Anna Engström, kommunchef Bengt Andersson, socialchef, Christian Bagan, kommunsekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anna Engström, kommunchef Bengt Andersson, socialchef, Christian Bagan, kommunsekreterare"

Transkript

1 1(20) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, KL Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Ingmar Johansson (M) deltog ej i 29-30, ersätter Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande Kristine Hästmark (M) Rolf Davidsson (M) Stefan Lundell (KD), deltog ej i 41 Nicklas Huuva (KD) (KD) Lizbeth Johanson (C) Geert Geelmuyden (FP) Stig Axelsson (S) Jessica Källberg (S) Annie Fredriksen (S) Bengt-Göran Johansson (S) Peter Lundgren (SD) Anna Engström, kommunchef Bengt Andersson, socialchef, Christian Bagan, kommunsekreterare Justerare Stig Axelsson Justeringens plats och tid Kommunkansliet Underskrifter Sekreterare Paragrafer Christian Bagan Ordförande Arne Ottosson Justerare. Stig Axelsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Paragrafer då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsen Underskrift. Carola Bergquist

2 2(20) Kommunstyrelsen Ärendelista 28 Dnr 5938 Val av justerare samt dag och tid för justering. Godkännande av föredragningslista Dnr Individärende Dnr Individärende Dnr Boende för ensamkommande flyktingbarn Dnr Förslag om subvention av administrativa avgifter (bygglov) Dnr Detaljplan för del av fastigheten Kulltorp 2:2 (Klockaregården) Dnr Motion om gratis busskort till skolungdomar boende i kransorterna Dnr Remiss: Förslag till fritidspeng till barn i hushåll med försörjningsstöd Dnr Budgetuppföljning för socialutskottets verksamhetsområde Dnr Revisionsrapport: Överförmyndarens handläggningsrutiner Dnr Ändrade regler om kommunala partistödet Dnr Budgetnedskärningar Dnr Framställan om medel till Bygg-workshop Dnr Internkontrollplan för 2014, samhällsbyggnadsnämnden Dnr Delegationsbeslut

3 3(20) 28 Dnr 5938 Val av justerare samt dag och tid för justering. Godkännande av föredragningslista. Som justerare utses Stig Axelsson (S) och tid för justering sätts till Föredragningslistan godkänns.

4 4(20) 29 Dnr Individärende 1. Ärendet sekretessbelagt enligt 26 kap 1 1 st offentlighets- och sekretesslagen (SFS 2009:400). Beslutet förvaras på kommunkansliet.

5 5(20) 30 Dnr Individärende 2. Ärendet sekretessbelagt enligt 26 kap 1 1 st offentlighets- och sekretesslagen (SFS 2009:400). Beslutet förvaras på kommunkansliet.

6 6(20) 31 Dnr Boende för ensamkommande flyktingbarn Kommunstyrelsen har beslutat föreslå kommunfullmäktige att teckna avtal med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Beslutet väntas fastställas av kommunfullmäktige Socialutskottet har börjat arbeta med frågan om placering av de ungdomar som anvisas oss från Migrationsverket. Utifrån de krav som ett mottagande kräver har socialutskottet i beslut beslutat föreslå att ett HVB-boende för ensamkommande flyktingungdomar skapas på Hamngårdens 2. våning. Hillerstorps PRO har i skrivelse inkommen protesterat mot planerna. Protokollsutdrag socialutskottet samt skrivelse från Hillerstorps PRO, separata handlingar. Kommunstyrelsen diskuterar ärendet och majoriteten av ledamöterna enas efter ajournering om förslag till tillägg till socialutskottets beslut, att det HVB-hem som föreslås på Hamngården skall vara tillfälligt samt att socialutskottet ges i uppdrag att utreda inrättandet av ett permanent HVB-hem i kommunen. Yrkanden Peter Lundgren (SD): Att inte placera boendet på Hamngården. Markus Kauppinen (S): Enligt socialutskottets förslag men med tillägget att det HVB-hem som föreslås skall vara tillfälligt, samt att socialutskottet ges i uppdrag att utreda inrättandet av ett permanent HVB-hem i kommunen. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutat i enlighet med Markus Kauppinens yrkande. Kommunstyrelsen enas även om att lägga till en att-sats som upphäver kommunfullmäktiges beslut att placera psykiskt funktionshindrade på Hamngården. Votering begärs. Voteringsordning och omröstningsresultat Kommunstyrelsen godkänner följande voteringsordning. Ja-röst för bifall till socialutskottets reviderade förslag. Nej-röst för bifall till Peter Lundgrens yrkande.

7 7(20) Voteringen utfaller med 13 ja-röster mot 1 nej-röst varigenom kommunstyrelsen beslutat i enlighet med socialutskottets reviderade förslag. Voteringslista, separat bilaga. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att upphäva kommunfullmäktiges beslut att placera psykiskt funktionshindrade på Hamngårdens 2. våning, att godkänna socialutskottets förslag att inrätta ett HVB-hem för ensamkommande flyktingungdomar på Hamngårdens 2. våning, men att detta HVB-hem skall vara tillfälligt, att uppdra åt socialutskottet att inrätta det föreslagna HVB-hemmet i enlighet med avtal med Migrationsverket, att uppdra åt socialutskottet att kontinuerligt återkomma till kommunstyrelsen med information om hur arbetet fortskrider och verksamheten bedrivs, samt att uppdra åt socialutskottet att utreda inrättandet av ett permanent HVB-hem i kommunen. Reservationer Peter Lundgren (SD) reserverar sig till förmån för sitt eget yrkande.

8 8(20) 32 Dnr Förslag om subvention av administrativa avgifter (bygglov) Kommunutvecklingsberedningen har föreslagit att en subvention införs för att stimulera till ökat bostadsbyggande. Kommunstyrelsen har gett samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att utreda frågan och nämnden har lämnat förslag på ett antal avgifter som man ser som möjliga att införa en subvention på. Nämndens förslag diskuteras och frågan förs åter till kommunstyrelsens sammanträde i mars för beslut.

9 9(20) 33 Dnr Detaljplan för del av fastigheten Kulltorp 2:2 (Klockaregården) Ett förslag till detaljplan för del av fastigheten Kulltorp 2:2 (Klockaregården) har upprättats av samhällsbyggnadsnämnden. Nämnden beslutade att anta förslaget och överlämna det till kommunfullmäktige för antagande. Syftet med planen är att den tidigare förskolan skall kunna användas som bostad, detta sedan den tidigare förskoleverksamheten flyttat till nya lokaler. Protokollsutdrag från samhällsbyggnadsnämnden samt tillhörande planhandlingar, separata handlingar. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att anta upprättat förslag till detaljplan för fastigheten Kulltorp 2:2 (Klockaregården).

10 10(20) 34 Dnr Motion om gratis busskort till skolungdomar boende i kransorterna. Socialdemokraterna har vid fullmäktiges sammanträde genom Tomas Johansson och Annie Fredriksen överlämnat en motion om gratis busskort till skolungdomar i kommunen. Motionärerna anser att ungdomssatsningar i centralorten (konstgräsplan, skatebana och digitalisering av biografen) måste komma alla kommunens unga till del och inte enbart de som bor i Gnosjö tätort. Motionärerna föreslår därför att kommunstyrelsen utreder förutsättningarna för att gratis erbjuda ett så kallat fritidskort till alla ungdomar i kransorterna. Ärendet har behandlats av kommunstyrelsens ordförandeberedning som föreslog avslag på motionen med motivering att de flesta av kommunens kransorter i dagsläget står helt utan fungerande kollektivtrafik och att i princip därför endast ungdomar i Hillertorp skulle ha någon glädje av gratis busskort. Att införa detta skulle därför slå mycket snett och vara en meningslös åtgärd för det stora flertalet. Kommunstyrelsen beslutade emellertid vid sitt sammanträde att återremittera ärendet för framtagande av uppgift om exakt hur många ungdomar i kommunen som skulle kunna utnyttja möjligheten till gratis busskort, respektive inte skulle kunna utnyttja möjligheten. Samhällsutvecklare Stefan Larsson har i skrivelse inkommen redovisat att 722 (81.1 %) ungdomar i åldern år bor i anslutning till linje 201, medan 168 ungdomar (18,9 %) bor i någon av kommunens kransorter där kollektivtrafik saknas. Motion samt yttrande från samhällsutvecklare Stefan Larsson, separata handlingar. Kommunstyrelsens ordförandeberedning har behandlat ärendet. Beredningen konstaterar att Länstrafiken f n arbetar med frågan om en eventuell utökning av ungas fritidsresor, och föreslår därför att beslut om motionen avvaktas till besked kommer från Länstrafiken. Kommunstyrelsen beslutar att avvakta fortsatt handläggning av motionen i väntan på besked från Länstrafiken om en eventuell utökning av ungas fritidsresor.

11 11(20) Expedieras till akten och motionärerna

12 12(20) 35 Dnr Remiss: Förslag till fritidspeng till barn i hushåll med försörjningsstöd. Socialdepartementet har översänt remiss gällande Förslag till fritidspeng till barn i hushåll med försörjningsstöd till utvalda kommuner och andra myndigheter för yttrande senast Förslaget innebär att försörjningsstödet skall utökas för hushåll som uppbär detta bidrag, för att barn i familjen skall kunna utöva någon form av fritidsaktivitet. Kommunstyrelsen beslutade att uppdra åt socialutskottet att yttra sig över remissen och delge det avgivna svaret till kommunstyrelsen. Socialutskottet har antagit yttrande vilket härmed delges. Protokollsutdrag socialutskottet samt tjänsteskrivelse från sektionschef Britt-Marie Södervall, separata handlingar. Kommunstyrelsen beslutar att lägga det redovisade yttrandet till handlingarna. Expedieras till akten, sektionschefen och socialutskottet

13 13(20) 36 Dnr Budgetuppföljning för socialutskottets verksamhetsområde Socialutskottet har godkänt budgetuppföljning per samt översända denna till kommunstyrelsen för vidare handläggning. Uppföljningen visar på ett prognosticerat underskott vid årsskiftet med ca 2,7 mnkr. Protokollsutdrag med tillhörande bilagor, separata handlingar. Kommunstyrelsen beslutar att lägga redovisningen till handlingarna. Expedieras till akten och socialutskottet

14 14(20) 37 Dnr Revisionsrapport: Överförmyndarens handläggningsrutiner. Kommunens revisorer har granskat handläggningsrutinerna inom överförmyndarverksamheten. Den genomförda granskningen är gemensam för de fyra GGVV-kommunerna. Revisionsrapporten har översänts till de fyra kommunernas kommunstyrelser med önskemål om yttrande åter till revisionen senast Revisionsrapport, separat bilaga. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt överförmyndare Ann-Carin Jonsson att ta fram förslag till yttrande över rapporten och att detta skall vara kommunstyrelsen tillhanda senast för att kunna antas vid kommunstyrelsens aprilsammanträde. Expedieras till akten. överförmyndaren och kommunsekreteraren

15 15(20) 38 Dnr Ändrade regler om kommunala partistödet Genom fullmäktiges budgetbeslut avsätts årligen medel för partistöd. 90 % av partistödet har därefter utbetalats i januari, och återstoden minus eventuella avdrag i december. Från har emellertid kommunallagen 2 kap ändrats på sådant sätt att fullmäktige nu även aktivt skall fatta beslut om att utbetala pengarna, samt att varje parti som mottar bidraget årligen skall lämna in en skriftlig redovisning som visar att partistödet har använts till vad det är tänkt, d v s att stärka de politiska partiernas ställning i den lokala demokratin. Enligt 11 i lagtexten skall redovisningen avse perioden 1 januari 31 december och ges in till fullmäktige senast sex månader efter redovisningsperiodens utgång. En av mottagaren särskilt utsedd granskare ska granska om redovisningen ger en rättvisande bild av hur mottagaren använt partistödet. Granskaren rapport över granskningen ska bifogas redovisningen. Ändringen i lagen innebär även att fullmäktige får besluta att inte betala ut stöd till parti som inte lämnar någon redovisning och granskningsrapport. Utdrag ur Svensk Författningssamling 1991:900 om kommunalt partistöd, förslag till reviderat regelverk för det kommunala partistödet i Gnosjö kommun, samt nu gällande regelverk antagna av kommunfullmäktige november 2006, separata handlingar. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att utbetala 2014 års partistöd med 90 % så snart detta beslut vunnit laga kraft, och därefter återstoden minus eventuella avdrag i december, att uppdra åt samtliga partier som mottar partistöd från kommunen att senast i juni 2015 lämna in en skriftlig redovisning av hur partistödet har använts för att stärka partiernas ställning i den lokala demokratin samt i övrigt uppdra åt partierna att bifoga särskilt utsedd granskares rapport till redovisningen enligt vad som framgår i kommunallagens 2 kap 11,

16 16(20) att anta reviderat förslag till regelverk för det kommunala partistödet i Gnosjö kommun.

17 17(20) 39 Dnr Budgetnedskärningar Kommunfullmäktige beslutade att anta budget för I beslutet gavs även förvaltningschefsgruppen i uppgift att presentera besparingar på ytterligare en miljon kronor. Förvaltningschefsgruppen har i enlighet med fullmäktiges uppdrag presenterat förslag till besparingar för 2014 och Tjänsteskrivelse med bilagor, separata handlingar. Efter ajournering enas kommunstyrelsen om följande förslag: Att anta upprättat förslag avseende 2014 med undantag av friskvårdskonsulenttjänsten som återremitteras till förvaltningschefsgruppen för vidare utredning om hur friskvården skall bedrivas i kommunen, och att frågan förs åter till kommunstyrelen i april. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att anta upprättat förslag till budgetnedskärningar för 2014 med undantag av friskvårdskonsulent-tjänsten som återremitteras till förvaltningschefsgruppen för vidare utredning om hur friskvården skall bedrivas i kommunen, och att frågan förs åter till kommunstyrelen i april, att uppdra åt berörda förvaltningar att verkställa besparingarna.

18 18(20) 40 Dnr Framställan om medel till Bygg-workshop. Kommunutvecklingsberedningen har som uppgift att arbeta för ökad inflyttning, minskad utflyttning och ökat byggande. Som ett led i att verka för ökat byggande föreslår beredningen att en bygg-workshop anordnas under våren. Till denna skall banker, bygg- och husföretag, företagare och intresserad allmänhet bjudas in. I skrivelse daterad äskar beredningen medel för genomförandet. Skrivelse med budgetbilaga, separata handlingar. Kommunstyrelsen diskuterar ärendet och enas om tillägg till beslutstexten att workshopen skall förläggas till någon av kommunens egna lokaler. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja kommunutvecklingsberedningen 33 tkr för anordnande av byggworkshop under våren 2014, att finansiera anslaget genom kommunstyrelsens konto för information och marknadsföring, samt att kommunstyrelsen anser att work-shopen skall förläggas i någon av kommunens egna lokaler. Expedieras till akten, kommunutvecklingsberedningen samt stabs- och stödavdelningen

19 19(20) 41 Dnr Internkontrollplan för 2014, samhällsbyggnadsnämnden. Samhällsbyggnadsnämnden har antagit förslag till internkontrollplan för nämndens verksamhet. Den antagna planen delges kommunstyrelsen för kännedom. Protokollsutdrag samhällsbyggnadsnämnden , 361 med tillhörande bilaga, separata handlingar. Kommunstyrelsen beslutar att lägga redovisningen över samhällsbyggnadsnämndens internkontrollplan för 2014 till handlingarna. Expedieras till akten och samhällsbyggnadsnämnden

20 20(20) 42 Dnr Delegationsbeslut. Anmäles att följande delegationsbeslut fattats med stöd av kommunstyrelsens bemyndigande. Ekonomichef Gunilla Folkesson 1 Avtal om kompletteringshandling av livsmedel med Konsumentföreningen Göta tiden Lånetekniker/Assistent Lisbeth Sandkvist 1 Anslutning till kommunens va-anläggningar, Kulltorp2:2. 2 Anslutning till kommunens va-anläggningar, Hillerstorp 2:77. 3 Bidrag till enskilda vägen F Brännehylte-Hillerstorp för beläggningsarbeten med kr. Socialförvaltningen Av socialsekreterare inom individ- och familjeomsorgen fattade delegeringsbeslut under tiden till och med Enligt särskild förteckning, daterad Av biståndshandläggare inom äldre- och handikappomsorgen fattade delegeringsbeslut under tiden till och med Enligt särskild förteckning, daterad Av bostadsanpassningshandläggare Lisbeth Sandkvist fattade delegeringsbeslut till och med Bostadsanpassningsprotokoll

Datum Anna Engström, kommunchef. Stig Axelsson (S) och Christer Gustafsson (KD)

Datum Anna Engström, kommunchef. Stig Axelsson (S) och Christer Gustafsson (KD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.25 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 16.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(6) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl. 17.30-17.40 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande ----- (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande -----

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(10) Plats och tid Kommunhuset, kl. 17.00-17.55 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Arne Ottosson (M), ordförande Karolina Sköld (C) ersätter Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S),

Läs mer

Datum Christian Bagan, kommunsekreterare. Inga-Lill Andersson Hjelm (S) och Marcus Stacke (M)

Datum Christian Bagan, kommunsekreterare. Inga-Lill Andersson Hjelm (S) och Marcus Stacke (M) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 19.30 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 19.25 Beslutande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf --- (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Arne Ottosson (M) och Markus Kauppinen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Arne Ottosson (M) och Markus Kauppinen (S) 1(18) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.20 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf

Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 18.50 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Anna Engström, kommunchef Carola Bergquist, assistent, Christian Bagan, kommunsekreterare

Anna Engström, kommunchef Carola Bergquist, assistent, Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl. 16.00-17.05 Beslutande, ordförande Stefan Lundell (KD), 1:e vice ordförande, 2:e vice ordförande Kristine Hästmark (M) Rolf Davidsson (M) Nicklas

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-03-01 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, k1 15.00-16.45 Beslutande Arne Ottosson (M) ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordf Markus Kauppinen (S) 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Ingalill Ebbesson, näringslivsutvecklare, 38 punkt 3 Gunilla Folkesson, Stabs- och stödchef, 37 Carola Bergquist, sekreterare

Ingalill Ebbesson, näringslivsutvecklare, 38 punkt 3 Gunilla Folkesson, Stabs- och stödchef, 37 Carola Bergquist, sekreterare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Kulltorp, Kl 14.00-16.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Tomas Johansson (S) och Norunn Mattes (FP)

Datum Anna Engström, kommunchef. Tomas Johansson (S) och Norunn Mattes (FP) 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 20.00 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson (M) Kristine Hästmark (M) ersättare

Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson (M) Kristine Hästmark (M) ersättare 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 20.00 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Lars-Göran Magnusson, sekreterare. LarsÅke Magnusson (KD) och Stig Axelsson (S)

Lars-Göran Magnusson, sekreterare. LarsÅke Magnusson (KD) och Stig Axelsson (S) 1(21) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Doris Lindbäck (S) Kennet Josefsson (S), deltog i Annie Fredriksen (S) Thomas Johansson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Doris Lindbäck (S) Kennet Josefsson (S), deltog i Annie Fredriksen (S) Thomas Johansson (S) 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 19.50 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Annie Fredriksen (S) och Lizbeth Johansson (C)

Datum Anna Engström, kommunchef. Annie Fredriksen (S) och Lizbeth Johansson (C) 1(18) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 18.55 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, Tid 18.30-18.45 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Arne Ottosson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2012-02-23 Sid: 1 Instans Kommunfullmäktige Plats och tid Gnosjösalen, Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.30 18.50 Beslutande Sture Jonsson (M), ordförande --- (S) Lizbeth Johansson (C), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.40 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-06-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.35 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(5) Plats och tid Lokal: Töllstorpshallen, kl 14.00-17.10 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-06-17 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.30-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Bertil Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-11-09 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl 15.00-18.40 Beslutande Övriga närvarande Justerare Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande deltog i 35-44 Markus Kauppinen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(12) Plats och tid Töllstorpshallen, kl 13.30-17.00 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(13) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 14.00-18.05 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-08-16 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.15 Beslutande Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran Johansson (S) 1:e vice ordförande Rolf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-02 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-27 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Kulltorp, Tid: 13.00-15.45 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Ingmar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-05-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-10-17 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.50 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Björn Thorsson, föreståndare, Lennart Hermansson, teknisk chef, 45, 49 och 52 punkt 1 Mickael Bucht, renhållningsingenjör, 52 punkt 3

Björn Thorsson, föreståndare, Lennart Hermansson, teknisk chef, 45, 49 och 52 punkt 1 Mickael Bucht, renhållningsingenjör, 52 punkt 3 1(11) Plats och tid Kommunhuser, Lokal Kulltorp, Tid: 08.00-11.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson

Läs mer

Bengt Andersson, socialchef Katti Hansson, förvaltningsekonom Åsa Wallesjö, sekreterare

Bengt Andersson, socialchef Katti Hansson, förvaltningsekonom Åsa Wallesjö, sekreterare 1(10) Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, Gnosjö Tid 13.00-18.10 Beslutande Björn Jonasson (KD), ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 1:e vice ordförande Geert Geelmuyden (FP), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Kulltorp, Tid: 13.00-16.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Ingmar

Läs mer

Christian Bagan, kommunsekreterare. Inga-Lill Andersson Hjelm (S) och Peter Lundgren (SD)

Christian Bagan, kommunsekreterare. Inga-Lill Andersson Hjelm (S) och Peter Lundgren (SD) 1(21) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, Tid 18.30 19.15 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Johan Rönmark, räddningstjänsten, Gunilla Folkesson, ekonomichef, 245 punkt 2 Katti Hansson, socialutskottets ekonom, 245 punkt 2 ...

Johan Rönmark, räddningstjänsten, Gunilla Folkesson, ekonomichef, 245 punkt 2 Katti Hansson, socialutskottets ekonom, 245 punkt 2 ... 1(25) Plats och tid Kommunhuset, kl. 15.00-18.15 Beslutande Ledamöter Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande Alexander Josefsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-10-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-18.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-12-20 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(15) Plats och tid Töllstorp, kl. 14.00-15.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(21) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl 15.00-18.05 Beslutande Övriga närvarande Justerare Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Doris Lindbäck (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige. Doris Lindbäck (S) 1(20) Plats och tid Kommunhuset, kl 18.30 21.10 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson (M) Joel Stacke (M) Rolf

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.35 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-12-05 1

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-12-05 1 2006-12-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.35 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-11-29 Sid: 1 Instans Kommunfullmäktige Plats och tid Gnosjösalen, Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.30 20.00 Beslutande Sture Jonsson (M), ordförande Markku Kauppinen (S) ers. Lizbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-13 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Stig Axelsson (S) och Stefan Lundell (KD)

Datum Anna Engström, kommunchef. Stig Axelsson (S) och Stefan Lundell (KD) 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson (M) Jonny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sid 1 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 20.30 Beslutande Bertil Nilsson (M), ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-04-29 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Beril Nilsson (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-01-17 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-14.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret 1(11) Plats och tid Naturum kl. 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friborg (C) Jessica Källberg

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.40 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Patricia Schooner (S) ersätter Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande -----(C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-10-18 Sid: 96 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Margretetorp Gästgifvaregård kl 13.00 16.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Daniel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-09-30 Sid: 1 Instans Kommunfullmäktige Plats och tid Gnosjösalen, Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.30 19.25 Beslutande Sture Jonsson, (M) ordförande Anna Heijel (M) Ingemar Svensson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-09-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-11.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5252) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, Kl. 15.00-20.20 Beslutande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande Alexander Josefsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-03 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Bertil Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-04-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.10 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(29) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen, kl. 15.00-16.45 Beslutande Övriga närvarande Justerare Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C), 1:e vice ordförande ----- (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-11-14 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Bertil Nilsson (m), ordförande Åke Hallemyr (kd), ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-06-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-06-21 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf

Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf 1(18) Plats och tid Kommunhuset, Tid 18.30 19.15 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson (M) Joel Stacke (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-10-03 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Christer Gustafsson (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-08-12 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Töllstorp, Gnosjö kl 08.00-16.30 Beslutande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande Lill Andersson Hjelm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer