Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 9 november 2016, kl 09:00 14:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 9 november 2016, kl 09:00 14:30"

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Regionstyrelsen Tid Onsdag 9 november 2016, kl 09:00 14:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen RFs mål - RS prioriterade områden MÅL- Hög attraktivitet stark konkurrenskraft Fler i arbete Regional Samverkan och strategiska allianser Interregionalt, samarbetspartners samt nationell påverkan via politiska partier Struktur för samarbete och gemensamma aktiviteter Regionalt sydsvenskt, tre-regionersamarbetet, sjukvårdsregionerna Tillväxtstrategins förverkligande och genomförande VP Halland för Regional utveckling Utveckla KB-processen, förankring, återkoppling och bilaterala möten Slutföra/stadfästa Destination, Innovation samt säkra infra/kollektivtrafikprocesser Uppdateringen Ekologisk hållbarhet i Tillväxtstrategi för beslut 2017 MÅL öka verkningsgraden, Halvera vårdskador, Följsamhet nationella riktlinjer, Bibehåll Hälsan hos Halländska befolkningen (Hälsan ska öka, Skillnaden i hälsa ska minska) Framtidsarbetet inom Hälso- och sjukvård i Halland och Region Halland RS/RK ny process i analys och beställning av Hälso- och sjukvårdssystemet HR/EK riktlinjer från RS/RK för att styra operativa processer (DN/Förvaltning vård och RGS) RS/RK styrning av produktion och kapacitetsstyrningen i Halland (inkl operativ planering i egen regi) RK och operativ Lean start Light successiv utveckling Hälso- och sjukvårdsstrategi HSU politisk process Fakta och underlag för nuläge och forma principer/strategier långsiktigt Löpande förankring i DN, andra aktörer, LN och kommunerna Fullmäktigestyrning utöver målen policy ska genomsyra alla målen i strategier och aktiviteter Politiska policys omarbetning 2016: Upphandling, Personal samt Miljö (inkl Miljöplan internt RH) 1 Justering Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

2 2 Godkännande av föredragningslista Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att godkänna den utsända föredragningslistan. Region Halland gemensamt 3 Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser - Regionfrågan - Kommunberedningen den 19 oktober - Representantskapsmöte Regionsamverkan Sydsverige den 20 oktober Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att anteckna den lämnade informationen till protokollet. 4 Uppföljning och dialog om framtidsarbetet RS Uppföljning och dialog om framtidsarbetet - Lägesrapport Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att anteckna den lämnade informationen till protokollet. RS (19)

3 5 Ekonomiskt resultat/uppföljning RS Uppföljning och dialog om ekonomiskt resultat/uppföljning - Månadsrapport Region Halland januari september Månadsrapport regionstyrelsen september 2016 Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att anteckna den lämnade informationen till protokollet. Månadsrapport Region Halland januari september 2016 Månadsrapport regionstyrelsen september Hälso- och sjukvårdsstrategi för Halland RS Hälso- och sjukvårdsstrategin för Halland ger en långsiktig inriktning genom att fungera som en gemensam ledstång för politiska beslutsfattare, tjänstemän och utförare, och skapar förutsättningar för att ge invånarna i Halland en sammanhållen och god hälso- och sjukvård. Hälso- och sjukvårdsstrategin har arbetats fram i bred förankring med invånare, patienter och aktörer i hälso- och sjukvårdssystemet. Till grund finns ett faktaunderlag som beskriver utgångsläge och trender. Utifrån faktaunderlaget har ett strategiskt ramverk formulerats som omfattar mål, delmål, strategiska val och prioriteringar (se figur 1.). Mål och delmål anger den långsiktiga inriktningen allt som görs ska leda ditåt. De strategiska valen är de perspektiv vägval och beslut ska utgå ifrån. Inom varje prioriteringsområde finns ett antal prioriteringar som leder mot målet. Principen är att mål, delmål och strategiska val ligger fast till år 2025 medan prioriteringsområden och prioriteringar omvärderas årligen. Flera av prioriteringarna innebär ett långsiktigt arbete medan andra kan genomföras under relativt kort tid. Det betyder att vissa prioriteringar efter genomförande kommer att bytas ut mot nya prioriteringar, vilket i förekommande fall beslutas av Regionstyrelsen. Hälso- och sjukvårdsstrategin följs årligen upp med hjälp av relevanta indikatorer. I samband med regionstyrelsens beslut rörande uppföljning 2017 kommer de årliga indikatorerna att ytterligare konkretiseras och målkedjan mellan regionfullmäktige, regionstyrelsen och nämnderna att tydliggöras. RS (19)

4 Regionstyrelsen beslutar att föreslå Regionfullmäktige besluta att anta förslag till hälso- och sjukvårdsstrategi för Halland Regionstyrelsen uppdras att besluta om vidareutveckling och anpassning av indikatorerna på delmålsnivå Beslutet omfattar inte Bilaga Illustrativa invånarberättelser. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Hälso- och sjukvårdsstrategi för Halland 7 Revidering av Mål- och budget 2017 och ekonomisk plan för 2018 med anledning av ny hälso- och sjukvårdsstrategi RS Regionfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde den 28 april 2016, 10, att anta Mål och budget 2017 och ekonomisk plan för I samband med beslutet aviserades också att indikatorer och målvärden inom hälso- och sjukvårds samt personalområdet var preliminära och att dessa behöver revideras med anledning av beslut om en ny hälso- och sjukvårdsstrategi. Med anledning av en ny hälso- och sjukvårdsstrategi i Halland har därför de målvärden och indikatorer som återfanns i Mål och budget 2017 med ekonomisk plan för reviderats. Arbetet har skett parallellt med framtagandet av förslaget till ny hälso- och sjukvårdsstrategin. De föreslagna revideringarna berör enbart hälso- och sjukvårdsområdet. Ekonomiska beräkningar och övriga delar av regionfullmäktiges beslut om Mål- och budget från april 2016 är oförändrade. Region Hallands planeringsprocess innebär ett relativt tidigt budgetbeslut för att kunna igångsätta regionstyrelsens och driftnämndernas planering inför det kommande verksamhetsåret. Nya faktorer tillkommer dock efter beslutet om mål och budget vilket innebär att det finns ett behov av att komplettera och göra eventuella smärre revideringar av exempelvis uppdrag inför verksamhetsårets uppstart samt tekniska justeringar av budgeterade medel även mellan anslagsbindningsområden. Ekonomidirektören har i regionstyrelsens delegationsordning fått uppdraget att besluta om tekniska justeringar av budgeten. De beslutade tekniska justeringarna bör redovisas till regionfullmäktige för att öka förståelsen i uppföljningsprocessen. Ett förslag till reviderade uppdrag inom hälso- och sjukvårdsområdet med anledning av den nya hälso- och sjukvårdsstrategin kommer att beslutas i ett särskilt ärende angående reviderad resursfördelning inklusive uppdrag och beställning RS (19)

5 Regionstyrelsen beslutar att notera ekonomidirektörens beslut rörande tekniska omdisponeringar i resursfördelning uppdra åt Regionkontoret att i samband med regionstyrelsens beslut rörande uppföljning för 2017 konkretisera de årliga indikatorerna rörande hälso- och sjukvårdsstrategin samt målkedjan mellan regionfullmäktige, regionstyrelsen och nämnderna. Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att anta föreslagna revideringar i Mål och budget 2017 och ekonomisk plan för med anledning av ny hälso- och sjukvårdsstrategi. notera delegationsbeslut rörande tekniska omdisponeringar i resursfördelning notera regionstyrelsens beslut rörande årliga indikatorer och uppföljning. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Reviderad Mål och budget Revidering av resursfördelning 2017 inklusive uppdrag och beställning med anledning beslut om ny hälso- och sjukvårdsstrategi RS Regionstyrelsen antog den 6 april 2016, 46, att anta budgetramar för nämnder och styrelser inom Regionstyrelsens ansvarsområde, inklusive uppdrag och beställning, under förutsättning av regionfullmäktiges beslut om resursfördelning i Mål och budget Med anledning av hälso- och sjukvårdsstrategin finns behov av att revidera beslutad resursfördelning inklusive uppdrag och beställning för Med hänsyn till att nämndernas verksamhetsplanering pågår så behöver ett beslut ske under förutsättning av regionfullmäktiges beslut vid sammanträdet den 23 november. Lise-Lotte Bensköld-Olsson (S) och Per Stané Persson (S) meddelar att de inte deltar i beslutet. RS (19)

6 Regionstyrelsen beslutar att under förutsättning av regionfullmäktiges beslut av hälso- och sjukvårdsstrategin anta revideringar av uppdrag och beställning för lokala nämnder, driftnämnder inom hälso- och sjukvårdsområdet samt driftnämnden regionservice. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Reviderad resursfördelning 9 Inera AB överlåtelse av aktieinnehav och ändringar i bolagsdokument RS Frågan om ändrat ägande och ändrad verksamhetsinriktning för Inera AB har diskuterats under många år. Inte minst har företrädare för landsting och regioner uttalat sitt stöd för en förändring som innebär en närmare anknytning till SKL:s arbete med verksamhetsutveckling och att bredda verksamheten till att även omfatta kommunerna. Efter en omfattande förankrings- och beslutsprocess har styrelsen för SKL den 7 oktober beslutat att godkänna att SKL Företag AB förvärvar merparten av aktierna i Inera AB. En förutsättning för detta förvärv är att samtliga landsting och regioner säljer merparten av sina aktier i Inera AB till SKL Företag AB. Den ändrade inriktningen för bolaget kommer till uttryck i de förslag till ändrat aktieägaravtal samt ändrad bolagsordning och ändrat ägardirektiv som utarbetats och som redovisas i ärendet. Det förutsätts att landsting och regioner ställer sig positiva till ändringarna, som senare ska beslutas av ägarråd och bolagsstämma. Styrningen över bolaget sker genom ägarråd och bolagsstämma. Bolaget får en styrelse med 15 ledamöter, där ledamöter från både kommun- och landstingssektorn ingår. Hittills har Ineras verksamhet varit inriktad på hälso- och sjukvårdsområdet, men genom affären ska bolaget kunna verka inom betydligt fler verksamhetsområden. Genom att samtliga kommuner, landsting och regioner är delägare i företaget, kan medlemmarna kan köpa från Inera AB, utan upphandling (genom det så kallade Teckal-undantaget i upphandlingslagstiftningen). Detta ligger också i linje med SKL:s uppdrag är att främja och stödja samverkan mellan medlemmarna i verksamhetsutveckling genom digitala lösningar. Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige besluta att till SKL Företag AB överlåta145 av Region Hallands 150 aktier i Inera AB för en köpeskilling om kronor samt därmed godkänna i ärendet redovisat överlåtelseavtal. godkänna i ärendet redovisat aktieägaravtal. RS (19)

7 ställa sig positivt till i ärendet redovisat förslag till ändrad bolagsordningen för Inera AB, avsett att beslutas på kommande ägarråd och bolagsstämma ställa sig positivt till i ärendet redovisat förslag till ändrat ägardirektiv för Inera AB, avsett att beslutas på kommande ägarråd och bolagsstämma till Region Hallands ombud vid ägarråd och bolagsstämma utse..och att uppdra åt ombudet att på ägarråd och bolagsstämma rösta för beslut om ändring av bolagsordning och ägardirektiv för Inera AB. godkänna föreslagna justeringar av bolagsdokument samt nytt bolagsdokument enligt bifogade bilagor. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) 10 Avgifter hälso- och sjukvård 2017 RS Patientavgifter för öppenvård 2017 beslutades av Regionfullmäktige vid beslut om budget för Oförändrade patientavgifter gäller för Högkostnadsskydd, slutenvårdsavgift, hälsovård/intyg(gula Taxan), och egenavgifter för sjukresor uppräknas enligt tidigare fastställda principer. Bifogad förteckning visar priser inklusive patientavgifter för år Efter Regionfullmäktiges beslut om oförändrade patientavgifter 2017 har förändringar skett enligt riksdagsbeslut gällande införande av avgiftsfri screening för bröstcancer genom mammografi fr.o.m Dessutom finns det ett förslag till lagändring, på lagrådsremiss, för att införa avgiftsfri öppenvård för personer 85 år och äldre fr.o.m Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige besluta att räkna upp högkostnadsskydd för öppenvård samt slutenvårdsavgift för 2017 enligt tidigare beslutade principer, Region Halland följer högsta nivån för högkostnadsskydd som anges av Socialstyrelsen och beräknas utifrån 26 och 26a Hälso- och sjukvårdslagen. Det innebär oförändrade belopp jämfört med fastställa priser för hälsovård, intyg och vaccinationer enligt Gula Taxan, egenavgifter för sjukresor och övriga egenavgifter inom hälso- och sjukvård för 2017 enligt bifogad förteckning. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) RS (19)

8 11 Barntandvårdspeng och tandvårdstaxor 2017 RS Ersättningsmodellen för det fria valet av tandläkare för 3-19 åringar utgår ifrån en genomsnittlig ersättning per barn. Regionfullmäktige fastställer varje år den genomsnittliga barntandvårdspengen. Den genomsnittliga barntandvårdspengen för 2017 föreslås bli kronor per barn 3-21 år, med reservation att budgetpropositionen för fri tandvård år tas av riksdagen. Regionfullmäktige ska för varje år fastställa gällande tandvårdstaxa. Närsjukvården respektive Hallands sjukhus lämnar förslag till tandvårdstaxa som ska förhålla sig till referensprislistans förändring per åtgärdsgrupp. Förslaget till tandvårdstaxa skall också beakta aktuella volymer. Grundprincipen ska vara att varje åtgärd ska ersättas med ett belopp som motsvaras av självkostnaden. Tandvårds- och läkemedelsverket (TLV) fastställer referensprislistor som utgör grund för patientens försäkringsersättning. De nya referenspriserna kommer att börja gälla fr.o.m Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott föreslår regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige besluta att fastställa barntandvårdspeng och tandvårdstaxor 2017 enligt förslag. Handingar i ärendet Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Allmäntandvårdstaxa Specialisttandvårdstaxa 12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag på hantering av behoven/problemen. Ge aktuell status på beslutsprocessen för olika identifierade behov/problem. Ge en aktuell bild av användandet av investeringsramen utifrån fattade beslut under planperioden. Ge en aktuell bild av aktuella fastighetsfrågor som inte är sluthanterade. RS (19)

