CITYLIGHT INTELLIGENT VÄGBELYSNINGEDER. SWARCO I First in Traffic Solutions.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CITYLIGHT INTELLIGENT VÄGBELYSNINGEDER. SWARCO I First in Traffic Solutions."

Transkript

1 CITYLIGHT INTELLIGENT VÄGBELYSNINGEDER SWARCO I First in Traffic Solutions.

2 STAD I LJUS Moderna städer vill gärna skapa sig en identitet och framhäva det som är unikt, tilltalande, vackert och inte minst att det är en trygg och säker plats att vistas på. Ljus av hög kvalitet kan förvandla stadens nattlandskap för att framhäva stadens arkitektur och skapa en attraktiv miljö för såväl invånare som besökare. EFFEKTIVITET Att ta ansvar för miljön är att försäkra sig om den optimala balansen mellan energibesparing, CO2 reduktion och totala kostnader under hela anläggningens livscykel. KONTROLL Staden är dynamisk och i konstant förändring på grund av trafiknivåer, olyckor och andra händelser. SWARCO I First in Traffic Solutions.

3 Som världens största producent av trafiksignaler har SWARCO många års erfarenhet av optisk signalering. Alla våra system är baserade på LED teknologi, med extremt lång livslängd och en förbrukning som är så liten som en tiondel av några av de traditionella ljuskällorna. Foto: Oslo by SÄKERHET Industrianläggningar, vägar, parkeringsytor eller GC vägar Behovet av robusta och pålitliga belysningssystem som uppfyller kraven i olika miljöer samtidigt är stort. FLEXSIBILITET Världen är i konstant förändring och det gäller även stadsbilden och dess belysning. Med Citylight kan belysningen anpassas och integreras i ett större perspektiv för att leva upp till förändringarna. SKAPA DIN LÖSNING Flera olika tekniska lösningar,komponenter och teknologier kan integreras i systemet så att dina kreativa idéer kan realiseras.

4 TA ANSVAR Att ta ansvar för miljön är att försäkra sig om den optimala balansen mellan energibesparing, CO2 reduktion och totala kostnader under hela anläggningens livscykel. Med hjälp av våra lösningar inom LED-teknologi i kombination med våra intelligenta styrsystem får du en framtidssäker och flexibel lösning som ger dig full kontroll och optimal energibesparing. ENERGIEFFEKTIVITET Citylight reducerar och optimerar energiförbrukningen och CO2 i din anläggning. Ljusnivåerna kan ändras i delar av staden, på utvalda vägar eller i enskilda armaturer efter behov. Belysningsnivån kan t. ex. anpassas dynamiskt till ljuskällans livslängd eller enligt gällande trafikintensitet. Citylight kan ge effektiva och konsekventa energibesparingar upp till 80% per år. SWARCO I First in Traffic Solutions.

5 Stockholm City MINIMERA DRIFT- OCH UNDERHÅLLSKOSTNADER Citylight ger dig en central och detaljerad övervakning som medför att du kan analysera din anläggning och planera ditt underhåll. Status på varje enskild armatur kan kontrolleras när som helst och alla fel som uppkommer loggas och meddelas och är dessutom spårbara. Den informationen gör att du effektivare kan planera ditt underhåll och att du alltid är uppdaterad på din anläggningsstatus.

6 INTEGRERAD STYRNING Belysning på stadens gator och offentliga områden skapar många utmaningar. Stadens dynamik är i konstant förändring på grund av trafiknivåer, olyckor och andra händelser. Du har behov av att din anläggning svarar upp mot dessa förändringar för att skapa säkerhet och göra staden attraktiv och inbjudande. Samtidigt är pressen stor på energieffektivisering och att maximera stadens miljöprofil. Citylight kan hjälpa dig att uppnå allt detta nu och i framtiden. SWARCO Citylight Street Light Management (SLM) är ett innovativt styrsystem för belysning i utomhusmiljöer. Systemet ger dig behovsanpassad styrning och övervakning för den enskilda armaturen upp till flera tusen belysningspunkter. Det centrala elementet är SLM portalen (webbgränssnitt) som ger dig full kontroll över hela din belysningsanläggning till att optimera både energiförbrukning och underhåll. NÄRVARANDE BELYSNING Citylight gör din belysningsanläggning dynamisk, intelligent och flexibel. En webbaserad ICT-lösning övervakar och styr belysningspunkter, kontrollenheter och styrskåp med avancerade styrapplikationer. Med Citylight kan planering, övervakning och styrning hanteras via en enkel knapptryckning. Det innovativa gränssnittet ger dig information i realtid och du kan på ett ögonblick förändra dina ljusnivåer efter behov eller förändra din automatiska ljusprofil. Du har möjligheten att höja din nivå för ökad säkerhet eller dimma ned för att spara energi och förhindra ljusförorening, helt efter eget önskemål. SWARCO I First in Traffic Solutions.

7 CITYLIGHT SLM Dynamisk användargränssnitt Fullt skalbart, snabbt och enkelt Navigera omkring i stadens belysning via licensierade interaktiva kartor Skapa en databas över din anläggning med relationshandlingar Den ultimata lösningen för belysningsstyrning Full kontroll över den dagliga driften Automatiska felrapporter och larm Skapa egna flexibla belysningsprofiler Enkel sökning och flexibel rapportering Filtrera efter kategori, väg och strömförsörjning Detaljerad logg och översikt Lagring och export av meddelanden och rapporter FLEXIBEL OCH FRAMTIDSSÄKER Citylight är ett framtidssäkrat och skalbart system utan begränsningar. Flera olika komponenter, ljuskällor och armaturer kan anslutas till systemet, även produkter som inte är producerade av SWARCO. Citylight plattformen är utvecklad även för framtida användningsområden och funktioner. Systemet har högsta säkerhetsnivå med krypterade användarsessioner och regelbunden säkerhetskopiering och back-up stöd. Med intelligent styrning kan du spara energi och underhållskostnader i såväl små som stora anläggningar nu och i framtiden.

8 SÄKERHET MED BELYSNING Oavsett om det rör sig om vägar, stigar eller industrianläggningar skall belysningen alltid vara pålitlig. Flera års erfarenhet av design och utveckling av produkter för utomhusbelysning har gjort SWARCO till en respekterad leverantör av robusta och pålitliga belysningslösningar. I de Nordiska länderna är det särskilt viktigt att beakta kommunikationssäkerheten mellan styrskåp och armaturer såväl som risken för överspänning och påfrestning från väder och vind. Inom detta område ger vår Powerlineteknologi den bästa förutsättningen för att skapa en funktionell driftsäkerhet. Detta inte bara till glädje för staden utan även för invånarna: En behovsorienterad belysning som ger trygghet och säkerhet för trafikanten när den behövs. Genom närvarodetektering, vid dåliga väderförhållanden eller när speciella situationer uppstår. Citylight är ett intelligent belysningssystem som bidrar till utvecklingen av det moderna samhället. SWARCO I First in Traffic Solutions.

9 TRAFIK- OCH BELYSNINGSSTYRING Stadens vägar, gator och motorvägar är i konstant förändring, trafikintensitet, olyckor, årstidernas skiftande väderförhållanden, kriminalitet och särskilda händelser. Trots detta är oftast utomhusbelysningen statisk, passiv och oföränderlig. Med Citylight förenas stadens belysningspunkter till ett sammansatt intelligent system som kan styras, anpassas och reagera på situationer och händelser.

10 FLEXIBILITET Världen är i konstant förändring. Det gäller även stadsbilden. Med ett styrsystem som Citylight kan din belysning anpassas till dessa förändringar. Enskilda armaturer kan grupperas t. ex. på gator eller gångbanor. Systemet ger användaren ett verktyg till att styra och övervaka armaturerna enskilt eller i grupp oavsett användningsområde. Citylight är kompatibelt och kan kombineras med andra kontroll och infrastruktursystem. Med olika installationsmöjligheter (I armatur, på stolpe, I stolpe, i styrskåp) och olika kommunikationsmöjligheter med alla relevanta gränssnitt kan man på riktigt prata om en skräddarsydd belysningslösning. SWARCO I First in Traffic Solutions.

11 Energiforbrug Dæmpning der tager hensyn til dyr og mennesker Besparingspotential op til 80% Citylight Human är en unik funktion som minimerar ljusföroreningar och energiförbrukning genom att armaturen bara lyser vid behov, utan att kompromissa med säkerheten. Med Citylight Human återuppstår natthimlen och mörkret infaller till glädje för nattdjuren men vid närvaro av fotgängare och cyklister ger systemet nödvändig trygghet, säkerhet och synlighet. Energiforbrug Dæmpning basered på trafikintensitet Besparingspotential op til 80% Citylight Traffic är motsvarande funktion för bilisterna som anpassar sig efter trafikens intensitet. Armaturerna tänds till rätt nivå när det behövs och regleras ner eller släcks när ljuset inte behövs baserat på informationen som inhämtas från stadens styrapparater. Energiforbrug Med interaktiv dæmpning Dæmpning Besparingspotential op til 70% Dæmpning Dæmpning Citylight Wireless och Powerline är två olika tekniker vi använder för att kommunicera, styra och övervaka den enskilda armaturen på distans. Systemet kan installeras såväl i befintliga som nya anläggningar och ger dig feedback från anläggningen på individnivå som underlättar och reducerar kostnader för service och underhåll. Energiforbrug Med fast dæmpning Besparingspotential op til 25% Citylight AC är ett kostnadseffektivt första steg på styrskåpsnivå som kan installeras såväl i befintliga som nya anläggningar. Systemet ger dig en överordnad kontroll och översikt över respektive grupp i dina styrskåp.

12 SKAPA DIN LÖSNING Flera olika tekniska lösningar, komponenter och teknologier kan integreras i systemet så att dina kreativa idéer kan realiseras. Arkitektonisk belysning Bostadsområden och parkeringsplatser Lokalgator och GC vägar Belysning av stora vägar Våra hängivna medarbetare utvecklar ständigt nya applikationer, produkter och lösningar. De deltar aktivt i projekten för att tillsammans med er skapa och genomföra implementeringen av er lösning oavsett om det är en lokalgata, en stadsdel eller hela staden. Allt från den enskilda armaturen till det avancerade styrsystemet. SWARCO I First in Traffic Solutions.

13 Huvudleder och genomfarter Stadskärnor Våra specialister är redo, så att vi tillsammans kan skapa en belysningslösning som väcker staden till liv. Där en dynamisk belysning speglar händelserna och behovet och som samtidigt sparar energi och kostnader av service och underhåll. Belysningen blir inte bara en passiv funktionell ljuspunkt utan en integrerad del av stadsbilden.

14 PROJEKT OCH TJÄNSTER Vi tror att ett bra samarbete ger fantastiska resultat. Vår expertis inom ny teknik har gett oss friheten att skapa nya möjligheter inom belysning. Innovativa lösningar som helt enkelt inte fanns tidigare. Men det är bara genom ett nära samarbete som vi verkligen kan skapa lösningarna som är bäst för din stad. GEMENSAM UTVECKLING Vårt mål är att arbeta tillsammans och skapa nya belysningslösningar som skall ge er ett mervärde. Vi kan ge dig tillgång till den senaste tekniken, mer än 100 års erfarenhet av belysning och ett dedikerat team av experter som kan hjälpa dig att föra dina idéer till liv. En gemensam utveckling som kan hjälpa dig att skapa nya idéer som gör att din stad uppnår era energimål eller definiera nya modeller för ert belysningsbehov. Med en gemensam ansträngning kan vi genomföra möjligheter och lösa problem som kan förändra framtiden för belysning av allmänna utrymmen. SWARCO I First in Traffic Solutions.

15 RÅDGIVNING Våra rådgivare hjälper dig att se möjligheterna med ditt nuvarande belysningssystem: hur man kan förbättra det, och vilka fördelar och vinster du kan uppnå genom att uppgradera eller installera nya system. PROJEKTLEDNING Du får en kontaktperson från början till slut och bestämmer omfattningen av vårt engagemang från att övervaka produktinstallationen till att ta fullt ansvar av anläggningen under hela livslängden. Citylight powered by HOSTING TJÄNSTER Vi erbjuder våra kunder ett brett spektrum av tjänster som täcker alla aspekter för att garantera en lång, sömlös och kostnadseffektiv lösning under hela livslängden. DRIFT OCH UNDERHÅLL Vi erbjuder våra kunder ett brett spektrum av tjänster som täcker alla aspekter för att garantera en lång, sömlös och kostnadseffektiv lösning under hela livslängden. NYCKELFÄRDIGA LÖSNINGAR OCH TJÄNSTER Vi minimerar krångel och maximerar nyttan av ditt belysningsprojekt med våra nyckelfärdiga lösningar och tjänster. Vi kan hjälpa dig med ett komplett utbud av tjänster som sträcker sig från finansiering, installation och driftsättning till utbildning och stöd när projekten är genomförda. Tjänster som erbjuds individuellt eller som kundanpassade nyckelfärdiga paket vilket medför en koordinerad projektledning från början till slut. När du har accepterat vår lösning tar vi hand om och ta allt ansvar för din anläggning. Du får en kontaktperson på SWARCO som blir din samlade kontakt för hela ditt belysningsprojekt.

16 SWARCO CITYLIGHT SOFTWARE Programvaran City Light ger dig en smidig och beprövad hantering av din belysningsanläggning oavsett storlek eller antalet armaturer. Programmet ger dig full kontroll och automatisk övervakning för varje styrenhet oavsett om det är på gruppnivå eller på den enskilda armaturen. Systemets datakommunikation är krypterad för att upprätthålla en hög nivå av datasäkerhet. FUNKTIONER Mjukvaran i Citylight har både färdiga profiler och funktioner såväl som flexibla lösningar där du själv anpassar belysningen i ett specifikt område eller på en utvald väg. FELMEDDELANDEN Larm och felmeddelanden visas! i systemet och skickas till användaren via SMS och . Citylight övervakar och gör dig uppmärksam på strömbortfall, kommunikationsavbrott, tända/släckta armaturer vid fel tillfällen m.fl INTERAKTIVA KARTOR Mjukvaran är integrerad med Google maps och ger dig en komplett översikt över hela infrastrukturen och alla enskilda installationer och objekt. SWARCO I First in Traffic Solutions.

17 Citylight Installations in or close to the luminaires intelligent lighting DALI 0-10V communication Installations in the federpoint / cabinet PLC communication RF communication PLC plc c-node RF rf c-node PLC C-box RF C-box Sim card GPRS communication Citylight server Internet communication Citylight Citylight Citylight KONTROLLPANEL Citylights kontrollpanel är en fjärrstyrd central plattform för styr och övervakning av din belysning. Det ger dig tillgång till en lättöverskådlig information som ger dig kontroll över hela din anläggning. RAPPORTER Mjukvaran erbjuder även ett rapportsystem som förser dig med data över en vald tidsperiod. Där framgår t. ex energiförbrukning, brinntimmar och avvikelser. INFORMATION Mjukvaran ger dig en detaljerad information från varje belysningsgrupp och varje enskild armatur (om C-Node är installerad) där alla inställningar och mätresultat är tillgängliga.

18 NOTES SWARCO I First in Traffic Solutions.

19 EFFECTIVE LIGHTING Powered by

20 EN LEDANDE AKTÖR SWARCOs lösningar har långa traditioner på den nordiska marknaden, erfarenheter vi använder för kreativitet och innovation. Det är ett faktum att effektiva och optimerade trafiksystem ger stora förtjänster för både kollektivtrafik, bilister, cyklister och fotgängare - men inte minst även för miljön. SWARCO FIRST IN TRAFFIC SOLUTIONS. SWARCO är en av Europas ledande och snabbast växande ITleverantörer. Våra beprövade innovativa lösningar används idag på vägar, järnvägar och parkeringar inom hela Norden. SMARTA VÄGAR Effektiva system som reglerar motorvägar och tunnlar, förbättrar kapaciteten och bidrar till bättre framkomlighet och trafiksäkerhet. MODERNA STÄDER Integrerade system där trafiksignaler, kollektivtrafik och parkering tillsammans bidrar till förbättrad framkomlighet, trafikinformation och bättre miljö. KOLLEKTIVTRAFIK Korrekt information vid rätt tidpunkt i kombination med prioritet för trafiksignaler ger snabbare och säkrare resor. Detta motiverar redan fler människor att byta till kollektivtrafik. BEKVÄM PARKERING Tydlig parkeringsinformation och effektiva parkeringssystem ger nöjdare kunder, högre intäkter och bättre utnyttjande av parkeringsanläggningar och vägområden. EFFEKTIV BELYSNING Minska energikostnader, underhåll och utsläpp samtidigt som du förbättrar ljuskvalitén och säkerheten. Använd LED-baserad belysning på gator, vägar och i tunnlar. PÅLITLIGA TJÄNSTER Kontinuerligt förebyggande underhåll och en effektiv organisation för felkorrigering garanterar att tekniska system fungerar korrekt och ökar deras livslängd

e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer

e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer e-sense Motion e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer Fördelar Snabb och enkel installation Alla funktioner är integrerade i armaturerna med automatisk ljusreglering via sensorer

Läs mer

Vi ville skapa en lösning som följer vägen och markerar dess form.

Vi ville skapa en lösning som följer vägen och markerar dess form. FUTURLUX LED LEADING THE WAY KOMPETENS. Som världens största tillverkare av trafiksignaler har SWARCO lång erfarenhet av optisk signalering. Vår produktportfölj inkluderar dynamisk trafikinformation bland

Läs mer

SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN. SWARCO I First in Traffic Solutions.

SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN. SWARCO I First in Traffic Solutions. SWARCO NORDIC INTELLIGENTA TRANSPORTSYSTEM ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN SWARCO I First in Traffic Solutions. NYCKELFÄRDIGA ITS LÖSNINGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKEN KOLLEKTIV PRIORITET RESE- PLANERARE

Läs mer

Håll kontakten med din gatubelysning

Håll kontakten med din gatubelysning Håll kontakten med din gatubelysning CityTouch LightWave För fjärrstyrd belysning CityTouch LightWave / FJÄRRSTYRNING 3 Välkommen till framtidens nya offentliga belysning. Det mesta runt omkring oss är

Läs mer

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen 5 16 Lighting the Future Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen Minskar energiförbrukningen - och kostnaderna Energiförbrukningen frän vägbelysning

Läs mer

Förkortad restid. Ökad säkerhet Förbättrad miljö. Ökad framkomlighet SVERIGE BEHÖVER BÄTTRE TRAFIKSIGNALER SWARCO NORDIC

Förkortad restid. Ökad säkerhet Förbättrad miljö. Ökad framkomlighet SVERIGE BEHÖVER BÄTTRE TRAFIKSIGNALER SWARCO NORDIC Förkortad restid SWARCO NORDIC Ökad säkerhet Förbättrad miljö Ökad framkomlighet SVERIGE BEHÖVER BÄTTRE TRAFIKSIGNALER SWARCO I First in Traffic Solutions. MARGINELLT BÄTTRE SIGNALER GER STORA VINSTER

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Rätt ljus på rätt plats

Rätt ljus på rätt plats Utomhus CityTouch Sala Case study Rätt ljus på rätt plats Europas största anläggning med webbaserad intelligent gatubelysning växer fram i Sala. Belysningen kan enkelt styras och kontrolleras via datorn.

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 besparingar*

Läs mer

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem För små och medelstora företag Kompatibelt med Läs mer om Interact www.philips.se/interactpro Connected lighting Innehåll 04 Låt oss presentera

Läs mer

Energieffektivisering belysning 2008

Energieffektivisering belysning 2008 Vägverket 1 Energieffektivisering belysning 2008 Vägverket Region Stockholm Mats Olsson Vägverket 2 Energieffektivisering belysning Införa tänd- och styrsystem Vägverket 3 Energieffektivisering belysning

Läs mer

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic är ett trådlöst styrsystem som utvecklats för arbetsplatser. Alla armaturer har en egen sensor som reagerar på närvaro och dagsljus. Varje

Läs mer

e-sense Move Highbay

e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay Flexibel ljusstyrning i industriella applikationer De varierande närvaronivåerna innebär att närvarodetektering som släcker onödig belysning är speciellt fördelaktig

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Elkraftsgatan 11 195 60 Arlandastad URL: www.vensti.se Vår vision Är att bygga framtidens belysning. Att tänka nytt och utveckla produkter är en av våra ledstjärnor.

Läs mer

Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med

Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med Pressinformation www.thornlighting.se Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med 30.11.2017 Nya Thorn-armaturer gör städerna smartare Thorn Lightings senaste serie med utomhusarmaturer

Läs mer

Marknadsledande lösningar för belysning och elbilsladdning. defa.com

Marknadsledande lösningar för belysning och elbilsladdning. defa.com Marknadsledande lösningar för belysning och elbilsladdning defa.com Vi har lösningarna för dina behov Genom åren har DEFA levererat över 60 000 laddpunkter till Brf;er, villakunder, företag och för publik

Läs mer

GUIDE FÖR UTOMHUSBELYSNING

GUIDE FÖR UTOMHUSBELYSNING GUIDE FÖR UTOMHUSBELYSNING En trygg och trivsam livsmiljö för alla Smart styrning. Genom intelligent styrning uppnås både maximala energibesparingar och en ändamålsenlig belysning. Genom intelligent styrning

Läs mer

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt.

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lagerlokaler GreenWarehouse Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lidls distributionscenter, Heerenveen, Nederländerna Ljusa möjligheter för alla lagerlokaler Höga takhöjder

Läs mer

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut ENERGI SAVR NODE QS VAD ÄR ENERGI SAVR NODE QSTM? Energi Savr Node QS är en enkel

Läs mer

INTELLIGENTA PARKERINGS- SYSTEM INTELLIGENTA STYRSYSTEM FRÅN FOCUS FÖR BÄTTRAR RÖRLIGHET I STÄDER OCH REDUCERAR MILJÖPÅVERKAN FRÅN BILTRAFIKEN.

INTELLIGENTA PARKERINGS- SYSTEM INTELLIGENTA STYRSYSTEM FRÅN FOCUS FÖR BÄTTRAR RÖRLIGHET I STÄDER OCH REDUCERAR MILJÖPÅVERKAN FRÅN BILTRAFIKEN. INTELLIGENTA PARKERINGS- SYSTEM INTELLIGENTA STYRSYSTEM FRÅN FOCUS FÖR BÄTTRAR RÖRLIGHET I STÄDER OCH REDUCERAR MILJÖPÅVERKAN FRÅN BILTRAFIKEN. ParkHelp SMARTA LÖSNINGAR FÖR TRAFIKSTYRNING OCH ÖKAD RÖRLIGHET

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

Teknologin steg för steg 2. Snyggt grafiskt användargränssnitt 2. Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2. IPCS systemdiagram 3

Teknologin steg för steg 2. Snyggt grafiskt användargränssnitt 2. Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2. IPCS systemdiagram 3 Innehåll Teknologin steg för steg 2 Snyggt grafiskt användargränssnitt 2 Trådlöst Bluetooth -infrastruktur 2 IPCS systemdiagram 3 9Solutions taggar och andra spårbara föremål 3 Molnbaserade serverns arkitektur

Läs mer

Gör staden mer levande

Gör staden mer levande Utomhusbelysning CityTouch CityTouch-lösningen Connected lighting Gör staden mer levande Din kommun står inför många utmaningar Nu blir framtidens belysning verklighet Hållbarhet Miljö- och klimatfrågor

Läs mer

Utomhusbelysning. CityTouch. CityTouch Smartare belysning för framtiden

Utomhusbelysning. CityTouch. CityTouch Smartare belysning för framtiden Utomhusbelysning CityTouch CityTouch Smartare belysning för framtiden 2 CityTouch CityTouch 3 10 04 För kommuner 04 Hållbara belysningslösningar för kommunledningen Referens: Salobre, Spanien 06 CityTouch:

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

ClearFlood Large Optimal 1:1-ersättning för konventionella armaturer

ClearFlood Large Optimal 1:1-ersättning för konventionella armaturer Lighting ClearFlood Large Optimal 1:1-ersättning för konventionella armaturer ClearFlood Large ClearFlood Large är en flexibel strålkastare avsedd för användning i ett stort antal användningsområden, försedd

Läs mer

Innovation för system integration

Innovation för system integration Innovation för system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR-bakplan En användarvänlig och tillförlitlig montagelösning mellan DCS/PLC/SIS systemet och isolatorer/i.s. gränssnitten TEMPERATUR EX GRÄNSSNITT

Läs mer

Santander, Norra/Centrala Spanien Gatubelysningsprojekt

Santander, Norra/Centrala Spanien Gatubelysningsprojekt Santander, Norra/Centrala Spanien Bakgrund och syfte Hamnstaden Santander ligger på Spaniens norra kust. På senare år har Santander gått i täten för utveckling av smarta städer: genom att förbättra den

Läs mer

TILLVERKAD I DANMARK. Enkelhet Focus Lighting utvecklar i samarbete med danska arkitekter produkter med enkel, skandinavisk design och lång livslängd.

TILLVERKAD I DANMARK. Enkelhet Focus Lighting utvecklar i samarbete med danska arkitekter produkter med enkel, skandinavisk design och lång livslängd. Enkelhet Focus Lighting utvecklar i samarbete med danska arkitekter produkter med enkel, skandinavisk design och lång livslängd. Ljuskvalitet Med den senaste LED-tekniken kan vi spara energi utan att kompromissa

Läs mer

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Smart Belysning Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Status i Moderna Byggnader Mindre än 50% 9.8k 70% 20-50% Av den uthyrda ytan används Medelkostnaden för varje skrivbord I Stockholm För 70% av

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Framtidssäker och flexibel belysning när den är som bäst

Framtidssäker och flexibel belysning när den är som bäst Framtidssäker och flexibel belysning när den är som bäst Aura Long Life framhäver färger, färskhet och det visuella uttrycket Unik LED-ljuskälla med flexibilitet och modularitet i fokus Aura Long Life

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects MED FOCUS PÅ VÄGEN / NYX I DEN GREKISKA MYTOLOGIN ÄR NYX NATTENS GUDINNA SOM HÄRSKAR ÖVER MÖRKRET. I DAGENS STAD ÄR NYX GATANS DROTTNING SOM GER OSS ETT BEHAGLIGT LJUS OCH MEDVERKAR TILL EN TRYGG OCH SÄKER

Läs mer

Belysningsplan för offentlig belysning

Belysningsplan för offentlig belysning Belysningsplan för offentlig belysning Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Belysningsplan för offentlig belysning Plan/Program Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Excellum2. Bekvämligheten med ljusstyrning

Excellum2. Bekvämligheten med ljusstyrning Excellum2 Bekvämligheten med ljusstyrning Excellum2: Bekvämligheten med ljusstyrning Med Excellum2 ljusstyrningssystem kan din belysningsinstallation fungera optimalt. Du kan styra enskilda eller grupper

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

Med användarna i fokus

Med användarna i fokus Framtida utveckling Framtiden för LED-tekniken är givetvis nära sammankopplad med städernas tillväxt, förändring och utveckling. Men förändrade levnadssätt och förväntningar hos städernas invånare, kommer

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

Hur en kommun fungerar. Vad vi gör. Våra utmaningar. Lunds kommun. Per Eneroth, gatuchef Från god standard till attraktiva ljusmiljöer

Hur en kommun fungerar. Vad vi gör. Våra utmaningar. Lunds kommun. Per Eneroth, gatuchef Från god standard till attraktiva ljusmiljöer Hur en kommun fungerar Vad vi gör Våra utmaningar Lunds kommun Från god standard till attraktiva ljusmiljöer, gatuchef Vad Lund är Hur vi fungerar Vad vi gör Våra utmaningar Lunds kommun Från god standard

Läs mer

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Det här är Bättre kontroll på samhällets infrastruktur hjälper anläggningsägare att få bättre kontroll över sin infrastruktur. Hittills

Läs mer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer

Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer Pumpstyrning typ ABS PC 242 Övervakning och styrning av pumpar och pumpstationer En enkel enhet för övervakning och styrning Det finns många sätt att göra avloppsnät effektivare och mer tillförlitliga

Läs mer

Green Outdoor. Uppgradera din gatubelysning nu!

Green Outdoor. Uppgradera din gatubelysning nu! Green Outdoor Uppgradera din gatubelysning nu! CitySpirit Cone LED Bostadsområdet Baronbackarna i Örebro Dags att uppgradera En av de mest utbredda ljuskällorna för väg- och gatubelysning är den så kallade

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

Ensto Lighting. Nyheter Höst/Vinter

Ensto Lighting. Nyheter Höst/Vinter Ensto Lighting Nyheter Höst/Vinter 2018-2019 Smart Lighting Smart Lighting är en kombination av kvalitetsarmaturer som är utrustade med rätt optik och rätt styrsystem. Kvalitet på armaturen kan ha olika

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE Offert Sepab - ett komplett fleet management-system Innehåll 1. Om Sepab... 2 2. Beskrivning av produkt och funktion... 3 2.1. System... 3 2.2. ExyPro översikt... 4 2.3 ExyPro office... 5 3. Drift och

Läs mer

EKONOMI OCH UNDERHÅLL

EKONOMI OCH UNDERHÅLL EKONOMI OCH UNDERHÅLL Att räkna ut hur mycket en belysningsanläggning kostar att anlägga, driva och underhålla är ett ganska omfattande arbete, men det är inte särskilt komplicerat. Det som däremot kan

Läs mer

HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE

HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE Om Swefico Belysningsområde PARKERING Grundat 2010 1. PARKERINGSHUS LED-belysning och styrning med leverantörer från EU. 2. ARMATURLÖSNING

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

STYRNING KOMMUNIKATION

STYRNING KOMMUNIKATION STYRNING KOMMUNIKATION KOMMUNIKATION Styrning Modell 1-S 1-M 1-L 1-XL 3-16 3-32 3-32 1-32 Maxeffekt 40 W 75 W 160 W 240 W 40 W 60 W 90 W 20/40 W Constant DALI DALI On Off Remote START STOP LEVEL DIM WATT

Läs mer

MASTER. Perfect light, perfect sense

MASTER. Perfect light, perfect sense VÄLJ PHILIPS NYA LJUSKÄLLOR FÖR BÅE IG OH Fördelar för dig som installatör u fokuserar på dina kunders behov och blir förstavalsleverantör. Philips MASTER PL ger en ljuskvalitet som är bäst i sin klass.

Läs mer

GE ConstantColor CMH StreetWise

GE ConstantColor CMH StreetWise GE ConstantColor CMH Naturligt bättre, naturligt säkrare. CMH: det framtidssäkra valet Gatubelysning Europeiska unionen fortsätter att trycka på för att eliminera föråldrad, ineffektiv belysning. Enligt

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Excellum2. Bekvämligheten med ljusstyrning

Excellum2. Bekvämligheten med ljusstyrning Excellum2 Bekvämligheten med ljusstyrning Excellum2: Bekvämligheten med ljusstyrning Med Excellum2 ljusstyrningssystem kan din belysningsinstallation fungera optimalt. Du kan styra enskilda eller grupper

Läs mer

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter En lek med ljus och skugga en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter 2 3 Kupor Fluid Sharp Torch Torch med tak Stolpar står för enhetlig mångfald Produktfamiljen som länkar samman historiska och

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla 2015-04-15 PITCH AND MATCH: SVERIGES MEST KLIMATSMARTA VÄXTHUS Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Hur länge har staten, kommunerna, landstinget och fastighetsägarna, råd att elda för kråkorna? Vår vision

Läs mer

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN.

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe Enkel laddning. wallbe är en tysk aktör inom elbilsladdning och startade sin verksamhet redan 2009. Vi är idag den mest flexibla aktören på marknaden inom laddprodukter

Läs mer

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER

Produktfamiljöversikt. LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! 2D-LIDAR-SENSORER Produktfamiljöversikt LMS1000 Blixtsnabb mätning på rekordtid! Fördelar A B MÄTNING PÅ REKORDTID! B C D E F 2D-LiDAR-sensorn LMS1000 utgör en idealisk lösning för indoor- och outdoorapplikationer, även

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

COBRA. Lars Gunnarsson Vattenfall Service. Vattenfall AB

COBRA. Lars Gunnarsson Vattenfall Service. Vattenfall AB COBRA Lars Gunnarsson Vattenfall Service Varför har vi gatljus För att se För att synas För säkerheten För tryggheten 2 COBRA Ljuskällan Ett flertal rapporter visar på samma resultat. Det mänskliga ögat

Läs mer

WASTE WATER Solutions. HUBER Slamtork BT. Gör avlopps slam till en tillgång!

WASTE WATER Solutions. HUBER Slamtork BT. Gör avlopps slam till en tillgång! HBER Slamtork BT Gör avlopps slam till en tillgång! Slamlagring och silo för torrt material Slaminmatning med HBER extruderingsmaskin Kondenseringssteg Huvudenhet e c d d Scrubber i två steg a b a Extrudering

Läs mer

Tunable White. Personlig belysning

Tunable White. Personlig belysning Tunable White Personlig belysning Magnus Ragnvid/Johnér Ljus har en kraftfull inverkan på din dygnsrytm. Rätt belysning gör din dag bättre. Human Centric Lighting Belysning som anpassas efter dina behov

Läs mer

Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar

Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar Lighting Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar Iridium gen3 LED Mini Iridium gen3 är den första verkligt intelligenta armaturen. Inga problem med commissioning installera

Läs mer

Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar.

Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar. Control Your World Företag krymper och växer, människor och behov kommer och går. Möjligheten att förflytta sig smidigt är en av affärsverksamhetens hörnstenar. Företagens system ska betjäna människor

Läs mer

Belysning. Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs

Belysning. Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs Belysning Med ljus, får vi få människor att känna sig säkrare, gladare och mer produktiva. Rexel KAM 2016 Göran Christensson Professional Lighting solutions September, 2016 Tre globala mega trender Världen

Läs mer

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi

Fastighetsautomation. Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi Fastighetsautomation Automatisera driften av dina fastigheter och spara energi optimera inneklimatet och minimera energianvändningen med ett öppet, integrerat system Automatisera dina fastigheter Det finns

Läs mer

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar

BROSCHYR. Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar BROSCHYR Coromatic Operations Vi hanterar driften av era verksamhetskritiska anläggningar Sjukhus Huvudkontor Fullständig tillgänglighet och kompetens 24/7 Kundtjänst 24/7 med incidenthanteringsteam Lokal

Läs mer

Elsi Care Solution FÖR ÄLDREBOENDEN

Elsi Care Solution FÖR ÄLDREBOENDEN Elsi Care Solution FÖR ÄLDREBOENDEN 03/2014 Varför svarar ingen i telefonen? Elsi Technologies är den ledande leverantören av Golvsensor-system. Sedan introduktionen på marknaden 2005 har Elsi Care Solution

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla

Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla Din guide till en bekvämare vardag Vi erbjuder smarta hus för alla COMPARE-IT COMPARE-IT COMPARE-IT är ett innovativt företag med lång erfarenhet inom byggnadsautomation och smarta hemlösningar. Företaget

Läs mer

MileWide² design möter effektivitet

MileWide² design möter effektivitet Lighting MileWide² design möter effektivitet MileWide² Många kommunala myndigheter har tagit till sig fördelarna med modern utomhusbelysning. Dessa omfattar en mer attraktiv stadsmiljö och större komfort,

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI

ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI ASCOM IP-DECT TRÅDLÖS IP-TELEFONI MED BEPRÖVAD TEKNOLOGI 2 ASCOM IP-DECT Ascom är ledande inom trådlös telefoni för professionella användare. Våra lösningar är kända för sin flexibilitet, tillförlitlighet

Läs mer

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss

Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Förläng livet på din KONE MonoSpace -hiss Det är dags att ta en titt på din KONE MonoSpace -hiss Tiden tar ut sin rätt även på hissar. Liksom bilen, datorn eller tvättmaskinen har även hissar en teknisk

Läs mer

Lighting the future...

Lighting the future... Lighting the future... LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2013 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget har goda kontakter i Danmark, genom vilka starka kontakter

Läs mer

BRAND- OCH INBROTTSLARM

BRAND- OCH INBROTTSLARM BRAND- OCH INBROTTSLARM FOKUS PÅ SÄKERHET KAMIC Securitys affärsfilosofi är rak och enkel. Med kunskap och ett genomtänkt produktsortiment ska vi hjälpa våra kunder till miljöer optimerade med avseende

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo.

Rumsreglering. Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Rumsreglering Effektivitet och flexibilitet i alla miljöer med SAUTER EY-modulo. Smart SAUTER-rumshantering ger individuell komfort med maximal energieffektivitet i rum som verkligen lever. SAUTER för

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Fortsätta slösa eller minska utgifterna?

Fortsätta slösa eller minska utgifterna? CorePro LED PLC och PLL Fortsätta slösa eller minska utgifterna? Phillips CorePro LED PLC och LED PLL Äkta proffs använder Philips LED-ljuskällor NYHET! s Det första LED-alternativet av Philips kvalité

Läs mer

Intelligenta lösningar för integration av tekniska tjänster på sjukhus 2011-1. Ronny Scherf. Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH

Intelligenta lösningar för integration av tekniska tjänster på sjukhus 2011-1. Ronny Scherf. Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 2011-1 Ronny Scherf Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH Intelligenta lösningar för I Europa står fastigheter för 40 procent av den totala energiförbrukningen. Särskilt sjukhus förbrukar

Läs mer

U7/R7 Avancerad belysning i unik design

U7/R7 Avancerad belysning i unik design U7/R7 U7/R7 Avancerad belysning i unik design 2 ETAP U7/R7 U7 och R7 tar med sig morgondagens belysning till ditt hem. Båda armaturerna har med hjälp av LED+LENS -tekniken, utvecklats för allmänbelysning

Läs mer

arealbelsyning ClearFlood Fördelar Funktioner

arealbelsyning ClearFlood Fördelar Funktioner Lighting ClearFlood - LEDlösning för sport- och arealbelsyning ClearFlood ClearFlood är en serie flexibla strålkastare som låter dig välja exakt rätt ljusflöde för ditt specifika användningsområde. Toppmodern

Läs mer

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering.

Infracontrol Online. Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol Online Unik molntjänst för driftövervakning, styrning och ärendehantering. Infracontrol är en oberoende systemintegratör, specialiserad på IT-lösningar för samhällets infrastruktur. Simplifying

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

F A S T I G H E T S A U T O M A T I O N Styrsystem, dyrt och krångligt, eller?? Välkomna!

F A S T I G H E T S A U T O M A T I O N Styrsystem, dyrt och krångligt, eller?? Välkomna! Välkomna! Mats Nydélius Gunnar Wennerberg Martin Cederström Lars-Johan Rönn ABB Hager Tehalit Schneider Electric ELKO Dagens tema! Fyra myter om fastighetsautomation 1. Dyrt, kostar alldeles för mycket!

Läs mer

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering Briljant i sin enkelhet Integrerad ljusreglering innebär att hela ljusregleringssystemet (sensor, styrenhet och dimbart

Läs mer

BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen

BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen Offentliga utrymmen Enstos utveckling inom belysning erbjuder flera attraktiva belysningslösningar som uppnår ett högkvalitativt ljus och erbjuder den senaste

Läs mer

Mångsidig lokal ljusreglering

Mångsidig lokal ljusreglering Mångsidig lokal ljusreglering I Mångsidig lokal ljusreglering Ungefär 20 procent av all energiförbrukning i världen går till belysning. Beroende på byggnadstyp och aktiviteter kan denna siffra till och

Läs mer

Energioptimering av gatubelysning, lysrörsarmaturer och elmotorer. optimering av elmotorer. styrning av gatubelysning. effektiv indutribelysning

Energioptimering av gatubelysning, lysrörsarmaturer och elmotorer. optimering av elmotorer. styrning av gatubelysning. effektiv indutribelysning energistyrning ett kostnadseffektivt sätt att spara på naturens resurser! optimering av elmotorer styrning av gatubelysning effektiv indutribelysning energioptimering av belysning smart adapter för lysrör

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

Erfarenheter från ett vägbelysningsprojekt i norra Sverige 2013

Erfarenheter från ett vägbelysningsprojekt i norra Sverige 2013 Gott exempel på miljövinst för utomhusbelysning Här beskriver vi ett exempel på hur miljönyttan vid utbyte av belysningssystem tydligt framkommer och kan jämföras genom användning av livscykelkostnadsanalys

Läs mer