Minnesanteckningar från Unionsråd SBU november 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Unionsråd SBU november 2017"

Transkript

1 Minnesanteckningar från Unionsråd SBU november 2017 Plats: Djurönäset, Stockholm Valnämndens Owe Lindström uppmanade alla förbund att nominera mera. Även sådana som redan med i styrelsen kan nomineras men valnämnden behöver fler namn att jobba med. Inger Högström-Westerling pratade om utbildning och skickade ut en enkät som skulle fyllas i under dagen inför grupparbetet nästa dag. Ingen tid avsattes för jobbet att fylla i enkäten. Lars Brickzén pratade om demokratiutredningens enkäter som var inskickade av ett fåtal förbund. Frågan om röstetal föreslogs läggas ner då ingen majoritet fanns för annat alternativ. Dessutom menade gruppen att det endast kan vara diskussion om hur personval ska göras. Om någon ska uteslutas, stadgeändringar eller nedläggande av unionen krävs 2/3 majoritet, och det har ju aldrig behövt användas. Vår kommentar kan sammanfattas i att man inte skapar lagar för att använda direkt utan för att använda om det behövs. Så borde det vara också med ett jämlikare röstetal. Dessutom har det använts vid personval och på ett högst tveksamt sätt då SMBF fick in en person i valnämnden med sina 45 röster för ett år sedan. Henrik de Vries tre enkäter besvarades också av en minoritet av förbunden Bedrövligt. Helt klart enligt stadgarna att båtförbunden är medlemmar i unionen men då det var så få som svarat på enkäterna finns egentligen inget riktigt svar. Vad står det för? Är det en oviktig fråga? Vilken service ska ges från förbunden. Arbetsgruppens hade förslag att tillsätta en ny arbetsgrupp som får till uppgift att ta fram en lösning som passar majoriteten av alla förbunds önskemål. (Egen kommentar: varför ska man göra något som så få visat intresse för?) En del förbund hävdade att de inte fått enkäterna och de fick förstås till svar att de skickats ut till den kontaktadress som finns i BAS varvid alla förbund fick uppgiften att kolla att allt är rätt i BAS. Lars Afzelius och Göran Persson talade om arbetet med ny Båtriksdagsordning. I princip innebär det att man gör alla val på hösten och fastställer verksamhetsplan och budget innan det nya året på en höstriksdag. På vårriksdagen görs sedan allt det övriga. Skiss på tidsaxel bifogas. Det betyder också att stadgarna behöver ändras och att nya direktiv beslutas. Man förslår också att valnämnden ska bestå av fem ledamöter. Inga suppleanter. Man föreslår också att UR kan ske på andra tider och endast vid behov och att US ska skicka ut månatlig information av vad man gör. Vidare förslås att det skapas inloggning i BAS för att US-protokollen ska kunna läsas från hemsidan och endast av de som har inloggning. Förslaget till ny

2 Båtriksdagsordning ska nu studeras av US och det blir kanske en proposition till nästa Båtriksdag Ordförande, Bengt Gärde redogjorde för verksamhetsplanen och med hjälp av skattmästaren budgetförslag för 2018 och Verksamhetsplanen bifogas. Tyvärr var anslagen tid för att bereda verksamhetsplan och budget alldeles för kort. Det är Unionsrådets viktigaste uppgift. Intressant kommentar till budgeten är att vi får ta emot kronor från Svenska Sjö. Vidare att det finns ca 15 miljoner som inte syns i budgeten. Man kan då fråga sig varför vi inte kunde få kronor till vår ungdomsledarträff! Vi påpekade det och tillade att vi inte hade fått svar på vår begäran om bidrag utan fick läsa det i ett styrelseprotokoll på hemsidan. Besiktning Utbildning har skett i Mönsterås, och man saluförde utbildning för alla förbund. Intresse ska anmälas till Kjell Holst som lovade att man skulle se till att utbildning sker. Sades att statuterna till ungdomssatsningen ska vara klara snart. Det sa man för ett år sedan också i och för sig. Integrationsseglingarna är borta ur budgeten då projektet är avslutat. Vår kommentar var att man borde fortsätta och att inbegripa funktionshindrade i begreppet. PG Traung kommenterade kring EU-projekt om IT-skydd m.m. Viktigt att vara beredda på flexibilitet i datafrågorna d.v.s. nya PUL. Vi vet ännu inte hur det kommer att se ut när det är klart. Projekt för att få in nya medlemsklubbar. 14 förbund besvarade enkäten och det har rekryterats 17 nya klubbar sedan De nya medlemmarna gillar BAS och tidningen Båtliv. Föreslogs skyltning vid klubbgrinden: Denna båtklubb är medlem i Svenska Båtunionen genom medlemskap i Roslagens Båtförbund. Kansliet meddelade att en powerpointpresentation är på G som förbunden ska kunna använda för medlemsrekrytering. PG Traung varnade då för att ta in klubbar som inte är ideella. Utbildning och ungdomsverksamhet är viktiga ingredienser för att klubben/förbundet ska kunna sägas vara ideell. Kolla in klubbens stadgar innan de beviljas inträde, är hans råd. Harald Mårtensson redogjorde för nytt på miljösidan. Bl.a. föreslår man att döpa om alla som har miljöuppdraget i klubben och förbundet till Miljösamordnare så vi får rätt titulatur i BAS. Vi uppmanades också att ta del av SBU:s miljöprogram.

3 Vi fick en rapport av Inger Högström-Westerling om en regional klubbkonferens för Mälarens- och Hjälmarens båtförbund. Mycket lyckat resultat som resulterade i det här måste vi göra om. Svenska Sjö, Per Grywenz, redogjorde för båtklubbsförsäkringen. Man kan testa på Sv. Sjö:s hemsida hur försäkringen av båten skulle se ut hos dem och jämföra med de andra bolagen. Man ska också komma ihåg medlemsbonus och klubbonusen som betalas ut. Man har fått frågor om värderingsmän och meddelade att inga finns hos Svenska Sjö. Man får vända sig till tekniska nämnden eller handelskammaren för att få tag i en. Ordförande tog upp sjöfyllerilagen och betonade att frågan är lyft till Regeringen för vidare behandling. Där finns också ett förslag att ta bort moms på båtplatser. (Personlig kommentar: Intressant mot bakgrund av rapporten att Stockholm avser att dubbla arrendet på sina uthyrda båtplatser/klubbar) SBU-Akademin Det verkar finnas ett behov ute i landet för utbildning av olika slag kring båtliv och båtlivsfrågor. (Egen kommentar: inget som vi sett i RBF) BAS och GDPR (General Data Protection Regulation) EU-gemensam PUL. Följer man PUL idag bör det bli bra, men vi vet inte hur det kommer att påverka oss och våra register. Det är dock många som bryter mot PUL och det kan komma att tas ut böter på upp till 20 miljoner Euro för brott mot GDPR. Man ska vara noga med vad man gör transparens, och det kommer att bli så att den registrerade äger sina personuppgifter. Försök att få ett grepp om vad som behövs i klubbregistret hos klubbarna. Rensa bort sånt som inte behövs i klubbregistret Dokumentera vad som används som system för att behandla persondata Skapa rutiner för hur man för registret Båtklubbarna är juridiskt ansvariga för registren. Datainspektionen är ansvarig för kontroll. Mer information i frågan kommer i SBU:s nyhetsbrev och på SBU:s webb. Barn och ungdomar i SBU Pelle Larsson och Peter Myrman redogjorde för projektet. Ungdomssektion ungdomar som en del av SBU. Plats i US. Vem är ungdom? Inte självklart men år kan vara rimligt. Klubben kan stödja ungdomarna på olika sätt.

4 Fixa med ungdomssektionsbåten Meka motorer Leda seglingar o.s.v. Simon Vinokur redogjorde för projektet med integrationssegling. Det handlade om integration med invandrare och svenskar. Invandrare är de som inte är integrerade i det svenska samhället, gamla och nya. Svenska är personer som är integrerade vilket innebär att det också kan vara etniska svenskar och integrerade personer från andra kulturer och länder. Man har genomfört 17 olika aktiviteter båtfärder, seglingar och Båtsvenska Café. I båtarna har det varit personer från båda grupperna. I caféet har man fikat och pratat om svenska båttermer. En handbok är på gång och den bör vara klar i början av 2018 och kan vara hjälp om man vill komma igång med liknande verksamhet. Båtliv Svenska Båtunionens Förlags AB (SBUFAB) är helägt av SBU och ansvarar för produktion och distribution av tidningen med stöd av SBU:s redaktionskommitté. Tidningen går ut i ex och kommer med 6 nummer/år. Mycket populär. Kostnad 9 miljoner/år och 7 miljoner tas in på annonser. SBU-bidrag ca 2 miljoner vilket är ungefär 15 kronor/medlem Grupparbeten Hemsida/Båtliv Många hemsidor är idag inte särskilt bra och flera förbund har framfört önskemål om mallsystem så det blir likartat för alla. Man vill få in nyhetsflöde från Båtliv m.m. Direktinfo till förbunden från SBU, automatiska ändringar med mera. Gemensam grafisk profil. Kostnader för sån t mallsystem blir ca per förbund som en engångskostnad. SBU står för utvecklingskostnaderna. Systemet kommer sedan att kosta cirka 1000 kronor/år. Igångsättningsprojekt med minst sju förbund. Södra Roslagens bf anmälde sig som provförbund de har ju ingen hemsida idag. Workshop som resulterar i ett förslag. Då får man slutkostnaderna när man vet vad man ska ha. I slutänden ska också klubbarna kunna erbjudas att vara med. Workshop: Våra egna behov, Vad önskar vi dela från SBU:s web, Nackdelar, Är det intressant att genomföra och värt att gå vidare med?

5 Båtliv Bättre papper i omslaget. Ser lyxigare ut och ökar hållbarheten. Kostnad för detta ca 2 kr/medlem och år. Varför? Risk nu att annonserna minskar det har de gjort i de andra båttidningarna. Vissa annonsörer vill att tidskriften ska vara lite lyxigare. (Mercedes, Targa Boat) Framfördes att produktionsbidraget från SBU måste följa medlemsantalet. Om antalet medlemmar ökar, ökar också kostnaderna för tidningen, och bidraget måste då följa med. Gruppen föreslog att man ska köra på bättre papper och göra erforderliga ändringar i budgeten. SBU-akademin Ny utbildningsorganisation. Ska det skapas en post i budgeten med detta innehåll? Självklart! Vad efterfrågas och vilket behov finns. Påpekades att efterfrågan och behov inte är samma saker. Analysera behov av kursutbud genom SBU. En kvalitetsnivå skapas för hela landet. Referensgrupp = arbetsgruppen. Demokrati Valnämnden har ansvar för representationen i styrelsen. (egen kommentar: Visst men de kan inte lastas för kuppartade initiativ som sker direkt i riksdagen) Förslag i gruppen att 2/3-majoriteten tas bort. Då gäller enkel majoritet alltid. (tveksamt om det blir bättre) Miljö Sveriges bästa båtmiljöprogram vad händer nu? Kemikalieanvändningen behöver kartläggas, båtbottenfärgerna, stöd till förbund och klubbar, Klimatet alternativa bränslen och motorer. Miljösamordnare i stället för miljöansvariga. Styrelsen är ansvarig. (man behöver kolla miljölagen kring detta) Föreslogs en grupp i ex Facebook för miljösamordnarna. Ta fram ordentligt dokument samt en populärversion som är enklare. Utreda hur man bäst tar bort gammal TBT-färg och göra en tydlig lathund. BAS 10 förbund använder BAS-F bland annat till utskicksfakturor, och e- postutskick till klubbarna. Bör marknadsföras bättre.

6 435 klubbar faktureras genom BAS-K. Är BAS lätt att arbeta med? Ja, men kommaigångtröskeln är rätt hög. Måste förbättras! BAS-F Stöd behövs. Hur kommer man igång? Fler finesser behövs, men kanske inte just nu. Kostnaderna är rimliga och ingår i medlemsavgiften. BAS måste bli kvar om vi ska ha Båtliv kvar. Vi genomförde sedan en digital mentometerövning som av en del upplevdes som rätt onödig, då arbetsgruppen redan tagit fram ett resultat, som bara bevisades i testet. kan kanske användas i vår verksamhet också, någon gång. Ungdom Alla har inte ungdomsverksamhet. Borde vara en eller ett par personer per förbund som kan bli en ungdomssektion. Mentorer behövs för ungdomar som vill komma fram. Förslag att man ska anmäla två personer/förbund till SBU för detta. Båtriksdagsordningen Kompletteringar till det inskickade förslaget. Nya tankar och ändringar skickas in till US. Båtriksdag april i Göteborg. Valberedningen ville åter en gång påminna: Nominera folk till SBU:s styrelse m.m. Med pennan ofta i handen Leif Ehnström

SMÅLANDS BÅTFÖRBUND. Representanter från Smålands Båtförbund under årets Unionsråd var Rein Lillesaar, Roland Nyquist samt Ola Runesson.

SMÅLANDS BÅTFÖRBUND. Representanter från Smålands Båtförbund under årets Unionsråd var Rein Lillesaar, Roland Nyquist samt Ola Runesson. Rapport från Unionsrådet 18 19 november 2017 Representanter från Smålands Båtförbund under årets Unionsråd var Rein Lillesaar, Roland Nyquist samt Ola Runesson. Efter inskrivning och en välbehövlig lunch

Läs mer

Minnesanteckningar från Unionsrådet den 19 november 2016

Minnesanteckningar från Unionsrådet den 19 november 2016 Minnesanteckningar från Unionsrådet den 19 november 2016 Uppdrag från BRD 2016 att redovisa beslut från BRD 2010-2016: Björn Axelsson och Leif Zadig redovisade genomlysningen och har lämnat en detaljerad

Läs mer

Ordförande Bengt Gärde hälsar unionsstyrelsens ledamöter välkomna till ett nytt verksamhetsår och förklarar det konstituerande mötet öppnat.

Ordförande Bengt Gärde hälsar unionsstyrelsens ledamöter välkomna till ett nytt verksamhetsår och förklarar det konstituerande mötet öppnat. Protokoll fört vid unionsstyrelsens konstituerande möte med den 11 april 2018 ombord på M/S Birka. Deltagare: Förhinder: Henrik de Vries Christer Ericsson Christer Friedh Ulf Grape 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Båtförbundens nomineringsarbete är en grannlaga och viktig uppgift och kräver ofta tid, därav denna omfattande information.

Båtförbundens nomineringsarbete är en grannlaga och viktig uppgift och kräver ofta tid, därav denna omfattande information. Svenska Båtunionen Owe Lindström Kvarnvägen 4 672 32 Årjäng Telefon 0573-71 11 27 E-post: owelind@gmail.com Till Svenska Båtunionens förbund och rikstäckande klubbar Nominering inför Båtriksdagen 2019

Läs mer

Stadgar för ROSLAGENS BÅTFÖRBUND

Stadgar för ROSLAGENS BÅTFÖRBUND Stadgar för ROSLAGENS BÅTFÖRBUND Reviderade och antagna vid Båtdagen 2017 Roslagens Båtförbund (RBF), nedan kallat Förbundet, bildades år 1966 och är ett regionalt Förbund inom Svenska Båtunionen (SBU).

Läs mer

Svenska Båtunionen Demokratiutredning /Henrik de Vries

Svenska Båtunionen Demokratiutredning /Henrik de Vries Svenska Båtunionen Demokratiutredning /Henrik de Vries På uppdrag av Båtriksdagen 2017 2017-11-08 Svenska Båtunionen Demokratiutredning 2017 Bakgrund Bakgrunden till denna utredning är två inkomna motioner

Läs mer

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna Möte nr. 2019-5 Unionsstyrelsen Datum 2019-04-11 Tid och plats 09.00 SBU kansli Protokoll Deltagare: Christer Eriksson Gary Börjesson Hans-Jörgen Alsing Bo Wernlundh Henrik de Vries Lasse Carlsson Sören

Läs mer

Oktober- nu kom hösten!

Oktober- nu kom hösten! Oktober- nu kom hösten! Glad höst från Svenska Båtunionen! Plötsligt slog det till. Det blev kallt, jag slutade cykla till jobbet och även krukväxten i mitt fönster på kansliet började få höstfärger (det

Läs mer

Valnämnden Svenska Båtunionen Owe Lindström Kvarnvägen Årjäng Telefon E post:

Valnämnden Svenska Båtunionen Owe Lindström Kvarnvägen Årjäng Telefon E post: Valnämnden Svenska Båtunionen 2015 11 29 Owe Lindström Kvarnvägen 4 672 32 Årjäng Telefon 0573 71 11 27 E post: owelind@gmail.com Till Svenska Båtunionens förbund och rikstäckande klubbar Nominering inför

Läs mer

STADGAR för Mälarens Båtförbund

STADGAR för Mälarens Båtförbund STADGAR för Mälarens Båtförbund Fastställda vid Båtdagen 2008-03-29 Fastställda vid Båtdagen 2016-03-09 1 STADGAR FÖR MÄLARENS BÅTFÖRBUND 1. Namn Mälarens Båtförbund, bildat 1951 är ett regionalt båtförbund

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Roslagens Båtförbund (RBF) avger härmed verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1 januari - 31 december 2014. Medlemsklubbar Förbundet hade vid ingången av

Läs mer

BÅTRIKSDAG 2019 MOTIONER OCH PROPOSITIONER. Nr Rubrik Motionär Länk till motion US yttrande Sida

BÅTRIKSDAG 2019 MOTIONER OCH PROPOSITIONER. Nr Rubrik Motionär Länk till motion US yttrande Sida BÅTRIKSDAG 2019 MOTIONER OCH PROPOSITIONER MOTIONER Nr Rubrik Motionär Länk till motion US yttrande Sida 1 Valnämndens sammansättning Roslagens BF Ladda ner Ladda ner 2 2 Definiera medlemskap inom SBU

Läs mer

BÅTRIKSDAG 2019 VAL. Svenska Båtunionens styrelse 2018 (ordförande Bengt Gärde saknas på bilden) PRESENTATION AV NOMINERADE SAMT VALNÄMNDENS FÖRSLAG

BÅTRIKSDAG 2019 VAL. Svenska Båtunionens styrelse 2018 (ordförande Bengt Gärde saknas på bilden) PRESENTATION AV NOMINERADE SAMT VALNÄMNDENS FÖRSLAG BÅTRIKSDAG 2019 VAL Svenska Båtunionens styrelse 2018 (ordförande Bengt Gärde saknas på bilden) PRESENTATION AV NOMINERADE SAMT VALNÄMNDENS FÖRSLAG Valnämnden Svenska Båtunionen Owe Lindström, Ordförande

Läs mer

Proposition (6) Saltsjön Mälarens Båtförbunds verksamhet

Proposition (6) Saltsjön Mälarens Båtförbunds verksamhet Proposition 2 2013-01-05 1(6) Saltsjön Mälarens Båtförbunds verksamhet Detta dokument innehåller A. Långsiktig verksamhetsidé B. Verksamhetsplan 2013 Långsiktig verksamhetsidé Bakgrund SMBF:s långsiktiga

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Harald Mårtensson, Jan Nyman, Alexander Johansson, Lars Björkman, Seija Nyström och lars

Läs mer

Kallelse Årsmöte 2018

Kallelse Årsmöte 2018 Datum: 2018-03-18 Kallelse Årsmöte 2018 Plats: Gustavsviks Golfklubb, Golfbanevägen 4, Örebro Tid: 15.00 Vi inleder mötet med ett besök av Björn Fransson, turismstrateg i Örebro Kommun, han kommer att

Läs mer

MEDLEMSKAP I BÅTKLUBB OCH BÅTFÖRBUND. ger dig många fördelar

MEDLEMSKAP I BÅTKLUBB OCH BÅTFÖRBUND. ger dig många fördelar MEDLEMSKAP I BÅTKLUBB OCH BÅTFÖRBUND ger dig många fördelar Bland annat följande: Hjälp vid förhandling med myndigheter Möjlighet till investeringslån för klubbanläggningar Fördelaktig båtklubbsförsäkring

Läs mer

Varför ska vi vara med i SMBF?

Varför ska vi vara med i SMBF? Saltsjön-Mälarens Båtförbund BÅTLIVSFRÄMJANDET Varför ska vi vara med i SMBF? Foto: Kenneth Svensson SMBF har som verksamhet och mål att främja båtlivet och hjälpa medlemmar till förbundet med de frågor

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar för Lerums Bridgeklubb

Stadgar för Lerums Bridgeklubb Stadgar för Lerums Bridgeklubb Antagna vid årsmöte den 12 september 2016 - 1-1. Föreningens ändamål Föreningen är ideell seniorförening och har till ändamål att bereda sina medlemmar möjlighet att spela

Läs mer

Nice to have - need to have

Nice to have - need to have Nice to have - need to have GDPR i praktiken Aleksandra Erlandsson Skånes båtförbund PuL (Personuppgiftslagen) Gäller i Sverige sedan 1998 Syfte att skydda människor mot att deras personliga integritet

Läs mer

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - Medlem i Svenska Båtunionen -

Bottenvikens Båtförbund - Båtföreningarnas regionala organisation - Medlem i Svenska Båtunionen - 11 Protokoll STYRELSEMÖTE DATUM Onsdag 2 november 201 TID Kl 17:30 PLATS Telefonmöte Ring 0-50110560 kod 10 00 95# DAGORDNING 1. Mötet öppnandes Närvarande: Örjan Stenudd, Jan Thelin, Jan Bergdahl, Per

Läs mer

SVENSKA BÅTUNIONENS DIREKTIV

SVENSKA BÅTUNIONENS DIREKTIV SVENSKA BÅTUNIONENS DIREKTIV Direktiv antagna av Båtriksdagen 2018 Båtriksdagens genomförande Båtriksdagen är Svenska Båtunionens högsta beslutande organ. Kallelse med erforderliga handlingar ska vara

Läs mer

Sveriges Körförbund. Stadgar. Fastställda 2011-11-26 att gälla fr o m 2012-01-01

Sveriges Körförbund. Stadgar. Fastställda 2011-11-26 att gälla fr o m 2012-01-01 Stadgar Fastställda 2011-11-26 att gälla fr o m 2012-01-01 Utskriftsdatum: 2012-01-14 Version 4.1 Sida 2 (6) 1 Namn Förbundets namn är Sveriges Körförbund. Förbundet har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål

Läs mer

Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna Reviderade 2006.

Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna Reviderade 2006. STADGAR FÖR ÅRJÄNGS BÅTSÄLLSKAP Årjängs Båtsällskap bildades 1965 och har sin hemort i Årjäng. Stadgarna antagna 1965. Reviderade 2006. 1 Ändamål Båtsällskapet är en allmännyttig ideell förening och har

Läs mer

Stadgar för. Västerbottens Båtförbund. stiftat 1978

Stadgar för. Västerbottens Båtförbund. stiftat 1978 Stadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Dessa stadgar är antagna av årsmötet 2017 03 11 och årsmötet 2018 03 03 Stadgarna träder i kraft 2018 04 01 Till stadgarna är underliggande direktiv kopplade,

Läs mer

Grundläggande värderingar för Svenska Båtunionens verksamhet. Medlemsnyttan vilar på fyra viktiga hörnpelare. Båtklubbs- support

Grundläggande värderingar för Svenska Båtunionens verksamhet. Medlemsnyttan vilar på fyra viktiga hörnpelare. Båtklubbs- support Grundläggande värderingar för Svenska Båtunionens verksamhet Svenska Båtunionen verkar i ett gott samarbete med bland annat Svenska Seglingsförbundet och Svenska Kryssarklubben för att utveckla det ideella

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö.

Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö. Förklaring: Markering i Grönt föreslaget tillägg Gråad text föreslaget borttagande Senast ändrade vid årsmöte ÅÅÅÅ-MM-DD Stadgar för Sticklinge Udde Båtklubb (802492-9195) Klubben bildades 1965 och har

Läs mer

Skånes Båtförbund. Verksamhetsberättelse

Skånes Båtförbund. Verksamhetsberättelse Skånes Båtförbund Verksamhetsberättelse 2018 Förbundets verksamhetsår 1 januari 31 december 2018. Vid årets slut var 39 klubbar anslutna till Skånes Båtförbund. Klubbarna har tillsammans drygt 10 100 medlemmar.

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

BBF. BLEKINGE BÅTFÖRBUND 42 båtklubbar/sällskap från Edenryd BK i väst till Kristianopel BK i öst i samverkan.

BBF. BLEKINGE BÅTFÖRBUND 42 båtklubbar/sällskap från Edenryd BK i väst till Kristianopel BK i öst i samverkan. BBF BLEKINGE BÅTFÖRBUND 42 båtklubbar/sällskap från Edenryd BK i väst till Kristianopel BK i öst i samverkan. Bildades vid ett möte i Karlshamn 17 maj 1969 av tio båtklubbar dessa var: Karlshamn SS, Ronneby

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM

STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Sida 1 (7) - - o 0 o - - Dessa stadgar bygger på normalstadgar antagna av förbundsstyrelsen 2010-04-16 STADGAR för SJÖVÄRNSKÅREN STOCKHOLM Dessa stadgar är godkända av Sjövärnskårernas Riksförbunds styrelse

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare.

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare. LOKAL AKADEMIKERFÖRENING - FÖRTROENDEVALD Att ha ett uppdrag som förtroendevald innebär att du fått medlemmarnas förtroende att företräda dem på arbetsplatsen. Din viktigaste uppgift är därför att ta tillvara

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Fråga om mötets utlysande. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera

Läs mer

Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö.

Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö. Senaste ändrade vid årsmöte ÅÅÅÅ-MM-DD Stadgar för Sticklinge Udde Båtklubb (802492-9195) Klubben bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Sticklinge, Lidingö. Klubben är ansluten till Lidingö

Läs mer

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden Sida 1/5 Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden CISV Sweden har tidigare presenterat normalstadgar eller rekommenderade stadgar för lokalföreningar. Dessa är framtagna som ett verktyg för

Läs mer

SVENSKA BÅTUNIONENS INFORMATIONSHANTERING. SBU:s IT-kommitté. Rapport

SVENSKA BÅTUNIONENS INFORMATIONSHANTERING. SBU:s IT-kommitté. Rapport SVENSKA BÅTUNIONENS INFORMATIONSHANTERING SBU:s IT-kommitté Rapport augusti 2000 1 Avsnitt 1 SAMMANFATTNING Vi får allt fler möjligheter att meddela oss med varandra. Tekniken att sprida och hämta information

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Glad påsk önskar Svenska Båtunionen

Glad påsk önskar Svenska Båtunionen Nyhetsbrev #3 Glad påsk önskar Svenska Båtunionen Årets Båtriksdag är avklarad och en delvis ny styrelse tillsatt. Många av oss har börjat med vårfixet på båtarna och njuter av att vårsolen äntligen tittat

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper 1 Förbundets namn 1.1 Förbundets namn är Unga Republikaner. 2 Ändamål 2.1 Unga Republikaner är en partipolitisk obunden förbund som skall verka för att Sverige skall införa ett demokratiskt valt statsskick.

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Sätter kursen mot framtiden för dig och din båt

Sätter kursen mot framtiden för dig och din båt Sätter kursen mot framtiden för dig och din båt Svenska Båtunionen Värnar din kärlek till sjön Vår långa kuststräcka och våra tusentals insjöar är en världsunik naturtillgång. För oss båtägare är det en

Läs mer

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i. och ansluten till läns-/regionföreningen i.. län/region och därigenom är den

Läs mer

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund.

Föreningens ändamål är att arbeta med djur, natur och hållbarhet i harmoni med människan, med Tender Loving Caring som värdegrund. STADGAR Stadgar för Tender Loving Caring ideell förening. Antagna vid årsmöte 1 augusti 2015. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Tender Loving Caring ideell förening. Förkortas TLC. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

WAXHOLMS BÅTKLUBB. Bildad Stadgar

WAXHOLMS BÅTKLUBB. Bildad Stadgar WAXHOLMS BÅTKLUBB Bildad 1927 Stadgar Waxholms båtklubbs stadgar fastställda mars 2007 1 Ändamål 1.1 Waxholms båtklubb bildad år 1927 och med hemort i Waxholms stad har till ändamål att som allmännyttig

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Proposition 1. Saltsjön Mälarens Båtförbund verksamhetsplan

Proposition 1. Saltsjön Mälarens Båtförbund verksamhetsplan Sida 1 (5) Saltsjön Mälarens Båtförbund verksamhetsplan Detta dokument innehåller Långsiktig verksamhetsidé Verksamhetsplan 2018 Långsiktig verksamhetsidé Bakgrund SMBF:s långsiktiga verksamhetsidé fastställdes

Läs mer

FÖR KARLSKRONA BÅTKLUBBARS SAMORGANISATION ( BÅTSAM )

FÖR KARLSKRONA BÅTKLUBBARS SAMORGANISATION ( BÅTSAM ) Utskrift 2009-09-25 av Jan-Anders Månsson sid 1 STADGAR FÖR KARLSKRONA BÅTKLUBBARS SAMORGANISATION ( BÅTSAM ) Reviderade och fastställda 2008.03.27 1. NAMN KARLSKRONA BÅTKLUBBARS SAMORGANISATION stiftad

Läs mer

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse 2013-11-21 1 (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda 2013-11-21 1 NAMN Lidingö Båtförbund, stiftat den 14 maj 1935, är ett ideellt, gemensamt förbund

Läs mer

Ideell och allmännyttig förening

Ideell och allmännyttig förening Ideell och allmännyttig förening Ekonomisk förening AB Näringsverksamhet Risker Skattskyldig Medlems nytta Ideell och allmännyttig Båtklubb Styrelse ansvar Investeringar Lön Marina Moms Arvoden Medlemsavgifter

Läs mer

Agenda informationsträff

Agenda informationsträff Agenda informationsträff Inledning framtida verksamhet föreningsstöd och support organisation och geografisk indelning medinflytande ekonomi och medlemsavgifter riskfaktorer vid ett samgående Nuläge då,

Läs mer

BBF 2014 Blekinge Båtförbund

BBF 2014 Blekinge Båtförbund BBF 2014 Uppdaterad av Jan-Anders Månsson 2008 2006-03-31, 2008-10-06, 2009-11--- 5759 MEDLEMMAR 43 KLUBBAR / SÄLLSKAP FÖRBUNDSSTYRELSE (13) ARBETSUTSKOTT ( 4 ) KANSLI BÅTDAG / ÅRSSAMMANTRÄDE & VÅRSAMMANTRÄDE

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 10 februari 2018

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 10 februari 2018 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 10 februari 2018 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Jan Nyman, Harald Mårtensson, Lars Björkman, Seija Nyström och Lars Tiderman. Valnämnd:

Läs mer

STADGAR FÖR HIV-SVERIGE RIKSFÖRBUNDET FÖR HIVPOSITIVA

STADGAR FÖR HIV-SVERIGE RIKSFÖRBUNDET FÖR HIVPOSITIVA STADGAR FÖR HIV-SVERIGE RIKSFÖRBUNDET FÖR HIVPOSITIVA Hiv-Sverige 2013 Stadgar för Hiv-Sverige Riksförbundet för hivpositiva Antagna den 21 april 2013 Stadgarna består av 21 paragrafer Hiv-Sverige Tjurbergsgatan

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Ramstadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978

Ramstadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Ramstadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Antagna och reviderade 2007 samt 2011 Till dessa stadgar är kopplade underliggande direktiv. Stadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Dessa

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Ramstadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Antagna och reviderade 2011

Ramstadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Antagna och reviderade 2011 Ramstadgar för Västerbottens Båtförbund stiftat 1978 Antagna och reviderade 2011 Till dessa stadgar är kopplade underliggande direktiv. Västerbottens Båtförbund, VBF, är ett regionalt båtförbund för Västerbottens

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

KONSEKVENSANALYS gällande förändrad båtriksdagsordning för Svenska Båtunionen

KONSEKVENSANALYS gällande förändrad båtriksdagsordning för Svenska Båtunionen KONSEKVENSANALYS gällande förändrad båtriksdagsordning för Svenska Båtunionen Sammanfattning Frågan om en förändrad båtriksdagsordning kom upp i en diskussion på ett möte och blev sedan ett ärende för

Läs mer

Uppdaterad av Jan-Anders Månsson 2008 Reviderad av Lars Erik Blomqvist 2006-03-31, 2008-10-06. Blekinge Båtförbund Sunnavägen 5 371 39 KARLSKRONA

Uppdaterad av Jan-Anders Månsson 2008 Reviderad av Lars Erik Blomqvist 2006-03-31, 2008-10-06. Blekinge Båtförbund Sunnavägen 5 371 39 KARLSKRONA Uppdaterad av Jan-Anders Månsson 2008, 2008-10-06 7951 MEDLEMMAR 46 KLUBBAR / SÄLLSKAP FÖRBUNDSSTYRELSE ( 9 ) ARBETSUTSKOTT ( 4 ) KANSLI BÅTDAG / ÅRSSAMMANTRÄDE & VÅRSAMMANTRÄDE BBF-Nytt, hemsida Miljöutbildning

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING Stadgar Reviderade 2016-07-16 1 Föreningens Benämning 1:1 Föreningen är en ideell, politisk, och religiöst obunden Riksförening som skall benämnas RISK STOPPA

Läs mer

Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013

Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013 Båtföreningarnas regionala organisation Medlem i Svenska Båtunionen Protokoll fört vid BBF: S ÅRSMÖTE 2013 DATUM OCH TID Lördag 20130302 Kl. 10.00 PLATS Hotell Valhall, Kalix Informationspunkter före ordinarie

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Västkustens Isjaktssällskap - VIS

Västkustens Isjaktssällskap - VIS 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 18/11 2004 Plats: Semcons kontor, Norra Älvstranden Närvarande: 9 st. medlemmar 1. Fastställande av röstlängd för mötet. Samtliga

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Direktiv för Båtriksdagens genomförande

Direktiv för Båtriksdagens genomförande SVENSKA BÅTUNIONEN Direktiv antagna av Båtriksdagen 2007 ändrade av Båtriksdagen 2008 ändrade av Båtriksdagen 2014 ändrade av extra Båtriksdag nov 2016 Direktiv fastställs av en Båtriksdag med enkel majoritet.

Läs mer

Stadgar för Svenska Folkdansringen

Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar för Svenska Folkdansringen Stadgar reviderade vid Riksstämman i Karlskrona 2016-05-22 1 ÄNDAMÅL Svenska Folkdansringen, nedan kallad Folkdansringen, är en rikstäckande organisation för alla åldrar,

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

STADGAR FÖR POSTEN SENIORERNA, Stockholmsavdelningen. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

STADGAR FÖR POSTEN SENIORERNA, Stockholmsavdelningen. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * STADGAR FÖR POSTEN SENIORERNA, Stockholmsavdelningen. Stadgarna reviderade vid årsstämman 2011. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Posten Seniorerna,

Läs mer

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Stadgar 1 Ändamål 2 Medlemmar 3 Organisation 4 Årsmöte 5 Årsmötets åliggande 6 Styrelse 7 Valberedning 8 Studentavdelning

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD

Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Stadgar för föreningen för Byggvarudeklarationer, BVD Antagna vid konstituerande stämma 2012-11-15 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen för byggvarudeklarationer. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade

STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade STADGAR för VIKING Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade (VIKING RFHLT) 2008 2016-05-17 1 Föreningens namn Föreningens namn är VIKING - Riksföreningen för Hjärt-Lungtransplanterade och är ansluten

Läs mer

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr

STADGAR för Brännöföreningen, org.nr Förslag till revidering av stadgar inför årsmötet 2016-03-06 Revideringsförslaget innehåller en översyn av samtliga stadgar och syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att de på ett

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

BBF 2018 Blekinge Båtförbund

BBF 2018 Blekinge Båtförbund BBF 2018 2014-03-12, 2015-04-26, 2016-01-21, 2018-03-11 5221 MEDLEMMAR 43 KLUBBAR / SÄLLSKAP FÖRBUNDSSTYRELSE (9) ARBETSUTSKOTT ( 4 ) KANSLI BÅTDAG / ÅRSSAMMANTRÄDE & VÅRSAMMANTRÄDE Hemsida,funktionärsträff

Läs mer

Liberala ungdomsförbundets förbundsstadgar

Liberala ungdomsförbundets förbundsstadgar 1 (8) Liberala ungdomsförbundets förbundsstadgar Antagna vid kongressen i Uppsala den 11:e till 12:e augusti 2012. 1 Ändamål Liberala Ungdomsförbundet är en fristående organisation som verkar i anslutning

Läs mer