Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 25 april 2012, kl 09:00 15:20

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-25. Tid Onsdag 25 april 2012, kl 09:00 15:20"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Regionstyrelsen Tid Onsdag 25 april 2012, kl 09:00 15:20 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Per Persson (S) Carl Fredrik Graf (M) kl 09:00 12:00 Dag Hultefors (M) Annika Carlsson (M) Gunnel Bengtsson (C) Fatima Svanå (FP) Jennie Johansson (MP) kl 09:00 14:15 Maud Lanne (S) Gerry Norberg (S) kl 09:00 14:15 Margit Bik (S) kl 09:00 12:00 ordförande 2:e vice ordförande Tjänstgörande ersättare Jörgen Warborn (M) Stefan Bengtsson (C) Niclas Erlandsson (FP) kl 13:00 15:20 Tom Barkström (KD) kl 14:15 15:20 Göran Johansson (S) 13:00 15:20 Lise-Lotte Bensköld-Olsson (S) kl 14:15 15:20 Ersättare Niclas Erlandsson (FP) kl 09:00 12:00 Tom Barkström (KD) kl 09:00 14:15 Göran Johansson (S) kl 09:00 12:00 Lise-Lotte Bensköld-Olsson (S) kl 09:00 14:15 Monica Yngvesson (S) Tjänstemän Catarina Dahlöf Jörgen Preuss Lars-Anders Rothman Åse Allberg Christer Andersson Josefin Selander Göran Jönsson Eva Nyhammar Ann-Mari Bartholdsson Solweig Rydmarker Charlotte Hallström Johnsson Maria Fransson regiondirektör biträdande regiondirektör ekonomidirektör verksamhetschef, regional samhällsplanering utvecklingsledare avdelningschef, infrastruktur avdelningschef, näringsliv avdelningschef, kulturutveckling avdelningschef, näringsutveckling utvecklare, regionkontoret kommunikatör sekreterare

2 77 Justering Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. 78 Godkännande av föredragningslista Regionstyrelsen beslutade enligt presidiets förslag med tillägg av ett nytt ärende, Övrig fråga, som behandlas sist på föredragningslistan. Regionstyrelsen godkänner den utsända föredragningslistan. 79 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Regionstyrelsen antecknar skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Sveriges Kommuner och Landsting Kommunernas mottagande av betygshandlingar från friskolor. Cirkulär 12:9. 2. Sveriges Kommuner och Landsting Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten överenskommelse för år 2012 mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting. Cirkulär 12: Näringsdepartementet Uppdrag att genomföra en strategisk uppföljning av den nationella strategin för regional tillväxt, entreprenörskap och sysselsättning Regeringsbeslut I Näringsdepartementet Uppdrag till Post- och telestyrelsen angående samverkansgrupp för bredband. Regeringsbeslut II 1. RS RS (17)

3 5. Näringsdepartementet Handlingsplan för en jämställd regional tillväxt Regeringsbeslut I 3. RS Näringsdepartementet Uppdrag att stödja det regionala arbetet för en jämställd regional tillväxt. Regeringsbeslut I 5. RS Näringsdepartementet Uppdrag att utarbeta förslag på åtgärder som skapar förutsättningar för en mer jämställd resursfördelning vad avser beviljande av företagsstöd som medfinansieras av anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder. Regeringsbeslut I 6. RS Näringsdepartementet Uppdrag att genomföra insatser för tillväxt i små och medelstora företag genom innovationscheckar och innovationscoacher. Regeringsbeslut I 8. RS Revisionsrapport Semesterplanering. RS Södra Regionvårdsnämnden Regionala priser och ersättningar 2012 för Södra sjukvårdsregionen. Protokollsutdrag. HSS Protokoll från Samordningsförbundet i Halland Finansiell samordning. LS Patientnämnden Halland Verksamhetsberättelse 2011 RS Regionstyrelsen i egenskap som nämnd för skolförvaltningen 80 Yttrande över Revisonsrapport Granskning av internatverksamheten vid naturbruksgymnasierna RS Regionstyrelsen ställer sig bakom yttrandet och överlämnar yttrandet till revisorerna i Region Halland. RS (17)

