Anmälan av fattade delegationsbeslut 7 september 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anmälan av fattade delegationsbeslut 7 september 2011"

Transkript

1 RS Anmälan av fattade delegationsbeslut 7 september 2011 Delegat Nr Ärende Beslut Regionutvecklingsdirektör 52/11 Ansökan från Mikael Warg och Daniel Moreira om produktionsbidrag till kortfilmen Vildrosen 4. Medfinansiering upp till kr 53/11 Ansökan från Everyone we know ek för om produktionsstöd och teknikbidrag till kortfilmen AKUTEN. 54/11 Ansökan från Teatergruppen 123 Schtunk om anslag med kronor till att göra en clown Commedia dell Arteföreställning för barn. 40 föreställningar kommer att ges i Varberg sommaren I Hallands kulturplan anges att Region Halland ska skapa möjligheter för teatergrupper att bo och verka i Halland genom att förstärka efterfrågan på kulturskaparnas tjänster, stimulera till arbetstillfällen, ge kulturskaparna möjlighet att förverkliga sina idéer och initiativ samt genom att underlätta för dem att möta publiken i Halland. 55/11 Ansökan från Kulturföreningen Harplinge om bidrag med kr till projektet Kvarnofoni Konstnärerna Mikael Eriksson och Julijana Nemeti har genomfört en förstudie kring möjligheterna att skapa ett permanent ljudkonstverk i Harplinge väder-kvarn; att skapa en Kvarnofon. Konstverket är tänkt att bli permanent. För 2011 planeras uppbyggnad av Konstlaboratorium där två nya stora installationer kommer att visas. Det ena dokumenterar Kvarnofonens förverkligande, det andra är ett skulpturprojekt. För 2012 planeras verksamhet med utställningar, workshops, seminarier och föredrag. I Hallands kulturplan anges att Halland ska sticka ut som en av Sveriges mest attraktiva konstregioner. Regionen ska också skapa möjligheter för konstnärer att bo och verka i regionen. Projektet svarar mot båda dessa mål. RS Medfinansiering upp till kr. Medfinansiering upp till kr till projektet Stormen av William Shakespeare under förutsättning att medel även beviljas av Varbergs kommun. Medfinansiering upp till kr. 1 (6)

2 56/11 Ansökan från Kulturskolan, Varbergs kommun, om bidrag med kr till projektet Pascaldagarna och Spezialdagen. Målet med projektet är att alla personer med funktionsnedsättningar ska ha möjlighet att delta i och utvecklas inom kulturella ämnen. För att nå detta arrangeras studiedagar i september 2011 för alla som i sitt yrke kommer i kontakt med personer med funktionsnedsättning. I Hallands kulturplan anges att Region Halland i planeringen av kulturverksamheter ska ta hänsyn till den särskilda situation och de särskilda behov som personer med funktionsnedsättning lever med samt verka för ökad tillgänglighet för alla till regionens kulturutbud. 57/11 Ansökan från studieförbundet Vuxenskolan om medfinansiering av projektet Film i Falkenberg. Ansökan har även lämnats till Falkenbergs kommun och Arvsfonden. Projektet syftar till att med filmen som verktyg engagera ungdomar för att öka tryggheten, stärka den sociala gemenskapen och verka för att fler unga ska känna att de har en meningsfull fritid. I Hallands kulturplan anges att Region Halland ska skapa möjligheter för barn och unga att uttrycka sig inom film och media. Region Halland ska också ge filmare möjlighet att bo och verka i Halland. Projektet verkar i denna riktning och kan enligt Film i Halland komma att tjäna som en modell för andra kommuner. 58/11 Ansökan från Hallands Schackförbund om anslag på kr för att genomföra en fortsättning av projektet Schack i skolan. Syftet är att utveckla och använda schack dels som ett socialt verktyg, dels som ett matematikstimulerande verktyg. RS /11 Ansökan från ABF Sydhalland om anslag med kr för projektet Graffiti som positiv kraft. Projektet ska resultera i en graffitipark i Halmstad som är öppen för allmänheten /11 Ansökan från föreningen Musik Magasinet om bidrag med kr till projektet Kulturdagar i Unnaryd. RS /11 Ansökan från den ekonomiska föreningen Smedjeryd + Förlag, om anslag på totalt kr för att, tillsammans med Smedjeryds kloster, genomföra ett antal kulturarrangemang inom klostrets ägor: Folkets fest 5 juni 2011, S:t Elias kulturdagar 2-9 aug 2011, Klostrets dag 14 okt RS Medfinansiering upp till kr under förutsättning att fortbildningen är öppen för deltagande från hela Halland samt att Varbergs kommun bidrar med lägst motsvarande belopp. Anslaget är en engångsinsats för Medfinansiering upp till kr under förutsättning att medel även beviljas från Falkenbergs kommun och Arvsfonden. Anslaget är en engångsinsats för Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr ur anslaget för projekt samt med kr ur anslaget för Dans i Halland Dansplattformen. Medfinansiering upp till kr. Regionens stöd inriktas till att ge konstnärer och andra kulturskapare möjlighet att arbeta, diskutera, skapa och verka tillsammans under S:t Elias kulturdagar 2-9 augusti (6)

