Equmenias riksstämma 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Equmenias riksstämma 2014"

Transkript

1 Equmenias riksstämma 2014 Sammanställning av yrkanden från handlingarna och påverkanstorget Propositionsordning för söndagens plenumförhandlingar 18 Motion från Equmenia Karlstad angående medlemsregistret Se handlingarna, s A och B ställs var för sig mot avslag. Därefter ställs C mot Equmenia Karlstad (motionärerna) föreslår riksstämman medlemmar i Equmenias barn- och ungdomsarbete registreras med för- och efternamn samt födelsedatum i Repet. lokalföreningarna ges i uppdrag, vid kontroll kunna redovisa samtliga medlemmars fullständiga personnummer. Equmeniastyrelsen arbetar långsiktigt för en ökad medlemsintegritet genom information och dialog. anse motionens tredje -sats besvarad.

2 19 Motion från Equmenia Lund angående anpassning av Equmenias namn Se handlingarna, s A ställs mot B, vinnande mot avslag. Equmenia Lund Västerkyrkans Unga (motionärerna) föreslår riksstämman ändra namn på riksorganisationen Equmenia till Equmenia Ung. Equmenia Lund Västerkyrkans Unga (motionärerna) och Equmenia i Lidköping föreslår riksstämman ge styrelsen i uppdrag i samråd med Equmeniakyrkan diskutera och utreda möjligheter för använda Equmenia som namn på vår gemensamma rörelse samt undvika namnförväxlingar. Ej lyfta -satser ge i uppdrag åt Equmenias styrelse till nästkommande riksstämma utreda hur riksorganisationen skulle kunna anpassa sitt namn till vår moderkyrkas nya namn, med utgångspunkt i intentionerna i denna motion. ge styrelsen i uppdrag i samråd med Equmeniakyrkan fortsätta diskutera och arbeta kring namnfrågan för hitta ett sätt tydligare kunna skilja mellan namnen Equmenia och Equmeniakyrkan. 20 Motion från SMU i Hässelby om medlemsavgift och verksamhetsstöd Se handlingarna s A ställs mot avslag. SMU i Hässelby (motionärerna) föreslår riksstämman

3 sätta en övre gräns för föreningarnas faktiska kostnad år 2015 för medlemskap i Equmenia till kr Ej lyfta -satser omgående ändra gällande bidragsbestämmelser och dess tillämpning enligt följande: De barn- och ungdomsföreningar som har för hög andel medlemmar under 6 år och som därför inte uppfyller Statens Ungdomsstyrelses kriterier för erhålla statsbidragsgrundande verksamhetsbidrag, skall få kvarstå som anslutna till Equmenia och omfas av försäkringsskyddet (olycksfall och ansvar) m.m. men till en raberad medlemsavgift om 25 kr per rapporterad medlem. de föreningar som inte är bidragsberättigade på grund av de har för stor andel medlemmar i åldrarna 0-5 år ska få betala en reducerad medlemsavgift på 25 kr per medlem till dess det nya avgiftssystemet träder i kraft. 21 Proposition om hållbarhetspolicy för Equmenia Se handlingarna s A-C var för sig mot I, D-H var för sig mot avslag och därefter det framvaskade förslaget mot avslag. Till sist ställs J mot avslag. Mariedalskyrkans Unga föreslår riksstämman ändra alla Equmenias föreningar och medlemmar uppmuntras till : till Equmenias föreningar, ledare och medlemmar uppmuntras till :. ändra alla Equmenias föreningar, regionspersonal och medlemmar uppmuntras till : till Equmenias föreningar, ledare, regionspersonal och medlemmar uppmuntras till :. Equmenia Missionskyrkan Eksjö, Skärskind, Ingarp Smu en del av equmenia föreslår

4 equmenias definition av alkoholfritt ska vara produkter som innehåller högst 0,7 %. Långaredsbygdens SMU en del av Equmenia föreslår under miljö i punkten Vid planeringen av arrangemang för medlemmar, ideella eller anställda sträva efter välja vegetarisk, ekologisk och närproducerad mat lägga till välja svenskproducerad också. Borgenkyrkan Ung En del av equmenia under rubriken Jämställdhet och jämlikhet, För Equmenias personal gäller, lägga till etnisk tillhörighet, sexuell läggning, funktionsnedsättning, ålder, könsidentitet och könsuttryck. efter Att kansliet ska vara en arbetsplats där personers bedömning och bemötande av andra inte styrs av kön under rubriken Jämställdhet och jämlikhet, För Equmenias personal gäller, lägga till och etnisk tillhörighet efter Vid större arrangemang särskilt ta hänsyn till representation och resursfördelning utifrån kön Barn- och ungdomsstaget föreslår E. i hållbarhetspolicyn lägga till punkten aktivt tar till sig kunskap om jämställdhet och maktstrukturer samt hur dessa påverkar deltagare och ledare under Jämställdhet och jämlikhet för Equmenias personal. i hållbarhetspolicyn lägga till punkten uppmuntras ta till sig kunskap om jämställdhet och maktstrukturer samt hur dessa påverkar deltagare och ledare under Jämställdhet och jämlikhet för Equmenias föreningar och medlemmar. Equmenia Luleå föreslår F. i hållbarhetspolicyn lägga till punkten arbeta för en tobaksfri miljö för Equmenias personal under punkten Alkohol, tobak och narkotika.

5 Equmenia Haga föreslår G. under rubriken För Equmenias personal gäller lägga till en punkt med Personalen ska kontinuerligt genomgå kursen Trygga Möten eller motsvarande utbildning H. under rubriken Equmenias föreningar och medlemmar uppmuntras lägga till en punkt med Arbeta för samtliga ledare kontinuerligt genomgår kursen Trygga Möten eller motsvarande utbildning I. anta förslaget till hållbarhetspolicy för Equmenia Immanuelskyrkans equmenia i Jönköping föreslår riksstämman J. uppdra styrelsen lägga till punkter och/eller redigera redan befintliga punkter för bättre spegla den teologiska kopplingen. Ändringarna bör presenteras som förslag till tillägg på nästa riksstämma. Ej lyfta -satser K. i hållbarhetspolicyn lägga till punkten ideella och anställda aktivt tar till sig kunskap om jämställdhet och maktstrukturer samt hur dessa påverkar deltagare och ledare under Jämställdhet och jämlikhet för Equmenias personal. i hållbarhetspolicyn lägga till punkten ideella och anställda uppmuntras ta till sig kunskap om jämställdhet och maktstrukturer samt hur dessa påverkar deltagare och ledare under Jämställdhet och jämlikhet för Equmenias föreningar och medlemmar.

6 22 Proposition om förändringar av Equmenias stadgar Se handlingarna s 53. Inga nya yrkanden på påverkanstorget. A ställs mot avslag ändra första meningen i paragraf 9 i Equmenias stadgar från Equmenias räkenskapsår varav från 1 september till den 31 augusti till Equmenias räkenskapsår varar från den 1 januari till 31 december. 23 Proposition om gemensamt medlemsregister Se handlingarna s 54. Inga nya yrkanden på påverkanstorget. A ställs mot avslag skjuta upp deadline för när det gemensamma medlemsregistret ska vara infört till utgången av Proposition om nationellt scoutläger 2019 Se handlingarna s 55. A-C ställs var och en för sig mot avslag. arrangera Equmenias nästa nationella scoutläger under sommaren ge styrelsen i uppdrag tillsätta lägerchef under Equmenia Karlstad föreslår riksstämman

7 omformulera tredje -satsen enligt följande: ge styrelsen i uppdrag påbörja arbetet med visioner inför det nationella scoutlägret Proposition om ny modell för medlemsavgift och verksamhetsstöd Se handlingarna s 56. A-C ställs mot varandra. D ställs mot avslag fastställa modell 1 för medlemsavgift och implementera modellen till räkenskapsåret 2016 utifrån beslut på riksstämman fastställa modell 2 för medlemsavgift och implementera modellen till räkenskapsåret 2016 utifrån beslut på riksstämman fastställa modell 3 för medlemsavgift och implementera modellen till räkenskapsåret 2016 utifrån beslut på riksstämman i modellen för medlemsavgift och verksamhetsbidrag inkludera medlemsavgift och verksamhetsbidrag för ekumeniska föreningar motsvarande den andel av föreningen som tillhör Equmenia, även om de uppbär statsbidrag för annan organisation.

8 26 Proposition om verksamhetsplan för perioden Se handlingarna s 62. A och B ställs mot avslag var för sig Smu i Kinna föreslår riksstämman byta formuleringen i punkt 20 till: Att inspirera, besöka och utrusta ledare i minst 5 föreningar så de kan utveckla sina kulturella verksamheter såsom dans, drama, bild och form. fastställa förslaget till verksamhetsplan för perioden Proposition om verksamhetsplan för perioden Se handlingarna s 66. A B och C ställs mot avslag var för sig lägga till i verksamhetsplanen för 2015 Under 2015 undersöka möjligheten genomföra en missionsresa år 2016 för en eller flera Equmeniaföreningar (gäller till 2016) Det införs under rubriken lärjungaskap. Equmenia missionskyrkan i Linköping föreslår riksstämman lägga till i verksamhetsplanen för 2015 Equmenia besöker minst fem föreningar som är verksamma i mångkulturella områden.

9 fastställa förslaget till verksamhetsplan för perioden Proposition om medlemsavgift, scoutavgift och verksamhetsstöd Se handlingarna s. 69 A-D ställs mot avslag var för sig fastställa medlemsavgiften för 2015 till 100 kronor per medlem. fastställa rekommenderad deltagaravgift för verksamhetsgrupper som inte registrerar medlemskap för 2015 till 100 kronor per deltagare. fastställa scoutavgiften för 2015 till 55 kronor per scout. fastställa verksamhetsbidraget till bidragsgrundande föreningar för 2015 till 140 kronor per medlem i åldern 0-25 år som tagit aktiv ställning till medlemskap genom underskrift eller betald medlemsavgift.

10 29 Proposition om arvode för ordförande Se handlingarna s. 70 A-F ställs mot avslag var för sig Equmenias ordförande får ett månatligt arvode. det månatliga arvodet fastställs enligt följande arvodestrappa, som baseras på det prisbasbelopp som definieras i 1 kapitlet 6 i lag (1962:381) om allmän försäkring: Från tillträdet 62 % av det vid tillträdet gällande prisbasbeloppet Efter första omvalet 64 % av det vid omvalet gällande prisbasbeloppet Efter andra omvalet 66 % av det vid omvalet gällande prisbasbeloppet Efter tredje omvalet och varje följande mandatperiod 67 % av det vid omvalet gällande prisbasbeloppet För kvarstående ordförande gäller dock det nominella värdet inte skall minska från ett år till ett annat. ordförande inte har rätt till traktamente, friskvårdsbidrag eller tjänstepension. ersätta ordförande för kostnadsutlägg i tjänsten mot redovisade kvitton, när så är möjligt utan E. ersättningen blir föremål för förmånsbeskning. F. Equmenia tecknar liv- och olycksfallsförsäkringar för ordförande motsvarande det skydd Equmenia hade tecknat om ordförande varit anställd och därmed omfats av kollektivavtal.

11 (1) = Prisbasbeloppet för 2014 uppgår till kronor. 30 Proposition om budget för perioden och Se handlingarna s A-C ställs mot avslag var för sig minska intäkterna för medlemsavgift i budget för 2015 med kr till kr fastställa förslaget till budget för perioden fastställa förslaget till budget för perioden Ej lyfta -satser lägga till en post i budgeten för 2015 för subventionering av medlemsavgifter med kr. 31 Proposition om instruktion för Equmenias nomineringskommitté Se handlingarna s A ställs mot avslag B ställs mot C Vinnande ställs mot avslag

12 i instruktionen för nomineringskommittén under rubriken Uppdrag och grundförutsättningar läggs till följande punkt: Nomineringskommittén har i uppdrag förbereda och föreslå eventuell arvodering av ordförande och/eller styrelseledamöter. i instruktionen för nomineringskommittén under rubriken Arbetsformer lägga till punkten: Kontaktuppgifter till samtliga ledamöter i Equmenias nomineringskommitté skall finnas tillgängliga på Equmenias hemsida. kontaktuppgifter till Equmenias nomineringskommitté skall finnas tillgängliga på Equmenias hemsida. 32 Val av ordförande Se handlingarna s Inga nya yrkanden på påverkanstorget. Presidiet föreslår beslutet fas med acklamation. Nomineringskommittén föreslår riksstämman välja Joakim Lundqvist, till ordförande för equmenia 33 Val av övriga ledamöter i styrelsen Se handlingarna s Inga nya yrkanden på påverkanstorget. Presidiet föreslår beslutet fas i klump med acklamation. Nomineringskommittén föreslår riksstämman till equmenias styrelse välja Jacob Carlbäcker (omval, 2 år) Kim Lillskog (omval, 2 år) Jacob Rehn (omval, 2 år) Amanda Wallin (nyval, 2 år)

13 32 Val av revisorer Se handlingarna s Inga nya yrkanden på påverkanstorget. Presidiet föreslår beslutet fas i klump med acklamation. Nomineringskommittén föreslår riksstämman till revisorer för equmenia välja Jonas Grahn (auktoriserad, omval) Erik Albenius (auktoriserad, suppleant, omval) Gunnar Sjödelius (omval) Erik Elfgren (omval) 33 Val av nomineringskommitté Se handlingarna s Inga nya yrkanden på påverkanstorget. Presidiet föreslår beslutet fas i klump med acklamation. Nomineringskommittén föreslår riksstämman till Nomineringskommittén välja Anton Mannerfelt (sammankallande) Johan Arenius Sofia Segerström Karin Bylund Moa Nilsson Forsén Elin Lagerhäll Albin Åkesson

18. Motion från Equmenia Öst angående registerprogrammet Repet. Förslag från Equmenia Öst: att rikstämman beslutar att Repet läggs ner till 2022

18. Motion från Equmenia Öst angående registerprogrammet Repet. Förslag från Equmenia Öst: att rikstämman beslutar att Repet läggs ner till 2022 18. Motion från Equmenia Öst angående registerprogrammet Repet E F G Förslag från Equmenia Öst: rikstämman beslutar Repet läggs ner till 2022 arbetet med ta fram ett nytt och modernt system, inklusive

Läs mer

med organisationsnummer , inklusive stadgeändringsförslag antaget på riksstämman (Har också ändrat Equmenia till stor bokstav.

med organisationsnummer , inklusive stadgeändringsförslag antaget på riksstämman (Har också ändrat Equmenia till stor bokstav. Stadgar för Equmenia med organisationsnummer 802440-8117, inklusive stadgeändringsförslag antaget på riksstämman 2014. (Har också ändrat Equmenia till stor bokstav. 1 Ändamål 1.1 JESUS KRISTUS ÄR HERRE

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Joakim Lundqvist, Equmenias ordförande, förklarade Riksstämman 2015 för öppnad.

Joakim Lundqvist, Equmenias ordförande, förklarade Riksstämman 2015 för öppnad. 1. Riksstämmans öppnande Joakim Lundqvist, Equmenias ordförande, förklarade Riksstämman 2015 för öppnad. 2. Upprättande av röstlängd Carin Dernulf, Equmenias generalsekreterare, förklarade det fanns 92

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Stadgar för Equmenia region Svealand

Stadgar för Equmenia region Svealand Stadgar för Equmenia region Svealand 1 Regionens grund, namn och uppdrag JESUS KRISTUS ÄR HERRE. Equmenia region Svealand delar denna bekännelse från Filipperbrevet 2:11 med kristna genom alla tider. Barn-

Läs mer

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar

Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Dagordningspunkt 11 Riksstämma 2010 Bilaga 1 Styrelsens förslag till ändringar av STFs stadgar STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade

Läs mer

STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö

STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö 1 Föreningen 1.1 Föreningens namn Föreningens namn är Internationella Kvinnoföreningen i Malmö. Föreningens namn förkortas IKF Malmö. IKF Malmö har

Läs mer

Normalstadgar för equmenias regioner

Normalstadgar för equmenias regioner Normalstadgar för equmenias regioner Inom equmenia finns sju regioner. Geografi och uppdrag fastställs av equmenias riksstämma. Verksamheten i regionerna sker i nära koppling till den verksamhet som sker

Läs mer

Protokoll fört vid Riksstämma för riksfederationen equmenia. Plats: Conventum, Örebro. Datum: 13-16 maj 2010

Protokoll fört vid Riksstämma för riksfederationen equmenia. Plats: Conventum, Örebro. Datum: 13-16 maj 2010 Protokoll fört vid Riksstämma för riksfederationen equmenia Plats: Conventum, Örebro Datum: 13-16 maj 2010 Antal närvarande ombud: 281, varav 114 killar och 167 tjejer, 139 föreningar och 5 distrikt representerade.

Läs mer

STADGAR. Antagen av årsmötet. för INTERNATIONELLA KVINNOFÖRENINGEN I MALMÖ

STADGAR. Antagen av årsmötet. för INTERNATIONELLA KVINNOFÖRENINGEN I MALMÖ STADGAR Antagen av årsmötet för INTERNATIONELLA KVINNOFÖRENINGEN I MALMÖ 2017-02-16 IKF Malmö: Stadgar 2017-02-16 1 Föreningen 1.1 Föreningens namn Föreningens namn är Internationella Kvinnoföreningen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun

Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Förslag från Equmeniastyrelsen för Region Öst: att i fortsättningen inte bedriva marknadsföring med en ofullständig version av Equmenias vision.

Förslag från Equmeniastyrelsen för Region Öst: att i fortsättningen inte bedriva marknadsföring med en ofullständig version av Equmenias vision. 18. Motion angående användande av Equmenias vision Förslag från Equmeniastyrelsen för Region Öst: i fortsättningen inte bedriva marknadsföring med en ofullständig version av Equmenias vision. avslå motionens

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Stadgar Firma: 802011-0386 Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Innehåll INLEDANDE BESTÄMMELSER... 1 MEDLEMSKAP... 1 MEDLEMS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER... 1 VERKSAMHET...

Läs mer

Stadgar för Svenska Folkdansringen

Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar reviderade vid Riksstämman i Karlskrona 2016-05-22 1 ÄNDAMÅL Svenska Folkdansringen, nedan kallad Folkdansringen, är en rikstäckande organisation för alla åldrar,

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

4. SKYLDIGHETER OCH RÄTTIGHETER

4. SKYLDIGHETER OCH RÄTTIGHETER STADGAR 1. ÄNDAMÅL Riksförbundet Svensk Trädgård är en ideell organisation religiöst och partipolitiskt obunden. Det har sitt säte där förbundskansliet är beläget. Förbundets ändamål är att främja den

Läs mer

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist Stadgar Förening alfa-1-antitrypsinbrist 13 november 2004 1 Föreningens namn Föreningens namn är Alfa 1 Sverige Förening alfa-1- antitrypsinbrist (AAT-brist). 2 Föreningens ändamål / uppgift Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård

Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård rfop@rfop.se 1 STADGAR FÖR RIKSFÖRENINGEN FÖR OPERATIONSSJUKVÅRD 1. ÄNDAMÅL Mom. 1 Syfte Riksföreningen för operationssjukvård

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar för yygården Gårdsförening

Stadgar för yygården Gårdsförening Förslag till stadgar i förening utan andelar Stadgar för yygården Gårdsförening Senast reviderade på föreningsstämma xxxx-xx-xx och extra föreningsstämma xxxx-xx-xx 1. FÖRENINGENS NAMN yygårdens Gårdsförening

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun

Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Stadgar för Landsbygdspartiet oberoende Uppsala kommun Antagna vid årsmöte 201-02-03 i Knutbygården, Knuby. Ersätter tidigare antagna stadgar för LPo Uppsala kommun 2013. 1 Föreningens namn Landsbygdspartiet

Läs mer

Hållbarhetspolicy. Samlade policydokument för Equmenia. Miljö, resande, rättvis handel, jämställdhet och jämlikhet samt alkohol, tobak och narkotika

Hållbarhetspolicy. Samlade policydokument för Equmenia. Miljö, resande, rättvis handel, jämställdhet och jämlikhet samt alkohol, tobak och narkotika Hållbarhetspolicy Samlade policydokument för Equmenia Miljö, resande, rättvis handel, jämställdhet och jämlikhet samt alkohol, tobak och narkotika Antagen på Equmenias riksstämma i Eksjö 16-18 maj 2014

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 25 augusti 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-BUO är ett kristet Barn och Ungdomsorganisation,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras.

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Beslut om ändring av stadgar för föreningen Stockholm Gospel Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november 2008. Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Till följd

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

4 SKYLDIGHETER OCH RÄTTIGHETER

4 SKYLDIGHETER OCH RÄTTIGHETER STADGAR 1 ÄNDAMÅL Riksförbundet Svensk Trädgård är en ideell organisation religiöst och partipolitiskt obunden. Det har sitt säte där förbundskansliet är beläget. Förbundet ska vara en huvudorganisation

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

STADGAR FÖR NATIONELLT CENTRUM FÖR MUSIKTALANGER IDEELL FÖRENING

STADGAR FÖR NATIONELLT CENTRUM FÖR MUSIKTALANGER IDEELL FÖRENING STADGAR FÖR NATIONELLT CENTRUM FÖR MUSIKTALANGER IDEELL FÖRENING Antagna vid konstituerande föreningsstämma den 6 februari 2019. ALLMÄNT 1 Föreningens namn ska vara Nationellt centrum för musiktalanger

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat Uppdaterat 2017-06-07 1 Medlemmar 37 En förening skulle inte finnas om det inte fanns några medlemmar! Så är det också med Equmenias föreningar, och med Equmenia i hela Sverige! Equmenia skulle inte finnas

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015.

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Stadgar Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Innehåll I. Allmänna bestämmelser för UNF... 2 II. Bestämmelser för UNF som riksorganisation...5 III. Bestämmelser för UNF-distrikt...

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN

STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN STADGAR FÖR SOCIALA MISSIONEN Antagna vid ordinarie årsmöte den 27 april 2002 och ordinarie höstmöte den 2 december 2002 Reviderade vid höstmötet den 6 december 2004 Stadgeändring av 7 med 1:a beslut 5

Läs mer

Stadgar Växjö Gaystudenter Antagna av årsmötet 2008

Stadgar Växjö Gaystudenter Antagna av årsmötet 2008 Organisation 1 Avdelningens namn är. Den officiella förkortningen är VG. Avdelningen är religiöst och partipolitiskt obunden. kan dock samarbeta med politiska eller religiösa organisationer. 2 Lokalavdelningen

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

Förslag till dagordning vid Extra Ombudsmöte för SMU i Övre Norrland och equmenia Nord

Förslag till dagordning vid Extra Ombudsmöte för SMU i Övre Norrland och equmenia Nord Förslag till dagordning vid Extra Ombudsmöte för SMU i Övre Norrland och equmenia Nord 1. Välkomsthälsning 2. Val av presidium Mötet förslås välja till - Ordförande Amanda Wedberg - vice Ordförande Johan

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 37 Medlemmar En förening skulle inte finnas om det inte fanns några medlemmar! Så är det också med Equmenias föreningar, och med Equmenia i hela Sverige! Equmenia skulle inte finnas

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås IOGT-NTO:s STADGAR IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås 1 INNEHÅLL IOGT-NTO:S STADGAR... 1 IOGT-NTO... 4 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR IOGT-NTO... 4 1:1 Organisation... 4 1:2

Läs mer

Proposition 1 Stadgarna

Proposition 1 Stadgarna Proposition 1 Stadgarna Förslag till förändringar i stadgarna för PeaceWorks Sweden. PeaceWorks styrelse har under året som gått genomfört en översyn av föreningens stadgar i syfte att förtydliga utveckla

Läs mer

Stadgar för föreningen Albins folkhögskola

Stadgar för föreningen Albins folkhögskola Stadgar för föreningen Albins folkhögskola 1 Namn Föreningens namn är Albins folkhögskola. 2 Målsättning Föreningen är en ideell förening, utan vinstintresse, vars verksamhet ska bedrivas i överensstämmelse

Läs mer

Stadgar för. Kallbadhusets Vänner Saltholmen. Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda. Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda

Stadgar för. Kallbadhusets Vänner Saltholmen. Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda. Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda Stadgar för Kallbadhusets Vänner Saltholmen Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda Telefon: 031-29 03 77 Bankgiro: 189-6588 Hemsida: www.saltholmenskallbadhus.se

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande STADGAR Antagna vid det konstituerande årsmötet 1999-05-08 i Missionskyrkan, Alingsås. Ändrade 2007-04-21 vid ordinarie årsmöte i Konserthuset, Grästorp. Ändrade 2011-04-16 vid ordinarie årsmöte på Hjälmareds

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för AHN Nerja

Stadgar för AHN Nerja Stadgar för AHN Nerja Antagna G92302595 1. Namn Föreningens namn är Asociación Hispano-Nórdica de Nerja (här kallad föreningen). Föreningen bildades år 2001 och styrs av nedanstående stadgar, bestämmelser

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Klubbens Stadgar

Klubbens Stadgar Klubbens Stadgar 2019-05-18 1. Föreningens namn Föreningens namn är Svenska Volvo C70-klubben 2. Föreningens syfte Svenska Volvo C70-klubben är en religiöst och politiskt obunden ideell förening, med kulturell

Läs mer

Stadgar för regioner inom Kulturens Bildningsverksamhet

Stadgar för regioner inom Kulturens Bildningsverksamhet 1 (6) Stadgar för regioner inom Kulturens Bildningsverksamhet 1 Namn Föreningens namn är Region Väst inom Kulturens Bildningsverksamhet, nedan kallat Regionen. (organisationsnummer 802456-6369) Regionen

Läs mer

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Detta projektbidrag beviljas endast till kvinnoorganisationer. Därför krävs ett revisorsintyg där det framgår hur stor andel av organisationens

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

- förändrade av Delegationens nionde ordinarie session 2008. Stadgar för Sverigefinländarnas delegation, antagna av sessionen år 2005

- förändrade av Delegationens nionde ordinarie session 2008. Stadgar för Sverigefinländarnas delegation, antagna av sessionen år 2005 Stadgar - förändrade av Delegationens nionde ordinarie session 2008 Sverigefinländarnas delegation Ruotsinsuomalaisten valtuuskunta Stadgar för Sverigefinländarnas delegation, antagna av sessionen år 2005

Läs mer

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län.

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län. Stadgar 2009-04-29 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS KVINNOORGANISATION (UKJK-KO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS KVINNOORGANISATION (UKJK-KO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 01 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK- KO är en kristen Kvinnoorganisation, är

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

PROTOKOLL KYRKOSTYRELSEN

PROTOKOLL KYRKOSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll 44 55 Plats: Baptistkyrkan, Karlstad Närvarande: Ann-Sofie Lasell Helena Genemo Gunilla Andersson Andreas Möller Hans Andreasson Sara Möller Göran Bondesson Marianne Nordin Dan Brännström

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

PROTOKOLL KYRKOSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Plats: Ekumeniska centret, Alvik. Närvarande: Torbjörn Jacobsson, deltog i 30.

PROTOKOLL KYRKOSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Plats: Ekumeniska centret, Alvik. Närvarande: Torbjörn Jacobsson, deltog i 30. Sammanträdesprotokoll 29 39 Plats: Ekumeniska centret, Alvik Närvarande: Torbjörn Jacobsson, deltog i 30.3 39 Ann-Sofie Lasell, ordförande Christer Jonsson Hans Andreasson Göran Bondesson Dan Brännström

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter.

Stadgar för. Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. 1 Stadgar för Demensförbundet - Riksförbundet för demenssjukas rättigheter. Antagna vid förbundsmöte 17 april 1988, med ändringar gjorda vid extra förbundsmöte den 27 maj 1989, vid förbundsmöten den 18

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag

Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag Stadgar för Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar Slutgiltigt förslag 1 Föreningen Föreningens namn är Frisk & Fri Riksföreningen mot ätstörningar. Verksamheten är partipolitiskt obunden och religiöst

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Ung Teaterscens stadgar

Ung Teaterscens stadgar Ung Teaterscens stadgar Kapitel 1 - Grundläggande bestämmelser 1 Namn, säte och förbund Ung Teaterscen är ett fristående ungdomsförbund som verkar inom amatörteaterrörelsen. Ung Teaterscen har sitt säte

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer