EKONOMIRAPPORT SJUKRESOR 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EKONOMIRAPPORT SJUKRESOR 2017"

Transkript

1 EKONOMIRAPPORT SJUKRESOR 2017 Britt Wallin VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN [Företagets adress]

2 1 Innehåll Inledning... 2 Sjukresor per Hälso- och sjukvårdsnämnd... 2 Sjukresetaxi transportkostnader... 2 Administrativa kostnader Västtrafik... 3 Sjukresa med egen bil... 3 Sjukresa med kollektivtrafik och logi i samband med sjukresa... 4 Sjukreselinje Ronden... 4 Utbetalningar och frikort för sjukresa... 5 Bilagor och diagram Verksamhetsrapport Västtrafik AB, Anropsstyrdtrafik (VTAT) Antal resor sjukresetaxi HSN/mån 2016 och Snittnettokostnad resa sjukresetaxi HSN/mån Snittrestid med sjukresetaxi per HSN/mån Antal och kostnad per HSN - tåg, kollektivtrafik och logi Avgifter och ersättning för sjukresor Antal och kostnad per HSN sjukreselinjer månad Rondenlinjernas sträckning... 14

3 2 Inledning Kostnaderna för sjukresor 2017 uppgår till 325 miljoner kronor vilket är en ökning med 23 miljoner kronor jämfört med föregående år. Kostnaderna för sjukresetaxi inklusive Västtrafiks administrativa kostnader uppgår till 277 mnkr och har ökat med 26 miljoner kronor. Kostnaderna för övriga färdsätt egen bil, kollektivtrafik och logi har minskat med 1 miljon kronor. Antal sjukresor för perioden är detta är en minskning med Det är i huvudsak sjukresa med egen bil som har minskat med resor. Sjukresetaxi har ökat med resor. Sjukresor per Hälso- och sjukvårdsnämnd Nämnderna har en sammanlagd negativ avvikelse med 17 mnkr. Det är HSN Västra som har den största avvikelsen med 5,6 mnkr. Endast HSN Norra har ett plusresultat på 1,5 mnkr. Kvartal 4 blev betydligt dyrare än prognostiserat. Prognosen för helår var 321 mnkr men slutade på 325 mnkr vilket var 4,7 mnkr dyrare än väntat. Antal sjukresetaxi var fler och kostnaderna var 7 mnkr dyrare än kvartal Kostnad/avvikelse sjukresa 2017 per hälso-och sjukvårdsnämnd Nämnd Kostnad Budget/aconto Avvikelse 820 HSN Norra HSN Västra HSN GBG HSN Södra HSN Östra Summa Sjukresetaxi transportkostnader Transportkostnaderna med sjukresetaxi har ökat med 25 mnkr jämfört med Antalet resor har ökat med Alla nämnder har ökade kostnader för sjukresetaxi men förändringen av antalet resor varierar. Förändringen av antalet resor är bara en av flera orsaker till de ökade kostnaderna. Även de nämnder som har minskat antal resor har ökade kostnader. Ett flertal taxibolag blev uppsagda under 2016 på grund av kvalitetsbrister och har i vissa fall ersatts av nya med dyrare avtal. Även 2017 har några bolag valt att lämna och nya avtal upphandlats. Juni 2018 träder ett nytt taxiavtal in där nya krav ställs på taxibolagen bl. a ska förarutbildning finnas från start. Se bilaga 1 Västtrafiks verksamhetsrapport. Indexreglering - Under 2017 så har index ökat totalt med +3,08 %. Se indexutveckling i bilaga 1. Övriga påverkande faktorer är längre restider, minskad samåkningsgrad och hur vården remitterar. Samåkningen påverkas av de intyg för sjukresetaxi som vården utfärdar, andelen samåkning har minskat med 1 %.

4 3 Sjukresetaxi via Västtrafik förändring mellan åren 2016/2017 Sjukresetaxi 2016 Sjukresetaxi 2017 Förändring 2017 Nämnd antal kostnad antal kostnad antal kostnad HSN Norra HSN Västra HSN GBG HSN Södra HSN Östra Summa Administrativa kostnader Västtrafik De administrativa kostnaderna består till merparten av personalkostnader för Västtrafik Anropsstyrd trafik och för beställningscentralens tjänster. Beställningscentralen får betalt för antal bokade resor. Under 2017 har samtal registrerats på knappvalet sjukresor, det är 47 % av alla samtal till beställningscentralen. Under 2016 utdelades viten på en högre nivå än normalt. Dessa bokfördes som intäkter i de administrativa kostnaderna därför var kostnaderna 2016 lägre, under 2017 så har vitesnivåerna återgått till en mer normal nivå. Administration Administration Förändring 2017 Nämnd Västtrafik 2016 Västtrafik 2017 HSN Norra HSN Västra HSN GBG HSN Södra HSN Östra Summa Fördelningsnyckel baseras på antal resor per HSN föregående år Sjukresa med egen bil Antal resor med egen bil har minskat med resor och kostnaderna har minskat med 1,3 mnkr kronor jämfört med föregående år. Störst minskning har HSN Norra med resor. Den Västra och Södra nämnden har minskat antal resor men ökade kostnader det beror oftast på att resorna nu är längre än tidigare vilket kan bero på att vårdstrukturen ändrats i detta område eller att fler åker längre på vårdgarantin.

5 4 Färdsätt Bil 2016 Bil 2017 Förändring 2017 Nämnd antal kostnad antal kostnad antal kostnad 820 HSN Norra HSN Västra HSN GBG HSN Södra HSN Östra Summa Sjukresa med kollektivtrafik och logi i samband med sjukresa Inga stora förändringar har skett på dessa färdsätt jämfört med föregående år. Kostnaden totalt för samtliga färdsätt är 5,3 mnkr vilket är en liten ökning med 328 tkr. Antalet har ökat med 995. Skillnaden mellan åren är att antalet resor med kollektivtrafik har ökat men tåg har minskat och antal loginätter har ökat med 996. Se bilaga 5. Sjukreselinje Ronden Den 16 juni 2014 ändrades trafiken med Rondenbussarna, turerna dubblades på de långa sträckorna och Ronden 1-4 inom Skaraborg lades ned. Värdinnor togs bort på Ronden 5 och 10 men värdinnorna på Ronden 8 och 9 behölls inledningsvis och togs bort först Utfall per nämnd 2017 redovisas i bilaga 7. Det är 100 färre sjukresenär på Ronden bussarna 2017 däremot så har antal sjukresenärer på Flexlinjerna i Göteborg ökat med Kostnaderna för Ronden bussarna har ökat med 362 tkr. Sammanlagd kostnadsökning för sjukreselinjerna var 442 tkr och antal resenärer har ökat med Resandeutveckling Rondenlinjerna månad 2016/2017 Sjukresenärer Allmän resenärer Linje* förändring förändring 2017 Ronden % % Ronden % % Ronden % % Ronden % % Ronden % % Totalt % % *Linjesträckningarna redovisas i bilaga 8. Det förväntade antal resenärer har inte uppnåtts anledningen till detta är flera. Den kraftiga ökningen av allmän resenärer på vissa linjer beror på att Västtrafik har ändrat tider på sina bussar och att Rondenbussarnas tider passade bättre.

6 5 Förändringarna av egenavgifterna för att stimulera åkandet med kollektivtrafik har ännu inte genomförts. HSN tog i november 2016 ett beslut som ger Sektion sjukresor möjlighet att slutföra utredning om förändrat regelverk. Arbete med översyn är igång planeras vara klart våren 2018 för att sedan börja gälla 1 januari Den hänvisning till Ronden och kollektivtrafik som skulle varit i gång december 2015 har inte fungerat som det var tänkt och den manuella hänvisningen har bara fungerat sporadiskt. Beställningscentralen har inte haft det systemstöd som behövts för att kunna hänvisa sjukresenärerna till Ronden eller kollektivtrafik. Arbete pågår med att få systemet driftsäkert. Förändringar i vårdstrukturen kan också påverka att vissa linjer blir mindre utnyttjade. Utbetalningar och frikort för sjukresa Under 2017 har utbetalningar gjorts. Detta är en minskning med jämfört med samma period föregående år. Detta ligger i linje med att antal bilresor har minskat. Antal utfärdade frikort för sjukresa är vilket är 462 mindre än föregående år.

7 6 Bilagor och diagram 1. Verksamhetsrapport Västtrafik AB, Anropsstyrdtrafik (VTAT) Läsanvisningar: Rubrikerna Verksamhet - Kvalité och Trafikförändringar avser till största delen Q4, 2017Statistik avser 2017 samt motsvarande period Inledning Genom den anropsstyrda trafiken på Västtrafik AB utförs ungefär 1,7 miljon resor per år. Gemensamt för alla resor som utförs är att de på något sätt beställs av kunden. Merparten av resorna samordnas genom slingläggning och/eller samåkning. Resorna samplaneras i vårt datasystem Planet och transporterna genomförs av ca förare organiserade hos cirka 55 st. olika trafikföretag inom taxi- & transportbranschen. Verksamhet Kvalitet Handläggarkonferens Handläggarkonferens med god uppslutning genomfördes i oktober. Vid detta tillfälle utökade vi inbjudan för att innefatta även handläggarnas chefer, vilket var uppskattat. Syftet med att inkludera närmaste chef är att skapa en fördjupad förståelse och kunskap om varandras förutsättningar vilket är en förutsättning för ett effektivt samarbete. Fokus för dagen var Det Goda Kundmötet och hur vi tillsammans i våra olika roller skapar en bra upplevelse för kunden. Avtal Svenljunga kommun sa upp sitt avtal med Anropsstyrd trafik, men tecknade det igen efter att vi haft en dialog om innebörden i avtalet, vår kvalitetssäkring etc. Detta visar på vikten av att vi har en nära dialog med våra uppdragsgivare och därmed en god kännedom om och förståelse för varandras uppdrag och förutsättningar. Diskussioner om utökning av uppdrag, har skett med ett antal kommuner i Västra Götaland t.ex. om Skolskjuts och färdtjänst. Samarbete Som en del i att skapa förutsättningar för ett förtroendefullt samarbete med uppdragsgivarna har ett antal kontinuerliga avstämningar gjorts med kommuner och Sektion Sjukresor. Handläggarträffar i december samt enskilda möten. Det har även varit ett antal tillfällen med utbildning i statistik- och redovisningssystemet QlikView, både planerade och som en åtgärd på uppkomna situationer. Förarbrist säkra tillgången långsiktigt Förarbristen är en påverkansfaktor för kvalitén och försvårar för våra Trafikföretag och leveransen i uppdraget med neddragningar i fordonsutsättningen och förseningar som en följd vissa tider. Ett samarbete med Arbetsförmedlingen och Trafikföretagen för en långsiktig lösning startades 2016 och här har det under 2017 varit ett aktivt arbete i syfte att främja kompetensförsörjningen och rekrytering till branschen.

8 7 Belastningsattacker på nätet Vid olika tillfällen under hösten (augusti, september och oktober) har Västtrafiks system utsatts för belastningsattacker, s.k. Ddos attacker. Dessa attacker har inneburit att Trafikföretagens körorder inte har kunnat levereras till bil samt att Trafikföretagens åtkomst till körplaner helt eller delvis har varit borta. Detta kan ha orsakat förseningar på resor men manuella insatser från Beställningscentralen och Trafikföretagen har vid respektive tillfälle löst kundernas resor så bra som möjligt. EU-toppmöte Vid EU-toppmötet november stängdes delar av Göteborg av för trafik. Förebyggandes insatser inför detta möte medverkade till att trafiken ändå fortlöpte bra och utan större påverkan för kunderna. Trafikförändringar Nytt trafikavtal 2018 Trafikupphandlingen med start i juni 2018 blev klar i april månad och tilldelningsbeslut har gått ut till samtliga trafikföretag. Inledande etableringsmöten, där VTAT tillsammans med Beställningscentralen går igenom etableringsplanen med Trafikföretagen, är klara. I det kommande arbetet framöver med etableringen så jobbar vi bl. a med uppföljning av överenskommen etableringsplanen, utbildningsdelar, kontroll av fordon med mera. Efter tilldelningen gällande avtal VTAB2018 så har Västtrafik Anropsstyrd trafik sagt upp ett av de trafikföretag som fått tilldelning. Trafikföretaget hade fått tilldelning i kommunerna Mark och Borås och orsaken till uppsägningen var att trafikföretaget inte följt fastställd etableringsplan. Kompletteringsupphandling är utskickat i januari 2018 och bedömningen i nuläget är att detta inte kommer att påverka driftstarten i juni Statistik Kundsynpunkter Alla kunder som reser med den anropsstyrda trafiken har möjlighet att lämna synpunkter på sin resa. Synpunkterna kan lämnas via synpunktskort som finns tillgängligt i fordonet eller så kan kunden välja att ringa (val 4) eller maila synpunkt.anrop@vasttrafik.se Antal kundsynpunkter Andel av antal resor exkl. medresenär 2016 Januari - December Frågor ,23 % Önskemål ,07 % Beröm 344 0,02 % Klagomål ,41 % Summa ,74 %

9 8 Antal kundsynpunkter Andel av antal resor exkl. medresenär 2017 Januari - December Frågor ,27 % Önskemål ,06 % Beröm 325 0,02 % Klagomål ,42 % Summa ,78 % Mer exakta uppgifter om antal kundsynpunkter för sin egna kommun alt. Vårdresor finns i systemet QlikView, välj fliken SYNPUNKTER, Box: ALLA ÄRENDEN och graf SYNPUNKTER-ÄRENDEN, ÄRENDETYP OCH KATEGORI Antal resor 2016 januari - december Antal resor 2017 januari december inkl. medresenär inklusive medresenär exkl. medresenär exkl. medresenär Vid jämförelse med januari-december 2016 så har antalet synpunkter ökat totalt sett både antalsmässigt och procentuellt om man tittar på andelen jämfört med antal resor exklusive medresenär. Enskilt så står frågorna för den största ökningen. Mer exakta uppgifter om antal resor inkl. medresenär för sin egen kommun alt. vårdresor finns i systemet QlikView, välj fliken EGEN VERKSAMHET och graf FREKVENS. Kundnöjdhet Anropsstyrd trafik genomför dagligen kundundersökningar där vi mäter kundnöjdheten. Vi ringer upp 6 personer (3 färdtjänstkunder och 3 sjukresekunder) varje dag. Frågorna rör beställning, bemötande samt intryck av resan som kunden gjorde föregående dag. På frågan till kund om vilket betyg kunden vill ge hela resan inklusive beställning finns ett snitt både för nöjdheten och missnöjdheten. Nöjdhet januari - december ,23 % ,16 % Missnöjdhet januari - december ,73 % ,29 % Uppgiften hittar du i systemet QlikView, väljer fliken KUNDNÖJDHET och boxen KUNDERNAS BETYG. Fråga R18, vilket betyg vill du ge hela resan inklusive beställning Index Timpriserna, som finns i de avtal Västtrafik Anropsstyrds avtal har med trafikföretagen, indexregleras. Utvecklingen sedan avtalsstart juni 2012 visas i kurvan nedan.

10 9 Timpriserna ligger till grund för trafikföretagens ersättning som sen fördelas på de resor som utförs i den anropsstyrda trafiken. Indexförändring sker per kvartal med start från januari. Indexet består av fyra olika index vilket är följande LCI (Lön), KPI (Konsumentprisindex), ITPI (Fordon) och PPI (Drivmedel). Under 2017 så har index ökat totalt med +3,08 %. En ökning med +2,25 %, en marginell minskning med -0,04 % och en ökning med +0,87 %. Med start så ökar index med +0,07 %.

11 10 2. Antal resor sjukresetaxi HSN/mån 2016 och 2017 Påsken påverkar skillnaden mellan månaderna mars och april. 3. Snittnettokostnad resa sjukresetaxi HSN/mån

12 11 4. Snittrestid med sjukresetaxi per HSN/mån Antal och kostnad per HSN - tåg, kollektivtrafik och logi 2017 Färdsätt Tåg Tåg utomlän Kollektivtrafik Flyg Logi Summa Nämnd antal kostnad antal kostnad antal kostnad antal kostnad antal kostnad antal kostnad 820 HSN Norra HSN Västra HSN GBG HSN Södra HSN Östra Summa

13 6. Avgifter och ersättning för sjukresor 12

14 13 7. Antal och kostnad per HSN sjukreselinjer månad 2017 Ronden 5-10 Flexlinjer GBG Flexlinjer Mölndal Summa antal kostnad antal kostnad antal kostnad antal kostnad 820 HSN Norra HSN Västra HSN GBG HSN Södra HSN Östra Summa

15 8. Rondenlinjernas sträckning 14

16 15

EKONOMIRAPPORT SJUKRESOR 2018

EKONOMIRAPPORT SJUKRESOR 2018 EKONOMIRAPPORT SJUKRESOR 2018 Britt Wallin Sektion sjukresor VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN 1 Innehåll Inledning... 2 Sjukresor per Hälso- och sjukvårdsnämnd... 2 Sjukresetaxi - transportkostnader... 2 Sjukresetaxi

Läs mer

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen 2 Innehållsförteckning Vad är en sjukresa?... 4 Vad gäller för sjukresa?... 4 Så här kan du resa... 5 För att resa med sjukresetaxi behövs

Läs mer

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen 2 Innehållsförteckning Vad är en sjukresa?... 4 Vad gäller för sjukresa?... 4 Så här kan du resa... 5 För att resa med sjukresetaxi behövs

Läs mer

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen 2 Innehållsförteckning Vad är en sjukresa?... 4 Vad gäller för sjukresa?... 4 Så här kan du resa... 5 För att resa med sjukresetaxi behövs

Läs mer

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen från 1 juni 2019

Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen från 1 juni 2019 Sjukresor En vägledning om sjukresor för Västra Götalandsregionen från 1 juni 2019 2 Innehållsförteckning Vad är en sjukresa?... 4 Vad gäller för sjukresa?... 4 Så här kan du resa... 5 För att resa med

Läs mer

Sjukresor En vägledning om sjukresor inom Västra Götalandsregionen 2016

Sjukresor En vägledning om sjukresor inom Västra Götalandsregionen 2016 Sjukresor En vägledning om sjukresor inom Västra Götalandsregionen 2016 2 Innehållsförteckning Vad är en sjukresa?... 4 Vad gäller för sjukresa?... 4 Så här kan du resa... 5 För att resa med sjukresetaxi

Läs mer

Snabbrapport augusti 2015

Snabbrapport augusti 2015 Augusti Snabbrapport augusti 09 20 1. RESOR... 3 1.1 Totalt och per korttyp... 3 1.2 Fördelat per trafikslag... 4 1.3 Fördelat per delregion... 5 2. KUNDNÖJDHET... 6 3. BILJETTINTÄKTER... 8 4. FÖRSÄLJNING...

Läs mer

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 Sida 1 (6) Bilaga 5 Resor och transporter Sida

Läs mer

INFORMATION OM ALLMÄNNA KOMMUNIKATIONER. När resenär klarar att resa på egen hand med buss, tåg eller flyg

INFORMATION OM ALLMÄNNA KOMMUNIKATIONER. När resenär klarar att resa på egen hand med buss, tåg eller flyg RIKSFÄRDTJÄNST INFORMATION OM ALLMÄNNA KOMMUNIKATIONER När resenär klarar att resa på egen hand med buss, tåg eller flyg Klarar resenären att resa på egen hand med den assistans som erbjuds av trafikföretaget

Läs mer

VAD ÄR RIKSFÄRDTJÄNST?

VAD ÄR RIKSFÄRDTJÄNST? RIKSFÄRDTJÄNST VAD ÄR RIKSFÄRDTJÄNST? Riksfärdtjänst kan beviljas den som på grund av en stor och varaktig funktionsnedsättning inte klarar av att resa med allmänna kommunikationer till normala resekostnader

Läs mer

Resor till/från vård och behandling i ett historiskt perspektiv.

Resor till/från vård och behandling i ett historiskt perspektiv. Beställarkontor Vård Service och Kommunikation Handläggare Ingela Gundmark-Göthe Telefon 08-737 48 68 E-post ingela.gundmark-gothe@sll.se PM NR 6 2004-10-27 Reviderad 2005-02-11 LS 20041027 Bilaga 5 1

Läs mer

Trafikförsörjningsprogram färdtjänst för Kungälvs kommun

Trafikförsörjningsprogram färdtjänst för Kungälvs kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst för Kungälvs kommun 2017-2019 Program Diarienummer: KS2016/1835 Dokumentansvarig: Planchef Beredande politiskt organ: Samhällsbyggnadsutskottet Beslutad av: Kommunfullmäktige

Läs mer

Information till vårdpersonal om resor

Information till vårdpersonal om resor Information till vårdpersonal om resor 2018-02-01 Sektion Sjukresor Innehåll HUVUDREGEL FÖR SJUKRESOR... 2 Ersättning... 2 Resa med dyrare färdsätt... 2 Besökskvitto... 2 Högkostnadsskydd... 2 SJUKRESORS

Läs mer

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 2(6) SJUKRESOR I REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN Om du bor i Jämtlands län kan du få bidrag från Region Jämtland Härjedalen för resa i samband med läkarvård, sjukvårdande

Läs mer

Resevillkor för sjukresor

Resevillkor för sjukresor 2019-06-01 Resevillkor för sjukresor Dessa resevillkor är en del av Västtrafik AB arbete för trygga och säkra resor. De är sammanställda för att det ska bli tydligt för både dig som reser och för oss som

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst Färdtjänst och Riksfärdtjänst 2014-02-20 (Ersätter information från 2013-02-04) Vem kan få färdtjänst? Du kan ha rätt till färdtjänst om du har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller

Läs mer

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: Resultat/procent av uppfyllelse: (Inom parentes 2010/2009 års siffror)

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: Resultat/procent av uppfyllelse: (Inom parentes 2010/2009 års siffror) REDOVISNING 1(7) 2011-10-13 TN-309/2011 009 Handläggare, titel, telefon Birgit Wadstein, verksamhetschef 011-15 77 62, 0730-20 19 62 Kvalitetsredovisning 2011 för färdtjänst och skolskjuts En kvalitetsredovisning

Läs mer

Samres färdtjänst och sjukresa

Samres färdtjänst och sjukresa Samres färdtjänst och sjukresa Gotlands kommun Revisionsrapport 2010-12-16 Ramona Numelin Lars Åke Claesson Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund och revisionsfråga... 3 3. Metod och

Läs mer

Vad är riksfärdtjänst?

Vad är riksfärdtjänst? RIKSFÄRDTJÄNST Broschyren är en sammanfattning av bestämmelserna i lag om riksfärdtjänst (SFS 1997:735) och Ale kommuns riktlinjer för riksfärdtjänst (antagna av Kommunstyrelsen 2016-05-03 101) Februari

Läs mer

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas

Läs mer

Sid 1(6) INFORMATION. SJUKRESOR 2017 ver 1. Länstrafikens reseplanerare:

Sid 1(6) INFORMATION. SJUKRESOR 2017 ver 1. Länstrafikens reseplanerare: Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR 2017 ver 1 Länstrafikens reseplanerare: http://www.reseplaneraren.lanstrafiken-z.se/ Sid 2(6) SJUKRESOR I REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN Om du bor i Jämtlands län kan du få bidrag

Läs mer

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997

TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN. med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÄRDTJÄNST I VARA KOMMUN med utgångspunkt i reglemente fastställt av kommunfullmäktige KF 65, 1997 Antagna av socialnämnden 2003-11-26 125 1 Dessa tillämpningsföreskrifter

Läs mer

RIKTLINJER FÖR RIKSFÄRDTJÄNST I PARTILLE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR RIKSFÄRDTJÄNST I PARTILLE KOMMUN RIKTLINJER FÖR RIKSFÄRDTJÄNST I PARTILLE KOMMUN Gäller fr.o.m. 2012-04-01 1 1 INLEDNING Föreliggande dokument är antaget av kommunfullmäktige 2012-02-28, 17. Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid

Läs mer

Färdtjänst. Information om särskild kollektivtrafik

Färdtjänst. Information om särskild kollektivtrafik Färdtjänst Information om särskild kollektivtrafik Färdtjänst i Örebro län Vi på Länstrafiken har fått uppdraget från länets kommuner att sköta färdtjänsten. Till vår hjälp har vi ett antal entre pre -

Läs mer

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10 Färdtjänst Innehåll Färdtjänst 3 Beställning av resa 4 Trappklättrare 7 Riksfärdtjänst 8 Resor på annan ort 9 Synpunkter och frågor 10 Telefonnummer och adresser 11 Mölndals färdtjänstområde 12 Färdtjänst

Läs mer

Riktlinje. Våga vilja växa! Riktlinje för riksfärdtjänst. Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Gäller för: Riksfärdtjänst 212/2014

Riktlinje. Våga vilja växa! Riktlinje för riksfärdtjänst. Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Gäller för: Riksfärdtjänst 212/2014 DIARIENUMMER: SN 107/2014, KS 212/2014 FASTSTÄLLD: 2014-12-09 KF 192 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: - GILTIG TILL: DOKUMENTANSVAR: Tillsvidare Verksamhetschef Bistånd Riktlinje Riktlinje för riksfärdtjänst

Läs mer

SJUKRESOR 2017 VER 2. Information om sjukresor

SJUKRESOR 2017 VER 2. Information om sjukresor Information om sjukresor Sjukresor i Region Jämtland Härjedalen Om du bor i Jämtlands län kan du få bidrag för resa i samband med läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård. Det gäller mellan din

Läs mer

Jönköpings Länstrafik

Jönköpings Länstrafik Jönköpings Länstrafik Jönköpings Länstrafik AB bildades 1980. 1 januari 2012 - en förvaltning i Landstinget i Jönköpings län - Jönköpings Länstrafik. Landstinget är den nya kollektivtrafikmyndigheten.

Läs mer

Så här reser du sjukresa i Skåne

Så här reser du sjukresa i Skåne 1 Så här reser du sjukresa i Skåne 2 Skånetrafikens ansvar Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. Skånetrafiken ansvarar också för sjukresor i Region

Läs mer

FÄRDTJÄNST. Tfn

FÄRDTJÄNST. Tfn FÄRDTJÄNST Tfn 033-35 50 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÄRDTJÄNST 4 FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND 4 ATT RESA MED FÄRDTJÄNST 6 VÅRA UPPGIFTER OM DIG 11 MER INFORMATION 12 FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Ulla Sahlström 2013. Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst

Ulla Sahlström 2013. Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst Ulla Sahlström 2013 Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst Innehållsförteckning Begrepp och avgränsningar 1 Den regionala kollektivtrafikmyndigheten 1 Den allmänna kollektivtrafiken

Läs mer

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN 2018-01-01 På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Landstinget Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun Riktlinjer för färdtjänst Enköpings kommun LAGEN OM FÄRDTJÄNST De grundläggande förutsättningarna för tillstånd anges i Lag om färdtjänst (SFS 1997:736). Färdtjänst är till för dem som på grund av funktionshinder

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 7 jan 2008 tills vidare Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning. Du kan få färdtjänst på grund av att du har funktionshinder som gör att

Läs mer

Kortversion av slutrapporten Resa i Västra Götaland utan onödiga begränsningar av regler

Kortversion av slutrapporten Resa i Västra Götaland utan onödiga begränsningar av regler Kortversion av slutrapporten Resa i Västra Götaland utan onödiga begränsningar av regler 2010-10-14 Innehållsförteckning Inledning 1 1 Hur ser det ut idag? 3 2 Uppdrag 4 3 Hur kan det bli enklare för resenärerna

Läs mer

Trafikkontoret. Vad är färdtjänst? goteborg.se/fard tjanst

Trafikkontoret. Vad är färdtjänst? goteborg.se/fard tjanst Trafikkontoret Vad är färdtjänst? goteborg.se/fard tjanst Res med färdtjänst Färdtjänst är en anpassad typ av kollektivtrafik som finns till för dig som har någon funktionsnedsättning som gör att du har

Läs mer

FLEXTRAFIK FALKÖPING. 1 januari 2012 och tills vidare

FLEXTRAFIK FALKÖPING. 1 januari 2012 och tills vidare FLEXTRAFIK FALKÖPING 1 januari 2012 och tills vidare Flextrafik är allmän kollektivtrafik som körs med mindre fordon inom Falköpings kommuncentrum. Resorna samordnas så flera resenärer åker i samma fordon.

Läs mer

Regler för sjukresor 1

Regler för sjukresor 1 Regler för sjukresor 1 Färdsätt Egenavgift Villkor Utbetalning Innehållsförteckning Snabbguide... 2 Kollektivtrafik t ex buss eller tåg. Egen bil 25 kr* 40 kr* Se sidan 8-9. Se sidan 8-9. Bilresor under

Läs mer

Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende transporter till och från daglig verksamhet

Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende transporter till och från daglig verksamhet .3 Uppsala OMSORGSFÖRVALTNINGEN ON 2M5 --- Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2015-06-30 OSN-2015-0287 Rev 2015-08-11 Omsorgsnämnden Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg

Läs mer

Färdtjänst. i Partille kommun

Färdtjänst. i Partille kommun Färdtjänst i Partille kommun Innehåll Färdtjänst särskild kollektivtrafik 3 När kan jag använda färdtjänsten? 3 Tillståndets omfattning 3 Vart får jag åka? 4 Vem får följa med? 4 Beställning av resa 5

Läs mer

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader.

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader. FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken. Den är avsedd för personer med ett varaktigt funktionshinder som medför väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen

Läs mer

Analys av resandet med Komfortbussen till/från Umeå

Analys av resandet med Komfortbussen till/från Umeå Redovisande dokument Rapport Sida 1 (15) Analys av resandet med Komfortbussen till/från Umeå Innehåll Bakgrund... 2 Uppdrag... 2 Antal remisser till NUS... 2 Förändring i vård som kan ha påverkat resandet...

Läs mer

UPPDATERAD Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2013-04-01 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för färdtjänstlegitimeringen i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst

Läs mer

REGLER FÖR SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I HALMSTADS KOMMUN - RIKSFÄRDTJÄNST

REGLER FÖR SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I HALMSTADS KOMMUN - RIKSFÄRDTJÄNST REGLER FÖR SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I HALMSTADS KOMMUN - RIKSFÄRDTJÄNST Antaget av kommunfullmäktige den 28 augusti 2007, 276 samt reviderat den 27 mars 2012, 35 1 Allmänna förutsättningar 1.1 Definitioner

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Sjukresor. Det här gäller för alla sjukresor. Skäl som inte medger rätt till sjukresa

Sjukresor. Det här gäller för alla sjukresor. Skäl som inte medger rätt till sjukresa Sjukresor Information till vårdgivare Maj 2008 www.sjukresor.sll.se www.uppdragsguiden.sll.se Den här broschyren vänder sig till dig som möter patienter med behov av sjukresa. Du får veta vad en sjukresa

Läs mer

Kom ihåg att boka i tid

Kom ihåg att boka i tid Kom ihåg att boka i tid SJUKRESOR I HALLAND En resa till och från läkarvård, sjukvårdande behandling eller tandläkare räknas som sjukresa för dig som är folkbokförd i Halland. När du ska beställa din sjukresa

Läs mer

Uddevalla. Kollektivtrafik

Uddevalla. Kollektivtrafik 2016-05-17 Uddevalla Kollektivtrafik Från Trafikförsörjningsprogram till kundffrrån trafikförsörjningsprogram till kund Dialog om kollektivtrafikens utveckling Steg 1: Övergripande utvecklingsplan & Affärsutvecklings

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2013-12-17 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst

Läs mer

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf Borås Stad Från: Charlotta Tornvall Skickat: den 20 december 2018 09:54 Till: Borås Stad Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr 2018-00507 Bifogade filer: Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun.

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. 2019 Färdtjänst och Riksfärdtjänst Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. Vad är Färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken

Läs mer

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun Färdtjänst En del av kollektivtrafiken Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun 2 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Färdtjänstresan är en resa

Läs mer

ATT RESA MED FÄRDTJÄNST

ATT RESA MED FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST ATT RESA MED FÄRDTJÄNST Den här broschyren vänder sig till dig som har beviljats tillstånd för färdtjänst. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är kollektivtrafik för dig som har någon form av funktionsnedsättning.

Läs mer

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg

Så fungerar FLEXLINJEN. i Göteborg Så fungerar FLEXLINJEN i Göteborg Välkommen till Flexlinjen Flexlinjen är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare

Läs mer

Information till Dig som åker sjukresa i Västernorrland med Din Tur

Information till Dig som åker sjukresa i Västernorrland med Din Tur Information till Dig som åker sjukresa i Västernorrland med Din Tur Här kan Du läsa om olika färdmedel, kostnader och ersättningar samt om hur Du beställer Din resa och Din Turs resegaranti. Att resa med

Läs mer

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 2(6) SJUKRESOR Alla som bor i Jämtlands län har rätt att få bidrag från Region Jämtland Härjedalen för resa i samband med läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård.

Läs mer

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK AGENDA Inledning Hallandstrafikens målbild från vision till verkstad - Det här är Hallandstrafiken - Nöjdaste kunder och invånare i landet! - Kundvård genom ny teknik och marknadsaktiviteter Dagens trafik

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst i Markaryds kommun

Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst i Markaryds kommun 1(6) Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst i Markaryds kommun Antagna av kommunfullmäktige 2012-06-20, 74, att gälla från 2012-07-01. Enligt lagen om färdtjänst (1997:736) och riksfärdtjänst (1997:735)

Läs mer

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: uppfyllelse: (Inom parentes 2013/2012 års siffror)

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: uppfyllelse: (Inom parentes 2013/2012 års siffror) REDOVISNING 1(11) Handläggare, titel, telefon Pia Lilja, vik. enhetschef 011-156044 Kvalitetsredovisning 2014 för färdtjänst och skolskjuts Det systematiska kvalitetsarbetet innebär en långsiktig, medveten

Läs mer

FÄRDTJÄNST. Tfn

FÄRDTJÄNST. Tfn FÄRDTJÄNST Tfn 033-35 50 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÄRDTJÄNST 4 FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND 4 ATT RESA MED FÄRDTJÄNST 6 VÅRA UPPGIFTER OM DIG 11 MER INFORMATION 12 FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

Regler för sjukresor med tillhörande taxa

Regler för sjukresor med tillhörande taxa Regler för sjukresor med tillhörande taxa Gäller för Region Skåne från och med 2009-05 - 01 1. Regler för sjukresor I lagen om resekostnadsersättning vid sjukresor (SFS 1991:419) regleras när reseersättning

Läs mer

Framtida inriktning för färdtjänsten

Framtida inriktning för färdtjänsten Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-21 Handläggare Jazmine Hjorth Telefon: 08-508 25 640 Till Socialnämnden 2016-08-23

Läs mer

Förändringar i regelverket för avgifter Dnr

Förändringar i regelverket för avgifter Dnr ÄRENDE TILL SAMMANTRÄDESDATUM Regionstyrelsen 2018-10-31 Sida 1 (5) Förändringar i regelverket för avgifter Dnr 03185-2018. Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att: 1.

Läs mer

Kollektivtrafik för alla

Kollektivtrafik för alla Färdtjänst Kollektivtrafik för alla Färdtjänst är till för att alla ska ha möjlighet att åka kollektivt, även den som har en funktionsnedsättning. När du reser med färdtjänst får du därför räkna med att

Läs mer

FÄRDTJÄNST i Borås Stad

FÄRDTJÄNST i Borås Stad FÄRDTJÄNST i Borås Stad BESTÄLLNING OCH AVBESTÄLLNING AV RESOR Ring beställningscentralen på telefon: 033-35 50 50 Vardagar: Helger: 06.00-23.00 07.00-23.00 Vid problem med en befintlig beställning utanför

Läs mer

Riksfärdtjänst. Samhällsbyggnad

Riksfärdtjänst. Samhällsbyggnad Riksfärdtjänst 2018 Samhällsbyggnad Vad är riksfärdtjänst? Riksfärdtjänst är till för den som har en stor och varaktig funktionsnedsättning och därför måste resa på ett särskilt kostsamt sätt. Resan ska

Läs mer

Omsorgsförvaltningen. Diarienummer: ON 2018/ Information om färdtjänst och riksfärdtjänst i Tanums kommun

Omsorgsförvaltningen. Diarienummer: ON 2018/ Information om färdtjänst och riksfärdtjänst i Tanums kommun Omsorgsförvaltningen Diarienummer: ON 2018/0466-736 Information om färdtjänst och riksfärdtjänst i Tanums kommun Innehåll FÄRDTJÄNST...3 Vad är färdtjänst i Tanums kommun?... 3 Hur gör du för att få färdtjänst?...

Läs mer

För personer under 18 år ska ansökan göras av vårdnadshavare/förmyndare.

För personer under 18 år ska ansökan göras av vårdnadshavare/förmyndare. 1 (5) Sektorn för samhällsbyggnad Emma Lindström 2014-11-20 Dnr 2014KS104 539 RIKTLINJER FÖR DEN SÄRSKILDA KOLLEKTIVTRAFIKEN, FÄRDTJÄNST, I HÄRRYDA KOMMUN 1. Bakgrund Färdtjänst är en anpassad typ av kollektivtrafik

Läs mer

Regler för färdtjänst i Munkedals kommun

Regler för färdtjänst i Munkedals kommun Regler för färdtjänst i Munkedals kommun Regler för färdtjänst i Munkedals kommun Dnr KS 2015-280 Typ av dokument: Regler Handläggare: Färdtjänsthandläggare Antagen av: Kommunfullmäktige Revisionshistorik:

Läs mer

Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd

Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd Serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet Resor Punktlighet NKI Nöjd Kund 2 (7) NKI Serviceresor Senaste resa Självbetjäning Attraktiv arbetsgivare Anställningsvolym

Läs mer

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att resa med egen bil, med buss eller tåg kan du ansöka om att få resa med färdtjänst.

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att resa med egen bil, med buss eller tåg kan du ansöka om att få resa med färdtjänst. Vad är färdtjänst? Alla kan inte resa med länets bussar och tåg. Om du har en funktionsnedsättning kan det till exempel vara svårt att gå på en buss med trappor eller att köra in med rullstol på ett tåg.

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

FLEXTRAFIK SKÖVDE. 1 november 2013 och tills vidare

FLEXTRAFIK SKÖVDE. 1 november 2013 och tills vidare FLEXTRAFIK SKÖVDE 1 november 2013 och tills vidare Vad är Flextrafik? Flextrafik är allmän kollektivtrafik som körs med mindre fordon inom Skövde kommuncentrum. Resorna samordnas så flera resenärer åker

Läs mer

Sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler

Sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler Clara Engstrand 2013-01-17 Styrgruppen för det sociala området Sammanställning av GR-kommunernas färdtjänstregler Den sociala styrgruppen gjorde 2007 en sammanställning av medlemskommuneras färdtjänstregler.

Läs mer

Svar på skrivelse till Färdtjänstberedningen från Vänsterpartiet om konsekvenser för resenärer i samband med taxiförarnas protester

Svar på skrivelse till Färdtjänstberedningen från Vänsterpartiet om konsekvenser för resenärer i samband med taxiförarnas protester 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 19 37 sara.catoni@sll.se beredningen 2016-08-17, punkt 5 Svar på skrivelse till beredningen från Vänsterpartiet om konsekvenser för resenärer i samband med taxiförarnas

Läs mer

Uppdelningen tydliggör vilken del av verksamheten som statistiken beskriver.

Uppdelningen tydliggör vilken del av verksamheten som statistiken beskriver. REDOVISNING 1(12) Handläggare, titel, telefon Ylva Persson, enhetschef 011-157775 Kvalitetsredovisning 2015 för färdtjänst och skolskjuts Det systematiska kvalitetsarbetet innebär en långsiktig, medveten

Läs mer

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik 1(7) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-01-19, punkt 9 Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2018-06-07 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del

Läs mer

Riktlinjer färdtjänst 2012-07-01

Riktlinjer färdtjänst 2012-07-01 1 Socialförvaltningen Riktlinjer färdtjänst 2012-07-01 2 1. Vem har rätt till färdtjänst Tillstånd till färdtjänst skall meddelas för dem som på grund av funktionshinder, som inte endast är tillfälligt,

Läs mer

Färdtjänst och riksfärdtjänst

Färdtjänst och riksfärdtjänst Färdtjänst och riksfärdtjänst BORTA HEMMA www.katrineholm.se Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänst är till för

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Örnsköldsviks kommun

OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Örnsköldsviks kommun Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland Direktupphandling SÄKO 2015 Dnr:14/00379 OBJEKTBESKRIVNING Primärområde Örnsköldsviks kommun Avser: Färdtjänst, riksfärdtjänst, sjukresor, kommunresor/ kommuntransporter

Läs mer

Internbudget

Internbudget Internbudget 2018 2017-11-13 INTÄKTER Kkr B 2018 B 2017 Diff Diff i % Biljettintäkter 2 912 790 2 793 200 119 590 +4,3% Övriga Intäkter 125 264 98 813 26 461 +26,8% Serviceresor 196 500 185 340 11 160

Läs mer

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING (6.1.14) Antagen av kommunfullmäktige 2001-06-28 56 (KS/2001:146). Reviderad av kommunfullmäktige 2002-04-25 33 (KS/2002:47), 2003-05-22 35 (KS/2003:70), 2005-10-20 78 (KS/2005:167),

Läs mer

FÄRDTJÄNST GRÄSTORP. 1 JUN 2010 och tills vidare

FÄRDTJÄNST GRÄSTORP. 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST GRÄSTORP 1 JUN 2010 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas färdtjänst

Läs mer

FÖRSLAG. Nämndens för habilitering och hjälpmedel beslut

FÖRSLAG. Nämndens för habilitering och hjälpmedel beslut Nämnden för habilitering och hjälpmedel FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2011-06-13 HH-HOH11-082 LS-LED10-723 24 Yttrande över motionen om att ge nämnden för habilitering och hjälpmedel uppdraget att snarast ta

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument RIKTLINJER FÖR RIKSFÄRDTJÄNST

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Styrdokument RIKTLINJER FÖR RIKSFÄRDTJÄNST Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument RIKTLINJER FÖR RIKSFÄRDTJÄNST ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2016-10-05, 258 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2016-10-05 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Gäller från och med 1 september 2016 SJUKRESOR I HALLAND

Gäller från och med 1 september 2016 SJUKRESOR I HALLAND Gäller från och med 1 september 2016 SJUKRESOR I HALLAND När du ska beställa din sjukresa kontaktar du beställningscentralen 0771-91 00 90 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är en sjukresa?...4 Vad är ett medicinskt

Läs mer

Färdtjänsten i Norrköping

Färdtjänsten i Norrköping Färdtjänsten i Norrköping Orsaker till minskade resor Mirza Topic & Armin Spreco Norrköping, januari 2010 Sammanfattning Resorna inom färdtjänsten har minskat under flera år och det finns behov av att

Läs mer

Svenska Färdtjänstföreningen. Per Junesjö SFF. Per.junesjo@yahoo.se +4670 7872590 2010-05-31

Svenska Färdtjänstföreningen. Per Junesjö SFF. Per.junesjo@yahoo.se +4670 7872590 2010-05-31 Svenska Färdtjänstföreningen Per Junesjö SFF Per.junesjo@yahoo.se +4670 7872590 2010-05-31 Vad är Färdtjänstföreningen? Föreningen vänder sig till kommuner och trafikhuvudmän Föreningen har bildats för

Läs mer

Granskning av sjukresor

Granskning av sjukresor Granskning av sjukresor Rapport nr 21/2012 februari 2013 Jonas Hansson, Revisor, revisionskontoret Innehåll Innehåll... 2 Sammanfattning... 3 Bakgrund... 3 Granskningens resultat... 3 2 Inledning... 5

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänsten är till för personer med ett varaktigt funktionshinder och som har

Läs mer

Riktlinjer för riksfärdtjänst i Göteborgs Stad

Riktlinjer för riksfärdtjänst i Göteborgs Stad Riktlinjer för riksfärdtjänst i Göteborgs Stad Version 3 Reviderad 2018-01-22 Riktlinjer för riksfärdtjänst finns för att ge vägledning och rådgivning för frågor som rör riksfärdtjänst i Göteborgs Stad.

Läs mer

VAD ÄR FÄRDTJÄNST? väsentliga svårigheter Vad krävs för att få tillstånd till färdtjänst? När är man inte berättigad färdtjänst?

VAD ÄR FÄRDTJÄNST? väsentliga svårigheter Vad krävs för att få tillstånd till färdtjänst? När är man inte berättigad färdtjänst? FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och bygger på samåkning. Den är till för personer med en varaktig funktionsnedsättning på minst 3 månader som medför väsentliga svårigheter

Läs mer

Ekonomi kostnad för olika slags resor och förväntade kostnadsökningar

Ekonomi kostnad för olika slags resor och förväntade kostnadsökningar 1 (5) Fördjupning: Ekonomi kostnad för olika slags resor och förväntade kostnadsökningar Budget och självfinansieringsgrad Den av region Kalmar län beslutade budgeten för uppgick år 2018 till 583 milj

Läs mer

INFORMATION SJUKRESOR

INFORMATION SJUKRESOR Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 2(6) SJUKRESOR Alla som bor i Jämtlands län har rätt att få bidrag från landstinget för resa i samband med läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård. Resan kan

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst i Göteborgs Stad

Riktlinjer för färdtjänst i Göteborgs Stad Riktlinjer för färdtjänst i Göteborgs Stad Antagna av färdtjänstnämnd 2014-06-09 Version 2 Reviderad 2015-06-08 Riktlinjer för färdtjänst finns för att ge vägledning och rådgivning för frågor som rör färdtjänst

Läs mer

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd.

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd. GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN För den som är färdtjänstberättigad i Jönköpings län finns det möjlighet att ansöka om färdtjänst. Färdtjänst kan efter behov erbjudas i olika former.

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 091201 1(5) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Åre, Ragunda, Bräcke och Bergs kommun. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik anpassad efter de funktionshindrades

Läs mer

Sida 1 av 6. Antagna av socialnämnden 2006-12-05 SN 2006/0188 2015-04-13 SN 2015/0026

Sida 1 av 6. Antagna av socialnämnden 2006-12-05 SN 2006/0188 2015-04-13 SN 2015/0026 Sida 1 av 6 RIKTLINJER FÖR HANDLÄGGNING AV RIKSFÄRDTJÄNST I DANDERYDS KOMMUN Antagna av socialnämnden 2006-12-05 SN 2006/0188 2015-04-13 SN 2015/0026 Sida 2 av 6 Riktlinjer för handläggning av riksfärdtjänst

Läs mer