sida 1 Grupp 6 co-browsing 1DV411 - Webbprojekt I Markus Axelsson Stavros Gemitzoglou Axel Hernborg Joakim Jonsson Rickard Karlsson Peter Magnusson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "sida 1 Grupp 6 co-browsing 1DV411 - Webbprojekt I Markus Axelsson Stavros Gemitzoglou Axel Hernborg Joakim Jonsson Rickard Karlsson Peter Magnusson"

Transkript

1 sida 1 Grupp 6 co-browsing 1DV411 - Webbprojekt I Författare: Markus Axelsson Stavros Gemitzoglou Axel Hernborg Joakim Jonsson Rickard Karlsson Peter Magnusson Termin: VT2014

2 sida 2 Sammanfattning Denna rapport beskriver det projektarbete vi utfört under kursen Webbprojekt 1 vid Linnéuniversitetet. Kursen började med en gruppindelning, följt av att alla grupper sedan blev tilldelad en kund. Vår grupp blev tilldelad att arbeta med Linnéuniversitetet som uppdragsgivare. Projektet gick ut på att bygga en co-browsingapplikation med 1177 sjukvårdsrådgivning i åtanke. Detta innebar att vi tillsammans med vår kund Martin Östlunds befintliga kanalsystem skulle bygga en applikation som gör det möjligt att via Internet ge sjukvårdsrådgivning på ett tydligt och smidigt sätt. Vår kund ville ha verktyg i applikationen för att en rådgivare lätt kan förmedla viktig information och vara säker på att rådtagaren ser och förstår den. Den resulterade applikationen innehåller så gott som all den funktionalitet kunden efterfrågade men saknar vissa finnesser och mindre features. Det finns även kända buggar i applikationen som inte blev lösta utan istället dokumenteras och skickas till kunden så att denne kan åtgärda dem på egen hand när han fortsätter arbetet på applikationen.

3 sida 3 Innehållsförteckning Sammanfattning sid 2 Innehållsförteckning sid 3 1.Inledning sid 4 2. Syfte och mål sid 4 3. Projektorganisation sid 5 4. Genomförande sid Metodik sid Teknik sid 6 5. Resultat sid Översikt sid Dokumentation sid Testning sid Avvikelser sid 8 6. Slutsats sid Slutprodukten sid Kundkontakt sid Arbetssätt sid Gruppdynamik sid 8 7. Förslag på vidareutveckling sid 9 8. Förslag till förbättringar inför nästa projekt sid 9 9. Övertagande organisation sid Dokumentationshänvisning sid 9

4 sida 4 1. Inledning 1177 är en sammanslagning av 1177 och Stockholms läns vårdguide och är nu Sveriges samlingsplats för information, sjukvårdsrådgivning och tjänster inom hälsa och sjukvård. Genom att ringa till numret 1177 så kan man få sjukvårdsrådgivning över telefon och det har under en tid vuxit fram ett behov för sjukvårdsrådgivaren att kunna påvisa någon specifik information på 1177:s hemsida för den som ringer in och behöver rådgivning. Det finns också några fall då patienter har hittat information på Internet som de kanske känner sig osäker på stämmer och vill kunna visa rådgivaren för att kunna verifiera. I dagsläget finns det ingen sådan lösning som har den grad av säkerhet som krävs för 1177 och har den funktionalitet som krävs för att kunna samtidigt visa samma webbplats för både rådgivaren och patient samt att på ett enkelt sätt tydliggöra specifika delar av en webbplats. 2. Syfte och mål Målet med applikationen är att kunna dela samma vy mellan två olika webbläsare. Detta skulle kunna bli ett centralt verktyg för en sjukvårdsrådgivare som arbetar på 1177.se. Syftet med applikationen är att låta sjukvårdstagaren vara mer interaktiv, samt att kunna få tydlig och snabb information om specifik sjukvård som visas på hans/hennes webbläsare.

5 sida 5 3. Projektorganisation Redan från vårt första möte med vår kund i projektet så etablerade vi en bra kundkontakt och vi fick en väldigt bra bild av vad som skulle göras och vi gav våra tankar om hur det skulle utföras och vår kund gav direkt feedback på detta. Detta initiala möte med vår kund ledde till att vi bestämde med vår kund att det vore bra att ha åtminstone ett möte varje vecka. Vår motivation till att ha veckoliga möten var för att vi ville kunna få feedback på det vi åstadkommit under den föregående iterationen och få en riktlinje på vad som bör göras inför nästa. Utöver kundmötet varje vecka så höll vi också kontakt via e-post med vår kund och tack vare att vår kund var så delaktig så var det mycket vi kunde få snabb hjälp med även över e-post. När det gäller vår organisering inom gruppen så bestämde vi i början av projektet att det vore bäst att arbeta tillsammans för att kunna arbeta effektivt utan dröjesmål för hjälp och input av gruppen. I början av projektet så tilldelade vi även huvudansvariga för de tre stora delarna för vårt system (markering, synlighet, säkerhet) och det var dessa huvudansvariga som såg till att implementation kom på plats och mötte kraven som kunden ställt. Se nedan för en grafisk illustration av vår projektorganisation.

6 sida 6 4. Genomförande 4.1 Metodik Projektet har utförts med ett agilt tänk och med en iterationslängd på en vecka. Varje iteration har bestått av ett möte med handledaren i början av veckan vars syfte har varit att avstämma den föregående iterationen och försöka dra någon slutsats av vad som skulle kunna göras bättre, vad som kommer härnäst och lite allmänna råd från vår handledare. Hela projektgruppen har under dessa veckor alltid arbetat tillsammans i universitets datorsalar och i början av varje dag så har vi gått igenom vad som behöver göras idag och vem som ska göra det. Detta har bidragit till en bra utvecklingsmiljö och eftersom vi alltid arbetat så nära varandra så har de problem som uppstått snabbt kunnat lösas tillsammans. Samtliga i projektgruppen har vid något tillfälle under projektet agerat projektledare men detta var inget vi utnyttjade fullt ut utan vi tog samtliga beslut gemensamt under hela projektets gång för att på bäst sätt hantera utvecklingen och få en så bra produkt som möjligt. 4.2 Teknik Då större delen av applikationen handlar om att manipulera och lägga till element och textnoder i en webbplats HTML så blev vårt val av teknik begränsat till klientbaserade språk. Denna del av systemet har skrivits i JavaScript med stor hjälp av det kända biblioteket jquery. Det finns så klart flera alternativ till JavaScript som till exempel CoffeScript och ECMAScript men eftersom ingen i vår projektgrupp är bekanta med dessa varianter så föll det till JavaScript. RequireJS blev stommen till vår applikation då kunden önskade en hög modularitet för att enkelt kunna lägga till eller byta ut funktionaliteten i applikationen, tack vare RequireJS kunde vi uppnå en bra struktur för applikationen med en hög nivå av modularitet. När det gäller autentiseringen av rådgivare som sker via OAuth2.0 och vår back-end som sköter all kommunikation mot OAuth-server så är det skrivet med PHP. Vi valde att arbeta med PHP för att det är lätt att komma igång med och att det inte krävs så stor utvecklingsmiljö för att arbeta och testa med. Det vore såklart möjligt att göra samma sak med t.ex..net, Java, Ruby eller vilket serversidespråk som helst.

7 sida 7 5. Resultat 5.1 Översikt Projektet gick överlag som planerat. Genom att följa de planer vi la upp för varje iteration men samtidigt våga lägga tid på andra uppgifter om det varit nödvändigt så har vi lyckats uppnå nästintill alla krav som vi nämnde i vår vision. Även om vi inte uppnådde alla krav som vi kom överens med vår kund om så fick vi i slutändan en produkt som vår kund var nöjd med och som hade alla viktiga beståndsdelar med en bra kodartikektur som uppnådde den nivå av kvalité av såväl koden, dokumentation men även strukturen som vår kund eftersökte. Det bör också nämnas att de krav vi inte uppnådde i slutändan var enbart UI-relaterat. Vårt system var så kallat feature complete med all funktionalitet som vår kund ville ha men tyvärr så saknas vissa grafiska element som hade förhöjt upplevelsen. Vi anser dock att detta är försumligt med tanke på att systemet är en prototyp och inte en leveransfärdig produkt. 5.2 Dokumentation Vår dokumentation är något av en svaghet från detta projekt. Samtliga i gruppen har under projektets gång varit ganska så dåliga på att dokumentera sin kod och redogöra för hur den fungerar och vad den gör. Detta ledde till att vi i slutet av projektet fick sitta tillsammans och gå igenom varje modul och skriva förklarande och lättförstådda kommentarer på så väl en övergripande och en detaljerad kodnivå. När det kommer till dokumentation som rör projektet i helhet så som kravspecifikation och vision så har vi inte heller varit så duktiga. Vi har inte varit så noga med att uppdatera våra krav under projektets gång trots att vi tillsammans med vår kund förändrat målbilden flera gånger. I iterationsplanerna har vi varje vecka skattat tiden för varje uppgift men varit dålig på att följa upp med den faktiska tiden det tog att utföra uppgiften. Detta gör det svårt att avgöra hur bra vi skattat tiden för varje uppgift, men vi har uppfyllt nästan alla krav inom tidsramen.

8 sida Testning Testning är en svår del av ett projekt och det var något vi inte hade räknat med. Ingen av oss är vana testare och det uppstod problem när vi försökte hitta vettiga och bra testfall för att testa vårt system vilket ledde till att hela vår utvecklingsprocess blev väldigt touch and go. Genom en snabb koll på vår testdokumentation så inser man rätt snabbt att vi inte utfört så många systemtester. Detta är en miss av oss men det kan förklaras av sättet vi valde att utveckla och dokumentera. Vårt system består av många moduler och mellan dessa moduler finns det controllers som styr beteendet mellan dessa moduler och för att komma igång så snabbt som möjligt så satt vi om 1 eller 2 personer och arbetade med en modul och det var inte förrän i slutet av projektets gång som vi faktiskt knöt ihop dessa moduler till det system som finns nu. Detta sätt att utveckla bidrog till att det inte gick att utföra ett fullständigt systemtest förrän i slutet men under hela utvecklingen så har alla moduler enskilt blivit testade och buggfixade flera gånger om. Slutligen så är vi inom projektgruppen överens om att själva testningen sköttes bra men att det återigen var vår dokumentation som fick lida och att vi borde ha skrivit testfall och testrapporter för alla modultester vi utfört. 5.4 Avvikelser Den avvikelse vi hade resultatmässigt i vårt system var att vi inte hann implementera alla sätt att utöka och minska en markering. I slutskedet lyckades vi få in funktionalitet för att kunna utöka och minska en markering med hjälp av knappar, precis som vår kund ville, men tyvärr så sker detta på teckennivå och inte på ord- eller meningsnivå, vilket var något kunden efterfrågade. Anledningen till att denna funktionalitet inte blev som vi hade tänkt var att vi felbedömde hur lång tid och hur avancerat det skulle vara att implementera detta och inte lade riktigt så mycket tid som behövts för att denna redigeringsfunktionalitet skulle bli hundra procent testad och implementerad.

9 sida 9 6. Slutsats 6.1 Slutprodukt Resultatet blev en fullt fungerande applikation som uppfyllde större delen av de krav som vi tillsammans med kunden kommit överens om. Vi hade med stor sannolikhet lyckats klara alla kraven om vi hade varit lite mer uppmärksamma på att vissa krav skulle vara svårare att implementera. Detta medför att applikationen är så gott som feature complete, men mindre features så som att redigera markeringar ett ord i taget inte implementerades. När vi startade projektet så var inte målet att ha en fullt färdig produkt utan en utvecklad och genomtänkt prototyp som kunden kan utvärdera och vidareutveckla efter slutleveransen, men vi hade gärna velat leverera en applikation med alla krav. Eftersom vi har haft bra kontakt med kunden under hela projektet så har vi hela tiden haft en diskussion kring de områden som vi trott vara problematiska eller att vi inte skulle hinna implementera. Både vi i gruppen och kunden är således nöjd med produkten och vi tycker att det varit en nyttig erfarenhet och ett roligt projekt. 6.2 Kundkontakt Vi tycker att vår kontakt med kunden i projektet har fungerat väldigt bra. Genom att hålla oss till det vi kom överens om i början av projektet med att ha kundmöte ofta som möjligt så har vi som förutspått kunnat hålla vår kund delaktig, intresserad och haft honom tillgänglig för feedback genom hela projektets gång. Den höga frekvensen av möten kombinerat med att kunden varit väldigt lättillgänglig också bidragit till en lättare utvecklingsprocessen och gjort det möjligt att undvika missförstånd. Att ha kundmöten så ofta som vi hade var för det mesta positivt men ett misstag vi gjorde var att alltid vara hela gruppen vid dessa möten. Problemet med detta var att det försvann väldigt många timmar och vi förlorade viktig tid vi skulle kunnat utnyttjat till implementering. En lösning på detta problem hade varit att vi delat upp oss och låtit de huvudansvariga för varje del av systemet haft varsitt enskilt möte med vår kund och låtit de andra arbeta vidare med implementationen.

10 sida Arbetssätt Sättet vi valde att tackla denna uppgift vi fick var att vi tillsammans med vår kund hittade tre huvudområden (säkerhet, markering och synlighet) och delade upp oss om två personer till varje del. Detta var till en början en bra indelning av gruppen och fördelningen av uppgifter till varje person gick bra men ju närmare slutet vi kom och ju mer kompletta varje del blev desto svårare blev det att hålla på vår gruppindelning. Detta ledde till att när säkerhetsbiten var klar så fick den lilla gruppen ta sig an andra uppgifter som låg nära de andra grupperna och utan att ha varit med vid utveckling av dessa delar så tog det tid att sätta sig in i koden och förstå hur allt var uppbyggt. 6.4 Gruppdynamik Att vara hela sex stycken i gruppen har varit en utmaning, men också mycket lärorikt. Gruppdynamiken har fungerat över förväntan och inga konflikter har uppstått under projektets gång. Vi har haft en rolig tid tillsammans och lärt känna varandra betydligt bättre, vilket vi aldrig hade gjort ifall vi inte gjort detta projekt. Utmaningen med att vara en sådan pass stor grupp som vi var har varit att se till att alla haft tillräckligt med arbete och kunnat jobba relativt självständigt med olika delar. Detta har stundvis fungerat bra, men under vissa tillfällen har vi fått gå ihop och sitta tillsammans med olika uppgifter då det varit svårt att hitta nya. Detta är naturligtvis inte enbart negativt utan det har funnits fördelar med att koda tillsammans eftersom man som två programmerare ofta kan bidra med mer problemlösning än en. Det ska dock nämnas att det är en fin linje mellan att vara för många och för få som arbetar med samma sak. Under projektets gång så drog vi den slutsatsen att två stycken som kodar tillsammans är lagom medan tre blir för många.

11 sida Förslag på vidareutveckling Applikationen skulle kunna användas inom betydligt fler områden än sjukvårdsrådgivning. Vår kund har redan öppnat för möjligheten att i framtiden kunna använda vår kod till liknande problemområden. En av anledningarna till att ett av kraven var att skriva applikationen i små moduler var för att underlätta vidareutveckling. Ett förslag är att exempelvis bygga ett system där fler än två personer kan co-browsa och göra det till en social än tjänst där användare tillsammans kan utforska olika webbsidor. 8. Förslag till förbättringar inför nästa projekt I framtida projekt hade vi antagligen sett till att inte vara en så stor grupp som arbetar för att lösa ett relativt begränsat problemområde. Det har varit en utmaning att se till att alla har uppgifter att göra och stundvis har en del i gruppen endast kunnat sitta med och hjälpa till på olika delar. Vi hade mycket kontakt med vår kund och frekventa möten, vi borde dock ha sett till att anteckna vid mötena för att se slippa ta upp samma saker om och om igen, men också för att under arbetet slippa lägga tid på att försöka komma ihåg vad som senast sagts om hur vissa delar ska implementeras. En annan del som vi antagligen kommer lägga mer fokus på vid ett framtida projekt är testning. Under detta projekt har vi förlorat mycket tid på att skriva alltför många testfall för delar i applikationen som inte ens implementerats. Vi visste mycket väl om att delar av kraven skulle komma och ändras under projektets gång och trots detta la vi ner mycket tid i början på att skriva testfall som sedan blev helt oanvändbara. Innan vi började arbeta bestämde vi inte någon arkitektur för koden utan alla arbetade på med sin kod och mot slutet blev det dags att slå samman alla delar istället för att direkt ha bestämt ett arbetssätt och jobbat efter det under hela projektet. Det blev inget jätteproblem men det var ganska onödigt då koden fick klippas ut, klistras in och modifieras minimalt för att alla delar skulle fungera tillsammans. 9. Övertagande organisation Vi överlämnar all kod och teknisk dokumentation till Martin Östlund på Linnéuniversitetet. 10. Dokumentationshänvisning

Filhanterare med AngularJS

Filhanterare med AngularJS Filhanterare med AngularJS Författare: Filip Johansson Peter Emilsson Oskar Georgsson Christian Nilsson Datum: 2014-03-26 1 Sammanfattning Filhanterare med AngularJS är en filhanterare skapad för Sigma

Läs mer

SLUTRAPPORT WEBBPROJEKT 1

SLUTRAPPORT WEBBPROJEKT 1 SLUTRAPPORT WEBBPROJEKT 1 Kostregistrering 30 mars 2012 Webbprojekt 1 1DV411 Institutionen för datavetenskap, fysik och matematik Linnéuniversitetet Ella Källman - ella@kallman.se Martin Kuoppa - martin@duofy.com

Läs mer

Slutrapport YUNSIT.se Portfolio/blogg

Slutrapport YUNSIT.se Portfolio/blogg Slutrapport YUNSIT.se Portfolio/blogg RICKARD HANSSON 2012-06-04 Abstrakt Rapporten du har i din hand kommer handla om mitt projektarbete som jag genomfört under tio veckor för utbildningen Utvecklare

Läs mer

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu. Mina listor En Android-applikation Rickard Karlsson 2013-06-09 Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.se Innehållsförteckning 2. Innehållsförteckning 3. Abstrakt 4. Inledning/bakgrund

Läs mer

PROJEKT ALBYLEN. Datum: 25 mars 2011. AV: Magnus Lindgren, Mattias Jonsson, Alexander Paskota, Jimmie Yngvesson, Erik Nilsson

PROJEKT ALBYLEN. Datum: 25 mars 2011. AV: Magnus Lindgren, Mattias Jonsson, Alexander Paskota, Jimmie Yngvesson, Erik Nilsson PROJEKT ALBYLEN Datum: 25 mars 2011 AV: Magnus Lindgren, Mattias Jonsson, Alexander Paskota, Jimmie Yngvesson, Erik Nilsson 0 Sammanfattning: Föreningen Albylen som bedriver aktivitets- och friskvårdscentrum

Läs mer

Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10

Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10 Projekt Rapport RaidPlanner Jeanette Karlsson UD10 Abstrakt: Denna rapport handlar om mitt projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklings projekt. Rapporten kommer att ta upp hur jag gått tillväga,

Läs mer

Solvändan slutrapport Daniel Hallqvist, Therese Samuelsson & Emil Carlsson

Solvändan slutrapport Daniel Hallqvist, Therese Samuelsson & Emil Carlsson Solvändan slutrapport Daniel Hallqvist, Therese Samuelsson & Emil Carlsson Sammanfattning Det här är slutrapporten för ett projekt som gjordes i kursen Webbprojekt I av tre studenter på programmet webbprogrammerare.

Läs mer

ToDo ios-applikation. Mikael Östman. Mikael Östman - mo22ez Linnéuniversitetet

ToDo ios-applikation. Mikael Östman. Mikael Östman - mo22ez Linnéuniversitetet ToDo ios-applikation Mikael Östman 201205 Mikael Östman - mo22ez Linnéuniversitetet mo222ez@student.lnu.se Abstrakt Detta är en slutrapport för det projekt jag bedrivit inom ramen för kursen Individuellt

Läs mer

1DV411 Webbprojekt I Slutrapport

1DV411 Webbprojekt I Slutrapport 1DV411 Webbprojekt I Slutrapport Jens Evertsson Michelle Leite Santana Henrik Norberg Pontus Pettersson Danijel Pilipovic 2011-03-28 Kurskod: 1DV411 Sammanfattning I samband med Webbprojekt 1 inom Webbprogrammerareprogrammets

Läs mer

Röna fingrar e gött o ha:) SLUTRAPPORT BUDGETSYSTEM LNU

Röna fingrar e gött o ha:) SLUTRAPPORT BUDGETSYSTEM LNU Röna fingrar e gött o ha:) SLUTRAPPORT BUDGETSYSTEM LNU FÖRFATTARE Viktor Karlsson Jarmo Baltzar DATUM 2011-03-15 Sammanfattning I rapporten återfinns en detaljerad beskrivning om webbapplikation Budgetsystem

Läs mer

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson Minesweeper Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson 08 06 2013 Abstrakt Nedan följer en slutrapport för projektet inom kursen Individuellt Mjukvaru utvecklingsprojekt. Jag har under dessa 10 veckor

Läs mer

Rune Tennesmed. Oskar Norling 1DV430. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt 1DV430 Webbprogrammerare H12 Oskar Norling

Rune Tennesmed. Oskar Norling 1DV430. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt 1DV430 Webbprogrammerare H12 Oskar Norling Rune Tennesmed Oskar Norling Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Webbprogrammerare H12 Oskar Norling 2012-05-30 Abstrakt Denna rapport handlar om mitt mjukvaruutecklingsprojekt som jag och en klasskompis

Läs mer

Intra EV. Webbprojekt I, 1DV411. Alex Driaguine. Kristoffer Karlsson. Martin Carlsson. Joakim Holmewi. Mattias Johansson. Uppdragsgivare: Grupp 4:

Intra EV. Webbprojekt I, 1DV411. Alex Driaguine. Kristoffer Karlsson. Martin Carlsson. Joakim Holmewi. Mattias Johansson. Uppdragsgivare: Grupp 4: Intra EV Webbprojekt I, 1DV411 Uppdragsgivare: Grupp 4: Eva Vinrot, EV Konsult Rebecca Fransson Alex Driaguine Kristoffer Karlsson Martin Carlsson Joakim Holmewi Mattias Johansson Sammanfattning Vi blev

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Slutrapport. Projekt: ASP.NET Applikation: Clustery Gaming Datum: 29-05-12 Författare: Adam Gustafsson UD11

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Slutrapport. Projekt: ASP.NET Applikation: Clustery Gaming Datum: 29-05-12 Författare: Adam Gustafsson UD11 Slutrapport Projekt: ASP.NET Applikation: Clustery Gaming Datum: 29-05-12 Författare: UD11 Abstrakt Denna slutrapport innefattar en beskrivning av samt utvecklarens reflektioner kring utvecklingsprocessen

Läs mer

Erik Holmström Projektrapport- KalmarKendo Erik Holmström UD12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt

Erik Holmström Projektrapport- KalmarKendo Erik Holmström UD12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Projektrapport- KalmarKendo Erik Holmström UD12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-10 Abstrakt Det här rapporten kommer handla om projektet Kalmar kendo. Projektet är en webbplats till en

Läs mer

hannalabom.se Alexandra Jonasson Aj222im

hannalabom.se Alexandra Jonasson Aj222im hannalabom.se Alexandra Jonasson Aj222im 2012-05-15 1 ABSTRAKT Denna rapport handlar om hur jag skapade hannalabom.se med wordpress som mitt grundredskap. Jag jobbade mot en kund som ville ha en hemsida.

Läs mer

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21 SLUTRAPPORT Sebastianlund.com Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430 Abstrakt Denna rapporten handlar om mitt arbete jag gjort i kursen Individuellt Mjukvaruprojekt under våren 2012. I rapporten

Läs mer

HejKalmar app. Projektrapport. Webbprojekt I

HejKalmar app. Projektrapport. Webbprojekt I Projektrapport HejKalmar app Webbprojekt I Författare: Cecilia Lindqvist, Linus Lundevall, Christofer Olaison, Andreas Söderström och Isak Utegård Handledare: Tobias Ohlsson Examinator: Tobias Ohlsson

Läs mer

Kommunal Jämförelsetjänst

Kommunal Jämförelsetjänst Kommunal Jämförelsetjänst Sammanfattning Denna rapport innehåller bakgrund och information om projektet samt att vi har utvärderat hur det har gått under projektets gång. Projektet har gått ut på att vår

Läs mer

Slutrapport. KOM - Linnéuniversitetet. Alva Fandrey. Jonas Erixon. Lukas Nilsson. Sofia Björkesjö

Slutrapport. KOM - Linnéuniversitetet. Alva Fandrey. Jonas Erixon. Lukas Nilsson. Sofia Björkesjö Slutrapport KOM - Linnéuniversitetet Alva Fandrey Jonas Erixon Lukas Nilsson Sofia Björkesjö Innehållsförteckning Alva Fandrey 0 Jonas Erixon 0 Lukas Nilsson 0 Sofia Björkesjö 0 Innehållsförteckning 1

Läs mer

SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS

SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt (Utvecklare av digitala tjänster) Den 1 juni 2011 ABSTRAKT Rapporten tar upp positiva och negativa erfarenheter som jag erhållit

Läs mer

Slutrapport Thunderbug

Slutrapport Thunderbug Slutrapport Thunderbug Individuellt mjukvaruprojekt Linnéuniversitet Sabina Linder Webbprogrammerare -12 2013-06-07 Abstrakt Denna rapport kommer att handla om projektet Thunderbug, som är en webbsida

Läs mer

Tepz klon. - Projektrapport. Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Janina Bergström, WP12 Distans

Tepz klon. - Projektrapport. Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Janina Bergström, WP12 Distans Tepz klon - Projektrapport Janina Bergström jb222qp WP12 Distans 8/6-2013 Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 1 Abstrakt Denna rapport handlar om min klon av det existerande spelet

Läs mer

Erik Lundgren 820419-1491. GarageLoppisen.se. Projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1dv430

Erik Lundgren 820419-1491. GarageLoppisen.se. Projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1dv430 Erik Lundgren 820419-1491 GarageLoppisen.se Projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1dv430 Abstrakt En kort rapport om projektet GarageLoppisen.se. En applikation som skapats för att

Läs mer

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP -05-30 Abstrakt Under 10 veckor har jag och Oskar Norling arbetat med att ta fram en webbshop-applikation till företaget Rune Tennesmed i Kalmar. I denna rapport tänker

Läs mer

Slutrapport - Intranät

Slutrapport - Intranät Slutrapport - Intranät Grupp 2. DesignOnline 1DV411 - Webbprojekt I Martin Fohlin, Tobias Holst, Andreas Fridlund, Måns Schütz, Anton Ledström & Sherief Badran 1 Sammanfattning I denna rapport beskriver

Läs mer

Projektarbete myshop. Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06

Projektarbete myshop. Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06 Projektarbete myshop av Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06 ABSTRAKT En rapport om utvecklingen av myshop, ett 10 veckors projektarbete i kursen individuellt

Läs mer

Slutrapport för SquareShooter

Slutrapport för SquareShooter Slutrapport för SquareShooter Författare: Björn Overå Datum: 100609 Page 1 Abstrakt: Detta är en slutrapport för ett projekt jag har haft i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Denna rapport

Läs mer

Slutrapport för Internetfonden

Slutrapport för Internetfonden Slutrapport för Internetfonden Webbprogrammering i matematik och fysikundervisning Mikael Tylmad mikael@roboro.se Fredrik Atmer fredrik.atmer@gmail.com Ella Kai-Larsen e@k-l.se 10 april 2014 http://www.profyma.se/

Läs mer

Skissa och gissa. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430. Christian Nilsson, cn222gc, WP

Skissa och gissa. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430. Christian Nilsson, cn222gc, WP Skissa och gissa Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430 Christian Nilsson, cn222gc, WP2012 2013 06 07 1 Abstrakt Detta är min slutrapport för arbetet med att ta fram ett spel kallat Skissa och

Läs mer

Laboration i datateknik

Laboration i datateknik KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN Laboration i datateknik Felsökning och programmering av LEGO NXT robot Daniel Willén 2012 09 06 dwill@kth.se Introduktionskurs i datateknik II1310 Sammanfattning Syftet med

Läs mer

SEGLAISOLEN.SE En Wordpres Webbsajt

SEGLAISOLEN.SE En Wordpres Webbsajt SEGLAISOLEN.SE 2012-05-28 En Wordpres Webbsajt Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430 Projektet är utvecklat med hjälp av Unified Process & Wordpress REFERAT Den här rapporten handlar om projektet

Läs mer

Rabattsystem TEXTILGALLERIAN RABATTSYSTEM

Rabattsystem TEXTILGALLERIAN RABATTSYSTEM Rabattsystem Kund : Linus Ivelid, Textilgallerian Projektgrupp : Jonas Holte, Jesper Håkansson, Rasmus Eneman, Henrik Gabrielsson, David Grenmyr och Erik Magnusson Handledare : Tobias Ohlsson Kurs : WEBBPROJEKT

Läs mer

Visualisering och lagring av tracerouteresultat

Visualisering och lagring av tracerouteresultat 1DV411 Webbprojekt 1 Slutrapport Visualisering och lagring av tracerouteresultat Andreas Ahlborg Fredrik Forsmo Jacob Ottosson Therese Andersson 2012-03-29 Kurskod: 1DV411 Abstrakt Thomas Ivarsson, universitetsadjunkt

Läs mer

Cob Media. Linnéuniversitetet - 1DV411 Webbprojekt I - Slutrapport

Cob Media. Linnéuniversitetet - 1DV411 Webbprojekt I - Slutrapport Cob Media Linnéuniversitetet - 1DV411 1 1. Sammanfattning I nio veckor har vi fått möjlighet att både arbeta tillsammans i grupp och med en riktig kund från näringslivet. Detta för att vi ska få praktisera

Läs mer

Dagbok Mikael Lyck 810717-0071

Dagbok Mikael Lyck 810717-0071 Dagbok Mikael Lyck 810717-0071 2/6 Slutredovisning, redovisningen gick bra vi hade ju redan byggt ihop spelet så vi var inte särskilt oroliga. Allt som allt är jag väldigt nöjd med slutprodukten. 11/5

Läs mer

Goda råd från studenterna som gjorde kandidatprojektet 2018

Goda råd från studenterna som gjorde kandidatprojektet 2018 Goda råd från studenterna som gjorde kandidatprojektet 2018 Strukturera tiden och se till att komma igång tidigt i kursen. Det är en väldigt intensiv period när sommaren närmar sig och det är inte till

Läs mer

Idrottsapen. 1. Inledning. 2. Mål och syfte. 3. Projektbeskrivning

Idrottsapen. 1. Inledning. 2. Mål och syfte. 3. Projektbeskrivning Idrottsapen Slutrapport för projektet Idrottsappen. Projekttitel: Idrottsappen Uppdragstagaren: Sandklef GNU Labs, 710413-5137 1. Inledning Under samtal med olika aktiva personer inom olika idrotter framkom

Läs mer

Priskamp. En prisjämförelsesite Björn Larsson 130609

Priskamp. En prisjämförelsesite Björn Larsson 130609 Priskamp En prisjämförelsesite Björn Larsson 130609 Abstrakt Detta är en post-mortem slutrapport om mitt projekt "Priskamp" inom ramen för kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt VT 2013. Projektets

Läs mer

Mighty. Mobilapplikation för evenemang

Mighty. Mobilapplikation för evenemang Mighty Mobilapplikation för evenemang Slutrapport: Mjukvaruutvecklingsprojekt i Grupp Författare: Simon Palmqvist & Pepyn Swagemakers Lärosäte: Linnéuniversitetet Kurs: 1DV611 Handledare: Tobias Ohlsson

Läs mer

RemoteBud. Inlämnas: Patrik Johnsson, e01pjo Viktor Karlsson, e01vk

RemoteBud. Inlämnas: Patrik Johnsson, e01pjo Viktor Karlsson, e01vk RemoteBud Inlämnas: 2005-02-01 Patrik Johnsson, e01pjo Viktor Karlsson, e01vk Abstract Skulle du också vilja styra dina lampor och rulla ner dina persienner med hjälp av din TV-fjärrkontroll? Remotebud

Läs mer

KAi SENSEMAKING SYSTEM

KAi SENSEMAKING SYSTEM Alexander Hall, 791023-8554 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 7,5 hp Linnéuniversitetet 2013-06-09 KAi SENSEMAKING SYSTEM ABSTRAKT KAi Sensemaking System är en webbapplikation för feedback/återkoppling

Läs mer

TimeWarriors, Grupp 1

TimeWarriors, Grupp 1 TimeWarriors, Grupp 1 Kund: Johan Leitet, Linnéuniversitetet Kalmar Projektgrupp: Mathias Sundin, Richard Söderman, Anton Larsson, Wictor Kihlbaum, Lucas Wik, Jonas Tornfors Handledare: David Grenmyr Kurs:

Läs mer

Labrapport över Rumbokningssytemet Grupp:1

Labrapport över Rumbokningssytemet Grupp:1 Fakulteten för ekonomi, kommunikation, IT & data Labrapport över Rumbokningssytemet Grupp:1 Kurskod: DVGC18 Kursnamn: Software Engineering Inlämningsdatum: 2009 10 28 Scrummaster: Martin Blom Projektmedlemmar:

Läs mer

Haris Kljajic Individuellt mjukvaruprojekt. Projekt Rapport. Insatsplutonen. Haris Kljajic UD11

Haris Kljajic Individuellt mjukvaruprojekt. Projekt Rapport. Insatsplutonen. Haris Kljajic UD11 Projekt Rapport Insatsplutonen Haris Kljajic UD11 Abstrakt: Denna rapport är en rapport på mitt arbete i Individuellt Mjukvaruprojekt. Projektet i sig var en dynamisk website för 1:a Insatspluton i Kalmar

Läs mer

Dokumentation och presentation av ert arbete

Dokumentation och presentation av ert arbete Dokumentation och presentation av ert arbete Reglerteknik Linköpings universitet Dagens föreläsning Första timmen Kursens mål Projektmodellen LIPS och dess användning i kursen Olika former av redovisning

Läs mer

Slutrapport för JMDB.COM. Johan Wibjer 2012-06-03

Slutrapport för JMDB.COM. Johan Wibjer 2012-06-03 Slutrapport för JMDB.COM Johan Wibjer 2012-06-03 Abstrakt Den här rapporten kommer handla om mitt projekt som har handlat om att gör en webb sida för ett personligt media bibliotek, hur jag har jobbar

Läs mer

Slutrapport för Pacman

Slutrapport för Pacman Slutrapport för Pacman Datum: 2011-05-30 Författare: cb222bj Christoffer Bengtsson 1 Abstrakt Jag har under våren arbetat med ett projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Målet med mitt

Läs mer

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10

PROJEKTLEDNING inom produktutveckling. Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 PROJEKTLEDNING inom produktutveckling Individuell inlämningsuppgift KPP039 Produktutvekling 3 Boris Mrden 2010-01-10 Innehållsförteckning Inledning... 3 Projektarbete... 4 Projektledning & Ledarskap...

Läs mer

En webbtjänst som är skapad i kursen 1DV611 - Mjukvaruutvecklingsprojekt i grupp.

En webbtjänst som är skapad i kursen 1DV611 - Mjukvaruutvecklingsprojekt i grupp. En webbtjänst som är skapad i kursen 1DV611 - Mjukvaruutvecklingsprojekt i grupp. Alex Naga Frida Melin Rosa Ekström Simon Österdahl Robin Nowakowski Abstrakt Syftet med detta projekt är att en grupp studenter

Läs mer

Projektstatus 20 februari 2002

Projektstatus 20 februari 2002 System för tidsplanering & -rapportering (SYTT) Projektstatus 20 februari 2002 Version 2 Detta dokument Det här är en statusrapport och beskrivning av projektstruktur per den 20 februari. Syftet är att

Läs mer

Projektuppgift- Mashup- Applikation

Projektuppgift- Mashup- Applikation Projektuppgift- Mashup- Applikation Som avslutning på denna kurs är det tänkt att Du ska bygga en egen mashup- applikation. Du ska bygga en komplett applikation som du utan tvekan skulle kunna vilja visa

Läs mer

DA205A Programmering med C# II

DA205A Programmering med C# II DA205A Programmering med C# II Antal svar: 25 (84) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 4% 3. Bra 52% 4. Mycket bra 44% 2. Öppen fråga Nämn någonting

Läs mer

Game of 40. Regler och om sidan är in princip samma sak. Det som skiljer dem åt är att de inte har samma text.

Game of 40. Regler och om sidan är in princip samma sak. Det som skiljer dem åt är att de inte har samma text. Presentation av uppgiften Vi har fått i att skapa en webbapplikation med ett spelbart spel inbyt i sig. Eller som läraren formulerar sig: uppgiften är att skapa en webbapplikation där en eller flera spelare

Läs mer

Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare

Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare Resultat av kursvärdering för kursansvarig och lärare Programmering med JavaScript, HTML och CSS Studietakt: Program: Saknas Fristående kurs, PAGWH, PAGWE Studenter i utskick: 40, 26, 20 Antal svarande

Läs mer

Dokumentation och presentation av ert arbete

Dokumentation och presentation av ert arbete Dokumentation och presentation av ert arbete Daniel Axehill Reglerteknik Linköpings universitet Dagens föreläsning Första timmen Kursens mål. Projektmodellen LIPS och dess användning i kursen. Olika former

Läs mer

BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM

BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM NORDSCRUM BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM NORDSCRUM BESKRIVNING AV PROCESSMETODEN SCRUM INNEHÅLLSFÖRTECKNING inledning... 3 SCRUM... 3 Bakgrund... 3 Faser... 3 Ramverket... 3 Nordscrum... 4 StudentProjekt...

Läs mer

[SLUTRAPPORT: DRAWPIXLZ (ANDROID-APP)] Slutrapport. Författare: Zlatko Ladan. Program: Utvecklare av Digitala Tjänster 180P

[SLUTRAPPORT: DRAWPIXLZ (ANDROID-APP)] Slutrapport. Författare: Zlatko Ladan. Program: Utvecklare av Digitala Tjänster 180P Slutrapport Författare: Zlatko Ladan Program: Utvecklare av Digitala Tjänster 180P Kurs: Individuellt Mjukvaruprojekt Z l a t k o L a d a n Sida 1 Abstrakt: Denna rapport handlar om mitt projekt som jag

Läs mer

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48)

MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA (1/48) Kursutvärdering moment 1, IH1200, ht -12 1. Vad tycker du om kursens upplägg? MYCKET BRA (14/48) BRA (30/48) GANSKA BRA (3/48) INTE BRA Enkelt att komma igång och bra tempo Intressant och lärorikt Bra

Läs mer

Decentraliserad administration av gästkonton vid Karlstads universitet

Decentraliserad administration av gästkonton vid Karlstads universitet Datavetenskap Opponent(er): Markus Fors Christian Grahn Respondent(er): Christian Ekström Per Rydberg Decentraliserad administration av gästkonton vid Karlstads universitet Oppositionsrapport, C/D-nivå

Läs mer

ItiS Väskolan HT 2002. Din Kropp. Projekt av Arbetslag D / Väskolan

ItiS Väskolan HT 2002. Din Kropp. Projekt av Arbetslag D / Väskolan Din Kropp Projekt av Arbetslag D / Väskolan DIN KROPP Introduktion Vårt arbetslag hör hemma på Väskolan utanför Kristianstad. Vi undervisar dagligen elever i åk 6-9, men har i detta projekt valt att arbeta

Läs mer

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47%

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% 15 svar Sammanfattning Se hela svar Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE KARAKTÄR Kursinnehållet har varit intressant och stimulerande I låg grad

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Matematikdidaktik. 1DV411 Webbprojekt I