3 62/11 Ansökan om finansiering av Kungsbackas Entreprenörsskola RH /11 Ansökan om finansiering av förstudie Biogas Plönninge och den innovativa miljön RS /11 Ansökan från Pingst Ung Halland om finansiering av en fortsättning på projektet Drog- och alkoholprojektet i Halland med kr. Steg 2 i projektet syftar till utveckling av kamrat-stödjare. RS /11 Ansökan från konstnären Ockie Nidsjös vänföreing Ockieklubben om bidrag med kr till projektet Ockie Nidsjö en bok om konstnärskap. Region Halland beviljar normalt inte bidrag till monografier av nutida halländska konstnärer men detta projekt bedöms ha ett regionalt konsthistoriskt intresse och stödjer arbetet med att bygga ett regionalt resukrscentrum för utveckling av bild i hela Halland. RS /11 Ansökan från Falkenbergs kommun om medfinansiering av projektet Förstudie Vätgas i Falkenberg. RS /11 Medfinansering av Gymnasievalsmässa RS /11 Ansökan från organisationen Operation Opera/Jarlhed Produktion AB om anslag med kr 2011, kr 2012 samt kr 2013 till projektet Operation Lajvopera Nivå 1. Projektet innebär att med inspiration från levande rollspel lajv undersöka möjligheten att tillsammans med publiken spela upp ett dramatiskt händelseförlopp med musikaliska inslag. Projektet har erhållit stöd för förprojektering på kr. RS /11 I syfte att stärka samverkan med kommunerna kring kultur och estetiska lärprocesser i skolan vill Region Halland genomföra samlade insatser i form av tryckt och digital katalog samt temadag med workshops, föreläsningar, utbudspresentationer och föreställningar. RS Finansiering med kr. Finansieras av regionala utvecklingsmedel Finansiering med kr. Finansieras av regionala utvecklingsmedel Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr under förutsättning att ett antal böcker lämnas som motprestation för distribution genom bland annat Hallands konstmuseum och Teckningsmuseet i Laholm. Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr. för kommunal samverkan skola/utbildning. Medfinansiering upp till kr. Frågan om stöd för 2012 ska prövas efter utvärdering av projektet. Medfinansiering upp till kr 3 (6)

4 70/11 Ansökan från Teater Albatross om bidrag med kr till projektet Afrosvenska ungdomar på Tokalynga Teaterakademi. Under ett antal workshopar under sommaren 2011 arbetar man utifrån deltagande ungdomars självbiografiska berättelser fram teater, konst och assemblageskulpturer. Slutmålet är en större utomhusföreställning om Afrika och kolonialismen ur ett afrikanskt perspektiv RS /11 Ansökan från konstnär Rolf Allan Håkansson om anslag med kr till produktion av konstbok Fyrar i akvarell. RS /11 Ansökan om medfinansiering av projektet MedTechWest En ny innovativ miljö för kliniknära forskning inom medicinsk teknik RS /11 Ansök om medfinansiering av projektet Förstärkning av CONNECT Väst Hallands stödsystem för hållbar utveckling av tillväxtföretag. Genom sammanslagningen får Halland en utökad näringslivskompetens i Halland, utökat affärsängelsnätverk för större investeringar samt lansering av Företagsacceleratorer i samtliga Halländska kommuner. RS /11 Ansökan om kr till färdigställande (musikläggning + inspelning) av filmprojektet Amalia. 75/11 Bidragsansökan för Svenska Filmdagarna i Laholm /11 Ansökan om medfinansiering av filmen I främmande land med kr. 77/11 Ansöka om medfinansiering Teknikcollage för att säkra övergång till ordinarie drift. 78/11 Ansökan om finansiering av uppföljning av organisationsuppdrag till nykterhetsrörelsens organisationer. RS /11 Ansökan från Plönningegymnasiet om finansiering av projektet Plönningemodellen. RS Medfinansiering upp till kr. Avslå ansökan. Finansiering med kr. Finansieras av regionala medfinansieringsmedel. Finansiering med kr. Finansieras av anslaget för regional utveckling. Medfinansiering upp till kr. Medfinansiering upp till kr. Medfinansiering upp till kr. Medfinansiering upp till kr Finansiering med kr. för folkhälsa. Medfinansiering upp till kr fördelat på kr år 2011 och kr år (6)

5 80/11 Ansökan om medfinansiering av projektet Viltland Halland Finansiering med kr. Finansiering av anslag för regional medfinansiering. 81/11 Medlemskap i Reväst Region Halland ska vara fortsatt medlem i Reväst och betala kr exkl moms för Medlen tas från anslaget för regional utveckling gemensam XX /11 Ansökan om kr till postproduktion av kortfilmen The open window 83/11 Ansökan om finansiering av projektet Förstudie vård- och omsorgscollage 84/11 Ansökan från Studiefrämjandet i Halland om bidrag med kr till projektet Ull i kubik att arrangera en dag i Halland som lyfter fårens och ullens betydelse i ett hållbart samhälle 85/11 Ansökan från Andreas Kassel, Kassel Kinnematografi, om utvecklingsstöd för filmprojektet Una donna come me med kr 86/11 Ansökan från Slöjd i Halland avseende ett projekt för att utveckla den halländska vävtekniken opphämta. Som ett första steg genomförs en utbildning av fem yngre kvinnor. Syftet är bland annat att hitta nya kulturbärare och väcka intresse för opphämtan som en modern intredningstextil. 87/11 Ansökan från Hallands länsförbund av 4H för att under andra halvåret av 2011 i projektform genomföra en satsning på inspiration och handledning i de 4H-företag som drivs av unga. 88/11 Ansökan från Hallands länsförbund av 4H för en upplevelsedag i Halland i samband med 4H:s riksläger /11 Ansökan från musikgruppen Isildurs bane om medel för att anordna projektet IB Expo hösten Projektet innebär att arrangera en arbetsvecka med offentlig konsert, workshops/clinics, föreläsningar, studiebesök samt skolkonserter. I projektet deltar inbjudna internationella artister tillsammans med musikgruppen. Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr.. Medfinansiering upp till kr Bidrag med kr Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr Medfinansiering upp till kr 5 (6)

6 Avdelningschef 1/11 Ansökan avseende anslag till barn- och ungdomsorganisationer. Region Halland fastställer för år 2011 anslagen till barn- och ungdomsverksamhet enligt regler fastställda av Regionfullmäktige 4 juni 2008, 9, som följer: Barn- och ungdomsorganisationer (totalt anslag kr) RS fast grundanslag kr rörligt grundanslag 260 kr per medlem samt 135 kr per medlem Ledarutbildningsanslag 285 kr per deltagardag Att för politiska Ungdomsorganisationer fastställa ledarutbildningsanslag 285 kr per deltagardag, samt dessutom mandatbaserat anslag kr per mandat som moder-partiet har i regionfullmäktige. Att bevilja Unga Synskadade Väst och RBU Halland 50 procent av grundanslag samt fullt ledarutbildningsanslag. Regionarkivarie 1/11 Tillsyn enligt Region Hallands arkivreglemente 3 och 4 Dokumenthanteringsplan och arkivbeskrivning för regionens revisorer efter beaktande av delgivna synpunkter får läggas till handlingarna. Revisorerna har därmed fullgjort sin skyldighet att upprätta dokumenthanteringsplan. Revisorernas arkiv redovisas till den del det avser arkivbeskrivning, medan arkivförteckning återstår att göra (arkivreglemente 6). 6 (6)

Budget för Kulturförvaltningen 2015

Budget för Kulturförvaltningen 2015 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Regionkontoret Eva Nyhammar, förvaltningschef Kultur i Halland 035-17 98 89 Datum Diarienummer 2014-11-25 RS140472 Regionstyrelsen Budget för Kulturförvaltningen 2015 Förslag till

Läs mer

Budget för Kulturförvaltningen 2014

Budget för Kulturförvaltningen 2014 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Kultur i Halland 2013-09-24 RS130356 Eva Nyhammar, förvaltningschef 035-17 98 89 REGIONSTYRELSEN Budget för Kulturförvaltningen 2014 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

1(2) Diarienummer DNKS150151. Datum. unga. Riktlinjer för. regionalt stöd. riktlinjer. nivå.

1(2) Diarienummer DNKS150151. Datum. unga. Riktlinjer för. regionalt stöd. riktlinjer. nivå. TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Kultur i Halland Eva Nyhammar Förvaltningschef Datum 2015-04-10 Diarienummer DNKS150151 Driftnämnden Kultur och skola Riktlinjer för regionalt stöd gällande kultur för barn och unga

Läs mer

Anmälan av fattade delegationsbeslut 6 februari 2013

Anmälan av fattade delegationsbeslut 6 februari 2013 RS120008 Anmälan av fattade delegationsbeslut 6 februari 2013 Delegat: Regionstyrelsens ordförande Ärende 19/12 Ordförandebeslut Region Hallands kulturpris för 2012. RS120186 Att, efter samråd med presidieberedningen,

Läs mer

Länsmuseet Halmstad, kansli, Norra vägen 3, Halmstad

Länsmuseet Halmstad, kansli, Norra vägen 3, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-02-04 UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN 1-20 Tid: 2002-02-04 kl. 14.00-16.40 Plats: Länsmuseet Halmstad, kansli, Norra vägen 3, Halmstad Närvarande ledamöter Anneli Hammar

Läs mer

Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola att gälla från 2016:

Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola att gälla från 2016: 1(6) Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola 2015-05-07 att gälla från 2016: Regionalt kulturstöd Projektet ska avse regional verksamhet och/eller vara av regionalt

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

Flerårigt verksamhetsstöd 2019

Flerårigt verksamhetsstöd 2019 Tjänsteskrivelse 1 (5) Flerårigt verksamhetsstöd 2019 Förslag till beslut 1. Figurteaterkompaniet beviljas verksamhetsstöd inom kulturområdet med 150 000 kronor 2019. 2. Totalteatern beviljas verksamhetsstöd

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

Anmälan av fattade delegationsbeslut 28 november 2012

Anmälan av fattade delegationsbeslut 28 november 2012 RS120008 Anmälan av fattade delegationsbeslut 28 november 2012 Delegat: Regionstyrelsens ordförande Ärende 15/12 Ordförandebeslut Aktieägarombud till extra bolagsstämma i Inera AB. RS120004 Att, efter

Läs mer

Anmälan av fattade delegationsbeslut 11 februari 2015

Anmälan av fattade delegationsbeslut 11 februari 2015 RS140029 Anmälan av fattade delegationsbeslut 11 februari 2015 Delegat: Regionstyrelsens ordförande Ärende 9/14 Återbetalning av tidigare flexprisavdrag HSS130116 På grund av att ärendet inte kan anstå

Läs mer

Anmälan av fattade delegationsbeslut 25 juni 2014

Anmälan av fattade delegationsbeslut 25 juni 2014 RS140029 Anmälan av fattade delegationsbeslut 25 juni 2014 Delegat: Biträdande regiondirektör Ärende 15/14 Medfinansiera "Tillväxtlots". RS130483 ade att medfinansiera "Tillväxtlots" 2014-03-01--2015-02-20

Läs mer

Kulturgaranti. för barn och unga

Kulturgaranti. för barn och unga Kulturgaranti för barn och unga Kulturplan för barn och unga I Varbergs kommun samarbetar skolor, förskolor och kulturverksamheter för att göra kultur till en del av barnens vardag. Vi ser kultur som en

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN av dokumentet FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN VERSION: 1 BESLUTSINSTANS: REGIONFULLMÄKTIGE 2(9) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling

Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum för konstutveckling TJÄNSTESKRIVELSE Kultur i Halland Ingemar Andréasson Utvecklingsledare Datum Diarienummer 20150410 DNKS150152 Driftnämnden Kultur och skola Överenskommelse om samverkan för Konst i Halland ett resurscentrum

Läs mer

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012

Frågor och svar från inflytandeworkshopen i Linköping den 27 oktober 2012 i Östergötland den 27 oktober 2012 Deltagare Emma Palmkvist, 24 år, Linköping Ellinor Sundberg, 19 år, Finspång Mimmi Rosell, 24 år, Mjölby Diana Jonsson, 21 år, Åtvidaberg Emma Petersson, 18 år, Åtvidaberg

Läs mer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer

Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer Humanistiska nämnden Kulturplan för Ånge kommun 2018-2020 Dokumentansvarig: Kulturchef Fastställd av: Kommunfullmäktige Omfattar: Ånge kommunkoncern Fastställd när: 2018-02-26 11 Postadress Besöksadress

Läs mer

Bidrag du kan söka för kultur- och fritidsverksamhet i Linköping

Bidrag du kan söka för kultur- och fritidsverksamhet i Linköping Bidrag du kan söka för kultur- och fritidsverksamhet i Linköping Blanketter och fullständiga bidragsregler hittar du på Linköping kommuns hemsida: www.linkoping.se/kulturochfritid Fritid Kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen. Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen. Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun 2014-2015 Kulturgarantin för Vimmerby kommun I Vimmerby kommun

Läs mer

Driftnämnden Kultur och skola

Driftnämnden Kultur och skola Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-07 Driftnämnden Kultur och skola Tid: Plats: 7 maj 2015, kl 08:30 16:00 (Se bifogad agenda) Teater Halland, Varberg 1 Justering utse Sven-Anders Svensson (C)

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

FramtidsFrö i Halland 2013-2015

FramtidsFrö i Halland 2013-2015 01054 1(4) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Uc/Regional Samverkan 2013-07-19 RS130134 Rutger Herlin, Utvecklingsledare Skola/Utbildning 070-570 44 43 Regionstyrelsen FramtidsFrö i Halland 2013-2015

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

livslust här är gott att leva!

livslust här är gott att leva! livslust här är gott att leva! Det är lätt att må bra i Halland. Att hitta kvalitet och enkelhet i vardagen. Här har du nära till allt till de milsvida sandstränderna och den tysta storskogen, till golfbanan

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Handlingsplan för tillgänglighet till regionalt kulturliv för personer med funktionsnedsättning

Handlingsplan för tillgänglighet till regionalt kulturliv för personer med funktionsnedsättning 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Kultur i Halland 2013-11-21 RS130452 Eva Nyhammar, förvaltningschef 035-17 98 89 REGIONSTYRELSEN Handlingsplan för tillgänglighet till regionalt kulturliv

Läs mer

Kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet oktober 2015 med tillgänglighetsstöd

Kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet oktober 2015 med tillgänglighetsstöd Enheten för kultur- och föreningsstöd 2015-09-23 KN 2015/613 Handläggare: Kristina Solberg Kerstin Olander Margareta Wennerberg Kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet oktober 2015 med

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Kulturplan för grundskolan

Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan- Norrtälje kommun Planen upprättad av samordnaren för Skapande skola/förskola på Kultur- och fritidskontoret 2019.Planen för kultur i skolan revideras

Läs mer

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS VAD ÄR IDEELL KULTURALLIANS? Ideell kulturallians (IKA) är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Våra medlemsförbund företräder kulturverksamheter som till

Läs mer

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 -

- kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Timrå kommuns kulturpolitiska handlingsprogram - 1 - - 2 - - kulturpolitiska handlingsprogrammet- Innehållsförteckning Inledning...5 Kommunens kulturstrategi...6

Läs mer

Yttrande över betänkandet Konstnär oavsett villkor? (SOU2018:23)

Yttrande över betänkandet Konstnär oavsett villkor? (SOU2018:23) YTTRANDE 1 (4) Kulturdepartementet Yttrande över betänkandet Konstnär oavsett villkor? (SOU2018:23) Sammanfattning Landstinget i Kalmar län ställer sig i huvudsak positiv till utredningens bedömningar

Läs mer

Hyltenämnden. Bokslut 2013

Hyltenämnden. Bokslut 2013 Hyltenämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Hyltenämnden Hyltenämnden Ledamöter Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Margareta Andersson (C) Jerzy Golowkin (M) tom juni månads sammanträde Desirée Hultberg

Läs mer

Ansvarig: Annelie Krell. Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur

Ansvarig: Annelie Krell. Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur 2013-03-15 Ansvarig: Annelie Krell Kulturnämndens handlingsplan för digital kultur 2013-2015 Bakgrund och utgångspunkter... 3 Inriktning... 4 1. Öka möjligheterna för medborgarna att ta del av konst och

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Hallands kulturplan 2011 2013

Hallands kulturplan 2011 2013 1(66) HANDLÄGGARE Ingemar Andreasson Hallands kulturplan 2011 2013 Program för utveckling av kulturen i Halland Hallands kulturplan är ett uttryck för en ny modell i svensk kulturpolitik där samverkan

Läs mer

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966

Animation med äldre. Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Animation med äldre Slutrapport från projektet 2012-2013, KUR 2011_5966 Stanislaw Przybylski, projektledare Projektägare: Folkhälsosektionen, Landstinget i Jönköpings län Paula Bergman, Eva Timén Innehållsförteckning

Läs mer

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona

Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Kultur och fritidsnämnden Föredragningslista Tid Fredagen den 23 oktober 9-11, kaffe från 8:30 Plats Läsesällskapets bibliotek, Borgmästaregatan 2, Karlskrona Dagordning Mötets öppnande Justerare Föregående

Läs mer

Landstingets Utvecklingsmedel

Landstingets Utvecklingsmedel Landstingets Utvecklingsmedel Kenneth Sjaunja Avdelningen för regional utveckling 2014-11-25 Projektfinansiering BILD 1 Landstingets vision Landstingets vision Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

Kulturplan Kronoberg 2011

Kulturplan Kronoberg 2011 2011-03-14 Kulturplan Kronoberg 2011 Nulägesbeskrivning och utvecklingsområden Kommun Kulturnämnd: Nej, annat: Kommunstyrelsen Kvinnor: 3 antal Män: 8 antal 11 sammanlagt Kulturplan/ kulturstrategi: Antagen

Läs mer

[X]SITES KATTEGATTLEDEN

[X]SITES KATTEGATTLEDEN Koncept: (X)sites Kattegattleden (X)sites Kattegattleden blir en utställning med platsspecifik temporär konst i landskapen efter cykelleden Kattegattleden (se karta sid 6). (X) står för det vi inte vet,

Läs mer

4 Anmälan av delegationsbeslut DNKS160016

4 Anmälan av delegationsbeslut DNKS160016 4 Anmälan av delegationsbeslut DNKS160016 Arbetsutskottets förslag Driftnämnden kultur och skola beslutar att anteckna redovisade delegationsbeslut till protokollet. Ärendet Anmälan till driftnämnden av

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER Reviderad upplaga enligt beslut i Kulturnämnden 2005-11-03 1. FOLKRÖRELSEBIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Folkrörelserna utgör

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 Niclas Erlandsson (L) (ordförande) 69-70, 72-79 Catharina

Läs mer

Anmälan av fattade delegationsbeslut 5 februari 2014 (gäller år 2013)

Anmälan av fattade delegationsbeslut 5 februari 2014 (gäller år 2013) Ärende 26 RS120468 Anmälan av fattade delegationsbeslut 5 februari 2014 (gäller år 2013) Delegat: Regionstyrelsens ordförande Ärende 15/13 Ordförandebeslut Inriktning av löneöversyn RS130539 Regionstyrelsens

Läs mer

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012 Regional kulturpolitik - Värmland Karlstad 5 mars 2012 Region Värmland Ett regionalt kommunförbund för regional utveckling, tillväxtfrågor samt kultur och folkbildning i Värmland. Huvudmän är Värmlands

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen. Kulturgarantin Vimmerby kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen. Kulturgarantin Vimmerby kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen Kulturgarantin Vimmerby kommun 2018-2019 Kulturgarantin för Vimmerby kommun 2018-2019 I Vimmerby kommun har vi ett arv att förvalta. Astrid

Läs mer

Information om KULTURTRAPPAN

Information om KULTURTRAPPAN Information om KULTURTRAPPAN Gävles kulturgaranti Bakgrund Vilka är vi? Gävle kommun 2015-09-08 2 Gävle kommun 2015-09-08 3 Information om Kulturtrappan Ninni berättar om bakgrunden till Kulturtrappan,

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Dessa regler avser Region Hallands organisationsuppdrag till distriktsorganisationer i Halland och det anslag som är kopplat till uppdraget. Anslag lämnas

Läs mer

Föreningskväll 10 april

Föreningskväll 10 april Föreningskväll 10 april Kultur- och fritidsnämnden bjuder in alla föreningar och organisationer i Trelleborgs kommun till föreningskväll onsdag 10 april klockan 18.30-20.00 på Parken, Norregatan 46-48.

Läs mer

Överenskommelse om regional medfinansiering

Överenskommelse om regional medfinansiering 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-09-25 RS140074 Caroline Johansson Kansliavdelningen 035-17 96 52 REGIONSTYRELSEN Överenskommelse om regional medfinansiering Förslag till beslut

Läs mer

Förslag till fördelning särskilda medel från Kulturrådet 2014 Länsbibliotek Sörmland BOOKworms, bokklubbar för barn- och ungdomar med läsningen och det egna skrivandet i fokus behöver utvecklas. BOOKworms

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER

RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER RÅD FRÅN EN ENAD SCENKONSTBRANSCH TILL EN KOMMANDE KULTURMINISTER TA VARA PÅ SCENKONSTENS MÖJLIGHETER! Kulturen var inte valets viktigaste fråga, men nu är det dags att lyfta fram den. Den kommande regeringen

Läs mer

Kultur- och biblioteksplan 2012-2015

Kultur- och biblioteksplan 2012-2015 Storumans kommun Kultur- och biblioteksplan 2012-2015 Fastställt av Kommunfullmäktige 2012-04-24 49 Vision Storumans kommuns kulturpolitik bidrar till ett dynamiskt, öppet och demokratiskt samhälle präglat

Läs mer

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Dnr 2006-0382 Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Inledning Ungdomsorganisationerna gör värdefulla insatser i samhället. Ett rikt förgrenat föreningsliv betyder en spridning av

Läs mer

Granskning av statsbidrag från Kulturrådet

Granskning av statsbidrag från Kulturrådet www.pwc.se Rebecca Andersson Revisionskonsult Kerstin Sikander Cert. kommunal revisor November 2013 Granskning av statsbidrag från Kulturrådet Region Halland Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

15 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS150017

15 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS150017 15 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS150017 Ärendet Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna

Läs mer

Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter

Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter Förslag nytt bidragsreglemente 2020 2019-02-22 1 (8) Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter Innehåll Kontantstöd stipendier och enskilda aktiviteter... 1 1 Inledning... 2 1.1 Enköpings kommuns

Läs mer

Tre frågor till partidistrikten Stockholms län om Kultursamverkansmodellen.

Tre frågor till partidistrikten Stockholms län om Kultursamverkansmodellen. Tre frågor till partidistrikten Stockholms län om Kultursamverkansmodellen. 1. Hur avser ert parti att driva frågan om att implementera kultursamverkansmodellen i Huvudstadsregionen, i vår gemensamma Stockholmsregion?

Läs mer

1,8 miljoner kronor till föreningslivet i Bräcke kommun 2014!

1,8 miljoner kronor till föreningslivet i Bräcke kommun 2014! 1,8 miljoner kronor till föreningslivet i Bräcke kommun 2014! Sammanställning av föreningsbidrag Kultur och Fritid 2014 Anläggningsbidrag, Aktivitetsstöd, Ledarutbildningsbidrag, Kulturbidrag, Utvecklingsstöd,

Läs mer

Projektfinal 21-27 november 2015

Projektfinal 21-27 november 2015 Projektfinal 21-27 november 2015 Projektet Olika avtryck har genomförts i Arvika, Eda och Årjäng under åren 2013-2015. Arvsfonden har finansierat projektet och de samverkande organisationerna har varit

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Gävle Symfoniorkester

Gävle Symfoniorkester Uppdragsöverenskommelse 2016 Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävle borg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande överenskommelse om regionalt uppdrag för år 2016. Grund för överenskommelsen

Läs mer

Budget fördelning av anslag

Budget fördelning av anslag Bildnings- och kulturförvaltningen TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-19 1(2) KN160085 Kulturnämnden Budget 2016 - fördelning av anslag Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar i enlighet med förslag om fördelning

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (7)

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (7) Kultur- och fritidsnämnden 2014-11-03 1 (7) Plats och tid Högby, kl 13:00-16:30 Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Maud Steen, C Birgit Ekström, S Stefan Rylander, S Lindhia Peterson, M Yvonne

Läs mer

Tjänstemän Arne Lander förvaltningschef Ingemar Andréasson kulturchef Monica Allgulin sekr.

Tjänstemän Arne Lander förvaltningschef Ingemar Andréasson kulturchef Monica Allgulin sekr. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-03-18 UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN 21-38 Tid: 2002-03-18 kl. 14.00 Plats: Musik i Halland, Slottet, Halmstad Närvarande ledamöter Anneli Hammar ordf. Ove Andersson

Läs mer

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun

Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Förslag 2012-03-13 Det goda livet, Kulturplan Mönsterås kommun Kulturplanen bygger på insikten att vi, för att må bra, ha framtidstro och kunna utvecklas, behöver en god miljö att leva i, möjligheter till

Läs mer

Kulturplan för barn och unga i Alingsås kommun

Kulturplan för barn och unga i Alingsås kommun Datum: 16-01-20 Till Kultur- och Fritidsnämnden Handläggare: Birgitta Westergren Lenken Direktnr: 0322 616 364 Beteckning: Uppdaterad Kulturplan för barn och unga 2016-01-20 Kulturplan för barn och unga

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Utredning av Kulturhuset

Utredning av Kulturhuset Dnr KN 2008/0329 2008-12-19 1 (5) Utredning av Kulturhuset Förslag till beslut Kulturnämnden beslutar ge förvaltningen i uppdrag att: 1. säga upp nuvarande hyresavtal gällande Kulturhuset 2. föra diskussioner

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 42-48 Plats och tid ande Övriga deltagare Kulturkansliet, Stadshusparken 1 A klockan 9.00-11.40 Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg.ers. Iréne Ekberg

Läs mer

Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram

Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram Tolkning och förtydligande av studieförbundens rapportering av Kulturprogram Dokumentet antaget av Folkbildningsförbundets Etikdelegation gällande nystartad verksamhet från 2010-04-01 Tolkning och förtydligande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Gör en annan värld möjlig ABF HALLAND KUNGSBACKA, VARBERG, FALKENBERG, HALMSTAD, HYLTE & LAHOLM

VERKSAMHETSPLAN. Gör en annan värld möjlig ABF HALLAND KUNGSBACKA, VARBERG, FALKENBERG, HALMSTAD, HYLTE & LAHOLM VERKSAMHETSPLAN 2018 ABF HALLAND KUNGSBACKA, VARBERG, FALKENBERG, HALMSTAD, HYLTE & LAHOLM Gör en annan värld möjlig VISION ABF HALLAND ABF Halland ska med kompetens, kreativitet och engagemang, skapa

Läs mer

Pressinformation inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde

Pressinformation inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde 1 Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-11 Pressinformation inför kultur- och fritidsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Johan Lundgren (c), ordförande i kultur- och fritidsnämnden på

Läs mer

Verksamhetsplan för Kulturnämnden

Verksamhetsplan för Kulturnämnden Verksamhetsplan 1 (8) Datum 2014-09-01 KN Dnr. 2014/74 Verksamhetsplan för Kulturnämnden Inledning Kulturnämndens uppdrag är att driva kommunens stora kulturinstitutioner som Biblioteken, Kulturskolan,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-03-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 26 mars 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Studieförbundens remissyttrande på En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69)

Studieförbundens remissyttrande på En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69) Dnr 17, u2017, 6/ds 2017-03-15 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Studieförbundens remissyttrande på En inkluderande kulturskola på egen grund (SOU 2016:69) Om Studieförbundens remissvar Branschorganisationen

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor?

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor? Tjänsteskrivelse Datum 2015-04-07 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Handlingsplan för mer och bättre kultur för barn och elever i barn- och utbildningsnämndens verksamheter Handlingsplanen

Läs mer

Inriktning 2016 för Kultur i Halland

Inriktning 2016 för Kultur i Halland TJÄNSTESKRIVELSE 1(6) Kultur i Halland Eva Nyhammar Kulturchef Datum Diarienummer 2015-08-24 DNKS150009 Driftnämnden Kultur och skola Inriktning 2016 för Kultur i Halland Förslag till beslut Driftnämnden

Läs mer

Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre?

Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Birgitta Wästberg, utvärderare, dr med vet, chefsarbetsterapeut Skånes

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - Kungsbackanämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2014 - nämnden Ärende 6 - bilaga Lokala nämndens plan för internkontroll Enligt kommunallagen ska varje nämnd ansvara för den interna kontrollen inom sitt verksamhetsområde

Läs mer

Ung Kultur Dalarna. Kartläggning av nätverket Ung Kultur Dalarnas roll, behov och utvecklingsriktning

Ung Kultur Dalarna. Kartläggning av nätverket Ung Kultur Dalarnas roll, behov och utvecklingsriktning Ung Kultur Dalarna Kartläggning av nätverket Ung Kultur Dalarnas roll, behov och utvecklingsriktning Bakgrund barn och unga i Dalarna Ungas egna synpunkter Utvecklingsprojekt t ex.kultur hjärta skola Region

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag 2015 HEMVÅRDSNÄMNDEN

Ansökan om föreningsbidrag 2015 HEMVÅRDSNÄMNDEN Ansökan om föreningsbidrag 2015 Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämndens regler för föreningsbidrag 2015 Allmänna bestämmelser Ett rikt föreningsliv spelar en central roll för utvecklingen i Halmstads kommun.

Läs mer

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Inledning Kulturen ska vara en utvecklingsmotor för hela Säffle kommun. Kulturen ska stimulera, initiera och stödja.

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSKULTURPLAN FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN

BARN- OCH UNGDOMSKULTURPLAN FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN BARN- OCH UNGDOMSKULTURPLAN FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN 2007 2009 VISION Gullspångs kommun ska i samverkan med föreningslivet ha ett stort utbud av kulturaktiviteter, vilka ska präglas av bredd och kvalitet

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun

Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun Bildningsnämndens handling 9-2011 Inledning Katrineholms kommun har flera aktörer som påverkar barns och ungas kulturliv. Inte bara det traditionella

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE REGIONSTYRELSEN Sida 1(5) Datum 2018-02-22 Ärendenummer RV2018-44 Kulturstaben Ulf Nordström 054-701 10 33 ulf.nordstrom@regionvarmland.se Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till

Läs mer

livslust här är gott att leva!

livslust här är gott att leva! Bästa livsplatsen livslust här är gott att leva! Det är lätt att må bra i Halland. Att hitta kvalitet och enkelhet i vardagen. Här har du nära till allt till de milsvida sandstränderna och den tysta storskogen,

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer