lysande ytor Modern kontorsbelysning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "lysande ytor Modern kontorsbelysning"

Transkript

1 lysande ytor Modern kontorsbelysning

2 Lysande ytor på kontoret Combilumeserien Tänk stora, ljusa ytor i fantasifulla formationer. Combilume är den kreativa familjen som möjliggör idérika ljussättningar med storytiga armaturer. Som väggmonterad, dikt tak eller pendlad med direkt eller direkt/indirekt ljus finns Combilume i flera storlekar. Kombinera dem i kreativa kluster tillsammans eller låt var och en lysa för sig. I Combilume är LED-tekniken verkligen i sitt esse. Med en modern ljusteknik av sidoemitterade ljusdioder skapas behagliga jämna ytor för såväl den enskilda kontorsarbetsplatsen som i det stora rummet. Det gör Combilume till den kreativa armaturen för hela projektet. Belysningslösning med Combilume Combilume är en produktfamilj med många varianter avsedd för spännande ljussättningar. LED-tekniken ger en energieffektiv lösning och de stora, jämnt lysande ytorna ger en ljusupplevelse med människa och välbefinnande i fokus. Den tydliga designen med det lite kantiga intrycket ger en armatur passande till dagens moderna kontor. combilume direkt/indirekt är en spännande, nytänkande variant som frångår traditionen. Länge har lysrörens längd styrt storleken på armaturerna men med tanke på att morgondagens kontor blir trängre och skrivborden mindre har vi gjort armaturen i ett lite annorlunda format ( mm). combilume direkt är en pendlad variant med enbart direkt ljus och finns i storleksalternativen eller Som tillbehör finns en koppling för att montera armaturerna i en spännande kluster-lösning. combilume tak finns liksom Combilume Direkt i storleksalternativen eller Den låga höjden av bara 36 mm gör den till ett lämpligt val där man kanske inte kan fälla in armaturer på grund av takets yta eller beskaffenhet. I gaveln finns möjlighet att komma in med utanpåliggande anslutningsledning. combilume vägg finns i storleksalternativen eller I Combilume vägg har vi dragit ner ljusflödet för att skapa en bländfri armaturlösning. Kombinera olika storlekar och skapa spännande formationer.

3 Combilume Direkt/Indirekt Combilume Direkt/Indirekt med Deltabländskydd, , färgtemp K Systemeffekt, W Ljusflöde, lm lm/w Vit Armatur utan styrning och dragdimbrytare Armatur med med e-sense ActiLume och dragdimbrytare Armaturerna ovan är alla Fagerhult Plus, levereras med anslutningsledning och wireupphäng. För fler varianter och färger, se vår hemsida. Combilume Direkt Combilume Direkt med Deltabländskydd, Systemeffekt, W Färgtemp., K Ljusflöde, lm lm/w Vit e-sense ActiLume masterarmatur För fler storlekar, varianter och färger, se vår hemsida. Combilume Tak Combilume Tak med Opalbländskydd Systemeffekt, W Färgtemp., K Ljusflöde, lm lm/w Vit För fler varianter och färger, se vår hemsida. Combilume Vägg Combilume Vägg med Opalbländskydd, färgtemp K Systemeffekt, W Ljusflöde, lm lm/w Vit Alugrå För mer fakta, se vår hemsida.

4 Dynamik i taket Multilumeserien Multilume är Fagerhults stora LED-familj av armaturer för infällning i undertak. Men måste en infälld armatur bara vara platt i uttrycket? Med hjälp av Multilumes olika modeller kan du enkelt skapa ditt eget intryck i taket. Vill du ha det traditionella utseendet som följer takets yta eller vill du ha något som sticker ut, som ger varierande former och uttryck och som till och med skapar luminans i taket? Armaturerna Flow, Dropped och Edge ger dessutom en viss del av det viktiga omfältsljuset. Oavsett vad du väljer har Multilume-familjen en lösning som passar ditt belysningsprojekt. Belysningslösning med Multilume Multilume är en produktfamilj med många uttryck och personligheter. Utvecklad med belysningskomforten och ekonomin i fokus. De olika modellerna och uttrycken ger helt nya möjligheter att ljussätta moderna kontorslokaler på ett nytt, spännande sätt. Multilumes jämna arbets- och allmänljus har en utmärkt ljusergonomi som alltid är uppdaterad med den senaste LED-tekniken. Välj från olika lumenpaket och få en skräddarsydd ljusnivå för projektet. Armaturerna kan också regleras med hänsyn till dagsljusinfall och närvaro. multilume flat är den klassiska varianten med en jämn plan yta som följer takytan vilket ger ett stilrent och diskret uttryck. Opal eller mikroprismatiskt Deltabländskydd ger dig som belysningsplanerar valet. multilume flow är istället en illusion för ögat, sedd på nära håll underifrån verkar armaturen helt jämn och kvadratisk men sedd på håll byter armaturen skepnad och ljuset verkar att flyta ut ur armaturen. multilume edge är en variant på temat från Multilume Flow men istället för runda, mjuka former kännetecknas den av skarpt avgränsade ytor. multilume dropped personifieras av en jämn yta som sänker sig ner från taket, vilket ger spännande effekter och ett behagligt omfältsljus.

5 Multilume Dropped Multilume Dropped, för synlig bärprofil, med Opalbländskydd Systemeffekt, W Färgtemp., K Ljusflöde, lm lm/w Armatur utan styrning, med 2,5 m anslutningsledning och stickpropp För aktuell information, se vår hemsida. Multilume Edge Multilume Edge, för synlig bärprofil, med Opalbländskydd Systemeffekt, W Färgtemp., K Ljusflöde, lm lm/w Armatur utan styrning, med 2,5 m anslutningsledning och stickpropp För aktuell information, se vår hemsida. Multilume Flow Multilume Flow, för synlig bärprofil, med Opalbländskydd Systemeffekt, W Färgtemp., K Ljusflöde, lm lm/w Armatur utan styrning, med 2,5 m anslutningsledning och stickpropp För aktuell information, se vår hemsida. Multilume Flat Multilume Flat, för synlig bärprofil, med Deltabländskydd Systemeffekt, W Färgtemp., K Ljusflöde, lm lm/w Armatur utan styrning, med 2,5 m anslutningsledning och stickpropp För aktuell information, se vår hemsida.

6 Hur väljer jag styrning till mitt projekt? Vårt mål är att alla ska ha möjligheten att installera och använda ett smart styrsystem som spar energi och pengar. För att enkelt välja rätt styrsystem till ditt projekt har vi delat upp valet i fem steg. Ljusreglering ger ljus på önskad plats vid rätt tid och i rätt mängd. Sensorer för närvarodetektering och ljusnivå ger en optimal energibesparing med bästa ljuskomfort. Att gå genom de fem stegen gör även beslutsprocessen effektiv och minskar risken för omarbetningar längre fram. 1. Förstudie och kravspecifikation Innan man väljer teknisk lösning behöver man göra en förstudie och analysera vilka funktioner anläggningen har behov av idag och i framtiden. Förstudien ger en kravspecifikation som ligger till grund för valet av styrnings lösning. En grundligt utförd förstudie minskar risken för tidskrävande omarbetning längre fram i projektet. Förstudie Vilka krav finns på anläggningen? Centralt system Lokalt system e-sense Customised DALI via router e-sense Customised DALI max 64 Lärosal Individuella kontor Öppen kontorslösning Obegränsade system med avancerade funktioner. DALI-system med max 64 adresser. e-sense ActiLume Connection Box e-sense Connect e-sense ActiLume e-sense smart- SWITCH PIR-sensor e-sense ActiLume med personligt ljus Pendlad lösning e-sense ActiLume Infälld lösning e-sense Connect Funktionsbeskrivning och projektering. Funktionsbeskrivning och projektering. Programmering av tekniker. Driftsättning av installatör.

7 2. Centralt eller lokalt system Med utgångspunkt från kravspecifikationen behöver man bestämma om styrningslösningen ska bestå av ett centralt eller flera lokala system. En avgörande skillnad är att lokala system kan driftsättas av installatör medan centrala system oftast kräver programmering av tekniker. 3. Val av teknisk lösning Väljer man en lösning med ett centralt system får man skräddarsy systemet efter kravspecifikationen. Väljer man istället att arbeta med lokala system finns färdiga lösningar anpassade för de flesta vanliga applikationerna. Besök gärna supportcenter på vår webbplats eller titta i katalogens tekniksidor för råd och support. 4. Funktionsbeskrivning och projektering Nu är den största delen av förarbetet avklarat. I kravspecifikationen finns en sammanställning av anläggningens önskade funktionalitet och i steg två och tre har man valt teknisk lösning. Nu återstår att skapa informationsunderlag till tekniker eller installatör med anvisningar om hur anläggningen ska programmeras och driftsättas. 5. Programmering eller driftsättning direkt Nu är det förberedande arbetet klart och underlaget kan lämnas över till tekniker eller installatör som slutför projektet på plats. Korridor Trapphus Kapprum, lager, skrivarrum, WC Garage och kulvert Konferens- och samtalsrum e-sense Move e-sense switchdim Med korridorsfunktion e-sense Move e-sense Detect Mikrovågssensor e-sense Detect Mikrovågssensor e-sense smart- SWITCH PIR-sensor e-sense Move Faspulskontroll e-sense Customised DALI max 64 (kräver programmering av tekniker.)

8 Fagerhult utvecklar, tillverkar och marknadsför professionella belysningssystem för publika miljöer såsom kontor, skolor, industrier och sjukhus. Vår verksamhet bedrivs med ständigt fokus på design, funktion, flexibilitet och energibesparande lösningar. Fagerhult är en del av Fagerhultgruppen, en av Europas ledande belysningskoncerner med verksamhet i fler än 15 länder. AB Fagerhult är noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs i Stockholm. fagerhults belysning sverige ab huvudkontor Habo Tel Fax info@fagerhult.se försäljningskontor gävle Nobelvägen Gävle Tel göteborg Gamla Almedalsvägen Göteborg Tel helsingborg Bergavägen Helsingborg Tel malmö Jungmansgatan Malmö Tel stockholm Tegelviksgatan Stockholm Tel örebro Stubbengatan Örebro Tel örnsköldsvik Storgatan 4 Box Örnsköldsvik Tel produced by fagerhults belysning sverige ab 854.SE

led-nyheter Hösten 2012 1

led-nyheter Hösten 2012 1 led-nyheter Hösten 2012 1 Ta vara på LED-teknikens möjligheter Nu har Fagerhult två helt nya produkter och flera trotjänare som har uppdaterats med den senaste LED-tekniken. Här presenterar vi höstens

Läs mer

avion nya former för kontorsbelysning

avion nya former för kontorsbelysning avion nya former för kontorsbelysning Fångad i tyngd löshet Is som flyter på vattnet. En snöflinga som skär genom den kristallklara luften Fagerhults Avion är ett visuellt luftakrobatiskt nummer. Ett

Läs mer

fagerhult starkare än någonsin

fagerhult starkare än någonsin fagerhult starkare än någonsin Produktnyheter våren 2016 title Subtitle 1 2 3 Energibesparingspotential i multihallar 1. T8 med konventionell drift, 68 Disal T8 3x58 W. 2. T5, 56 Excis T5 4x49 W besparing

Läs mer

discovery evo Mångsidighetens mästare

discovery evo Mångsidighetens mästare discovery evo Mångsidighetens mästare Det finns en Discovery Evo för varje tillfälle. Vilket är ditt? När vi lanserade Discovery var tänket helt nytt. Ett rakt, enkelt och lättjobbat koncept där en enda

Läs mer

discovery evo Mångsidighetens mästare

discovery evo Mångsidighetens mästare discovery evo Mångsidighetens mästare Det finns en Discovery Evo för varje tillfälle. Vilket är ditt? När vi lanserade Discovery var tänket helt nytt. Ett rakt, enkelt och lättjobbat koncept där en enda

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

polelite och keen Strålkastare med unika möjligheter

polelite och keen Strålkastare med unika möjligheter polelite och keen Strålkastare med unika möjligheter Strålkastare med unika möjligheter PoleLITE och Keen är två LED-strålkastare som kan monteras på såväl nya som befintliga stolpar. Armaturen sitter

Läs mer

e-sense move dali Manual

e-sense move dali Manual e-sense move dali Manual Innehåll Moves grundläggande funktionssätt...4 5 Programmera RF-signalen...6 7 Ta bort RF-signalen...8 Förinställda scenarion...9 Alternativ för mottagande av RF-signaler...10

Läs mer

induled Ljusmaskinen

induled Ljusmaskinen induled Ljusmaskinen Investera i hög produktivitet och snabb pay off Att byta till LED-belysning är en investering i din produktivitet. Nya InduLED är en äkta ljusmaskin med överlägsen effektivitet och

Läs mer

lepo led För unika belysningslösningar

lepo led För unika belysningslösningar lepo led För unika belysningslösningar Lepo LED Lepo är en inredningsarmatur baserad på LED för oöverträffad energieffektivitet och ljusbehandling. Ljusstavar i tre olika storlekar gör det möjligt att

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes

fokussortiment 2015 Inspiration från Simes fokussortiment 2015 Inspiration från Simes Ljus för människor Alla utomhusmiljöer bör planeras med ett konstant fokus på människan och med hänsyn till hur människor både reagerar och fungerar. Ljus handlar

Läs mer

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED Rondo G2 Rondo G2 har utvecklats enbart för LED med fokus på energieffektivitet, ljuskomfort och lång livslängd. Reflektorn är mycket effektiv

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

induled Ljusmaskinen

induled Ljusmaskinen induled Ljusmaskinen Investera i hög produktivitet och snabb pay off Att byta till LED-belysning är en investering i din produktivitet. Nya InduLED är en äkta ljusmaskin med överlägsen effektivitet och

Läs mer

smarta belysningspaket Skolbelysning som uppfyller kraven

smarta belysningspaket Skolbelysning som uppfyller kraven smarta belysningspaket Skolbelysning som uppfyller kraven Paketlösningar för skolbelysning u har Fagerhult tagit fram tre paketlösningar för skolbelysning som gör valet enkelt för dig. Du väljer en av

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

lunova Visuell komfort för människor i rörelse

lunova Visuell komfort för människor i rörelse lunova Visuell komfort för människor i rörelse Visuell komfort sätter människan i centrum Alla utomhusmiljöer bör planeras med människan i fokus och med hänsyn till hur människor reagerar och fungerar.

Läs mer

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Gaudi Ljuset är utgångspunkten för många konstarter. Film, fotografi, måleri. Ljuset får inte bara människor att må bra fysiskt och psykiskt, det skapar också förutsättningar för estetiska

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

kontoret i nytt ljus Hållbara LED-lösningar för framtidens arbetsliv

kontoret i nytt ljus Hållbara LED-lösningar för framtidens arbetsliv kontoret i nytt ljus Hållbara LED-lösningar för framtidens arbetsliv Skriva. Pausa. Sälja. Läsa. Skapa. Tänka. Videokonferera. Fika. Välkommen till det flexibla, aktivitetsbaserade kontoret. Här finns

Läs mer

en himmel i klassrummet Indira, ett naturligt val

en himmel i klassrummet Indira, ett naturligt val en himmel i klassrummet Indira, ett naturligt val Det naturliga ljuset vår norm I nästan två miljoner år har människan gått på jorden och vi har utvecklats i det naturliga ljuset. I lite mer än 100 år

Läs mer

dti led Direct to Indirect

dti led Direct to Indirect dti led Direct to Indirect Friheten att välja Kombinationen av direkt och indirekt ljus är något av Fagerhults signum. I vår forskning och produktutveckling har vi alltid betonat vikten av rätt ljus i

Läs mer

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Liverti Ljuset är utgångspunkten för många konstarter. Film, fotografi, måleri. Ljuset får inte bara människor att må bra fysiskt och psykiskt, det skapar också förutsättningar för estetiska

Läs mer

LUMA. För en säkrare väg

LUMA. För en säkrare väg LUMA För en säkrare väg För en säkrare väg Det ställs höga krav på belysning för stora trafikerade leder, bland annat vad gäller ljusflödet. Det har tidigare varit svårt att ta fram LED-belysning som klarar

Läs mer

70 år av kunskap och innovation. Produktnyheter hösten 2015

70 år av kunskap och innovation. Produktnyheter hösten 2015 70 år av kunskap och innovation Produktnyheter hösten 2015 Fagerhult 70 år av innovation 1996 Första generationens Pleiad. Horisontellt kompaktlysrör men samtidigt med en rotationssymmetrisk ljusbild.

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012. Time LED Med Time har formgivaren Bengt Källgren skapat en enkel, stilren armatur speciellt anpassad till kontorsmiljöer, och bestyckningen uppgraderas nu från T5-lysrör till LED. Time har ett armaturhus

Läs mer

GLOW LED DOWNLIGHT! PRODUKTINFORMATION

GLOW LED DOWNLIGHT! PRODUKTINFORMATION GLOW LED DOWNLIGHT PRODUKTINFORMATION MondeVerde AB Östhammarsgatan 74 115 28 Stockholm +46 8 760 80 50 info@mondeverde.com www.mondeverde.se sida "1 Innehåll Glow LED downlight... Fördelar... Applikationer...

Läs mer

chromophare F-generation

chromophare F-generation chromophare F-generation Oslagbar mångsidighet Unik Den innovativa hybridljustekniken ger en enastående ljuskvalitet för koncentrerat arbete. Säker Lysdioderna har en genomsnittlig livslängd på 40 000

Läs mer

ett ljusare samhälle Belysningslösningar med människan i fokus

ett ljusare samhälle Belysningslösningar med människan i fokus ett ljusare samhälle Belysningslösningar med människan i fokus Lösningar för alla miljöer Fagerhult är ett av marknadens ledande belysningsföretag och har i över 70 år utvecklat och tillverkat belysning

Läs mer

smarta belysningspaket

smarta belysningspaket smarta belysningspaket Skolbelysning som uppfyller kraven Paketlösningar för skolbelysning Fagerhult har tagit fram tre paketlösningar för skolbelysning som gör ditt val enkelt. Du väljer en av paketlösningarna

Läs mer

Rita din egen linje av ljus

Rita din egen linje av ljus Freedom Blunda. Arkitektur utan ljus är samma sak. Utan ljuset försvinner väggar, volymer, linjer och sammanhang. Därför blir dagsljuset en självklar startpunkt när pennan sätts mot pappret. Och där dagsljuset

Läs mer

Rita din egen linje av ljus

Rita din egen linje av ljus Freedom Blunda. Arkitektur utan ljus är samma sak. Utan ljuset försvinner väggar, volymer, linjer och sammanhang. Därför blir dagsljuset en självklar startpunkt när pennan sätts mot pappret. Och där dagsljuset

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012. Time LED Med Time har formgivaren Bengt Källgren skapat en enkel, stilren armatur speciellt anpassad till kontorsmiljöer, och bestyckningen uppgraderas nu från T5-lysrör till LED. Time har ett armaturhus

Läs mer

robust Komplett sortiment från Fagerhult

robust Komplett sortiment från Fagerhult robust Komplett sortiment från Fagerhult 2 Robust komplett sortiment från Fagerhult Fagerhult har ett komplett sortiment med robusta armaturer för applikationer både inom- och utomhus. Sortimentet består

Läs mer

Denna användar- och kopplingsguide är en generell guide och de faktiska utföranden kan se något annorlunda ut.

Denna användar- och kopplingsguide är en generell guide och de faktiska utföranden kan se något annorlunda ut. användar- och kopplingsguide denna guide Denna användar- och kopplingsguide är en generell guide och de faktiska utföranden kan se något annorlunda ut. Denna guide visar hur Helvars idimsystem används

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013. Dot Dot är en familj av tak- och väggarmaturer som kan användas både individuellt och i kombination med varandra. Det finns totalt 24 varianter med olika plafonddjup, olika färgkombinationer och med cirkulära

Läs mer

recesso Svart på vitt

recesso Svart på vitt recesso Svart på vitt Att se världen lite i svart och vitt När vi utvecklar armaturer, tar vi alltid utgångspunkt i att det ska vara så enkelt som möjligt för våra kunder. Recesso har därför blivit en

Läs mer

Risbroskolan ny belysning ger bättre ljus och 73 % energibesparing

Risbroskolan ny belysning ger bättre ljus och 73 % energibesparing Risbroskolan ny belysning ger bättre ljus och 73 % energibesparing Behovet att spara elenergi blir allt mer påtagligt. Klimatfrågan och kraven på minskade utsläpp av växthusgaser och energibesparing är

Läs mer

V o B Hälsinggården. Framtidens Belysning. Sustainable high tech buildings for senior citizens

V o B Hälsinggården. Framtidens Belysning. Sustainable high tech buildings for senior citizens Framtidens Belysning Agenda Funktionsprogram Tunable White Produkter Energi Drift & Underhåll 2 3 Funktionsprogrammet: Generella krav för belysning Belysningen i varje rum ska ha de egenskaper som regleras

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Det mest effektiva sättet att få optimal belysning

Det mest effektiva sättet att få optimal belysning U5 Det mest effektiva sättet att få optimal belysning U5_talen_druk.indd 1 01-09-2005 13:58:04 FÄRRE ARMATURER, HÖGRE KOMFORT OCH FLEXIBILITET Bästa reflektorn Armaturer behöver rikta ljuset dit det behövs,

Läs mer

Förlora inte dina illusioner. När de är borta existerar du kanske fortfarande, men du har slutat att leva. Mark Twain

Förlora inte dina illusioner. När de är borta existerar du kanske fortfarande, men du har slutat att leva. Mark Twain Appareo Förlora inte dina illusioner. När de är borta existerar du kanske fortfarande, men du har slutat att leva. Mark Twain Appareo är en nedpendlad LED-armatur som kombinerar kompromisslös design

Läs mer

Downlights för dig som inte vill kompromissa

Downlights för dig som inte vill kompromissa Downlights LuxSpace G2 GreenSpace G2 CoreLine G3 Downlights för dig som inte vill kompromissa Downlights för alla behov Philips produktfamiljer LuxSpace, GreenSpace och CoreLine ger dig ett komplett sortiment

Läs mer

fagerhult health & care

fagerhult health & care fagerhult health & care Fagerhult Health & Care Vi har arbetat med att utveckla belysningssystem och medicinska försörjningsenheter till sjukhus sedan 1968 och är idag marknadsledande i Skandinavien.

Läs mer

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska Innehållsförteckning REFERENSER... 2 INLEDNING... 3 AVFALLSHANTERING... 3 MILJÖ... 3 FARA FÖR BRAND... 3 BEGREPP... 4 UTFASADE GLÖDLAMPOR... 5 HALOGENLAMPOR... 6 LÅGENERGILAMPOR...

Läs mer

TEMA Belysning. Hur inventerar man och beräknar ekonomi för belysningsåtgärder för mindre energianvändning och bättre arbetsmiljö

TEMA Belysning. Hur inventerar man och beräknar ekonomi för belysningsåtgärder för mindre energianvändning och bättre arbetsmiljö TEMA Belysning Hur inventerar man och beräknar ekonomi för belysningsåtgärder för mindre energianvändning och bättre arbetsmiljö Europe by night 2 Energianvändning för värme, vamvatten och el 1970-1994

Läs mer

Energieffektiv belysning Vad kan man göra för att värna miljö och spara pengar?

Energieffektiv belysning Vad kan man göra för att värna miljö och spara pengar? Energieffektiv belysning Vad kan man göra för att värna miljö och spara pengar? Hur länge har man råd att elda för kråkorna? En modern belysningsanläggning drar bara en femtedel så mycket el som en 10-15

Läs mer

Kulturbelysning GÅRD OCH HUS tig valité är vik är k N

Kulturbelysning GÅRD OCH HUS tig valité är vik är k N Kulturbelysning GÅRD OCH HUS När kvalité är viktig FASADBELYSNING Våra lykthus i gjutjärn finns i 4- och 6-kantiga modeller. Klassiska armaturer efter förlagor från början av 1900-talet. en går att kombinera

Läs mer

e-sense move dali Manual

e-sense move dali Manual e-sense move dali Manual Innehåll Moves grundläggande funktionssätt...4 5 Programmera RF-signalen...6 7 Ta bort RF-signalen...8 Förinställda scenarion...9 Alternativ för mottagande av RF-signaler...10

Läs mer

Fl ndt. Flindt pollare. Design: Christian Flindt

Fl ndt. Flindt pollare. Design: Christian Flindt Fl ndt Flindt pollare. Design: Christian Flindt 2 Ett rent snitt. Inspiration är förmågan att se möjligheterna i det enkla. 3 4 Övning ger färdighet Christian Flindt hade redan vid projektstarten en vision

Läs mer

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien Kontorsbelysning SE PRANA+serien GOLV OCH PENDLADE ARMATURER LED I PRANA+serien INDIREKT TAKRIKTAT LJUS UTDRAGBART LAMPHUVUD DIREKT LJUS AVANCERAD SENSOR LJUSSTYRKA SCENARIESTYRNING TUNABLE WHITE FÖR ANPASSNING

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen

BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen Offentliga utrymmen Enstos utveckling inom belysning erbjuder flera attraktiva belysningslösningar som uppnår ett högkvalitativt ljus och erbjuder den senaste

Läs mer

2013 v ä g g / g o lv

2013 v ä g g / g o lv 2013 vägg/golv VÄGG/GOLV Med vägg- eller golvarmaturer kan du enkelt och snabbt låta rummet skifta i karaktär och känsla. Vi har armaturer för både inom- och utomhusbruk, och beroende av vilken färgtemperatur

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION

NÄRVAROSTYRDA BELYSNINGSLÖSNINGAR EN Ny DIMENSION corridorfuctio ÄRVROSTYRD EYSIGSÖSIGR E y DIMESIO Genialiska driftdon med många fördelar Tridonictco är sedan länge känt för intelligenta lösningar med en funktionalitet i toppklass. Det visar inte minst

Läs mer

U7/R7 Avancerad belysning i unik design

U7/R7 Avancerad belysning i unik design U7/R7 U7/R7 Avancerad belysning i unik design 2 ETAP U7/R7 U7 och R7 tar med sig morgondagens belysning till ditt hem. Båda armaturerna har med hjälp av LED+LENS -tekniken, utvecklats för allmänbelysning

Läs mer

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat

Integrerad ljusreglering. ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering ELS - MDS - EMD - kundanpassat Integrerad ljusreglering Briljant i sin enkelhet Integrerad ljusreglering innebär att hela ljusregleringssystemet (sensor, styrenhet och dimbart

Läs mer

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation.

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. Flex Ljus över allt. Visst är det snyggt med diskret, enhetlig belysning på kontoret, för både allmänljus och riktad

Läs mer

notor Montagelösningar för olika undertak

notor Montagelösningar för olika undertak notor Montagelösningar för olika undertak Notor för alla typer av undertak Notor är en serie armaturer för infällnad i alla olika typer av undertak. Notor finns både för singel- eller systemmontage och

Läs mer

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak

Gyptone Kant D2. Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 Inspiration och design för nya undertak Gyptone Kant D2 bildar ett harmoniskt tak som ger ett vackert helhetsintryck. Ett nytt taksystem med dolt bärverkssystem En trivsam känsla Ett tak

Läs mer

1. Utnyttja dagsljus. 2. Holistisk Ljusdesign ett nytt ljusparadigm som sparar energi. 3. Ljusteknik BAT 4. Styrning

1. Utnyttja dagsljus. 2. Holistisk Ljusdesign ett nytt ljusparadigm som sparar energi. 3. Ljusteknik BAT 4. Styrning Holistisk energieffektiv LJUSDESIGN Den renaste kilowattimmen behöver aldrig produceras! Holistisk energieffektiv LJUSDESIGN Den renaste kilowattimmen behöver aldrig produceras! 1. Utnyttja dagsljus 2.

Läs mer

Lighting the future...

Lighting the future... Lighting the future... LITE Sverige AB (Light Innovation Technology) grundades 2013 för att erbjuda nästa generation av LED belysning. Bolaget har goda kontakter i Danmark, genom vilka starka kontakter

Läs mer

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO

Hotell. Designanpassade. produkter från ELKO Designanpassade produkter från ELKO Scandic Grand Central Hotell ELKO vill som ledande leverantör av designprodukter, inom elinstallation, ge dig en helhetsbild av lösningar för hotellmiljöer. I denna

Läs mer

SENSORSTYRD BELYSNING Närvarovakter - Rörelsevakter - Armaturer - Strålkastare

SENSORSTYRD BELYSNING Närvarovakter - Rörelsevakter - Armaturer - Strålkastare SENSORSTYRD BELYSNING Närvarovakter - Rörelsevakter - Armaturer - Strålkastare Din närvaro - är allt som behövs! Serie Control Pro är en serie av närvaro- och rörelsevakter från Steinel. Serien består

Läs mer

aluflex 16 En modern vårdrumspanel

aluflex 16 En modern vårdrumspanel aluflex 16 En modern vårdrumspanel Aluflex 16 Aluflex är vår produktfamilj för vårdrumspaneler där varje panel skräddarsys med hänsyn till vårdinsatsen från lättare vård till intensivvård och uppvak. Det

Läs mer

Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET

Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET Smart [3] VATTENTÄT LED ARMATUR NYHET 1 2 Smart [ 3] är det nya sortimentet av vattentäta LED armaturer som gör Smart sortimentet komplett. Idealisk för användning i anläggningar med begränsad takhöjd

Läs mer

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn

Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Soundlight Comfort Ceiling Inspirerande lugn Där ljudet möter ljuset skapas komforten Utmaningarna för kontor Öppen kommunikation har förändrat hur vi arbetar. Kontoret är inte längre en plats man går

Läs mer

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se www.osram.se LEDande lösningar! Introduktion av: QOD LUMINESTRA LED LINEARlight DRAGON Slim DRAGONPOINT VARIO PRO och DRAGONPOINT FIX PRO LEDvance PARATHOM KIT LED PRO LED-armaturer från OSRAM NYHETER

Läs mer

SAN IP54. LED-plafond med slagtålig opalfärgad kupa E-nummer: 75 009 76 art. nr.: 4270 EAN-KOD: 7350049369969

SAN IP54. LED-plafond med slagtålig opalfärgad kupa E-nummer: 75 009 76 art. nr.: 4270 EAN-KOD: 7350049369969 SAN IP54 S M A R T B E L Y S N I N G F R Å N A A X S U S A B LED-plafond med slagtålig opalfärgad kupa E-nummer: 75 009 76 art. nr.: 4270 EAN-KOD: 7350049369969 Allm. produktinformation Plafonden SAN IP54

Läs mer

Glacier II. Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus

Glacier II. Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus Glacier II Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus Finns i två storlekar med ett brett urval av reflektorer och ljuskällor som ger bra prestanda, effektivitet och komfort för olika

Läs mer

16300 lampor till OS i München

16300 lampor till OS i München Skrivbordsbelysning 16300 lampor till OS i München En förmiddag i början av 1970-talet kommer ateljé Lyktans dåvarande VD Anders Pehrson till personalrummet och har något att delge alla närvarande. Han

Läs mer

Med energisnål och miljövänlig LED-teknik

Med energisnål och miljövänlig LED-teknik UTOMHUSBELYSNING Bromma kyrka belyst med Envios från Reggiani. Envios finns i flera modeller och har en mängd tillbehör som ger ett brett användningsområde. Sätt ljus på utemiljön Med energisnål och miljövänlig

Läs mer

Specifikation. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart /Silver matt. Effekt: 30W - 61W. Ljusflöde: 3082lm lm. Färgtemperatur: 3000K / 4000K

Specifikation. Material: Aluminium. Färg: Vit / Svart /Silver matt. Effekt: 30W - 61W. Ljusflöde: 3082lm lm. Färgtemperatur: 3000K / 4000K CADAN NOVA Dikt Superslim kvadratisk LED-armatur för dikt tak montage. Cadan Nova finns med direkt alt. direkt/indirekt ljusfördelning och med val av opalt eller mikroprismatiskt bländskydd och flera olika

Läs mer

evolume Teknisk belysning utan krusiduller

evolume Teknisk belysning utan krusiduller evolume Teknisk belysning utan krusiduller Teknisk fulländning för gator och vägar Evolume kombinerar utmärkta ljusegenskaper och visuell komfort med en modern kostnadseffektiv design. Tack vare sitt platta

Läs mer

Garbo. Attraktivt ljus i attraktiv design

Garbo. Attraktivt ljus i attraktiv design Garbo Attraktivt ljus i attraktiv design Garbo är Thorns senaste satsning på en mjuk, attraktiv belysning från en diskret, klassisk och tidlös armatur. Garbo är en ny serie dekorativa vägg- och takarmaturer

Läs mer

Pozzo. [p :tso] it. källa, brunn

Pozzo. [p :tso] it. källa, brunn pozzo Pozzo c [p :tso] it. källa, brunn Rom, en högsommardag. Solen står högt. Skuggan i förhallen både svalkar och bygger förväntan. Ett steg in i rummet och ögat bländas av ljuset; energin flödar in

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Fovea LED Året är 1996 och Fovea presenteras för första gången på belysningsmässan i Hannover. Den första armaturen i världen designad för det nya smala T5-lysröret var född. Nu är det dags för nästa generationsskifte,

Läs mer

Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design

Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design kontrast ljusdesign Rätt ljus kan förvandla det mesta till god design Ljus som får folk att må bra det är god design för oss. Vi antar utmaningen att hitta rätt ljus oavsett rådande grund för utsättningar.

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

e-sense Organic Portal Manual

e-sense Organic Portal Manual e-sense Organic Portal Manual e-sense Organic Portal e-sense Organic Portal är ett gränsnitt som är enkelt att använda för daglig drift. Denna manual är en snabb genomgång för de olika funktionerna och

Läs mer

Energieffektiv belysning stora mervärden för användare och miljö. Gunnar Eliasson Henrik Clausen Thomas Hermansson

Energieffektiv belysning stora mervärden för användare och miljö. Gunnar Eliasson Henrik Clausen Thomas Hermansson Energieffektiv belysning stora mervärden för användare och miljö Gunnar Eliasson Henrik Clausen Thomas Hermansson Fagerhult Hållbarhetsarbete ur Fagerhults perspektiv Belysning gör skillnad. Vi är specialiserade

Läs mer

Dagsljus och bättre inneklimat för hus med platta tak

Dagsljus och bättre inneklimat för hus med platta tak Dagsljus och bättre inneklimat för hus med platta tak April 2016-1 Rekommenderade cirkapriser velux.se Släpp in ljuset! Fasadfönstren i ett hus med platt tak är ofta placerade långt från husets mitt.

Läs mer

Behaglig belysning i minimalistisk design

Behaglig belysning i minimalistisk design 2 ETAP Behaglig belysning i minimalistisk design Vid allmänbelysning av kontor och offentliga byggnader används ofta diffusorer vilket är klokt eftersom belysningen blir behaglig och trevlig med diffusorer.

Läs mer

20% Pooltak. Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Kampanj Pooltak. rabatt*

20% Pooltak. Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. Kampanj Pooltak. rabatt* Kampanj Pooltak 20% rabatt* Pooltak Brett sortiment av prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet. * Pooltakskampanjen gäller 1 april-31 augusti 2013 och gäller både standardoch specialsortimentet.

Läs mer

Upplevelse för kunden ergonomi för medarbetarna: Gráficas Varias affärslokaler i Barcelona

Upplevelse för kunden ergonomi för medarbetarna: Gráficas Varias affärslokaler i Barcelona Reportage Upplevelse för kunden ergonomi för medarbetarna: Gráficas Varias affärslokaler i Barcelona Arkitekt (ombyggnad): Pere Pujol Rosell, Sant Sadurní d'anoia, Spanien Interiördesign: Maria Esteban

Läs mer

RÖRELSEVAKTER - NÄRVAROVAKTER FRÅNVAROVAKTER

RÖRELSEVAKTER - NÄRVAROVAKTER FRÅNVAROVAKTER PROFFS PÅ SENSOR-PRODUKTER RÖRELSEVAKTER - NÄRVAROVAKTER FRÅNVAROVAKTER generalagent: Karl H Ström AB, tel 036-31 42 40 Ljuset tänds... automatiskt! Vi har mer än 40 års erfarenhet av att utveckla och

Läs mer

BRIGHTNESS OF FUNCTIONAL ART

BRIGHTNESS OF FUNCTIONAL ART BRIGHTNESS OF FUNCTIONAL ART SEELINGS ger dig en unik möjlighet att bygga en spännande och personlig ljusmiljö. Med konceptets armaturer kan du skapa stämningar, fokus och guida besökare på ett attraktivt

Läs mer

KLINKER. båda golv och vägg. Alla mörka. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KLINKER. båda golv och vägg. Alla mörka. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se KLINKER båda golv och vägg Alla mörka EGEUM 10DG GRÅ Art. nr. KK20IM47 Egeum 9,5x9,5 (0,68) cm Mörk grå, matt och strukturerad. 335 kr Egeum 10DG Grå är en färdigpatinerad klinker med en yta som passar

Läs mer

Smart belysning i Lidköping. Rörelse- och närvarovakter

Smart belysning i Lidköping. Rörelse- och närvarovakter Smart belysning i Lidköping Rörelse- och närvarovakter Belysningen i den ljusa öppna entrén styrs, liksom i övriga allmänna utrymmen, av de KNX-anslutna närvarovakterna. Närvarovakt som knappt syns Att

Läs mer

Spara in på underhåll och energi

Spara in på underhåll och energi K7 2 K7 ETAP ETAP K7 är en komplett serie med kompakt nödbelysning baserad på LED teknologi. K7 är utformad för att till fullo dra nytta av alla fördelarna med lysdioder. Spara in på underhåll och energi

Läs mer

Design: Arne Jacobsen. AJ Eklipta led

Design: Arne Jacobsen. AJ Eklipta led Design: Arne Jacobsen AJ Eklipta led AJ Eklipta AJ Eklipta utvecklades 1959 till Rødovre Rådhus. Den formgavs då i två storlekar, Ø 350 och Ø 450. Senare använde Arne Jacobsen en mindre version på Ø 220

Läs mer

SlimBlend rektangulär Hög prestanda, avancerad kontroll

SlimBlend rektangulär Hög prestanda, avancerad kontroll Lighting SlimBlend rektangulär Hög prestanda, avancerad kontroll SlimBlend rektangulär, nedpendlad Fastighetsägare och hyresgäster vill ha belysning som uppfyller kontorsnormerna. De vill också ha belysning

Läs mer

SE 102-12. care. Badrum för livet

SE 102-12. care. Badrum för livet SE 102-12 care Badrum för livet Välj ett badrum som matchar dig. De flesta av oss vill givetvis bo hemma så länge som möjligt. Idag är vi också ofta piggare och friskare lite längre än förr. Det är nu

Läs mer

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION KHS Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. SELECTION Dagens krav på en effektiv utomhusbelysning kan inte jämföras

Läs mer

Open your mind, free your office.

Open your mind, free your office. Spacefulness Open your mind, free your office. Spara utrymme med all-in-one kontorsarkiv Kontorsarkivet som ger dig mer yta Spacefulness Vad skulle du göra om du kunde rensa ut hela kontoret och börja

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Zeta II Zeta II är en LED-bestyckad takarmatur för infällnad i undertak i två varianter, Comfort och Compact. Compact är en slimmad version med en höjd ovan undertak på 100 mm jämfört med Comforts 139

Läs mer

Vårens nyheter är här

Vårens nyheter är här Bankeryd, 26 Februari 2016 Pressrelease Vårens nyheter är här Nu släpper vi vårens nyheter för 2016. Vi utökar vårt sortiment med ännu fler moderna produkter i energieffektiv LED. Våra nya produkter fyller

Läs mer