9 Regionstyrelsen beslutar att ge Driftnämnden Regionservice i uppdrag att anpassa lokaler för hjärtsjukvård på 5B Hallands sjukhus Varberg till en utgift om 4,2 miljoner kronor under Investeringen tas av fastlagd investeringsram. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) 13 Utrustningsinvestering till steriltekniska enheten RS Sterilprocessen i Halland behöver stärkas upp och under 2015 har en gemensam sterilteknisk enhet för Hallands sjukhus etablerats för att förbättra processen. För att uppnå detta är arbetsorganisationen utvecklad. Dagens rengöringsutrustning är ålderstigen och inte helt ändamålsenlig och det finns behov av nyinvestering. Investeringen omfattar fyra stycken diskdesinfektorer inklusive insatser, bansystem och tillbehör, dokumentationssystem, datorer, glasväggar för bullerdämpning samt möbler och inventarier för personal- och administrativa utrymmen. Regionstyrelsen föreslås besluta att godkänna utrustningsinvesteringen om 5,7 mnkr Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) 14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS Region Halland köper PET/CT undersökningar idag via regionvård och regionkontoret har genomfört en behovsanalys där det konstateras att den här diagnostiken bör finnas i regionen med anledning av att undersökningsformen ökar kraftigt som en konsekvens av standardiserade vårdförlopp inom cancervården. I uppdraget till driftnämnden ambulans diagnostik och hälsa finns ett uppdrag att genomföra upphandling och installation av PET/CT och det finns resurser avsatt för både ökade driftkostnader och som investeringsutgift i Mål och Budget Avsikten är att placera PET/CT-maskinen på Hallands sjukhus Halmstad. RS (19)

10 Regionstyrelsen beslutar att föreslå Regionfullmäktige besluta godkänna utrustningsinvesteringen av PET/CT på 16 mnkr. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) 15 Återrapportering av Framtidsarbetets fas 2 och uppstart av fas 3 RS Från hösten 2015 fram till nu har Framtidsarbetet (tidigare Åtgärdsarbetet) pågått i fas 2. Uppgiften utifrån fas 1 var att inleda ett långsiktigt arbete mot en hälsooch sjukvård utformad för framtidens behov med tanke på dagens och morgondagens utmaningar, att öka kvaliteten, skapa bättre flöden utifrån patienten, minska kostnadsökningstakten och få en ekonomi i balans. Det innebar att göra en detaljerad utformning av flertalet förändringar inom de områden som pekades ut i analysen i fas 1 samt att testa förändrade arbetssätt i så kallade piloter. Regionstyrelsen beslutar att godkänna rapporten uppdra åt driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvården, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa samt Driftnämnden Regionservice att målsätta och följa upp den ekonomiska potentialen i breddgenomförande av regiongemensamma metoder kopplat till effektivare vårdprocesser inklusive optimerad bemanning och utvecklad arbetsfördelning. uppföljningen ska ske månadsvis och inom ramen för ordinarie uppföljning och rapporteringsprocess. uppdra åt Regionkontoret att utarbeta mallar för kompletterad uppföljning och att tillse att förvaltningarnas rapportering följer dessa uppdra åt Regionkontoret att organisera en styrgrupp som via det centrala genomförandeteamet koordinerar och styr berörda förvaltningar i genomförandet. under förutsättning av regionfullmäktiges beslut uppdra åt hälso- och sjukvårdsutskottet att koordinera genomförandet av fas 3 inom genomförandeplanen för hälso- och sjukvårdsstrategin Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) RS (19)

11 16 Redovisning av partistöd RS I samband med starten av innevarande mandatperiod ändrades kommunallagen vad gäller partiernas redovisning av partistöd. Detta innebär bland annat att partierna ska lämna en skriftlig redovisning som visar hur stödet har använts för att stärka de politiska partiernas ställning i den lokala demokratin. Redovisningen ska ske per kalenderår och lämnas till regionfullmäktige. De nya reglerna gäller från Redovisningen omfattar erhållet partistöd och inte övriga intäkter och kostnader partiet har, däremot ska en redovisning göras om det skett överföringar till andra delar av partiorganisationen och vilken motprestation som i så fall erhållits. Har delar av partistödet avsatts till någon form av valfond eller i form av annat sparande ska även detta redovisas. En speciell blankett har utarbetats för redovisningen och formerna har diskuterats vid en gemensam gruppledarträff. Eftersom lagstiftningen och tillämpningen av lagstiftningen är ny kom gruppledarna överens om att redovisningen för 2015 inte behövde ske förrän den 31 augusti. Från och med nästa år ska dock redovisningen ske senast den 30 juni året efter att partistödet utbetalats. Samtliga partier i Regionfullmäktige har lämnat in redovisning och i enlighet med vad som föreskrivits. Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att föreslå regionfullmäktige att godkänna redovisning av partistöd Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Partiernas redovisningar 17 Redovisning av pågående motioner november 2016 RS Regionkontorets kansliavdelning redovisar i en sammanställning att det finns 10 pågående motioner som ännu inte har slutbehandlats av regionfullmäktige. Fem motioner är färdiga för den politiska beredningsprocessen och kommer eventuellt att behandlas på regionfullmäktiges sammanträde i februari. För fem motioner pågår beredningsprocessen inom regionkontoret. RS (19)

