Håll kontakten med din gatubelysning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Håll kontakten med din gatubelysning"

Transkript

1 Håll kontakten med din gatubelysning CityTouch LightWave För fjärrstyrd belysning

2 CityTouch LightWave / FJÄRRSTYRNING 3 Välkommen till framtidens nya offentliga belysning. Det mesta runt omkring oss är föränderligt och dynamiskt. Det gäller människor, årstider, trafikflöden, evenemang och behov av trygghet. Därför är det märkligt att en så pass viktig del av gaturummet - den offentliga belysningen fortfarande är passiv och statisk. Vore det inte bättre om man även kunde anpassa den offentliga belysningen till den dynamiska världen med dess ständiga förändringar och på så sätt spara tid, pengar och energi? Det är därför vi har utvecklat CityTouch LightWave en intelligent och interaktiv fjärrstyrningslösning som gör offentlig belysning mer levande genom ökad flexibilitet, kunskap och precision. 04 Flexibilitet 06 Kunskap 08 Precision 10 Anslutning 11 CityTouch: en komplett lösning Flexibilitet innebär att det är enkelt att agera eller reagera på både väntade och oväntade situationer genom att höja eller sänka belysningsnivåer för att invånarna ska känna sig trygga och må bra. Kunskap betyder att du alltid är välinformerad om aktuell status för varje enskild armatur för bättre underhåll och snabbare reparationer. Precision står för en exakt energimätning som ger dig kontroll på den verkliga energiförbrukningen. CityTouch LightWave förvandlar ditt statiska belysningssystem till en vital och dynamisk del av gaturummet. Genom att ansluta och dirigera dina armaturer likt instrumenten i en orkester kan du få dem att bilda ett smart belysningsnätverk som styrs med några få klick. CityTouch är en modern mjukvara som redan har en imponerande samling internationella meriter och goda referenser i ryggen, allt tack vare Philips expertis och praktiska erfarenhet. För dig som kund innebär det säkerhet och pålitlighet från en global partner med erkänd projektexpertis och lokal sakkunskap.

3 CityTouch LightWave / FLEXIBELT 5 Offentlig belysning är passiv och statisk. Nu kan du ge den liv. På grund av långa livscykler behöver många kommuner nu anpassa sina belysningssystem efter förändrade behov, nya krav, lagar och direktiv. CityTouch LightWave är en fjärrstyrningslösning som gör din belysning mer dynamisk, intelligent och flexibel och gör det möjligt att exakt styra individuella ljuspunkter. Det är enkelt att justera belysningsnivåerna aktivt eller proaktivt för att se till att korsningar, gator eller hela bostadsområden får tillräckligt med belysning och även rätt belysning. CityTouch LightWave låter dig skapa en trygg och behaglig miljö med optimerad energiförbrukning ljusnivåerna kan enkelt anpassas vid till exempel olika evenemang. De kan också ställas in enligt varierande krav i olika stadsdelar eller områden. En huvudled kan till exempel behöva mer belysning under tätt trafikerade timmar medan bostadsområden och affärsområden behöver mindre ljus än en citykärna kvällstid. Kalendrar är en viktig del i CityTouch LightWave och gör systemet effektivt och säkert. Du kan ge varje armatur en skräddarsydd dimringsprofil och belysningsnivåerna kan programmeras i dygnscykler för att passa behoven som varierar med årstid, veckodag eller tid på dagen. Som CityTouch-kund kan du få en uppsättning förutbestämda, testade och beprövade dimringskalendrar, inklusive särskilt anpassade egenskaper för veckans alla dagar. På fredagkvällar behövs högre belysningsnivåer eftersom trafiktätheten ökar när pendlarna kör hem, medan det en lugn söndagmorgon behövs mindre belysning. Tack vare det inbyggda astronomiska uret kan systemet registrera när solen går upp och ner överallt i världen. Flexibilitet Du har flexibiliteten att anpassa varje enskild armatur efter varierande situationer eller de olika krav som kan uppkomma i en stad. Det är möjligt att byta ut brytpunkterna i varje enskild dimningsprofil med ett enkelt kommando och på så sätt ställa in kalendrarna efter individuella behov.

4 CityTouch LightWave / KUNSKAP 7 Dina armaturer kan effektivisera ditt underhåll. Du behöver bara lyssna på vad de har att säga. Visst vore det fantastiskt om du kunde ha perfekt översikt över statusen på samtliga armaturer i din anläggning utan att behöva dyra och tidskrävande manuella nattliga kontroller. Tänk om du kunde slippa klagomål från invånarna i kommunen? Med CityTouch LightWave kan du löpande få exakt statusinformation från varje enskild armatur. Du har alltid direkt tillgång till relevant information på viktiga tekniska parametrar, inklusive valfria tillägg som bilder eller reparationsinstruktioner. Viktigast av allt är att med Citytouch LightWave identifierar armaturen automatiskt fel och avbrott och sänder omedelbart ett felmeddelande till systemet. Tack vare det kan även så kallade dagsbrännare, som är väldigt svåra att identifiera nattetid, elimineras. För att göra systemet ännu mer bekvämt kan CityTouch skicka ett e-postmeddelande till dig varje morgon med en lista över eventuella incidenter under natten. På så vis kan du snabbt, enkelt och effektivt identifiera de komponenter som behöver underhållas. Fördelarna är tydliga: en mer direkt och djupgående kunskap om eventuella fel och den aktuella statusen på din belysningsanläggning ger snabbare och bättre underhåll vilket resulterar i betydligt lägre kostnader, högre kvalitet och fler nöjda invånare. Så, när ditt belysningssystem försöker säga dig något lyssna. Observera: för en effektivare felhantering rekommenderar vi CityTouch Light- Point, vårt system för effektiv hantering av arbetsflöde för belysningselement. Kunskap En mer direkt och djupgående kunskap om eventuella fel och den aktuella statusen på din belysningsanläggning innebär snabbare och bättre underhåll.

5 CityTouch LightWave / Precision 9 Exakt energimätning har ett tydligt mål. Betala bara för den energi du använder. Den offentliga belysningen står för cirka 50 % av en kommuns elförbrukning*. Faktureringsprocessen är ofta baserad på uppskattade siffror och kunskapen är bristfällig om hur den faktiska förbrukningen ser ut. Det innebär att man till exempel betalar för defekta lampor som inte drar någon el. CityTouch LightWave hjälper kunderna att identifiera potentiella besparingsområden och uppfylla de nytillkomna kraven på exakt dokumentation av sin energiförbrukning. Med CityTouch LightWave är det möjligt att göra exakta mätningar av varje individuell ljuspunkt. Du kan mäta energiförbrukningen i olika områden som till exempel enskilda gator eller distrikt, hela kommunen eller individuellt fördefinierade armaturgrupper samtidigt som du övervakar förbrukningen mer långsiktigt eller jämför olika tidsperioder. Tack vare exakt mätning av verklig förbrukning kan du kontrollera kommunens energifakturor och följa effekten av eventuella sparinitiativ (till exempel modernisering av infrastruktur med hjälp av LED-belysning) samt omvandla fördelarna till rena siffror. CityTouch LightWave gör din befintliga belysningsanläggning redo för morgondagens smarta och dynamiska användning och hjälper dig spara stora summor pengar. *Källa: Lighting the Cities, Europakommissionen, juni 2013 Precision Med exakt energimätning av varje enskild armatur kan du kontrollera kommunens energifakturor och identifiera potentiella besparingsområden.

6 CityTouch LightWave / KOMPLETT LÖSNING 11 Ersätt komplicerade system med smart belysning CityTouch - ett komplett och hållbart system Hur lång tid tror du att det tar att implementera ett nytt fjärrstyrningsystem? Ett radiobaserat system kan till exempel ta flera år att installera över en hel kommun. Philips är ensam om att erbjuda dig en komplett smart belysningslösning från CityTouch-mjukvaran till de första intelligenta armaturerna. Systemet har en effektiv och pålitlig design baserad på beprövad arkitektur. CityTouch är en enkel och samtidigt kraftfull plug & play-lösning som endast tar en bråkdel av den tid som det tar att installera andra system. De CityTouch-anpassade armaturerna är en viktig faktor för snabb, flexibel och kostnadseffektiv uppstart.varje enskild armatur kan sköta sin egen driftsättning, installation, lokalisering och dataimport. CityTouch LightWave innehåller färre delar som kan drabbas av fel eller bortfall och erbjuder på så vis en pålitligare och säkrare lösning. Systemet är oerhört användarvänligt och effektivt: all funktionalitet integreras i armaturerna och kommunikationen sker via publika mobiltelefonnät för att minimera underhållsbehovet och undvika behovet av extern hårdvara. Dessutom sköter Philips all service av och hantering av anslutningen för att underlätta ytterligare för dig som kund. CityTouch - en komplett lösning CityTouch LightWave CityTouchanpassad armatur De CityTouch-anpassade armaturerna spelar en viktig roll för att snabbt kunna börja använda systemet. Istället för att spendera månader och år med planering och installation av ett lokalt nätverk, får du här en enkel men kraftfull plug-and-play-lösning. Varje armatur bemästrar en helautomatiserad driftsättning, installation, lokalisering och dataimport. När systemet ansluts till en strömkälla syns automatiskt en ljuspunkt på rätt plats på CityTouch-kartan och samtliga tekniska parametrar importeras till systemet. Nu är du bara några få klick ifrån att börja fjärrstyra dina armaturer. Ready I de fall du föredrar alternativa lösningar kan CityTouch stödja vanliga anslutningar via lokala nätverk och anpassa sig efter olika teknologier för gatubelysning. CityTouch LightWave Fjärrstyrning Fjärrövervakning Energimätning CityTouch-anpassad armatur Automatisk driftsättning Automatisk lokalisering Automatiska felmeddelanden

7 2014 Koninklijke Philips N.V. Alla rättigheter förbehålls Philips Lighting Stockholm Besöksadress: Knarrarnäsgatan 7, Kista Telefon:

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Rätt ljus på rätt plats

Rätt ljus på rätt plats Utomhus CityTouch Sala Case study Rätt ljus på rätt plats Europas största anläggning med webbaserad intelligent gatubelysning växer fram i Sala. Belysningen kan enkelt styras och kontrolleras via datorn.

Läs mer

Utomhusbelysning. CityTouch. CityTouch Smartare belysning för framtiden

Utomhusbelysning. CityTouch. CityTouch Smartare belysning för framtiden Utomhusbelysning CityTouch CityTouch Smartare belysning för framtiden 2 CityTouch CityTouch 3 10 04 För kommuner 04 Hållbara belysningslösningar för kommunledningen Referens: Salobre, Spanien 06 CityTouch:

Läs mer

Gör staden mer levande

Gör staden mer levande Utomhusbelysning CityTouch CityTouch-lösningen Connected lighting Gör staden mer levande Din kommun står inför många utmaningar Nu blir framtidens belysning verklighet Hållbarhet Miljö- och klimatfrågor

Läs mer

framtidens utomhusbelysning

framtidens utomhusbelysning Utomhus CityTouch Kristiansund kommun Kristiansund kommun går mot framtidens utomhusbelysning Norska kommuner har enorma uppgraderingsbehov av g atubelysningen på grund av energi- och miljökrav. Gamla

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 besparingar*

Läs mer

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt.

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lagerlokaler GreenWarehouse Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lidls distributionscenter, Heerenveen, Nederländerna Ljusa möjligheter för alla lagerlokaler Höga takhöjder

Läs mer

Empowering cities. Voltimum. Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs

Empowering cities. Voltimum. Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs Empowering cities Voltimum Agenda Trender Vision Uppkoplad utomhusbelysning September 2015, Mall lighting presentation 2 Större trender & kundbehov i offentlig belysning Vi har identifierat 4 globala trender

Läs mer

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem För små och medelstora företag Kompatibelt med Läs mer om Interact www.philips.se/interactpro Connected lighting Innehåll 04 Låt oss presentera

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Elkraftsgatan 11 195 60 Arlandastad URL: www.vensti.se Vår vision Är att bygga framtidens belysning. Att tänka nytt och utveckla produkter är en av våra ledstjärnor.