Matematikdidaktik. 1DV411 Webbprojekt I Matematikdidaktik 1DV411 Webbprojekt I Författare: Jennifer Nord, Nils Jakob Olsson, Svante Arvedson, Maria Nygren, Christoffer Holmgren och David Söderberg Handledare & examinator: Tobias Olsson Termin:

Läs mer

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017

Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Kursrapport uppsatsarbete på kandidatnivå höstterminen 2017 Den här hösterminen lämnades 33 kandidatuppsatser in för examination. Något fler uppsatser än vanligt rekommenderades att dras tillbaka, vilket

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt zm222ag 1DV430 Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt [Website] Restaurang & Pizzeria Europa Slutrapport Zlatan Majdanac - Webbprogrammerare 2011 Abstrakt I min slutrapport skriver jag om projektet som

Läs mer

Objektorienterad programmering och Java

Objektorienterad programmering och Java Objektorienterad programmering och Java Sändlista Inger Klein Jonas Detterfelt Siv Söderlund Johan Högdahl Jonas Kvarnström Peter Dalenius Kurskod Examinator TDDC69 Jonas Kvarnström Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

PMM (Process Maturity Metrics) Allmänt. Mätetal för framgångsfaktorer. 1. CM konfigurationsstyrning

PMM (Process Maturity Metrics) Allmänt. Mätetal för framgångsfaktorer. 1. CM konfigurationsstyrning PMM (Process Maturity Metrics) PMM är en metod för att mäta processmognad i utvecklingsprojekt. I korthet går metoden ut på att man utvärderar sin utvecklingsprocess med avseende på ett antal framgångsfaktorer

Läs mer

1DV450 - vt2014. Har du läst kursen på Campus eller distans. Antal respondenter: 24. Antal svar. Svarsfrekvens: 37,50 %

1DV450 - vt2014. Har du läst kursen på Campus eller distans. Antal respondenter: 24. Antal svar. Svarsfrekvens: 37,50 % 1DV450 - vt2014 respondenter: 24 : Svarsfrekvens: 37,50 % Har du läst kursen på Campus eller distans Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 3 (33,3%) Distans 6 (66,7%) KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Ett spel skapat av Albin Wahlstrand

Ett spel skapat av Albin Wahlstrand Viking vs. Demons Ett spel skapat av Albin Wahlstrand 2012-06-03 1 Abstrakt Denna rapport kommer att handla om mina positiva och negativa erfarenheter inom projektet jag jobbat på de senaste 10 veckorna.

Läs mer

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57%

Vad tycker du om kursen som helhet? 1 - Mycket dålig 0 0% 2 1 2% 3 0 0% % 5 - Mycket bra 25 57% 44 svar Sammanfattning Se hela svar Hur stor andel av undervisningen har du deltagit i? Ingen undervisning All undervisning 1 - Ingen undervisning 0 0% 2 0 0% 4 0 0% 5 1 2% 6 0 0% 7 3 7% 8 1 2% 9 20 45%

Läs mer

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen.

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen. Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Bild och lärande: Visuella kulturer och kommunikation Termin: 1 Ladokkod: BL202C Kursansvarig: Bjørn Wangen Antal registrerade studenter: 26 Antal studenter

Läs mer

Dokumentation och presentation av ert arbete

Dokumentation och presentation av ert arbete Dokumentation och presentation av ert arbete Daniel Axehill Dagens föreläsning Kursens mål. Projektmodellen LIPS och dess användning i kursen. Olika former av redovisning av ert arbete. Allmänna tips och

Läs mer

Rapport Epaper. 1DV411, Webbprojekt I. Författare och termin: Joar Leth Frida Källberg Johan Sundén Mikael Östman VT13

Rapport Epaper. 1DV411, Webbprojekt I. Författare och termin: Joar Leth Frida Källberg Johan Sundén Mikael Östman VT13 Rapport Epaper 1DV411, Webbprojekt I Författare och termin: Joar Leth Frida Källberg Johan Sundén Mikael Östman VT13 1 1. Sammanfattning Epaper är en webbaserad applikation för e tidningspublikation. Tack

Läs mer

Efterstudie. Redaktör: Jenny Palmberg Version 1.0. Status. LiTH Fordonssimulator. Granskad Godkänd. TSRT71 Jenny Palmberg

Efterstudie. Redaktör: Jenny Palmberg Version 1.0. Status. LiTH Fordonssimulator. Granskad Godkänd. TSRT71 Jenny Palmberg Efterstudie Redaktör: Version 1.0 Granskad Godkänd Status Sida 1 PROJEKTIDENTITET Grupp 1, 2006/VT, Linköpings Tekniska Högskola, ISY Gruppdeltagare Namn Ansvar Telefon E-post Simon Danielsson Kvalitetsansvarig

Läs mer

TDDD26 Individuell projektrapport

TDDD26 Individuell projektrapport TDDD26 Individuell projektrapport Kort beskrivning av projektet Vi hade som projekt att utveckla en digital media servicer som skulle hjälpa filmentusiasten att organisera sitt filmbibliotek. Programmet

Läs mer

Slutrapport. Andreas Fürst, Martin Åhlin, Stefan Sahlin, Jenni Berndtson, Jimmy Sigeklint

Slutrapport. Andreas Fürst, Martin Åhlin, Stefan Sahlin, Jenni Berndtson, Jimmy Sigeklint Slutrapport Andreas Fürst, Martin Åhlin, Stefan Sahlin, Jenni Berndtson, Jimmy Sigeklint Sammanfattning I kursen IDV411 Webbprojekt I som ingår i programmet Webbprogrammerare vid Linnéuniversitetet har

Läs mer

Undervisningen i ämnet webbutveckling ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

Undervisningen i ämnet webbutveckling ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: WEBBUTVECKLING Ämnet webbutveckling behandlar de tekniker som används för att presentera och bearbeta information i webbläsaren samt utifrån dessa tekniker skapa och vidareutveckla statiska och dynamiska

Läs mer

Projektrapport COURSEPRESS

Projektrapport COURSEPRESS 1DV411 Webbprojekt I 2012-03-12 Projektrapport COURSEPRESS Projektgrupp Mirja Lundevall-Tuori, Marcus Olsson, Lisa Övermyr 1 Sammanfattning I vårt projekt har vi Johan Leitet som kund, där han önskade

Läs mer

STUM. Övergripande Testplan. Sammanfattning. Redaktör: Thomas Janowski Version: Syntetiskt tal utan modulering

STUM. Övergripande Testplan. Sammanfattning. Redaktör: Thomas Janowski Version: Syntetiskt tal utan modulering STUM Syntetiskt tal utan modulering Övergripande Testplan Redaktör: Version: 1.1 Sammanfattning Detta är en övergripande testplan som i stora drag beskriver planerade testfaser och testaktiviteter under

Läs mer

Uppgift v1: Teststrategi i sammanhang Terese Berger. Teststrategi. Projekt CiviCRM. Version 0.9. Sida 1(7)

Uppgift v1: Teststrategi i sammanhang Terese Berger. Teststrategi. Projekt CiviCRM. Version 0.9. Sida 1(7) Teststrategi Projekt CiviCRM Version 0.9 Sida 1(7) Innehållsförteckning Referenser...2 Revisioner...2 1. Inledning...3 1.1 Uppgift...3 1.2 Bakgrund...3 1.3 Organisation...4 1.4 Granskning och godkännande...4

Läs mer

Grupputvärdering Gängbildning

Grupputvärdering Gängbildning Kungl Tekniska Högskolan NADA 2D1362 Programutvecklingsprojekt med mjukvarukonstruktion Kursledare: Lars Kjelldahl Grupputvärdering Gängbildning Utvecklare: Rasmus Ahlberg Joel Andersson Karl-Johan Grahn

Läs mer

Goda råd till de som ska utföra ett liknande projekt (från KMM 2016)

Goda råd till de som ska utföra ett liknande projekt (från KMM 2016) Goda råd till de som ska utföra ett liknande projekt (från KMM 2016) Snöa inte er på lösningar som kanske fungerar, eller som ni bara vill få fungera. Var realistiska och våga byt lösning om den det verkar

Läs mer

Dokumentation och presentation av ert arbete

Dokumentation och presentation av ert arbete Dokumentation och presentation av ert arbete Reglerteknik Linköpings universitet Agenda Kursens mål Projektmodellen LIPS och dess användning i kursen Olika former av redovisning av ert arbete Avslutande

Läs mer

Dokumentation och presentation av ert arbete

Dokumentation och presentation av ert arbete Dokumentation och presentation av ert arbete Daniel Axehill Reglerteknik Linköpings universitet Dagens föreläsning Första timmen Kursens mål. Projektmodellen LIPS och dess användning i kursen. Olika former

Läs mer

Exempel på verklig projektplan

Exempel på verklig projektplan Exempel på verklig projektplan Detta är ett exempel på en proffessionell projektplan hämtad ur verkliga livet. Den visas inte i sin fullständighet, det mesta är bortklippt, men strukturen och mycket av

Läs mer

Slutrapport Get it going contracts

Slutrapport Get it going contracts Slutrapport Get it going contracts Författare: Anthony Dry Datum: 2011-06-02 Program: Utvecklare av digitala tjänster Kurs: Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 7.5p Linnéuniversitetet (Kalmar) Abstrakt

Läs mer

Rafel Ridha Projektdefinition

Rafel Ridha Projektdefinition Rafel Ridha Projektdefinition Utveckling av applikation för Windows Phone Dokumenttitel Projektdefinition Dokumentförfattare Rafel Ridha Dokumentnamn Projektdefinition xx.pdf Version 0.3 E-post rafelr@kth.se

Läs mer

Programmera ett övergångsställe

Programmera ett övergångsställe Programmera ett övergångsställe I lektionen programmeras en algoritm för att styra trafikljus i en korsning. Eleverna får skapa en praktisk applikation och lära sig att skapa och modifiera algoritmer.

Läs mer

1/21/13 Redigera formulär [ Kursvärdering för kursen 1DV450 - Webbramverk - VT12 ] Google Dokument

1/21/13 Redigera formulär [ Kursvärdering för kursen 1DV450 - Webbramverk - VT12 ] Google Dokument 13 svar Sammanfattning Se hela svar Läser du kursen på distans eller campus Distans 6 46% Campus 7 54% KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE KARAKTÄR - Kursinnehållet har varit intressant och stimulerande I låg grad

Läs mer

Mjukvaruprojekt Onlinebooks

Mjukvaruprojekt Onlinebooks Mjukvaruprojekt Onlinebooks Jakob Månsson 6/7-2010 Jm22gn@student.lnu.se Abstrakt Denna rapport handlar om hur jag gick tillväga när jag gjorde mitt projekt. Vilka problem som man har stött på under vägen

Läs mer

Crossmedia design. Crossmedia design (27311VT14) Results of survey. Startade: den 21 juni Avslutad: den 22 augusti 2014

Crossmedia design. Crossmedia design (27311VT14) Results of survey. Startade: den 21 juni Avslutad: den 22 augusti 2014 Crossmedia design Crossmedia design (27311VT14) Results of survey Startade: den 21 juni 2014 Avslutad: den 22 augusti 2014 Svarsfrekvens: 26 ( 8 / 31 ) Elektroniskt utvärderingssystem Crossmedia*design*

Läs mer

Syfte : Lära sig objektorienterad programmering Syfte : Lära sig programmering i ett OO-språk vilket?

Syfte : Lära sig objektorienterad programmering Syfte : Lära sig programmering i ett OO-språk vilket? Jonas Kvarnström jonkv@ida.liu.se 2013 Syfte : Lära sig objektorienterad programmering Syfte : Lära sig programmering i ett OO-språk vilket? Rena OO-språk (allt är objekt) Scala, Smalltalk, Eiffel, Ruby,

Läs mer

Kursplan Webbutveckling 2, 100p Läsår 2013-2014

Kursplan Webbutveckling 2, 100p Läsår 2013-2014 Kursplan Webbutveckling 2, 100p Läsår 2013-2014 Kurswebb: www.creativerooms.se/edu, välj Webbutveckling 2 Lärare: Aino-Maria Kumpulainen, aino-maria.kumpulainen@it-gymnasiet.se Hösttermin 2013 Vecka Tema

Läs mer

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014

Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Kursutvärdering Icke-linjärt och interaktivt berättande VT 2014 Ickelinjärt och interaktivt berättande (IN101VT14) Results of survey Startade: den 8 maj 2014 Avslutad: den 28 maj 2014 Svarsfrekvens: 5

Läs mer

Process- och metodreflektion. Grupp 3; Ida Gustafsson, Mikael Karlsson, Jonas Lind, Hanne Sundin, Maria Törnkvist

Process- och metodreflektion. Grupp 3; Ida Gustafsson, Mikael Karlsson, Jonas Lind, Hanne Sundin, Maria Törnkvist Process- och metodreflektion Grupp 3; Ida Gustafsson, Mikael Karlsson, Jonas Lind, Hanne Sundin, Maria Törnkvist Planeringen Redan från början av projektet bestämde vi oss i gruppen för att planera utförande

Läs mer

TDDD78 Att välja och genomföra ett projekt

TDDD78 Att välja och genomföra ett projekt jonas.kvarnstrom@liu.se 2015 TDDD78 Att välja och genomföra ett projekt Steg 1: Grunder, labbmiljö, era första Java-program Vecka 4 Vecka 5 Vecka 6 3 labbar, enskilt Steg 2: Fortsättning, större labb Vecka

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer