Lighting the future...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lighting the future..."

Transkript

1 Lighting the future...

2 LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2013 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget har goda kontakter i Danmark, genom vilka starka kontakter inom produktion har bildats. LITE Sverige AB har på kort tid genomfört en professionell satsning för att bli en pålitlig leverantör av LED belysning. Starkt tekniskt kunnande där samarbeten med våra leverantörer såväl som branschexperter är grunden till att erbjuda kvalité och service av högsta nivå. Goda referenser har erhållits från områden som kontor, produktion, lager, offentlig egendom, privat egendom etc. Därtill löser även projektorienterade uppdrag. LITE s produktsortiment består av högkvalitativa produkter, utvecklade i samarbeten med innovativa internationella verksamheter, allt för att kunna leva upp till dagens krav på LYSKVALITET, EKONOMI och ENERGIBESPARANDE LÖSNINGAR. TEKNISKT SUPPORT LITE assisterar också med teknisk support, där i framtiden kommer att kunna ingå i serviceavtal som håller kunden löpande uppdaterad inom innovativa lösningar inom LED. FINANSIERING Genom samarbete med LITE finns det möjligheter till alternativa finansieringslösningar. Till exempel assisterar LITE med att upprätta leasingavtal med kreditinstitutioner. EKONOMISKT STÖD LITE samarbetar också med flera av Danmarks energisällskap, som har tillfört medel från regeringen och kan därför ge ekonomiskt stöd till varje projekt.

3 Gatubelysning Gatulamporna har en snygg design som faller in i omgivningen. Det är gjorda i ett material som är anpassat för ett nordiskt klimat. Gatulamporna från LITE kan ersätta de traditionella kvicksilver- och natriumbaserade lamporna med betydliga energibesparingar och har därmed minimala driftskostnader. Lamporna är producerade i högsta kvalitet med rostfritt material, och är försedda med Mean Well LED driver, som säkrar högsta ljusutbyte och största möjliga driftsäkerhet i många år framöver. Lamporna kan moteras på vågräta samt lodräta master och beslag. Stadium och Hamn Rätt belysning i rätt miljö skapar upplevelser. LITE är bland de få som har kvalitetssäkrade LED-lösningar till större arenaprojekt. Genom ett tätt samarbete med våra kunder är vi med hela vägen, från de önskade kriterierna till leverering och montering. LITEs nya LED ger stora besparingar på elförbrukningen i förhållande till traditionella lösningar med motsvarande lysstyrka. Därtill kan man förvänta sig en väsentlig minskning i utgifter i underhållning och service, tack vare den förlängda brinntiden. LITE har också möjlighet att leverera High Power LED lösningar till hamnområden med höga master. LITE har som några av de första en ATEX certifierad LED belysning. Parkbelysning Park belysning Bättre och tryggare belysningsförhållanden gör att naturen visas fram från sin bästa sida. Hos LITE har vi lagt mycket vikt vid att medverka till utveckling och design av vår LED- parkbelysning. Detta har resulterat i att vi idag har flera snygga parklampor som vackert faller in i omgivningen. Parkbelysningen från LITE kan ersätta de traditionella kvicksilver- och natrium baserade lamporna med betydliga energibesparingar och har därmed minimala driftskostnader. Lagerhals belysning Warehouse lights Belysningen är avgörande särskilt i stora områden med konstant aktivitet, är det viktigt att medarbetarna har de rätta arbetsförhållanden. Installationer i lokaler med hög takhöjd och på svåra platser är det svåra och dyra att genomföra. Genom längre livslängd som bevarar samma ljusstyrka igenom hela livslängden, reduceras underhållskostnaderna avsevärt. LITE Sverige AB har LED belysning som kan byta ut de traditionella kvicksilver och sodium baserade lamporna, designade för produktionsmiljöer och lagerhallar. Avsevärda besparingar kan bli verklighet genom att investera i dessa lösningarna.

4 Restaurang- & Hotellbelysning Den behagliga stämningen på hotell, restauranger och kaféer skapar LITE med vackra innovativa lösningar. Det är särskilt viktigt att man i miljöer som dessa välger den rätta form av belysning för att framställa interiör, mat och gäster i detta rätta ljuset. När LITE levererar LED belysning till dessa uppdrag, medverkar ljusdesigners för att planlägga projektet då specialbyggda lösningar i tak och väggar ofta eftersöks. Belysningen kan ändra färg och är dimbara, allt för att skapa den rätta atmosfären i den rätta miljön. Kontorsbelysning En förbättring av belysningen är ett av de mest effektiva sätt att skapa en bättre arbetsmiljö. För att optimera nyttan ser vi först till att veta om vilka funktioner medarbetarna har och hur mycket de befinner sig på kontoret. På det sättet arbetar vi tillsammans med våra kunder för att hitta den maximala lösningen till just deras behov. Panellights från LITE är utrustade med marknadens vassaste LED teknologi. De ger ett mjukt och särskilt behagligt ljus med stor ljusspridning, samt lång livstid. Panellights kommer i olika storlekar med släta vita ramar. Armaturen passar för direktmontering diverse nedsänkta tak, men kan också monteras i nedsänkta linor. Butiksbelysning Välj en modern belysningslösning som säkrar stilfulla och moderiktiga lokaler i många år framöver. Butiksägare m.m är på konstant jakt efter att på effektiva sätt belysa sina produkter och butikslokaler, samtidigt önskar de att drifts och underhållskostnader hålls så låga som möjligt. LITEs produkter tillfredställer båda dessa kriterier. LITE har LED lösningar till alla tänkbara behov, oavsett om du har en klädbutik, en bilhandel eller en livsmedelsbutik. Vi är fullt medvetna om vikten om av att ha rätt färgåtergivelse, samt att kvaliteten på belysningen är av högsta standard för att framhäva produkterna på bästa möjliga sätt. Sjukhusbelysning Ljus och energi är två av huvudelementen på ett sjukhus. Med LED belysning kan dessa optimeras med en betydande effekt. I en arbetsmiljö som på sjukhus, där det arbetas i full fart 24 timmar om dygnet, är det särskilt viktigt med en stabil och ren belysning som kan ge de rätta arbetsförhållandena. De flesta sjukhus har enormt stora arealer och hög elförbrukning. Med LITEs LED lösningar, finns det stora besparingar att hämta samtidigt som ljuskvaliteten ger ett klart och behagligt ljus. Detta bidrar till att säkra optimal återgivning av färg, avstånd och rörelser.

5 What is LED? LED (Light Emitting Diode), är nästa belysningsrevolution. LED är en halvledare, som skapar ljus när elektriskt ström skickas genom materialet. LED lampor kan ersätta vanliga lampor som finns på marknaden idag. LED gör ljusteknologin en lång rad fördelar: Lägre strömförbrukning. Utsöndrar betydligt mindre värme och minskar brandfaran. Långt mer robusta än vanliga ljuslampor. Kan dämpas och fås i båda varma och kalla färgnyanser gånger längre levnadstid än vanliga lampor. Varför välja LED? För att det ger stora besparingar för din ekonomi och är bra för vår miljö. Upp till 90% besparing av energi inom flera användningsområden. Reducerar CO2 utsläpp och är miljövänligt. Betydligt mindre underhåll och utväxling. Flimrar inte, utan ger ett rent och behagligt ljus detta minimerar arbetsskador som migrän och stress. LED ljus kan öka trivsel i hemmet såsom på arbetsplatsen. De gamla lamporna byts ut av fler och fler länder, och kommer att gradvis försvinna från marknaden. Tack vare den låga värmeutvecklingen, bleker inte LED kläder och andra produkter LITEs LED ljus har alla ett högt RA/CRI värde (Färgåtergivelse/ljuskvalitet), vilket betyder att ljuskällan återger färger korrekt och naturligt Significant savings on electricity bills Ström blir dyrare med åren ge luft i budgeten genom en investering i LITEs LED belysning Hos LITE är vi övertygade om att LED kommer att utvecklas till att bli den universiella ljuskällan. LED kommer att förändra måtten, som vi använder för dagens koncept om belysning, tack vare möjligheten att skapa olika toner, för att anpassas till olika platser och stämningar. LED bidrar därför till innovativa belysningslösningar och nytänkande designmöjligheter. Energibesparingar upp till 90%, samt miljövänliga fördelar är nu fakta som stöds av åtskilliga förutsägelser om LEDs framtid. According to McKinsey, LED s are set to account for 41 percent of the overall value of the lighting market in 2016 and 63 percent by 2020, versus 12 percent last year. - Financial Times Det finns många goda anledningar till varför du gör rätt i att byta ut din belysning till LED. Det ger inte bara stora besparingar, men är också en del av framtidens utveckling inom ljus och energi. Hos LITE är du garanterad den bästa kvaliteten och servicen. Samt att vi har alla nödvändiga certifieringar till både europeiska och amerikanska marknader.

6 Det rätta valet för framtiden... På LITE Sverige AB fokuserar vi på miljön.vi har noggrant valt ut våra leverantörer som möter våra miljökrav och kvalitetsstandarder, såväl som visat på innovativt tänkande kring LED revolutionen. Genom att byta ut den vanliga glödlampan mot LED, begränsar du dina koldioxidutsläpp med stora mängder. För att producera den klassiska glödlampan, används substansen kvicksilver som är skadlig både för miljön och hälsan. LED belysning däremot, produceras utan ämnen som är skadliga för miljön och hälsan, utöver detta använder de upp till 90% mindre energi än vanliga glödlampor. Du kan förändra din totala energiförbrukning genom små och enklar förändringar, i sin tur kommer de förbättra din ekonomi, hälsa och miljö. Dessutom visar du omvärlden att du eller ditt företag värnar om miljö, vilket kan förstärka och användas i ditt företags marknadsföring. LITE Sverige AB har som mål att bidra till att förbättre vår miljö och framtid - Var en del i denna revolution och kontakta oss för mer information och kostnadsfria kalkyler. Heljevedsvägen VARA SVERIGE Mobil leo@lite-led.se

Lighting the future...

Lighting the future... Lighting the future... Välkommen till LITE och framtidens belysning! LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2014 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget ingår i den

Läs mer

med ett LYSANDE SAMVETE www.cleanlight.se

med ett LYSANDE SAMVETE www.cleanlight.se N O R D I C med ett LYSANDE SAMVETE www.cleanlight.se COMPANY PROFILE Vårt produktsortiment innehåller armaturer för inomhusmiljöer, utomhusmiljöer samt belysning för tung industri. Då armaturerna i vårt

Läs mer

Välj rätt LEDlysrör varje gång. Elektroskandia

Välj rätt LEDlysrör varje gång. Elektroskandia Make Light Work Elektroskandia Välj rätt varje gång Vilket lysrör du än har behov av hittar du en lösning i Philips s sortiment. Från bästa energieffektivitet till högsta ljusflöde även för de mest ävande

Läs mer

Välj rätt LEDlysrör varje gång. LED-lysrör

Välj rätt LEDlysrör varje gång. LED-lysrör LED-lysrör Välj rätt varje gång Vilket lysrör du än har behov av hittar du en lösning i Philips s sortiment. Från bästa energieffektivitet till högsta ljusflöde även för de mest ävande användningsområdena.

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

GLOW LED DOWNLIGHT! PRODUKTINFORMATION

GLOW LED DOWNLIGHT! PRODUKTINFORMATION GLOW LED DOWNLIGHT PRODUKTINFORMATION MondeVerde AB Östhammarsgatan 74 115 28 Stockholm +46 8 760 80 50 info@mondeverde.com www.mondeverde.se sida "1 Innehåll Glow LED downlight... Fördelar... Applikationer...

Läs mer

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska Innehållsförteckning REFERENSER... 2 INLEDNING... 3 AVFALLSHANTERING... 3 MILJÖ... 3 FARA FÖR BRAND... 3 BEGREPP... 4 UTFASADE GLÖDLAMPOR... 5 HALOGENLAMPOR... 6 LÅGENERGILAMPOR...

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad

Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Innehåll Produkt- och installationskostnaden är en minimal del av den totala livscykelkostnaden Några ord om oss Utveckling över tid Från tidigare decennier

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla 2015-05-27 NORDIC CENTER FOR SUSTAIABLE HEALTHCARE Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Hur länge har staten, kommunerna, landstinget och fastighetsägarna, råd att elda för kråkorna? Vår vision Är att

Läs mer

Fl ndt. Flindt pollare. Design: Christian Flindt

Fl ndt. Flindt pollare. Design: Christian Flindt Fl ndt Flindt pollare. Design: Christian Flindt 2 Ett rent snitt. Inspiration är förmågan att se möjligheterna i det enkla. 3 4 Övning ger färdighet Christian Flindt hade redan vid projektstarten en vision

Läs mer

Projektarbete Belysning

Projektarbete Belysning Projektarbete Belysning Av: Victor Karlsson, Fredrik Patriksson Stjernspetz, Henrik Byström Handledare: Jörgen Lantz HT/VT -06/-07 1 Innehållsförteckning Projektarbete Belysning... 1 1 Inledning... 4 2

Läs mer

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK

PLATS FÖR MER. VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK PLATS FÖR MER VINDSTRAPPOR ClickFIX MARKNADENS BÄSTA LÄTT OCH ELEGANT TRAPPOR I BYGGSATS MED NORDISK DESIGN LOFTTRAPPAN ÖKAR BOSTADENS STORLEK VÄGGLUCKOR GÖR RUMMET STÖRRE RÄCKET RAMAR IN TRAPPAN LÅT DIG

Läs mer

A WORLD OF HUMIDIFICATION

A WORLD OF HUMIDIFICATION A WORLD OF HUMIDIFICATION KOR R EKT LU F TF U KTIGH ET ÄR EN ESSENTI ELL FAKTOR Luftfuktighet är en viktig parameter i klimatiska förhållanden här på jorden. Naturen och klimatet håller i sig själva igång

Läs mer

Belysning - Ett nödvändigt ont eller en tillgång? Presentation av Frida Wallin

Belysning - Ett nödvändigt ont eller en tillgång? Presentation av Frida Wallin Belysning - Ett nödvändigt ont eller en tillgång? Presentation av Frida Wallin AGENDA Miljöfokus och Eco designdirektivet Belysningsunderhåll & Energibesparing Q&A Kort om Aura Light Grundades i Stockholm

Läs mer

INDUKTION (LVD) belysning för den nya tiden. Upp till 100.000 brinntimmar! 5 års garanti. Belysning för offentlig inomhusmiljö.

INDUKTION (LVD) belysning för den nya tiden. Upp till 100.000 brinntimmar! 5 års garanti. Belysning för offentlig inomhusmiljö. INDUKTION (LVD) belysning för den nya tiden Upp till 100.000 brinntimmar! Gatu-, väg- och tunnelbelysning Industribelysning Parkbelysning Belysning för offentlig inomhusmiljö 5 års garanti på armatur och

Läs mer

Senaste infratekniken

Senaste infratekniken Senaste infratekniken Unna dig stimulerande och hälsosam infraröd värme Pure Infra-kabinen ger dig trygg värme via den senaste infratekniken. Självklart innebär detta de lägsta nivåerna av elektromagnetisk

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Spara in på underhåll och energi

Spara in på underhåll och energi K7 2 K7 ETAP ETAP K7 är en komplett serie med kompakt nödbelysning baserad på LED teknologi. K7 är utformad för att till fullo dra nytta av alla fördelarna med lysdioder. Spara in på underhåll och energi

Läs mer

Exempel på LED-installationer i Stockholms utomhusbelysning

Exempel på LED-installationer i Stockholms utomhusbelysning Henrik Gidlund Anläggning 08-508 261 68 Exempel på LED-installationer i Stockholms utomhusbelysning Katarinavägen En 330 m linjär LED som belysning av mur och gångbana. Effekt är 1 W/m, totalt 330W. Byggår

Läs mer

marknadsledaren inom effektiv varselskyltning! Välkommen till

marknadsledaren inom effektiv varselskyltning! Välkommen till Välkommen till marknadsledaren inom effektiv varselskyltning! GÖR DET ENKELT Systemtext erbjuder dig ett av Skandinaviens största utbud av skyltar för nöd, brand, säkerhet och information. Allt under ett

Läs mer

Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET

Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET 1 2 Smart [ 3] är det nya sortimentet av vattentäta LED armaturer som gör Smart sortimentet komplett. Idealisk för användning i anläggningar med begränsad takhöjd

Läs mer

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 1 Innehållsförteckning Vilket skötbord ska man välja?... 3 Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 Fasta skötbord Budget... 6 Fast... 7 Björk... 8 Mäta... 9 Eldrivna höj- och sänkbara skötbord

Läs mer

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes fokussortiment 2015 Inspiration från Simes Ljus för människor Alla utomhusmiljöer bör planeras med ett konstant fokus på människan och med hänsyn till hur människor både reagerar och fungerar. Ljus handlar

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Elkraftsgatan 11 195 60 Arlandastad URL: www.vensti.se Vår vision Är att bygga framtidens belysning. Att tänka nytt och utveckla produkter är en av våra ledstjärnor.

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida!1

! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida!1 ! MÄNNISKAN OCH LJUSET sida 1! ! Ljuset är den mest kraftfulla mekanismen för att reglera människans dygnsrytm. Ljuset har förmågan att ge energi, att verka avslappnande, att pigga upp samt öka den kognitiva

Läs mer

Q-LIGHTS LINEAR LIGHT

Q-LIGHTS LINEAR LIGHT Q-LIGHTS LINEAR LIGHT Säkerhet, design och atmosfär När du en gång har sett hur en kontinuerlig rad med ljus förvandlar ett räcke kommer du att vilja integrera det i din design så snart som möjligt. Men

Läs mer

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath

Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath GOLIATH Solen skiner inte under dygnets alla 24 timmar... därför har vi tagit fram arbetslamporna Goliath Professionellt dagsljus dygnet runt. För stort, smått och allt däremellan Goliath När solen går

Läs mer

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO Designanpassade produkter från ELKO Scandic Grand Central Hotell ELKO vill som ledande leverantör av designprodukter, inom elinstallation, ge dig en helhetsbild av lösningar för hotellmiljöer. I denna

Läs mer

80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning!

80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning! 80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning! Sedan februari 2009 är det lagligt att använda fast belysning på vildsvinsåtlar i Sverige. Därför har vi utvecklat en egen solcellsdriven

Läs mer

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning

AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning AEGIS-lampor från Bosch Skydds- och säkerhetsbelysning 2 AEGIS-lampor AEGIS-lampor Skydds- och säkerhetsbelysning Patentsökt Constant Light-teknik kompenserar för nedbrytning av lysdioderna. Black Diamond-teknik

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Timkostnader för medarbetare

Timkostnader för medarbetare Timkostnader för medarbetare Räkna ut timkostnaden för en tänkt genomsnittlig medarbetare. Lönekostnader / år Årslön Arbetsgivaravgifter 40 % Summa lönekostnader Arbetstid i produktionen/ år Årsarbetstid

Läs mer

Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design

Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design kontrast ljusdesign Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design Ljus som får folk att må bra det är god design för oss. Vi antar utmaningen att hitta rätt ljus oavsett rådande grund för utsättningar.

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Lokal leverantör med internationell räckvidd MK ILLUMINATION. belysningskoncepten. Det förklarar också uppkomsten av dekorativ belysning inom reklam

Lokal leverantör med internationell räckvidd MK ILLUMINATION. belysningskoncepten. Det förklarar också uppkomsten av dekorativ belysning inom reklam MK ILLUMINATION Lokal leverantör med internationell räckvidd Innovativa belysningslösningar och effekter är, när de görs på rätt sätt, fantastiska att ta del av. Detta förklarar den starka internationella

Läs mer

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning En affärsmöjlighet som innebär stora besparingar Electrolux Professional Kommunal verksamhet Electrolux Professional Kommunal verksamhet Egen tvättenhet ökar

Läs mer

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012

Takfläktar DA 2900. Nyhet 2012 Takfläktar DA 2900 Nyhet 2012 Produktfördelar Con@ctivity Mieles unika automatikfunktion Con@ctivity är en automatikfunktion för fläktar. Med hjälp av Con@ctivity-modulen kan fläkten kommunicera med hällen

Läs mer

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto

Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Älska vintern! Parkeringsvärmare från Webasto Isfria rutor och behagligt uppvärmd kupé för alla! Sätt dig i bilen, njut av hur bra det känns och kör iväg så härlig kan vintern vara för alla bilförare om

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

NÄRVARODETEKTORER PD-C360i/24 DUODIMplus

NÄRVARODETEKTORER PD-C360i/24 DUODIMplus NÄRVARODETEKTORER SE PD-C360i/24 DUODIMplus NÄRVARODETEKTORER PD-C360i/24 DUODIMplus TRE ZONER, TVÅ DIMBARA, EN LÖSNING: DUODIMplus HÖGSTA BETYG FÖR ENERGIEFFEKTIVITET DUODIMplus FRÅN ESYLUX FÖRENAR NÄRVARODETEKTOR,

Läs mer

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Gaudi Ljuset är utgångspunkten för många konstarter. Film, fotografi, måleri. Ljuset får inte bara människor att må bra fysiskt och psykiskt, det skapar också förutsättningar för estetiska

Läs mer

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex

MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex MK MKM KE 800 KE 700 KSF InFlex Användarvänliga kvalitetsprodukter för professionella storkök Driftsäkerhet, ergonomi, hygien Index InFlex 4-5 KE 800 6-7 KE 700 8-9 MK och MKM 10-11 KSF 12-13 Tekniska

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Energieffektiv belysning. Milstolpar energibesparing med modern belysning. Belysning i offentliga verksamhetslokaler

Energieffektiv belysning. Milstolpar energibesparing med modern belysning. Belysning i offentliga verksamhetslokaler Energieffektiv belysning Milstolpar energibesparing med modern belysning Lysrör + magnetiska driftdon Lysrör + energieffektiv a magnetiska driftdon Lysrör + elektroniska driftdon Dimbara elektroniska driftdon

Läs mer

ÅRET SOM GICK 2011 ARMATURER & CASE

ÅRET SOM GICK 2011 ARMATURER & CASE ÅRET SOM GICK 2011 ARMATURER & CASE Adulux är e: ungt företag, och jobbar därför hårt för a: hjälpa våra kunder Kll en fungerande och energieffekkv belysnings- lösning. De:a visar sig genom vår fina utveckling

Läs mer

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris.

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Tryckt på Cyclus Offset/Print, ett till 100% återvunnet och miljövänligt papper producerat av avsvärtat returpapper från hushåll och

Läs mer

Den traditionella spisen

Den traditionella spisen MK och MKM Den traditionella spisen Serien tillåter kombination av olika typer av kokplattor. Mycket robust spis Stor och flexibel kapacitet tack vare stor, slät kokyta Lång livslängd Stativ helt i rostfritt

Läs mer

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe

UPPTÄCK Den nya standarden av elektriska designradiatorer. Langila Sanbe Stor noggrannhet har lagts ned vid skapandet av detta dokument. Ingen del av detta dokument får mångfaldigas utan skriftligt medgivande av Rettig ICC. Rettig ICC tar inget ansvar för eventuella felaktigheter

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

lysande ytor Modern kontorsbelysning

lysande ytor Modern kontorsbelysning lysande ytor Modern kontorsbelysning Lysande ytor på kontoret Combilumeserien Tänk stora, ljusa ytor i fantasifulla formationer. Combilume är den kreativa familjen som möjliggör idérika ljussättningar

Läs mer

NIBE MÖTER VITRE. Susanne Ek och Marie Christoffersson

NIBE MÖTER VITRE. Susanne Ek och Marie Christoffersson 20 NIBE MÖTER VITRE Susanne Ek och Marie Christoffersson VITRE Industridesign heter det företag som fick i uppdrag att formge det yttre till NIBE Brasvärmes nya Handöl 20-serie. Så här säger de om uppdraget:

Läs mer

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla

Nu och Framtidens LEDande ljuskälla INNOVATIV MILJÖTEKNIK FÖR FASTIGHETER Nu och Framtidens LEDande ljuskälla Ali Moulavi 113 46 Stockholm 2015-09-09 URL: www.vensti.se Vår vision Är att bygga framtidens belysning. Att tänka nytt och utveckla

Läs mer

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien Kontorsbelysning SE PRANA+serien GOLV OCH PENDLADE ARMATURER LED I PRANA+serien INDIREKT TAKRIKTAT LJUS UTDRAGBART LAMPHUVUD DIREKT LJUS AVANCERAD SENSOR LJUSSTYRKA SCENARIESTYRNING TUNABLE WHITE FÖR ANPASSNING

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt.

Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Välkomnande. Miljövänligt. Ekonomiskt. Ett unikt erbjudande: LED-lampor från LEDON Det har aldrig varit enklare att erbjuda era gäster en komfortabel och professionell belysning samtidigt som ni gynnar

Läs mer

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen 5 16 Lighting the Future Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen Minskar energiförbrukningen - och kostnaderna Energiförbrukningen frän vägbelysning

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

Hotel Solution. Komplett paketlösning för ett energigivande inomhusklimat i hotell.

Hotel Solution. Komplett paketlösning för ett energigivande inomhusklimat i hotell. Hotel Solution Komplett paketlösning för ett energigivande inomhusklimat i hotell. Inomhusklimatet spelar roll LUFTTEMPERATUR LUFTFUKTIGHET LUFTKVALITET DRAG LJUDNIVÅ Hur viktig är komforten? Forskning

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD

ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD ljus mörker SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING & SOLSKYDD SYSTEM ZIP ES MÖRKLÄGGNING OCH SOLSKYDD I OFFENTLIG OCH PRIVAT MILJÖ Stora glasade fasadpartier släpper in inte bara vackert ljus, utan också mycket värme.

Läs mer

Belysningsplan för offentlig belysning

Belysningsplan för offentlig belysning Belysningsplan för offentlig belysning Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Belysningsplan för offentlig belysning Plan/Program Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Garbo. Attraktivt ljus i attraktiv design

Garbo. Attraktivt ljus i attraktiv design Garbo Attraktivt ljus i attraktiv design Garbo är Thorns senaste satsning på en mjuk, attraktiv belysning från en diskret, klassisk och tidlös armatur. Garbo är en ny serie dekorativa vägg- och takarmaturer

Läs mer

Energibesparing El. Saeed Lashgari Thorbjörn Gustafsson. Effektivare belysning Sparar Elenergi Sparar Pengar Södra Älvsborgs Sjukhus Borås 2003-10-15

Energibesparing El. Saeed Lashgari Thorbjörn Gustafsson. Effektivare belysning Sparar Elenergi Sparar Pengar Södra Älvsborgs Sjukhus Borås 2003-10-15 Energibesparing El Effektivare belysning Sparar Elenergi Sparar Pengar Södra Älvsborgs Sjukhus Borås 23-1-15 Saeed Lashgari Thorbjörn Gustafsson Sammanfattning Syftet med här rapporten är att presentera

Läs mer

Trygga och innovativa tekniklösningar. inom uppvärmning och kyla. Brett sortiment av värmepumpar, fläktkonvektorer, sollösningar och tillbehör.

Trygga och innovativa tekniklösningar. inom uppvärmning och kyla. Brett sortiment av värmepumpar, fläktkonvektorer, sollösningar och tillbehör. Energi- och klimatoptimerande produkter www.gullbergjansson.se Referenskatalog Gullberg & Jansson -- Växthus -- Sommarland -- Camping -- Gym Trygga och innovativa tekniklösningar för alla dina behov inom

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

LED armaturer Högteknologi för lägre miljöpåverkan

LED armaturer Högteknologi för lägre miljöpåverkan MONDE VERDE LED armaturer Högteknologi för lägre miljöpåverkan ulf.gustafsson@mondeverde.com MONDE VERDE Vision Göra världen lite grönare Hur mycket måste utsläppen minska? För att förhindra allvarliga

Läs mer

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION corridorfuctio ÄRVROSTYRD EYSIGSÖSIGR E y DIMESIO Genialiska driftdon med många fördelar Tridonictco är sedan länge känt för intelligenta lösningar med en funktionalitet i toppklass. Det visar inte minst

Läs mer

Med användarna i fokus

Med användarna i fokus Framtida utveckling Framtiden för LED-tekniken är givetvis nära sammankopplad med städernas tillväxt, förändring och utveckling. Men förändrade levnadssätt och förväntningar hos städernas invånare, kommer

Läs mer

PRIMES. produktgrupp utomhusbelysning. Energikontor Sydost

PRIMES. produktgrupp utomhusbelysning. Energikontor Sydost produktgrupp utomhusbelysning Energikontor Sydost Översikt Miljöpåverkan Rättslig bakgrund Rekommenderade kriterier för grön offentlig upphandling Goda exempel Bra länkar Photo courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee

Läs mer

Belysning på väg och i stad

Belysning på väg och i stad Belysning på väg och i stad Mona Hellman ÅF Lighting 2016-05-25 NFK, Ålesund 1 Utan ljus inget liv... Utan ljus inget liv... Varför och för vem? Hjälpa oss att hitta när det är mörkt Frederiksbergs kommun,

Läs mer

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen

Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Styr klimatet med surfplattan eller mobilen Samsung SMRT HETING & OOLING Samsung Smart HETING & OOLING värd att längta hem till et är något med våra nordliga breddgrader. Mitt i kalla vintern är det lätt

Läs mer

Klassisk skandinavisk design- med alla fördelar

Klassisk skandinavisk design- med alla fördelar NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design- med alla fördelar GRAM har under generationer varit känd för att utveckla produkter som gör vardagen enklare och bidrar till positiva upplevelser i köket.

Läs mer

Trace. Kompakt LED skrivbordslampa. Bolaget förbehåller sig rätten att ändra produktspecifikationer utan föregående information.

Trace. Kompakt LED skrivbordslampa. Bolaget förbehåller sig rätten att ändra produktspecifikationer utan föregående information. Kompakt LED skrivbordslampa Trace är en kompakt LED skrivbordslampa, med utmärkt ljusutbyte och minimalistisk design. En slank arm bär det distinkta lamphuvudet som har formen av en superellips, en kvadrat

Läs mer

Rullgardiner. Stilrent med personlig prägel

Rullgardiner. Stilrent med personlig prägel Rullgardiner Stilrent med personlig prägel En modern klassiker som gör jobbet Rullgardinen är en klassiker som aldrig blir omodern. Och det är inte så konstigt. En rullgardin passar i stort sett i alla

Läs mer

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER.

ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER. ENKELDÖRRAR PARDÖRRAR ALTANDÖRRAR FÖNSTERDÖRRAR VRIDFÖNSTER SIDOHÄNGDA FÖNSTER FASTA FÖNSTER KULTUR FÖNSTER PVC FÖNSTER Nu har vi även PVC FÖNSTER Det prisvärda alternativet! KVALITET FUNKTION SERVICE

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Husets hjärta. 240 kg trygghet. Förbränningstekniken.

Husets hjärta. 240 kg trygghet. Förbränningstekniken. 240 kg trygghet. 10 Oden finns i tre varianter. I grundutförandet står kaminen på fyra ben, men du kan också få Oden med konvektionssidor eller med hölje av täljsten. Väljer du täljsten finns ljusgrå och

Läs mer

Mer information om kampanjen finns på www.ledyourlightshine.se. Mer information om produkterna finns på http://www.ecat.lighting.philips.

Mer information om kampanjen finns på www.ledyourlightshine.se. Mer information om produkterna finns på http://www.ecat.lighting.philips. 2012 HOSPITALITY HOSPITALITY Mer information om kampanjen finns på www.ledyourlightshine.se Mer information om produkterna finns på http://www.ecat.lighting.philips.se/l/ 12NC-322263566891 Med Philips

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

Spjutspetskompetens inom asfalt

Spjutspetskompetens inom asfalt Spjutspetskompetens inom asfalt Sandahls Grus & Asfalt AB grundades 1991 men har vuxit ordentligt de sista åren. Sandahls geografiska verksamhetsområde sträcker sig över hela landet och därför är verksamheten

Läs mer

Belysningsbranchen informerar

Belysningsbranchen informerar Belysningsbranchen informerar Viktor Olsson, Philips René Lindholm, Osram Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs Två tydliga trender! På Light & Building i år kunde vi så två tydliga trender som

Läs mer

VÄGGAR, TAK, SNICKERIER OCH FASADER SOM HÖJER VÄRDET PÅ DIN FASTIGHET. Material som ger din fastighet mervärde

VÄGGAR, TAK, SNICKERIER OCH FASADER SOM HÖJER VÄRDET PÅ DIN FASTIGHET. Material som ger din fastighet mervärde VÄGGAR, TAK, SNICKERIER OCH FASADER SOM HÖJER VÄRDET PÅ DIN FASTIGHET Material som ger din fastighet mervärde GUSTAFS, A FIRE-SAFE CHOICE EUROCLASS A2-s1, d0 GUSTAFS, FOR EYES AND EARS GUSTAFS, INCREASES

Läs mer

Risbroskolan ny belysning ger bättre ljus och 73 % energibesparing

Risbroskolan ny belysning ger bättre ljus och 73 % energibesparing Risbroskolan ny belysning ger bättre ljus och 73 % energibesparing Behovet att spara elenergi blir allt mer påtagligt. Klimatfrågan och kraven på minskade utsläpp av växthusgaser och energibesparing är

Läs mer

Grundportfölj LED-lampor. Hitta din perfekta LED-lampa. med Philips grundportfölj prisvärda produkter för en smidigare arbetsmiljö

Grundportfölj LED-lampor. Hitta din perfekta LED-lampa. med Philips grundportfölj prisvärda produkter för en smidigare arbetsmiljö Grundportfölj LED-lampor Hitta din perfekta LED-lampa med Philips grundportfölj prisvärda produkter för en smidigare arbetsmiljö Philips LEDlampor Hitta din perfekta LEDlampa Energibesparingar på upp

Läs mer

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar.

Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Helt enkelt rent. Geberit designbrunnar. Detaljer som gör skillnad Designbrunnar har blivit populära inslag i moderna badrum. Oavsett om det gäller väggbrunnar eller golvrännor urvalet gör det möjligt

Läs mer

Mångsidiga applikationer

Mångsidiga applikationer Mångsidiga applikationer Pendel-, vägg- och takarmaturerna från OSRAM är det självklara valet när estetik och effektivitet är lika viktigt. De kombinerar förstklassig design med den innovativa armaturens

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

Olika typer av LED med olika ljusintensitet för olika ändamål

Olika typer av LED med olika ljusintensitet för olika ändamål LED Light emitting diode är en halvledardiod som vid en relativt låg spänning (ca 3,5V) omvandlar elektricitet till ljus genom överföring av elektriska laddningar mellan två elektroder. LED producerar

Läs mer

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION KHS Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. SELECTION Dagens krav på en effektiv utomhusbelysning kan inte jämföras

Läs mer

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER TM VÄTSKEKYLARE 30HX I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER 30HX:AVANCERAD STOR PÅLITLIGHET KOMPAKT STORLEK - HÖG PRESTANDA LÖ Fler än 50000 Carrier skruvkompressorer sålda över hela världen

Läs mer

Inför genomförande av pilotprojekt

Inför genomförande av pilotprojekt Inför genomförande av pilotprojekt Uthållig kommun projektet Tema belysning Att genomföra ett antal funktionella och energisnåla belysningsprojekt för att studera och införa ny teknik (LED). Att utgöra

Läs mer

Produktblad Notställsbelysning K & M Xtra Flex2 LED LIGHT

Produktblad Notställsbelysning K & M Xtra Flex2 LED LIGHT Notställsbelysning K & M Xtra Flex2 LED LIGHT Nya, ljusa och trendiga Mighty Bright Xtra Flex 2. Namnet säger allt, för med sina två ljusstarka lysdioder är det dubbelt så ljusstark som en klassisk. Lysdioderna

Läs mer

Produktblad K&M 85675 Mighty Bright - Encore light. Produktblad K&M 12230 Belysning. Produktblad K & M 122e Belysning

Produktblad K&M 85675 Mighty Bright - Encore light. Produktblad K&M 12230 Belysning. Produktblad K & M 122e Belysning K&M 85675 Mighty Bright - Encore light Attraktiv universell minilampa med 6 st extra starka led-lampor och en flexibel svanshals. Två olika ljusnivåer kan väljas via ett knapptryck. Ljusstrålarna visas

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

2013 v ä g g / g o lv

2013 v ä g g / g o lv 2013 vägg/golv VÄGG/GOLV Med vägg- eller golvarmaturer kan du enkelt och snabbt låta rummet skifta i karaktär och känsla. Vi har armaturer för både inom- och utomhusbruk, och beroende av vilken färgtemperatur

Läs mer

BESLUT 1 (9) BESLUT. 2012-03-08 Dnr: 551-5198-11. Gyproc AB Box 153 746 24 BÅLSTA

BESLUT 1 (9) BESLUT. 2012-03-08 Dnr: 551-5198-11. Gyproc AB Box 153 746 24 BÅLSTA BESLUT 1 (9) Miljöprövningsdelegationen (MPD) Gyproc AB Box 153 746 24 BÅLSTA Slutliga villkor avseende energiförbrukning, utsläpp av kväveoxider och damning från verksamheten som Gyproc AB bedriver på

Läs mer

Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring. Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616

Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring. Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616 Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av

Läs mer