ÅRSBERÄTTELSE 2017 Årsmöte söndag 11/2 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅRSBERÄTTELSE 2017 Årsmöte söndag 11/2 2018"

Transkript

1 ÅRSBERÄTTELSE 2017 Årsmöte söndag 11/2 2018

2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1A Årsmötets öppnade 2A Godkännande av kallelse till årsmöte 3A Godkännande av föredragningslista 4A Upprättande av röstlängd 5A Val av mötesfunktionärer a. ordförande b. sekreterare c. justerare tillika rösträknare 6A Årsberättelse för det gångna året 7A Ekonomisk årsredovisning 8A Revisionsberättelse 9A Godkännande av årsredovisning 10A Beslut om ansvarsfrihet för Equmenia Faluns styrelse och kassören 11A Proposition om stadgeändring 12A Beslut om medlemsavgift 13A Beslut om anslag 14A Beslut om budget för A Val av ordförande till styrelsen 16A Val av kassör 17A Val av Equmenia Faluns styrelse 18A Val av revisorer 19A Val av ideella ledare 20A Val av representant till valberedningen 21A Val av Luciafestkommitté 22A Val av ombud till riksstämma för equmenia 23A Val av ombud till regionsstämma för equmenia mitt 24A Hälsningar 25A Övriga frågor 26A Årsmötets avslutning

3 EQUMENIAS STYRELSE Styrelsen har under det gångna året bestått av: Ordförande Maja Carlquist Ledamöter Emma Hårrskog Aron Wallin Maria Andersson Gustav Hårrskog Ellen Lundin Adjungerade Sture Elnäs dkassöra Elin Lagerhäll dbarne och ungdomsledarea 2017 har varit ett händelserikt år för Equmenia Falun. Vi har under årets träffats vid 11 tillfällen och har även haft två gemensamma möten tillsammans med församlingens styrelse för att diskutera gemensamma frågor. Vid föregående års årsmöte behandlades många motioner och styrelsens arbete i år har framförallt fokuserat på att genomföra och fullfölja dessa fattade beslut. Det största projektet under året har varit att städa, renovera och iordningställa scoutlokalerna, framförallt den gamla vävstugan. Tillsammans med fastighetskommittén, smakrådet och frivilliga krafter har rummet SKAPA nu invigds. Ett rum gjort för kreativitet och pyssel som samtliga grupper i Equmenia Falun har möjlighet att använda. Under året har styrelsen skickat ut ledarbrev i anslutning till styrelsemötena för att göra ledarna mer delaktiga och informerade om vilka frågor vi i styrelsen tar upp. Detta planerar vi att fortsätta med även i år. Delar av styrelsen har, tillsammans med Elin Lagerhäll och Albin Karlsson, under hösten deltagit vid utbildningen Växa som ledare i Gävle. Två uppföljande utbildningstillfällen kommer att hållas under året. 7 oktober deltog Aron Wallin och Elin Lagerhäll som ombud på Regionstämman i Härnösand. Linn Svärdhagen och Axel Svärdhagen var ombud på riksstämman i Växjö 17e19 november. Med hjälp av våra ledare i Equmenia Faluns samtliga grupper har barn och ungdomar även i år kunnat delta i söndagsskoj, scout, tonår, PULS och 18+, och på olika sätt fått växa i tro och möta gemenskapen tillsammans med Jesus. Sedvanligt var det även i år en luciafest, denna gång en söndag i anslutning till barne och ungdomsgudstjänst. En givande eftermiddag där det kom mycket folk till kyrkan och som avslutades med ett luciatåg av musikkonservatoriets duktiga elever. Elin Lagerhäll slutade sin tjänst som ungdomsledare i januari och en rekryteringsprocess för ny ungdomsledare på 100% är påbörjad. Vi tackar Elin för allt hon bidragit med i Equmenia Faluns barne och ungdomsverksamhet. Vi tackar även Ellen Lundin och som avgår i styrelsen, för ett fint arbete.

4 ÅRSBERÄTTELSER SÖNDAGSSKOJ Det har varit mellan 5e12 barn som samlats på söndagarna, under gudstjänsten. Barnen har tillsammans med ledarna följt Markusevengeliet. Terminen avslutades inför sommaren på Gullnäsgården. Under hösten har vi jobbat med Josefs liv. Elin har haft de stora barnen några söndagar och pratat om tro och bön. Vår insamling har gått till läkarmissionens arbete; till toaletter, trädplantering, brunnsborrning och getter. Året avslutades med Equmenias julbasar där vi ansvarade för gudstjänsten och bjöd på både luciatåg och julspel. SCOUT Nybrokyrkans Scoutkår har under våren bestått av närmare 30 barn i åldrarna 7e13 år. Vi har träffats varannan onsdag mellan kl 18e20 när vi är ute och 18e19.30 när vi är inne. Vi har även haft längre träffar någon lördag. Vårens tema har varit kompis med världen. Vi har pratat om mänskliga rättigheter och barnkonventionen. I början på juni hade vi Hajk med två övernattningar i närheten av Källslätten. Scouterna fick delta i en fågeltävling där vi fotade så många fågelarter som möjligt. Urban Grenmyr var med som domare. I höst var vi några färre scouter, men hade lika skoj tillsammans. Först ute på Gullnäsgården, då jobbade vi i våra patruller med olika stationer, t.ex. sjukvård, scoutlagen, orientering, eld, arter och knopar. Vi hade också en mörkerspårning med gruvetema. Vi provade under höstens innekvällar att dela upp gruppen, spårare kl.18e19 och upptäckare kl.19e20, det var skönt för ledarna att hinna med alla scouter. Innekvällarna i våra nystädade scoutlyor arbetade vi med hantverk, tillverka söljor och trycka tröjor med vårt scoutmärke och patrulldjur.

5 TONÅR Nästan alla terminens fredagkvällar har det varit tonår i Nybrokyrkan, kl.19:30 till sena natten. På tonår har vi oftast en aktivitet, fikar tillsammans och har andakt. Programmet har varierat, ibland lugna kvällar som mest bestått av pingis, kahoot, djupa samtal och youtubeeklipp och ibland mer planerat t.ex. temakväll med vinterolympiad med aftereski eller Halv 8 hos.. när vi åkt hem till par i församlingen och lagat middag tillsammans varit uppskattat! Vi har också tagit en vårbastu på Gullnäs, cyklat runt Varpan, spelat volleyboll i Vika och ätit pizza i Sjulsarvsstugan. Också antalet tonåringar har varierat, men totalt har 15st varit inskrivna. Några av våra tonåringar åkte också på regionens nyårsläger på Sjövik, både nyåret 16e17 och 17e18. PULS På onsdagskvällarna under sommaren var det PULS på Gullnäsgården. Allt ifrån fotboll, kubb, frisbee, cirkelträning och kanot. Det var mellan tre och tio deltagare. Flera kvällar blev PULS inställt, p.g.a av dåligt väder och för blött på planen. De flesta deltagarna har varit tonåringar, men ibland har någon förälder eller barn från Stennäset varit med.

6 PROPOSITION OM STADGEÄNDRING I de nuvarande stadgarna för Equmenia Falun 6 står det att styrelsen ska kalla medlemmarna till årsmöte som ska hållas senast sista februari varje år och före församlingens årsmöte. Styrelsen upplever det svårt att hitta ett lämpligt datum eftersom vi måste anpassa det till Nybrokyrkans församlings årsmöte. Därför föreslår vi en stadgeändring. Till detta krävs 2/3 majoritet av rösterna på föreningens årsmöte. Styrelsen föreslår årsmötet att: e ändra föreningens stadgar 6 från styrelsen ska kalla medlemmarna till årsmöte som ska hållas senast sista februari varje år och före församlingens årsmöte. till styrelsen ska kalla medlemmarna till årsmöte som ska hållas senast sista februari varje år. MEDLEMSSTATISTIK Enligt stadgarna är den medlem som deltar i en aktivitet och betalar medlemsavgift/skriftligt tagit ställning. Under året har vi haft 39 betalande medlemmar. Möjligheten skriftligt tagit ställning har inte utnyttjats. Antalet deltagare i verksamheten är dock mycket fler och har ökat något. De som regelbundet deltar i någon eller flera av våra verksamheter är ca 75 personer ddeltagare och ledarea. Av medlemmarna är 50% flickor. Av alla deltagare är ca 49% flickor. EKONOMI Det ekonomiska resultatet för 2017 blev ett underskott på 1310 kronor vilket är lite mindre än det budgeterade underskottet. Utgifterna för kopiering och annonsering har minskats samtidigt som vi infört kostnader för web och bredband. Med införandet av swish och izettle har bankkostnaderna ökat. Avvikelserna för grupperna är under kontroll. Julbasaren gav ett överraskande bra resultat. Equmenia Falun har bidragit till församlingens ungdomsledarkostnad. Förutom från Nybrokyrkan och dess besökare har vi fått betydelsefullt bidrag från Falu kommun. Utdelningen från Falu stads besparingsfond blev försenad och kommer på nästa års redovisning. Underskottet föreslås täckas av föreningens egna kapital.

7

8

9 BUDGET 2018 Beskrivning Kostnader Intäkter Saldo Söndagsskoj Förbrukning Söndagsskoj inventarier Scout förbrukning Scout inventarier Scout servering Scout resor Scout bidrag (egen aktivitet) Scout läger hajker Scout Kurser Tonår inventarier Tonår servering Tonår läger,hajker Tonår bidrag, egen aktivitet Tonår program PULS 0 Medlems- och deltagaravgifter Porto Förbrukning, kopiering, tryck Inventarier Servering Bidrag Lokaler Annonser IT (web&bredband) Kollekt, gåvor Bankavgifter, ränta Ledarvård Anslag Kurser/ riksmöte Luciafest TOTALT

10 MEDLEMSKAP & DELTAGARAVGIFTER Equmenias medlemsår är januari till december och medlemsavgiften är 300 kronor per år och medlem. För en hel familj betalar man 500 kronor per år. Man kan delta i flera grupper för en medlemsavgift. Som alternativ kan man betala deltagaravgift dutan att bli medlema som är 150 kronor per deltagare, termin och grupp. Söndagsskoj är avgiftsfritt. För medlemmar/deltagare ingår en försäkring i Euro Accident. För villkor och skadeanmälan, se Genom att vara medlem och betala medlemsavgiften stöttar du vår förening och vårt arbete för barn och unga. Som medlem kan du vara med och påverka vad som händer i föreningen samt ta del av subventioner av exempelvis lägerkostnader. Den som av ekonomiska skäl inte kan betala medlemsavgiften kan bli medlem genom att skriftligt ta ställning för medlemskap. Lämna i så fall namn, adress och födelsedatum till kassören/styrelsen.

11 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG Funktionärer för årsmötet : Ordförande Lars Ahlberg Sekreterare Maria Andersson Styrelsen: Ordförande: Omval 1 år: Maja Carlquist Emma Hårrskog Maria Andersson Aron Wallin Gustav Hårrskog Nyval 1 år: Henrik Gustafsson Henriette Skovborg Larsen Ulrika Westin Adjungerade: Sture Elnäs, kassör Revisorer: Christer Lundgren, Ulf Kastemyr, Ytterligare 1 suppleant utses på årsmötet Ledare: Söndagsskoj: Scout: Tonår: Maria Enberg, Helena Hagdahl, Katrin Olsson, Per Hagdahl, Anton Grenholm, Rana Mouesaty, Emma Hårrskog, Lasse Westin, Fredrik Månsson Jan Svärdhagen, Gabriel Jonsson, Erik Nolåkers Equmenias Luciafest: Utses av ungdomsstyrelsen Valberedningen: 2 representanter utses på årsmötet Equmenias riksstämma, Linköping den 23Q25 november Equmenia mitt regionsstämma, Region mitt i höst, trol 13/10

Bild från Ungdomshelgen september ÅRSMÖTE 2016 HANDLINGAR 29 JANUARI 2016 KL 18:00

Bild från Ungdomshelgen september ÅRSMÖTE 2016 HANDLINGAR 29 JANUARI 2016 KL 18:00 Bild från Ungdomshelgen 25-27 september ÅRSMÖTE 2016 HANDLINGAR 29 JANUARI 2016 KL 18:00 Föredragningslista vid Equmenia Faluns årsmöte 1. Årsmötets öppnade 2. Godkännande av kallelse till årsmöte 3. Godkännande

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR FREDAG 17/2 2016

ÅRSMÖTESHANDLINGAR FREDAG 17/2 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR FREDAG 17/2 2016 FÖREDRAGNINGSLISTA 1) Årsmötets öppnade 2) Godkännande av kallelse till årsmöte 3) Godkännande av föredragningslista 4) Upprättande av röstlängd 5) Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Inledning JESUS KRISTUS ÄR HERRE

Inledning JESUS KRISTUS ÄR HERRE Existerande stadgar Inledning JESUS KRISTUS ÄR HERRE Denna urkristna bekännelse är också Svenska Missionskyrkans (Missionskyrkans) och dess församlingars. Genom Svenska Missionskyrkans Ungdom (SMU) bedrivs

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Handlingar Equmenia Stockholms regionstämma 2017, Bromma

Handlingar Equmenia Stockholms regionstämma 2017, Bromma Handlingar Equmenia Stockholms regionstämma 2017, Bromma Förslag till Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Val av årsmötesfunktionärer -Ordförande -Sekreterare -Protokolljusterare tillika rösträknare 3. Årsmötets

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Normalstadgar för equmenias regioner

Normalstadgar för equmenias regioner Normalstadgar för equmenias regioner Inom equmenia finns sju regioner. Geografi och uppdrag fastställs av equmenias riksstämma. Verksamheten i regionerna sker i nära koppling till den verksamhet som sker

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

Handlingar Regionstämma Equmenia Stockholm 8 oktober 2016 i Södertälje Missionskyrka.

Handlingar Regionstämma Equmenia Stockholm 8 oktober 2016 i Södertälje Missionskyrka. Handlingar Regionstämma Equmenia Stockholm 8 oktober 2016 i Södertälje Missionskyrka. [Type text] Förslag till Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Val av årsmötesfunktionärer -Ordförande -Vice ordförande -Sekreterare

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR) STADGAR FÖR Antagna den 06 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet), förkortat UKR, är en kristen- och en ekumenisk organisation, är en ideell, opolitisk förening och ett samarbetsorgan för Trossamfundet

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Stadgar Firma: 802011-0386 Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Innehåll INLEDANDE BESTÄMMELSER... 1 MEDLEMSKAP... 1 MEDLEMS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER... 1 VERKSAMHET...

Läs mer

Förslag till dagordning vid Extra Ombudsmöte för SMU i Övre Norrland och equmenia Nord

Förslag till dagordning vid Extra Ombudsmöte för SMU i Övre Norrland och equmenia Nord Förslag till dagordning vid Extra Ombudsmöte för SMU i Övre Norrland och equmenia Nord 1. Välkomsthälsning 2. Val av presidium Mötet förslås välja till - Ordförande Amanda Wedberg - vice Ordförande Johan

Läs mer

Equmenias riksstämma 2014

Equmenias riksstämma 2014 Equmenias riksstämma 2014 Sammanställning av yrkanden från handlingarna och påverkanstorget Propositionsordning för söndagens plenumförhandlingar 18 Motion från Equmenia Karlstad angående medlemsregistret

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Djurgårdsbrunnsvikens Motorbåtsklubb

Protokoll fört vid årsmöte i Djurgårdsbrunnsvikens Motorbåtsklubb Protokoll fört vid årsmöte i Djurgårdsbrunnsvikens Motorbåtsklubb Sidan 1 av 5 Onsdagen den 30 mars 2016 kl 1830. Plats museiisbrytaren S:t Erik, Djurgården. 1 mötets öppnande Vice ordförande Jan Nordvall

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019 STADGAR för SVERIGES EKUMENISKA KVINNORÅD Antagna vid årsmötet i Eskilstuna 1974 Reviderade vid årsmötet i Lund 1989 Antagna vid årsmötet i Uppsala 1990 Reviderade vid årsmötet i Södertälje 2000 Reviderade

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete Revideras och antagna den 05 maj 2012 2 1 Organisation (namn och identitet), förkortat DAO är en ideell förening som bedriver internationellt bistånds- och

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

Årsmötet Med vänliga hälsningar Styrelsen

Årsmötet Med vänliga hälsningar Styrelsen Årsmötet 2016 I år anordnar vi vårt årsmöte i Kristianstad på Mötesplatsen. Vi börjar med vårt årsmöte där vi har bjudit in politiker till mötesfunktionärer. Efter årsmötet har vi lite fika och sen ska

Läs mer

Protokoll årsmöte 13 november 2015

Protokoll årsmöte 13 november 2015 Protokoll årsmöte 13 november 2015 Tid kl 16.30-18.00 Plats Svenska Mässan, Göteborg Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Peter Danielsson Västra lokalavdelningen Björn Smedberg Anders

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt Stadgar - BRINN Kapitel 1 Föreningen/Allmänt 1 Föreningsnamn BRINN Brandingenjörsstuderande i norra Norrland 2 Föreningens form BRINN är en ideell intresseförening. 3 Ändamål Föreningen ska värna om medlemmarnas

Läs mer

Aktuellt i NYBROKYRKAN. Nybrokyrkan vill vara en gemenskap för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen.

Aktuellt i NYBROKYRKAN. Nybrokyrkan vill vara en gemenskap för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Aktuellt i NYBROKYRKAN Nybrokyrkan vill vara en gemenskap för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Aktuellt nr 339 ht 2015 KONTAKTUPPGIFTER Pastor & föreståndare Karin

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD Hemort Stockholms stad Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet för att utveckla kristen tro och gemenskap

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning,

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Miljöförvaltning och SISAB. STADGAR FÖR STAR, FÖRENINGEN

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 93:e årsmöte söndagen den 10 mars 2013 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Birgitta

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss!

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss! Vad är UV-scout??? Vi vill gärna berätta lite om oss i UV-scout för att du som deltagare, förälder, syskon etc. ska få veta lite mer om vad vi är för några. För oss, liksom andra scoutorganisationer, är

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2019

Årsmöteshandlingar 2019 Årsmöteshandlingar 2019 19 februari 2019 Årsmöteshandlingar 2019 Förslag till dagordning Verksamhetsberättelse 2018 Ekonomisk redogörelse Revisionsberättelse Förslag från valberedningen Styrelsens yttrande

Läs mer

Stadgar för Equmenia region Svealand

Stadgar för Equmenia region Svealand Stadgar för Equmenia region Svealand 1 Regionens grund, namn och uppdrag JESUS KRISTUS ÄR HERRE. Equmenia region Svealand delar denna bekännelse från Filipperbrevet 2:11 med kristna genom alla tider. Barn-

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 1 Namn Föreningens namn är FQ - Forum - Kvinnor och Funktionshinder (Forum Women and Disability in Sweden). Verksamheten startade 1989 under namnet Projektet

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

Svenska Folkdansringen

Svenska Folkdansringen Svenska Folkdansringen Stadgar för Östergötland Holavedens Folkdansring. 1 ÄNDAMÅL Östergötland-Holavedens Folkdansring i fortsättningen kallad ÖHF är en distriktsorganisation verksam för barn, ungdomar

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU)

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Antagna vid ordinarie årsmöte den 14 mars 2019 och extra årsmöte den 4 april 2019. 1 Föreningens namn och ändamål är en ideell förening som ska verka

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft 1 Normalstadgar för Lokalförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Namn, verk- 1.1 samhetsområde och uppgifter 1 Lokalföreningens namn är Hjärnskadeförbundet Hjärnkrafts lokalförening i kommun. Lokalföreningen

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE 1. FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas EKRFS. EKRFS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2.

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2014 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma 2017-02-13 1. Fastställande av röstlängd - Godkändes. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande - Tommy Sander b) Val av två personer att jämte ordförande justera

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

normalstadgar Normalstadgar för psykologföreningar

normalstadgar Normalstadgar för psykologföreningar normalstadgar Normalstadgar för psykologföreningar Antagna vid Psykologförbundets kongress i oktober 2013 Innehållsförteckning KAPITEL 1 Sammansättning och ändamål 3 1.1 Sammansättning 3 1.2 Ändamål 3

Läs mer

Kallelse till a rssta mma

Kallelse till a rssta mma Bilaga Ärende nr Kallelse till a rssta mma Medlemmar i kallas till årsstämma den 31 oktober 2015, kl 10 13, i Branäs Fritidscenters lokaler Ski Lodge, Dalen. Registrering med fika börjar redan kl 09.00.

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska och juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

2 Sammansättning Föreningen består av de fysiska och juridiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. STADGAR för den ideella föreningen Guds Hus Vänförening med hemort i Fisksätra, Nacka Kommun, bildad 2012-11-12. Stadgarna gäller från och med den 19 juni 2013 enligt beslut på vänföreningens årsmöte den

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

ANKOM Protokoll från IDiarienr I årsmöte med Svenska StadsNätsföreningen

ANKOM Protokoll från IDiarienr I årsmöte med Svenska StadsNätsföreningen SV'JlSItA&,Ö NINGI ANKOM 2007-04- 2 5 ÖVIK ENERGI AB 2007-04- 2 7 Protokoll från IDiarienr I årsmöte med Svenska StadsNätsföreningen Torsdagen den 29 mars 2007, Slagthuset i Malmö 1 Mötets öppnande SSNfs

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer