Koncernkontoret Koncernstab HR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Koncernkontoret Koncernstab HR"

Transkript

1 Koncernstab HR Enheten för kompetensförsörjning Marie Karlsson HR-strateg Datum Rev , , , , , , , , , , , , (5) Rutiner för etjänstekort (RS-kort) till studerande under VFU/praktik Inledning Hälso- och sjukvårdspersonal under utbildning avser både anställd personal som vidareutbildas samt studerande som fullgör praktik eller liknande. Hälsooch sjukvårdsstuderande behöver för sin utbildning tillgång till patientinformation i varierande grad. Huvuddelen av denna patientinformation är elektroniskt lagrad. Studerande kan ges tillgång till patientinformation utifrån samma kriterier som för anställda, formulerade i s regelverk Instruktioner om styrning av behörigheter för åtkomst till uppgifter om patienter Instruktioner för behörighet Behov Tillgång till patientinformation ska baseras på behov. Den studerande som aktivt deltar i vården av patienten ska få tillgång till dennes uppgifter. Om den studerande enbart följer med, lyssnar och observerar anses hon/han inte delta i vården. Begreppet vård omfattar vård, undersökning och behandling inom hälso- och sjukvård. En vårdrelation ska finnas vårdrelationen är personlig och patientrelaterade aktiviteter utförs. Den studerande har tystnadsplikt avseende alla de uppgifter hon/han tar del av. Säker identifiering Hälso- och sjukvårdspersonal ska vara säkert identifierade personer. Detsamma gäller för studerande. Tillgång till patientinformation i Region Skånes patientinformationssystem skall ske under unik, egen identitet praktiktidens längd för studerande är ovidkommande. Handledare ska finnas utsedd som kontrollerar dokumentationen/registreringen. Vad är etjänstekort? Ett kort med en gemensam standard för identifiering och digital signering för alla medarbetare och studerande i. Kortet är en elektronisk tjänstelegitimation som innehåller personliga identitetsuppgifter och kan användas för säker inloggning till journal Postadress: S Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Skånehuset, J A hedlunds väg Telefon (växel): Internet:

2 2 (5) och administrativa system samt access till s intranät. Kortet fungerar även som elektronisk nyckel i passersystem. Vad krävs för att få etjänstekort? Att den studerande är identifierad och finns registrerad i Skånekatalogen. OBS! Studerande som redan är anställd i kan använda sitt vanliga etjänstekort. Lärosätets ansvar: Utse etjänstekortsbeställare och meddela namn till, Marie Karlsson e-post marie.mk.karlsson@skane.se Tillse att den studerande är säkert identifierad och lämna korrekta studerandeuppgifter till hsa.1177@skane.se. Uppgifter som ska överföras är namn, personnummer och aktuell e-postadress samt planerat slutdatum för den studerandes utbildning. Uppgifterna skickas i en Excelmall. följer PUL och mallen ska krypteras. Person med skyddad identitet hanteras separat, se nedan. Om den studerande byter namn under pågående utbildning ska detta meddelas till hsa.1177@skane.se. Den studerande får då skaffa nytt etjänstekort. Studerandeuppgifterna ska lämnas senast den 1/4 (för höstterminens praktik) respektive 1/10 (för vårterminens praktik). Informera aktuella studerande att de ska kontakta någon av Region Skånes kortstationer (se nedan) för fotografering, korttillverkning och uthämtning av kort. Detta ska ske i god tid pga. kortstationernas handläggningstider som är ca 1 månad. För studenter i Lund och Malmö rekommenderas att kontakta eva.ma.andersson@skane.se som kommer att planera för fotografering av studenterna på respektive ort. OBS! Det går inte att fotografera sig om man inte har giltig legitimation med sig. Meddela hsa.1177@skane.se om den studerande avbryter sin utbildning i förtid/gör uppehåll minst 6 månader. Återkräva kort av den studerande efter avslutad utbildning. Korten skickas till: Kortstationen Ängelholm Byggnad 29; Eva Andersson Ängelholm Studerande som ska arbeta i i direkt anslutning till sin examen kan behålla sitt kort. Vid anställning hos privat vårdgivare ska kortet återlämnas.

3 3 (5) Den studerandes ansvar: Ansvarar för att kontakta någon av kortstationerna för fotografering och beställning av kort i god tid innan aktuell VFU-/praktikperiod. Drop-in tider för fotografering annonseras på webben, se OBS! Den studerande måste ha etjänstekort för att få påbörja sin VFU/praktik. Legitimera sig vid såväl beställning som uthämtning av kort. Ansvara för mottagande av pinkodskuvert. Pinkodskuvertet skickas till den studerandes folkbokföringsadress. Medta pinkodskuvert vid hämtning av kort på kortstation. etjänstekortet är en värdehandling, är personlig och får ej överlämnas till någon annan. Den studerande ska därför vara aktsam om kort och pinkodskuvert. Om den studerande blir av med sitt kort får hen själv finansiera nytt kort, kostnad 550 kronor. Vid förlust av pinkodskuvert får den studerande kontakta kortstationen för att få ett nytt, kostnad ca 150 kronor. Ha med sig kort och RSid till aktuell VFU/praktikplats. Spärra förlorat kort enligt anvisningar som gavs i samband med utlämnande av kortet samt kontakta lärosätets etjänstekortsbeställare för hjälp med underlag till ett nytt kort/reservkort. Aktivering av kortet är giltigt under hela utbildningstiden därefter plockas den studerande bort ur Skånekatalogen. Ca 2-3 veckor innan den studerande plockas bort skickas ett mail till den mailadress den studerande uppgivit. Kortets giltighet kan förnyas om utbildningen fortfarande pågår och om den studerande meddelar svar tillbaka till katalogadministratören. Återlämna kort vid utbildningens slut. Kortet ska klippas över chippet och skickas till: Kortstationen Ängelholm Byggnad 29; Eva Andersson Ängelholm. Den studerande som ska göra VFU/praktik på privat vårdenhet ska lämna uppgift på sitt RSid till vårdenheten senast en vecka innan praktiken påbörjas. Syftet är att vårdenheten ska kunna beställa VDI (åtkomst till s nätverk). s ansvar: Ansvarar för att förse GSF (gemensam servicefunktion) med en lista på lärosätenas etjänstekortsbeställare. Finansierar etjänstekort samt VDI-uppkoppling (det senare gäller privata vårdgivare).

4 4 (5) GSF (s gemensamma servicefunktion) Ansvarar för att lägga in de studerande i Skånekatalogen enligt fastställda rutiner under Övrigt Samverkansparter / Studenter från lärosäten. Skickar information till de studerande med uppgift på RSid Kontrollerar 2 ggr/år mot samtliga lärosäten att de studerande finns kvar i respektive utbildning Ser till att de studerande blir aktiverade mot AD. Inget mailkonto eller hemkatalog läggs upp, däremot ges den studerande behörighet till s intranät, VGI. Avslutar behörigheter och tar bort student/praktikant ur Skånekatalogen vid utbildningens avslut samt avregistrerar kort. Adress: Regionservice GSF Vårdekonomi - Skånekatalogen Medicon Village, byggnad Lund Kortstation Annonserar tider för fotografering i samverkan med utbildningsanordnarna, kontrollerar den studerandes legitimation mot Skånekatalogen och utfärdar kort. Utfärdar reservkort till utländsk student/praktikant samt till den som förlorat sitt tidigare utfärdade kort. Ger information till utländsk student om hur länge certifikatet gäller och vad hen ska göra om praktiken fortsätter efter tom-datum. Håller listan på kortstationernas aktuella drop-in tider uppdaterad på webben Vårdenhet/vårdcentral Varje vårdenhet där student/praktikant gör sin VFU/praktik beställer nödvändiga behörigheter för såväl inpassering som inloggning i vårdenhetens IT-system (vanligtvis aktuellt journalsystem). Behörigheter ges endast för aktuell praktikperiod. Vårdenhetens gällande rutiner för behörighetstilldelning ska följas. Privata vårdenheter skickar uppgift om VDI-inläggning till itkundtjanst.privata@skane.se senast en vecka innan den studerande kommer till vårdenheten. VDI-uppkoppling avbeställs när praktikperioden avslutas. Rutin för fakturering av kostnad för VDIuppkoppling Rutiner fakturering VDI Kontrollerar den studerandes legitimation och att denna överensstämmer med uppgifterna på etjänstekortet samt att pinkoderna finns tillgängliga.

5 Hantering av utländsk student För utländsk student/praktikant som inte har svenskt personnummer 5 (5) gäller följande: En kopia på giltigt pass ska lämnas i samband med lärosätets beställning. Kopian ska vidimeras av ansvarig lärare inom den organisation som har avtal med, med datum, signatur, namnförtydligande och telefonnummer. Den vidimerade passkopian skickas till hsa.1177@skane.se på något av följande sätt: o Via post/brev som inkluderar papperskopian, adress se GSF ovan o På ett USB-minne som skickas via post/brev som skall vara lösenordskyddat och lösenordet skall inte finnas i samma brev utan skall skickas via e-post till hsa.1177@skane.se. o Via e-post med krypterad fil och lösenordet skall skickas via brev eller separat mail För erhållande av kort måste studenten ha med sig en ansvarig person från lärosätet till kortstationen som kan intyga att det är rätt student. Personen från lärosätet måste ha med sig svensk giltig id-handling när kortet ska utfärdas. Aktuell student måste kunna styrka sin behörighet med giltigt pass. Därefter utfärdas ett reservkort med certifikat för högst 180 dagar. Certifikatet kan förlängas om utbildningen varar mer än 180 dagar. AKTUELLA KORTSTATIONER Kortstationer finns vid sjukhuset/lasarettet i Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund, Malmö, Trelleborg, Ystad och Ängelholm. Samtliga kortstationer har drop-in. För kontaktuppgifter och öppettider se OBS! För att få fotografering på lärosätet finns det möjlighet att anlita en mobil kortstation. Kontakt tas då med Eva Andersson eva.ma.andersson@skane.se eller telefon , Regionservice. Studenter med skyddad identitet Studenter som har skyddad identitet måste hanteras separat, meddela hsa.1177@skane.se. Kort till person med skyddad identitet utfärdas endast på kortstationerna i Malmö, Lund och Kristianstad.

Koncernkontoret Koncernstab HR

Koncernkontoret Koncernstab HR Koncernstab HR Enheten för kompetensförsörjning Lisa Davidsson Personalstrateg 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se Datum 2013-11-22 Rev. 2014-04-04, 2014-06-10, 2014-12-22 1 (5) Rutiner för etjänstekort

Läs mer

Information om personuppgiftsbehandling till studenter

Information om personuppgiftsbehandling till studenter Koncernkontoret Koncernstab HR Marie Karlsson HR-strateg 040-6753639 Marie.mk.karlsson@skane.se Datum 180912 Version 1 1 (5) Information om personuppgiftsbehandling till studenter Allmänt Nedan följer

Läs mer

Ditt nya smarta etjänstekort!

Ditt nya smarta etjänstekort! Ditt nya smarta etjänstekort! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är ett smart kort?... 1 SITHS-kortet - ett begrepp, flera funktioner... 2 Tjänstelegitimation... 2 Personlig e-legitimation... 2 Vad behövs för kortet?...

Läs mer

Rutin för administrering av KOMKAT och SITHS kort

Rutin för administrering av KOMKAT och SITHS kort Riktlinjer för hälso- och sjukvården Ansvarar för att riktlinjen blir känd: Respektive enhetschef Utfärdad av: Margaret Fritz Medicinskt ansvarig sjuksköterska Damir Kvakic Systemansvarig Dokumentets namn:

Läs mer

Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID

Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID 2015-03-31 Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID Du som arbetar i Järfälla kommun och arbetar med känsliga uppgifter och behöver säker identifiering och inloggning. System som innehåller

Läs mer

BESLUT. Instruktioner om styrning av behörigheter för åtkomst till uppgifter om patienter

BESLUT. Instruktioner om styrning av behörigheter för åtkomst till uppgifter om patienter Regiondirektören Alf Jönsson +46 44 309 31 21 alf.jonsson@skane.se BESLUT Datum 2017-03-01 Dnr 1700202 1 (11) Instruktioner om styrning av behörigheter för åtkomst till uppgifter om patienter Syftet med

Läs mer

BESLUT. Datum Dnr Tillämpningsanvisningar om Rätt att ta del av patientuppgifter inom Region Skåne

BESLUT. Datum Dnr Tillämpningsanvisningar om Rätt att ta del av patientuppgifter inom Region Skåne Regiondirektören Jonas Rastad +46 44 309 39 25 +46 708 46 70 67 Jonas.rastad@skane.se BESLUT Datum 2014-06-25 1 (5) Tillämpningsanvisningar om Rätt att ta del av patientuppgifter inom Följande tillämpningsanvisningar

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för tandvårdsstyrning Anneli Gurenius Handläggare 044-309 35 16, 0768-870 235 anneli.gurenius@skane.se Datum 2014-02-17 1 (6) Till kontaktpersoner för

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Datum 2017-10-31 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende Psykoterapi i Hälsoval Skåne gällande år 2018 förtydligande till förändringar

Läs mer

Lägga till Universitetsanknuten

Lägga till Universitetsanknuten Sida 1 av 7 Lägga till Universitetsanknuten Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen.

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN Avdelning för hälso- och sjukvårdsstyrning, Koncernkontoret Rev 140325 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Asylsökande... 4

Läs mer

Sammanhållen journalföring och Nationell Patientöversikt i Västra Götalandsregionen

Sammanhållen journalföring och Nationell Patientöversikt i Västra Götalandsregionen Sammanhållen journalföring och Nationell Patientöversikt i Västra Götalandsregionen Definition av begrepp Vårdgivare, regionen är vårdgivare enligt lagens definition, med ansvar att bestämma övergripande

Läs mer

Rutiner för hantering av externa personer i HSA

Rutiner för hantering av externa personer i HSA - Privata familjeläkare 1. HANTERING AV EXTERNA PERSONER I HSA...1 2. SKAPA EN PERSON MANUELLT I ADMINISTRATIONSGRÄNSSNITTET FÖR HSA - IM (IDENTITY MANAGER)...2 3. MEDARBETARUPPDRAG...4 4. BESTÄLLNING

Läs mer

Utbildningsinnehåll. Introduktion E-tjänstekort. Kortkrav. Korttyper. Rutiner

Utbildningsinnehåll. Introduktion E-tjänstekort. Kortkrav. Korttyper. Rutiner LRA Utbildning Utbildningsinnehåll Introduktion E-tjänstekort Kortkrav Korttyper Rutiner Nationell ehälsa SITHS en pusselbit i det stora hela E-tjänstekort- kort summering E-tjänstekortet är ett verktyg

Läs mer

Tjänsteavtal etjänstekort

Tjänsteavtal etjänstekort 1 (8) Tjänsteavtal etjänstekort Organisation utan eget utgivningskontor men med egen etjänstekortsansvarig Avtal mellan SLLeT och [Organisation] Datum: [Datum] Modell Anvisning Dokumentation Blankett Rapport

Läs mer

Manual Beställning av certifikat (HCC) till reservkort

Manual Beställning av certifikat (HCC) till reservkort Manual Beställning av certifikat (HCC) till reservkort Landstinget Västmanland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 REVISIONSHISTORIK... 3 2 INTRODUKTION... 4 3 UTFÄRDA RESERVKORT... 4 3.1 BESTÄLLNINGSUPPDRAG... 4 3.2

Läs mer

Lägg till Timavlönad

Lägg till Timavlönad Sida 1 av 5 Lägg till Timavlönad Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun

Jämför med rutinen Övertagande av SITHS-kort som bör användas om personen redan har uppdrag hos utförare i Uppsala kommun Dokumentnamn Beställning av SITHS-kort 1 Syfte Beskriver ansvarsförhållanden och rutin inom Uppsala kommun för att beställa SITHS-kort och initialt medarbetaruppdrag. Rutinen gäller både beställning av

Läs mer

Checklista. För åtkomst till Svevac

Checklista. För åtkomst till Svevac Checklista För åtkomst till Svevac Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Inloggning/autentisering i Svevac 2 3 Målet sammanhållen vaccinationsinformation 3 4 Säkerhetstjänsten 3 5 Detta är HSA 3 6 Detta

Läs mer

En övergripande bild av SITHS

En övergripande bild av SITHS En övergripande bild av SITHS Kontakt: Jessica Nord E-post: servicedesk@inera.se Webbsida: www.siths.se 1 2 Nationell e-hälsa SITHS en pusselbit Vad används SITHS till? Fysisk ID-handling Inpassering Säker

Läs mer

Tjänsteavtal etjänstekort

Tjänsteavtal etjänstekort 1 (8) Tjänsteavtal etjänstekort Organisation utan eget utgivningskontor och utan egen etjänstekortsansvarig Avtal mellan SLLeT och [Organisation] Datum: [Datum] Modell Anvisning Dokumentation Blankett

Läs mer

Rutin vid kryptering av e post i Outlook

Rutin vid kryptering av e post i Outlook Beslutad av: Chef Säkerhet och beredskap Diarienummer: RS 255 2016 Giltighet: från 2016 03 31 [rev 18 11 01] Rutin vid kryptering av e post i Outlook Rutinen gäller för alla förvaltningar och bolag Innehållsansvar:

Läs mer

Riktlinjer för informationshantering och journalföring i hälsooch sjukvården i särskilt boende i Järfälla kommun.

Riktlinjer för informationshantering och journalföring i hälsooch sjukvården i särskilt boende i Järfälla kommun. 2008-08-15 1 (6) Reviderad 2010-04-21 Riktlinjer för informationshantering och journalföring i hälsooch sjukvården i särskilt boende i Järfälla kommun. Nedanstående lagar, förordningar allmänna råd ligger

Läs mer

Krav på säker autentisering över öppna nät

Krav på säker autentisering över öppna nät Krav på säker autentisering över öppna nät I enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14 2 kap. 5 skall en vårdgivare som använder öppna nät för att hantera patientuppgifter, ansvara för att

Läs mer

Rutin för loggning av HSL-journaler samt NPÖ

Rutin för loggning av HSL-journaler samt NPÖ Rutin för loggning av HSL-journaler samt NPÖ Enligt patientdatalagen 4 kap 3,skall vårdgivare göra systematiska och återkommande kontroller av om någon obehörigen kommer åt sådana uppgifter om patienter

Läs mer

Rutin för kontroll av åtkomst till patientuppgifter-loggranskning av NPÖ, Meddix och verksamhetssystem

Rutin för kontroll av åtkomst till patientuppgifter-loggranskning av NPÖ, Meddix och verksamhetssystem SOCIALFÖRVALTNINGEN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se 2014-05-07 Rutin för kontroll av åtkomst till patientuppgifter-loggranskning av NPÖ, Meddix och verksamhetssystem INLEDNING Patientdatalagen

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 7 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en helt ny person som ska börja på LU, man har verifierat att personen inte redan har ett LU-konto genom att använda sökfunktionen. Gör gärna

Läs mer

EyeNet Sweden stark autentisering i kvalitetsregister

EyeNet Sweden stark autentisering i kvalitetsregister EyeNet Sweden stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) EyeNet Sweden Kontaktinformation till RC: eyenetsweden@ltblekinge.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund om SITHS 3 Instruktion

Läs mer

1. Syfte och omfattning. 2. Allmänt. 3. Ansvar och roller. Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) 3.1. Högskolan i Gävle (HiG) - ansvarar för att

1. Syfte och omfattning. 2. Allmänt. 3. Ansvar och roller. Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) 3.1. Högskolan i Gävle (HiG) - ansvarar för att Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 09-40842 Fastställandedatum: 2013-01-31 Upprättare: Carina M Lindqvist Jonsson Giltigt t.o.m.: 2018-01-31 Fastställare: Gunnar Mohlén Sjuksköterskestudenter

Läs mer

Policy och tillämpningsförslag. Informationsutbyte. mellan externa vårdgivare och Region Skåne

Policy och tillämpningsförslag. Informationsutbyte. mellan externa vårdgivare och Region Skåne Hälso- och sjukvårdsledningen POLICY Datum December 2004 Dnr HSN/000000 Policy och tillämpningsförslag Informationsutbyte mellan externa vårdgivare och Region Skåne Adress: S-291 89 KRISTIANSTAD Besöksadress:

Läs mer

VGR-RIKTLINJE FÖR ÅTKOMST TILL INFORMATION

VGR-RIKTLINJE FÖR ÅTKOMST TILL INFORMATION Koncernkontoret Enhet säkerhet Dokumenttyp VGR-riktlinje Dokumentansvarig Valter Lindström Beslutad av Valter Lindström, koncernsäkerhetschef Övergripande dokument Riktlinjer för informationssäkerhet Kontaktperson

Läs mer

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort PLR i samarbete med för tillverkning av ID06 kort Förutsättningar för tillverkning av ID06 kort hos i samarbete med PLR: Kontroll av medlemskap hos PLR Kontroll att företag och organisationsnummer stämmer

Läs mer

Ansvarsförbindelse etjänstekort

Ansvarsförbindelse etjänstekort Ansvarsförbindelse etjänstekort Ansvarsförbindelse avseende användning, utgivning och administration av etjänstekort för verksamhet: [Verksamhet som ansvarsförbindelsen gäller] Modell Anvisning Dokumentation

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister

Stark autentisering i kvalitetsregister Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Kontaktinformation till RC Syd: rcsydkarlskrona@ltblekinge.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund om SITHS 3 Instruktion till kvalitetsregister

Läs mer

Certifikat - Ett av en CA elektroniskt signerat intyg som knyter en publik nyckel till en specifik nyckelinnehavare. Källa: Inera (BIF)

Certifikat - Ett av en CA elektroniskt signerat intyg som knyter en publik nyckel till en specifik nyckelinnehavare. Källa: Inera (BIF) A Autentisering - Kontroll av uppgiven identitet. Källa: SOSFS 2008:14 Autentisering - Kontroll av uppgiven identitet, t ex vid inloggning, vid kommunikation mellan system eller vid utväxling av meddelanden

Läs mer

1 (5) 7 oktober 2010. RÅD Signering, bekräftelse, låsning

1 (5) 7 oktober 2010. RÅD Signering, bekräftelse, låsning 1 (5) RÅD Signering, bekräftelse, låsning 2 (5) Innehåll 1 Inledning...4 2 Signering...4 2.1 Undantag från signering...5 3 Bekräftelse...5 4 Låsning...5 3 (5) Utgåvehistorik för dokumentet Utgåva Datum

Läs mer

3 Hur förbereder jag mig inför krav på kortinlogg?

3 Hur förbereder jag mig inför krav på kortinlogg? 1(5) 1 Sammanfattning Följande hantering gäller för datorer där kortkrav med aktiverats: För att logga in: 1. Stoppa in kortet i kortläsaren 2. Slå CTRL+ALT+DELETE 3. Skriv in PIN-kod för legitimering

Läs mer

ANSÖKAN OM VALIDERING

ANSÖKAN OM VALIDERING ANSÖKAN OM VALIDERING Läs anvisningarna på sidorna 5-6 innan du fyller i ansökan. 1. PERSONUPPGIFTER Namn Personnummer Adress Postadress Telefonnummer dagtid Telefonnummer mobil E-postadress 2. KURSUPPGIFTER

Läs mer

etjänstekortsmodellen

etjänstekortsmodellen SLL IT VERSION 3.0 etjänstekortsförvaltningen 2010-11-15 LS etjänstekortsmodellen INNEHÅLLSFÖRTECKNING etjänstekortsmodellen... 1 Versionshistorik... 5 1 Inledning... 6 1.1 Bakgrund... 6 1.1.1 Nationellt

Läs mer

Förvaltning Ägare Reviderat datum Sofia Öhrman

Förvaltning Ägare Reviderat datum Sofia Öhrman Förvaltning Ägare Reviderat datum Sofia Öhrman 2016-04-22 Verksamhet Region Örebro län Slutgranskare Sofia Öhrman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m 16RS2416 Riktlinjer Rickard

Läs mer

Mallar för kvittenser och e-post. Exempel på text till kvittenser och e-post i administrationshantering av SITHS-kort

Mallar för kvittenser och e-post. Exempel på text till kvittenser och e-post i administrationshantering av SITHS-kort Mallar för kvittenser och e-post Exempel på text till kvittenser och e-post i administrationshantering av SITHS-kort 1. E-postutskick och kvittens... 2 1.1 E-postutskick... 2 1.1.1 Påminnelse av utgående

Läs mer

ANSÖKAN OM VALIDERING

ANSÖKAN OM VALIDERING ANSÖKAN OM VALIDERING Läs anvisningarna på sidorna 5-6 innan du fyller i ansökan. 1. PERSONUPPGIFTER Namn Ansökan skickas till: HSD / Registrator Stockholms Universitet 106 91 Stockholm eller registrator@hsd.su.se

Läs mer

Riktlinje för sammanhållen journalföring, nationell patientöversikt, NPÖ

Riktlinje för sammanhållen journalföring, nationell patientöversikt, NPÖ Diarienummer NHO-2014-0109.37 ALN-2014-0148. 37 Riktlinje för sammanhållen journalföring, nationell patientöversikt, NPÖ Dokumentnamn Riktlinje för sammanhållen journalföring, nationell patientöversikt,

Läs mer

Anslutning av Elektronisk Katalog EK/HSA, införande etjänstekort et/siths

Anslutning av Elektronisk Katalog EK/HSA, införande etjänstekort et/siths sida 1 Anslutning av Elektronisk Katalog EK/HSA, införande etjänstekort et/siths sida 2 1 Innehåll 2 Bakgrund - EK... 3 2.1 Vad är EK... 3 2.2 Tillämpningar för EK... 4 3 Bakgrund - etjänstekort... 5 3.1

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för tillgång till och utlämnande av patientinformation

Tillämpningsanvisningar för tillgång till och utlämnande av patientinformation Sid 1(5) Tillämpningsanvisningar för tillgång till och utlämnande av patientinformation Inledning Hantering av patientinformation inom Region Skåne ska ske utifrån patientdatalagen (SFS 2008:355), Socialstyrelsens

Läs mer

Syfte... 2. Behörig. in... 3. Logga 1(6)

Syfte... 2. Behörig. in... 3. Logga 1(6) RUTIN: BEHÖRIGHETER OCH ÅTKOMST TILL IT-SYSTEM... 2 Syfte... 2 Ansvar... 2 Behörig och inte behörig... 2 Varbergs kommuns nät... 2 Lösenord... 3 Patientjournalsystem... 3 1. Behovs- och riskanalyser...

Läs mer

Monitorerares tillgång till Cosmic vid kliniska prövningar

Monitorerares tillgång till Cosmic vid kliniska prövningar Godkänt den: 2018-09-24 Ansvarig: Sune Larsson Gäller för: Region Uppsala Monitorerares tillgång till Cosmic vid kliniska prövningar Innehåll Bakgrund...2 När ny studie ska starta...2 Beställning till

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365 2016 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information Koncernkontoret Enheten för informationssäkerhet informationssakerhet@skane.se Datum: 2012-11-05 Dnr: Dokumentförvaltare: Enheten för informationssäkerhet Koncernkontoret Dokumentets status: Beslutat Dokumentid:

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister

Stark autentisering i kvalitetsregister Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Kontaktinformation till RC Syd: Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14

Läs mer

Instruktion för Behörighetsbeställningen

Instruktion för Behörighetsbeställningen VGR IT Instruktion för Behörighetsbeställningen Innehåll Adress och inloggning till Behörighetsbeställningen... 1 Säker identifiering Välj certifikat... 1 Säker identifiering Ange Säkerhetskod... 2 Sök

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, hv.se/student, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, hv.se/student, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student DisCo, Mitt konto, hv.se/student, MyPage, e-post, Office 365 2017 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

LOKAL ANVISNING till Vårdhandboken Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Identifikation 3 Vårdrutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m.

LOKAL ANVISNING till Vårdhandboken Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Identifikation 3 Vårdrutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m. Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Identifikation 3 Vårdrutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m. Hälso- och sjukvård Identifiering, gömda flyktingar, 2016-03-01 papperslösa, ID-band Utfärdande

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.2

Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.2 Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.2 Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14 2 kap. 5 skall

Läs mer

Uppdaterad Dataskyddspolicy

Uppdaterad Dataskyddspolicy Här kommer lite information om GDPR som är viktigt att du tar del av. GDPR är förkortning på den nya lag - EUs dataskyddsförordning - som träder i kraft 25 maj i år och som är till för att skydda dina

Läs mer

Ansvarsförbindelse för Stockholms Läns Landstings Elektroniska Katalog (EK)

Ansvarsförbindelse för Stockholms Läns Landstings Elektroniska Katalog (EK) Ansvarsförbindelse för Stockholms Läns Landstings Elektroniska Katalog (EK) [Organisation som Ansvarsförbindelsen gäller] Modell Anvisning Dokumentation Blankett Rapport Namn Datum Version Ansvarig utgivare

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning, Koncernkontoret Rev 150401 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Asylsökande...

Läs mer

Rutiner för etjänstekort

Rutiner för etjänstekort SLLIT etjänstekortsförvaltningen VERSION 5.0 1 (33) Rutiner för etjänstekort Version 5.0 E-post: rafunktionen@sll.se 2 (33) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Versionshistorik... 4 1 etjänstekort...

Läs mer

HPTA version 0.9. Bilaga 1. Administrering i HSA-katalogen

HPTA version 0.9. Bilaga 1. Administrering i HSA-katalogen HPTA version 0.9 Bilaga 1 Administrering i HSA-katalogen Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Roller och ansvar... 2 3. Verifiera korrekthet i HSA-katalogens innehåll... 3 4. Rolladministrering... 4 5. Registrering/redigering/hantering

Läs mer

Anvisningar till. Ansökan om bevis om specialistkompetens för tandläkare med legitimation i enlighet med HSLF-FS 2017:77

Anvisningar till. Ansökan om bevis om specialistkompetens för tandläkare med legitimation i enlighet med HSLF-FS 2017:77 Anvisningar till Ansökan om bevis om specialistkompetens för tandläkare med legitimation i enlighet med HSLF-FS 2017:77 Denna publikation skyddas av upphovsrättslagen. Vid citat ska källan uppges. För

Läs mer

Rutiner för hantering avsiths-kort. Vård- och omsorgsförvaltningen

Rutiner för hantering avsiths-kort. Vård- och omsorgsförvaltningen Rutiner för hantering avsiths-kort Vård- och omsorgsförvaltningen Enköpings kommun 2012 Innehållsförteckning 1. Supportkontakt... 2 2. Nyanställning av personal och beställning... 2 3. Anmälan till utbildning...

Läs mer

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag

Lathund. Bankkort Business i Internetbanken Företag Lathund Bankkort Business i Internetbanken Företag Innehållsförteckning. Bankkort Business i Internetbanken..... Visa Kortöversikt..... Visa kortransaktioner... 4.3. Ändra uppgifter Företagskort... 4.

Läs mer

Journalföring inom hälso- och sjukvården och sekretess

Journalföring inom hälso- och sjukvården och sekretess Utfärdad av: Medicinskt ansvarig Sjuksköterska Margaret Fritz Giltig från: 2018-07-10 Upprättad: 2017-11-16 Reviderad:2018-07-10 Journalföring inom hälso- och sjukvården och sekretess 1 Innehåll Syfte..2

Läs mer

Student. DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post. IT-avdelningen

Student. DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post. IT-avdelningen IT-introduktion Student DisCo, Mitt konto, Min sida, Studentportal, Office 365 - e-post 2015 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Alla e-tjänstekort behöver kontrolleras innan kortkrav införs på enheten. Kontrollera extra noga Om ett e-tjänstekort har en kortare giltighetstid än

Läs mer

Medicinsk service Division IT/MT IT/MT Samordning

Medicinsk service Division IT/MT IT/MT Samordning Division IT/MT IT/MT Samordning Martin Svensson 0736-25 06 09 RAPPORT Datum 2014-03-27 1 (5) Anpassning av IT-stöd enligt patientdatalagens krav Bakgrund Regionstyrelsen har den 11 april 2013, 66, beslutat

Läs mer

Rutiner för SITHS kort

Rutiner för SITHS kort Version 0.3 Bilaga 7, RAPS Rutiner för SITHS kort Support ehälsa Cesam Skåne: ehalsosupport@kfsk.se 0723-71 53 00 Innehåll Inloggning i systemen 5 Dokumentets syfte 5 Dokumentets målgrupp 5 1 etjänstekort

Läs mer

Juridiska frågor och svar om försäkringsmedicinska utredningar rörande personuppgiftsbehandling och dokumentation

Juridiska frågor och svar om försäkringsmedicinska utredningar rörande personuppgiftsbehandling och dokumentation Jonas Dahl Manolis Nymark Pål Resare Anna Östbom Juridiska frågor och svar om försäkringsmedicinska utredningar rörande personuppgiftsbehandling och dokumentation Denna promemoria innehåller frågor och

Läs mer

2009-11-16 Helen Sigfast Tomas Ahl Thomas Näsberg Sjukvårdsrådgivningen. www.siths.se siths@sjukvardsradgivningen.se

2009-11-16 Helen Sigfast Tomas Ahl Thomas Näsberg Sjukvårdsrådgivningen. www.siths.se siths@sjukvardsradgivningen.se SITHS 2009-11-16 Helen Sigfast Tomas Ahl Thomas Näsberg Sjukvårdsrådgivningen www.siths.se siths@sjukvardsradgivningen.se 1 Agenda om SITHS Bakgrund och nuläge SITHS användningsområden SITHS anslutning

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Anna-Karin Ekman Hälso-och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 anna-karin.ekman@skane.se 2017-10-19 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende

Läs mer

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3 Instruktioner för inloggning, behörighetsansökan, användning av e-tjänstekort till Infektionsregistret samt installation av kortläsare till e-tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort

Läs mer

Riktlinjer för informationssäkerhet

Riktlinjer för informationssäkerhet UFV 2014/389 Riktlinjer för informationssäkerhet Säkrare elektronisk kommunikation - Tvåfaktorautentisering - Kryptering av e-post - Elektronisk signering av dokument Fastställd av: Säkerhetschef 2014-

Läs mer

Region Skåne Loggning NPÖ

Region Skåne Loggning NPÖ Region Skåne Loggning NPÖ Loggrapport Syftet med loggrapporttjänsten är att söka fram och presentera logginformation för att möjliggöra uppföljning av vad som gjorts i verksamheten. En loggrapport, skapat

Läs mer

Åtkomst till Vårdtjänst via RSVPN

Åtkomst till Vårdtjänst via RSVPN Koncernkontoret IT-avdelningen Datum: 2011-06-29 Dnr: Dokumentförvaltare: Johan Åbrandt, Martin X Svensson Koncernkontoret, IT-avdelningen Dokumentets status: Fastställd Dokumentid: Åtkomst till Vårdtjänst

Läs mer

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se

2011-11-02. E-legitimationer. Jonas Wiman. LKDATA Linköpings Kommun. jonas.wiman@linkoping.se E-legitimationer Jonas Wiman LKDATA Linköpings Kommun jonas.wiman@linkoping.se 1 Många funktioner i samhället bygger på möjligheten att identifiera personer För att: Ingå avtal Köpa saker, beställningar

Läs mer

Riktlinjer för informationshantering och journalföring i hälso- och sjukvården i särskilt boende i Solna kommun

Riktlinjer för informationshantering och journalföring i hälso- och sjukvården i särskilt boende i Solna kommun 2012-07-16 SID 1 (9) Ansvarig för rutin Medicinskt ansvarig sjuksköterska Cecilia Linde cecilia.linde@solna.se Gäller från revideras 2016-07-25 Riktlinjer för informationshantering och journalföring i

Läs mer

Telias policy för utfärdande av företagskort med e-legitimation

Telias policy för utfärdande av företagskort med e-legitimation 1 (8) Telias policy för utfärdande av företagskort med e-legitimation 1. INLEDNING För att upprätthålla den säkerhetsnivå som utfärdandet av Telias e-legitimationer på företagskort (framgent kallat Företagskort)

Läs mer

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS Termer och begrepp Identifieringstjänst Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2019-02-20 Policy Authority Fastställd 1. Dokumentets syfte Definition av termer och begrepp som används

Läs mer

Riktlinjer för egendomsskydd

Riktlinjer för egendomsskydd Dnr UFV 2014/192 Riktlinjer för egendomsskydd SIS-godkända ID-kort Fastställd av: Säkerhetschef 2014-02-05 Rev. 2014-03-24 Rev. 2015-10-20 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Definitioner 3 3 Ansvar 4

Läs mer

KOMMUNEN SOM VÅRDGIVARE

KOMMUNEN SOM VÅRDGIVARE KOMMUNEN SOM VÅRDGIVARE INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HEMSJUKVÅRDSPATIENT, FÅR REHABILITERINGSINSATSER OCH/ELLER HJÄLPMEDEL Socialnämnden 2011-10-19(rev 2013-01-14) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kommunen som vårdgivare...

Läs mer

Varför Sambi, för vad och vem, samexistens med andra lösningar, svensk e-leg, SITHS, HSA, Skolfederation et cetera (Ulf Palmgren, SKL, CeSam)

Varför Sambi, för vad och vem, samexistens med andra lösningar, svensk e-leg, SITHS, HSA, Skolfederation et cetera (Ulf Palmgren, SKL, CeSam) Varför Sambi, för vad och vem, samexistens med andra lösningar, svensk e-leg, SITHS, HSA, Skolfederation et cetera (Ulf Palmgren, SKL, CeSam) Vad finns idag? Landstingen har SITHS, HSA, Säkerhetstjänster,

Läs mer

Inkoppling av annan huvudman för användning av Region Skånes nätverk - RSnet

Inkoppling av annan huvudman för användning av Region Skånes nätverk - RSnet Koncernkontoret IT-avdelningen Datum: 2011-06-29 Dnr: Dokumentförvaltare: Lars Jonsson, Johan Åbrandt Koncernkontoret, IT-avdelningen Dokumentets status: Fastställd Dokumentid: Inkoppling av annan huvudman

Läs mer

Efos UtgivarForum

Efos UtgivarForum Efos UtgivarForum 2018-09-13 Agenda Presentation deltagare Alla Erfarenheter från kortbristen i somras - Bass Presentation av GITS samverkan, skillnad från nu och ambitioner framåt - Bass Syftet med UtgivarForum

Läs mer

Beställa läkemedelsnära produkter

Beställa läkemedelsnära produkter Beställa läkemedelsnära produkter i mobilen, surfplattan eller datorn Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du enkelt göra din beställning dygnet runt 1177.se/Vastra-Gotaland Klicka på e-tjänster Med e-tjänsterna

Läs mer

Hantering av loggkontroller och intrång i journal- och passagesystem

Hantering av loggkontroller och intrång i journal- och passagesystem Styrande dokument Regeldokument Anvisning Sida 1 (6) Hantering av loggkontroller och intrång i journal- och passagesystem Bakgrund Lagrum och styrande förutsättningar Patientdatalagen 2008:355 (PDL) HSLF-FS

Läs mer

Handbok för användare. HCC Administration

Handbok för användare. HCC Administration Handbok för användare HCC Administration HCC Administration Handbok 2 Version 2.10.3 Informationen gäller från 2010-12-07, med reservation för eventuella ändringar. Din administratör kan förse dig med

Läs mer

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten NPÖ-guiden NPÖ Nationell Patientöversikt Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten Den här guiden riktar sig till vårdgivare landsting, kommuner och privata vårdgivare som ska eller

Läs mer

Rutin för loggkontroll av åtkomst till hälso- och sjukvårdsdokumentation

Rutin för loggkontroll av åtkomst till hälso- och sjukvårdsdokumentation Socialförvaltningen Rutin för loggning Dnr HSL-handboken MAS/MAR Datum för beslut 2013-11-26 Reviderad 2016-11-17 Version 1.1 Rutin för loggkontroll av åtkomst till hälso- och sjukvårdsdokumentation 1

Läs mer

Kortprodukter. E-identitet för offentlig sektor

Kortprodukter. E-identitet för offentlig sektor Kortprodukter E-identitet för offentlig sektor Innehåll 1. Introduktion... 2 1.1... 2 1.2... 2 1.3 Mifarekodning... 2 2. SIS kort... 4 IDE Efos SIS-kort... 4 3. Standardkort... 5 Generiska kort... 5 EV

Läs mer

Policy. 1 Telias policy för utfärdande av ID-kort med e-legitimation

Policy. 1 Telias policy för utfärdande av ID-kort med e-legitimation 2014-06-16 1 (7) 1 Telias policy för utfärdande av ID-kort med e-legitimation 1. INLEDNING För att upprätthålla den säkerhetsnivå som krävs för utfärdandet av Telias e-legitimationer på ID-kort till privatpersoner

Läs mer

Fastighets- och servicenämnden

Fastighets- och servicenämnden Fastighets- och servicenämnden Regionservice Tobias Nilsson Servicechef 046-17 10 00, 0761-08 68 39 BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-11-14 Dnr 0901285 99190000-0060-1999-0012 / 82 C 1 (3) Regionfullmäktige Taxor

Läs mer

Sammanhållen journalföring med nationell patientöversikt (NPÖ)

Sammanhållen journalföring med nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamheter och dagliga verksamheter Sida 0 (6) Vers. 2.0 Rev. 2018 Sammanhållen journalföring med nationell patientöversikt

Läs mer

Hämta nytt certifikat

Hämta nytt certifikat Hämta nytt certifikat Denna instruktion ska du följa om du har nya certifikat att hämta till ditt RS-kort. För att lyckas använda tjänster via RSVPN mot Region Skåne finns ett antal förutsättningar tillgängliga

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn september 2015 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning som har stöd i form av endast tillsyn... 3 En utbildning från start till slut...

Läs mer

Patientdatalagen. Juridik- och Upphandlingsstaben

Patientdatalagen. Juridik- och Upphandlingsstaben Patientdatalagen 1 kap. Tillämpningsområde 2 kap. Om personuppgiftsbehandling 3 kap. Patientjournalföring 4 kap. Inre sekretess och elektronisk åtkomst inom vårdgivares verksamhet 5 kap. Utlämnande av

Läs mer

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS

Termer och begrepp. Identifieringstjänst SITHS Termer och begrepp Identifieringstjänst Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2019-02.20 Policy Authority Fastställt 1.1 Policy Authority Mindre justeringar 1. Dokumentets syfte Definition

Läs mer

Riktlinje för delegering av medicinska arbetsuppgifter

Riktlinje för delegering av medicinska arbetsuppgifter Riktlinje för delegering av medicinska arbetsuppgifter Antagen i socialnämnden 2009-04-07 46 Riktlinjerna är framtagna i samarbete med flertalet medicinskt ansvariga sjuksköterskor i Nordvästra Skåne.

Läs mer

Kontaktchip - annat innehåll och nya kortprofiler för integration

Kontaktchip - annat innehåll och nya kortprofiler för integration Nyheter med Efos-korten I och med lanseringen kommer de smarta korten att förändras på tre övergripande plan jämfört med de som finns inom SITHS idag. Kontaktchip Annat innehåll och nya kortprofiler för

Läs mer