12 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige att lägga redovisningen över pågående motioner till handlingarna. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Förteckning pågående motioner 18 Val av ny ledamot i Strukturfondspartnerskapet för det regionala Strukturfondsprogrammet i Västsverige RS Per Stané Person (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i Strukturfondspartnerskapet för det regionala Strukturfondsprogrammet i Västsverige. Följande ledamöter och ersättare ingår idag i Strukturfondspartnerskapet för det regionala Strukturfondsprogrammet i Västsverige: Ledamot Stefan Bengtsson (C), ledamot Eva Borg (S), ledamot Elisabeth Falkhaven (MP), ledamot Dag Hultefors (M), ledamot Per Stané Persson (S) och ledamot GunMarie Stenström (M). Mandatperiod: Regionstyrelsen beslutar att entlediga Per Stané Persson (S) som ledamot i Strukturfondspartnerskapet för det regionala Strukturfondsprogrammet i Västsverige från och med 10 november utse Therese Stoltz (S) som ledamot i Strukturfondspartnerskapet för det regionala Strukturfondsprogrammet i Västsverige från och med 10 november Val av ny ledamot i Nordsjökommissionen och Conference of Peripheral and Martime Regions, CPMR RS Per Stané Person (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i Nordsjökommissionen och Conferense of Peripheral and Martime Regions, CPMR. Följande ledamöter och ersättare ingår idag i Nordsjökommissionen och Conferense of Peripheral and Martime Regions, CPMR : RS (19)

13 Ledamot Dag Hultefors (M) och ersättare Per Stané Persson (S). Mandatperiod: entlediga Per Stané Persson (S) som ledamot i Nordsjökommissionen och Conferense of Peripheral and Martime Regions, CPMR från och med 10 november utse Therese Stoltz (S) som ledamot i Nordsjökommissionen och Conferense of Peripheral and Martime Regions, CPMR från och med 10 november Regiondirektören informerar/övriga informationspunkter Regiondirektören informerar/övriga informationspunkter Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att anteckna den lämnade informationen till protokollet 21 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att lägga anmälningarna till handlingarna Anmälan av fattade delegationsbeslut 9 november 22 Anmälan av utskottens protokoll Anmäles protokoll från Hälso- och sjukvårdsutskottet Hälso- och sjukvårdsutskottet Tillväxtutskottet Tillväxtutskottet Arbetsutskottet Arbetsutskottet RS (19)

14 Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att lägga protokollen till handlingarna Protokoll 23 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser/protokoll Följande skrivelse anmäles för anteckning till protokollet: 1. Protokollsutdrag 59 GNHH Revidering av vårdriktlinjer för peruker och lösögonfransar/-ögonbryn. HNH Protokollsutdrag Driftnämnden Hallands sjukhus 73 Utrustningsinvesteringar och lokalanpassningar steriltekniska enheten i Halmstad. RS Cirkulär SKL Budgetproposition för 2017 och höständringsbudget för Revisionsrapport Ledning och styrning genom fullmäktiges mål. RS Avgiftsfri tandvård för unga RS Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att anteckna skrivelserna till protokollet Hälso- och sjukvård 24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS I budgetpropositionen 2016 aviserades en höjning av åldersgränsen för avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år. Reformen föreslås att genomföras i tre steg fr.o.m till Under 2017 höjs åldersgränsen till 21 år, under 2018 till 22 år och under 2019 till 23 år. Ersättningen från staten till Region Halland är beräknad till RS (19)

15 8 832 tusen kronor för 20 och 21 åringar under 2017, tusen kronor 2018 när 22-åringar tillkommer och tusen kronor 2019 när 23-åringar tillkommer. Vid samma ersättningsmodell och ersättningsnivå för tandvårdspengen som för barn och unga 3-19 år beräknas den sammantagna kostnaden för 2017 bli tusen kronor för 2018 bli tusen kronor och för 2019 bli tusen kronor. Dessutom tillkommer kostnader för områdesansvaret och för specialisttandvård. Underfinansiering för 2017 beräknas till tusen kronor, för 2018 till tusen kronor och för 2019 till tusen kronor. Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott föreslår regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige besluta att fastställa ersättningsmodellen och ersättningsnivån för tandvårdspengen för 20 och 21-åringar 2017, 22- åringar 2018 och 23- åringar 2019 fastställa åldersgränsen för asylsökande unga med rätt till avgiftsfri fullständig tandvård enligt upprättat förslag Handingar i ärendet Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Bilaga - Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga 25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS Kunskapen om sexuell och reproduktiv hälsa bland ensamkommande ungdomar är låg, och få vet vart de ska vända sig att få stöd. Det visar en nyligen genomförd kartläggning i Halland som också lyfter fram behov av ökad kunskap bland personal om hur de kan möta ungdomarna i dessa frågor. Kartläggningen har varit utgångspunkten för insatser som i projektform genomförts bland såväl personal vid HVB-hem som bland ensamkommande ungdomar. Projektet har visat på goda resultat, och efterfrågan från övriga boenden i länet är stor. Insatsen anses vara av stor vikt som en del av en hälsosam och lyckad etablering. För att kunna utveckla arbetet ytterligare och för att insatsen ska kunna erbjudas samtliga HVB-hem krävs en ny organisation av arbetet. Målsättningen är att förbättra ensamkommande ungdomars kunskap om sexuell och reproduktiv hälsa ur flera perspektiv; jämställdhetsperspektiv, samhällsperspektiv och ett kulturellt perspektiv. Insatsen syftar också till att öka den interkulturella kompetensen bland personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar, för att de ska kunna erbjuda relevant stöd. Insatsen ska bidra till att uppnå målen om goda och jämlika uppväxtvillkor samt att minska skillnader i hälsa. RS (19)

16 Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att Ge Driftsnämnden Ambulans, Diagnostik och Hälsa i uppdrag att samordna utvecklingsarbetet med kunskapshöjande insatser i området sexuell och reproduktiv hälsa till ensamkommande ungdomar, samt till personal vid ungdomsmottagningar och HVB-hem i Halland. Uppdraget ska ske i samverkan med Regionkontoret, Länsstyrelsen och Noaks Ark. Delfinansiering, 2,8 Mkr, sker genom de extra medel regeringen avsatt för flyktingmottagande och integration ( ) 26 Revidering av uppdragsbeskrivning, Vårdval Halland närsjukvård 2017 RS En årlig översyn och revidering skall göras inför varje nytt verksamhetsår. Inför 2017 års revidering är gjord efter politiska beslut, med syfte att förtydliga och säkerställa innehållet för leverantörerna i vårdvalet för närsjukvården. Samtliga avsnitt är genomgångna Majoritetens förslag till beslut Förslag läggs vid sammanträdet. Minoritetens förslag till beslut Vårdenheterna i Halland måste få förutsättningarna att utföra sitt uppdrag och möte behovet nära invånarna. Det kräver att de får möjlighet till ökade resurser att organisera sin verksamhet och möta behoven. Följande områden måste ingå i täckningsgraden: Telefonkontakter Mejlsvar inom ett dygn Besök till samtliga yrkeskategorier Deltagande i gruppträning och dylikt Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att komplettera uppdragsbeskrivningen med följande områden: telefonkontakter, mejlsvar inom ett dygn, besök till samtliga yrkeskategorier och deltagande i gruppträningar och dylikt. ge regionkontoret i uppdrag att skyndsamt komplettera beräkningsmodellen med ytterligare områden i täckningsgraden. RS (19)

17 de nye beräkningarna ska gälla fr o m 1 januari Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Uppdragsbeskrivning och förfrågningsunderlag 27 Vårdval Halland specialiserad öppenvård mål och ersättning 2017 RS En årlig översyn och revidering skall göras inför varje nytt verksamhetsår års revidering är gjord efter politiska beslut med syfte att förtydliga och säkerställa innehållet för leverantörerna i Vårdval Halland specialiserad öppenvård. Samtliga avsnitt är genomgångna. Majoritetens förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att att fastställa reviderad uppdragsbeskrivning och förfrågningsunderlag 2017 fastställa förslag till ersättning, kostnadstak och riskdelning 2017 Minoritetens förslag till beslut Det specialiserade vårdvalet, Vårdval Halland Plus, vars målsättning var att förbättra tillgängligheten till specialiserad vård (hud och psykiatri) för den Halländska befolkningen har inte genererat önskat resultat. Den administrativa samt ekonomiska insatsen är för hög i förhållande till utfallet. Behovet att hålla ihop vårdkedjan och resurseffektivisera kräver att vårdval inom specialiserad vård fasas ut. Regionstyrelsen beslutar att föreslå att regionfullmäktige besluta att under 2017 påbörja utfasningen av Vårdval Halland specialiserad vård (Hud och Psykiatri). ta fram en modell som på ett ändamålsenligt sätt möter behoven inom både psykiatri och hud. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Uppdragsbeskrivning och förfrågningsunderlag 28 Kvalitetspriset 2016 RS Av hälso- och sjukvårdslagen framgår att kvaliteten i verksamheten inom hälso- och sjukvården systematiskt och fortlöpande skall utvecklas och säkras. I en strävan att ytterligare utveckla och höja kvaliteten inom hälso- och sjukvården, samt med syftet att skapa ett regionalt engagemang och delaktighet hos förvaltningarna, instiftades år 2013 regionala kvalitetspris i Region Halland. Kvalitetsprisen vänder sig till förvalt- RS (19)

18 ningarna Hallands sjukhus, Ambulans, diagnostik och hälsa, Närsjukvården Halland samt Psykiatrin Halland. I stället för att som tidigare år erhålla ett pris i pengar, ett pris som finansierades av den förvaltning där pristagaren var verksam, kommer de tre vinnande bidragen 2016 att premieras med äran i att bjudas in till FoUU dagen den 1 december för att presentera sina projekt. Pristagarna kommer även att uppmärksammas av Regionfullmäktige. Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att Region Hallands Kvalitetspris 2016, tilldelas till de tre föreslagna projekten i enlighet med FoU-rådets förslag. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Nominerade projekt Regional utveckling 29 Hallands kulturplan RS Hallands kulturplan syftar till att förstärka kulturen som kraft för utveckling och tillväxt. Den utgör också Region Hallands underlag vid ansökan om statsbidrag från Statens kulturråd för de delar av kulturplanen som ingår i den nationella kultursamverkansmodellen. Kulturplanen utgår från de regionala styrdokumenten Bästa livsplatsen och Tillväxtstrategi för Halland ; från nationella kulturpolitiska mål samt från FN:s barnkonvention. Region Halland har valt att låta planen omfatta också de delar av den regionala kulturpolitiken som inte erhåller statsbidrag: det fria kulturlivet och civilsamhällets organisationer. Hallands kulturplan har tagits fram i samverkan med de halländska kommunerna och i samråd med civilsamhället och professionella kulturskapare. Kulturdialoger har förts med invånarna i Halland, varav en särskilt med ungdomar. Sakkunniga inom olika konst- och kulturområden har deltagit i utformningen av planens innehåll. En preliminär kulturplan remissbehandlades från den 6 maj till 15 september och planen har därefter reviderats och kompletterats. Hallands kulturplan omfattar fyra år men är ett levande dokument som kan utvecklas, kompletteras och fördjupas varje år. Detta är Hallands tredje kulturplan. RS (19)

19 Regionstyrelsens tillväxtutskott föreslår regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige besluta att Fastställa Hallands kulturplan Uppdra åt regionstyrelsen att under perioden besluta om revideringar av de delar av planen som beskriver prioriteringar för de olika utvecklingsområdena. Revideringar ska redovisas till regionfullmäktige. Tjänsteskrivelse från regionkontoret ( ) Hallands kulturplan RS (19)

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen RFs mål - RS prioriterade

Läs mer

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen REGIONSTYRELSEN Tid: kl. 09:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS160554

25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS160554 25 Sexuell och reproduktiv hälsa - insatser till ensamkommande ungdomar samt personal vid HVB-hem och ungdomsmottagningar RS160554 Ärendet Kunskapen om sexuell och reproduktiv hälsa bland ensamkommande

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA Tid: kl. 09:00-14:00 Plats: Konf rum Barken-Briggen i Kattegatt, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter Ersättare Övriga 1(9) 1. Justering Ej föredragning av utse

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-05-06 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 6 maj 2013, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag

Läs mer

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 Ärendet I budgetpropositionen 2016 aviserades en höjning av åldersgränsen för avgiftsfri tandvård för barn och

Läs mer

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-02 RS140163, regionfullmäktige, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen REGIONSTYRELSEN Tid: kl. 09:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 maj 2016, kl 09:00 14:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen RFs mål - RS prioriterade

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-10:45 Ledamöter Ersättare Övriga Mikaela Waltersson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (1:e vice ordförande) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331 Hälso- och sjukvårdsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 RS160331, Driftnämnden Hallands sjukhus, Åke Bengtsson (ekonomi ledning) 82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus

Läs mer

Stockholms stads förvärv av aktier i Inera AB

Stockholms stads förvärv av aktier i Inera AB Utlåtande 2017:187 RI (Dnr 112-1046/2017) Stockholms stads förvärv av aktier i Inera AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Stockholms stads förvärv av SKL Företag AB 5

Läs mer

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 Ärendet Region Halland köper PET/CT undersökningar idag via regionvård och regionkontoret har genomfört en behovsanalys där det

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-31 Hyltenämnden Tid: Onsdag 31 maj 2017, kl 13:00 16:00 Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Verksamhetsutvecklare inom socialt

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

Redovisningen ska ske senast den 30 juni året efter att partistödet utbetalats.

Redovisningen ska ske senast den 30 juni året efter att partistödet utbetalats. TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-08-07 RS180296 Regionkontoret Styrning och stöd Samuel Lindh Nämndtjänsteman Regionstyrelsen Redovisning av partistöd 2017 Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår

Läs mer

Regionstyrelsen. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-14:30. Plats: Borgsalen

Regionstyrelsen. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-14:30. Plats: Borgsalen Regionstyrelsen Tid: kl. 09:00-14:30 Plats: Borgsalen Ledamöter Helene Andersson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

7 Politisk beredningsgrupp RS170377

7 Politisk beredningsgrupp RS170377 7 Politisk beredningsgrupp RS170377 Ärendet För att koordinera och gemensamt kunna bereda frågor som rör genomförandet av hälso- och sjukvårdsstrategin samt för att möta behovet av en systemförändring

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 26 april 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-03-16 Falkenbergsnämnden Tid: Onsdag 16 mars 2016, kl 13:15 Plats: Affecta psykiatrimottagning, Stortorget 1, Falkenberg OBS! Kl 13:15 - Information Affecta- Lars

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Fastställa den reviderade mål- och budgetprocessen

Fastställa den reviderade mål- och budgetprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Regionkontoret Louise Lindstedt Budgetchef Datum Diarienummer 2015-08-11 RS140458 Regionstyrelsen Regionövergripande Mål- och budgetprocess Förslag till Beslut Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Karin Ingvarsson Utvecklare Datum Diarienummer 2016-02-10 RS150369, RS150370 Regionstyrelsen Första linjens vård till barn och unga med psykisk

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Regionstyrelsen. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Borgsalen

Regionstyrelsen. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-12:00. Plats: Borgsalen Regionstyrelsen Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Helene Andersson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30 Laholmsnämnden Tid: Måndag 30 november 2015, kl 13:00 Plats: Laholms vandrarhem.. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet..

Läs mer

Regionstyrelsen. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-11:40. Plats: Borgsalen

Regionstyrelsen. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-11:40. Plats: Borgsalen Regionstyrelsen Tid: kl. 09:00-11:40 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-10-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 11 oktober 2017, kl. 09:00 - ca 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser

utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-12-07 Regionstyrelsen Tid Onsdag 7 december 2016, kl 09:00 15:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510

Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-10-24 Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott 171 Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510 Beslut Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-09-06 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 6 september 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-15 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 15 juni kl. 09:00 16:00 Plats: Regionens Hus, Lokal Borgsalen Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christina

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

28 Kvalitetspriset 2016 RS160038

28 Kvalitetspriset 2016 RS160038 28 Kvalitetspriset 2016 RS160038 Ärendet Av hälso- och sjukvårdslagen framgår att kvaliteten i verksamheten inom hälso- och sjukvården systematiskt och fortlöpande skall utvecklas och säkras. I en strävan

Läs mer

Tandvårdstaxor 2019, barntandvårdspeng, karensbelopp och procentuell avsättning av barntandvårdspengen för riskfond 1 och fri tandvård t.o.m.

Tandvårdstaxor 2019, barntandvårdspeng, karensbelopp och procentuell avsättning av barntandvårdspengen för riskfond 1 och fri tandvård t.o.m. TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-09-17 RS180761 Regionkontoret Ekonomiavdelningen Rickard Ekdal Controller Hälso och sjukvårdsavdelningen Gunnel Håkansson Tandvårdsstrateg Regionstyrelsen Tandvårdstaxor

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg ( Balgö ) Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Göran Gunnarsson

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg. Protokoll Sammanträdesdatum 2015-02-12 Regionstyrelsen 38 53 Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00 Plats Grand Hotell, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Stefan Bengtsson (C) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 Ärendet En god psykisk hälsa har stor betydelse för en lyckad integration. I Region Halland krävs en ökad

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Tisdagen den 20 juni 2017, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrum Direktionsrummet, Hallands sjukhus Varberg Ledamöter Mikael Kahlin (-) Annsofi Aurell (M) Lovisa Ljungberg (C) Elisabeth

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 7 september 2016, kl 09:00 16:00

Regionstyrelsen. 1 Justering. Föredragningslista Sammanträdesdatum Tid Onsdag 7 september 2016, kl 09:00 16:00 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-07 Regionstyrelsen Tid Onsdag 7 september 2016, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen RFs mål - RS prioriterade

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-14:00 Ledamöter Ersättare Övriga Mikaela Waltersson (M) (ordförande) Helene Andersson (C) (1:e vice ordförande) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-14:30. Plats: Borgsalen

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00-14:30. Plats: Borgsalen REGIONSTYRELSEN Tid: kl. 09:00-14:30 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka Ärende 4 - bilaga Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Kungsbacka Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-02-21 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 21 februari, kl 09:00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH)

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) 5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) Ärendet I samband med regionfullmäktiges beslut rörande ny politisk organisation gavs regionstyrelsen i uppdrag

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352 RS160352, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Regionservice, Driftnämnden kultur och skola, Patientnämnden,

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-29 Varbergsnämnden Tid Måndagen den 29 maj 2017, kl 13:00 Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, 311 37 FALKENBERG OBS! nämndsmötet den 29 maj 2017

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 5 Lokal

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

9 Handlingsplan medarbetarundersökning 2014 RS150083

9 Handlingsplan medarbetarundersökning 2014 RS150083 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-03-03 RS150083, Lars Wingfors (HR-avdelningen), Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-11:40 Ledamöter Ersättare Övriga Mikaela Waltersson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (1:e vice ordförande) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

7 Region Hallands uppföljning 2017 RS160669

7 Region Hallands uppföljning 2017 RS160669 7 Region Hallands uppföljning 2017 RS160669 Ärendet Styrningen sker politiskt i tre ledningsnivåer där regionfullmäktiges roll är att fatta strategiska beslut om mål och policyer och fördela de ekonomiska

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-24 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 24 november kl. 14:00 Plats: Folktandvården Västra Vall Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christian

Läs mer

Arbetsordning och delegationsordning

Arbetsordning och delegationsordning Ärende 31 RS 2015-01-07 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Staben Regionkontoret 2014-12-15 RS140163 Staffan Johansson, kanslichef kansliavdelningen REGIONSTYRELSEN Arbetsordning och delegationsordning

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Årsplan utgångspunkt Regionfullmäktige (RF)

Årsplan utgångspunkt Regionfullmäktige (RF) Uppföljningsrapport 2 behovsuppföljning RF 7/11 Budget och Uppdrag RF 26-27/9 Årsplan utgångspunkt Regionfullmäktige (RF) Politisk styrning Region Halland Bästa Livsplatsen Seminarie Kunskap och förståelse

Läs mer

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten 16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-05-27 109

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-11:25 Ledamöter Ersättare Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (1:e vice ordförande) Ulrika Jörgensen (M) Tommy Rydfeldt (L) Elisabeth Falkhaven

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180371 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-13:55 Ledamöter Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (1:e vice ordförande) 143-156, 158-162 Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) (2:e vice ordförande) Ulrika

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att

utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-02-08 Regionstyrelsen Tid Onsdag 8 februari 2017, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering utse Lise-Lotte

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-03-02 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 2 mars kl. 14:00 Plats: Vårdcentralen Onsala Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att

Läs mer