4 Följande åtgärder är påbörjade under mars månad 2012 med anledning av revisionsrapporten: Dokumenterade riktlinjer och rutiner för internatverksamheten kommer att tas fram och antas av styrelsen alternativt förvaltningsledningen. Översyn kommer att göras på faktureringsprocessen i syfte att minimera den manuella hanteringen av fakturor. Generell standard på de boenden som hyrs ut till elever ska tas fram i samarbete med regionfastigheter. Rutiner för kontroll och uppföljning av boendena tas fram. Likaså ska handlingsplan för en internatverksamhet i ekonomisk balans tas fram. I takt med att befintliga avtal går ut övertar regionfastigheter ansvaret för avtalen. Genom detta säkerställs en nivå om vad som ska ingå i avtalen. Regionfastigheter kommer i detta sammanhang också ha ansvaret för att efterhand följa upp avtalen. Förvaltningschefen för skolorna har givit ett uppdrag till gymnasiechefen att inkomma med svar på ovanstående som senast den 15 maj. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) 81 Verksamhetsplan 2012 för skolförvaltningen RS Regionstyrelsen godkänner förslag till verksamhetsplan för skolförvaltningen Mål och Inriktningsdokumentet för skolförvaltningen, som beslutats av regionstyrelsen 30 november 2011 gäller året 2012, visar de prioriterade aktiviteterna som ska levereras under året. Ledningen har därefter också arbetat med övriga måloch handlingsplaner i syfte att öka förvaltningens leveransförmåga genom tydlig styrning och ledning. Syftet med en verksamhetsplan är att peka ut de prioriterade områden och mål som organisationen ska arbeta med under 2012, således beskrivs inte allt arbete skolförvaltningen ansvarar för i planen. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) Verksamhetsplan för skolförvaltningen 2012 ( ) RS (17)

5 82 Anpassning av utbildningslokaler RS Regionstyrelsen beviljar skolförvaltningen att nyttja befintliga investeringsmedel till anpassning av utbildningslokaler på Löftadalens folkhögskola. I regionstyrelsens Mål och inriktning för skolförvaltningen 2012 anges som ett av tre mål - Ekonomi i balans. Skolförvaltningen gör efterhand analys av vad som kan göras på kort och på lång sikt. Några områden är av karaktären omedelbara åtgärder. Ett sådant område är att ta hem utbildning som genomförs i externa lokaler. Danslinjen vid Löftadalens folkhögskola är idag förlagd till lokaler i Varberg med möjlighet att säga upp hyreskontraktet till sommaren För att kunna bedriva dansutbildningen vid Löftadalens folkhögskola behöver anpassning av befintliga lokaler göras. Samtidigt som danslinjen förläggs till skolans eget område möjliggörs ett mer optimalt utnyttjande av de nyligen färdigställda elevbostäderna. Sammantaget minskar skolan de externa kostnaderna för hyra av lokaler samtidigt som intäkterna ökar då skolans egna elevbostäder får en ökad beläggning. För att kunna anpassa lokalerna efter verksamhetens behov krävs investering. Skolförvaltningen har varit i kontakt med regionfastigheter som informerar om att de avsatta investeringsmedel som finns för hyresgästanpassningar för 2012 är intecknade. En möjlighet skulle vara att nyttja de investeringsmedel som finns beslutade inom ramen för skolförvaltningens budget Dessa är i första hand avsatta för investering i inventarier och utrustning. Ovanstående åtgärd möjliggör att skolan ges bra förutsättningar att klara en ekonomi i balans samtidigt som verksamheten bibehåller alternativt ökar kvaliteten i utbildningen. Som ytterligare bieffekter gynnas skolans sammansättning av elever av denna åtgärd. Investeringen kommer inom några år att vara avskriven och på sikt ytterligare stärka skolans förutsättningar till att vara en attraktiv utbildningsmiljö att söka sig till. Förvaltningens totala investeringsram kommer inte att påverkas av denna åtgärd. Det som sker är en omprioritering inom det befintliga investeringsutrymmet. Detta beslut innebär att danslinjen vid Löftadalens folkhögskolan kan genomföras i skolans egna lokaler från starten på höstterminen Skrivelse från skolförvaltningen ( ) RS (17)

6 Regionstyrelseärenden 83 Remiss Förslag avseende landsting, regioners och kommuners samarbete inom ehälsoområdet HSS till beslut efter beredning i samråd med HSS au Regionstyrelsen antar förslaget till yttrande. Region Halland har från SKL och CeHis fått på remiss förslag till Handlingsplan avseende landstingens, regionernas och kommunernas samarbete inom ehälsoområdet. Handlingsplanen för är fortsättningen på det gemensamma samarbetet mellan landstingen som startade 2007 med den gemensamma Nationella ITstrategin, som senare blev Nationell ehälsa. Inför den kommande planeringsperioden väntar stora utmaningar i form av ökade behov och ökad valfrihet, med i stort sett oförändrade resurser. För att klara den fortsatta välfärden och utvecklingen erfordras nya samarbetsformer och att vi kan skapa möjligheter för individen att vara delaktig i sin egen vård och hälsa. Det förutsätter att vi inom vård och omsorg har effektiva it-stöd som stödjer detta för såväl medborgare som medarbetare och beslutsfattare. Ur ett europeiskt perspektiv ligger Sverige väl till vad gäller e-tjänster inom vård och omsorg, men vi har begränsade resurser. Handlingsplanen talar om ett paradigmskifte där landsting, regioner och kommuner samverkar inom området ehälsotjänster. Nationellt samordnas detta i en gemensam organisation inom SKL. Utvecklingen kommer att innebära att vi måste etablera nya tankesätt, arbetsformer och strukturer för styrning och ledning. Initialt kommer det att krävas nödvändiga omställningsinvesteringar, men nyttan kommer att överväga på längre sikt. För att kunna nå handlingsplanens högt ställda mål under en relativt begränsad tid kommer det att krävas ett starkt engagemang på alla ledningsnivåer och en tydlig organisation för genomförandet såväl nationellt som lokalt hos respektive huvudman. Regionkontoret är positiv till den tydligare styrningen av utvecklingen av ehälsotjänster som föreslås i handlingsplanen och målbilden för perioden RS (17)

7 Regionkontoret vill dock lyfta fram några punkter som måste uppmärksammas i det fortsatta arbetet. Planperiodens tidsperspektiv kan tyckas långt men det är viktigt att komma ihåg att huvudmännen har en pågående verksamhet och en systemflora av varierande teknisk status som ska klara att leva upp till de krav som ställs när vi går in i den digitala världen med tillgänglig och delad information. Detta kommer att ställa stora krav på väl utvecklade och implementerade säkerhetstjänster. Dessutom är vård och omsorg idag utförd av såväl offentliga som privata aktörer, som alla ska klara genomförandet. Mot denna bakgrund är de årsvisa procentmålen inte realistiska. De kommer att vara svåra att följa upp och mäta om vi inte har en gemensam bild av nuläget. Det är viktigt att det även fortsättningsvis finns en nationell styrning av förvaltning, prioritering och nyutveckling i de fall nationella tjänster förvaltas av enskild huvudman. Detta för att undvika särintressen och partiskhet. Yttrande från regionstyrelsen ( ) Skrivelse från regionkontoret ( ) Remiss från Sveriges Kommuner och Landsting ( ) 84 Ansökan om medfinansiering av Leaderprojektet Höjd potatiskvalitet i butik RS Regionstyrelsen avslår ansökan. Sökanden Hallands Primörer har på nytt ansökt om medfinansiering av ett Leaderprojekt som rör kvalitetshöjning av potatisproduktionen. Sedan 2010 har det pågått ett projekt syftar till kvalitetshöjning av potatis från jord till bord. Detta projekt pågår fortfarande och är inte slutrapporterat. Det nya projektets medfinansiering av Region Halland är kronor och syftar till att upprätthålla olika kvalitetsaspekter på potatis ända ut i och med fokus på butiksledet. Den ursprungliga beviljade medfinansieringen av första projektet från Region Halland var kronor. Skrivelse från regionkontoret ( ) Projektplan Kvalitetshöjning inom potatisproduktionen ( ) RS (17)

8 85 Framställan om tidigarelagd gallring av analoga röntgenbilder HSS Regionstyrelsen godkänner tidigarelagd gallring av analoga röntgenbilder upprättade hos Kliniken för bild och funktionsmedicin vid Hallands sjukhus. Inom Region Halland fullgör regionstyrelsen uppdraget som arkivmyndighet. Arkivmyndigheten har tidigare gett Kliniken för bild och funktionsmedicin vid Hallands sjukhus tillåtelse att förvara analoga röntgenbilder i sin arkivdepå. Det handlar om en tillfällig förvaring i väntan på att bilderna ska gallras efter tio år. Ändrade förhållanden gör dock att arkivmyndigheten behöver få tillgång till det upplåtna hyllutrymmet i snabbare takt. Mot den bakgrunden har sjukhusledningen tillskrivit regionkontoret med en ansökan om att nu få gallra inte enbart de bilder för vilka gallringsfristen passerat, utan samtliga bilder. Som skäl anför man att bilderna inte längre utgör ett stöd i den medicinska bedömningen. Regionkontoret ställer sig bakom ansökan. Skrivelse från regionkontoret ( ) Skrivelse från Hallands sjukhus ( ) 86 Eventuell omfördelning i den regionala infrastrukturplanen med anledning av försening av väg 940 RH09133 Regionstyrelsen skickar bifogat brev till Trafikverket om eventuell omfördelning i den Regionala Infrastrukturplanen med anledning av försening av väg 940. Region Hallands fullmäktige fattade i maj 2010 beslut om en Regional Infrastrukturplan för Halland för perioden Prioriteringarna i planen tar sin utgångspunkt i propositionen Framtidens resor och transporter infrastruktur för hållbar tillväxt, regeringens direktiv för planperioden , de nationella transportpolitiska målen, den regionala systemanalysen för RS (17)

9 Halland och Kollektivtrafikstrategin för Halland. Planen ligger fast men en omfördelning kan eventuellt behöva göras inom planen på grund av omständigheter som beskrivs nedan. I planen är väg 940 på Onsalahalvön i Kungsbacka kommun prioriterad för utbyggnad under åren till en kostnad av 295 miljoner kronor. På grund av olika planeringsmässiga faktorer har projektet blivit försenat och en möjlig teoretisk byggstart är nu våren Det finns dock skäl att tro att arbetsplanen för projektet kommer att bli överklagad vilket innebär ytterligare en försening på 1 3 år. Eftersom väg 940 är ett stort projekt i planen finns det anledning att formulera en politisk vilja angående vad de medel som blir tillgängliga vid en eventuell försening ska användas till. I det förslag till brev som har tagits fram har vi utgått ifrån att de prioriteringar som är gjorda i planen ligger fast men att en omfördelning i planen möjlig. Det är viktigt att poängtera att de fyra smärre objekt som är prioriterade för utbyggnad under perioden samtliga är i olika skeden av genomförande. Dessa är: - Trafiksäkerhetsåtgärder på väg 940 mellan Forsbäck och E6 - Tätortåtgärder på väg 153 genom Rolfstorp - Trafiksäkerhetsåtgärder på väg 150 i Torup - Kattegattleden Fyra åtgärder i planen är aktuella för framflyttning: Medfinansiering av Västkustbanan genom Varberg Utbyggnad av kollektivtrafikstråk Tiarpsallén, förbindelse norr om Halmstad mellan E6:an (Kvibille avfarten) och handelsområdet Flygstaden Statlig medfinansiering till Halmstad flygplats I bifogat brev till Trafikverket finns en beskrivning av respektive objekt samt ett förslag till prioritering. Tillåtlighetsprövningen av Västkustbanan genom Varberg pågår. Sannolikt är det så att innan den är avslutad kommer vi inte att kunna använda medel från den regionala planen till projektet. Under 2013 kommer stråkstudier utföras på de utpekade kollektivtrafikstråken i Halland samtidigt som en förstudie utförs på Tiarpsallén. Detta för att båda projekten ska vara möjliga att anlägga år Det är Region Halland som beslutar om den Regionala infrastrukturplanen och det är Trafikverket som genomför den. Det finns dock komplexa planeringsmässiga förutsättningar som påverkar genomförandet, bland annat möjligheten att överklaga projekt som sannolikt kommer att ske när det gäller vägprojektet på väg 940. RS (17)

10 I samband med genomförandet görs en ekonomisk planering av Trafikverket där man bland tar hänsyn till genomförandet av omgivande läns planer samt eventuella fördyrningar och förseningar av projekt. Vid planeringen för framtida objekt är man också beroende av att projekt finns byggklara eftersom startsträckan ofta är lång annars. Detta medför att en bra dialog mellan Trafikverket och Region Halland är mycket värdefull för att Halland ska kunna få en bra utdelning av projekten i den Regionala Infrastrukturplanen Brev till Trafikverket ( ) Skrivelse från regionkontoret ( ) 87 Delegationsbestämmelser för regionstyrelsen RS Regionstyrelsen godkänner förslag till tillägg i Förteckning över av regionstyrelsen delegerade ärenden. Det föreslås att beslutanderätten i ärenden om färdtjänst enligt lagen (1997:736) om färdtjänst och lagen (1997:735) om riksfärdtjänst delegeras till färdtjänstchef och färdtjänsthandläggare inom den förvaltning som av regionstyrelsen har fått i uppdrag att tillhandahålla organisation för färdtjänsthandläggning. Skrivelse från regionkontoret ( ) 88 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS Regionstyrelsen lägger anmälningarna till handlingarna. Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. RS (17)

11 Anmälan av fattade delegationsbeslut 25 april Anmälan av protokoll Regionstyrelsen lägger protokollen till handlingarna. Anmäles protokoll från skogsegendomsdelegationens sammanträde 29 februari Protokoll från skogsegendomsdelegationen ( ) Informationsärende 90 Regiondirektören informerar Regionstyrelsen beslutade anteckna informationen till protokollet. En stående punkt på dagordningen vid regionstyrelsens sammanträden är information från regiondirektören med flera. Områden vid dagens sammanträde: - månadsrapport för regionkontoret - månadsrapport för skolförvaltningen - månadsrapport för Region Halland 91 Planeringsförutsättningar för budget och plan RS Regionstyrelsen beslutade enligt ordförandens förslag. RS (17)

12 till beslut efter beredning i samråd med HSS au Regionstyrelsen fastställer Planeringsförutsättningar för budget och plan enligt förslag. uppdrar åt hälso- och sjukvårdsstyrelsen att lämna förslag på hur de totala kostnaderna för hälso- och sjukvården kan reduceras minst i enlighet med planeringsförutsättningarna. uppdrar åt hälso- och sjukvårdsstyrelsen att senast 28 maj komma in med plan för genomförande av ovanstående. Yrkande Per Persson (S) framförde följande ändringsyrkade: Förslag till beslut: Att fastställa planeringsförutsättningarna för budget och plan med de ändringsförslagen från (S) samt att i och med det återkomma i det slutgiltiga budgetförslaget med en budget med positivt resultat. Ändringsförslag i beslutsdokumentet: Sidan 4 (12) Ekonomisk balans Stryk: Planeringsförutsättningarna utgår ifrån en oförändrad skattesats. Ersätt med: Planeringsförutsättningarna utgår från en oförändrad skattesats. Ställningstagande till eventuell förändring av skattesatsen görs i den politiska beredningsprocessen fram till beslut i RS i Maj. Justera och komplettera första och sista meningen i stycket som börjar: Koncernen budgeterar/planerar. Ersätt första meningen med: Koncernen planerar att budgetera med ett svagt resultat för år Ersätt sista meningen med: Genom att vidta effektiviserings- och strukturåtgärder ska ekonomin vara i balans Sid 6 (12) Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Inledning Stryk de tre sista styckena: Samtliga ovan nämnda aktiviteter., m. fl. Ersätt med: Långsiktiga strukturella åtgärder i kombination med effektiviseringar behöver vidtas för att stävja en alltför snabb kostnadsutveckling orsakad av demografisk och medicinsk utveckling med åtföljande ökning av vårdkonsumtion. RS (17)

13 Formerna för behovsanalys, utformning av uppdrag, resultat- och kvalitetsuppföljning, stärkt kostnadskontroll samt ersättning till vårdgivarna behöver utvecklas fortlöpande som en viktig förutsättning för invånarnas tilltro till sjukvårdssystemet. Proposition Sedan överläggningen avslutats ställde ordföranden proposition på presidiets förslag och Per Perssons (S) yrkande och förklarade sig ha funnit att presidiets förslag bifallits. Reservation Socialdemokraterna (Per Persson, Maud Lanne, Gerry Norberg och Margit Bik) reserverade sig till förmån för eget förslag. Enligt strukturen i Det politiska årshjulet ska regionfullmäktige fatta beslut om Mål och budget 2013 samt ekonomisk plan i juni. Budgetprocessen har planerats så att hälso- och sjukvårdsstyrelsen ska lämna ett samlat förslag med mål, inriktning och resursanspråk för maj med eventuell komplettering senare. Utgångspunkt för hälso- och sjukvårdsstyrelsens fortsatta arbete ska vara de planeringsförutsättningar som regionstyrelsen fastställer 25 april. Planeringsförutsättningarna har tagits fram i samråd med hälso- och sjukvårdsstyrelsens arbetsutskott. Hälso- och sjukvårdsstyrelsens förslag, såvitt det följer givna planeringsförutsättningar, blir en del i regionstyrelsens förslag till Mål och budget 2013 samt ekonomisk plan Planeringsförutsättningarna sätter också ramar för det fortsatta arbetet inom regionstyrelsens ansvarsområde. Skrivelse från regionkontoret ( ) Planeringsförutsättningar för budget och plan ( ) Regionfullmäktigeärenden 92 Förslag om ny ersättningsmodell för barntandvård från 2013 HSS RS (17)

14 Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige att införa föreslagen ny ersättningsmodell för barntandvård från och med Den differentierade barnersättningsmodellen är förknippad med flera problem. Det finns därför ett behov att förändra den nuvarande fördelningsmodellen. Under år 2002 utvärderades och justerades modellen för att 2003 införas i den form som fortfarande används. Fördelningen görs fortfarande utefter tandhälsoläget och utbildningsnivå i de gamla primärvårdsområdena år De ingående variablernas värde har inte justerats sedan den reviderade ersättningsmodellen infördes. Förslag till ny ersättningsmodell inom befintlig ekonomisk ram för barn- och ungdomstandvård har därför arbetats fram i samverkan mellan FoUU, Närsjukvården Region Halland, specialisttandvården, Hallands Sjukhus och regionkontoret. Den föreslagna ersättningsmodellen är baserad på tandhälsa 40 procent, köpkraft 20 procent, utbildningsnivå 20 procent och utlandsfödda 20 procent. 50 procent ska vara fast ersättning och ligga som grundersättning. Ersättningen räknas därefter fram utifrån antalet barn per församling och åldersgrupp. Det blir då en summa per församling. Ingen åldersdifferentiering kvarstår. Barnpengen fördelas slutligen i fyra nivåer baserat på antalet barn. Totalt finns barn i Region Halland barn finns i församlingar med sämst tandhälsa. De fyra nivåerna fördelas på Bra tandhälsa sammanlagd algoritm mellan 3,0 och 4,2 Medel tandhälsa plus sammanlagd algoritm mellan 4,4 och 5,8 Medel tandhälsa minus sammanlagd algoritm mellan 5,8 och 7,6 Sämre tandhälsa sammanlagd algoritm 7,8 och 9.0. Förändringen av ersättningen speglar väl hur tandhälsan ser ut i de olika församlingarna. Övertandläkare Svante Twetmans kartläggning av tandhälsan i Halland visar att risken att få karies är kraftigt varierande beroende på var man bor. Ersättningen i nivå blir: Bra tandhälsa kronor Medel tandhälsa plus kronor Medel tandhälsa minus kronor Sämre tandhälsa kronor Det nya förslaget till ersättningsmodell innebär en omfördelning av barnersättningen. Kliniker som ligger inom Unnaryd, Nyhem, Laholm och Kungsbacka kommer att få en betydligt högre ersättning medan kliniker i Varberg, Falkenberg, Breared, Onsala och Särö kommer att få en betydligt lägre nivå. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Utdrag från hälso- och sjukvårdsstyrelsens sammanträde ( ) RS (17)

15 93 Överlämnande av födelse- och dopböcker för Falkenbergs lasarett RS Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att till Riksarkivet/Landsarkivet i Lund överlämna sex volymer födelse- och dopböcker för Falkenbergs lasarett. Riksarkivet bedriver ett projekt, som har till syfte att samla in alla Svenska kyrkans folkbokföringshandlingar från 1895 till 1991 för skanning och förvaring. Hos Falkenbergs pastorsexpedition förvarades till slutet av 2011 födelse- och dopböcker för Falkenbergs lasarett från åren 1929 till Dessa handlingar tillhör Region Halland, eftersom de är upprättade av präster anställda vid dåvarande Falkenbergs sjukhus. Riksarkivet/Landsarkivet i Lund har i samband med insamling av folkbokföringshandlingar från Falkenberg framställt önskemål om att i första hand få överta födelseoch dopböckerna och i andra hand låna handlingarna under den tid som projektet pågår. Regionkontoret har fattat beslut om att tills vidare låna ut handlingarna, men ställer sig även positiv till att Riksarkivet/ Landsarkivet i Lund får överta handlingarna i enlighet med Arkivreglemente för Region Halland, 12, 5:e stycket. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Skrivelse från Riksarkivet ( ) Delegationsbeslut ( ) 94 Motion angående utredning om rabatterat resande för pensionärsgruppen under vissa tider med kollektivtrafiken i Halland RS Regionstyrelsen beslutade återremittera ärende till regionstyrelsen i avvaktan på det beslut om trafikförsörjningsprogram, som regionfullmäktige ska fatta beslut om i juni. Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att avslå motionen. I en motion från Sara-Lena Bjälkö, Sverigedemokraterna, föreslås att det görs en utredning om införande av ett betal- och avgiftssystem som ger kraftiga rabatter till pensionärsgruppen för resande under dagtid. Motionären framhåller att detta skulle kunna leda till ett ökat resande med kollektivtrafik för en mycket marginell extra RS (17)

16 kostnad, liksom att det är positivt för regionen ur miljösynpunkt samt att det skulle erbjuda pensionärer en förhöjd servicenivå. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Motion från Sara-Lena Bjälkö (SD) ( ) 95 Motion om översyn av kollektivtrafikens taxezoner RS Regionstyrelsen beslutade återremittera ärende till regionstyrelsen i avvaktan på det beslut om trafikförsörjningsprogram, som regionfullmäktige ska fatta beslut om i juni. Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att avslå motionen. Oleg Datsishin, Sverigedemokraterna, anser i en motion att det är orättvist att priserna mellan bussresor österut respektive västerut skiljer sig så mycket. Taxezonsystemet är i behov av översyn både i Halmstad och i Halland för rättvisare prissättning. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Motion från Oleg Datsishin (SD) ( ) 96 Motion om införande av studentpriser i kollektivtrafiken RS Regionstyrelsen beslutade återremittera ärende till regionstyrelsen i avvaktan på det beslut om trafikförsörjningsprogram, som regionfullmäktige ska fatta beslut om i juni. Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att avslå motionen. I en motion från Ingmari Carlsson, Vänsterpartiet, beskrivs att studenter pendlar betydligt mer än under tidigare år. Studentboende är en bristvara på de flesta studieorter, så också på orter i eller nära Halland. Hallandstrafiken har idag ingen särskild taxa för studenter en grupp som ofta har en sämre ekonomisk situation. Motionären framhåller också att resekortet för ungdomar upphör att gälla för dem som är över 26 år och att denna ålder inte kan betraktas som hög för dagens högskolestudenter. RS (17)

17 Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Motion från Ingmari Carlsson (V) ( ) 97 Övrig fråga Maud Lanne (S) ställde en fråga om hur beslutade policyer och riktlinjer arbetas in i Region Hallands styrdokument. Frågan uppkom med anledning av att hon uppfattat att det fanns felaktighet på regionens hemsida. Hennes uppgifter kontrollerades under sammanträdet och vid kontrollen fanns korrekta uppgifter på webbsidan I anslutning till sammanträdet lämnades information om - lägesrapport om arbetet med kvinnors företagande. - mot en regional tillväxtpolitik lägesrapport, tillväxtarbetet Vid protokollet Maria Fransson Justerat Gösta Bergenheim Per Persson Protokollet har tillkännagivits på Region Hallands anslagstavla Inga-Britt Svensson Registrator RS (17)

18

19

Remiss Förslag avseende landsting, regioners och kommuners samarbete inom ehälsoområdet

Remiss Förslag avseende landsting, regioners och kommuners samarbete inom ehälsoområdet TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Datum Diarienummer 2012-03-23 HSS120066 Solweig Rydmarker Utvecklare Vårdanalysavdelningen 035-17 96 68 solweig.rydmarker@regionhalland.se Regionstyrelsen Remiss Förslag avseende

Läs mer

Förslag om ny ersättningsmodell för barntandvård från 2013

Förslag om ny ersättningsmodell för barntandvård från 2013 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Gunnel Håkansson, tandvårdsstrateg VO Hälso- och sjukvårdsutveckling 035 13 48 48 gunnel.hakansson@regionhalland.se Datum Diarienummer 2012-01-24 HSS110115 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg. Protokoll Sammanträdesdatum 2015-02-12 Regionstyrelsen 38 53 Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00 Plats Grand Hotell, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Stefan Bengtsson (C) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen 145 165 Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström (M)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-05-06 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 6 maj 2013, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352 RS160352, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Regionservice, Driftnämnden kultur och skola, Patientnämnden,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 41-53

Driftnämnden Psykiatri 41-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri 41-53 Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Bengt Kjellgren (M) Axel

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg ( Balgö ) Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Göran Gunnarsson

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 1-17

Driftnämnden Närsjukvård 1-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2016-01-28 Driftnämnden Närsjukvård 1-17 Tid: Torsdag 28 januari kl. 14:00 17:00 Plats: Vårdcentralen Oskarström Ledamöter Tommy Rydfeldt (L) Kerstin Zander (S) Lars Püss (M)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Driftnämnden kultur och skola Tid: kl. 09:00-15:00 Plats: Katrineberg, Sörbysalen, Granhem Ledamöter Maud Lanne (S), vice ordförande Anders Ekström (M) Sven-Anders Svensson (C) Christina Corin (MP) Camilla

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 56-64

Driftnämnden Närsjukvård 56-64 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-09-25 Driftnämnden Närsjukvård 56-64 Tid: Onsdag 25 september kl. 13:30 15:00 Plats: Vårdcentralen Nyhem, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Franklin

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-10-24 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA Tid: kl. 09:00-14:00 Plats: Konf rum Barken-Briggen i Kattegatt, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter Ersättare Övriga 1(9) 1. Justering Ej föredragning av utse

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Ökad personlig integritet för patienten

Ökad personlig integritet för patienten 1(2) Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-12-11 RS130150, Stefan Kunkel, utvecklare HSS130076 VO Hälso- och sjukvård Regionfullmäktige Ökad personlig integritet för patienten Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29. Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29. Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29 Regionstyrelsen 166 193 Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-31 Hyltenämnden Tid: Onsdag 31 maj 2017, kl 13:00 16:00 Plats: Sammanträdesrummet Lilla konferensen, Vårdcentralen Hylte Verksamhetsutvecklare inom socialt

Läs mer

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen 14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-04-12

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 Arbetsutskottets förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att avslå motionen.

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Bella Rosa, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S) Rune Backlund (C) Malin Wengholm (M), -195-196

Läs mer

Protokoll. Regionfullmäktiges sammanträde. 7 februari 2011 i Halmstad

Protokoll. Regionfullmäktiges sammanträde. 7 februari 2011 i Halmstad Protokoll Regionfullmäktiges sammanträde 7 februari 2011 i Halmstad Innehållsförteckning vid regionfullmäktiges sammanträde på Hotel Tylösand den 7 februari 2011. Ärenden Sammanträdets öppnande 1 Justering

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Halmstad

Primärvårdsnämnden i Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-03 Primärvårdsnämnden i Halmstad Tid: Tisdagen den 3 februari 2004 kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1 1 Justering Primärvårdsnämnden i Halmstad

Läs mer

Kungsbackanämnden 50 60

Kungsbackanämnden 50 60 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Kungsbackanämnden 50 60 Tid: Onsdag 31 augusti 2011, kl. 15:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Idalarummet, stadshuset, Kungsbacka Ledamöter Maud Lanne (S) tjänstgörande

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Bertil Kinnunen (S) Bengt-Ivar Fransson (M)

Bertil Kinnunen (S) Bengt-Ivar Fransson (M) Protokoll 1 (10) Plats och tid: Regionkontoret, den 6 april 2018, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson (M), vice ordförande Börje Wennberg (S) Annika Krispinsson

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 19-28

Länssjukvårdsnämnden 19-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-29 Länssjukvårdsnämnden 19-28 Tid: Onsdagen den 29 mars, kl 09.00-15.15 (föredragning, information) kl 11.40-11.50 (beslut) Plats: Sjukhusledningens konferensrum, Sjukhuset

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 13

Kungsbackanämnden 1 13 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-02-20 Kungsbackanämnden 1 13 Tid: Onsdag 20 februari kl. 14:00 17:00 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Närakuten, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) ordförande Maud

Läs mer

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 28 november 2012 Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan Att bygga ut dubbelspår på hela järnvägssträckan mellan Göteborg och

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. Dokumentnamn: Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Sida: 1 (6) REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

Läs mer