett fall där Miljöprövningsdelegationen (MPD) beslutat att ompröva ljudvillkoret trots mätningar som visar att 40 dba klaras med marginal Göran Fagerström, handläggare 010-224 13 55, 076-800 23 17, goran.fagerstrom@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdagen den 3 februari 2015 Bygg- och miljönämnden 2015-02-03 2 Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Vakteln, kl 10.00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund

Läs mer

ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN FRÅN STOCKHOLM VATTEN AB

ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN FRÅN STOCKHOLM VATTEN AB 1 (2) HANDLÄGGARE Nicklas Johansson 08-535 364 68 nicklas.johansson@huddinge.se Tillsynsnämnden ANSÖKAN OM STRANDSKYDDSDISPENS FÖR UPPFÖRANDE AV AVLOPPSPUMPSTATION PÅ DEL AV FASTIGHETEN ÅGESTA 1:4 ANSÖKAN

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(8) Plats och tid Beslutande Ersättare Miljö- och byggförvaltningen, Kommunfullmäktiges sessionssal, första våningen Kl. 14.00-17.00 Inga-Lill Engdahl (C) Kjell Åke Nottemark (M) ordf

Läs mer

Tjänsteskrivelse - Ansökan om strandskyddsdispens för utfyllnad av mark och utvidgning av befintlig verksamhet

Tjänsteskrivelse - Ansökan om strandskyddsdispens för utfyllnad av mark och utvidgning av befintlig verksamhet ECOS185 ver.2.0, 2006-06-21 Datum Vårt diarienummer Sida 2017-01-25 2016-599 1(1) Vår adress Borlänge kommun 781 81 Borlänge Besöksadress Sveagatan 21 Adress Miljönämnden Handläggare, telefon, e-post Michelle

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdagen den 17 november 2015 Bygg- och miljönämnden 2015-11-17 2 Plats och tid: Kommunhuset, sammanträdesrum Tjädern, kl 10.00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund

Läs mer

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss

Per Rathsman, stadsarkitekt Susanne Jarl, miljöchef Annika Nilsson, sekreterare. Thomas Backelin. Andris Widuss 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, kommunhuset, torsdagen den 30 maj 2013, kl 08.30 10.00. Thomas Backelin (S) ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Andris Widuss (M) Övriga deltagande

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 februari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Diarienummer: 2016/ Ansökan om bygglov för sex vindkraftverk på fastigheterna Övsjö 1:39 och 1:76

Diarienummer: 2016/ Ansökan om bygglov för sex vindkraftverk på fastigheterna Övsjö 1:39 och 1:76 TJÄNSTEMANNAFÖRSLAG Sida 1 av 5 Handläggare: E-post: Jonny Berg jonny.berg@bracke.se Bygg- och miljönämnden Ansökan om bygglov för sex vindkraftverk på fastigheterna Övsjö 1:39 och 1:76 Jämtvind AB har

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 3 februari 2015 Bygg- och miljönämnden 2015-01-27 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet VAKTELN TISDAG Datum: 2015-02-03 Tid: 10:00 Sammanträde: BYGG-

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

Tidigare ställningstagande

Tidigare ställningstagande 2(5) Tidigare ställningstagande Översiktsplan I översiktsplan 1990 redovisas aktuellt område som planerat bostadsområde. Motiv anges här för att pröva ekologiskt byggande. För Kullön har en fördjupad översiktsplan

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 augusti 2016 kl 13:30-15:30. Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Sarnmantradesdatum Miljö- och koncumenmämnden [-.~-*L~V.- 01- *--bai<tforvahn8 1 - --."

Sarnmantradesdatum Miljö- och koncumenmämnden [-.~-*L~V.- 01- *--bai<tforvahn8 1 - --. BORAS STAD PROTOKOLL Sarnmantradesdatum Miljö- och koncumenmämnden [-.~-*L~V.- 01- *--bai

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Protokoll Bygg- och miljönämnden

Protokoll Bygg- och miljönämnden Protokoll Bygg- och miljönämnden Torsdag 7 december 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-12-07 2 Plats och tid: Stugun, kl 11:00 Beslutande: Annica Eklund S Roger Östlund S Karl Borglund Kjell Grafström Emma

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Tisdag 1 September 2015 Bygg- och miljönämnden 2015-09-01 2 Plats: Veckodag: Kommunkontoret, sammanträdesrummet TJÄDERN TISDAG Datum: 2015-09-01 Tid: 10:00 Sammanträde:

Läs mer

YTTRANDE. Förslag till beslut. Redogörelse för ärendet. Samhällsbyggnadsnämnden. Fastighet: Skaftnäs 1:4 Fastighetens adress: Skaftnäs 307

YTTRANDE. Förslag till beslut. Redogörelse för ärendet. Samhällsbyggnadsnämnden. Fastighet: Skaftnäs 1:4 Fastighetens adress: Skaftnäs 307 Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Burén 2018-02-02 2018-302 0480-45 03 42 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Skaftnäs 1:4 Fastighetens adress: Skaftnäs 307 Sökande: Frida Regin Sökandens

Läs mer

Översiktsplanen anger (kursivt nedan) för vindkraftsexploateringar bland annat:

Översiktsplanen anger (kursivt nedan) för vindkraftsexploateringar bland annat: 2013-01-25 Mi 2010-816 Kenneth Kallin 0413-62085 Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden Yttrande över tillståndsansökan om att uppföra två eller tre vindkraftverk norr om Högseröd, inom fastigheterna Högseröd

Läs mer

INGARÖ-LÅNGVIK 1:18, Björkviksvägen 19 : Ansökan om strandskyddsdispens för tillbyggnad av brygga

INGARÖ-LÅNGVIK 1:18, Björkviksvägen 19 : Ansökan om strandskyddsdispens för tillbyggnad av brygga Datum Dnr 2016-11-21 STR.2016.4967 37 Ann Aldeheim ann.aldeheim@varmdo.se 08-570 480 59 Miljöinspektör REK + MB Tjänsteskrivelse INGARÖ-LÅNGVIK 1:18, Björkviksvägen 19 : Ansökan om strandskyddsdispens

Läs mer

Källstorp 3:17, strandskyddsdispens för förråd/utebox,

Källstorp 3:17, strandskyddsdispens för förråd/utebox, TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Tomas Burén 2019-03-04 SBN 2019/0211 Samhällsbyggnadsnämnden Källstorp 3:17, strandskyddsdispens för förråd/utebox, Miljö 2019-294 Förslag till beslut

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/16 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:00 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund

Läs mer

ANSÖKAN om strandskyddsdispens

ANSÖKAN om strandskyddsdispens 1 (5) ANSÖKAN om strandskyddsdispens Sökande* Namn Organisationsnr/Personnr Adress Telefon bostad Postnummer och ort Telefon arbete/mobiltelefon Fastighet Fastighetsbeteckning Fastighetsadress Fastighetsägare

Läs mer

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S)

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist

Läs mer

Ersättare: Judith Hult, S tjänstgörande ersättare för Bill Öhnstedt, V 42-51

Ersättare: Judith Hult, S tjänstgörande ersättare för Bill Öhnstedt, V 42-51 1 (17) Plats och tid 08.00-12.30, i BOM- rummet (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 42-51 Leif Jönsson, C, 1:e vice ordf 42-45, 47-51 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 42-51 Håkan

Läs mer

Ärendet Ansökan inkom och avser bygglov för nybyggnad av enbostadhus. Sökande: Fanny Bertilsson, Lövskogsgatan 6a, Göteborg.

Ärendet Ansökan inkom och avser bygglov för nybyggnad av enbostadhus. Sökande: Fanny Bertilsson, Lövskogsgatan 6a, Göteborg. Ärendebeskrivning s1(3) Datum 2016-08-29 Beteckning Dnr 2016-0337 Bygglov med lokaliseringsprövning och strandskydddispens Nybyggnad av enbostadshus Ingared 4:94, församling Alingsås Ärendet Ansökan inkom

Läs mer

Johan Hansson(M), ej tjg.ersättare Sabina Talavanic, bygg- och miljöchef Anna Henriksson, sekreterare Ove Dahlgren, 1:e miljöinspektör, 1

Johan Hansson(M), ej tjg.ersättare Sabina Talavanic, bygg- och miljöchef Anna Henriksson, sekreterare Ove Dahlgren, 1:e miljöinspektör, 1 1(13) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) Lennart Larsson(S),

Läs mer

Tillsyn - klagomål inom strandskydd

Tillsyn - klagomål inom strandskydd Tillsyn - klagomål inom strandskydd Thomas Hultquist, miljöinspektör Miljö- och byggförvaltningen, Ljungby kommun Ärendegång Anonymt klagomål med bilder inkommer 3 maj Ärendegång Området utreddes på kontoret

Läs mer

Ansökan om dispens för anläggande av vall vid bågskyttebana på fastigheten Visättra 1:5 inom

Ansökan om dispens för anläggande av vall vid bågskyttebana på fastigheten Visättra 1:5 inom NATUR- OCH BYGGNADSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENUMMER 31 maj 2016 2016-776 SIDA 1 (4) HANDLÄGGARE Nicklas Johansson 08-535 364 68 nicklas.johansson@huddinge.se Tillsynsnämnden Ansökan om

Läs mer

Uppgifter i denna broschyr kan inte åberopas i enskilda fall. G:\Mbn\Arkiv\Vindkraft\Vindkraft, broschyr.doc TEL VÄXEL 0512-310 00

Uppgifter i denna broschyr kan inte åberopas i enskilda fall. G:\Mbn\Arkiv\Vindkraft\Vindkraft, broschyr.doc TEL VÄXEL 0512-310 00 Bygga vindkraftverk I den här broschyren finns kortfattad information om hur Vara kommun handlägger vindkraftverksärenden och vilka uppgifter som krävs för prövningen. Uppgifter i denna broschyr kan inte

Läs mer

Ansökan om strandskyddsdispens inom skyddade områden enligt 7 kap miljöbalken

Ansökan om strandskyddsdispens inom skyddade områden enligt 7 kap miljöbalken Ansökan om strandskyddsdispens inom skyddade områden enligt 7 kap miljöbalken Ansökan avser Fastighet(er) på platsen för åtgärd Fastighetsbeteckning Kommun Sökande Namn Organisations- eller personnummer

Läs mer

JÄVSNÄMND PROTOKOLL

JÄVSNÄMND PROTOKOLL JÄVSNÄMND PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ,~l HEDEMORA 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Bävern, kl. 13.00-13.25 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S) Fredrik Perers (C) Melker Andersson (M) Camilla

Läs mer

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden

Kallelse. Bygg- och Miljönämnden Kallelse Bygg- och Miljönämnden Onsdag 11 oktober 2017 Bygg- och miljönämnden 2017-10-03 2 Plats: Veckodag: Företagens hus i Stugun ONSDAG Datum: 2017-10-11 Tid: 13:00 Sammanträde: BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23

Kenneth Nordberg (V) Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Bernt Bergsten (C) ersättare Lars Isaksson (C) ledamot 16-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.30-10.17 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Christian Nålberg (S) v ordförande Heinz Blahusch (S) Ingvar Duán (S)

Läs mer

Tillstånd till etablering och drift av vindkraftsanläggning med upp till åtta verk på fastigheterna Bockekulla 1:1 m.fl.

Tillstånd till etablering och drift av vindkraftsanläggning med upp till åtta verk på fastigheterna Bockekulla 1:1 m.fl. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Eva-Lena Larsdotter 2014-02-25 KS 2013/0985 Kommunstyrelsen Tillstånd till etablering och drift av vindkraftsanläggning med upp till åtta verk på fastigheterna

Läs mer

Sammanfattning. Bilaga

Sammanfattning. Bilaga Bilaga Miljöprocessutredningen har genom tilläggsdirektiv fått i uppdrag att se över de rättsregler som gäller för utbyggnad av vindkraft. Bakgrunden är krav på en snabbare och enklare process från projektering

Läs mer

ENEBY 4:4 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus

ENEBY 4:4 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer 1 (5) YTTRANDE Anette Larsson 016-710 11 16 Till Stadsbyggnadsnämnden ENEBY 4:4 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus Förslag till beslut 1. Tillstånd

Läs mer