2017 Saco studentråds kongress. Valberedningens nomineringar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2017 Saco studentråds kongress. Valberedningens nomineringar"

Transkript

1 2017 Saco studentråds kongress Valberedningens nomineringar

2 Valberedningens nomineringar till Saco Studentråd, verksamhetsåret 2017 Ordförande Malin Påhls, SRAT Kreativ lagspelare med förmåga att analysera och arbeta visionärt. Malin har genom det gångna året som sittande ordförande inom Saco studentråd visat på ett modernt ledarskap som har gynnat förbundet väl. Tillsammans med flerårigt studentpolitiskt engagemang inom DIK, Logopedförbundets studentsektion, SRAT och även som ledamot och vice ordförande för Saco studentråd, tror valberedningen att Malin kan göra ett fortsatt bra arbete för förbundet. Det är med hennes erfarenhet och med hennes förmåga att arbeta visionärt som valberedningen tror att Malin kan föra förbundets flagga högt genom det kommande valåret. Malin är en kreativ lagspelare som har planer för att utveckla styrelsearbetet under kommande år. Genom det gångna årets erfarenheter kan Malin använda dessa för att utmana de rådande strukturerna och normerna för att skapa ett så bra styrelsearbete som möjligt. Malin ser till personers kompetenser och hur dessa kan användas på bästa sätt vilket är viktigt för att en styrelse och en organisation ska fungera och uppnå goda resultat. Valberedning anser därmed att Malin också kommer att kunna leda organisationen för det utmanande året som kommer. Det är med Malins klara visioner, hennes erfarenhet och förmåga att se till andra, som vi i valberedningen bedömer att Malin kommer att vara en fortsatt bra ordförande för Saco studentråd och förbundets ansikte utåt.

3 Vice ordförande Linnéa Jahn, DIK Organisatorisk och idérik med en god förmåga att se till gruppen Linnéa är driven och kreativ med en organisatorisk förmåga, vilket gör att hon kan omsätta sina idéer och visioner till handling och få resultat. Hon har erfarenhet av att driva projekt både inom akademin och inom kulturområdet. Dessa är kompetenser har hon visat att hon kan bidra med och använda i studentrådets verksamhet där hon varit ledamot under föregående verksamhetsår. Linnéa har en god känsla för gruppdynamik och för andra personer, vilket hon kan använda för att arbeta mot studentrådets medlemssektioner men också för att styrelsen ska fungera väl. Valberedningen anser att Linnéas samlade erfarenheter och kompetenser har varit och fortsatt kommer att vara en stor tillgång för styrelsen, där hon kommer kunna fortsätta att driva och utveckla verksamheten. Valberedningen anser också att det är viktigt att de presidiala posterna kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi tror att Linnea med sin kommunikativa förmåga kommer att vara ett bra stöd till ordföranden. Valberedningen vill också lyfta fram att vi tycker att det är viktigt att det finns möjlighet för personer som inte är bosatta i Stockholm att söka presidiala poster i Saco studentråd. Vår uppfattning är att en annan bostadsort än Stockholm inte ska diskvalificera engagemang inom organisationen.

4 Ledamöter Roger Gripengren, DiK Erfaren och initiativtagande debattör Roger har ett stort engagemang för föreningen och har varit en flitig debattör på Saco studentråds medlemsråd de senaste åren. Han är en lagspelare som tack vare sin nyfikenhet och kunskapstörst ständigt vill utveckla organisationen han är aktiv inom samt sig själv i den roll han besitter. Roger har också varit en del av Saco studentråds ledarskapsutbildning där han har fått möjlighet att utveckla det ledarskap han har använt som ordförande i DiK. Valberedningen tror att Roger tack vare sin insyn i Saco studentråd och den gedigna erfarenhet han besitter kommer att tillföra mycket till den kommande verksamhetsperioden. Lisa Svensson, Jusek Kreativ och erfaren med en god problemlösningsförmåga Lisa Svensson är ambitiös och driven och har visat på god förståelse och engagemang inom de studentpolitiska frågorna. Hon har suttit ett år som ledamot i Saco studentråds styrelse och visat på kreativitet och initiativtagande och är även en god nätverkare. Lisas kreativitet och initiativtagande förmåga tror valberedningen kan göra henne till en stor tillgång vad gäller att komma med lösningar och idéer från olika infallsvinklar. Lisa Svenssons erfarenhet av studentfackligt arbete i kombination med hennes goda egenskaper gör henne till en god lagspelare som kommer kunna tillföra mycket till styrelsearbetet.

5 Lina Arvidsson, Jusek Driven kommunikatör med stort engagemang Lina Arvidsson har ett stort driv och engagemang och har visat ett stort intresse för de studentfackliga frågorna. Hon är även en god kommunikatör och kommer därmed utgöra en viktig tillgång för Saco studentråd för att nå ut i media och med studentrådets politik det kommande valåret. Hennes nyfikenhet och kunskapstörst i kombination med hennes engagemang inom de studentfackliga frågorna ser valberedningen som en stor fördel. Hon framstår även som inlyssnande och bra på att ta till sig och se andras perspektiv vilket kommer göra henne till en god lagspelare i styrelsearbetet. Leif Tapio Rahnasto, Jusek Nyfiken och kunskapstörstig med förmågan att se andras perspektiv Leif är en nyfiken och kunskapstörstig person, som ser ett stort intresse i vad den nya konstellationen, Saco studentråd, kan åstadkomma tillsammans. Han lägger stor vikt vid att se andras perspektiv och känner ett stort ansvar att representera hela Saco federationens medlemmar. Han ser sig själv som en lagspelare med förmågan att lyfta andras perspektiv då alla strävar efter ett gemensamt mål. Valberedning tror att Leif, med sin positiva anda kan vara en god representant för Saco studentråd under kommande verksamhetsperiod.

6 Marcus Bäcklund, Naturvetarna Engagerad och målmedveten med en god analytisk förmåga Marcus har stor erfarenhet av tidigare engagemang både inom studentfacket och studentkåren och inte minst i Saco studentråd, som valberedningen anser värdefulla för ett styrelseuppdrag. Marcus har under verksamhetsåret visat sig vara organiserad och engagerad i sitt uppdrag. Vidare ser valberedningen att Marcus har en analytisk förmåga, vilket gör att han kan bryta ner och analysera a ven de mest komplexa frågorna. Valberedningen anser att Marcus samlade erfarenheter och engagemang kommer att göra att han även framåt är en tillgång i styrelsen. John-Erik Bergkvist, Jusek. Omvärldsbevakande och kunskapstörstig lagspelare John-Erik har god kunskap och intresse för samhällspolitiska frågor. Han har också en förmåga att vara analyserande, resonerande och att tänka från ett forskning & evidensbaserat perspektiv. Utöver detta är John-Erik pragmatisk i sitt tänkande och är därför duktig på att lyfta och se saker ur andras perspektiv. Han är även en viktig del för relationsbyggande och nätverkande och för att lyfta mångfaldsperspektivet inom styrelsen. John-Erik är trygg och stabil samt målinriktad och engagerad inom de studentpolitiska frågorna.

7 Yrkande att kongressen väljer 6 ledamöter utöver ordförande och vice ordförande, till Saco studentråds styrelse, verksamhetsåret att kongressen väljer valberedningens förslag till Saco studentråds styrelse, verksamhetsåret Verksamhetsrevisorer Valberedningen hade vid nomineringsstopp fått in nomineringar till dessa poster men dessa drogs tillbaka. Av den anledningen lämnar valberedningen inga förslag på verksamhetsrevisorer i valhäftet.

8 Valberedningens arbetsordning Syfte och sammansättning Val vid kongress och extra kongress bereds av en valberedning. Valberedningens arbete regleras enligt en av kongressen fastställd arbetsordning. Valberedningen består av tre till fem (3-5) ledamöter, varav en (1) sammankallande. Valberedningen utses vid ordinarie kongress. Valet bereds av ett valutskott som utses av kongressen. Fyllnadsval av ledamot till valberedningen kan förrättas på extrakongress. [ ] Fyllnadsval till valberedningen bereds ej, men handläggs av verksamhetsrevisorerna. Utdrag ur Saco studentråds stadga, 39 Valberedning (Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014) Valberedningen sammanträder på kallelse av sammankallande eller om minst två ledamöter så begär. Valberedningen ska ha minst tre fysiska sammanträden under ett verksamhetsår. Arbetsprocess Valberedningens ska ha god kontakt med styrelsen, exempelvis genom regelbunden kontakt med presidiet. Valberedningen ska ha god kontakt med medlemmar, exempelvis genom att delta på medlemsråd och presentera sitt arbete samt prata med studenterna. Valberedningen ska informera studentsektionerna om sitt arbete och möjligheten att nominera kandidater. Nominering Nominering till post (se 11 punkt m-g) ska lämnas av en studentsektion. Det behöver dock inte vara den studentsektion där den nominerade själv är medlem. Utdrag ur Saco studentråds stadga 12 Beredning av förtroendepost (Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014) Valberedningen sätter nomineringstid för studentsektionerna utifrån sin och studentrådets verksamhet. Nomineringstiden ska sättas så valberedningen har god tid att genomföra intervjuer, urval som en beslutsprocess enligt förutbestämt process. Det är viktigt att valberedningen tar hänsyn till och verkar för att möjliggöra för studentsektionerna att kunna nominera personer till förtroendeposter.

9 Urval och beslutsprocess Beslut om vilka kandidater som valberedningen föreslår ska ske enligt en förutbestämd process. Dessa beslut fattas i första hand genom konsensusbeslut. I andra hand fattas besluten genom enkel majoritet. En kompetensprofil användas under urvals- och beslutsprocessen för att säkerställa att alla de kompetenser som valberedningen tycker behövs i styrelsen blir representerade i förslaget till styrelse. Valberedningen ska arbeta för att deras förslag på kandidater representerar Saco Studentråds studentsektioner utifrån den mångfald som finns inom organisationen. Kandidater ska på inget sätt bli diskriminerade. Valberedningens arbete med kompetensprofil samt en systematisk urvals- och beslutsprocess enligt en förutbestämd process vilket minskar risken för att normer eller att valberedarens personliga känsla blir styrande. Inför kongress Valberedningen sammanställer sina handlingar, i form av ett valhäfte, som skickas ut tillsammans med ordinarie kongresshandlingar. Valhäftet innehåller: presentationer av samtliga föreslagna kandidater förslag på arbetsordning för valberedningen för kommande verksamhetsår Valberedningen avlägger även en verksamhetsberättelse som beskriver arbetet under verksamhetåret. Styrelsen ansvarar för att kongresshandlingarna är ombud, suppleanter och studentsektionerna tillhanda senast tre (3) veckor före kongress. Kongresshandlingarna ska innehålla: [...] f) Valberedningens förslag till valbara poster g) Förslag till arbetsordning för valberedningen Utdrag ur Saco studentråds stadga, 6 Handlingar (Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014) På kongressen På kongressen har valberedningen följande ansvar: Presentera valberedningens verksamhetsberättelse samt kortfattat presentera sin arbetsprocess och årets verksamhet, för att öka transparens av arbetsprocessen. Presentation av kandidater, samt hålla i utfrågning av dessa Valberedningen har också i uppdrag finnas tillgänglig för delegater för att svara på frågor kring arbetsprocessen eller hur det går till för att golvnominera sig. Närvarande-, yttrande- och yrkanderätt: Medlemmar i arbetsgrupper valda av kongress samt projektledare har närvarorätt under kongress samt yttrande- och

10 yrkanderätt avseende av arbetsgruppen eller projektgruppens framlagda förslag. Utdrag ur Saco studentråds stadga, 9 Närvaro-, yttrande-, yrkande- samt rösträtt (Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014) Efter kongressen En överlämning mellan föregående års valberedning och den nyvalda valberedningen bör ske efter kongressen. Föregående års sammankallande och nyvald sammankallande i valberedningen ansvarar för att detta sker. Yrkande att kongressen fastställer arbetsordningen för valberedningen.

11 Verksamhetsberättelse för Saco Studentråds valberedning Valberedningen har under 2017 utgjorts av Robert Ljungquist (sammankallande), Philip Ohlsson, Sara Olsson, Lovisa Kronsporre samt Noel Munigala. Valberedningen har haft fyra sammanträden i Stockholm, ett av dessa har varit förlagt i samband med ett medlemsråd. Under de andra två medlemsråden har medlemmar från valberedningen närvarat. Löpande kommunikation har däremellan skett via en facebookgrupp, skype samt via telefon och dokument som delats via Google Drive. Valberedningens arbete har utgått från den arbetsordning som antogs av kongressen 2016, vilket innebär att valberedningen har eftersträvat att rekrytera och föreslå kandidater med en bredd av olika kompetenser, samt en mångfald som speglar medlemsorganisationerna. Samtidigt har valberedningen lagt vikt vid att förslaget som läggs fram ska fungera ihop som grupp. Valberedningen har haft målsättningen att arbeta efter en tydlig arbetsprocess fram till kongressen. Inledningsvis skapades en plan för verksamhetsåret, därefter samlades det in synpunkter från sittande styrelse om de egenskaper som behövs i en väl fungerande styrelse. Slutligen har valberedningen intervjuat kandidater samt majoriteten av den sittande styrelse och sedan lagt fram ett förslag på en styrelse för Saco studentråds kongress. Kommunikation med medlemsorganisationer Valberedningen har under verksamhetsåret träffat medlemsorganisationerna och studentrådets styrelse i samband med medlemsråden. Valberedningen har vid dessa tre tillfällen träffat studenterna och även informerat om sitt arbete. Det har även gjorts digitalt via mailutskick till medlemsförbunden med information. Valberedningen har haft direktkontakt med ett antal medlemsorganisationer. Vi har även använt Saco studentråds Facebook-sida, samt hemsida för att sprida information om förtroendeuppdragen och hur man går tillväga för att nominera sig själv eller någon annan. Nominering

12 Nomineringen var öppen mellan 14 augusti och 10 september. Valberedningen har använt sig av ett webbformulär för att anmäla intresse, samt nominera/nomineras till uppdrag, men det har också funnits möjlighet att nominera sig via mail. Urvalsmetod För att kunna kartlägga och bedöma kandidaternas kompetens samt sätta ihop ett förslag till styrelse användes en kompetensbaserad valberedningsmetod. Valberedningen anordnade en workshop med styrelsen för att identifierades utmaningar som kan uppstå och de behov som finns i styrelsen. Utifrån workshopen arbetade valberedningen fram en kompetensprofil som användes i beslutsprocessen. En kompetensprofil är en lista över olika egenskaper, kunskaper och erfarenheter som behöver vara representerade i styrelsen. Det kan vara något alla ska kunna eller något en person kan. Utifrån kompetensprofilen togs tre intervjumallar fram, en för ledamöter, en för presidium och en för avgående. Det skapades även en intervjumall för verksamhetsrevisorer. Dessa användes i samtliga intervjuer för att alla ska få så lika behandling som möjligt. Genom att använda en intervjumall med förutbestämda frågor, som är lika för alla som kandiderar till samma post, minskar risken att normer eller att valberedarens personliga känsla blir styrande. Vi har även i den mån som är möjlig beaktat kandidatens förbundstillhörighet och valberedningsmedlemmar har inte intervjuat någon från den egna förbund. Kompetensprofilen användes under beslutsprocessen i val av vilka kandidater valberedningen nominerar samt i slutet för att säkerställa att alla de kompetenser som behövs i styrelsen har blivit representerade när hela förslaget till styrelse är klart. Det har under året varit flertalet kandiderade som dragit tillbaka sina ansökningar till att sitta i Saco studentråds styrelse, vilket har gjort att vi i valberedningen i större utsträckning har fått arbeta med kompetensprofilerna som det primära urvalskriteriet för att se till att vårt förslag blir så representativt som möjligt Valberedningen yrkar att kongressen lägger valberedningens verksamhetsberättelse till handlingarna.

13

14 Morgondagens utförare Saco, Box 2206, Stockholm tel vx: ,

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

Saco studentråd Kongress 2015 Valhäfte

Saco studentråd Kongress 2015 Valhäfte Saco studentråd Kongress 2015 Valhäfte Valberedningens förslag till förtroendeposter, verksamhetsberättelse och arbetsordning. Innehåll Valberedningens nomineringar till Saco studentråd, verksamhetsåret

Läs mer

Stadgar. Stadgar för studentrådet och normalstadgar för studentföreningar

Stadgar. Stadgar för studentrådet och normalstadgar för studentföreningar Stadgar Stadgar för studentrådet och normalstadgar för studentföreningar Stadgar för studentmedlemmarnas förtroendemannaorganisation Fastställda av Förbundsstyrelsen den 3 september 2010 1 Studentrådet

Läs mer

Saco studentråds kongress 2016, den 28:e - 29:e november 2016

Saco studentråds kongress 2016, den 28:e - 29:e november 2016 2016-09-26 Till Saco Studentråds studentsektioner För kännedom Saco Studentråds styrelse Sacos styrelse Sacoförbundens studenthandläggare Saco Studentråds verksamhetsrevisorer Saco Studentråds valberedning

Läs mer

Definition och ändamål

Definition och ändamål Stadgar 2014-07-17 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Stadgar för Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Definition och ändamål 1 Syfte Mom 1 Föreningens syfte är att bidra till ett Europa där ungdomar intresserar

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Protokoll Saco Studentråds kongress 2014

Protokoll Saco Studentråds kongress 2014 Protokoll Saco Studentråds kongress 2014 29-30 november 2014 Bosön, Lidingö Till protokollet hör Bilaga 1 Röstlängd Bilaga 2 Protokoll från Torg A Bilaga 3 Protokoll från Torg B Bilaga 4 Protokoll från

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar

Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Sveriges elevråd - SVEAs stadgar Kapitel 1 Organisation 1.1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhet 2015-2016 Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Innehållsförteckning Verksamhet 2015-2016 1 Extern fokusfråga 2 Ingen ska ångra sin utbildning. En

Läs mer

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige

Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Stadgar för förbundet Ung Media Sverige Antagna vid årsmötet 2012-10-21 Definition 1 Syfte mom 1 Förbundets syfte är att genom demokratisk organisering skapa förutsättningar för unga att producera och

Läs mer

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX

Lunds universitets studentkårers karneval STADGA. Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Lunds universitets studentkårers karneval STADGA Senast beslutad av Karnevalsorganet XXXX-XX-XX Gällande från 2015-0X-XX Innehåll 1. Ändamål och organisation... 2 2. Karnevalsorganet... 2 3. Karnevalskommittén...

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning Extern fokusfråga 1 Snabbt ut till rätt jobb. Utbildning för framtidens arbetsmarknad och välfärd. 1 Intern fokusfråga

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Studentsektionen Sesam Stadgar

Studentsektionen Sesam Stadgar Studentsektionen Sesam Stadgar Antagna: Antagna på sektionsmöte 2016-02-09 samt 2016-04-07 och stadda i kraft 2016-04-07. Innehåll: 1. Allmänt 2. Sektionsmöte 3. Besvär 4. Valberedning 5. Styrelsen 6.

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Linköping Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Dokumentet innehåller riktlinjer för hur val bereds, hur arbetarekommunen hanterar valärenden och kandidatnominering. Dokument ersätter alla

Läs mer

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 1. INLEDNING Denna instruktion är utformad speciellt för Brf Snösätra och är antagen av föreningens årsstämma 2015-04-22. ALLMÄNT Föreningsstämmans beslut

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta 1 12 a) Datum 2017-04-21 Till förbundsstämman Förslag till Riktlinjer för valberedning Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att anta förslaget till Riktlinjer för valberedning förbundsstyrelsen

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Hem och Skola Antagna vid årsmöte (*korrigerade 2015-dagordning)

Stadgar för Riksförbundet Hem och Skola Antagna vid årsmöte (*korrigerade 2015-dagordning) Stadgar för Riksförbundet Hem och Skola Antagna vid årsmöte 2013-05-25 (*korrigerade 2015-dagordning) Förord... 2 1) Grundläggande... 2 2) Förbundets syfte... 2 3) Medlemmar... 3 4) Årsmöte... 4 5) Förtroendeuppdrag...

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Stadgar Antagna av Kongressen 2018

Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Stadgar Antagna av Kongressen 2018 Kap 1. Allmänna bestämmelser Mom 1.1 Namn och säte Förbundets namn är Ungdom Mot Rasism. Förbundets namn översätts på engelska till Youth Against Racism Sweden. Förbundets

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

2017 Saco studentråds kongress. Arbetsordning

2017 Saco studentråds kongress. Arbetsordning 2017 Saco studentråds kongress Arbetsordning Arbetsordning för Saco studentråds kongress 2017 Nedan följer en beskrivning av hur kongressen föreslås fungera. Påverkanstorg och förhandlingar i plenum Kongressen

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd. Sveriges elevråd SVEA är en partipolitiskt

Läs mer

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Stadgar 1 Ändamål 2 Medlemmar 3 Organisation 4 Årsmöte 5 Årsmötets åliggande 6 Styrelse 7 Valberedning 8 Studentavdelning

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR)

Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Stadgar för Anhörigas Riksförbund (AHR) Organisationsnummer 802402 4831 Grundstadgar antagna vid årsmöte den 2 maj 1996 Ändring av stadgar antagna vid årsmöte 19 mars 2005, 25 mars 2006 Stadgar reviderade

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Förslag till Stadgar för Funktionsrätt Sverige

Förslag till Stadgar för Funktionsrätt Sverige Förslag till Stadgar för Funktionsrätt Sverige 1. Vision, utgångspunkter och uppgift Bilaga 02 Organisationens namn är Funktionsrätt Sverige. Organisationen är ett samarbete mellan förbund som samlar människor

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014 Valhäfte

Saco Studentråd Kongress 2014 Valhäfte Saco Studentråd Kongress 2014 Valhäfte Valberedningens förslag till förtroendeposter. Innehåll Valberedningens nomineringar till Saco Studentråd, verksamhetsåret 2015 4 Ordförande 4 Kristin Öster, Psykologförbundets

Läs mer

Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015

Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015 Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015 1) Grundläggande a. Namn Föreningens namn är Kraftkällan. b. Säte Kraftkällans säte är den ort där förvaltningen förs. c. Organisationsform Kraftkällan

Läs mer

Valberedningen DET VIKTIGASTE UPPDRAGET

Valberedningen DET VIKTIGASTE UPPDRAGET Valberedningen DET VIKTIGASTE UPPDRAGET Hyresgästföreningen Aros-Gävle 2018 2 Till dig som är valberedare Det här materialet vänder sig till dig som är valberedare på lokal, kommun- eller regionnivå. Det

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

HANDBOK. Valberedningen

HANDBOK. Valberedningen HANDBOK FÖR Valberedningen ett sätt att arbeta som valberedning Arne Karlsson INNEHÅLL 1. Handbokens syfte 2. Tidplan 3. Policy 4. Arbetsordning 5. Mandatperioder 6. Uppdragsbeskrivningar 6.1 Förbundets

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman

STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman STADGAR FÖR SVENSK SJUKSKÖTERSKEFÖRENING antagna av föreningsstämman 2015 06 09 1 ÄNDAMÅL Mom 1 Syfte Svensk sjuksköterskeförening är sjuksköterskornas professionella sammanslutning. Svensk sjuksköterskeförening

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ VSF:S SJUNDE KONGRESS I STOCKHOLM 31 OKT- 2 NOV 2008

STADGAR ANTAGNA PÅ VSF:S SJUNDE KONGRESS I STOCKHOLM 31 OKT- 2 NOV 2008 STADGAR ANTAGNA PÅ VSF:S SJUNDE KONGRESS I STOCKHOLM 31 OKT- 2 NOV 2008 1 FÖRBUNDETS NAMN OCH SYFTE 1 Förbundets namn är Vänsterns Studentförbund, VSF. VSF engagerar studerande på eftergymnasiala utbildningar,

Läs mer

normalstadgar Normalstadgar för regionala föreningar för studerande vid respektive studieort

normalstadgar Normalstadgar för regionala föreningar för studerande vid respektive studieort normalstadgar Normalstadgar för regionala föreningar för studerande vid respektive studieort Antagna vid Psykologförbundets kongress i oktober 2013 Innehållsförteckning KAPITEL 1 Sammansättning och ändamål

Läs mer

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK:s stadga Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK DIK är facket för akademiker som arbetar eller studerar inom kultur, medier och kommunikation. Förbundet driver lön- och arbetsrättsliga frågor

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz

Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg. Antagna 20xx-yy-zz Stadgar för Miljöpartiet de Gröna i Varberg Antagna 20xx-yy-zz 1 Föreningens namn Föreningens namn är Miljöpartiet de Gröna i Varberg. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att bedriva politisk utveckling i

Läs mer

saco studentråd Protokoll Saco studentråds kongress 2015 Bosön, Lidingö

saco studentråd Protokoll Saco studentråds kongress 2015 Bosön, Lidingö saco studentråd b LOk Protokoll Saco studentråds kongress 2015 28-29 november 2015 Bosön, Lidingö Till protokollet hör Bilaga 1 Röstlängd Bilaga 2 Saco studentråds verksamhetsberättelse 2015 Bilaga 3 Verksamhetsrevisorernas

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Stadga för Göteborgs universitets studentkårer Gällande från och med 2010-07-01 Reviderad 2012: första läsningen 2012-04-03, andra läsningen 2012-05-09 Innehållsförteckning Kapitel 1 ORGANISATION OCH SYFTE

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar

Stadgar. Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Stadgar Förbundsstadgar Normalstadgar för föreningar Innehåll Förbundsstadgar Förbundets värderingar.... 4 Förbundets organisation... 4 Medlemskap.... 4 Kongress... 7 Förbundsfullmäktige... 10 Förbundsstyrelse...

Läs mer

Stadgar för SULF:s doktorandförening

Stadgar för SULF:s doktorandförening Stadgar för SULF:s doktorandförening Innehåll Stadgar för SULF:s doktorandförening... 1 Innehåll... 1 Stadgar för SULF:s doktorandförening... 2 Allmänna bestämmelser... 2 1 Ändamål... 2 2 Organisation...

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 (I=informationspunkt D=diskussionspunkt B=beslutspunkt) Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen,

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

STADGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNA ÖREBRO LÄN (nedan kallat HSO-T)

STADGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNA ÖREBRO LÄN (nedan kallat HSO-T) STADGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNA ÖREBRO LÄN (nedan kallat HSO-T) 1 ORGANISATIONENS NAMN 1.1 Handikappföreningarna Örebro län (HSO-T) är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för länstäckande

Läs mer

Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd. vad kan vi lära av andra?

Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd. vad kan vi lära av andra? Konkreta exempel på stadgar, praxis, tradition och hävd vad kan vi lära av andra? Anna Bergkvist Personalvetare HR-generalist Styrelseledamot, ordförande, revisor & valberedare Det här kommer vi gå igenom

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande.

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande. STADGAR FÖR STUDENTRÅDET EKONOMISK-HISTORISKA INSTITUTIONEN Antagna på ämnesrådets årsmöte 2012-01-31. Allmänna bestämmelser 1. Ändamål Studentrådet Eko-hist, nedan benämnt studentrådet, är ett organ inom

Läs mer

Sveriges elevråd SVEAs stadgar

Sveriges elevråd SVEAs stadgar Sveriges elevråd SVEAs stadgar Första avdelningen - Om förbundet Kapitel 1 - Organisation 1 Namn, säte och förbund Sveriges elevråd SVEA (Sweden s student councils SVEA) är ett förbund av och för elevråd.

Läs mer

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting STADGAR Vision landstingsavd 200 Bilaga A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Örebro läns landstingsavdelning är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Örebro

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av kommittéordförande, vice kommittéordförande och dekan Fastställda av konsistoriet

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

Svenska Afghanistankommitténs stadgar

Svenska Afghanistankommitténs stadgar Antagna av årsmötet 2014-05-24 Svenska Afghanistankommitténs stadgar 1 Syfte 1.1 Föreningens namn är Svenska Afghanistankommittén, vilket förkortas SAK. På engelska är namnet Swedish Committee for Afghanistan

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF)

Stadgar. SULF:s Professorers Förening (SPF) Stadgar SULF:s Professorers Förening (SPF) Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Ombudsmöte 4 Ombudsmöte 4 5 Ombudsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Sacos stadgar. Sacos stadgar Fastställda vid Sacos ordinarie kongress 15 november Citera gärna ur skriften, men ange källa

Sacos stadgar. Sacos stadgar Fastställda vid Sacos ordinarie kongress 15 november Citera gärna ur skriften, men ange källa Sacos stadgar Sacos stadgar Sacos stadgar Fastställda vid Sacos ordinarie kongress 15 november 2013 Citera gärna ur skriften, men ange källa Saco 2014 Illustration och original Acorn Reklam & Design Papper

Läs mer

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK:S STADGA Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK organiserar akademiker utbildade inom dokumentation, information, kommunikation och kultur. Verksamheten utgår från DIK:s professioner. DIK

Läs mer

Formalia Tillsammans är vi Saco

Formalia Tillsammans är vi Saco Formalia Tillsammans är vi Saco Innehåll Förslag till föredragningslista... 2 Förslag till arbetsordning... 6 Förslag till påverkanstorgsindelning och fördelning av propositioner, motioner, förslag till

Läs mer

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande.

Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Regler för val av lärarrepresentanter i konsistoriet, fakultetsnämnden med kommittéer, fakultetsrådet samt rådgivande val av vicerektor och vice kommittéordförande. Fastställda av konsistoriet 2018-04-24

Läs mer

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet vi får den styrelse vi förtjänar Vi får de ledare vi förtjänar! Arne Karlsson Kort presentation Augusti 1976 Valberedningens plats i Förbundet Revisorer

Läs mer

Psykologstudent Sverige Stadgar

Psykologstudent Sverige Stadgar Psykologstudent Sverige Stadgar 1 Föreningens namn, organisationsnummer och form 1.1 Psykologstudent Sverige, förkortas PS. 1.2 Föreningens organisationsnummer är 802441 7688. 1.3 Föreningen drivs av psykologstudenter,

Läs mer

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen. VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET Version: 1.0 Antagen: FS maj 2014 Nästa revision: FS aug 2015 Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

Läs mer

Innehåll Allmänna bestämmelser Medlemskap Kongress Styrelse Kansli Särskilda organ

Innehåll Allmänna bestämmelser Medlemskap Kongress Styrelse Kansli Särskilda organ Sacos stadgar 1 Sacos stadgar Sacos stadgar Antagna den 1 januari 1975 Senast ändrade den 24 november 2017 Gäller från den 24 november 2017 Citera gärna ur skriften, men ange källa Saco 2017 Illustration

Läs mer

Valberedningens uppdrag

Valberedningens uppdrag Valberedningens uppdrag Vilka kandidater kan företräda medlemmarna bäst i föreningens styrelse? Innehåll Uppdragsgivare... 3 Huvuduppgifter... 3 Förutsättningar... 4 Arbetsprocess... 5 Synliggörande av

Läs mer

Scouternas valberedning

Scouternas valberedning Scouternas valberedning Arbetsplan 2017-2018 Dokumenthistoria Version Förändring Datum Författare 00.01 Dokumentet skapades 2017-04-15 MH, AJ 01.00 Beslutad vid möte i valberedningen 2017-07-10 AJ Valberedningens

Läs mer

Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning

Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning 1(5) Arbetsordning för Juridiska föreningen i Uppsalas valberedning 1 Organisation Valberedningen består av fem ledamöter, varav en ordförande. Dessa är medlemmar i föreningen och väljs av föreningsstämman.

Läs mer

Svenska Afghanistankommitte ns stadgar

Svenska Afghanistankommitte ns stadgar Svenska Afghanistankommitte ns stadgar Antagna av årsmötet 2019-05-25 1 Syfte 1.1 Föreningens namn är Svenska Afghanistankommittén, vilket förkortas SAK. På engelska är namnet Swedish Committee for Afghanistan

Läs mer

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015.

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. Demokratihandboken Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Så ser förbundsstyrelsens och avdelningsstyrelsens

Läs mer

Valberedningens förslag och motiveringar inför kongressen 2015

Valberedningens förslag och motiveringar inför kongressen 2015 Valberedningens förslag och motiveringar inför kongressen 2015 Valberedningen har under året som gått insamlat nomineringar från klubbar, klubbstyrelser och enskilda individer till Libertas, förbundsstyrelsen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer