Tävling! Lycka till! Nummer Vi tycker det är så roligt när så många av er vill vara med i våra tävlingar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tävling! Lycka till! Nummer Vi tycker det är så roligt när så många av er vill vara med i våra tävlingar."

Transkript

1 Nummer Tävling! Vi tycker det är så roligt när så många av er vill vara med i våra tävlingar. Information om nästa tävling hittar ni på sista sidan av detta infoblad. Lycka till!

2 Junitävling Vad roligt det är att så många av er vill vara med och tävla i våra tävlingar. Den här gången var det ett ord vi sökte, vi fick många olika svar men det rätta svaret och ordet vi sökte var: VENTILATION Ni ser facit här bredvid. Å H I J T T T T T R N Ö G Z G R R S Ö G A C E B I E X V Y R B V N J R T T T T T Q C V C D Y I F A B V A D W N H O S R I Ä C Ö H Z Å K D I I X R X G T Q N Q I P G O I G A L K J Z A I S V H Ö X Y Z N O I L M I K N L F H N Å N Ä X Ö V Z M B H V A L K I Å B L C Å O B C D S E V Z X E H D A Z Ö I W Ä L Z I O B J M K U V Ö S I Å Å A L P I R W L R E O L K P Q B V S Q N Q G A N U B S F Ö G Y O B C V H C V I G Y Z J A Ö R G D O C N B O K E E E E E Ö I H L B T C F A F H R L M C Ö K M M N Z K Ä N N N N N H D H Vi säger grattis till vinnarna: Leena Rosén, Skillingaryd Alva Schenberg & Johannes Jönsson, Skillingaryd Ingemar Blom, Vaggeryd Välkomna in på kontoret för att hämta er vinst som denna gång är ett fint kniv-set och skärbräda. Lena Svensson Lär känna vår personal Lena har varit hos oss på VSBo under många år. Hon började först som lokalvårdare i kommunen och flyttade sen över till VSBo. Lena kan du träffa på lite överallt. Vid t.ex. visning av lägenheter, informationsmöten och hon finns även i receptionen ibland. Vad är det bästa med ditt arbete? Det bästa med mitt jobb är att jag träffar mycket människor, det är socialt och det tycker jag är roligt. Arbetsuppgifterna är varierande och den ena dagen är aldrig den andra lik. När hon inte arbetar gillar hon att ligga på soffan och äta choklad och saltlakrits. Tar en promenad då och då och umgås gärna med sina vänner och bekanta. Lenas motto: Det ska va gött o leva!

3 Årets underhåll Eftersom vi har haft en så fin och torr sommar i år så har underhållet utvändigt gått väldigt bra. Här kommer lite information om vad vi har hunnit med, vad vi håller på med just nu och vad som är på gång senare i höst. Skillingaryd: I början av sommaren bytte vi tamburdörrar på Stationsgatan 3, Södra vägen 2, Centralplan 2, Artillerigatan och på Sturegatan Vi har målat träfasaden på Ö. Vasagatan 12, Källeliden 3-5, Storgatan 13 och målat taket på Storgatan 11. Reliningen på Sturegatan är på gång och vi har samtidigt påbörjat inglasningen av balkongerna på samma område. Vi kommer att byta fönster på N. Allegatan 4 och Bygelgatan 2-6. Vaggeryd: Vi har målat fasad och balkonger färdigt på Ödestuguvägen och håller nu på med målning och nya balkongräcken på Karlavägen 7-9. Klevshult: Vi ska precis påbörja målning av fasad och byte av papptak på Tallgatan. Vi hoppas på fortsatt bra väder så våra hantverkare kan vara ute någon månad till innan det är dags att gå in och börja med lägenhetsunderhållet. Frosta av frysen Är utrymmet i frysen litet på grund av ett snövitt lager is som bara växer? Då är det dags att frosta av din frys. Gör så här: 1. Töm allt och stäng av frysen. Lägg maten i kylväska eller ställ ut på balkongen tätt i kassar. Vira runt ett täcke för att behålla kylan. 2. Skydda golvet. När isen smälter kommer det rinna ut mycket vatten. Lägg en ugnsform under för att samla upp vattnet, med handdukar runt. 3. Låt all is smälta. Vill man att det ska gå snabbare kan man ställa in skålar med varmt vatten på hyllorna. Hacka inte på isen! 4. Låt torka Efter att du torkat ur frysen med en ren trasa och torkat torrt med papper är det dags att sätta igång frysen igen.

4 H Ö S T Så sparar du vatten Även om vi går mot höst och svalare tider är det fortsatt viktigt att vara rädd om vattnet vi har. Här får du några tips om några enkla knep i vardagen för att spara vatten: Håll värmen i höst Nu närmar sig den tid på året då många hyresgäster upplever inomhusluften kall och rå. Systemen är alltid igång och ser till att hålla rätt temperatur men när minusgraderna slår till kan det under en övergångsperiod bli lite kallare i lägenheten. Särskilt under de perioder då det är stora temperaturskillnader mellan dag och natt utomhus. Men det finns mycket du själv kan göra för att underlätta ett behagligt inomhusklimat. Duscha kort istället för att bada i badkar. Det går åt 150 liter vatten till ett badkar jämfört med 45 liter till en 5-minuters dusch. Ställ inga möbler eller häng tunga gardiner framför elementet. Värmen hindras från att sprida sig i rummet och elementets termostat tror att det är varmare än vad det är och stängs då av. Vädra snabbt, max fem minuter. Täpp inte för till-luftsventilerna som sitter vid fönstret. Då kan inte värmen spridas i rummet och det kommer dra vid fönstren istället. Rengör frånluftsventilerna (som sitter i kök och badrum) med jämna mellanrum för ett bra luftflöde i rummen. Men skruva inte på inställningen av ventilen så att storleken på springan ändras. Låt gärna dörrarna till badrum och kök stå lite öppna. Här sugs den gamla luften ut och fukt och andra partiklar försvinner fortare. Om du följt våra instruktioner men ändå tycker att du har väldigt kallt ska du kontakta oss på VSBo. Ibland uppstår fel och då kan vi hjälpa dig att åtgärda det. Stäng av kranen medan du borstar tänderna. Varje minut rinner det ut cirka 6 liter vatten från kranen. Diska inte under rinnande vatten. Ställ en kanna med vatten i kylskåpet så har du alltid kallt vatten och slipper spola länge i kranen. Droppar kranen eller står toaletten och rinner? Kontakta oss så sparar vi massor av vatten

5 Nya lägenheter på gång Istället för ett spadtag blev det ett hammarslag i början av sommaren och byggnationen av första etappen av Tor i Vaggeryd är nu igång. I första vändan kommer det att byggas två av totalt 6 hus, ett 6- våningshus och ett 8-våningshus. Det blir husen närmast järnvägen. Det kommer även finnas garage och motorvärmarplats att hyra. Bygget beräknas vara klart våren Följ projekten via vår hemsida vsbo.se Gästgivaren i Skillingaryd är också i full gång och kommer bli klart redan våren Är man intresserad av en lägenhet i våra nybyggnationer är det klokt att se till att man står i vår bostadskö redan nu. Man registrerar sig på mina sidor på vsbo.se. Behöver ni hjälp med registreringen går det bra att ringa oss på eller komma in till oss på kontoret. Ny App Nyheter på gång! Snart kommer ni kunna ladda ner vår nya VSBo app! I den nya appen kommer du som hyresgäst att kunna få push-notiser om viktig information som händer i just ditt område. Du kommer också enkelt att kunna göra en felanmälan eller besöka Mina Sidor. Vi arbetar med att ni också i framtiden kommer kunna se din hyresavi m.m. Vi hoppas att appen kommer att förenkla din kontakt med oss på VSBo. Vi återkommer med mer information.

6 Vem har vackraste balkongen/uteplatsen Äntligen var det dags igen för balkongtävling för våra hyresgäster. En prunkande balkong/uteplats med blommor och grönt är en glädje för alla. Tävlingens jury består i år utav Hans Göransson, Ann Hofer, Emma Höglund och Kjell Ljung. Under slutet av sommaren åkte juryn runt till de nominerade tävlingsbidragen och har enväldigt valt ut de vinnande bidragen med följande motivering: Margareta har en vacker blomsterprakt på båda sidor av lägenheten. Har tagit tillvara på säsongen med både perenner och sommarblommor. Gunilla har utnyttjat sin balkong med varvande sommarblommor och medelhavsväxter. En fröjd för ögat som uppskattas av både hyresgäster och förbipasserande. Anette pryder sin balkong med prunkande blomsterarrangemang och fina krukor som lyser upp som en färgklick på fasaden.

7 Passa på att frossa i säsongens läckra bär. Goda som de är förstås men också ljuvligt smarriga i många bakverk. Här kommer ett recept på en mycket lättbakad, seg-mjuk blåbärskaka med frasiga kanter. Går lika bra att använda frysta som färska bär. Blåbärskaka 2 ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning 1,5 dl frysta bär 2 tsk potatismjöl 1 msk strösocker Garnering 50 g smör (rumsvarmt) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet. (Går bra att vispa) 2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 3. Fyllning: Blanda blåbär, potatismjöl och strösocker i en skål. 4. Strö blåbären jämnt över kakan. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg det ovanpå smeten och blåbären. 5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna lite i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde, vaniljsås eller glass. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär.

8 Tävling De vågräta raderna i kryssplanen är numrerade 1 till 5. Kryssplanens lodräta mittenrad är markerad i en gul färg. Svara på frågorna/ledtrådarna och för in svaren på rätt rad så kan ett lösenord utläsas på den lodräta gula mittenraden. Alla svar består utav 5 bokstäver. Vilket lösenord är det vi söker? Mejla eller ring in svaret till oss senast 30 september på vsbo@vaggeryd.se eller och var med och tävla om fina priser! Märk gärna mejlet med septembertävling. Frågor/Ledtrådar: 1. En dryck av rostade bönor som ursprungligen kommer ifrån subtropiska Afrika. 2. En stark man, tyngdlyftare med ett annat ord. 3. En huvudbonad som är ett bra skydd för huvudet. 4. Motsatsord till framåt. 5. En sjukdom i luftvägarna som gör att det blir tungt och svårt att andas. Vi vill passa på att önska alla en trevlig höst. Vi kommer i nästa infoblad att återkomma om förslag till ny reseutflykt. Håll utkik! Lokala Hyresgästföreningen Vaggeryd-Skillingaryd Glöm inte att släcka ljusen!

Tävling! Var med i utlottningen om fina vinster, mer information hittar du på sista sidan.

Tävling! Var med i utlottningen om fina vinster, mer information hittar du på sista sidan. NUMMER 3 2019 Tävling! Var med i utlottningen om fina vinster, mer information hittar du på sista sidan. Juni tävling I den här tävlingen var det röda bokstäver man skulle leta efter och ordet vi sökte

Läs mer

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche Glutenfri kladdkaka med dulce de leche 3 ägg 1 dl farinsocker 1½ dl strösocker 2 dl glutenfria havregryn ½ dl glutenfritt ströbröd 5 msk kakao 200 g Arla Svenskt Smör 50 g mörk choklad ½ burkar karamelliserad

Läs mer

Feriepraktik Bakelser

Feriepraktik Bakelser Feriepraktik 2017 - Bakelser Nutella & Jordnötsbitar Ingredienser: 1 dl strösocker 2 dl ljusirap 300 g nutella 5 dl special K flingor 1 ½ dl salta jordnötter 200 g mörk choklad Ca 100 st Gör så här: 1.

Läs mer

Så bakar du trendiga cupcakes

Så bakar du trendiga cupcakes 1 Så bakar du trendiga cupcakes Färgglada cupcakes, söta och underbara. Bjud på senaste hajpen och gör som i "Sex & the city", njut av de bedårande bakverken. Foto: Lina Eriksson Chokladcupcakes Ingredienser

Läs mer

BAKNING ÄTBAR SLIME INGREDIENSER INSTRUKTIONER

BAKNING ÄTBAR SLIME INGREDIENSER INSTRUKTIONER BAKNING ÄTBAR SLIME ½ msk vatten 1 msk saftkoncentrat 1 msk fiberhusk (finns i glutenfri avdelning) Några droppar karamellfärg (valfri färg) Blanda fiberhusk och saftkoncentrat Tillsätt vatten efter önskad

Läs mer

Våra godaste desserter

Våra godaste desserter Våra godaste desserter Låt dig inspireras Slutet gott, allting gott Vi är många som tycker att något sött hör till efter en god middag. Här har vi samlat några av våra allra godaste desserter, från exotisk

Läs mer

Sju kakor från långpannan Enkelt bak med kakor från långpannan. Här finns sju favoriter.

Sju kakor från långpannan Enkelt bak med kakor från långpannan. Här finns sju favoriter. 1 Sju kakor från långpannan Enkelt bak med kakor från långpannan. Här finns sju favoriter. 7 Recept Foto: Holger Edström Fru Grills kardemummabröd med äpplen Ingredienser 35 bitar 200 g smör 2 st ägg 3

Läs mer

Nyckelutlämning. Liljedal. Vi hälsar alla familjer välkomna och hoppas att Ni kommer trivas i Ert nya boende.

Nyckelutlämning. Liljedal. Vi hälsar alla familjer välkomna och hoppas att Ni kommer trivas i Ert nya boende. Liljedal Äntligen blev det 1:a december och inflyttning för de 16 nya familjerna på kv. Liljedal. Det nya punkthuset består av 8 st treor och 8 st tvåor, alla lägenheter har varit uthyrda sedan flera månader

Läs mer

en liten receptsamling för bagarfolk. Sammanställd av Vaste Winsth

en liten receptsamling för bagarfolk. Sammanställd av Vaste Winsth en liten receptsamling för bagarfolk. Sammanställd av Vaste Winsth FIKONKAKA En saftig och god fruktkaka som bara blir godare efter några dagar. Den går också bra att frysa. GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka fikonen

Läs mer

Temperaturen i din lägenhet

Temperaturen i din lägenhet Temperaturen i din lägenhet Vad säger lagen om temperaturen i lägenheter Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temperaturen i din lägenhet bör vara mellan 20 C och 23 C. Temperaturen ska aldrig vara under

Läs mer

FOODNOTES. tävling 2018

FOODNOTES. tävling 2018 RECIPES DONE BY VEMDALENS YOUTHS FOODNOTES I GRÖNSAKSMÅLET MER GRÖNSAKER TILL FEMTEKLASSARNA!! tävling 2018 19. Ingredienser 75 gr Kruskakli, 650 gr Lantbrödsmjöl, 50 gr Jäst, 4 dl Vatten (fingervarmt),

Läs mer

Äntligen är den första tvättstugan klar.

Äntligen är den första tvättstugan klar. Äntligen är den första tvättstugan klar. Före Vi har länge lovat att vi ska göra en genomgång av våra tvättstugor. Nu är vi ordentligt igång och den första tvättstugan på Torggatan i Vaggeryd är färdig.

Läs mer

Fototävling! NUMMER Vi vill se dina bästa vinterbilder. Temat: Vinter på VSBo:s områden.

Fototävling! NUMMER Vi vill se dina bästa vinterbilder. Temat: Vinter på VSBo:s områden. NUMMER 4 2018 Fototävling! Vi vill se dina bästa vinterbilder. Temat: Vinter på VSBo:s områden. Tycker du om att fotografera, tveka inte att skicka in din bästa vinterbild och var med i utlottningen om

Läs mer

Tävling! NUMMER

Tävling! NUMMER NUMMER 3-2017 Tävling! Nu är det dags för tävling igen. Var med i utlottningen om fina vinster, hitta de röd markerade bokstäverna i infobladet. Vilket ord är det vi söker? Mejla eller ring in svaret till

Läs mer

4. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross.

4. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross. Fullkornsbröd Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda. 1 bröd 8 dl rågsikt 2 dl rågkross 1 dl havre- eller vetekli 1 dl linfrö 1 tsk salt 1 msk bikarbonat 1 dl lingonsylt

Läs mer

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi.

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi. När kylan har slagit till ordentligt är det normalt att elförbrukningen ökar men med några små enkla spartips kan man undvika att kostnaderna för hushållselen gör hål i plånboken. Köp en varm filt och

Läs mer

NUMMER Tillsammans med denna information får du även. Hyresgästenkäten Vi uppskattar verkligen om du vill ta dig tid att svara på frågorna.

NUMMER Tillsammans med denna information får du även. Hyresgästenkäten Vi uppskattar verkligen om du vill ta dig tid att svara på frågorna. NUMMER 1-2018 Tillsammans med denna information får du även Hyresgästenkäten Vi uppskattar verkligen om du vill ta dig tid att svara på frågorna. Decembertävling Den här gången var det julbockar man skulle

Läs mer

En favorit till sommarfikat i bersån - här är sex småkakor med syltgömma. Foto: Henrik Frithiof

En favorit till sommarfikat i bersån - här är sex småkakor med syltgömma. Foto: Henrik Frithiof 1 6 smuliga syltkakor En favorit till sommarfikat i bersån - här är sex småkakor med syltgömma. 6 Recept Heta hallongrottor Ingredienser 30 personer Hallonsylt: 200 g frysta hallon 1 dl strösocker 1 dl

Läs mer

Smått och Gott Bakning med Monica Äikäs

Smått och Gott Bakning med Monica Äikäs Smått och Gott Bakning med Monica Äikäs Lönkan, 18.1 2012 Innehållsförteckning Pastejer 1... 3 Pastejer 2... 4 Havreflarn... 5 Sockerkaka (tårtbotten)... 6 Gräddtårta... 7 Kaneläss... 8 Rulltårta... 9

Läs mer

Avrunda påskfesten med smakrika godsaker

Avrunda påskfesten med smakrika godsaker Pressmeddelande Februari 2018 Avrunda påskfesten med smakrika godsaker Påsken närmar sig och vi kan äntligen se fram emot ljusare, färggladare tider såväl ute som hemma i köket. Piffa upp påskbordet med

Läs mer

NUMMER Tävling! Var med i utlottningen om fina vinster, mer information hittar du längst bak i infobladet. Lycka till!

NUMMER Tävling! Var med i utlottningen om fina vinster, mer information hittar du längst bak i infobladet. Lycka till! NUMMER 2-2018 Tävling! Var med i utlottningen om fina vinster, mer information hittar du längst bak i infobladet. Lycka till! Hantering av personuppgifter Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen

Läs mer

Bomöte den 4 Maj. Vi vill tacka alla som kom på vårt Bomöte och hoppas att vi får ännu fler besökare nästa år.

Bomöte den 4 Maj. Vi vill tacka alla som kom på vårt Bomöte och hoppas att vi får ännu fler besökare nästa år. Tävling! Ulf har gömt sig någonstans i infobladet. Hjälp oss att hitta honom och var med i utlottningen om fina vinster. Berätta för oss var han finns, mejla eller ring in svaret till oss senast 30 juni

Läs mer

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen

Rätt inomhusklimat så fungerar värmen Rätt inomhusklimat så fungerar värmen 1 20 21 grader i Stockholmshems lägenheter en temperatur de flesta är nöjda med. 2 Värme inomhus Ett bra inomhusklimat är viktigare än vad man kan tro, både för att

Läs mer

Recept för bakning till Björnö 2014

Recept för bakning till Björnö 2014 Recept för bakning till Björnö KARINS MJUKA KOLAKAKA 4 st ägg 6 dl socker 4 msk kakao 6 dl mjöl 2 msk bakpulver 100 g smör 3 dl kokande vatten Ugn: 175⁰C 2 st runda kakor Smält margarinet. Vispa ägg och

Läs mer

Mia Öhrn & Claes Karlsson

Mia Öhrn & Claes Karlsson Mia Öhrn & Claes Karlsson Foto: Stellan Herner Natur & Kultur 2009 Mia Öhrn, Claes Karlsson och Bokförlaget Natur och Kultur Innehåll Fotograf: Stellan Herner Grafisk formgivare: Katy Kimbell Redaktör:

Läs mer

Kontaktuppgifter kundtjänst

Kontaktuppgifter kundtjänst Kontaktuppgifter kundtjänst Öppettider Måndag torsdag 8.15-16.00 Fredag 8.15-15.00 Telefon: 08-508 39 000 E-post: epost@stockholmshem.se 8 Hornsgatan 128 Box 9003 102 71 Stockholm tel 08-508 39 000 epost@stockholmshem.se

Läs mer

Janssons frestelse 1 burk (150 g) skinn- och benfri ansjovis 8 medelstora kokta potatisar 2 gula lökar 2 ½ msk margarin 2 dl grädde 1 ½ msk skorpmjöl

Janssons frestelse 1 burk (150 g) skinn- och benfri ansjovis 8 medelstora kokta potatisar 2 gula lökar 2 ½ msk margarin 2 dl grädde 1 ½ msk skorpmjöl Janssons frestelse 1 burk (150 g) skinn- och benfri ansjovis 8 medelstora kokta potatisar 2 gula lökar 2 ½ msk margarin 2 dl grädde 1 ½ msk skorpmjöl Skala löken, skär den i skivor och fräs den i stekpanna

Läs mer

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET !! VÄRME Värmen i din lägenhet sätts på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute ju varmare blir vattnet som skickas till elementen.

Läs mer

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996 Meny Aperitif: Förrätt: Varmrätt: Efterrätt: Kaffe: Små goda snittar (recept saknas) Dryck: vinbål Svensk tallrik Dryck: Öl och Absolut Vodka Citron Saltimbocca, ris Dryck: Rött vin Ingefärspäron och yoghurtglass

Läs mer

Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor. Pressmeddelande Oktober 2018

Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor. Pressmeddelande Oktober 2018 Pressmeddelande Oktober 2018 Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor Vem blir inte nostalgisk varm choklad? Den stämningsfulla favoriten har funnits med oss länge inte

Läs mer

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja. Vitlöksbröd med flingsalt 30 34 små börd (kan göras större) 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 1 ½ tsk salt 8 10 dl vetemjöl ca 50 g smör, smält ca 2 vitlöksklyftor flingsalt färsk persilja,

Läs mer

adventspyssel Mysigt bygg pepparkakshuset ritat av Mia Öhrn hus & hems pepparkakshus 2011 Julstöka med oss!

adventspyssel Mysigt bygg pepparkakshuset ritat av Mia Öhrn hus & hems pepparkakshus 2011 Julstöka med oss! Mysigt adventspyssel bygg pepparkakshuset ritat av Mia Öhrn hus & hems pepparkakshus 2011 Julstöka med oss! 2011 Ritat av Mia Öhrn Bygg Hus & Hems historiska pepparkakshus! Att bygga pepparkakshus är roligt

Läs mer

Nedan följer några tips för att komma igång med sommarens godsaker.

Nedan följer några tips för att komma igång med sommarens godsaker. Pressmeddelande Maj 2015 Sätt smak på sommaren! Din egen marmelad gjord på säsongens härliga frukter och bär, fräscha sommardesserter, eller en god kaka till fikan. Det är bara att låta dig inspireras

Läs mer

Bullbak för fika i bersån

Bullbak för fika i bersån 1 Bullbak för fika i bersån Bullar för kalaset, fikat eller bara för att ha i frysen. Här är fem recept på goda bullar. Foto: Ulf Svensson Grunddeg till vetebullar Ingredienser 40 bullar 50 g jäst, för

Läs mer

Skapa goda sommarminnen

Skapa goda sommarminnen Pressmeddelande April 2017 Skapa goda sommarminnen Nu nalkas sommaren och det är dags att ta vara på säsongens alla härliga frukter, bär och grönsaker. Saft, sylt och goda bakverk är perfekta sätt att

Läs mer

familj Tomatpasta med bresaola och mozzarella Järpar med persiljesås Goda pizzafisken Vecka 33 Enkelt, gott och snabbt på bordet ica.

familj Tomatpasta med bresaola och mozzarella Järpar med persiljesås Goda pizzafisken Vecka 33 Enkelt, gott och snabbt på bordet ica. a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 33 a Tomatpasta med bresaola och mozzarella b Järpar med persiljesås c Goda pizzafisken Veckans råvaror Glöm inte att smaka av rätterna

Läs mer

baka med mcvitie s smarriga recept som är enkla att göra!

baka med mcvitie s smarriga recept som är enkla att göra! baka med mcvitie s smarriga recept som är enkla att göra! originalet! Ett kex om dagen håller doktorn borta från magen? McVitie s Digestive Original var medicin från början McVitie s Digestive är bakat

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet ROSA BANDET EDITION a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 42 a Broccolisoppa med tunnbrödsrulle b Chicken nuggets med arrabbiatakräm c Hoisinstekt lax med gröna bönor ica.se/matkasse

Läs mer

? BOMÖTE 5 SEPTEMBER. Marstävling. Hoppas vi ses! Ny styrelse på VSBo

? BOMÖTE 5 SEPTEMBER. Marstävling. Hoppas vi ses! Ny styrelse på VSBo NUMMER 2 2019 Marstävling I denna tävling var det ett nummer vi saknade, ni var många som gissade rätt och det rätta numret var 89. Vinnarna är: Karin Claesson, Vaggeryd Gunilla Wallenberg, Vaggeryd Sirkka

Läs mer

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09 glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. 64 ELLE mat & vin 2/09 för en Istället personligt påskblomma Bortbjuden? Baka ett gäng krispiga grissini och ta med i stället för en bukett

Läs mer

Forest Berry Int. AB, Kaggestorp Gård, 544 93 HJO Telefon 0502-310 55 Fax 0502-312 45 www.forestberry.se

Forest Berry Int. AB, Kaggestorp Gård, 544 93 HJO Telefon 0502-310 55 Fax 0502-312 45 www.forestberry.se Ingers glassorbet-tårta till 10-12 per 1 liter vaniljglass 1,2 liter frysta blåbär 2 dl crème fraiche ½-1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 färdigköpt marängbotten, ca 20 cm diameter En pajform med löstagbar

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

Millys födelsedagstårta: Elsa från filmen Frost

Millys födelsedagstårta: Elsa från filmen Frost Millys födelsedagstårta: Elsa från filmen Frost Idag har vi haft 4-årskalas här hemma. Milly hade beställt en tårta med Elsa från filmen Frost. Efter mycket googlande blev resultatet så här. Det är nog

Läs mer

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA , LUGNETS MELLANMÅL LUGNETS MELLANMÅL Våren 2012 startade vi arbetet med att få Grön Flagg certifiering, som är utmärkelsen för skolor och förskolor som vill arbeta med hållbar utveckling. Vi siktar på

Läs mer

Scones får inte fattas på tebjudningen! Det här är ett klassiskt recept. Variera gärna med att tillsätta lite hackad choklad eller bär i degen.

Scones får inte fattas på tebjudningen! Det här är ett klassiskt recept. Variera gärna med att tillsätta lite hackad choklad eller bär i degen. Scones Scones får inte fattas på tebjudningen! Det här är ett klassiskt recept. Variera gärna med att tillsätta lite hackad choklad eller bär i degen. 3 dl filmjölk, naturell yoghurt eller mjölk 75 g smör

Läs mer

Ingredienser TIPS: BAKVERK/SÖTSAKER Energikaka. 70 min

Ingredienser TIPS: BAKVERK/SÖTSAKER Energikaka. 70 min Energikaka Portioner 12 70 min 300 ml Fresubin DRINK valfri smak 200 g smör 200 g socker 4 ägg 200 g mjöl 10 g bakpulver ströbröd 300 ml apelsinjuice 100 g florsocker rostade mandelflingor Till garnering:

Läs mer

Församlingens godaste kyrkkaffekaka

Församlingens godaste kyrkkaffekaka Vinnare av tävlingen Församlingens godaste kyrkkaffekaka i Kyrktuppen nr 4-2010 Dubbla marsankakor 175 g margarin 1 dl socker 70 g marsanpulver för kokning 3 dl vetemjöl Chokladsmörkräm: 75 g margarin

Läs mer

Lättbakade LÄCKRA KAKOR. Kunglig Dansk Hovleverantör

Lättbakade LÄCKRA KAKOR. Kunglig Dansk Hovleverantör Lättbakade LÄCKRA KAKOR Kunglig Dansk Hovleverantör Fina danska kransekager (Biskvier) (cirka 20 stycken) Vit kräm: 2,5 dl vispgrädde 100 g ODENSE Vit Choklad Koka upp grädden och ta bort kastrullen från

Läs mer

EN SMAKSAK. Vänner! About these Idag ads ska ( these ads/)

EN SMAKSAK. Vänner! About these Idag ads ska (  these ads/) EN SMAKSAK EC Vänner! About these Idag ads ska (http://en.wordpress.com/about these ads/) vi prova något nytt här på bloggen, nämligen gästbloggning. Idag låter jag en annan matbloggare få utrymme att

Läs mer

Guide för en lyckad demo av Whirlpools mikrovågsugnar med Crisp!

Guide för en lyckad demo av Whirlpools mikrovågsugnar med Crisp! Guide för en lyckad demo av Whirlpools mikrovågsugnar med Crisp! Plats: Bord eller kanske bara en rad tvätt/diskmaskiner med en duk på Redskap (som man kommer långt med): Crispform (original till mikron)

Läs mer

Hallands kulturhistoriska museum

Hallands kulturhistoriska museum Hallands kulturhistoriska museum Alla recepten nedan förutom konfekten kommer från Anna Weckers kokbok som ursprungligen publicerades på tyska 1597. Boken publicerades även på danska, delar av den 1616

Läs mer

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Recept och inspiration från Nutricia Hela dagens måltider lika goda som nyttiga Mättande mellanmål lätta att ta med Mat för extra energi Smoothie på ett kick Experimentera

Läs mer

Recept för bakning till Björnö 2015 2015 / JUNI

Recept för bakning till Björnö 2015 2015 / JUNI Recept för bakning till Björnö 2015 KARINS MJUKA KOLAKAKA 4 st ägg 6 dl socker 4 msk kakao 6 dl mjöl 2 msk bakpulver 100 g smör 3 dl kokande vatten Ugn: 175⁰C 2 st runda kakor Smält smöret. Vispa ägg och

Läs mer

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn!

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Gott för barnens magar och ditt samvete! Att svänga ihop ett gott men ändå nyttigt eko-mellis till barnen är inte alltid det lättaste.

Läs mer

Lyxa till din Fairtrade fika med dessa recept på fikabröd, kakor och kaffe- och tedrinkar som alla innehåller Fairtrade-märkta ingredienser.

Lyxa till din Fairtrade fika med dessa recept på fikabröd, kakor och kaffe- och tedrinkar som alla innehåller Fairtrade-märkta ingredienser. Lyxa till din Fairtrade fika med dessa recept på fikabröd, kakor och kaffe- och tedrinkar som alla innehåller Fairtrade-märkta ingredienser. Kakor och fikabröd Saftig banankaka 100 g smör 3 ägg 2 dl Fairtrade-märkt

Läs mer

DET SÖTA ASIEN. matcha, bovete, tapioka och sesam

DET SÖTA ASIEN. matcha, bovete, tapioka och sesam DET SÖTA ASIEN matcha, bovete, tapioka och sesam Rostad sesamglass och asiatisk rulltårta är några av Tove Nilssons söta små smakprov på desserter från österled. Av: TOVE NILSSON Foto: ROLAND PERSSON ROSTAD

Läs mer

Våffelform. Silikon. Oumbärliga produkter för tillagning av våfflor:

Våffelform. Silikon. Oumbärliga produkter för tillagning av våfflor: Silikon Våffelform Silikon Våffelform Alla tycker om nygräddade våfflor. Grädda dem till frukost, lunch, dessert, ta med på utflykten, servera dem som snacks eller till födelsedagsfesten. Fördelen med

Läs mer

1 litet paket digestivkex och 4-5 pepparkakor smulas tillsammans. ca 100 gr smält margarin 3 msk socker Blanda ihop detta och tryck ut på en bricka

1 litet paket digestivkex och 4-5 pepparkakor smulas tillsammans. ca 100 gr smält margarin 3 msk socker Blanda ihop detta och tryck ut på en bricka Smått och gott! Barnbackens familjecentrals sommarpaj 1 litet paket digestivkex och 4-5 pepparkakor smulas tillsammans. ca 100 gr smält margarin 3 msk socker Blanda ihop detta och tryck ut på en bricka

Läs mer

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer.

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer. Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 Tävlingsuppgift 2: Naturlighet möter teknik, 4 portioner Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta

Läs mer

Inskrivna bak-recept

Inskrivna bak-recept Inskrivna bak-recept a. Småkakor... 2 a.1. Maryland cookies...2 b. Mjuka kakor... 3 b.1. Morotskaka...3 b.2. Socker kaka...3 b.3. Socker kaka, för större tårta...4 b.4. Nötchocklad rutor/kakor...4 b.5.

Läs mer

Tillsammans med denna information får du även. Hyresgästenkäten Vi uppskattar verkligen om du vill ta dig tid att svara på frågorna.

Tillsammans med denna information får du även. Hyresgästenkäten Vi uppskattar verkligen om du vill ta dig tid att svara på frågorna. Tillsammans med denna information får du även Hyresgästenkäten Vi uppskattar verkligen om du vill ta dig tid att svara på frågorna. NUMMER 1 2019 Vårt mål är att du ska trivas, känna dig sedd och lyssnad

Läs mer

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK 1 portion 100 g kycklingfilé i långa strimlor 1 tsk majsolja 1 liten lök, finhackad 1/2 finhackad röd paprika 1-2 ansjovisfiléer, 30 g 1/2 dl kycklingbuljong salt och peppar

Läs mer

Kycklingklubba med sötpotatiskross. vecka 51

Kycklingklubba med sötpotatiskross. vecka 51 Kycklingklubba med sötpotatiskross och oregano vecka 51 inspiration Kycklingklubba med sötpotatiskross och oregano Möra kycklingklubbor serveras här tillsammans med en sötpotatiskross. Den ger en krämighet

Läs mer

Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10

Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10 Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10 Recept...3 Dokumentation blåbärs pannkaka 8 Dokumentation klassisk svensk pannkaka 9 Pannkakans historia.10 Min egen pannkakas berättelse..11 Källförteckning..13 2 Blåbärspannkaka

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration ODENSE Mandelmassa Lyx Du smakar garanterat skillnaden Mandelmassa består av mandel och socker. Ingen konst, låter det som. Man tänker lätt att då är ju mandelmassa bara mandelmassa. Men så enkelt är det

Läs mer

Fikagott med bär i kakan

Fikagott med bär i kakan 1 Fikagott med bär i kakan Här är 10 lättbakade skördekakor med säsongens frukter och bär. Foto: Thomas Carlén Plommonkaka med pistaschmaräng Ingredienser 10-12 bitar 150 g smör 2 st äggulor 1 st ägg 1

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient NOURISHING PERSONAL HEALTH KRISTINAS FRUKOSTTIPS (2 PORTIONER) MILD VANILJ För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre

Läs mer

Det våras för söta små påskbakverk

Det våras för söta små påskbakverk Pressmeddelande Mars 2017 Det våras för söta små påskbakverk Våren står för dörren och det börjar äntligen nalkas färgsprakande påsk. Ge påskbordet ett extra lyft med fina små påskfigurer och bakverk som

Läs mer

Vi skänker vinsten till SOS-barnbyar!

Vi skänker vinsten till SOS-barnbyar! Vi skänker vinsten till SOS-barnbyar! Om oss Vi är tre tjejer som går tredje året på Handels- och administrationsprogrammet på Kungsängsgymnasiet här i Sala. Det här är vårt projektarbete. Vi har valt

Läs mer

Baka med godis Inlaga_Baka med godis_ indd :46

Baka med godis Inlaga_Baka med godis_ indd :46 Baka med godis Innehall Förord 6 Smått & gott 11 Kladdkakor & brownies 39 Pajer & tårtor 59 Glass & pannacotta 79 Julgodis 99 Receptregister 111 5 kladdkakecookies med nutella och godis Saftiga, lite

Läs mer

Höstgourmet 25 november 2017

Höstgourmet 25 november 2017 Höstgourmet 25 november 2017 Starter Hoppande djävlar och baconstekta dadlar, servas med valfri dryck Förrätt Crêpes med räkor och krabba Huvudrätt Markus Aujalays viltfärsbiffar i gräddsås med potatismos

Läs mer

Svenska. Åviken bruksanvisning. Enheten är inte avsedd att manövreras med hjälp av en extern timer eller separat fjärrkontrollssystem.

Svenska. Åviken bruksanvisning. Enheten är inte avsedd att manövreras med hjälp av en extern timer eller separat fjärrkontrollssystem. Åviken bruksanvisning Spänning och typ se namnskylt på produkten. Grattis till din nya Åviken produkt. För att du ska få största möjliga glädja av din nya produkt ber vi dig att läsa igenom hela denne

Läs mer

Till eleven. Pär Sahlin

Till eleven. Pär Sahlin Till eleven Har du tänkt på att det finns olika typer av texter? En del texter har till uppgift att informera medan andra vill roa och underhålla. Ta till exempel en text med rubriken Gitarren. Det skulle

Läs mer

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn v. 40 42 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 40 Recept 1 Tofu tikka 4 portioner *3 dl jasris 250 g naturell tofu neutral olja, till stekning *1 gul lök, hackad *2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för kyliga vinterdagar Receptet kommer från Ann-Louise som bloggar för Kung Markatta. Ann-Louise som bloggar för Ann-Louises Kokoslinssoppa med grön curry, 4 portioner

Läs mer

Quiche Lorraine. Näringsinformation Per portion: 810 kcal 30 g protein

Quiche Lorraine. Näringsinformation Per portion: 810 kcal 30 g protein Recept Quiche Lorraine Ingredienser 3 portioner 2 ägg 100 g riven ost 200 g färdig mördeg, färdig degmix 100 g hackad bacon 1 matsked olja Per portion: 810 kcal 30 g protein Värm ugnen till 170 grader.

Läs mer

Söta smördegsstrutar. Tillagade med Cornet Party

Söta smördegsstrutar. Tillagade med Cornet Party Söta smördegsstrutar Tillagningstid: 15 min. Tid i ugnen: 12 min. i 200 C Vilotid: 5 min. Ingredienser (8 strutar) 1 färdig smördegsplatta 1 äggula 1 msk vatten 50 g socker Valfri garnering: Vispad grädde

Läs mer

Crêpes, Pajer. Fridrik Andersen

Crêpes, Pajer. Fridrik Andersen Crêpes, Pajer Fridrik Andersen Steinerskolan, 13.02.2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Squash pirog... 3 Paj med lax och citron... 4 Getostpaj med tomat och rostade frön... 6 Crêpes med champinjoner och sojabönor...

Läs mer

Energismarta tips. Tänkvärt! Bra för både miljön och plånboken. Tillsammans kan vi spara energi och sänka kostnaderna i bostadsrättsföreningen!

Energismarta tips. Tänkvärt! Bra för både miljön och plånboken. Tillsammans kan vi spara energi och sänka kostnaderna i bostadsrättsföreningen! Tänkvärt! Tillsammans kan vi spara energi och sänka kostnaderna i bostadsrättsföreningen! Energismarta tips Bra för både miljön och plånboken Smarta energitips som både sparar pengar och är bra för miljön.

Läs mer

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten

Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Besparingstips Tips och råd för dig som vill spara pengar genom att minska förbrukning av energi och vatten Ett enkelt sätt att för att få en översikt på vad man kan göra för att minska förbrukning av

Läs mer

Energismarta tips. Bra för både miljön och plånboken

Energismarta tips. Bra för både miljön och plånboken Energismarta tips Bra för både miljön och plånboken Smarta energitips som både sparar pengar och är bra för miljön. Vet du att du gör en insats för miljön, bara genom att leva ditt vanliga vardagsliv?

Läs mer

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl.

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Fantastiska pajer Mördeg 500 g Strösocker 1000 g Smör 1500 g Vetemjöl 100 g Ägg Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Tosca 100 g Smör 100 g Strösocker 100 g Vispgrädde

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Recept för bakning till Björnö 2017

Recept för bakning till Björnö 2017 Recept för bakning till Björnö 2017 KARINS MJUKA KOLAKAKA 4 st ägg 4 msk kakao 6 dl mjöl 2 msk bakpulver 100 g smör 3 dl kokande vatten Ugn: 175⁰C 2 st runda kakor Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

Läs mer

Rune Larssons energikaka

Rune Larssons energikaka Här nedan följer recept på ett antal olika varianter på energikakor. Rune Larssons energikaka Mät upp 7 8 mått havregryn i en bunke! Ett mått kan vara i stort sett vad som helst. Jag själv brukar använda

Läs mer

Recept med Canderel Green

Recept med Canderel Green Recept med Canderel Green Smoothies: Exotisk sötma Energi-smoothie Varma drycker: Lätt-capuccino Efterrätter och sötsaker: Bakade äpplen Päronmos Tigerkaka med pistasch Chokladkaka och vaniljsås Cheesecake

Läs mer

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept!

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept! Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter 10 ljuvliga recept! Påskdessert 4 portioner Luftig njutning i portionsformat. 3 dl crème fraiche 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker 2 citroner ½ dl citronsaft,

Läs mer

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza Vecka 33 Pastaskruvar med tonfisk Öppen moussaka Lotta Lundgren Huevos Rancheros Vesuvio-pizza Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt hälsosam

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

Potatis, Kött och Desserter

Potatis, Kött och Desserter Potatis, Kött och Desserter Lönkan, 12.11 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Bagarpotatis... 5 Vitlökspotatis... 6 Janzons frestelse... 7 Skinklåda... 8 Lammbog... 9 Yttre filé av nöt... 10 Yttre

Läs mer

jul 08 Höj stämningen med söta saker och bakade klappar...

jul 08 Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... jul 08 Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... 2 Julen är den tid på året när vi bryr oss lite extra om dem vi tycker om och vill skapa en ombonad stämning hemma. Här följer några tips på hur

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre vara en utmärkt lösning. Resource 2.0+fibre är en näringsdryck som innehåller

Läs mer

jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar...

jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... jul Höj stämningen med söta saker och bakade klappar... lill s godbitar ca 30 stycken 1/2 dl vispgrädde 100 g choklad i bitar 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 msk Dansukker Råsocker Flor 50 g rumsvarmt osaltat

Läs mer

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35 Saffransgryta med räkor och dill vecka 35 familj Saffransgryta med räkor och dill cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2910 kj/ 697 kcal. Protein 34,1 g. Fett 36,5 g. Kolhydrater 54,9 g. Ingredienser:

Läs mer

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius.

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Smaksätt påsken med! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Färg och smak i ljuvlig mix och -sirap kommer från sockerrör som växer på den exotiska ön Mauritius. Smakrika produkter

Läs mer

Januari 2015 byter NutriniKid namn till Fortini. Enkla recept och inspiration med

Januari 2015 byter NutriniKid namn till Fortini. Enkla recept och inspiration med Januari 2015 byter NutriniKid namn till Fortini. Enkla recept och inspiration med NutriniKid (Fortini) Mat för extra energi Smoothie på ett kick Experimentera med olika frukter och bär blåbär, hallon,

Läs mer

Foto: Martin Skredsvik

Foto: Martin Skredsvik RECEPTHANDBOK Framtagen i samarbete med Mariann Andersson, författaren bakom succén Baka med LCHF (Bonnier Fakta). Ni hittar hennes blogg på www.mariannslchf.se Foto: Martin Skredsvik Citronkaka Ca 14

Läs mer

Festmeny i glada höstfärger

Festmeny i glada höstfärger Festmeny i glada höstfärger Vackra färger och goda dofter är den bästa aptitretaren. Här bjuder vi på en generös festmeny, där varje rätt är en fest för både öga och gom. Börja middagen med en färgglad

Läs mer

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER:

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER: ÄPPELSTRUDEL Deg: Fyllning: 5 dl mjöl 0,5 dl skorpmjöl 1,5 dl ljummet vatten lite olja 5 droppar vinäger 6 st äpple 1 st ägg 1 dl socker 2 msk olja 2 msk kanel 1 kram salt Arbeta ihop en blank deg och

Läs mer

Dessertspecial för Alla hjärtans dag.

Dessertspecial för Alla hjärtans dag. Dessertspecial för Alla hjärtans dag. Chokladtårta, hallonsorbet, cheesecake och lyxiga våfflor. Linnéa har tagit fram fyra smarriga desserter med lyxig twist som är perfekta att avsluta Alla hjärtans

Läs mer