Läs mer

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects MED FOCUS PÅ VÄGEN / NYX I DEN GREKISKA MYTOLOGIN ÄR NYX NATTENS GUDINNA SOM HÄRSKAR ÖVER MÖRKRET. I DAGENS STAD ÄR NYX GATANS DROTTNING SOM GER OSS ETT BEHAGLIGT LJUS OCH MEDVERKAR TILL EN TRYGG OCH SÄKER

Läs mer

Lyser upp mörkret. Utomhus. Case study

Lyser upp mörkret. Utomhus. Case study Utomhus Intelligent belysning Tegnérparken, Uppsala Case study Lyser upp mörkret På Philips är vi övertygade om att vi alltid kan göra människors liv lite bättre. Philips ljusexperiment i Tegnérparken

Läs mer

Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med

Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med Pressinformation www.thornlighting.se Produktnyheterna från Thorn finns tillgängliga från och med 30.11.2017 Nya Thorn-armaturer gör städerna smartare Thorn Lightings senaste serie med utomhusarmaturer

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Mångsidig lokal ljusreglering

Mångsidig lokal ljusreglering Mångsidig lokal ljusreglering I Mångsidig lokal ljusreglering Ungefär 20 procent av all energiförbrukning i världen går till belysning. Beroende på byggnadstyp och aktiviteter kan denna siffra till och

Läs mer

Det perfekta bytet från. kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED NYHET!

Det perfekta bytet från. kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED NYHET! Industri och butiksbelysning TrueForce NYHET! Det perfekta bytet från kvartsmetallhalogen, högtrycksnatrium och kvicksilver till LED Det första LED-alternativet med plug-and-play-lösning för belysning

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

Mångsidig och kostnadseffektiv LEDbelysning

Mångsidig och kostnadseffektiv LEDbelysning Lighting Mångsidig och kostnadseffektiv LEDbelysning ClearWay gen2 ClearWay gen2 gör att du kan dra nytta av fördelarna med LED-teknologi direkt. Den andra generationens armaturer baseras på sin föregångares

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

Tunable White. Personlig belysning

Tunable White. Personlig belysning Tunable White Personlig belysning Magnus Ragnvid/Johnér Ljus har en kraftfull inverkan på din dygnsrytm. Rätt belysning gör din dag bättre. Human Centric Lighting Belysning som anpassas efter dina behov

Läs mer

Lys upp vägen mot framgång!

Lys upp vägen mot framgång! Public lighting TrueForce Road Lys upp vägen mot framgång! Riktiga proffs förlitar sig på Philips TrueForce LED Road - ett kostnadseffektivt LED-alternative för gatubelysning NY! s Philips TrueForce LED

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION corridorfuctio ÄRVROSTYRD EYSIGSÖSIGR E y DIMESIO Genialiska driftdon med många fördelar Tridonictco är sedan länge känt för intelligenta lösningar med en funktionalitet i toppklass. Det visar inte minst

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning

MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning MM8000 ökad säkerhet och kontroll med intelligent övervakning Skalbart och flexibelt övervakningssystem för alla användningsområden Answers for infrastructure. Övervakningsstation MM8000 Brand Inbrott

Läs mer

Niko touchswitch. Smart pekskärm för varje hem

Niko touchswitch. Smart pekskärm för varje hem Niko touchswitch Smart pekskärm för varje hem Niko touchswitch Smart pekskärm för varje hem Du känner säkert igen situationen: flera rum i hemmet har olika tryckknapp bredvid varandra. En eller flera

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

Total överblick med webbaserad larmservicecentral.

Total överblick med webbaserad larmservicecentral. ALARM COMMUNICATION SERVICES EagleEye Total överblick med webbaserad larmservicecentral. EagleEye är en molnbaserad tjänst som erbjuder en central, modern och kraftfull funktion för övervakning och säker

Läs mer

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Smart Belysning Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Status i Moderna Byggnader Mindre än 50% 9.8k 70% 20-50% Av den uthyrda ytan används Medelkostnaden för varje skrivbord I Stockholm För 70% av

Läs mer

Försäljning & installation...

Försäljning & installation... Om oss... Scenteknik Kalmar AB är sedan starten 2001 beläget i Kalmar på ostkusten. Vår verksamhet omfattar ljud och ljusteknik samt mediautrustning för alla tänkbara situationer. Det är bara Din fantasi

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

Golfbanor runt hela världen litar på Rain Bird

Golfbanor runt hela världen litar på Rain Bird IC System Golfbanor runt hela världen litar på Rain Bird När excellens förväntas väljer fler professionella Rain Bird än ett annat märke. Vi lägger alltid till spridare, så möjligheten att helt enkelt

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY

PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY PACOM UNISON SECURITY MANAGEMENT MADE EASY Sjukhus Den öppna och integrerade säkerhetsplattformen. PACOM Unison är en öppen och integrerad säkerhetslösning som gör det möjligt för dig att hantera passer-,

Läs mer

E6 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen

E6 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen ETAP 2 Belysning för parkeringshus och tekniska utrymmen E6-serien har inte bara utformats särskilt för allmänbelysning i parkeringshus, tekniska utrymmen och källare, utan också för lätt industri och

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer

e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer e-sense Motion e-sense Motion Trådlös närvarostyrning för aktiva utomhusmiljöer Fördelar Snabb och enkel installation Alla funktioner är integrerade i armaturerna med automatisk ljusreglering via sensorer

Läs mer

Oändliga möjligheter. Sammankopplad med dig

Oändliga möjligheter. Sammankopplad med dig Broschyr före försäljning för Sverige () Philips Vit och färg Enkel lampa GU10 8718696485880 Oändliga möjligheter Sammankopplad med dig Inkludera en vit och färgad atmosfärisk Philips Hue-glödlampa i Philips

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter En lek med ljus och skugga Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter 2 Metronomis LED Metronomis LED står för enhetlig mångfald Produktfamiljen som länkar samman historiska och

Läs mer

Gränslös kommunikation

Gränslös kommunikation Ericsson enterprise multimedia server Gränslös kommunikation Den nya generationen multimedielösningar för företagskommunikation Kunnig personal och högeffektiva arbetssätt är viktiga faktorer om ett företag

Läs mer

EKONOMI OCH UNDERHÅLL

EKONOMI OCH UNDERHÅLL EKONOMI OCH UNDERHÅLL Att räkna ut hur mycket en belysningsanläggning kostar att anlägga, driva och underhålla är ett ganska omfattande arbete, men det är inte särskilt komplicerat. Det som däremot kan

Läs mer

Projekt Philips kontor. Plats Philips Lighting. Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite

Projekt Philips kontor. Plats Philips Lighting. Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite Projekt Philips kontor Plats Philips Lighting Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite LED-armaturen SmartBalance ger en bra arbetsplatsbelysning. Energisnål belysningslösning

Läs mer

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien -produktserien Fjärrstyrning och mätning Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer UTVECKLAD FÖR NORDISKA FÖRHÅLLANDEN Serien av -produkter är anpassad för alla behov

Läs mer

HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE

HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE 1. VARFÖR VÄLJA LED & BB LIGHTPIPE? Belysningsområde PARKERING 2. ARMATUR, EVO (INKL. REFERENSER) 3. ARMATUR, PARKLIGHT (NYHET!)

Läs mer

modulardim Digital ljusstyrning

modulardim Digital ljusstyrning modulardim Digital ljusstyrning med styrmoduler Flexibilitet och perfekt ljuskontroll modulardim modulardim bygger på TridonicAtcos beprövade -teknologi och är ett perfekt hjälpmedel för att åstadkomma

Läs mer

U2 Diffusorarmaturer

U2 Diffusorarmaturer Diffusorarmaturer 2 ETAP Diffusorarmaturer Diffusorbelysning har blivit ett absolut måste för allmänbelysning på kontor och offentliga byggnader, vilket är rimligt då diffusorer ger bekväm och behaglig

Läs mer

exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet

exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet exma.se Företagspresentation Det svensktillverkade låssystemet Naturligtvis ligger vår utvecklings- och produktionsenhet i låsstaden Eskilstuna. Var annars? Vi brinner för innovation som gör vardagen enklare

Läs mer

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic är ett trådlöst styrsystem som utvecklats för arbetsplatser. Alla armaturer har en egen sensor som reagerar på närvaro och dagsljus. Varje

Läs mer

Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar

Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar Lighting Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar Iridium gen3 LED Mini Iridium gen3 är den första verkligt intelligenta armaturen. Inga problem med commissioning installera

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Ensto Lighting. Nyheter Höst/Vinter

Ensto Lighting. Nyheter Höst/Vinter Ensto Lighting Nyheter Höst/Vinter 2018-2019 Smart Lighting Smart Lighting är en kombination av kvalitetsarmaturer som är utrustade med rätt optik och rätt styrsystem. Kvalitet på armaturen kan ha olika

Läs mer

Sankt Petri Kyrka. Konst och kultur

Sankt Petri Kyrka. Konst och kultur 1 Sankt Petri Kyrka Konst och kultur 2 När den senaste teknologin framhäver djupa traditioner Ibland dyker det upp projekt som är lite utöver det vanliga. Gamla anrika byggnader med stora krav på respekt,

Läs mer

Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services

Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services Sharp Optimised Services kontroll l effektivitet I produktivitet Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services Möjligheterna med Managed Print Services Fakta: upp till 5 % av ett företags avkastning

Läs mer

ColorBlast RGB Powercore gen4 anpassningsbar LEDstrålkastararmatur. utomhusbruk med smart färgljus. ColorBlast RGB Powercore gen4 RGB.

ColorBlast RGB Powercore gen4 anpassningsbar LEDstrålkastararmatur. utomhusbruk med smart färgljus. ColorBlast RGB Powercore gen4 RGB. Lighting ColorBlast RGB Powercore gen4 anpassningsbar LEDstrålkastararmatur för utomhusbruk med smart färgljus ColorBlast RGB Powercore gen4 RGB ColorBlast Powercore gen4 high-performance LED-armaturer

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

ClearFlood Large Optimal 1:1-ersättning för konventionella armaturer

ClearFlood Large Optimal 1:1-ersättning för konventionella armaturer Lighting ClearFlood Large Optimal 1:1-ersättning för konventionella armaturer ClearFlood Large ClearFlood Large är en flexibel strålkastare avsedd för användning i ett stort antal användningsområden, försedd

Läs mer

E N V Ä R L D S N Y H E T V Ä R L D E N V E R K L I G E N B E H Ö V E R. Sorry Vattenfall, Eon och Fortum, nu sänker vi byggbolagens

E N V Ä R L D S N Y H E T V Ä R L D E N V E R K L I G E N B E H Ö V E R. Sorry Vattenfall, Eon och Fortum, nu sänker vi byggbolagens E N V Ä R L D S N Y H E T V Ä R L D E N V E R K L I G E N B E H Ö V E R Sorry Vattenfall, Eon och Fortum, nu sänker vi byggbolagens elräkningar. Innehåll Vem styr elförbrukningen?...4-5 Ta kontrollen...6-7

Läs mer

Leverans och installation

Leverans och installation Leverans och installation Övergripande beskrivning Partner54 erbjudande benämns PSS (Partner Service Solution). Med PSS kombinerar Partner54 tjänster, hårdvaru- och mjukvaruimplementering, arbetsflödes-hantering

Läs mer

Eco Climate Control. Trådlös styrning av golvärme och kylsystem för intelligent komfort

Eco Climate Control. Trådlös styrning av golvärme och kylsystem för intelligent komfort Eco Climate Control Trådlös styrning av golvärme och kylsystem för intelligent komfort Intelligent komfort med intuitiv styrning. Med Eco Climate Control sätter SAUTER en ny standard för en komfortabel

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar För ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionsenheter HANTERA ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA DINA

Läs mer

CHARGE AMPS. Charge Amps står stadigt på flera ben: mekatronik, innovativ design, användarvänlighet och en djup förstående för marknaden.

CHARGE AMPS. Charge Amps står stadigt på flera ben: mekatronik, innovativ design, användarvänlighet och en djup förstående för marknaden. CHARGE AMPS Vi är ett svenskt innovativt green-tech bolag som brinner för att göra elbilsladdning enklare, smartare och trendigare. Charge Amps grundades 2012 och vi laddar idag bilar i 30 länder runt

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

Hi-O. Intelligent teknologi för dörrmiljöer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. Hi-O Intelligent teknologi för dörrmiljöer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Vad är Hi-O? Innehåll Hi-O, Highly intelligent opening, är en standardiserad teknologi som gör att

Läs mer

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering Briljant i sin enkelhet Integrerad ljusreglering innebär att hela ljusregleringssystemet (sensor, styrenhet och dimbart

Läs mer

Belysningsområde PARKERING

Belysningsområde PARKERING Belysningsområde PARKERING 1. VARFÖR INVESTERA I LED & BB LIGHTPIPE 2. ARMATUR EVO OCH REFERENSER 3. INTEGRERADE OCH SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR 4. NY ARMATUR - PARKLIGHT 5. PARKERINGSDÄCK Sätter vår omgivning

Läs mer

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post:

Botech AB Ledebursgatan Malmö Tel: E-post: Greyhound i kyrkan- vad är Greyhound? Botech har kunskap och erfarenhet av att styra och övervaka uppvärmning, luftfuktighet och luftkvalitet i kyrkor. Greyhound är Botechs egenutvecklade övervakningssystem

Läs mer

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Förändrar ditt företag Canon Business Services När konsumenternas beteenden ändras påverkar det hur företagen drivs och fungerar hur organisationer bygger och säljer sina produkter

Läs mer

ABB i-bus KNX DALI-gateways Produktinformation

ABB i-bus KNX DALI-gateways Produktinformation ABB i-bus -gateways Produktinformation Flexibel belysningshantering och intelligenta installationssystem Modern belysning måste kunna mer än att bara lysa. Framför allt gäller det att skapa en användningsanpassad

Läs mer

chromophare F-generation

chromophare F-generation chromophare F-generation Oslagbar mångsidighet Unik Den innovativa hybridljustekniken ger en enastående ljuskvalitet för koncentrerat arbete. Säker Lysdioderna har en genomsnittlig livslängd på 40 000

Läs mer

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm

Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet helt anpassad till just era behov DS7220 V2 / DS7240 V2 centralapparater för inbrottslarm Säkerhet har sitt pris, men det behöver inte kosta en förmögenhet. Centralapparaterna DS7220 V2 och DS7240

Läs mer

Mini Platform LED: kompakt högprestanda. Mini Iridium LED, Mini Copenhagen LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED

Mini Platform LED: kompakt högprestanda. Mini Iridium LED, Mini Copenhagen LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED Mini Platform LED: kompakt högprestanda Mini Iridium LED, Mini Copenhagen LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED Mini Platform LED 2 Mini Platform LED - Produktguide Mini Platform LED den bästa belysningslösningen

Läs mer

Santander, Norra/Centrala Spanien Gatubelysningsprojekt

Santander, Norra/Centrala Spanien Gatubelysningsprojekt Santander, Norra/Centrala Spanien Bakgrund och syfte Hamnstaden Santander ligger på Spaniens norra kust. På senare år har Santander gått i täten för utveckling av smarta städer: genom att förbättra den

Läs mer

HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE

HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE HELHETSLÖSNINGAR INOM LED-BELYSNING FLEXIBEL SNABB PÅLITLIG MED KVALITE Om Swefico Belysningsområde PARKERING Grundat 2010 1. PARKERINGSHUS LED-belysning och styrning med leverantörer från EU. 2. ARMATURLÖSNING

Läs mer

MesoOptics för topprestanda

MesoOptics för topprestanda UM MesoOptics för topprestanda MesoOptics Mikroteknologi En mikroskopisk struktur garanterar en kontrollerad ljusfördelning. MesoOptics är en innovativ teknologi som skapar särskilt utformade mikrostrukturer

Läs mer

Bevara din mjölkkvalitet

Bevara din mjölkkvalitet Bevara din mjölkkvalitet Mjölkkylning för DeLaval VMS Din lösning varje dag Mjölkkylning för DeLaval VMS Mjölkkylning för DeLaval VMS Automatisk mjölkning ställer nya krav på kylningen av mjölken. DeLaval

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Investera i solceller. och gör din egen solel

Investera i solceller. och gör din egen solel Investera i solceller och gör din egen solel 1 Omvandla solljus till förnybar el Solens energi ger egen klimatsmart el och en lägre elkostnad. Och du bidrar till ett hållbart energisystem. Vi erbjuder

Läs mer

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet.

Elomax 250 & 450. Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Smartaste villavärmen! Det här är din nya chef i pannrummet. Elomax 250 & 450 Elomax. Hjärnan i ditt uppvärmningssystem. ELOMAX är designad för att möta framtiden. Den ersätter helt en

Läs mer

Lyft ditt projekt till en högre nivå. Niko taksensorer

Lyft ditt projekt till en högre nivå. Niko taksensorer Lyft ditt projekt till en högre nivå Niko taksensorer SnapFit-montering Niko gör det enklare än någonsin att garantera snabb och stabil montering, tack vare det nyutvecklade monteringssystemet SnapFit

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

CITYLIGHT INTELLIGENT VÄGBELYSNINGEDER. SWARCO I First in Traffic Solutions.

CITYLIGHT INTELLIGENT VÄGBELYSNINGEDER. SWARCO I First in Traffic Solutions. CITYLIGHT INTELLIGENT VÄGBELYSNINGEDER SWARCO I First in Traffic Solutions. STAD I LJUS Moderna städer vill gärna skapa sig en identitet och framhäva det som är unikt, tilltalande, vackert och inte minst

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Smart mätning med Hager energimätare

Smart mätning med Hager energimätare Energimätare Smart mätning med Hager energimätare De 12 nya energimätarna sätter en ny standard när det gäller mätning. Särskilt intressant är det stora utbudet av produkter för direktmätning av 63A och

Läs mer

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN.

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe Enkel laddning. wallbe är en tysk aktör inom elbilsladdning och startade sin verksamhet redan 2009. Vi är idag den mest flexibla aktören på marknaden inom laddprodukter

Läs mer

Behaglig belysning i minimalistisk design

Behaglig belysning i minimalistisk design 2 ETAP Behaglig belysning i minimalistisk design Vid allmänbelysning av kontor och offentliga byggnader används ofta diffusorer vilket är klokt eftersom belysningen blir behaglig och trevlig med diffusorer.

Läs mer

arealbelsyning ClearFlood Fördelar Funktioner

arealbelsyning ClearFlood Fördelar Funktioner Lighting ClearFlood - LEDlösning för sport- och arealbelsyning ClearFlood ClearFlood är en serie flexibla strålkastare som låter dig välja exakt rätt ljusflöde för ditt specifika användningsområde. Toppmodern

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

Smart Kund Installationsmanual. Android

Smart Kund Installationsmanual. Android Smart Kund Installationsmanual Android Innehållsförteckning Före installation Om de olika produkterna 3 Steg 1 av 6 Innan du börjar installationen 4 Steg 2 av 6 Ladda ned appen 5 Steg 3 av 6 Starta appen

Läs mer

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut ENERGI SAVR NODE QS VAD ÄR ENERGI SAVR NODE QSTM? Energi Savr Node QS är en enkel

Läs mer

Smart Plug Installationsmanual. iphone

Smart Plug Installationsmanual. iphone Smart Plug Installationsmanual iphone Innehållsförteckning Före installation Om Smart Plug 3 Steg 1 av 7 Innan du börjar installationen Steg 2 av 7 Skapa ett konto Steg 3 av 7 Ladda ner appen Steg 4 av

Läs mer